Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "13.9.2012. Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa!"

Transkriptio

1 NMC Tampere NEWS Tupa täynnä uusien tilojen avajaisissa! Sunnuntai-iltana 2.9. ilahduttavan monet Nokia Missio Churchin vanhat ja uudet ystävät löysivät tiensä uusien tilojemme avajaisiin Tampereelle. Tuoleista oli jopa pulaa, vaikka niitä oli varattu salin mitoituksen mukaisesti noin 160. Osa osallistujista ratkaisi tilanteen istumalla lattialla. Tunnelma oli siis erittäin tiivis ja ilmapiiri lämmin. Lapset viihtyivät omassa ohjelmassaan hyvin lapsityön tarpeita palvelevassa avarassa lastentilassa. Nuoret vapauttivat istuinpaikkoja

2 vanhemmille ja vetäytyivät omiin oloihinsa nuortentilaan sohvalle, mistä käsin he seurasivat iltaa nettilähetyksen välityksellä. Nyyttikestien ansiosta kahvitarjottavia notkuva herkkupöytä kruunasi illanvieton ja yhteinen kahvittelu jatkui iltamyöhään. Seurakuntaamme läsnäolollaan kunnioittivat myös useiden seurakuntien ja yhteisöjen edustajat, ja tervehdyksiä oli saatu myös kirjeitse, sähköpostin ja tekstiviestienkin välityksellä. Tässä virallisessa avajaiskokouksessa NMC:n hallituksen jäsenet siunasivat Timo ja Maarit Aro-Heinilän seurakunnan johtavaksi pastoripariskunnaksi ja samalla siunattiin seurakunnan johtajuustiimi palvelutehtäväänsä. Johtajuustiimiin kuuluvat Timon ja Maaritin lisäksi Hannu ja Leena Käppi, Timo Viitaniemi ja Pekka Linna.

3 Kolmen viikon paaston ja rukouksen aika syyskuussa Emme enää ole seurakuntana ''uuden edessä'', kuten vuosi sitten Nokia Mission rukous- ja paastokehotuksessa todettiin, vaan olemme jo siirtyneet uuteen. Tämän takia aloitimme paaston ja rukouksen ajan kolmeksi viikoksi Toivomme, että vietät tavallista enemmän aikaa rukouksessa ja Herran edessä. Paastoaminen on täysin vapaaehtoista ja voit toteuttaa sen haluamallasi tavalla. Tärkeintä on etsiä yhdessä Herran kasvoja. Pyydämme Herraa laskemaan yhä vahvemman läsnäolonsa seurakuntaamme ja odotamme häneltä viisautta ja selkeää ohjausta, miten meidän tulee tavoittaa tämän seutukunnan ihmisiä. Herra on selkeästi johdattanut meidät uusiin tiloihimme, sillä hänellä on suunnitelma, ja haluamme kuulla sitä. Tässä tarkoituksessa pidämme Portin (Juvankatu 6, 2krs.) ovet auki joka ilta maanantaista lauantaihin klo Tervetuloa yhdessä meidän kanssamme rukoilemaan, ylistämään ja etsimään Herraa! Paikan päällä on kirja, johon voit kirjoittaa, piirtää tai maalata, miten Herra puhuttelee sinua asiasta. Pidämme rukousviikkojen lopulla erityisen ylistys- ja rukousyön la-su , joka alkaa lauantaina klo Tästä tarkempia tietoja lähempänä tilaisuutta.

4 Vahdinvaihto Hämeenlinnan Churchissa pidetyssä Pimeydestä valkeuteen illassa Hämeenlinnassa siunattiin Kirsi ja Simo Nieminen NMC Hämeenlinnan johtoon. Tässä Pekka ja Mirja Linnan ajatuksia vahdinvaihdosta tuona iltana: Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla. (Saarnaajan 3:1) Tämä Raamatun paikka sopii tähän kuin vaniljavaahto nuotiotulen lämmössä paistetun letun päälle. Noin vuosi sitten eräänä ehtoona puhelimeni soi ja siellä luurin toisessa päässä oleva henkilö pyysi minua harkitsemaan sitä, että ottaisin päävastuun Hämeenlinnan toiminnasta. Soitto oli suoraa jatkoa sille, mistä koin Jumalan puhuneen itselleni. Näin vaimoni kanssa saimme lähteä toteuttamaan sitä, mistä Jumala oli minulle puhunut. On ollut hienoa olla työyhteydessä Hämeenlinnan uskovien kanssa. Tilaisuuksissa on ollut vahva rakkaudellinen Pyhän Hengen vaikuttava ilmapiiri. Hämeenlinnassa olen saanut kokea sitä, mitä on olla kodinomaisessa hengellisessä perheyhteydessä. Viime keväänä (2012) erään kerran Hämeenlinnasta kotiin päin ajaessamme vaimoni ja minä koimme selkeästi sen, että meidän aikamme vastuupariskuntana Hämeenlinnassa tulee päättymään. Kokemus oli sikäli erikoinen, että Jumala puhui meille tästä samasta asiasta yhtä aikaa. Aikanaan otin asian Simon kanssa puheeksi. Oli hienoa havaita, kuinka hän ymmärsi täysin kaikki ne perustelut, jotka hänelle kerroin. Silti hän ei halunnut meidän jäävän siitä tehtävästä pois. Sovimme, että kesän ajan rukoilemme ja kyselemme, mikä on Isän mielipide tähän asiaan. Minun oli hyvin helppo suostua tuohon Simon ehdotukseen, sillä Isä oli jo Mirjalle ja minulle asiasta puhunut.

5 Tänään tuo kehitys, jonka olemme kokeneet Jumalan alkuun panemaksi, on tullut näkyväksi todellisuudeksi. Sain Mirjan, Timo ja Maarit Aro-Heinilän sekä koko läsnä olevan seurakunnan kanssa olla siunaamassa Simon ja Kirsin tuohon vastuulliseen tehtävään. Kirsi ja Simo - niin kuin te aikanaan olitte tukemassa ja rohkaisemassa Mirjaa ja minua - niin toivon sitä, että me Mirjan kanssa voimme samoin olla rohkaisemassa ja tukemassa teitä tuossa hienossa ja vastuullisessa palvelutehtävässänne. Jatkamme Mirjan kanssa palvelemista Hämeenlinnassa ja olemme edelleen Hämeenlinnan tiimin johtoryhmässä. Kaikesta kiitämme Jumalaa ja Hänen ohellaan koko seurakuntaa. Siunaavin rakkaudellisin terveisin Pekka ja Mirja Hämeenlinnan NMC:n toimintaa VIIKKO-OHJELMA PALOPAIKASSA (NMC Hämeenlinnan toimisto, Palokunnankatu 15, Hml) Tiistaisin klo 18 Miesten ilta Keskiviikkoisin klo 18 Eteenpäin uskossa ilta klo 16 Pimeydestä valkeuteen ilta Janne-salissa (Lukiokatu 8, Hml)

6 Istutamme seurakunnan joka kuukausi! Seurakuntamme johtajuustiimi on päättänyt, että istutamme kymmenysvaroillamme joka kuukausi ainakin yhden seurakunnan. Juuri alkaneena toimintavuonna keskitymme Indonesiaan. Tavoitteemme on olla seurakunta, joka koko ajan istuttaa seurakuntia eri puolille maailmaa. Yhteistyökumppanimme DiscipleMAKER International ( dmaker) -järjestön tavoitteena on lähettää 250 istuttajaa kentälle/vuosi. Meillä on siis seurakuntana tavoite olla 5 % osuudella tässä mukana: tavoittamassa maailman suurinta muslimikansaa Jeesukselle. Entä jos voisimme olla mukana palkkaamassa kaksinkertaisen määrän lähettejä! Tällöin osuutemme olisi jo 10% tämän lähetysjärjestön läheteistä. Indonesian pastorin palkkaaminen ja yhden seurakunnan toiminnan ylläpitäminen maksaa vain 110 euroa/kk. Jos esimerkiksi viikoittain kokoontuva soluryhmäsi kerää noin 30 euroa/kerta - vuodessa siitä tulee 1320 euroa - niin vuoden aikana keräämillänne varoilla voitte jo palkata oman pastorin Indonesiaan! Seurakuntien istuttamistyötä voi tukea lahjoittamalla Nokia Missio Churchin keräystilille Indonesian seurakuntaistutusten omaa viitenumeroa käyttäen: Pankkiyhteys: FI BIC: NDEAFIHH Viite: 2011 Elokuun kymmenyksillä istutimme viidennen seurakunnan Indonesiaan NMC Tampereen toimistosta solu tai muu ryhmä voi saada oman viitenumeron, jota käyttässänne voitte kerätä rahaa omaa lähettiä varten. Seurakuntaistuttajan nimen ja tiedot saatte, kun olemme tilittäneet kokoamanne 1320 euroa dmakerin tilille. Vaikka emme ole suurensuuri seurakunta, niin saamme olla mukana tekemässä isoja asioita! Tästä iloitsen - ja uskossa jo omistan haaveeni täyttymyksen: vuoden aikana 25 seurakunnan istuttajaa Indonesiaan meidän seurakuntamme lähettämänä. Jack Hanesin seurakunta Australiassa perustaa joka päivä seurakunnan eri puolille maailmaa! Maarit Aro-Heinilä Ps. Jatkossa tulen kääntämään kuukausittain kiinnostuneille dmaker uutiset, niin kuulette tuoreet uutiset, mitä Indonesian kentälle kuuluu. Ohessa ensimmäinen INDONESIA NEWS -liite koottuna elokuun ja syyskuun uutisista. Liitteessä on mm. tällä kertaa yksi vakuuttava kuolleista herääminen! Siitä saa myös ideoita seurakunnan kasvuun: esikoulu voi olla seurakunnan alku.

7 Avustusmatka Aserin kuntoutuskeskukseen Ensiksi haluan kiittää teitä kaikkia, jotka tavalla tai toisella olette osallistuneet Aserin kuntoutuskeskuksen avustustyöhön. On hienoa olla mukana tässä työssä ja auttaa keskuksen asukkaita ja henkilökuntaa heidän arjessaan arkea teidän avullanne. Olin yllättynyt, miten vaivattomasti tavarat löysivät tiensä meille, ja että teidän sydämenne ovat avoimia. Kiitos, te ihanat! Matkalippujen kanssa oli pientä ongelmaa, mutta lopuksi saimme ne edulliseen hintaan. Tavaraa oli kerätty sekä Tampereelle että Turkuun. Kun lähdimme hakemaan tavaroita Turusta, ei ollut vielä tarkkaa tietoa, miten saamme ne kaikki mahtumaan mukaan. Torstaina saavuimme pienempien lastemme kanssa Turkuun ja aloimme täyttää autoa. Oli pientä ''palapelin meininkiä'' ilmassa, mutta Tommi urheasti käytti päätään, ja lopulta kaikki saatiin järkevästi sijoitettua omille paikoilleen. Saimme myös Turusta eräältä kauppiaalta ruoka-avustusta matkaamme. Kun suljimme pakettiauton ovet, niin sivuovesta saatiin survottua oma matkalaukkumme mukaan :) Perjantaiaamuna heräsimme klo 5.30 ja yleensä Veeraa ei saa ihan helposti hereille. Nyt kuiskasin hänelle: ''Herätys, lähdetään laivalla Eestiin.'' Ja hän oli saman tien pystyssä. Laivamatka meni nopeasti. On se ihmeellistä, kun nykyisin ei passia enää tarvitse juurikaan näyttää. Tallinaan saavuttiin juuri mukavaan ruuhka-aikaan. Onneksi on kaasupoljin, ja pääsimme mukavasti pois, rauhallisempiin maisemiin. Aserin lähellä

8 keskuksen johtaja Sergei Tovashov oli odottamassa meitä bensa-asemalla ja hänen opastuksellaan ajoimme perille asti. Siat juoksivat iloisina vastaan sikolätistä, ehkä yksi oli vähän innokkaampi kuin muut muistuttaen käytökseltään koiraa. Keskuksessa oli juuri lounasaika ja meidät ohjattiin työntekijöiden ruokailutilaan nauttimaan itse kasvatetusta hanhesta tehtyä ateriaa. Seuraavaksi saimme kutsun tulla syömään sorsaa. Mahat täynnä seurustelun jälkeen lähdimmen tyhjentämään autoa. Monta apulaista suuntasi paikalle ja auto saatiin tyhjennettyä. Vuorossa oli eläinkierros Veeralle. Tutustuttiin erilaisiin kaneihin ja pupuihin, sikoihin, lintuihin ja lampaisiin. Nähtiin päättömän sorsan riisumista. Veera oli ihmeissään. Alkukesän vierailumme jälkeen oli ihmisiä vaihtunut keskuksessa. Jotkut olivat onnistuneesti käyneet läpi kuntoutuskeskukseen ohjelman. Naisia oli tällä kertaa vähemmän. Oli joukossa myös joitakin tuttuja kasvoja. Lounaan jälkeen kaikki kuuntelivat saarnaa tv:stä ja sen jälkeen he ohjautuivat töihin, jokainen omiin hommiinsa. Kun Jumala istuttaa sinun sydämeesi unelmia, niin hän varmasti antaa ''rakennusaineita'' niiden toteuttamiseksi. Jumalan valtakunnassa, jos haluat tulla ''rikkaaksi'', on sinun annettava omastasi. Älä unohda myös sitä, että hän antaa myös sinulle sen siemenen, jonka kylvät. Kylvämisen ja niittämisen periaatteet ovat voimassa tänäkin päivänä. Tässä kylvössä oli monia mukana. Yhdessä saatiin tämä matka tehtyä! Moonika, Tommi ja Veera Eloranta Jos haluat olla mukana Viron avustustyössä, niin voit ottaa yhteyttä Leena ja Hannu Käppiin Rahalahjoituksesi Virossa tehtävään työhön voit laittaa Nokia Missio Churchin keräystilille kansainvälisen lähiavun omaa viitenumeroa käyttäen: Pankkiyhteys: FI Viite: BIC: NDEAFIHH

9 Haasteiden edessä syysvetoomus Kesä on hengellisille järjestöille usein taloudellisesti koettelevaa aikaa, sillä lahjoitukset ovat vähäisempiä tuolloin. Tämä on ollut totta myös seurakuntamme kohdalla. Tänä syksynä seurakuntamme on lisäksi erityisten haasteiden edessä: jouduttuamme jättämään käytännössä kaiken Tampere Areenalla käytössämme olleen irtaimiston (osan ostimme lähtiessämme halliyhtiöltä) olemme joutuneet hankkimaan Porttiin lähes kaiken tarvittavan. Iloitsemme uusista tiloistamme, mutta kaikkea ei ole vielä maksettu. Tarvitsemme nyt syksyn aluksi erityisesti taloudellista tukeasi. Laskuja on vielä useita tulossa, vuokratakuisiin täytyy puolen vuoden aikana kerätä euroa ja monia asioita pitäisi edelleen hankkia. Jos äänentoiston ja nettilähetyksen taso harmittavat mieltäsi, niin mahdollista lahjoituksellasi se, että voimme tehdä asialle jotain. Vetoamme nyt sinuun: anna, mitä voit: rakkaudesta seurakuntaasi kohtaan! Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer IBAN FI BIC NDEAFIHH Saaja Mottagare Nokia Missio Church / Tampere Lahjani Nokia Missio Churchin Tampereen lähiseurakunnan tueksi. Maksaessasi verkkopankissa muista VIITENUMERO! TILISIIRTO. GIRERING Maksajan nimi ja osoite Betalarens namn och adress Allekirjoitus Underskrift Tililtä nro Från konto nr Keräyslupa no 2020/2012/778 voimassa koko maassa lukuunottamatta Ahvenanmaata. Varat käytetään vuoden kuluessa keräyksen päättymisestä NMC:n ja sen seurakuntien opetus- ja koulutustoimintaan sekä humanitaariseen ja kehitysyhteistyöhön Suomessa ja ulkomailla. Viitenumero Ref. nr 2008 Eräpäivä Förfallodag Euro Saajan tilinumero IBAN FI BIC NDEAFIHH

10 Syys-lokakuun ohjelmaa Illan puhujat ja ylistäjät syys-lokakuussa: Leena Käppi, ylistys: Timo Viitaniemi Timo Aro-Heinilä, ylistys: Marjukka Colliander Pekka Linna, ylistys: Marjut Hanhijärvi-Pyykkönen & kuoro Maarit Aro-Heinilä, ylistys: Moonika ja Tommi Eloranta Rukouskokoukset jatkuvat rukousviikkojen jälkeen Portissa keskiviikkoisin klo 19. Nuorten illat ovat starttaamassa Portissa lokakuun aikana. Tarkemmat tiedot aloituspäivästä ja kellonajasta lähempänä! Venäläinen ilta Portissa la klo 18 Laulamme ja rukoilemme venäjäksi ja suomeksi. Tilaisuudessa tulkkaus. Illan päätteeksi kahvittelemme yhdessä. Tervetuloa! Naisten evankelioiva iltapäivä la Tampereen NNKY:n Puistosalissa (Hämeenpuisto 14 F) klo 15 alkaen kahvit, jonka jälkeen Outi Papunen jakaa elämästään, musiikissa Pauliina Pakkala (liitetiedostona mainos syksyn muistakin illoista). Israel-ilta Portissa la klo 14 ja 16 yhteistyössä Silta Israeliin -yhdistyksen kanssa: julistamassa Markku Veilo, ylistää Riikka Korhonen mukana myös Kyllikki Koskela. Netissä tapahtuu Nettisivumme päivittyvät koko ajan: seuraa sivujamme Sieltä löydät myös soluista päivitetyn listan. Meillä on alkamassa myös äitilapsi-solu. :) Siitä tarkemmin myöhemmin. Daily Devotion raamatunlukuohjelma on uusilla nettisivuillamme ja voit seurata nyt myös blogikirjoituksia päivän lukukohdista. Luetaan yhdessä Raamattua! Facebookissa meillä on myös nyt uudet, Nokia Missio Church - seurakuntien yhteiset, sivut: käypä tykkäämässä niistä!

11 Todistuksia Jumalan töistä Lähetä todistus Jumalan teoista elämässäsi osoitteella niin ehkäpä ensi kerrallla on sinun vuorosi rohkaista toisia :) Jokainen ihme innostaa ihmisiä uskomaan lisää Jumalan muutosvoimaan omalla kohdalla: tulkoon näistä ilosanomien kertomisista uusi kulttuuri Missioon :) Näitä juttuja voisi sitten jokainen levittää tutuilleen - ja vaikka facebookissa. Ps. 96:2-3: Laulakaa Herralle, ylistäkää hänen nimeään! Kertokaa päivästä päivään ilosanomaa hänen avustaan. Julistakaa hänen kunniaansa, ilmoittakaa hänen ihmetekojaan kaikille kansoille. Meitä kantaa Jumala naisten iltapäivät Olin rukoilemassa huhtikuisena maanantai-iltana, kun Pyhä Henki sanoi: ''Maria, Minulla on sinulle käyttöä!'' Ilahduin... ''Kiitos Herra, mitä haluat, että teen?'' En kuullut enää mitään ja ajattelin mennä nukkumaan. Sängyssä aloin miettiä naistentapahtumia. Haluaisin järjestää niitä, mutta millaisia ne olisivat, kuka puhuisi jne. Olin miettinyt niitä useita kertoja aiemminkin ja ajatukseni junnasivat samaa rataa, samoissa aiheissa, samoissa puhujissa. Koin turhautumista siihen. Ajattelin, että niihin tilaisuuksiin ei tule uskosta osattomia ihmisiä. Millaisia olisivat tilaisuudet, joihin olisi helppo tuoda työkaveri, naapuri tai ystävä? Yhtäkkiä ajatus oli täysin selvä ja kirkas: Kertokaa Jumalan suurista teoista elämässänne! Aloin miettiä Jumalan hyvyyttä omassa elämässäni. Sitten mieleeni tuli ystäviäni. Jonkun elämä muuttui näyn seurauksena hedelmälliseksi, jonkun avioliitto eheytyi. Eräs pelastui, jätti stripparin elämän ja palvelee nyt Herraa kokosydämisesti. Serkkuni jäi leskeksi ja yksinhuoltajaksi 26-vuotiaana, Herra on häntä auttanut kivun keskellä. Tiedän lukuisia kertomuksia Jumalan teoista lähipiiristäni. Hän on pelastanut, parantanut ja eheyttänyt. Hän on johdattanut ja auttanut vaikeissa elämäntilanteissa. Meidän tulee kertoa niistä muille naisille ja tarjota heille mahdollisuus antaa elämänsä Jeesukselle. Haluan, että he kuulevat täyden evankeliumin sen koko voimassa ja siitä toivosta, ilosta ja rauhasta, jonka Jeesus voi antaa. Aloin innostua. Miten yksinkertainen asia! Miten helppoa tuonne olisi kutsua ihmisiä! Kuinka lämminhenkisiä tilaisuuksia niistä voisikaan tulla! Halusin vielä puhua Herran kanssa. Sanoin: ''Herra, puhutko Sinä nyt minulle? Tätäkö Sinä

12 haluat, että teen? Jos niin on, vahvista se vielä minulle sanastasi!'' Nousin ylös, laitoin netin raamattuhakuun sanan ''naiset''. ''Mitä sanot naisista sanassasi?'' Listasta valitsin kohdan, jossa puhuttiin naisista ja voitonsanomasta. Avasin raamatusta Psalmin 68 ja luin: ''Laulakaa Jumalalle ja soittakaa Hänen nimensä kunniaksi. Ylistäkää Häntä, Herra on Hänen nimensä, iloitkaa Hänen edessään! Hän on orpojen isä ja leskien puoltaja... Hän antaa yksinäiselle kodin, Hän päästää vangitut vapauteen... Hyvyydessäsi sinä huolehdit köyhistä, Jumala. Herra on sanonut sanansa, suurin joukoin naiset tuovat voitonsanoman!'' Ilo valtasi sydämeni. ''Jumala, olet todella puhunut ja haluat, että tavoitamme naiset Sinun rakkautesi ja hyvyytesi sanomalla.'' Riemuitsin, koska tunsin Hänen rakkautensa ja haluan palvella Häntä ilolla. Asiat etenivät pian siihen malliin, että yhteistyössä Tampereen NNKY:n kanssa voimme aloittaa naistentilaisuudet. Syksyn iltapäivät ovat 22.9., ja klo Tampereen NNKY:n puistosalissa, Hämeenpuisto 14 F. Aiomme valmistaa tilaisuudet rukoillen niin, että Jumalan läsnäolo voisi olla todella keskellämme ja että moni saisi kohdata Jeesuksen vapahtajanaan. Toivon, että naiset eri seurakunnista voisivat innostua ja kutsua ystävänsä mukaan ja mahdollisesti myöhemmin johdattaa heitä Uskossa eteenpäin -ryhmiin, soluihin ja seurakuntansa tilaisuuksiin. Tilaisuuksien nimi tulee myös Psalmista 68: ''Ylistetty olkoon Herra päivästä päivään. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme.'' Hänen tahtonsa on, että se sanoma tavoittaa myös sinut! Innostunein terveisin Maria Järvinen

NMC NEWS. Kalenterissa. Vankilareissuilta. Bethelin matkalta Talousasioihin. Joulukeräys. Tampere. Viron köyhille 23.11.2012

NMC NEWS. Kalenterissa. Vankilareissuilta. Bethelin matkalta Talousasioihin. Joulukeräys. Tampere. Viron köyhille 23.11.2012 NMC NEWS Nokia Missio Church Tampereen kuukausittainen uutiskirje Tampere Terveisiä 23.11.2012 Vankilareissuilta Kylmäkosken vankilaan Joulukeräys Viron köyhille Kalenterissa Marras - Joulukuussa Oleg

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

12.10.2012. Rukousviikon sanomaa: Suunta vaihtuu!

12.10.2012. Rukousviikon sanomaa: Suunta vaihtuu! NMC Tampere NEWS 12.10.2012 Rukousviikon sanomaa: Suunta vaihtuu! Syyskuussa vietimme seurakunnassamme kolmen viikon mittaisen paaston ja rukouksen ajan. Pyysimme Herraa laskemaan läsnäolonsa seurakuntaamme.

Lisätiedot

20.6.2012. Hyvää kesää rakkaat seurakuntalaiset,

20.6.2012. Hyvää kesää rakkaat seurakuntalaiset, NMC Tampere NEWS 20.6.2012 Hyvää kesää rakkaat seurakuntalaiset, Toukokuun lopulla löysimme seurakunnallemme kodin Kaukajärveltä (Juvankatu 6), lähiön pääkadun varrelta. Aivan lähituntumassa on liikekeskus,

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä Toimintakalenteri Marraskuu-Joulukuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 39 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 39 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 39 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Satu Mäkinen Seinäjoelta 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Apt. 13 08:40 Armon kalliolla: Vanhan testamentin 09:00 Tule Jeesuksen luo!:

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa Lähetysnäkymme 2014-2018 Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa POHJOIS-KARJALAN HELLUNTAISEURAKUNTIEN LÄHETYSNÄKY 2014-2018 Seurakunnan lähetystyön näky ja tehtävä Näky: Sytyttää ja levittää

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

10.09.2012 52,09. Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU

10.09.2012 52,09. Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU PL 1, 00061 ELISA OY YRITYS AB PL 1 00000 POSTITOIMIPAIKKA Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU 1 (5) Laskun numero 90100000000 Eräpäivä 10.09.2012 Päiväys 26.08.2012 Viitenumero 90 10000 00000

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Syyskauden alku seurakunnassa Kesä alkaa olla lopuillaan ja syyskausi alkamassa. Monella on

Lisätiedot

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET JOULUKUU 2018 -TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS JOULUN ODOTUSTA Elämme parhaillaan adventin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Vertaus tuhlaajapojasta on Luukkaan evankeliumissa

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Pesonen Arto Sivu 1 Kantolanpolku 98. LASKU FAKTURA Säimen Metsäliitto Osuuskunta. osoite Lappeenrannan hankintapiiri

Pesonen Arto Sivu 1 Kantolanpolku 98. LASKU FAKTURA Säimen Metsäliitto Osuuskunta. osoite Lappeenrannan hankintapiiri Pesonen Arto Sivu 1 Kantolanpolku 98 LASKU FAKTURA 58360 Säimen Päivämäärä Datum Laskun numero Fakturans nummer 0505815292 2.11.2017 2983 arto.pesonen@koneurakointipesonen.fi Viitteenne Er referens Metsäliitto

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

08:00 Kohtasin Messiaani: Brian Robbins 08:10 Kulmakivi: Henkinen ja. hengellinen Sivu hyvinvointi 1/5

08:00 Kohtasin Messiaani: Brian Robbins 08:10 Kulmakivi: Henkinen ja. hengellinen Sivu hyvinvointi 1/5 Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 38 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Ajankohtaista Lähi-idästä: Kovaa peliä Lähi-idässä 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 83-87 08:40 Armon kalliolla: Uskon vahvat perusteet

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

Uudet tilat ovat valmistumassa

Uudet tilat ovat valmistumassa NMC Tampere NEWS 14.7.2012 Ihanaa kesänjatkoa, rakkaat seurakuntalaiset! Moni on nyt lomilla, mutta ei kaikki sentään ole Suomessa eikä maailmalla pysähdyksissä. Asiat menevät eteenpäin. Toivottavasti

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo.

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo. 1 Jeesus sanoi juutalaisille:»totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja Juutalaiset pojat kävivät kotikaupunkinsa synagoogassa koulua 5-vuotiaasta

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME Evankeliumi Matteuksen mukaan (Matt.12:33-37) Jeesus sanoi: Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono.

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

PAASTOHARTAUDET 2017

PAASTOHARTAUDET 2017 1 PAASTOHARTAUDET 2017 Tervetuloa valmistautumaan pääsiäiseen sanan ja rukouksen äärellä, missä ja milloin sinulle sopii. Siunattua paastonaikaa sinulle! Jumala, kohotkoon kunniasi yli taivaitten, kirkkautesi

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2014. Seuran vaalikokous 2014. Seuran pikkujoulut

JÄSENTIEDOTE 2/2014. Seuran vaalikokous 2014. Seuran pikkujoulut JÄSENTIEDOTE 2/2014 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen: Seuran vaalikokous 2014 Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n sääntömääräinen ja kaikille jäsenille avoin vaalikokous pidetään Otaniemessä

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat RUKOUHETKI EURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖTÄ POITETTAEA 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 38: 1-3, 176: 1-3, 181: 1-3, 194, 317. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Meyer: Jumalan pitäminen

Meyer: Jumalan pitäminen Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 36 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Anne Miettinen - Jumala haluaa näkyä ja kuulua: Uudistuminen tuo esille uskonnollisuuden 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 79-82 08:40

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus Missio Välitämme pelastuksen evankeliumia Jumalan armosta sanoin ja teoin. Visio Seurakuntamme on armon ja rauhan yhteisö, joka tuo ajallista

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Vieraana Pertti Salmen 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Apt. 14-15 08:40 Armon kalliolla: Jumala on rakkaus 09:00 Tule Jeesuksen luo!:

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä

Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä voit auttaa heitä selviytymään. Maailmassa on kaikkiaan

Lisätiedot

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta!1 LUENTO 1 MIKÄ SOLU ON?!2 Näky Tavoite, jota kohti ponnistelemme Toiminnan tulos Kaikille yhteinen Kuka näkymme määrittelee? Pastori tai vanhimmat? Jokainen

Lisätiedot

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 J O TA I N K Ä S I T TÄ M ÄT Ö N TÄ Jumala vaikuttaa pakanakuninkaan toteuttamaan suunnitelmansa Kuin kastelupuro on

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Meyer: Kuinka voittaa. taistelunsa? Osa 2/2 11:30 Korinttolaiskirje 1: Rakkaus

Meyer: Kuinka voittaa. taistelunsa? Osa 2/2 11:30 Korinttolaiskirje 1: Rakkaus Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 34 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Anne Miettinen - Jumala haluaa näkyä ja kuulua: Ihmeet ovat uskovan elämää 08:30 Raamattu sinulle: Psalmi 78 08:40 Armon kalliolla: Erityisten

Lisätiedot

Tässä on innokas nuorimmainen kitkemässä rikkaruohoja pois. Hän on se joka menestyy parhaiten koulussa ja rakastaa tehdä asioita itsekseen.

Tässä on innokas nuorimmainen kitkemässä rikkaruohoja pois. Hän on se joka menestyy parhaiten koulussa ja rakastaa tehdä asioita itsekseen. Rakkaat ystävät, On ilo kirjoittaa teille kaikille taas. Haluan käyttää tämän tilaisuuden jakaakseni kanssanne iloni siitä että lapset ovat viimeinkin päässet vierailulle. (Niin kuin yllä olevasta kuvasta

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

Meyer: Paholaisen tavat

Meyer: Paholaisen tavat Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 40 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Anne Miettinen - Jumala haluaa näkyä ja kuulua: Yliluonnolinen vapauttaa lakihenkisyydestä 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 88-89 08:40

Lisätiedot

Helluntaiseurakunta. Käytäntöjä uusien työmuotojen aloittamiseksi

Helluntaiseurakunta. Käytäntöjä uusien työmuotojen aloittamiseksi Rovaniemen Helluntaiseurakunta Välähtikö? Käytäntöjä uusien työmuotojen aloittamiseksi 2 Rovaniemen helluntaiseurakunnan käytäntöjä uuden työmuodon aloittamiseksi Rovaniemen helluntaiseurakunnan käytäntöjä

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! KIRKKOPÄIVÄT LAHDESSA 13.-15.5.2011 Saarna Kärkölän kirkossa 15.5.2011 3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate) JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ (Joh. 17:11-17) Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Suomen Adventtikirkon kesäjuhlakysely Elo-syyskuu Kooste vastauksista

Suomen Adventtikirkon kesäjuhlakysely Elo-syyskuu Kooste vastauksista Suomen Adventtikirkon kesäjuhlakysely Elo-syyskuu 07 Kooste vastauksista . Sukupuolesi 0 0 40 60 80 00 0 40 60 NAINEN 40 MIES 78 EN HALUA VASTATA . Ikäsi 0 0 0 30 40 50 60 5 9 0 9 30 30 39 38 40 49 5 50

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Valerie ja Gregg Ellis - Perintö: Kovaäänisin voittaa 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Johanneksen evankeliumi 17 ja 18:1-24 08:40 Armon kalliolla:

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

08:00 Herätyksen läpimurto: Uskollisuus Jumalan työssä 08:30 Derek Prince: Jeesuksen Sivu johtajuus. 1/5 Osa I.

08:00 Herätyksen läpimurto: Uskollisuus Jumalan työssä 08:30 Derek Prince: Jeesuksen Sivu johtajuus. 1/5 Osa I. Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 03 ohjelmat - www.tv7.fi 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 35-36 08:40 Armon kalliolla: Minä olen 09:00 Healing Rooms Conference 2018: Jumalan suunnitelma sinulle

Lisätiedot

MARKKU ANTTI SAKARI SUMIALAN VIRKAAN ASETTAMINEN Porissa (Su 30.09.2007)

MARKKU ANTTI SAKARI SUMIALAN VIRKAAN ASETTAMINEN Porissa (Su 30.09.2007) Ryttylä 29. 09.2007 Matti Väisänen 1/6 MARKKU ANTTI SAKARI SUMIALAN VIRKAAN ASETTAMINEN Porissa (Su 30.09.2007) Kristuksessa rakas veljemme, Markku Sumiala ja läsnä oleva seurakunta, tervehdin teitä tämän

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Vieraana Jani Kumpulainen 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Apt. 11-12 08:40 Armon kalliolla: Miten lahjansa voi löytää? 09:00 Tule

Lisätiedot

10 PÄIVÄN RUKOUSOPAS LAPSILLE

10 PÄIVÄN RUKOUSOPAS LAPSILLE 10 PÄIVÄN RUKOUSOPAS LAPSILLE 17 26.5.2012 2. Aik 7:14 Hei lapset, Kiitos kun olette mukana rukoilemassa nämä 10 päivää ennen maailmanlaajuista rukouspäivää Global Day of Prayeria. Rukoillaan yhdessä maailmanlaajuisen

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa

Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa 1972-2010 Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa,,ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu. (Mat 24:14)

Lisätiedot

Laskutulkki: DNA Mobiilipalvelut 2

Laskutulkki: DNA Mobiilipalvelut 2 Laskutulkki: DNA Mobiilipalvelut 2 1 2 3 LASKUN tiedoista löytyvät laskun päivä määrä, laskunumero, maksuehto, eräpäivä, laskutustaso sekä asiakasnumero. Nämä tiedot helpottavat asiointia laskutusasioissa.

Lisätiedot

NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE

NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE NUORTENILLAN KYSELYKOOSTE KYSELY TEHTY 1.3.2014 NUORTENILLASSA AIHE: SEURAKUNTA Johdanto: Alkusysäys tälle kyselylle tuli eräässä sunnuntaikokouksessa, jota ennen seurakunnan nuorisotyöntekijä oli pyytänyt

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja: Maahan kätkeminen Kaavaa voidaan käyttää uurnaa tai tuhkaa maahan kätkettäessä tai kun vainaja lasketaan hautaan toisella paikkakunnalla varsinaisen hautaan siunaamisen jo tapahduttua. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 3/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 11.12.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 3/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 11.12. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUKSEN SYNTYMÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beetlehem on kaupunki Juudan vuoristossa n. 770 m merenpinnan yläpuolella Hebronin

Lisätiedot

Kauhajoen Helluntaiseurakunta

Kauhajoen Helluntaiseurakunta Kauhajoen Helluntaiseurakunta Seurakuntauutiset Tammikuu 2012 Ps. 18:3 Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot