Graafinen ohjeisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Graafinen ohjeisto 27.03.2014"

Transkriptio

1 Graafinen ohjeisto

2 GRAAFINEN OHJEISTO Seuraavilta sivuilta löydät Lip-Lapin tunnuksen käyttöä ja sovellusta koskevat ohjeet. Ohjeet on tarkoitettu kaikille Lip-Lapin materiaalien kanssa työskenteleville henkilöille niin yrityksen omalle henkilökunnalle, kuin esimerkiksi lehtien painopinnanvalmistajillekin.

3 Tunnus Yrityksen tai yhteisön symboli Vektorigrafiikka Grafiikan muodot ja ominaisuudet lasketaan matemaattisesti. Liikemerkki Tunnuksen graafinen osa Mahdollistaa suurentamisen ilman että kuvasta tulee rakeinen Logo Tunnuksen tekstiosa Fontti Itsenäiseen asuun piirretty kirjasintyyppi PMS Painoteollisuuden värijärjestelmä Kirjasinleikkaus Fontin eri kokoinen ja -muotoinen muunnelma RGB Väriavaruus, jota käytetään näytöissä ja televisiossa. Pistekoko Kirjaimen koko (korkeus) Koostuu kolmesta osaväristä; Red, Green ja Blue. ai Adobe Illustrator -tiedosto, vektori-infon säilyttävä. Sopii painokäyttöön CMYK Väriavaruus, jota käytetään painotuotteissa. pdf Adobe Acrobat -tiedosto, vektori-infon säilyttävä. Sopii painokäyttöön Koostuu osaväreistä: jpg Pakattu kuvatiedosto. Sopii myös painokäyttöön korkearesoluutioisena Cyan Sininen painoväri (C) eps Kuvan ja grafiikan painamiseen soveltuva tiedostomuoto Magenta Punainen painoväri (M) png Kuvatiedosto sähköisiin ympäristöihin Yellow Keltainen painoväri (Y) Black Musta painoväri (B) Rasteri Väripiste, joista painettu kuva muodostuu

4 tunnus Lip-Lapin tunnus on perinteikäs ja se säilytetään entisenlaisena ja värisenä. Tunnuksen yhteyteen kirjoitettavan laituri -sanan fontti muuttuu, samoin syntyy uudet omaan rantaan ja venesatamat -tunnukset. Venesatamat-tunnus saa myös oman värinsä. Muista aina jättää tunnuksen ympärille riittävästi tilaa, jotta se näyttää raikkaalta ja ilmavalta. Kun sovellat tunnusta eri kohteisiin, käytä aina alkuperäismalleja. Pidä huolta siitä, että tunnus on aina painotuotteessa vektorigrafiikkana tai korkearesoluutioisena tiedostona.

5

6 OMAAN RANTAAN Kuluttajapuolen tunnus on sininen ja sen yhteydessä voidaan käyttää Omaan rantaan tekstiä Julius Sans One -fontilla kirjoitettuna. Logosta on myös Lip-Lap Laituri -versio, joka on näkyvillä edellisellä sivulla. Teksti voi olla tunnuksen levyinen tai isompi, riippuen käyttökohteesta. Venesatamapuolen väri on ruskeanharmaa ja liikemerkissä on Venesatamat-teksti.

7 fontti: crimson fontti: Julius Sans One Tunnuksen yhteydessä voidaan käyttää myös sloganeita Julius Sans One -fontilla kirjoitettuna. Slogan voi olla tunnuksen levyinen tai muunkin kokoinen käyttökohteesta riippuen. Sloganit voi olla tunnuksen yhteydessä kirjoitettuna myös crimson-fontilla. Fontit saa tarvittaessa ladattua ilmaiseksi Google fontseista:

8 värit C100 M45 Y0 K18 R0 G97 B161 PANTONE 301 C #0060A1 C51 M53 Y45 K0 R 147 G124 B128 PANTONE 409 C #927B7F Lip-Lapin kuluttajavistinnän pääväri on Lip-Lapin sininen. Ammattilaispuolen värinä on harmaanruskea.

9 typografia Lip-Lapin typografia perustuu Crimson ja Open Sans fontteihin. Crimsonia käytetään isoissa otsikoissa sloganeissa ja ingresseissä, Open Sans toimii leipätekstissä ja pienemmissä otsikoisssa sekä hyvin sellkeyttä vaativissa kohteissa, kuten taulukoissa. Myös Crimsonia voidaan käyttää leipätekstifonttina. Logon yhteydessä kirjoitettavat sloganit/määreet (Anna rannan liplattaa, Omaan rantaan, Venesatamat, Laiturit) tehdään Julius Sans One -fontilla. Fontit saa tarvittaessa ladattua ilmaiseksi Google fontseista:

10 Typografia Sametur, sa ipis etur, volupta dolo ilit doluptio. Neque pro qui ut audis ande exerchit maxime voluptatum quo voluptas expernatata venistium eos aut que cum in el ium aut auda quae denissimaio ipsande litaqua ectium aut maior autatem olorestrum quatia voloren dandit eaquos delent et, sit esedipit officid eatectas dolorer sperum et quae. Nem faceatum quaereh endendus solorerferum volupta sitaquunti beatur, none cullupt atibus doluptatus. Crimson Crimson Crimson Crimson Crimson Crimson Seritatus, comnihillaut ea doloremo eum consequatem. Nam doluptamus et eatquat emporerum recusaperere sim quod eos modi inverro ribusan danisci llandae cum renis comnisq uamust aute nis di doluptat aliqui nonse con nullaborrum que labore et dusdaep remporem sum eos sunti nost vel incimi, ne apidest liquibus. Obit volupis sunt id ex eatur? Ducitibea suntibea nones molum et eatur siminusam qui tecerror aliqui officie ndebis as ea serspercium iducita ecaecatinvel idi dolenim que imodit aut liciusa perspit alias dis seriaspis aped ma di susciis et quate por accus ex eumenihicia volupta tempostrum quam latem fugia que nis ditam et esto et quis sam, volor aut plaut aut velique pedit, is everias qui consed molum alibus et pos voluptatinte sapiet inus il mo quunt, net dollab inveles dolut velliat ium vel magnatur sa pore pos ratquia et magnis consequam, esteni sinctisto berionsed ulluptaturia sequi volenda nam, acia verspiti optae dic tem que Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans Open Sans

11 Esitteet Lip-Lapin esitteet sisältävät paljon kuvia ja graafista kuvitusta. Kontrastinen typografian käyttö on suotavaa.

12 Kuluttajaesite Koko: A4 Laajuus: 56 s. Paperi: Kopijyvällä paperi oli: maxi offset / edixion (päällystämätön, laadukas paperi) Painopaikka: Kopijyvä, offset OMAAN RANTAAN LAITURIT º PYLVÄS º MUOVIPONTTONI º betoniponttoni raskasbetoniponttoni º jetti º mittatilaus º lisävarusteet º tarvikkeet jo vuodesta 1965

13 Ammattilaisesite Koko: 260 mm x 400 mm Laajuus: 16 s. Paperi: Kopijyvällä paperi oli: maxi offset / edixion (päällystämätön, laadukas paperi) Painopaikka: Kopijyvä, offset VENESATAMAT Jo vuodesta 1965

14 Messusesite Koko: A4 Laajuus: 4 s. Paperi: maxi offset / edixion (päällystämätön, laadukas paperi) Painopaikka: Kopijyvä, offset ANNA RANNAN LIPLATTAA LAITURIT º PYLVÄS º MUOVIPONTTONI º BETONIPONTTONI RASKASBETONIPONTTONI º SATAMA º LISÄVARUSTEET

15 Kuvamaailma ja kuvitus

16 Värikuvat Lip-Lapin kuvamaailma koostuu laadukkaista värikuvista, joissa on niin luontoa, ihmisiä kuin laiturielämääkin. Kuvien sävyjen ja värien tulee olla kunnossa ja oikeita. Kuvat eivät saa olla puhkipalaneita tai liian tummia, eivätkä esimerkiksi liian sinertäviä tai punertavia.

17 Kohdekuvat Lip-Lapilla on olemassa omia laituri- ja kohdekuvia arkistoissaan. Niiden valinnassa huomioidaan, että valitut kuvat olisivat mahdollisimman hyväresoluutioisia (painolaatu 300res) ja laadukkaita. Kuvien tulisi olla myös mahdollisimman selkeitä eikä liian tummia. Niiden tulisi omalta osaltaan myös viestittää ihanaa laituritunnelmaa. Sivun oikealla puolella on kuvia, jotka ovat liian tummia täi värisävyiltää/kuvausajankohdaltaan haasteellisia saada enää kuvankäsittelyvaiheessakaan täysin hyvälaatuisksi. Vasemmalla puolella on jo valmiiksi hyvälaatuisia kuvia.

18 Mustavalkokuvat/nostalgiakuvat Kontrastina värikuville käytetään nostalgisiksi sävytettyjä, tunnelmallisia musta-valkoisia kuvia. Painoon laittaessa myös musta-valkokuvat voi säätä CMYK-profiiliin, jolloin ne säilyvät sävykkäämpinä. Kuvien reunoihin voi laittaa pehmeää vignetointia/tummennusta nostalgisuutta luomaan. Mustavalko/harmaasävykuvat eivät saa olla liiankontrastisia, vaan niiden tulisi mieluummin olla pehmeämpiä sävyiltään.

19 Tuotekuvat Tuotekuvien laatuun tulisi kiinnittää myös huomiota. Tuotekuvat tulisi kuvata hyvässä valaistuksessa, mielellään studio-olosuhteissa ja painoon riittävällä resoluutiolla. Lisäksi niiden tulisi olla toisiinsa nähden mahdollisimman yhdenmukaisia. Tuotekuvissa käytettävien mahdollisten varjostusten tulee olla hillittyjä. Kaikki tuotekuvat tulisi olla syvättyjä. Siksi olisi tärkeää, että ne kuvattaisiin hyvissä studio-olosuhteissa valkoista taustaa vasten. Oikealla puolella esimerkkikuvia, joiden laatu voisi olla parempi ja vasemmalla laadukkaita tuotekuvia.

20 TARINA Kotisatamaa rakkaampaa ei olekaan LAITURI Uljaat satamalaiturit ovat kuin valtamerilaivoja. Ne syntyvät yhteistyöllä. Laituri lepää rantamaisemissa vakaana vuodesta toiseen henkien kotiseutunsa historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Tyylipuhtaat, kotimaiset laiturit huolehtivat käyttäjästään ja ihastuttavat vesillä ja rannoilla kulkijoita. Lip-Lap luo venesatamasta paikkakunnan ylpeyden, vetonaulan joka kutsuu luokseen vuodesta toiseen. Lip-Lap huolehtii laiturista sen koko elinkaaren ajan. Lip-Lap Laituri Oy:n tavoite on yhä sama kuin 1960-luvulla. Suunnittelemme ja valmistamme laitureita, jotka täyttävät tiukimmatkin laatu- ja turvallisuuskriteerit ja kestävät aikaa ja katseita. Lip-Lapin laiturit luovat satamasta käyntikortin, joka jää mieleen. SATAMALAITURI on symboloinut kautta aikain turvapaikkaa ja kotia. Sitä Lip-Lap Laituri haluaa laituriensa kuvastavan myös tulevaisuudessa. UUSIMMAT TEKNISET RATKAISUT takaavat nykyaikaisen sataman, jota tullaan katsomaan kauempaakin. MONIPUOLINEN JA TOIMIVA satama-alue palvelee joka kesä satoja vesilläliikkujia. JOKAINEN LIP-LAP-LAITURI tehdään mittatilaustyönä meiltä teille ja edelleen sataman käyttäjille. Raskasponttonilaiturit Luonto on arvaamaton ja antelias. Välillä se hellii lämpimillä auringon säteillä, välillä se koettelee tuulella ja tuiskulla. sitä voi sanoa rikkaudeksi. LAITURI Anna rannan liplattaa. Lip-Lap Laituri Oy on valmistanut laitureita jo vuodesta Ne on tehty alunperin varmoin ja konstailemattomin menetelmin kestämään kovia olosuhteita. Samat hyvät keinot pätevät vielä tänäkin päivänä nykyaikaisten laitureiden valmistuksessa. Lip-Lap Laituri Oy Vanha Nurmijärventie Vantaa Myyntinäyttely, tehdas ja varasto. Puh. (09) Grafiikka Valokuvien lisäksi Lip-Lapin maailmaan kuuluvat olennaisesti veneilyhenkiset graafiset kuvituskuvat. Piirosgrafiikkaa voidaan käyttää valokuvien päällä hillitysti pääosin reunoissa. Yksi tunnusomainen kuvitus on myös Lip-Lapin tunnuksen altakin löytyvä aaltoviiva, jota on käytetty myös tämän ohjeiston otsikoiden alla.

21

22

23 Messut

24 Siirrettävä messuosasto mm x 2224 mm 1820 mm x 920 mm

25 Iso messuosasto, 180 m 2 18 m Messuosaston takaseinä, osaston sisäpuoli. 4,2 m Messuosaston takaseinä, osaston ulkopuoli.

26 Iso messuosasto, 180 m 2 1,1 m 1,1 m 1,1 m 1,1 m 1,1 m 1,1 m 1,1 m 1,1 m 2,5 m 2,5 m Pylväs, kaksi teippisivua 3 m 1,5 m Pylväs, neljä teippisivua 3 m 2,5 m Varastohuonekulmaus

27 liplap_himmeli_5000x3000x2000.indd liplap_himmeli_5000x3000x2000.indd Iso messuosasto, 180 m 2 5 m 2 m Kattohimmeli 3 m 2 m

28 Käyttöjärjestelmä: Tunnukset: Ville Heleniukselta Kuvasuhde: 16:9 Kuvakoko: pitkä sivu vähintään 2000 px Fontit: perustyylit on koodattu julkaisujärjestelmään

29

30 Lip-Lapin www-sivut ovat responsiiviset

31 Sähköinen uutiskirje, Mailchimp Pääkuva: width, 560 px width: 260 px width: 160 px

32 Käyntikortit Koko 90 mm x 50 mm LAITURI Ville Helenius Myynti- ja markkinointijohtaja / Lip-Lap Laituri Oy Vanha Nurmijärventie Vantaa Nimi fontti: Crimson, Bold pistekoko: 9 pt väri: musta Titteli fontti: Crimson, Bold pistekoko 8,5 pt väri: musta lip-lap-kk-villehelenius.indd Anna rannan liplattaa Puhelinnumero ja sähköpostiosoite fontti: Crimson, Roman pistekoko: 8,5 pt väri: musta Osoitetiedot fontti: Crimson, Bold (otsikko), Roman (osoitetiedot) pistekoko: 8,5 pt väri: musta lip-lap-kk-villehelenius.indd

33 Tarjouspohja Pääotsikko fontti: Crimson pistekoko: 60 pt väri: musta tai musta 80% Anna rannan liplattaa Lip-Lap Laituri Oy on valmistanut laitureita jo vuodesta Ne on tehty alunperin varmoin ja konstailemattomin menetelmin kestämään kovia olosuhteita. Samat hyvät keinot pätevät vielä tänäkin päivänä nykyaikaisten laitureiden valmistuksessa. Pääotsikko fontti: Crimson pistekoko: 40 pt väri: musta tai musta 80% Espoon kaupunki Suvilahden laituri Alaotsikko fontti: Crimson pistekoko: 24 pt väri: musta tai musta 80% PYLVÄSLAITURIT MUOVI- JA PUTKI- PONTTONILAITURIT BETONIPONTTONI- LAITURIT Ingressi fontti: Crimson pistekoko: 11 pt väri: musta tai musta 80% Ville Helenius Myynti- ja markkinointijohtaja / Lip-Lap Laituri Oy Vanha Nurmijärventie Vantaa Yhteystiedot fontti: Crimson pistekoko: 10 pt Laituriluettelo RASKASBETONI- PONTTONILAITURIT VENESATAMAT LISÄVARUSTEET fontti: Julius One Regular LAITURIT º PYLVÄS º MUOVIPONTTONI º betoniponttoni raskasponttoni º jetti º mittatilaus º lisävarusteet º tarvikkeet pistekoko: 11 pt

34 lip-lap_kyltti_100x200cm_ _sininen2.indd Kyltit Kyltti 200 cm 100 cm Lip-Lapin logo, www-osoite ja köysigrafiikka sinisellä pohjalla.

35 Beachflag Kopijyvä Winder M 1030 x 2920 Lip-Lapin logo ja köysigrafiikka sinisellä pohjalla.

36 Ilmoituspohja Alue-edustajien ilmoituspohja Esimerkkipohjan koko: pysty, 129 mm 185 mm Kuva: (fiiliskuva tai laiturikuva) Anna rannan liplattaa Lip-Lap Laituri Oy on valmistanut laitureita jo vuodesta Ne on tehty alunperin varmoin ja konstailemattomin menetelmin kestämään kovia olosuhteita. Samat hyvät keinot pätevät vielä tänäkin päivänä nykyaikaisten laitureiden valmistuksessa. Yhteystiedot Alue-edustajan yhteystiedot Nosto Kehotus toimintaan Tule käymään! Katsotaan yhdessä paras laituri sinun rantaasi. Kari Savolainen Lip-Lap Lahti Suomen Koti & Mökkikeskus Okeroistentie 1, Lahti laiturit º pylväs º muoviponttoni º betoniponttoni raskasbetoniponttoni º jetti º mittatilaus º lisävarusteet º tarvikkeet

KOUVOLA 2012 Graafienn ohjeisto 1.0 Design: Nitro ID & Kustaa Saksi

KOUVOLA 2012 Graafienn ohjeisto 1.0 Design: Nitro ID & Kustaa Saksi KOUVOLA 2012 Graafienn ohjeisto 1.0 Design: Nitro ID & Kustaa Saksi 2 3 4 Esipuhe: Lauri Lamminmäki, Asko Pesonen Uusi Kouvola. Ihmeen hieno kaupunki. Valovoimainen ja vetovoimainen kaupunki. Rohkea ja

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Kuva Arto Halttunen Sisältö ALKUSANAT, JÄÄSKELÄINEN CONSULTING YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, HIUSKLINIKAN YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto. Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0

Graafinen Ohjeisto. Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Graafinen Ohjeisto Suosikki Gourmetin markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, SUOSIKKI GOURMETIN TUOTEILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto Päivitetty 11.10.2012

Graafinen ohjeisto Päivitetty 11.10.2012 Graafinen ohjeisto Päivitetty 11.10.2012 Sisällysluettelo 3 Johdanto 4 Tavoitteet ja periaatteet 4 Yhteinen ja oma ilme 5 Tältä me näytämme 6 Ilmeen rakennuspalat 7 Seurakuntien ja yhtymän ilmeet 8 Seurakuntayhtymä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Puumalan kunnan viestintäilme...2. Markkinointilogo...3. Vaakuna...4. Värit...5. Typografia...6. Kuvasto...7. Lomakkeisto...

Sisällysluettelo. Puumalan kunnan viestintäilme...2. Markkinointilogo...3. Vaakuna...4. Värit...5. Typografia...6. Kuvasto...7. Lomakkeisto... GRAAFINEN OHJEISTO Puumalan kunnan viestintäilme Sisällysluettelo Puumalan kunnan viestintäilme...2 Puumalan kunta on Saimaata, saaria ja metsää. Ihmisiä, palveluita ja ystävällisyyttä. Asumisen ja elämisen

Lisätiedot

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto graafinen ohjeisto 2015 Graafinen ohjeisto Sisällys Sisällysluettelo Johdanto VISUAALINEN ILME Tunnus Suoja-alue Tunnuksen käyttö Logo ja iskulause Tunnus, visuaalinen hierarkia Yritysvärit Typografia

Lisätiedot

Visuaalinen identiteetti. 17.4.2013 / Wunderman Helsinki

Visuaalinen identiteetti. 17.4.2013 / Wunderman Helsinki Visuaalinen identiteetti 17.4.2013 / Johdanto Tämä visuaaliden identiteetin ohjeisto antaa ohjeet Lakimiesliiton tunnuksen, värimaailman ja typografian sekä näistä johdettujen erilaisten sovellusten käytöstä.

Lisätiedot

GRAAFISET OHJEET. www.valkeakoski.fi

GRAAFISET OHJEET. www.valkeakoski.fi GRAAFISET OHJEET Mitä ja miten viestimme Valkeakoskesta? Tervetuloa Valkeakosken sineen! Vesi on Valkeakosken elementti ja yksi sen vahvuuksista. Upeista riippu silloista on tullut kaupungin tunnusmerkkejä.

Lisätiedot

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Graafinen ohjeisto Versio 1/2010 Suunnittelu: Jarko Hänninen, Rovaniemi 12.9.2010 Ohjeiston sisältö 1 2 3 4 5 6 7 8

Lisätiedot

YRITYSTENKIN KANNATTAISI HYMYILLÄ! Yritysilmeopas

YRITYSTENKIN KANNATTAISI HYMYILLÄ! Yritysilmeopas YRITYSTENKIN KANNATTAISI HYMYILLÄ! Yritysilmeopas Sisällysluettelo ALKUSANAT YRITYSILME liikemerkki & logo värimaailma typografia slogan sommittelu graafiset tehosteet & taustagrafiikka grafiikkaohjelmat

Lisätiedot

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 GRAAFINEN OHJEISTO typografia sovellukset kuvamaailma lomakkeisto värit tunnus SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 SAATESANAT HAAGA-HELIA on

Lisätiedot

rauman kaupunki Graafinen ohjeisto

rauman kaupunki Graafinen ohjeisto rauman kaupunki Graafinen ohjeisto 1 Sisältö 1. Värit...4 2. Vaakuna...5 2.1 Vaakunan käyttö...5 2.2 Vaakunaselitys...6 3. Tunnus...7 3.1 Ensisijainen tunnus...7 3.2 Toissijaiset tunnukset...8 3.3 Suoja-alue...9

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa ffdin regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? ffdin bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ!

Lisätiedot

Maailman parasta painolaatua!

Maailman parasta painolaatua! Aineisto-opas 2014 Botnia Printin sanomalehtitehdas on näyttänyt painamisen mallia Suomelle vuodesta 2010. Toukokuussa 2010 avattu painotalo otti rohkean edistysaskeleen suomalaisessa rotaatiopainamisessa

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUN GRAAFINEN OHJEISTO

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUN GRAAFINEN OHJEISTO N 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 OHJEISTUS KÄYTTÄJÄLLE 5 1.1 Ohjeisto tutuksi 1.2 Yhtenäinen ilme 1.3 Ohjeiston kehittyminen 1.4 Ohjeiston käyttö 2 ORGANISAATION TUNNUS, IDEOLOGIA, PERUSELEMENTIT JA MÄÄRITTELY 6

Lisätiedot

VISUAALISEN ILMEEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

VISUAALISEN ILMEEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Matti Kemppainen VISUAALISEN ILMEEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Esimerkkinä Teatteri Rio Oy Opinnäytetyö KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULU Mediatekniikan koulutusohjelma Huhtikuu 2009 TIIVISTELMÄ OPINNÄYTETYÖSTÄ

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TUNNUKSEN JA KOTISIVUJEN SUUNNITTELU

URHEILUSEURAN TUNNUKSEN JA KOTISIVUJEN SUUNNITTELU Pyry Rautalin URHEILUSEURAN TUNNUKSEN JA KOTISIVUJEN SUUNNITTELU Esimerkkinä Säihkysääret ry Opinnäytetyö CENTRIA AMMATTIKORKEAKOULU Mediatekniikan koulutusohjelma Toukokuu 2015 TIIVISTELMÄ OPINNÄYTETYÖSTÄ

Lisätiedot

Digitaalisen kuvan perusteet

Digitaalisen kuvan perusteet 1 Digitaalisen kuvan perusteet Analoginen versus digitaalinen Analoginen kuva, esimerkiksi diapositiivi tai paperikuva, sisältää jatkuvasävyisiä väripintoja ja yksityiskohtia. Tummuus- ja läpäisyarvojen

Lisätiedot

Tieteelliset posterit viestinnän välineenä

Tieteelliset posterit viestinnän välineenä Biostatistiikan syyspäivät 23.8.2012 Tieteelliset posterit viestinnän välineenä FM Saija Silén Jyväskylän yliopisto Tieteelliset posterit Tieteelliset posterit ovat yksi osa nykypäivän tutkimusviestintää

Lisätiedot

Visuaalisuus verkkojulkaisuissa 11.12.2008. Tapio Kovero Graafinen suunnittelija

Visuaalisuus verkkojulkaisuissa 11.12.2008. Tapio Kovero Graafinen suunnittelija Visuaalisuus verkkojulkaisuissa 11.12.2008 Tapio Kovero Graafinen suunnittelija Taustatarinaa Koulutus Ylioppilas vm. -87 Jyväskylän yliopisto 1989-1996: Taidekasvatuksen laitos, graafisen suunnittelun

Lisätiedot

Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto

Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto Jos haluat lisätietoja, ilmoituspohjia tai tilata sivuilla esiteltyjä tuotteita, ota yhteyttä Matias Turkkila, 040 172 7525, matias.turkkila@perussuomalaiset.fi

Lisätiedot

Tietoa kaikille. Selko-e Inclusion Europe. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Tietoa kaikille. Selko-e Inclusion Europe. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tietoa kaikille Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi Selko-e Inclusion Europe Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sisältö Standardi tarkoittaa ohjetta...3 Miksi nämä standardit

Lisätiedot

Lahden ammattikorkeakoulu GRAAFINEN OHJEISTO

Lahden ammattikorkeakoulu GRAAFINEN OHJEISTO päivitetty 9/2009 Lahden ammattikorkeakoulu GRAAFINEN OHJEISTO Miltä me näytämme? Visuaalinen ilme on keskeinen osa yhteisön sisäistä ja ulkoista viestintää. Sen tavoitteena on luoda yhteisölle oma, muista

Lisätiedot

INTERNET-SIVUT MARKKINOINTIVIESTINNÄSSÄ RESSIVEXIN WWW-SIVUJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

INTERNET-SIVUT MARKKINOINTIVIESTINNÄSSÄ RESSIVEXIN WWW-SIVUJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Terhi Tuomi ja Erika Virtanen INTERNET-SIVUT MARKKINOINTIVIESTINNÄSSÄ RESSIVEXIN WWW-SIVUJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Opinnäytetyö Matkailun koulutusohjelma Toukokuu 2009 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä

Lisätiedot

ILMOITUSOPAS. Opas hyvän sanomalehti-ilmoituksen toteutukseen: kuvat värit repro. ilmoitusopas

ILMOITUSOPAS. Opas hyvän sanomalehti-ilmoituksen toteutukseen: kuvat värit repro. ilmoitusopas ILMOITUSOPAS Opas hyvän sanomalehti-ilmoituksen toteutukseen: kuvat värit repro ilmoitusopas 1 pikaopas Luettavuusongelmia syntyy, kun värillinen tai negatiiviteksti sijoitetaan värilliselle pohjalle.

Lisätiedot

Samuli Kaveri INTERNET-SIVUSTOJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS PRO-KAKS OY:LLE

Samuli Kaveri INTERNET-SIVUSTOJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS PRO-KAKS OY:LLE Samuli Kaveri INTERNET-SIVUSTOJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS PRO-KAKS OY:LLE INTERNET-SIVUSTOJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS PRO-KAKS OY:LLE Samuli Kaveri Opinnäytetyö Kevät 2015 Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma

Lisätiedot

OpenSpace NetEazer käytännön ohjeita

OpenSpace NetEazer käytännön ohjeita OpenSpace NetEazer käytännön ohjeita Yleistä... 4 Tietoturva... 5 OpenSpace NetEazer käyttäjärekisteri... 6 Muutamia selain käsitteitä... 8 Sivujen tekemisen aloittaminen:... 9 Ensimmäinen sivu... 11 Tiedotteet

Lisätiedot