Siirry eteenpäin painikkeiden avulla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Siirry eteenpäin painikkeiden avulla"

Transkriptio

1 Siirry eteenpäin painikkeiden avulla TIETOA GÖTEBORGISTA 1 2 NÄKEMISTÄ & TEKEMISTÄ TAPAHTUMAT MUSEOT & KULTTUURI 7 A B c d E PUISTOT & PUUTARHAT Göteborg Kartta SAARISTO RAVINTOLAT KAHVILAT SHOPPAILU YÖELÄMÄ & BAARIT HOTELLIT & ASUMINEN MATKA GÖTEBORGIIN Käytännön tietoja Lataa ja tulosta pdf-tiedosto

2 TIETOA GÖTEBORGISTA Tässä pienessä suurkaupungissa Ruotsin länsirannikolla kaikki on lähellä. Halusitpa sitten kokea saariston hiljaisuuden, uuden jännittävän kulttuurin, kaupungin viehättävät kävelykadut tai iltamenot ravintoloineen ja huveineen, voit olla varma siitä, että Göteborgissa on jotakin sinulle. Göteborgin shoppailu- ja huvittelumahdollisuudet ovat kuin suurkaupungissa, mutta ilmapiiri ja ihmiset ovat säilyttäneet pikkukaupungin charminsa. HYVÄ TIETÄÄ... Myös englannilla pärjää kaupungissa mainiosti.

3 Etusivulle Göteborgin historia Kauppa, merenkulku ja kansainväliset yhteydet ovat olleet tunnusomaisia Göteborgille aina siitä, kun Kustaa II Aadolf perusti kaupungin Kaupungin rakensivat hollantilaiset, ja 1600-luvulla sen virallisia kieliä olivat hollanti, saksa, ruotsi ja englanti luvulla The Swedish East India Company alkoi käydä idänkauppaa. Silloin laivattiin porsliinia, teetä, mausteita, kankaita ja muita tuon ajan ylellisyystavaroita Göteborgiin luvulla Göteborg teollistui sinne muuttaneiden skotlantilaisten ja englantilaisten liikemiesten toimesta. Vuosien mittaan monet heistä rikastuivat ja perustivat sairaaloita, kirjastoja ja yliopistoja. Moderni Göteborg leveine bulevardeineen ja kivitaloineen rakentui vuosisadan vaihteessa. Asukkaita: Asukkaita Göteborgin seudulla: Suurimmat yritykset: Volvo Cars, Volvo Trucks, Astra Zeneca, Volvo IT, Ericsson Museoita: 20 Raitiovaunuja: 230 Ravintoloita: 668 Hotellihuoneita: Opiskelijoita: Muutamia Göteborgin huippunimiä: Gert Wingårdh (arkkitehtuuri), Marcus Samuelsson (ruoka), Maria Erixon (muotoilu), In Flames (musiikki) Göteborgilainen Nobel-palkittu: Arvid Carlsson (lääketiede) Göteborg lyhyesti

4 NÄKEMISTÄ & TEKEMISTÄ Gothenburg Pass vapaalippusi koko kaupunkiin Matkailukortti Gothenburg Pass on kortti, jolla saat kaiken hyödyn Göteborgin matkastasi. Pääset pääsymaksutta moniin viihdetilaisuuksiin, nähtävyyksiin ja museoihin. Siihen sisältyvät kiertoajelut ja ilmainen pysäköinti sekä raitiovaunu-, bussi- ja laivamatkat. Saat myös edullisia alennuksia liikkeissä ja ravintoloissa. Alennuksia tarjoavat muun muassa ostoskeskukset Nordstan, Arkaden ja Kompassen. HYVÄ TIETÄÄ... Gothenburg Passista ja sen sisällöstä on paljon lisätietoa englanniksi

5 Etusivulle Lue lisää Gothenburg Passista englanniksi Lisebergin Örgrytevägen, C7 Täällä voit matkustaa Pohjoismaiden suurimmalla puisella vuoristoradalla, Balderilla, ja nauttia maailmanluokan artistien esityksistä. Jos tyydyt rauhallisempaan menoon, voit nauttia hienoista istutuksista, joita on eri puolilla puistoa. Sillä, oletko 3- vai 83-vuotias, ei ole mitään väliä. Lisebergin huvipuistosta löydät aina jotakin sopivaa. Kesällä eniten kävijöitä vetävät huvipuiston laitteet. Jos Balder tai Kanon tuntuu liian jännittävältä, tarjolla on paljon muita ajopelejä. Aina pikkulasten suosikista, Ponikarusellista (Ponnykarusellen), Flumerideklassikkoon. Lisebergissä järjestetään myös paljon tunnettujen artistien konsertteja, ja joka vuosi Suurelta näyttämöltä (Stora Scenen) kuuluu poppia, rockia, jazzia ja klassista musiikkia. Marraskuun puolivälistä lähtien talven pimeyttä piristää Joulu Lisebergissä suosittuine joulumarkkinoineen.

6 Paddan kanavalaivat Pusterviksgatan 13, B5 Astu laivaan keskellä kaupunkia, näe vanha vallihauta ja 1600-luvun kanavat ja tutustu kaupungin synnyn ja puolustuksen historiaan. Opastettu matka etenee Osthyvelnin ja monien muiden matalien siltojen ali. Näet vanhoja laivatelakoita, kalasataman, uusia ja vanhoja asuintaloja, laajenevia yritys- ja koulutusalueita, Göteborgin oopperan ja Maritimanin. Feskekôrka kalahalli Fisktorget, B4 Feskekôrka on yksi Göteborgin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on markkinahalli, josta saat taatusti tuoreita merenherkkuja. Feskekôrka rakennettiin Arkkitehtuuriltaan halli muistuttaa norjalaisia puisia sauvakirkkoja ja goottilaisia kivikirkkoja. Uusi Älvsborgin linnoitus Pusterviksgatan, B4 Göta-joen suulla on Ruotsin ehkä parhaiten säilynyt linnoitus (Nya Älvsborgs Fästning). Tanskalaisia vastaan käydyssä sodassa linnoitusta vastaan tehtiin useita tuloksettomia hyökkäyksiä. Nyt se on Göteborgin suosituin käyntikohde. Göteborgin satamasta järjestetään linnoitussaarelle opastettuja dramatisoituja matkoja. saluhallen Kauppahalli Kungstorget, B5 Maailman kaikki kolkat ovat edustettuina kauppahallin noin neljässäkymmenessä myymälässä ja ruokapaikassa. Voit ostaa erilaisia herkkuja, mausteita, kahvia, juustoa, vain nautiskella ilmapiiristä tai syödä jossakin monista ravintoloista. Hallin edustalla on Kungstorget hedelmiä, vihanneksia ja kukkia myyvine markkinakojuineen.

7 Etusivulle Etsi lisää nähtävyyksiä englanniksi maritiman Göteborgin merellinen elämyskeskus Packhuskajen 8, A5 Tutustu laivojen, veden ja teräksen maailmaan. Packhuskajenilla on 20 laivaa 1800-luvun lopulta nykyaikaan. Käy hävittäjä Smålandilla, majakkalaiva Fladenilla tai sukellusvene Nordkaparenissa. Katso millaista oli työskennellä kokkina partiovene Huginilla, palauta mieliin panssaritykkivene Sölven kultaajat virtuaalisesti tai tutki hävittäjä Smålandin salakoodihuonetta. Universeum Tiedekeskus Södra Vägen 50, C7 Täällä voit katsella haita, vaeltaa sademetsässä, tehdä kokeita ja tutkia avaruutta. Vieläpä saman katon alla. Voit taputtaa rauskua, ajella moottoripyörällä tai testata reagointikykyäsi. Ruotsin tiedekeskus Universeum on seikkailu täynnä visaisia pähkinöitä ja rajuja elämyksiä.

8 TAPAHTUMAT Viime 20 vuoden aikana Göteborg on tullut tunnetuksi kaupunkina, jossa järjestetään suuria urheilu-, viihde- ja kulttuuritapahtumia. Suuret areenat ja uskollinen yleisö sekä tietoinen strategia ovat tehneet Göteborgista johtavan tapahtumakaupungin. Aina kun jotakin suurta on meneillään, se näkyy koko kaupungissa tapahtumat ovat kansanjuhlia. HYVÄ TIETÄÄ... Ruotsalaiset kuuluvat maailman innokkaimpiin internet-käyttäjiin.

9 Etusivulle Etsi lisää tapahtumia englanniksi Göteborg on lyhyessä noussut Pohjoismaiden jännittävimmäksi joulukaupungiksi. Silloin Lisebergiin syttyy miljoonia jouluvaloja, kaupunkia halkoo kolmen kilometrin joulukatu ja sadat julkisivut, puut, torit ja sillat saavat tyylikkään jouluvalaistuksen. Joulukaupunki Göteborg Upean valaistuksen lisäksi tarjolla on myös muita elämyksiä. Joulumarkkinat, hyvä ruoka, musiikki ja viihtyisät miljööt luovat sen erikoisen joulutunnelman, josta Göteborg on tullut tunnetuksi. Joulukaupungin riennot käynnistyvät jo marraskuun puolivälissä ja päättyvät suureen uudenvuoden juhlaan. Ohjelmassa on muun muassa jouluelokuva, joka heijastetaan Göteborgin taidemuseon suurelle julkisivulle, laulava joulukuusi ja 360 multimediashow yhdellä kaupungin toreista. Joulu Lisebergissä Kaipaatko kimaltelevia jouluvaloja, kuuraa sekä glögin ja kuusen tuoksua? Tule Lisebergin joulumarkkinoille ja koe vuosisadan vaihteesta jatkunut ruotsalainen perinne. Käynti Lisebergin huvipuistossa herättää meissä jokaisessa lapsenmielen. Koko puisto tuoksuu glögiltä, paahdetuilta manteleilta ja vastapaistetuilta vohveleilta ja itse joulupukki on paikalla ottamassa vastaan joululahjatoiveita. Täällä on myös entisajan joulumarkkinat. Kiertele puotien ja kojujen seassa, joissa myydään käsitöitä, leluja, vaatteita, jouluherkkuja, itsetehtyjä makeisia ja muuta jouluun kuuluvaa. Sille, joka haluaa coolimpaa huvia, on Liseberg Ice Gallery & Bar!

10 Göteborgin kulttuurifestivaali Elokuussa Göteborgin kadut ja torit muuttuvat juhlapaikoiksi, joissa tapahtuu koko ajan. Ydinkeskustassa kulkevan juhlareitin varrella voit nähdä balettia, karnevaaleja, katuteatteria, ruokakulttuuria, jazzia, elokuvaa ja paljon muuta. Kaikki ovat tervetulleita eikä se maksa mitään. Göteborgin kirjamessut Syyskuussa järjestetään Kirjamessut, jotka tuovat vuosittain paikalle satoja kirjailijoita ja keskustelijoita kaikkialta maailmasta. Swedish Exhibition and Congress Centre muuttuu silloin keskukseksi, jossa pääosissa ovat kirja ja maailman päivänpolttavat kysymykset.

11 Etusivulle Etsi lisää tapahtumia englanniksi Way Out West Neil Young, Kanye West, Franz Ferdinand, Regina Spektor, Amadou & Mariam... Musiikkifestivaaleilla vierailleiden maailmantähtien listaa voisi jatkaa loputtomiin. Keskeinen sijainti Slottsskogenin kaupunginpuistossa, musiikkitarjonta ja hyvä tunnelma ovat nostaneet festivaalin nopeasti Euroopan arvostetuimpien joukkoon. Göteborg International Film Festival Tammi-helmikuun vaihteessa Göteborgissa järjestetään Pohjoismaiden suurimmat kansainväliset elokuvajuhlat. Ohjelmassa on pitkiä elokuvia, lyhytelokuvia ja dokumentteja. Yli vieraalle esitetään satoja elokuvia keskikaupungin elokuvateattereissa. Lisäksi tarjolla on seminaareja, klubi-iltoja ja konsertteja. Göteborg Horse Show Joka vuosi Scandinaviumin sisäareena muuttuu suureksi maneesiksi. Maailman parhaat ratsastajat ja hevoset tulevat tänne kilpailemaan este- ja kouluratsastuksessa. Tapahtumaan sisältyy myös eri lajien esityksiä ja Eurohorse-messut. Juhla kaikille hevoshulluille!

12 MUSEOT & KULTTUURI göteborgs konstmuseum Göteborgin taidemuseo Götaplatsen, C6 Maailman johtavassa pohjoismaisen taiteen museossa on ainutlaatuinen kokoelma mm. Albert Edelfeltin, Ernst Josephsonin, P.S. Krøyerin, Carl Larssonin, Bruno Liljeforsin, Edvard Munchin, Anders Zornin teoksia. Vaella viiden vuosisadan läpi ja näe myös Rembrandtin, Rubensin, Monet n, Picasson ja Chagallin töitä. Muoti-, muotoilu- ja taidekäsityömuseo Röhsska Vasagatan 39, B6 Ruotsin taide-, muotoilu- ja taidekäsityömuseo tarjoaa nähtävää kaikille muodosta, väristä ja funktiosta kiinnostuneille. Museo pitää näyttelyidensä tason korkeana tarjoamalla sekä ruotsalaista että kansainvälistä taidetta, taidekäsitöitä, teollista muotoilua sekä kokeellista ja perinteistä taidetta. HYVÄ TIETÄÄ... Monet Göteborgin nähtävyyksistä ovat saaneet tähtiä Michelin Guide Vertiltä, mm. Göteborgin taidemuseo ja Röhsska museo

13 Etusivulle Etsi lisää nähtävyyksiä englanniksi göteborgsoperan Göteborgin ooppera Christina Nilssonsgata, A5 Täällä on tarjolla sekä oopperaa, musikaaleja että klassista ja modernia balettia. Aivan sataman kyljessä sijaitseva rakennus on ainutlaatuinen. Se valmistui 1994 ja sen visiona on olla yksi Euroopan mielenkiintoisimmista oopperataloista. Rakennuksessa on kaksi näyttämöä, ravintola, kahvio ja baari. Röda Sten kulttuurikeskus Röda Sten 1 Erilainen ja jännittävä taide-, teatteri-, musiikkija tanssinäyttämö. Röda Stenin toiminnasta vastaa aatteellinen yhdistys, jonka käytössä on sataman suulla Älvsborgsbronin ja Nya Varvetin välissä sijaitseva vanha lämpökeskus, josta avautuu näkymä horisonttiin ja Vingalle. Täällä on myös kahvio, bistro ja iltaisin tiloissa toimii erilaisia musiikkiklubeja. Göteborgin sinfoniaorkesteri & Göteborgin konserttitalo Götaplatsen, C6 Göteborgin konserttitalossa toimii muun muassa Ruotsin kansallisorkesteri Göteborgin sinfonikot. Orkesteri perustettiin 1905 ja se lukeutuu tänä päivänä Euroopan suurten joukkoon. Se antaa joka vuosi runsaat 100 konserttia Konserttitalossa (Konserthuset) ja käy esiintymässä eri puolilla maailmaa nuoren pääkapellimestarinsa Gustavo Dudamelin johdolla. Maailmankulttuurimuseo Södra Vägen 54, C7 Maailmankulttuurimuseon (Världskulturmuseet) näyttelyissä keskustellaan ajankohtaisista kysymyksistä, ilmiöistä ja elämäntavoista. Joka viikko tarjolla on myös elävää musiikkia ja esityksiä, jotka inspiroivat ja herättävät ajatuksia. Palkittu rakennus on jo itsessään vierailun arvoinen.

14 PUISTOT & PUUTARHAT Göteborgin kasvitieteellinen puutarha Carlskottbergsgata 22, E4 Göteborgin kasvitieteellinen puutarha (Botaniska trädgården) on yksi Euroopan arvostetuimmista. Se on valittu useita kertoja Ruotsin kauniimmaksi puistoksi. Puutarhassa on muun muassa tropiikkitalo, kaktustalo, erityinen osasto eteläisen pallonpuoliskon kasveille sekä kolme orkideataloa, joissa on 1500 lajia. Puutarhassa kasvaa myös harvinainen ja uhanalainen Pääsiäissaarenpuu. Trädgårdsföreningen Puutarhayhdistys A6 Göteborgin puutarhayhdistys on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä 1800-luvun puistoja keskellä kaupunkia. Täällä on tuhansia ruusuja upeissa ruusutarhoissa sekä historiallisia ja uusia istutuksia. Valtava kasvihuone Palmhuset, joka rakennettiin 1878 Lontoon Crystal Palace esikuvanaan, pitää sisällään eksoottisia kasveja miellyttävässä välimerellisessä ilmastossa. HYVÄ TIETÄÄ... Göteborgin ydinkeskustassa on langaton internet-yhteys. Keskustan ulkopuolellakin on useita kahviloita, hotelleja ja muita paikkoja, joissa voit surffailla langattomasti.

15 Etusivulle Gunnebon linna & puutarhat Christina Halls Väg Gunnebon linna (Gunnebo slott) valmistui jo 1700-luvun lopulla, ja aina siitä asti rakennus puutarhoineen on viehättänyt vierailijoita. Linnarakennus on lajissaan ainutlaatuinen ja yksi Pohjois-Euroopan edustavimmista uusklassisista kartanomiljöistä. kaupunginpuisto D3 Tämä on göteborgilaisten kaupunginpuisto (Slottsskogen), ulkoilualue ja vihreä kohtaamispaikka. Sen eläinpuistossa voit nähdä hirven, ketun, kauriin ja muita pohjoismaisia eläimiä. Kesällä täällä on Lasten Zoo, jossa lapset voivat taputella pikkuporsaita ja kilejä. Myös hylkeiden ja pingviinien ruokinta on mukavaa seurattavaa.

16 Göteborg Kartta 1 A B c d E 2 Etus 3 4

17 sivulle Copyright, Stadsbyggnadskontoret, Göteborg 2009

18 SAARISTO Meren läheisyys tekee Göteborgista erikoisen. Saaristo on tunnettu kauniista luonnostaan ja pittoreskista asutuksestaan. Saaristossa on kolmisenkymmentä erikokoista saarta, suuria saaria taloineen ja kalasatamineen sekä pieniä autioita kareja ja luotoja. Tee kiertomatka ja poikkea lyhyesti maissa tai viivy pitempään jollakin saarista. Joillakin saarilla on yöpymismahdollisuuksia. Monet ovat suojeltuja alueita, joissa on ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö ja jokaisella niistä on ihania hiekka- tai kalliorantoja uimiseen. HYVÄ TIETÄÄ... Sinne on helppo päästä ympäri vuoden. Puoli tuntia raitiovaunussa ja sen jälkeen suoraan laivalla Eteläiseen saaristoon.

19 Etusivulle Lue lisää saaristosta englanniksi

20 RAVINTOLAT Hienot raaka-aineet, hyvä yhteistyö, kekseliäät kokit aistit avoimina ruotsalaisille ja kansainvälisille makutottumuksille. Siinä muutamia syitä siihen, miksi Göteborg on yksi Euroopan johtavista ruokakaupungeista. Peräti viisi ravintolaa on saanut tähden arvostetulta Guide Micheliniltä. Mutta täällä syöt erittäin hyvin myös pienellä budjetilla. Meren läheisyys ja Pohjanmeren kylmät vedet tekevät Göteborgista paratiisin kalasta ja äyriäisistä pitäville. Täällä voit nauttia tuoreista ravuista, ostereista, hummerista ja monista arvostetuimmista kalalajeista. Länsi-Ruotsin luonto tarjoaa myös riistaa, marjoja, sieniä ja muita metsänherkkuja. Lisäksi göteborgilaiskokit käyttävät mielellään mahdollisimman paljon lähituotettuja ja ekologisesti viljeltyjä raaka-aineita. Heidän modernien luomustensa perusta on ruotsalaisissa perinteissä, joihin on yhdistetty makuja kaikkialta maailmasta. HYVÄ TIETÄÄ... Kymmenen Ruotsin kruunua on noin 1 Euro

21 Etusivulle Etsi lisää ravintoloita englanniksi Basement Restaurant & Bar * Götabergsgatan 28, C6 Yksi tähtiravintoloista. Kansainväliset menyyt ja laaja valikoima viinejä. Originelli, uutta luova, rohkea, iloinen ja kohtuuhintainen. Tilaamalla pieniä maistiaisia voi kokeilla useita makuja. Fiskekrogen Lilla Torget 1, A5 Tämä on todellinen klassikko, ja kuten nimestä näkee, ruokalistalla on kalaa ja äyriäisiä. Täällä tarjoillaan muun muassa huippulaatuisia hummereita, merirapuja, ostereita ja simpukoita. Nautinnollisia makuja viihtyisässä miljöössä. Viinilistalla on yli 300 erilaista viiniä. Fond Restaurant * Götaplatsen, C6 Laatua alusta loppuun. Mielikuvitusta, kunnianhimoa ja osaamista. Ruotsalaista perinnettä uusin maustein. Paikka, jossa ruoat valmistetaan pohjoismaisista raaka-aineista ja tarjoillaan ylpein ja iloisin mielin. Hos Pelle Djupedalsgatan 2, C4 Ruotsalaista korkealaatuista kotiruokaa. Rakkautta lautaselle ja lepoa sielulle. Persoonallinen ravintola, jossa on sitä jotakin. Klassiset raaka-aineet ja maalaisruoat, modernin mutkattomasti valmistettuina. Erillinen viinibaari. Kock & Vin * Viktoriagatan 12, C5 Modernia skandinaavista ruokaa. Menyyt rakentuvat kauden raaka-aineista. Kansalliset ja paikalliset oppaat arvioivat ravintolan vuodesta toiseen yhdeksi Ruotsin parhaista ravintoloista. Ravintolan kellarissa on suosittu Björns Bar. Restaurant 28+ * Götabergsgatan 28, C6 Ruotsalais-ranskalainen keittiö omassa luokassaan. Tunnettu ja arvostettu huippuravintola, jossa on yksi Ruotsin parhaista viinikellareista. Ruoalle on tunnusomaista taiteellisuus ja fantasia, ja tarjoilu on parasta luokkaa. Sjömagasinet * Klippans kulturreservat, Adolf Edelsvärds gata 5 Kalaa & äyriäisiä. Tämä ruotsalaisen gastronomian lippulaiva tarjoaa kulinaarisia elämyksiä ja täydellistä palvelua levollisessa talonpoikaismiljöössä. Kun Bruce Springsteen, U2 ja muut maailmantähdet esiintyvät Göteborgissa, he tulevat Sjömagasinetiin tähtikokki Leif Mannerströmin valmistamalle päivälliselle. Smaka Vasaplatsen 3, B6 Näissä rennon persoonallisissa puitteissa on sekä suuren että pienen seurueen helppo viihtyä. Tunnettu perinteisestä ruotsalaisesta ruoastaan, muun muassa lihapullista. Wasa Allé Vasagatan 24, C5 Ruotsalaista ekogourmeeta. Modernin tiedostavaa ruoanvalmistusta merenantimista. Kolme, viisi tai seitsemän ruokalajia sisältäviä kausittain vaihtuvia yllätysmenyyjä sekä aitoa ruotsalaista kotiruokaa sisältävä erillinen loungemenyy.

22 KAHVILAT Göteborgissa kahvittelu eli fika on vanha mutta aina vain suositumpi perinne. Sen huomaa ydinkeskustan monista kahviloista. Täällä on kaikkea pienistä kotoisista konditorioista ja kuppiloista trendikkäisiin coffee shopeihin. Kukin kaupunginosa antaa oman leimansa kahviloille. Vasastan on opiskelijoiden kortteli. Tarjolla on paitsi kahvia ja teetä, myös salaatteja ja keittoja. Vanhassa Hagassa kahvilat ovat pikemminkin kodikkaita kuin trendikkäitä. Myös Linnén alueella on paljon tarjontaa kahvia rakastaville. Infralämpö ja huovat pidentävät terassikautta. Vallihaudan sisäpuolella (Vallgraven) on kaikentyylisiä kahviloita, kristallikruunuilla koristeltuja, modernin pelkistettyjä tai pelkkiä reikiä seinässä. HYVÄ TIETÄÄ... Eri puolilla kaupunkia on myös internet-kahviloita, joissa voit käyttää tietokonetta, muun muassa keskusasemalla.

23 Etusivulle Etsi lisää kahviloita englanniksi Junggrens Café Kungsportsavenyn 37, C6 Junggrens on sijainnut keskellä Avenyniä vuodesta Ennen se oli kantapaikka kaupungin kulttuuripersoonille, jotka nykyään koristavat kahvilaa suurina seinämaalauksina. Täällä tarjoillaan välipaloja, voileipiä ja tietysti kahvia ja leivonnaisia. Café Husaren Haga Nygata 24, C4 Kotileivonnaisia, kotiruokaa, kodikasta. Tämä kunnianarvoisa talo Hagassa on ruotsalaisen kahvilakulttuurin tyyssija. Suuressa valikoimassa on paitsi lihapullaleipiä ja kaakaota, myös muun muassa maailman suurimmat kanelipullat. Da Matteo Södra Larmgatan 14, B5 Victoriapassagenin helmi on da Matteo. Täällä kahvi ei ole pelkkä juoma, vaan kunnianhimoisena tavoitteena on tarjoilla Ruotsin parasta jäljitettävää kahvia. Siis ekologista ja reilua, ja samalla laadukasta. Condeco Nöller Espressobar Haga Nygata 26, C4 Espressobaren on moderni kohtauspaikka keskellä vanhaa Hagaa. Täällä käytetään vain parasta vastajauhettua espressokahvia ja kahvin valmistavat kokeneet baarimestarit. 1. Fredsgatan 14, A6, 2. Linnégatan 30, C4 3. Kungsportsavenyn 4, C6 Condecoissa nautiskelet reilusti. Niissä tarjoillaan reilun kaupan luomutuotteita. Voit nauttia lounaasi tai kahvisi baaritiskillä tai pehmeällä sohvalla. Monta kahvilaa eri puolilla kaupunkia.

24 SHOPPAILU Göteborg on vilkas shoppailukaupunki, jossa useimmat liikkeet ovat kävelymatkan päässä. Täällä on iloinen sekoitus moderneja tavarataloja, gallerioita ja kujia pienine putiikkeineen. Trendikästä, klassista, hauskaa, tarpeellista, ylellistä ja halpaa. Gothenburg Pass-kortilla saat Nordstanin, Arkadenin ja Kompassenin shoppailuvihon, jolla saat reiluja alennuksia monista liikkeistä. HYVÄ TIETÄÄ... Useimmat liikkeet ovat avoinna ma-pe ja la Jotkut ovat auki pitempään ja suuret galleriat ja ostoskeskukset ovat avoinna myös sunnuntaisin.

25 Etusivulle Etsi lisää liikkeitä englanniksi Sisäkaupunki B5 Vallihaudan sisäpuolella on paljon liikkeitä. Kungsgatanin, Vallgatanin, Fredsgatanin ja Magasinsgatanin varsilla ovat edustettuina sekä pienet erikoisliikkeet että suuret ketjut. Nordstan ostoskeskus A5 Ruotsin johtavassa ostoskeskuksessa on saman katon alla 150 erikoisliikettä. Täällä järjestetään usein esittelyjä, muotiesityksiä ja tapahtumia. Pääkatu, Avenyn & Vasastan C5, C6 Göteborgin paraati- ja viihdekatua reunustavat ulkoterassit ja liikkeet. Kungsportsavenyeniin rajoittuvassa korttelissa ja Vasastanissa on sekä ylellisiä muotiputiikkeja että taidegallerioita. Haga & Linné C4 Göteborgin vanhimmassa kaupunginosassa on värikäs sekoitus kahviloita, erikoisliikkeitä, muoti- ja second hand -putiikkeja. Ja viereisen Linnén alueen kaduilla on sekä boheemeja että trendikkäitä liikkeitä, jotka myyvät retroa, kirjoja, vinyyliä ja vanhoja huonekaluja.

26

27 Etusivulle Muotoilua Göteborgista Viime vuosina Göteborg on profiloitunut trendikkääksi muotoilukaupungiksi, jossa on jännittäviä muotoilu- ja taidekäsityöliikkeitä. Täällä on myös paljon paikallisia vaatesuunnittelijoita, jotka ovat saavuttaneet kansainvälistä huomiota. Heidän vaatteitaan myydään monissa erilaisissa liikkeissä. Yksi heistä on Elin Nyström, Stylein-merkkiä käyttävä muotoilija. Kuvailee itse tyyliään naiselliseksi ja funkyksi, tyylikkääksi urban street fashioniksi. Oma showroom Viktoriagatanilla. Nudie Jeans tuskin tarvitsee lähempää esittelyä. Mutta pääkonttori sijaitsee Göteborgissa ja perustaja, Maria Erixon, on yksi kaupungin muotimaailman kansainvälisistä julkkiksista. Per Andersson oli mukana perustamassa Velourmerkkiä. Popahtavat mutta usein minimalistiset leikkaukset ja selkeät detaljit tekivät merkistä nopeasti arvostetun. Myynnissä muun muassa Magasinkadulla.

28 YÖELÄMÄ & BAARIT Pääkatu Avenyn on Ruotsin vilkkain klubikatu ja Göteborgin huvi- ja kulttuurielämän napa. Viikonloppuiltaisin sen menoon kannattaa ehdottomasti tutustua. Mutta jos uskaltaudut myös kimaltelevan pääkadun ulkopuolelle, löydät sieltä monta mukavaa paikkaa. Kysy kadunmieheltä parhaat vinkit! Perjantaisin kaikkialla on taatusti täysi vauhti päällä. Silloin monissa paikoissa on after work, juomat puoleen hintaan ja ilmainen buffee. HYVÄ TIETÄÄ... Ruotsissa alkoholin myynti on monopolisoitu. Ravintoloissa, yökerhoissa ja baareissa myydään alkoholipitoisia juomia, mutta vain yksi liike saa myydä niitä: Systembolaget.

29 Etusivulle Etsi lisää ravintoloita englanniksi Gossip Bar & Kök Parkgatan 15, B5 Tämä pieni yökerho vetää puoleensa heteroita, homoja ja muita Tunnelma on saanut QX gay -oppaan valitsemaan Gossipin vuoden gaypaikaksi Ruotsissa. Styrbord Babord Kungsportsplatsen 1, B5 Kunnianarvoisa vanha laiva on vihdoinkin saanut arvoisensa vuokralaisen. Sen jälkeen kun Styrbord Babord muutti sinne, on joukko huomattavia DJ:tä näyttänyt muille kaapin paikan. Nivå Kungsportsavenyn 9, B6 Nivå on klassinen Avenyn-paikka kolmessa kerroksessa. Täällä soitetaan hittejä, housea, discoa ja iskelmiä monenkirjavalle yleisölle. Casino Cosmopol Packhusplatsen 7, A5 Satamassa on Göteborgin kansainvälinen kasino klassisine peleineen. Täällä voit pelata suurilla tai pienillä panoksilla, katsella ihmisiä tai vain syödä ja juoda hyvin jännittävässä miljöössä. Ilta kasinolla ei ole koskaan mikä ilta tahansa. Nefertiti Hvitfeldsplatsen 6, B4 Legendaarisessa jazzklubissa Nefissä soitetaan myös etnoa, hip-hopia, bluesia ja elektronista musiikkia. Kun esitykset päättyvät, yleisö valtaa tanssilattian. Bliss Resto Magasinsgatan 3, B5 Hyvät drinkit, rento tunnelma ja hyvä ruoka. Blissistä löydät siis kaiken tarvittavan iltarientoihin tai after workiin. Tanssilattialla on yleensä sopivan ahdasta. Club Social Magasinsgatan 3, B5 Magasingatanilla on useita hyviä terassiravintoloita, ja tämä klubi on yksi parhaista. Sopivan pieni, sopivan trendikäs ja sopivan edullinen. Sticky Fingers Kaserntorget 7, B5 Kaupungin vetävin live-paikka on ilmeeltään rokahtava. Klubeja ja konsertteja monena iltana viikossa ja monta eri tyylisuuntaa edustavaa musiikkia. Täällä soittavat sekä paikalliset kyvyt että kansainväliset suuruudet.

30 HOTELLIT & ASUMINEN Varaa hotellipaketti Gothenburg Package Helli itseäsi Göteborgin matkalla. Vaeltele kaupungilla, tunnelmoi mukavassa ravintolassa, shoppaile ja asu hotellissa. Edulliseen Gothenburg Package hotellipakettiin sisältyy hotelli, aamiasbuffee ja Gothenburg Pass matkailukortti, joka puolestaan tarjoaa shoppailualennuksia, ilmaisen pysäköinnin, ilmaiset matkat raitiovaunulla, vapaan pääsyn Lisebergin huvipuistoon, Universeumin tiedekeskukseen, museoihin ym. HYVÄ TIETÄÄ... Gothenburg Package hotellipaketin hankkimalla saa myös edullisesti lippuja tapahtumiin, show-esityksiin ja teatteriin.

31 Etusivulle Täältä voit lukea lisää ja varata Gothenburg Package-hotellipaketin netistä englanniksi first hotel Avalon Kungstorget 9, B5 Täältä löydät ainutlaatuista muotoilua sekä sisä- että ulkopuolelta. Eikä valoissa, tuoksuissa, äänissä ja toiminnoissakaan ole säästelty. Joku kutsuu sitä design-hotelliksi ja toinen taas lifestyle-hotelliksi. Mutta tämä feng shui -sertifioitu makupala ei suostu lokeroitavaksi. Uima-allas katolla ja Design Hotels -ketjun upea jäsen. Elite Plaza Västra Hamngatan 3, B5 Tämä palatsimainen rakennus alkuperäisine 1800-luvun yksityiskohtineen on aistikkaasti ja klassisesti sisustettu. Täällä stukkatuurikatto ja mosaiikkilattia ovat saaneet rinnalleen modernia taidetta ja muotoilua. Viisi tähteä. Elite Park Avenue Kungsportsavenyn 36-38, C6 Arvostettu huvipaikka pääkadun Avenyn yläpäässä on täynnä perinteitä ja loistoa. Klassiseen sisustukseen on yhdistetty modernilta neljän tähden hotellilta vaadittavaa uusinta tekniikka. Täällä on vuosien saatossa asunut monta suurta persoonallisuutta. Hotel Eggers Drottningtorget 3, A6 Jos haluat tuntea vanhan ajan tunnelmaa, olet tervetullut tänne. Yksi Göteborgin vanhimmista hotelleista vie ajatukset menneeseen. Katosta riippuu kristallikruunuja, lattiaa koristavat antiikkimatot ja jokainen huone on sisustettu omaleimaiseksi. Hotel Royal Drottninggatan 67, A5 Hotelli otti ensimmäiset vieraat vastaan jo Sisääntuloaulassa on kauniisti kuvioitu kivilattia, lahjakkaan mutta tuntemattomaksi jääneen taiteilijan kiitelty kattomaalaus ja käsintaotuilla kaiteilla varustetut jugendtyyliset marmoriportaat. Hotellin tuttavallisessa ilmapiirissä tunnet itsesi välittömästi tervetulleeksi. Hotel Gothia Towers Mässans gata 24, C7 Keneltäkään, joka joskus on astunut jalallaan Göteborgiin, ei liene jäänyt huomaamatta tämä strategisella paikalla sijaitseva maamerkki. Kaksine taivaisiin kohoavine lasitorneineen tämä on Pohjoismaiden suurin hotelli. Sisustus on hillityn moderni ja hotelliravintolasta Heaven 23 avautuvat kaupungin parhaat näköalat. Hotel Flora Grönsakstorget 2, B5 Aistit hotellin persoonallisen ilmapiirin heti, kun astut sisälle. Flora on äskettäin peruskorjattu panostamalla erityisesti sisustukseen ja muotoiluun. Istahda hetkeksi baariin Vallihaudan puolelle tai nauti kesästä viihtyisän takapihan pehmeillä tuoleilla.

32 MATKA GÖTEBORGIIN Göteborgiin on helppo tulla niin lentäen, junalla, bussilla kuin laivallakin. Göteborgissa on Pohjoismaiden suurin satama ja kaksi kansainvälistä lentokenttää. Kaupunki on myös Ruotsin juna- ja bussiliikenteen tärkeä solmukohta. HYVÄ TIETÄÄ... Göteborgiin on suora lentoyhteys noin 50 kohteesta eri puolilta Eurooppaa.

33 Etusivulle Lentäen Sekä Göteborg Landvetter Airport että Göteborg City Airport ovat mukavan lähellä keskustaa. Lentobussi molemmilta lentokentiltä keskustaan noin 20 minuutissa. Useimmista Euroopan suurimmista kaupungeista on Göteborgiin päivittäiset suorat yhteydet. Kansainväliset lennot lennetään yleensä esimerkiksi Kööpenhaminan, Lontoon, Frankfurtin tai Amsterdamin kautta. Helsingistä lennetään useita päivittäisiä vuoroja suoraan Göteborgiin. Junalla Juna on mukava, edullinen ja ympäristöystävällinen matkustustapa. Useimmista Ruotsin ja Norjan kaupungista tulee Göteborgiin päivittäin useita pikajunia. Myös monista muista Euroopan pääkaupungeista saapuu päivittäin juna Göteborgiin. Matka-aikoja junalla: Tukholma 3 tuntia Kööpenhamina 3 tuntia Oslo 3 tuntia Berliini 12 tuntia Pariisi 23 tuntia Laivalla Kielistä Saksasta ja Fredrikshamnista Tanskasta tulee Göteborgiin päivittäin autolauttoja.

34 Käytännön tietoja Liikkuminen Göteborgissa Göteborgissa useimmat kohteet ovat kävelyetäisyydellä ja kävely onkin ehdottomasti paras tapa kokea kaupunki. Raitiovaunu, bussi & laiva Kaupungissa on helppo kulkea raitiovaunulla, bussilla tai laivalla. Gothenburg Pass on myös paikallisliikenteen ilmaislippu. Muussa tapauksessa sinun on ostettava lippu ennen matkalle lähtöä. Lippuja myyvät Västtrafikin asiakaspalvelu (Västtrafiks kundservice), Pressbyrån kioskit ja 7-eleven kioskit. Lipun voi ostaa myös raitiovaunun automaatista. Lippua ei voi ostaa kuljettajalta. Taksi Valittavana on useita taksiyhtiöitä. Taksin voi joko soittaa tai vinkata kadulta. Kuljettajan taksiluvan on oltava näkyvällä paikalla autossa. Älä käytä pimeää taksia. Taxi Göteborg: +46 (0) Minitaxi: +46 (0) Taxi Kurir: +46 (0) HYVÄ TIETÄÄ... Sähkö: 220 V Hälytysnumero: 112

35 Etusivulle Ilmasto Kesällä, kesä-elokuussa on päivisin usein astetta. Päivät ovat pitkiä, noin 18-tuntisia heinäkuussa ja yöt ovat valoisia. Uimavedet ovat sopivan lämpöisiä yleensä vasta heinäkuussa. Syksyllä, syys-marraskuussa päivät ovat selkeitä ja raikkaita, mutta toisinaan myös sateisia ja tuulisia. Puut pudottavat lehtensä lokakuussa. Talvella, joulu-helmikuussa lämpötila on nollan tienoilla. Mutta ilma voi olla kylmempikin. Pysyvä lumi saadaan yleensä vasta uuden vuoden tienoilla. Päivänvaloa riittää vain noin 6 tunniksi. Keväällä, maalis-toukokuussa puut saavat uudet lehdet. Päivät pitenevät ja lämpötila alkaa jälleen nousta. Yhteystiedot Göteborgin virallinen matkailuopas: Göteborgin Matkailutoimisto Puhelin: +46 (0) E-post: Kungsportsplatsen GÖTEBORG Aukioloajat: syys-huhti ma pe la touko elo: päivittäin Nordstadstorget GÖTEBORG Aukioloajat ympäri vuoden: ma la su Suljettu 26.6, ja 1.1.

Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa.

Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa. historia Marina Dubaita rakennetaan yhä. Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa. Tuskin mikään kaupunki hamuaa huomiota yhtä hanakasti kuin Dubai. Jatkuvat, suuret rakennusprojektit

Lisätiedot

8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11»

8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11» 2015 Tervetuloa erilaiseen pankkiin magazine 8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11» Liikkeessämme Aina aikaa asiakkaalle Matkakohde Pienen pinta-alan metropoli Hong kong Sveriges

Lisätiedot

Suomi HELSINKI ON SINUN

Suomi HELSINKI ON SINUN Suomi HELSINKI ON SINUN 22 11 Nähtävyyksiä ja käyntikohteita sivu 11 Perheen kanssa sivu 22 Tervetuloa! Helsinki 2006 on sinun Helsinki on moderni pääkaupunki, jossa urbaani elämäntyyli, meri ja luonto

Lisätiedot

www.oulutourism.fi 2006 Suomi Oulun kaupunki Matkailupalvelut Torikatu 10 Oulu Puh. (08) 5584 1330

www.oulutourism.fi 2006 Suomi Oulun kaupunki Matkailupalvelut Torikatu 10 Oulu Puh. (08) 5584 1330 2006 Suomi Oulun kaupunki Matkailupalvelut Torikatu 10 Oulu Puh. (08) 5584 1330 Yleistä Oulusta Pieni tietopaketti Oulusta Suomen 6. suurin kaupunki asukkaita 128 000 pinta-ala 411,1 km² Perämeren rannalla,

Lisätiedot

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i Porvoo ilmainen KAUPUNKIOPAS I 2013 visitporvoo.fi Sisältö Ruotsi Tervetuloa Porvooseen Nähtävyydet porvoossa Taiteen Kotikaupunki Ravintolat ja kahvilat 6-10 12-13 14-20 sivu sivu sivu Suomi Venäjä Porvoo

Lisätiedot

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i Porvoo ilmainen KAUPUNKIOPAS I 2014 visitporvoo.fi Sisältö Ruotsi Tervetuloa Porvooseen Nähtävyydet porvoossa Saaristo Ravintolat ja kahvilat 6-10 12-13 14-20 sivu sivu sivu Suomi Venäjä Tukholma Itämeri

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

ÅLAND 2012. sen parempi. maalla ja merellä. visitaland.com

ÅLAND 2012. sen parempi. maalla ja merellä. visitaland.com ÅLAND 2012 visitaland.com Mitä lähempänä merta, sen parempi Ahvenanmaa RANSKATTAREN silmin Tapahtumien saaret Nautintoja maalla ja merellä Enemmän kuin meriteiden risteys Ahvenanmaa ei tarvinne laajempaa

Lisätiedot

Majakoista yksikään ei ole samanlainen kuin toinen. sivu 14. Hangossa paras vuodenaika. juuri nyt.

Majakoista yksikään ei ole samanlainen kuin toinen. sivu 14. Hangossa paras vuodenaika. juuri nyt. HANKO 1 2015 Suomeksi Parhaat vinkit vierailijalle: Hurmaava horisontti Löydä putiikkiin & puotiin Parhaat tapahtumat Majakat & ristelyt Suomen eteläisin kärki Kylpyläpuiston lumo Hangossa paras vuodenaika

Lisätiedot

LUKSUSLOMIA KAIKILLE 100% ALL INCLUSIVE. Turkki Kesä 2015 NAZAR.FI 0306-227 575

LUKSUSLOMIA KAIKILLE 100% ALL INCLUSIVE. Turkki Kesä 2015 NAZAR.FI 0306-227 575 LUKSUSLOMIA KAIKILLE 100% ALL INCLUSIVE Turkki Kesä 2015 NAZAR.FI 0306-227 575 POHJOLAN POHJOISMAALAISIN MATKANJÄRJESTÄJÄ BERGEN REYKJAVIK ÅLESUND STAVANGER SANDEFJORD TRONDHEIM OSLO KRISTIANSAND AKUREYRI

Lisätiedot

Suomi HELSINKI. Matkailijan opas

Suomi HELSINKI. Matkailijan opas Suomi HELSINKI Matkailijan opas For a better visit Tervetuloa Helsinkiin - Suomen kansainväliseen pääkaupunkiin! Hyviä hetkiä Helsingissä Päivittäiset kaupunkikiertoajelut sightseeing@helsinkiexpert.fi

Lisätiedot

Destination. Kesällä tapahtuu. kesä 2012. Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston TIEDOTUSLEHTI

Destination. Kesällä tapahtuu. kesä 2012. Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston TIEDOTUSLEHTI Destination kesä 2012 Valtteri Hirvonen - Eriksson&Company Kesällä tapahtuu Helsingin kesässä on tänä vuonna tavallista enemmän tehtävää, koettavaa ja nähtävää. Designpääkaupunkivuosi tuo kaupunkiin uudenlaisia

Lisätiedot

Seinäjoki City Guide 2015

Seinäjoki City Guide 2015 Seinäjoki City Guide 2015 syö juo Näe koe Seinäjoki sykkii sinua varten 4 18 38 tervetuloa seinäjoelle! Seinäjoki City Guide opastaa sinut kaupungin kiinnostavimpien kohteiden äärelle. Pysyt kartalla seuraamalla

Lisätiedot

ISLANTI Täysin valloittava

ISLANTI Täysin valloittava ISLANTI Täysin valloittava s u o m i.. visiticeland.com Islannin matkailuneuvonta Islannin matkailuneuvonnalle tuottanut Prentsni, 2010 Suunnittelu, taitto ja digitaalinen kuvien/värien lajittelu: Prentsni,

Lisätiedot

CITYBREAK Kaupunkiloma juuri sellaisena kuin itse haluat

CITYBREAK Kaupunkiloma juuri sellaisena kuin itse haluat CITYBREAK Kaupunkiloma juuri sellaisena kuin itse haluat Eurooppa on meidän suomalaisten uusi kotimaa. Siihen kannattaa ja pitääkin tutustua. Euroopan monet kansallisuudet ja kulttuurit ovat vielä monille

Lisätiedot

Tervetuloa Uumajaan, vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin. luovuus kauneus perinne

Tervetuloa Uumajaan, vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin. luovuus kauneus perinne Tervetuloa Uumajaan, vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin luovuus kauneus perinne Nähdään Uumajassa kulttuurin kehdossa Uumaja, vilkas kulttuurikaupunki Ruotsin pohjoisosassa, toivottaa koko maailman

Lisätiedot

6700 saarta vielä enemmän elämyksiä

6700 saarta vielä enemmän elämyksiä ÅLAND 6700 saarta vielä enemmän elämyksiä 6700 saarta ja vielä enemmän elämyksiä Parasta Ahvenanmaalla Camilla Gunell aarivaltakunnassa on jotai maagista, sinne matkustaessaan on kuin siirtyisi toiseen

Lisätiedot

Suomi. matkailijan opas. Photo: Timo Santala

Suomi. matkailijan opas. Photo: Timo Santala Suomi matkailijan opas Photo: Timo Santala Photo: Rami Hanafi Tervetuloa Helsinkiin! Helsingin kaupungin matkailuesite, Helsinki Matkailijan opas 2014 Julkaisija ja kustantaja: Helsingin Matkailu Oy Design

Lisätiedot

HelsinkiLoma. Linnanmäki Korkeasaari Suomenlinna Heureka Serena Helsinki

HelsinkiLoma. Linnanmäki Korkeasaari Suomenlinna Heureka Serena Helsinki HelsinkiLoma Linnanmäki Korkeasaari Suomenlinna Heureka Serena Helsinki Lapset.. ovat TAhtivieraita! LOMAA PARHAIMMILLAAN! Kaksitoista yksilöllistä kohdetta - monta tapaa nauttia ja rentoutua. Lomapäiviin

Lisätiedot

Barents. Road. Uusi bussiyhteys Venäjälle. 15. Rannikon viihdekeskuksessa Luulajassa. 11

Barents. Road. Uusi bussiyhteys Venäjälle. 15. Rannikon viihdekeskuksessa Luulajassa. 11 Barents Kesä 2003 Road Inspiraatiota ja vinkkejä matkalle Pohjois-Atlantilta Jäämerelle. Siivekkäiden ja taistelukoneiden seurassa. 6 Hollantilainen vauhdittaa matkailua Pohjois-Suomeen. 13 Uusi bussiyhteys

Lisätiedot

Kokous- ja ryhmämatkat 2013

Kokous- ja ryhmämatkat 2013 Kokous- ja ryhmämatkat 2013 Sisällys Kokous- ja koulutusmatkat Ryhmämyynti p. (03) 45 800 ma-pe klo 9-17 ryhmat@ikaalistenmatkatoimisto.fi www.ikaalistenmatkatoimisto.fi IKAALINEN Itsenäisyydenkatu 7 39500

Lisätiedot

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN 1/2011 KESÄ OTA MUKAAN Sisältö Tervetuloa nauttimaan venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkuista! Pietarin paras venäläinen varietee-show

Lisätiedot

Unelmaristeilyt. Aitoa Berliiniä etsimässä

Unelmaristeilyt. Aitoa Berliiniä etsimässä CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 3/11 Unelmaristeilyt Aitoa Berliiniä etsimässä CWT Kaleva Travelin kehitystyö jatkuu vahvana suomalaisasiakasta kuunnellen CWT Kaleva Travel Index kertoo lentomatkustuksen

Lisätiedot

Areenassa. Koko viikon ajan kilpailijat harjoittelevat, kiertävät esiintymässä eri tilaisuuksissa ja näkyvät

Areenassa. Koko viikon ajan kilpailijat harjoittelevat, kiertävät esiintymässä eri tilaisuuksissa ja näkyvät Destination HELSINKI SYKSY 2006 MATKAILU- JA KONGRESSITOIMISTON TIEDOTUSLEHTI Helsingin talvessa uusia ja unohtumattomia elämyksiä Tuleva talvi on tarjonnaltaan vertaansa vailla. Helsinki tulvii kokemista

Lisätiedot

Mobiili. Matkailuaakkosten kärjessä: Aruba, Bonaire ja Curaçao. -teemanumero. Köln - elämäniloa Reinin rannalla

Mobiili. Matkailuaakkosten kärjessä: Aruba, Bonaire ja Curaçao. -teemanumero. Köln - elämäniloa Reinin rannalla CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 1/12 Mobiili -teemanumero Tervetuloa messuosastollemme 6b119 Matka 2012-messuille 19. 22.1.2012! Sinun matkasi Design Your Journey Matkailuaakkosten kärjessä: Aruba, Bonaire

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013

LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013 LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013 KYLPYLÖIDEN LÄMPÖÖN 4 erilaista kylpylää TAPAHTUMIEN KESKIPISTEENÄ Kulttuuria ja musiikkifestivaaleja SAIMAAN AKTIVITEETIT Loma täynnä elämyksiä lemi, luumäki, parikkala,

Lisätiedot

Matkailu- ja kongressitoimisto Pohjoisesplanadi 19, PL 28 00099 Helsingin kaupunki. Puh. 09-3101 3300, faksi 09-3101 3301 tourist.info@hel.

Matkailu- ja kongressitoimisto Pohjoisesplanadi 19, PL 28 00099 Helsingin kaupunki. Puh. 09-3101 3300, faksi 09-3101 3301 tourist.info@hel. Suomi Matkailijan opas 5 99 Lataa parhaat Helsinki-vinkit! RavintoLat Majapaikat nähtävyydet ostokset HeMMotteLu Lasten HeLsinki Missä Helsingissä kannattaa syödä, shoppailla ja nukkua? Mondon ipad-matkaopas

Lisätiedot

KIELIMATKAT KESÄLLÄ. Lähde kielimatkalle. Tarkista ajankohtainen tarjous netistä! Se kannattaa! WWW.STS.FI

KIELIMATKAT KESÄLLÄ. Lähde kielimatkalle. Tarkista ajankohtainen tarjous netistä! Se kannattaa! WWW.STS.FI KIELIMATKAT kesä 2013 SINULLE 13 19-VUOTIAS JUNIORIKURSSI 10 13-VUOTIAILLE Lähde kielimatkalle KESÄLLÄ 2013! Tarkista ajankohtainen tarjous netistä! Se kannattaa! WWW.STS.FI Opiskele englantia Maltalla

Lisätiedot

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 1/2014 45 VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 Nautiskelijan THAIMAA Hemmottelua kaikille aisteille 16 Vain Finnmatkoilta

Lisätiedot

Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa

Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 2/12 Che, vos, de dónde sos? Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa Espanjan Baskimaa: rantapaikka San Sebastian ja designin Bilbao Kaunis Langtangin vuoristo trekkaamista

Lisätiedot