NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut v 1.0.1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut. 1.5.2016 v 1.0.1"

Transkriptio

1 TIE PREMPN ILMN NILN IV-LITTEET NILN IV-KONEET inutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut.. v..

2 PÄÄSTÄ KOSTE ILM ULOS J RIKS SISÄÄN Miksi ilmanvaihto? Koneellisen ilmanvaihdon avulla varmistat kotiisi miellyttävän sisäilmanlaadun. Koneellinen ilmanvaihto poistaa tunkkaisen ja kostean ilman ja korvaa sen raikkaalla, suodatetulla ilmalla. Näin sisäilmasi on aina raikasta ja sopivan lämpöistä. Monet arjen kotiaskareet lisäävät sisäilman epäpuhtauksia, esimerkiksi siivous, ruoanlaitto sekä pyykinpesu. Myös elektroniset laitteet kuten televisio ja tietokone vaikuttavat sisäilman laatuun heikentävästi. Etenkin uudet huonekalut ja matot sekä seinien maalaus tuovat ilmaan epäpuhtauksia. Epäpuhtauksia suurempi vaara kodillesi ja sen asukkaille on kosteus. Esimerkiksi kahden aikuisen ja kahden lapsen perhe tuottaa päivässä noin kymmenen litraa kosteutta päivässä. Koska nykyaikaiset talot ovat hyvin tiiviitä ja eristettyjä, ne sitovat kosteutta tehokkaasti. Tämän vuoksi koneellinen ilmanvaihto on erittäin tärkeää niin perheen kuin kodin terveydelle. Kosteus edistää homeen kasvua ja pahimmillaan johtaa lahon syntyyn. Huomaat liian suuren sisäisen kosteuden, mikäli ikkunoissasi on aamulla yli kahden senttimetrin verran kondensoitunutta vettä. Koneellinen ilmanvaihto poistaa ylimääräisen kosteuden ja varmistaa sisäilman puhtauden ja raikkauden eikä ikkunoihin kondensoidu yöllä vettä. Sisäilman suhteellinen kosteus ja lämpötila Sisäilman suhteellinen kosteus vaihtelee vuodenaikojen ja ulkoilman mukaisesti. Kylminä talvikuukausina suositeltava suhteellinen kosteus on noin prosenttia tai alle. Pölypunkit viihtyvät yli prosentin kosteudessa ja home alkaa muodostumaan yli prosentin kosteudessa. lhaisempi sisäilman suhteellinen kosteus on myös edullisempi lämmittää kuin suurempi. On kuitenkin tärkeää pitää suhteellista kosteutta yli prosentissa, sillä tätä alhaisempi kosteus aiheuttaa limakalvojen ja ihon kuivumista, piilolinssien käyttäjille silmien epämukavuutta sekä sisätilojen puurakenteiden halkeilua. Sisäilman laatu on hyvä asteen lämpötilassa, minimilämpötilaksi suositellaan 8 astetta. Suhteellisen kosteuden tulisi olla talvella välillä % Pölypunkit viihtyvät yli %:n kosteudessa ja % kosteudessa alkaa muodostumaan hometta. lhaisemman kosteuden sisältävää taloa on edullisempi lämmittää kuin suuremman kosteuden omaavaa.

3 SINUN J PERHEESI TRPEIDEN MUKINEN ILMNVIHTO NILN IV-LITTEET Älykäs automatiikka säätää asetukset olosuhteiden mukaan Jotta sinä ja perheesi voitte nauttia hyvästä sisäilmasta, lähes kaikki Nilan-laitteet sisältävät älykkään ilmankosteuden seurannan. Nilan-laitteen sisäänrakennettu kosteusanturi mittaa vuorokauden keskimääräisen kosteusprosentin ja ohjaa ilmanvaihtoa sen mukaisesti kosteusohjauksen kanssa ei tarvitse säätää kosteusprosenttia erikseen. Näin ilmanvaihto säätyy todellisen kosteuden mukaisesti. Kosteusanturin lisäksi lähes kaikki Nilan-laitteet voidaan varustaa CO -anturilla, joka säätää ilmanvaihtoa automaattisesti huoneen hiilidioksidipitoisuuden mukaan. CO -anturi on hyödyllinen lisävaruste, mikäli asunnon hiilidioksidipitoisuuksissa tapahtuu vaihtelua. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi tilat, joihin tyhjillään olon jälkeen saapuu useita ihmisiä. CO -anturi ohittaa kosteusanturin ohjauksen, mikäli näiden välille tulee ristiriita. Nilanin CTS ja CTS -ohjausjärjestelmissä on myös mahdollisuus asettaa viikko-ohjelma, jolla asunnon ilmanvaihto saadaan toimimaan perheesi viikkorytmin mukaisesti. Huoneen CO -pitoisuus kasvaa, kun: Elektroniikkalaitteita käytetään Kynttilöitä poltetaan Kylässä on vieraita Kosteutta syntyy sisätiloihin, kun: Peset ja kuivatat pyykkiä sisätiloissa Käyt kylvyssä tai suihkussa Laitat ruokaa

4 MITÄS SILLÄ TS TRKOITETTIINKN? Ilmanvaihdon saralla on muutamia termejä ja periaatteita, joista sinun on hyvä olla perillä. Tässä niistä oleellisimmat: Mikä on ilmanvaihto lämmöntalteenotolla? Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone poistaa kosteaa ja lämmintä ilmaa keittiöstä, vessasta, kylpyhuoneesta ja kodinhoitohuoneesta, ja tuo tilalle raikasta ilmaa oleskelutiloihin. Riippuen Nilan-laitteesta, poistettavan ilman sisältämä lämpöenergia otetaan talteen joko LTO-kennolla tai lämpöpumpulla, ja talteenotettu energia siirretään sisälle tuotavaan, raikkaaseen ilmaan. Mikä on aktiivinen lämmöntalteenotto? ktiivisessa lämmöntalteenotossa talteenotto tapahtuu lämpöpumpulla. Lämpöpumppu sisältää höyrystimen ja lauhduttimen. Höyrystin ottaa poistoilman lämpöenergian talteen ennen kuin ilma puhalletaan ulos. Lauhdutin taas siirtää lämmön ulkoa sisälle puhallettavaan ilmaan. Näin säästät samalla asuntosi lämmityskustannuksissa. ktiivinen lämmöntalteenotto tuo mukanaan myös muita hyötyjä. Sillä on mahdollista lämmittää myös käyttövettä poistoilmasta talteen otetulla energialla ja näin saada säästöjä käyttöveden lämmityksessä. Nilan-laitteiden aktiivinen lämmöntalteenotto mahdollistaa myös sisään puhallettavan ilman viilentämisen, joka helpottaa eloa etenkin kesähelteillä. Viilennyksestä lisää edempänä esitteessä. ktiivisella talteenotolla varustetun laitteen tehokkuutta kuvataan COP-luvulla, eli hyötysuhteella. COP-luku kertoo kuinka monta kilowattia lämpöä laite antaa takaisin käytettyjä kilowatteja kohden. Esimerkiksi COP kertoo, että yhdellä kilowatilla saadaan tuotettua neljä kilowattia lämpöenergiaa. Höyryyntynyt kylmäaine kerääntyy kompressoriin, jossa puristetaan tiiviimmäksi. Kylmäaineen lämpötila nousee tässä vaiheessa noin C:sta noin C:seen. Kompressori Kylmäaine höyrystyy Lämmitetty kylmäaine johdetaan lauhduttimeen, jossa sen keräämä lämpöenergia vapautuu. Lämpöpumpussa kiertää kylmäaine, joka vaihtaa jatkuvasti olomuotoaan kaasun ja nesteen välillä. Kylmäainetta käytetään, koska sillä on matala kiehumispiste. Kylmäaine johdetaan höyrystimeen nestemäisessä olomuodossa, jossa se höyrystyy (kiehuu). Tässä vaiheessa kerätään lämpöä lämmöntalteenotosta. Kylmäaine lauhtuu > Lämpöenergian vapautumisen johdosta kylmäaine vaihtaa olomuotoaan kaasusta nesteeksi, jonka jälkeen se johdetaan lämpöventtiiliin. Tällöin kylmäaineen paine ja lämpötila laskevat ja prosessi jatkuu alusta uudelleen.

5 > > > > > > > Mikä on passiivinen lämmöntalteenotto? NILN IV-LITTEET Passiivisessa talteenotossa energia kulkee vastavirtalämmönvaihtimen läpi, jossa lämpimän ja kostean poistoilman energia siirtyy raikkaaseen tuloilmaan. Tässä talteenotto tapahtuu kennossa lähekkäin kulkevien tulo- ja poistoilmojen välillä. Passiivisella lämmöntalteenotolla varustetulla ilmanvaihtokoneella kesäajan viilennys on mahdollista ohituspellin avulla, tästä lisää edempänä esitettä. Passiivisen lämmöntalteenottolaitteen tehokkuutta kuvataan lämpötilahyötysuhteella prosenttilukemana. Se on arvio siitä, kuinka hyvin laite hyödyntää poistoilmasta saatavaa lämpöenergiaa. Lämpötilahyötysuhde vaihtelee vuodenaikojen mukaan, sillä siihen vaikuttaa vaihdettava ilmamäärä, ulkoilman lämpötila sekä poistoilman kosteus. Raikas ilma ulkoa (ulkoilma) > > > > > > > > > > > > > > > > > Ulkoilma lämmitetään ja johdetaan LTO-kennoon. > Sisätiloista poistettava ilma (poistoilma) > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Ulos puhallettava ilma (jäteilma) > > > > > > > > > > > > > > > > >> >> > > > > > > > > > > > > > > Sisään puhallettava ilma Poistoilman sisältämällä lämmöllä (tuloilma) lämmitetään sisään > > > > > > > > > > > puhallettava ilma. Poistoilma viilenee ennen ulos puhaltamista. Viilentäminen ilmanvaihtolaitteella Ilmanvaihdon kautta tehtävää viilennystä ei voi verrata varsinaiseen jäähdytyslaitteistoon, sillä ilmanvaihdon ilmamäärä on liian pieni. Sisäilma vaihtuu ilmanvaihdon kautta kerran noin kahdessa tunnissa, mutta jäähdytyslaitteistoilla noin -8 kertaa tunnissa. Viilennys passiivisella lämmöntalteenotolla Vastavirtalämmönvaihtimella varustetussa ilmanvaihtolaitteessa sisäilman viilentäminen on mahdollista kahdella tavalla. () Viileän ilman talteenotto LTO-kennolla. Tämä on mahdollista silloin kun ulkoilma on lämpimämpää kuin sisäilma. Tällöin ulkoilman lämpöenergia siirtyy asunnosta poistettavaan ilmaan ja sisäänpuhallettava ilma viilenee. Tuloilmaa ei tietenkään saada sisälämpötilaa viileämmäksi ja tuloilmalla on aina niinkutsuttu lämmittävä vaikutus. () Viilennys ohituspellillä. Ulkoilman ollessa viileämpää kuin sisäilma, LTO-kenno ohitetaan ja viileä ilma puhalletaan suoraan sisätiloihin. Ulkoilma kuitenkin lämpenee hieman kulkiessaan läpi IV-koneen sekä -kanaviston. Viilennys aktiivisella lämmöntalteenotolla Lämpöpumpulla varustetut Nilanin ilmanvaihtolaiteet voivat viilentää sisään puhallettavaa ilmaa enemmän verrattuna LTOkennoilla varustettuihin. Lämpöpumpun avulla sisään puhallettavaa ilmaa voidaan viilentää noin C verrattuna ulkoilman lämpötilaan. Pääpaino viilennyksessä on kuitenkin kosteuden vähentämisellä, kosteuden poistuessa ilma tuntuu viileämmältä ja raikkaammalta.

6 ILMNVIHTORTKISUT Nilanin ilmanvaihtoratkaisujen avulla varmistat raikkaan ja terveellisen sisäilmaston kellon ympäri. Mikäli haluat nauttia raikkaammasta, terveellisemmästä ja miellyttävämmästä sisäilmasta, on koneellinen ilmanvaihto luonnollinen vaihtoehto sinulle. Nilanin energiatehokkaat laitteet korvaavat seisovat ja kostean sisäilman kotoasi raikkaalla, suodatetulla ja lämpötilasäädetyllä ilmalla. Tehokkaan suodatuksen ansiosta pölyhiukkasten, pölypunkkien ja hajujen määrä sisätiloissa vähenee eikä siite pölykään pääse sisälle. llergioiden, astman ja heinänuhan riski pienenee ja edistää perheesi hyvinvointia. Nilan tarjoaa laajan valikoiman ilmanvaihtolaitteita; laitteita, joissa on joko passiivinen tai aktiivinen lämmöntalteenotto tai jopa sellaisia, joissa on molemmat. Viilennetty tuloilma (VPL ja Combi) Raikas, suodatettu ja viilennetty ilma puhalletaan oleskelutiloihin ja kotisi sisäilma pysyy miellyttävänä myös lämpiminä kesäkuukausina. Jäteilma Kun talteenotto on ottanut poistoilmasta lämpöenergian talteen, se puhalletaan jäteilmana ulos. Lämmitetty tuloilma (VPL ja Combi) Viileämpinä kuukausina sisään puhallettava ilma lämmitetään, ja näin tuloilma tuntuu miellyttävän lämpimältä. Samalla myös asunto lämpenee. Tuloilma Raikas, suodatettu ja lämpötilasäädetty ilma puhalletaan oleskelutiloihin ja tuottaa miellyttävän sisäilmaston ympäri vuoden.

7 Comfort-sarja NILN IV-LITTEET Comfort-sarjan laitteet on varustettu vastavirtalämmönsiirtimillä. Sarjasta löytyy laitteita aina l/s ( m/h) ilmanvaihtotarpeisiin saakka. Comfort-laite on oikea valinta silloin, kun haluat kustannustehokkaan ilmanvaihtokoneen erinomaisella lämmöntalteenotolla. Comfort-laitteen tehokkuutta ilmaistaan lämpötilahyötysuhteella, joka kertoo kuinka monta prosenttia poistoilman lämpöenergiasta on mahdollista saada talteen. Comfort-laitteeseen on saatavana lisävarusteena lisälämmitin, joka yhdistetään sähköverkkoon tai kodin keskuslämmitysjärjestelmään. Lisälämmittimen avulla varmistetaan tuloilman lämpötila myös kaikkein kylmimpinä päivinä. VPL-sarja VPL-sarjan laitteiden lämmöntalteenoton hoitaa täysiverinen lämpöpumppu. Lämpöpumppu mahdollistaa tehokkaamman lämmöntalteenoton sekä haluttaessa tuloilman viilennyksen. Sarjasta löytyy laitteita aina l/s ( m/h) ilmanvaihtotarpeisiin saakka. VPL on kehittyneempää tekniikkaa arvostavan valinta. Koska VPL-laitteissa on lämpöpumppu, niiden tehokkuutta ilmaistaan COP-luvulla. COP-luku ilmaisee kuinka monta kilowattia lämpöä laite tuottaa käytettyä kilowattia kohden. Combi Polar Combi Polarissa on kaksinkertainen lämmöntalteenotto (LTO) siinä on sekä lämpöpumppu, että vastavirtalämmönsiirrin. Laite ottaa poistoilman lämmön talteen ensin vastavirtakennolla, jonka jälkeen se puristaa viimeisetkin lämpöenergiat talteen lämpö pumpulla ja käyttää talteen otetun lämmön tuloilman lämmittämiseen. Laite vaihtaa ilmaa jopa l/s ( m /h). Lämpöpumppu mahdollistaa tuloilman viilennyksen. Combi Polar on oikea valinta, kun haluat hyötyä markkinoiden edistyneimmästä ilmanvaihto- ja lämmöntalteenottotekniikasta. Combi Polar -laitteessa on sisäänrakennettu esilämmitys, joka estää vastavirtakennon jäätymisen ja varmistaa laitteen toiminnan vuoden kylmimpinä päivinä. Ulkoilma Raikasta ulkoilmaa imetään katolla tai ulkoseinässä olevan venttiilin kautta ja johdetaan ilmanvaihtolaitteeseen. laite Laite säätää ilmanvaihtoa ja lämmöntalteenottoa, ja vaihtaa asunnon sisäilmaa. Poistoilma Tunkkainen ja kostea ilma imetään kylpyhuoneesta, keittiöstä ja muista kosteista tiloista katossa olevien poistoilmaventtiilien kautta.

8 Tekniset tiedot Comfort CT sunnot alle m MX PUHLLUSTEHO l/s HYÖTYSUHDE JOP 9% NILN IV-LITTEET ENERGI- LUOKK + OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) (*) /8 mm V (± %), / Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho (*) W/., sulake lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö Lämmönvaihtimen tyyppi W/- W Komposiittivastavirtalämmönvaihdin alumiinikuorella EC, jatkuvasti pyörivä W Energiankulutus (* ja ) 9 kwh/vuosi sennuspaikan lämpötila -/+ C 8. Ø.. Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm Vuotoluokka. Ulkoinen vuoto (*). % Sisäinen vuoto (*) <.9 %. Udeluf 9 9,8. Tilluft. Fraluft. fkastluft. Kondensafløb * 8 mm seinäasennuksella * t ± Pa ja m /h EN - mukaan. * t ± Pa ja m /h EN - mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * Järjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo 88 J/m, puhallusteho m /h Ø nssiyhde : Raitisilma 9,8 8 : Tuloilma : Poistoilma 9 : Jäteilma : vesiyhde. : Sähkö- tai vesijälkilämmitys. Udeluft. Tilluft Huom! Yksikön takana on oltava mm tilaa. Fraluft kondenssiyhdettä varten... fkastluft (lisävaruste). Kondensafløb.. 9 Ø 9 9 9,8 8. Ø.. Udeluf , Tilluft. Fraluft. fkastluft. Kondensafløb Ø.. 9, Udeluft. Udeluft. Ø.... Ø Tilluft yhde Fraluft fkastluft.. Kondensafløb 9. Tilluft Huom! Yksikön takana on oltava mm tilaa. Fraluft kondenssiyhdettä varten... fkastluft.. Kondensafløb :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. Pa Ø [m /h] ηt (%)... Comfort CT Ø + + B C D E F G. Lämpötilahyötysuhde EN8 9 db m /h! Lämpötilahyötysuhde EN8:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt EN- 8 [m /h] ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI / 8

9 Tekniset tiedot Comfort Top Polar sunnot alle m MX PUHLLUSTEHO l/s HYÖTYSUHDE JOP 9% ENERGI- LUOKK + NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) mm8 Ø V (± %), / Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho W /,9, sulake lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 9 IP Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin, W Vuotoluokka Esilämmitys EC Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm Vakiona sennuspaikan lämpötila -/+ C Lämpöhäviö,8 W / m.k Lämpöhäviöluokka T 8 Ø : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesi jälkilämmitys (lisävaruste) Pa Pa :n funktiona. Comfort Top SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. + B + sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. 8 8 [m /h] [m /h] C D E F G η t (%) Lämpötilahyötysuhde 9 9 9η (%) t 9 9 db m /h! Lämpötilahyötysuhde EN-:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI / [m /h] [m /h] 9

10 Tekniset tiedot Comfort TOP Polar sunnot alle 8 m MX PUHLLUSTEHO 9 l/s HYÖTYSUHDE JOP 9% ENERGI- LUOKK NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) Paino mm 8 kg Ø Enimmäissyöttöteho V (± %), / Hz W /,9, sulake Lämmönvaihtimen tyyppi lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 9 Komposiittivastavirtalämmönvaihdin IP, W Vuotoluokka Esilämmitys EC, jatkuvasti pyörivä Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm Vakiona sennuspaikan lämpötila -/+ C Lämpöhäviö,8 W / m.k Lämpöhäviöluokka T 8 Ø : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesi jälkilämmitys (lisävaruste) Pa Pa :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. [m /h] 9 8 [m /h] B C D E F G Comfort Top! Lämpötilahyötysuhde Lämpötilahyötysuhde EN-:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt. 9 9 η (%) t η t (%) 8 88 [m /h] [m /h] 8 db m /h ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI /

11 Tekniset tiedot Comfort CT Polar sunnot alle m MX PUHLLUSTEHO l/s HYÖTYSUHDE 9% ENERGI- LUOKK NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS TI CTS Mitat (L x S x K) x 8 x mm V (± %), / Hz Paino 9 kg n lämpöhäviö (*) W / -W lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 9 Enimmäissyöttöteho (*) 8 W/., sulake IP W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) kwh/vuosi EC, jatkuvasti pyörivä sennuspaikan lämpötila -/+ C Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm 8 Ulkoinen vuoto (*) <. % Sisäinen vuoto (*) <. % Esilämmitys Vakiona * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila C (room). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka C. Poistoilman lämpötila C (room). * t ± Pa ja m /h EN 8/EN - mukaan. * t ± Pa ja m /h EN 8/EN - mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * Comfort CT Polar * Järjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo 8 J/m, puhallusteho 9 m /h. : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) 8 8 Ø Kaikki mitat ovat millimetreinä. Comfort CT etupuolelta (lämmönvaihdin) katsottuna ja liitäntä oikealla puolella. P t ext [Pa] :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. 8 9 (m /h) (l/s) η t (%)! Lämpötilahyötysuhde Lämpötilahyötysuhde EN8:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt. 9 9 EN- 8 PHI-WRG EN (m /h) (l/s)

12 Tekniset tiedot Comfort LR sunnot alle 8 m MX PUHLLUSTEHO 9 l/s HYÖTYSUHDE 9% ENERGI- LUOKK NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) x 8 x mm V (± %), / Hz Paino (*) / kg Enimmäissyöttöteho (*) W /., sulake lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö (*) W /- W W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) kwh/vuosi EC sennuspaikan lämpötila -/+ C Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm Ulkoinen vuoto (*) <. % Sisäinen vuoto (*) <.8 % * kg ilman päätylevujä javaihdinta. * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila C (huone). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka C. Poistoilman lämpötila C (huone). * ± Pa ja m /h EN 8/EN - mukaan. ± Pa ja m /h EN 8/EN -mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * Järjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo. J/m, puhallusteho t m /h. : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) 9 8 Ø mm 8 9 Ø mm Comfort LR etupuolelta (lämmönvaihdin) ja liitännät oikealla. Käännä 8, jos liitännät halutaan vasemmalle puolelle. p t,ext (Pa) :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. Lämpötilahyötysuhde η t (%) 8 9 (m /h) (l/s) + B C D E F G Comfort OOLR! Lämpötilahyötysuhde EN8:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt db m /h (m /h) ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI / (l/s) 8

13 Tekniset tiedot Comfort sunnot alle m MX PUHLLUSTEHO l/s HYÖTYSUHDE 9% ENERGI- LUOKK NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) x x mm V (± %), / Hz Paino (*) /. kg Enimmäissyöttöteho (*) W /.9, sulake lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö (*) W/- W W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) 98 kwh/vuosi EC sennuspaikan lämpötila -/+ C Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm Ulkoinen vuoto (*) <. % Sisäinen vuoto (*) <. % *. kg on ilman sivupeltejä ja vaihdinta. * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila C (huone). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka C. Poistoilman lämpötila C (huone). * t ± Pa ja m /h EN 8/EN - mukaan. * t ± Pa ja m /h EN 8/EN - mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * Järjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo. J/m, puhallusteho m /h. Vasenkätinen malli Ø Ø : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) Ø Oikeakätinen Ø malli Ø Ø Ø Ø ! :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. Lämpötilahyötysuhde Lämpötilahyötysuhde EN8:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt. p t,ext (Pa) (m /h) (l/s) 8 9 η t (%) (m /h) (l/s) 8 + B C D E F G 8 db Comfort m /h ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI /

14 Tekniset tiedot Comfort sunnot alle m MX PUHLLUSTEHO l/s HYÖTYSUHDE 9% OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) x 9 x mm V (± %), / Hz Paino (*) / kg Enimmäissyöttöteho (*) W /., sulake lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö (*) 9 W/-9 W W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) kwh/vuosi EC sennuspaikan lämpötila -/+ C Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm Ulkoinen vuoto (*) <. % Sisäinen vuoto (*) <. % * kg on ilman sivupeltejä ja vaihdinta. * 9 W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila C (huone). -9 W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka C. Poistoilman lämpötila C (huone). * t ± Pa ja m/h EN 8/EN - mukaan. * t ± Pa ja m/h EN 8/EN - mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * ärjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo J/m,puhallistehp m /h. : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) : Primääripuoli (lämmönvaihdin) 9 9 Vasenkätinen malli Ø9 9 Ø9 9 Ø 9 Oikeakätinen malli Ø Ø 9 Ø Ø 9 Ø :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. P t ext [Pa] sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. 8 [m /h] [l/s]! Lämpötilahyötysuhde Lämpötilahyötysuhde EN8:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt. η t (%) [m /h] [l/s]

15 Tekniset tiedot VPL sunnot alle 8 m Lämpöpumppu MX PUHLLUSTEHO l/s Viilennys NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) x x 8 mm V (± %), / Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho W /., sulake n lämpöhäviö (*) lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 9 W /- W IP W Kompressorin tyyppi Kylmäaine Mäntäkompressori Ra EC Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm sennuspaikan lämpötila -/+ C * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila C (room). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka C. Poistoilman lämpötila C (room). P t ext [Pa] Mitat vasenkätiseen malliin, voidaan tilata myös oikeakätisenä.,,,, : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) 8 8 8, Ø B C 9 8 Pressure drop heating surface B 8 C 8 8 8, Without heat pipe With heat pipe Ø [m /h] :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. P t ext [Pa] Pressure drop heating surface 8 [m /h] COP [-] m /h Lämpövaikutus m /h m /h (tuloilma) Lämpövaikutus Qc [W] :n funktiona [m- /h]- ja raitisilman - lämpötila [ C]. Outdoor temperature [ C] EN mukaan, poistoilma = C Without heat pipe With heat pipe Without heat pipe With heat pipe m /h m /h m /h 9 8 Q c [W] m /h m /h COP (ilma-ilma) Compressor effect COP tuloilmaan ulkoilmanlämpötilan ja ilmavirtauksen Q V funktiona EN mukaan huonelämpötilalla C COP [-] m /h m /h m /h Outdoor temperature [ C] Without heat pipe With heat pipe Outdoor temperature [ C] Without heat pipe With heat pipe m /h Q c [W] m /h m /h m /h m /h

16 ' Pa ext Tekniset tiedot VPL TOP M sunnot alle m Lämpöpumppu MX PUHLLUSTEHO l/s Viilennys OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) x x mm V (± %), / Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho (*) W /., sulake n lämpöhäviö (*) lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 9 W /- W IP W Komprrssorin tyyppi Kylmäaine Mäntäkompressori Ra EC, jatkuvasti pyörivä Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm sennuspaikan lämpötila -/+ C * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila C (room). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka C. Poistoilman lämpötila C (room). & + (, -. * 9 9! : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma " 8 9 ) Ø [m /h] 9 8 $ :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. Pa ext COP [-] Lämpövaikutus (tuloilma) Lämpövaikutus Qc [W] :n funktiona Outdoor temperature [ C] [m /h] ja raitisilman lämpötila [ C]. m /h m /h m /h Without heat pipe EN mukaan, poistoilma = C With heat pipe sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. 8 9 [m /h] m /h m /h m /h COP (ilma-ilma) 9 8 Q c [W] m /h m /h COP tuloilmaan ulkoilmanlämpötilan ja ilmavirtauksen Q V funktiona EN mukaan huonelämpötilalla C COP [-] m /h m /h m /h - Compressor effect - - Outdoor temperature [ C] Without heat pipe With heat pipe Outdoor temperature [ C] Without heat pipe With heat pipe m /h Q c [W] m /h m /h m /h m /h

17 Tekniset tiedot VPL 8 sunnot alle m Lämpöpumppu MX PUHLLUSTEHO m /h Viilennys NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) x x mm V (± %), / Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho 9 W / 9., sulake n lämpöhäviö lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 9 W /- W IP W Kompressorin tyyppi Kylmäaine Mäntäkompressori RC EC G kanavasuodatin Ø mm PVC, Ø, mm sennuspaikan lämpötila -/+ C pt,ext (Pa) Venstre Venstre 8 8 : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) 9, B C Pressure B loss heating element, ,,9 9 Without heat pipe With heat pipe C 8 [m /h] :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. p (Pa) p (Pa) t,ext t,ext Pressure Pressure loss heating loss heating element element Without Without heat pipe heat pipe With heat With pipe heat pipe [m /h] [m /h] Lämpövaikutus (tuloilma) m /h 8 m /h m /h ja raitisilman lämpötila [ C]. Outdoor temperature [ C] Q c [W] COP [-] Lämpövaikutus Qc [W] :n funktiona [m /h] EN mukaan, poistoilma = C 9 8 Without heat pipe With heat pipe m /h 8 m /h m /h 8 8 COP (ilma-ilma) COP tuloilmaan ulkoilmanlämpötilan ja ilmavirtauksen Q V funktiona EN mukaan huonelämpötilalla C COP [-] COP [-] m /h m /h 8 m8 /h m /h m /h m /h Compressor effect Outdoor temperature [ C] Uden heat pipe Med heat pipe Outdoor Outdoor temperature temperature [ C] [ C] Without Without heat pipe heat pipe With heat With pipe heat pipe 8 8 Q c [W] Q c [W] m /h m /h 8 m8 /h m /h m /h m /h

18 Tekniset tiedot COMBI POLR sunnot alle 8 m Lämpöpumppu MX PUHLLUSTEHO l/s Viilennys Lämpöpumppu kaksinkertaisella lämmöntalteenotolla OHJUS- CTS Mitat (L x S x K) x 8 x mm V (± %), / Hz Paino 8 kg Enimmäissyöttöteho (*), kw /,, sulake lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 9 IP n lämpöhäviö (*) W /- W, W Kompressorin tyyppi Mäntäkompressori Energiankulutus Polar, kw EC, jatkuvasti pyörivä Vakio G Ø mm PVC, Ø, mm V (± %), / Hz sennuspaikan lämpötila -/+ C * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila C (huone). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka C. Poistoilman lämpötila C (huone). * ± Pa ja m /h EN - mukaan. * ± Pa ja m /h EN - mukaan. Ulkoinen vuoto (*) <, % Sisäinen vuoto (*) <,8 % Esilämmitys Vakiona Ø : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) :n funktiona. SFP arvot EN- mukaan vakiolaitteelle G-suodattimin, ilman lisälämmitintä. Pa ext COP (ilma-ilma) COP tuloilmaan ulkoilmanlämpötilan ja ilmavirtauksen Q V funktiona EN mukaan huone lämpötilalla C COP sisältäen molempien puhaltimien kulutuksen ja ohjauksen kulutuksen. 8 9 [m /h] 8,,,, - C ext ηt (%), 98 9,, C ext! Lämpötilahyötysuhde Lämpötilahyötysuhde EN8:n mukaan. LTO:n hyötysuhde vaikuttaa koneen säästämään energiaan. Mitä isompi η t sitä suuremmat säästöt [m /h],,,, 8 9 C ext [m /h] 8

19 LISÄVRUSTEET NILN IV-LITTEET CO -anturi Kun CO -anturi on asennettuna, ilmanvaihtonopeuden voi ohjelmoida etukäteen siten, että CTS toimii suuremmalla nopeudella, kun poistoilman CO -taso on korkea. CO -taso on ohjelmoitavissa. Vesilämmityspatteri, sisältää ohjauksen Tuloilman lämpötilan voi aina nostaa halutulle tasolle vedenlämmityselementin avulla. Vedenlämmityselementti on suunniteltu asennettavaksi tuloilmaputken viereen, ja se on liitettävä ensisijaiseen lämmönlähteeseen. Varustettu kaksitiesäätöventtiilillä, lämpötila-anturilla ja jäätymistermostaatilla. Sähköinen jälkilämmitys V ohjaus CTSautomatiikalta Tuloilman lämpötilan voi aina nostaa halutulle tasolle käyttämällä sähköistä lämmityspintaa. Sähköinen lämmityspinta asennetaan ulkoilmaputken kanavaan. Tarvittavat anturit on kiinnitetty valmiiksi, joten asennus on helppoa. Sähköinen esilämmityspatteri, jossa on itsenäinen ohjausyksikkö Sähköisellä esilämmityselementillä voidaan nostaa tuloilman lämpötilaa ja vähentää sulatustarvetta. Sähköinen lämmityspinta asennetaan kanavaan ulkoilmaputken viereen. Siitepölysuodatin (F) Järjestelmään voidaan asentaa luokan F siitepölysuodatin. sennussarja sennussarja sisältää neljä tärinänvaimenninta,vesilukon sekä seinäkiinnikkeen. Nestekiertoinen patteri Tuloilman esilämmitykseen tai viilennykseen keruuputkella, jolla voit hyödyntää esim. maalämpöä tai maakylmää. Putkisto voi olla vaaka noin m tai olemassa oleva porakaivo. Basic puhallustehon ohjaus Comfort-sarjan ilmanvaihtokoneisiin on saatavilla yksinkertainen puhallustehon ohjaus esimerkiksi taloyhtiöihin, joissa asukkaat voivat itse säätää ilmastoinnin tasoaan. Soveltuvuus: CTS -ohjauksella varustetut Comfort-ilmanvaihtokoneet. 9

20 TIETOJ KIKKIIN TRPEISIIN Nilan kehittää ja valmistaa huippulaadukkaita energiaa säästäviä ilmanvaihto- ja lämpöpumppuratkaisuja, joiden avulla saavutetaan terveellinen sisäilma ja pieni energiankulutus ympäristöystävällisellä tavalla. Jotta kaikki rakennusprosessin vaiheet ratkaisun valinnasta sen suunnitteluun, asennukseen ja ylläpitoon olisi mahdollisimman helppoa, olemme laatineet joukon oppaita, jotka ovat ladattavissa osoitteessa Maahantuonti Nilan Suomi Oy Rautatehtaankatu TURKU GSM-keskus WWW. NILN.FI Osoitteessa on tietoja yrityksestämme ja ratkaisuistamme, ladattavia lisätietoja sekä lähimmän jälleenmyyjän yhteystiedot. Nilan Suomi Oy ei vastaa mahdollisista painetun aineiston virheistä tai puutteista eikä tappioista tai vahingoista, jotka saattavat aiheutua tällaisen painetun aineiston käytöstä, johtuipa tappio tai vahinko materiaalin virheistä tai soveltumattomuudesta tai muusta syystä. Nilan suomi Oy pidättää oikeuden tehdä muutoksia tuotteisiin ja tietoaineistoon ilman etukäteisilmoitusta. Kaikki tavaramerkit ovat Nilan Suomi Oy:n omaisuutta. Kaikki oikeudet pidätetään.

NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut. 1.3.2016 v 1.0

NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut. 1.3.2016 v 1.0 TIE PREMPN ILMN NILN IV-LITTEET NILN IV-KONEET inutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut..0 v.0 PÄÄSTÄ KOSTE ILM ULOS J RIKS SISÄÄN Miksi ilmanvaihto? Koneellisen ilmanvaihdon avulla varmistat kotiisi miellyttävän

Lisätiedot

NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN COMFORT IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut v 1.0.1

NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN COMFORT IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut v 1.0.1 TIE PREMPN ILMN NILN COMFORT IV-KONEET inutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut..2019 v 1.0.1 PÄÄSTÄ KOSTE ILM ULOS J RIKS SISÄÄN Miksi ilmanvaihto? Koneellisen ilmanvaihdon avulla varmistat kotiisi miellyttävän

Lisätiedot

TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN VPL-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut v 1.0.1

TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN VPL-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut v 1.0.1 TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN VPL-KONEET Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut 24.6.2019 v 1.0.1 PÄÄSTÄ KOSTEA ILMA ULOS JA RAIKAS SISÄÄN Miksi ilmanvaihto? Koneellisen ilmanvaihdon avulla varmistat kotiisi

Lisätiedot

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

TUOTETIEDOT 4.2 NILAN E-SARJA. Ilmanvaihto,lämmitys ja lämmin käyttövesi. COP Viilennys 1.5.2015. v 1.0. Käyttöveden lämmitys.

TUOTETIEDOT 4.2 NILAN E-SARJA. Ilmanvaihto,lämmitys ja lämmin käyttövesi. COP Viilennys 1.5.2015. v 1.0. Käyttöveden lämmitys. TUOTETIEDOT NILAN E-SARJA COP Viilennys 4.2 Viilennys Ilmanvaihto,lämmitys ja lämmin käyttövesi Kotitalous Aktiivinen lämmöntalteenotto Ilmanvaihto

Lisätiedot

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET SunAIR 540 EC SunAIR 710 EC SunAIR 850 EC Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja

Lisätiedot

TUOTETIEDOT NILAN COMBI 302 POLAR / COMBI 302 / S 302 -POLAR TOP. Passiivinen LTO. Tuloilman viilennys. Kolmen vuoden takuu. Tuloilman lämmitys

TUOTETIEDOT NILAN COMBI 302 POLAR / COMBI 302 / S 302 -POLAR TOP. Passiivinen LTO. Tuloilman viilennys. Kolmen vuoden takuu. Tuloilman lämmitys TUOTETIEDOT NILAN COMBI 302 POLAR / COMBI 302 / S 302 -POLAR TOP Viilennys Lämmön talteenotto Jäätymisen esto VUODEN TAKUU Aktiivinen LTO Passiivinen LTO Ilmanvaihto Tuloilman lämmitys Tuloilman viilennys

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 180 DC. % yli 70 60-70 50-60 40-50 E F G H I 30-40 20-30 10-20 1-10 2,5. Ominaissähköteho, 2,0

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 180 DC. % yli 70 60-70 50-60 40-50 E F G H I 30-40 20-30 10-20 1-10 2,5. Ominaissähköteho, 2,0 Vallox 180 DC Vallox 180 DC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 180 DC Sertifikaatti Nro C273/04 1 (2) Vallox 180 DC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

TUOTETIEDOT NILAN COMBI 302 POLAR / COMBI 302 POLAR TOP. Passiivinen lämmöntalteenotto. Aktiivinen. Kotitalous. Ilmanvaihto < m 3 /h.

TUOTETIEDOT NILAN COMBI 302 POLAR / COMBI 302 POLAR TOP. Passiivinen lämmöntalteenotto. Aktiivinen. Kotitalous. Ilmanvaihto < m 3 /h. TUOTETIEDOT NILAN COMBI 302 POLAR / COMBI 302 POLAR TOP C Kotitalous Passiivinen lämmöntalteenotto Aktiivinen lämmöntalteenotto Ilmanvaihto

Lisätiedot

TUOTETIEDOT NILAN COMFORT CT300. Ilmanvaihto ja passiivinen lämmöntalteenotto. jopa 95-7 EN 1314. Hyötysu. Passiivinen lämmöntalteenotto.

TUOTETIEDOT NILAN COMFORT CT300. Ilmanvaihto ja passiivinen lämmöntalteenotto. jopa 95-7 EN 1314. Hyötysu. Passiivinen lämmöntalteenotto. TUOTETIEDOT NILAN COMFORT CT300 hde Hyötysu % jopa 95-7 1 EN 1314 Ilmanvaihto ja passiivinen lämmöntalteenotto Kotitalous 15.3.2013 v 1.0 Passiivinen lämmöntalteenotto Ilmanvaihto < 400 m3/h COMFORT CT300

Lisätiedot

Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 2 (2) Sertifioitu asunnon ilmanvaihtokone täyttää alla esitetyt vaatimukset.

Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 2 (2) Sertifioitu asunnon ilmanvaihtokone täyttää alla esitetyt vaatimukset. Koja Fair 120 ec Koja Fair 120 ec Koja Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 120 ec Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 1 (2) Fair 120 ec on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 95

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 95 95 Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 95 Sertifikaatti Nro VTT--844-21-06 Myönnetty 22.8.2006 Päivitetty 17.2.2012 1 (2) Vallox 95 on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja

Lisätiedot

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Compact-sarja Aktiivinen ja passiivinen lämmön talteenotto Nilan Compact -sarja terveellisempi sisäilma kukkaroa säästäen Monipuoliset ratkaisut erilaisiin tarpeisiin

Lisätiedot

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & SÄÄSTÄÄ ENERGIAA lämmöntalteenottolaite HYVÄ SISÄILMA Ihminen hengittää vuorokaudessa noin 10 000 litraa ilmaa Ilmassa olevat pienhiukkaset ovat todistetusti

Lisätiedot

Vallox Loimaan tehdas

Vallox Loimaan tehdas Vallox Loimaan tehdas 40 vuotta ilmanvaihdon huipputekniikkaa Loimaalla 4800 m² laajennus 2011 Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl CNC -ohjatut särmäyspuristimet Automaattinen jauhemaalauslinja Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

Air Wise Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita SunAIR RW EC. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS 2,5 2,0

Air Wise Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita SunAIR RW EC. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS 2,5 2,0 SunAIR RW EC SunAIR RW EC Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita SunAIR RW EC Sertifikaatti Nro VTT-C-5731-10 1 (2) SunAIR RW EC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

ILTO Comfort CE5 ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS LÄMPÖPUMPPU JA ILMANVAIHDON LÄMMÖN- TALTEENOTTOLAITE YHDESSÄ MERKITTÄVÄSTI PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMPÖPUMPUN VEROISTA TEHOA LÄMPIMÄN

Lisätiedot

Nilan ILMANVAIHTO, LÄMMITYS JA KÄYTTÖVESI SANEERAUSKOHTEISIIN. Passiivinen. Aktiivinen. lämmöntalteenotto. Lämmitys. Ilmanvaihto.

Nilan ILMANVAIHTO, LÄMMITYS JA KÄYTTÖVESI SANEERAUSKOHTEISIIN. Passiivinen. Aktiivinen. lämmöntalteenotto. Lämmitys. Ilmanvaihto. Passiivitalosertifikaatti Lämmitys Passiivinen lämmöntalteenotto Aktiivinen lämmöntalteenotto Nilan Ilmanvaihto Kuuma vesi Comfort viilennys Comfort lämmitys Kerrostalot Rivitalot Omakotitalot ILMANVAIHTO,

Lisätiedot

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL55 Mitat 77 45 2790 30 620 70 CTS5000 PNEELI 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

Nilan VPM 360. Tekniset tiedot

Nilan VPM 360. Tekniset tiedot Nilan VPM 360 Tekniset tiedot Ilmastointikone Tilavuusvirta dm 3 /s 250 1000 Nimellinen tilavuusvirta 300 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 1000 Mitat L x S x H mm 2.255 x 940 x 1.400 Paino ilman pakkausta

Lisätiedot

Pientalo ilmanvaihto. Puhdas sisäilma energiatehokkaasti

Pientalo ilmanvaihto. Puhdas sisäilma energiatehokkaasti Puhaltimet I Ilmankäsittelykoneet I Paloturvallisuus I Ilmanjakotuotteet I Ilmastointi I Lämmitystuotteet Pientalo ilmanvaihto Puhdas sisäilma energiatehokkaasti 2 Miksi valita SAVE? Puhdas ja raikas ilma

Lisätiedot

ilmankäsittelykatos Avattava huoltoluukku kahdessa osassa EU7/EU8 pääsuodatin LTO Esisuodatus ja kesäjäähdytys

ilmankäsittelykatos Avattava huoltoluukku kahdessa osassa EU7/EU8 pääsuodatin LTO Esisuodatus ja kesäjäähdytys ilmankäsittelykatos Avattava huoltoluukku kahdessa osassa EU7/EU8 pääsuodatin LTO Esisuodatus ja kesäjäähdytys Retermian uniikilla ilmankäsittelukatoksella, tuloilman LTO-esisuodatus, pääsuodatus sekä

Lisätiedot

Nilan VPM 240. Tekniset tiedot

Nilan VPM 240. Tekniset tiedot Nilan VPM 240 Tekniset tiedot Ilmastointikone Tilavuusvirta dm 3 /s 220-670 Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 670 Mitat L x S x H mm 2.155 x 750 x 1.240 Paino ilman pakkausta

Lisätiedot

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Ilmasta lämpöä Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Lämpö Iiwari ilmalämmitysjärjestelmä Energiatehokas Lämpö Iiwari voidaan asentaa lähes kaikkien vanhojen

Lisätiedot

Sertifikaatti Nro C324/05 2 (2) Sertifikaatin voimassaolon ehdot:

Sertifikaatti Nro C324/05 2 (2) Sertifikaatin voimassaolon ehdot: Parmair Iiwari KxSK(E) Parmair Iiwari KxSK(E) Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari KxSK, KxSOK ja KxSEK Sertifikaatti Nro C324/05 1 (2) Parmair Iiwari KxSK (KxSOK, KxSEK) on tarkoitettu

Lisätiedot

Topvex ilmankäsittelykoneet

Topvex ilmankäsittelykoneet Puhaltimet Huippuimurit Ilmankäsittelykoneet Asuntoilmanvaihto Paloturvallisuus Savunpoisto Säätölaitteet Tunnelipuhaltimet Topvex ilmankäsittelykoneet Laadukasta sisäilmaa kaikkiin oleskelutiloihin 2

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT SUINRKENNUKSIIN Terveys Enervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan ja terveellisen sisäilmaston,

Lisätiedot

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE 425 LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 425 Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen ilmanvaihtojärjestelmien

Lisätiedot

Swegon Home Solutions CASA. Ilmanvaihtokoneet. www.swegonhomesolutions.fi

Swegon Home Solutions CASA. Ilmanvaihtokoneet. www.swegonhomesolutions.fi Swegon Home Solutions CASA Ilmanvaihtokoneet Millaista sisäilmaa sinä hengität? Uusi älykkäämpi ilmanvaihto Onko sinulla usein päänsärkyä? Tunnetko olosi väsyneeksi sisätiloissa? Tuntuuko sisäilma tunkkaiselta?

Lisätiedot

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla Raikas sisäilma energiatehokkaalla ilmanvaihdolla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Sisäänrakennettu ilmalämpöpumppu

Lisätiedot

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 3 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL3 Mitat 77 5 60 30 70 70 STS5000 paneeli 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 00 Jäte IV-KOJE Poisto PÄÄTY

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

TERMO ÄLYKKYYTTÄ PIENTALON SÄHKÖLÄMMITYKSEEN.

TERMO ÄLYKKYYTTÄ PIENTALON SÄHKÖLÄMMITYKSEEN. TERMO ÄLYKKYYTTÄ PIENTALON SÄHKÖLÄMMITYKSEEN. Helsingin Energia on energiatehokkuuden edelläkävijä ja yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä energiayhtiöistä. Palvelemme noin 400 000 asiakasta Suomessa ja

Lisätiedot

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET Vuosihyötysuhde parasta A-luokkaa SunAIR RW 130 EC-LT SunAIR RW 150 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise

Lisätiedot

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen.

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen. Ohje Malli Tyyppi : 2352 : 2353 Ohje 1.09.629 FIN Voimassa alkaen 1.7.2015 Päivitetty 1.7.2015... 2... 5 TUOIMAÄMMITIN VAOX TUOIMAÄMMITIN Poistoilmajärjestelmän aiheuttaman alipaineen vaikutuksesta ulkoa

Lisätiedot

Terveen talon ilmanvaihto

Terveen talon ilmanvaihto Terveen talon ilmanvaihto DI. Terveellisen ja viihtyisän sisäympäristön haasteet asunnoissa Lämpöolosuhteet talvella vetää, kesällä on kuuma Ilman laatu riittämätön ilmanvaihto yli puolessa asunnoista

Lisätiedot

Pressurisation Systems. Variomat. Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä. Pressurisation Systems. Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö

Pressurisation Systems. Variomat. Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä. Pressurisation Systems. Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö Variomat Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö 39 Ohjaus Control Basic Control Basic S Control Touch 2-rivin LCD näyttö 8 ohjauspainiketta 2 merkkivaloa (tilatieto) Järjestelmäpaineen,

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 VALLOX OY Loimaa Kokonaispinta-ala 13 400 m² Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl Särmäysautomaatti CNC-ohjatut särmäyspuristimet Kaksi automaattista jauhemaalauslinjaa Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

Vallox TEKNINEN OHJE. Tyyppinumero A3522-3

Vallox TEKNINEN OHJE. Tyyppinumero A3522-3 Vallox 90KSC.09.5F.5.0 Tyyppi A5- VALLOX Tyyppinumero A5- VALLOX tuotenumero VALLOX 90K SC R 8600 VALLOX 90K SC L 8700 TEKNINEN OHJE Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenotto ( > 80 %) Energiatehokkaat integroidut

Lisätiedot

Energiatehokkuuden ja sisäilmaston hallinta ja parantaminen

Energiatehokkuuden ja sisäilmaston hallinta ja parantaminen Energiatehokkuuden ja sisäilmaston hallinta ja parantaminen TkT Risto Ruotsalainen, tiimipäällikkö Rakennusten energiatehokkuuden palvelut VTT Expert Services Oy Rakenna & Remontoi -messujen asiantuntijaseminaari

Lisätiedot

WTW SWANTM. Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite

WTW SWANTM. Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite SWANTM WTW Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite Lyhyesti Nauha-asennettava seinästä-seinään tuloilmalaite Hajotinosa on kevyt alumiinirakenne 2, 3 tai rakoa Vaaka-/pystyhajotus Teleskooppirakenne

Lisätiedot

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet. Taattua VILPE -laatua:

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet. Taattua VILPE -laatua: ECo-huippuimuri Edistyksellinen ja energiaa säästävä tasavirtamoottorillinen huippuimuri keittiön ja kylpytilojen kohdepoistoon tai koko kodin ilmanvaihtoon VILPE ECo -huippuimuri VILPE ECo sarjan huippuimurit

Lisätiedot

Huonelämpötilan säädin

Huonelämpötilan säädin 336 Synco 100 Huonelämpötilan säädin 2 lähtöä 0 10 VDC ja käyttötavan valintakytkin RLA162.1 Huonelämpötilan säädin yksinkertaisiin ilmanvaihto- ja ilmastointi- sekä lämmityslaitoksiin. Kompakti rakenne.

Lisätiedot

Maalämpöjärjestelmän hankinta. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

Maalämpöjärjestelmän hankinta. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Maalämpöjärjestelmän hankinta Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Sisältö Yleistä Maalämpö sopii useimpiin kohteisiin, missä on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä

Lisätiedot

Saako sähköllä lämmittää?

Saako sähköllä lämmittää? Saako sähköllä lämmittää? Pirkko Harsia Yliopettaja, TkL Mitä tarkastellaan? Päästöt? Hinta? Energiatehokkuus? Tarpeet? Kulutus? Energian siirto? Lämmitysjärjestelmä? Mikä on hyväksyttävää sähkön käyttöä?

Lisätiedot

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä 600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS 600e-hp-co Smart-käyttöliittymä Huippuunsa vietyä lämmöntalteenottoa ja jäähdytystä AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Lämmöntalteenottolaite uudisrakennuksiin ja peruskorjaukseen Liike-, toimisto-, päiväkoti- ym. kohteisiin Asennus sisätiloihin Energiaasäästävät

Lämmöntalteenottolaite uudisrakennuksiin ja peruskorjaukseen Liike-, toimisto-, päiväkoti- ym. kohteisiin Asennus sisätiloihin Energiaasäästävät a st no an ot ut n is Po Lämmöntalteenottolaite uudisrakennuksiin ja peruskorjaukseen Liike-, toimisto-, päiväkoti- ym. kohteisiin Asennus sisätiloihin Energiaasäästävät tasavirtapuhaltimet Monipuoliset

Lisätiedot

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin Entistä suurempi jäähdytys- ja lämmitysteho www.swegon.com PARAGON Yksi PARAGON kaikkiin tarpeisiin Normaaliteho NC, jäähdytys lämmitys, terminen

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

Ilmalämpöpumput. www.ivt.fi

Ilmalämpöpumput. www.ivt.fi Ilmalämpöpumput www.ivt.fi Ilmalämpöpumpun toiminta Ilmalämpöpumpun toiminta on yksinkertaista ja ympäristö ystävällistä. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta, joka luovutetaan sisäilmaan,

Lisätiedot

Vetokaapit laboratorioihin

Vetokaapit laboratorioihin Vetokaapit laboratorioihin O U R E X O Y M ä k i r i n t e e n t i e 3 3 6 2 2 0 K a n g a s a l a P u h. ( 0 3 ) 2 1 2 8 0 0 0 F a k s i ( 0 3 ) 2 1 2 8 1 5 8 w w w. o u r e x. f i o u r e x @ o u r e

Lisätiedot

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E)

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E) ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE ECO130 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen

Lisätiedot

VPL45 Mitat MITAT VPL 45 Nilan Pro Ky

VPL45 Mitat MITAT VPL 45 Nilan Pro Ky Mitat 2640 500 470 70 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto 2 PÄÄTY Kondenssivesi 32 mm (yht 2 kpl) PÄÄTY B =Ulkoilma 2 =Poistoilma 3 =Tuloilma

Lisätiedot

Sisällys. Huippuimurit...21 STOF-huippuimuri...21 BOGA-kattoläpivienti...21

Sisällys. Huippuimurit...21 STOF-huippuimuri...21 BOGA-kattoläpivienti...21 TUOTEHINNASTO 2015 2 Sisällys...3 Ilox 89 Optima ja Ilox 89 W Optima...3 Ilox 129 Optima ja Ilox 129 Optima W...4 Ilox 199 Optima ja Ilox 199 Optima W...5 Ilox 397 ja Ilox 397 W...6 Ilox 77 ja Ilox 77W...7

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen kone, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin ja muihin pieniin tiloihin.

Lisätiedot

7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16

7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16 7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 16 Willab Garden 2015-11 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohje kokonaan ennen kuin aloitat asennuksen! Ellei ohjeita noudateta, osat eivät

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

VPL65 Mitat MITAT VPL 65 Nilan Pro Ky

VPL65 Mitat MITAT VPL 65 Nilan Pro Ky Mitat 77 45 2790 30 620 70 CTS5000 PNEELI 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto 2 PÄÄTY Kondenssivesi 32 mm (yht 2 kpl) PÄÄTY B =Ulkoilma

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Huolella suunniteltu Suunnittelun tavoitteet: Korkea COP (hyötysuhde) Hiljainen käyntiääni Tyylikäs ulkonäkö Selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä Enemmän lämmintä

Lisätiedot

ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje

ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje HUOM! Käyttäjän tulee lukea käyttöohje ennen käytön aloittamista. 1. YLEISKUVAUS Kapasiteetti Max. haarukoiden korkeus Min. haarukoiden korkeus Haarukoiden pituus Vaunun

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Hajautettu ilmanvaihtojärjestelmä Muissa kuin asuinrakennuksissa on järkevää käyttää hajautettua ilmanvaihtoa. Rakennus voidaan mukauttaa jakamalla

Lisätiedot

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset.

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. UUSIUTUVAT ENERGIAT ILMANVAIHTOYKSIKÖT Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. Edistyksellinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtokone varmistaa hyvän sisäilman ja tuntuvat energiansäästöt.

Lisätiedot

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia PROJEKTI # Astianpesu Syöttösuunta Oikea-->Vasen Vasen-->Oikea Käyttöenergia: Sähkö Höyry OPTIOT KONEESEEN (ERILLISHINTA) Eri syöttöalueet: 1.1 mm 1.5 mm 1.8 mm 2.4 mm 3. mm 4. mm 2.9 mm Cross-over Eri

Lisätiedot

SunAIR 431 EC ja 481 EC

SunAIR 431 EC ja 481 EC SunAIR 431 EC ja 481 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC SunAIR 481 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Hyvä ilmastointi Oy on merkittävä on yksi eniten ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET ECO 90 EC-LT ECO130 EC-LT Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN nervent-ilmanvaihto JÄRJSTLMÄT SUINRKNNUKSIIN Terveys nervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan ja terveellisen sisäilmaston,

Lisätiedot

Consti yhtiöt. kaikki korjausrakentamisen constit

Consti yhtiöt. kaikki korjausrakentamisen constit Consti yhtiöt kaikki korjausrakentamisen constit CONSTIN HUOLTO- JA YLLÄPITOPALVELUT Talotekniset huolto-, korjaus- ja asennuspalvelut Putki- ja lämpöjohtotyöt Ilmanvaihdon huolto, säätö ja nuohous Jäähdytys

Lisätiedot

www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA

www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA www.asb.fi Helsinki email: posti@asb.fi Tampere email: asb-yhtiot@asb.fi PÄÄKONTTORI: Konalankuja 4,

Lisätiedot

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti Tapio Tarpio Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti Air Termico/Air Kameleontti - tuloilmaikkuna on ekologinen tapa ottaa ikkunan kautta poistuva hukkalämpö talteen ja hyödyntää auringon lämpövaikutus.

Lisätiedot

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Timo Luukkainen 2009-05-04 Ympäristön ja energian säästö yhdistetään parantuneeseen

Lisätiedot

Mitoitus, asennus, mitat ja paino

Mitoitus, asennus, mitat ja paino S koko 04 Ilmavirta, m 3 /h Kokonaispainehäviö, Pa Kokonaispaineenkorotus, Pa 3 4 1 85 SPv=1,5 80 1,00 0,75 L w,tot 70dB 75 80 7 5 Ilmavirta, m 3 /s Ilmavirran alaraja ilmavirtasäädössä. Kone vastaa codesign

Lisätiedot

Deekax Air Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Talteri Fair 120 ec

Deekax Air Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Talteri Fair 120 ec Koja Fair 120 ec Koja Fair 120 ec Deekax Air Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Talteri Fair 120 ec Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 Myönnetty 26.11.2012 Päivitetty 31.03.2014 1 (2) Talteri Fair 120 ec on

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

Nestekiertoiset lämmönsiirtimet LQRT ECONET

Nestekiertoiset lämmönsiirtimet LQRT ECONET ECONET sisältää: 1. Lämmönsiirtimet tulo- ja poistoilmapuolella. 2. Pumppuyksikkö (ei asennettu). 3. Nestepiirin säätöyksikkö (ei asennettu). 4. Pumppumoottorin taajuusmuuttaja (ei asennettu). Säätöyksikkö,

Lisätiedot

I n n o WWW.JEVEN.FI

I n n o WWW.JEVEN.FI SIVU JEVEN Säätö- ja vaimennus Sisällysluettelo Tuotekuvaus ja tuotemerkintä Mittatiedot Tekniset tiedot - Asennusohje Haluamme auttaa teitä ilmanvaihdon suunnittelussa tarjoamalla käyttöönne Jeven suunnittelijapalvelun.

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari ExSK, ExSOK ja ExSEK

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari ExSK, ExSOK ja ExSEK Parmair Iiwari ExSK Parmair Iiwari ExSK Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari ExSK, ExSOK ja ExSEK Sertifikaatti Nro C325/05 1 (2) Parmair Iiwari ExSK (ExSOK, ExSEK) on tarkoitettu käytettäväksi

Lisätiedot

JTC - Pyörrehajotin JTC. Pyörrehajotin

JTC - Pyörrehajotin JTC. Pyörrehajotin JTC Pyörrehajotin Vaakasuuntainen radiaalisuihku. Hajotin asennetaan uppoasennuksena kattoon liitäntälaatikolla varustettuna. Tuloilmasuihkun nopeus pienenee merkittävästi huoneilmassa suuren sekoitustehokkuuden

Lisätiedot

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC-LT SunAIR 481 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

TUOTE- HINNASTO 2.3.2015 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET LISÄVARUSTEET MAAKYLMÄJÄRJESTELMÄT SUODATTIMET JA MUUT TARVIKKEET SunAIR LTO-laitteiden valintaopas www.airwise.fi \ SunAIR-LTO-laitteet \ valintaopas www.airwise.fi

Lisätiedot

Kylmävesiasema HALLA

Kylmävesiasema HALLA Kylmävesiasema Halla on erityisesti Suomen olosuhteisiin suunniteltu sisätiloihin asennettava kylmävesiasema. Valmis Plug & Play -kokonaisuus säästää aikaa ja rahaa sekä suunnittelu- että asennusvaiheissa.

Lisätiedot

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET SunAIR 540 EC SunAIR 710 EC SunAIR 850 EC Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Hyvä ilmastointi Oy on merkittävä on yksi eniten

Lisätiedot

PUHALLINKONVEKTORIT. Sisäyksiköt. Seinäkiinnitteiset. MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW. Kasettiyksikkö. CWX Puhallinpatterit TWN

PUHALLINKONVEKTORIT. Sisäyksiköt. Seinäkiinnitteiset. MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW. Kasettiyksikkö. CWX Puhallinpatterit TWN PUHALLINKONVEKTORIT Sisäyksiköt Seinäkiinnitteiset MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW Kasettiyksikkö CWX Puhallinpatterit TWN SISÄ- Edistyksellistä ilmastointitekniikkaa MPW_fi.indd 183 YKSIKÖT Sisäyksikköjen

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Turku 18.01.2010 Tarjolla tänään Energiatehokkaita korjausratkaisuja: Ilmanvaihdon parantaminen

Lisätiedot

Ilmastointikone /s Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 330

Ilmastointikone /s Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 330 Nilan VPM 120 Tekniset tiedot Ilmastointikone Tilavuusvirta dm /s 110...380 Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 330 Mitat L x S x H mm 1.975 x 675 x 990 Paino ilman pakkausta

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

VIESMANN VITOCAL 222-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw

VIESMANN VITOCAL 222-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw VIESMANN VITOCAL 222-S Kompaktilämpöpumppu, Split-malli 3,0-10,6 kw Tietolehti Tilausnumero ja hinnat: ks. hintaluettelo VITOCAL 222-S Tyyppi AWT-AC 221.A/ AWT-AC 221.B Split-rakenteinen kompaktilämpöpumppu,

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Talotekniikka. Lämmitys- ja ilmanvaihtokoneiden käsikirja ja hinnasto

Talotekniikka. Lämmitys- ja ilmanvaihtokoneiden käsikirja ja hinnasto Talotekniikka Lämmitys- ja ilmanvaihtokoneiden käsikirja ja hinnasto 2014 Miten Nilan toimii? Kesällä viileyttä Normaali ilmanvaihtokone tuo kesällä ulkoilman suoraan sisälle. Nilan-lämpöpumppu viilentää

Lisätiedot

Ilmankäsittelykone eq. Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla

Ilmankäsittelykone eq. Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla Ilmankäsittelykone eq Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla Kaksi tärkeintä sisäilmaston laatuun vaikuttavaa tekijää ovat ilman lämpötila ja ilman kosteus. Niiden saaminen oikealle tasolle

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 140 Effect SE. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Vallox 140 Effect SE 3,0.

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 140 Effect SE. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Vallox 140 Effect SE 3,0. Vallox 140 Effect SE Vallox 140 Effect SE Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 140 Effect SE Sertifikaatti Nro VTT 1863 21 07 1 (2) Vallox 140 Effect SE on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE DC

valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE DC Vallox 90 SE D Vallox 90 SE D Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE D Sertifikaatti Nro 327/05 1 (2) Vallox 90 SE D on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE AITO VERKKO 6kW 907228 AITO VERKKO 9kW 907229 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit

Lisätiedot

Oulun Energia Kaukolämpö

Oulun Energia Kaukolämpö Oulun Energia Kaukolämpö Lämpöä uuteen kotiin Raija Fyrstén 28.9.2012 Kaukolämmön ja sähkön yhteistuotanto avainasemassa Kaukolämpö tuotetaan lähes kokonaisuudessaan Toppilan voimalaitoksissa energia-taloudellisesti

Lisätiedot

EC-Huippuimurit. Vallox. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet. Mallit. Vallox. 1.09.606 F Voimassa alkaen 16.6.2014

EC-Huippuimurit. Vallox. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet. Mallit. Vallox. 1.09.606 F Voimassa alkaen 16.6.2014 Mallit 15P-EC 0P-EC 5P-EC 31P-EC 40P-EC 50P-EC 56P-EC Vallox 1.09.606 F Voimassa alkaen 16.6.014 Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet Vallox- huippuimurit on tarkoitettu poistoilmajärjestelmien puhaltimiksi,

Lisätiedot