NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut v 1.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut. 1.3.2016 v 1.0"

Transkriptio

1 TIE PREMPN ILMN NILN IV-LITTEET NILN IV-KONEET inutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut..0 v.0

2 PÄÄSTÄ KOSTE ILM ULOS J RIKS SISÄÄN Miksi ilmanvaihto? Koneellisen ilmanvaihdon avulla varmistat kotiisi miellyttävän sisäilmanlaadun. Koneellinen ilmanvaihto poistaa tunkkaisen ja kostean ilman ja korvaa sen raikkaalla, suodatetulla ilmalla. Näin sisäilmasi on aina raikasta ja sopivan lämpöistä. Monet arjen kotiaskareet lisäävät sisäilman epäpuhtauksia, esimerkiksi siivous, ruoanlaitto sekä pyykinpesu. Myös elektroniset laitteet kuten televisio ja tietokone vaikuttavat sisäilman laatuun heikentävästi. Etenkin uudet huonekalut ja matot sekä seinien maalaus tuovat ilmaan epäpuhtauksia. Epäpuhtauksia suurempi vaara kodillesi ja sen asukkaille on kosteus. Esimerkiksi kahden aikuisen ja kahden lapsen perhe tuottaa päivässä noin kymmenen litraa kosteutta päivässä. Koska nykyaikaiset talot ovat hyvin tiiviitä ja eristettyjä, ne sitovat kosteutta tehokkaasti. Tämän vuoksi koneellinen ilmanvaihto on erittäin tärkeää niin perheen kuin kodin terveydelle. Kosteus edistää homeen kasvua ja pahimmillaan johtaa lahon syntyyn. Huomaat liian suuren sisäisen kosteuden, mikäli ikkunoissasi on aamulla yli kahden senttimetrin verran kondensoitunutta vettä. Koneellinen ilmanvaihto poistaa ylimääräisen kosteuden ja varmistaa sisäilman puhtauden ja raikkauden eikä ikkunoihin kondensoidu yöllä vettä. Sisäilman suhteellinen kosteus ja lämpötila Sisäilman suhteellinen kosteus vaihtelee vuodenaikojen ja ulkoilman mukaisesti. Kylminä talvikuukausina suositeltava suhteellinen kosteus on noin 0 prosenttia tai alle. Pölypunkit viihtyvät yli 0 prosentin kosteudessa ja home alkaa muodostumaan yli prosentin kosteudessa. lhaisempi sisäilman suhteellinen kosteus on myös edullisempi lämmittää kuin suurempi. On kuitenkin tärkeää pitää suhteellista kosteutta yli 0 prosentissa, sillä tätä alhaisempi kosteus aiheuttaa limakalvojen ja ihon kuivumista, piilolinssien käyttäjille silmien epämukavuutta sekä sisätilojen puurakenteiden halkeilua. Sisäilman laatu on hyvä asteen lämpötilassa, minimilämpötilaksi suositellaan 8 astetta. Suhteellisen kosteuden tulisi olla talvella välillä 0 % Pölypunkit viihtyvät yli 0 %:n kosteudessa ja % kosteudessa alkaa muodostumaan hometta. lhaisemman kosteuden sisältävää taloa on edullisempi lämmittää kuin suuremman kosteuden omaavaa.

3 SINUN J PERHEESI TRPEIDEN MUKINEN ILMNVIHTO NILN IV-LITTEET Älykäs automatiikka säätää asetukset olosuhteiden mukaan Jotta sinä ja perheesi voitte nauttia hyvästä sisäilmasta, lähes kaikki Nilan-laitteet sisältävät älykkään ilmankosteuden seurannan. Nilan-laitteen sisäänrakennettu kosteusanturi mittaa vuorokauden keskimääräisen kosteusprosentin ja ohjaa ilmanvaihtoa sen mukaisesti kosteusohjauksen kanssa ei tarvitse säätää kosteusprosenttia erikseen. Näin ilmanvaihto säätyy todellisen kosteuden mukaisesti. Kosteusanturin lisäksi lähes kaikki Nilan-laitteet voidaan varustaa CO -anturilla, joka säätää ilmanvaihtoa automaattisesti huoneen hiilidioksidipitoisuuden mukaan. CO -anturi on hyödyllinen lisävaruste, mikäli asunnon hiilidioksidipitoisuuksissa tapahtuu vaihtelua. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi tilat, joihin tyhjillään olon jälkeen saapuu useita ihmisiä. CO -anturi ohittaa kosteusanturin ohjauksen, mikäli näiden välille tulee ristiriita. Nilanin CTS 0 ja CTS 00 -ohjausjärjestelmissä on myös mahdollisuus asettaa viikko-ohjelma, jolla asunnon ilmanvaihto saadaan toimimaan perheesi viikkorytmin mukaisesti. Huoneen CO -pitoisuus kasvaa, kun: Elektroniikkalaitteita käytetään Kynttilöitä poltetaan Kylässä on vieraita Kosteutta syntyy sisätiloihin, kun: Peset ja kuivatat pyykkiä sisätiloissa Käyt kylvyssä tai suihkussa Laitat ruokaa

4 MITÄS SILLÄ TS TRKOITETTIINKN? Ilmanvaihdon saralla on muutamia termejä ja periaatteita, joista sinun on hyvä olla perillä. Tässä niistä oleellisimmat: Mikä on ilmanvaihto lämmöntalteenotolla? Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone poistaa kosteaa ja lämmintä ilmaa keittiöstä, vessasta, kylpyhuoneesta ja kodinhoitohuoneesta, ja tuo tilalle raikasta ilmaa oleskelutiloihin. Riippuen Nilan-laitteesta, poistettavan ilman sisältämä lämpöenergia otetaan talteen joko LTO-kennolla tai lämpöpumpulla, ja talteenotettu energia siirretään sisälle tuotavaan, raikkaaseen ilmaan. Mikä on aktiivinen lämmöntalteenotto? ktiivisessa lämmöntalteenotossa talteenotto tapahtuu lämpöpumpulla. Lämpöpumppu sisältää höyrystimen ja lauhduttimen. Höyrystin ottaa poistoilman lämpöenergian talteen ennen kuin ilma puhalletaan ulos. Lauhdutin taas siirtää lämmön ulkoa sisälle puhallettavaan ilmaan. Näin säästät samalla asuntosi lämmityskustannuksissa. ktiivinen lämmöntalteenotto tuo mukanaan myös muita hyötyjä. Sillä on mahdollista lämmittää myös käyttövettä poistoilmasta talteen otetulla energialla ja näin saada säästöjä käyttöveden lämmityksessä. Nilan-laitteiden aktiivinen lämmöntalteenotto mahdollistaa myös sisään puhallettavan ilman viilentämisen, joka helpottaa eloa etenkin kesähelteillä. Viilennyksestä lisää edempänä esitteessä. ktiivisella talteenotolla varustetun laitteen tehokkuutta kuvataan COP-luvulla, eli hyötysuhteella. COP-luku kertoo kuinka monta kilowattia lämpöä laite antaa takaisin käytettyjä kilowatteja kohden. Esimerkiksi COP kertoo, että yhdellä kilowatilla saadaan tuotettua neljä kilowattia lämpöenergiaa. Höyryyntynyt kylmäaine kerääntyy kompressoriin, jossa puristetaan tiiviimmäksi. Kylmäaineen lämpötila nousee tässä vaiheessa noin C:sta noin 00 C:seen. Kompressori Kylmäaine höyrystyy Lämmitetty kylmäaine johdetaan lauhduttimeen, jossa sen keräämä lämpöenergia vapautuu. Lämpöpumpussa kiertää kylmäaine, joka vaihtaa jatkuvasti olomuotoaan kaasun ja nesteen välillä. Kylmäainetta käytetään, koska sillä on matala kiehumispiste. Kylmäaine johdetaan höyrystimeen nestemäisessä olomuodossa, jossa se höyrystyy (kiehuu). Tässä vaiheessa kerätään lämpöä lämmöntalteenotosta. Kylmäaine lauhtuu > Lämpöenergian vapautumisen johdosta kylmäaine vaihtaa olomuotoaan kaasusta nesteeksi, jonka jälkeen se johdetaan lämpöventtiiliin. Tällöin kylmäaineen paine ja lämpötila laskevat ja prosessi jatkuu alusta uudelleen.

5 > > > > > > > Mikä on passiivinen lämmöntalteenotto? NILN IV-LITTEET Passiivisessa talteenotossa energia kulkee vastavirtalämmönvaihtimen läpi, jossa lämpimän ja kostean poistoilman energia siirtyy raikkaaseen tuloilmaan. Tässä talteenotto tapahtuu kennossa lähekkäin kulkevien tulo- ja poistoilmojen välillä. Passiivisella lämmöntalteenotolla varustetulla ilmanvaihtokoneella kesäajan viilennys on mahdollista ohituspellin avulla, tästä lisää edempänä esitettä. Passiivisen lämmöntalteenottolaitteen tehokkuutta kuvataan lämpötilahyötysuhteella prosenttilukemana. Se on arvio siitä, kuinka hyvin laite hyödyntää poistoilmasta saatavaa lämpöenergiaa. Lämpötilahyötysuhde vaihtelee vuodenaikojen mukaan, sillä siihen vaikuttaa vaihdettava ilmamäärä, ulkoilman lämpötila sekä poistoilman kosteus. Raikas ilma ulkoa (ulkoilma) > > > > > > > > > > > > > > > > > Ulkoilma lämmitetään ja johdetaan LTO-kennoon. > Sisätiloista poistettava ilma (poistoilma) > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Ulos puhallettava ilma (jäteilma) > > > > > > > > > > > > > > > > >> >> > > > > > > > > > > > > > > Sisään puhallettava ilma Poistoilman sisältämällä lämmöllä (tuloilma) lämmitetään sisään > > > > > > > > > > > puhallettava ilma. Poistoilma viilenee ennen ulos puhaltamista. Viilentäminen ilmanvaihtolaitteella Ilmanvaihdon kautta tehtävää viilennystä ei voi verrata varsinaiseen jäähdytyslaitteistoon, sillä ilmanvaihdon ilmamäärä on liian pieni. Sisäilma vaihtuu ilmanvaihdon kautta kerran noin kahdessa tunnissa, mutta jäähdytyslaitteistoilla noin -8 kertaa tunnissa. Viilennys passiivisella lämmöntalteenotolla Vastavirtalämmönvaihtimella varustetussa ilmanvaihtolaitteessa sisäilman viilentäminen on mahdollista kahdella tavalla. () Viileän ilman talteenotto LTO-kennolla. Tämä on mahdollista silloin kun ulkoilma on lämpimämpää kuin sisäilma. Tällöin ulkoilman lämpöenergia siirtyy asunnosta poistettavaan ilmaan ja sisäänpuhallettava ilma viilenee. Tuloilmaa ei tietenkään saada sisälämpötilaa viileämmäksi ja tuloilmalla on aina niinkutsuttu lämmittävä vaikutus. () Viilennys ohituspellillä. Ulkoilman ollessa viileämpää kuin sisäilma, LTO-kenno ohitetaan ja viileä ilma puhalletaan suoraan sisätiloihin. Ulkoilma kuitenkin lämpenee hieman kulkiessaan läpi IV-koneen sekä -kanaviston. Viilennys aktiivisella lämmöntalteenotolla Lämpöpumpulla varustetut Nilanin ilmanvaihtolaiteet voivat viilentää sisään puhallettavaa ilmaa enemmän verrattuna LTOkennoilla varustettuihin. Lämpöpumpun avulla sisään puhallettavaa ilmaa voidaan viilentää noin 0 C verrattuna ulkoilman lämpötilaan. Pääpaino viilennyksessä on kuitenkin kosteuden vähentämisellä, kosteuden poistuessa ilma tuntuu viileämmältä ja raikkaammalta.

6 ILMNVIHTORTKISUT Nilanin ilmanvaihtoratkaisujen avulla varmistat raikkaan ja terveellisen sisäilmaston kellon ympäri. Mikäli haluat nauttia raikkaammasta, terveellisemmästä ja miellyttävämmästä sisäilmasta, on koneellinen ilmanvaihto luonnollinen vaihtoehto sinulle. Nilanin energiatehokkaat laitteet korvaavat seisovat ja kostean sisäilman kotoasi raikkaalla, suodatetulla ja lämpötilasäädetyllä ilmalla. Tehokkaan suodatuksen ansiosta pölyhiukkasten, pölypunkkien ja hajujen määrä sisätiloissa vähenee eikä siite pölykään pääse sisälle. llergioiden, astman ja heinänuhan riski pienenee ja edistää perheesi hyvinvointia. Nilan tarjoaa laajan valikoiman ilmanvaihtolaitteita; laitteita, joissa on joko passiivinen tai aktiivinen lämmöntalteenotto tai jopa sellaisia, joissa on molemmat. Viilennetty tuloilma (VPL ja Combi) Raikas, suodatettu ja viilennetty ilma puhalletaan oleskelutiloihin ja kotisi sisäilma pysyy miellyttävänä myös lämpiminä kesäkuukausina. Jäteilma Kun talteenotto on ottanut poistoilmasta lämpöenergian talteen, se puhalletaan jäteilmana ulos. Lämmitetty tuloilma (VPL ja Combi) Viileämpinä kuukausina sisään puhallettava ilma lämmitetään, ja näin tuloilma tuntuu miellyttävän lämpimältä. Samalla myös asunto lämpenee. Tuloilma Raikas, suodatettu ja lämpötilasäädetty ilma puhalletaan oleskelutiloihin ja tuottaa miellyttävän sisäilmaston ympäri vuoden.

7 Comfort-sarja NILN IV-LITTEET Comfort-sarjan laitteet on varustettu vastavirtalämmönsiirtimillä. Sarjasta löytyy laitteita aina 0 l/s (00 m/h) ilmanvaihtotarpeisiin saakka. Comfort-laite on oikea valinta silloin, kun haluat kustannustehokkaan ilmanvaihtokoneen erinomaisella lämmöntalteenotolla. Comfort-laitteen tehokkuutta ilmaistaan lämpötilahyötysuhteella, joka kertoo kuinka monta prosenttia poistoilman lämpöenergiasta on mahdollista saada talteen. Comfort-laitteeseen on saatavana lisävarusteena lisälämmitin, joka yhdistetään sähköverkkoon tai kodin keskuslämmitysjärjestelmään. Lisälämmittimen avulla varmistetaan tuloilman lämpötila myös kaikkein kylmimpinä päivinä. VPL-sarja VPL-sarjan laitteiden lämmöntalteenoton hoitaa täysiverinen lämpöpumppu. Lämpöpumppu mahdollistaa tehokkaamman lämmöntalteenoton sekä haluttaessa tuloilman viilennyksen. Sarjasta löytyy laitteita aina 0 l/s (000 m/h) ilmanvaihtotarpeisiin saakka. VPL on kehittyneempää tekniikkaa arvostavan valinta. Koska VPL-laitteissa on lämpöpumppu, niiden tehokkuutta ilmaistaan COP-luvulla. COP-luku ilmaisee kuinka monta kilowattia lämpöä laite tuottaa käytettyä kilowattia kohden. Combi 00 Polar Combi 00 Polarissa on kaksinkertainen lämmöntalteenotto (LTO) siinä on sekä lämpöpumppu, että vastavirtalämmönsiirrin. Laite ottaa poistoilman lämmön talteen ensin vastavirtakennolla, jonka jälkeen se puristaa viimeisetkin lämpöenergiat talteen lämpö pumpulla ja käyttää talteen otetun lämmön tuloilman lämmittämiseen. Laite vaihtaa ilmaa jopa 00 l/s (0 m /h). Lämpöpumppu mahdollistaa tuloilman viilennyksen. Combi 00 Polar on oikea valinta, kun haluat hyötyä markkinoiden edistyneimmästä ilmanvaihto- ja lämmöntalteenottotekniikasta. Combi 00 Polar -laitteessa on sisäänrakennettu esilämmitys, joka estää vastavirtakennon jäätymisen ja varmistaa laitteen toiminnan vuoden kylmimpinä päivinä. Ulkoilma Raikasta ulkoilmaa imetään katolla tai ulkoseinässä olevan venttiilin kautta ja johdetaan ilmanvaihtolaitteeseen. Ilmanvaihtolaite Laite säätää ilmanvaihtoa ja lämmöntalteenottoa, ja vaihtaa asunnon sisäilmaa. Poistoilma Tunkkainen ja kostea ilma imetään kylpyhuoneesta, keittiöstä ja muista kosteista tiloista katossa olevien poistoilmaventtiilien kautta.

8 Tekniset tiedot Comfort CT0 sunnot alle 0 m MX PUHLLUSTEHO 0 l/s HYÖTYSUHDE JOP 9% NILN IV-LITTEET ENERGI- LUOKK + OHJUS- CTS 0 Comfort CT0 on suositun CT00:sen kompakti pikkuveli, laitteella on sekä passiivitalosertifikaatti että + -energialuokitus. Kompaktin kokonsa puolesta se soveltuu hyvin pienten asuntojen tai mökkien ilmanvaihtoratkaisuksi. Voidaan asentaa pysty- tai vaaka-asentoon. + B C D E F G Comfort CT0 + 9 db m /h ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI 0 /0 Mitat (L x S x K) (*) 000 /8 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino 0 kg Enimmäissyöttöteho (*) W/0., sulake 0 lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö Lämmönvaihtimen tyyppi Vuotoluokka W/- W Komposiittivastavirtalämmönvaihdin alumiinikuorella EC, jatkuvasti pyörivä Vakio G Ø mm PVC, Ø 0, mm Energiankulutus (* ja ) W 9 kwh/vuosi sennuspaikan lämpötila -0/+0 C * 8 mm seinäasennuksella * t ± 00 Pa ja m /h EN - mukaan. * t ± 0 Pa ja m /h EN - mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * Järjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo 88 J/m, puhallusteho 0 m /h Ø. 00 Ulkoinen vuoto (*) 0. %. Sisäinen vuoto (*) < 0.9 % 9. 9,8. Udeluf. Tilluft. Fraluft. fkastluft. Kondensafløb Ø nssiyhde : Raitisilma 9, : Tuloilma : Poistoilma 9 : Jäteilma 00 : vesiyhde. 0 : Sähkö- tai vesijälkilämmitys. Udeluft. Tilluft Huom! Yksikön takana on oltava 0 mm tilaa. Fraluft kondenssiyhdettä varten fkastluft (lisävaruste).. 9 Ø , Ø. 00. Udeluf , Ø 00.. Tilluft. Fraluft. fkastluft. Kondensafløb. Kondensafløb 9, Udeluft... Ø0 Tilluft yhde Fraluft fkastluft.. Kondensafløb 9. Udeluft. Tilluft Huom! Yksikön takana on oltava 0 mm tilaa. Fraluft kondenssiyhdettä varten fkastluft.. Kondensafløb Ø0.... Ø0 Ø0 8

9 Tekniset tiedot Comfort Top Polar sunnot alle 0 m MX PUHLLUSTEHO 0 l/s HYÖTYSUHDE JOP 9% ENERGI- LUOKK + NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS 0 Parhaan + -energialuokituksen omaava Comfort Top Polar on vuoden 0 Nilan-uutuus. Tämä malli on koko 0-vuotisen historiansa jatkuneen kehitystyön uusin versio. Laitteen mukana tulee vakiona Polarjäätymisenestojärjestelmä. + B C D E F G Comfort Top + db m /h ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI 0 /0 Mitat (L x S x K) 0 0 mm08 Ø 0 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho W /,9, sulake 0 lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 90 IP Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin, W Vuotoluokka Esilämmitys EC Vakio G Ø 0 mm PVC, Ø 0, mm Vakiona sennuspaikan lämpötila -0/+0 C Lämpöhäviö 0,8 W / m.k 0 Lämpöhäviöluokka T 0 08 Ø 0 : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesi jälkilämmitys (lisävaruste) 0 9

10 Tekniset tiedot Comfort 0 TOP Polar sunnot alle 80 m MX PUHLLUSTEHO 9 l/s HYÖTYSUHDE JOP 9% ENERGI- LUOKK NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS 0 Comfort 0 Top Polar on pystyasennettavan 00T -mallin uusin versio. Tämä malli on koko 0-vuotisen historiansa jatkuneen kehitystyön uusin versio. Laitteen mukana tulee vakiona Polar-jäätymisenestojärjestelmä. + B C D E F G Comfort 0 Top 8 db m /h ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI 0 /0 Mitat (L x S x K) Paino 0 mm 08 kg 0 Ø 0 Enimmäissyöttöteho 0 V (± 0 %), 0/0 Hz W /,9, sulake 0 Lämmönvaihtimen tyyppi lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 90 Komposiittivastavirtalämmönvaihdin IP, W Vuotoluokka Esilämmitys EC, jatkuvasti pyörivä Vakio G Ø 0 mm PVC, Ø 0, mm Vakiona 0 sennuspaikan lämpötila -0/+0 C Lämpöhäviö 0,8 W / m.k Lämpöhäviöluokka T 0 08 Ø 0 : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesi jälkilämmitys (lisävaruste) 0 0

11 Tekniset tiedot Comfort CT00 Polar sunnot alle 00 m MX PUHLLUSTEHO l/s HYÖTYSUHDE 9% NILN IV-LITTEET ENERGI- LUOKK OHJUS- CTS 0 TI CTS 00 Comfort CT00 -ilmanvaihtokoneessa on suurikokoiset vastavirtalämmönsiirtimet, jotka mahdollistavat tehokkaan lämmöntalteenoton hyötysuhde jopa 9 % (EN -). Laite on lisäksi erittän hiljainen. Mitat (L x S x K) x 8 x 000 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino 9 kg n lämpöhäviö (*) W / -W lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 90 Enimmäissyöttöteho (*) 80 W/., sulake 0 IP W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) 0 kwh/vuosi EC, jatkuvasti pyörivä sennuspaikan lämpötila -0/+0 C Vakio G Ø 0 mm PVC, Ø 0, mm 8 Ulkoinen vuoto (*) <. % 0 Sisäinen vuoto (*) <. % Esilämmitys Vakiona * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila 0 C (room). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka 0 C. Poistoilman lämpötila 0 C (room). * t ± 0 Pa ja m /h EN 08/EN - mukaan. * t ± 00 Pa ja m /h EN 08/EN - mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * Comfort CT00 Polar * Järjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo 800 J/m, puhallusteho 90 m /h. : Raitisilma 000 : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) 08 8 Ø Kaikki mitat ovat millimetreinä. Comfort CT00 etupuolelta (lämmönvaihdin) katsottuna ja liitäntä oikealla puolella.

12 Tekniset tiedot Comfort 00LR sunnot alle 80 m MX PUHLLUSTEHO 90 l/s HYÖTYSUHDE 9% ENERGI- LUOKK NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS 0 Comfort 00LR on vaaka-asennettavan 00-mallin uusin versio. Laitteen toimintasuunta voidaan valita asennuskohteen mukaisesti, jonka laite on helpompi asentaa ja huoltaa. + B C D E F G Comfort OOLR db m /h ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI 0 /0 Mitat (L x S x K) 000 x 08 x 0 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino (*) / kg Enimmäissyöttöteho (*) 0 W /., sulake 0 lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö (*) W /- W W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) 0 kwh/vuosi EC sennuspaikan lämpötila -0/+0 C Vakio G Ø 0 mm PVC, Ø 0, mm Ulkoinen vuoto (*) <. % Sisäinen vuoto (*) <.8 % * kg ilman päätylevujä javaihdinta. * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka 0 C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). * ± 0 Pa ja 00 m /h EN 08/EN - mukaan. ± 00 Pa ja 00 m /h EN 08/EN -mukaan. * ilman lisälämmityselementtiä (lisävaruste). * Järjestelmän jatkuvan käytön energiankulutus, SFP-arvo.000 J/m, puhallusteho t 0 m /h. : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde 0 : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) Ø 0 mm Ø 0 mm Comfort 00LR etupuolelta (lämmönvaihdin) ja liitännät oikealla. Käännä 80, jos liitännät halutaan vasemmalle puolelle.

13 Tekniset tiedot Comfort 0 sunnot alle 0 m MX PUHLLUSTEHO l/s HYÖTYSUHDE 9% ENERGI- LUOKK NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS 0 Comfort 0 -ilmanvaihtolaitteessa on suurikokoiset vastavirtalämmönsiirtimet, jotka mahdollistavat tehokkaan lämmöntalteenoton. Comfort 0 on erittäin hiljainen. + B C D E F G Comfort 0 8 db m /h ENERGI ЕНЕРГИЯ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ENERGIJ ENERGY ENERGIE ENERGI 0 /0 Mitat (L x S x K) 00 x 0 x 0 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino (*) /. kg Enimmäissyöttöteho (*) 0 W /.9, sulake 0 lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö (*) W/- W W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) 980 kwh/vuosi EC sennuspaikan lämpötila -0/+0 C Vakio G Ø 00 mm PVC, Ø 0, mm Ulkoinen vuoto (*) < 0. % Sisäinen vuoto (*) <. % *. kg on ilman sivupeltejä ja vaihdinta. * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka 0 C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). * t ± 0 Pa and 0 m /h according EN 08/EN -. * t ± 00 Pa and 0 m /h according EN 08/EN -. * Input without heating element (accessory). * Power consumption on continuous operation for system with SFP value.000 J/m at 00 m /h. Vasenkätinen malli 0 Ø Ø00 : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma Ø : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys Oikeakätinen 0 Ø00 malli 0 Ø00 (lisävaruste) Ø Ø 00 0 Ø

14 Tekniset tiedot Comfort 00 sunnot alle 00 m MX PUHLLUSTEHO 0 l/s HYÖTYSUHDE 9% OHJUS- CTS 0 Comfort 00 -ilmanvaihtolaitteessa on suurikokoiset vastavirtalämmönsiirtimet, jotka mahdollistavat tehokkaan lämmöntalteenoton. Comfort 00 on erittäin hiljainen. Mitat (L x S x K) 00 x 90 x 0 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino (*) 0/ kg Enimmäissyöttöteho (*) W /., sulake 0 lusinkkiteräslevy IP n lämpöhäviö (*) 9 W/-9 W W Lämmönvaihtimen tyyppi Komposiittivastavirtalämmönvaihdin Energiankulutus (* ja ) 0 kwh/vuosi EC sennuspaikan lämpötila -0/+0 C Vakio G Ø 00 mm PVC, Ø 0, mm Ulkoinen vuoto (*) < 0. % Sisäinen vuoto (*) <. % * kg on ilman sivupeltejä ja vaihdinta. * 9 W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). -9 W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka 0 C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). * t ± 0 Pa ja 00 m /h EN 08/EN - mukaan. * t ± 00 Pa ja 00 m /h EN 08/EN - mukaan. * Input without heating element (lisävaruste). * Power consumption on comtinuous operation for system with SFP value 000 J/m ved 00 m /h. : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) : Primääripuoli (lämmönvaihdin) 9 9 Vasenkätinen malli Ø Ø Ø Oikeakätinen malli Ø Ø00 90 Ø Ø Ø

15 Tekniset tiedot VPL sunnot alle 80 m MX PUHLLUSTEHO 0 l/s Viilennys NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS 0 Lämpöpumpulla varustettu VPL- poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnosta, tuoden tilalle raikasta ja puhdasta ilmaa. Tehokas suodatus poistaa samalla ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden ja hajut, pitäen huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta myös allergikon tarpeisiin. Poistoilman lämpöenergia käytetään tuloilman lämmittämiseen. Laite on suunniteltu asennettavaksi esimerkiksi ullakolle vaaka-asentoon. Mitat (L x S x K) 0 x x 80 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho 0W /., sulake 0 lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 90 IP n lämpöhäviö (*) W /- W W Kompressorin tyyppi Kylmäaine Mäntäkompressori Ra EC Vakio G Ø 0 mm PVC, Ø 0, mm sennuspaikan lämpötila -0/+0 C * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila 0 C (room). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka 0 C. Poistoilman lämpötila 0 C (room). Mitat vasenkätiseen malliin, voidaan tilata myös oikeakätisenä. 0,0 0,0 0 0,0 0,0 : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) ,0 Ø 0 B C B C ,0 Ø 0

16 ' Tekniset tiedot VPL TOP M sunnot alle 00 m MX PUHLLUSTEHO l/s Viilennys OHJUS- CTS 0 Lämpöpumpulla varustettu VPL- poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnosta, tuoden tilalle raikasta ja puhdasta ilmaa. Tehokas suodatus poistaa samalla ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden ja hajut, pitäen huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta myös allergikon tarpeisiin. Poistoilman lämpöenergia käytetään tuloilman lämmittämiseen. Laite on suunniteltu asennettavaksi pystyasentoon, esimerkiksi kodinhoitohuoneen seinälle tai kaappiin. Mitat (L x S x K) 00 x 00 x 0 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho (*) 0W /., sulake 0 n lämpöhäviö (*) lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 90 W /- W IP W Komprrssorin tyyppi Kylmäaine Mäntäkompressori Ra EC, jatkuvasti pyörivä Vakio G Ø mm PVC, Ø 0, mm sennuspaikan lämpötila -0/+0 C * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila 0 C (room). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka 0 C. Poistoilman lämpötila 0 C (room). & + (, -. 0 * 9 9! : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma 0 " ) Ø $ 0

17 Tekniset tiedot VPL 8 sunnot alle 00 m MX PUHLLUSTEHO 0 m /h Viilennys NILN IV-LITTEET OHJUS- CTS 0 Lämpöpumpulla varustettu VPL-8 poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnosta, tuoden tilalle raikasta ja puhdasta ilmaa. Tehokas suodatus poistaa samalla ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden ja hajut, pitäen huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta myös allergikon tarpeisiin. Poistoilman lämpöenergia käytetään tuloilman lämmittämiseen. Laite on suunniteltu asennettavaksi esimerkiksi ullakolle vaaka-asentoon. Mitat (L x S x K) 00 x 0 x mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino kg Enimmäissyöttöteho 9 W / 9., sulake lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 90 IP n lämpöhäviö W /- W W Kompressorin tyyppi Kylmäaine Mäntäkompressori R0C EC G kanavasuodatin Ø 0 mm PVC, Ø 0, mm sennuspaikan lämpötila -0/+0 C Venstre Venstre : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste) 9 0, B C 00 0 B C 9, 0,9 0,9 9 0

18 Tekniset tiedot COMBI 00 POLR sunnot alle 80 m MX PUHLLUSTEHO 00 l/s Viilennys Lämpöpumppu kaksinkertaisella lämmöntalteenotolla OHJUS- CTS 0 Combi 00 Polarissa on kaksinkertainen lämmöntalteenotto (LTO) siinä on sekä lämpöpumppu, että vastavirtalämmönsiirrin. Laite ottaa poistoilman lämmön talteen ensin vastavirtakennolla, jonka jälkeen se puristaa viimeisetkin lämpöenergiat talteen lämpö pumpulla ja käyttää talteen otetun lämmön tuloilman lämmittämiseen. Laite vaihtaa ilmaa jopa 00 l/s (0 m /h). Lämpöpumppu mahdollistaa tuloilman viilennyksen. Mitat (L x S x K) 00 x 80 x 00 mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz Paino 8 kg Enimmäissyöttöteho (*), kw /,, sulake lusinkkiteräslevy, valkoinen jauhepinnoite RL 90 IP n lämpöhäviö (*) W /- W, W Kompressorin tyyppi Mäntäkompressori Energiankulutus Polar, kw EC, jatkuvasti pyörivä Vakio G Ø 0 mm PVC, Ø 0, mm 0 V (± 0 %), 0/0 Hz sennuspaikan lämpötila -0/+0 C * W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka - C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). - W: Ulkoilman lämpötila - C. sennuspaikka 0 C. Poistoilman lämpötila 0 C (huone). * ± 0 Pa ja 00 m /h EN - mukaan. * ± 00 Pa ja 00 m /h EN - mukaan. Ulkoinen vuoto (*) <, % Sisäinen vuoto (*) <,8 % Esilämmitys Vakiona Ø 0 00 : Raitisilma : Tuloilma : Poistoilma : Jäteilma : vesiyhde : Sähkö- tai vesijälkilämmitys (lisävaruste)

19 LISÄVRUSTEET NILN IV-LITTEET CO -anturi Kun CO -anturi on asennettuna, ilmanvaihtonopeuden voi ohjelmoida etukäteen siten, että CTS 00 toimii suuremmalla nopeudella, kun poistoilman CO -taso on korkea. CO -taso on ohjelmoitavissa. Vesilämmityspatteri, sisältää ohjauksen Tuloilman lämpötilan voi aina nostaa halutulle tasolle vedenlämmityselementin avulla. Vedenlämmityselementti on suunniteltu asennettavaksi tuloilmaputken viereen, ja se on liitettävä ensisijaiseen lämmönlähteeseen. Varustettu kaksitiesäätöventtiilillä, lämpötila-anturilla ja jäätymistermostaatilla. Sähköinen jälkilämmitys 0 0 V ohjaus CTSautomatiikalta Tuloilman lämpötilan voi aina nostaa halutulle tasolle käyttämällä sähköistä lämmityspintaa. Sähköinen lämmityspinta asennetaan ulkoilmaputken kanavaan. Tarvittavat anturit on kiinnitetty valmiiksi, joten asennus on helppoa. Sähköinen esilämmityspatteri, jossa on itsenäinen ohjausyksikkö Sähköisellä esilämmityselementillä voidaan nostaa tuloilman lämpötilaa ja vähentää sulatustarvetta. Sähköinen lämmityspinta asennetaan kanavaan ulkoilmaputken viereen. Siitepölysuodatin (F) Järjestelmään voidaan asentaa luokan F siitepölysuodatin. sennussarja sennussarja sisältää neljä tärinänvaimenninta,vesilukon sekä seinäkiinnikkeen. Nestekiertoinen patteri Tuloilman esilämmitykseen tai viilennykseen keruuputkella, jolla voit hyödyntää esim. maalämpöä tai maakylmää. Putkisto voi olla vaaka noin 0 m tai olemassa oleva porakaivo. Basic puhallustehon ohjaus Comfort-sarjan ilmanvaihtokoneisiin on saatavilla yksinkertainen puhallustehon ohjaus esimerkiksi taloyhtiöihin, joissa asukkaat voivat itse säätää ilmastoinnin tasoaan. Soveltuvuus: CTS 0 -ohjauksella varustetut Comfort-ilmanvaihtokoneet. 9

20 TIETOJ KIKKIIN TRPEISIIN Nilan kehittää ja valmistaa huippulaadukkaita energiaa säästäviä ilmanvaihto- ja lämpöpumppuratkaisuja, joiden avulla saavutetaan terveellinen sisäilma ja pieni energiankulutus ympäristöystävällisellä tavalla. Jotta kaikki rakennusprosessin vaiheet ratkaisun valinnasta sen suunnitteluun, asennukseen ja ylläpitoon olisi mahdollisimman helppoa, olemme laatineet joukon oppaita, jotka ovat ladattavissa osoitteessa Maahantuonti Nilan Suomi Oy Rautatehtaankatu 000 TURKU GSM-keskus WWW. NILN.FI Osoitteessa on tietoja yrityksestämme ja ratkaisuistamme, ladattavia lisätietoja sekä lähimmän jälleenmyyjän yhteystiedot. Nilan Suomi Oy ei vastaa mahdollisista painetun aineiston virheistä tai puutteista eikä tappioista tai vahingoista, jotka saattavat aiheutua tällaisen painetun aineiston käytöstä, johtuipa tappio tai vahinko materiaalin virheistä tai soveltumattomuudesta tai muusta syystä. Nilan suomi Oy pidättää oikeuden tehdä muutoksia tuotteisiin ja tietoaineistoon ilman etukäteisilmoitusta. Kaikki tavaramerkit ovat Nilan Suomi Oy:n omaisuutta. Kaikki oikeudet pidätetään.

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

TUOTETIEDOT 4.2 NILAN E-SARJA. Ilmanvaihto,lämmitys ja lämmin käyttövesi. COP Viilennys 1.5.2015. v 1.0. Käyttöveden lämmitys.

TUOTETIEDOT 4.2 NILAN E-SARJA. Ilmanvaihto,lämmitys ja lämmin käyttövesi. COP Viilennys 1.5.2015. v 1.0. Käyttöveden lämmitys. TUOTETIEDOT NILAN E-SARJA COP Viilennys 4.2 Viilennys Ilmanvaihto,lämmitys ja lämmin käyttövesi Kotitalous Aktiivinen lämmöntalteenotto Ilmanvaihto

Lisätiedot

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Compact-sarja Aktiivinen ja passiivinen lämmön talteenotto Nilan Compact -sarja terveellisempi sisäilma kukkaroa säästäen Monipuoliset ratkaisut erilaisiin tarpeisiin

Lisätiedot

NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut. 1.5.2016 v 1.0.1

NILAN IV-LAITTEET TIE PAREMPAAN ILMAAN NILAN IV-KONEET. Ainutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut. 1.5.2016 v 1.0.1 TIE PREMPN ILMN NILN IV-LITTEET NILN IV-KONEET inutlaatuiset ilmanvaihtoratkaisut.. v.. PÄÄSTÄ KOSTE ILM ULOS J RIKS SISÄÄN Miksi ilmanvaihto? Koneellisen ilmanvaihdon avulla varmistat kotiisi miellyttävän

Lisätiedot

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & SÄÄSTÄÄ ENERGIAA lämmöntalteenottolaite HYVÄ SISÄILMA Ihminen hengittää vuorokaudessa noin 10 000 litraa ilmaa Ilmassa olevat pienhiukkaset ovat todistetusti

Lisätiedot

TUOTETIEDOT NILAN COMFORT CT300. Ilmanvaihto ja passiivinen lämmöntalteenotto. jopa 95-7 EN 1314. Hyötysu. Passiivinen lämmöntalteenotto.

TUOTETIEDOT NILAN COMFORT CT300. Ilmanvaihto ja passiivinen lämmöntalteenotto. jopa 95-7 EN 1314. Hyötysu. Passiivinen lämmöntalteenotto. TUOTETIEDOT NILAN COMFORT CT300 hde Hyötysu % jopa 95-7 1 EN 1314 Ilmanvaihto ja passiivinen lämmöntalteenotto Kotitalous 15.3.2013 v 1.0 Passiivinen lämmöntalteenotto Ilmanvaihto < 400 m3/h COMFORT CT300

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

ILTO Comfort CE5 ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS LÄMPÖPUMPPU JA ILMANVAIHDON LÄMMÖN- TALTEENOTTOLAITE YHDESSÄ MERKITTÄVÄSTI PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMPÖPUMPUN VEROISTA TEHOA LÄMPIMÄN

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Vallox Loimaan tehdas

Vallox Loimaan tehdas Vallox Loimaan tehdas 40 vuotta ilmanvaihdon huipputekniikkaa Loimaalla 4800 m² laajennus 2011 Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl CNC -ohjatut särmäyspuristimet Automaattinen jauhemaalauslinja Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Topvex ilmankäsittelykoneet

Topvex ilmankäsittelykoneet Puhaltimet Huippuimurit Ilmankäsittelykoneet Asuntoilmanvaihto Paloturvallisuus Savunpoisto Säätölaitteet Tunnelipuhaltimet Topvex ilmankäsittelykoneet Laadukasta sisäilmaa kaikkiin oleskelutiloihin 2

Lisätiedot

Nilan VPM 360. Tekniset tiedot

Nilan VPM 360. Tekniset tiedot Nilan VPM 360 Tekniset tiedot Ilmastointikone Tilavuusvirta dm 3 /s 250 1000 Nimellinen tilavuusvirta 300 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 1000 Mitat L x S x H mm 2.255 x 940 x 1.400 Paino ilman pakkausta

Lisätiedot

Nilan VPM 240. Tekniset tiedot

Nilan VPM 240. Tekniset tiedot Nilan VPM 240 Tekniset tiedot Ilmastointikone Tilavuusvirta dm 3 /s 220-670 Nimellinen tilavuusvirta 250 Pa ulkoisella painehäviöllä dm 3 /s 670 Mitat L x S x H mm 2.155 x 750 x 1.240 Paino ilman pakkausta

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL55 Mitat 77 45 2790 30 620 70 CTS5000 PNEELI 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto

Lisätiedot

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen.

Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Vallox. Vallox. Ohje. Tuloilmalämmitin. Tuloilmalämmitin 1000. Malli. Ohje. Voimassa alkaen. Ohje Malli Tyyppi : 2352 : 2353 Ohje 1.09.629 FIN Voimassa alkaen 1.7.2015 Päivitetty 1.7.2015... 2... 5 TUOIMAÄMMITIN VAOX TUOIMAÄMMITIN Poistoilmajärjestelmän aiheuttaman alipaineen vaikutuksesta ulkoa

Lisätiedot

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla Raikas sisäilma energiatehokkaalla ilmanvaihdolla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Sisäänrakennettu ilmalämpöpumppu

Lisätiedot

Pressurisation Systems. Variomat. Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä. Pressurisation Systems. Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö

Pressurisation Systems. Variomat. Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä. Pressurisation Systems. Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö Variomat Pumppuohjattu paineenpitojärjestelmä Paineenpito Kaasunpoisto Lisätäyttö 39 Ohjaus Control Basic Control Basic S Control Touch 2-rivin LCD näyttö 8 ohjauspainiketta 2 merkkivaloa (tilatieto) Järjestelmäpaineen,

Lisätiedot

WTW SWANTM. Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite

WTW SWANTM. Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite SWANTM WTW Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite Lyhyesti Nauha-asennettava seinästä-seinään tuloilmalaite Hajotinosa on kevyt alumiinirakenne 2, 3 tai rakoa Vaaka-/pystyhajotus Teleskooppirakenne

Lisätiedot

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Ilmasta lämpöä Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Lämpö Iiwari ilmalämmitysjärjestelmä Energiatehokas Lämpö Iiwari voidaan asentaa lähes kaikkien vanhojen

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E)

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E) ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE ECO130 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen

Lisätiedot

Terveen talon ilmanvaihto

Terveen talon ilmanvaihto Terveen talon ilmanvaihto DI. Terveellisen ja viihtyisän sisäympäristön haasteet asunnoissa Lämpöolosuhteet talvella vetää, kesällä on kuuma Ilman laatu riittämätön ilmanvaihto yli puolessa asunnoista

Lisätiedot

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE 425 LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 425 Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen ilmanvaihtojärjestelmien

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Energiatehokkuuden ja sisäilmaston hallinta ja parantaminen

Energiatehokkuuden ja sisäilmaston hallinta ja parantaminen Energiatehokkuuden ja sisäilmaston hallinta ja parantaminen TkT Risto Ruotsalainen, tiimipäällikkö Rakennusten energiatehokkuuden palvelut VTT Expert Services Oy Rakenna & Remontoi -messujen asiantuntijaseminaari

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet. Taattua VILPE -laatua:

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet. Taattua VILPE -laatua: ECo-huippuimuri Edistyksellinen ja energiaa säästävä tasavirtamoottorillinen huippuimuri keittiön ja kylpytilojen kohdepoistoon tai koko kodin ilmanvaihtoon VILPE ECo -huippuimuri VILPE ECo sarjan huippuimurit

Lisätiedot

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 3 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL3 Mitat 77 5 60 30 70 70 STS5000 paneeli 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 00 Jäte IV-KOJE Poisto PÄÄTY

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Huolella suunniteltu Suunnittelun tavoitteet: Korkea COP (hyötysuhde) Hiljainen käyntiääni Tyylikäs ulkonäkö Selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä Enemmän lämmintä

Lisätiedot

Pientalo ilmanvaihto. Puhdas sisäilma energiatehokkaasti

Pientalo ilmanvaihto. Puhdas sisäilma energiatehokkaasti Puhaltimet I Ilmankäsittelykoneet I Paloturvallisuus I Ilmanjakotuotteet I Ilmastointi I Lämmitystuotteet Pientalo ilmanvaihto Puhdas sisäilma energiatehokkaasti 2 Miksi valita SAVE? Puhdas ja raikas ilma

Lisätiedot

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET Vuosihyötysuhde parasta A-luokkaa SunAIR RW 130 EC-LT SunAIR RW 150 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise

Lisätiedot

Huonelämpötilan säädin

Huonelämpötilan säädin 336 Synco 100 Huonelämpötilan säädin 2 lähtöä 0 10 VDC ja käyttötavan valintakytkin RLA162.1 Huonelämpötilan säädin yksinkertaisiin ilmanvaihto- ja ilmastointi- sekä lämmityslaitoksiin. Kompakti rakenne.

Lisätiedot

Vallox TEKNINEN OHJE. Tyyppinumero A3522-3

Vallox TEKNINEN OHJE. Tyyppinumero A3522-3 Vallox 90KSC.09.5F.5.0 Tyyppi A5- VALLOX Tyyppinumero A5- VALLOX tuotenumero VALLOX 90K SC R 8600 VALLOX 90K SC L 8700 TEKNINEN OHJE Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenotto ( > 80 %) Energiatehokkaat integroidut

Lisätiedot

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin Entistä suurempi jäähdytys- ja lämmitysteho www.swegon.com PARAGON Yksi PARAGON kaikkiin tarpeisiin Normaaliteho NC, jäähdytys lämmitys, terminen

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

I n n o WWW.JEVEN.FI

I n n o WWW.JEVEN.FI SIVU JEVEN Säätö- ja vaimennus Sisällysluettelo Tuotekuvaus ja tuotemerkintä Mittatiedot Tekniset tiedot - Asennusohje Haluamme auttaa teitä ilmanvaihdon suunnittelussa tarjoamalla käyttöönne Jeven suunnittelijapalvelun.

Lisätiedot

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti Hallitun ilmanvaihdon merkitys Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti on ekologinen tapa ottaa ikkunan kautta poistuva hukkalämpö talteen ja hyödyntää auringon lämpövaikutus. Ominaisuudet: Tuloilmaikkuna

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

Sisällys. Huippuimurit...21 STOF-huippuimuri...21 BOGA-kattoläpivienti...21

Sisällys. Huippuimurit...21 STOF-huippuimuri...21 BOGA-kattoläpivienti...21 TUOTEHINNASTO 2015 2 Sisällys...3 Ilox 89 Optima ja Ilox 89 W Optima...3 Ilox 129 Optima ja Ilox 129 Optima W...4 Ilox 199 Optima ja Ilox 199 Optima W...5 Ilox 397 ja Ilox 397 W...6 Ilox 77 ja Ilox 77W...7

Lisätiedot

SunAIR 431 EC ja 481 EC

SunAIR 431 EC ja 481 EC SunAIR 431 EC ja 481 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC SunAIR 481 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Hyvä ilmastointi Oy on merkittävä on yksi eniten ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET. IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E)

IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET. IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E) IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC

SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC SunAIR 540 EC, 710 EC ja 850 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET SunAIR 540 EC SunAIR 710 EC SunAIR 850 EC Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Hyvä ilmastointi Oy on merkittävä on yksi eniten

Lisätiedot

Kylmävesiasema HALLA

Kylmävesiasema HALLA Kylmävesiasema Halla on erityisesti Suomen olosuhteisiin suunniteltu sisätiloihin asennettava kylmävesiasema. Valmis Plug & Play -kokonaisuus säästää aikaa ja rahaa sekä suunnittelu- että asennusvaiheissa.

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen laite, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin

Lisätiedot

PUHALLINKONVEKTORIT. Sisäyksiköt. Seinäkiinnitteiset. MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW. Kasettiyksikkö. CWX Puhallinpatterit TWN

PUHALLINKONVEKTORIT. Sisäyksiköt. Seinäkiinnitteiset. MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW. Kasettiyksikkö. CWX Puhallinpatterit TWN PUHALLINKONVEKTORIT Sisäyksiköt Seinäkiinnitteiset MPW Lattia- tai kattokiinnitteiset KPSW Kasettiyksikkö CWX Puhallinpatterit TWN SISÄ- Edistyksellistä ilmastointitekniikkaa MPW_fi.indd 183 YKSIKÖT Sisäyksikköjen

Lisätiedot

JTC - Pyörrehajotin JTC. Pyörrehajotin

JTC - Pyörrehajotin JTC. Pyörrehajotin JTC Pyörrehajotin Vaakasuuntainen radiaalisuihku. Hajotin asennetaan uppoasennuksena kattoon liitäntälaatikolla varustettuna. Tuloilmasuihkun nopeus pienenee merkittävästi huoneilmassa suuren sekoitustehokkuuden

Lisätiedot

www.enervent.fi Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

www.enervent.fi Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin www.enervent.fi KAISU TENERGIATALOUDELLISIN RA Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4

Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4 Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4 Flexit Spirit Energiatehokkaat, hiljaiset ja helppokäyttöiset Spiritmallit on varusteltu korkean hyötysuhteen pyörivillä läöntalteenottokennoilla ja energiatehokkailla

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

www.enervent.fi Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

www.enervent.fi Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin wwwenerventfi KAISU TENERGIATALOUDELLISIN RA Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

www.enervent.fi GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-390 l/s

www.enervent.fi GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-390 l/s wwwenerventfi TENERGIATALOUDELLISIN RA KAISU GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-39 l/s Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

TUOTE- HINNASTO 2.3.2015 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET LISÄVARUSTEET MAAKYLMÄJÄRJESTELMÄT SUODATTIMET JA MUUT TARVIKKEET SunAIR LTO-laitteiden valintaopas www.airwise.fi \ SunAIR-LTO-laitteet \ valintaopas www.airwise.fi

Lisätiedot

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Timo Luukkainen 2009-05-04 Ympäristön ja energian säästö yhdistetään parantuneeseen

Lisätiedot

Vanhan kiinteistön ilmanvaihdon ongelmakohdat Ilmanvaihdon tavoite asunnoissa Ilmanvaihdon toiminta vanhoissa asuinkerrostaloissa Ongelmat

Vanhan kiinteistön ilmanvaihdon ongelmakohdat Ilmanvaihdon tavoite asunnoissa Ilmanvaihdon toiminta vanhoissa asuinkerrostaloissa Ongelmat Vanhan kiinteistön ilmanvaihdon ongelmakohdat Ilmanvaihdon tavoite asunnoissa Ilmanvaihdon toiminta vanhoissa asuinkerrostaloissa Ongelmat TARMOn ilmanvaihtoilta taloyhtiölle 28.10.2013 Päälähde: Käytännön

Lisätiedot

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä 600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS 600e-hp-co Smart-käyttöliittymä Huippuunsa vietyä lämmöntalteenottoa ja jäähdytystä AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Ilmankäsittelykone eq. Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla

Ilmankäsittelykone eq. Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla Ilmankäsittelykone eq Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla Kaksi tärkeintä sisäilmaston laatuun vaikuttavaa tekijää ovat ilman lämpötila ja ilman kosteus. Niiden saaminen oikealle tasolle

Lisätiedot

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE AITO VERKKO 6kW 907228 AITO VERKKO 9kW 907229 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit

Lisätiedot

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia PROJEKTI # Astianpesu Syöttösuunta Oikea-->Vasen Vasen-->Oikea Käyttöenergia: Sähkö Höyry OPTIOT KONEESEEN (ERILLISHINTA) Eri syöttöalueet: 1.1 mm 1.5 mm 1.8 mm 2.4 mm 3. mm 4. mm 2.9 mm Cross-over Eri

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA Kohdekiinteistö 2: 70-luvun omakotitalo Kiinteistön lähtötilanne ennen remonttia EEMontti kohdekiinteistö 2 on vuonna 1974 rakennettu yksikerroksinen, 139 m², omakotitalokiinteistö,

Lisätiedot

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy Rakennusten energiatehokkuus Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy 6.6.2011 2 Mitä on rakennusten energiatehokkuus Mitä saadaan (= hyvä talo) Energiatehokkuus = ----------------------------------------------

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN nervent-ilmanvaihto JÄRJSTLMÄT SUINRKNNUKSIIN Terveys Mukavuus nergiatehokkuus Terveys nervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA

www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA www.asb.fi Helsinki email: posti@asb.fi Tampere email: asb-yhtiot@asb.fi PÄÄKONTTORI: Konalankuja 4,

Lisätiedot

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi 6 720 813 694-00.1I Compress 7000 12 LWM Käyttöohje 6 720 818 996 (2015/12) fi 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Symbolien selitykset ja turvallisuusohjeet........ 2 1.1 Symbolien selitykset.....................

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Turku 18.01.2010 Tarjolla tänään Energiatehokkaita korjausratkaisuja: Ilmanvaihdon parantaminen

Lisätiedot

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Koneen pohjassa on neljä säädettävää jalkaa, joiden avulla kone säädetään vaakasuoraan. paikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään

Lisätiedot

ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24

ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24 ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24 ECO-järjestelmän taustaa: ECO järjestelmää lähdettiin kehittämään 2004, tarkoituksena saada pelkällä poistojärjestelmällä

Lisätiedot

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET ECO 90 EC-LT ECO130 EC-LT Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Kotimaiset maalämpöpumput Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon Geocube 5 kw - 11 kw Rakennuksille 90-300 m² Suuri käyttöveden tuotto Oilon Geocube

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

Raskaan kaluston parhaat palat

Raskaan kaluston parhaat palat Letkukeloja (ilman letkuja) Letkun maksimipituudet referenssejä, riippuu letkun paksuudesta. 2-tie letkukelat 3/8 letkuille Letkun Kätisyys Paino kg A Ø mm B mm C mm maksimipituus 1,8-2 m vasen 9,7 270

Lisätiedot

Annostuspumppusarja G TM M

Annostuspumppusarja G TM M Annostuspumppusarja G M M Virtausmäärä jopa 500 l/h Paine jopa 12 bar Mekaanisesti toimiva kalvo Säädettävä epäkeskotoimiosa Useampia samanlaisia tai erilaisia pumppuja yhdistettävissä ärkeimmät tekniset

Lisätiedot

Pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

Pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 PIENTALOIHIN JA TOIMISTOIHIN Pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Kun hallitset kotisi sisäilmaa, hallitset myös terveyttäsi Pohjoisen

Lisätiedot

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50%

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50% POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO ELINKAARIMALLILLA JOPA 50% SÄÄSTÖ LÄMMITYSKULUISSA PALVELUKONSEPTI MARKKINOIDEN EDELLÄKÄVIJÄLTÄ PARAS PALVELUKOKONAISUUS, 2 P A L V E L U K O N S E P T I JOKA PARANTAA ASUMISVIIHTYVYYTTÄ

Lisätiedot

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 HÄLYTYS- LAITTEET KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 SKS-automaatio Oy Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, sähköposti: automaatio@sks.fi, faksi 852 6820, puh. *852 661 Etelä-Suomi Martinkyläntie 50

Lisätiedot

Poistoilman lämmön talteenotto

Poistoilman lämmön talteenotto Poistoilman lämmön talteenotto Tehokas tapa pienentää lämmityskustannuksia kerrostalossa. Eikä lämpö mene harakoille! www.gebwell.fi 1 Mikä on PILP? Huoneilman koneellinen poisto aiheuttaa kerrostaloissa

Lisätiedot

Hiilidioksidimittausraportti

Hiilidioksidimittausraportti Hiilidioksidimittausraportti 60 m2 kerrostalohuoneisto koneellinen poistoilmanvaihto Korvausilmaventtiileinä 2 kpl Biobe Thermoplus 60 (kuvassa) Ongelmat: Ilman tunkkaisuus, epäily korkeista hiilidioksidipitoisuuksista

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

THD - Rei'itetty kattohajotin THD. Rei itetty kattohajotin. Lisävarusteet

THD - Rei'itetty kattohajotin THD. Rei itetty kattohajotin. Lisävarusteet TD Rei itetty kattohajotin Vaakasuuntainen ilmasuihku, sopii myös poistoilmalle. Asennus kanavaan joko suoraan tai liitäntälaatikon avulla. Avattava etulevy helpottaa hajottimen ja kanavan puhdistusta.

Lisätiedot

EC-Huippuimurit. Vallox. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet. Mallit. Vallox. 1.09.606 F Voimassa alkaen 16.6.2014

EC-Huippuimurit. Vallox. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet. Mallit. Vallox. 1.09.606 F Voimassa alkaen 16.6.2014 Mallit 15P-EC 0P-EC 5P-EC 31P-EC 40P-EC 50P-EC 56P-EC Vallox 1.09.606 F Voimassa alkaen 16.6.014 Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet Vallox- huippuimurit on tarkoitettu poistoilmajärjestelmien puhaltimiksi,

Lisätiedot

Ilmanvaihto kerros- ja rivitalossa. Ilari Rautanen

Ilmanvaihto kerros- ja rivitalossa. Ilari Rautanen Ilmanvaihto kerros- ja rivitalossa Ilari Rautanen Millaista on hyvä sisäilma? Rakennus on suunniteltava ja rakennettava kokonaisuutena siten, että oleskeluvyöhykkeellä saavutetaan kaikissa tavanomaisissa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

HYGIENIAKASETTI TARJOAA KOLMINKERTAISEN INNOVAATION

HYGIENIAKASETTI TARJOAA KOLMINKERTAISEN INNOVAATION FI UCS/HM-F7 UCS/HM-F7 HYGIENIAKASETTI TARJOAA KOLMINKERTAISEN INNOVAATION Olemme aina investoineet ilmanlaatuun ja huomasimme, että pelkkä hyvä ilmasuodatus ei aina riitä. Sairaalat, klinikat, hoitohuoneet,

Lisätiedot

Ilmanvaihto kerrostalo /rivitalo

Ilmanvaihto kerrostalo /rivitalo Ilmanvaihto kerrostalo /rivitalo Millaista on hyvä sisäilma? Rakennus on suunniteltava ja rakennettava kokonaisuutena siten, että oleskeluvyöhykkeellä saavutetaan kaikissa tavanomaisissa sääoloissa ja

Lisätiedot

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus Suodatintuulettimia käytetään kytkentäkaappien jäähdytykseen. Kaapin sisäilman lämpötilaa alennetaan tuomalla

Lisätiedot

Omavoimaiset säätimet on suunniteltu integroitaviksi suoraan lämmönsiirtimeen. Niiden avulla lämmönsiirrin säätää käyttöveden lämmitystä.

Omavoimaiset säätimet on suunniteltu integroitaviksi suoraan lämmönsiirtimeen. Niiden avulla lämmönsiirrin säätää käyttöveden lämmitystä. Tekninen esite Lämmönsiirtimen omavoimaiset säätimet (PN16) PM2+P Suhteellinen virtaussäädin, jossa sisäänrakennettu p -säädin (NS) PTC2+P Virtauksen mukaan toimiva lämpötilansäädin, jossa sisäänrakennettu

Lisätiedot

SunAIR RW 130 EC ja RW150 EC

SunAIR RW 130 EC ja RW150 EC SunAIR RW 130 EC ja RW150 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET Vuosihyötysuhde parasta A-luokkaa SunAIR RW 130 EC SunAIR RW 150 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Hyvä ilmastointi

Lisätiedot

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Kun helppous ja nopeus ratkaisevat Terveellistä asumista www.maico-ventilatoren.com Hiukkaset, pöly, melu: Nämä kuuluvat menneisyyteen! Aina puhdasta

Lisätiedot

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC-LT SunAIR 481 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja

Lisätiedot

ILMANVAIHDON TOIMINNAN TUTKIMINEN

ILMANVAIHDON TOIMINNAN TUTKIMINEN 1 (5) Vantaankosken peruskoulu Isontammentie 15 00000 Vantaa 14.8.2014 Aihe ILMANVAIHDON TOIMINNAN TUTKIMINEN Aika 18.6 14.8. Mittarit Lähtökohta TSI Calc 9555p monitoimimittari Alnor Balometri AirFloW

Lisätiedot

ILTO 400M ILMANVAIHTOA MIELLYTTÄVÄÄN ASUMISEEN ILMANVAIHDON LÄMMÖNTALTEEN- OTTOLAITE RIVI- JA OMAKOTITALOIHIN UUDIS- JA SANEERAUSKOHTEISIIN PARASTA ILMANVAIHTOA www.ilto.fi ILTO-ilmanvaihtojärjestelmä

Lisätiedot

SunAIR 431 EC ja 481 EC

SunAIR 431 EC ja 481 EC SunAIR 431 EC ja 481 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC SunAIR 481 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

Käyttöohje NILAN VGU250

Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Versio SW 1.23 1.6.2010 Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Järjestelmätyypit Sisältö Ohjausyksikkö on suunniteltu käytettäväksi seuraavien järjestelmien kanssa. Alla

Lisätiedot