EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ. LIITTEET Muistopalvelus (Panihida)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ. LIITTEET Muistopalvelus (Panihida)"

Transkriptio

1 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET Muistopalvelus (Panihida) Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta:

2 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET Muistopalvelus (Panihida) Pyhä ovi avataan ja pappi feloniin pukeutuneen menee diakonin kanssa keskelle kirkkoa asetetun muistelupöydän ääreen. Kaikki seisovat palavat kynttilät kädessä. Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme Lukija: Amen. Pyhä Jumala Isä meidän Herra, armahda. (12). Kunnia nyt Tulkaa, kumartakaamme Joka Korkeimman suojassa istuu (Ps. 91). Diakoni lausuu suuren ektenian edesmenneitten puolesta: Rukoilkaamme rauhassa Herraa.

3 Rukoilkaamme Herralta rauhaa korkeudesta ja sielujemme pelastusta. Rukoilkaamme Herralta autuaallisessa muistossa edesmenneille syntien anteeksi antamista. Rukoilkaamme Herralta aina muistettaville Jumalan palvelijoille (nimet) lepoa, rauhaa ja autuaallista muistoa. Rukoilkaamme, että Herra antaisi heille anteeksi heidän syntinsä, jotka he ovat vapaasta tahdostaan tai tahtomattaankin tehneet. Rukoilkaamme, että he voisivat tuomituiksi tulematta astua Kunnian Herran peljättävän valtaistuimen eteen. Rukoilkaamme niiden puolesta, jotka valittavat ja kärsivät odottaen Kristukselta lohdutusta. Rukoilkaamme Herraa, että edesmenneet pääsisivät kaikesta kivusta, surusta ja huokauksista sinne, missä Jumalan kasvojen kirkkaus loistaa. Rukoilkaamme, että Herra saattaisi heidän sielunsa sinne valoisaan, viheriöivään ja rauhalliseen paikkaan, missä kaikki vanhurskaat asuvat. Rukoilkaamme, että Herra lukisi heidät Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin helmaan. Rukoilkaamme, että Herra päästäisi meidät kaikesta vaivasta, vihasta, vaarasta ja hädästä. Puolusta, pelasta ja armahda ja varjele meitä, Jumala, Sinun armollasi.

4 Anottuamme edesmenneille ja itsellemme Jumalan armoa, taivasten valtakuntaa ja syntien anteeksi antamista antakaamme toinen toisemme ja koko elämämme Kristuksen, Jumalan, haltuun. Pappi: Sillä Sinä, Kristus Jumalamme, olet nukkuneiden palvelijaisi, veljiemme ja sisariemme, täällä ja kaikkialla lepäävien edesmenneitten oikeauskoisten kristittyjen ylösnousemus, elämä ja lepo, ja Sinulle ynnä iankaikkiselle Isällesi ja kaikkein pyhimmälle, hyvälle ja eläväksi tekevälle Hengellesi me kunniaa edes kannamme nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Veisaajat: Amen. Diakoni: Halleluja, halleluja, halleluja. Veisataan sama 8. sävelmällä, kuin myös joka liitelauselman jälkeen. Liitelauselmat: Autuas se, jonka Sinä valitset ja otat tykösi, oi Herra! Hänen muistonsa pysyy polvesta polveen. Hänen sielunsa tulee hyvyydessä olemaan. Veisataan troparit: Oi ainoa Luoja, joka viisautesi syvyydellä kaikki ihmisrakkauden mukaan toimitat ja annat kaikille sen, mitä he tarvitsevat. Sinä, oi Herra, saata lepoon palvelijaisi sielut, sillä Sinuun he ovat toivonsa panneet - meidän Luojaamme, Tekijäämme ja Jumalaamme. Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

5 Sinä olet meille muuri ja suojasatama ynnä otollinen esirukoilija Jumalan edessä, jonka synnyttänyt olet, oi puhdas Neitsyt, Jumalansynnyttäjä, uskovaisten pelastus. Seuraavien veisujen aikana toimitetaan suuri suitsutus kuten polyeleossa. Kiitetty olet Sinä Herra, opeta minulle käskysi. Pyhien joukko löysi elämän lähteen ja paratiisin oven, jospa minäkin löytäisin katumuksen kautta sen tien. Minä olen kadonnut lammas. Kutsu minut jälleen tykösi, oi Vapahtaja, ja pelasta minut. Kiitetty olet Sinä Herra, opeta minulle käskysi. Oi pyhät marttyyrit, jotka olette Jumalasta Karitsasta saarnanneet ja niin kuin lampaat olette itsekin teurastetut ja muuttaneet vanhenemattomaan ikuiseen elämään, hartaasti rukoilkaa, että Hän armossansa meidät syntiveloistamme päästäisi. Kiitetty olet Sinä Herra, opeta minulle käskysi. Te, jotka olette vaeltaneet ahdasta vaivan tietä ja ristin ottaneet elämänkuormaksenne ja minua uskolla seuranneet, tulkaa, nauttikaa siitä voittopalkinnosta, jonka minä olen teille valmistanut, ja ottakaa vastaan taivaalliset voittoseppeleet. Kiitetty olet Sinä Herra, opeta minulle käskysi. Minä olen sanomattoman kunniasi kuva, vaikka kannankin synnintekojeni haavoja. Ole, oi Herra, laupias luodullesi ja puhdista minut armollasi. Anna minulle toivottu isänmaa ja tee minut taas paratiisin asukkaaksi. Kiitetty olet Sinä Herra, opeta minulle käskysi. Sinä, joka muinoin olet minut olemattomuudesta luonut ja jumalallisen kuvasi kunniaan saattanut ja käskyn

6 rikkomisesta palauttanut maahan, josta minä otettu olin, jälleenkorota minut muotosi mukaan entiseen kauneuteen. Kiitetty olet Sinä Herra, opeta minulle käskysi. Anna, oi Jumala, lepo palvelijoillesi ja saata heidät paratiisiin, jossa pyhien joukot ja vanhurskaat loistavat niin kuin tähdet. Saata, oi Herra, lepoon nukkuneet palvelijasi ottamatta lukuun mitään heidän synneistänsä. Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Veisatkaamme hurskaasti ylistystä yhden Jumalan kolminaiselle Valkeudelle ja huutakaamme: Pyhä olet Sinä, iankaikkinen Isä ynnä kanssasi yhtä aluton Poika ja jumalallinen Henki. Valista meidät, jotka uskolla Sinua palvelemme, ja ikuisesta tulesta meidät tempaa pois. Nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen. Iloitse, oi kunnioitettava, joka olet synnyttänyt lihaan tulleen Jumalan kaikille pelastukseksi. Sinun kauttasi on ihmissuku saavuttanut autuuden. Salli meidänkin Sinun kauttasi saavuttaa paratiisi, oi puhdas, siunattu Jumalansynnyttäjä. Halleluja, halleluja, halleluja. Kunnia olkoon Sinulle, Jumala. (3). Pieni ektenia edesmenneitten puolesta: Taas ja taaskin rukoilkaamme rauhassa Herraa. Veisaajat: Herra, armahda.

7 Vielä rukoilemme lepoa nukkuneiden Jumalan palvelijain, esi-isiemme, isiemme, äitiemme, veljiemme ja sisariemme, täällä ja kaikkialla lepäävien oikeauskoisten kristittyjen sieluille ja että Jumala antaisi heille anteeksi heidän syntinsä, jotka he ovat vapaasta tahdostaan tai tahtomattaankin tehneet. Veisaajat: Herra, armahda. Että Jumala saattaisi heidän sielunsa sinne, missä vanhurskaat lepäävät. Veisaajat: Herra, armahda. Anokaamme Kristukselta, kuolemattomalta Kuninkaalta ja Jumalaltamme, heille Jumalan armoa, taivasten valtakuntaa ja syntien anteeksi antamista. Veisaajat: Anna, Herra. Rukoilkaamme Herraa. Veisaajat: Herra, armahda. (40). Henkien ja kaiken lihan Jumala, joka olet voittanut kuoleman, tehnyt voittamattomaksi pahan hengen ja antanut maailmallesi elämän Sinä itse, Herra, anna palvelijaisi (nimet) sieluille lepo siinä valoisassa, viheriöivässä, rauhallisessa paikassa, josta ovat paenneet kipu, suru ja huokaukset. Ollen hyvä ja ihmisiä rakastava Jumala anna anteeksi heille kaikki heidän syntinsä, jotka he ovat tehneet sanoin, teoin ja ajatuksin, sillä ei ole ihmistä, joka eläessään ei olisi syntiä tehnyt. Vain Sinä yksin olet synnitön, Sinun vanhurskautesi on vanhurskaus iankaikkisesti ja Sinun sanasi on totuus.

8 Pappi ääneen: Sinä, Kristus Jumalamme, olet nukkuneiden palvelijaisi, esi-isiemme, isiemme, äitiemme, veljiemme ja sisariemme ylösnousemus, elämä ja lepo, ja Sinulle ynnä iankaikkiselle Isällesi ja kaikkein pyhimmälle, hyvälle ja eläväksi tekevälle Hengellesi me kunniaa edes kannamme nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Veisaajat: Amen. Katismaveisu, 5 säv.: Saata, oi Vapahtaja, Sinun palvelijasi lepoon vanhurskasten joukkoon ja ota heidät asumaan Sinun majoihisi, niin kuin siitä on kirjoitettu. Hyvyytesi tähden älä ota lukuun heidän erehdyksiänsä, joihin he ovat vapaasta tahdostaan tai tahtomattaan, tietäen tai tietämättään joutuneet, oi ihmisiä rakastava. Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt aina ja iankaikkisesti. Amen. Oi Kristus Jumala, joka koitit maailmalle Neitseestä ja teit meidät hänen kauttansa valkeuden lapsiksi, armahda meitä. Psalmi 51 luetaan. (1) Papisto: Saata, Herra, lepoon nukkuneitten palvelijaisi sielut. Veisaajat: Saata, Herra, lepoon Papisto: Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Veisaajat: Nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

9 Tämä rukouslauselmien sarja vastaa kanonin 1. veisua. Sitten veisataan samoin 3. veisua vastaavasti: (3) Saata, Herra, lepoon Saata, Herra, Lepoon Kunnia Nyt Katabasina veisataan 8. sävelmällä: Taivaan avaruuden Luoja ja seurakunnan Rakentaja, vahvista minua rakkaudessasi - Sinä, kaiken halajamisen täyttymys, uskovaisten tuli, oi ainoa ihmisiä rakastava. Katismaveisu, 6. säv.: Totisesti on kaikki turhuutta, ja elämä on vain varjo ja unennäkö, ja turhaan hyörii jokainen maan lapsi, sillä Raamattukin sanoo: vaikka me koko maailman omaksemme voittaisimme, tulee meidän kuitenkin hautaan mennä, jossa kuninkaat ja kerjäläiset yhdenarvoisia ovat. Oi Kristus Jumala, Sinä ihmisiä rakastava, saata edesmenneet palvelijasi lepoon. Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt aina ja iankaikkisesti. Amen. Kaikkein pyhin Jumalansynnyttäjä, älä minua tässä ajassa hylkää äläkä uskon minua ihmisten turviin, vaan itse puolusta ja armahda minua.

10 Edelleen kanoni 4., 5. ja 6. veisun sijaan: (4) Saata, Herra, lepoon nukkuneitten palvelijaisi sielut. Saata, Herra, lepoon Kunnia Nyt (5) Saata, Herra, lepoon Saata, Herra, lepoon Kunnia Nyt (6) Saata, Herra, lepoon Saata, Herra, lepoon Kunnia Nyt Katabasina: Minä vuodatan rukoukseni Herralle ja Hänelle myös murheeni ilmoitan, sillä sieluni on tullut täyteen kaikkea pahuutta ja henkeni on lähestynyt tuonelaa. Minä rukoilen kuin Joona: Johdata minut, oi Jumala, pois turmiosta. Pieni ektenia edesmenneitten puolesta.

11 Kontakin ja iikossin aikana suitsutetaan ikonostaasin ja rukoilijain puoleen: Saata, oi Kristus, Sinun palvelijaisi sielut lepoon pyhien joukkoon, missä ei ole kipua, ei surua eikä huokauksia, vaan on loppumaton elämä. Iikossi, 8. säv.: Sinä itse, joka olet tehnyt ja luonut ihmisen, olet ainoa kuolematon, mutta me kuolevaiset olemme maasta luodut ja siihen samaan maahan me jälleen menemme. Sillä niin olet Sinä, minun Luojani, käskenyt, kun olet sanonut minulle: Maa sinä olet ja maahan olet jälleen menevä. Ja sinne me kaikki ihmiset menemme muuttaen hautaitkumme veisuksi: Halleluja, halleluja, halleluja. Rukouslauselmat kanonin 7., 8., ja 9. veisun sijaan. (7) Saata, Herra, lepoon nukkuneitten palvelijaisi sielut. Saata, Herra, lepoon Kunnia Nyt (8) Saata, Herra, lepoon Saata, Herra, lepoon Me kiitämme Herraa, Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä. Nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen.

12 (9) Saata, Herra, lepoon Saata, Herra, lepoon Kunnia Nyt Diakoni lausuu: Jumalansynnyttäjää, Valkeuden Äitiä, veisuilla kunnioittaen ylistäkäämme. Veisaajat: Henget ja vanhurskasten sielut ylistävät Sinua, Herra. Katabasi: Taivas ihmetteli ja maan ääret hämmästyivät siitä, että Jumala ilmestyi ihmisille ruumiissa ja että Sinun povesi tuli taivasta avarammaksi. Sen tähden Sinua, oi Jumalansynnyttäjä, enkelein ja ihmisten joukot ylistävät. Kynttilät sammutetaan. Lukija: Pyhä Jumala Isä meidän Troparit: Saata, oi Vapahtaja, Sinun palvelijaisi sielut lepoon edesmenneitten vanhurskasten henkien kanssa ja kätke heidät autuaalliseen elämään Sinun tykönäsi, oi ihmisiä rakastava.

13 Sinun lepoosi, oi Herra, jossa kaikki Sinun pyhäsi lepäävät, saata myös Sinun palvelijaisi sielut, sillä Sinä olet ainoa, joka ihmisiä rakastat. Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Sinä olet Jumala, joka menit alas tuonelaan ja päästit vangitut irti kahleista. Sinä itse, oi Vapahtaja, saata lepoon Sinun palvelijaisi sielut. Nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen. Oi ainoa puhdas, viaton Neitsyt, joka neitseellisesti Jumalan synnytit, rukoile pelastusta nukkuneiden sieluille. Ektenia edesmenneitten puolesta: Armahda meitä, Jumala Pappi lukee ääneen: Henkien ja kaiken lihan Jumala Sinä, Kristus Jumalamme, olet nukkuneiden palvelijaisi Se on viisautta. Kaikkein pyhin Jumalansynnyttäjä, pelasta meidät. Kunnia olkoon Sinulle, Kristus jne. Loppusiunaus: Eläviä ja kuolleita hallitseva kuolleista ylösnoussut Kristus, totinen Jumalamme, puhtaimman Äitinsä, pyhien, kunniallisten ja korkeasti kiitettyjen apostolien, jumalankantajain pyhittäjäisäimme ja kaikkien pyhiensä

14 esirukouksien tähden vieköön poismenneitten palvelijainsa (nimet) sielut vanhurskaitten asuntoihin, saattakoon heidät lepoon Aabrahamin helmaan ja lukekoon vanhurskaitten joukkoon ja meitäkin armahtakoon hyvyydessään ja ihmisrakkaudessaan. Pappi edelleen: Anna, Herra, ikuinen rauha autuaalliseen kuolonuneen nukkuneille palvelijoillesi (nimet) ja suo heille iankaikkinen muisto. Veisaajat: Iankaikkinen muisto, iankaikkinen muisto, iankaikkinen muisto. Tai: Olkaa iäti muistetut, te autuuteen kutsutut ja aina muistettavat veljemme ja sisaremme. Viimeisen veisun aikana pappi suitsuttaa muistelupöydän ympäri ja rukoilijoille.

15

16

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta:

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS Pappi (ks. ohjeet):

Lisätiedot

Kanoni. Edesmenneen puolesta.

Kanoni. Edesmenneen puolesta. Kanoni Edesmenneen puolesta www.ortodoksi.net Kanoni edesmenneen puolesta Kanoni edesmenneen puolesta on tapana lukea heti kuoleman jälkeen vainajan arkun ääressä. Jos läsnä on pappi, hän lukee sen. Kanoni

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN

JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN Päivitetty 21.12.2014 JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN EHTOOPALVELUS perjantai- iltana P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

LASKIAISVIIKKO. MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala on Herra + pyhän tropari (Minea) jne.

LASKIAISVIIKKO. MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala on Herra + pyhän tropari (Minea) jne. LASKIAISVIIKKO SUNNUNTAIN EHTOOPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän ehtoopalveluksessa. Kunnia... Minea (jos on) MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala

Lisätiedot

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän... Tulkaa kumartukaamme... ja psalmi 103

Lisätiedot

TEMPPELIJUHLA TAI PALVELUKSET SUUREN PYHÄN MUISTONA VIGILIA- tason juhla

TEMPPELIJUHLA TAI PALVELUKSET SUUREN PYHÄN MUISTONA VIGILIA- tason juhla Päivitetty 21.9.2014 TEMPPELIJUHLA TAI PALVELUKSET SUUREN PYHÄN MUISTONA VIGILIA- tason juhla Vigiliaa ennen toimitetaan pieni (vähäinen) ehtoopalvelus. Mikäli temppelin pyhälle ei ole omia pienen ehtoopalveluksen

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET RUKOUKSIA ERI TILAISUUKSISSA Sairaan puolesta Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA-

Lisätiedot

Ruumiittomien voimien kanoni

Ruumiittomien voimien kanoni Ruumiittomien voimien kanoni www.ortodoksi.net Ruumiittomien voimien kanoni Tekijä: Johannes Munkki 1. veisu 8. sävelmä Ihmiset, veisatkaamme ihmeelliselle Jumalallemme voittovirsi, sillä Hän päästi Israelin

Lisätiedot

Triodion. 4. viikko Lauantai

Triodion. 4. viikko Lauantai Triodion 4. viikko Lauantai Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.3.2014 NELJÄNNEN VIIKON LAUANTAI AAMUPALVELUS Heksapsalmin jälkeen Halleluja, 2. säv. Liitelauselmat: Yöstä lähtien henkeni etsii Sinua, Jumala,

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET LAUANTAISIN Yhden tai kahden merkittömän muiston päivänä

JUMALANPALVELUKSET LAUANTAISIN Yhden tai kahden merkittömän muiston päivänä JUMALANPALVELUKSET LAUANTAISIN Yhden tai kahden merkittömän muiston päivänä EHTOOPALVELUS perjantai- iltana P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä

Lisätiedot

PALVELUKSET 12 SUUREN JUHLAN PÄÄTÖSJUHLANA Suuri ylistysveisu lauletaan. Päivälle osuva muu pyhä muisto siirtyy vietettäväksi edellisenä päivänä.

PALVELUKSET 12 SUUREN JUHLAN PÄÄTÖSJUHLANA Suuri ylistysveisu lauletaan. Päivälle osuva muu pyhä muisto siirtyy vietettäväksi edellisenä päivänä. Päivitetty 10.6.2014 PALVELUKSET 12 SUUREN JUHLAN PÄÄTÖSJUHLANA Suuri ylistysveisu lauletaan. Päivälle osuva muu pyhä muisto siirtyy vietettäväksi edellisenä päivänä. EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen.

Lisätiedot

3 esijuhlan tai juhlan stikiiraa 5 pyhän stikiiraa Kunnia pyhän doksastikon Nyt esijuhlan tai juhlan doksastikon

3 esijuhlan tai juhlan stikiiraa 5 pyhän stikiiraa Kunnia pyhän doksastikon Nyt esijuhlan tai juhlan doksastikon Päivitetty 10.9.2014 JUHLAN PALVELUKSET ESI- JA JÄLKIJUHLAN AIKANA Kun esi- tai jälkijuhlaan osuu polyeleotason juhla tai toimitetaan vigilia temppelin pyhälle tai suurelle pyhälle. EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus

Lisätiedot

POLYELEOJUHLAN PALVELUKSET Ehtoopalveluksessa saatto, aamupalveluksessa polyeleo EHTOOPALVELUS

POLYELEOJUHLAN PALVELUKSET Ehtoopalveluksessa saatto, aamupalveluksessa polyeleo EHTOOPALVELUS Päivitetty 23.9.2014 POLYELEOJUHLAN PALVELUKSET Ehtoopalveluksessa saatto, aamupalveluksessa polyeleo EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala...

Lisätiedot

PÄÄSIÄISEN KESKIJUHLA

PÄÄSIÄISEN KESKIJUHLA PÄÄSIÄISEN KESKIJUHLA EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kristus nousi kuolleista... x 3 Pyhä Jumala... Isä meidän... Kunnia... nyt... Tulkaa, kumartukaamme... Psalmi 103 (LXX), Kunnia... nyt... Halleluja

Lisätiedot

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Kalenterissa ei erityismerkkejä, Mineassa on pyhän muistolle 3 stikiiraa

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Kalenterissa ei erityismerkkejä, Mineassa on pyhän muistolle 3 stikiiraa Päivitetty 10.6.2014 ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Kalenterissa ei erityismerkkejä, Mineassa on pyhän muistolle 3 stikiiraa EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas...

Lisätiedot

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen www.ortodoksi.net Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 40.

Lisätiedot

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa 8.2.2007 LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net

Lisätiedot

K/L: Oi Jeesus Kristus (Ehtooveisu) P/D, K: Illan prokimeni (kyseisen päivän mukaan, ei siis liturgisen vuorokauden mukaan)

K/L: Oi Jeesus Kristus (Ehtooveisu) P/D, K: Illan prokimeni (kyseisen päivän mukaan, ei siis liturgisen vuorokauden mukaan) Päivitetty 11.10.2014 ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET, KUN SUURI YLISTYSVEISU ON MÄÄRÄTTY LAULETTAVAKSI EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä

Lisätiedot

Maallikon hautaus Täysi kaava

Maallikon hautaus Täysi kaava Maallikon hautaus Täysi kaava 1 Maallikon hautaus Täysi kaava Kun joku ortodoksisista kristityistä kuolee., niin kutsuvat hänen sukulaisensa papin, joka tultuaan huoneeseen, jossa vainajan maalliset jäännökset

Lisätiedot

+ + + Pappisvainajan. hautaustoimitus

+ + + Pappisvainajan. hautaustoimitus Pappisvainajan siunaustoimitus 1 + + + Pappisvainajan hautaustoimitus + www.ortodoksi.net 2 Pappisvainajan siunaustoimitus + Tätä papin hautaustoimituksen ohjeen olen tehnyt suuren paaston ja pääsiäisen

Lisätiedot

29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA. Ehtoopalvelus. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.

29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA. Ehtoopalvelus. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi. 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA Ehtoopalvelus Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA Ehtoopalvelus

Lisätiedot

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Mineassa pyhälle 6 stikiiraa

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Mineassa pyhälle 6 stikiiraa Päivitetty 10.6.2014 ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Mineassa pyhälle 6 stikiiraa EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän... Herra, armahda

Lisätiedot

SUNNUNTAIN PALVELUKSET (EI JUHLAA) SUURI EHTOOPALVELUS

SUNNUNTAIN PALVELUKSET (EI JUHLAA) SUURI EHTOOPALVELUS Päivitetty 17.9.2014 SUNNUNTAIN PALVELUKSET (EI JUHLAA) SUURI EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus P: Tulkaa, kumartukaamme (4) K: Kiitä, sieluni, Herraa (Alkupsalmi) Jos vigiliaa ei toimiteta, alkusiunauksen

Lisätiedot

AAMUPALVELUKSEN KANONIN LIITELAUSELMAT

AAMUPALVELUKSEN KANONIN LIITELAUSELMAT AAMUPALVELUKSEN KANONIN LIITELAUSELMAT (Lähde: Богослужебные указания на 2006 год. Москва 2005. Kääntänyt diakoni Jorma Häkkinen) Herran juhlina, Paastotriodionin 1 ja Pentekostarionin ajan kanonit: Kunnia

Lisätiedot

Viidensadan keljarukoussääntö

Viidensadan keljarukoussääntö Viidensadan keljarukoussääntö www.ortodoksi.net Optinan luostarin Viidensadan keljarukoussääntö Rukoussäännön nimi tulee siitä, että se on kehitetty Optinan luostarissa ja siihen kuuluu muiden tekstien

Lisätiedot

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle.

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. ORTODOKSINEN RUKOUSHETKI 2014 Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. Taivaallinen kuningas, lohduttaja

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

B. Rukous kuolevan puolesta

B. Rukous kuolevan puolesta B. Rukous kuolevan puolesta Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Kaavaa voidaan käyttää soveltaen. Valkoisella liinalla peitetylle pöydälle voidaan asettaa Raamattu

Lisätiedot

EHTOOPALVELUS EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ IX hetki. Ehtoopalvelus

EHTOOPALVELUS EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ IX hetki. Ehtoopalvelus 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ EHTOOPALVELUS IX hetki Ehtoopalvelus Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ EHTOOPALVELUS

Lisätiedot

JUHLAPALVELUKSET OSUESSAAN SUNNUNTAILLE

JUHLAPALVELUKSET OSUESSAAN SUNNUNTAILLE Päivitetty 17.9.2014 JUHLAPALVELUKSET OSUESSAAN SUNNUNTAILLE Polyeleo- tai vigiliatason juhla, temppelijuhla tai Jumalansynnyttäjän suuri juhla (12 suuren juhlan joukossa). Herran suuren juhlan (12 suuren

Lisätiedot

21. KOULUN SIUNAAMINEN

21. KOULUN SIUNAAMINEN 21. KOULUN IUNAAMINEN Pappi toimittaa pyydettäessä koulun siunaamisen. 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 484 tai 488. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus Alkusiunaus

Lisätiedot

1. Virsi. 2. Alkusiunaus. 3. Johdantosanat. 4. Rippi. Synnintunnustus. Isän ja ( ) Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

1. Virsi. 2. Alkusiunaus. 3. Johdantosanat. 4. Rippi. Synnintunnustus. Isän ja ( ) Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen. Yksityisessä ripissä kuka tahansa voi tunnustaa syntisyytensä tai jonkin erityisen synnin ja saada synninpäästön. Ripin voi ottaa vastaan pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Ripistä

Lisätiedot

Maallikon hautaus Täysi kaava

Maallikon hautaus Täysi kaava Maallikon hautaus Täysi kaava 1 Hautaustoimitus, Pieksämäki 1959 Papin käsikirja, Sortavala 1908 Ehtoo ja aamupalvelus juhla- ja arkipäivinä, Pieksämäki 1956 Raamattu 1938 Trebnikq, Moskva, 1902 2 Maallikon

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA JUHLATRIODIONI Tämä ohje löytyy myös netistä

Lisätiedot

Triodion. 3. viikko Lauantai

Triodion. 3. viikko Lauantai Triodion 3. viikko Lauantai Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.3.2014 KOLMANNEN VIIKON LAUANTAI AAMUPALVELUS Heksapsalmin jälkeen Halleluja, 2. säv. Liitelauselmat: Yöstä lähtien henkeni etsii Sinua, Jumala,

Lisätiedot

Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille

Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille Rukouskanoni Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille www.ortodoksi.net Rukouskanoni arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille Ylienkelien Mikaelin, Gabrielien, Rafaelin ja muiden ruumiittomien voimien

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Taivas, Jumalan kaunis koti

Nettiraamattu lapsille. Taivas, Jumalan kaunis koti Nettiraamattu lapsille Taivas, Jumalan kaunis koti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

5/ Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio

5/ Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio 5/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio www.ortodoksi.net Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio Lapsen pukemisen jälkeen lausuu pappi tämän rukouksen puoliääneen:

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Kuolevan luona. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 396, 498, 552 tai 621.

Kuolevan luona. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 396, 498, 552 tai 621. Kuolevan luona Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Valkoisella liinalla peitetylle pöydälle voidaan asettaa Raamattu ja risti tai krusifiksi sekä sytyttää kynttilä.

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Apostoli Pietari matkusti ympäri maata kertomassa

Lisätiedot

Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto

Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 3.säv. Altistaen mielesi jumalalliselle valistukselle

Lisätiedot

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET PÄÄSIÄISKAUDELLA Tuomaan sunnuntaista alkaen

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET PÄÄSIÄISKAUDELLA Tuomaan sunnuntaista alkaen ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET PÄÄSIÄISKAUDELLA Tuomaan sunnuntaista alkaen Käytössä Pentekostarion ja Minea. Arkiviikot ovat edeltävän sunnuntain jälkijuhlia ja käyttävät sen tekstejä. EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus

Lisätiedot

Surukodissa. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 245, 355, 368 tai 375.

Surukodissa. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 245, 355, 368 tai 375. Surukodissa Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Valkoisella liinalla peitetylle pöydälle voidaan asettaa Raamattu ja risti tai krusifiksi sekä sytyttää kynttilä.

Lisätiedot

KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN

KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN Pappi: Kunnia olkoon sinulle, Jumala. (kolmesti) Lukija: 1. Basileios Suuren rukous Kiitän sinua, Herra, minun Jumalani, ettet ole hylännyt minua syntistä, vaan

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA. Aamupalvelus. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta:

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA. Aamupalvelus. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA Aamupalvelus Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA Aamupalvelus

Lisätiedot

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan KONFIRMAATIOMEU B EKOMUKAUTU virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen

Lisätiedot

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Koonnut ja ohjeistanut kanavointina, Anu Markoff, Rakkaudentähti Ry Ennen rukouksia voit sytyttää kynttilän ja suitsuttaa huonetta Salvialla ja Paolo Santolla.

Lisätiedot

Tammikuun 1. Herramme Jeesuksen Kristuksen ympärileikkaus ja pyhien joukkoon luetun isämme Basileios Suuren muisto

Tammikuun 1. Herramme Jeesuksen Kristuksen ympärileikkaus ja pyhien joukkoon luetun isämme Basileios Suuren muisto Tammikuun 1. Herramme Jeesuksen Kristuksen ympärileikkaus ja pyhien joukkoon luetun isämme Basileios Suuren muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.1.2007 Typikon 1. Ehtoopalveluksessa veisaamme kaksi juhlan

Lisätiedot

Kesäkuun 24. Kalliin, kunniakkaan profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen syntymäpäivä

Kesäkuun 24. Kalliin, kunniakkaan profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen syntymäpäivä Kesäkuun 24. Kalliin, kunniakkaan profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen syntymäpäivä Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.5.2009 1 Typikon 1. Ehtoopalveluksessa avuksihuutostikiiroina Johannes vapautti

Lisätiedot

VAINAJAIN MUISTOLAUANTAI LAUANTAI TUOMIOSUNNUNTAIN EDELLÄ

VAINAJAIN MUISTOLAUANTAI LAUANTAI TUOMIOSUNNUNTAIN EDELLÄ VAINAJAIN MUISTOLAUANTAI LAUANTAI TUOMIOSUNNUNTAIN EDELLÄ Muistelemme kaikkia aikojen alusta asti nukkuneita oikeauskoisia kristittyjä isiämme ja veljiämme. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 11.2.2015

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA VIGILIA Ehtoopalvelus Aamupalvelus Tämä ohje

Lisätiedot

Minea. Syyskuun 14. Kalliin ja eläväksitekevän ristin kokomaailmallinen ylentäminen. Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.2011

Minea. Syyskuun 14. Kalliin ja eläväksitekevän ristin kokomaailmallinen ylentäminen. Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.2011 Minea Syyskuun 14 Kalliin ja eläväksitekevän ristin kokomaailmallinen ylentäminen Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.2011 (Huomautus. Tiedettäköön, että tänä ylentämisen suurena päivänä pääsi pyhien joukkoon

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET OHJEITA JUMALANPALVELUKSIEN TOIMITTAMISEEN JA TÄRKEIMPIÄ POIKKEUKSIA KIRKKOVUODEN ERI AIKOINA JUHLAT Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta:

Lisätiedot

PIENI EHTOONJÄLKEINEN PALVELUS

PIENI EHTOONJÄLKEINEN PALVELUS PIENI EHTOONJÄLKEINEN PALVELUS Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Lukija: Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme, kunnia sinulle. Taivaallinen

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET LOPPUSIUNAUKSET

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET LOPPUSIUNAUKSET 8.2.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET LOPPUSIUNAUKSET Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET LOPPUSIUNAUKSET

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa.

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa. Vietettäessä ehtoollista sairaan luona myös muille läsnä oleville voidaan antaa ehtoollinen. Ehtoollisvälineet asetetaan valkoisella liinalla peitetylle pöydälle. Pöydälle voidaan asettaa myös risti tai

Lisätiedot

Helena Tchervinskij Suuren Paaston 3. lauantai Ortodoksi.net

Helena Tchervinskij Suuren Paaston 3. lauantai Ortodoksi.net Huom! Tätä järjestystä noudatetaan pyhän ja suuren paaston 2-, 3- ja 4- lauantaipäivinä, ellei Johannes Kastajan pään löytymisen (24.2.), pyhien neljänkymmenen marttyyrin (9.3.) tai Ilmestyspäivän (25.3.)

Lisätiedot

Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto

Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Kärsivällisenä kilvoituksen vaivoissa Sinä, puhdas

Lisätiedot

AKATISTOS eli harras rukouskilvoitus. Pyhälle Hengelle. www.ortodoksi.net

AKATISTOS eli harras rukouskilvoitus. Pyhälle Hengelle. www.ortodoksi.net AKATISTOS eli harras rukouskilvoitus Pyhälle Hengelle www.ortodoksi.net Akatistohymni Pyhälle Hengelle 1. kontakki Tulkaa, uskovaiset, ylistäkäämme Pyhän Hengen vuodattamista, sillä Hän laskeutui Isän

Lisätiedot

Akatistohymni. kuolonuneen nukkuneiden puolesta. www.ortodoksi.net

Akatistohymni. kuolonuneen nukkuneiden puolesta. www.ortodoksi.net Akatistohymni kuolonuneen nukkuneiden puolesta www.ortodoksi.net 1 Akatistohymni kuolonuneen nukkuneiden puolesta 1. kontakki: Oi Sinä, joka tutkimattomasta sallimuksestasi olet luonut maailman iankaikkisesta

Lisätiedot

Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008

Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Tuntien Sinut, voittoisa marttyyri, maineikas Akylina, / Pyhän Hengen

Lisätiedot

Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto

Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. (Täydelliset tekstit Juhlaminea

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

ISMAEL SYNTYY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa

ISMAEL SYNTYY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ISMAEL SYNTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

26. LIPUN SIUNAAMINEN

26. LIPUN SIUNAAMINEN 26. LIPUN IUNAAMINEN Pappi siunaa pyydettäessä lipun. Lipun siunaaminen voidaan toimittaa kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Ennen toimitusta kannetaan kuoriin uomen lippu ja sen jäljessä siunattava

Lisätiedot

FARISEUS JA PUBLIKAANI RUKOILEVAT

FARISEUS JA PUBLIKAANI RUKOILEVAT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) FARISEUS JA PUBLIKAANI RUKOILEVAT 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Fariseukset olivat sen ajan kirkon johtohenkilöitä.

Lisätiedot

Helena Tchervinskij Suuren Paaston 4. lauantai Ortodoksi.net

Helena Tchervinskij Suuren Paaston 4. lauantai Ortodoksi.net Huom! Tätä järjestystä noudatetaan pyhän ja suuren paaston 2-, 3- ja 4- lauantaipäivinä, ellei Johannes Kastajan pään löytymisen (24.2.), pyhien neljänkymmenen marttyyrin (9.3.) tai Ilmestyspäivän (25.3.)

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto

Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Kuninkaallisesti Sinä, Basiliskos, / saavutit järkkymättömän valtakunnan

Lisätiedot

Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine:

Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: V: Äänirauta V: Ehtoolliskalkki /-malja V: Ehtoollispeite V: Ikoni V: Jälkiviinikauha V: Käspaikka V:Kasteastia V: Keihäs V: Kastepuku/-mekko V: Kirkkoleipä/ prosfora V: Kirkkolippu V: Kirkonkellot V:

Lisätiedot

YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT

YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ YLISTYSVEISUT

Lisätiedot

VIGILIA EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ. Ehtoopalvelus. Aamupalvelus. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta:

VIGILIA EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ.  Ehtoopalvelus. Aamupalvelus. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: 2.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA Ehtoopalvelus Aamupalvelus Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ VIGILIA

Lisätiedot

Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto

Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Jumalassa viisas Helladios, / omalla verelläsi

Lisätiedot

Pyhälle Nektariokselle

Pyhälle Nektariokselle Rukouskanoni Pyhälle Nektariokselle www.ortodoksi.net Rukouskanoni pyhälle Nektariokselle Pyhän Nektarios Eginalaisen muistopäivä on 9.11. 1. veisu 8. sävelmä Kuljettuaan veden yli kuin kuivaa maata ja

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Heinäkuun 30. Muistelemme pyhiä, seitsemäänkymmeneen kuuluvaa apostolia Silasta, Silouanosta, Kreskestä, Epainetosta ja Andronikosta

Heinäkuun 30. Muistelemme pyhiä, seitsemäänkymmeneen kuuluvaa apostolia Silasta, Silouanosta, Kreskestä, Epainetosta ja Andronikosta Heinäkuun 30. Muistelemme pyhiä, seitsemäänkymmeneen kuuluvaa apostolia Silasta, Silouanosta, Kreskestä, Epainetosta ja Andronikosta Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat,

Lisätiedot

www.ortodoksi.net JUMALANPALVELUS PYHÄLLE JOHANNES KRONSTADTILAISELLE

www.ortodoksi.net JUMALANPALVELUS PYHÄLLE JOHANNES KRONSTADTILAISELLE www.ortodoksi.net JUMALANPALVELUS PYHÄLLE JOHANNES KRONSTADTILAISELLE joulukuun 20. päivänä SUURI EHTOOPALVELUS Avuksihuutostikiirat, 6. säv. Jumalan ainosyntyistä Poikaa sinä, pyhä Johannes, rakastit

Lisätiedot

JEESUKSEN RUKOUS. rukouspalvelus. aamu- ja iltapalveluksena. luostareissa, seurakuntien pienryhmissä ja yksityisissä rukouskammioissa

JEESUKSEN RUKOUS. rukouspalvelus. aamu- ja iltapalveluksena. luostareissa, seurakuntien pienryhmissä ja yksityisissä rukouskammioissa JEESUKSEN RUKOUS rukouspalvelus aamu- ja iltapalveluksena luostareissa, seurakuntien pienryhmissä ja yksityisissä rukouskammioissa käytettäväksi www.ortodoksi.net Jeesuksen rukous aamu- ja iltapalveluksena

Lisätiedot

Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto

Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiiroina 3 juhlan ja 3 apostolien stikiiraa. Apostolien stikiirat,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Ylistä Herraa, minun sie. luni, ja kaikki mitä minus sa on hänen pyhää nime. ään. Ylistä Herraa, minun. sieluni, äläkä unohda, mi.

Ylistä Herraa, minun sie. luni, ja kaikki mitä minus sa on hänen pyhää nime. ään. Ylistä Herraa, minun. sieluni, äläkä unohda, mi. Ylistä Herraa, minun sie 1 luni, ja kaikki mitä minus sa on hänen pyhää nime Liturgia ään. Ylistä Herraa, minun Kansan yhteisesti laulamana sieluni, äläkä unohda, mi 2012 tä kaikkea hyvää Jarmo Huttu hän

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

PYHÄ MESSU Katolisen messun järjestys

PYHÄ MESSU Katolisen messun järjestys PYHÄ MESSU Katolisen messun järjestys ALKUVIRSI Seurakunta nousee seisomaan. ALKUTERVEHDYS Pappi avustajineen astuu alttarin äärelle ja osoittaa kunnioitustaan. Tervehdittyään alttaria pappi voi suitsuttaa

Lisätiedot

I HETKI. Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Lukija: Aamen.

I HETKI. Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Lukija: Aamen. I HETKI Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Jos I hetkeä edeltää aamupalvelus, lukija jatkaa suoraan: Tulkaa, kumartukaamme... Muussa tapauksessa luetaan

Lisätiedot

Eläväksitekevän Ristin. kanoni

Eläväksitekevän Ristin. kanoni Eläväksitekevän Ristin kanoni Tekijä: Konstantinos Daponte www.ortodoksi.net Eläväksitekevän Ristin kanoni Tekijä Konstantinos Daponte 1. veisu 4. sävelmä : Minä avaan nyt suuni ja se täytetään Pyhällä

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 15/ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SADANPÄÄMIEHEN USKO 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Meille jo tutussa Jeesuksen kotikaupungissa, Kapernaumissa b) Kertomuksessa

Lisätiedot

Kolossalaiskirjeen 1. luvun selitys

Kolossalaiskirjeen 1. luvun selitys Kolossalaiskirjeen 1. luvun selitys Kolossalaiskirje: 1:1 Paavali, Jumalan tahdosta kristuksen Jeesuksen apostoli, ja veli Timoteus 1:2 Kolossassa asuville pyhille ja uskoville veljille kristuksessa. Armo

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Suomi Kertomus 10/60 www.m1914.org Bible

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot

Helmikuun 20. Pyhien joukkoon luetun isämme, Katanen piispa Leon muisto

Helmikuun 20. Pyhien joukkoon luetun isämme, Katanen piispa Leon muisto Helmikuun 20. Pyhien joukkoon luetun isämme, Katanen piispa Leon muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Jumalassa viisas, autuas Leo, / Sinä yhdistyit

Lisätiedot

Huhtikuun 9. Pyhän marttyyri Evpsihios Kesarealaisen muisto

Huhtikuun 9. Pyhän marttyyri Evpsihios Kesarealaisen muisto Huhtikuun 9. Pyhän marttyyri Evpsihios Kesarealaisen muisto 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Viisas Evpsihios täytti miekalla haavoitettuna suurella häpeällä korskeudessaan ylvästelevän

Lisätiedot

Jos joukkueita oli kaksi, voidaan lopussa laskea, kumman väriä pelimerkkejä oli enemmän.

Jos joukkueita oli kaksi, voidaan lopussa laskea, kumman väriä pelimerkkejä oli enemmän. JUHLAT TUTUIKSI 1. Levitä isot ikonikuvat pöydälle vierekkäin/allekkain. 2. Ensimmäisenä tehtävänä oppilaat tulkitsevat mitä ikoneissa tapahtuu ja liittävät näin juhlien nimet oikeaan ikoniin. 3. Isommat

Lisätiedot