Eläväksitekevän Ristin. kanoni

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Eläväksitekevän Ristin. kanoni"

Transkriptio

1 Eläväksitekevän Ristin kanoni Tekijä: Konstantinos Daponte

2 Eläväksitekevän Ristin kanoni Tekijä Konstantinos Daponte 1. veisu 4. sävelmä : Minä avaan nyt suuni ja se täytetään Pyhällä Hengellä, ja sanani tulvivat elämää kantavan ristin kunniaksi. Minä vietän juhlaa kirkkaasti riemuiten ja iloiten veisaan ylistystä sen ihmeille. Liitelauselma: Oi ylen kunnioitettava risti, Kristuksen pyhä valtikka, kun Helena hengen elävöittämänä näki Sinut, hän huusi Sinulle: Iloitse Kristuksen kunnia, jonka kautta me kaikki olemme puetut kunniaan! Iloitse, ylen autuas risti, Sinua rukoilevien uskovaisten voittamaton voima! Iloitse, miekka joka katkaiset pahojen henkien sarvet! Iloitse, sulohedelmäinen, ylen pyhä puu. Iloitse, sauva, joka olet kasvattanut Kristuksen, elämää virtaavan hedelmän, josta syödessämme korjaamme elämän hedelmää! Iloitse, Valtiaan kunniakas merkki, joka järkyttää maan ja taivaan! Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Iloitse, enkelten ihanuus, ihmisten pelastus, pahojen henkien raskaasti huokaama vamma, oi veisuin ylistetty, elämää antava risti, kärsivien pelastus ja puolustus! 3. veisu Risti, Sinä parannuksen ehtymätön lähde, vahvista hengessä juhlaan kokoontuneet veisaajasi ja jumalallisessa kunniassasi tee heidät kelvollisiksi saamaan kunnian seppeleet. Liitelauselma Risti, pelastuksen alku; risti, marttyyrien ilo, apostolien saarna ja kirkkojen yksimielisyys, varjele, suojele ja turvaa meitä, jotka kerskaamme voimastasi.

3 Sinun merkkisi, oi väkevä, karkottaa pahojen henkien joukot. Sen tähden me huudamme Sinulle: Iloitse, Sinä jonka kautta maa ja taivaalliset on yhdistetty ja ihminen jumaloitettu! Iloitse, Jeesukseni kirkas voitonmerkki, tie joka johdat taivaan asuntoihin! Iloitse, ruhtinaitten kruunu! Iloitse, koko maailman pelastus! Iloitse, totuuden sauva! Kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen. Iloitse, Sinä kuninkaallinen voiman sauva! Iloitse, Sinä Kristuksen sauva, jonka Herra on lähettänyt Siionista! Iloitse, kuolematon kasvi, jonka suojassa kaikki on. 4. veisu Jumalallinen Jeesus, joka jumaluuden istuimella kunniassa istuu, puhtaan käden kannattamana ristinpuulla pelasti ne, jotka Hänelle huutavat: Kunnia olkoon Sinun voimallesi, oi Kristus! Iloitse, risti! Innokkaasti me Sinua ylistämme ja kutsumme Herran jalkojen sijaksi, jonka äärellä kumarramme ja kunnioitamme Häntä, joka korotti esi-isän rikkomuksen kautta langenneen luontomme. Kunnia olkoon, Herra, sinun kunnioitettavalle ristillesi. Jordan todistaa peljättävästä jumalallisesta voimastasi, oi Herran risti, kun se yliluonnollisesti vetäytyi syrjään ja antoi tilaa ylikulkevalle patriarkalle ja nosti ylös Eliisan rautakirveen. Iloitse, Sinä erämaassa näyttäytynyt käärmeittein surmaaja! Iloitse, Herran valkeus, joka valistat kaikki maan ääret! Iloitse, pakanoitten kompastus, epäjumalain tuho ja juutalaisten kadotus! Oi koko maailman kunnia, elämää kantava risti, Sinun nimesi antaa kunnian saarille ja koko mantereelle! Korota kaikkien Kristuksen nimeä kantavien sarvi ja kukista vastustajien pauhu! Me huudamme Sinulle niin kuin olisit elävä: Iloitse, ylen autuas puu! Iloitse, elämän puu! Iloitse, Sinä jota enkelit ja ihmiset alati kumartavat! Iloitse, Sinä taivaan ja maan kerskaus! Pelasta meidät voimallasi!

4 5. veisu Kaikki hämmästyivät Sinun jumalallista kunniaasi, sillä Sinä, ylen autuas puu, kannoit korkealla yli kaiken olevan Jumalan ja näytit meille iankaikkisen, joka lahjoittaa pelastuksen kaikille, jotka Sinulle ylistystä veisaavat. Iloitse, Jumalan takoma ase, uskon vartija, taisteluissa kukistumaton voima. Herran risti, uskovaisten kaksiteräinen miekka! Iloitse, Sinä joka surmaat Haagarin ja ylennät voiton merkit! Iloitse, ihmisten voima ja linnoitus, kallis risti, portaat joiden päässä on Jumala, kaikkien profeettain julistus! Iloitse, Sinä jonka kautta maailma on pyhitetty ja Saatana kukistettu! Iloitse, Herran vapaaehtoisten kärsimysten kunniakas päätös, sillä Sinusta virtasi meille jumalallinen juoma, Hänen ylen puhdas verensä, josta me nääntyneet ihmiset saimme juodaksemme. Oi jumalallisen veren kastelema ylen pyhä risti, Sinä Jumalassa kallis, pelasta vaaroista, kulkutaudeista ja nälänhädästä meidät, jotka uskossa huudamme Sinulle: Iloitse, Sinä lähde, joka vuodatat koko maailmaan pelastavia virtoja! Siunaa, oi Herra, ristisi armolla hyvyytesi vuosi, papit, hallitsijat, sotavoimat ja koko omaisuuskansasi, jotka uskossa kumartavat valoisaa ristiäsi. 6. veisu Tulkaa, Jumalassa viisaat, viettäkäämme Jumalaa kantaneen ristin jumallista ja kunniakasta juhlaa, paukuttakaamme riemuiten käsiämme ja sille naulittua Jumalaa ylistäkäämme. Oi korkein risti! Me, koko maa, kumarramme Sinua ja veisaamme jumalalliselle nimellesi, joka on kunniallinen enkelten edessä ja jota pahojen henkien ruhtinaatkin pelkäävät.

5 Kun Helena tunnisti Sinut, maasta esiin loistaneen meidän kristittyjen valtakuntamme virallisen lipun, hän huusi Sinulle: Iloitse, meidän kunniamme ja vahvistuksemme! Katso, mekin huudamme Sinulle: Iloitse, Herran ylen kunniakas risti! Iloitse, Sinä meidän toivomme! Iloitse, Sinä joka ylennät meidät, kun Sinua koko maailmassa ylennetään! Me uskovaiset iloitsemme nyt voimastasi, sillä Sinä tulit ilon aiheeksi, ja kumarramme Sinua: Iloitse, Sinä ylen kirkas valaisin! Iloitse, Sinä pienokaisten suojelija, jota veisuin ylistetään! 7. veisu Jumalassa viisaat eivät palvelleet luotua Luojan sijaan, vaan miehuullisesti torjuttuaan uhkaavan tulen iloitsivat veisaten: Kiitetty olet Sinä, yli kaiken ylistetty isiemme Herra ja Jumala! Iloitse, silta joka johdat maasta taivaisiin! Iloitse, merkki jonka edessä tulinen miekka peräytyi ja ryöväri pääsi paratiisiin! Veisuin minä ylistän Sinun voimaasi! Iloitse, pappien elämää virtaava kaunistus, meidän kirkkomme perustus ja koko maailman tyyni rauha! Iloitse, Sinä uusi kutsu, katumuksen ja neitsyyden ylläpitäjä! Iloitse, Sinä katoamattomuuden puu! Iloitse, Sinä sauva, joka olet kasvattanut meille kukan, tuoksuvan ruusun, meidän pelastuksemme! Iloitse, Sinä elämän pöytä, jolle leipä on katettu! Iloitse, Sinä nälkäisten ravinto ja myrskyyn joutuneitten satama! Kaikki maan ääret ylistävät Sinua autuaaksi ja huutavat Sinulle: Iloitse, Jumalan sotavaunu, jossa riemuiten ajoi halki taivaan ja syvyyksien, taivaan ääriin asti ikään kuin jättiläinen! Kunnia olkoon Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt, aina ja iankaikkisesti. Amen, Iloitse, Sinä kaikkien kunniallinen armahdus! Iloitse, koko maailman koossapitäjä, risti, jolle korotetun kautta meidätkin korotetaan ja perkele lankeaa sille valmistettuun tuonelan ansaan!

6 8. veisu Hurskaat nuorukaiset pelasti pätsissä Jumalaa kantaneen ristin merkki, silloin tosin kuvauksellinen, mutta nyt todellinen, ja se kutsuu yhteen koko maanpiirin, joka veisaa: Herran luodut, veisaten ylistäkää Herraa, ja korkeasti kunnioittakaa Häntä kaikkina aikoina. Ammentakaamme kaikki runsaasti pelastavan lähteen, jumalallisen ristin, vettä, joka virtaa meidän Luojamme jumalallisesta kyljestä, ja huutakaamme ja veisatkaamme uskossa: Veisaten me ylistämme ja korkeasti kunnioitamme Herran kallista ristiä iankaikkisesti! Oi Herran ihana risti, Sinut pystytettiin taivaan ja maan välille ikään kuin portaiksi, että me ihmiset saisimme kiiruhtaa kohti taivaallisia Sinun kauttasi ja veisata: Veisaten ylistämme ja korkeasti kunnioitamme kallista ristiä kaikkina aikoina! Sinä olet paikka, jolle Herra laski pyhät jalkansa meidän pelastukseksemme. Sen tähden me kumarramme Sinua, oi aurinkona loistava risti, Sinä kilvoittelijoitten nautinto, Sinä Kaikkivaltiaan loistava voitonmerkki Beliaria vastaan, Sinä Jumalaa kantanut leposija! Kuolleet tulevat Sinun kauttasi eläviksi, sillä Sinä kannoit kuoleman kuolettajaa. Sokeat saavat näkönsä, kuurot kuulevat, pahat henget karkotetaan, himot etääntyvät, oi Sinä kymmenien tuhansien hyvyyksien aarre, Vapahtajan risti, paratiisin avain! Oi ylen kunnioitettava, Jumalan lahjoittama ja ihmeellinen, auringon säteitä kirkkaampi risti, Sinä ilmestyit hurskaalle suurelle hallitsijalle, Konstantinokselle. Sen tähden me veisaten ylistämme antajaasi Herraa ja korkeasti kunnioitamme Häntä kaikkina aikoina! 9.veisu Jokainen maan päällä syntynyt hengen valaisemana riemuitkoon. Viettäkööt juhlaa ruumiittomat henkiolennot ja kunnioittaen Jumalanäidin pyhää riemujuhlaa ja huutakoot: Iloitse autuain, puhdas Jumalansynnyttäjä ja ainainen Neitsyt.

7 Oi ylen autuas risti, ohjaa meidän, Sinua kumartavien elämä Kristuksen käskyihin, että huutaisimme Sinulle: Iloitse! Iloitse, Sinä kirouksesta lunastus, sillä Sinulle naulittiin Herra, joka purki kirouksen ja antoi meille siunauksen! Oi risti, Sinun kunniasi on levinnyt koko maan päälle ja täyttänyt taivaatkin! Sen tähden me aina huudamme Sinulle: Iloitse! Iloitse, Sinä jonka kautta me kaikki olemme pelastuneet, kun me kumarramme erottamatonta Kolminaisuutta, Isää, Poikaa ja Henkeä! Sinä olet risti, jonka kautta Mooses muinoin halkaisi meren! Sinä olet pähkinöitä kasvattanut Aaronin sauva! Sinä teit makeiksi Maaran vedet! Sinulle me huudamme: Iloitse, Sinä profeettain julistus, joka aina teet suuria ihmeitä! Oi ylen pyhä risti, koko sielustamme me huudamme Sinulle: Iloitse! Ja Sinun pyhän nimesi piirtämällä me sinetöimme itsemme, kaupunkimme, laivamme, pyhäkkömme ja kaikki yrityksemme, Sinuun luottaen ja Sinun voittaminasi! Korota, oi Kristus, valtakuntamme, joka palvoo Sinua ja kumartaa eläväksi tekevää ristiäsi ja peljättäviä jumalallisia kärsimyksiäsi! Murskaa vastustajamme, että kaikki tulisivat tuntemaan kalliin ristisi voittamattoman voiman! Oi pitkämielinen ja armollinen Kristus, pelasta minut ylen puhtaan Äitisi armolla ja eläväksitekevän ristisi jumalallisella voimalla, sillä Sinä kärsit ristin pelastaaksesi minut, langenneen luomuksesi, joka kannan kuvaasi ja kaltaisuuttasi. Tämä kanoni löytyy myös Internetistä osoitteesta: Liturgiset tekstit

8

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille

Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille Rukouskanoni Arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille www.ortodoksi.net Rukouskanoni arkkienkeleille Mikaelille ja Gabrielille Ylienkelien Mikaelin, Gabrielien, Rafaelin ja muiden ruumiittomien voimien

Lisätiedot

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen www.ortodoksi.net Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 40.

Lisätiedot

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa 8.2.2007 LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net

Lisätiedot

Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine:

Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: V: Äänirauta V: Ehtoolliskalkki /-malja V: Ehtoollispeite V: Ikoni V: Jälkiviinikauha V: Käspaikka V:Kasteastia V: Keihäs V: Kastepuku/-mekko V: Kirkkoleipä/ prosfora V: Kirkkolippu V: Kirkonkellot V:

Lisätiedot

Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto

Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto Toukokuun 17. Pyhien apostolien Andronikoksen ja Junian muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiiroina 3 juhlan ja 3 apostolien stikiiraa. Apostolien stikiirat,

Lisätiedot

Vietämme kaikkien askeesissa loistaneiden pyhittäjä jumalankantajaisien muistoa.

Vietämme kaikkien askeesissa loistaneiden pyhittäjä jumalankantajaisien muistoa. Tekstit ovat Rovasti Tapani Revon suomennoksia Вечная память! Bysantti ja Pohjola - kirjasesta Liisa Toppila kirjoitti ne tietokoneelle; ja Helena-kanttori on stilisoinut ne verrannut niitä slaavinkieliseen

Lisätiedot

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle.

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. ORTODOKSINEN RUKOUSHETKI 2014 Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. Taivaallinen kuningas, lohduttaja

Lisätiedot

Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto

Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto Toukokuun 26. Pyhän apostoli Karpoksen, yhden seitsemästäkymmenestä muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 3.säv. Altistaen mielesi jumalalliselle valistukselle

Lisätiedot

Pyhälle Nektariokselle

Pyhälle Nektariokselle Rukouskanoni Pyhälle Nektariokselle www.ortodoksi.net Rukouskanoni pyhälle Nektariokselle Pyhän Nektarios Eginalaisen muistopäivä on 9.11. 1. veisu 8. sävelmä Kuljettuaan veden yli kuin kuivaa maata ja

Lisätiedot

Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto

Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto Toukokuun 27. Pyhän kunniakkaan pappismarttyyri Helladioksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Jumalassa viisas Helladios, / omalla verelläsi

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta:

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS. Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ AAMUPALVELUS Pappi (ks. ohjeet):

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Heinäkuun 18. Pyhän marttyyri Aimilianoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Heinäkuun 18. Pyhän marttyyri Aimilianoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Heinäkuun 18. Pyhän marttyyri Aimilianoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Herra, Sinä puit taistelijan voittamattomaan voimaan korkeudesta

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

Kesäkuun 3. Pyhän marttyyri Lukillianoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Kesäkuun 3. Pyhän marttyyri Lukillianoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Kesäkuun 3. Pyhän marttyyri Lukillianoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Kateuden kalvamat Herran surmaajien lapset kavalsivat Sinut, oi

Lisätiedot

Ehtoopalveluksessa. Aamupalveluksessa. Avuksihuutostikiirat, 4.säv.

Ehtoopalveluksessa. Aamupalveluksessa. Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Toukokuun 7. Muistelemme taivaalle kuningas Konstantioksen, Konstantinos Suuren pojan, aikana päivän kolmannella hetkellä ilmestynyttä kalliin ristin merkkiä Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto

Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto Toukokuun 22. Pyhän marttyyri Basiliskoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Kuninkaallisesti Sinä, Basiliskos, / saavutit järkkymättömän valtakunnan

Lisätiedot

Jos joukkueita oli kaksi, voidaan lopussa laskea, kumman väriä pelimerkkejä oli enemmän.

Jos joukkueita oli kaksi, voidaan lopussa laskea, kumman väriä pelimerkkejä oli enemmän. JUHLAT TUTUIKSI 1. Levitä isot ikonikuvat pöydälle vierekkäin/allekkain. 2. Ensimmäisenä tehtävänä oppilaat tulkitsevat mitä ikoneissa tapahtuu ja liittävät näin juhlien nimet oikeaan ikoniin. 3. Isommat

Lisätiedot

Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008

Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 Kesäkuun 13. Pyhän marttyyri Akylinan muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Tuntien Sinut, voittoisa marttyyri, maineikas Akylina, / Pyhän Hengen

Lisätiedot

Toukokuun 3. Pyhien marttyyrien Timotheoksen ja Mauran muisto

Toukokuun 3. Pyhien marttyyrien Timotheoksen ja Mauran muisto Toukokuun 3. Pyhien marttyyrien Timotheoksen ja Mauran muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Kristuksen pariskunta, jumalallinen pari, / marttyyrien

Lisätiedot

Kesäkuun 23. Pyhän marttyyri Agrippinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Kesäkuun 23. Pyhän marttyyri Agrippinan muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Kesäkuun 23. Pyhän marttyyri Agrippinan muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.5.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Paljon taistellut Agrippina, / Sinä marttyyrien kallisarvoinen kaunistus,

Lisätiedot

Tammikuun 30. Pyhän pappismarttyyrin, Rooman paavi Hippolytoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Tammikuun 30. Pyhän pappismarttyyrin, Rooman paavi Hippolytoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä Tammikuun 30. Pyhän pappismarttyyrin, Rooman paavi Hippolytoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.1.2007 Hänen palveluksensa veisataan ehtoojälkeisessä palveluksessa. Ehtoo ja aamupalveluksessa lauletaan

Lisätiedot

Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto

Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto Huhtikuun 24. Pyhittäjä-äitimme Elisabet Ihmeidentekijän muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Kärsivällisenä kilvoituksen vaivoissa Sinä, puhdas

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Toukokuun 1. Pyhän profeetta Jeremian muisto

Toukokuun 1. Pyhän profeetta Jeremian muisto Toukokuun 1. Pyhän profeetta Jeremian muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Pyhän avuksihuutostikiirat, 8.säv. Herra, Sinä tunsit kunniakkaan Jeremiaan jo ennen hänen muovaamistaan

Lisätiedot

Marraskuun 16. Pyhän apostolin ja evankelistan Matteuksen muisto

Marraskuun 16. Pyhän apostolin ja evankelistan Matteuksen muisto Marraskuun 16. Pyhän apostolin ja evankelistan Matteuksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 17.12.2008 1 Typikon 1. Jos apostolin muisto osuu muulle päivälle, kuin sunnuntaiksi, hänen palveluksensa veisataan

Lisätiedot

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS

SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS SUUREN PAASTON ARKIPÄIVÄN EHTOO- JA AAMUPALVELUS EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän... Tulkaa kumartukaamme... ja psalmi 103

Lisätiedot

Marraskuun 19. Pyhän profeetta Obadjan sekä pyhän marttyyri Barlaamin muisto

Marraskuun 19. Pyhän profeetta Obadjan sekä pyhän marttyyri Barlaamin muisto Marraskuun 19. Pyhän profeetta Obadjan sekä pyhän marttyyri Barlaamin muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 17.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Profeetan avuksihuutostikiirat, 1.säv. (säkeet 1 4,L) Sinä, Obadja,

Lisätiedot

AAMUPALVELUKSEN KANONIN LIITELAUSELMAT

AAMUPALVELUKSEN KANONIN LIITELAUSELMAT AAMUPALVELUKSEN KANONIN LIITELAUSELMAT (Lähde: Богослужебные указания на 2006 год. Москва 2005. Kääntänyt diakoni Jorma Häkkinen) Herran juhlina, Paastotriodionin 1 ja Pentekostarionin ajan kanonit: Kunnia

Lisätiedot

Minea. Elokuun 14. Ylen pyhän Jumalansynnyttäjän nukkumisen esijuhla ja profeetta Miikan muisto. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4.

Minea. Elokuun 14. Ylen pyhän Jumalansynnyttäjän nukkumisen esijuhla ja profeetta Miikan muisto. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4. Minea Elokuun 14 Ylen pyhän Jumalansynnyttäjän nukkumisen esijuhla ja profeetta Miikan muisto Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4.2013 Typikon 1. Jos esijuhla osuu muulle päiväksi, kuin sunnuntaiksi,

Lisätiedot

Joulukuun 16. Pyhän profeetta Haggain muisto

Joulukuun 16. Pyhän profeetta Haggain muisto Joulukuun 16. Pyhän profeetta Haggain muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 8.säv. Kirkas elämä ja vaellus teki Sinut, kunniakas, / jumalalliseksi asumukseksi

Lisätiedot

Minea. Syyskuun 14. Kalliin ja eläväksitekevän ristin kokomaailmallinen ylentäminen. Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.2011

Minea. Syyskuun 14. Kalliin ja eläväksitekevän ristin kokomaailmallinen ylentäminen. Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.2011 Minea Syyskuun 14 Kalliin ja eläväksitekevän ristin kokomaailmallinen ylentäminen Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.2011 (Huomautus. Tiedettäköön, että tänä ylentämisen suurena päivänä pääsi pyhien joukkoon

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN

JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN Päivitetty 21.12.2014 JUMALANPALVELUKSET VAINAJIEN MUISTOKSI LAUANTAISIN EHTOOPALVELUS perjantai- iltana P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Triodion. 4. viikko Keskiviikko

Triodion. 4. viikko Keskiviikko Triodion 4. viikko Keskiviikko Julkaistu Ortodoksi.netissä 25.3.2014 NELJÄNNEN VIIKON KESKIVIIKKO AAMUPALVELUS Psalmikatisman 1:sen kunnian jälkeen vuorosävelmän mukaiset katismatroparit. 2:sen kunnian

Lisätiedot

Helmikuu. Jumalansynnyttäjän stikiiroita ja katismatropareita sekä kärsimysstikiiroita ja -tropareita jumalansynnyttäjälle

Helmikuu. Jumalansynnyttäjän stikiiroita ja katismatropareita sekä kärsimysstikiiroita ja -tropareita jumalansynnyttäjälle Helmikuu Jumalansynnyttäjän stikiiroita ja katismatropareita sekä kärsimysstikiiroita ja -tropareita jumalansynnyttäjälle 1 Typikon Näitä lauletaan päivän pyhän stikiiroiden jälkeen Temppeliintuomisen

Lisätiedot

Ruumiittomien voimien kanoni

Ruumiittomien voimien kanoni Ruumiittomien voimien kanoni www.ortodoksi.net Ruumiittomien voimien kanoni Tekijä: Johannes Munkki 1. veisu 8. sävelmä Ihmiset, veisatkaamme ihmeelliselle Jumalallemme voittovirsi, sillä Hän päästi Israelin

Lisätiedot

Viidensadan keljarukoussääntö

Viidensadan keljarukoussääntö Viidensadan keljarukoussääntö www.ortodoksi.net Optinan luostarin Viidensadan keljarukoussääntö Rukoussäännön nimi tulee siitä, että se on kehitetty Optinan luostarissa ja siihen kuuluu muiden tekstien

Lisätiedot

Heinäkuun 13. Ylienkeli Gabrielin juhla, ja pyhittäjäisämme Stefanos Sabbaiteksen muisto

Heinäkuun 13. Ylienkeli Gabrielin juhla, ja pyhittäjäisämme Stefanos Sabbaiteksen muisto Heinäkuun 13. Ylienkeli Gabrielin juhla, ja pyhittäjäisämme Stefanos Sabbaiteksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Ylienkelin avuksihuutostikiirat, 1.säv. Suuri, jumalallinen,

Lisätiedot

SYYSKUUN 19. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhien marttyyrien Trofimoksen, Sabbatioksen ja Dorymedonin muisto.

SYYSKUUN 19. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhien marttyyrien Trofimoksen, Sabbatioksen ja Dorymedonin muisto. SYYSKUUN 19 Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015 Pyhien marttyyrien Trofimoksen, Sabbatioksen ja Dorymedonin muisto. EHTOOPALVELUS Avuksihuutostikiirat, juhlan stikiirat, 8. säv. Oi suurta ihmettä!

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

Kesäkuun 24. Kalliin, kunniakkaan profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen syntymäpäivä

Kesäkuun 24. Kalliin, kunniakkaan profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen syntymäpäivä Kesäkuun 24. Kalliin, kunniakkaan profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen syntymäpäivä Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.5.2009 1 Typikon 1. Ehtoopalveluksessa avuksihuutostikiiroina Johannes vapautti

Lisätiedot

Triodion. 4. viikko Perjantai

Triodion. 4. viikko Perjantai Triodion 4. viikko Perjantai Julkaistu Ortodoksi.netissä 25.3.2014 NELJÄNNEN VIIKON PERJANTAI AAMUPALVELUS Psalmikatisman 1:sen kunnian jälkeen vuorosävelmän mukaiset katismatroparit. 2:sen kunnian jälkeen

Lisätiedot

Akatistoshymni hengelliselle portaalle, kalliille ristille

Akatistoshymni hengelliselle portaalle, kalliille ristille Akatistoshymni hengelliselle portaalle, kalliille ristille 1. kontakki 8. sävelmä Kolmesti siunattu ja ylistettävä Kristuksen risti, me uskovaiset kunnioitamme ja ylistämme sinua riemukkaasti sinua ylennettäessä.

Lisätiedot

5/ Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio

5/ Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio 5/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio www.ortodoksi.net Euhologion / Kaste Pyhällä Mirhalla voitelun mysteerio Lapsen pukemisen jälkeen lausuu pappi tämän rukouksen puoliääneen:

Lisätiedot

Helmikuun 10. Pyhän pappismarttyyri Kharalampeksen muisto

Helmikuun 10. Pyhän pappismarttyyri Kharalampeksen muisto Helmikuun 10. Pyhän pappismarttyyri Kharalampeksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Typikon I 1. Jos pappismarttyyrin muisto osuu mille hyvänsä päivälle, paitsi sunnuntaiksi, triodionin

Lisätiedot

3. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008

3. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 3. Sävelmä Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 SISÄLLYSLUETTELO SUNNUNTAI ILTA... 1 EHTOOPALVELUS... 1 MAANANTAIAAMU... 2 AAMUPALVELUS... 2 LITURGIA...13 MAANANTAI ILTA...14 EHTOOPALVELUS...14

Lisätiedot

Triodion. 1. viikko Lauantai

Triodion. 1. viikko Lauantai Triodion 1. viikko Lauantai Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.3.2014 ENSIMMÄISEN VIIKON LAUANTAI Aamupalvelus Heksapsalmin jälkeen Herra on Jumala, ja Hän antoi valon meille loistaa. / Siunattu olkoon Hän,

Lisätiedot

YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT

YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ YLISTYSVEISUT JA PROKIMENIT Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ YLISTYSVEISUT

Lisätiedot

KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN

KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN KIITOSRUKOUKSET PYHÄN EHTOOLLISEN JÄLKEEN Pappi: Kunnia olkoon sinulle, Jumala. (kolmesti) Lukija: 1. Basileios Suuren rukous Kiitän sinua, Herra, minun Jumalani, ettet ole hylännyt minua syntistä, vaan

Lisätiedot

Toukokuun 31. Pyhän marttyyri Hermeiaksen muisto

Toukokuun 31. Pyhän marttyyri Hermeiaksen muisto Toukokuun 31. Pyhän marttyyri Hermeiaksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Sinua heikkoudessasi vahvistaneen vastustamaton armo / osoitti

Lisätiedot

Triodion. 3. viikko Ristinkumartamisen sunnuntai

Triodion. 3. viikko Ristinkumartamisen sunnuntai Triodion 3. viikko Ristinkumartamisen sunnuntai Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.3.2014 RISTINKUMARTAMISEN SUNNUNTAI PIENI EHTOOPALVELUS Avuksihuutostikiirat, 6. säv. Liitelauselma: Minun sieluni odottaa

Lisätiedot

Toukokuun 6. Pyhän ja vanhurskaan Jobin muisto.

Toukokuun 6. Pyhän ja vanhurskaan Jobin muisto. Toukokuun 6. Pyhän ja vanhurskaan Jobin muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Sinä, ylen hyvä, / annoit kärsivällisyyden ja miehuullisuuden esikuvaksi

Lisätiedot

Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto

Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto Lokakuun 23. Pyhän pappismarttyyrin ja apostolin Jaakobin, Herran veljen, muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. (Täydelliset tekstit Juhlaminea

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ 30.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ LIITTEET RUKOUKSIA ERI TILAISUUKSISSA Sairaan puolesta Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA-

Lisätiedot

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan KONFIRMAATIOMEU B EKOMUKAUTU virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen

Lisätiedot

Maaliskuun 26. Jumalanpalvelus ylienkeli Gabrielin kunniaksi. Julkaistu Ortodoksi.netissä

Maaliskuun 26. Jumalanpalvelus ylienkeli Gabrielin kunniaksi. Julkaistu Ortodoksi.netissä Maaliskuun 26. Jumalanpalvelus ylienkeli Gabrielin kunniaksi Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Suuri, jumalallinen, valonkirkas ja taivaallinen henki

Lisätiedot

Heinäkuun 30. Muistelemme pyhiä, seitsemäänkymmeneen kuuluvaa apostolia Silasta, Silouanosta, Kreskestä, Epainetosta ja Andronikosta

Heinäkuun 30. Muistelemme pyhiä, seitsemäänkymmeneen kuuluvaa apostolia Silasta, Silouanosta, Kreskestä, Epainetosta ja Andronikosta Heinäkuun 30. Muistelemme pyhiä, seitsemäänkymmeneen kuuluvaa apostolia Silasta, Silouanosta, Kreskestä, Epainetosta ja Andronikosta Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat,

Lisätiedot

Toukokuun 20. Pyhän marttyyri Thallelaioksen muisto

Toukokuun 20. Pyhän marttyyri Thallelaioksen muisto Toukokuun 20. Pyhän marttyyri Thallelaioksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiiroina 3 juhlan stikiiraa ja 2 pyhän stikiiraa Pyhän stikiirat, 4.säv. Verisateella

Lisätiedot

Lokakuun 14. Pyhien marttyyrien Nazarioksen, Gerbasioksen, Protasioksen ja Kelsioksen, sekä pyhittäjäisämme Kosmas Runoilijan muisto

Lokakuun 14. Pyhien marttyyrien Nazarioksen, Gerbasioksen, Protasioksen ja Kelsioksen, sekä pyhittäjäisämme Kosmas Runoilijan muisto Lokakuun 14. Pyhien marttyyrien Nazarioksen, Gerbasioksen, Protasioksen ja Kelsioksen, sekä pyhittäjäisämme Kosmas Runoilijan muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat

Lisätiedot

Minea. Syyskuun 13. Ylösnousemuksen kirkon vihkiminen; kalliin ristin esijuhla; pyhä marttyyri Kornelius. Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.

Minea. Syyskuun 13. Ylösnousemuksen kirkon vihkiminen; kalliin ristin esijuhla; pyhä marttyyri Kornelius. Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9. Minea Syyskuun 13 Ylösnousemuksen kirkon vihkiminen; kalliin ristin esijuhla; pyhä marttyyri Kornelius. Julkaistu Ortodoksi.netissä 4.9.2011 1. Jos vihkimisen muisto osuu muulle päivälle kuin sunnuntaiksi,

Lisätiedot

TEMPPELIJUHLA TAI PALVELUKSET SUUREN PYHÄN MUISTONA VIGILIA- tason juhla

TEMPPELIJUHLA TAI PALVELUKSET SUUREN PYHÄN MUISTONA VIGILIA- tason juhla Päivitetty 21.9.2014 TEMPPELIJUHLA TAI PALVELUKSET SUUREN PYHÄN MUISTONA VIGILIA- tason juhla Vigiliaa ennen toimitetaan pieni (vähäinen) ehtoopalvelus. Mikäli temppelin pyhälle ei ole omia pienen ehtoopalveluksen

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

SYYSKUUN 16. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhän maineikkaan suurmarttyyri Eufemian muisto.

SYYSKUUN 16. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhän maineikkaan suurmarttyyri Eufemian muisto. SYYSKUUN 16 Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015 Pyhän maineikkaan suurmarttyyri Eufemian muisto. 1. Jos pyhän muisto on muuna päivänä, kuin sunnuntaina, palvelus veisataan niin kuin mineassa on

Lisätiedot

Kesäkuun 1. Pyhän marttyyri Justinos Filosofin sekä erään toisen Justinoksen ja heidän seuralaistensa muisto

Kesäkuun 1. Pyhän marttyyri Justinos Filosofin sekä erään toisen Justinoksen ja heidän seuralaistensa muisto Kesäkuun 1. Pyhän marttyyri Justinos Filosofin sekä erään toisen Justinoksen ja heidän seuralaistensa muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 2.säv. Kun

Lisätiedot

Minea. Elokuun 25. Muistelemme pyhän apostoli Bartolomeoksen jäännösten paluuta, sekä pyhää apostoli Titusta

Minea. Elokuun 25. Muistelemme pyhän apostoli Bartolomeoksen jäännösten paluuta, sekä pyhää apostoli Titusta Minea Elokuun 25 Muistelemme pyhän apostoli Bartolomeoksen jäännösten paluuta, sekä pyhää apostoli Titusta Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4.2013 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat Pyhän Bartolomeoksen

Lisätiedot

SYYSKUUN 17. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhän marttyyri Sofian ja hänen kolmen tyttärensä, Pistiksen, Agapen ja Elpiksen, muisto.

SYYSKUUN 17. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhän marttyyri Sofian ja hänen kolmen tyttärensä, Pistiksen, Agapen ja Elpiksen, muisto. SYYSKUUN 17 Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015 Pyhän marttyyri Sofian ja hänen kolmen tyttärensä, Pistiksen, Agapen ja Elpiksen, muisto. EHTOOPALVELUS Avuksihuutostikiirat. Juhlan stikiirat, 4.

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Syyskuun 18. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhittäjäisämme Eumenioksen, Gortynan piispan, ihmeidentekijän, muisto.

Syyskuun 18. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Pyhittäjäisämme Eumenioksen, Gortynan piispan, ihmeidentekijän, muisto. Syyskuun 18 Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015 Pyhittäjäisämme Eumenioksen, Gortynan piispan, ihmeidentekijän, muisto. EHTOOPALVELUS Avuksihuutostikiirat. Juhlan stikiirat, 1. säv. Meidän pelastuksemme

Lisätiedot

SYYSKUUN 13. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Ylösnousemuksen kirkon vihkiminen; kalliin ristin esijuhla; pyhä marttyyri Kornelios.

SYYSKUUN 13. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Ylösnousemuksen kirkon vihkiminen; kalliin ristin esijuhla; pyhä marttyyri Kornelios. SYYSKUUN 13 Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015 Ylösnousemuksen kirkon vihkiminen; kalliin ristin esijuhla; pyhä marttyyri Kornelios. 1. Jos vihkimisen muisto osuu muulle päivälle kuin sunnuntaiksi,

Lisätiedot

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa Kasteesta ja siihen valmistautumisesta ks. Lapsen kasteen kaava (1. A). Kun kaste toimitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa (messu, sanajumalanpalvelus, viikkomessu,

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

JUMALANSYNNYTTÄJÄN TROPARIT

JUMALANSYNNYTTÄJÄN TROPARIT JUMALANSYNNYTTÄJÄN TROPARIT ARKIPÄIVIEN EHTOO- JA AAMUPALVELUKSIIN 1. SÄVELMÄ Sunnuntai- iltana ja maanantaiaamuna Oi armoitettu, nähdessään sinussa ihmeitten ihmeen luomakunta iloitsee, / sil- lä siemenettä

Lisätiedot

Toukokuun 5. Pyhän ja kunniakkaan suurmarttyyri Irenen muisto.

Toukokuun 5. Pyhän ja kunniakkaan suurmarttyyri Irenen muisto. Toukokuun 5. Pyhän ja kunniakkaan suurmarttyyri Irenen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Sinä, oi puhdas, / pukeuduit omasta verestäsi loistavaan

Lisätiedot

8. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008

8. Sävelmä. Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 8. Sävelmä Julkaistu Ortodoksi.net -sivustolla 25.12.2008 SISÄLLYSLUETTELO SUNNUNTAI ILTA... 1 EHTOOPALVELUS... 1 MAANANTAIAAMU... 2 AAMUPALVELUS... 2 LITURGIA...13 MAANANTAI ILTA...14 EHTOOPALVELUS...14

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Helmikuun 25. Pyhien joukkoon luetun isämme Tarasioksen, Konstantinopolin arkkipiispan, muisto

Helmikuun 25. Pyhien joukkoon luetun isämme Tarasioksen, Konstantinopolin arkkipiispan, muisto Helmikuun 25. Pyhien joukkoon luetun isämme Tarasioksen, Konstantinopolin arkkipiispan, muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 15.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 1.säv. Pitää kuolemaa parempana

Lisätiedot

Heinäkuun 25. Pyhän Annan, ylen pyhän Jumalansynnyttäjän Äidin, nukkuminen

Heinäkuun 25. Pyhän Annan, ylen pyhän Jumalansynnyttäjän Äidin, nukkuminen Heinäkuun 25. Pyhän Annan, ylen pyhän Jumalansynnyttäjän Äidin, nukkuminen Julkaistu Ortodoksi.netissä 14.7.2009 1 Typikon 1. Jos muisto osuu muulle päivälle kuin sunnuntaiksi, palvelus lauletaan minean

Lisätiedot

Triodion. 2. viikko Pyhän Gregorios Palamaksen sunnuntai

Triodion. 2. viikko Pyhän Gregorios Palamaksen sunnuntai Triodion 2. viikko Pyhän Gregorios Palamaksen sunnuntai Julkaistu Ortodoksi.netissä 5.3.2014 TESSALONIKAN ARKKIPIISPAN, PYHÄN GREGORIOS PALAMAKSEN SUNNUNTAI SUURI EHTOOPALVELUS Avuksihuutostikiiroina 6

Lisätiedot

Toukokuun 25. Edelläkävijän kunniallisen pään kolmannen löytämisen muisto

Toukokuun 25. Edelläkävijän kunniallisen pään kolmannen löytämisen muisto Toukokuun 25. Edelläkävijän kunniallisen pään kolmannen löytämisen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 13.12.2008 1 Typikon I 1. Jos muisto osuu keskijuhlan päätöspäiväksi, niin ehtoopalveluksessa laulamme

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET LAUANTAISIN Yhden tai kahden merkittömän muiston päivänä

JUMALANPALVELUKSET LAUANTAISIN Yhden tai kahden merkittömän muiston päivänä JUMALANPALVELUKSET LAUANTAISIN Yhden tai kahden merkittömän muiston päivänä EHTOOPALVELUS perjantai- iltana P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä

Lisätiedot

Suuren paaston 4.viikko

Suuren paaston 4.viikko Paastotriodion Suuren paaston 4.viikko arkipäivien vaihtuvat tekstit (lyhennetty versio) (tätä tekstiä ei voi käyttää jumalanpalveluksessa ilman piispan lupaa) www.ortodoksi.net Romanos Pyrrö, TM 17.3.2008

Lisätiedot

POLYELEOJUHLAN PALVELUKSET Ehtoopalveluksessa saatto, aamupalveluksessa polyeleo EHTOOPALVELUS

POLYELEOJUHLAN PALVELUKSET Ehtoopalveluksessa saatto, aamupalveluksessa polyeleo EHTOOPALVELUS Päivitetty 23.9.2014 POLYELEOJUHLAN PALVELUKSET Ehtoopalveluksessa saatto, aamupalveluksessa polyeleo EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala...

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Toukokuun 9. Pyhän profeetta Jesajan ja pyhän marttyyri Kristoforoksen muisto.

Toukokuun 9. Pyhän profeetta Jesajan ja pyhän marttyyri Kristoforoksen muisto. Toukokuun 9. Pyhän profeetta Jesajan ja pyhän marttyyri Kristoforoksen muisto. Julkaistu Ortodoksi.netissä 28.4.2007 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Lihaksi tulleen Jumalan hiilen puhdistaman,

Lisätiedot

SYYSKUUN 23. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Kalliin ja kunniakkaan Profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen sikiäminen.

SYYSKUUN 23. Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015. Kalliin ja kunniakkaan Profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen sikiäminen. SYYSKUUN 23 Julkaistu Ortodoksi.net-sivustolla 6.1.2015 Kalliin ja kunniakkaan Profeetan, Edelläkävijän ja Kastajan Johanneksen sikiäminen. 1. Jos juhla osuu muulle päivälle kuin sunnuntaiksi, palvelus

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA

Lisätiedot

Kesäkuun 2. Pyhien joukkoon luettua isämme, Konstantinopolin arkkipiispan ja tunnustaja Nikeforoksen muisto

Kesäkuun 2. Pyhien joukkoon luettua isämme, Konstantinopolin arkkipiispan ja tunnustaja Nikeforoksen muisto Kesäkuun 2. Pyhien joukkoon luettua isämme, Konstantinopolin arkkipiispan ja tunnustaja Nikeforoksen muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 10.12.2008 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 4.säv. Me tunnemme

Lisätiedot

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kun kaste toimitetaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa, siihen liitetään tässä esitetyt kohdat. Saarnan jälkeen vanhemmat ja kummit siirtyvät kastettavan

Lisätiedot

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja: Maahan kätkeminen Kaavaa voidaan käyttää uurnaa tai tuhkaa maahan kätkettäessä tai kun vainaja lasketaan hautaan toisella paikkakunnalla varsinaisen hautaan siunaamisen jo tapahduttua. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

LASKIAISVIIKKO. MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala on Herra + pyhän tropari (Minea) jne.

LASKIAISVIIKKO. MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala on Herra + pyhän tropari (Minea) jne. LASKIAISVIIKKO SUNNUNTAIN EHTOOPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän ehtoopalveluksessa. Kunnia... Minea (jos on) MAANANTAIN AAMUPALVELUS Kaava samanlainen kuin arkipäivän aamupalveluksessa. Jumala

Lisätiedot

Huhtikuun 11. Pyhän pappismarttyyri Antipaksen, Pergamonin piispan, muisto

Huhtikuun 11. Pyhän pappismarttyyri Antipaksen, Pergamonin piispan, muisto Huhtikuun 11. Pyhän pappismarttyyri Antipaksen, Pergamonin piispan, muisto Julkaistu Ortodoksi.netissä 3.3.2007 1 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat, 2.säv. Sinä, pyhittäjäpiispa, ammensit runsaana

Lisätiedot

Minea. Elokuun 21. Muistelemme pyhää apostoli Taddeusta ja pyhää marttyyri Bassaa. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla

Minea. Elokuun 21. Muistelemme pyhää apostoli Taddeusta ja pyhää marttyyri Bassaa. Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla Minea Elokuun 21 Muistelemme pyhää apostoli Taddeusta ja pyhää marttyyri Bassaa Julkaistu Ortodoksi.net sivustolla 1.4.2013 Ehtoopalveluksessa Avuksihuutostikiirat Apostolin stikiirat, 8.säv. Autuas apostoli

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä Kristinusko (AR) Kristinuskon historia Kristinuskon syntymä Juutalaisuudessa oli kauan jo odotettu, että maan päälle syntyy Messias, joka pelastaa maailman. Neitsyt Maria synnytti pojan Jeesus Nasaretilaisen,

Lisätiedot

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Kalenterissa ei erityismerkkejä, Mineassa on pyhän muistolle 3 stikiiraa

ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Kalenterissa ei erityismerkkejä, Mineassa on pyhän muistolle 3 stikiiraa Päivitetty 10.6.2014 ARKIPÄIVÄN PALVELUKSET Kalenterissa ei erityismerkkejä, Mineassa on pyhän muistolle 3 stikiiraa EHTOOPALVELUS P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas...

Lisätiedot