PUITESOPIMUS KOSKIEN RIIHENMÄEN VANHAN KOULUN JA HYÖKÄNNUMMEN PÄIVÄKODIN MUUTOSTÖIDEN URAKKASOPIMUKSIA JA KIINTEISTÖNHOITOPALVELUITA MÄNTSÄLÄN KUNTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUITESOPIMUS KOSKIEN RIIHENMÄEN VANHAN KOULUN JA HYÖKÄNNUMMEN PÄIVÄKODIN MUUTOSTÖIDEN URAKKASOPIMUKSIA JA KIINTEISTÖNHOITOPALVELUITA MÄNTSÄLÄN KUNTA"

Transkriptio

1 PUITESOPIMUS KOSKIEN RIIHENMÄEN VANHAN KOULUN JA HYÖKÄNNUMMEN PÄIVÄKODIN MUUTOSTÖIDEN URAKKASOPIMUKSIA JA KIINTEISTÖNHOITOPALVELUITA MÄNTSÄLÄN KUNTA < JA NCC RAKENNUS OY välillä

2 LIITTEET Liite 1a ja 1b Liite 2a ja 2b Urakkasopimukset Kiinteistönhoitosopimukset

3 PUITESOPIMUS TÄMÄ PUITESOPIMUS (jäljempänä myös Sopimus) on tehty..20. OSAPUOLET (1) Mäntsälän kunta (y-tunnus ) (Tilaaja) (2) NCC Rakennus Oy (y-tunnus ) (NCC) (1) (2) yhdessä Osapuolet ja erikseen Osapuoli. 1 MÄÄRITELMÄT Edustaja(t) Kiinteistönhoitosopimus/Kiinteistönhoitosopimuks et Kohde/Kohteet Kiinteistönhoitokuvaus Urakkasopimus/-sopimukset Ylivoimainen Este tarkoittaa Osapuolten nimeämiä Edustajia, joilla on oikeus käyttää heidät nimenneen Osapuolen puhevaltaa toiseen Osapuoleen nähden kaikissa Hankkeeseen ja tähän puitesopimukseen liittyvissä asioissa. tarkoittaa tämän sopimuksen liitteinä 2a ja 2b olevia kohdekohtaisia kiinteistönhoitosopimuksia liitteineen. tarkoittaa Riihenmäen vanhan koulun ja Hyökännummen päiväkodin tämän sopimuksen solmimishetkellä sovittuja muutostyöalueita. joita koskien on solmittu jäljempänä mainitut Urakkasopimukset. Kohteisiin ei lueta piha-alueita. öitä siltä osin kuin ei ole kyse uudisrakentamisesta. tarkoittaa tämän puitesopimuksen liitteenä [2a ja 2b] olevaa kunkin Kohteen kiinteistönhoitosopimuksessa ilmenevää kuvausta, jossa on yksityiskohtaisesti määritelty kiinteistönhoitopalveluita (mm. niiden tuottamistapaa sekä laatua ja edellytettävää laadunvarmistusta) koskevat vaatimukset. tarkoittavat kunkin Kohteen suunnittelua ja rakentamista koskevia urakkasopimuksia, jotka ovat tämän puitesopimuksen liitteenä 1a ja 1bb. tarkoittaa i. puolustustila- tai valmiuslaissa tarkoitettua poikkeuksellista olosuhdetta tai niihin verrattavaa seikkaa, joka estää tämän puitesopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämisen tai aiheuttaa sen, että tämän puitesopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämisen vaatiminen olisi kohtuutonta; ii. Osapuolen jonkin sopimusvelvoitteen täyttämisen estävää lakkoa tai saartoa taikka työnantajajärjestöjen hyväksymää tai päättämää työsulkua tai muuta niihin verrattavaa jonkin sopimusvelvoitteen täyttämisen olennaisesti estävää työtaistelutoimenpidettä; tai 3 (14)

4 iii. muuta sellaista Osapuolista riippumatonta poikkeuksellista seikkaa, joka tekee mahdottomaksi tai huomattavasti vaikeuttaa tämän puitesopimuksen mukaisten velvollisuuksien täyttämistä ja jota Osapuoli ei ole voinut ottaa ennakolta huomioon ja jonka tuottamaa haittaa Osapuoli ei ole voinut kohtuudella poistaa. Tällaiseksi poikkeukselliseksi seikaksi katsotaan mm. veden, sähkön tai lämmönjakelun estyminen, tulipalo ja myrsky tai muu vastaava poikkeuksellinen sääolosuhde, jos tämä aiheutuu Osapuolista riippumattomista syistä. 2 SOPIMUKSEN VOIMAANTULO Tämä puitesopimus tulee voimaan, kun Osapuolet ovat allekirjoittaneet tämän puitesopimuksen liiteasiakirjoineen. 3 KÄYTÄNNÖN YHTEISTOIMINTA 3.1 Osapuolten edustajat Osapuolten on nimettävä tämän puitesopimuksen voimassaolon ajaksi edustajansa ja näiden varaedustajat (Edustaja(t)) Sopimuksen allekirjoitushetkellä Edustajat ovat seuraavat: Tilaaja: Tekninen johtaja Hannu Seppälä Tilapäällikkö Soile Karhinen Varajäsen Rakennuttamispäällikkö Varajäsen Hankesuunnittelija Palveluntuottaja Timo Suominen Jukka Mäkitalo Varajäsen Varajäsen Osapuolet voivat vaihtaa Edustajiaan ilmoittamalla tästä toiselle Osapuolelle jäljemmän kohdan 15 ( Ilmoitukset ja tiedonannot ) mukaisella tavalla Edustajilla on täydet valtuudet edustaa heidät nimennyttä Osapuolta toiseen Osapuoleen nähden kaikissa tähän puitesopimukseen liittyvissä asioissa. 3.2 Yhteistyöryhmä Osapuolet asettavat yhteistyöryhmän (Yhteistyöryhmä), joka toimii kiinteistönhoitojakson aikana ja on sitä koskevissa asioissa ylin päättävä elin. Yhteistyöryhmän tehtävänä on mm. 4 (14)

5 o o o o o valvoa puitesopimuksen ehtojen noudattamista ja mm. kiinteistönhoitopalvelujen vaatimustenmukaisuutta, kehittää Osapuolten välistä yhteistoimintaa, käsitellä laadunvarmistussuunnitelman mukaiset selvitykset ja esitykset, käsitellä ehdotukset kiinteistönhoitopalveluihin tehtävistä muutoksista, sekä käsitellä myös kaikki mahdolliset muut Osapuolten sille osoittamat asiat (mukaan lukien reklamaatiot tai ilmoitukset joiden käsittelyssä mahdollisista erimielisyysaihioista ei ole päästy Edustajien välillä yksimielisyyteen) Yhteistyöryhmä muodostuu kahdesta (2) Tilaajan nimeämästä jäsenestä ja näiden varajäsenistä, sekä kahdesta (2) NCC:n jäsenestä ja näiden varajäsenistä. Yhteistyöryhmän puheenjohtajana toimii valittu Tilaajan jäsen tai tämän ollessa estynyt tämän varajäsen Puitesopimuksen allekirjoitushetkellä Yhteistyöryhmään nimetyt jäsenet ovat seuraavat: Tilaaja: Tekninen johtaja Hannu Seppälä Tilapäällikkö Soile Karhinen Varajäsen Rakennuttamispäällikkö Varajäsen Hankesuunnittelija Palveluntuottaja Timo Suominen Jukka Mäkitalo Varajäsen Varajäsen Osapuolet voivat vaihtaa nimeämänsä Yhteistyöryhmän jäsenen/varajäsenen ilmoittamalla tästä toiselle Osapuolelle jäljemmän kohdan 15 ( Ilmoitukset ja tiedonannot ) mukaisella tavalla Yhteistyöryhmä kokoontuu tarpeen mukaan jommankumman Osapuolista sitä pyytäessä. Yhteistyöryhmän kutsuu koolle sen puheenjohtaja. Mikäli puheenjohtaja ei ole kutsunut ryhmää koolle 5 arkipäivän sisällä pyynnöstä, on kenellä tahansa yhteistyöryhmän jäsenistä oikeus kutsua ryhmä koolle Yhteistyöryhmä on päätösvaltainen, kun vähintään yksi kummankin Osapuolen nimittämä Yhteistyöryhmän jäsen tai tämän varajäsen on paikalla. Mikäli jommankumman Osapuolen nimittämät Yhteistyöryhmän jäsenet jättävät ilman pätevää syytä saapumatta kokoukseen tai kieltäytyvät osallistumasta, toisella Osapuolella on oikeus pitää kokous poissaolosta huolimatta ja saattaa tarvittaessa asiat päätettäväksi kohdan 14 ( Erimielisyyksien ratkaisu ) mukaisesti. 5 (14)

6 3.2.6 Yhteistyöryhmän päätökset edellyttävät Yhteistyöryhmän kokouksessa läsnä olevien Osapuolten jäsenten yksimielistä päätöstä. Yhteistyöryhmän yksimieliset päätökset sitovat molempia Osapuolia. Jos Yhteistyöryhmä ei saavuta käsittelemässään asiassa yksimielisyyttä 30 päivän kuluessa siitä, kun ryhmä ensimmäistä kertaa kokoontui käsittelemään asiaa, kummallakin Osapuolella on oikeus saattaa asia käsiteltäväksi tämän puitesopimuksen kohdan 14 ( Erimielisyyksien ratkaisu ) mukaisesti Yhteistyöryhmä voi tarvittaessa kutsua asiantuntijoita tai esimerkiksi Kohteiden käyttäjiä taikka Alihankkijoita kuultavaksi kokoukseensa Osapuolet vastaavat itse nimittämiensä Yhteistyöryhmän jäsenten tai varajäsenten Yhteistyöryhmän toimintaan osallistumisesta aiheutuvista kustannuksista. 4 URAKKASOPIMUKSET JA KIINTEISTÖNHOITOSOPIMUKSET 4.1 Urakkasopimukset Kohteiden muutostöistä on tämän sopimuksen liitteinä (liitteet 1a ja 1b) kuin myös kiinteistönhoitosopimukset (liitteet 2a ja 2b). 5 OSAPUOLTEN VELVOLLISUUDET YLLÄPIDON AIKANA 5.1 NCC:n velvollisuudet Kiinteistönhoito alkaa kunkin Kohteen osalta kun sitä koskevan Urakkasopimuksen mukainen vastaanottotarkastus on hyväksytysti suoritettu. Mikäli kohde otetaan käyttöön ennen Urakkasopimuksen mukaista valmistumisaikaa, kiinteistönhoito alkaa kyseisestä hetkestä Kiinteistönhoitojakson aikana NCC on velvollinen tuottamaan Kohteen kiinteistönhoitosopimusten (liite 2a ja 2b) sekä Yhteistyöryhmässä toteutettavaksi sovittujen toimenpiteiden mukaiset palvelut niiden edellyttämällä ammattitaidolla ja huolellisuudella, hyvää kiinteistön ylläpidon tapaa noudattaen sekä ottaen huomioon Tilaajan kanssa yhteisesti asetetut tavoitteet. Palvelut tuotetaan Tarjouksen ja tarjoushetken mukaisten standardien ja laatuvaatimusten mukaisesti ja mahdolliset muutokset hintavaikutuksineen sovitaan osapuolten välillä erikseen. 5.2 Tilaajan velvollisuudet Tilaaja on velvollinen maksamaan NCC:lle kustakin Kohteesta kiinteistönhoitomaksua, jonka suuruus määräytyy kohdekohtaisen Kiinteistönhoitosopimuksen mukaisesti ja jonka maksuvelvollisuus alkaa kunkin Kohteen osalta samalla kun kyseisen Kohteen kiinteistönhoitojakso tämän puitesopimuksen ehtojen mukaisesti alkaa, tai mikäli Kohteen käyttöönotto on tapahtunut ennen tätä, käyttöönottohetkestä. Tilaaja on velvollinen toimittamaan NCC:lle tämän edellyttämässä kohtuullisessa ajassa kaikki kiinteistönhoitopalvelujen tuottamiseen Tilaajalta tarvittavat tiedot Lisäksi Tilaaja on velvollinen osallistumaan Yhteistyöryhmän toimintaan ja tekemään kiinteistönhoitopalveluiden suorittamisen kannalta tarpeelliset päätökset kohtuullisessa ajassa sekä muutoin myötävaikuttamaan NCC:n velvollisuuksien täyttämiseen. 6 (14)

7 5.2.3 Tilaaja on velvollinen huolehtimaan, että Kohdetta käytetään tarjouspyyntöaineistossa kuvatun mukaiseen käyttötarkoitukseen, annetun käyttöaikakuvauksen mukaisina ajankohtina sekä Kohdetta koskevien ohjeiden mukaisesti. Lisäksi Tilaaja pyrkii huolehtimaan, että Kohteiden käyttäjät noudattavat terveyden, siisteyden ja järjestyksen ylläpitämiseksi annettuja ohjeita, säännöksiä ja määräyksiä Tilaajan tulee omalta osaltaan parhaansa mukaan varmistaa, että Kohteen käyttö ei hankaloita NCC:n tämän puitesopimuksen mukaisten velvollisuuksien täyttämistä tai kiinteistönhoitokuvauksessa Kohteen kiinteistönhoidolle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Mahdolliset muutostarpeet Kohteen käyttöä koskien käsitellään kohdan 6 ( Muutokset kiinteistönhoitopalveluihin tai puitesopimukseen muutoin ) mukaan. 5.3 Vakuutukset Tilaaja hankkii Kohteille kiinteistövakuutuksen, joiden tulee olla ehdoiltaan tavanomaisen markkinakäytännön mukaiset. Tilaaja on velvollinen toimittamaan NCC:lle vuosittain todistuksen sovitun vakuutusturvan voimassaolosta. NCC ei vastaa sellaisesta vahingosta, joka korvataan tai olisi tullut korvattavaksi Kohteen kiinteistövakuutuksesta. Vakuutustapahtuman sattuessa Tilaaja vastaa myös Kohteen kiinteistövakuutuksen mukaisen omavastuun maksamisesta. 6 MUUTOKSET KIINTEISTÖNHOITOPALVELUIHIN TAI PUITESOPIMUKSEEN MUU- TOIN Osapuolilla on oikeus esittää kiinteistönhoitokuvausta (mukaan lukien Palveluiden laatuvaatimuksia ja laadunhallintajärjestelmää) koskevia muutosehdotuksia, jotka on tehtävä toisille kirjallisesti ja käsiteltävä Yhteistyöryhmässä. Muutosehdotuksessa on määriteltävä vaadittu kiinteistönhoitokuvauksen muutos riittävän yksityiskohtaisesti Tilaajan tekemien muutosehdotusten osalta NCC voi kieltäytyä tekemästä muutoksia kiinteistönhoitokuvaukseen, jos muutos vaikuttaisi olennaisen haitallisesti NCC:n kykyyn täyttää tämän puitesopimuksen mukaiset velvoitteensa. Kieltäytymisperusteet on tässä tapauksessa NCC:n luotettavasti osoitettava ja käsiteltävä Yhteistyöryhmässä, jossa voidaan sopia myös ulkopuolisen asiantuntijan käyttämisestä muutoksen vaikutusten arvioinnissa. Mikäli vaikutuksista ei edellä mainitusta huolimatta päästä Yhteistyöryhmän käsittelyn tuloksena yksimielisyyteen, Tilaajalla on kun kiinteistönhoitojakson alkamisesta on kulunut vähintään 10 vuotta, oikeus irtisanoa tämä puitesopimus päättymään ennen kiinteistönhoitojakson päättymistä. Tilaajan tulee toimittaa kirjallinen irtisanomisilmoitus NCC:lle viimeistään kaksitoista (12) kuukautta ennen sitä päivämäärää, jona sopimus päättyy. Sopimuksen päättyessä Tilaajan irtisanomisen johdosta, Tilaajan on maksettava NCC:lle tämän puitesopimuksen mukaiset maksut ja korvaukset sopimuksen päättymishetkeen mennessä sekä lisäksi sopimussakkona irtisanomista edeltävän 1 kalenterivuoden kiinteistönhoitomaksuja vastaava summa euroa. NCC:llä ei ole oikeutta muuhun korvaukseen sopimuksen ennenaikaisen päättymisen johdosta. NCC:n tulee täyttää puitesopimuksessa sovitut velvoitteet sopimuksen päättymispäivään saakka NCC:n tekemien muutosehdotusten osalta, jos Tilaaja hylkää muutosehdotuksen, sen on myös ilmoitettava hylkäämiselle perustellut syyt. NCC voi riitauttaa hylkäämisen, jos se katsoo, että muutosehdotuksen hylkääminen on 7 (14)

8 tämän puitesopimuksen ehtojen vastaista tai se vaikuttaa haitallisesti NCC:n kykyyn täyttää tämän puitesopimuksen mukaiset velvoitteensa. Vaihtoehtoisesti NCC:llä on, kun vähintään 10 vuotta on kulunut kiinteistönhoitojakson alkamisesta, oikeus irtisanoa tämä puitesopimus päättymään ennen kiinteistönhoitojakson päättymistä. NCC:n tulee tällöin toimittaa kirjallinen irtisanomisilmoitus Tilaajalle viimeistään kaksitoista (12) kuukautta ennen sitä päivämäärää, jona sopimus päättyy. Sopimuksen päättyessä NCC:n irtisanomisen johdosta, NCC:n on maksettava Tilaajalle sopimussakkona irtisanomista edeltävän yhden (1) kalenterivuoden kiinteistönhoitomaksuja vastaava summa euroa. Tilaajalla ei ole oikeutta muuhun korvaukseen sopimuksen ennenaikaisen päättymisen johdosta. NCC:n tulee täyttää puitesopimuksessa sovitut velvoitteet sopimuksen päättymispäivään saakka. 6.2 Puitesopimuksen muuttaminen kiinteistönhoidon osalta Mikäli olosuhteet puitesopimuksen täyttämiselle kiinteistönhoitosopimusten voimassaoloaikana muuttuvat Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ja muutos vaikuttaa välittömästi kiinteistön hoitoon liittyviin suorituksiin tai niiden kustannuksiin, on kummallakin Osapuolella velvollisuus toisen Osapuolen pyynnöstä neuvotella puitesopimuksen ja Kiinteistönhoitosopimusten muuttamiseksi vastaamaan muuttuneita olosuhteita ja sen mukaista sopimustasapainoa. Tällaisena olosuhteena voidaan pitää mm. Tilaajan tai NCC:n toiminnan uudelleen järjestämiseen, kiinteistönhoitopalvelun tuotantostrategiaan, tai toimintaympäristöön liittyvää muutosta, jota puitesopimusta tehtäessä ei ole voitu ottaa huomioon tai tilannetta, jossa Tilaajan ja NCC:n välillä samanaikaisesti tämän puitesopimuksen allekirjoituksen yhteydessä allekirjoitettu Riihenmäen ja Hyökännummen koulujen Uudisrakennusten elinkaaripalveluja koskeva palvelusopimus irtisanotaan tai päättyy. Muutos on tehtävä kirjallisesti ja siinä on yksilöitävä kaikki ne kohdat, joita muutetaan sekä ilmoitettava ajankohta, josta lukien muutokset astuvat voimaan. Mikäli Osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen tässä tarkoitetuista muutoksista 90 päivän kuluessa neuvottelujen aloittamisesta, kummallakin Osapuolella on oikeus irtisanoa tämä puitesopimus ja Kiinteistönhoitosopimukset päättymään ennen kiinteistönhoitojakson päättymistä. Osapuolen tulee tällöin toimittaa kirjallinen irtisanomisilmoitus toiselle Osapuolelle viimeistään kaksitoista (12) kuukautta ennen sitä päivämäärää, jona sopimus päättyy. NCC:n tulee täyttää puitesopimuksessa sovitut velvoitteet sopimuksen päättymispäivään saakka Lainsäädännön tai vastaavan pakottavan määräyksen muutokset Mikäli puitesopimuksen allekirjoituksen jälkeen voimaan tulevan lain, alemman asteisen säädöksen, tai muun rinnastettavan pakottavan määräyksen muutoksen johdosta aiheutuu muutos kiinteistönhoitopalveluihin tai ylipäätään tämän puitesopimuksen soveltamiseen, kyseisenlaisesta muutoksesta aiheutuvat NCC:n toteen näyttämät suorat kustannusvaikutukset yleiskustannuslisineen 12 % korvataan NCC:lle täysimääräisesti Muutoksen johdosta vaadittavasta korvauksesta perusteineen tulee ilmoittaa Tilaajalle kirjallisesti. Päätöksen korvauksesta tekee Yhteistyöryhmä. Jos Osapuolet eivät pääse sopimukseen muutoksen vaikutuksista, ratkaistaan asia tämän puitesopimuksen kohdan 14 ( Erimielisyyksien ratkaisu ) mukaisessa menettelyssä. 8 (14)

9 7 KIINTEISTÖNHOITOPALVELUN LAADUN SEURANTA JA TOIMENPITEET POIK- KEAMIEN JOHDOSTA 7.1 Havaitut poikkeamat kiinteistönhoitokuvauksesta Jos Yhteistyöryhmä havaitsee tai sen tietoon saatetaan, että kiinteistönhoitopalvelut jonkin Kohteen tai Kohteiden osalta toistuvasti poikkeavat kiinteistönhoitokuvauksesta, Yhteistyöryhmä antaa NCC:lle kirjallisen huomautuksen. NCC:n on tällöin[14] päivän kuluessa huomautuksesta esitettävä Yhteistyöryhmän hyväksyttäväksi toimenpiteet ja aikataulu poikkeamien korjaamiseksi NCC:n laiminlyödessä kiinteistönhoitopalveluiden suorittamisen tai kiinteistönhoitokuvauksessa edellytetyn tason saavuttamisen, poikkeaman vaikutus NCC:lle maksettavaan ylläpitopalvelumaksuun määräytyy kunkin Kohteen Kiinteistönhoitosopimuksen (liite 2a ja 2b) mukaisesti. 8 SOPIMUKSEN PÄÄTTYMINEN 8.1 Yleistä Puitesopimuksen voimassaolo päättyy automaattisesti kun kiinteistönhoitojakson alkamisesta on kulunut 20 vuotta, Osapuolet ovat pitäneet taloudellisen loppuselvityksen, ja kumpikin Osapuoli on täyttänyt kaikki tässä puitesopimuksessa määrätyt velvoitteensa, ellei puitesopimusta sitä ennen ole irtisanottu kohdan 6 ( Muutokset kiinteistönhoitopalveluihin tai puitesopimukseen muutoin ) tai purettu tämän kohdan 8 ( Sopimuksen päättyminen ) mukaisesti Tämän puitesopimuksen kohdat 13 ( Salassapito ) ja 14 ( Erimielisyyksien ratkaisu ) sitovat Osapuolia tämän puitesopimuksen voimassaolon päättymisestä huolimatta Jos Tilaaja tai NCC on purkanut Kohdetta koskevan Urakkasopimuksen sen ehtojen mukaisesti, raukeaa tämä puitesopimus automaattisesti kyseisen Kohteen osalta samanaikaisesti kuin Urakkasopimus purkautuu. 8.2 Purkaminen olennaisen sopimusrikkomuksen perusteella Osapuolilla on oikeus purkaa tämä puitesopimus ja siihen liittyvät kiinteistönhoitosopimukset tässä kohdassa 8.2 määriteltyä menettelytapaa noudattaen, jos toinen osapuoli rikkoo olennaisesti tämän Sopimuksen mukaista keskeistä sopimusvelvoitettaan, eikä kirjallisesta kehotuksesta huolimatta korjaa menettelyään kohtuullisessa ajassa Rikkomukseen vetoavan osapuolen tulee antaa toisella osapuolelle ja Yhteistyöryhmän puheenjohtajalle kirjallinen ilmoitus 30 arkipäivän kuluessa n edellisessä kohdassa tarkoitetun sopimusrikkomuksen ilmenemisestä. Ilmoituksessa on yksilöitävä purkuperusteena oleva toisen osapuolen sopimusrikkomus Yhteistyöryhmän on kokoonnuttava viivytyksettä, mutta kuitenkin viimeistään 30 arkipäivän kuluessa siitä, kun Yhteistyöryhmän puheenjohtaja vastaanotti em. ilmoituksen ja käsiteltävä se. 9 (14)

10 8.2.4 Jos Yhteistyöryhmä ei pääse yhteisymmärrykseen ilmoituksessa yksilöidyn sopimusrikkomuksen korjaamisesta tai yhteisymmärryksen saavuttamisen jälkeen rikkonut osapuoli ei ole ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin Yhteistyöryhmän asettamassa kohtuullisessa määräajassa tai ei ole korjannut sopimusrikkomustaan Yhteistyöryhmän päätöksen edellyttämällä tavalla, toisella osapuolella on oikeus antaa kirjallinen purkuilmoitus sopimusta rikkoneelle osapuolelle. Toisella osapuolella n lisäksi oikeus antaa välittömästi kirjallinen purkuilmoitus, mikäli Yhteistyöryhmä ei ole voinut käsitellä purkua koskevaa ilmoitusta rikkoneen osapuolen edustajan ilman perusteltua syytä tapahtuneesta poissaolosta johtuen. Tämä puitesopimus ja siihen liittyvät kiinteistönhoitosopimukset purkautuvat kun purkuilmoitus on tässä kohdassa sanotulla tavalla annettu tiedoksi Sopimuksen purkautuessa sopimusrikkomuksen johdosta, rikkoneen osapuolen on maksettava toiselle osapuolelle sopimussakkona purkautumista edeltävän [yhden (1) kalenterivuoden kiinteistönhoitomaksuja vastaava summa] sekä lisäksi korvattava Tilaajalle Sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä aiheutuvat suorat vahingot siltä osin kuin niiden määrä ylittää edellä mainitun sopimussakon määrän. 8.3 Purkaminen maksukyvyttömyyden perusteella Jos tämän puitesopimuksen voimassaolon aikana toinen osapuoli asetetaan konkurssiin, yrityssaneeraukseen tai selvitystilaan tai se lakkauttaa maksunsa, toisella osapuolella on oikeus välittömästi purkaa tämä puitesopimus lähettämällä kirjallinen purkuilmoitus 1. Sopimus purkautuu kun purkuilmoitus on vastaanotettu Mikäli kysymyksessä on kiinteistönhoitosopimukseen liittyvä Tilaajan maksulaiminlyönti, sopimuksen purkamisen sijasta NCC voi vaihtoehtoisesti keskeyttää ylläpidon ilman seuraamuksia tai korvausvelvollisuutta, kunnes Tilaaja on korjannut menettelynsä Selvyyden vuoksi todetaan, että Urakkasopimuksen olennaisen sopimusrikkomuksen seuraamukset on määritelty Urakkasopimuksessa, eikä Tilaajan Urakkasopimuksen olennainen sopimusrikkomus oikeuta tämän kohdan 8.4 soveltamiseen Kohdan mukaisen välittömän vaikutuksen omaavan purkuilmoituksen annettuaan ilmoituksen tehneellä osapuolella on oikeus ja velvollisuus ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin mahdollisten Sopimuksen purkamisesta aiheutuvien vahinkojen välttämiseksi ja Kohteiden häiriöttömän käytön turvaamiseksi. NCC on velvollinen korvaamaan Tilaajalle tällaisten toimenpiteiden aiheuttamat kustannukset ja Tilaajalla on oikeus vähentää ne mahdollisista maksamatta olevista kiinteistönhoitomaksuista Sopimuksen purkautuessa tässä kohdassa 88.3 tarkoitetun osapuolen maksukyvyttömyyden johdosta, osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle sopimussakkona purkamista edeltävän [yhden (1) kalenterivuoden kiinteistönhoitomaksuja vastaava summa] sekä lisäksi korvattava toiselle osapuolelle Sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä aiheutuvat suorat 1 Tämän Sopimuskohdan soveltamisen edellytyksenä on, että Suomen voimassaoleva lainsäädäntö ei estä purkua viitattujen maksukyvyttömyystilanteiden johdosta. Tällöinkin purku voidaan suorittaa laintulkinnan johdosta edellytettävien menettelytapojen tultua täytetyksi. 10 (14)

11 vahingot siltä osin kuin niiden määrä ylittää edellä mainitun sopimussakon määrän. 8.4 Sopimuksen päättyminen Ylivoimaisen Esteen johdosta Jos jompikumpi Osapuoli on estynyt täyttämästä tämän puitesopimuksen mukaisia velvoitteitaan Ylivoimaisen Esteen vuoksi, toisella Osapuolella ei ole oikeutta vedota sopimusrikkomukseen eikä esittää mitään vaatimuksia sellaisten velvoitteiden osalta, joihin Ylivoimainen Este vaikuttaa Jos Ylivoimainen Este jatkuu siten, että se Osapuoli, jota Ylivoimainen este kohtaa, ei kykene täyttämään sopimusvelvoitteitaan tai olennaista osaa niistä vähintään kuuden (6) kuukauden yhtäjaksoisen ajanjakson ajan ja Osapuolet eivät sovi sellaisista muutoksista tämän puitesopimuksen ehtoihin, joilla ylläpidon tuottaminen voitaisiin turvata, kummallakin Osapuolella on oikeus purkaa tämä puitesopimus välittömin vaikutuksin ja ilman että purkamisesta aiheutuisi vahingonkorvausvelvollisuutta tai muita sanktioita, ilmoittamalla siitä kirjallisesti toiselle Osapuolelle. 9 OSAPUOLTEN ERITYINEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS Osapuolet ovat velvollisia yhtiöoikeudellisten rajoitteiden ja muiden NCC:n toimintaa säätelevien lakien ja määräysten salliessa viipymättä ilmoittamaan toiselle Osapuolelle Sopimuksen Allekirjoituspäivän jälkeen tietoonsa tulevat seikat, jotka vaikuttavat tai jotka voivat vaikuttaa tämän puitesopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseen kuten esimerkiksi kiinteistönhoitopalvelujen tuottamiseen. 10 OSAPUOLTEN YLEINEN VAHINGONKORVAUSVELVOLLISUUS 10.1 Siltä osin kuin tässä puitesopimuksessa tai Kohteen Kiinteistönhoitosopimuksessa ei ole erityisesti muuta määrätty, Osapuolet ovat velvollisia korvaamaan sopimusrikkomuksestaan toiselle Osapuolelle aiheutuneet suorat vahingot. Osapuolet eivät kuitenkaan ole vastuussa vahingosta, joka johtuu Osapuolen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta tekijästä ja jota Osapuoli ei ole voinut kaikkea mahdollista huolellisuutta noudattamallakaan välttää Osapuolet ovat sopimusrikkomuksen sattuessa velvollisia ryhtymään kaikkiin tarpeellisiin toimiin vahinkojen vaikutusten minimoimiseksi. 11 YLIVOIMAISEN ESTEEN MUUT VAIKUTUKSET 11.1 Mikäli kiinteistönhoitojakson aikana ilmenee tässä puitesopimuksessa määritelty Ylivoimainen Este, joka ei kokonaan estä kiinteistönhoitopalveluiden tuottamista, Osapuolet voivat sopia, että kiinteistönhoitopalveluita jätetään osin toteuttamatta. Tässä tapauksessa jollei Kiinteistönhoitosopimuksesta muuta johdu Osapuolet ovat velvollisia sopimaan erikseen paitsi kiinteistönhoitopalveluidentarpeesta ja laajuudesta, myös yhteisesti sovitusti Ylivoimaisen Esteen johdosta tehtyjen kiinteistönhoitopalveluiden tilapäisen toteuttamatta jättämisen vaikutuksista, kuten mm. muutoksista kiinteistönhoitotasoon sekä kiinteistönhoitomaksuun. Vaikutuksista kiinteistönhoitomaksuun sovittaessa tulee korvauksen lähtökohdaksi ottaa se, että se on oikeudenmukaisessa suhteessa toimitettavien kiinteistönhoitopalveluiden laajuuteen. 11 (14)

12 11.2 Mikäli Ylivoimainen Este ei estä Kohteen välttämätöntä kiinteistönhoitoa, ja siitä aiheutuu NCC:lle lisäkustannuksia, tulee Tilaajan korvata NCC:lle tällaiset kustannukset yleiskustannuslisineen 12 % Osapuolet eivät vastaa toisilleen vahingosta tai viivästyksestä, joka johtuu Ylivoimaisesta Esteestä aiheutuvasta tämän puitesopimuksen velvoitteiden laiminlyönnistä, jota Osapuoli ei ole kohtuudella voinut välttää. Toisella Osapuolella ei tällöin kuitenkaan ole velvoitetta jatkaa Sopimuksen täyttämistä omalta osaltaan sitä vastaavilta osin kuin toisen Osapuolen velvoitteiden täyttäminen on keskeytynyt tai olennaisesti viivästynyt taikka häiriintynyt Ylivoimaisen Esteen vuoksi Ylivoimaisen Esteen aiheuttaman, merkitykseltään olennaisen viivästyksen, keskeytyksen tai muun häiriön jatkuttua yhtäjaksoisesti vähintään kuusi (6) kuukautta ilman että olisi nähtävissä, että kyseisen Ylivoimaisen Esteen päättyminen tai velvoitteiden täyttämisen kannalta merkittävä helpottuminen olisi lähitulevaisuudessa näköpiirissä, on Osapuolilla kuitenkin oikeus purkaa Sopimus kohdan 8.4 mukaisesti ko. kohdassa todetuin vaikutuksin. 12 SOPIMUKSEN SIIRTÄMINEN 12.1 Kumpikaan Osapuoli ei voi siirtää puitesopimukseen perustuvia oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan kokonaan tai osaksi kolmannelle ilman toisen Osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. Suostumuksen antamisesta ei voi kieltäytyä, jos siirtävä Osapuoli antaa täyden vakuuden tämän puitesopimuksen mukaisten velvollisuuksien täyttämisestä toiselle Osapuolelle Yo. kohdan mukaisena etukäteissuostumusta vaativana puitesopimuksen tai sen mukaisten oikeuksien tai velvollisuuksien siirtona ei kuitenkaan pidetä: 13 SALASSAPITO a) NCC:n mahdollista osakeyhtiölain mukaista jakautumista tai sulautumista toiseen oikeushenkilöön, b) NCC:n velvollisuuksien täysimääräistä siirtoa NCC:n tai, Tilaajan erikseen antamalla hyväksynnällä, tämän emoyhtiön täysin omistamalle yhtiölle, tai c) Tilaajan lain tai kuntaliitoksen perusteella tapahtuvaa liiketoiminnan siirtymistä kolmannelle siten, että Tilaajana on edelleen kunta tai kuntayhteisö Osapuolet eivät saa luovuttaa tietoja tästä puitesopimuksesta tai sen sisällöstä, Hankkeesta tai sen yhteydessä saamistaan muista tiedoista kolmannelle osapuolelle ellei tiedon antaminen ole sopimuksen täyttämiseksi tarpeellista tai ellei toinen Osapuoli ole antanut tähän etukäteistä kirjallista suostumustaan, taikka ellei tiedon ilmaisemista edellytetä laissa, viranomaismääräyksessä, tai muutoin viranomaisen vaatimuksen johdosta NCC on tietoinen siitä, että Tilaajalla on julkisena toimijana lakimääräisiä ja muita velvoitteita antaa kolmansille osapuolille tietoja toiminnastaan joko suoraan tai epäsuorasti. Tilaajan salassapidon rajat määräytyvät viime kädessä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain ( /621 muutoksineen) perusteella eikä tietojen luovuttamista ko. säädöksen mukaisesti pidetä tämän kohdan 13 vastaisena tietojen luovuttamisena. 12 (14)

13 13.3 Tilaaja on tietoinen siitä, että NCC on julkisena pörssiyhtiönä lakimääräisiä velvoitteita antaa kolmansille osapuolille tietoa toiminnastaan joko suoraan tai epäsuorasti. NCC:n salassapidon rajat määräytyvät viime kädessä lainsäädäntöön perustuvien tiedonantovelvollisuuksien mukaisesti, eikä tietojen luovuttamista lain, asetuksen tai muun viranomaisen päätöksen tai määräyksen perusteella pidetä tämän kohdan 13 vastaisena tietojen luovuttamisena Tilaaja sitoutuu kaikilla käytettävissään olevilla tavoilla olemaan paljastamatta NCC:n liike- tai ammattisalaisuudeksi yksilöimiä seikkoja kolmannelle. Liike- tai ammattisalaisuudeksi katsotaan esimerkiksi tiedot NCC:n ja Alihankkijoiden välisten sopimusten hinnoittelusta, sekä NCC:n mahdollisista yksityiskohtaisista hintatiedoista ja sisällöistä NCC:llä on oikeus käyttää Kohteita julkisena referenssinään. 14 ERIMIELISYYKSIEN RATKAISU 14.1 Välimiesmenettely Osapuolella on oikeus saattaa tästä puitesopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet, joita ei saada ratkaistuksi Osapuolten välisillä neuvotteluilla, ratkaistavaksi lopullisesti yhden välimiehen välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan sääntöjen mukaisesti. Välimiehen nimeää Keskuskauppakamarin välimieslautakunta. Välimiesmenettelyn paikka on Helsinki ja kieli Suomi. 15 ILMOITUKSET JA TIEDONANNOT Urakkasuorituksen aikaiset tiedonannot on toimitettava Urakkasopimuksessa ilmoitetuille vastaanottajille Urakkasopimuksen määräysten mukaisesti Kiinteistönhoitojakson aikana kaikki tähän puitesopimukseen liittyvät ilmoitukset ja muut tiedonannot on toimitettava toiselle Osapuolelle kirjallisessa muodossa alla esitettyjä yhteystietoja käyttäen: Mäntsälä: Mäntsälä yhteyshenkilöt: tekninen johtaja (varahenkilö tilapäällikkö) NCC: ilmoittaa myöhemmin 16 SOPIMUKSEN MUUTTAMINEN Tätä puitesopimusta voidaan muuttaa vain yksimielisesti Osapuolten välisellä kirjallisella muutossopimuksella, joka on kummankin Osapuolen tai tämän asianmukaisesti valtuuttaman edustajan allekirjoittama. 17 SOPIMUKSEN OSITTAINEN PÄTEMÄTTÖMYYS Mikäli tämä puitesopimus, jokin sen ehdoista tai tähän puitesopimukseen perustuen toteutettava järjestely katsotaan osittain tai kokonaisuudessaan pätemättömäksi tai mitättömäksi, on puitesopimus muilta osilta yhä voimassa, ellei puitesopimuksen osan pätemättömyys tai mitättömyys johda koko puitesopimusta tai Hanketta objektiivisesti arvioiden niin merkittävään muutokseen, että puitesopimuksen muiden osien soveltaminen edelleen sellaisenaan olisi sen johdosta kohtuutonta. 13 (14)

14 18 KULUT 18.1 Osapuolet vastaavat itse omista sopimuksen valmisteluun liittyvistä kuluistaan (sisältäen esimerkiksi konsulttien, lakimiesten, tilintarkastajien ja muiden neuvonantajien palkkiot ja kulut) Samoin Osapuolet vastaavat nimittämiensä Yhteistyöryhmän jäsenten tai varajäsenten Yhteistyöryhmän toimintaan osallistumisesta aiheutuvista kustannuksista. 19 KAUPPALAIN SOVELTAMINEN Tähän puitesopimukseen ei sovelleta kauppalakia ( /355) suoraan tai analogisesti. 20 SOPIMUSKAPPALEET JA ALLEKIRJOITUKSET Tätä puitesopimusta kaikkine liitteineen on laadittu kaksi (2) samansanaista kappaletta, yksi (1) kummallekin Osapuolelle. Mäntsälässä, 24. elokuuta 2015 MÄNTSÄLÄN KUNTA NCC Rakennus Oy Nimi Asema Nimi Asema 14 (14)

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO JA INNOFACTOR OYJ 16.6.2014 3815172.3 SISÄLLYSLUETTELO JÄLLEENMYYNTISOPIMUS... 3 OSAPUOLET... 3 SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: KOULULAISKULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta............................................... Yhteystiedot:......................................... Ostajan edustaja:......................................

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö 2 1. Sopimuksen osapuolet Tämä sertifikaattitilisopimus ( Sopimus ) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: Järjestelmän Ylläpitäjä

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 218/2010 vp. Hallituksen esitys laeiksi maanvuokralain muuttamisesta ja perintökaaren 25 luvun

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 218/2010 vp. Hallituksen esitys laeiksi maanvuokralain muuttamisesta ja perintökaaren 25 luvun EDUSKUNNAN VASTAUS 218/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi maanvuokralain muuttamisesta ja perintökaaren 25 luvun 1 b :n 4 momentin kumoamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p. LIITE 2 SOPIMUS SOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRITYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHÄILTOIHIN 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

ELINKAARIHANKKEEN PUITESOPIMUS, SOPIMUSMALLI

ELINKAARIHANKKEEN PUITESOPIMUS, SOPIMUSMALLI RTS 19:34 OHJEKORTTIEHDOTUS [5.6.2019] 1 (9) ELINKAARIHANKKEEN PUITESOPIMUS, SOPIMUSMALLI JOHDANTO Tässä asiakirjassa kuvataan elinkaarihankkeen sopimusrakenne ja kulku sekä jäljempänä esitetään elinkaarihankkeen

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot 1 (6) Procurement training & counseling services SOPIMUS ASIANTUNTIJAPALVELUIDEN HANKINNASTA 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja: Palveluntarjoaja: Hankintayksikkö Y-tunnus Yhteystiedot Nimi Y-tunnus Yhteystiedot

Lisätiedot

SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI [ ]

SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI [ ] SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI JA [ ] [ ]. päivänä [ ]kuuta 2016 Sopimus Työterveyspalvelu Viisarin liiketoiminnan siirtämisestä X Oy:lle SISÄLTÖ 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

LIITE HANKINTASOPIMUS

LIITE HANKINTASOPIMUS Kaupunginhallitus 11.9.2017 Liite 1 LIITE HANKINTASOPIMUS 1 HANKINTASOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Sopijaosapuolet ovat: Hankintayksikkö (Y-tunnus ), jäljempänä Vakuutuksenottaja ja Tarjoaja, jäljempänä

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle.

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle. Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULUKULJETUKSET LINJA-AUTOLLA Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LIITE 3 1(6) 1.11.2012 Dnro KULTTUURI 5665/2012

SOPIMUSLUONNOS LIITE 3 1(6) 1.11.2012 Dnro KULTTUURI 5665/2012 SOPIMUSLUONNOS LIITE 3 1(6) Oulun kaupunki/ Palveluntuottaja Oy Pohjoissuomalaisten kirjastojen kirjastoaineiston kuljetuspalvelun hankinta ajalle 1.1.2013-31.12.2014 ja mahdollisena optiona ajalle 1.1.2015-31.12.2015

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus 1072894-3

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X)

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X) Urjalan kunta Tarjouspyynnön liite 1 D/52/08.01.01.02/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1: HANKINTASOPIMUS, luonnos 19.1.2016 Urjalan kunnan torikuljetusten hankinta ajalla 1.4.2016 31.3.2019 + 1 + 1 optiovuotta

Lisätiedot

(Muut kunnat tekevät hankinnasta oman sopimuksensa soveltaen tätä sopimusluonnospohjaa ja muuttavat kuntakohtaiset tiedot omia vastaaviksi)

(Muut kunnat tekevät hankinnasta oman sopimuksensa soveltaen tätä sopimusluonnospohjaa ja muuttavat kuntakohtaiset tiedot omia vastaaviksi) SOPIMUSLUONNOS 1(5) LIITE 7 HANKINTASOPIMUS / KÄSIPYYHEAUTOMAATTI-, KÄSIPYYHERULLA- JA VAIHTOMATTOPALVELUT 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Nurmijärven kunta/seudullinen hankintapalvelukeskus Y-tunnus 9014643-2

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS Sivu 1/2 TALOYHTIÖ Asunto-osakeyhtiön nimi ja osoite Huoneiston numero OSAKAS Huoneiston osakkeenomistajan nimi ja puhelinnumero

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 YRJÖNKADUN UIMAHALLIKIINTEISTÖSSÄ SIJAITSEVAN TYÖTILAN VUOKRAAMINEN ADALIA SALON & SOLARIUMILLE Sopijapuolet: Vuokranantaja Vuokralaiset Helsingin kaupungin liikuntavirasto

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Tutkimusyhteistyösopimus

Tutkimusyhteistyösopimus Tutkimusyhteistyösopimus 1/5 1 Sopijapuolet Yrkeshögskolan Novia/Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi (y-tunnus 2059910-2), Wolffskavägen 35 B, 65200, Vasa, (jäljempänä Novia ) ja Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8),

Lisätiedot

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa 1.9.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIMUSASIAKIRJAT... 2 1.1 Ehtojen tulkinta... 2 1.2 Tarjous... 2 1.3 Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys... 2 2. MYYJÄN

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston tai vastaavan kohteen (jäljempänä Kohde)

Lisätiedot

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA Liite 3 Sopimusmalli SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Juupajoen kunta (jäljempänä myös Tilaaja ) Y-tunnus: Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti.

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti. Tiedot lainasta 1.1 Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Finnoonportti (Y-tunnus 2611697-6) (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Lainanjärjestäjä ) palvelussa rahoittajille

Lisätiedot

TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU

TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU L I I T E 2 1 (10) TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU PUITESOPIMUSLUONNOS xx.xx.201x xx.xx.201x.. Oy L I I T E 2 2 (10) KONSULTTISOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat

Lisätiedot

SOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA YÖVALVONTAAN Dementiakoti Toiska ja Pentinlamminkoti

SOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA YÖVALVONTAAN Dementiakoti Toiska ja Pentinlamminkoti Sopimusnro x/2013 SOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA YÖVALVONTAAN Dementiakoti Toiska ja Pentinlamminkoti 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET 1.1 JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä, 60800 ILMAJOKI Y-tunnus

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (5) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservitoimittaja) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus

Lisätiedot

Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen.

Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen. ISONKYRÖN KUNTA Edellytämme, että tarjoaja sitoutuu solmimaan mallin mukaisen sopimuksen.. OSTOSOPIMUS JA OSTOSOPIMUKSEN EHDOT - Perusturvatoimen kuljetuspalvelut Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

Asiakassopimus. 8. syyskuuta 2003. TREX Tampere Region Exchange Oy (jäljempänä "TREX") Y-tunnus: 1780867-1 Hermiankatu 6 A 33720 Tampere

Asiakassopimus. 8. syyskuuta 2003. TREX Tampere Region Exchange Oy (jäljempänä TREX) Y-tunnus: 1780867-1 Hermiankatu 6 A 33720 Tampere Asiakassopimus 8. syyskuuta 2003 1 Sopimuksen osapuolet TREX Tampere Region Exchange Oy (jäljempänä "TREX") Y-tunnus: 1780867-1 Hermiankatu 6 A 33720 Tampere (jäljempänä "Asiakas") Y-tunnus: osoite: 2

Lisätiedot

Hyrynsalmen Pesu- ja siivouspalvelu, jäljempänä yritys Hyryntie 29, 89400 HYRYNSALMI

Hyrynsalmen Pesu- ja siivouspalvelu, jäljempänä yritys Hyryntie 29, 89400 HYRYNSALMI 1 VUOKRASOPIMUS 1.1 Sopijapuolet 1.2 Sopimuksen kohde Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI Hyrynsalmen Pesu- ja siivouspalvelu, jäljempänä yritys Hyryntie 29, 89400 HYRYNSALMI

Lisätiedot

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon 1 (5) MPY Mikonkatu 16 50100 Mikkeli MPY PALVELUT OYJ:N KUITULIITTYMIEN ERITYISEHDOT 1.6.2015 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n ja Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä 2 (8) Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tänään tehneet seuraavan luovutuskirjan (jäljempänä

Lisätiedot

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja.

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja. SOPIMUS NÄÖNTUTKIMUSPALVELUN HANKINNASTA KOULUTERVEYDENHUOLTOON 1. Sopijaosapuolet Tilaaja: Nurmijärven kunta Keskustie 2 B/PL 37 01901 Nurmijärvi Y-tunnus: 9014643-2 Yhteyshenkilöt: Sopimusasiat: hankintajohtaja

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta.

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta. 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 26.8.2015 1. Määritelmät ja soveltaminen KT Sales & Solutions Oy:n yleiset toimitusehdot koskevat KT Sales & Solutions Oy:n Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa KT Sales & Solutions

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö:

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (8) Uimahallikemikaalien hankinta Espoon uimahalleihin Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Sopijaosapuolten vastuut Espoon kaupunki jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON. NAANTALIN KAUPUNKI Vesihuoltolaitos Käsityöläiskatu 2 21100 NAANTALI TEOLLISUUSJÄTEVESISOPIMUS xx.xx.xxxx SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

Lisätiedot

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien.

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien. 1 Yleistä 1.1 Ehdot ovat osa Imatran Kylpylä Fitness -jäsensopimusta (myöhemmin Jäsensopimus ), joka

Lisätiedot

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta.

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta. OIKOTIE ASUNNOT OY YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT Oikotien yleiset toimitusehdot koskevat Oikotie Asuntojen Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa Oikotie Asuntojen ja Asiakkaan

Lisätiedot

LUONNOS RT 80343 KONSULTTISOPIMUS. Kohde. Tehtävä. Tilaaja. Konsultti. syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract

LUONNOS RT 80343 KONSULTTISOPIMUS. Kohde. Tehtävä. Tilaaja. Konsultti. syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract RT 80343 KONSULTTISOPIMUS syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract Kohde Tehtävä Tilaaja Tilaajan edustaja sopimusasioissa Osoite Puhelin Laskutusosoite Konsultti Konsultin

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

T U O T AN T O S O P I M U S

T U O T AN T O S O P I M U S Luonnos T U O T AN T O S O P I M U S X ja Y ja Z välillä paikka.. 17307 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet... 1 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 1 3. Ohjelma... 1 4. Hinta- ja maksuehdot... 2 5. y ja Tuottajan

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Valtiokonttori Palvelusopimus 1 (6) Valtion IT-palvelukeskus 354/23/2009..20 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 14,

Lisätiedot

1 TASEHALLINNAN EHTOJEN SOVELTAMINEN MÄÄRITELMÄT MUUT EHDOT TASEVASTUU JA TASEPOIKKEAMIEN KÄSITTELY... 3

1 TASEHALLINNAN EHTOJEN SOVELTAMINEN MÄÄRITELMÄT MUUT EHDOT TASEVASTUU JA TASEPOIKKEAMIEN KÄSITTELY... 3 Tasehallinnan ehdot Tasehallinnan ehdot 2 (5) Sisällysluettelo 1 TASEHALLINNAN EHTOJEN SOVELTAMINEN... 3 2 MÄÄRITELMÄT... 3 3 MUUT EHDOT... 3 4 TASEVASTUU JA TASEPOIKKEAMIEN KÄSITTELY... 3 5 TIEDONVAIHTO

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN KUNTA Liite 2 1 (6)

RUOKOLAHDEN KUNTA Liite 2 1 (6) RUOKOLAHDEN KUNTA Liite 2 1 (6) Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa ole erikseen toisin

Lisätiedot

Liite 3 a. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio

Liite 3 a. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio Liite 3 a. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio 2017.1 1. Toiminnassa noudatettavat ehdot Toiminnassa noudatetaan seuraavia asiakirjoja pätevyysjärjestyksessä:

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua 1 Liite 1 Sopimus Sopijapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ kunnanvaltuusto Toimittaja: Tässä sopimuksessa termillä tilaaja tarkoitetaan Kirkkonummen kuntaa ja termillä toimittaja xx:tä. Termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) SOPIMUSLUONNOS, ERIKOISIKKUNOIDEN PESUPALVELU 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin opetusvirasto, PL 3000, 00099 Helsingin kaupunki jäljempänä Tilaaja

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Liite 4

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Liite 4 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Liite 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA

SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA Liite 7 Sopimusmalli kokonaisuudesta 1 SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA 1 Osapuolet ja yhteyshenkilöt Myyjä: Luumäen kunta (jäljempänä myös Myyjä ) Y-tunnus: Osoite: Myyjän yhteyshenkilö

Lisätiedot

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5. SOPIMUS 1(7) SOPIMUS Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.2020 Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET... 2

Lisätiedot

Osapuolet. a) Siivouspalveluita tarjoava yritys tai yrittäjä (jäljempänä Siivousyritys ); ja. b) Asiakas (jäljempänä Asiakas ).

Osapuolet. a) Siivouspalveluita tarjoava yritys tai yrittäjä (jäljempänä Siivousyritys ); ja. b) Asiakas (jäljempänä Asiakas ). Osapuolet a) Siivouspalveluita tarjoava yritys tai yrittäjä (jäljempänä Siivousyritys ); ja b) Asiakas (jäljempänä Asiakas ). Siivousyritys ja Asiakas jäljempänä myös yhdessä Sopijapuolet ja erikseen Sopijapuoli.

Lisätiedot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot 1. Yleistä Näitä verkkopalvelun käyttöehtoja sovelletaan Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen (jäljempänä Palveluntarjoaja) tuottamaan

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus:

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus: LUOTTOSOPIMUS 1. OSAPUOLET Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, 86601 Haapavesi Y-tunnus: 0184872-4 Haapaveden Vesi Oy (jäljempänä Luotonottaja) Perustettava yhtiö 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

Lisätiedot

1 TEHORESERVIKUORMAN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITO

1 TEHORESERVIKUORMAN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITO Käyttösäännöt 1 (5) SÄÄNNÖT TEHORESERVIJÄRJESTELMÄÄN KUULUVIEN SÄHKÖNKULUTUKSEN JOUSTOON KYKENEVIEN KOHTEIDEN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPIDOLLE, NIIDEN KÄYTÖLLE SEKÄ SÄHKÖNKULUTUKSEN TARJOAMISEEN MARKKINOILLE

Lisätiedot

RAKENNUTTAMISSOPIMUS

RAKENNUTTAMISSOPIMUS RAKENNUTTAMISSOPIMUS Karhunmäen koulu Kuntarahoitus Oyj ja Joensuun kaupunki ja Urakoitsija 24.3.2015 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 SOPIJAPUOLET... 3 2 PROJEKTIN KUVAUS JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 3 SOPIJAPUOLTEN

Lisätiedot

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa Solo International OY:N KULKUVÄLINEIDEN VUOKRAUS- PALVELUIDEN EHDOT 1. OSAPUOLET JA SOVELTAMISALA Näitä sopimusehtoja sovelletaan Solo International Oy:n, jäljempänä Solo ja asiakkaan, jäljempänä Vuokralleottaja

Lisätiedot

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven SOPIMUS Euran kunnan ja Sirkka Surven välillä koskien Euran keskustan osayleiskaavasta Turun hallinto-oikeuteen jätettyä valitusta 13.9.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTA... 3 2 VIRKISTYSALUEEKSI KAAVOITETUN

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Hyvinvointialan liitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Hyvinvointialan liitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 1 HYVINVOINTIALAN LIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja paikka Yhdistyksen nimi on Hyvinvointialan liitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. Liitto on Elinkeinoelämän

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija puh. muissa asioissa: sosiaaliohjaaja puh.

Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija puh. muissa asioissa: sosiaaliohjaaja puh. OSTOPALVELUSOPIMUSLUONNOS ERITYISOPPILAIDEN KULJETUKSET 1. Sopijapuolet Ostaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Ytunnus 2220682-7 Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija

Lisätiedot

Hankintasopimus (luonnos) Liite 4.

Hankintasopimus (luonnos) Liite 4. 1 Hankintasopimus (luonnos) Liite 4. Allekirjoittaneet Mäntsälän kunta/ Mustijoen perusturva, jota tässä sopimuksessa nimitetään tilaajaksi ja Toimittaja Oy, jota tässä sopimuksessa nimitetään toimittajaksi,

Lisätiedot

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä.

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä. MAANVUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Suonenjoen kaupunki PL 13 Y-tunnus: 0208061-4 77601 Suonenjoki 2. Vuokralainen Elisa Oyj PL 40 Y-tunnus 0116510-6 00061 ELISA 3. Vuokrakohde Sopimuksen liitteenä (liite

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (7) Toimistotyön ergonomiatuotteiden hankinta 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) Hankintapalvelut PL 640 Y-tunnus 0101263-6 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1

Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1 SOPIMUS TEKSTIILIVUOKRAUSPALVELUN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1 Palveluntuottaja: nn

Lisätiedot