LINNAMAAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LINNAMAAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2012-2013"

Transkriptio

1 LINNAMAAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE

2 TIEDOTE OPPILAIDEN VANHEMMILLE LUKUVUODEN ASIOISTA Eurajoen kunnan koulutoimi Linnamaan koulu Linnamaantie EURAJOKI puh keittiö KOULUN OPETTAJAT Leena Känä Linnamaantie 627 vuosiluokat EURAJOKI puh Tuomo Ahlfors Puomitie 13 as. 2 vuosiluokat PORI puh tuomo.ahlfors@eurajoki.fi Marja Jalonen Lavilanrantatie 17 liikunta (0-2 lk.), EURAJOKI esiopetus (äidinkieli) puh Marja-Riitta Kopra Riikonkuja 5 B 18 tekstiilityö (3-6 lk.) EURAJOKI Sara Kuitunen musiikki (3-6 lk.) HENKILÖKUNTA Kati Nummi Ruonankatu 15 keittäjä / siivooja Rauma kati.nummi@eurajoki.fi Minna Karvosenoja Välikuja 4 koulunkäyntiavustaja Eurajoki Ap/ip-kerho-ohjaaja minna.karvosenoja@eurajoki.fi Riina Sironen Sydänmaantie 644 Ap/ip-kerho-ohjaaja Eurajoki esikoulunkäyntiavustaja riina.sironen@eurajoki.fi Eila Laurila Hopearannantie 43 koulutaksi LAPIJOKI puh

3 YHTEYDENOTOT Koulun opettajiin saa yhteyden työaikoina ja seuraavina keskusteluun varattuina aikoina: Leena Känä ma, ke ja to klo Tuomo Ahlfors ma, ke ja to klo Yhteydenotot välituntisin koulupäivien aikana tai sähköpostitse. Tekstiviestit ovat ilmoittamiseen, joihin ei oleteta opettajan vastaavan. TUKIOPETUS Tukiopetusta annetaan ensisijaisesti sopimuksen ja tarpeen mukaan. ERITYISOPETUS Erityisopetusta antaa erityisopettaja Eija Kapiainen tiistaisin klo Muutoin tavoitettavissa puh tai sähköpostitse OPPILASHUOLTO Oppilashuoltoon kuuluu oppilaiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtiminen. Oppilashuollon avulla pyritään ehkäisemään ja tunnistamaan oppimisen esteitä, oppimisvaikeuksia sekä muita ongelmia riittävän ajoissa ja puuttumaan niihin. Oppilashuoltoryhmä kokoontuu vähintään kerran lukuvuodessa, sekä tarpeen mukaan. Oppilashuoltoryhmään kuuluu rehtori, erityisopettaja, terveydenhoitaja ja tarvittaessa muita henkilöitä. KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ Lokakuussa järjestetään koulukohtainen vanhempainilta. Vanhempaintapaamiset järjestetään lukuvuoden aikana. Oppilaiden koteihin lähetetään tiedotteita lukuvuoden tapahtumista kuukausittain. Tiedotustilaisuuksia järjestetään tarvittaessa. LUKUVUODEN TYÖAJAT Syyslukukausi Syysloma Joululoma Koulujen urheilupäivä lauantaina (työpäiviä on syyslukukaudella yhteensä 91) Kevätlukukausi Talviloma (viikko 8) Pääsiäisloma (työpäiviä on kevätlukukaudella yhteensä 97)

4 KOULUPÄIVIEN AIKATAULU 1. oppitunti klo oppitunti klo oppitunti klo Ruokailu klo oppitunti klo oppitunti klo oppitunti klo oppitunti klo Aikataulumuutoksista tiedotetaan erikseen OPPILAAN POISSAOLOT Oppilaan poissaoloon koulusta tulee pyytää lupa. Lapsen huoltaja on aina velvollinen ilmoittamaan poissaolon syy luokanopettajalle. Luokanopettajalla on oikeus myöntää vapaata enintään 3 päivää. Tätä pitemmät vapautukset koulunkäynnistä myöntää koulun rehtori. Poissaoloanomuksen löytää koulun Internet-sivuilta. Huoltajan tulee vastata siitä, ettei oppilas ole aiheetta poissa koulusta.

5 KOULURUOKAILU Kouluruokailu tapahtuu jokaisena koulupäivänä klo Ruuan jakaminen tapahtuu yhdistetyssä tekstiilityö- / ruokailutilassa. esikoululaiset hakevat sieltä ruoka-annoksensa ja menevät syömään omaan luokkaansa. 1.-luokan oppilaat syövät kerhotilassa ja 2.-6.:n luokkien oppilaat ruokailevat ruokailutilassa. Kouluruokailun tavoitteena on terveyttä edistävien ruokailutottumuksien oppiminen, hyvät tavat ja sosiaalisuuteen kasvaminen. Kouluruokailussa kiinnitetään huomiota terveydellisiin näkökohtiin. Ruokalista on laadittu viikottain, kuuden viikon jaksoihin. Ruoka-aineallergioista on ilmoitettava koululle, jotta oppilaalle voidaan järjestää ohjeiden mukainen ruokavalio. Allergian tulee olla kouluterveydenhoitajan tai lääkärin toteama. Maku-/mieltymystottumukset eivät ole edellytys erityisruokavaliolle! KOULURUOKAILUA KOSKEVAT OHJEET Ruokaa riittää kaikille, siksi jonossa ei tarvitse hätäillä eikä etuilla. Kaikkea ruokaa on ainakin maistettava. Sanat ole hyvä ja kiitos kuuluvat jokaisen suomalaisen sanavarastoon. Niiden käyttö kuuluu myös ruokailuhetkiin. Rauhallinen keskustelu kuuluu hyviin pöytätapoihin. Ruoka suussa puhuminen on kiellettyä ja metelöinti häiritsee ruokailutilannetta.

6 OPPILASKULJETUKSET Koululaisten kuljetukset suoritetaan aikaisempien vuosien käytäntöä noudattaen. Aamukuljetukset Ilavainen-Hankkila -suunnasta linjaautolla ja taksilla ja Auvi-Verkkokarin suunnasta taksilla. Iltapäiväkuljetukset kotiin suoritetaan yleensä heti oppituntien päätyttyä. Lyhyinä päivinä on taksikuljetus molempiin suuntiin. Koulutaksin kuljettaessa oppilaita ensimmäiseen suuntaan, odottavat toiseen suuntaan matkaavat oppilaat koululla koulun henkilökunnan valvonnassa. Pitkinä, klo päättyvinä päivinä Ilavainen-Hankkila -suuntaan on linjaautokuljetus. Tarkempia tietoja kuljetuksesta saa Eila Laurilalta puh Koulukuljetuksien ja -matkojen tavoitteena on oppilaiden turvallisuus. Oppilaat ohjataan turvalliseen ja oikeanlaiseen liikkumiseen ja käytökseen liikenteessä. Huomioliivien / heijastimien käyttöä suositellaan turvallisuuden lisäämiseksi. OPPILASKULJETUKSEN PELISÄÄNNÖT Oppilaat ovat aikataulun mukaan odottelemassa sovitussa turvallisessa paikassa Autoa odotetaan tien reunassa tai pysäkillä Autoon ei mennä eikä poistuta liikenteen puolelta Autoon mennään rauhassa Taksi- / bussikuskin ohjeita on noudatettava Turvavöitä käytettäessä reppua ei jätetä selkään, vaan se pidetään joko jaloissa, sylissä tai tavaratilassa Koulutaksissa tai bussissa ei saa riehua eikä meluta, ei nimitellä tai kiusata Kännykän käyttö taksissa tai bussissa on kielletty Autosta poistutaan rauhallisesti eikä unohdeta reppuja tai vaatteita autoon Oppilas ei saa koskaan lähteä ylittämään tietä kouluauton edestä tai takaa, vaan odottaa, että kouluauto on lähtenyt Pimeään aikaan on käytettävä heijastinta tai mieluummin huomioliiviä KYPÄRÄN KÄYTTÄMINEN Oppilaille jaettavat bussikortit ovat oppilaiden vastuulla. Oppilas korvaa kadonneen tai vaurioituneen kortin itse tuli voimaan laki, jonka mukaan polkupyöräilijän ja polkupyörän matkustajan on ajon aikana yleensä käytettävä asianmukaista suojakypärää. Lain nojalla koulut voivat velvoittaa oppilaat käyttämään pyöräilykypärää. Kouluun saavat luokkalaiset oppilaat kulkea pyörällä, kun käyttävät pyöräilykypärää. Myös huomioliivien / heijastimien, sekä valon käyttöä suositellaan turvallisuuden lisäämiseksi.

7 TERVEYDENHUOLTO KOULULÄÄKÄRI KOULUTERVEY- DENHOITAJA HAMMASHOITO Koululääkärin vastaanotto on terveyskeskuksessa Eurajoella. Aikavaraukset voi suorittaa terveyskeskuksen vaihteen kautta puh Marjut Mikkonen Tavattavissa koululla kahdesti kuussa, vastaanottoajat ilmoitetaan kuukausitiedotteissa. Muina aikoina terveydenhoitajan tavoittaa puhelimella puh luokkalaisten hammashuolto hoituu koulupäivien aikana hammashoitolan kutsujen perusteella. Kyydityksen koululta / koululle järjestää hammashoitola. Kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa voi ottaa yhteyttä suoraan hammashoitolaan puh , , KOULUN JOHTOKUNTA Koulun johtokuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt: Jäsen Pentti Marjo, puheenjohtaja Tahkoniemi Ann-Marie, Vara pj Kannisto Väinö Heikku Seppo Heinikangas Tero Rantanen Jaana Opettajajäsen Leena Känä Varajäsen Kannisto Karoliina Viitasalo Pekka Heine Juha Heinikangas Marika Rantanen Rami Tuomo Ahlfors Henkilökunnan edustaja Kati Nummi - Koulun johtokunnan tehtävä on edistää koulun ja kodin välistä yhteistyötä. Tavoitteena on, että koulu olisi kaikille mieluinen, tuttu ja turvallinen ympäristö oppia uusia tietoja ja taitoja yhteistyössä koko koulun henkilökunnan kanssa. Johtokunta on mukana koulun opetuksen ja kasvatuksen kehittämisessä ja päättää mm. koulun toimintasuunnitelmasta ja järjestyssäännöistä. Johtokunnan jäsenille voit antaa palautetta ja esittää toiveita koulun ja kodin yhteistyön kehittämiseen.

8 KOULUKUMMIT Kummin saa uusi tai lk:n oppilas. Kummitoiminta on yhteistyötä eri luokka-asteiden kesken. Tavoitteena on pienten ja uusien oppilaiden arjen helpottaminen ja antaa isommille mahdollisuus leikkimielisyyteen. Kummit auttavat kummioppilaitaan koulumatkoilla. Myös retkillä ollaan yhdessä. Kummit ja kummilapset ilahduttavat toisiaan esityksillä, pienillä lahjoilla ja kortteilla

9 LINNAMAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Oppilaiden on käyttäydyttävä hyvin koulussa ja sen ulkopuolella, noudatettava koulun järjestyssääntöjä ja opettajien sekä kouluhenkilökunnan antamia ohjeita. 2. Oppilaiden tulee ottaa mukaan kouluun tarvittavat kirjat ja muut välineet. Kouluaikana tulee oppilaiden pukeutua asianmukaisesti ja käyttää päähinettä. Liikuntatunneilla oppilaalla on oltava tarkoituksenmukainen asu ja välineet. 3. Koulunkäynnin kannalta tarpeettomien tavaroiden (esim. raha, terä- tai ampuma-aseet (mm. kuulapyssyt, ritsat), tulentekovälineet, ilotulitteet, alkoholi, tupakka, huumausaineet ja energiajuomat) tuominen kouluun on kielletty. 4. Oppilas saa ottaa kännykän mukaan vain mikäli käyttö on perusteltu. Kännykkä on oppilaalla mukana huoltajan vastuulla, eikä koulu korvaa mahdollista hukkaamista tai rikkoontumista. Kännykkä tulee olla kytkettynä pois päältä. Kännykkää saa käyttää vain opettajan luvalla. Kuvien tai videoiden ottaminen on kiellettyä. Väärinkäytöksistä on rangaistuksena takavarikko ja kielto ottaa kännykkään mukaan. Takavarikoidun kännykän saa takaisin keskusteluiden jälkeen. 5. Luokkahuoneet on pidettävä siisteinä ja järjestyksessä. Koulun sisätiloissa liikuttaessa ei saa juosta eikä meluta. Opetusvälineitä, sähkö- ja lämmityslaitteita oppilaat eivät saa käsitellä, ellei siihen erikseen ole annettu lupaa. 6. Ulkojalkineet jätetään oppitunnille mentäessä eteiseen ja oppituntien aikana on käytettävä sisätossuja tai kenkiä. 7. Ruokailtaessa käyttäydytään kohteliaasti ja noudatetaan hyviä pöytätapoja. Oppilaiden on maistettava kaikkia tarjolla olevia ruokia. 8. Välitunnit vietetään pääsääntöisesti ulkona. Välitunneille poistutaan luokista viivyttelemättä ja välitunnilta tultaessa mennään välittömästi omaan luokkaan omalle paikalle. 9. Opettaja voi antaa poikkeuksellisesti oppilaille luvan olla välitunnit sisällä. Näin voidaan menetellä esimerkiksi silloin, kun pakkasta on yli 15 astetta tai keliolosuhteet ovat muuten hankalat. Välituntisin luokassa saavat olla vain järjestäjät, ellei opettaja ole antanut muita ohjeita. 10. Välitunnit vietetään koulun pihalla tai kentällä, ei kuitenkaan puutarhassa, ulkorakennuksen takana, linjaautopysäkillä, luistinkopissa eikä Riihimäessä. Koulun alueelta poistuminen koulupäivän aikana on ehdottomasti kielletty. Tarpeeton oleskelu autojen ja polkupyörien läheisyydessä on kielletty. Linja-autoa, taksia tai kirjastoautoa odotellessa oppilaat eivät saa mennä pysäkille ilman aikuisen valvontaa. 11. Lumipallojen, kivien yms. heitteleminen on kielletty. Lumipallojen heittelyyn voidaan osoittaa sille varattu alue. Puihin kiipeileminen on kielletty. 12. Koulumatkoilla oppilaiden on noudatettava liikennesääntöjä. Koulukyydityksessä olevien oppilaiden on noudatettava annettuja ohjeita sekä odottaessaan kyytiä että matkan aikana. Koulumatkat ovat myös kouluaikaa, joten koulun säännöt pätevät myös koulumatkoihin. 13. Oppilas voi olla poissa koulusta sairauden vuoksi tai opettajan / koulun johtajan luvalla. Jos poissaolo sairauden vuoksi jatkuu yli kolme (3) päivää, on siitä ilmoitettava kouluun. Aina poissaolon jälkeen on kuitenkin oppilaan palatessa kouluun esitettävä huoltajan allekirjoittama merkintä reissuvihkossa tai lappu. Huoltaja voi ilmoittaa myös sähköpostitse tai soittamalla. Muun syyn kuin sairauden takia, on huoltajien pyydettävä lupa poissaoloon. Oppilas voi olla poissa koulusta luokanopettajan luvalla maks. 3 päivää ja koulun johtajan luvalla pidempi aika. 14. Koulussa sattuneista vahingoista tai tapaturmista on heti ilmoitettava opettajalle. Oppilas on velvollinen korvaamaan tahallaan aiheuttamansa vahingon. 15. Järjestyssääntöjen rikkomisesta rangaistaan peruskouluasetuksen mukaisesti PkL Koulunjohtaja, opettajat sekä koulun henkilökunta voivat antaa lisäohjeita ja tarkentavia neuvoja näihin järjestyssääntöihin tilanteen mukaisesti ja niitä on noudatettava. LÄKSYT TEHDÄÄN SINÄ PÄIVÄNÄ, KUN NE ON ANNETTU!

10 LINNAMAAN KOULUN KOULUALUE JA LIIKENNE lk P lk Aamu-/iltapäiväkerho Opettajat Tarvittaessa koulun kenttää voi käyttää parkkialueena Koulun yläpihalle ajaminen koulupäivän aikana on kielletty

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma 1 Malvaan koulu Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma Malvaan nykyinen koulu on rakennettu v. 1956. Alkava lukuvuosi on 55. koulumme historiassa. Malvaan koulu on kaksiopettajainen perusopetuksen alakoulu.

Lisätiedot

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa.

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa. Loimaan kaupunki LUKUVUOSITIEDOTE 2012 201 Metsämaan koulu Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä tässä koulurakennuksessa. Kesäloman jälkeen

Lisätiedot

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu OPPILASHUOLTO Oppilashuolto on toimintaa, jolla edistetään ja ylläpidetään oppilaan hyvinvointia, hyvää oppimista, tervettä kasvua ja kehitystä. Tavoite on edistää myös koulun yhteisöllisyyttä, myönteistä

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi www.peda.net/veraja/keuruu/pihlajavesi pihlajavesi@keuruu.fi Pihlajaveden ala-aste Valkeajärventie 77 42910 Pihlajavesi (014) 757 037 puh. 040 0153510 kännykkä

Lisätiedot

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen..

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. Syystervehdys! Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. No niin on uusi lukuvuosi taas lähtenyt liikkeelle. Uudet oppilaat ja ohjaajat ovat kotiutuneet kouluumme. Oppilaita on nyt 22, joten hieman

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 TERVETULOA LUKUVUOTEEN 2015-2016! Tähän lukuvuoteen kohdistuu paljon innostavia odotuksia. Koulumme uusi opetussuunnitelma valmistuu tämän lukuvuoden

Lisätiedot

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625 LUOSTARIVUOREN KOULUN OPISKELUOPAS 2015 2016 1 Oppilaan nimi: luokka: KOULUN YHTEYSTIEDOT LUOSTARIVUOREN KOULU Luostarinkatu 13, 20700 Turku http://info.edu.turku.fi/luostarivuori/ KOULUN HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Ihoden koulun uusi osa valmistui kesäkuussa 2015 Ihoden koulu Ihoden kylätie 27 27320 Ihode etunimi.sukunimi@pyharanta.fi Puhelin: Ihoden koulun opettajainhuone

Lisätiedot

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA 2008 SÄILYTÄ TÄMÄ!!! PÄÄMAJAKOULUN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Yleinen liikennekasvatus Liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu oppilaiden koulumatkojen

Lisätiedot

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat.

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Rehtorin palsta Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Koulutyö on kesän jälkeen päässyt hyvään vauhtiin. Kulunut kesä on ollut melko kolea ja sateinen. Sää on jatkunut samankaltaisena

Lisätiedot

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE TESJOEN KOULU 2016 2017 SYYSTIEDOTE YHTEYSTIEDOT Tesjoen koulu Tavastantie 10 07955 Tesjoki tesjoen.koulu@loviisa.fi Puh. 044-0555 993 (klo 8-15 arkipäivinä) Koulunjohtaja 044-5577 240 (klo 8-17 arkipäivinä)

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 3

Viikkotiedote vko 3 Viikkotiedote 19.1.2018 vko 3 Johtokunta Johtokunta kokoontuu ma 22.1.2018 klo 18.00 Ruokalista Steinerkoulun ruokalista löytyy täältä: http://www.edulappi.fi/fi/opiskelijalle/ravintolat/steinerkoulu #steiner_roi

Lisätiedot

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015 HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN Päivitys 15.4.2015 ASIA KÄYTÄNTÖ RANGAISTUS Molemmat koulut: Yleinen käyttäytyminen Noudatan hyviä tapoja. En turmele koulun omaisuutta. - Suun soittaminen kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

AITTAKORVEN KOULU. talviloma 23.2. - 27.2.2015

AITTAKORVEN KOULU. talviloma 23.2. - 27.2.2015 AITTAKORVEN KOULU REHTORI: 234 5660 Pekka Posti OPETTAJAT: 1 Hanna Räsänen 234 5662 1-2 Anni Rantanen 2 Eva Lähdes 3A Anni Kelkka 3B Päivi Paasi 4A Ville Vahvanen (5.1.2015 asti Jyrki Kauppinen) 4B Pia

Lisätiedot

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2011 2012 Koulun yhteystiedot: Rehtori: Vararehtori: Jan Mikkonen Anu Kiijärvi 0927192807 0403153889 0403152807 anu.kiijarvi@jarvenpaa.fi jan.mikkonen@jarvenpaa.fi Koulusihteeri:

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 1 KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 Perusopetuksen rehtorit ja koulusihteerit, päiväkodinjohtajat KOULUKULJETUSTEN HOITO LUKUVUONNA 2016-2017 Koulun rehtori ja päiväkodinjohtaja

Lisätiedot

Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen. Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti

Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen. Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti Koulunkäynti Suomessa Oppivelvollisuus Kaikkien Suomessa asuvien lasten tulee käydä koulua. Oppivelvollisuus

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2010-2012

LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2010-2012 LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2010-2012 KUNTA: HALLINTOKUNTA/SEKTORI: VESILAHTI SIVISTYSTOIMI / luokka-asteet 1.-6. KOHDE- Opettajat Liikennekasvatuksen merkityksen sisäistäminen,

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka.

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka. 2- LUOKKALAISTEN UIMAOPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN KOTKASSA 2014-2015 YLEISTÄ Kukin toisen luokan oppilas saa uimaopettajan antamaa uinnin opetusta yhteensä kymmenen tuntia. Opetus tapahtuu mahdollisuuksien

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

Koulukuljetus- vanhempainilta

Koulukuljetus- vanhempainilta Koulukuljetus- vanhempainilta 31.08.2016 Keinoja, jolla voidaan edistää koulukuljetuksen onnistumista: Eri osapuolet osallistuvat koulukuljetusvanhempainiltaan Liikennöitsijät / kuljettajat, koulukuljetuksen

Lisätiedot

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola Lukuvuositiedote 2014-2015 HENKILÖKUNTA opettajat: 1a 1b 2.lk 3a 3b 4.lk 4.-5.lk 5.lk 6.lk pienluokka laaja-alainen eo: rehtori Päivi Lipsanen Jenni Nieminen Jaana Kukkonen Anu Terho Noora Vesterinen Laura

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Voimassa 14.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, kenttiä ym., joilla

Lisätiedot

Ajankohtaista koulukuljetuksista

Ajankohtaista koulukuljetuksista Ajankohtaista koulukuljetuksista Karhukuntien liikenneturvallisuusja koulukuljetusseminaari 4. 5.10.2012 Kai Leppimäki, Porin kaupungin koulutusvirasto Porin koulutoimen kuljetusoppilaat Tilastopäivän

Lisätiedot

KUHMOISTEN YHTENÄISKOULU

KUHMOISTEN YHTENÄISKOULU KUHMOISTEN YHTENÄISKOULU 2017-2018 HYVÄT OPPILAAT JA HUOLTAJAT Tähän tiedotteeseen on koottu eräitä tärkeitä koulunkäyntiin liittyviä asioita. Kaikissa koulun aloitusta ja käyntiä koskevissa kysymyksissä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010

HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 HUHMARNUMMEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE KOTEIHIN Huhmarnummen koulu Pihtisillantie 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 KOULUN TYÖAIKA

Lisätiedot

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 Hyvät vanhemmat Toivotan Lepolan koulun uusille ja vanhoille oppilaille ja henkilökunnalle lämpimästi tervetuloa taas uuteen lukuvuoteen. Lukuvuositiedote on ensimmäistä

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE LV. 2018-2019 KIRKONKYLÄN KOULU TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2018-2019 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi to 9.8.2018 pe 21.12.2018 Kevätlukukausi

Lisätiedot

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta.

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta. JYVÄSKYLÄN STEINERKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUOKAT 1-8 Tehtävä ja tavoitteet Järjestyssäännöt ovat koulun opetussuunnitelmaa täydentäviä käytännön toimintaohjeita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus,

Lisätiedot

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016 KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016 Rehtori Stina Pulkkinen Puhelin: 040 317 4661, opettajien työhuone 040 317 2863 Koulun osoite: Kehätie 37, 05200 Rajamäki Rehtorin s-posti: etunimi.sukunimi (at) nurmijarvi.fi

Lisätiedot

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Kouluterveydenhuolto Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå Ruonalan koulu asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk Lukuvuositiedote

Lisätiedot

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen Kivirannan koulun moniammatillinen yhteistyö joustavasti ja tavoitteellisesti Kivirannan koulu Oppilaita 320 16 opetusryhmää 2 pienryhmää luokanopettajia 16, kieltenopettajia

Lisätiedot

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2015-2016

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2015-2016 VAUNUKANKAAN KOULU Lukuvuositiedote 2015-2016 Vaunukankaantie 3-5 04300 TUUSULA Puhelimet: 040 314 3250 opettajat 040 314 3249 rehtori 040 314 3254 kanslia 040 314 4452 erityisopettaja 040 314 4419 terveydenhoitaja

Lisätiedot

Rääkkylän kunnan KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET

Rääkkylän kunnan KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET Rääkkylän kunnan KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET Koulukuljetukset toteutetaan perusopetuslain 32 :n antamien ohjeiden sekä sivistyslautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Sivistyslautakunta

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄN KUNNAN KOULULAISKULJETUSPERIAATTEET

RÄÄKKYLÄN KUNNAN KOULULAISKULJETUSPERIAATTEET RÄÄKKYLÄN KUNNAN KOULULAISKULJETUSPERIAATTEET Koululaiskuljetukset toteutetaan perusopetuslain 32 :n sekä sivistyslautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Sivistyslautakunta 18.5.2016 Sisällys

Lisätiedot

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 Perusopetusta sääteleviä lakeja ja muita säännöksiä: - Perusopetuslaki 628/1998, muutettu useita kertoja - Perusopetusasetus

Lisätiedot

Kouluvuoden teemana on edelleen turvallinen kouluyhteisö, joka sisältää niin hyvät tavat kuin fyysisen turvallisuuden. Juha Alaraatikka vs.

Kouluvuoden teemana on edelleen turvallinen kouluyhteisö, joka sisältää niin hyvät tavat kuin fyysisen turvallisuuden. Juha Alaraatikka vs. Syystervehdys! Syksy on kohta jo loppupuolella ja koulukiireet ovat jo rutiinia. Syksy alkoi todella vauhdikkaasti tempaisten minut yllättäen rehtorin tehtäviin. Kiirettä on pitänyt ja siksi pahoittelenkin,

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin.

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin. 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.8.2011 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli - perusopetusta

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun Tervetuloa kouluun 2018 2019 Tervetuloa kouluun Opas uusille oppilaille ja Lukuvuosi heidän huoltajilleen 2016-2017 ASKOLAN KUNTA Askolan kunta Sivistystoimi Sivistystoimi Tärkeitä päivämääriä Kouluun

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 2015-2016 Vahannan koulu Lempiäniementie 75 34130 YLINEN Puh. 050 390 4652

Lukuvuositiedote 2015-2016 Vahannan koulu Lempiäniementie 75 34130 YLINEN Puh. 050 390 4652 Lukuvuositiedote 2015-2016 Vahannan koulu Lempiäniementie 75 34130 YLINEN Puh. 050 390 4652 https://peda.net/ylöjärvi/peruskoulut/vahannan-koulu YHTEYSTIEDOT Vahannan koulu, Lempiäniementie 75, 34130 Ylinen

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45.

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. Yhteisen aloituksen jälkeen vanhemmilla on mahdollista tavata koulun opettajia eri luokissa. LUKUVUOSITIEDOTE

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 2015-2016. Oppilaiden sankarikuvia viime keväältä!

Lukuvuositiedote 2015-2016. Oppilaiden sankarikuvia viime keväältä! Lukuvuositiedote 2015-2016 Oppilaiden sankarikuvia viime keväältä! YHTEYSTIEDOT Rautjärven aseman koulu Urheilijankatu 9, 56610 Rautjärvi Opettajat 040 181 4021 Koulunjohtaja 040 5522 485 Keskuskeittiö

Lisätiedot

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Hyvät vanhemmat! Koulun aloittaminen on samalla iloinen ja jännittävä asia. Tähän lehteen on koottu tärkeitä koulunkäyntiin liittyviä asioita.

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2017-18 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1260 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 1. Lukuvuosi 2015-2016 Koulun työpäivät ja loma-ajat löytyvät koulun kotisivulta. 2. Koulun henkilökunta Rehtori Esiopetus 0A 0B

Lisätiedot

Myllärin koulu

Myllärin koulu Myllärin koulu 2017-2018 Syystervehdys! Niin on koulunkäynti aloitettu ja iloisin mielin kiidämme jo kohti Joulua. Voi miksi tämä aika menee niin nopeasti, vai olenko minä hidastunut. Kiireen keskellä

Lisätiedot

KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.6.2013 alkaen

KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.6.2013 alkaen KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.6.2013 alkaen 2 Huoltajat ovat ensisijaisesti velvollisia opettamaan lapsiaan liikkumaan turvallisesti liikenteessä. Huoltajien toivotaan huolehtivan siitä, että koulunsa aloittaville

Lisätiedot

Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna

Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna 2014-2015 Taustaa: Koulukuljetuksen piiriin kuuluu noin 760 Kajaanin kaupungin peruskoulun oppilasta. Joka lukuvuoden alussa toteutettavan tuntirajakyselyn

Lisätiedot

HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI

HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Päivitetty 3.10.2016 KOULUN HENKILÖKUNTA 1-2lk:n luokanopettaja, rehtori Johanna Rinteelä 044-4224601 3-4lk:n luokanopettaja Johanna Lassila (31.12.2016 saakka) ja Kati

Lisätiedot

AITTAKORVEN KOULU LUKUVUOSI

AITTAKORVEN KOULU LUKUVUOSI AITTAKORVEN KOULU LUKUVUOSI 2016-2017 REHTORI: 040-7009994 Pekka Posti OPETTAJAT: 1a Ville Vahvanen 040-6883707 1b Elina Järvinen 2a Anni Rantanen 2b Eva Lähdes 3a Hanna Räsänen 3b Henna Kalima 4a Johanna

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

puh. 477 1550 www.lieto.fi/koulut/pahkamaki sähköp.: etunimi.sukunimi@lieto.fi Vanha Tampereentie 1605 21360 Lieto as.

puh. 477 1550 www.lieto.fi/koulut/pahkamaki sähköp.: etunimi.sukunimi@lieto.fi Vanha Tampereentie 1605 21360 Lieto as. puh. 477 1550 www.lieto.fi/koulut/pahkamaki sähköp.: etunimi.sukunimi@lieto.fi Vanha Tampereentie 1605 21360 Lieto as. INNOSTAVAA UUTTA KOULUVUOTTA KAIKILLE Toivottavasti kaikki viettivät mukavan kesän

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 25.09.2013 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2012 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Marjo Tuoriniemi,

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2018-2019 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040-4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 2015-2016 Kirkonkylän koulu RUOVESI

Lukuvuositiedote 2015-2016 Kirkonkylän koulu RUOVESI Lukuvuositiedote 2015-2016 Kirkonkylän koulu RUOVESI Koulun henkilökunta ja yhteystiedot Rehtori Jouko Heikkilä 044 787 1403 Apulaisjohtaja Eeva Katajamäki 044 787 1415 Koulusihteeri Taija Paussu 044 787

Lisätiedot

Valokuvaus: Koulukuvauspäivä on 30.8.2002 klo 9.00 alkaen.

Valokuvaus: Koulukuvauspäivä on 30.8.2002 klo 9.00 alkaen. 1 SISÄLYSLUETTELO 1 Alkusanat 3 2 Koulun yhteystiedot 3 3 Koulun henkilökunta 3 4 Koulun työ- ja loma-ajat 4 5 Oppilashuolto 5 6 Lukuvuoden juhlat 5 7 Oppilasarvioinnista 5 8 Kansainvälisyystoiminta 5

Lisätiedot

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus 25.4.2018 Kaukajärven koulu 2018-2019 32 perusopetusryhmää (13 ak, 19 yk) 4 alueellisen erityisopetuksen pienryhmää 2 laaja-alaisten oppimisvaikeuksien erityisopetuksen

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

TERVETULOA KOULUUN! KARHUSUON KOULU LUKUVUOSI 2008-09

TERVETULOA KOULUUN! KARHUSUON KOULU LUKUVUOSI 2008-09 TERVETULOA KOULUUN! KARHUSUON KOULU LUKUVUOSI 2008-09 TERVETULOA KOULUUN! Uusi kouluvuosi alkoi ilman yllätyksiä. Kaikki ne oppilaat ja opettajat, joita odotettiin, tulivat kouluun 12.8. ja työt on saatu

Lisätiedot

Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016

Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016 Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016 Karstulan peruskoulu muodostuu Tolppilasta, vuosiluokat 0 6 ja Laaksolasta, vuosiluokat 7 9. Yhteystiedot Laaksola Tolppila osoite Koulutie 13,

Lisätiedot

Saarenmaan koulu lukuvuositiedote 2015 2016

Saarenmaan koulu lukuvuositiedote 2015 2016 Saarenmaan koulu lukuvuositiedote 2015 2016 Sisällys Yhteystietoja 4 Koulun työajat 5 Koulun toimintasuunnitelmaan kirjattuja asioita 5 Koulun toiminta 5 Koulun säännöt 6 Kulttuuriops 6 Uimaan 6 Liikunta

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 kuva SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 3. PYÖRÄILIJÄNÄ LIIKENTEESSÄ... 5 3.1 PYÖRÄN VARUSTEET... 5 3.2. OHJEITA PYÖRÄIJÄLLE... 6 4.

Lisätiedot

LAPSEN HOITO- JA KASVATUSSUUNNITELMA

LAPSEN HOITO- JA KASVATUSSUUNNITELMA 1 LAPSEN HOITO- JA KASVATUSSUUNNITELMA LAPSEN TIEDOT Lapsen nimi Henkilötunnus Kotiosoite Kotipuhelinnumero Äiti/puoliso Isä/puoliso Puhelinnumero Puhelinnumero Osoite Osoite Työpaikka ja puhelinnumero

Lisätiedot

Nopolan koulun koulukuljetusopas

Nopolan koulun koulukuljetusopas Nopolan koulun koulukuljetusopas 2017-2018 Kyyjärvellä lukuvuonna 2017 2018 kuljetusoppilaita esikoulusta peruskoulun päättäviin on yhteensä noin 63. Tämä opas on laadittu sen vuoksi, että jokaisella oppilaalla

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/7 Meri-Halikon koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset : Meri-Halikon koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu muoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi piiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

Mäyryn Koulusanasto ABC

Mäyryn Koulusanasto ABC Mäyryn Koulusanasto ABC Koulutoimisto, Keskustie 52 Sivistysjohtaja Kaija Ylinen 06-252 52400 kaija.ylinen@kuortane.fi Osastosihteeri Pirkko Rintala 06-252 52401 pirkko.rintala@kuortane.fi Mäyryn koulu

Lisätiedot

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017 Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 2 (5) 1. TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET Aamu- ja iltapäivätoiminta on perusopetuslain

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Länsi-Lopen koulu Topenontie 145 12920 Topeno LÄNSI-LOPEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tähän tiedotelehteen on koottu koulun arkeen liittyviä tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

kouluun rovaniemelle opas koulunkäynnistä vanhemmille ja oppilaalle

kouluun rovaniemelle opas koulunkäynnistä vanhemmille ja oppilaalle TErvEtULoA kouluun rovaniemelle opas koulunkäynnistä vanhemmille ja oppilaalle Lukijalle SISÄLLYS Tämä opas on laadittu Opetushallituksen Monikulttuurisuustaitojen kehittämishankkeen tuella Suomeen ulkomailta

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2019-2020 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040-4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 8

Viikkotiedote vko 8 Viikkotiedote 23.2.2018 vko 8 Xylitol-pastillit Koulun ruokalassa on pastilliautomaatti, josta saa ottaa xylitol-pastillin ruokailun päätteeksi. Pastilleja on varattu yksi pastilli / oppilas/ päivä. Menneenä

Lisätiedot

PIRKKIÖN KOULU.

PIRKKIÖN KOULU. PIRKKIÖN KOULU http://www.tornio.fi/ilma/koulu/pirkkio/default.htm Lukuvuosi 2015-2016 Koulun yhteystiedot Henkilökunta PIRKKIÖN KOULU Aittamäentie 25 95470 TORNIO puh. 050-5971791, 050-5693805 http://www.tornio.fi/ilma/koulu/pirkkio/default.htm

Lisätiedot

KOULUSSA EKALUOKKALAISENA KALAJOELLA

KOULUSSA EKALUOKKALAISENA KALAJOELLA KOULUSSA EKALUOKKALAISENA KALAJOELLA LUKUVUONNA 2016-2017 Kalajoen peruskouluissa aloittaa ensi syksynä koulutiensä n. 162 ekaluokkalaista. Lapsi tulee ilmoittaa kouluun 29.1.2016 mennessä. Huoltaja vastaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Selostus Juha Nurmi tulee pyytämään lausuntoa nuorisovaltuustolta, koskien koulujen työ-

Lisätiedot

OPPITUNNIT POISSAOLOT

OPPITUNNIT POISSAOLOT KOULUJEN YHTEISET TOIMINTASÄÄNNÖT OPPITUNNIT TERVEHTIMINEN Oppituntien aloitus tehdään selkeästi työrauhaa kunnioittaen. Uuden oppilasryhmän kanssa tunti alkaa tervehtimällä seisten. Vierailijan saapuessa

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 Ilpo Tervonen, 18.8.2015 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Hillatien koulussa on turvallinen ja kaikkia kannustava työskentely-ympäristö,

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2017 2018 Järjestyssääntöjen tarkoitus on 1) turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti 2) taata kouluyhteisön jäsenille viihtyisä ja turvallinen työympäristö 3) opettaa vastuullisuuteen

Lisätiedot