Johdanto HP-hiiren määrittäminen Kosketusteknologiaa Lataaminen Facebookiin Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Johdanto HP-hiiren määrittäminen Kosketusteknologiaa Lataaminen Facebookiin Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa"

Transkriptio

1 Johdanto Olet ostanut HP:n hiiren. Tämä hiiri on viimeisin laajasta HP:n valmistamista tietokoneoheislaitteiden valikoimasta. Se on suunniteltu tarjotamaan sinulle paras mahdollinen mukavuus, kun se samalla tarjoaa parhaan mahdollisen toimivuuden. Saat lisätietoa napsauttamalla seuraavia linkkejä: HP-hiiren määrittäminen Kosketusteknologiaa Lataaminen Facebookiin HP Mouse Control Center -ohjelmisto on yksinkertainen mutta innovatiivinen paketti, jonka avulla voit määrittää hiiren vastaamaan toiveitasi. Saat lisätietoa napsauttamalla seuraavaa linkkiä: Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa

2 Tervetuloa Tervetuloa HP Mouse Control Center -ohjelmiston ohjeaiheeseen. ämä opas kuvaa hiiren toiminnot ja selittää kuinka ne määritetään käyttämällä HP Mouse Control Center - ohjelmistoa. Johdanto Turvallisuusohjeet HP Mouse Control Center -ohjelmiston asentaminen ja asennuksen poistaminen Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa HP-hiiren määrittäminen Paristot Kuvien lataaminen Facebookiin Vianmääritys Copyright 2011 HP Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän oppaan sisältö on HP:n omaisuutta eikä sitä saa jäljentää paperilla tai sähköisessä muodossa. Kaikki nimet ja tavaramerkit ovat HP:n omaisuutta ja voivat olla rekisteröityjä.

3 HP Mouse Control Center -ohjelmiston asentaminen ja asennuksen poistaminen Tämä osio selittää kuinka HP Mouse Control Center -ohjelmisto asennetaan ja kuinka asennus poistetaan. Saat lisätietoa napsauttamalla alla olevia linkkejä: HP Mouse Control Center -ohjelmiston asentaminen HP Mouse Control Center -ohjelmiston asennuksen poistaminen

4 HP Mouse Control Center -ohjelmiston asentaminen Voit asentaa HP Mouse Control Center -ohjelmiston tietokoneellesi seuraavalla tavalla: Aseta mukana toimitettu HP Mouse Control Center -CD-levy CD- tai DVD-asemaasi. Ohjattu asennustoiminto latautuu. Welcome (Tervetuloa) -näyttö tulee esiin. Jatka napsauttamalla Next (Seuraava). Lue käyttöoikeussopimus. Jos hyväksyt sen, valitse I accept the terms in the license agreement (Hyväksyn käyttöoikeussopimuksen ehdot), ja napsauta sitten Next (Seuraava) jatkaaksesi.

5 Voit valita ohjelman asennussijainnin tai napsauttaa Next (Seuraava), jolloin ohjelma asennetaan ehdotettuun kansioon. Aloita asennus napsauttamalla Install (Asenna).

6 Asennus alkaa. Kun asennus on valmis, vahvistusikkuna tulee esiin. Valitse Finish (Valmis).

7 Ohjattu yhdistämistoiminto käynnistyy automaattisesti. Ennen kuin yhdistät hiiresi tietokoneeseen, vedä tai poista hiiren paristoliuska ja valitse OK. Kun liuska on poistettu, sinulla on 10 minuuttia aikaa suorittaa asennus. Varmista, että hiiren pohjassa oleva virtakytkin on asetettu "päällä"-asentoon. Siirrä hiiri vähintään 30 senttimetrin päähän tietokoneesta aloittaaksesi sen yhdistämisen.

8 Jos tietokone havaitsee vain yhden hiiren, se aloittaa sen yhdistämisen automaattisesti. Jos tietokone havaitsee useamman kuin yhden hiiren, valitse oikea hiiri käyttämällä hiiren tunnusta (joka on tulostettu hiiren pohjassa olevaan tarraan). Jatka napsauttamalla Next (Seuraava). Hiiri yhdistetään tietokoneeseen.

9 Napsauta hiiren ja tietokoneen yhdistämisen jälkeen Finish (Valmis). Windows 7 havaitsee hiiren ja etsii sille automaattisesti ajurit, minkä jälkeen hiiri on käyttövalmis.

10 HP Mouse Control Center -ohjelmiston asennuksen poistaminen HP Mouse Control Center -ohjelmiston asennuksen poistaminen: Avaa Start (Käynnistä) -valikko > All Programs (Kaikki ohjelmat) > Hewlett-Packard > HP Mouse. Valitse valikosta Uninstall (Poista). Vahvistusikkuna tulee esiin. Asennuksen poistaminen alkaa, kun painat Yes. HP-hiiresi asennus on nyt poistettu.

11 Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa HP Mouse Control Center -ohjelmisto on yksinkertainen ja suoraviivainen, minkä ansiosta sieltä on helppo löytää tietoa ja mukauttaa kaikki hiiren toiminnot. Voit käsitellä Käyttöopasta, Online-tukea, Tuotteen rekisteröintiä sekä HP Home and Home Office Storea (HP:n koti- ja kotitoimisto-verkkokauppaa) napsauttamalla Discover (Tutustu) -kuvaketta. Voit määrittää hiiren asetuksia napsauttamalla Configure (Määritä) -kuvaketta. Voit etsiä tarjouksia HP:ltä napsauttamalla Enjoy (Nauti) -kuvaketta.

12 HP-hiiren määrittäminen Eri hiiriasetukset ilmaistaan välilehdillä ruudun yläosassa. Pääset asetusvalikkoon napsauttamalla välilehteä. Kun muutat jotain asetusta, valitse Apply (Käytä), niin muutokset tallennetaan, OK, niin muutokset tallennetaan ja ohjelma suljetaan tai Cancel (Peruuta), niin valikosta poistutaan tallentamatta. Käynnistä ohjattu yhdistämistoiminto valitsemalla Pairing Wizard (Ohjattu yhdistämistoiminto). Lisätietoja: Painikkeet Vierityskiekko Hiiri Tietoja

13 Painikkeet Voit määrittää jokaisen hiiren painikkeen asetukset Buttons (Painikkeet) -välilehdessä. Select Button (Valitse painike) -luettelo näyttää käytettävissä olevat painikkeet. Valintapainikkeet - jos ne ovat saatavilla - näyttävät luettelon toiminnoista, joita voit käyttää korostetun painikkeen määrittämiseen Select Button (Valitse painike) -luettelosta. Napsauttamalla painikkeen nimeä Select Button (Valitse painike) -luettelossa voit tarkastella toimintoja, jotka voidaan määrittää kyseiselle painikkeelle. Palauta oletusasetukset Napsauttamalla oletusarvoisiksi. -painiketta voit palauttaa painikkeiden toiminnot Lisätietoja: Vasemman- ja oikeanpuoleiset painikkeet Vierityskiekon painike Vasen sivupainike Oikea sivupainike

14 Vasemman- ja oikeanpuoleiset painikkeet Hiiren vasen painike on oletusarvoisesti asetettu suorittamaan vasen napsautustoiminto. Hiiren oikeanpuoleinen painike on oletusarvoisesti asetettu suorittamaan oikea napsautustoiminto. Jos haluat vaihtaa näiden kahden painikeen toiminnot, merkitse Swap Buttons (Painikkeiden vaihtaminen) -valintaruutu. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla. Lisätietoja: Vasemman- ja oikeanpuoleiset painikkeet Vierityskiekon painike Vasen sivupainike Oikea sivupainike

15 Taaksepäin Eteenpäin Muut Painamalla Backward (Taaksepäin) -painiketta saat edellisen sivun näkyviin selaimessa. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla. Painamalla Forward (Eteenpäin) -painiketta saat selaimessa näkyviin sivun, jolla vierailit ennen kuin painoit Backward (Taaksepäin) -painiketta. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla. Valitsemalla Other (Muut) voit asettaa painikkeen tekemään yhden tai sarjan muita ennalta määritettyjä toimintoja, kun painat kyseistä painiketta. Avattava valikko tulee näkyviin. Valitse sovellus luettelosta. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla.

16 Vierityskiekon painike Hiiren vierityskiekon painike on oletusarvoisesti asetettu toimimaan keskimmäisenä painikkeena, kun sitä painetaan. Valitse hiiren keskimmäiselle painikkeelle määriteltävä toiminto. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla. Lisätietoja: Vasemman- ja oikeanpuoleiset painikkeet Vierityskiekon painike Vasen sivupainike Oikea sivupainike

17 Vasen sivupainike HP:n -hiiren vasemmalla puolella on painike. Oletusarvoisesti painike on asetettu toimimaan Backward (Taaksepäin) -painikkeena. Painamalla Backward (Taaksepäin) -painiketta saat edellisen tarkastelemasi sivun näkymiin selaimessasi. Tämä painike voidaan ohjelmoida tekemään jokin muu toiminto. Valitse painikkeelle määriteltävä toiminto luettelosta. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla. Lisätietoja: Vasemman- ja oikeanpuoleiset painikkeet Vierityskiekon painike Vasen sivupainike Oikea sivupainike

18 Oikea sivupainike HP:n -hiiren oikealla puolella on painike. Oletusarvoisesti painike on asetettu toimimaan Forward (Eteenpäin) -painikkeena. Painamalla Forward (Eteenpäin) -painiketta saat selaimessa näkyviin sivun, jolla vierailit ennen kuin painoit Backward (Taaksepäin) -painiketta. Tämä painike voidaan ohjelmoida suorittamaan toinen toiminto. Valitse painikkeelle määriteltävä toiminto luettelosta. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla. Lisätietoja: Vasemman- ja oikeanpuoleiset painikkeet Vierityskiekon painike Vasen sivupainike Oikea sivupainike

19 Vierityskiekko Voit määrittää hiiren vierityskiekon asetuksia Wheel (Vierityskiekko) -välilehdessä. Scrolling Speed (Vieritysnopeus) -osiossa voit säätää kuinka nopeasti ikkuna vierii, kun vierität vierityskiekkoa pystysuuntaan.

20 Vieritysnopeus Valitse haluamasi vieritysnopeus käyttämällä Scrolling Speed (Vieritysnopeus) -asetuksia: Scroll (Vierittäminen): Valitse tämä vaihtoehto ja valitse nopeus avattavasta valikosta. Scroll one screen per notch (Vieritä yksi ruutu pykälää kohti): Valitsemalla tämän asetuksen voit vierittää kokonaisen ruudun ylös- tai alaspäin joka kerta, kun liikutat vierityskiekkoa ylös- tai alaspäin yhden pykälän verran. Tallenna kaikki muutokset napsauttamalla.

21 Kosketusteknologiaa HP-hiiressä on kosketukseen perustuva vierityspainike mekaanisen vierityspainikkeen sijaan. Kosketusteknologiaa käytettäessä painikkeessa ei ole liikkuvia osia. Voit vierittää ylös- tai alaspäin liu'uttamalla sormenpäätäsi kosketusalueella ylös- tai alaspäin. Jos selaat pitkää asiakirjaa tai verkkosivua, voit liikkua useita rivejä kerralla liikuttamalla sormenpäätäsi nopeasti ylös- tai alaspäin kosketusalueella ja nostamalla sitten sormen pois kosketusalueelta. Hiiri jatkaa vierittämistä hetken aikaa itse, hidastaa sitten vieritysvauhtia ja pysähtyy.

22 Hiiri Voit määrittää hiiren asetuksia Mouse (Hiiri) -välilehdessä. Pointer Speed (Osoittimen nopeus) -osiosta voit hallita kuinka nopeasti osoitin liikkuu ruudulla. Mouse Resolution (Hiiren tarkkuus) -osion avulla voit muuttaa hiiren tarkkuutta. Batteries Status (Pariston tila) -ilmaisin näyttää hiiren pariston virtatilan.

23 Hiiren tarkkuus Mitä tarkkuus tai herkkyys tarkoittavat, kun niitä käytetään hiiren asetuksissa? Tarkkuus on termi, joka viittaa tietokoneen ruutuun tai näyttöön. Se ilmaisee pikselien lukumäärän vaakatasossa ja pystytasossa. Mitä suurempi tarkkuus on sitä enemmän yksityiskohtia on näytöllä. Hiiren kohdalla tarkkuus ilmaisee pisteiden lukumäärää näytöllä, joiden yli osoitin liikkuu jokaista tuumaa kohti, jota liikutat hiirtä. Tämän takia hiiren tarkkuus ilmaistaan yleensä pisteinä tuumalla (dpi). Tarkkuusasetukset määrittävät signaalien lukumäärän, joka lähetetään hallintasiruun jokaista tuumaa kohti, jota hiirtä liikutetaan. Korkeammalla tarkkuudella lähetetään enemmän signaaleita. Tämän seurauksena osoittimen hallinta paranee ja liike on sujuvampaa. Mitä korkeampi dpi-asetus on, sitä paremmin voit hallita osoittimen liikettä. Tiettyjen sovellusten - kuten kuvankäsittelyohjelmistojen tai tiettyjen pelien - kohdalla voit haluta paremman hallinnan. Käytä näiden ohjelmien kohdalla korkeampaa tarkkuusasetusta. Muut ohjelmat - kuten tekstinkäsittelyohjelmisto tai web-selain - voivat olla helpompia käyttää alemmalla tarkkuusasetuksella. Voit säätää tarkkuutta pitämällä hiiren vasenta, oikeaa ja Facebook painettuna yhtäaikaisesti kolmen sekunnin ajan. Tarkkuus muuttuu oletusarvosta seuraavaksi korkeimpaan tarkkuuteen. Pidä näitä kolmea painiketta painettuna uudelleen, niin tarkkuus vaihtuu seuraavaan valittavissa olevaan tarkkuusarvoon. Joka kerta kun painikkeita pidetään painettuna kolme sekuntia, tarkkuus vaihtuu seuraavaan käytettävissä olevaan asetukseen. Käytettävissä olevat tarkkuudet ovat: 400 DPI, 800 DPI, 1200 DPI (oletus), ja 1600 DPI. Kun tarkkuus vaihtuu, LED välkkyy seuraavin tavoin: 400 DPI: yksi välke 800 DPI: kaksi välkettä 1200 DPI: kolme välkettä 1600 DPI: neljä välkettä

24 Wi-Fi-yhdistäminen HP Wi-Fi Mobile Mouse -hiiren ja tietokoneesi täytyy luoda yhteys langattoman teknologian avulla, joten erillistä USB-vastaanotinta ei tarvita. Sinun täytyy yhdistää hiiri tietokoneeseesi muodostaaksesi siihen yhteyden. Ennen kuin yhdistät hiiresi tietokoneeseesi, varmista, että tietokoneesi langaton lähetin on käytössä/kytketty päälle. HUOMAUTUS: Monissa kannettavissa tietokoneissa on kytkin tai painike, joka kytkee langattoman lähettimen päälle/pois päältä. Hiiren yhdistäminen tietokoneeseesi ensimmäisen kerran: 1. Asenna hiiren mukana toimitettu ohjelmisto. Asennuksen jälkeen sinut siirretään vaiheittaisiin ohjeisiin hiiren yhdistämiseksi tietokoneesi kanssa. Hiiren yhdistäminen ensimmäisen ohjelmistoasennuksen jälkeen: 1. Jos olet jo asentanut ohjelmisto, käynnistä HP Mouse Control Center -ohjelmisto työpöydällä olevasta pikakuvakkeesta. 2. Napsauta Configure (Määritykset) -kuvaketta ja sitten "Pairing Wizard" (Ohjattu yhdistämistoiminto) painiketta. 3. Siirrä hiiren pohjassa oleva virtakytkin "päällä"-asentoon. 4. Paina hiiren alaosassa olevaa "Connect" (Yhdistä) -painiketta ja vapauta se. 5. Seuraa ohjatun yhdistämistoiminnon ohjeita.

25 Tietoja Napsauttamalla Turn Off Tray Icon (Sammuta tilarivin kuvake) saat -kuvakkeen näkyviin järjestelmän tilarivillä, kun HP Mouse Control Center -ohjelmisto on käynnissä. Napsauttamalla Select Language (Valitse kieli) avattavasta valikosta saat esiin luettelon käytettävissä olevista kielistä.

26 Paristot Paristojen tila näytetään ilmaisinalueen kuvakkeessa tai HP Mouse Control Center -ohjelmiston Mouse (Hiiri)-välilehdellä. Paristojen ollessa täynnä, ilmaisinalueessa näkyy vihreä paristokuvake tyhjät, kuvake on musta.. Paristojen ollessa lähes Kun paristotila ilmaisee alhaista paristovirtaa, korvaa paristot, jotta voit jatkaa hiiren käyttämistä. HUOMAUTUS: Vain tehokkaita alkaliparistoja suositellaan käytettäväksi tämän tuotteen kanssa.

27 Lataaminen Facebookiin HP-hiiri sisältää ohjelmiston, jonka avulla voit helposti ladata kuvia Facebook-tiliisi. Facebook-latausominaisuus on yhdistetty oletuksena hiiren vasemman painikkeen vasemmalla puolella olevaan painikkeeseen.

28 Kuvien lataaminen Facebookiin Ennen kuvien lataamista Facebook-tiliin sinun tulee myöntää ohjelmistolle Facebook-tilisi käyttölupa. Sinulta kysyttiin ohjelmiston asennuksen aikana Facebook-käyttäjänimeäsi ja -salasanaasi. Jos annoit pyydetyt tiedot, voit nyt alkaa ladata kuvia Facebookiin. Jos ohitit tämän vaiheen, voit muokata asetuksia napsauttamalla työkalurivin kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Settings (Asetukset). Lisätietoja on kohdassa Facebook-ohjelmiston asetuksien määrittäminen. Facebook-latausohjelmiston avulla voit ladata palveluun minkä tahansa tietokoneen ruudulla näkyvän kuvan. Voit ladata valokuvia, tekstikatkelmia tai muita ruudulla näkyviä kuvia. Kun olet valmis lataamaan kuvia, siirrä hiiren osoitin ladattavan kuvan kulman kohdalle. Napsauta hiiren Facebook-painiketta, pidä sitä painettuna ja vedä hiiren osoitin kuvan vastakkaiseen kulmaan. Ladattavan kuvan ympärille piirretään ruutu. Kun vapautat hiiren painikkeen, piirtämäsi ruudun sisäinen alue tallennetaan, ja kuva tulee näkyviin esikatseluikkunaan. Jos haluat ladata kuvan Facebookiin, valitse esikatseluikkunan vieressä oleva valintaruutu, valitse Facebook-albumi, johon haluat kuvan lisätä ja napsauta Upload (Lataa) -painiketta.- Jos haluat valita toisen Facebook-albumin, näet kaikki Facebook-tilisi albumit napsauttamalla avattavan valikon nuolta. Valitse luettelosta haluamasi albumi. Jos haluat ladata useita kuvia yhtäaikaa, sulje esikatseluikkuna ja valitse lisää kuvia vetämällä ruutu kunkin haluamasi ruudulla näkyvän kuvan ympärille. Kun olet valmis, voit valita esikatseluikkunassa useita kuvia, ja ohjelmisto lataa kaikki valitsemasi kuvat Facebookiin.

29 Facebook-ohjelmiston asetuksien määrittäminen Voit muokata Facebook-latausohjelmiston asetuksia napsauttamalla työkalurivin kuvaketta kakkospainikkeella ja valitsemalla Settings (Asetukset). Näkyviin tulee ikkuna, jossa voit muokata kaikkia Facebook-latausohjelmiston asetuksia. hiiren Facebook credentials (Facebook-tunnukset) -kohdassa voit vaihtaa Facebook-käyttäjänimeäsi ja - salasanaasi. Tämä ominaisuus on kätevä jos haluat muuttaa Facebookin asetuksia hiiren ohjelmiston asennuksen jälkeen, jos annoit vahingossa väärät Facebook-tunnukset ohjelmiston asennuksen aikana tai jos haluat käyttää toista Facebook-tiliä. Voit muuttaa Facebook-tunnuksia kirjoittamalla Facebookkäyttäjänimesi (yleensä sähköpostiosoitteesi) ja Facebook-salasanasi ja napsauttamalla Save (Tallenna) - painiketta. Create new Facebook album (Luo uusi Facebook-albumi) -kohdassa voit luoda uuden Facebookalbumin. Jos haluat luoda uuden albumin, anna Facebook-käyttäjänimesi ja -salasanasi ja napsauta Login (Kirjaudu) -painiketta. Nykyiset Facebook-albumisi näkyvät Albums Created (Luodut albumit) - kentässä. Kirjoita uuden albumin nimi ja kuvaus ja napsauta Create (Luo) -painiketta. Image path/name (Kuvan polku/nimi) -kohdassa voit muokata sijaintia, johon ohjelmiston luomat väliaikaiset tiedostot tallennetaan tietokoneellasi. Voit muuttaa väliaikaisten tiedostojen oletussijaintia napsauttamalla Browse (Selaa) -painiketta ja valitsemalla kiintolevyn aseman tai polun, johon haluat tiedostot tallentaa. Väliaikaisten tiedostojen nimien edessä on etuliite, jota voit muuttaa File prefix name (Tiedoston etuliite) -kentässä. General Settings (Yleisasetukset) -kohdassa on kaksi valintaruutua: Discard images after upload (Poista kuvat latauksen jälkeen): Jos valitset tämän ruudun, väliaikaiset kuvatiedostot poistetaan tietokoneelta automaattisesti ladattuasi kuvat Facebookiin. Jos et valitse tätä ruutua, väliaikaiset kuvatiedostot säilytetään myöhempää käyttöä varten. Show preview window after each capture (Näytä esikatseluikkuna kuvien tallennuksen jälkeen): Jos valitset tämän ruudun, näet esikatseluikkunan aina vapauttaessasi hiiren Facebookpainikkeen kuvaa ympäröivän ruudun piirtämisen jälkeen. Jos valitset usein monta kuvaa kerralla, tätä ruutua ei kannata valita. Jos et valitse ruutua, esikatseluikkunaa ei näytetä jokaisen kuvan tallentamisen jälkeen. Tällöin useiden kuvien valinta on helpompaa. Kun olet valinnut haluamasi asetukset ja olet valmis lataamaan kuvia, napsauta työkalurivin kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Upload photos (Lataa kuvia).

30 Hiiren tunnistinteknologia HP-hiiri käyttää joko optista tai lasertunnistinteknologiaa. Optinen hiiri käyttää LED-merkkivaloa liikkeen seuraamiseen. Laserhiiri on tyypillisesti paljon herkempi kuin optinen hiiri. Laserhiiri toimii myös sellaisilla pinnoilla, jotka ovat hankalia optiselle hiirelle, kuten mustat ja kiiltävät pinnat.

31 Vianmääritys Kysymys: Saan ohjelmiston asennuksen aikana virheviestin, että käyttöjärjestelmääni ei tueta. Vastaus: Tietokoneellasi täytyy olla Windows 7 -käyttöjärjestelmä, jotta HP Wi-Fi Mobile Mouse -hiireen voidaan muodostaa yhteys. Lisäksi tietokoneesi Wi-Fi-sovittimen tulee olla Windows 7 -sertifioitu. Kysymys: Ohjattu yhdistämistoiminto ei tunnista hiirtäni. Vastaus: Ennen kuin yhdistät hiiresi tietokoneeseesi, varmista, että tietokoneesi Wi-Fi on kytketty päälle. Monissa kannettavissa tietokoneissa on kytkin tai painike, joka kytkee Wi-Fi-toiminnon päälle tai pois päältä. Kysymys: Minulla on ongelma HP:n langattoman mobiilihiiren yhdistämisessä tietokoneen kanssa, tai hiiri käyttäytyy epävakaasti yhdistämisen jälkeen. Vastaus: Koska tietokoneesi muodostaa hiireesi yhteyden langattoman yhteyden avulla, käytä Windows Update -toimintoa tai tarkista Wi-Fi-laitteesi valmistajan verkkosivulta varmistaaksesi, että käytät uusimpia ajureita tietokoneesi langattomalle verkkosovittimelle. Kysymys: Yhdistämisen aikana ohjattu toiminto näyttää useamman kuin yhden hiiren. Mistä tiedän minkä niistä valita? Vastaus: Voit tunnistaa oman hiiresi sen tunnuksesta, joka löytyy hiiren pohjasta. Kysymys: Hiireni on kytketty pois päältä, mutta ohjattu yhdistämistoiminto havaitsee sen silti. Vastaus: PC-järjestelmä pitää aiemmin havaitut hiiret välimuistissa. Välimuisti ei vanhene, mutta sillä saattaa kestää jopa 5 minuuttia, riippuen tietokoneesi langattomasta sovittimesta. Kysymys: Kun sammutan hiiren ja kytken sen uudelleen päälle, tietokoneellani kestää kauan havaita se. Vastaus: Kun hiiri kytketään pois päältä ja uudelleen päälle, tietokoneen täytyy katkaista yhteys hiireen ja sitten muodostaa yhteys uudelleen. Näiden toimenpiteiden suorittaminen saattaa kestää 5 10 sekuntia.

32 Kysymys: Hiiri ei toimi. Mitä minun tulee tehdä? Vastaus: Varmista, että kaikkia asetusohjeita on noudatettu oikein. Jos ohjelmisto on jo asennettu, poista sen asennus, käynnistä tietokoneesi uudelleen, ja asenna ohjelmisto uudelleen. Puhdista hiiren linssi pumpulipuikolla. Älä käytä muita materiaaleja tai liuottimia hiiren linssin puhdistamiseen, sillä tämä voi vahingoittaa linssiä. Koska tämä on optinen laite, on tärkeätä käyttää sitä oikealla pinnalla. Jos käyttämäsi pinta on erittäin heijastava, pinta voi olla syy ongelmalle. Käytä hiirimattoa tai alustaa, jonka värisävyt ovat neutraalit. Kysymys: Hiiren osoitin liikkuu epänormaalilla tavalla. Mitä minun tulee tehdä? Vastaus: Tämä voi aiheutua epäpuhtauksista linssin ympärillä tai linssissä, mikä häiritsee optista signaalia. Puhdista hiiren linssi pumpulipuikolla. Älä käytä muita materiaaleja tai liuottimia hiiren linssin puhdistamiseen, sillä tämä voi vahingoittaa linssiä. Saat lisäohjeita kaikkiin edellä mainittuihin ongelmiin tai muihin kysymyksiin ottamalla yhteyden teknisen tuen edustajaan. Vieraile osoitteessa

33 Turvallisuusohjeet Hiiren väärästä käytöstä voi seurata fyysisiä kipuja ja vammoja. Seuraamalla näitä ohjeita voit välttää nämä ongelmat: Istu suorana tuolillasi kyynärpäät sivuillasi. Säädä tuolisi korkeus niin, että kätesi ovat 90 asteen kulmassa pöytään nähden. Aseta hiiri eteesi näppäimistön viereen. Älä istu kumarassa tai kyyristy työtilassa. On tärkeätä pitää ranteet, kädet ja olkapäät rentoina. Käytä tarvittaessa rannetukea tai sylitukea lievittämään niveliin kohdistuvaa painetta, kun kirjoitat tai käytät hiirtä, etenkin pidempiä aikajaksoja. Jos tunnet ranteissasi, käsissäsi, niskassasi tai olkapäissäsi tunnottomuutta, kouristuksia, turvotusta tai jäykkyyttä, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin tai terveyskeskukseen. Lisätietoja on osoitteessa

Johdanto HP-hiiren määrittäminen Paristot Paristojen vaihtaminen Hiiren tunnistinteknologia Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa

Johdanto HP-hiiren määrittäminen Paristot Paristojen vaihtaminen Hiiren tunnistinteknologia Liikkuminen HP Mouse Control Center -ohjelmistossa Johdanto Olet ostanut HP:n hiiren. Tämä hiiri on viimeisin laajasta HP:n valmistamista tietokoneoheislaitteiden valikoimasta. Se on suunniteltu tarjotamaan sinulle paras mahdollinen mukavuus, kun se samalla

Lisätiedot

HP-WEB-KAMERAN KÄYTTÖOPAS

HP-WEB-KAMERAN KÄYTTÖOPAS HP-WEB-KAMERAN KÄYTTÖOPAS Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. AMD ja

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

PRINTER DRIVER PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS

PRINTER DRIVER PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS PÄÄKÄYTTÄJÄN OPAS OpusCapita pidättää oikeuden muuttaa tuotteen ominaisuuksia ja tätä tuotekuvausta. Uusimmat versiot julkaistaan osoitteessa www.opuscapita.com/terms. 1. TEHTÄVÄKUVAUS Pääkäyttäjällä on

Lisätiedot

HP WEBCAM HD KÄYTTÖOPAS

HP WEBCAM HD KÄYTTÖOPAS HP WEBCAM HD KÄYTTÖOPAS Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. AMD ja Athlon

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet V1.10+Lokakuu 2011 Sisällysluettelo digicentral Authenticate ohjelmiston asennus Windows iin 4 digicentral Authenticaten asetuksien määrittäminen 5-6 Yrityskortin lisääminen ohjelmistoon

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Suojaus Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html Lataaminen ja asennus F-PROT Antivirus 6 Windows Home Huomautukset: Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html F-PROT Antivirus

Lisätiedot

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB V2 Copyright Pikaohje Pakkauksen sisältö. 1 USB-sovittimen asennus Windows Xp.... 2 Windows Vista..... 6 Mac OS X..... 10 Wlan-tukiasemaan yhdistäminen Windows XP / Vista...

Lisätiedot

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Ohjelmaversio 1.0 Dokumenttiversio 1.0 2 Ohjelman lataaminen Voit ladata henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman asennuspaketin EduSetup.exe sivustolta valitsemalla

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen 1 (8) USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen Ladattuasi Handan CV-7700 PVR laitteen USB-siirto-ohjelman Welhon internet- sivuilta, asenna ohjelma alla olevien ohjeiden mukaan. Siirto-ohjelman asennus

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Kuvan pienentäminen Paint.NET-kuvankäsittelyohjelmalla

Kuvan pienentäminen Paint.NET-kuvankäsittelyohjelmalla Kuvan pienentäminen Paint.NET-kuvankäsittelyohjelmalla Avaa Paint.NET tuplaklikkaamalla sen pikakuvaketta. Paint.NET avautuu tämän näköisenä. Edessä on tyhjä paperi. Saadaksesi auki kuvan, jota aiot pienentää

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Pikaopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 Support Center @ Lenovo support.lenovo.com/windows8.1 Hyvä lukija! Lenovo on laatinut tämän ohjeen helpottamaan Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Keskellä ruutua kuvan yläpuolella linkki on call diabeteksen hallintaohjelmisto. Klikkaa sitä

Keskellä ruutua kuvan yläpuolella linkki on call diabeteksen hallintaohjelmisto. Klikkaa sitä Irroita kaapeli sekä tietokoneesta, että mittarista. Mene osoitteeseen www.ekoweb.fi Keskellä ruutua kuvan yläpuolella linkki on call diabeteksen hallintaohjelmisto. Klikkaa sitä Tämä siirtää sinut aconlabsin

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

N300 WiFi USB Micro -sovitin (N300MA)

N300 WiFi USB Micro -sovitin (N300MA) Easy, Reliable & Secure 2012 On Networks All rights reserved. 240-10825-02 Instructions: If the CD does not start automatically, browse to the CD drive and double-click on autorun.exe. For Mac OS, double-click

Lisätiedot

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E:n käyttöopas 1 SISÄLTÖ Osat.......3 Asennusohjeet..... 5 Bluetoothin asetusten määritys...26 Diagnoosiohjelma....39 ECU:n kirjoitus (OBD)... 86 Skannaus....89 Historia...94 EOBD-yhteys..97 Tiedosto..41

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto

1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto 1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto Useimmat verkkokaupassa myytävät e-kirjat on suojattu Adobe DRM suojauksella. Näitä e-kirjoja voi lukea vain Adobe Digital Editions ohjelmalla, joka on asennettava

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje Rekisteröitymisohje CANON image GATEWAY Pääset mukaan digitaalikuvien maailmaan Internetin kautta CANON image GATEWAY - älykäs ja luova tapa saada paras hyöty Canon-digitaalikamerastasi ja Internetistä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO Rev. 046/PC Varoitus Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä käyttöohjeessa käytetään nimettyjä tuotteita ainoastaan tunnistamistarkoituksiin. Ne voivat olla vastaavien yritysten

Lisätiedot

MyTheatre asennus ja kanavien haku

MyTheatre asennus ja kanavien haku 25.10.2006 MyTheatre asennus ja kanavien haku Talletettuasi asennusohjelman koneellesi, käynnistä asennus kaksoisklikkaamalla tiedostoa Artec Driverpack by Toptronics.exe Valitse Seuraava Varmista, että

Lisätiedot

Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Suojaus Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Tuotetiedot Hiiri Laturi F A B D G I E C H J A: Hiiren kakkospainike B: Intelli-rullahiiri/ pariston merkkivalo tyhjä ja varattu C: Hiiren ykköspainike D: Selaa taaksepäin

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN Tämän ohjeen avulla lataat ja asennat CCleaner-ohjelman omalle tietokoneellesi. Ohje opastaa sinua vaihe vaiheelta eteenpäin, käytitpä sitten Internet Exploreria, Google

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille Asennus- ja käyttöopas Android C-Penille TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5 -kynää ei käytetä pitempään aikaan,

Lisätiedot

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa

1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa 1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa 1. Avaa Paint: 2. Käynnistä/Kaikki Ohjelmat/Apuohjelmat/Paint. 3. Pienennä Paint -ohjelma kuvakkeeksi tehtäväpalkkiin, ohjelman pienennyspainikkeesta. 4. Avaa Internet

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 MASSER Loader V2.00 käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 Masser Oy Tel. +358 400 904 500 BID No 0665142-9 Jämytie 1 Fax. +358 16 282 554 VAT No. FI06651429 FI-96910 Rovaniemi, Finland Domicile Rovaniemi OHJELMAN

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä DB-80 Kiikarit ja digitaalikamera Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F:

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa.

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. E-kirjan latausohje Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. Pikaohjeet 1. Varmista että tietokoneellesi on asennettu Adobe Digital Editions ohjelma.

Lisätiedot

Ohjeet e kirjan ostajalle

Ohjeet e kirjan ostajalle 1 Ohjeet e kirjan ostajalle 1. Ostaminen ja käyttöönotto 1.1. Näin saat e kirjan käyttöösi Lataa tietokoneellesi Adobe Digital Editions (ADE) ohjelma täältä: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/.

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla 1. Digivideokamera liitetään tietokoneeseen FireWire-piuhalla. (Liitännällä on useita eri nimiä: myös IEEE 1394, DV,

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET 1. Luo mallin mukainen kansiorakenne Käynnistä Resurssienhallinta painamalla näppäimistöltä peräkkäin Windows- ja E-näppäimiä niin, että Windows-näppäin on yhä pohjassa, kun

Lisätiedot

P-touch Transfer Managerin käyttäminen

P-touch Transfer Managerin käyttäminen P-touch Transfer Managerin käyttäminen Versio 0 FIN Johdanto Tärkeä huomautus Tämän käyttöoppaan sisältöä ja tuotteen teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Brother pidättää oikeuden

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot