52 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 54 Eron myöntäminen keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä (Satu Jokinen) ja uuden jäsenen valinta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "52 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 54 Eron myöntäminen keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä (Satu Jokinen) ja uuden jäsenen valinta"

Transkriptio

1 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 52 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 54 Eron myöntäminen keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä (Satu Jokinen) ja uuden jäsenen valinta 55 2, 3 Päijänteen rantayleiskaavan muutokset / Harmoisten kylän tila Juusontupa 4:84 ja Pihlajalahden kylän tila Kallioniemi 1: Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n osavuosikatsaus 57 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kuhmoisten vuokrakiinteistöt Oy:n lainalle Kuhmoisten Osuuspankista 58 5 Talouskatsaus 59 Lisämäärärahan myöntäminen varavoimalaitteiston hankintaa varten 60 6 Vuoden 2012 määrärahamuutokset 61 7 Yksityisen perhepäivähoidon kuntalisä 62 8 Aloite maapoliittisen ohjelman laatimisesta / Kokoomuksen valtuustoryhmä 63 Kuhmoisten keskustaajaman kaavoituksen käynnistäminen 64 9 Kuhmoisten kunnan kaukolämpöverkon perustaminen Työllisyyskatsaus 66 Ilmoitusasiat 67 Muut asiat PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄ- PITO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä kunnanviraston hallintotoimistossa sen aukioloaikana.

2 KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA Silmu Sarvala

3 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Ks. liite nro 1. JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Heusala Anne kunnanjohtaja Luukkanen Sanna hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Malin Kimmo kunnanhallituksen pj Kummala Arto kehittämisasiamies Terho Pertti sivistystoimenjohtaja Talja Reetta taloussihteeri LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS- TAPA Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Teva ja Jouni Vaskisalo. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä JA VARMENNUS Silmu Sarvala Sanna Luukkanen PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS- TOIMITUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Tarja Teva Jouni Vaskisalo Aika ja paikka kunnanviraston hallintotoimistossa. Virka-asema Allekirjoitus Kanslisti

4 Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN AVAAMINEN JA SEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kvalt 52 Kuntalain 54 :n sekä voimassa olevan kunnanvaltuuston työjärjestyksen 8 :n mukaisesti on kutsu valtuuston kokoukseen jaettu valtuutetuille, kunnanhallituksen jäsenille sekä kunnanjohtajalle , jolloin se on myös julkaistu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Tämä esityslista liitteineen on jaettu Ilmoitus kokouksen ajasta, paikasta ja kokouksesta laadittavan pöytäkirjan yleisestä nähtävänäpidosta on julkaistu Kuhmoisten Sanomissa Läsnäolevien lukumäärä todetaan suoritettavassa nimenhuudossa. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja totesi, että kunnanhallituksen puheenjohtaja Kimmo Malin on myös kokouksessa läsnä. Lisäksi kokouksessa ovat läsnä myös kehittämisasiamies Arto Kummala, sivistystoimenjohtaja Pertti Terho sekä taloussihteeri Reetta Talja. Nimenhuutoluettelo on liitteenä 1.

5 Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kvalt 53 Kuntalain 63 :n mukaan on valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidettävä tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan , että valtuuston pöytäkirjat tarkastetaan pääsääntöisesti kahden kullakin kerralla erikseen valitun pöytäkirjan tarkastajan toimesta. Pöytäkirjan tarkastajat valitaan aakkosjärjestyksessä. Valtuustoryhmät huolehtivat siitä, etteivät valitut tarkastajat ole esteellisiä. Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä valtuuston kokousta seuraavana viidentenä työpäivänä. Tämän kokouksen pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä maanantaina klo 9-15, jota ennen se on allekirjoitettava ja tarkastettava. Ehdotus: Valtuusto valitsee tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi Tarja Tevan ja Jouni Vaskisalon. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto ERON MYÖNTÄMINEN KESKUSVAALILAUTAKUNNAN JÄSENYYDESTÄ (SATU JOKI- NEN) JA UUDEN JÄSENEN VALINTA (Valmistelija ja lisätiedot: hallintojohtaja, ) Khall 192 Satu Jokinen on lähettänyt seuraavan kirjeen: Pyydän täten eroa Kuhmoisten keskusvaalilautakunnasta. Olen ehdokkaana tulevissa kunnallisvaaleissa, joten en voi toimia jäsenenä ko. lautakunnassa loppukautena. Vaalilain 13 :ssä todetaan, että jäsen tai varajäsen, joka keskusvaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaan on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi, ei voi osallistua keskusvaalilautakunnan työskentelyyn kyseisissä vaaleissa. Säännös koskee vain kunnallisvaaleja, koska vain niissä ehdokashakemus toimitetaan kunnan keskusvaalilautakunnalle. Suomen Kuntaliiton kirjeessä nro 7 todetaan, että ehdokkaaksi asettuvan keskusvaalilautakunnan jäsenen ja varajäsenen on syytä harkita eron pyytämistä, jolloin hänen tilalleen voidaan valita uusi jäsen tai varajäsen. Keskusvaalilautakunta on päätösvaltainen viisijäsenisenä. Kunnanhallitus saa tarvittaessa määrätä väliaikaisen varajäsenen, jos lautakunnan varajäsen on kuollut taikka estynyt tai esteellinen. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että se myöntää Satu Jokiselle eron keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja valitsee uuden jäsenen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi vuoden 2012 loppuun. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 54 Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti myöntää Satu Jokiselle eron keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja valitsi hänen tilalleen uudeksi jäseneksi Mirja Heinosen jäljellä olevaksi toimikaudeksi vuoden 2012 loppuun.

7 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIJÄNTEEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOKSET / HARMOISTEN KYLÄN TILA JUU- SONTUPA 4:84 JA PIHLAJALAHDEN KYLÄN TILA KALLIONIEMI 1:45 (Valmistelija ja lisätiedot: hallintojohtaja, ) Khall 63 Kirkonkylän-Harmoisten osayleiskaava: Juusontupa 4:84 (sekä tilat 4:71, 4:68, 4:85, 4:86, 4:87, 4:88, 4:89 ja 3:13) Harmoisten kylän tilaa Juusontupa 4:84 koskien maankäytön ohjaustyöryhmä on kokouksessaan todennut seuraavaa: Päijänteen rantayleiskaavan muuttaminen tilan Juusontupa alueella Keski-Suomen ELY-keskus on poikkeamispäätöksessään nro A-49 nähnyt tarpeelliseksi, että alueella ryhdytään tarpeen vaatimaan yleiskaavan muutokseen, kuten myös kunta on poikkeamislupalausunnossaan esittänyt. Alueella muodostunut kiinteistöjako ei vastaa yleiskaavaa. Maankäytön ohjaustyöryhmä käsitteli asian ja esittää kunnanhallitukselle kaavan muuttamista tilan Juusontupa alueella kunnan kustannuksella, koska kaavaan on jäänyt merkitsemättä olemassa oleva rakennus. Rakennuspaikka sijoittuu Kuhmoisten eteläosaan Päijänteen Unnaslahden pohjoisrannalle. Kuhmoisten kunnanhallitus on käsitellyt asiaa kokouksessaan ja päätti muuttaa kaavaa maankäytön ohjausryhmän esityksen mukaisesti Kuhmoisten kunnan kustannuksella. Haukkasalon-Pihlajakosken osayleiskaava: Kallioniemi 1:45 (sekä tilat 1:63 ja 1:124) Pihlajalahden kylän tilaa Kallioniemi 1:45 koskien Matti Eloranta (Urho Ilmari Elorannan kuolinpesän oikeudenomistajien puolesta) on lähettänyt kunnanhallitukselle hakemuksen Päijänteen rantayleiskaavan Haukkasalon-Pihlajakosken osayleiskaavan muuttamiseksi kiinteistön osalta:

8 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Haemme kohteliaimmin muutosta Päijänteen rantayleiskaavan Haukkasalon-Pihlajakosken osayleiskaavan kiinteistön osalta siten, että kiinteistöllä oleva lomamökki huomioidaan kaavassa ja kiinteistölle merkitään asianmukainen rakennusoikeus. Kaavassa kyseinen kiinteistö on merkitty tunnuksella M (maa- ja metsätalousvaltainen alue ilman rakennusoikeutta), vaikka kiinteistöllä on ollut vuodesta 1958 lähtien käytössä oleva vapaa-ajan asumus (rakennuslupa nro 11 / ). Kaavoitustoimikunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja totesi seuraavaa: Koska rantayleiskaavassa on jäänyt huomioimatta rakennettu kiinteistö, kaavoitustoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että kunta ryhtyy kustannuksellaan muuttamaan kaavaa hakemuksen mukaisesti. Kuhmoisten kunnanhallitus käsitteli em. asiaa kokouksessaan ja päätti muuttaa kaavaa kaavoitustoimikunnan esityksen mukaisesti Kuhmoisten kunnan kustannuksella. Rantaosayleiskaavan muutoksen laatija Ramboll Finland Oy, Markus Hytönen, on toimittanut kuntaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavakarttaluonnoksen koskien Harmoisten kylän tilaa Juusontupa 4:84 ja Pihlajalahden kylän tilaa Kallioniemi 1:45. Hankkeesta käytiin viranomaisneuvottelu Kaava-asiakirjat ovat kunnanhallituksen päätöksen ja viranomaisneuvottelun tuloksen mukaisia. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavakarttaluonnokset on liitteenä 5. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää 1) asettaa Harmoisten kylän tilaa Juusontupa 4:84 (sekä tilat 4:71, 4:68, 4:85, 4:86, 4:87, 4:88, 4:89 ja 3:13) ja Pihlajalahden kylän tilaa Kallioniemi 1:45 (sekä tilat 1:63 ja 1:124) koskevan,

9 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavakarttaluonnoksen nähtäväksi, 2) tiedottaa hankkeesta osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall 141 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavakarttaluonnos olivat nähtävinä Asiakirjoista pyydettiin lausunnot Keski- Suomen ELY-keskukselta, Keski-Suomen liitolta ja Keski-Suomen museolta. Viranomaisilla ei ollut huomautettavaa. Mielipiteitä ei saapunut. Nähtävilläolon jälkeen kohteen Kallioniemi RA-alueen rajausta on laajennettu kaavaluonnoksen mukaisesta ratkaisusta hieman koilliseen maanomistajan toivomuksesta. Kaavaehdotusaineisto on nähtävänä kunnanvirastossa sekä kokouksessa. Otteet olemassa olevista kaavoista ja muutoskartat ovat liitteenä 3. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää 1) asettaa Ramboll Oy:n laatiman, päivätyn Harmoisten kylän tilaa Juusontupa 4:84 (sekä tilat 4:71, 4:68, 4:85, 4:86, 4:87, 4:88, 4:89 ja 3:13) ja Pihlajalahden kylän tilaa Kallioniemi 1:45 (sekä tilat 1:63 ja 1:124) koskevan Päijänteen rantayleiskaavan muutosehdotuksen nähtäväksi ja 2) pyytää tarvittavat lausunnot. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

10 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Khall 183 Kaavaehdotus oli nähtävänä Lausuntonsa antoi Keski-Suomen ELY-keskus. Keski-Suomen museo ilmoitti, että sillä ei ole huomautettavaa. Muistutuksia ei jätetty. Vastineet ehdotuksen palautteeseen ovat erillisenä liitteenä. Kaavaehdotusaineisto on nähtävänä kunnanvirastossa sekä kokouksessa (kaavakartta ja kaavaselostus). Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy Ramboll Oy:n laatiman, päivätyn Harmoisten kylän tilaa Juusontupa 4:84 (sekä tilat 4:71, 4:68, 4:85, 4:86, 4:87, 4:88, 4:89 ja 3:13) ja Pihlajalahden kylän tilaa Kallioniemi 1:45 (sekä tilat 1:63 ja 1:124) koskevan Päijänteen rantayleiskaavan muutoksen. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 55 Otteet olemassa olevista kaavoista ja muutoskartat ovat liitteenä 2. Vastineet ehdotuksen palautteeseen ovat liitteenä 3. Kaavaehdotusaineisto on nähtävänä kunnanvirastossa sekä kokouksessa (kaavakartta ja kaavaselostus). Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä Ramboll Oy:n laatiman, päivätyn Harmoisten kylän tilaa Juusontupa 4:84 (sekä tilat 4:71, 4:68, 4:85, 4:86, 4:87, 4:88, 4:89 ja 3:13) ja Pihlajalahden kylän tilaa Kallioniemi 1:45 (sekä tilat 1:63 ja 1:124) koskevan Päijänteen rantayleiskaavan muutoksen.

11 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUHMOISTEN KUNNAN VUOKRAKIINTEISTÖT OY:N OSAVUOSIKATSAUS (Valmistelija ja lisätiedot: kunnanjohtaja, ) Khall 181 Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt, että Kuhmoisten kunnan tytäryhteisöt antavat toiminnastaan ja taloudestaan konserniohjeen kohdan Toiminnan ja talouden raportointi mukaisen osavuosikatsauksen kunnanhallitukselle neljännesvuosittain sekä kunnanvaltuustolle puolivuosittain. Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n osavuosikatsaus ajalta on erillisenä liitteenä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus antaa Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n osavuosikatsaus ajalta valtuustolle tiedoksi. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 56 Osavuosikatsaus on liitteenä 4. Päätös: Kunnanvaltuusto merkitsi liitteenä 4 olevan, Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n osavuosikatsauksen ajalta tiedokseen.

12 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto OMAVELKAISEN TAKAUKSEN MYÖNTÄMINEN KUHMOISTEN VUOKRAKIINTEISTÖT OY:N LAINALLE KUHMOISTEN OSUUSPANKISTA (Valmistelija ja lisätiedot: hallintojohtaja, ) Khall 193 Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy / toimitusjohtaja Alli Peltonen on lähettänyt seuraavan kirjeen: Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:llä on Valtiokonttorin lainoja seuraavasti ( tilanne): 1. Kaskitie 9:lle 1991 myönnetty; jäljellä oleva pääoma on ,37 ; päättyy Kaskitie 7:lle 1993 myönnetty; jäljellä oleva pääoma on ,34 ; päättyy Jussilankuja 3:lle 1995 myönnetty; jäljellä pääomaa on ,69 ; päättyy 2030 Kaikkien edellä mainittujen lainojen voimassa oleva korko on 3,74 %. Lainojen vakuutena on kolmeen edellä mainittuun kiinteistöön perustettu kiinteistöpanttioikeus. Valtiokonttorin korkotaso heilahtelee vuosittain voimakkaasti. Tämän lisäksi lainat ovat ns. vuosimaksulainoja, joiden vuosittainen maksuerä nousee jatkuvasti. Lainojen lyhennykset aiheuttavat yhtiön kassanhallinnalle merkittäviä ongelmia. Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n hallitus päätti elokuussa 2012 kilpailuttaa kaksi (lainat 1 ja 2) Valtiokonttorin määrältään yhteensä euron suuruista lainaa uudelleen. Saaduista tarjouksista edullisin oli Kuhmoisten Osuuspankin lainatarjous (kokonaiskorko ,691 %). Kaikissa lainatarjouksissa edellytetään lainan vakuudeksi esinevakuuden sijaan kunnan takausta. Yhtiön hallitus on kokouksessaan päättänyt hyväksyä Kuhmoisten Osuuspankin lainatarjouksen, mikäli Kuhmoisten kunta myöntää lainan vakuudeksi omavelkaisen takauksen. Lainalla maksetaan pois kaksi (lainat 1 ja 2) edellä mainituista lainoista. Edellä mainitun johdosta Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy pyytää Kuhmoisten kunnalta omavelkaista takausta Kuhmoisten Osuuspankin (velkoja ) ja Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n

13 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto (velallinen) välisen euron päävelan pääomasta, koroista ja viivästyskoroista sekä niistä muista maksuista ja palkkioista, joihin Kuhmoisten Osuuspankin vakioehtomuotoinen takaussitoumus takaajan edellyttää sitoutuvan. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n ja Kuhmoisten Osuuspankin väliselle euron lainalle myönnetään Kuhmoisten kunnan omavelkainen takaus. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kimmo Malin totesi itsensä yhteisöjääviksi ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Asian käsittelyn ajan puheenjohtajana toimi Mirja Heinonen. Kvalt 57 Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti, että Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n ja Kuhmoisten Osuuspankin väliselle euron lainalle myönnetään Kuhmoisten kunnan omavelkainen takaus. Täytäntöönpano Ote - Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy

14 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto TALOUSKATSAUS (Valmistelija ja lisätiedot: hallintojohtaja, ) Khall 197 Taloussihteerin laatima talouskatsaus ajalta on erillisenä liitteenä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että se merkitsee talouskatsauksen tiedokseen. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 58 Talouskatsaus on liitteenä 5. Päätös: Kunnanvaltuusto merkitsi liitteenä 5 olevan talouskatsauksen tiedokseen.

15 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto LISÄMÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN VARAVOIMALAITTEISTON HANKINTAA VARTEN Valmistelija ja lisätiedot: rakennusmestari, Tela 46 Kunnan perustehtäviin kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä vesihuollon järjestäminen kuntalaisille. Nykyaikainen yhteiskuntarakenne perustuu pitkälle sähköisiin järjestelmiin, jotka ovat häiriöalttiita katastrofitilanteissa ja sään ääri-ilmiöiden sattuessa. Pitkän sähkökatkoksen sattuessa on pidettävä yllä perustoimintoja ja kriisijohto. Kuhmoisten kunnan perustoimintoja ovat terveydenhuolto, vanhustenhuolto sekä vesilaitos. Kriisin johtoryhmä toimii kunnantalolla. Näihin paikkoihin tarvitaan polttomoottorikäyttöiset varavoimakoneet. Päijännekoti: - dieselkäyttöinen varavoimakone Terveysasema: - dieselkäyttöinen varavoimakone Vesilaitos: - 2 kpl dieselkäyttöisiä varavoimakoneita siirrettävä dieselkäyttöinen varavoimakone Jäteveden puhdistamo: - dieselkäyttöinen varavoimakone Kunnantalo: - siirrettävä dieselkäyttöinen varavoimakone Rakennusmestarin ehdotus: Päätetään esittää kunnanhallitukselle edelleen kunnanvaltuustolle esitettäväksi :n lisämäärärahaa varavoimakoneiden hankintaa varten. Rakennusmestari muutti päätösehdotusta. Rakennusmestarin muutettu ehdotus: Päätetään esittää kunnanhallitukselle edelleen kunnanvaltuustolle esitettäväksi :n lisämäärärahaa varavoimalaitteiston ja tarvittavien kytkentöjen ja rakennustöiden hankintaa varten. Päätös: Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti rakennusmestarin muutetun ehdotuksen.

16 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Khall 172 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy :n lisämäärärahan varavoimalaitteiston ja tarvittavien kytkentöjen ja rakennustöiden hankintaa varten. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 59 Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä :n lisämäärärahan varavoimalaitteiston ja tarvittavien kytkentöjen ja rakennustöiden hankintaa varten. Täytäntöönpano Ote - tekninen lautakunta - kirjanpito

17 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto VUODEN 2012 MÄÄRÄRAHAMUUTOKSET (Valmistelijat ja lisätiedot: hallintojohtaja, ja taloussihteeri, ) Khall 198 Erillisenä liitteenä on jaettu valtuustolle esitettäväksi tarkoitetut kuluvan vuoden uudet määrärahamuutokset. Uudet määrärahamuutokset lisäävät käyttötalouden toimintakuluja eurolla ja toimintatuottoja eurolla. Vuosikate määrärahamuutosten jälkeen on euroa ja tilikauden tulos euroa. Toimialoja on ohjeistettu kesäkuussa määrärahamuutosten laatimiseksi. Vuoden 2012 talousarvion määrärahamuutosesitykset tuli toimittaa hallintotoimistoon viimeistään Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy vuoden 2012 määrärahamuutokset erillisen liitteen mukaisena. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 60 Määrärahamuutokset ovat liitteenä 6. Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä vuoden 2012 määrärahamuutokset liitteen 6 mukaisena.

18 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto YKSITYISEN PERHEPÄIVÄHOIDON KUNTALISÄ (Valmistelija ja lisätiedot: sivistystoimenjohtaja, ) Siv.ltk 42 Vanhemmat voivat valita joko kunnallisen tai yksityisen lasten päivähoidon. Kuhmoisissa työskentelee yksi yksityinen perhepäivähoitaja, joka on anonut , että Kuhmoisten kunta alkaisi maksaa yksityisen päivähoidon kuntalisää (liite 1). Päivähoidon ohjaaja puoltaa kuntalisää ja on ehdottanut , että yksityisen perhepäivähoidon kuntalisä olisi kokopäivähoidosta 217 e/kk (yli 25 t viikossa) ja osapäivähoidosta 100 e/kk (alle 25 t/vk), liitteessä 2 mainituin edellytyksin. Lasten yksityisen hoidon tukeen kuuluvat hoitoraha, ansiotuloihin sidottu hoitolisä ja kuntalisä. Kuntalisän maksaminen on harkinnanvaraista ja lapsikohtaista. Kuntalisää maksetaan 137 kunnassa (43 % kunnista). Sen suuruus perhepäivähoidossa vaihtelee euroa/kk/lapsi, keskiarvona 202,25 e/kk (Kuntaliitto ). Yksityisessä päivähoidossa edellytetään noudatettavan samoja ryhmäkokoja ja kelpoisuussäännöksiä kuin kunnallisessa päivähoidossa. Siten päivähoidon ohjaajan ehdotuksen mukainen kuntalisä olisi vuositasolla 11 x 4 x 217 e (kokopäivähoito) ja 11 x 1 x 100 e (osapäivähoito) = euroa. Suuri osa kuntalisää maksavista kunnista (72 %) on asettanut erityisiä ehtoja kuntalisän maksamiselle. Ehtoja ovat mm. - hoito on kokopäiväistä (yli 5 t/pv) - oikeus tuen saamiseen edellyttää tietyn vähimmäisajan - vanhempi on työssä tai opiskelee - kuntalisä maksetaan vain täysistä kuukausista Sivistystoimenjohtajan ehdotus: Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Kuhmoisten kunta maksaa alkaen yksityisen perhepäivähoidon kuntalisää 1. kokopäivähoidosta 217 e/kk (yli 25 t/vk) ja osapäivähoidosta 100 e/kk (alle 25 t/vk), enintään 4 ½ lapsesta sekä

19 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto seuraavilla ehdoilla: - lapsi on subjektiivisen päivähoito-oikeuden piirissä, - kuntalisä maksetaan Kelan kautta, - kuntalisää ei makseta, jos vanhemmat saavat Kelan äitiyspäivätai vanhempainrahaa tai jotakuta perheen lasta hoidetaan kotihoidon tuella, - perheellä tai tuen saavalla palvelun tuottajalla on ilmoitusvelvollisuus mikäli tuen saamisen perusteissa tapahtuu muutos; virheellisin perustein maksettu tuki peritään takaisin, - kuntalisän suuruus vahvistetaan talousarviovuosittain, - kuntalisää maksetaan 11 kuukauden ajalta ja heinäkuu on tueton kuukausi. Päätös: Sivistyslautakunta hyväksyi yksimielisesti sivistystoimenjohtajan ehdotuksen. Khall 195 Yksityisen perhepäivähoitajan anomus ja päivähoidon ohjaajan lausunto ovat liitteenä 7. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää sivistyslautakunnan ehdotuksen valtuustolle. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 61 Anomus ja lausunto ovat liitteenä 7. Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti sivistyslautakunnan ja kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että Kuhmoisten kunta maksaa alkaen yksityisen perhepäivähoidon kuntalisää seuraavasti:

20 Kunnanvaltuusto kokopäivähoidosta 217 e/kk (yli 25 t/vk) ja osapäivähoidosta 100 e/kk (alle 25 t/vk), enintään 4 ½ lapsesta sekä 2. seuraavilla ehdoilla: - lapsi on subjektiivisen päivähoito-oikeuden piirissä, - kuntalisä maksetaan Kelan kautta, - kuntalisää ei makseta, jos vanhemmat saavat Kelan äitiyspäivätai vanhempainrahaa tai jotakuta perheen lasta hoidetaan kotihoidon tuella, - perheellä tai tuen saavalla palvelun tuottajalla on ilmoitusvelvollisuus mikäli tuen saamisen perusteissa tapahtuu muutos; virheellisin perustein maksettu tuki peritään takaisin, - kuntalisän suuruus vahvistetaan talousarviovuosittain, - kuntalisää maksetaan 11 kuukauden ajalta ja heinäkuu on tueton kuukausi. Täytäntöönpano Ote - sivistyslautakunta - päivähoidon ohjaaja

21 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto ALOITE MAAPOLIITTISEN OHJELMAN LAATIMISESTA / KOKOOMUKSEN VALTUUSTORYHMÄ (Valmistelija ja lisätiedot: hallintojohtaja, ) Khall 169 Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen: Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää aloitteenaan, että kuntaan laaditaan maapoliittinen ohjelma. Kunta ratkaisee päätöksillään yhdyskuntarakenteen kehittymisen suunnan, laadun ja kustannukset. Harjoittamalla pitkäjänteistä maapolitiikkaa ja kaavoitusta kunta kykenee varmistamaan riittävän tonttitarjonnan sekä laadukkaan asuinympäristön asukkailleen. Tämä on myös kilpailuvaltti, kun kunta kilpailee uusista asukkaista ja yrityksistä. Yhdessä maapolitiikka ja kaavoitus muodostavat kunnan maankäyttöpolitiikan, jonka avulla suunnitellaan ja toteutetaan kunnan eri toimintojen tarvitsemat maankäyttöratkaisut. Toteutus edellyttää muitakin kunnan toimia, erityisesti kunnallistekniikan ja muun yhdyskuntatekniikan sekä julkisten palvelujen edellyttämää rakentamista. Maapolitiikan keskeinen tavoite on, että suunniteltu maa saadaan käyttöön suunniteltuna ajankohtana oikeaan hintaa. Parhaiten tavoite varmistuu siten, että kunnan vahva asema kaavoituksen piiriin tulevien alueiden omistajana säilyy. Jokaisen kunnan on hyvä päättää toimintatavoista, joita maapolitiikassa käytetään. Maapoliittisen toimintalinjan tulee olla johdonmukainen. Ilman sitoutumista tehtyihin maapoliittisiin linjavalintoihin tämä on vaikeaa. Ohjelmassa tulisi analysoida kunnan nykyinen asuin- ja teollisuustonttitarjonta ja laatia suuntaviivat, joiden pohjalta Kuhmoisten tonttitarjonnasta saataisiin uusia asukkaita houkutteleva. Ohjelmassa tulisi ottaa kantaa teollisuuden ja asuinrakentamisen tarpeisiin. Ohjelmassa tulisi linjata, miten Kuhmoisten kunnassa suhtaudutaan erilaisiin maapolitiikan toimintavaihtoehtoihin. Jatkossa ohjelma päivitettäisiin valtuustokausittain.

22 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus merkitsee aloitteen tiedokseen ja päättää siirtää asian maankäytön ohjaustyöryhmän valmisteluun. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall 200 Maankäytön ohjausryhmä on kokoontunut Työryhmä esittää kunnanhallitukselle, että maapoliittinen ohjelma käynnistetään aluearkkitehti ( ) Marja Kuisman tekemän suunnitelman mukaisena (erillinen liite) ja esittää, että nimetään maapoliittisen ohjelman laatimista varten suunnittelutyöryhmä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että maapoliittinen ohjelma käynnistetään aluearkkitehti Marja Kuisman tekemän suunnitelman mukaisesti (erillinen liite). Mikäli kunnanvaltuusto hyväksyy esityksen, kunnanhallitus nimeää maapoliittisen ohjelman laatimista varten suunnittelutyöryhmän. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 62 Aluearkkitehdin tekemä suunnitelma on liitteenä 8. Päätös: Kunnanvaltuusto päätti hyväksyä yksimielisesti, että maapoliittinen ohjelma käynnistetään esityslistan liitteenä 8 olevan, aluearkkitehti Marja Kuisman tekemän suunnitelman mukaisesti.

23 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUHMOISTEN KESKUSTAAJAMAN KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMINEN (Valmistelija ja lisätiedot: rakennusmestari, ) Tela 56 Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL 132/1999) edellyttää, että asemakaava on laadittava ja pidettävä ajan tasalla kunnan kehityksen edellyttämällä tavalla. Yleinen asemakaavojen ajan tasalla pitämisen velvollisuuden ja ajantasaisuuden arvioinnin (MRL 51 ja 60 1 ja 2 mom.) tarkoituksena on edistää kaavojen toteutumista ja vähentää jo pitkään voimassa olleiden kaavojen toteutumiseen liittyviä epäselvyyksiä. Asemakaavan ajanmukaisuuden arviointi tulee käynnistää viimeistään, kun kaava on ollut voimassa yli 13 vuotta. Aikaisemman lain mukaisten asemakaavojen osalta 13 vuoden määräajan laskeminen aloitetaan MRL:n voimaantulosta Kuhmoisten alkuperäinen rakennuskaava on vahvistettu ja siihen tehdyt muutokset ja lisäykset ja välisenä aikana. Suurin osa keskustaajaman asemakaavasta tulee arvioitavaksi vuoden 2013 alusta heti, kun sen alueella tulee rakennuslupia vireille. Osa Kuhmoisten yhdyskunnan tärkeistä toiminnoista (hautausmaa, koulukeskus, urheilukenttä ja jätevedenpuhdistamo) on heti kaavaalueen ulkopuolella. Suunniteltavana olevan kaukolämpövoimalan sijoituspaikkaa ei ole nykyisessä asemakaavassa. Rakennusmestarin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle vietäväksi, että: 1. Kuhmoisten keskustaajaman alueella tehdään osayleiskaavallinen tarkastelu. 2. Kuhmoisten asemakaavojen ajanmukaistamisen arviointi käynnistetään. 3. Kuhmoisten asemakaava-aluetta laajennetaan sisältämään yhteiskunnan tärkeät toiminnot, kuten hautausmaa, koulukeskus, urheilukenttä ja jätevedenpuhdistamo. Päätös: Rakennusmestarin ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

24 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Khall 201 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää teknisen lautakunnan ehdotuksen valtuustolle. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 63 Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä teknisen lautakunnan ja edelleen kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että 1. Kuhmoisten keskustaajaman alueella tehdään osayleiskaavallinen tarkastelu. 3. Kuhmoisten asemakaavojen ajanmukaistamisen arviointi käynnistetään. 4. Kuhmoisten asemakaava-aluetta laajennetaan sisältämään yhteiskunnan tärkeät toiminnot, kuten hautausmaa, koulukeskus, urheilukenttä ja jätevedenpuhdistamo. Täytäntöönpano Ote - tekninen lautakunta

25 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUHMOISTEN KUNNAN KAUKOLÄMPÖVERKON PERUSTAMINEN (Valmistelija ja lisätiedot: kehittämisasiamies, , rakennusmestari ) Khall 188 Kunnanhallitus käsitteli kaukolämpöasiaa kokouksessaan seuraavasti: Kuhmoisten kunnassa on pitkään keskusteltu siirtymisestä lämmityksessä öljystä kotimaiseen energiaan. Samaa keskustelua on käyty myös Kuhmoisten kunnan omistamien kiinteistöjen osalta. Kunnassa on ollut 2000-luvulla vireillä Varikon alueen asemakaavan muutos, jossa kunta päätti käynnistää alueen kaavoittamisen aluelämpölaitoksen käyttöön. Kyseisen asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävänä toukokuussa Hankkeen vastustus oli mittavaa ja tämän vuoksi kunta luopui hankkeen toteutuksesta. Myös Kuhmoisten kunnan tekninen lautakunta on käsitellyt kaukolämpöasiaa vuosina 2008 ja 2009 kokouksissaan. Keskustelujen jälkeen kunnanhallitus on pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa 157 päättänyt kehottaa teknistä lautakuntaa teettämään tarvittavat asiantuntijaselvitykset ja suunnitelmat päätöksenteon tueksi sekä sen jälkeen valmistelemaan niiden pohjalta kunnanhallitukselle esityksen kaukolämpöverkon rakentamisesta kunnan keskustaajamaan. Kunnanhallitus on pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa 293 käsitellyt kaukolämpöverkon perustamisasiaa ja päättänyt esittää Kuhmoisten kunnanvaltuustolle, että se merkitsee Planora Oy:n laatiman Kuhmoisten kaukolämpöverkon perusselvityksen tiedokseen ja että se varaa euron investointimäärärahan vuodelle 2011 kaukolämpöverkon suunnittelun jatkamiseksi. Kunnanvaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt kunnanhallituksen tekemän esityksen. Kunnanhallitus on pidetyssä kokouksessa päättänyt nimetä työryhmän, jonka tehtävänä on ohjata ja johtaa Kuhmoisten kunnan kaukolämpöverkon suunnittelutyötä. Kunnanhallitus päätti nimetä Kuhmoisten kunnan kaukolämpöverkon suunnittelutyöryhmän jäseneksi Kuhmoisten kunnan rakennusmestarin, Jarkko Sumioisen, Jouni Vaskisalon ja Silmu Sarvalan.

26 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt, että Kuhmoisten kunta tekee Planora Oy:n kanssa kaukolämpötyöryhmän esityksen mukaisen konsulttisopimuksen Kuhmoisten kaukolämpöverkon suunnittelusta. Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt hyväksyä hinnaltaan halvimman ja pisteytykseltään kokonaisedullisimman, Kuhmoisten Lämpö Oy:n tekemän, kaukolämpöenergian tuottamista ja toimittamista koskevan tarjouksen ehdolla, että sopimusneuvotteluissa saavutetaan tilaajaa tyydyttävä lopputulos ja että kunnanvaltuusto tekee myönteisen päätöksen kaukolämpöverkon rakentamisesta ja myöntää siihen tarvittavat määrärahat. Edelleen kunnanhallitus oikeuttaa rakennusmestarin ja kunnanjohtajan yhteistyössä kaukolämpötyöryhmän luottamushenkilöjäsenten kanssa käynnistämään kunnan puolesta neuvottelut sopimuksen aikaansaamiseksi. Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt oikaisuvaatimuksen perusteella kumota tekemän päätöksen. Oikaisuvaatimuksessa esitetty uuden tarjousvertailun tekeminen aikaisempien tarjousten perusteella johtaisi tilanteeseen, jossa kaikkien tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun vaatimus vaarantuisi. Täten kunnanhallitus päätti keskeyttää kyseisen hankinnan ja palauttaa asian kokonaisuudessa uudelleen valmisteltavaksi. Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt että, koska kyseiseen hankintaan ei sovelleta erityisalojen hankintalakia eikä muutakaan hankintalainsäädäntöä, voidaan hankintaprosessia jatkaa tarkoituksenmukaisesti katsotulla tavalla. Hankinnan jatkovaiheessa on tärkeää, että prosessissa toimitaan hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti tarjoajia kohtaan avoimesti ja tasapuolisesti. Kunnanhallitus päätti, että biokaukolämpöhankkeeseen liittyvä energiahankinta suoritetaan neuvottelumenettelyä käyttäen ja valtuuttaa työryhmän käynnistämään hankkeen valmistelut. Neuvotteluissa kunnan edustajina toimivat rakennusmestari Tapio Laine, kunnanjohtaja Anne Heusala sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Kimmo Malin.

27 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt merkitä kaukolämpöenergiahankkeen valmisteluvaiheen tiedokseen ja päättää lähettää neuvottelukutsun Vapolle ja Kuhmoisten Lämpö Oy:lle. Neuvottelukutsuun vastasi vain Kuhmoisten Lämpö Oy. Kehittämisasiamies Arto Kummala on työt aloitettuaan ( ) saanut kunnanjohtajalta toimeksiannon valmistella ja viedä eteenpäin Kuhmoisten kunnan kaukolämpöverkon perustamistyötä. Kehittämisasiamies on esitellyt kaukolämpöverkkohankkeen tilannetta kunnanhallitukselle Kehittämisasiamies kertoi seuraavaa: kehittämisasiamies Arto Kummala, Markku Sarajärvi (Planora Oy) ja Lassi Ruokola (Kuhmoisten Lämpö Oy) ovat pitäneet kokouksen , jossa Kuhmoisten Lämpö Oy on ilmoittanut edelleen kiinnostuksen rakentaa biolämpökeskuksen Muurila-nimisen tilan alueelle. Samassa kokouksessa käytiin alustavasti läpi lämmöntoimitussopimus joka täydennetään, kun päätös runkoverkon rakentamisesta on tehty. Kehittämisasiamies Arto Kummala on esitellyt kunnanhallitukselle kaukolämpöverkkohankkeen tilannetta ja todennut että kaukolämpöverkoston runkoverkon suunnittelu on aloitettu. Suunnittelussa runkoverkko mitataan ja merkitään maastoon. Verkoston rakentamisessa huomioidaan jälkeenpäin tulevat asiakkaat. Runkoverkon suunnittelee Planora Oy. Sopimus runkoverkon suunnittelusta Kuhmoisten kunnan ja Planora Oy:n kanssa perustuu konsulttisopimukseen, joka on hyväksytty kunnanhallituksen kokouksessa Planora Oy on toimittanut kaukolämpöverkon runkolinjan suunnitteluasiakirjat tekniseen toimeen tarkastettavaksi Runkolinjasuunnitelma sisältää runkoverkon rakentamisessa ja urakkatarjouspyynnössä tarvittavat piirustukset, kartat ja asiakirjaluettelot, sekä ympäristö- ja muut lupa-asiakirjat. Tekninen lautakunta on käsitellyt kaukolämpöverkon perustamista kokouksessaan ja todennut osaltaan, että kaukolämpöverkon toteuttamista tulee jatkaa Planora Oy:n tekemän suunnitelman mukaisesti ja että talousarvioon vuodelle 2013 varataan euron investointimääräraha kaukolämpöverkon rakentamista varten.

28 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kaukolämpöverkon suunnittelutyöryhmä on kokoontunut Työryhmä esittää kunnanhallitukselle, että kaukolämpöverkko rakennetaan Planora Oy:n tekemän suunnitelman mukaisena (erillinen liite). Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kaukolämpöverkko rakennetaan Planora Oy:n tekemän suunnitelman mukaisesti ja esittää, että valtuusto varaa talousarvioon euron investointimäärärahan vuodelle 2013 kaukolämpöverkon rakentamiseen. Päätös: Kunnanjohtaja muutti keskustelun tuloksena päätösehdotustaan seuraavasti: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kaukolämpöverkko rakennetaan Planora Oy:n tekemän suunnitelman mukaisesti ja esittää, että valtuusto varaa talousarvioon euron investointimäärärahan vuodelle 2013 kaukolämpöverkon rakentamiseen. Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 64 Planora Oy:n tekemän suunnitelma on liitteenä 9. Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä kaukolämpöverkon rakentamisen Planora Oy:n laatiman, liitteenä 9 olevan kaukolämpöjohtojen urakkaohjelman, kokouksessa esillä olevan rakentamissuunnitelman sekä teknisen lautakunnan ja kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Lisäksi kunnanvaltuusto päätti, että talousarvioon varataan euron investointimääräraha vuodelle Valtuutettu Heljä Järvinen poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana. Täytäntöönpano Ote - tekninen lautakunta

29 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto TYÖLLISYYSKATSAUS (Valmistelija ja lisätiedot: työnsuunnittelija, ) Khall 175 Kuhmoisissa työttömyys on kuluvan vuoden 2012 aikana vähentynyt. Kuhmoisissa oli työttöminä työnhakijoina vuoden 2011 lopussa 131 henkilöä eli 13,0 % työvoimasta ja kesäkuun 2012 lopussa määrä oli laskenut 96 henkilöön, mikä on 9,6 % työvoimasta. Viime vuoden aikana työvoiman määrä pysyi lähes samana, tammijoulukuus-sa työvoima oli n henkilöä. Vuoden 2012 aikana työvoiman määrä on laskenut hieman edellisvuodesta, ollen kesäkuun lopussa 998 henkilöä. Vuoden 2012 aikana muutoksia työllisyystilanteessa ovat olleet työttömien kokonaismäärän alentuminen, miesten työttömyyden väheneminen, vajaakuntoisten työttömien väheneminen sekä edellisen vuoden tapaan ns. Kelan sakkomaksulistalla olevien henkilöiden määrän lasku. Työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä oli kesäkuun lopussa 69 henkilöä, mikä on enemmän kuin vuoden aikana keskimäärin. Kuhmoisissa toista vuotta käynnissä oleva Lape-projekti (Laatua perinnerakentamiseen ja ympäristönhoitoon) on työllistänyt tänä vuonna 4 henkilöä kuudeksi kuukaudeksi. Työllistetyt ovat kunnostaneet mm. nuorisotalon aidan sekä tehneet raivaustöitä taajaman alueella. Lisäksi Kuhmoisten työvoimareservi ry on työllistänyt useita henkilöitä monipuolisten työtehtävien parissa. Vuoden 2006 alusta voimaan tulleen työmarkkinatukiuudistuksen myötä kunnille tuli maksuvelvollisuudeksi 50 % työmarkkinatukikustannuksista, jotka maksetaan yli 500 päivää passiivisesti työmarkkinatuella olleista (ns. Kela-lista). Kuhmoisissa näitä passiivituella olleita oli vuoden 2011 lopussa 26 henkilöä, kesäkuun lopun tilanne oli 24 henkilöä, määrän käydessä helmikuussa jopa 37 henkilössä. Kesäkuun loppuun mennessä sakkomaksuja on kertynyt noin euroa, tasaisella kertymällä tämä tarkoittaisi suunnilleen euron sakkomaksuja tänä vuonna. Tällä hetkellä Kelalistalla on yksi alle 25-vuotias työtön. On kuitenkin huomioitava, että lista julkaistaan aina seuraavan kuun puolivälissä, joten tiedot ovat ikään kuin vanhentuneita. Vuodelle 2012 talousarvioon on varattu työllisyydenhoitoon euroa.

30 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Liitteen 2 kaavioita 1 ja 2 verrattaessa voidaan todeta työttömien määrän suurimman laskun tapahtuvan kesäaikaan, kuten myös nuorisotyöttömyyden alenemisen. Tämä johtunee selkeästi määräaikaisten työpaikkojen syntymisestä kesäksi. Vajaakuntoisten työttömien määrän alenemiseen vaikuttavat mitä todennäköisimmin eläköityminen sekä TEV (työelämävalmennus) paikkojen lisääntyminen. Pitkäaikaistyöttömien eli yli vuoden työttömänä olleiden henkilöiden määrässä on tapahtunut hivenen laskua, mutta määrien vaihtelut ovat kausiluontoisia. Työttömyysaste koko tarkastelujakson ajalta oli kesäkuun 2012 lopussa 9,6 %, joka on lähes yhtä alhainen kuin vuoden 2011 syyskuussa 9,3 %. Liite 3 havainnollistaa työvoimapoliittisissa toimenpiteissä olleiden määrän muutoksista. Työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin kuuluvat työllistämistukitoimet, työvoimakoulutus, työmarkkinatuen työharjoittelu ja työelämävalmennus sekä vuorotteluvapaakokeilu. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus merkitsee työllisyysraportin tiedokseen ja esittää raportin edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt 65 Työllisyyskatsaus on liitteenä 10. Päätös: Kunnanvaltuusto merkitsi liitteenä 10 olevan työllisyyskatsauksen tiedokseen.

31 Kunnanvaltuusto ILMOITUSASIAT Kvalt 66 Kunnanjohtaja kertoi valtuutetuille seuraavista asioista: - Ravintola Hämeen Tuoppi Oy on ilmoittanut päivätyllä kirjeellä luopuvansa yritystoiminnastaan Sahanrannassa; - Kuhmoisten kunnan verkkosivut uudistetaan syksyn 2012 aikana; - TA2013 laadinta etenee aikataulussaan, valtuutetuille järjestetään talousarvioseminaari torstaina klo 16 alkaen. Valtuuston puheenjohtaja kertoi valtuutetuille seuraavasta asiasta: - Uuden sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueen muodostamisesta järjestetään yhteinen valtuustoseminaari (Mänttä- Vilppula, Jämsä ja Kuhmoinen) maanantaina Valtuuston kokous pidetään maanantaina MUUT ASIAT Kvalt 67 Valtuuston puheenjohtaja kertoi valtuutetuille ensihoidon tulevaisuuden järjestelyistä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tuleva ratkaisu ensihoidon palvelutasosta ei ole jäsenkunnilta pyydettyjen lausuntojen mukainen. Asiaan pyritään vaikuttamaan syksyn 2012 aikana. Kuhmoisten kunnan alueella ensihoito järjestetään nykyisen mallin mukaisesti vuoden 2014 maaliskuun asti.

32 VALTUUSTON NIMENHUUTO- JA ÄÄNESTYSLUETTELO LIITE 1 Kvalt Valtuutetun nimi Läsnä Jaa Ei 1. Heinonen Mirja x 2. Hellstén Henna x 3. Huokonen Pentti x 4. Jokinen Mira x 5. Järvenpää Juha x 6. Järvinen Heljä x poistui klo Korvenranta Arja x 8. Lahtinen Marja x 9. Launonen Kari x 10. Malin Päivi x 11. Mattila Veikko x 12. Penttinen Jouni x 13. Pohjola Esa x 14. Salmi Ulla x 15. Sarvala Silmu x 16. Simola Juha x 17. Simola Ossi x 18. Sumioinen Jarkko x 19. Teva Tarja x 20. Vaskisalo Jouni x 21. Vesikallio Tarja x Yhteensä 21

179 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 181 Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n osavuosikatsaus

179 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 181 Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n osavuosikatsaus KOKOUSAIKA Ma 3.9.2012 klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 179 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 180 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 181 Kuhmoisten kunnan

Lisätiedot

1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Kunnanvaltuuston kokouskutsu, esityslista ja kokouksesta tiedottaminen

1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Kunnanvaltuuston kokouskutsu, esityslista ja kokouksesta tiedottaminen KOKOUSAIKA Ma 30.1.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 Kunnanvaltuuston kokouskutsu,

Lisätiedot

9 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 12 Eron myöntäminen sivistyslautakunnasta / Heljä Järvinen

9 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 12 Eron myöntäminen sivistyslautakunnasta / Heljä Järvinen KOKOUSAIKA Ma 5.3.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 9 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 11 Valtuutettujen aloitteiden

Lisätiedot

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Sivistyslautakunta Sivu 54 KOKOUSAIKA 4.9.2012 klo 17.30-19.30 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Korvenranta

Lisätiedot

28 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 31 Sivistyslautakunnan LAPE-työkohteet 2012 / Lisämäärärahan myöntäminen

28 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 31 Sivistyslautakunnan LAPE-työkohteet 2012 / Lisämäärärahan myöntäminen KOKOUSAIKA Ti 24.4.2012 klo 18.30 - KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 28 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 30 2 Talouskatsaus

Lisätiedot

166 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

166 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KOKOUSAIKA Ma 13.8.2012 klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 166 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 167 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 168 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

190 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 192 Eron myöntäminen keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä (Satu Jokinen) ja uuden jäsenen valinta

190 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 192 Eron myöntäminen keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä (Satu Jokinen) ja uuden jäsenen valinta KOKOUSAIKA Ma 10.9.2012 klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 190 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 191 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 192 Eron myöntäminen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

23.2.2012 klo 16.00 17.33

23.2.2012 klo 16.00 17.33 KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 Tekninen lautakunta 23.2.2012 Sivu 8 KOKOUSAIKA 23.2.2012 klo 16.00 17.33 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kuntala Jarkko Sumioinen Timo Karppinen Jaana

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2013. Sivistyslautakunta 12.11.2013 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2013. Sivistyslautakunta 12.11.2013 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2013 Sivistyslautakunta 12.11.2013 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 12.11.2013 klo 19.00 20.15 Kihniön kunnankirjasto Inkinen Anneli Jokioja Janiina

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. huhtikuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 12 Takauksen myöntäminen Padasjoen Asuntotalot Oy:lle / Koivutie 5:n

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 27.9.2018 kello 18.00 18.13 KOKOUSPAIKKA Yliopiston tutkimusasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE A 1 varavaltuutettu

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.04.2015 klo 17.00 18.33 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.6.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Pusa Leila ja Annala Tarmo

Pusa Leila ja Annala Tarmo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 16.02.2015 klo 17.00 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Pusa Leila Annala Tarmo

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus. Pöytäkirjan Nähtävilläpito

1 Kokouksen avaus. Pöytäkirjan Nähtävilläpito Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta Tekninen lautakunta 7/2011 Kokousaika Tiistaina 06.09.2011 klo 17.00 18.30 Kokouspaikka Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 22.3.2010 kello 18.00-18.15 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2013 Kokousaika: 31.10.2013 klo 13.00-16.25 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Sivistyslautakunta Sivu 21 KOKOUSAIKA 28.2.2012 klo 17.00-19.00 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Mäkinen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 13.01.2014 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1 / 2014

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 28. 6.2010 kello 17.00 19.12 Kunnan mökki Pyhäniemessä Törmä Tapani Keskinen Irja Aho Pirjo

Lisätiedot

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 7/2014 KOKOUSAIKA 8.10.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/ 2010 322 Kokousaika 27.9.2010 klo 17.00-18.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä 26.6.2014

Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä 26.6.2014 -2, YHTVALT 12.6.2014 19:00 Paikka Sanssinkartano, Ullantie 7, Kauhajoki Aika 12.6.2014 klo 19.00 Saapuvilla olleet jäsenet Isojoki Karijoki Kauhajoki Kurikka Jouko Jaakola Marja Savioja Erkki Syväoja

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 361 187 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka kunnantalo, alakerran kahvihuone Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 9.1.2014 klo 17.00 17.36 Isonkyrön

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/17.11.2011 132

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/17.11.2011 132 Nro 10/17.11.2011 132 Kokousaika 17.11.2011 klo 19.00 19:56 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuutettu Paikalla Varajäsen Paikalla

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 27.09.2010 klo 18.30 18 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. syyskuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 34 Keulainmetsän / Keulainniemen rantakaavan muuttaminen... 76 35 Metsäsuunnitelman

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010 Sivistyslautakunta 9.11.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 9.11.2010 klo 18.00-18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse Mattila Annika

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Monninkylän kauppapaikka Päiväys7.9.2011 ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN MÄNTSÄLÄNTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavan muuttamista

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 01.10.2014 klo 17.00 18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tarkastustarkastuslautakunta

Tarkastustarkastuslautakunta Kinnulan kunnan Tarkastustarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Kokousaika: to 3.9.2009 klo 13.00-15.55. Kokouspaikka: Kinnulan kunnanvirasto jäsen varajäsen Läsnä: Rauno

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 20.05.2014 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Haveri

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 9.6.2014 kello 18.00-19.34 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009. Sosiaali- ja terveyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009. Sosiaali- ja terveyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 03.11.2009 klo 17.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 4/2014 Päivämäärä Tekninen lautakunta 28.3.2014 KOKOUSAIKA Tiistai 1.4.2014 klo 18.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 26 Kokouksen

Lisätiedot