Vasemmistonuorten verkkosivujen päivittäminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vasemmistonuorten verkkosivujen päivittäminen"

Transkriptio

1 Vasemmistonuorten verkkosivujen päivittäminen Eliisa Alatalo, 2011

2 Sisällönhallinta Vasemmistonuorten sivuja pääset päivittämään osoitteessa: Eteesi avautuu seuraava näkymä: Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat samat kuin foorumille kirjautuessa. Sisällönhallintanäkymä voi olla riisuttu tai kattava riippuen siitä, millainen status sinulla. Tässä oppaassa kerrotaan suppeasta päivittämisestä, johon hallituksen jäsenet ja työntekijät ovat oikeutettuja. Älä häiriinny, jos kuvissa esiintyy kattavan hallinan tummia välilehtiä!

3 CMS ohjaa aika pitkälti päivittämistä ja uusien sivujen, uutisten ja tapahtumien luontia. Näillä ohjeilla sekä ohjelmaa seuraamalla sekä tietysti ihan vain kokeilemalla, erehtymällä ja raivostumalla, opit käyttämään hallintajärjestelmää. Käytät pääasiassa kahta hallinan välilehteä eli: JULKAISE ja MUOKKAA -välilehtiä. Piirien sivut ovat jo usein rakennetut valmiiksi, jolloin niiden ylläpito on helppoa, mutta esimerkiksi osastoille voi tehdä uusia sivuja. Uusien osastosivujen tekemisestä ohje tämän oppaan lopussa. Piirien sivujen perusrakenne on sama. Jos sivustoa haluaa itse kehittää, täytyy siihen tietysti olla vähän skilssejä ja aikaa tustua koko sisällönhallintajärjestelmään, jota käyttää laajassa mittakaavassa vain tiedottaja. Kattavaan sisällönhallintaan saa oikeudet pyytämällä ne tiedottajalta. Piiri voi lisätä omalle piirisivulleen myös flickr-kuvia. Tällöin flickr-kuviin on lisättävä yksiselitteinen ja omintakeinen sanatägi, jotta sisällönhallinta löytää kuvat. Katso esimerkkiä vaikka Vasemmistonuorten flickr-sivulta sekä 2010 Tammitapaaminen -uutisesta. Flickr-tägin paikka löytyy julkaisusivujen alareunasta. Täytyy sanoa, ettei tämä tägihomma oikein koskaan toimi, jolloin homman voi ratkaista upottamalla kuvakansion sivuille, kuten on tehty thaipoimija-kampanjan etusivulla: vasemmistonuoret.fi/thaipoimijat. Kaikille sivuille voi upottaa html-koodia, esimerkiksi videoita. Tällöin kopioit (usein englanniksi) embed -

4 koodin, jonka vain liität haluamaasi kohtaan sivua. Sivut voidaan myös synkata esimerkiksi Facebookyhteisön tai twitterin kanssa. Tähän tarkoitukseen käytämme keskustoimistolla RSS-graffiti aplikaatiota. Näitä löydät myös itse googlettelemalla. Ohjelmat muuttuvat koko ajan, joten yksiselitteistä ja ajatonta ohjetta on turha tehdä.

5 Piirin sivun päivittäminen Avaa sisällönhallinnasta välilehti MUOKKAA. Mene sivulle, jota haluat päivittää. Kopioi sivun otsikko. Liitä sivun pääotsikko kenttään HAKUSANAT. (kuvat) Näin löydät sivun sisällönhallinnasta!

6 Piirin sivun päivittäminen Sivun URL-osoite voi olla jokin toinen kuin sivun otsikko!

7 HUOM! Piirin tietojen muuttuessa ne muutetaan Vasemmistonuorten sivuilla useaan kohtaan eli - piirin omille sivuille, - vasemmistonuoret.fi/?/yhteystiedot/piirijarjestot/ - JA wikipediaan! Tallentaminen Kuvan lataamisnappi Tekstin muotoilu Teksti kirjoitetaan normaalisti ilman muotoiluja. Tekstin voi lihavoida joko maalamalla se ja painamalla <b>-ikonia. Kursiivi tulee seuraavasta ikonista. Teksti voidaan halutessa muotoilla html-koodilla. Roskapostin torjumiseksi mailiosoitteet koodataan -ikonista. Maalaa mailiosoite ja paina ikonia. Ohjelma ohjaa jatkon. Voit muuttaa tekstin suoraan linkiksi maalaamalla tekstin ja painamalla tuota nappulaa. Ohjelma ohjaa jatkon.

8 Uutisen tai tapahtuman luominen, pikaohje Kun olet kirjautunut Vasemmistonuorten sivuille, voit luoda uutisen tai tapahtuman pikapainikkeista. Ne sijaitsevat uutis-feedin ja tapahtumafeedin lopussa.

9 Etusivun uutinen Oman piirin sivujen uutinen Kuvan koko etusivulla on AINA 230 x 170 px. Muuta kuvan koko oikeaksi kuvankäsittelyohjelmassa. Jos et osaa, ota yhteys tiedottajaan. Pikapainikkeista tehdyt uutiset ja tapahtumat julkaisee webmaster eli tiedottaja, kun on oikolukenut ne. Uutisen ja tapahtuman voi julkaista heti, jos tekee sen sisällönhallinnan kautta.

10 Uutisen tai tapahtuman luominen, pikaohje Kun luot tapahtuman: - Ei kapiteeleja tapahtumien otsikoihin - Tapahtumaotsikkoon korkeintaan kenen ja mitä, koska muut kohdat täytetään eri kenttään eli: Kun teet uutisen etusivulle, tulee kannanoton otsikkot olla muotoa: Hämeen Vasemmistonuoret: Ratikoita lisää! - Johdantoteksti eli koko sivuston etusivulla näkyvä pieni teksti kuvan vieressä on lyhyt. Älä tee siitä siis kovin pitkää. Se on tarkoitus tiivistää asia ja houkuttaa lukemaan. - Ei tännekään kapiteeleja! - Etusivun uutisessa on aina oltava pikkukuva! Kun haluat päivittää tapahtumaa tai uutista, teet sen kopioimalla otsikon (esimerkissä tuo punaisella oleva) ja haet sen sisällönhallinnasta, kuten aiemmin kerrottiin.

11 Uutisen luominen CMS:ssä Uutinen voidaan luoda sisällönhallinnassa. Etusivun uutinen: --> JULKAISE --> VASEMMISTONUORET RY --> ensimmäinen välilehti: Sivun nimestä muotoutuu sivun url automaattisesti Lyhyt teksti, pari lausetta. Näkyy etusivulla. Tähän väliin ei enää kopioida otsikkoa, koska se näkyy jo sivun nimenä! Tänne tulee etusivun kuvatiedosto

12 Uutisen luominen CMS:ssä Älä välitä muista välilehdistä! Tältä välilehdeltä pitää valita missä uutinen julkaistaan. Etusivun uutiseksi pitää valita Uutiset Tältä välilehdeltä valitaan kuka on julkaisija/kirjoittaja (voi olla hankalaa kannanotoissa ajatella, että joku on kirjoittanut sen yksin vaikka on vain julkaisija. Eläkäämme tämän epäkohdan kanssa.) Oletus on, ettei esitetä!

13 Uutisen luominen CMS:ssä Ison ja pienen kuvan lisääminen lataamalla se tietokoneelta: Ison kuvan leveys on 550. Korkeus voi olla mitä tahansa. Mielellään esimerkiksi 400 px. Älä laita leveämpiä! Valitse minne ohjelma lataa kuvan. Jos lataat kuvatiedosto, saat pikkukuvan etusivulle. Jos lataan teksti, ilmestyy kuva (eli sen koodi) koko ison tekstikentä alalaitaan. Leikkaa kuva (eli sen koodi) sieltä ja siirrä se halumaasi kohtaan.

14 Uutisen luominen CMS:ssä Piirin uutinen: --> JULKAISE --> PIIRIN NIMI --> TÄYTÄ HALUAMASI Käytännössä menee samalla tavalla kuin etusivun kanssa, mutta kuvia tai pientä esittelytekstiä ei välttämättä tarvitse laittaa lainkaan. Kuten tässä:

15 Tapahtuman luominen CMS:ssä Piirin tapahtuma: --> JULKAISE --> TOIMINTAKALENTERI --> KOLMANNELTA VÄLILEHDELTÄ KATEGORIAKSI OMA PIIRI Täytä kentät, kuten pikaohjeessa. Päiväyksen merkintä Voit myös valita päiväys -välilehdeltä uutisellesi tai tapahtumallesi julkaisuajankohdan ja vanhenemisajankohdan. Julkaisuajankohta on hyvä valita silloin, jos esimerkiksi kannanotto halutaan antaa tiedoksi vasta tempauksen tai lehdistötilaisuuden alettua. Ajan saa minuutilleen ajastettua! Jos et laita uutiselle vanhenemisajankohtaa lainkaan, se säilyy nettisivuilla iät ja ajat. Tapahtumien on toki hyvä loppu joskus.

16 Uuden sivun luominen --> JULKAISE --> PIIRIJÄRJESTÖT Osaston nimi otsikkoon Oman kuvan voi ladata, huom koko! Esittelyteksti! Jos osaston käytössä on toimistotila, voidaan ladata googlemaps-linkitys.

17 Sivun ulkoasu määräytyy sen mukaan, mihin sivupohjaan se perustuu. Osaston ulkoasu voi määräytyä vaikkapa oman piirin sivujen mukaan. Kokeile! Kirjoita tänne oma osoitepääte! CM:ssä luodut sivut ovat aina muotoa vasemmistonuoret.fi/?/kittilanvasemmistonuoret/. Emme saa /?/-merkkiä pois muuten kuin parilla tempulla, jonka vain tiedottaja hallitsee. Sorry. Jos häiritsee, niin olkaa yhteydessä! Piirillä on käytössä uutiskategoria-numero, (jotta piirin uutiset linkittyvät oikealla sivulle). Tähän voi laittaa piirin kategorian: 5 Etelä-Suomen Vasemmistonuoret 6 Hämeen Vasemmistonuoret 7 Itä-Suomen Vasemmistonuoret 8 Keski-Suomen Vasemmistonuoret 9 Lapin Vasemmistonuoret 10 Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistonuoret 12 Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret 11 Satakunnan Vasemmistonuoret Muutoin älä koske piirin numeroon!

18 Eikö toimi? - Muistitko uutista pistäessä laittaa esitetään? Uutinen ei ilmesty etusivulle, jos olet laittanut sen verkkosivujen etusivun nappulan kautta. Se täytyy käydä muuttamassa esitetään -muotoon cms-hallintajärjestelmässä. - Tapahtuma, joka sijoittuu useiden kuukausien päähän ei tule näkyviin esim. etusivun feediin ennen kuin muut sitä ennen olevat tapahtumat ovat menneet. - Muistathan, että mikäli teet oman url-osoitteet luomallesi sivulle tai tapahtumalle, siihen ei tule ääkkösiä! - Älä laita kuvia, jos et osaa pienentää niitä oikean kokoisiksi! - Flickr-tägimeininki ei toimi aina. Pahoittelen. Usein se toimii vain luomalla koko sivun, jonne kuvat halutaan, uudelleen ja tämä on aikalailla vähän liikaa vaadittu. Kysyttävää? Eliisa Alatalo gsm

19

20

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut.

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut. Kotisivu ohje Kotisivu - ohjelmisto on webbipohjainen kotisivujen julkaisujärjestelmä jossa käyttäjä ei tarvitse erityistaitoja kyetäkseen julkaisemaan webbisivuja. Jos osaat käyttää Microsoft Word tekstinkäsittelyohjelmaa,

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat

Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat Tässä kuvataan sivupohjien muokkaus askelittain yksinkertaisemman sivupohjan avulla. Tätä ohjetta tunnollisesti seuraamalla saat aikaan yksinkertaiset, mutta toimivat

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1.

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010 OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Sisältö 1. Yleistä... 1 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset...

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

SILVERSTRIPE 3.X / FLOWCMS 3 KÄYTTÖOPAS V 1.2.1

SILVERSTRIPE 3.X / FLOWCMS 3 KÄYTTÖOPAS V 1.2.1 SilverStripe 3.x / FlowCMS 3 käyttöopas v 1.2.1 1(25) SILVERSTRIPE 3.X / FLOWCMS 3 KÄYTTÖOPAS V 1.2.1 Sisällysluettelo 1. Yleistä 3 1.1. Ylläpito 3 1.2. Ylläpitotunnuksien hallinta 3 2. Perusteet 4 2.1.

Lisätiedot

on klubin nimi pienillä kirjaimilla ja väliviivalla, esimerkiksi seinajoki; palkaneen-seutu; turku-aboa.

on klubin nimi pienillä kirjaimilla ja väliviivalla, esimerkiksi seinajoki; palkaneen-seutu; turku-aboa. Internet-projekti Jäsenalue / Sähköinen toimisto Syksyllä 2009 unioni on rakentanut uudistettua jäsenaluetta tai sähköistä toimistoa. Jäsenalueelle pääsee unionin nettisivujen vasemmasta palstasta, Kirjaudu

Lisätiedot

Julkaisujärjestelmän käyttöohje

Julkaisujärjestelmän käyttöohje Julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty 21.10.2010 Sisältö 1. Yleistä... 2 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset... 2 1.3. Unohtuneen salasanan palautus... 2 1.4. Kirjautuminen ulos

Lisätiedot

Huomaathan lukiessasi!

Huomaathan lukiessasi! Huomaathan lukiessasi! Jos teet suurempia muutoksia, muista ottaa varmuuskopio järjestelmästä ennen ja jälkeen muutosten. Tämä tapahtuu muutamalla napin painalluksella, ja kopion tallentaminen omalle koneelle

Lisätiedot

Lions Clubs International e-klubitalon Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) Koulutus-opas

Lions Clubs International e-klubitalon Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) Koulutus-opas Lions Clubs International e-klubitalon Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) Koulutus-opas Versio 1.0 20.6.2011 Joensuu Kaikki materiaali tässä oppaassa on Alkon Consulting Group, Inc. (Alkon) yksinomaista

Lisätiedot

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne Kotisivuohjeet Tässä ohjeessa käydään läpi kotisivujen tekemisen perusteet keskittyen html-koodiin ja sen ominaisuuksiin. Ohjetta voidaan käyttää sivupohjien luonnin apuna, on kuitenkin suositeltavaa että

Lisätiedot

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013 Vanajaveden opisto, Hämeenlinna Viestintä Luottamushenkilökoulutus 4.4.2013 Vanajaveden opisto Verkatehdas 1 Sylvi-extranet paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri

Lisätiedot

SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005

SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005 SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005 1 SIRA JULKAISUJÄRJESTELMÄ... 2 1.1 Kotisivujen päivittäminen... 2 1.2 Sivujen ylläpidon periaate... 2 2 MUOKKAUSTILA ELI HUOLTOPUOLI... 3 2.1

Lisätiedot

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE 2 Ohjeet ylläpitäjälle Esittely...3 1. Kirjautuminen...3 2. Aloitus...3 3. Sivut...4 3.1. Sivupaneeli...4 3.1.1. Sivuston kielen vaihto...4 3.1.2.

Lisätiedot

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN 2 1. JOHDANTO... 3 2. PICASAN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille 1 (10) Yleistä Kiinteistöliiton tuottamat Taloyhtiösivut ovat Suomen Kiinteistöliiton 100-vuotislahja, jonka liitto jäsenyhdistyksineen tarjoaa jäsentaloyhtiöille. Taloyhtiösivut -palvelu sisältyy jäsenmaksuun.

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi.

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. 1 Sisältö Luku 1 3 Tervetuloa käyttämään iweb-ohjelmaa 3 Tietoja iwebistä 3 Mitä opit 4 Ennen kuin aloitat 4 Mitä tarvitset

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET 1 Sisällysluettelo Tietokoneen osat...

Lisätiedot

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012)

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) Ohjeet on tehty ensisijaisesti Puutarha.nettiin käyttöohjeeksi siellä toimivien valvojien toimesta, ja niissä on myös sääntöjä täydentävää asiaa. Jos Rakentaja.fi

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot