1nro SUOMEN KATTOCENTERIN ASIAKASLEHTI ISÄNNÖITSIJÖILLE JA TALOYHTIÖILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1nro SUOMEN KATTOCENTERIN ASIAKASLEHTI ISÄNNÖITSIJÖILLE JA TALOYHTIÖILLE"

Transkriptio

1 2 Kattoremontit taloyhtiöille 6 Kattoturva pitää huolen kiinteistön omistajista ja asukkaista 8 Katon huoltaminen ja kuntokartoitukset SUOMEN KATTOCENTERIN ASIAKASLEHTI ISÄNNÖITSIJÖILLE JA TALOYHTIÖILLE 1nro

2 2 KATTOJEMME ALLA TUHANSIA TYYTYVÄISIÄ ASIAKKAITA Suomen KattoCenter Oy on täyden palvelun kattoremontteihin keskittynyt yritys, joka toimii eri puolella Suomea m 2 Pientaloa Asunto-osakeyhtiötä Tehdaskiinteistöä LAATU Toimintamme laadun takaa vuosittain yli tuhannen pientalon, asuntoosakeyhtiön ja tehdaskiinteistön kohteiden tuoma kokemus. Toimimme koko Suomen laajuudella ja kattojemme alla asustaa tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Tiivis yhteistyö kattotehtaiden kanssa takaa kilpailukykyisen hinnan ja laadukkaat kotimaiset tuotteet. Laatujärjestelmämme takaa rakennuksille laadukkaan katon. Asentajamme dokumentoivat valokuvaamalla kaikki rakennusvaiheet. Hyväksytyn työn jälkeen asiakas saa kirjallisen takuun ja katonhoito-ohjeet. Meille on tärkeätä pysyä ajan hermolla. KattoCenterin kattoasentajat sekä -asiantuntijat koulutetaankin joka vuosi vastaamaan muuttuviin alan haasteisiin. 30v tiilikaton materiaalitakuu YHTEISTYÖ Kattopeltimme tulevat Weckmanilta ja tiilet toimitetaan Monierilta. Teemme yhteistyötä myös Oriman, Icopal Espoon, Vilpen ja Plastecin kanssa, joilta saamme mm. kattoturva- ja vesikouru tarvikkeet, kattohuovat ja läpiviennin. Monet erikoistuotteistamme tehdään KattoCenterin omissa tuotantotiloissa. Olemme yllämainittujen kattotehtaiden kouluttama sekä valtuuttama asennusliike. Kehitämme jatkuvasti asiakaspalveluamme myös asiakkailta saatavan palautteen avulla. AMMATTILAISUUS Yrityksen kotipaikkana on Lahti, jossa sijaitsee pääkonttori, asiakaspalvelupiste, m 2 :n kattotarviketukku sekä peltisepän verstas. KattoCenterissä työskentelee tällä hetkellä yli 170 kattoammattilaista. Teemme kattoremontteja ympäri vuoden ja kunnostamme yli neliötä kattoja vuodessa. Toimipisteistämme osa on yrittäjävetoisia. Paikallisella yrittäjyydellä takaamme toimivuuden kaikilla toiminta-alueilla.

3 3 ISÄNNÖINTI Isännöitsijöiden työ helpottuu merkittävästi, kun remontit toteutetaan ammattilaisilla. Taloyhtiöt hyötyvät kustannustehokkaista ratkaisuista ja ammattimaisesta tavasta saattaa remontit menestyksekkäästi valmiiksi. Hyvin tehty suunnitelma takaa myös sen, että remontti valmistuu ajallaan. Yhdessä isännöitsijän kanssa voimme suunnitella miten remontin aikataulusta ja sen etenemisestä tiedotetaan taloyhtiön asukkaille. Hyvin suunniteltu kattoremontti ei näy asukkaille juuri mitenkään eikä vaikuta asumisviihtyisyyteen. Työmaan siisteys on osa ammattilaisten työtä paitsi työturvallisuuden vuoksi, myös asukastyytyväisyyden kannalta. 24h Sopimusasiakkaille pikakorjaukset vuorokaudessa KAIKKI, MITÄ KATTOSI TARVITSEE Pystymme toteuttamaan itse kaikki kattoremonttiin sisältyvät työt kuntokartoituksista vuosihuoltoihin ja pellityksistä sadevesijärjestelmiin asti. Tämän takaavat oma peltisepänverstaamme sekä kourukoneemme autoineen. Kattoturvatuotteet löytyvät suoraan myymälämme varastosta. Meillä on myös kattava verkosto tavarantoimittajia ja yhteistyökumppaneita, joilta saamme nopeasti tarvittavat materiaalit. Näin voimme tarjota jokaiselle taloyhtiölle sopivan ratkaisun. Meiltä saat kaiken, mitä kattosi tarvitsee. yli170 ammattilaista palveluksessasi Asunto-osakeyhtiöille tärkeää remonttien teettämisessä on pitävä aikataulu, kilpailukykyinen hintataso ja ennen kaikkea laadukas lopputulos. Me pystymme tarjoamaan kaiken tämän pätevien kattoasiantuntijoidemme sekä ammattitaitoisten tekijöiden kovalla panostuksella.

4 4 EI STRESSIÄ! HUOLETON KATTOREMONTTI Vuonna 1982 valmistuneen As Oy Lohjan Kotimetsän viiden rivitalon katot remontoitiin kesän aikana. Kun Sirpa Lampinen Isännöinti Lampisesta aloitti yhtiön isännöitsijänä, oli kattoremontin tarve tiedossa. Kaksi lumista talvea kärjistivät tilannetta ja vesivuotoja tuli huoneistoihin asti. Kattojen kuntoa ei päältä päin voi arvioida, Lampinen huomauttaa. Rakennusinsinööri Jukka Kaukojärvi palkattiin selvittämään kattorakenteiden kunto. Kuntokatselmuksen yhteydessä selvisi, että kattotuolit olivat enimmäkseen kunnossa. C-talossa yläpaarre oli yhden asunnon kohdalla lahonnut puoliväliin korkeudestaan. Syy vaurioihin oli talonrakennusvaiheessa tehdyissä asennusvirheissä. Ruodepuut olivat kiinni alaosastaan aluskatteessa, mikä oli estänyt sade- ja sulamisveden tuulettumisen. Projektista vastaava Kaukojärvi lähetti tarjouspyynnön kuudelle urakoitsijalle. Urakan toteuttajaksi valittiin Suomen KattoCenter Oy. Mitä yksityiskohtaisempi tarjouspyyntö on, sitä helpompi tarjous on tehdä ja pysyä kustannusarviossa, kattoasiantuntija Timo Arttola painottaa. TURVALLINEN LUKKOSAUMARATKAISU Kun kattoremontti esiteltiin yhtiökokoukselle, oli jäljellä kaksi Weckmanin teräskatevaihtoehtoa. Päädyimme Eleganttiin lukkosaumarakenteen vuoksi. Katteessa ei tule ruuvinreikiä, joista vesi pääsee sisään, Kaukojärvi perustelee. Weckman Steel Oy:n aluemyyntipäällikkö Timo Nurmisen mukaan lukkosaumateräskatteiden suosio kasvaa vuosittain. Syynä on paitsi ulkonäkö, myös katteen pitkäikäisyys ja vähäinen huoltotarve. Lukkosaumakatteen olemus on sama kuin perinteisen konesaumapeltikaton. Sen asentamiseen ei silti tarvita peltisepän taitoja eikä erikoistyökaluja. Kattoremontti käynnistyi kesäkuussa. Siinä poistettiin vanha tiilikate, ruoteet ja aluskate sekä huonokuntoiset otsalaudat. Kattoristikoiden lahovauriot tarkastettiin ja lahonnut puuaines poistettiin ja kattotuolit vahvistettiin. Myös yläpohjan eristeet tarkistettiin ja korvattiin tarvittavilta osin. Vesivuotokohtien kohdalla alaparteen kunto tarkistettiin kattoristikoiden villatilan puolella. Kattoremontin yhteydessä rakennuksiin asennettiin myös poistoilmanvaihto. Kattojen painaumat oikaistiin ja asennettiin uusi aluskate, korokerimat ja ruoteet sekä otsalaudat. Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet täydensivät uudet katot. TYYTYVÄINEN ASUKAS Timo Arttola kertoo saaneensa työmaalla käydessään asukkailta vain hyvää palautetta, myös siisteydestä. Siisteys työmaalla on tärkeää paitsi työturvallisuuden vuoksi, myös asukastyytyväisyyden kannalta. Korostamme, että tavarat säilytetään tietyssä paikassa, jätteet kerätään ja suurimmat roskat siivotaan päivän päätteeksi, hän painottaa. Remontoitavaa kattoa oli m 2 ja varastorakennuksissa 150 m 2. Lisätöineen ja poistoilmanvaihtojärjestelmän asennuksineen urakan hinnaksi muodostui noin euroa.

5 Lue koko case tarkemmin 5 ENNEN JÄLKEEN HAASTAVA JULKISIVU- KORJAUS Vuosina rakennettu vaasalainen puukerrostalokiinteistö koki täydellisen muutoksen. As. Oy Wolffintie 17 on kaksikerroksisista rakennuksista koostuva 12 asunnon asuinkiinteistö. Hurmaava kiinteistö oli päässyt huonoon kuntoon ja tehty julkisivuremontti oli mittava. Vanha, alkuperäinen konesaumapeltikatto oli vuotanut pahasti, joten katto oli uusittava. Rakennusten puuverhouksessa sekä ikkunan pokissa oli lahovaurioita. Julkisivun lämmöneristyksen tasossa oli myös toivomisen varaa. Kun huonokuntoiseksi todettu verhous päätettiin uusia, oli lisälämmön eristys mahdollista toteuttaa samalla. Urakkaan valittiin Suomen Katto Center, sillä sen tarjouksessa hinta/laatusuhde oli kohdallaan, kiinteistön isännöitsijä Tapio Lehtimäki kertoo. Liikkeelle lähdettiin kiireellisimmästä osasta eli katosta. Kattoremontti toteutettiin vanhaa rakennetta kunnioittaen, mutta uusimmalla ja turvallisimmalla tekniikalla. Konesauma- tai rivipeltikate on tuttu arvo rakennusten katoilta. Se rakennetaan paikan päällä määrämittoihin leikatuista levyistä, jotka liitetään toisiinsa pysty- ja/tai hakasaumoin. Konesauma peltikate asennetaan umpilaidoituksen päälle. Aluskatteena suositellaan käytettäväksi bitumialuskermiä, joka suojaa rakenteita kondenssi- ja vuoto vesiltä ja toimii myös työaikaisena suojauksena. Wolffintie 17:n vanha konesaumapeltikatto purettiin, kattorakenteen kosteusvauriot korjattiin ja uuden Weckmanin konesaumapeltikaton alle asennettiin aluskate sekä toimivat tuuletusraot. Kokonaisuudessaan Wolffintie 17:n julkisivuremontti tuli maksamaan euroa. Rakentamisen Laatu RALA ry:n tavoitteena on parantaa rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä. RALA-pätevyys perustuu yrityksen osaamisen ja resurssien, yhteiskunnallisten velvoitteiden hoidon sekä talouden tilan arviointiin. RALA-pätevät yritykset kuuluvat Tilaajavastuu.fi-palvelun piiriin. Vaatimukset korkeimpaan luottoluokkaan (AAA) pääsemiselle on erinomaiset talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen sekä riittävä toiminnan volyymi. Rating-luokitusta päivitetään automaattisesti ja se on ajantasaisempi kuin mikään muu luottokelpoisuusluokitus. Tilaaja on vastuussa siitä, että toimittajat noudattavat tilaajavastuulakia. Tilaajavastuu. fi kerää tilaajavastuulain edellyttämät tiedot ja huolehtii, että ne ovat Luotettavan Kumppanin puolesta ajan tasalla. Luotettava Kumppani -ohjelma täydentää Tilaajavastuu.fi-palvelua.

6 KATTOTURVALLISUUS- RATKAISUT 1 kiipeilysuoja 2 seinätikas 3 turvakisko 4 kattosilta 5 turvakisko 6 lumieste 7 verkkolumieste 8 huoltokisko 9 lapetikas 10 turvakaide 11 vesikouru 12 syöksytorvi 13 iskunkestävä tuubiputki VALMISTAJAN VALTUUTTAMA Kattoturvallisuustarkastuksia saa suorittaa vain valmistajan kouluttama ja valtuuttama henkilö SFS-EN 516 mukaisesti SEINÄTIKAS Nousukisko on pakollinen yli kaksikerroksisissa rakennuksissa. Kiipeilysuoja estää asiattomien pääsyn katolle. Nousukiskon voi asentaa olemassa oleviin seinätikkaisiin. KATTOSILTA Vaakaturvakiskollinenkattosilta on pakollinen yli kaksikerroksisissa rakennuksissa. Takaa turvallisuuden erilaisissa huoltotöissä. Kattosiltojen kiinnitykset ja määräysten mukaisuus on syytä tarkistaa vanhoissa rakennuksissa. LUMIESTE Ovaaliputkinen lumieste on markkinoiden vahvin putkilumieste. Pitkät lappeet vaativat kaksi lumiesteriviä. Jos lape on yli 4,5 m on syytä tarkistaa kuormituskestävyys. Lumiesteet eivät poista lumenpudottamisen tarvetta. VERKKOLUMIESTE Verkkolumieste on suunniteltu kohteisiin, joissa putoavasta lumesta aiheutuu hengenvaara. Verkkolumieste on tehokkain lumen pysäyttäjä HUOLTOKISKO Suunniteltu pääasiassa vanhoihin kohteisiin, joissa on kattosilta, mutta sen luotettavuutta turvaköyden kiinnityspisteenä ei pystytä todentamaan luotettavasti. LAPETIKAS Määräysten mukaan myös kattotikas vaatii turvakiskon. Kattotikkaiden kiinnitykset ja materiaali tarkistettava. TURVAKAIDE Tarkoitettu piippujen ja huoltoluukkujen yhteyteen varmistamaan niiden turvallisuus. Soveltuu vain uusiin kattosiltoihin. VESIKOURU Puolipyöreä muoto ja ulkopuoliset koukut helpottavat puhdistamista. Saumaton kouru mahdollistaa pitkät linjat. Iskunkestävä materiaali suojaa ilkivallalta. 13

7 Haluatko tietää lisää kattoturvallisuudesta? Käy kurkkaamassa 7 KATTOTURVA PITÄÄ HUOLEN KIINTEISTÖN OMISTAJISTA JA TALON ASUKKAISTA Lumi, jää, rappaus ja muut esineet voivat katolta tippuessaan aiheuttaa vahinkoja ohikulkijoille, parkkeerattuihin autoihin tai muuhun omaisuuteen. Kun katto on turvallinen, estetään turhat onnettomuudet. Myös turvallinen työskentely katolla vaatii oikeat varusteet, oikeat taidot ja ennen kaikkea turvallisen katon. Esimerkiksi katolla tulee olla riittävästi kiinnityspisteitä turvavaljaita varten. Jos katolta putoaa jotakin ohikulkijan tai asukkaan päälle, kantaa vastuun kiinteistön omistaja, esimerkiksi taloyhtiö. Kiinteistön ympäristöineen on oltava turvallinen kaikille: asukkaille, ohikulkijoille ja katolla liikkuville ammattilaisille. Usein vastuunkantajina toimivat taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä. Tutkimusten mukaan jopa 90 prosentista kiinteistöistä löytyy huomautettavaa. Vikoja löytyy lumiesteistä ja kattotikkaista sekä kattosilloista. Suurin kattoturvariski piilee vanhojen kiinteistöjen katoilla ja siksi ne onkin syytä tarkistuttaa ammattilaisilla. Kattoa pitää huoltaa säännöllisesti siinä missä kiinteistön muitakin osia. Tarkastuksien yhteydessä saattaa löytyä myös muita ongelmia, jotka vaikuttava katon ja koko kiinteistön yleiskuntoon. Tarkastuksen jälkeen voidaan laatia suunnitelma kattoturvallisuudesta. Kattoturva on monen osatekijän summa. Vastuullinen omistaja, osaava kattosuunnittelija, laadukkaat tuotteet ja ammattimiehet yhdessä takaavat turvallisen katon. Näin myös kiinteistön omistaja voi nukkua yönsä rauhassa lumisina talvina ja syysmyrskyillä. Jenni Huplin, Suomen kiinteistöliitto: SUUNNITELMALLISUUS KANNATTAA Timo Arttola, Suomen KattoCenter: HUOMIO KATTOTURVALLISUUTEEN Kattojen ja katolla tehtävän työn turvallisuus nousee usein esiin valitettavien onnettomuuksien myötä, painottaa päälakimies Jenni Huplin Suomen Kiinteistöliitosta. Kiinteistöliitossa korostetaankin suunnitelmallisuutta kattoturvallisuuden ylläpidossa. Meidän tehtävänämme on pyrkiä ennaltaehkäisemään onnettomuuksia koulutuksen ja tiedonvälityksen kautta, kertoo Huplin. Rakennettaessa olisi myös tärkeää nimetä pätevä turvallisuuskoordinaattori, joka huolehtii taloyhtiön työturvallisuusvelvoitteista. Tehtävässä toimivan turvallisuuskoordinaattorin on laadittava työturvallisuussäännöt ja menettelyohjeet työmaille. Tällainen henkilö voi olla esimerkiksi projektinjohtaja tai -insinööri, rakennuttajakonsultti, suunnittelija tai isännöitsijä. 90 prosentista katoista löytyy huomautettavaa. 30 prosentista katoista löytyy vakavia puutteita. Suomen KattoCenter korostaa kattoturvan, katolla työskentelyn ja kiinteistön alueella liikkujan turvallisuutta. Valmistajan valtuuttamat ja kouluttamat ammattilaisemme ovat tarkastaneet syksyn aikana satoja kattoja ja raportoineet kattoturvan puutteista niin vanhemmissa kuin uudemmissakin kiinteistöissä, kertoo Suomen KattoCenterin kattoasiantuntija Timo Arttola. Tilanne on hyvin huolestuttava kiinteistönomistajan kannalta, sillä lain mukaan hän on vastuussa kattoturvallisuudesta. Aiheellista onkin tarkistaa, onko katolla liikkuminen turvallista ja vastaavatko kattoturvallisuustuotteet määräyksiä. Kiinteistön omistajan tai haltijan tehtävänä on luoda katolla työskentelevälle määräysten mukaiset, turvalliset työolosuhteet. Tämä tarkoittaa muun muassa kattoturvavarusteiden riittävästä huollosta.

8 8 Enkopur KATON HUOLTAMINEN JA KUNTOKARTOITUKSET Kuntokartoitus, korjaukset, pinnoitukset ja kattava verkosto. KattoCenterin kattohuolto tarjoaa isännöitsijälle huoltovapaita kattoja. Enkopur takuutiivistykset Jos katto ei ole kunnossa, koko rakennus kärsii. Katto on kiinteistön tärkein osa ja siitä huolimatta sen huolto laiminlyödään harmittavan usein. KattoCenterin kattava verkosto, huippu ammattilaiset ja laadukkaat tuotteet tarjoavat huolettoman vaihtoehdon kiinteistöille. KARTOITUS. Onnistunut kattoremontti perustuu ammattitaitoon. Kuntotarkastuksen perusteella voidaan päättää, riittääkö katon kohentamiseen pinnoitus, korjaus vai onko täysin remontoitava. Sen avulla selviää myös, onko remontti toteutettava heti vai voidaanko se sisällyttää esimerkiksi viisivuotissuunnitelmaan. KORJAUKSET. Korjaustoimenpiteillä voidaan myös siirtää tulevaa kattoremonttia jopa usealla vuodella. Yleisimmät korjauskohteet ovat vuotavia konesaumakattoja, vaaka- ja pystysaumojen korjauksia sekä läpivientien juuria. Teemme kattojen takuutiivistyksiä. KATTAVA VERKOSTO. KattoCenterin kattava verkosto mahdollistaa sen, että kiinteistöyhtiöt voivat tehdä huolto- sopimuksen taloyhtiön sijainnista riippumatta. Meiltä löytyy huippuammattilaisia ympäri Suomea. Tee vuosihuolto sopimus ajoissa. Kattavalla huoltosopimuksella myös vastuu lumenpudotuksista voidaan siirtää KattoCenterin ammattilaisten hoidettavaksi. KattoCenter tarjoaa huoletonta ja huoltovapaata kattoturvaa. YHTEYSTIEDOT Keskus: TOIMIPISTEET Etelä-Suomi Kotka Kouvola Lahti Vantaa Länsi-Suomi Tampere Pori Seinäjoki Turku Vaasa Itä-Suomi Juuka Laappeenranta Varkaus Pohjois-Suomi Kajaani Oulu Tornio

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu Sadevesijärjestelmät Tikkaat Kattoturvatuotteet Turvakiskot Asennuspalvelu Asiantuntijat palveluksessanne! Sadex-asiantuntijamme toimivat Pirkanmaan, Uudenmaan, Keski-Suomen, Ylivieskan, Satakunnan ja

Lisätiedot

Icopal Huoltopalvelut - Kattokuntotarkastus - Kattokuntotutkimus - Huoltosopimus. ICOPAL HUOLTOPALVELUT Tekniset tarkastukset kaikille kattopinnoille

Icopal Huoltopalvelut - Kattokuntotarkastus - Kattokuntotutkimus - Huoltosopimus. ICOPAL HUOLTOPALVELUT Tekniset tarkastukset kaikille kattopinnoille Icopal Huoltopalvelut - Kattokuntotarkastus - Kattokuntotutkimus - Huoltosopimus ICOPAL HUOLTOPALVELUT Tekniset tarkastukset kaikille kattopinnoille Icopal Huoltopalvelut pitää katon käyttökuntoisena pidempään

Lisätiedot

Icopal Kattohuolto Turvallinen kumppani katon talvihuoltoon

Icopal Kattohuolto Turvallinen kumppani katon talvihuoltoon Lumikuormien riskikartoitus Lumenpudotus Lämmityskaapeleiden asennukset, tarkastukset ja korjaukset Höyrytyspalvelut Icopal Kattohuolto Turvallinen kumppani katon talvihuoltoon Valitse turvallinen kumppani

Lisätiedot

Icopal Katto Oy - Urakointipalvelut - Huoltopalvelut. ICOPAL KATTO OY Urakointi- ja huoltopalvelut kaikille katoille

Icopal Katto Oy - Urakointipalvelut - Huoltopalvelut. ICOPAL KATTO OY Urakointi- ja huoltopalvelut kaikille katoille Icopal Katto Oy - Urakointipalvelut - Huoltopalvelut ICOPAL KATTO OY Urakointi- ja huoltopalvelut kaikille katoille Katon kokonaisvaltainen kumppani Icopal Katto Oy Icopal Katto Oy Icopal Katto Oy kuuluu

Lisätiedot

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2 RT 76 X7-76 ru / RT/KH 486-76 tarviketiedosto 2 ORIMA-SADEVESIJÄRJESTELMÄT Orima-sadevesijärjestelmiä valmistetaan sekä pyöreinä että kantikkaina muotoina. Materiaalina on vahva, kestävä ja huoltovapaa,

Lisätiedot

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Talomme katto on rakennettu vuonna 1986. Tiilet olivat tulleet huokoiseksi ja sammalta kertynyt, joten huoltoa kaivattiin, kertoo talon omistaja. Referenssi FRIISILÄNTIE

Lisätiedot

www.sheikki.fi KATTOSILLAN ASENNUSOHJEET

www.sheikki.fi KATTOSILLAN ASENNUSOHJEET www.sheikki.fi KATTOSILLAN ASENNUSOHJEET PISKO -KATTOSILLAT Kattosiltoja käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena turvallisten kulkuteiden rakentamiseen katoilla sijaitseville huoltokohteille esim. savupiipulle.

Lisätiedot

HB KIVITALOJEN TYYPPITALOT TOIMITUSSISÄLTÖ JA HINNASTO

HB KIVITALOJEN TYYPPITALOT TOIMITUSSISÄLTÖ JA HINNASTO HB KIVITALOJEN TYYPPITALOT TOIMITUSSISÄLTÖ JA HINNASTO Hinnasto voimassa toistaiseksi. HB KIVITALOJEN TYYPPITALOT TOIMITUSSISÄLTÖ JA HINNASTO EDULLISET JA ENERGIATEHOKKAAT TYYPPITALOT HB toimitussisältö

Lisätiedot

Tee joka päivä jotain, mikä pelottaa sinua by Eleanor Roosevelt

Tee joka päivä jotain, mikä pelottaa sinua by Eleanor Roosevelt Tee joka päivä jotain, mikä pelottaa sinua by Eleanor Roosevelt Osana tarkastusta VESIKOURUISTA HUOLEHTIMINEN Katon ja välipohjan tarkastaminen Sekä vesikourujen puhdistaminen Osana proworks palvelu Oy.n

Lisätiedot

VESIKATON UUSINNAN HANKESUUNNITTELU 31.1.2012

VESIKATON UUSINNAN HANKESUUNNITTELU 31.1.2012 Asunto Oy Juhannusrinne Parolantie 3, 02200 Espoo VESIKATON UUSINNAN HANKESUUNNITTELU 31.1.2012 Parolantie 3, Espoo, Vesikaton uusinnan hankesuunniittelu 2(10) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Hankesuunnittelun

Lisätiedot

VESIKATTOKORJAUS 2012

VESIKATTOKORJAUS 2012 KIINTEISTÖ OY AURORANLINNA KYLÄNVANHIMMANTIE 21 KYLÄNVANHIMMANTIE 21 00640 HELSINKI VESIKATTOKORJAUS 2012 RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 + 4 SIVUA 14.03.2012 Insinööritoimisto Konstru Oy Ahventie

Lisätiedot

Rakentajat. PELOTON energiaremontti

Rakentajat. PELOTON energiaremontti Rakentajat PELOTON energiaremontti FAKTA Asuminen 30 % henkilökohtaisesta hiilijalanjäljestä ONGELMA Asiakas ei osaa Systeemit monimutkaistuvat Kokonaisuudet pitää sovittaa yhteen Kauppa ei osaa HUOLTO

Lisätiedot

Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen

Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen Peab on Pohjoismaiden suurimpia rakennuskonserneja Peab on mittavat resurssit omaava pohjoismainen yhteiskuntarakentaja. Olemme ammattitaitoinen ja luotettava

Lisätiedot

Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy

Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy Haaste ja mahdollisuus Vanhojen lähiökerrostalojen julkisivujen rapautuminen on iso

Lisätiedot

VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS

VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS V A R M I S T A S Ä H K Ö T U R V A L L I S U U S K Ä Y T Ä A S E N N U K S I S S A A M M A T T I L A I S T A VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS KÄYTÄ ASENNUKSISSA AMMATTILAISTA Kiinteitä sähköasennuksia saavat

Lisätiedot

Maltillinen kasvuyritys. 250 ammattilaista. o Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 26 milj. euroa

Maltillinen kasvuyritys. 250 ammattilaista. o Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 26 milj. euroa Kattotutka Oy o o o Suomalainen Lindgrenin perheen omistama perheyritys Toimimme Suomessa 11 toimipisteestä käsin Olemme vakavarainen Vesikaton Luotettava Kumppani Maltillinen kasvuyritys o Liikevaihtomme

Lisätiedot

Espoo IKÄVAKIOIDUT. Yhteensä 0,0. Ikäluokittain. IKÄVAKIOIMATTOMAT Yhteensä -100-50 0 50 100 1,8 0,6 8,3 2,9

Espoo IKÄVAKIOIDUT. Yhteensä 0,0. Ikäluokittain. IKÄVAKIOIMATTOMAT Yhteensä -100-50 0 50 100 1,8 0,6 8,3 2,9 Espoo % -00-0 0 0 00 0 -, -,, 0,,,,0, -, -, -0, -, -, -,, - v. -, -0,,,, -, Espoo -00-0 -0-0 - 0 Miljoonaa euroa 0 -, -, -, -,0 -, -,0 -, -,, 0,, 0,,, 0, - v. -, -0,,, 0, -, Helsinki % -00-0 0 0 00 0,

Lisätiedot

Verkkovajan restaurointi

Verkkovajan restaurointi Riihen restaurointi Pahoin vuotanut, tiensä päähän tullut vanha pärekatto uusittiin. Vuotavan katon aiheuttamat lahovauriot vesikaton ja välikaton rakenteissa korjattiin entisen kaltaiseksi. Päätyseiniä

Lisätiedot

PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu,

PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu, PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT 2014 Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu, 26.9.2014 ORMAX MONIER OY Ormax Monier Oy Pääkonttori Espoossa Pohjoismaiden nykyaikaisin betonikattotiilitehdas Pennalassa

Lisätiedot

Ammattilaisen elämä helpommaksi

Ammattilaisen elämä helpommaksi Ammattilaisen elämä helpommaksi Kaikki tuotteet saman katon alta, LVI, Teollisuus, Koneet ja Työkalut, Sähkö, Kylmä ja Tee-Se-Itse. Helppoa, vaivatonta ja kustannustehokasta, eikö totta! Ahlsell minuutissa

Lisätiedot

INVESTOI AJOAIKAAN VOLVO PENTA HUOLTOSOPIMUS TURVALLISEMPAA JA VAIVATTOMAMPAA OMISTUSTA

INVESTOI AJOAIKAAN VOLVO PENTA HUOLTOSOPIMUS TURVALLISEMPAA JA VAIVATTOMAMPAA OMISTUSTA INVESTOI AJOAIKAAN VOLVO PENTA HUOLTOSOPIMUS TURVALLISEMPAA JA VAIVATTOMAMPAA OMISTUSTA NELJÄ PALVELUTASOA LIIKETOIMINTASUHDE VOLVO PENTA JÄLLEENMYYJÄN KANSSA Olet juuri investoinut Volvo Penta tuotteeseen.

Lisätiedot

Toimivuutta ja turvaa katolle. Katse kattoon. REM-Taloyhtiötapahtuma 2016 Helsinki Jari Suuronen

Toimivuutta ja turvaa katolle. Katse kattoon. REM-Taloyhtiötapahtuma 2016 Helsinki Jari Suuronen Toimivuutta ja turvaa katolle Katse kattoon REM-Taloyhtiötapahtuma 2016 Helsinki 6.4.2016 Jari Suuronen Nordic Waterproofing Group Liikevaihto n. 200 M Henkilöstöä n. 650 Valmistusta Suomessa, Ruotsissa

Lisätiedot

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-lämpöpumput Takuu antaa lisäturvaa Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-osat. Laatua kautta linjan Meille Boschilla laatu on pääosassa

Lisätiedot

VESIKATTO- JA JULKISIVUKORJAUS 2015

VESIKATTO- JA JULKISIVUKORJAUS 2015 KIINTEISTÖ OY AURORANLINNA RATAVALLINTIE 16 00720 HELSINKI VESIKATTO- JA JULKISIVUKORJAUS 2015 RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 + 4 SIVUA 30.01.2015 Insinööritoimisto Konstru Oy Ahventie 4 B 02170

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

TARKASTUS Inkoon terveyskeskuksen kunnon tarkastus

TARKASTUS Inkoon terveyskeskuksen kunnon tarkastus TARKASTUS 1 / 12 Sisällysluettelo... 3 Räystäät ja tuuletus... 4 Vesikate ja alusrakenne... 5 Läpiviennit... 6 Kattoristikot... 7 Muuta... 10 Pohjakuva... 11 Suositeltavat toimenpiteet... 12 2 / 12 Toimeksianto

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖSELITYS. Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus. VETELIN KUNTA Kivihyypäntie Veteli 14. joulukuuta 2016 Tekijä: Anssi Torppa

RAKENNUSTYÖSELITYS. Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus. VETELIN KUNTA Kivihyypäntie Veteli 14. joulukuuta 2016 Tekijä: Anssi Torppa RAKENNUSTYÖSELITYS Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus VETELIN KUNTA Kivihyypäntie 1 69700 Veteli 14. joulukuuta 2016 Tekijä: Anssi Torppa RAKENNUSTYÖSELITYS Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus

Lisätiedot

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla Sääsuojaratkaisut Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla KH-sääsuoja kevyt ja edustavan näköinen pulpetti- tai harjakatto yhteensopiva Allround-

Lisätiedot

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO N KOKONAISRATKAISUT Toimiva teollisuusautomaatio toimii koko tehtaan prosessitoiminnan keskitettynä työkaluna. Lisäksi oikeaoppinen automaatiokokonaisuus vähentää energiankulutusta jopa 30 prosenttia!

Lisätiedot

Luotettava Laatutyömaa

Luotettava Laatutyömaa Luotettava Laatutyömaa Rakentamisen Laatu RALA ry Suomen Tilaajavastuu Oy Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry Rakennusteollisuus RT ry Rakennusliitto Luotettava Laatutyömaa Alan järjestäytyneet

Lisätiedot

VOITELUTARVIKKEET 2011

VOITELUTARVIKKEET 2011 VOITELUTARVIKKEET 2011 Lufex Oy on keskittynyt maahantuomaan, myymään, asentamaan ja huoltamaan luotettavia ja laadukkaita keskusvoitelujärjestelmiä, työkoneisiin ja teollisuuteen. Lufex Oy:ltä löydätte

Lisätiedot

Tommi Riippa Energiakorjausneuvoja rakennusterveysasiantuntija 12.4.2014

Tommi Riippa Energiakorjausneuvoja rakennusterveysasiantuntija 12.4.2014 Miksi kodistaan kannattaa pitää huolta? Tommi Riippa Energiakorjausneuvoja rakennusterveysasiantuntija 12.4.2014 KOULURAKENNUKSET VETO-ONGELMIA 42 %:SSA RIITTÄMÄTÖN ILMANVAIHTO 40 %:SSA TUNKKAINEN ILMA

Lisätiedot

SADE LUMI TURVA TURVA. Suojaa & kiinteistölle! Kattoturvatuotteet Tikkaat Sadevesijärjestelmät

SADE LUMI TURVA TURVA. Suojaa & kiinteistölle! Kattoturvatuotteet Tikkaat Sadevesijärjestelmät LUMI LUMI SADE SADE TURVA TURVA Suojaa & sinulle & kiinteistölle! Kattoturvatuotteet Tikkaat Sadevesijärjestelmät LAATU KOKEMUS PALVELU SUOMALAISTA OSAAMISTA YLI 50 VUOTTA Oriman vahva osaaminen suunnittelussa

Lisätiedot

Lausunto 1 (5) 16.9.2013

Lausunto 1 (5) 16.9.2013 Lausunto 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö Kirjaamo PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO LAUSUNTO ESITYKSESTÄ TERVEYDENSUOJELULAIN MUUTTAMISEKSI JA ASETUKSESTA ASUNNON JA MUUN OLESKELUTILAN TERVEYDELLISISTÄ OLOSUHTEISTA

Lisätiedot

RT X37-37631. RT/KH 486-37631 25.7 Talo 2000. ORIMA- VESIKATON VARUSTEET Orima-Tuote Oy

RT X37-37631. RT/KH 486-37631 25.7 Talo 2000. ORIMA- VESIKATON VARUSTEET Orima-Tuote Oy Elokuu 2008 Voimassa syyskuuhun 20 (6) F4 RT X7-76 RT/KH 486-76 25.7 Talo 2000 ORIMA- VESIKATON VARUSTEET Orima-Tuote Oy SV/0000/RP Oy/Rakennustieto Oy www.rakennustieto.fi Rakennustietosäätiö RTS 2008

Lisätiedot

Kokonaisuuden hallinta

Kokonaisuuden hallinta Kokonaisuuden hallinta Tommi Riippa Tiimi- ja laatupäällikkö, RTA FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy 3.10.2017 Page 1 Otsikoita 3.10.2017 Page 2 Otsikoita 3.10.2017 Page 3 Otsikoita 3.10.2017 Page 4 Otsikoita

Lisätiedot

KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN

KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN Tekninen lautakunta 62 23.08.2011 Tekninen lautakunta 73 20.09.2011 KIELOTIE -NIMISEN ASEMAKAAVATIEN PERUSKORJAUS / PÄÄLLYSTÄMINEN SEKÄ VALAISTUKSEN UUSIMINEN TELA 62 TELA 53 TELA 32 TELA 22.02.2011 8

Lisätiedot

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakentajan sähkömuistio - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakennuksen sähköistys Rakennuksen onnistunut sähköistys vaatii runsaasti tietoa, eikä rakentajan kannata lähteä toteuttamaan

Lisätiedot

Suomen Tilaajavastuu Oy

Suomen Tilaajavastuu Oy Suomen Tilaajavastuu Oy Aspida Oy perustettiin vuonna 2006, joka muuttui Suomen Tilaajavastuu Oy:ksi vuonna 2010. Enemmistöosakkaiksi 2010 perustettuun yhtiöön tulivat Rakentamisen Laatu RALA ry ja Sähkö-

Lisätiedot

MUUTOSTYÖOHJE ASUMISOIKEUDEN HALTIJALLE

MUUTOSTYÖOHJE ASUMISOIKEUDEN HALTIJALLE 1.1.2012 MUUTOSTYÖOHJE ASUMISOIKEUDEN HALTIJALLE Tekniset muutostyöohjeet 1 Yleistä Tämä ohje on liite Asokotien rakennus- ja asumisaikaisiin muutostyöohjeisiin ja sitä noudatetaan 1.1.2012 lukien asumisoikeuden

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class-tiloihin sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin

Lisätiedot

Katon tärkein kohta on yksityiskohta. Icopalin kumibitumiratkaisut. MH KATE. 06-417 1100 www.mh-kate.fi

Katon tärkein kohta on yksityiskohta. Icopalin kumibitumiratkaisut. MH KATE. 06-417 1100 www.mh-kate.fi Katon tärkein kohta on yksityiskohta. Icopalin kumibitumiratkaisut. MH KATE 06-417 1100 www.mh-kate.fi Kun haluat valita hyvän kattourakoitsijan, takerru reilusti muutamaan yksityiskohtaan. Kuka tahansa

Lisätiedot

L E I K K I P A I K K O J E N TURVATARKASTUKSET

L E I K K I P A I K K O J E N TURVATARKASTUKSET L E I K K I P A I K K O J E N TURVATARKASTUKSET LEIKKIPAIKKOJEN TURVALLISUUS EI OLE LEIKIN ASIA Leikkipaikat ovat lasten ja koko perheen oppimiseen, leikkiin ja huolettomaan liikkumiseen tarkoitettuja

Lisätiedot

PISKO KATTOSILLAT KATTOSILLAN ASENNUS

PISKO KATTOSILLAT KATTOSILLAN ASENNUS PISKO KATTOSILLAT Kattosiltoja käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena turvallisten kulkuteiden rakentamiseen katoilla sijaitseville huoltokohteille esim. savupiipulle. Standardi SFS-EN 516 antaa kattosilloille

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Lumieste tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin.

Lumieste tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin. PISKO LUMIESTEET Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteitä tulee käyttää

Lisätiedot

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET PISKO -LUMIESTEET Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla

Lisätiedot

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO URAKKAOHJELMA ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO Tilaaja Espoon Asunnot Oy Upseerinkatu 3 B 02600 Espoo Espoon Asunnot

Lisätiedot

ALV 0 % KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO

ALV 0 % KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO 186,7 1100 20 39 1 Tiilinen 1100 / 350 Nova / MattaNova 0,5 11,03 2 IsoTiilinen 1100 / 400 Nova / MattaNova 0,5 11,03 PLATON - LUKKOSAUMAKATTO

Lisätiedot

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET Päivitetty 03.04.2014 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Yleistä Monierin hengittävät aluskatteet Divoroll Universal ja Divoroll

Lisätiedot

Asennusohje PELLITYSSARJA

Asennusohje PELLITYSSARJA 22.05.2014 Asennusohje Asennusohje Tämä ohje liittyy SCC-pellityssarjojen asentamiseen. Vakiokokoinen pellityssarja on tarkoitettu 1,75 m, erikoistilauksesta saatavissa jopa 2,3 m, korkean (C-mitta) tai

Lisätiedot

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS TARKASTUSVIRASTO KAUPUNGINMUSEO 2 1 YHTEENVETO 1.1

Lisätiedot

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Spandeckkävelysillat ja -työtasojärjestelmät LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä, kaikki samassa tuotteessa.

Lisätiedot

Seinätikkaat Sadevesikourut Lumiesteet Kattosillat ORIMA SUOJASSA JA TURVASSA

Seinätikkaat Sadevesikourut Lumiesteet Kattosillat ORIMA SUOJASSA JA TURVASSA Seinätikkaat Sadevesikourut Lumiesteet Kattosillat ORIMA SUOJASSA JA TURVASSA 1 ORIMA ORIMA KATOLLA, KOTONA KAIKKI HYVIN. SADEVESI- JÄRJESTELMÄT sivut 4 7 KATTOTURVA- TUOTTEET sivut 8 13 Me kaikki haluamme

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013 Krista Niemi 27.2.2013 Kosteudenhallinnalla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joilla pyritään estämään haitallisen kosteuden kertyminen rakennukseen Kosteudenhallinnan tavoitteena on Estää kosteusvaurioiden

Lisätiedot

Pikaopas onnistuneeseen kattoremonttiin

Pikaopas onnistuneeseen kattoremonttiin Pikaopas onnistuneeseen kattoremonttiin Hyvä katto suojaa rakennusta, toimii rakennusteknisesti oikein, on turvallinen ja näyttää hyvältä Prima-rakentajat Oy Taipaleenkatu 2, 41310 Leppävesi puh. 020 775

Lisätiedot

Toimittajan johtaminen projektissa. Esko Hannula Annikki Parviainen 22.11.2012

Toimittajan johtaminen projektissa. Esko Hannula Annikki Parviainen 22.11.2012 Toimittajan johtaminen projektissa Esko Hannula Annikki Parviainen 22.11.2012 Olemme laadunvarmistuksen edelläkävijä Suomen johtava ICTlaadunvarmistuksen palveluyritys Riippumaton ja puolueeton asiakkaan

Lisätiedot

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA Valtakunnan vaivattomin ovi- ja ikkunaremontti palveluasenteella ja maankuululla Kaskilaadulla. MATTI KASKI, TOIMITUSJOHTAJA HELPOSTI JA KERRALLA KUNTOON Ovi- ja ikkunaremontti

Lisätiedot

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia.

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. Metallinen halkovaja KÄYTTÖOHJE/ asennusohje Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. 1 ENNEN TYÖN ALOITTAMISTA Käyttöohje Ennen halkovajan kokoonpanoa tarkista rakennuslaissa säädetyt

Lisätiedot

Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet

Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet 1. Tee esisuunnitelma sähköistystarpeista lämmitysjärjestelmästä 2. Ota yhteyttä Tornion Energiaan saadaksesi neuvoja sähköistyksen toteuttamiseksi saadaksesi tiedon

Lisätiedot

ruukin Katonlaittajan opas

ruukin Katonlaittajan opas www.ruukkikatot.fi ruukin Katonlaittajan opas Näin remontoit kattosi Ohjeita ja vinkkejä katon kunnon tarkistukseen ja huoltoon Kattoremontti tekee ihmeitä! Kurkista kaipaako kattosi remonttia Rakennat

Lisätiedot

TuTkimus- JA TArkAsTuspAlveluT TAhTirAnTA.fi 075 758 0801

TuTkimus- JA TArkAsTuspAlveluT TAhTirAnTA.fi 075 758 0801 Tutkimus- JA tarkastuspalvelut 075 758 0801 TähtiRanta Oy on kasvava ja kehittyvä monialainen insinööritoimisto. Asiantuntijamme tutkivat ja suunnittelevat asiakkaillemme aina parhaan lopputuloksen kiinteistöjen

Lisätiedot

MONIPUOLISTA OSAAMISTA

MONIPUOLISTA OSAAMISTA Kanta Kaivu Oy on vuonna 1993 perustettu nurmijärveläinen maarakennus-, rakennus- ja kuljetusalan yritys. Toiminta-alueemme on pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi. Meillä on 20 vuoden vankka kokemus monipuolisista

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten

Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten 1. Esitiedot Sopimus kuntotarkastuksesta asuntokauppaa varten Kohteen osoite Tarkastusajankohta Tarkastuksen tilaajat ja yhteystiedot Päiväys ja allekirjoitukset Kohteen omistaja: Omistushistoria: Tarkastuksen

Lisätiedot

Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut

Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut Asuntotuotanto Pienkiinteistöt ja taloteollisuus Liiketilat ja palvelurakentaminen Korjausrakentaminen Suurkohteet Heatco on huippukumppani LVI-suunnitelmien

Lisätiedot

Henrik Rainio

Henrik Rainio 18.3.2019 Henrik Rainio Porvoon tilinpäätös ja C21 - kaupunkien tilinpäätösten ennakkotiedot Toimintakate, / asukas 2017 * Muutos % Manner-Suomi -5 129-5 302 3,4 % Uusimaa -4 656-4 837 3,9 % 1Turku -5

Lisätiedot

ASENNUSOHJE KATTOTURVAT

ASENNUSOHJE KATTOTURVAT Päivitetty 17.02.2014 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 8 Yleistä Katso tarkemmat mitoitusohjeet Vesikaton turvavarusteet RT 85-11132

Lisätiedot

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 1. 1. Julkisivu, sisäänkäynnit 2. Julkisivu pääty 3. Julkisivu, takaa 4. Julkisivu, toinen pääty 5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 2. 7.

Lisätiedot

P13 SADEVESIJÄRJESTELMÄ. SINKITTY = SINKKI min. 20 µm MAALATTU = SINKKI min. 20 µm + pulveripolttomaalaus min. 60 µm

P13 SADEVESIJÄRJESTELMÄ. SINKITTY = SINKKI min. 20 µm MAALATTU = SINKKI min. 20 µm + pulveripolttomaalaus min. 60 µm P3 SADEVESIJÄRJESTELMÄ MAALATUT SINK.-00 PAKK. RR-0,3,9,3,33 PAKK. Nro TUOTENIMI / kpl kpl / kpl kpl 000 P 3 kouru 5 m 38.8 3 40.89 3 000 P 3 kouru 6 m 46.58 3 49.07 3 0030 P 3 kouru 7 m 57.7 3 0040 Päätykappale

Lisätiedot

Muutokset. Sisällysluettelo 2 (8) KÄYTTÖSUUNNITELMA. Opastinportaali 28.7.2014 Dnro 3597/090/2014. Kohta Muutettu (pvm) Kuvaus

Muutokset. Sisällysluettelo 2 (8) KÄYTTÖSUUNNITELMA. Opastinportaali 28.7.2014 Dnro 3597/090/2014. Kohta Muutettu (pvm) Kuvaus 2 (8) Muutokset Kohta Muutettu (pvm) Kuvaus Sisällysluettelo 1 KÄYTTÖTARKOITUS... 3 1.1 Rakennetyyppikohtaiset erityispiirteet... 4 1.2 Käyttö ja sijoittelu... 4 2 OPASTINPORTAALIN KÄYTTÖTURVALLISUUS...

Lisätiedot

-tikasjärjestelmät Lapetikkaat. Seinätikas. Lapetikas

-tikasjärjestelmät Lapetikkaat. Seinätikas. Lapetikas Kattoturvatuotteet Seinätikas Lapetikas -tikasjärjestelmät 7 8 Lumieste- ja -kattosiltakiinnikkeet Samat kiinnikkeet soveltuvat sekä lumiesteille että kattosilloille. Kattosiltojen kiinnityksessä käytetään

Lisätiedot

PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA

PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA Palotarkastusinsinööri Tapio Stén Pirkanmaan pelastuslaitos, pvm. 27.9.2017 Pelastusviranomaisen rooli väestönsuojien

Lisätiedot

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company Ota kumppaniksi paloturvallisuuden ammattilainen A UTC Fire & Security Company Paloturvallisuus yhteinen asiamme Onko kiinteistön paloturvallisuus varmasti kunnossa? Omistajan ja vuokralaisen asenteet

Lisätiedot

KYLPPÄRIT KUNTOON. 20.5.2015 Riihimäki. Jari Hännikäinen Neuvontainsinööri

KYLPPÄRIT KUNTOON. 20.5.2015 Riihimäki. Jari Hännikäinen Neuvontainsinööri KYLPPÄRIT KUNTOON 20.5.2015 Riihimäki Jari Hännikäinen Neuvontainsinööri SISÄLTÖ Kuka vastaa kylpyhuoneiden kunnossapidosta ja mikä on vastuunjakotaulukko? Kolme erilaista kylpyhuoneremonttia: 1. Oma-aloitteiset

Lisätiedot

ORMAX Suomen suosituin tiilikatto. OTA ORMAX! www.ormax.fi

ORMAX Suomen suosituin tiilikatto. OTA ORMAX! www.ormax.fi ORMAX Suomen suosituin tiilikatto OTA ORMAX! www.ormax.fi Ormax valmistettu Suomessa Tuotteidemme juuret ovat syvällä Suomessa. Kotimaisia Ormax-betonikattotiiliä on valmistettu jo vuodesta 1977 lähtien.

Lisätiedot

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Työvaateprofilointi Painettu & Valmis PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Nykyään yhä useampi yritys haluaa työvaatteisiin yrityksen logon. Ahlsell

Lisätiedot

Käytävä: - Käytävältä ei havaittu vauriojälkiä / kohonneita kosteusarvoja pintakosteuden ilmaisimella.

Käytävä: - Käytävältä ei havaittu vauriojälkiä / kohonneita kosteusarvoja pintakosteuden ilmaisimella. KIINTEISTÖCONTROL OY www.vahinkopalvelu.com Raportti Tuomas Konsala Puh: 044-556 1132 Sertifikaatti Nro VTT-C-9740-24-13 tuomas.konsala@vahinkopalvelu.com Osoite: Talvitie 10 B106,B104 20610 Turku Asukas:

Lisätiedot

Poistoilman lämmön talteenotto

Poistoilman lämmön talteenotto Poistoilman lämmön talteenotto Tehokas tapa pienentää lämmityskustannuksia kerrostalossa. Eikä lämpö mene harakoille! www.gebwell.fi 1 Mikä on PILP? Huoneilman koneellinen poisto aiheuttaa kerrostaloissa

Lisätiedot

www.ruukkikatot.fi ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate

www.ruukkikatot.fi ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate vuoden tekninen takuu Finnera Plus - viimeisteltyä muotoilua ja ainutlaatuista ulkonäköä Loppuun asti mietittyä muotoilua aina etureunaa myöten Ruukki Finnera

Lisätiedot

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Nettihuutokauppa 3.8.2016 klo 13:00 saakka internetosoitteessa www.huutokaupat.com

Nettihuutokauppa 3.8.2016 klo 13:00 saakka internetosoitteessa www.huutokaupat.com ETELÄ-KARJALAN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 40, Pormestarinkatu 1 A, 2. krs 53101 LAPPEENRANTA 15.06.2016 Puhelin 029 562 4440, Telekopio 029 562 4460 Sähköposti etela-karjala.uo@oikeus.fi OMAKOTITALO

Lisätiedot

1PRO KIINTEISTÖ SAFETY. Oy ONE-PRO Ab. Marko Pakarinen

1PRO KIINTEISTÖ SAFETY. Oy ONE-PRO Ab. Marko Pakarinen 1PRO KIINTEISTÖ SAFETY Oy ONE-PRO Ab Marko Pakarinen 1PRO KIINTEISTÖ SAFETY YRITYS MIKSI TURVATA KIINTEISTÖ VUOTO- JA PALOVAHINGOILTA? 1PRO LANGATON KIINTEISTÖ SAFETY 1PRO KIINTEISTÖ VUOTOVAHTI TARKASTUS

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖSELITYS. Taidekartanon vesikattorakenteiden peruskorjaus

RAKENNUSTYÖSELITYS. Taidekartanon vesikattorakenteiden peruskorjaus RAKENNUSTYÖSELITYS Taidekartanon vesikattorakenteiden peruskorjaus VETELIN KUNTA Kivihyypäntie 1 69700 Veteli 29. joulukuuta 2016 Tekijä: Anssi Torppa RAKENNUSTYÖSELITYS Taidekartanon vesikattorakenteiden

Lisätiedot

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT PÄÄSIVU YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT Osaamisen taustalla liki 100 vuoden kokemus 1914 Viipurissa Donuard Kuschakoff perusti Karjalan Lumppu- ja Romuliikkeen 1948 Pariisin rauhansopimus:

Lisätiedot

UUDISTA LUKITUKSESI AJAN TASALLE ABLOY TUOTEPAKETEILLA

UUDISTA LUKITUKSESI AJAN TASALLE ABLOY TUOTEPAKETEILLA R UUDISTA LUKITUKSESI AJAN TASALLE ABLOY TUOTEPAKETEILLA Lukkoja ja niiden toimivuutta pidetään useasti itsestäänselvyytenä. Kiinteistön lukituksen tilaan ja avaimiin ei kiinnitetä riittävästi huomiota

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA 25.03.2013 Rakennus A Rakennus B Sisällys Esipuhe... 1 Yleistä kiinteistöstä... 2 Asiakirjat...

Lisätiedot

l i n d a b k a t t o t u r v a LindabKT

l i n d a b k a t t o t u r v a LindabKT lindab kattoturva LindabKT Kattoturvajärjestelmä hinnasto maaliskuu 2014 Lindab Kattoturvahinnasto 2014 e ALV 0 % MAALISKUU 2014 SISÄLLYSLUETTELO Sivunumero Seinätikkaat Tikasrungot... 3 Seinätikkaiden

Lisätiedot

Säästöjä kiinteistöjen lämmityksessä. Scanoffice Group maahantuo kiinteistölämpöpumppuja, joilla saavutetaan merkittäviä säästöjä.

Säästöjä kiinteistöjen lämmityksessä. Scanoffice Group maahantuo kiinteistölämpöpumppuja, joilla saavutetaan merkittäviä säästöjä. Säästöjä kiinteistöjen lämmityksessä Scanoffice Group maahantuo kiinteistölämpöpumppuja, joilla saavutetaan merkittäviä säästöjä. Olipa nykyinen lämmitysjärjestelmänne mikä tahansa, voimme tarjota teille

Lisätiedot

Veistosmainen muotoilu telineellä tuettuna

Veistosmainen muotoilu telineellä tuettuna Veistosmainen muotoilu telineellä tuettuna Edificio Ágora, Valencia, Espanja Kotikaupungissaan Valenciassa, tunnettu espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava on toteuttanut taiteen ja tieteen kaupunkia

Lisätiedot

Pekka Seppälä. Oulun rakennusvalvonnan johtaja. Tausta: TkL (talonrakennus), rakennusalan eri tehtävissä yli 35 v

Pekka Seppälä. Oulun rakennusvalvonnan johtaja. Tausta: TkL (talonrakennus), rakennusalan eri tehtävissä yli 35 v Pekka Seppälä Oulun rakennusvalvonnan johtaja Tausta: TkL (talonrakennus), rakennusalan eri tehtävissä yli 35 v Rakennusprosessin katkeamaton kuivaketju on edellytys hyvälle sisäilmalle Pekka Seppälä 3

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 3 Kivelä Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Huoltopalvelut. Kattoturva. ICOPAL-Tikasturva. Helposti ja turvallisesti katolle

Huoltopalvelut. Kattoturva. ICOPAL-Tikasturva. Helposti ja turvallisesti katolle Huoltopalvelut Kattoturva ICOPAL-Tikasturva Helposti ja turvallisesti katolle Icopal turvatarrainjärjestelmää käyttäen voidaan kiivetä katolle turvallisesti ja helposti. Se on käytettävyydeltään ylivoimaisesti

Lisätiedot

Isännöitsijätoimisto H & J Viialan neuvottelutila. Otsolahdentie 18 B, Espoo

Isännöitsijätoimisto H & J Viialan neuvottelutila. Otsolahdentie 18 B, Espoo AS OY MÄKÄRÄ YHTIÖKOKOUS 2015 PAIKKA: Isännöitsijätoimisto H & J Viialan neuvottelutila. Otsolahdentie 18 B, Espoo AIKA: 12.5.2015 KLO 18.00-> 1. KOKOUKSEN AVAUS Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

Suunnittelijan näkökulma

Suunnittelijan näkökulma Suunnittelijan näkökulma Ari Savolainen, DI Pohjois-Suomen suurin taloteknisistä asiantuntijoista muodostuva insinööritoimisto n 20 suunnittelijaa yli 250 suunniteltua putkiremonttia Ajatuksia putkiremontista

Lisätiedot

Vaunuvajan restaurointi (1/2)

Vaunuvajan restaurointi (1/2) Vaunuvajan restaurointi (1/2) Vaunuvajan nurkkakiviä oikaistiin ja pitkien, notkollaan olevien seinälinjojen alle lisättiin kivet. Rakennusta ja kattoa oikaistiin "virheitä puolittamalla" vain sen verran,

Lisätiedot

OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ

OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ Miksi kannattaa valita OTIS modernisoinnin toteuttajaksi? OTIS osaa hissit. Olemme tehneet hissejä jo vuodesta 1853 saakka ja olemme alan suurin hissiosaaja. Hissin

Lisätiedot

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset Spandeck telinejärjestelmä Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset UpRight INSTANT Zip-Up SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä,

Lisätiedot

Esteettömyys ja turvallisuus kotona - tapahtuma Tiistai 9.10.2012, Kitee. Esteetön ja turvallinen koti- käytännön esimerkkejä.

Esteettömyys ja turvallisuus kotona - tapahtuma Tiistai 9.10.2012, Kitee. Esteetön ja turvallinen koti- käytännön esimerkkejä. Esteettömyys ja turvallisuus kotona - tapahtuma Tiistai 9.10.2012, Kitee Esteetön ja turvallinen koti- käytännön esimerkkejä Timo Ekroos ISAK- koordinaattori Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu/ Muotoilun

Lisätiedot