KAUKOLÄMPÖ ON HYVÄN OLON ENERGIAA......NYT ON AIKA KERTOA SE KAIKILLE!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAUKOLÄMPÖ ON HYVÄN OLON ENERGIAA......NYT ON AIKA KERTOA SE KAIKILLE!"

Transkriptio

1 KAUKOLÄMPÖ ON HYVÄN OLON ENERGIAA......NYT ON AIKA KERTOA SE KAIKILLE!

2 KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU. SEHÄN ON SELVÄÄ VAI ONKO? Kaukolämpö on hyvän olon energiaa. Tämän tunnuksen olemme valinneet pitkäjänteiselle työlle, joka nyt aloitetaan kaukolämmön brändin vahvistamiseksi ja mielikuvan kirkastamiseksi. Ajankohta on oikea kaukolämmön haluttavuuden ja tunnettuuden nostamiseksi juuri nyt, kun kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto ja kaukolämmön markkinatilanne on hyvä. Emme kuitenkaan saa tuudittautua nykytilaan. Kaikki me alalla olevat tiedämme, että lämmitysmarkkinoiden kilpailu kiristyy koko ajan mm. lämpöpumppujen ja matalaenergiarakentamisen yleistyessä. Erilaiset päästörajoitukset ja ilmastomuutoksen torjunta asettavat kovia haasteita myös kaukolämmön menestymiselle tulevaisuudessa. Kaukolämpö on monelle tuttu, mutta mielikuvat siitä vaihtelevat ja todellista tietoa sen hyvistä ominaisuuksista puuttuu monilta. Tämä koskee niin kaukolämpötaloissa asuvia, kaukolämpöasiakkaita kuin myös viranomaisia sekä poliittisia päättäjiä. Kaukolämmön helppous, luotettavuus, energiatehokkuus sekä ympäristön huomioiminen ovat Suomessa aivan omaa luokkaansa myös maailmanlaajuisessa tarkastelussa. Se kannattaa kertoa kaikille. Ja parhaiten ja taloudellisimmin se onnistuu alan toimijoiden yhteispelillä. Vain yhteispelillä saamme todellista vahvistusta kaukolämmön brändille. Kaukolämmön brändin rakentamisella varmistamme kaukolämmön aseman sekä poliittisessa päätöksenteossa että lämmitysmarkkinoiden kilpailussa. Kaukolämmöllä tuotetaan suomalaisille hyvän olon energiaa, joka huomioi sekä luonnon että ihmisten hyvinvoinnin. Lämpöä ja lämmintä käyttövettä turvallisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti tuottava kaukolämpö on kaikkien etu. Tämä esite kertoo suomalaisille kaukolämpöyrityksille projektin aloitusvaiheeseen valmistetuista materiaaleista sekä projektiin osallistumisesta. Tervetuloa mukaan jakamaan tietoa ja herättämään yhteistä kiinnostusta kaukolämpöä kohtaan. Kaukolämpö Hyvän olon energiaa -projektin on käynnistänyt Suomessa Energiateollisuus ry ja projektin käytännön toteutuksesta vastaa Adato Energia Oy.

3 Lähde mukaan brändäämään kaukolämpöä! Olemme valmistaneet suomaisille kaukolämpöyrityksille markkinointimateriaalia, jonka voit ottaa käyttöösi välittömästi. Tutustu oheiseen materiaaliin ja tilaa sitä riittävästi yrityksesi käyttöön. Yhteinen markkinointiponnistuksemme julkistetaan Kaukolämpöpäivillä Kemissä Uudet nettisivut julkistetaan myös silloin. Toivomme, että voisimme silloin kertoa mahdollisimman monen kaukolämpöyrityksen olevan mukana maanlaajuisessa projektissa. Ilmoittaudu mukaan projektiin jo nyt ilmoittautumislomake on esitteen lopussa. Aloita myös viimeistään jo nyt syksyn toimenpiteiden suunnittelu! Uusilla nettisivuillamme kerromme ihmisille kaukolämmön monista eduista. Sivut avataan verkossa KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU...MYÖS SINUN. LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? Asukasesite Asukasesite on tarkoitettu kaukolämmön piirissä asuville. Esitteessä kerromme tietoja kaukolämmön oikeasta käytöstä ja vahvistamme kaukolämmön ympäristömielikuvaa. Esitteen koko on 210 x 210 mm ja sen laajuus on kahdeksan sivua. Myyntiesite Myyntiesitteemme on tarkoitettu kaikille kaukolämmöstä kiinnostuneille. Kerromme selkeästi ja helposti ymmärrettävästi kaukolämmön hyvistä ominaisuuksista ja liittymisestä kaukolämpöön. Esitteen koko on 210 x 210 mm ja sen laajuus on kahdeksan sivua.

4 ESIMERKKEJÄ VALMIISTA MAINOSMATERIAALISTA. Kaukolämmöstä kertovia teemoja on yhteensä neljä. ONNEKSI ON KAUKOLÄMPÖ. Hyvän olon energiaa on lupaus muustakin kuin lämpimästä. Kaukolämpö tarjoaa tasaisen varmaa lämpöä sekä lämmintä käyttövettä kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Kaukolämmön ja sähkön yhteistuotanto on energiatehokasta ja säästää energiaa ja luontoa. Lue lisää: HYVÄN OLON ENERGIAA. Valitse lämmitysmuoto, joka ottaa huomioon energian tehokkaan käytön ja ympäristön. Kaukolämmön tuotannossa voidaan käyttää uusiutuvaa energiaa, metsänhakkuiden ylijäämiä, teollisuuden hukkalämpöä sekä jätteitä. Kaukolämpö on helppokäyttöinen, luotettava ja kilpailukykyinen valinta niin uusiin kuin peruskorjattaviin rakennuksiin. Lue lisää ILMOITUS A4 (210 X 297 MM) ILMOITUS A4 (210 X 297 MM) JULISTEET (70X100 CM) KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU. SÄÄSTÄ ENERGIAA. HYVÄN OLON ENERGIAA. ONNEKSI ON KAUKOLÄMPÖ. Aineistopankin osoite on: /ekstranet Käyttö vaatii tunnukset, jotka toimitetaan vain osallistumismaksun maksaneille.

5 KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU. Kaukolämmitys on suomalaisten taajamien kilpailukykyinen lämmitysmuoto. Se tarjoaa tasaisen varmaa lämpöä sekä lämmintä käyttövettä kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Kaukolämpöä tuotetaan yhä enemmän uusiutuvalla energialla. Lue lisää: SÄÄSTÄ ENERGIAA, KÄYTÄ KAUKOLÄMPÖÄ. Hyvän olon energiaa on lupaus paljon muustakin kuin lämpimästä. Suomen yleisin lämmitysmuoto on toimintavarma niin kesällä kuin talvella ja lämmintä käyttövettä riittää aina. Kaukolämmön ja sähkön yhteistuotanto säästää myös energiaa ja luontoa. Lue lisää ILMOITUS A4 (210 X 297 MM) ILMOITUS A4 (210 X 297 MM) Ilmoitusaineistot valmistetaan aineistopankkiin paino pdf- ja Freehand-tiedostoina, jolloin käyttäjä voi lisätä niihin oman logonsa sille varatulle paikalle ja tarpeidensa mukaan vaihtaa valmiita ilmoitustekstejä valintansa mukaan valmiiseen ilmoituspohjaan. HYVÄN OLON ENERGIAA. Valitse lämmitysmuoto, joka ottaa huomioon energian tehokkaan käytön ja ympäristön. Kaukolämmön tuotannossa voidaan käyttää uusiutuvaa energiaa, metsänhakkuiden ylijäämiä, teollisuuden hukkalämpöä sekä jätteitä. Kaukolämpö on helppokäyttöinen, luotettava ja kilpailukykyinen valinta niin uusiin kuin peruskorjattaviin (kiinteistöihin) rakennuksiin. Lue lisää SÄÄSTÄ ENERGIAA, KÄYTÄ KAUKOLÄMPÖÄ. SÄÄSTÄ ENERGIAA, KÄYTÄ KAUKOLÄMPÖÄ. HYVÄN OLON ENERGIAA. ¼-SIVUA A4:STÄ (100X104 MM) SÄHKÖISET BANNERIT KAUKOLÄMPÖYRITYS- TEN WWW-SIVUILLE FLASH JA HTML KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU. Kaukolämmitys on suomalaisten taajamien kilpailukykyinen lämmitysmuoto. Se tarjoaa tasaisen varmaa lämpöä sekä lämmintä käyttövettä kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Kaukolämpöä tuotetaan yhä enemmän uusiutuvalla energialla. Lue lisää: ½-SIVUA A4:STÄ (210 X 145 MM) 468X60 PIX 300X250 PIX

6 PR-LAHJAT Asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja kaukolämpöyritysten henkilöstöä varten olemme hankkineet joukon erilaisia PR-lahjoja. Valikoimissa on sopivasti eri hintaisia ja erilaisiin tarkoituksiin sopivia lahjoja. Lahjoja voi hyödyntää esim. asiakas- ja lehdistötilaisuuksissa, koulutustapahtumissa jne. Valitse yhtiösi käyttöön sopivat ja tilaa lahjat ajoissa. T-PAITA Hyvän olon merkkipaita on valmistettu puhtaasta puuvillasta. Saatavana koot S-XXL. JYVÄPUSSI Ekologisella jyväpussilla luodaan hyvää oloa: Viilennetään tai lämmitetään miellyttävästi väsyneitä tai kipeytyneitä lihaksia. Jyväpussi on mitoiltaan 18 x 57 senttiä ja siihen on painettu kampanjatunnus. Jyväpussi käyttöohjeineen pakataan valmiiksi lahjakoteloon. LYIJYKYNÄ Luonnonmukainen ja maanläheinen viestintäratkaisu, joka sopii jokaisen käteen. KÄRRYKOLIKKOAVAIMENPERÄ Tätä tarvitsevat nykyään kaikki ja tarpeellisin se on juuri silloin kun sitä ei ole. JÄÄKAAPPIMAGNEETTI Iloista mieltä jokaiseen kaukolämpökotiin.

7 viimeistään elokuun alussa. materiaali toimitetaan OSALLISTUMINEN/TILAUKSET Täytä ja palauta osallistumislipuke mennessä, niin varmistat yrityksesi mukanaolon, kun kaukolämmön tunnetuksi tekeminen aloitetaan Suomessa. Markkinointiviestintään mukaan lähteviltä yrityksillä veloitetaan materiaalien tuottamiseen liittyvien kulujen peittämiseksi ns. osallistumismaksu., joka määräytyy yrityksen asiakaskunnan määrän mukaan. Jos asiakkaita on enemmän kuin osallistumismaksu on Jos asiakkaita on osallistumismaksu on 600 Jos asiakkaita on osallistumismaksu on 900 Jos asiakkaita on alle osallistumismaksu on 350 Osallistumismaksu sisältää oikeuden ladata aineistopankista esitteiden pdf:t, mainospohjien taittotiedostot, sähköisen bannerin sekä uuden kaukolämpö -tunnuksen eri muodoissaan. Kyllä Ei Haluamme olla mukana kaukolämmön markkinointiviestinnässä ja hyödyntää siihen tuotettua materiaalia. Emme halua lähteä mukaan tekemään kaukolämpöä tunnetuksi, emmekä hyödyntää siihen tuotettua materiaalia. Kaukolämpöyrityksen nimi Toimitusosoite Yhteyshenkilön nimi Laskutusosoite Sähköposti Puhelin Allekirjoitus Päiväys / 2009 Painotuotteet Koko Hinta Tilausmäärä Julisteet 70 x 100 cm, 4 eri aihetta/sarja 32 /sarja sarjaa Asukasesite 8-sivuinen à 2,40 kpl Myyntiesite 8-sivuinen à 2,40 kpl Jos tilaaja haluaa esitteisiin oman yrityksensä logon, veloitetaan siitä lisämaksu 210 / esite. Painatusta varten logo-originaali tulee toimittaa sähköisessä muodossa joko eps- tai tiff-tiedostona osoitteeseen: ekku.stenfors@energia.fi. Kyllä Ei haluamme oman logon emme halua omaa logoa Ilman logoa tilatut materiaalit toimitetaan, niin kauan kuin materiaalia riittää, viikon sisällä tilauksesta. Muu PR-lahjat Koko Hinta Tilausmäärä T-paidat S 12 kpl M 12 kpl L 12 kpl XL 12 kpl XXL 12 kpl Jyväpussi 196 kpl Lyijykynä 0,45 kpl Kärrykolikkoavainperä 1,860 kpl Jääkaappimagneetti 1,25 kpl Huom. Kaikkiin hintoihin lisätään alv 22322%. Kaikki hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Sähköiset aineistot Kun olemme vastaanottaneet osallistumislomakkeen, toimitamme lomakkeessa mainitulle yhteyshenkilölle tunnuksen, jonka avulla hän voi käydä noutamassa alla luetellut originaalikelpoiset aineistot yrityksensä omaan käyttöön. Sähköiset aineistot ovat osoitteessa /ekstranet Kampanjatunnus Ilmoitusaineistot Banneri jpg-, eps-, pdf- ja tiff -originaalit 4 eri teemaa / 3 eri kokoa. Aineistot valmistetaan sekä paino pdf- että Freehand-tiedostoina. Kaukolämpöyrityksen omalle www-sivustolle, josta linkitys > -sivustolle. Yhteyshenkilöt Jos haluat lisätietoja Kaukolämpö -markkinointiin liittyen, ota yhteys: Juhani Kalevi Adato Energia Oy p. (09) juhani.kalevi@energia.fi Jos haluat lisätietoja materiaalien tilaamiseen ja toimittamiseen liittyen, ota yhteys: Ekku Stenfors Adato energia Oy p. (09) ekku.stenfors@energia.fi Tämän osallistumislomakkeen voi täyttää ja lähettää myös sähköisesti osoitteessa: /kaukolampo

8 Taita tästä, nido yhteen ja laita postiin. Adato Energia Oy maksaa postimaksun Adato Energia Oy Tunnus VASTAUSLÄHETYS

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

KauKolämpö on KaiKKien etu...myös sinun.

KauKolämpö on KaiKKien etu...myös sinun. KauKolämpö on KaiKKien etu...myös sinun. Hyvän olon energiaa Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Se takaa tasaisen lämmön ja

Lisätiedot

KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU...MYÖS SINUN.

KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU...MYÖS SINUN. KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU...MYÖS SINUN. HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Se takaa tasaisen lämmön ja

Lisätiedot

Syysseminaari. 11.11.2008 Helsingin Messukeskus

Syysseminaari. 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Syysseminaari 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Energiateollisuus ry:n syysseminaari 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Energia politisoituu Ilmasto-ongelmat ja energian toimitusvarmuus kytkevät energia-asiat

Lisätiedot

TEE TiLAUS ja erotu joukosta!

TEE TiLAUS ja erotu joukosta! Hyvin markkinoidulla yrityksellä tulee olla toimintaansa tehokkaasti kuvaava logo, esite ja toimivat nettisivut. Näiden tuotteiden avulla erotut kilpailijoistasi ja ostajaehdokkaat löytävät palvelusi helposti.

Lisätiedot

Sopimus. Näkyvyys visit.jyvaskyla.fi -sivustolla vuodelle 2016

Sopimus. Näkyvyys visit.jyvaskyla.fi -sivustolla vuodelle 2016 Sopimus Näkyvyys visit.jyvaskyla.fi -sivustolla vuodelle 2016 Rastita valitsemasi näkyvyystaso ja täytä ilmoittajan tiedot sivulta 6. I-TASON näkyvyys kpl Otsikot: Näkyvyys on voimassa 12 kk visit.jyvaskyla.fi

Lisätiedot

Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta. Simpeleen Lämpö Oy. Kaukolämpö lämmitysvaihtoehtona Simpeleellä.

Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta. Simpeleen Lämpö Oy. Kaukolämpö lämmitysvaihtoehtona Simpeleellä. 1 Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta... 1 2. Simpeleen lämpö Oy lämmön toimitus ja tuotanto... 2 3. Kaukolämmön hinta Simpeleellä, perusmaksu ja kulutusmaksu,... sekä vertailu

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Kaukolämpöpäivät Hämeenlinna

Ajankohtaiskatsaus. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Kaukolämpöpäivät Hämeenlinna Ajankohtaiskatsaus Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Kaukolämpöpäivät Hämeenlinna Muutosten aikaa Maailmanpoliittinen tilanne EU:n kehitys Energiaunioni Energiamurros Maakuntauudistus 2 Energiapolitiikan

Lisätiedot

Aurinkosähkön yhteishankinta Somerolla. Infotilaisuus

Aurinkosähkön yhteishankinta Somerolla. Infotilaisuus Aurinkosähkön yhteishankinta Somerolla Infotilaisuus 20.9.2018 Mistä on kyse? Järjestetään aurinkosähkön yhteishankinta somerolaisille pientaloille Someron kaupungin ja Valonian yhteistyötä, jonka tavoitteena

Lisätiedot

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ]

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ] TUOTEVALIKOIMA Kortin saaja voi valita lahjansa seuraavista tuoteryhmistä: Urheilu & Vapaa-aika, Vuode- ja kylpyhuonetekstiilit ja Koti & Keittiö. Ohessa esimerkkejä kahden eri hintaryhmän laajasta tuotevalikoimasta!

Lisätiedot

Kehyskuvasto. www.eirikehykset.com. www.eirikehykset.com

Kehyskuvasto. www.eirikehykset.com. www.eirikehykset.com Kehyskuvasto www.eirikehykset.com 2014 www.eirikehykset.com www.eirikehykset.com Eiri Kehykset Oy Eiri Kehykset Oy on valmistanut laadukkaita valokuvakehyksiä jo 60 vuoden ajan. Tuotteet tehdään suomalaisilla

Lisätiedot

HÄME KUIN SADUISSA IKÄÄN. Viiden tähden kampanja Mediakortti 2012

HÄME KUIN SADUISSA IKÄÄN. Viiden tähden kampanja Mediakortti 2012 HÄME KUIN SADUISSA IKÄÄN Viiden tähden kampanja Mediakortti 2012 YHDESSÄ OLEMME HÄME Häme on alueellisen yhteismarkkinoinnin edelläkävijä. Yli kymmenvuotiaan historiamme aikana olemme yhdessä useiden eri

Lisätiedot

HELSINGIN ÄLYKÄS ENERGIAJÄRJESTELMÄ. 12.12.2013 Atte Kallio

HELSINGIN ÄLYKÄS ENERGIAJÄRJESTELMÄ. 12.12.2013 Atte Kallio HELSINGIN ÄLYKÄS ENERGIAJÄRJESTELMÄ 12.12.2013 Atte Kallio ÄLYKÄS ENERGIAJÄRJESTELMÄ Helsingin energiaratkaisu Energiatehokas yhteistuotanto Kaukojäähdytys Hukkaenergiat hyötykäyttöön Kalasataman älykkäät

Lisätiedot

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari 1 Energia on Suomelle hyvinvointitekijä Suuri energiankulutus Energiaintensiivinen

Lisätiedot

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi KODISTA MUKAVAMPI JA TERVEELLISEMPI JÄÄHDYTYKSELLÄ ASUINMUKAVUUTTA JA PAREMPIA YÖUNIA Toimistot ja ostoskeskukset pysyvät jäähdytyksen avulla

Lisätiedot

Oma koti kaukolämpöön. Opas vanhan ja uuden pientalon liittämisestä kaukolämpöverkkoon 1

Oma koti kaukolämpöön. Opas vanhan ja uuden pientalon liittämisestä kaukolämpöverkkoon 1 Oma koti kaukolämpöön Opas vanhan ja uuden pientalon liittämisestä kaukolämpöverkkoon 1 Kaukolämpö on ympäristöystävällinen, taloudellinen ja turvallinen vaihtoehto omakotitalossa Raumalla 95 prosenttia

Lisätiedot

MONIPUOLISISSA KANAVISSA!

MONIPUOLISISSA KANAVISSA! Ilmoita TTT-lehden MONIPUOLISISSA KANAVISSA! Painettu TTT-lehti: Ilmoitukset ja Kysy ensin meiltä -palvelupalsta Sähköinen TTT-uutiskirje TTT-verkkosivut Uutuustuotteiden palsta painetussa TTT-lehdessä

Lisätiedot

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015 Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2015 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla

Lisätiedot

Uusiutuvan energian kuntakatselmointi. Asko Ojaniemi

Uusiutuvan energian kuntakatselmointi. Asko Ojaniemi Uusiutuvan energian kuntakatselmointi Asko Ojaniemi Katselmoinnin sisältö Perustiedot Energian kulutuksen ja tuotannon nykytila Uusiutuvat energialähteet Toimenpide-ehdotukset Jatkoselvitykset Seuranta

Lisätiedot

T I L A U S L O M A K K E E T

T I L A U S L O M A K K E E T TILAUSLOMAKKEET TILAUS / YHTEYDENOTTOPYYNTÖ Rastita alla olevista valitsemasi tuotesarja ja täytä sitä vastaava tilauslomake [ ] INSTANT PACK [ ] LOGO PACK Yhteydenottopyyntö Olen kiinnostunut [ ] Muista

Lisätiedot

TUOTELISTAUS JA TILAUSOHJE

TUOTELISTAUS JA TILAUSOHJE TUOTELISTAUS JA TILAUSOHJE elokuu/2010 Hyvä Energiansäästöviikon vastuuhenkilö, Ohessa tietoa Energiansäästöviikon tuotteista ja Motivan muista julkaisuista. Toivottavasti niistä on apua Energiansäästöviikon

Lisätiedot

Kaukolämpölaskun muodostuminen ja siihen vaikuttavat tekijät OULUN ENERGIA

Kaukolämpölaskun muodostuminen ja siihen vaikuttavat tekijät OULUN ENERGIA Kaukolämpölaskun muodostuminen ja siihen vaikuttavat tekijät Rakennusten lämmitystekniikka Perusvaatimukset Rakennusten lämmitys suunnitellaan ja toteutetaan siten, että: saavutetaan hyvä sisäilmasto ja

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE

POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE Tällä lomakkeella yrittäjä voi Pohjanlahden Rantatien tavaramerkin käyttöoikeutta. Hakemuslomake sisältää kysymyksiä tuotteen, palvelun tai kohteen laadusta,

Lisätiedot

VIISI RATKAISUA KOHTI ILMASTONEUTRAALIA TULEVAISUUTTA

VIISI RATKAISUA KOHTI ILMASTONEUTRAALIA TULEVAISUUTTA VIISI RATKAISUA KOHTI ILMASTONEUTRAALIA TULEVAISUUTTA Maiju Westergren, johtaja @maijuwes #energiatulevaisuus ASIAKKAIDEN ROOLI KASVAA Ilmastoneutraali tulevaisuus tehdään innovatiivisilla, asiakaslähtöisillä

Lisätiedot

APUA PALVELUN TUOTTAMISEEN: ESITTELYSSÄ FIRSTBEAT CENTER

APUA PALVELUN TUOTTAMISEEN: ESITTELYSSÄ FIRSTBEAT CENTER APUA PALVELUN TUOTTAMISEEN: ESITTELYSSÄ FIRSTBEAT CENTER Pauliina Halla Tuotevastaava, Firstbeat FIRSTBEAT CENTER Konsepti mahdollistaa asiakkaillesi Hyvinvointianalyysiin osallistumisen kolmella eri tavalla,

Lisätiedot

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja Mediakortti 2018 Mediatiedot Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien yhteinen media. Ilmoitukset ovat myös näköislehdissä verkkosivulla www.kirkkojakaupunki.fi

Lisätiedot

MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa

MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa http://mtkmateriaalit.valmiskauppa.fi Ohjeiden versio 23.9.2014 MTK:n esitteiden ja materiaalien tilaus siirtyy syyskuussa 2014 verkkokauppaan. MTK:n liitot

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

Kaukolämmön ja maalämmön kiinnostavuus kuluttajan näkökulmasta

Kaukolämmön ja maalämmön kiinnostavuus kuluttajan näkökulmasta Kaukolämmön ja maalämmön kiinnostavuus kuluttajan näkökulmasta Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä 23.1.2018 Päivi Suur-Uski, Motiva Oy 23/1/2018 Kaukolämmön ja maalämmön kiinnostavuus - Motiva Oy 1 Sisältö

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Kaukolämmön uudet liiketoiminta- ja hinnoittelumallit Hannele Ahvenniemi Osatehtävän tutkimuskysymykset ja tutkimuksen

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

Lämpöpumput kaukolämmön kumppani vai kilpailija? Jari Kostama Lämpöpumppupäivä Vantaa

Lämpöpumput kaukolämmön kumppani vai kilpailija? Jari Kostama Lämpöpumppupäivä Vantaa Lämpöpumput kaukolämmön kumppani vai kilpailija? Jari Kostama Lämpöpumppupäivä 29.11.2016 Vantaa Sisältö Kaukolämpö dominoi lämmitysmarkkinoilla Huhut kaukolämmön hiipumisesta ovat vahvasti liioiteltuja

Lisätiedot

PROJEKTIPÄIVIEN KUMPPANIOSASTOT MEDIAKORTTI. Osastojen ilme, sisältö ja sijainti sekä tärkeitä päivämääriä

PROJEKTIPÄIVIEN KUMPPANIOSASTOT MEDIAKORTTI. Osastojen ilme, sisältö ja sijainti sekä tärkeitä päivämääriä PROJEKTIPÄIVIEN KUMPPANIOSASTOT MEDIAKORTTI Osastojen ilme, sisältö ja sijainti sekä tärkeitä päivämääriä TÄRKEITÄ AIKATAULUJA! Aineiston toimitusaikataulu: Viimeinen aineiston toimituspäivä on perjantai

Lisätiedot

Tehtävänä lappilaisen elämän tiedon välitys suomen kieltä puhumattomille

Tehtävänä lappilaisen elämän tiedon välitys suomen kieltä puhumattomille MEDIA- KORTTI Tehtävänä lappilaisen elämän tiedon välitys suomen kieltä puhumattomille Lähde mukaan viemään oma viestisi heille, jotka sitä etsivät ja tarvitsevat. Kauttamme tavoitat alueesta kiinnostuneet

Lisätiedot

BioCare Finland Oy tukee urheilujoukkueiden ja koululuokkien varainhankintaa. Finland Ltd

BioCare Finland Oy tukee urheilujoukkueiden ja koululuokkien varainhankintaa. Finland Ltd BioCare Finland Oy tukee urheilujoukkueiden ja koululuokkien varainhankintaa. Koko perhe myymään hienoja BioCaren terveystuotteita ja tienaamaan rahaa junioreiden toimintaan! BioCare Finland Oy tukee koululuokkien

Lisätiedot

MEDIAKORTTI 2011. Mediatiedot. Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto.

MEDIAKORTTI 2011. Mediatiedot. Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto. Mediatiedot Paranormaaliblogi.net on Suomen suosituin paranormaaliin uutisointiin keskittyvä sivusto. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä jo vuodesta 2007 lähtien. Tarjoamme

Lisätiedot

Jäspi-lämmitysrahoitus -palvelujen käyttöönotto

Jäspi-lämmitysrahoitus -palvelujen käyttöönotto Jäspi-lämmitysrahoitus -palvelujen käyttöönotto Anton Kurttila 044 567 1509 Jäspi-lämmitysrahoituksen käyttöönotto (( 1 2 3 4 (( 1. Ota Jäspi-lämmitysrahoituspalvelu käyttöösi täyttämällä OP:n yhteistyösopimus

Lisätiedot

AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET KAUKOLÄMMÖN YHTEYDESSÄ SUOMESSA

AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET KAUKOLÄMMÖN YHTEYDESSÄ SUOMESSA AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET KAUKOLÄMMÖN YHTEYDESSÄ SUOMESSA KAUKOLÄMPÖPÄIVÄT 28-29.8.2013 KUOPIO PERTTU LAHTINEN AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET SUOMESSA SELVITYS (10/2012-05/2013)

Lisätiedot

Miksi kaukojäähdytystä? Kaukojäähdytys - vaihtoehto lämmitysmarkkinoiden muutoksessa

Miksi kaukojäähdytystä? Kaukojäähdytys - vaihtoehto lämmitysmarkkinoiden muutoksessa Miksi kaukojäähdytystä? Kaukojäähdytys - vaihtoehto lämmitysmarkkinoiden muutoksessa Marko Riipinen Kaukolämpöpäivät 29.-30.8.2012 DIPOLI Lämmitysmarkkinat Uudella mallilla vastataan joustavammin asiakkaiden

Lisätiedot

HELSINGIN ENERGIARATKAISUT. Maiju Westergren

HELSINGIN ENERGIARATKAISUT. Maiju Westergren HELSINGIN ENERGIARATKAISUT Maiju Westergren 1 50-luvulla Helsinki lämpeni puulla, öljyllä ja hiilellä - kiinteistökohtaisesti 400 350 300 250 200 150 100 50 Hiukkaspäästöt [mg/kwh] 0 1980 1985 1990 1995

Lisätiedot

Aurinkoenergian mahdollisuudet Varsinais-Suomessa. kokemuksia mm. yhteishankinnasta

Aurinkoenergian mahdollisuudet Varsinais-Suomessa. kokemuksia mm. yhteishankinnasta Aurinkoenergian mahdollisuudet Varsinais-Suomessa kokemuksia mm. yhteishankinnasta 19.3.2019 Jos haluan aurinkoenergiaa Hankin aurinkojärjestelmän itse Vaatii perehtymistä, hyvä pyytää useampi tarjous

Lisätiedot

Aurinkopaneelit. - sähköverkkoliittymille INNOVATIVT

Aurinkopaneelit. - sähköverkkoliittymille INNOVATIVT Aurinkopaneelit - sähköverkkoliittymille Etsitkö luotettavaa aurinkopaneeleiden toimittajaa, joka antaa sinulle ammattitaitoista palvelua ja sekä parhaan että luotettavimman teknologian? Aurinkopaketti

Lisätiedot

OPAS: OMAKOTITALOT JA VAPAA-AJAN ASUNNOT. Opas aurinkosähkön hyödyntämiseen

OPAS: OMAKOTITALOT JA VAPAA-AJAN ASUNNOT. Opas aurinkosähkön hyödyntämiseen OPAS: OMAKOTITALOT JA VAPAA-AJAN ASUNNOT Opas aurinkosähkön hyödyntämiseen Tarjoamamme aurinkosähköjärjestelmä on toimintavarma ja sinun kannaltasi vaivaton. Aurinko tarjoaa loputtomasti energiaa me tarjoamme

Lisätiedot

Tilaushinta. Ilmoituskoot. Päätoimittaja. Painosmäärä ja kohderyhmät. Ilmestymistiheys

Tilaushinta. Ilmoituskoot. Päätoimittaja. Painosmäärä ja kohderyhmät. Ilmestymistiheys OLUTPOSTI - 2015 Julkaisija ja kustantaja Suomen Olutseura ry PL 142 00931 Helsinki Puh. 0400 648 080 Sähköposti: olut@suomenolutseura.fi www.suomenolutseura.fi OlutPOSTI on rekisteröity tuotemerkki. Suomen

Lisätiedot

JÄÄKIEKKO- PELIASUT 2014-15

JÄÄKIEKKO- PELIASUT 2014-15 PRO HOCKEY -MALLISTO JÄÄKIEKKO- PELIASUT 2014-15 Maria Sundelin Vaasan Sport Sirpa Pöyhönen Oulun Kärpät 46 ry Nopeaa ja luotettavaa palvelua seuroille ja joukkueille jo 20 vuoden ajan Pelipaidat painatuksineen,

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Kampanjointivinkkejä maakunnille

Maakunta- ja sote-uudistus Kampanjointivinkkejä maakunnille Tekoja suomalaiseen arkeen ja elämään Maakunta- ja sote-uudistus Kampanjointivinkkejä maakunnille 1 Sisältö Maakunta- ja sote-uudistus on tekoja suomalaiseen arkeen ja elämään...3 Miten, missä ja milloin

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

ADATO ENERGIA KAUKOLÄMPÖ Tuhat Suomalaista / Toukokuu Adato Energia - Tuhat suomalaista 5/2019

ADATO ENERGIA KAUKOLÄMPÖ Tuhat Suomalaista / Toukokuu Adato Energia - Tuhat suomalaista 5/2019 ADATO ENERGIA KAUKOLÄMPÖ Tuhat Suomalaista / Toukokuu 0 Tutkimuksen toteutus IROResearch Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin internetissä IROResearch Oy:n valtakunnalliseen kuluttajapaneeliin.

Lisätiedot

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla Muutama sana markkinnoinnista Markkinoinnissa tärkeimmät tehtävät: Määritä tavoiteltava myynti jokaiselle tuotteelle/ palvelulle kohderyhmittäin. Määritä mitä markkinoinnilta

Lisätiedot

UNELMA HYVÄSTÄ TOIMINNASTA Team LKP näkyy ja kuuluu isommin kuin koskaan

UNELMA HYVÄSTÄ TOIMINNASTA Team LKP näkyy ja kuuluu isommin kuin koskaan UNELMA HYVÄSTÄ TOIMINNASTA Team LKP näkyy ja kuuluu isommin kuin koskaan Tervetuloa toimimaan Suomen ykköslajien pariin Team LKP:n kumppanina. Tarjoamme aktiivista harrastus- sekä kilpailutoimintaa niin

Lisätiedot

Kodin tuntu tulee läheltä

Kodin tuntu tulee läheltä Kodin tuntu tulee läheltä Lämmin koti on arvokas, muttei kallis Hippu-kaukolämpö tuo arkeesi turvaa. Edullisesti ja ekologisesti Lapista. Miksi liittyä kaukolämpöön? Kaukolämpö tuo mukavuutta arkeen ihmisistä

Lisätiedot

Klubituotteita ja lehmätavaraa myynnissä rajoitetun ajan postimyynnistä!

Klubituotteita ja lehmätavaraa myynnissä rajoitetun ajan postimyynnistä! Klubituotteita ja lehmätavaraa myynnissä rajoitetun ajan postimyynnistä! Postimyynti on auki 11.11.09 7.12.09 välisen ajan. Tuotteita ja kokoja on rajoitetut määrät, ja tilaukset toimitetaan tilausjärjestyksessä.

Lisätiedot

MAINOSTAJAN MAHDOLLISUUDET 2017

MAINOSTAJAN MAHDOLLISUUDET 2017 MAINOSTAJAN MAHDOLLISUUDET 2017 PRINTTIMEDIA mainostajan mahdollisuudet 2017 printtimedia definitiv Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin jäsenlehti definitiv on ainoa saksalaissuomalainen talouslehti. Kaksikielinen

Lisätiedot

PALO- JA RAKENNUS- LAINSÄÄDÄNTÖ

PALO- JA RAKENNUS- LAINSÄÄDÄNTÖ PALO- JA RAKENNUS- LAINSÄÄDÄNTÖ 2018 RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMAN KORVAAVAT UUDET ASETUKSET NYT YKSISSÄ KANSISSA! Tilaa nyt pelastus- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu Palo- ja rakennuslaisäädäntö

Lisätiedot

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila Energiatehokas koti asukas avainasemassa Ajankohtaisseminaari Päivi Laitila Motiva - asiantuntija energian ja materiaalien tehokkaassa käytössä Motiva yhtiönä 100 % valtion omistama valtionhallinnon sidosyksikkö

Lisätiedot

Mediakortti

Mediakortti Mediakortti 2017-2018 Mediakortti 2017-2018 Kauniaisten Taitoluisteluklubissa harjoittelee viikoittain n. 190 luistelijaa Kauniaisten jäähallissa kilpa-ja harrastajaryhmissä sekä luistelukoulussa. Seuralla

Lisätiedot

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Aurinko Maalämpö Kaasu Lämpöpumput Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Kaasulämmityksessä voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa käyttämällä biokaasua tai yhdistämällä lämmitysjärjestelmään

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista.

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. graafisen suunnittelun toimisto PIGME TARJOUSPYYNTÖ GRAAFIKOLLE kohderyhmä materiaalit (tekstit + kuvat) tulostus- vai painotyö

Lisätiedot

Edulliset vaalipaketit

Edulliset vaalipaketit Edulliset vaalipaketit Hyödyntämällä kampanjassasi Kalevan kaikkia medioita tavoitat äänestäjät kattavammin ja kampanjasi jää paremmin mieleen. Valitse valmiista esimerkkipaketeista tarpeisiisi ja budjettiisi

Lisätiedot

Rakennusmääräykset. Mikko Roininen Uponor Suomi Oy

Rakennusmääräykset. Mikko Roininen Uponor Suomi Oy Talotekniikka ja uudet Rakennusmääräykset Mikko Roininen Uponor Suomi Oy Sisäilmastonhallinta MUKAVUUS ILMANVAIHTO ERISTÄVYYS TIIVEYS LÄMMITYS ENERGIA VIILENNYS KÄYTTÖVESI April 2009 Uponor 2 ULKOISET

Lisätiedot

muutamassa minuutissa Pystytät

muutamassa minuutissa Pystytät X-Gloo Mercedes-Benzin tuulitunnelissa testattu Maailman parhaimmat puhallettavat tulevat Saksasta. Sään kuin sään kestävät, tosi näyttävät X-Gloo teltat voit pystyttää missä vain ja ne ovat taatut katseenvangitsijat!

Lisätiedot

Do s and don ts. #effiefinland #sanomista

Do s and don ts. #effiefinland #sanomista Do s and don ts #effiefinland #sanomista #EffieEmo @mtl_ry #EffieEmon viisaudet: Do s Muista kohderyhmä: markkinoinnin ammattilaiset Kirjoita tärkein ensin Kirjoita aidasta, ei aidan vierestä Käytä ydinvirketekniikka

Lisätiedot

UNELMA HYVÄSTÄ TOIMINNASTA Team LKP näkyy ja kuuluu isommin kuin koskaan

UNELMA HYVÄSTÄ TOIMINNASTA Team LKP näkyy ja kuuluu isommin kuin koskaan UNELMA HYVÄSTÄ TOIMINNASTA Team LKP näkyy ja kuuluu isommin kuin koskaan Tervetuloa toimimaan Suomen ykköslajien pariin TeamLKP:n kumppanina. Tarjoamme aktiivista harrastus- sekä kilpailutoimintaa niin

Lisätiedot

Lähes nollaenergiarakennus (nzeb) käsitteet, tavoitteet ja suuntaviivat kansallisella tasolla

Lähes nollaenergiarakennus (nzeb) käsitteet, tavoitteet ja suuntaviivat kansallisella tasolla Lähes nollaenergiarakennus (nzeb) käsitteet, tavoitteet ja suuntaviivat kansallisella tasolla 1 FinZEB hankkeen esittely Taustaa Tavoitteet Miten maailmalla Alustavia tuloksia Next steps 2 EPBD Rakennusten

Lisätiedot

Aurinkosähkön tuotanto ja aurinkopaneelit. Jukka Kaarre

Aurinkosähkön tuotanto ja aurinkopaneelit. Jukka Kaarre Aurinkosähkön tuotanto ja aurinkopaneelit Jukka Kaarre 9.8.2017 Oulun Seudun Sähkö Perustettu 1921 Toisen asteen osuuskunta Jäseninä 12 sähköosuuskuntaa ja 3 muuta yhteisöä Jäsenosuuskunnissa jäseniä noin

Lisätiedot

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa 1 Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa Messuopas on painettu messujulkaisu MessuSaitti on yrityksenne oma sivu sähköisessä messuoppaassa Sisällys Kirjautuminen FairNettiin... 2 Miten pääsen alkuun?...

Lisätiedot

Yhdessä teemme ihmeitä.

Yhdessä teemme ihmeitä. Yhdessä teemme ihmeitä. Kasvata Talentiaa ja tienaa SuperLahjakortti! Kerro Talentiasta työssäkäyvälle ystävällesi. Jos hän liittyy jäseneksi, saatte molemmat 30 euron arvoiset SuperLahjakortit, joilla

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN 2. HUOLETON LVI lämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsija paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

Kaukolämpöä kotiisi. Opas vanhan ja uuden pientalon liittämisestä kaukolämpöverkkoon

Kaukolämpöä kotiisi. Opas vanhan ja uuden pientalon liittämisestä kaukolämpöverkkoon Kaukolämpöä kotiisi Opas vanhan ja uuden pientalon liittämisestä kaukolämpöverkkoon Luotettava, helppo ja huoleton lämmitysmuoto Kaukolämpö on luotettava ja vaivaton tapa huolehtia kotisi lämmöstä ja

Lisätiedot

EDULLISTA ENERGIAA KAUKOLÄMMÖSTÄ

EDULLISTA ENERGIAA KAUKOLÄMMÖSTÄ EDULLISTA ENERGIAA KAUKOLÄMMÖSTÄ Paavo Knaapi Jyväskylän Energia Oy 3.12.2010 www.jenergia.fi Sisältö Muutama sana Jyväskylän Energia yhtiöistä Kaukolämmityksen asema Suomessa Kaukolämmön tuotanto Jyväskylässä

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEUDUN RYHMÄMATKAESITE 2013 2014

JYVÄSKYLÄN SEUDUN RYHMÄMATKAESITE 2013 2014 1/5 JYVÄSKYLÄN SEUDUN RYHMÄMATKAESITE 2013 2014 SOPIMUS ILMOITUSTILASTA Jyväskylän Seudun Matkailu toteuttaa jälleen keväällä 2013 ryhmämatkojen järjestäjille suunnatun esitteen. Esite toimii yhtenä päämarkkinointivälineistä

Lisätiedot

STVK:n seuramallisto keväällä 2016

STVK:n seuramallisto keväällä 2016 STVK:n seuramallisto keväällä 2016 ja Stadium esittelevät STVK:n uuden seuramalliston. STVK ja Stadium ovat suunnitelleet malliston koko seuralle ja sen jäsenille. Kokonaisuuden tarkoituksena on vahvistaa

Lisätiedot

HINNASTO 01/2015. Rakennuspiirustusten tulostuspalvelut ALV 24 %

HINNASTO 01/2015. Rakennuspiirustusten tulostuspalvelut ALV 24 % HINNASTO 01/2015 Rakennuspiirustusten tulostuspalvelut ALV 24 % 2 RAKENNUSPIIRUSTUSTEN TULOSTUS, KOPIONTI JA TAITTO Taulukkohinnat on ilmoitettu oikein rajatusta PDF- tai TIFF-dataformaatista. Muut dataformaatit

Lisätiedot

Energiateollisuuden tulevaisuuden näkymiä. Jukka Leskelä Energiateollisuus Kaukolämpöpäivät Mikkeli

Energiateollisuuden tulevaisuuden näkymiä. Jukka Leskelä Energiateollisuus Kaukolämpöpäivät Mikkeli Energiateollisuuden tulevaisuuden näkymiä Jukka Leskelä Energiateollisuus Kaukolämpöpäivät Mikkeli Suomessa monet asiat kehittyvät nopeasti yhteiskunnan toivomalla tavalla Bioenergia Tuulivoima Energiatehokkuus

Lisätiedot

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen

Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ekokumppanuus ja pk-yritysten ympäristöosaaminen Ympäristötieto, -kasvatus ja -toiminta Ympäristöasioiden hallinta sekä materiaali- ja energiatehokkuus TOIMINTA-AJATUS Vanamo-hanke edistää ja tukee Päijät-

Lisätiedot

1. Lehden tausta. mahdollisella tavalla olemalla tukena opetustyössä ja virkistyksenä vapaa-aikana.

1. Lehden tausta. mahdollisella tavalla olemalla tukena opetustyössä ja virkistyksenä vapaa-aikana. MEDIAKORTTI 2019 1. Lehden tausta Tekninen Opettaja -lehti on Teknisten aineiden opettajat TAO r.y:n jäsenlehti, jolla on menossa jo 54.vuosikerta. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa vähintään 32-sivuisena.

Lisätiedot

3. Ikä. Määrä % EOS Alle Yli

3. Ikä. Määrä % EOS Alle Yli 7 1 3. Ikä Määrä % EOS 6 0.81 Alle 30 1.8 30-245 33. Yli 50 4 64.1 2 5. Seudullinen viestintä on avointa 6. Seudullinen viestintä on helposti ymmärrettävää 7. Seudullä on selkeä yhteinen tahtotila 8. Toimijoiden

Lisätiedot

Energiakaivot. Tärkeä osa lämpöpumppualan liiketoimintaa. SULPU - Lämpöpumppu seminaari Tomi Mäkiaho

Energiakaivot. Tärkeä osa lämpöpumppualan liiketoimintaa. SULPU - Lämpöpumppu seminaari Tomi Mäkiaho Energiakaivot Tärkeä osa lämpöpumppualan liiketoimintaa SULPU - Lämpöpumppu 2018 -seminaari 2018-11-27 Tomi Mäkiaho 1 R O T O T E C - Y O U R E N E R G Y. B E S T E N E R G Y. AGENDA Rototec yrityksenä

Lisätiedot

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ!

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita,

Lisätiedot

PESÄPALLOASUT 2015. Juha Levonen. Nopeaa ja luotettavaa palvelua seuroille ja joukkueille jo 20 vuoden ajan

PESÄPALLOASUT 2015. Juha Levonen. Nopeaa ja luotettavaa palvelua seuroille ja joukkueille jo 20 vuoden ajan PESÄPALLOASUT 2015 Juha Levonen Nopeaa ja luotettavaa palvelua seuroille ja joukkueille jo 20 vuoden ajan MALLI 406 MALLI 407 Pesäpalloasut 2015 3 MALLI 408 MALLI 409 4 Pesäpalloasut 2015 MALLI 410 MALLI

Lisätiedot

T-MALLISTO. ratkaisu T 0

T-MALLISTO. ratkaisu T 0 T-MALLISTO ratkaisu T 0 120 Maalämpö säästää rahaa ja luontoa! Sähkölämmitykseen verrattuna maksat vain joka neljännestä vuodesta. Lämmittämisen energiatarve Ilmanvaihdon 15 % jälkilämmitys Lämpimän käyttöveden

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS asuntoyhtiöille Lämpöä sisään, lämpöä ulos Lämmön lähteet Lämpöhäviö 10-15% Aurinkoa 3-7% Asuminen 3-6% Lattiat 15-20% Seinät 25-35% Ilmanvaihto 15-20% Talotekniikka LÄMPÖÄ

Lisätiedot

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin 05/2013 SCS10-15 SCS21-31 SCS40-120 SCS10-31 Scanvarm SCS-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

JÄÄKIEKKO- PELIASUT PRO HOCKEY -MALLISTO. Nopeaa ja luotettavaa palvelua seuroille ja joukkueille jo 20 vuoden ajan. Sirpa Pöyhönen Oulun Kärpät 46 ry

JÄÄKIEKKO- PELIASUT PRO HOCKEY -MALLISTO. Nopeaa ja luotettavaa palvelua seuroille ja joukkueille jo 20 vuoden ajan. Sirpa Pöyhönen Oulun Kärpät 46 ry PRO HOCKEY -MALLISTO JÄÄKIEKKO- PELIASUT Maria Sundelin Vaasan Sport Sirpa Pöyhönen Oulun Kärpät 46 ry Nopeaa ja luotettavaa palvelua seuroille ja joukkueille jo 20 vuoden ajan MALLI 50 MALLI 502 Laadukas

Lisätiedot

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Kuntavaalit 2017 Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Luodaan uusi kunta! #paikalliseteväät Työllisyys Sinä kaupunki- ja kuntapäättäjänä olet keskeisessä asemassa ja aivan uudenlaisessa roolissa.

Lisätiedot

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Kuntavaalit 2017 Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Luodaan uusi kunta! #paikalliseteväät Sinä kaupunki- ja kuntapäättäjänä olet keskeisessä asemassa ja aivan uudenlaisessa roolissa. Voit olla päättämässä

Lisätiedot

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja Mediakortti 2017 Mediatiedot Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien uusi, yhteinen media. Ilmoitukset ovat myös näköislehdissä verkkosivulla www.kirkkojakaupunki.fi

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Enerline viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti.

Lisätiedot

Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015

Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015 Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015 Yleistä palvelusta: - Kuljetustilaus.fi on Elinkeinoelämän Keskusliittoon kuuluvan Logistiikkayritysten Liito Ry:n tarjoama nettiportaali,

Lisätiedot

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa Öljylämpö on Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa 1Ekologisesti yhtä tehokasta ja nopeasti kehittyvää lämmitystapaa saa etsiä. 150 m²:n omakotitalon vuotuiset päästöt (2006)

Lisätiedot

Tietoja pienistä lämpölaitoksista

Tietoja pienistä lämpölaitoksista Yhdyskunta, tekniikka ja ympäristö Tietoja pienistä lämpölaitoksista vuodelta 2011 Tietoja pienistä lämpölaitoksista vuodelta 2011 1 Sisältö 1 Taustaa 3 2 Muuntokertoimet 4 3 Lämpölaitosten yhteystietoja

Lisätiedot

Vantaan Energian sidosryhmäkyselyn yhteenveto

Vantaan Energian sidosryhmäkyselyn yhteenveto Vantaan Energian sidosryhmäkyselyn yhteenveto Sidosryhmäkysely Vantaan Energian sidosryhmäkysely toteutettiin 11.-20.9.2013 Kyselyyn vastasi 445 henkilöä. Vastausprosentti oli 27,6. - Yksityisasiakas 157

Lisätiedot

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa Öljylämpö on Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa 1Ekologisesti yhtä tehokasta ja nopeasti kehittyvää lämmitystapaa saa etsiä. 150 m²:n omakotitalon vuotuiset päästöt (2006)

Lisätiedot

ALUEELLISTEN ENERGIARATKAISUJEN KONSEPTIT. Pöyry Management Consulting Oy 29.3.2012 Perttu Lahtinen

ALUEELLISTEN ENERGIARATKAISUJEN KONSEPTIT. Pöyry Management Consulting Oy 29.3.2012 Perttu Lahtinen ALUEELLISTEN ENERGIARATKAISUJEN KONSEPTIT Pöyry Management Consulting Oy Perttu Lahtinen PÖYRYN VIISI TOIMIALUETTA» Kaupunkisuunnittelu» Projekti- ja kiinteistökehitys» Rakennuttaminen» Rakennussuunnittelu»

Lisätiedot