Uusi Crafter. Hyötyautot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uusi Crafter. Hyötyautot"

Transkriptio

1 Uusi Crafter Hyötyautot

2 TEHTY KOVAAN TYÖHÖN: UU C A TE Crafter tunnetaan jo yhtenä luokkansa suurimpana ja monipuolisimpana edustajana. Nyt se profiloituu entistä enemmän myös erittäin taloudellisena, voimakkaana ja luotettavana hyötyajoneuvona. Uusilla Common-Rail-TDI-moottoreillaan se on edellä kävijä tehon ja polttoaineenkulutuksen suhteessa. Nämä moottorit on kehitetty erityisesti kovaan työkäyttöön. Parasta taloudellisuutta edustavat uuden Crafterin BlueMotion Technology -mallit, joiden kulutus on jopa litran/100 km vakiomalleja alhaisempi*. Uuden Crafterin laaja mallisto tarjoaa erilaisia paino- ja kantavuusluokkia, kolme akseliväliä ja korimalleja jokaiseen käyttötarkoitukseen: umpiauto, Kombi, alusta ja doppeli. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653.

3 Uusi Crafter

4 ILMAINEN VUODEN TAKUU

5 Normaalin kahden vuoden takuun ja lakisääteisen kuluttajansuojan lisäksi uudelle Crafterille tarjotaan ilmainen jatkotakuu kolmatta käyttövuotta varten (maks km). Se lisää turvallisuutta ja käyttövarmuutta, sekä tarjoaa entistä paremman mahdollisuuden hyödyntää Volkswagen-hyötyautoliikkeiden päteviä huoltopalve luja. Uuden Crafterin korin kestävyydestä kertoo 12 vuoden puhkiruostumattomuus takuu. Lisäksi on mahdollisuus erilaisiin CarePort-palveluihin edullisesta rahoituksesta aina yksilölliseen liikkumisturvaan.

6

7

8 TÄRKEIMMÄT LAJIT HALLINNASSA: KULUTUS, VÄÄNTÖMOMENTTI, MONIKÄYTTÖISYYS Uusi Crafter tuo tehoa kaikkiin työtehtäviin. Suurella vääntömomentillaan (esimerkiksi 120 kw moottori* 400 Nm), johon yhdistyy erittäin alhainen polttoaineenkulutus, se on mitta puu luokassaan. Niin lyhyillä kuin pitkillä ajomatkoilla kuljettajan apuna on erilaisia ajamista helpottavia varus teita, kuten esimerkiksi vakio nopeudensäädin (lisävaruste) tai vakio na oleva vaihto-opastin. Craf terin monikäyttöisyys ja muunneltavuus tuskin tuntee rajoja: Se ulottuu Crafter-umpipakettiauton 17 m 3 tavara tilasta Crafter Kombin yhdek sään mukavaan istuinpaikkaan. Vakiona oleva valmius voimanulos ottoihin tekee uudesta Crafterista lisäksi erinomaisen perustan erilaisille kori- ja päällirakenteille. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653 Uusi Crafter

9 Uusi Crafter

10 ERITTÄIN TALOUDELLISET, ENTISTÄ VAHVEMMAT: UUDET COMMON RAIL TDI MOOTTORIT Modernien moottoreiden tulee täyttää korkeimmatkin vaatimukset: Niiden täytyy tarjota tehoa, vetää sitkeästi ja selvitä vähäisellä huollolla monien vuosien ajan. Nämä vaatimukset me otimme tavoitteiksi ja kehitimme kolme huippunykyaikaista 2,0 litran TDI-moottoria. Pienen iskutilavuuden ja tehokkaan Common Rail -teknologian ansiosta ne kuluttavat erittäin vähän polttoainetta. Esimerkiksi 120 kw moottorin BlueMotion Technology version keskikulutus on vain 7,2 l/100 km ja CO 2 -päästöt vain 189 g/km. Crafter täyttää siten myös uusimmat tiukat päästönormit EEV:n (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle)ja Euro 5:n. Uutena asiana kaikki moottoriversiot on varustettu myös valmiudella voimanulosottoihin. Siten Crafteriin on helppo asentaa vaikkapa kylmälaitekompressori tai generaattori. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653.

11 KULUTUS PIENENTYNYT: jopa 2,6 l/100 km. Uusien Common Rail -ruiskutustekniikalla varustettujen nelisylinteristen moottoreiden ja erilaisten BlueMotion Technology -ratkaisujen avulla polttoaineen kulutuslukemat ovat laskeneet 1,7 l/100 km (80 kw*) 2,6 l/100 km (120 kw*). PIENEMPI ISKUTILAVUUS: ennen cm 3, nyt cm 3. VÄÄNTÖ KASVANUT: 360 Nm:stä 400 Nm:iin. SUUREMPI KANTAVUUS: mallista riippuen jopa 90 kg. Ratkaisevaa uusien moottorien alhaisessa kulutuksessa on pienempi iskutilavuus. Sillä kun polttoainetta ruiskutetaan vähemmän, sitä myös palaa vähemmän. Teho on silti ennal laan. 2,0 l TDI-moottorista on kolme tehoversiota: 80 kw*, 100 kw* ja 120 kw*. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653 Erityisen tärkeää normaalissa arki käytössä on korkea vääntömomentti, esim. kiihdytettäessä liikenteen rytmiin. 120 kw* Crafterin vääntömomentti on sen vuoksi nostettu 400 Nm:iin. Yhdessä BlueMotion Technology -mallin vain 7,2 l/100 km keskikulutuksen kanssa se edustaa parasta arvoa luokassaan. Mitä kevyempi itse auto on, sitä raskaamman kuorman se pystyy kuljettamaan. Tämä oli yksi peruste tehdä uusista Common-Rail -moottoreista mahdollisimman kompakti rakenteisia jotta ne voisivat jokaisella matkalla kuljettaa enemmän. PIENEMMÄT POLTTOAINE JA HUOLTOKULUT: jopa 25 % / vuosi. Pienempi polttoaineenkulutus, luotettavat moottorit ja entistä vähäisempi huollontarve ovat laskeneet käyttökuluja noin 25 prosenttia.

12

13 SÄÄSTÄÄ JOPA 0,8 L/ 00 KM: UUSI CRAFTER JA BLUEMOTION TECHNOLO Y Polttoaineenkulutuksen ja päästöjen alentaminen ja samanaikainen tehon lisääminen: Tämän tavoitteen on mahdollistanut uuden Crafterin 120 kw moottori* ja BlueMotion Technology. Sen vääntömomentti on 400 Nm ja keskikulutus vain 7,2 l/100 km. Kulutus on 0,5 l/100 km pienempi kuin vastaavassa mallissa ilman BlueMotion Technology -varustelua. 80 kw* Crafterin kohdalla säästö on peräti 0,8 l/100 km. Siitä huolehtii yhdistelmä erilaisia energiaa säästäviä ratkaisuja. Näitä ovat esimerkiksi start-stop-järjestelmä, jarrutusenergian talteenotto sekä akun varaustilaa valvova älykäs energianhallintajärjestelmä. Kuljettajaa avustavat taloudellisessa ajamisessa vielä vakionopeudensäädin, pitkät perävälitykset sekä vakiona oleva vaihto-opastin. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653.

14 TILAVA JA KÄYTÄNNÖLLINEN OHJAAMO: KORKEAA LAATUA VIELÄ VUOSIENKIN KULUTTUA

15 Erittäin tilava, materiaaleiltaan kulutusta kestävä, samalla käytännöllinen ja mu kava, ja ergonomialtaan esimerkillinen: Crafterin ohjaamo täyttää kaikki vaatimukset, joita hyötyajoneuvolle voi daan asettaa. Mittaristoa ja kojelautaa on nyt uudistettu, niin että selkeys yhdis tyy siinä nyt entistä paremmin Volks wagen-ohjaamon muka vuu den ja laadukkuuden kanssa. Kevytliikkeinen, uuden Volkswagentyylin mukainen vaihdetanko on hyvin käden ulottuvilla ohjauspyörän vieressä. Sen lisäksi ergonomiset istuimet ja tehokas moottorin ja ulkopuolisten ä änien tehokas vaimennus huolehtivat siitä, että Crafterin ohjaamossa on helppo viih tyä. Ja niin on vielä vuosienkin päästä, sillä Crafterissa käytetään pelkäs tään laadukkaita ja kestäviksi todet tuja materiaaleja.

16 MONIPUOLINEN JA HELPOSTI KUORMATTAVA: TAVARATILA JOPA 17 M 3

17 Crafterin valitsevalle avautuu ainutlaatuisia kuljetusmahdollisuuksia. Esimerkiksi umpipakettiauton suurimmillaan 17 m3 tavaratila on helppo kuormata suurien taka pariovien ja luokkansa leveimmän liukuoven kautta. Kuormalla voi olla vielä painoa 90 kg enemmän kuin ennen. Harkiten suunniteltuun kiinnitysjärjestelmään kuuluu erilaisia vakiona olevia tai lisävarusteena saatavia sidontaratkaisuja, joiden ansiosta kuljetettavat tavarat pysyvät turvallisesti paikallaan. Valittavana on lisäksi erilaisia väliseiniä, tavaratilaverhouksia ja lattiapintoja sekä monia muita yksityiskohtia, jotka tekevät uudesta Crafterista todella suuren.

18 MUKAVUUTTA: UUDET ISTUIMET VIIHTYISÄSSÄ SISÄTILASSA

19 Nauti Crafter Kombin matkustamosta, joka tarjoaa kaikki mukavuudet sekä voidaan sisustaa yksilöllisesti. Istuinrivit voidaan poistaa yksitellen, mikä antaa haluttaessa lisää tilaa tavaroille tai työkaluille. Mukavasti pehmustetut istuimet on verhoiltu kulutusta kestävällä kankaalla. Vakiona on helppohoitoinen Tasamo-kangas. Sen sijasta on saatavissa Timo-kangasverhoilu. Kaikkien verhoilujen uudet kuosit ovat tyylikkään ajattomia. Ei ihme, että tällaisessa ympäristössä viihtyy: aamulla matkalla työhön, taukojen aikana ja illalla kotimatkalla.

20 TÄYDELLINEN KAIKILLE KORIRAKENTEILLE: UUSI CRAFTER PERUSTA RAJATTOMALLE MÄÄRÄLLE MAHDOLLISUUKSIA SÄHKÖINEN LIITÄNTÄ ulkopuolista käyttöä varten. VOIMANULOSOTON valmius valmiina. Liitäntä huolehtii automatisoidusta yhteistyöstä yksittäisten toimintojen, kuten voimanulosoton pyörimisnopeuden säädön kanssa. Liitännän saa lisävarus teena, ja korinrakentaja voi konfiguroida sen yksilöllisesti lisätoimintojen ohjausta varten. Jokaiseen moottoriin kuuluu valmius voimanulosottoon ja se voidaan yhdis tää helposti jäähdytyskompressorin, 230 V generaattorin (käyttö auton seisoessa) tai 14 ja 28 V generaat torin (käyttö ajon aikana) kanssa. Lisävarusteena voimanulos ottovalmiu den saa myös vaihteistoon.

21 PIENI OMAPAINO monenlaisille koriratkaisuille. Uusi Crafter muodostaa ihanteellisen perustan myös painaville päällirakenteille. Pienen omamassan ansiosta se tarjoaa painavaankin koriin yhdistettynä riittävästi kantavuutta, ilman että suurin sallittu kokonaispaino ylittyy. HELPOT MUUTOSTYÖT Kombiin ja umpipakettiautoon. Päädyitpä mihin tavaratilatilavuuteen tai mihin painoluokkaan tahansa: Jokainen Crafter voidaan räätälöidä yksilöllisesti. Siten esimerkiksi Kombista saadaan täysin varusteltu ajoneuvo palokunnan käyttöön ja umpipakettiautosta liikkuva verstas vaikka LVI-asentajalle. SUURI VALIKOIMA kori- ja päällirakennevalmistajia. Ambulanssista kylmäkuljetusautoon, nos turiautosta hinausautoon: Pitkäaikaiset ja ammatti taitoiset yhteistyökumppanit tar joavat monia räätälöityjä kori- ja muutos ratkaisuja, joiden laatutaso on korkea. MONET PÄÄLLIRAKENTEET alustaa ja avolavamallia varten. Jos tarvitset esimerkiksi kuljetuskoria tai kappaletavaranostimella varustettua monitoimilavaa, Crafter on juuri oikea valinta. Tasainen ja kestävä runko rakenne mahdollistaa erilaisten päälli rakenteiden helpon kiinnittämisen. Crafter on saatavissa myös pelkästään ohjaamon etuosalla varus tettuna tai asennusalustana.

22 UUSI CRAFTER MYÖS MONENLAISILLE ERIKOISKOREILLE Crafter on yhteensopiva lukuisten päällirakenteiden kanssa. Tiiviin yhteistyön avulla johtavien korinrakentajien kanssa Crafterissa otetaan jo etukäteen kaikki tärkeä huomioon. Siten jokaisessa alustassa on standardisoidut kiinnityspisteet erilaisten kori- ja päällirakenteiden helppoa asennusta varten. Elektroniikkaliitännästä saadaan käyttövoima halutuille komponenteille ja toiminnoille. Myös jousitus ja pyöräntuenta mukautetaan kori rakenteeseen sopivaksi. Lisätietoja Volkswagen-hyötyautoihin perustuvista erikoismalleista saat jälleenmyyjältäsi. Uusi Crafter

23 Uusi Crafter

24 UUSI CRAFTER UMPIPAKETTI AUTO Uusi Crafter

25 Crafterista on moneksi. Kolmen painoluokan (kokonaismassa enimmillään 5,0 t), kolmen akselivälin (pisin mm) ja neljän pituu deltaan erilaisen tavara tilan (pisin mm) ansiosta Crafter-umpipakettiauto voidaan rää tä löidä tarkasti omien tarpeiden mukaan. Kyytiin mahtuu jopa viisi Euro-kuormalavaa. Riippuen siitä, onko autossa normaali, korkea vai superkorkea katto, tavara tilalla on tila vuutta enimmillään 17 m 3. Takana olevat pariovet, joiden avautumiskulma on suurimmillaan 270 astetta sekä peräti 1300 mm leveä liukuovi (keskipitkän ja pitkän akselivälin yhteydessä) tekee kuor man teon ja purun helpoksi. Lisävarusteena liukuoven saa myös korin toiselle puolelle. Kuljetettavat tavarat voidaan kiinnittää asianmukaisesti esimerkiksi kuor mansidontaverkolla tai kiristysvöillä autossa oleviin sidontalenkkeihin tai lisävarusteena saataviin sidontakiskoihin. Tavara tilan ja ohjaamon välissä on kuljettajan ja apukuskin suojana tukeva väliseinä, johon saa myös ikkunan. Ja jotta turvallisuus olisi vielä parempi, alusta säädetään yksilöllisen käyttö tarkoituksen mukaan niin, että auto kallistelee mahdollisimman vähän. Työtiimeille, joissa tarvitaan monia tekeviä käsiä, on oikea auto jatko-ohjaa molla varustettu umpipakettiauto. Siinä matkustaa jopa kuusi henkilöä ja myös tavara tilaa on vielä riittävästi. Uusi Crafter

26 UUSI CRAFTER KOMBI Uusi Crafter

27 Olipa kyseessä hotellin asiakaskuljetukset tai työntekijöiden matkustus työmaalta toiselle: Crafter Kombin muunneltava ja monikäyttöinen matkustamo sopii moneen käyttö tarkoitukseen. Crafter Kombin matkustamo voidaan sisus taa omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Valittavana on erilaisia tasokkaita sisäverhoiluja, ikkunoihin saatava Privacy-tummennus ja moderneja istuinverhoiluja. Yksitoista erilaista tuuletus-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmää pitävät Crafterissa matkustavat tyytyväisinä. Ja jotta matkustajien ei tarvitsisi palella talvella ja ikkunat olisivat nopeasti puhtaat huurteesta, Crafteriin kuuluu vakiona sekä sähköinen lisälämmitin, että polttoainetoiminen lisälämmitin. Sekä henkilökuljetuksissa että puhtaassa työkäytössä Crafter Kombi erottuu ennen kaikkea suurilla tiloillaan. Varsinkin pitkät matkustajat hyötyvät siitä: Esimerkiksi korkealla katolla ja keskipitkällä akselivälillä varustetussa Kombissa oviaukon korkeus on 1,82 m ja matkustamon seisontakorkeus peräti 1,94 m. Istuimilla voi nauttia optimaalisen pääntilan lisäksi myös kolmipisteturvavöiden sekä korkeudeltaan ja kallistukseltaan säädettävien pääntukien tarjoamasta turvalli suudesta. Kombissa on riittävästi tilaa paitsi matkustajille myös heidän matkatavaroilleen tai vaihtoehtoisesti kaikille työs sä tarvittaville materiaaleille ja työkaluille. Ja aina kun tilaa tarvitaan enemmän tavarankuljetukseen, istuimet voidaan poistaa helposti ja nopeasti. Crafter Kombi on mahdollista varustella myös kotimaisin istuin- ja sisustus ratkaisuin luotettujen alihankkijoiden toimesta. Uusi Crafter

28 UUSI CRAFTER AVOLAVA AUTO Uusi Crafter

29 Avolavalla ja lyhyellä tai pitkällä ohjaamolla varustettu Crafter yhdistää mukavuuden toimivaan käytännöllisyyteen. Pitkässä doppeliohjaamossa on jopa seitsemän istuin paikkaa kolme edessä ja neljä takana. Takapenkille nousun tekevät helpoksi takimmaiset ovet, joissa on avattavat ikkunat tuuletusta varten. Kun takapenkki käännetään pystyyn, saadaan paljon tilaa myös työkaluille ja muille varusteille. Erilaisia pikkutavaroita voidaan säilyttää ohjaamon käytännöllisissä säilytyslokeroissa. Lisää säilytystilaa löytyy ohjaamon kahden hengen istuinpenkin alta, joka on tietenkin saatavissa myös lyhyeen ohjaamoon. Crafterin avolavamallissa on tilaa muuallakin kuin ohjaamossa. Olipa kyseessä kaksi Euro-kuormalavaa ja lisäksi materiaalisäkkejä tai suurempia työkoneita kaikelle rakennustyömaalla tarvittavalle on tilaa luja rakenteisella lavalla. Entistä kevyemmän moottorin ansiosta voidaan kuljettaa jopa 90 kg entistä suurempia, enimmillään jopa 2793 kg:n kuormia. Lyhyeen ohjaamoon voidaan yhdistää lavapituudet 2850, 3400, 3600 ja 4300 mm. Doppelin lavapituu det ovat 2700, 3400 ja 3600 mm. Lavalle nousemisen, sekä samalla kuorman teon ja purun helpottamiseksi, lavan takalaita on varustettu käännettävällä astinlaudalla. Uusi Crafter

30 UUSI CRAFTER ALUSTA Perusta työsi mahdollisimman lujalle pohjalle. Sellaisen tarjoaa Crafterin alustan kantava ja luja runkorakenne. Olipa kyseessä umpinainen lyhyt tai doppeliohjaamo, ilman kattoa ja takaseinää oleva ohjaamo tai Podest -täysintegraatioalusta siihen yhdistet täviä päällirakenteita varten: Laajasta valikoimasta löytyy ratkaisu mitä erilaisimpiin käyttötarpeisiin. Erilaisista painoluokista ja kolmesta akseli välivaihtoehdosta on mahdollista valita juuri oikea yhdistelmä omaa päälli rakennetta varten. Auton elektroniikkajärjestelmään voidaan integroida sähköinen liitäntä, joka muodostaa älykkään yhteyden auton ja korirakenteen välille ja joka voidaan konfiguroida erilaisten lisätoimintojen ohjausta varten. Käyttövoimaa ulkopuolisille laitteille saadaan tarvittaessa voimanulosottojen avulla. Valmius moottorin voimanulosotolle on vakiona kaikissa teho versioissa. Vaihteiston voimanoton saa lisävarusteena. Moot torin voiman ulosoton jatkuva teho on 28 kw / 2500 r/min ja suurin vääntömomentti 140 Nm/ r/min. Uusi Crafter

31 Uusi Crafter

32 Uusi Crafter

33 Uusi Crafter

34 Ulkopuoli ja pyörät. Crafterin luja ja käytännöllisesti muotoiltu ulkopuoli tekee myös tavaratilan tai lavan kuor maamisen helpoksi. Huolella suunnitellut korirakenteet, tukevat astinlaudat ja erilaiset vetokoukut täyttävät kaikki ammattimaisen hyötyautokäytön vaatimukset. Lisävarusteena saatavat kevytmetallivanteet koros tavat ulkoisen ilmeen tyylik kyyttä. Vakiona Lisävaruste Ulkopuoli ja pyörät Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

35 Astinporras takana. Tukeva porras mah dol listaa helpon nousemisen avattujen taka pariovien kautta autoon. Takapuskuriin integroitu astinlauta, joka on koko takaseinän levyinen, helpottaa kuorman tekoa ja purkamista. Se voidaan yhdistää myös vetokoukkuun, joka mahdollistaa 2,0 t perävaunun vedon. Roiskeläpät edessä ja takana. Pyöräkoteloiden sisäpuolelle kiinnitetyt roiskeläpät suojaavat omaa autoa, sekä takana ajavia likaantumiseltä ja kiveniskemiltä. KA KO KA KO KA KO FG Valmius vetokoukulle. Crafteriin on saatavissa erilaisia vetokoukun kiinnitysvalmiuksia 2,03,6 tonnin perävaunujen vetoon. Näin on helppo toteuttaa yksilöllisiä ratkaisuja. Vetokoukku laajentaa kuljetus mahdolli suuksia: Sen avulla voidaan kuljettaa jopa 3500 kg:n perävaunua turvallisesti. 16 tuuman teräsvanteet. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Pölykapselit 16 tuuman teräsvanteille. Altamont-kevytmetallivanteet. 6½ J x 16. Renkaat 235/65 R 16 C. Hedemora-kevytmetallivanteet. 6½ J x 17. Renkaat 235/60 R 17 C. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Uusi Crafter Ulkopuoli ja pyörät

36 Sisäpuoli. Crafterin sisustus on sovitettu optimaalisesti erilaisten ammattien ja työtehtävien vaatimuk siin. Kulutusta ja käyttöä kestävien istuimien ja lattiapintojen ohella vakiovarustus sisältää erilaisia säilytysmahdollisuuksia, kuten DIN-A4-lokero keskikonsolissa, kolme juomatelinettä ja yksi teline 1,5 litran pullolle ovissa. Niistä löytyy riittävästi tilaa työajossa tarvittaville papereille, eväille ja muulle tavaralle. Lasikatto. Kattoon integroidut ikkunat tuovat lisää valoa kuormatilaan ja teke vät kuorman teon ja purkamisen siten mukavammaksi ja turvallisemmaksi. KA 2-hengen etumatkustajan istuimen selkänojasta voidaan taittaa osa alas, jolloin siitä saadaan käytännöllinen pieni taso mukin- ja kynänpidikkei neen. KA KO FG Mukavuussivuverhoilu, johon kuuluu tuhka kuppi jokaisella istuinrivillä, tummat somiste pinnat ja verhoillut ikkunakehykset, tuo lisäarvoa Kombin matkustamoon. KA KO Digitaalinen ajopiirturi rekisteröi ajomatkat ja -nopeudet kahdelta eri kuljettajalta ja varoittaa automaattisesti työajan ylityksestä. Tallennetut tiedot voidaan tulostaa laitteeseen integroidulla kirjoittimella tai ladata down load-liitännän kautta. EU-asetuksen 3820/85 mukaan ajopiirturi on pakollinen varuste ammattikäytössä olevissa autoissa, joiden kokonaismassa on yli 3,5 tonnia. Kyynärnojat. Oviin muotoillut pehmustetut kyynärnojat lisäävät matkustus mukavuutta Crafterissa. Ei yhdistettävissä sivuturvatyynyihin. KA FG KA KO FG Vakiona Lisävaruste Sisätila Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

37 Moottorit ja voimansiirto Nykyaikaiset ja luotettavat, uusimman sukupolven Common Rail -ruiskutuksella varus tetut TDI-moottorit toimivat entistä taloudellisemmin ja kuormittavat siten ympäristöä vähemmän. 120-kW versio* on varustettu kahdella turbolla. Se mahdollistaa voimakkaan kiihtyvyyden alakierroksilta lähtien. Jousitus ja pyöräntuenta voidaan vielä sovittaa erilaisia käyttö tarkoituksia varten esimerkiksi jos autoa käytetään huo noilla teillä tai jos korin painopiste on tavallista korkeampi. Valmius voimanulosottoja varten (ei kuvaa). Moottoreiden kaikissa tehoversioissa on vakiona valmius voimanottoon erilaisia oheislaitteita varten. Lisäksi on saatavissa muutossarja jäähdytyskompressoria ja 14 V, 28V ja 230 V generaattoria varten. KA KO FG Akselivälitykset (ei kuvaa). Oikean takaakseli välityksen avulla Crafter voidaan sovittaa oikealla tavalla käyttötarkoitukseensa. Jos liikutaan paljon moottori- ja maanteillä, vaatimukset ovat erilaiset kuin ajet taessa enimmäkseen mäkisillä pikkuteillä. Sen vuoksi Craf teriin on tarjolla yhteensä viisi takaakseli välitystä alueelta 3,923 : 1 5,1 : 1. Mitä suu rempi suhde on, sitä parempi moottorin sitkeys ja voima on mäkisillä teillä ja perävaunua vedettäessä. Pienempi suhde puolestaan keventää moot torin kuormitusta käyntinopeuksien kautta ja alentaa kulutusta. Yksittäisiin moottoreihin saatavat taka-akseli välitykset: ks. osa Tek niset tiedot. Suuren valikoiman ansiosta Crafter voidaan sopeuttaa tarkasti omiin tarpeisiin. Common-Rail-TDI-moottorit. 2,0 l TDI-moottorista on kolme erilaista tehoversiota: 80 kw* (300 Nm) ja 100 kw* (340 Nm) sekä kahdella turbolla varustettu Bi-Turboversio 120 kw* (400 Nm). Moottorit ovat voimakkaita ja käynniltään miellyttävän tasai sia, Ne ruiskuttavat dieselpolttonesteen suurella paineella ja polttavat sen tarkasti. Kaikkiin malleihin kuuluu vakiona dieselhiukkassuodatin ja 6-vaihteinen käsivaihteisto. KA KO FG *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla Uusi Crafter Moottorit ja voimansiirto

38 Crafter ja BlueMotion Technology. BlueMotion Technologies on käsite, jonka alle on koottu kaikki polttoaineen kulutusta ja esimerkiksi CO2- ja typenoksidipäästöjä alentavat tekniset ratkaisut. Tärkeim piin niistä kuuluu start-stop-järjestelmä. Se muodostaa perustan BlueMotion Technology -tekniikalle, jota on sitten täydennetty esimerkiksi energianhallintajärjestelmällä ja vakionopeussäätimellä. Pitkänmatkanpaketti (ei kuvaa) on tarkoi tettu autoihin, joilla ajetaan pitkiä matkoja moottori- tai maantiellä ja joiden polttoaineenkulutus halutaan minimoida. Pakettiin kuuluu alhaisen vierintävastuksen renkaat, rengaspainevaroitin, vakionopeussäädin ja pitkä perävälitys. KA KO FG Start-stop-järjestelmä. Kun kuljettaja on pysäyttänyt auton, kytkenyt vaihteen vapaalle ja vapauttanut kytkimen, aktivoituna oleva start-stop-järjestelmä sammuttaa moottorin automaattisesti. Mittaristossa palaa silloin MSS-merkkivalo. Kun kuljettaja sitten painaa kytkimen pohjaan lähteäkseen liikkeelle, moottori käynnistyy automaattisesti. Polttoainetta ja kustannuksia säästävään start-stop-järjestelmään on yhdistetty muita uusia teknisiä ratkaisuja: Energianhallintajärjestelmä katkaisee tarvittaessa virran turhilta sähkölaitteita, jos on vaarana, ettei akkuvirtaa riitä moottorin käynnistämiseen. Rekuperaatio auttaa säästämään polttoainetta erityisen akunlatausmenetelmän ja jarrutuksesta saatavan energian avulla. Kaikki nämä ratkaisut yhdistämällä kulu tus laskee jopa 0,3 l/100 km. Crafter ja BlueMotion Technology. Näissä malleissa start-stop-järjestelmää, energian hallintajärjestelmää ja jarrutusenergian talteenottoa täydennetään vielä pitkällä vaihteistovälityksellä ja vakionopeudensäätimellä. Niiden avulla kulutus voi moottorista riippuen laskea jopa 0,8 l/100 km. Esimerkiksi 120 kw moottorilla 1) varustettu Crafter BlueMotion Technology kuluttaa keskimäärin vain 7,2 l/100 km ja sen CO 2 - päästöt ovat erittäin alhaiset, vain 189 g/km. KA KO FG Vakiona Lisävaruste BlueMotion Technology Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

39 Turvallisuus. Jotta Crafterilla ajamiseen voisi suhtautua luottavaisesti kaikissa olosuhteissa, siinä on runsas turvalaitevarustelu. Ohjaamoon on saatavissa jopa kuusi turvatyynyä etu-, sivu- ja ikkunaturvatyynyt. Sen ohella Crafterin laadukkaat materiaalit ja korkea viimeistelytaso vaikuttavat osaltaan korin suureen jäykkyyteen. 16 tuuman pyörille optimoitu alusta ja suurempi raide leveys parantavat ajovakavuutta kaarteissa. Mukautuva ajonvakautusjärjestelmä, johon kuuluu myös yhdistelmänvakautustoiminto, lisää turvallisuutta myös perävaunua vedettäessä ja ajettaessa erilaisilla kuormilla. Sidontalenkit. Jotta kuljetettavat tavarat voitaisiin kiinnittää lujasti kiristysvöiden avulla, Crafterissa on jopa 12 tavaratilanpohjasta esiin käännettävää sidontalenkkiä. Ne täyttävät normin DIN (Kombi) ja DIN (umpipakettiauto). KA KO Varashälytin havaitsee luvattoman tunkeutumisen autoon ja laukaisee hälytyksen. Järjestelmä on saatavissa myös sisätilanvalvonnalla varustettuna. Rengaspainevaroitin mahdollistaa rengaspaineiden helpon tarkistuksen ohjaamosta. Jos jonkin renkaan ilmanpaine poikkeaa normaalista, esiin tulee varoitussymboli, joka kehottaa kuljettajaa tarkastamaan rengaspaineet. Sumuvalot takaavat parhaan näkyvyyden myös heikoissa sääoloissa ja lisäävät siten turvallisuutta. Sumuvalot on integroitu auton etupuskuriin. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Peruutusvaroitin (ei kuvaa). Peruutusvaihde kytkettäessä kuuluu varoitusääni varoitukseksi auton takana olevia ihmisiä. Haluttaessa peruutusvaroitin voidaan kytkeä manuaalisesti pois päältä. Lukkiutumattomat jarrut (ABS). Täysillä jarru tettaessa pyörät eivät lukkiudu, mikä helpottaa huomattavasti auton ohjaamista. Mukautuva ajonvakautusjärjestelmä. Järjes telmän elektroniikka mukautuu itses tään auton kuormitustilaan ja estää kriitti sissä tilan teissa autoa joutumasta sivu luisuun. 2) KA KO FG KA KO FG KA KO FG 1) Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla ) Ajonvakautusjärjestelmäkään ei pysty uhmaamaan fysiikan lakeja. Uusi Crafter Turvallisuus

40 Vetoluistonrajoitus (ASR) (ei kuvaa). Vahvasti vääntäville moottoreille tarjoaa veto luistonrajoitin enemmän mukavuutta ja turvallisuutta, erityisesti jos pyörien alla on eri tavoin pitä vää pintaa. Veto luistonrajoitin mahdollistaa tasapainoiset liikkeellelähdöt ja kiihdytykset kaikilla nopeuksilla ilman pelkoa pyörien sutimisesta tai perän sivuluisusta. Elektroninen tasauspyörästönlukko (EDS) (ei kuvaa) mahdollistaa tasapainoisen ja helpon liikkeellelähdön liukkaalla ajoradalla. Jos jokin pyörä alkaa sutia, järjestelmä jarruttaa sitä hallitusti, jolloin voimaa siirtyy akselin paremmin pitävälle pyörille. KA KO FG Mäkilähtöavustin (ei kuvaa) estää auton vie rimisen ylämäessä taaksepäin ja helpottaa auton käsittelyä. Hätäjarrutusnäyttö. Kun jarrutetaan täysillä yli 50 km/h nopeudesta, jarruvalot alkavat välähdellä. Jos auto pysähtyy kokonaan, varoitus vilkut aktivoituvat. Niiden toiminta lakkaa, kun ajoa jatke taan ja nopeus ylittää 10 km/h. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Mukavuus. Crafterin ohjaamo on varustettu laadukkailla ja kulutusta kestävillä materiaaleilla. Ergo nominen, korkeudeltaan ja kallistukseltaan säädettävä kuljettajan istuin, henkilöautomainen ohjauspyörän asento ja kojelaudassa oleva joystick-tyyppinen vaihteenvalitsin tekevät ajamisesta help poa. Vakiovarustus sisältää myös sähköiset lasinnostimet ja kauko-ohjatun keskus luki tuk sen. Erilaiset lisävarusteena saatavat kuljettajaa avustavat järjestelmät täydentävät Crafterin muka vuus varustelun. Monitoimiohjauspyörän kytkimien väli tyksellä voidaan helpolla tavalla käyttää moni toiminäyttöä, handsfreematka puhelinta ja radiota tai radionavigointi järjestelmää. KA KO FG Peruutuskamera tekee peruuttamisesta helpompaa ja turvallisempaa. Takapariovien keskellä olevan kameran objektiivi lähettää kuvaa navigointijärjestelmän värimoni toriin tai erikseen tilat tavaan kuvaruutuun. Kattokäyttöyksikkö sijaitsee keskellä ohjaa mon kattoa ja siihen kuluu käytän nöllinen aurinkolasilokero ja mahdollisesti kaksi lukuvaloa. KA KO KA KO FG Vakiona Lisävaruste Turvallisuus/mukavuus Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

41 Ajovalonpesimet. Kun lähi-/kaukovalot palavat, myös ajovalonlasit puhdistuvat aina kun tuulilasinpesintä käytetään. Pesu nestesäiliön tilavuus on noin 7 litraa. Valo-/sadetunnistin. Tuulilasissa oleva tunnistin ohjaa sateen määrän mukaan automaatti sesti tuulilasinpyyhkimen toimintaa. Samoin se huolehtii automaattisten kaukovalojen päällä olosta. KA KO FG KA KO FG Vakionopeudensäädin säilyttää halutun nopeuden (yli 30 km/h) vain nappia paina malla. Laite kytkeytyy pois päältä, kun käyttövipua painetaan lyhyesti tai jarrutetaan. Monitoiminäyttö. Ajotietokone kertoo tärkeitä ajamiseen liittyviä tietoja, kuten ajetut kilometrit, ulkolämpötila ja keski kulutuksen. Saatavissa vain yhdessä moni toimiohjauspyörän kanssa. Vaihto-opastin kertoo, mikä on paras hetki vaihtaa suuremmalle tai pienemmälle vaihteelle. Siitä on apua, kun halu taan ajaa mahdollisimman polttoainetaloudellisesti. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Pysäköintitutka. Etu- ja takapuskurissa olevat ultraäänitunnistimet ja ulko pei leissä ja kojelaudassa olevat merkkivalot helpottavat ajamista ahtaisiin paikkoihin. Toimintoa täydentää vielä merkkiääni. KA KO Sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät ulko peilit. Helposti säädettävät ulko peilit voidaan sulattaa nopeasti, kun autoa käytetään pakkasella. Se lisää turvallisuutta talviajossa. KA KO FG Automaattinen ajovalokytkentä. Kun ilta alkaa hämärtää ja kun ajetaan esimerkiksi tunneliin, lähivalot kytkeytyvät automaattisesti päälle. Tämä lisää liikenneturvalli suutta. Valo-/sadetunnistimen yhteydessä. KA KO FG Uusi Crafter Mukavuus

42 Ilmastointi. Crafteriin on saatavissa erilaisia lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä, jotka tulevat vas taan kuljettajan, matkustajien ja kuljetettavan rahdin erilaisia vaatimuksia. Ilmastointilaitteisiin voidaan yhdistää erilaisia lisälämmitysjärjestelmiä: vesilisälämmitin, ilma seisontalämmitys ja sähköinen ilmalisälämmitin. Jotta lämmitetty ilma jakautuisi tasaisesti matkustamoon, käytettävissä on kaksi lisäilmakanavaa. Istuinlämmitys lämmittää sekä istuinosaa että selkänojaa. Kuljettajan ja etumatkus tajan istuinlämmitykselle on omat säätimet. Virran ollessa kytket tynä valittavissa on kolme lämmitys tehoa. Kuljettajan istuinlämmitys vakiona. KA KO FG Vesilisälämmitin (5 kw). Tämä dieselkäyttöinen lisälämmityslaite tehostaa ja nopeuttaa sisätilan lämmitystä moottorin käydessä. Yhdessä vesilisälämmittimen seisontalämmitystoiminnon kanssa lämmitysjärjestelmä mahdollistaa autolle 60 minuutin esilämmityksen ennen ajoon lähtöä. Ohjelmointi tehdään mittariston tai monitoimiohjauspyörän välityksellä. Myös kauko-ohjain on saatavissa. KA KO FG Vesilisälämmitin (10 kw) (ei kuvaa). Toisen dieselkäyttöisen lisälämmittimen lämmitysteho on nostettu 10 kw:iin. Sen avulla tavaratila tai matkustamo lämpenee nopeasti kovallakin pakkasella. Tämä vesi-lisälämmitin voidaan yhdistää ihanteellisesti erikseen tilattavaan lattiailmakanavaan ja toiseen lämmönvaihtimeen. Tarvittaessa voidaan toista kahdesta lämmityslaitteesta käyttää seisontalämmittimenä moottorin ollessa sammutettuna (lämmitysteho 5 kw). Pisimmillään 60 minuutin esilämmitysaika voidaan ohjelmoida mittariston tai monitoimiohjauspyörän Matkustamon ilmastointilaite. Ammattimainen henkilökuljetus edellyttää ilmas tointia myös matkustamoon. Ilmasuuttimet sijaitsevat katossa, ja myös toinen höyrys tin on sijoitettu tilaa säästävästi auton kattoon. välityksellä. KA KO KA KO Ilmaseisontalämmitys (2 kw/ 3,5 kw). Tämä seisontalämmitys, jonka yhteyteen kuuluu ajastinkello ja kuorma-/matkustamotilan ilmasuuttimet, on teholtaan umpipakettiautossa ja Kombissa 3,5 kw sekä avolavamallissa ja doppelissa 2 kw. Sisäilmankierron ja erillisen puhaltimen avulla sisätila lämpenee erittäin nopeasti. Ilma-seisontalämmitys sopii ihanteellisesti autoihin, jotka joutuvat seisomaan pitkiä aikoja työpäivän kuluessa esim. työmaa- tai majoitusliikkeiden käytössä olevat autot. Ilmasuuttimet ovat umpipakettiautossa ja Kombissa tavaratilassa/matkustamossa. Doppelissa lämpö jakautuu istuinkotelosta toisen istuinrivin jalkatilassa. Lämpötila ja alkamisaika voidaan ohjelmoida ajastinkellon avulla. Pisin valittavissa oleva lämmitysaika on kaksi tuntia. KA KO FG Vakiona Lisävaruste Ilmastointi Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti www.volkswagen.fi-sivustolla 09.06.2010 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti 2-ovinen Rakennettu auto - kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Kaikkialla perille. Caddy.

Kaikkialla perille. Caddy. Caddy Hyötyautot Kaikkialla perille. Caddy. Kapeilla kujilla. Vilkkaassa liikenteessä. Kovassa työssä. Caddy on yhtä näppärä käsitellä kuin normaali henkilöauto, mutta tarjoaa samalla erittäin paljon kuljetustilaa.

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN.

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. TALENTO MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. Älykkyys tarkoittaa sopeutumiskykyä. Erilaisten tilanteiden hallintaa ja aina sopivan ratkaisun löytämistä. UUDESSA TALENTOS- SA on kaikki nämä ominaisuudet.

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja ohjeiden mukainen.

Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja ohjeiden mukainen. Ruokolahden VPK ry Myllärintie 6 56100 Ruokolahti Tarjouspyyntönne miehistöauto Miehistöauto Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

HENKILÖAUTON MUKAVUUS, TAVARA-AUTON KÄYTÄNNÖLLISYYS.

HENKILÖAUTON MUKAVUUS, TAVARA-AUTON KÄYTÄNNÖLLISYYS. OPEL Corsavan HENKILÖAUTON MUKAVUUS, TAVARA-AUTON KÄYTÄNNÖLLISYYS. Lastattu käytännöllisyydellä Opel Corsavan on edustava yritysauto. Sen urheilullinen muotoilu ja tilava ohjaamo tekevät siitä ihanteellisen

Lisätiedot

Nauti aamusta: Ei enää jään raaputusta!

Nauti aamusta: Ei enää jään raaputusta! Nauti aamusta: Ei enää jään raaputusta! Alkuperäiset Eberspächer-autonlämmittimet. AUTOILUN YKKÖSLUOKKA Varhaisaamun viileys saattaa olla niin ihanaa varsinkin kun tiedät, että pääset lenkin jälkeen lämpimään

Lisätiedot

VUOTTA SUOMESSA. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija.

VUOTTA SUOMESSA. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. 30 1987 2017 VUOTTA SUOMESSA Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Monikäyttöiset tela-alustaiset kaivukoneet 6MCR 8MCR

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

Perheauto ei yksinkertaisesti voi olla liian hyvä tai tilava tai energiapihi tai... Vaatimusten listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Perheauto ei yksinkertaisesti voi olla liian hyvä tai tilava tai energiapihi tai... Vaatimusten listaa voisi jatkaa loputtomiin. Perheauto ei yksinkertaisesti voi olla liian hyvä tai tilava tai energiapihi tai... Vaatimusten listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mutta meidänpä insinöörit ja suunnittelijat ottivat uudessa Caddyssä ja

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

2,2 JTD 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M.

2,2 JTD 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. 2,3 JTD 3,0 JTD 2,3 JTD M. 3,0 JTD M. vakiona vaihtoehto lisähintaan ei mahdollinen Moottori Suurin sallittu kokonaismassa Iskutilavuus Teho Fiat Ducato, JTD.500 kg 180 ccm 75 kw / 100 hv Fiat Ducato, JTD.500 kg 86 ccm 96 kw / 10 hv Fiat Ducato,0

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI PONSSE GAZELLE KETTERYYTTÄ JA VOIMAA KOMPAKTISSA PAKETISSA PONSSE Gazelle on kooltaan pieni, mutta voimiltaan suuri. Pieni omapaino ja tasainen painonjakauma yhdistettynä tehokkaaseen

Lisätiedot

FORD B-MAX Muokkaa se omaksesi Oman Ford B-MAXin värin ja verhoilun valinta on ratkaiseva, mutta myös nautinnollinen, hetki. Tiedät kyllä heti, mikä on oikein. 15" 12-puolainen pyöränsuojus (Vakiovaruste:

Lisätiedot

Opel Movano Van mallivuosi 2015A Hinnasto 23.06.2014 ( Alv. 24% )

Opel Movano Van mallivuosi 2015A Hinnasto 23.06.2014 ( Alv. 24% ) etuveto pakettiautot 3.5t L1H1 8.0m³ FWD 2.3 CDTI 110 hv ecoflex 05D05 QW61 / XZ03 MT6 81 110 27,740 197 3500 1684 3,845.41 31,585.41 L1H1 8.0m³ FWD 2.3 CDTI 136 hv BiTurbo 05D05 QX61 / XZ03 MT6 100 136

Lisätiedot

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone AVR nostaa 2-rivisen korjuutekniikan uudelle tasolle! Spirit 9200 nostaa 2-rivisen korjuutekniikan aivan uudelle tasolle. Tunnustettua Spirit-konseptia

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

SNN-605 521405. www.volkswagen.fi-sivustolla 25.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo GTI 1,8 TSI 141 kw (192 hv) DSG-automaatti

SNN-605 521405. www.volkswagen.fi-sivustolla 25.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo GTI 1,8 TSI 141 kw (192 hv) DSG-automaatti SNN605 521405 www.volkswagen.fisivustolla 25.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo GTI 1,8 TSI 141 kw (192 hv) DSGautomaatti Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta (sis. alv 24%) Arvioitu autovero

Lisätiedot

FLC-641 (kom.474148) www.volkswagen.fi-sivustolla 05.09.2013 rakennettu auto: Volkswagen Polo BlueGT 1,4 TSI 103 kw (140 hv) DSGautomaatti

FLC-641 (kom.474148) www.volkswagen.fi-sivustolla 05.09.2013 rakennettu auto: Volkswagen Polo BlueGT 1,4 TSI 103 kw (140 hv) DSGautomaatti FLC-641 (kom.474148) www.volkswagen.fi-sivustolla 05.09.2013 rakennettu auto: Volkswagen Polo BlueGT 1,4 TSI 103 kw (140 hv) DSGautomaatti 4- Rakennettu auto - kooste Selite Autoveroton hinta (sis. alv

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

NISSAN NV300 COMBI. EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit FI-17C-0744 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, Espoo

NISSAN NV300 COMBI. EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit FI-17C-0744 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, Espoo NISSAN NV300 COMBI EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit 17.11.2016 17-11-2016 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, 02151 Espoo NV300 COMBI HINNASTO EURO6 Autoveroton Moottori ja CO₂ ohjehinta sis.

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

1. ALUSTA Sammutusauton alustaksi sopiva 4x2 tyyppinen alusta. Alustan tulee täyttää kaikki säädökset.

1. ALUSTA Sammutusauton alustaksi sopiva 4x2 tyyppinen alusta. Alustan tulee täyttää kaikki säädökset. 1 (5) Tämä liite on täytettävä kaikkien pyydettyjen tietojen osalta erikseen kutakin tarjottavaa alustaa kohti. Mahdolliset poikkeamat on mainittava tämän liitteen numeroinnin mukaisessa järjestyksessä

Lisätiedot

VOLKSWAGEN CRAFTER KOMBI av 3665 vm. 2016

VOLKSWAGEN CRAFTER KOMBI av 3665 vm. 2016 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24%. VOLKSWAGEN CRAFTER KOMBI av 3665 vm. 2016 Tehdasverhoilu Carsport 1+8 istuimet ja lisävarustelu Crafter Kombi av. 3665,

Lisätiedot

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden.

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden. Dirica.fi Hae auton tiedot AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo Mallinro: 136-1199 Form No. 3407-726 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI 180 kw (245 hv) 4MOTION BlueMotion Technology Tiptronic-automaatti.

Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI 180 kw (245 hv) 4MOTION BlueMotion Technology Tiptronic-automaatti. www.volkswagen.fi-sivustolla 14.06.2012 rakennettu auto: Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI 180 kw (245 hv) 4MOTION BlueMotion Technology Tiptronic-automaatti. Rakennettu auto - kooste Selite Autoveroton hinta

Lisätiedot

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb 302.7D CR Hydraulinen minikaivukone Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb Pieni koko Vähemmän vaurioita takuuvarma parempi tuottavuus Pieni säde

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan voimansiirtolinjaan liittyvät parametrit. Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Johdanto

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90 Mukava ja turvallinen ohjaamo, jonka ergonomia on esimerkillinen Vankka hydrodynaaminen vaihteisto tehokasta voimansiirtoa varten, huoltovapaat monilevyjarrut Erittäin hiljainen: ohjaamon äänitaso vain

Lisätiedot

Volkswagen Passat Variant Alltrack Winter Edition Alltrack 2,0 TDI 140 kw (190 hv) 4MOTION DSG-automaatti

Volkswagen Passat Variant Alltrack Winter Edition Alltrack 2,0 TDI 140 kw (190 hv) 4MOTION DSG-automaatti www.volkswagen.fisivustolla 08.01.2016 rakennettu auto: Volkswagen Passat Variant Alltrack Winter Edition Alltrack 2,0 TDI 140 kw (190 hv) 4MOTION DSGautomaatti Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton

Lisätiedot

AGRICULTURAL HANDLING solutions

AGRICULTURAL HANDLING solutions AGRICULTURAL HANDLING solutions www.manitou.com SUORITYSKYKYÄ SINUN TILALLESI 000 kg: MLT 0 ja 00 maksimi kantavuus sallii jopa tonnin kuorman kuljetuksen - ja vielä enemmän - jopa tonnin noston, m korkeaan

Lisätiedot

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva MyOn HC on suunniteltu aktiiviselle käyttäjälle, joka etsii hinnaltaan edullista ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää tuolia, joka on helppo taittaa kokoon käsittelyä, varastointia

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

FORD Transit Custom Kombi

FORD Transit Custom Kombi HINNASTO 1.3.2014 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24% FORD Transit Custom Kombi V.I.P.-luokan sisustus, 1+8 istuimet ja lisävarustelu VARUSTELUPAKETTIEN HINNAT

Lisätiedot

PR0 CE S S 0 R -MON ITOI MIKONE

PR0 CE S S 0 R -MON ITOI MIKONE 25/1970 KOCKUM PR0 CE S S 0 R 7 8 ATK -MON ITOI MIKONE Huhtikuussa 1970 Kockum Söderhamn AB esitti uuden karsinta-katkontakoneen prototyypin, joka suorittaa myös puutavaran lajittelun ja kasauksen. Sitä

Lisätiedot

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja Takuuasiat, neuvonta ja varaosat: puh. 0201 222 600 asiakaspalvelu@bikeservice.fi KÄYTTÖÖNOTTO Uuden Solifer Tupla-Potkupyörän käyttöönotto on helppoa. Nosta pyörän

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Kun kuorma-autoa halutaan käyttää mihin tahansa kuljetustyöhön, tehtaalta toimitettua alustaa täytyy täydentää jonkinlaisella päällirakenteella. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Lisätiedot

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T Kurottajien uusi teholuokka Pien-, pyörä- ja teleskooppikuormaajat... 14 kilowatista (20 hv) 130 kilowattiin (177 hv). Olemme suunnitelleet

Lisätiedot

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Seurojenvälinen kilpailu Moottoriurheilukeskus Rommakko Vuokatti klo. 13.00 Kilpailun järjestää Suomen off road yhdistys ry. Katsastuksessa tarkastetaan erityisesti ettei

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1 KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE www.apuajoneuvo.fi 1 JOHDANTO Onnittelut hyvästä valinnasta. Shoprider- kompakti sähköpyörätuoli on täydellinen yhdistelmä tyyliä ja mukavuutta.sen ominaisuudet ovat,erittäin

Lisätiedot

2. MAANRAKENNUS- KONEET

2. MAANRAKENNUS- KONEET 30 RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 2 2. MAANRAKENNUS- KONEET KAIVINKONEET KUORMAAJAT RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 31 KAIVINKONEET Monipuolinen kalusto varustettuna Suomen vaativiin olosuhteisiin. Saatavilla

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys AUTOTALLIN NOSTO-OVET Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys OVI JOKAISEEN TYYLIIN Door Master ovet valmistetaan sinun toiveidesi mukaan piditpä sitten ultramodernista tai

Lisätiedot

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava Tavaralle kuin tavaralle oma paikka Erilaiset hyllyt ja kaapit ovat tarpeen, jotta järjestys säilyy työpaikalla. Valikoimamme on runsas ja monipuolinen, joten esittelemme tällä aukeamalla tuoteperheet

Lisätiedot

TÄYDENTÄVÄÄ TIETOA Akkujen ja latureiden tehosuositukset

TÄYDENTÄVÄÄ TIETOA Akkujen ja latureiden tehosuositukset 1. Yleistä Näissä tiedoissa annetaan neuvoja oikean laturin ja akkujen valintaan. Yleisesti ottaen ajoneuvoissa sähkönkulutus kasvaa jatkuvasti. Silti auton luotettavuus ja käynnistyskyky täytyy varmistaa.

Lisätiedot

AKKU KWH VAIHTEISTO Z.E. 40

AKKU KWH VAIHTEISTO Z.E. 40 Uusi Renault ZOE Ennakkomyyntihinnasto 2.1.2017 VERSIO HV CO2 G/KM AKKU KWH VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Zoe Z.E. 40 Life 92 0 41 Automaatti 31 812,40 1 177,60 32

Lisätiedot

RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ

RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ 50 Kompressorijääkaapit Sopii tropiikkiin! Huippujäähdytys jopa +43 C ulkolämpötilassa 5 3 1 4 2 6 RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ Loistelias WAECO CoolMatic CR -mallisto

Lisätiedot

Valitse voittajarengas

Valitse voittajarengas Valitse voittajarengas Monipuolisuus on nyt tärkeämpää kuin koskaan Nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa yksi parhaista kuljetus- ja kalustotoimintojen optimointitavoista on hyödyntää jokaista kuorma-autoa

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT auttaa kuljettajaa ylläpitämään tasaisen ja polttoainetta säästävän ajovauhdin. Järjestelmä säätelee nopeutta automaattisesti ja pitää sen kuljettajan valitsemana.

Lisätiedot

JOS ON VINTTURI, ON RATKAISUKIN!

JOS ON VINTTURI, ON RATKAISUKIN! JOS ON VINTTURI, TM ON RATKAISUKIN! TUO TEHO TM SINNE MISSÄ SITÄ TARVITSET! Portable Winch Co. on maailman johtava polttomoottorivintturi valmistaja. Toisin kuin muut vintturit, Portable Winch on todella

Lisätiedot

Uusi Dacia Logan MCV

Uusi Dacia Logan MCV Uusi Dacia Logan MCV Perhefarmari mukana arjen askareissa. Moderni muotoilu, tilava matkustamo, luotettavaa lujuutta jo ensisilmäyksellä Uudessa Logan MCV -perhefarmarissa on kaikkea mitä tarvitset, sekä

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä Glu Jet PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä PATENTOITU Älykästä Reunalistoitusta Ohjelman valitseminen nappia painamalla. Vaihtoehto: täysautomaattinen viivakoodilla. HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa. 20.01.2010 Heinikainen Olli

Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa. 20.01.2010 Heinikainen Olli Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa 20.01.2010 Heinikainen Olli Esityksen sisältö Yleistä Olemassa olevat sovellukset Kineettisen energian palauttaminen Potentiaalienergian palauttaminen

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEKEMISEN ILO Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys,

Lisätiedot

VORTEX MID LOADER JA MAX LOADER -PUOLIPERÄVAUNUT

VORTEX MID LOADER JA MAX LOADER -PUOLIPERÄVAUNUT VORTEX MID LOADER JA MAX LOADER -PUOLIPERÄVAUNUT SUURTEHOIMURIT KUIVILLE JA MÄRILLE AINEILLE Tekniset tiedot Mid Loader Säiliön materiaali ruostumaton SS 304 -teräs, tilavuus 12.500 l netto Perävaunun

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

PUSH YOURSELF FURTHER AWAY EDISTYKSELLISTÄ 4T TEKNIIKKAA

PUSH YOURSELF FURTHER AWAY EDISTYKSELLISTÄ 4T TEKNIIKKAA perämoottorit PUSH YOURSELF FURTHER AWAY EDISTYKSELLISTÄ 4T TEKNIIKKAA Blue Whale, Killer Whale, Narwhal, Kingfish kaikki merten valtiaita. Selva 4t-moottorit ovat nimiensä veroisia; vahvan persoonallisia

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Aeg integroitu jääkaappi SKD71800F0 Erittäin laadukas integroitu jääkaappi. Digitaalinäyttö tarkkaan lämpötilansäätöön. LED-valaistus takaa erinomaisen valaistuksen. Energialuokka A+. Käyttötilavuus 330

Lisätiedot