Uusi Crafter. Hyötyautot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uusi Crafter. Hyötyautot"

Transkriptio

1 Uusi Crafter Hyötyautot

2 TEHTY KOVAAN TYÖHÖN: UU C A TE Crafter tunnetaan jo yhtenä luokkansa suurimpana ja monipuolisimpana edustajana. Nyt se profiloituu entistä enemmän myös erittäin taloudellisena, voimakkaana ja luotettavana hyötyajoneuvona. Uusilla Common-Rail-TDI-moottoreillaan se on edellä kävijä tehon ja polttoaineenkulutuksen suhteessa. Nämä moottorit on kehitetty erityisesti kovaan työkäyttöön. Parasta taloudellisuutta edustavat uuden Crafterin BlueMotion Technology -mallit, joiden kulutus on jopa litran/100 km vakiomalleja alhaisempi*. Uuden Crafterin laaja mallisto tarjoaa erilaisia paino- ja kantavuusluokkia, kolme akseliväliä ja korimalleja jokaiseen käyttötarkoitukseen: umpiauto, Kombi, alusta ja doppeli. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653.

3 Uusi Crafter

4 ILMAINEN VUODEN TAKUU

5 Normaalin kahden vuoden takuun ja lakisääteisen kuluttajansuojan lisäksi uudelle Crafterille tarjotaan ilmainen jatkotakuu kolmatta käyttövuotta varten (maks km). Se lisää turvallisuutta ja käyttövarmuutta, sekä tarjoaa entistä paremman mahdollisuuden hyödyntää Volkswagen-hyötyautoliikkeiden päteviä huoltopalve luja. Uuden Crafterin korin kestävyydestä kertoo 12 vuoden puhkiruostumattomuus takuu. Lisäksi on mahdollisuus erilaisiin CarePort-palveluihin edullisesta rahoituksesta aina yksilölliseen liikkumisturvaan.

6

7

8 TÄRKEIMMÄT LAJIT HALLINNASSA: KULUTUS, VÄÄNTÖMOMENTTI, MONIKÄYTTÖISYYS Uusi Crafter tuo tehoa kaikkiin työtehtäviin. Suurella vääntömomentillaan (esimerkiksi 120 kw moottori* 400 Nm), johon yhdistyy erittäin alhainen polttoaineenkulutus, se on mitta puu luokassaan. Niin lyhyillä kuin pitkillä ajomatkoilla kuljettajan apuna on erilaisia ajamista helpottavia varus teita, kuten esimerkiksi vakio nopeudensäädin (lisävaruste) tai vakio na oleva vaihto-opastin. Craf terin monikäyttöisyys ja muunneltavuus tuskin tuntee rajoja: Se ulottuu Crafter-umpipakettiauton 17 m 3 tavara tilasta Crafter Kombin yhdek sään mukavaan istuinpaikkaan. Vakiona oleva valmius voimanulos ottoihin tekee uudesta Crafterista lisäksi erinomaisen perustan erilaisille kori- ja päällirakenteille. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653 Uusi Crafter

9 Uusi Crafter

10 ERITTÄIN TALOUDELLISET, ENTISTÄ VAHVEMMAT: UUDET COMMON RAIL TDI MOOTTORIT Modernien moottoreiden tulee täyttää korkeimmatkin vaatimukset: Niiden täytyy tarjota tehoa, vetää sitkeästi ja selvitä vähäisellä huollolla monien vuosien ajan. Nämä vaatimukset me otimme tavoitteiksi ja kehitimme kolme huippunykyaikaista 2,0 litran TDI-moottoria. Pienen iskutilavuuden ja tehokkaan Common Rail -teknologian ansiosta ne kuluttavat erittäin vähän polttoainetta. Esimerkiksi 120 kw moottorin BlueMotion Technology version keskikulutus on vain 7,2 l/100 km ja CO 2 -päästöt vain 189 g/km. Crafter täyttää siten myös uusimmat tiukat päästönormit EEV:n (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle)ja Euro 5:n. Uutena asiana kaikki moottoriversiot on varustettu myös valmiudella voimanulosottoihin. Siten Crafteriin on helppo asentaa vaikkapa kylmälaitekompressori tai generaattori. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653.

11 KULUTUS PIENENTYNYT: jopa 2,6 l/100 km. Uusien Common Rail -ruiskutustekniikalla varustettujen nelisylinteristen moottoreiden ja erilaisten BlueMotion Technology -ratkaisujen avulla polttoaineen kulutuslukemat ovat laskeneet 1,7 l/100 km (80 kw*) 2,6 l/100 km (120 kw*). PIENEMPI ISKUTILAVUUS: ennen cm 3, nyt cm 3. VÄÄNTÖ KASVANUT: 360 Nm:stä 400 Nm:iin. SUUREMPI KANTAVUUS: mallista riippuen jopa 90 kg. Ratkaisevaa uusien moottorien alhaisessa kulutuksessa on pienempi iskutilavuus. Sillä kun polttoainetta ruiskutetaan vähemmän, sitä myös palaa vähemmän. Teho on silti ennal laan. 2,0 l TDI-moottorista on kolme tehoversiota: 80 kw*, 100 kw* ja 120 kw*. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653 Erityisen tärkeää normaalissa arki käytössä on korkea vääntömomentti, esim. kiihdytettäessä liikenteen rytmiin. 120 kw* Crafterin vääntömomentti on sen vuoksi nostettu 400 Nm:iin. Yhdessä BlueMotion Technology -mallin vain 7,2 l/100 km keskikulutuksen kanssa se edustaa parasta arvoa luokassaan. Mitä kevyempi itse auto on, sitä raskaamman kuorman se pystyy kuljettamaan. Tämä oli yksi peruste tehdä uusista Common-Rail -moottoreista mahdollisimman kompakti rakenteisia jotta ne voisivat jokaisella matkalla kuljettaa enemmän. PIENEMMÄT POLTTOAINE JA HUOLTOKULUT: jopa 25 % / vuosi. Pienempi polttoaineenkulutus, luotettavat moottorit ja entistä vähäisempi huollontarve ovat laskeneet käyttökuluja noin 25 prosenttia.

12

13 SÄÄSTÄÄ JOPA 0,8 L/ 00 KM: UUSI CRAFTER JA BLUEMOTION TECHNOLO Y Polttoaineenkulutuksen ja päästöjen alentaminen ja samanaikainen tehon lisääminen: Tämän tavoitteen on mahdollistanut uuden Crafterin 120 kw moottori* ja BlueMotion Technology. Sen vääntömomentti on 400 Nm ja keskikulutus vain 7,2 l/100 km. Kulutus on 0,5 l/100 km pienempi kuin vastaavassa mallissa ilman BlueMotion Technology -varustelua. 80 kw* Crafterin kohdalla säästö on peräti 0,8 l/100 km. Siitä huolehtii yhdistelmä erilaisia energiaa säästäviä ratkaisuja. Näitä ovat esimerkiksi start-stop-järjestelmä, jarrutusenergian talteenotto sekä akun varaustilaa valvova älykäs energianhallintajärjestelmä. Kuljettajaa avustavat taloudellisessa ajamisessa vielä vakionopeudensäädin, pitkät perävälitykset sekä vakiona oleva vaihto-opastin. *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla 4653.

14 TILAVA JA KÄYTÄNNÖLLINEN OHJAAMO: KORKEAA LAATUA VIELÄ VUOSIENKIN KULUTTUA

15 Erittäin tilava, materiaaleiltaan kulutusta kestävä, samalla käytännöllinen ja mu kava, ja ergonomialtaan esimerkillinen: Crafterin ohjaamo täyttää kaikki vaatimukset, joita hyötyajoneuvolle voi daan asettaa. Mittaristoa ja kojelautaa on nyt uudistettu, niin että selkeys yhdis tyy siinä nyt entistä paremmin Volks wagen-ohjaamon muka vuu den ja laadukkuuden kanssa. Kevytliikkeinen, uuden Volkswagentyylin mukainen vaihdetanko on hyvin käden ulottuvilla ohjauspyörän vieressä. Sen lisäksi ergonomiset istuimet ja tehokas moottorin ja ulkopuolisten ä änien tehokas vaimennus huolehtivat siitä, että Crafterin ohjaamossa on helppo viih tyä. Ja niin on vielä vuosienkin päästä, sillä Crafterissa käytetään pelkäs tään laadukkaita ja kestäviksi todet tuja materiaaleja.

16 MONIPUOLINEN JA HELPOSTI KUORMATTAVA: TAVARATILA JOPA 17 M 3

17 Crafterin valitsevalle avautuu ainutlaatuisia kuljetusmahdollisuuksia. Esimerkiksi umpipakettiauton suurimmillaan 17 m3 tavaratila on helppo kuormata suurien taka pariovien ja luokkansa leveimmän liukuoven kautta. Kuormalla voi olla vielä painoa 90 kg enemmän kuin ennen. Harkiten suunniteltuun kiinnitysjärjestelmään kuuluu erilaisia vakiona olevia tai lisävarusteena saatavia sidontaratkaisuja, joiden ansiosta kuljetettavat tavarat pysyvät turvallisesti paikallaan. Valittavana on lisäksi erilaisia väliseiniä, tavaratilaverhouksia ja lattiapintoja sekä monia muita yksityiskohtia, jotka tekevät uudesta Crafterista todella suuren.

18 MUKAVUUTTA: UUDET ISTUIMET VIIHTYISÄSSÄ SISÄTILASSA

19 Nauti Crafter Kombin matkustamosta, joka tarjoaa kaikki mukavuudet sekä voidaan sisustaa yksilöllisesti. Istuinrivit voidaan poistaa yksitellen, mikä antaa haluttaessa lisää tilaa tavaroille tai työkaluille. Mukavasti pehmustetut istuimet on verhoiltu kulutusta kestävällä kankaalla. Vakiona on helppohoitoinen Tasamo-kangas. Sen sijasta on saatavissa Timo-kangasverhoilu. Kaikkien verhoilujen uudet kuosit ovat tyylikkään ajattomia. Ei ihme, että tällaisessa ympäristössä viihtyy: aamulla matkalla työhön, taukojen aikana ja illalla kotimatkalla.

20 TÄYDELLINEN KAIKILLE KORIRAKENTEILLE: UUSI CRAFTER PERUSTA RAJATTOMALLE MÄÄRÄLLE MAHDOLLISUUKSIA SÄHKÖINEN LIITÄNTÄ ulkopuolista käyttöä varten. VOIMANULOSOTON valmius valmiina. Liitäntä huolehtii automatisoidusta yhteistyöstä yksittäisten toimintojen, kuten voimanulosoton pyörimisnopeuden säädön kanssa. Liitännän saa lisävarus teena, ja korinrakentaja voi konfiguroida sen yksilöllisesti lisätoimintojen ohjausta varten. Jokaiseen moottoriin kuuluu valmius voimanulosottoon ja se voidaan yhdis tää helposti jäähdytyskompressorin, 230 V generaattorin (käyttö auton seisoessa) tai 14 ja 28 V generaat torin (käyttö ajon aikana) kanssa. Lisävarusteena voimanulos ottovalmiu den saa myös vaihteistoon.

21 PIENI OMAPAINO monenlaisille koriratkaisuille. Uusi Crafter muodostaa ihanteellisen perustan myös painaville päällirakenteille. Pienen omamassan ansiosta se tarjoaa painavaankin koriin yhdistettynä riittävästi kantavuutta, ilman että suurin sallittu kokonaispaino ylittyy. HELPOT MUUTOSTYÖT Kombiin ja umpipakettiautoon. Päädyitpä mihin tavaratilatilavuuteen tai mihin painoluokkaan tahansa: Jokainen Crafter voidaan räätälöidä yksilöllisesti. Siten esimerkiksi Kombista saadaan täysin varusteltu ajoneuvo palokunnan käyttöön ja umpipakettiautosta liikkuva verstas vaikka LVI-asentajalle. SUURI VALIKOIMA kori- ja päällirakennevalmistajia. Ambulanssista kylmäkuljetusautoon, nos turiautosta hinausautoon: Pitkäaikaiset ja ammatti taitoiset yhteistyökumppanit tar joavat monia räätälöityjä kori- ja muutos ratkaisuja, joiden laatutaso on korkea. MONET PÄÄLLIRAKENTEET alustaa ja avolavamallia varten. Jos tarvitset esimerkiksi kuljetuskoria tai kappaletavaranostimella varustettua monitoimilavaa, Crafter on juuri oikea valinta. Tasainen ja kestävä runko rakenne mahdollistaa erilaisten päälli rakenteiden helpon kiinnittämisen. Crafter on saatavissa myös pelkästään ohjaamon etuosalla varus tettuna tai asennusalustana.

22 UUSI CRAFTER MYÖS MONENLAISILLE ERIKOISKOREILLE Crafter on yhteensopiva lukuisten päällirakenteiden kanssa. Tiiviin yhteistyön avulla johtavien korinrakentajien kanssa Crafterissa otetaan jo etukäteen kaikki tärkeä huomioon. Siten jokaisessa alustassa on standardisoidut kiinnityspisteet erilaisten kori- ja päällirakenteiden helppoa asennusta varten. Elektroniikkaliitännästä saadaan käyttövoima halutuille komponenteille ja toiminnoille. Myös jousitus ja pyöräntuenta mukautetaan kori rakenteeseen sopivaksi. Lisätietoja Volkswagen-hyötyautoihin perustuvista erikoismalleista saat jälleenmyyjältäsi. Uusi Crafter

23 Uusi Crafter

24 UUSI CRAFTER UMPIPAKETTI AUTO Uusi Crafter

25 Crafterista on moneksi. Kolmen painoluokan (kokonaismassa enimmillään 5,0 t), kolmen akselivälin (pisin mm) ja neljän pituu deltaan erilaisen tavara tilan (pisin mm) ansiosta Crafter-umpipakettiauto voidaan rää tä löidä tarkasti omien tarpeiden mukaan. Kyytiin mahtuu jopa viisi Euro-kuormalavaa. Riippuen siitä, onko autossa normaali, korkea vai superkorkea katto, tavara tilalla on tila vuutta enimmillään 17 m 3. Takana olevat pariovet, joiden avautumiskulma on suurimmillaan 270 astetta sekä peräti 1300 mm leveä liukuovi (keskipitkän ja pitkän akselivälin yhteydessä) tekee kuor man teon ja purun helpoksi. Lisävarusteena liukuoven saa myös korin toiselle puolelle. Kuljetettavat tavarat voidaan kiinnittää asianmukaisesti esimerkiksi kuor mansidontaverkolla tai kiristysvöillä autossa oleviin sidontalenkkeihin tai lisävarusteena saataviin sidontakiskoihin. Tavara tilan ja ohjaamon välissä on kuljettajan ja apukuskin suojana tukeva väliseinä, johon saa myös ikkunan. Ja jotta turvallisuus olisi vielä parempi, alusta säädetään yksilöllisen käyttö tarkoituksen mukaan niin, että auto kallistelee mahdollisimman vähän. Työtiimeille, joissa tarvitaan monia tekeviä käsiä, on oikea auto jatko-ohjaa molla varustettu umpipakettiauto. Siinä matkustaa jopa kuusi henkilöä ja myös tavara tilaa on vielä riittävästi. Uusi Crafter

26 UUSI CRAFTER KOMBI Uusi Crafter

27 Olipa kyseessä hotellin asiakaskuljetukset tai työntekijöiden matkustus työmaalta toiselle: Crafter Kombin muunneltava ja monikäyttöinen matkustamo sopii moneen käyttö tarkoitukseen. Crafter Kombin matkustamo voidaan sisus taa omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Valittavana on erilaisia tasokkaita sisäverhoiluja, ikkunoihin saatava Privacy-tummennus ja moderneja istuinverhoiluja. Yksitoista erilaista tuuletus-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmää pitävät Crafterissa matkustavat tyytyväisinä. Ja jotta matkustajien ei tarvitsisi palella talvella ja ikkunat olisivat nopeasti puhtaat huurteesta, Crafteriin kuuluu vakiona sekä sähköinen lisälämmitin, että polttoainetoiminen lisälämmitin. Sekä henkilökuljetuksissa että puhtaassa työkäytössä Crafter Kombi erottuu ennen kaikkea suurilla tiloillaan. Varsinkin pitkät matkustajat hyötyvät siitä: Esimerkiksi korkealla katolla ja keskipitkällä akselivälillä varustetussa Kombissa oviaukon korkeus on 1,82 m ja matkustamon seisontakorkeus peräti 1,94 m. Istuimilla voi nauttia optimaalisen pääntilan lisäksi myös kolmipisteturvavöiden sekä korkeudeltaan ja kallistukseltaan säädettävien pääntukien tarjoamasta turvalli suudesta. Kombissa on riittävästi tilaa paitsi matkustajille myös heidän matkatavaroilleen tai vaihtoehtoisesti kaikille työs sä tarvittaville materiaaleille ja työkaluille. Ja aina kun tilaa tarvitaan enemmän tavarankuljetukseen, istuimet voidaan poistaa helposti ja nopeasti. Crafter Kombi on mahdollista varustella myös kotimaisin istuin- ja sisustus ratkaisuin luotettujen alihankkijoiden toimesta. Uusi Crafter

28 UUSI CRAFTER AVOLAVA AUTO Uusi Crafter

29 Avolavalla ja lyhyellä tai pitkällä ohjaamolla varustettu Crafter yhdistää mukavuuden toimivaan käytännöllisyyteen. Pitkässä doppeliohjaamossa on jopa seitsemän istuin paikkaa kolme edessä ja neljä takana. Takapenkille nousun tekevät helpoksi takimmaiset ovet, joissa on avattavat ikkunat tuuletusta varten. Kun takapenkki käännetään pystyyn, saadaan paljon tilaa myös työkaluille ja muille varusteille. Erilaisia pikkutavaroita voidaan säilyttää ohjaamon käytännöllisissä säilytyslokeroissa. Lisää säilytystilaa löytyy ohjaamon kahden hengen istuinpenkin alta, joka on tietenkin saatavissa myös lyhyeen ohjaamoon. Crafterin avolavamallissa on tilaa muuallakin kuin ohjaamossa. Olipa kyseessä kaksi Euro-kuormalavaa ja lisäksi materiaalisäkkejä tai suurempia työkoneita kaikelle rakennustyömaalla tarvittavalle on tilaa luja rakenteisella lavalla. Entistä kevyemmän moottorin ansiosta voidaan kuljettaa jopa 90 kg entistä suurempia, enimmillään jopa 2793 kg:n kuormia. Lyhyeen ohjaamoon voidaan yhdistää lavapituudet 2850, 3400, 3600 ja 4300 mm. Doppelin lavapituu det ovat 2700, 3400 ja 3600 mm. Lavalle nousemisen, sekä samalla kuorman teon ja purun helpottamiseksi, lavan takalaita on varustettu käännettävällä astinlaudalla. Uusi Crafter

30 UUSI CRAFTER ALUSTA Perusta työsi mahdollisimman lujalle pohjalle. Sellaisen tarjoaa Crafterin alustan kantava ja luja runkorakenne. Olipa kyseessä umpinainen lyhyt tai doppeliohjaamo, ilman kattoa ja takaseinää oleva ohjaamo tai Podest -täysintegraatioalusta siihen yhdistet täviä päällirakenteita varten: Laajasta valikoimasta löytyy ratkaisu mitä erilaisimpiin käyttötarpeisiin. Erilaisista painoluokista ja kolmesta akseli välivaihtoehdosta on mahdollista valita juuri oikea yhdistelmä omaa päälli rakennetta varten. Auton elektroniikkajärjestelmään voidaan integroida sähköinen liitäntä, joka muodostaa älykkään yhteyden auton ja korirakenteen välille ja joka voidaan konfiguroida erilaisten lisätoimintojen ohjausta varten. Käyttövoimaa ulkopuolisille laitteille saadaan tarvittaessa voimanulosottojen avulla. Valmius moottorin voimanulosotolle on vakiona kaikissa teho versioissa. Vaihteiston voimanoton saa lisävarusteena. Moot torin voiman ulosoton jatkuva teho on 28 kw / 2500 r/min ja suurin vääntömomentti 140 Nm/ r/min. Uusi Crafter

31 Uusi Crafter

32 Uusi Crafter

33 Uusi Crafter

34 Ulkopuoli ja pyörät. Crafterin luja ja käytännöllisesti muotoiltu ulkopuoli tekee myös tavaratilan tai lavan kuor maamisen helpoksi. Huolella suunnitellut korirakenteet, tukevat astinlaudat ja erilaiset vetokoukut täyttävät kaikki ammattimaisen hyötyautokäytön vaatimukset. Lisävarusteena saatavat kevytmetallivanteet koros tavat ulkoisen ilmeen tyylik kyyttä. Vakiona Lisävaruste Ulkopuoli ja pyörät Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

35 Astinporras takana. Tukeva porras mah dol listaa helpon nousemisen avattujen taka pariovien kautta autoon. Takapuskuriin integroitu astinlauta, joka on koko takaseinän levyinen, helpottaa kuorman tekoa ja purkamista. Se voidaan yhdistää myös vetokoukkuun, joka mahdollistaa 2,0 t perävaunun vedon. Roiskeläpät edessä ja takana. Pyöräkoteloiden sisäpuolelle kiinnitetyt roiskeläpät suojaavat omaa autoa, sekä takana ajavia likaantumiseltä ja kiveniskemiltä. KA KO KA KO KA KO FG Valmius vetokoukulle. Crafteriin on saatavissa erilaisia vetokoukun kiinnitysvalmiuksia 2,03,6 tonnin perävaunujen vetoon. Näin on helppo toteuttaa yksilöllisiä ratkaisuja. Vetokoukku laajentaa kuljetus mahdolli suuksia: Sen avulla voidaan kuljettaa jopa 3500 kg:n perävaunua turvallisesti. 16 tuuman teräsvanteet. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Pölykapselit 16 tuuman teräsvanteille. Altamont-kevytmetallivanteet. 6½ J x 16. Renkaat 235/65 R 16 C. Hedemora-kevytmetallivanteet. 6½ J x 17. Renkaat 235/60 R 17 C. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Uusi Crafter Ulkopuoli ja pyörät

36 Sisäpuoli. Crafterin sisustus on sovitettu optimaalisesti erilaisten ammattien ja työtehtävien vaatimuk siin. Kulutusta ja käyttöä kestävien istuimien ja lattiapintojen ohella vakiovarustus sisältää erilaisia säilytysmahdollisuuksia, kuten DIN-A4-lokero keskikonsolissa, kolme juomatelinettä ja yksi teline 1,5 litran pullolle ovissa. Niistä löytyy riittävästi tilaa työajossa tarvittaville papereille, eväille ja muulle tavaralle. Lasikatto. Kattoon integroidut ikkunat tuovat lisää valoa kuormatilaan ja teke vät kuorman teon ja purkamisen siten mukavammaksi ja turvallisemmaksi. KA 2-hengen etumatkustajan istuimen selkänojasta voidaan taittaa osa alas, jolloin siitä saadaan käytännöllinen pieni taso mukin- ja kynänpidikkei neen. KA KO FG Mukavuussivuverhoilu, johon kuuluu tuhka kuppi jokaisella istuinrivillä, tummat somiste pinnat ja verhoillut ikkunakehykset, tuo lisäarvoa Kombin matkustamoon. KA KO Digitaalinen ajopiirturi rekisteröi ajomatkat ja -nopeudet kahdelta eri kuljettajalta ja varoittaa automaattisesti työajan ylityksestä. Tallennetut tiedot voidaan tulostaa laitteeseen integroidulla kirjoittimella tai ladata down load-liitännän kautta. EU-asetuksen 3820/85 mukaan ajopiirturi on pakollinen varuste ammattikäytössä olevissa autoissa, joiden kokonaismassa on yli 3,5 tonnia. Kyynärnojat. Oviin muotoillut pehmustetut kyynärnojat lisäävät matkustus mukavuutta Crafterissa. Ei yhdistettävissä sivuturvatyynyihin. KA FG KA KO FG Vakiona Lisävaruste Sisätila Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

37 Moottorit ja voimansiirto Nykyaikaiset ja luotettavat, uusimman sukupolven Common Rail -ruiskutuksella varus tetut TDI-moottorit toimivat entistä taloudellisemmin ja kuormittavat siten ympäristöä vähemmän. 120-kW versio* on varustettu kahdella turbolla. Se mahdollistaa voimakkaan kiihtyvyyden alakierroksilta lähtien. Jousitus ja pyöräntuenta voidaan vielä sovittaa erilaisia käyttö tarkoituksia varten esimerkiksi jos autoa käytetään huo noilla teillä tai jos korin painopiste on tavallista korkeampi. Valmius voimanulosottoja varten (ei kuvaa). Moottoreiden kaikissa tehoversioissa on vakiona valmius voimanottoon erilaisia oheislaitteita varten. Lisäksi on saatavissa muutossarja jäähdytyskompressoria ja 14 V, 28V ja 230 V generaattoria varten. KA KO FG Akselivälitykset (ei kuvaa). Oikean takaakseli välityksen avulla Crafter voidaan sovittaa oikealla tavalla käyttötarkoitukseensa. Jos liikutaan paljon moottori- ja maanteillä, vaatimukset ovat erilaiset kuin ajet taessa enimmäkseen mäkisillä pikkuteillä. Sen vuoksi Craf teriin on tarjolla yhteensä viisi takaakseli välitystä alueelta 3,923 : 1 5,1 : 1. Mitä suu rempi suhde on, sitä parempi moottorin sitkeys ja voima on mäkisillä teillä ja perävaunua vedettäessä. Pienempi suhde puolestaan keventää moot torin kuormitusta käyntinopeuksien kautta ja alentaa kulutusta. Yksittäisiin moottoreihin saatavat taka-akseli välitykset: ks. osa Tek niset tiedot. Suuren valikoiman ansiosta Crafter voidaan sopeuttaa tarkasti omiin tarpeisiin. Common-Rail-TDI-moottorit. 2,0 l TDI-moottorista on kolme erilaista tehoversiota: 80 kw* (300 Nm) ja 100 kw* (340 Nm) sekä kahdella turbolla varustettu Bi-Turboversio 120 kw* (400 Nm). Moottorit ovat voimakkaita ja käynniltään miellyttävän tasai sia, Ne ruiskuttavat dieselpolttonesteen suurella paineella ja polttavat sen tarkasti. Kaikkiin malleihin kuuluu vakiona dieselhiukkassuodatin ja 6-vaihteinen käsivaihteisto. KA KO FG *Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla Uusi Crafter Moottorit ja voimansiirto

38 Crafter ja BlueMotion Technology. BlueMotion Technologies on käsite, jonka alle on koottu kaikki polttoaineen kulutusta ja esimerkiksi CO2- ja typenoksidipäästöjä alentavat tekniset ratkaisut. Tärkeim piin niistä kuuluu start-stop-järjestelmä. Se muodostaa perustan BlueMotion Technology -tekniikalle, jota on sitten täydennetty esimerkiksi energianhallintajärjestelmällä ja vakionopeussäätimellä. Pitkänmatkanpaketti (ei kuvaa) on tarkoi tettu autoihin, joilla ajetaan pitkiä matkoja moottori- tai maantiellä ja joiden polttoaineenkulutus halutaan minimoida. Pakettiin kuuluu alhaisen vierintävastuksen renkaat, rengaspainevaroitin, vakionopeussäädin ja pitkä perävälitys. KA KO FG Start-stop-järjestelmä. Kun kuljettaja on pysäyttänyt auton, kytkenyt vaihteen vapaalle ja vapauttanut kytkimen, aktivoituna oleva start-stop-järjestelmä sammuttaa moottorin automaattisesti. Mittaristossa palaa silloin MSS-merkkivalo. Kun kuljettaja sitten painaa kytkimen pohjaan lähteäkseen liikkeelle, moottori käynnistyy automaattisesti. Polttoainetta ja kustannuksia säästävään start-stop-järjestelmään on yhdistetty muita uusia teknisiä ratkaisuja: Energianhallintajärjestelmä katkaisee tarvittaessa virran turhilta sähkölaitteita, jos on vaarana, ettei akkuvirtaa riitä moottorin käynnistämiseen. Rekuperaatio auttaa säästämään polttoainetta erityisen akunlatausmenetelmän ja jarrutuksesta saatavan energian avulla. Kaikki nämä ratkaisut yhdistämällä kulu tus laskee jopa 0,3 l/100 km. Crafter ja BlueMotion Technology. Näissä malleissa start-stop-järjestelmää, energian hallintajärjestelmää ja jarrutusenergian talteenottoa täydennetään vielä pitkällä vaihteistovälityksellä ja vakionopeudensäätimellä. Niiden avulla kulutus voi moottorista riippuen laskea jopa 0,8 l/100 km. Esimerkiksi 120 kw moottorilla 1) varustettu Crafter BlueMotion Technology kuluttaa keskimäärin vain 7,2 l/100 km ja sen CO 2 - päästöt ovat erittäin alhaiset, vain 189 g/km. KA KO FG Vakiona Lisävaruste BlueMotion Technology Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

39 Turvallisuus. Jotta Crafterilla ajamiseen voisi suhtautua luottavaisesti kaikissa olosuhteissa, siinä on runsas turvalaitevarustelu. Ohjaamoon on saatavissa jopa kuusi turvatyynyä etu-, sivu- ja ikkunaturvatyynyt. Sen ohella Crafterin laadukkaat materiaalit ja korkea viimeistelytaso vaikuttavat osaltaan korin suureen jäykkyyteen. 16 tuuman pyörille optimoitu alusta ja suurempi raide leveys parantavat ajovakavuutta kaarteissa. Mukautuva ajonvakautusjärjestelmä, johon kuuluu myös yhdistelmänvakautustoiminto, lisää turvallisuutta myös perävaunua vedettäessä ja ajettaessa erilaisilla kuormilla. Sidontalenkit. Jotta kuljetettavat tavarat voitaisiin kiinnittää lujasti kiristysvöiden avulla, Crafterissa on jopa 12 tavaratilanpohjasta esiin käännettävää sidontalenkkiä. Ne täyttävät normin DIN (Kombi) ja DIN (umpipakettiauto). KA KO Varashälytin havaitsee luvattoman tunkeutumisen autoon ja laukaisee hälytyksen. Järjestelmä on saatavissa myös sisätilanvalvonnalla varustettuna. Rengaspainevaroitin mahdollistaa rengaspaineiden helpon tarkistuksen ohjaamosta. Jos jonkin renkaan ilmanpaine poikkeaa normaalista, esiin tulee varoitussymboli, joka kehottaa kuljettajaa tarkastamaan rengaspaineet. Sumuvalot takaavat parhaan näkyvyyden myös heikoissa sääoloissa ja lisäävät siten turvallisuutta. Sumuvalot on integroitu auton etupuskuriin. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Peruutusvaroitin (ei kuvaa). Peruutusvaihde kytkettäessä kuuluu varoitusääni varoitukseksi auton takana olevia ihmisiä. Haluttaessa peruutusvaroitin voidaan kytkeä manuaalisesti pois päältä. Lukkiutumattomat jarrut (ABS). Täysillä jarru tettaessa pyörät eivät lukkiudu, mikä helpottaa huomattavasti auton ohjaamista. Mukautuva ajonvakautusjärjestelmä. Järjes telmän elektroniikka mukautuu itses tään auton kuormitustilaan ja estää kriitti sissä tilan teissa autoa joutumasta sivu luisuun. 2) KA KO FG KA KO FG KA KO FG 1) Tietoa polttoaineenkulutuksesta ja CO 2-päästöistä sivuilla ) Ajonvakautusjärjestelmäkään ei pysty uhmaamaan fysiikan lakeja. Uusi Crafter Turvallisuus

40 Vetoluistonrajoitus (ASR) (ei kuvaa). Vahvasti vääntäville moottoreille tarjoaa veto luistonrajoitin enemmän mukavuutta ja turvallisuutta, erityisesti jos pyörien alla on eri tavoin pitä vää pintaa. Veto luistonrajoitin mahdollistaa tasapainoiset liikkeellelähdöt ja kiihdytykset kaikilla nopeuksilla ilman pelkoa pyörien sutimisesta tai perän sivuluisusta. Elektroninen tasauspyörästönlukko (EDS) (ei kuvaa) mahdollistaa tasapainoisen ja helpon liikkeellelähdön liukkaalla ajoradalla. Jos jokin pyörä alkaa sutia, järjestelmä jarruttaa sitä hallitusti, jolloin voimaa siirtyy akselin paremmin pitävälle pyörille. KA KO FG Mäkilähtöavustin (ei kuvaa) estää auton vie rimisen ylämäessä taaksepäin ja helpottaa auton käsittelyä. Hätäjarrutusnäyttö. Kun jarrutetaan täysillä yli 50 km/h nopeudesta, jarruvalot alkavat välähdellä. Jos auto pysähtyy kokonaan, varoitus vilkut aktivoituvat. Niiden toiminta lakkaa, kun ajoa jatke taan ja nopeus ylittää 10 km/h. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Mukavuus. Crafterin ohjaamo on varustettu laadukkailla ja kulutusta kestävillä materiaaleilla. Ergo nominen, korkeudeltaan ja kallistukseltaan säädettävä kuljettajan istuin, henkilöautomainen ohjauspyörän asento ja kojelaudassa oleva joystick-tyyppinen vaihteenvalitsin tekevät ajamisesta help poa. Vakiovarustus sisältää myös sähköiset lasinnostimet ja kauko-ohjatun keskus luki tuk sen. Erilaiset lisävarusteena saatavat kuljettajaa avustavat järjestelmät täydentävät Crafterin muka vuus varustelun. Monitoimiohjauspyörän kytkimien väli tyksellä voidaan helpolla tavalla käyttää moni toiminäyttöä, handsfreematka puhelinta ja radiota tai radionavigointi järjestelmää. KA KO FG Peruutuskamera tekee peruuttamisesta helpompaa ja turvallisempaa. Takapariovien keskellä olevan kameran objektiivi lähettää kuvaa navigointijärjestelmän värimoni toriin tai erikseen tilat tavaan kuvaruutuun. Kattokäyttöyksikkö sijaitsee keskellä ohjaa mon kattoa ja siihen kuluu käytän nöllinen aurinkolasilokero ja mahdollisesti kaksi lukuvaloa. KA KO KA KO FG Vakiona Lisävaruste Turvallisuus/mukavuus Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

41 Ajovalonpesimet. Kun lähi-/kaukovalot palavat, myös ajovalonlasit puhdistuvat aina kun tuulilasinpesintä käytetään. Pesu nestesäiliön tilavuus on noin 7 litraa. Valo-/sadetunnistin. Tuulilasissa oleva tunnistin ohjaa sateen määrän mukaan automaatti sesti tuulilasinpyyhkimen toimintaa. Samoin se huolehtii automaattisten kaukovalojen päällä olosta. KA KO FG KA KO FG Vakionopeudensäädin säilyttää halutun nopeuden (yli 30 km/h) vain nappia paina malla. Laite kytkeytyy pois päältä, kun käyttövipua painetaan lyhyesti tai jarrutetaan. Monitoiminäyttö. Ajotietokone kertoo tärkeitä ajamiseen liittyviä tietoja, kuten ajetut kilometrit, ulkolämpötila ja keski kulutuksen. Saatavissa vain yhdessä moni toimiohjauspyörän kanssa. Vaihto-opastin kertoo, mikä on paras hetki vaihtaa suuremmalle tai pienemmälle vaihteelle. Siitä on apua, kun halu taan ajaa mahdollisimman polttoainetaloudellisesti. KA KO FG KA KO FG KA KO FG Pysäköintitutka. Etu- ja takapuskurissa olevat ultraäänitunnistimet ja ulko pei leissä ja kojelaudassa olevat merkkivalot helpottavat ajamista ahtaisiin paikkoihin. Toimintoa täydentää vielä merkkiääni. KA KO Sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät ulko peilit. Helposti säädettävät ulko peilit voidaan sulattaa nopeasti, kun autoa käytetään pakkasella. Se lisää turvallisuutta talviajossa. KA KO FG Automaattinen ajovalokytkentä. Kun ilta alkaa hämärtää ja kun ajetaan esimerkiksi tunneliin, lähivalot kytkeytyvät automaattisesti päälle. Tämä lisää liikenneturvalli suutta. Valo-/sadetunnistimen yhteydessä. KA KO FG Uusi Crafter Mukavuus

42 Ilmastointi. Crafteriin on saatavissa erilaisia lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä, jotka tulevat vas taan kuljettajan, matkustajien ja kuljetettavan rahdin erilaisia vaatimuksia. Ilmastointilaitteisiin voidaan yhdistää erilaisia lisälämmitysjärjestelmiä: vesilisälämmitin, ilma seisontalämmitys ja sähköinen ilmalisälämmitin. Jotta lämmitetty ilma jakautuisi tasaisesti matkustamoon, käytettävissä on kaksi lisäilmakanavaa. Istuinlämmitys lämmittää sekä istuinosaa että selkänojaa. Kuljettajan ja etumatkus tajan istuinlämmitykselle on omat säätimet. Virran ollessa kytket tynä valittavissa on kolme lämmitys tehoa. Kuljettajan istuinlämmitys vakiona. KA KO FG Vesilisälämmitin (5 kw). Tämä dieselkäyttöinen lisälämmityslaite tehostaa ja nopeuttaa sisätilan lämmitystä moottorin käydessä. Yhdessä vesilisälämmittimen seisontalämmitystoiminnon kanssa lämmitysjärjestelmä mahdollistaa autolle 60 minuutin esilämmityksen ennen ajoon lähtöä. Ohjelmointi tehdään mittariston tai monitoimiohjauspyörän välityksellä. Myös kauko-ohjain on saatavissa. KA KO FG Vesilisälämmitin (10 kw) (ei kuvaa). Toisen dieselkäyttöisen lisälämmittimen lämmitysteho on nostettu 10 kw:iin. Sen avulla tavaratila tai matkustamo lämpenee nopeasti kovallakin pakkasella. Tämä vesi-lisälämmitin voidaan yhdistää ihanteellisesti erikseen tilattavaan lattiailmakanavaan ja toiseen lämmönvaihtimeen. Tarvittaessa voidaan toista kahdesta lämmityslaitteesta käyttää seisontalämmittimenä moottorin ollessa sammutettuna (lämmitysteho 5 kw). Pisimmillään 60 minuutin esilämmitysaika voidaan ohjelmoida mittariston tai monitoimiohjauspyörän Matkustamon ilmastointilaite. Ammattimainen henkilökuljetus edellyttää ilmas tointia myös matkustamoon. Ilmasuuttimet sijaitsevat katossa, ja myös toinen höyrys tin on sijoitettu tilaa säästävästi auton kattoon. välityksellä. KA KO KA KO Ilmaseisontalämmitys (2 kw/ 3,5 kw). Tämä seisontalämmitys, jonka yhteyteen kuuluu ajastinkello ja kuorma-/matkustamotilan ilmasuuttimet, on teholtaan umpipakettiautossa ja Kombissa 3,5 kw sekä avolavamallissa ja doppelissa 2 kw. Sisäilmankierron ja erillisen puhaltimen avulla sisätila lämpenee erittäin nopeasti. Ilma-seisontalämmitys sopii ihanteellisesti autoihin, jotka joutuvat seisomaan pitkiä aikoja työpäivän kuluessa esim. työmaa- tai majoitusliikkeiden käytössä olevat autot. Ilmasuuttimet ovat umpipakettiautossa ja Kombissa tavaratilassa/matkustamossa. Doppelissa lämpö jakautuu istuinkotelosta toisen istuinrivin jalkatilassa. Lämpötila ja alkamisaika voidaan ohjelmoida ajastinkellon avulla. Pisin valittavissa oleva lämmitysaika on kaksi tuntia. KA KO FG Vakiona Lisävaruste Ilmastointi Uusi Crafter KA Umpipakettiauto KO Kombi FG Alusta

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

Uusi Vito tila-auto.

Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Tahtoa, osaamista, tekemistä. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty

Lisätiedot

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö. Mercedes-Benz jakeluliikenteessä 3 4 Atego 6,5 16 t 5 18 Ohjaamot, varusteet 9 14 Moottorit, vaihteisto, vaihteensiirto 15 16 Ajomukavuus, päällirakenteiden

Lisätiedot

Ammattilainen. Ammattilaisilta.

Ammattilainen. Ammattilaisilta. Citan. Tila-auto. Ammattilainen. Ammattilaisilta. Ammattilaisille. Mercedes-Benzin Citan on kevyiden pakettiautojen luokkaan sijoittuva malli, jolla on kaikki kovassa arkikäytössä tarvittavat ominaisuudet.

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh -sarja volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Tulevaisuuden kuormaauto on nyt entistäkin edistyksellisempi. Sanotaan, että voittavaa konseptia ei kannata muuttaa. Silti

Lisätiedot

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia.

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Sisältö Voima 5 12 Moottorit 7 8 Vaihteisto ja vaihtaminen 9 10 Voiman välitys 11 12 Kestävyys 13 30 Rungon kantavuus ja jousitus 15 16 Voimansiirron kuormitettavuus

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi

Lisätiedot

luonnostaan erinomainen.

luonnostaan erinomainen. opel Mokka luonnostaan erinomainen. SISÄLLYS Jos haluat ajaa ylellisesti kompaktiluokan autolla, on sinun muutettava ajattelutapaasi. Ajattele suuremmin. Ajattele Mokkaa. Tässä innovatiivisessa uudessa

Lisätiedot

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta.

Lisätiedot

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen Volkswagen 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa up! Volkswagen Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 4/2011 8 7 Bratislavassa valmistetaan sekä isoja että pieniä Volkswageneita.

Lisätiedot

Uuden sukupolven Yaris

Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris on kompakti ja viihdyttävä matkaseuralainen. 2 Kuvan autot Style -varustetasolla. Tummennetut takaikkunat ei Suomen tuontiohjelmassa. 4.7 TOYOTA TOUCH & GO

Lisätiedot

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Lehti Toyota-autoilijoille 2/2010 Esittelyssä: Uusi Auris HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Prius PHV käyttötestiin Suomessa Uusi RAV4. Päästä yksilöllisyytesi valloilleen. 01 01 Muokkaa

Lisätiedot

Volkswagen. Jetta Hybrid. Think Blue. MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ

Volkswagen. Jetta Hybrid. Think Blue. MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ Volkswagen Think Blue. Jetta Hybrid MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ Sisältö Volkswagen 2/2013 4 7 8 12 14 16 18 20 24 26 7 12 28 29 30 31 32 22 20 33 34 16 2 Volkswagen

Lisätiedot

3 vuoden takuu ja valinnainen jatkoturva 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. 3 vuoden maalitakuu Huoltoväli 30 000 km

3 vuoden takuu ja valinnainen jatkoturva 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. 3 vuoden maalitakuu Huoltoväli 30 000 km NISSAN NV200 Johdanto Muotoilu Sisustus Muunneltavuus Tavaratila Suorituskyky NV200 Kylmäauto Turvallisuus Lisävarusteet ja mitat Viimeistely ja vaihtoehdot Tulosta Sulje 1 3 vuoden takuu ja valinnainen

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera opel AmperA vallankumoukset alkavat kaduilla. sisällys On aika liittyä autoilun uuteen liikkeeseen. Opel Ampera on muutoksen tuoja. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen laajennetun toimintasäteen sähköauto

Lisätiedot

Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010. Tila-auto. Verso-S:n. myynti alkoi. Turvallisesti kaivokseen. Toyotalla

Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010. Tila-auto. Verso-S:n. myynti alkoi. Turvallisesti kaivokseen. Toyotalla Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010 Tila-auto Verso-S:n myynti alkoi Turvallisesti kaivokseen Toyotalla Urban Cruiser. Se Se on on alle alle nelimetrinen ja ja muuntautumiskykyinen. 01 01 02 02 Kaupunkilegendaa

Lisätiedot

UUSI OPEL Corsa Tosirakkautta. Hienostuneen tyylikäs ja hauska ajaa uusi Corsa on yhtä ylellinen kuin huomattavasti kalliimmat autot. Sen sisätilojen huippulaadukkaat materiaalit ja ominaisuudet tekevät

Lisätiedot

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa Lehti Toyota-autoilijoille 2/2011 Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen Täyshybridien edut tarkastelussa 10 26 28 32 L E H T

Lisätiedot

PEUGEOT 308 / 308 SW

PEUGEOT 308 / 308 SW PEUGEOT 308 / 308 SW TYYLIÄ JA TALOUDELLISUUTTA Uudistunut 308 näyttää entistä linjakkaammalta ja lihaksikkaammalta, Peugeotin uuden muotokielen mukaisesti. LED-lampuista koostuvat, uudesti muotoillut

Lisätiedot

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ

CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ CITROËN BERLINGO CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ Perusteellisesti uudelleen suunniteltu Berlingo antaa jo ensi silmäyksellä varman mielikuvan yksilöllisestä, modernista ja vankasta tavara-autosta. Tunnusomainen

Lisätiedot

JETTA. Volkswagen. Uusi ISO. Etumatkaa. Amarok valmis koviin haasteisiin Täydellisyyttä tavoitellen Phaeton

JETTA. Volkswagen. Uusi ISO. Etumatkaa. Amarok valmis koviin haasteisiin Täydellisyyttä tavoitellen Phaeton Volkswagen 1 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa Uusi ISO JETTA Amarok valmis koviin haasteisiin Täydellisyyttä tavoitellen Phaeton Sisältö 4 Lähivaloissa. Volkswagen Etumatkaa

Lisätiedot

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima Luova suunnittelu: bd-ntwk Toteututus: Gutenberg Networks Tuotanto: Altavia Paris Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Painettu EU:ssa FI Huhtikuu 2010. Jälleenmyyjän leima www.peugeot.fi RCZ LUONNOKSESTA

Lisätiedot