TAKUUELEMENTTI. Takuuelementti Oy Humppilantie HUMPPILA.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAKUUELEMENTTI. Takuuelementti Oy Humppilantie 43 31640 HUMPPILA. www.takuuelementti.fi"

Transkriptio

1 Takuuelementti Oy Humppilantie HUMPPILA

2 PARAS RATKAISU SUURILLE KATTOPINNOILLE OY on Humppilassa toimiva puoliautomatisoitu kattoelementtitehdas. Viiden vuoden aikana on kertynyt yli m2 kokemus elementtien valmistuksesta. Uusi 174 M:n pituinen tuotantolinja valmistui kesällä Takuuelementtejä valmistetaan ja varastoidaan kuivissa olosuhteissa. Raaka-aineina käytetään tunnettuja ja laadukkaita materiaaleja. Paloturvallisuus on tärkeä osa elementissä. Raaka-aineet ja elementit suunnitellaan siten, että kunkin kohteen paloturvallisuustaso ja paloosastoinnit voidaan taata. on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Protan vesikatteen kanssa. Protan antaa tarkastamalleen katolle 15 vuoden takuun. Protan on sertifioinut N työntekijät vesikatteen asentajiksi. Takuuelementtiä voidaan asentaa päivässä jopa 500 m2. Nykyisissä sääolosuhteissa valmiselementti, jossa ainoastaan vesikate hitsataan työmaalla, takaa rakennusaikaisen kosteushallinnan optimoinnin. Valtakunnallisena myynti- ja asennuspalveluverkostona toimii Protan Kattopalvelu Oy. TAKUUELEMENTIN alapintaan on helppo ripustaa muuta tekniikkaa ja elementin alapuoli on valmiiksi pintamaalattua tai muuten pinnoitettua valmista pintaa. TAKUUELEMENTISSÄ vesikatteen alla on kantava OBS levy 18 mm, minkä edut ovat kiistattomat, verrattuna ratkaisuun jossa vesikate asennetaan suoraan villan päälle. Lisäksi työmaan turvallisuutta on parempi hallita, koska katto tulee valmiiksi elementtien asennuksen myötä. Asiakkaalla ja valvojalla on mahdollisuus tutustua oman rakennuksensa katoelementtien valmistukseen tehtaallamme. VAIVATTOMUUS tarjoaa rakentamisen eri organisaatioille kuten rakennuttajille, hankintahenkilöille, arkkitehdeille, rakennesuunnittelijoille, sekä työmaan rakennusvaiheista vastaaville henkilöille entistä vaivattomamman vaihtoehdon katonrakentamiseen. Palveluksessanne on asiakaslähtöiseen myyntiin ja projektijohtoon keskittyvät projektipäälliköt, innovatiivinen tuotekehitysosasto sekä elementtisuunnittelijat. Protan kattopalvelun kouluttama tuotantohenkilökunta ja mukautuvat tuotantolinjat mahdollistavat myös muunneltavien elementtien tuotannon. Pojektin johto palvelusta vastaavat henkilömme tuntevat koko rakentamisen maaurakoinnista lopputöihin. Hyödynnä palveluitamme ja ota yhteyttä Protanin myyntihenkilökuntaan jo hankkeen alkuvaiheessa. Luonnosvaiheessa saat kohdekohtaiset rakennepaksuudet ja tarvittaessa luonnokset leikkauksista ja rakennetyypeistä. Projektinhoitoyhteistyön kautta syntyy suunnittelijoille lisäarvoa mm. rungon ja elementtien yhteensovittamisen optimoinnissa, sekä teknisten ja esteettisten vaatimusten täyttämisessä. Aikataulujen nopeutuminen ja pitävyys sekä laadun ennakoitavuus ovat esimerkkejä projektinhoitoyhteistyön tuottamista selkeistä toiminnallisista ja taloudellisista hyödyistä.

3 Elementin RAKENNE N kattoelementtiä voidaan käyttää sekä yksi- että moniaukkoisissa kattorakenteissa. Kantavana rakenteena on kertopuupalkit, joiden kapasitetti on varmistettava tapauskohtaisesti. Elementin leveys on 2680 mm ja pituus määräytyy jännemitan mukaan, ollen maksimissaan kuitenkin 24 metriä. Elementin korkeus määräytyy voimassa olevien lämmöneristysvaatimusten perusteella. Elementti täyttää uudet 2010 eristysvaatimukset. Elementin alapinnassa on tehdasmaalattu (maalarin valkoinen) kipsilevy (13mm), joka kiinnittyy pääkannattajiin koolauksella (22x100 k400). Höyrynsulkumuovi asennetaan levykoolauksen alle. Lämmöneristeenä käytetään tyyppihyväksyttyä / CE-merkittyä puhallusvillaa (esim. Lasivilla, kuivatiheys kg/m3). Puhalluksessa huomioidaan 5 prosentin painumavara. Lämmöneristeen ja OBS levyn (18mm) välinen tuuletusväli on 150 mm.vesikatteena käytetään Protan vesikatetta, jonka vahvuus on SE 1,2 mm. Räystäs/Reunanosto Tuuletusläpivienti Kattokaivo Savunpoistoluukku OBS 18 mm rakennuslevy Protan vesikatteen limitysvara n: 200 mm Kiinnityskaistat Lämmöneriste puhalluslasivilla 475 mm Tuuletusväli 150 mm Eristevilla P-Tiiviste Apurunko 44 mm x 125 mm K900 Kertopuupalkki Levyn ja kertopuun väli tiivistetty kitillä Maalattu 13mm kipsilevy Koolauslauta 22 mm x 100 mm K400 Savunpoistoluukku Elementin alapinta Höyrysulkumuovi 0,20 mm Kiinnitys liimapuurunkoon

4 TAKUUELEMENTIN palvelut eri sidosryhmille: Rakennuttaja + Tarjous- ja optimointipalvelu. + Rakennuksen budjetoinnin sovellukset erityiskohteisiin. + Projektinhoitopalvelu sopimuksen mukaan elementtitoimituksesta rakennustoimitukseen. + Kohteiden esittely ja referenssitietokanta. + Vastuu rakennusosista, kattorankenteista aina vesieristeisiin. + Kattavan projektinhoitopalvelun avulla laadukas rakennus aikataulutuksen mukaisesti. + Luovutusmateriaali ja aineistonhallinta tukeutuu YSE:n määräyksiin. Hankinnasta vastaava + Tarjousvaihtoehtojen vertailu ja laadinta. + Rungon, kattorakenteen ja seinän optimointi. + Aikataulujen luotettavuus ja säästöt työmaa-ajassa. + Kustannustason varmuus ja selkeys. Vastaava mestari + Asennukset suunnitelmasta toteutukseen. + Asennustyösuunnitelma. + Aikataulujen tarkkuus ja ennakoinnin selkeä parantuminen. + Riskien väheneminen. + Tavoitelaadun varmistus. + Vastuu materiaaleista, yläpohjasta ja asennuksesta. Rakennesuunnittelija + -suunnittelija suunnittelee elementtien väliset rakenteet sekä toimittaa rakennelaskelmat, kiinnitysyksityiskohdat ja kaaviot rakennesuunnittelijalle. + Rakennesuunnittelija suunnittelee rakenneosien väliset rakenteet. + Takuuelementti-suunnittelija sijoittaa reikäkuvien mukaiset aukot elementtikaavioon. + Rakennuksen jäykistyksen suunnittelee rakennesuunnittelija yhteistyössä -suunnittelijan kanssa. Arkkitehti +-suunnittelija toteuttaa elementtikaaviot, läpivientien sijainnit ym. varustukset yhteistyössä arkkitehdin kanssa. + Kohde-esittelyt kuvamateriaaleineen. + Arkkitehti määrittelee elementin sisäpinnan verhouksen tyypin, materiaalin ja sävyn sekä standardista poikkeavan räystään muodon ja pintakäsittelyn.

5 TURVALLINEN rakennustapa OY valmistaa korkealaatuisia kattoelementtejä kuivissa ja valvotuissa tehdas olosuhteissa. Asennusta edeltävä varastointi tapahtuu säältä suojatuissa tehdastiloissa. Kattoelementit pakataan säältä suojaavaan muoviin kuljetuksen ajaksi. TAKUUELEMENTIT ovat täysin valmiita katon osia ja ainoastaan elementtien välinen vesikatteen hitsaaminen tapahtuu työmalla. Siksi katon asentaminen on nopeaa ja sitä voidaankin asentaa jopa 1000 m2 päivässä. N rakenne ja sen asentamisen nopeus poistaa eristeiden kosteusongelman ja parantaa työturvallisuutta, verrattuna perinteiseen "katto auki" rakentamiseen. Asennuksen yhteydessä koulutettu kattoasentaja saumaa katon vedenpitäväksi. Eristeen ja vesikaton väliin jää tuulettuva tila, joka varmistaa kattoelementin rakenteen toimivuuden. mahdollistaa riskivapaan rakentamisen talvellakin. PITÄVÄ vesikate Nykyisin vesisateet ovat yleisiä läpi vuoden, koko Suomessa, jolloin työmaalla rakennettavan katon kosteudenhallinta on vaikeaa. ratkaisu minimoi nämä ongelmat ominaisuuksiensa ansiosta, sillä elementit toimitetaan n. 50 m2 valmiina katto-osina, jolloin asennuksen aikainen sade ei kastele rakenteita. Läpiviennit, paloluukut, kattokaivot yms. asennetaan osittain tehtaalla, jolloin vedenpitävyys voidaan varmistaa jo tehdasolosuhteissa. Protan vesikatteella on 15 vuoden materiaali- ja vedenpitävyys takuu. Katon asennuksen hoitaa Protan Kattopalvelu Oy jolla on 20 vuoden kokemus kattoasennuksista. Protan Kattopalvelu oy on asentanut yli m2 kattoa Suomessa ja se on Kattoliiton jäsenyritys.

6 EDULLINEN vesikate OY valmistama kattoelementti on hinnaltaan edullinen ja kokonaisuudeltaan ylivoimainen. toimii kantavana rakenteena ja siten yksinkertaistaa runkoa ja alentaa rungon kustannuksia. Nopea asennus työmaalla, vähentää työmaan käyttö- ja ylläpitokuluja sekä nopeuttaa työmaan valmistumista. Katto tulee kerralla kuntoon mahdollistaen sisätöiden aikaisemman aloittamisen. Takuuelementin kilpailukyky paranee tiukkentuvien energiamääräysten ansiosta. LÄMMIN katto OY:n vesikate täyttää uudet 2010 energiamääräykset. Vesikate, lämmöneristys ja höyrysulkumuovi asennetaan tehtaalla, jossa noudatetaan tiukkaa laadunvalvontaa. Lämpökamerakuvauksissa on osoittautunut kauttaaltaan energiatiiviiksi ratkaisuksi. Myös asennuksia valvotaan lämpökamera kuvauksilla. Vesikatteen tarkastaa ja hyväksyy Protan Oy:n laaduntarkastaja. EKOLOGINEN rakenne Valmistusmateriaaleina käytetään suomalaista kertopuuta, kipsilevyä, puuta, lasivillaa ja vaneria. Vesikatteessä käytettävä norjalainen Protan valmistetaan osittain luonnon materiaaleista ja on näin ollen täysin kierrätettävissä. Myös tuotantoprosessissa syntyvä vähäinen hävikki kierrätetään. Työmaalla tapahtuva varastointi, nostokustannukset ja työmaalle suuntautuva "rekkaralli" jää pois, koska elementit nostetaan suoraan autosta katolle. Takuuelementti on energiaa säästävä rakenne ja katot ovat tiiviitä säästäen rakennuksen energiakustannuksissa.

7 PALVELUN eri VAIHEET Suunnittelu + Varmista että kattosi suunnitellaan TAKUUELEMENTEILLE. + Mikäli kattosi on suunniteltu eri rakenteelle, tarjoamme vaihtoehtoisen suunnitelman TAKUUELEMENTEILLÄ. + Pyydä optimaaliset mitat yms. dimensiot myyjältä. Pyydä tarjous + Pyydä tarjous ja toimita suunnitelmat myyjälle. + Myyjä käy kanssasi läpi rakenteen ja tarjouksen sisällön. Tilaa katto + Tilaa ajoissa, joten varmistut sopivasta toimitusajasta. + Saat kirjallisen materiaalitakuun 15 v protan katteelle.

8 palvelee sinua! Protan Oy/Protan Kattopalvelu Oy SUOMI VANTAA puh Heikki Saarinen SUOMI Toimitusjohtaja puh Jari Boelius SUOMI Myyntipäällikkö puh Jukka Saarinen HÄME, UUSIMAA Tekninen johtaja, projektipäällikkö puh Hannu Sokkinen ITÄ-UUSIMAA, HÄME, KYMENLAAKSO Projektipäällikkö puh Jorma Järvenpää PIRKANMAA Aluepäällikkö puh fax Sammon valtatie Tampere Olli-Pekka Metsälä VARSINAIS-SUOMI SATAKUNTA Aluejohtaja, puh fax Karhutie Raisio Reino Styrman POHJANMAA, KESKI-SUOMI ITÄ-SAVO, SAVO puh fax Kumpulantie 39 Esa Lehto LAPPI Aluepäällikkö puh fax Kemintie Tornio Takuuelementti Oy Humppilantie HUMPPILA

HALLIRAKENNUSTEN TAITAJA ERITYISKOHTEIDEN OSAAJA

HALLIRAKENNUSTEN TAITAJA ERITYISKOHTEIDEN OSAAJA SPU ELEMENTIT HALLIRAKENTAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ HALLIRAKENNUSTEN TAITAJA ERITYISKOHTEIDEN OSAAJA SPU Systems on hallirakentamisen palkittu edelläkävijä. Teknisesti huippulaadukkaat tuotteet ja halliprosessin

Lisätiedot

SPU ELEMENTIT HALLIRAKENTAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ

SPU ELEMENTIT HALLIRAKENTAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ SPU ELEMENTIT HALLIRAKENTAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ SPU Systems on tunnettu hallirakentamisen taitaja ja erityiskohteiden osaaja. SPU Elementtejä on toimitettu jo 20 vuoden ajan yli tuhanteen kohteeseen. HALLIRAKENNUSTEN

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

Termater Elementit. Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit. www.termater.fi

Termater Elementit. Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit. www.termater.fi Termater Elementit Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit Termater Elementit Vahvuus, Eristävyys ja Modulaarisuus OMINAISUUDET JA HYÖDYT Kantava rakenne - Erittäin laadukkaat viilupuu

Lisätiedot

SP ELEMENTIT HALLIRAKENTAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ

SP ELEMENTIT HALLIRAKENTAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ SP ELEMENTIT HALLIRAKENTAMISEN EDELLÄKÄVIJÄ HALLIRAKENNUSTEN TAITAJA ERITYISKOHTEIDEN OSAAJA SP Elementit on hallirakentamisen palkittu edelläkävijä. Teknisesti huippu laadukkaat tuotteet ja halliprosessin

Lisätiedot

- luotettavuutta tulevaisuudessakin - MELTEX-ALUSKATTEET Meltex-aluskatteet Aluskate on tärkeä osa kattorakennetta, sillä se varmistaa katon vesitiiveyden. Varsinaiset vesikatteet ovat normaalioloissa

Lisätiedot

Sisältö. Kerto-Ripa -välipohjaelementti kuivaan rakentamiseen. Metsä Wood -kattoelementti Kerto-Ripa -kattoelementti Liimapuu GL30 Tekninen aineisto

Sisältö. Kerto-Ripa -välipohjaelementti kuivaan rakentamiseen. Metsä Wood -kattoelementti Kerto-Ripa -kattoelementti Liimapuu GL30 Tekninen aineisto Sisältö Kerto-Ripa -välipohjaelementti kuivaan rakentamiseen Yleistä, Kantavuus, jäykkyys, akustiikka, palonkestävyys, liitosdetaljit Metsä Wood -kattoelementti Kerto-Ripa -kattoelementti Liimapuu GL30

Lisätiedot

PRT-Pro -naulalevyristikkokatto

PRT-Pro -naulalevyristikkokatto Tuoteryhmäkortti versio 1.0 31.12.14 PRT-Pro -naulalevyristikkokatto Ammattirakentamiseen suunniteltu vakioitu naulalevyristikkoon (NR) perustuva kattoratkaisu. NR-ristikoista voidaan tarvittaessa esivalmistaa

Lisätiedot

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun.

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun. Sivu 1/6 Asiakkaan nimi Katuosoite Paikkakunta CityGreen122 - Maakotka Rakennuspaikkakunta: Saarijärvi Yleiset sopimusehdot GREENBUILD-toimitukseen sovelletaan RAKENNUSTUOTETEOLLISUUDEN TALOPAKETTIEN JA

Lisätiedot

PRT-Pro -kattoelementit

PRT-Pro -kattoelementit Tuoteryhmäkortti versio 1.0 31.12.14 PRT-Pro -kattoelementit Ammattirakentamiseen suunniteltu tuulettuva kattoelementtiratkaisu, jonka detaljiikka ja ratkaisut perustuu pääosin HalliPES:iin. Vakioituja

Lisätiedot

Facade Concept VALMIS JULKISIVUKONSEPTI

Facade Concept VALMIS JULKISIVUKONSEPTI Facade Concept VALMIS JULKISIVUKONSEPTI Radiolinja, Espoo. Normek Fasad -julkisivukonsepti on toimisto-, liike- ja teollisuusrakentamiseen kehitetty palvelukokonaisuus, joka on käytettävissä myös asuin-

Lisätiedot

SPU ERISTEISET KATTORAKENTEET Rakenneratkaisut ja menetelmät

SPU ERISTEISET KATTORAKENTEET Rakenneratkaisut ja menetelmät Sivu 1 / 6 SPU ERISTEET JA LOIVAT KATOT SPU Eristeet ovat varma valinta loiviin kattoratkaisuihin alhaisen lämmönjohtavuutensa ja erinomaisen kuormituskestävyytensä ansiosta. Tämä esite sisältää yleiset

Lisätiedot

HalliPES 1.0 OSA 4: KATTOELEMENTTITYYPIT

HalliPES 1.0 OSA 4: KATTOELEMENTTITYYPIT 1.0 JOHDANTO Tässä osassa esitetään hallirakennusten kattoelementtityyppejä, joita käytetään tavallisesti massiivipuurunkoisissa halleissa. Kyseisiä kattoelementtejä voidaan käyttää myös teräs- ja betonirunkoisissa

Lisätiedot

Suuria säästöjä elpo-elementeillä

Suuria säästöjä elpo-elementeillä Suuria säästöjä elpo-elementeillä Säästöä rakentamisajassa Säästöä asuinneliöissä Säästöä materiaalikuluissa Säästää myös ympäristöä Elpotek Oy talotekniikan innovaatioita Elpotek Oy on talotekniikkaelementtien

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun.

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun. Sivu 1/6 Asiakkaan nimi Postiosoite Paikkakunta GreenBuild89 - Muuttohaukka Rakennuspaikkakunta: Saarijärvi Yleiset sopimusehdot GREENBUILD-toimitukseen sovelletaan RAKENNUSTUOTETEOLLISUUDEN TALOPAKETTIEN

Lisätiedot

SOKKELIELEMENTTIEN SUUNNITTELUOHJE

SOKKELIELEMENTTIEN SUUNNITTELUOHJE SOKKELIELEMENTTIEN SUUNNITTELUOHJE SOKKELISUUNNITTELUOHJE 1 (36) SISÄLLYS 1. YLEISTÄ...2 2. RAKENNETIETOJA...3 3. RAUDOITTEET JA VARUSTEET...4 4. PINTAKÄSITTELY...5 5. SUUNNITTELUOHJEITA...6 6. DETALJIT...7

Lisätiedot

FINNEPS YLI 25 VUOTTA! OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ NIIN KATSOTAAN TARPEISIISI SOPIVA RATKAISU! FINNEPS-HARKKO tarjoaa rakennusmateriaalit

FINNEPS YLI 25 VUOTTA! OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ NIIN KATSOTAAN TARPEISIISI SOPIVA RATKAISU! FINNEPS-HARKKO tarjoaa rakennusmateriaalit FINNEPS YLI 25 VUOTTA! EPS BETONIVALUHARKKO on rakennusmateriaalina kymmeniä vuosia vanha keksintö maailmalla. Kokemäkeläisen Lasse Rannan 1989 perustama FinnEPS Oy on ensimmäinen EPS valuharkkovalmistaja

Lisätiedot

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET Päivitetty 03.04.2014 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Yleistä Monierin hengittävät aluskatteet Divoroll Universal ja Divoroll

Lisätiedot

PRT-Pro -väliseinäelementti

PRT-Pro -väliseinäelementti Tuoteryhmäkortti versio 1.0 31.12.14 PRT-Pro -väliseinäelementti Ammattirakentamiseen suunniteltu väliseinäelementtiratkaisu, jonka detaljiikka ja ratkaisut perustuvat pääosin RunkoPES 2.0:n. Vakioituja

Lisätiedot

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun.

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun. TOIMITUSSISÄLTÖ GreenBuild Mallitalo 1 Rakennuspaikkakunta: Jyväskylä Yleiset sopimusehdot GREENBUILD-toimitukseen sovelletaan RAKENNUSTUOTETEOLLISUUDEN TALOPAKETTIEN JA ELEMENTTIEN KULUTTAJAKAUPPAA SEKÄ

Lisätiedot

HalliPES 1.0 OSA 16: RAKENNETYYPIT

HalliPES 1.0 OSA 16: RAKENNETYYPIT HalliPES 1.0 OSA 16: RAKENNETYYPIT 19.12.2014 1.0 JOHDANTO Tässä osassa esitetään tyypillisiä hallirakennusten katto- ja seinäelementtien rakennetyyppejä. Katto- ja seinäelementit toimivat tavallisesti

Lisätiedot

TOIMIVIA TYÖ-, TUOTANTO- JA VARASTO- TILOJA KIRKKONUMMEN JORVAKSEEN 2018

TOIMIVIA TYÖ-, TUOTANTO- JA VARASTO- TILOJA KIRKKONUMMEN JORVAKSEEN 2018 TOIMIVIA TYÖ-, TUOTANTO- JA VARASTO- TILOJA KIRKKONUMMEN JORVAKSEEN 2018 KOY KIILATIE 5 Kiilatie 5, 02420 JORVAS Hyvien liikenneyhteyksien läheisyydessä valmistuva energiatehokas hallikiinteistö. Kiinteistön

Lisätiedot

Roofing Sikan referenssikortti: Sikaplan VGWT vesikate vanhan

Roofing Sikan referenssikortti: Sikaplan VGWT vesikate vanhan Roofing Sikan referenssikortti: Sikaplan VGWT vesikate vanhan bitumikermivesikatteen päällä Sikaplan -12 VGWT ja Sikaplan -15 VGWT vesikatteet Sikaplan Sarnafil Sikaplan VGWT vesikate vanhan bitumikermikaton

Lisätiedot

UKOREX ULTRA ERISTÄMISEN UUSI AIKAKAUSI

UKOREX ULTRA ERISTÄMISEN UUSI AIKAKAUSI UKOREX ULTRA ERISTÄMISEN UUSI AIKAKAUSI GRAFIITTIERISTEEN YLIVOIMAA Uudet huippulaatuiset grafiittieristeet UKOREX GRAFIT ja UKOREX ULTRA luovat uusia mahdollisuuksia rakennusten eristämiseen. Rakentajalle

Lisätiedot

Veistosmainen muotoilu telineellä tuettuna

Veistosmainen muotoilu telineellä tuettuna Veistosmainen muotoilu telineellä tuettuna Edificio Ágora, Valencia, Espanja Kotikaupungissaan Valenciassa, tunnettu espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava on toteuttanut taiteen ja tieteen kaupunkia

Lisätiedot

Kustannustehokkain tiiliverhoiltu seinärakenne

Kustannustehokkain tiiliverhoiltu seinärakenne Kustannustehokkain tiiliverhoiltu seinärakenne Kestävä seinärakenne PAROC-elementit ovat laadukkaita, teräspintaisia sandwichelementtejä, joiden ydin on kivivillaa. Niiden tärkeimpiä käyttökohteita ovat

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun.

Takuu Myönnämme tekemällemme työlle sekä toimittamillemme materiaaleille kahden (2) vuoden takuun. Sivu 1/6 Asiakkaan nimi Katuosoite Paikkakunta CityGreen106 - Tuulihaukka Rakennuspaikkakunta: Saarijärvi Yleiset sopimusehdot GREENBUILD-toimitukseen sovelletaan RAKENNUSTUOTETEOLLISUUDEN TALOPAKETTIEN

Lisätiedot

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu Sadevesijärjestelmät Tikkaat Kattoturvatuotteet Turvakiskot Asennuspalvelu Asiantuntijat palveluksessanne! Sadex-asiantuntijamme toimivat Pirkanmaan, Uudenmaan, Keski-Suomen, Ylivieskan, Satakunnan ja

Lisätiedot

RETERMIA-LAITTEIDEN TUENNAT JA HUOLTOTASOT

RETERMIA-LAITTEIDEN TUENNAT JA HUOLTOTASOT JA HUOLTOTASOT Tässä ohjeessa on esitetty yleiset periaatteet, miten Retermia-laitteet asennetaan ulkoseiniin, vesikatolle ja konehuoneisiin. Retermia-laitteiden tuenta ja asennus tehdään aina rakennesuunnittelijan

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot ATENA INNOVATIIVISET TUOTTEET RUNNER NOPEA ASENNUS laatukatot ` päällekkäin tai puskuun antikorroosiokäsittely antibakteerinenkäsittely sertifioitu järjestelmä korkealuokkaiset materiaalit erittäin kestävät

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PALOKITTI

ASENNUSOHJE PALOKITTI ASENNUSOHJE PALOKITTI Würth Palokitti on muokattava palokatkotuote kaapeli- ja putkiläpivientien tiivistämiseen, sekä seinä että lattiarakenteissa. Ominaisuudet: Muokattava punainen kitti, toimitetaan

Lisätiedot

EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla

EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla 1.10.2014 Ekologinen Kotimainen Pölyämätön ISOVER InsulSafe Kotimaiset ISOVER InsulSafe puhallusvillan raaka-aineesta yli 85%

Lisätiedot

Reuna A. Kuormitus. Näkyvä ripustettu T-lista kannatinjärjestelmä, avattava

Reuna A. Kuormitus. Näkyvä ripustettu T-lista kannatinjärjestelmä, avattava Reuna A Näkyvä ripustettu T-lista kannatinjärjestelmä, avattava 5 B A Suorareunaiset Gyptone levyt, reuna A, kiinnitetään näkyviin kannatinjärjestelmiin T-5 tai T-4. Ne on valmistettu galvanoiduista teräsprofiileista,

Lisätiedot

Rapko teollisuushallit Varastot ja toimitilat. Kestävät ja muunneltavat liiketilat toiveittesi mukaisesti.

Rapko teollisuushallit Varastot ja toimitilat. Kestävät ja muunneltavat liiketilat toiveittesi mukaisesti. Kestävät ja muunneltavat liiketilat toiveittesi mukaisesti. Rapko teollisuushallit Varastot ja toimitilat Hallirakentamisen luotettava ja turvallinen ratkaisu. Rapko teräsrunko kestää. Rapko halli kestää

Lisätiedot

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin 2014 Ramirent Sääsuoja = usein telineiden varaan rakennettu väliaikainen katto. Runko alumiinia PVC -peite Ei pressuista

Lisätiedot

Piipunhattu. Saatavana lisävarusteena. Kevytsorabetonikuori Palamaton kiviainesmateriaali. Luokka A1, paksuus 30 mm. Kasettipelti, ruostumaton teräs

Piipunhattu. Saatavana lisävarusteena. Kevytsorabetonikuori Palamaton kiviainesmateriaali. Luokka A1, paksuus 30 mm. Kasettipelti, ruostumaton teräs Aito valmispiippu onpiippu - elementti LATTIAsTA LÄHTEVÄ Piipunhattu SAVUKAASUImuri Saatavana lisävarusteena Liukuholkki Ruostumaton teräsputki Mahdollistaa hormiputken lämpölaajenemisen Kevytsorabetonikuori

Lisätiedot

ThermiSol Hallipaketit. Kotimaisuus on kova elementti

ThermiSol Hallipaketit. Kotimaisuus on kova elementti ThermiSol Hallipaketit Kotimaisuus on kova elementti ThermiSol Hallipaketti nousee nopeasti pystyyn. ThermiSol Hallipaketti nousee nopeasti. Se rakennetaan tilaajan suunnittelemille ja tekemille perustuksille.

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

CLT-Koetalon pystytyksen vaiheita

CLT-Koetalon pystytyksen vaiheita Elementtikuorman nosto autosta. Elementtien kokonaistilavuus n. 33 m 3. Kuorman päällä tuli myös kertopuupalkit. Elementtikuorma aukaistuna, jolloin kävi ilmi, että ensin tarvittava elementti oli alimmaisena.

Lisätiedot

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen ASENNUSPIIRUSTUKSET Werrowoolin selluvilla on Virossa valmistettu ympäristöystävällinen lämmöneristysmateriaali, jolla on erittäin hyvät lämmöneristysominaisuudet. Se sopii mainiosti sekä uusien että kunnostettavien

Lisätiedot

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut Tuulettuvat keraamiset julkisivut Tuulettuva keraaminen julkisivu kestää aikaa Tuulettuvia keraamisia julkisivuja käytetään Suomessa tänä päivänä niin suurten kauppakeskusten kuin kerrostalojenkin julkisivuissa.

Lisätiedot

discovery evo Monipuolinen ja tehokas

discovery evo Monipuolinen ja tehokas discovery evo Monipuolinen ja tehokas Discovery Evo sopii kaikkiin tiloihin. Miten sinä käytät sitä? Discovery kehitettiin aikanaan aivan uudenlaisen ajattelun pohjalta. Siitä haluttiin tehdä mutkaton

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä YHDYSKUNTATEKNIIKKA Uponor Ultra Classic Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Classic Uuden sukupolven PP-maaviemäri Uponor Ultra Classic

Lisätiedot

YM:n asetus rakennusten paloturvallisuudesta eristeiden kannalta. Paloseminaari Tuuli Kunnas

YM:n asetus rakennusten paloturvallisuudesta eristeiden kannalta. Paloseminaari Tuuli Kunnas YM:n asetus rakennusten paloturvallisuudesta eristeiden kannalta Paloseminaari 2018 6.2.2018 Tuuli Kunnas Kaksi vaihtoehtoa paloturvallisuusvaatimusten täyttämiseen Asetuksessa esitettyjen luokkien ja

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153 Painos 08/2011 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 04/2011 sivu 1 Hilti Palokatkokaulus

Lisätiedot

ThermiSol Hallipaketit. Kotimaisuus on kova elementti

ThermiSol Hallipaketit. Kotimaisuus on kova elementti ThermiSol Hallipaketit Kotimaisuus on kova elementti ThermiSol Hallipaketti nousee nopeasti pystyyn. Listat viimeistelevät hallin ulkoasun. ThermiSol Hallipaketti nousee nopeasti. Se rakennetaan tilaajan

Lisätiedot

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosillan monipuoliset käyttömahdollisuudet MDY-kiskosiltajärjestelmä on

Lisätiedot

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 3 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristäminen PAROC extralla ja PAROC WPS 3n -levyillä Oikein tehty

Lisätiedot

Composer M-julkisivulevy

Composer M-julkisivulevy Tuote: Composer M-julkisivulevy Tuotekoodi: Composer / M5/ Al / Grid 120-luonnonväriin anodisointi ( tuote/ rakenne (K= komposiittinen M= massiivi) ja raaka-aineen vahvuus, julkisivulevyn materiaali /

Lisätiedot

Katon tärkein kohta on yksityiskohta. Icopalin kumibitumiratkaisut. MH KATE. 06-417 1100 www.mh-kate.fi

Katon tärkein kohta on yksityiskohta. Icopalin kumibitumiratkaisut. MH KATE. 06-417 1100 www.mh-kate.fi Katon tärkein kohta on yksityiskohta. Icopalin kumibitumiratkaisut. MH KATE 06-417 1100 www.mh-kate.fi Kun haluat valita hyvän kattourakoitsijan, takerru reilusti muutamaan yksityiskohtaan. Kuka tahansa

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Yleisimmät akavalaistutkinnot 2014/9 ja 2015/9 Ekonomisti Heikki Taulu Koko maa -1000 0 1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 8000 6271 678 6949 3597 798 4395 2848

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Yleisimmät akavalaistutkinnot 2014/6 ja 2015/6 Ekonomisti Heikki Taulu Koko maa 6255 696 6951 3602 860 4462 3621 482 4103 2632 340 2972 2289 306 2595 2103 460 2563

Lisätiedot

7 ULOSKÄYTÄVIEN PALOTEKNINEN SUUNNITTELU 7.1 ULOSKÄYTÄVÄT Porrashuone Avoin luhtikäytävä Varatienä toimiva parveke

7 ULOSKÄYTÄVIEN PALOTEKNINEN SUUNNITTELU 7.1 ULOSKÄYTÄVÄT Porrashuone Avoin luhtikäytävä Varatienä toimiva parveke 7 ULOSKÄYTÄVIEN PALOTEKNINEN SUUNNITTELU 7.1 ULOSKÄYTÄVÄT Rakennuksesta tulee voida poistua palotilanteessa ohjattua reittiä pitkin turvallisesti ja nopeasti. Puurunkoisessa rakennuksessa poistumisjärjestelyt

Lisätiedot

ASENNUSOHJE 2. AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE. sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2

ASENNUSOHJE 2. AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE. sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2 2009 ASENNUSOHJE 2 AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2 AMU-YLITYSPALKKI 1. Perustietoa 3 2. Älä pätki! 3 3. Asennus 4 1. kaksi tapaa 4 2. palkin

Lisätiedot

Tukimuurielementit 2-80

Tukimuurielementit 2-80 2- Tukimuurielementit Tukimuurien käyttö antaa erinomaiset madollisuudet tonttien ja liikennealueiden pintojen yötykäyttöön. Niillä alue voidaan jäsennellä käyttötarkoituksen mukaisesti eri tasoisiksi

Lisätiedot

TEKNINEN TIEDOTE SISÄLTÖ PALONKESTÄVÄ NR YLÄPOHJA

TEKNINEN TIEDOTE SISÄLTÖ PALONKESTÄVÄ NR YLÄPOHJA TEKNINEN TIEDOTE PALONKESTÄVÄ NR YLÄPOHJA 1.8.2016 SISÄLTÖ 1.0 YLEISTÄ...2 2.0 PALOSSA KANTAVA ALAPAARRE...3 2.1 Alapuolinen palo...3 2.2 Yläpuolinen palo...5 2.3 Alapaarteen stabiliteetti...5 3.0 PALORISTIKKO...7

Lisätiedot

Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin

Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin Ominaisuudet ja käyttötarkoitus Vuototiiviitä jakokeskuskaappeja käytetään käyttövesi- ja lämpöjärjestelmien jakeluputkistojen asennuksissa.

Lisätiedot

Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa

Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa DI Parma Oy 9.10.2014 1 Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa Sisältö: Julkisivuelementtien suojauksesta SW- elementit Tehdasrapatut

Lisätiedot

MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO

MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO GARAAS AUTOTALLIT GARAAS AUTOTALLIT Garaas elementtiautotalli on valmiiksi mietitty ratkaisu autotallin rakentamista suunnittelevalle. Mallistomme tallit tarjoavat

Lisätiedot

1.12.2014 Mikko Mensio

1.12.2014 Mikko Mensio 1 RAKENNUSMAALAUKSEN SUUNNITTELU /URAKOITSIJA PUHEENVUORO ESKO NURMISEN MAALAAMO OY ESITTELY MAALAUSURAKAN LASKENTA-ASIAKIRJAT VAIHTOEHTO: Esioikaisu-, tasoite- ja maalaustyöt tuoteosakauppana - taustaa

Lisätiedot

SerpoVent-Levyrappaus

SerpoVent-Levyrappaus Rakenne, puuranka Esimerkkirakenne, lisäeristys DET. 01 Vaakaranka Lämmöneriste Kosteudenkestävä tuulensuojalevy esim. GTS 9 tai H GHS 9 Storm Pystyranka min. 20x70 mm Ala-/yläreunan tukipala Cembrit Permabase-

Lisätiedot

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Kevyt Kestävä Monipuolinen Taloudellinen Ainutlaatuinen Monarplan PVC-vedeneristejärjestelmä tunnetun laadukas Icopal PVC-vedeneristejärjestelmä on ollut

Lisätiedot

Olennainen rakenneosa palossa

Olennainen rakenneosa palossa 1.0 SOVELTAMISALA Tässä teknisessä tiedotteessa käsitellään puurakenteisen hallirakennuksen yläpohjan rakenteita palotilanteen näkökulmasta. Tarkoituksena on esittää se, miten kantavat rakenteet tulee

Lisätiedot

PRT-Pro -ulkoseinäelementit

PRT-Pro -ulkoseinäelementit Tuoteryhmäkortti versio 1.0 31.12.14 PRT-Pro -ulkoseinäelementit Ammattirakentamiseen suunniteltu ulkoseinäelementtiratkaisu, jonka detaljiikka ja ratkaisut perustuvat pääosin RunkoPES 2.0:n. Vakioituja

Lisätiedot

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN www.thermisol.fi VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN THERMISOL-ELEMENTIT KEVYT MUTTA KESTÄVÄ KOTIMAINEN ThermiSol on sandwich-elementtien uranuurtaja ja pohjolan ykkösosaaja. Kokenut ja vastuunsa kantava seinä-

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

HYVÄ RAKENNESUUNNITTELU SISÄLTÖ JA ENERGIATEHOKKUUDEN HUOMIOIMINEN. nzeb Hankeosaaminen

HYVÄ RAKENNESUUNNITTELU SISÄLTÖ JA ENERGIATEHOKKUUDEN HUOMIOIMINEN. nzeb Hankeosaaminen SISÄLTÖ JA ENERGIATEHOKKUUDEN HUOMIOIMINEN Prosessi 1: Tavoitteet Tavoitteet, mahdollisuudet, toteutustapa, energiatehokkuus, hankeprosessi ja tehtävä Ota hankkeellesi mukaan rakennesuunnittelija jo hankesuunnitteluvaiheessa

Lisätiedot

2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET)

2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET) 2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET) Kohde Valmisosasuunnittelun lähtötiedot arkkitehdilta Tarve 1.1 Mitoitetut työpiirustukset - Rakennuksen päämitat - Tasojen +korkeudet

Lisätiedot

VAIN URAKKALASTENTAA VARTEN. Ylöjärven Vesi Saurion Pohjavesilaitos Sauriontie Ylöjärvi :150. Uudisrakennus RAKENNE.

VAIN URAKKALASTENTAA VARTEN. Ylöjärven Vesi Saurion Pohjavesilaitos Sauriontie Ylöjärvi :150. Uudisrakennus RAKENNE. VAIN URAKKALASTENTAA VARTEN K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/Rno 980 428 4:150 Rakennustoimenpide Uudisrakennus Rakennuskohteen nimi ja osoite Ylöjärven Vesi Saurion Pohjavesilaitos Sauriontie Ylöjärvi

Lisätiedot

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Johtava eurooppalainen keraamisten savupiippujen toimittaja TONA aloitti keraamisten tuotteiden valmistuksen vuonna

Lisätiedot

Composer K-julkisivulevy

Composer K-julkisivulevy Tuote: Composer K-julkisivulevy Tuotekoodi: Composer / K/ Fe pvdf / RR40 ( tuote/ rakenne (K= komposiittinen M= massiivi), pintalevyn materiaali / väri, pintakäsittely) Komposiittinen levy: Composer- julkisivulevy

Lisätiedot

Kattoelementit maatalous. Kattoelementit teollisuus. Huolto ja palvelu

Kattoelementit maatalous. Kattoelementit teollisuus. Huolto ja palvelu Kattoelementit maatalous Kattoelementit teollisuus Huolto ja palvelu Aurinkovoimala maatalouteen ProAgria Kannus 4.4.2018 Erkki Lassila Koulutie 142-69700 Veteli - Finland Puh. +358 207 969 410 myynti@termater.fi

Lisätiedot

Työmaatoteutuksen keskeisimpiä riskejä

Työmaatoteutuksen keskeisimpiä riskejä Työmaatoteutuksen keskeisimpiä riskejä Kuivaketju10 -seminaari, työmaatoteutus Oulu 14.10.2015 Perttu Pitkälä Kehityspäällikkö, Skanska Oy Rakentamisen valmistelu Tavoitteista toimenpiteiksi Suunnitellaan

Lisätiedot

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen

Palopellit yleisesti ja. FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION / Raimo Perttunen Palopellit yleisesti ja uusi ETPR-palopelti FLÄKTGROUP CORPORATE PRESENTATION 21.3.2017 / Raimo Perttunen Paloturvaa ilmanvaihdon keinoin Paloluokka E estää savun leviämisen E luokiteltu palopelti (palonrajoitin)

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-07831-11 2 (6) Sisällysluettelo

TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-07831-11 2 (6) Sisällysluettelo 2 (6) Sisällysluettelo 1 Tehtävä... 3 2 Aineisto... 3 3 Palotekninen arviointi... 3 3.1 Tuotemäärittelyt ja palotekninen käyttäytyminen... 3 3.2 Ullakon yläpohjan palovaatimusten täyttyminen... 3 4 Yhteenveto...

Lisätiedot

SFS 5980 Asuntosprinklauslaitteistot Osa 1 Suunnittelu, asentaminen ja huolto (INSTA 900-1:2013)

SFS 5980 Asuntosprinklauslaitteistot Osa 1 Suunnittelu, asentaminen ja huolto (INSTA 900-1:2013) Pohjois-Savon pelastuslaitos Hyväksytyt poikkeamat Riskienhallinta 25.9.2014 1/6 Automaattisten sammutuslaitteistojen suunnitelussa hyväksyttävät poikkeamat. SFS 5980 Asuntosprinklauslaitteistot Osa 1

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

3-15 / 10.4.2015. Weber anturamuotti- järjestelmä. www.e-weber.fi www.wepro.fi. * Välitämme

3-15 / 10.4.2015. Weber anturamuotti- järjestelmä. www.e-weber.fi www.wepro.fi. * Välitämme * Välitämme 3-15 / 10.4.2015 Weber anturamuotti- www.e-weber.fi www.wepro.fi järjestelmä Weber anturamuottijärjestelmä Weber anturamuottijärjestelmä koostuu 600 mm leveästä, 5000 mm pitkästä ja 250 mm

Lisätiedot

Mittajärjestelmät ja mittasuositukset.

Mittajärjestelmät ja mittasuositukset. Mittajärjestelmät ja mittasuositukset. Hannu Hirsi Johdanto: Mittajärjestelmien tarkoitus: Helpottaa eri toimijoiden järjestelmien ja osien yhteensovittamista : suunnittelua, valmistusta, asentamista,

Lisätiedot

GEBERIT SILENT-PRO KAIKESSA RAUHASSA

GEBERIT SILENT-PRO KAIKESSA RAUHASSA GEBERIT SILENT-PRO KAIKESSA RAUHASSA UUTUUS. MUHVIJÄRJESTELMÄ. ÄÄNTÄ ERISTÄVÄ Geberit Silent-Pro -viemärijärjestelmä vähentää huomattavasti epätoivottuja ääniä viereisistä kylpyhuoneista. Asentajat ja

Lisätiedot

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi Palokatkot Asennusmenetelmät PeO Palokatkomiehet.fi Oikein asennetun palokatkon tulee täyttää sille asetetut toiminnalliset vaatimukset sekä sen tulee kestää suunniteltu käyttöikä (huolto- ja kunnossapito).

Lisätiedot

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella a Strong Aura Aura attotiili AURA-kattotiili perinteisenä betonikattotiilenä perinteisenä betonikattotiilenä sopii sopii ltaan suomalaisiin muotoilultaan rakennuksiin. suomalaisiin Kattotiilen rakennuksiin.

Lisätiedot

Pohjoismaiden halutuin rakennusalan kumppani - Ekovillan visio

Pohjoismaiden halutuin rakennusalan kumppani - Ekovillan visio Pohjoismaiden halutuin rakennusalan kumppani - Ekovillan visio Sisältö 1. Ekovilla yrityksenä 2. Ekovilla ja hirsiteollisuus Ekovilla Kasvutarina vuodesta 1979 1979 Reijo Louko ja Risto Kauppila perustavat

Lisätiedot

3.2.4 229 Tuote: Trap

3.2.4 229 Tuote: Trap 8 3..4 Tuote: Trap 9 Reuna D Piilokiinnitteinen ripustettu T-4 kannatinjärjestelmä, avattava 3 5 A Gyptone levyt joissa on viistetty reuna D, kiinnitetään piilokiinnitteiseen kannatinjärjestelmään T-4.

Lisätiedot

MAALIPINTA ANTAA MAHDOLLISUUKSIA S.

MAALIPINTA ANTAA MAHDOLLISUUKSIA S. MAALIPINTA ANTAA MAHDOLLISUUKSIA S. 16 Yhä kestävämpiä ja toiminnallisempia. Siihen tähtää maalipinnoitettujen teräslevyjen tuotekehitys. RUUKKI SIDOSRYHMÄLEHTI 01.08 Heathrow T5 kohtaa haasteet lue lisää

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

Kaikessa rauhassa. Geberit Silent-Pro

Kaikessa rauhassa. Geberit Silent-Pro Kaikessa rauhassa. Geberit Silent-Pro Uutuus. Muhvijärjestelmä. Ääntä eristävä. Geberit Silent-Pro -viemärijärjestelmä vähentää huomattavasti epätoivottuja ääniä viereisistä kylpyhuoneista. Asentajat ja

Lisätiedot

MATERIAALI- TEHOKKUUS OMAKOTI- RAKENTAMISEN KANNALTA

MATERIAALI- TEHOKKUUS OMAKOTI- RAKENTAMISEN KANNALTA MATERIAALI- TEHOKKUUS OMAKOTI- RAKENTAMISEN KANNALTA MUISTILISTA AVUKSESI Kartoita tarve paljonko tilaa tarvitaan tilat tehokkaaseen käyttöön tilojen muutosmahdollisuus, tilat joustavat eri tarkoituksiin

Lisätiedot

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT LÄNSIMETRO 2 REFERENSSIESITE ESPOON SAIRAALA KONESALI- TOTEUTUKSET 3 4 2 Länsimetro SKS Connecto toimittaa ja asentaa kiskosiltoja Länsimetroon. Kaikki kiskot valmistetaan Hyvinkäällä

Lisätiedot

R a k e n t e e t, s u u n n i t t e l u ja r a k e n t a m i n e n. J a n n e T o l p p a n e n S U O M A L A I N E N P U U K E R R O S T A L O

R a k e n t e e t, s u u n n i t t e l u ja r a k e n t a m i n e n. J a n n e T o l p p a n e n S U O M A L A I N E N P U U K E R R O S T A L O S U O M A L A I N E N P U U K E R R O S T A L O R a k e n t e e t, s u u n n i t t e l u ja r a k e n t a m i n e n J a n n e T o l p p a n e n Markku Karjalainen, Tero Lahtela, Mikko Viljakainen 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013 Antti Viitanen Tehokas Markkinoiden paras lämmöneristävyys: Lambda design 0,023 W/mK Tehokkuus mahdollistaa ohuet rakenteet Erinomainen ilmanpitävyys Alumiinilaminaatti

Lisätiedot

HB-PRIIMA-VÄLISEINÄLEVY

HB-PRIIMA-VÄLISEINÄLEVY HB-PRIIMA-VÄLISEINÄLEVY Kestävä väliseinä kätevästi Valitse väliseinämateriaaliksi monipuolinen ja turvallinen HB-Priima Nykyaikaisena kivipohjaisena materiaalina HB-Priima-harkkolevyt soveltuvat erinomaisesti

Lisätiedot

CLT-TUOTTEITA SUOMALAISESTA PUUSTA

CLT-TUOTTEITA SUOMALAISESTA PUUSTA CLT-TUOTTEITA SUOMALAISESTA PUUSTA MITÄ ON CLT? Cross-laminated timber Massiivipuusta tehtyjä rakennuslevyjä, jotka koostuvat ristikkäinliimatuista lamelli- eli puulevykerroksista Ristiinlaminointi takaa

Lisätiedot

SADEX005 -ULOSHEITTOKAIVO

SADEX005 -ULOSHEITTOKAIVO 17.8.2017 REV1.1 SADEX005 -ULOSHEITTOKAIVO PARVEKKEEN ULKOPUOLINEN VEDENPOISTO Käänteentekevä uutuus! Sadex005-ulosheittokaivo mahdollistaa parvekevesien ohjaamisen yksinkertaisesti ja hallitusti soveltuen

Lisätiedot

Finnforest Kerrostalojärjestelmä Puukerrostalorakentamisen uudet ratkaisut Vaasa, 20.4.2011 Jari Viherkoski, Arkkitehtitoimisto HMV Oy

Finnforest Kerrostalojärjestelmä Puukerrostalorakentamisen uudet ratkaisut Vaasa, 20.4.2011 Jari Viherkoski, Arkkitehtitoimisto HMV Oy Puukerrostalorakentamisen uudet ratkaisut Vaasa, 20.4.2011 Jari Viherkoski, Arkkitehtitoimisto HMV Oy Metsäliiton Puutuoteteollisuus kuuluu Metsäliitto-konserniin Metsäliitto on 30 maassa toimiva metsäteollisuuskonserni

Lisätiedot

Pientalorakentajan opas

Pientalorakentajan opas Pientalorakentajan opas 1. Ota rohkeasti yhteyttä Forssan Verkkopalvelut Oy:n henkilökuntaan Saat neuvoja ja opastusta sähköistyksen ja tarvittavan sähköliittymän toteuttamisesta. Samalla varmistat sähkön

Lisätiedot

SPU Eristeen paloturvallinen käyttö kattorakenteissa

SPU Eristeen paloturvallinen käyttö kattorakenteissa TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-08652-12 SPU Eristeen paloturvallinen käyttö kattorakenteissa Kirjoittajat: Luottamuksellisuus: Esko Mikkola Julkinen 2 (6) Sisällysluettelo 1 Tehtävä... 3 2 Aineisto... 3 3 Palotekninen

Lisätiedot