TAKUUELEMENTTI. Takuuelementti Oy Humppilantie HUMPPILA.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAKUUELEMENTTI. Takuuelementti Oy Humppilantie 43 31640 HUMPPILA. www.takuuelementti.fi"

Transkriptio

1 Takuuelementti Oy Humppilantie HUMPPILA

2 PARAS RATKAISU SUURILLE KATTOPINNOILLE OY on Humppilassa toimiva puoliautomatisoitu kattoelementtitehdas. Viiden vuoden aikana on kertynyt yli m2 kokemus elementtien valmistuksesta. Uusi 174 M:n pituinen tuotantolinja valmistui kesällä Takuuelementtejä valmistetaan ja varastoidaan kuivissa olosuhteissa. Raaka-aineina käytetään tunnettuja ja laadukkaita materiaaleja. Paloturvallisuus on tärkeä osa elementissä. Raaka-aineet ja elementit suunnitellaan siten, että kunkin kohteen paloturvallisuustaso ja paloosastoinnit voidaan taata. on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Protan vesikatteen kanssa. Protan antaa tarkastamalleen katolle 15 vuoden takuun. Protan on sertifioinut N työntekijät vesikatteen asentajiksi. Takuuelementtiä voidaan asentaa päivässä jopa 500 m2. Nykyisissä sääolosuhteissa valmiselementti, jossa ainoastaan vesikate hitsataan työmaalla, takaa rakennusaikaisen kosteushallinnan optimoinnin. Valtakunnallisena myynti- ja asennuspalveluverkostona toimii Protan Kattopalvelu Oy. TAKUUELEMENTIN alapintaan on helppo ripustaa muuta tekniikkaa ja elementin alapuoli on valmiiksi pintamaalattua tai muuten pinnoitettua valmista pintaa. TAKUUELEMENTISSÄ vesikatteen alla on kantava OBS levy 18 mm, minkä edut ovat kiistattomat, verrattuna ratkaisuun jossa vesikate asennetaan suoraan villan päälle. Lisäksi työmaan turvallisuutta on parempi hallita, koska katto tulee valmiiksi elementtien asennuksen myötä. Asiakkaalla ja valvojalla on mahdollisuus tutustua oman rakennuksensa katoelementtien valmistukseen tehtaallamme. VAIVATTOMUUS tarjoaa rakentamisen eri organisaatioille kuten rakennuttajille, hankintahenkilöille, arkkitehdeille, rakennesuunnittelijoille, sekä työmaan rakennusvaiheista vastaaville henkilöille entistä vaivattomamman vaihtoehdon katonrakentamiseen. Palveluksessanne on asiakaslähtöiseen myyntiin ja projektijohtoon keskittyvät projektipäälliköt, innovatiivinen tuotekehitysosasto sekä elementtisuunnittelijat. Protan kattopalvelun kouluttama tuotantohenkilökunta ja mukautuvat tuotantolinjat mahdollistavat myös muunneltavien elementtien tuotannon. Pojektin johto palvelusta vastaavat henkilömme tuntevat koko rakentamisen maaurakoinnista lopputöihin. Hyödynnä palveluitamme ja ota yhteyttä Protanin myyntihenkilökuntaan jo hankkeen alkuvaiheessa. Luonnosvaiheessa saat kohdekohtaiset rakennepaksuudet ja tarvittaessa luonnokset leikkauksista ja rakennetyypeistä. Projektinhoitoyhteistyön kautta syntyy suunnittelijoille lisäarvoa mm. rungon ja elementtien yhteensovittamisen optimoinnissa, sekä teknisten ja esteettisten vaatimusten täyttämisessä. Aikataulujen nopeutuminen ja pitävyys sekä laadun ennakoitavuus ovat esimerkkejä projektinhoitoyhteistyön tuottamista selkeistä toiminnallisista ja taloudellisista hyödyistä.

3 Elementin RAKENNE N kattoelementtiä voidaan käyttää sekä yksi- että moniaukkoisissa kattorakenteissa. Kantavana rakenteena on kertopuupalkit, joiden kapasitetti on varmistettava tapauskohtaisesti. Elementin leveys on 2680 mm ja pituus määräytyy jännemitan mukaan, ollen maksimissaan kuitenkin 24 metriä. Elementin korkeus määräytyy voimassa olevien lämmöneristysvaatimusten perusteella. Elementti täyttää uudet 2010 eristysvaatimukset. Elementin alapinnassa on tehdasmaalattu (maalarin valkoinen) kipsilevy (13mm), joka kiinnittyy pääkannattajiin koolauksella (22x100 k400). Höyrynsulkumuovi asennetaan levykoolauksen alle. Lämmöneristeenä käytetään tyyppihyväksyttyä / CE-merkittyä puhallusvillaa (esim. Lasivilla, kuivatiheys kg/m3). Puhalluksessa huomioidaan 5 prosentin painumavara. Lämmöneristeen ja OBS levyn (18mm) välinen tuuletusväli on 150 mm.vesikatteena käytetään Protan vesikatetta, jonka vahvuus on SE 1,2 mm. Räystäs/Reunanosto Tuuletusläpivienti Kattokaivo Savunpoistoluukku OBS 18 mm rakennuslevy Protan vesikatteen limitysvara n: 200 mm Kiinnityskaistat Lämmöneriste puhalluslasivilla 475 mm Tuuletusväli 150 mm Eristevilla P-Tiiviste Apurunko 44 mm x 125 mm K900 Kertopuupalkki Levyn ja kertopuun väli tiivistetty kitillä Maalattu 13mm kipsilevy Koolauslauta 22 mm x 100 mm K400 Savunpoistoluukku Elementin alapinta Höyrysulkumuovi 0,20 mm Kiinnitys liimapuurunkoon

4 TAKUUELEMENTIN palvelut eri sidosryhmille: Rakennuttaja + Tarjous- ja optimointipalvelu. + Rakennuksen budjetoinnin sovellukset erityiskohteisiin. + Projektinhoitopalvelu sopimuksen mukaan elementtitoimituksesta rakennustoimitukseen. + Kohteiden esittely ja referenssitietokanta. + Vastuu rakennusosista, kattorankenteista aina vesieristeisiin. + Kattavan projektinhoitopalvelun avulla laadukas rakennus aikataulutuksen mukaisesti. + Luovutusmateriaali ja aineistonhallinta tukeutuu YSE:n määräyksiin. Hankinnasta vastaava + Tarjousvaihtoehtojen vertailu ja laadinta. + Rungon, kattorakenteen ja seinän optimointi. + Aikataulujen luotettavuus ja säästöt työmaa-ajassa. + Kustannustason varmuus ja selkeys. Vastaava mestari + Asennukset suunnitelmasta toteutukseen. + Asennustyösuunnitelma. + Aikataulujen tarkkuus ja ennakoinnin selkeä parantuminen. + Riskien väheneminen. + Tavoitelaadun varmistus. + Vastuu materiaaleista, yläpohjasta ja asennuksesta. Rakennesuunnittelija + -suunnittelija suunnittelee elementtien väliset rakenteet sekä toimittaa rakennelaskelmat, kiinnitysyksityiskohdat ja kaaviot rakennesuunnittelijalle. + Rakennesuunnittelija suunnittelee rakenneosien väliset rakenteet. + Takuuelementti-suunnittelija sijoittaa reikäkuvien mukaiset aukot elementtikaavioon. + Rakennuksen jäykistyksen suunnittelee rakennesuunnittelija yhteistyössä -suunnittelijan kanssa. Arkkitehti +-suunnittelija toteuttaa elementtikaaviot, läpivientien sijainnit ym. varustukset yhteistyössä arkkitehdin kanssa. + Kohde-esittelyt kuvamateriaaleineen. + Arkkitehti määrittelee elementin sisäpinnan verhouksen tyypin, materiaalin ja sävyn sekä standardista poikkeavan räystään muodon ja pintakäsittelyn.

5 TURVALLINEN rakennustapa OY valmistaa korkealaatuisia kattoelementtejä kuivissa ja valvotuissa tehdas olosuhteissa. Asennusta edeltävä varastointi tapahtuu säältä suojatuissa tehdastiloissa. Kattoelementit pakataan säältä suojaavaan muoviin kuljetuksen ajaksi. TAKUUELEMENTIT ovat täysin valmiita katon osia ja ainoastaan elementtien välinen vesikatteen hitsaaminen tapahtuu työmalla. Siksi katon asentaminen on nopeaa ja sitä voidaankin asentaa jopa 1000 m2 päivässä. N rakenne ja sen asentamisen nopeus poistaa eristeiden kosteusongelman ja parantaa työturvallisuutta, verrattuna perinteiseen "katto auki" rakentamiseen. Asennuksen yhteydessä koulutettu kattoasentaja saumaa katon vedenpitäväksi. Eristeen ja vesikaton väliin jää tuulettuva tila, joka varmistaa kattoelementin rakenteen toimivuuden. mahdollistaa riskivapaan rakentamisen talvellakin. PITÄVÄ vesikate Nykyisin vesisateet ovat yleisiä läpi vuoden, koko Suomessa, jolloin työmaalla rakennettavan katon kosteudenhallinta on vaikeaa. ratkaisu minimoi nämä ongelmat ominaisuuksiensa ansiosta, sillä elementit toimitetaan n. 50 m2 valmiina katto-osina, jolloin asennuksen aikainen sade ei kastele rakenteita. Läpiviennit, paloluukut, kattokaivot yms. asennetaan osittain tehtaalla, jolloin vedenpitävyys voidaan varmistaa jo tehdasolosuhteissa. Protan vesikatteella on 15 vuoden materiaali- ja vedenpitävyys takuu. Katon asennuksen hoitaa Protan Kattopalvelu Oy jolla on 20 vuoden kokemus kattoasennuksista. Protan Kattopalvelu oy on asentanut yli m2 kattoa Suomessa ja se on Kattoliiton jäsenyritys.

6 EDULLINEN vesikate OY valmistama kattoelementti on hinnaltaan edullinen ja kokonaisuudeltaan ylivoimainen. toimii kantavana rakenteena ja siten yksinkertaistaa runkoa ja alentaa rungon kustannuksia. Nopea asennus työmaalla, vähentää työmaan käyttö- ja ylläpitokuluja sekä nopeuttaa työmaan valmistumista. Katto tulee kerralla kuntoon mahdollistaen sisätöiden aikaisemman aloittamisen. Takuuelementin kilpailukyky paranee tiukkentuvien energiamääräysten ansiosta. LÄMMIN katto OY:n vesikate täyttää uudet 2010 energiamääräykset. Vesikate, lämmöneristys ja höyrysulkumuovi asennetaan tehtaalla, jossa noudatetaan tiukkaa laadunvalvontaa. Lämpökamerakuvauksissa on osoittautunut kauttaaltaan energiatiiviiksi ratkaisuksi. Myös asennuksia valvotaan lämpökamera kuvauksilla. Vesikatteen tarkastaa ja hyväksyy Protan Oy:n laaduntarkastaja. EKOLOGINEN rakenne Valmistusmateriaaleina käytetään suomalaista kertopuuta, kipsilevyä, puuta, lasivillaa ja vaneria. Vesikatteessä käytettävä norjalainen Protan valmistetaan osittain luonnon materiaaleista ja on näin ollen täysin kierrätettävissä. Myös tuotantoprosessissa syntyvä vähäinen hävikki kierrätetään. Työmaalla tapahtuva varastointi, nostokustannukset ja työmaalle suuntautuva "rekkaralli" jää pois, koska elementit nostetaan suoraan autosta katolle. Takuuelementti on energiaa säästävä rakenne ja katot ovat tiiviitä säästäen rakennuksen energiakustannuksissa.

7 PALVELUN eri VAIHEET Suunnittelu + Varmista että kattosi suunnitellaan TAKUUELEMENTEILLE. + Mikäli kattosi on suunniteltu eri rakenteelle, tarjoamme vaihtoehtoisen suunnitelman TAKUUELEMENTEILLÄ. + Pyydä optimaaliset mitat yms. dimensiot myyjältä. Pyydä tarjous + Pyydä tarjous ja toimita suunnitelmat myyjälle. + Myyjä käy kanssasi läpi rakenteen ja tarjouksen sisällön. Tilaa katto + Tilaa ajoissa, joten varmistut sopivasta toimitusajasta. + Saat kirjallisen materiaalitakuun 15 v protan katteelle.

8 palvelee sinua! Protan Oy/Protan Kattopalvelu Oy SUOMI VANTAA puh Heikki Saarinen SUOMI Toimitusjohtaja puh Jari Boelius SUOMI Myyntipäällikkö puh Jukka Saarinen HÄME, UUSIMAA Tekninen johtaja, projektipäällikkö puh Hannu Sokkinen ITÄ-UUSIMAA, HÄME, KYMENLAAKSO Projektipäällikkö puh Jorma Järvenpää PIRKANMAA Aluepäällikkö puh fax Sammon valtatie Tampere Olli-Pekka Metsälä VARSINAIS-SUOMI SATAKUNTA Aluejohtaja, puh fax Karhutie Raisio Reino Styrman POHJANMAA, KESKI-SUOMI ITÄ-SAVO, SAVO puh fax Kumpulantie 39 Esa Lehto LAPPI Aluepäällikkö puh fax Kemintie Tornio Takuuelementti Oy Humppilantie HUMPPILA

Puuhallin rakenteet. Esisuunnittelu ja valintaperusteet

Puuhallin rakenteet. Esisuunnittelu ja valintaperusteet Puuhallin rakenteet Esisuunnittelu ja valintaperusteet PUUHALLIN RAKENTEET Esisuunnittelu ja valintaperusteet Puuhallin rakenteet Esisuunnittelu ja valintaperusteet Pdf-painos helmikuu 2009 Teksti Asko

Lisätiedot

Vain paras laatu on tarpeeksi hyvää suomalaisille katoille

Vain paras laatu on tarpeeksi hyvää suomalaisille katoille Vain paras laatu on tarpeeksi hyvää suomalaisille katoille Sisällysluettelo Kattokeskus Kattokeskus Tietoa yrityksestä......................... 4 Sinua palvelevat.......................... 5 Tapamme toimia,

Lisätiedot

Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3.

Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3. Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3. 1114 Keep it simple, kun haluat menestyä! + + = 1. Ole asiakaslähtöisempi. Keskity asiakkaallesi olennaiseen. Käytä voimavarat siihen, mikä on asiakkaallesi oikeasti

Lisätiedot

Petri Hiljanen HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU. Satakunnan ammattikorkeakoulu Tekniikka Pori Rakennustekniikan koulutusohjelma 2010

Petri Hiljanen HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU. Satakunnan ammattikorkeakoulu Tekniikka Pori Rakennustekniikan koulutusohjelma 2010 Petri Hiljanen HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU Satakunnan ammattikorkeakoulu Tekniikka Pori Rakennustekniikan koulutusohjelma 2010 HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU Hiljanen, Petri Satakunnan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Eristämisen taskutieto

Eristämisen taskutieto ERISTÄ OIKEIN! Eristämisen taskutieto 26.1.2015 Turvallista asumista viisaasti rakentamalla Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden

Lisätiedot

PUUINFO OY 1999. P L A T F O R M pientalo-opas suunnittelu ja rakentaminen

PUUINFO OY 1999. P L A T F O R M pientalo-opas suunnittelu ja rakentaminen PUUINFO OY 1999 P L A T F O R M pientalo-opas suunnittelu ja rakentaminen Platform pientalo-opas - suunnittelu ja rakentaminen Teksti ja taitto: Kuvitus: Kansi: Mikko Viljakainen Annika Alppi Anna-Mari

Lisätiedot

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 Kaikki TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier.

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier. KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF LIVING I MUISTA KOTITALOUS- VÄHENNYS! SISÄLTÖ 2. Uusi katto on järkevä investointi 4.

Lisätiedot

PALAAKO PUU KERROSTALOIHIN Tietopaketti kerrostalorakentamisesta

PALAAKO PUU KERROSTALOIHIN Tietopaketti kerrostalorakentamisesta PALAAKO PUU KERROSTALOIHIN Tietopaketti kerrostalorakentamisesta Tutkimus - Rahoitus - Kehittäminen - Suunnittelu - Kaavoitus Palaako puu kerrostaloihin Puukerrostalorakentamisen tietopaketti tarjoaa mallin

Lisätiedot

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Rakennuseristeet.0 Kesäkuu 00 Korvaa.0 Marraskuu 00 PIENTALON TERVE JA TURVALLINEN ERISTÄMINEN Sisällys PAROC Vuorivillalla eristät tehokkaasti ja turvallisesti...

Lisätiedot

Pientalorakentajan perustieto

Pientalorakentajan perustieto Pientalorakentajan perustieto SISÄLLYS ALKUSANAT... 2 1.0 HANKKEEN VAIHEET... 3 2.0 SUUNNITTELU... 4 2.1 TARPEIDEN KARTOITTAMINEN... 4 2.2 TONTTI... 5 2.3 KUSTANNUKSET... 6 2.4 SUUNNITTELUN OHJAAMINEN...

Lisätiedot

Korjausrakentamisen teolliset ratkaisut

Korjausrakentamisen teolliset ratkaisut Korjausrakentamisen teolliset ratkaisut Juha-Matti Junnonen, TkL Tutkimuspäällikkö, Aalto-yliopisto juha-matti.junnonen@aalto.fi Rakentajain kalenteri 2012 Rakennustietosäätiö RTS, Rakennustieto Oy ja

Lisätiedot

Toimivat Katot 2 0 0 7

Toimivat Katot 2 0 0 7 Toimivat Katot 2007 Sisällysluettelo Toimivat Katot Toimiva katto tärkein julkisivu 5 Vesikatto on tärkeä asia 6 Loivat katot Loivien kattojen suunnittelu Katon käyttöikä 7 Yläpohjarakenteet 7 Ilmasulku

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

www.ruukki.fi MUUNNELTAVAT JA TUOTTAVAT TILAT KAUPPAKESKUKSET JA TOIMITILAT

www.ruukki.fi MUUNNELTAVAT JA TUOTTAVAT TILAT KAUPPAKESKUKSET JA TOIMITILAT www.ruukki.fi MUUNNELTAVAT JA TUOTTAVAT TILAT KAUPPAKESKUKSET JA TOIMITILAT KAUPPAKESKUKSET JA TOIMITILAT www.ruukki.fi/kauppakeskuskonsepti Toimitamme monikerroksisten kauppakeskusten, toimistojen ja

Lisätiedot

Toimivat Katot 2 0 0 1

Toimivat Katot 2 0 0 1 Toimivat Katot 2001 2 SISÄLLYSLUETTELO Toimivat katot Toimiva katto tärkein julkisivu 4 Vesikatto on tärkeä asia 5 Kattosertifikaatti 5 Suunnittelu Loiva katto 6 Yläpohjarakenteet 7 Ilmansulku 7 Höyrynsulku

Lisätiedot

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille Ulkomaalaus Puun pintakäsittely Puun pintakäsittelyn tarkoituksena on suojata puuta ympäristörasituksilta: kosteudelta, auringonvalolta, sinistäjä-, home- ja lahottajasieniltä. Suojaamisen ohella yhtäläisen

Lisätiedot

Kuivanapito suojaamalla. Kuvat: Olli Teriö ja Mittaviiva Oy

Kuivanapito suojaamalla. Kuvat: Olli Teriö ja Mittaviiva Oy Kuivanapito suojaamalla Kuvat: Olli Teriö ja Mittaviiva Oy 1 1 Kuiva rakentaminen tuotannonsuunnittelun tavoitteena 2 Maankäyttö- ja rakennusasetus 10.9.1999/895 50, Rakennuksen olennaiset tekniset vaatimukset

Lisätiedot

TAMPERE 2002. Suomen Betonitieto Oy. Harkkorakentaminen. Ohjeita hankkeen eri osapuolille. Jari Kuosa VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA

TAMPERE 2002. Suomen Betonitieto Oy. Harkkorakentaminen. Ohjeita hankkeen eri osapuolille. Jari Kuosa VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA TAMPERE 2002 Suomen Betonitieto Oy Harkkorakentaminen Ohjeita hankkeen eri osapuolille Jari Kuosa VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Harkkorakentaminen Ohjeita hankkeen eri osapuolille Jari Kuosa TAMPERE

Lisätiedot

Pienrakentajan käsikirja. Marraskuu 2008

Pienrakentajan käsikirja. Marraskuu 2008 Pienrakentajan käsikirja Marraskuu 2008 Gyproc-kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali. Pääraaka-aineet ovat puhdas kipsikivi ja vesi. Pinta on uusiokartonkia. Gyproc-levy ei sisällä terveysriskejä

Lisätiedot

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ Pohjois-Karjalan Yritys- maailma Huhtikuu 1/2014 RAKENNUS-EXTRA Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi

Lisätiedot

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle!

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! FENESTRAN ASIAKASLEHTI 1/2009 Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! VANHASSA VARA PAREMPI Suomen rakennussektori

Lisätiedot

ENERGIATEHOKAS PIENTALO. s.4. s.12. s.8. Motivan kehitysjohtaja Ilari Aho: Energiatehokkuusdirektiivi on RAKENTAJAN OHJENUORA

ENERGIATEHOKAS PIENTALO. s.4. s.12. s.8. Motivan kehitysjohtaja Ilari Aho: Energiatehokkuusdirektiivi on RAKENTAJAN OHJENUORA s.4 Motivan kehitysjohtaja Ilari Aho: Energiatehokkuusdirektiivi on RAKENTAJAN OHJENUORA s.12 Leijona-tuulensuojien UUDET OMINAISUUDET s.8 Pyhännän Rakennustuotteen ja PRT-Lamin ratkaisuilla syntyy ENERGIATEHOKAS

Lisätiedot

UUDET HIENOT TILAT LIIKE- TOIMINNALLESI

UUDET HIENOT TILAT LIIKE- TOIMINNALLESI www.ruukki.fi UUDET HIENOT TILAT LIIKE- TOIMINNALLESI YKSIKERROKSISET KAUPPA- JA LOGISTIIKKARAKENNUKSET KAUPPA JA LOGISTIIKKA Ruukki on liike- ja logistiikkatilojen rakentamisen asiantuntija, joka hakee

Lisätiedot

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja.

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja. Rakentajan RAKENTAJAN TIETO Tieto Savon 2/2010 Messujakelu: Asuntomessut Kuopiossa 16.7.-15.8.2010 KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu

Lisätiedot

Harkkokäsikirja Kevytsoraharkot ja betoniharkot

Harkkokäsikirja Kevytsoraharkot ja betoniharkot Harkkokäsikirja Kevytsoraharkot ja betoniharkot Tekijät Julkaisija Kustantaja DI Tuomas Palolahti,, Mittaviiva Oy DI, KM Tarja Mäki, Mittaviiva Oy DI Timo Tikanoja Rakennusteollisuus RT ry, liite 1 rak.ins.

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

Yritys pähkinänkuoressa. Vankkaa osaamista. Tärkeintä on asiakas

Yritys pähkinänkuoressa. Vankkaa osaamista. Tärkeintä on asiakas Remontti Partio Yritys pähkinänkuoressa Vankkaa osaamista Koko remontti samasta paikasta ja korjaamme roskatkin lopuksi pois! Meillä on jo lähes 20 vuoden näytöt onnistuneista remonteista ja tuhansia tyytyväisiä

Lisätiedot

Rakentamisprosessin kosteudenhallinta. - rakennuttajan laatuvalinnat, suunnittelu, työmaatoteutus ja ylläpito

Rakentamisprosessin kosteudenhallinta. - rakennuttajan laatuvalinnat, suunnittelu, työmaatoteutus ja ylläpito Rakentamisprosessin kosteudenhallinta - rakennuttajan laatuvalinnat, suunnittelu, työmaatoteutus ja ylläpito Pekka Seppälä laatupäällikkö Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut/ rakennusvalvonta 11.11.2013

Lisätiedot