Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa"

Transkriptio

1 ESITYSLISTA Nro 3/2011 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(13) 39 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko klo Kahvi klo 18 alkaen Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Ahtikari Markku Ala-Paavola Sinikka Haapamäki Aila Hakala Hanna Heimonen Taisto Helén Anette Helttunen Pentti Heroja Matti Hintikka Esa Hirvonen Aila Hutri Yrjö Häkkilä Hilkka Jantunen Marja Järvinen Eira Kallio Sirpa Kantojärvi Tarja Karhunen Tuula poissa Karppinen Hannele Kivistö Charlotta Kokko Annika Koski Matti Laine Marja-Leena Löytty Aino Orenius Marja Paukku Lea Pietilä Nina Rantala Kyllikki Rantanen Marjo Salonen Jasmina Tani Sari Valtonen Mika Vilppunen Pirkko Virtanen Marja-Leena Kaipainen Risto, varavalt. Paananen Eeva-Liisa, varavalt. Rajala Inga-Lill, varavalt. poissa poissa poissa MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kirkkoneuvosto: Järvinen Ilkka Huuskonen Reijo Kiuttu Pekka Lätti Jouni Ersta Jorma Marjamäki Ritva poissa kirkkoherra talousjohtaja tiedottaja hallintosihteeri ASIAT ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Pentti Helttunen Hyvinkäällä Allekirjoitukset Ritva Marjamäki Matti Heroja Esa Hintikka

2 Kirkkovaltuusto Kokouksen avaus 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Alkuvirren 265 ja hartauden jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. Suoritetaan nimenhuuto ja todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokouskutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta (KJ: 8:5, 1-2). Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KL 7:4, 1). Kokouskutsu asialuetteloineen on lähetetty valtuutetuille ja kirkkoneuvoston jäsenille ja se on ollut nähtävänä seurakunnan virallisella ilmoitustaululla seurakuntakeskuksessa Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Suoritetussa nimenhuudossa todettiin 33 valtuutetusta olevan läsnä 29 varsinaista valtuutettua ja kolme varavaltuutettua. Varavaltuutetuista olivat paikalla Risto Kaipainen, Eeva-Liisa Paananen ja Inga-Lill Rajala. Kokous todettiin lailliseksi ja myös jäsenmäärään nähden päätösvaltaiseksi. 37 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan valtuutetut Matti Heroja ja Esa Hintikka. Pöytäkirja tarkastetaan maanantaina kirkkoherranvirastossa. Tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävillä kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikana. Ilmoitus pöytäkirjan nähtävillä pitämisestä on seurakunnan virallisella ilmoitustaululla Ehdotus hyväksyttiin. 38 Kokousasioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Valtuutetuille jaettu esityslista hyväksytään kokousasioiden käsittelyjärjestykseksi. Ehdotus hyväksyttiin.

3 Kirkkovaltuusto Hautausmaiden ja niillä olevien rakennusten katselmus Hautausmaiden ja niillä olevien kiinteistöjen katselmus pidettiin , josta on pöytäkirja erillisenä liitteenä. Alkuperäinen katselmuspöytäkirja säilytetään katselmuspöytäkirjojen arkistossa. Katselmuksessa todettiin, että hautausmaiden käyttösuunnitelmia on noudatettu ja seurakunnan hoitoon annettuja hautoja on hoidettu hyvin. Samoin todettiin, että hautausmaiden ohjesääntöä ja henkilökunnalle vahvistettua johtosääntöä on noudatettu. Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan lähettää katselmuspöytäkirjan tiedoksi kirkkovaltuustolle ja kirjasi, että katselmuksessa todetut korjausehdotukset otetaan huomioon vuoden 2012 talousarvion valmistelun yhteydessä. KN Merkitään katselmuspöytäkirja tiedoksi. Katselmuksessa todetut korjausehdotukset otetaan huomioon vuoden 2012 talousarvion valmistelun yhteydessä. Katselmuspöytäkirja merkittiin tiedoksi sekä todettiin, että katselmuksessa todetut korjausehdotukset otetaan huomioon vuoden 2012 talousarvion valmistelun yhteydessä. 40 Kiinteän ja irtaimen omaisuuden tarkastus Kiinteistökierros pidettiin , josta on pöytäkirja erillisenä liitteenä. Alkuperäinen katselmuspöytäkirja säilytetään katselmuspöytäkirjojen arkistossa. Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan lähettää tarkastuspöytäkirjan kirkkovaltuustolle tiedoksi ja kirjasi, että kiinteistökierroksella esitetyt korjausehdotukset otetaan huomioon vuoden 2012 talousarvion valmistelun yhteydessä. KN Merkitään katselmuspöytäkirja tiedoksi. Katselmuksessa todetut korjausehdotukset otetaan huomioon vuoden 2012 talousarvion valmistelun yhteydessä. Katselmuspöytäkirja merkittiin tiedoksi sekä todettiin, että katselmuksessa todetut korjausehdotukset otetaan huomioon vuoden 2012 talousarvion valmistelun yhteydessä.

4 Kirkkovaltuusto Seurakunnan strategia vuosiksi Talousarvion laadintaohjeisiin on kirjattu, että seurakunnan strategia uusitaan ja esitetään kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi lokakuussa Seurakunnan viimeisin strategiasuunnitelma vuosille on liitteenä 1. Kirkon yhteiset strategiset painotukset sisältyvät vuonna 2008 valmistuneisiin julkaisuihin: Meidän kirkko, osallisuuden yhteisö ja Rakenneuudistajan opas sekä vuonna 2010 valmistuneeseen Kirkko 2020 tulevaisuusselontekoon, jota on laajalti jaettu myös luottamushenkilöille. Strategiaa uusitaan rinnan talousarviovalmistelun kanssa. Johtokuntien ja toimintayksiköiden esitysten valmistelu on tehty siten vuoden 2011 strategian pohjalta. Mahdolliset uusittavasta strategiasta tulevat muutokset huomioidaan valmisteluprosessin kuluessa. Kevään 2011 aikana on strategiatyöskentelyä toteutettu eri kokoonpanoissa kirkkoherran johdolla. Esimiehet kokoontuivat strategiapäiväänsä Päivään osallistuivat myös kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Helttunen ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Tuula Karhunen. Lisäksi päivässä vieraili kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen. Hän puhui erityisesti kaupungin ja seurakunnan yhteistyökuvioista. Edelleen esimiespalaverissa käsiteltiin strategiaa, tuolloin käytiin työaloilla laaditut nelikenttä- ja toimintaympäristön analyysit läpi. Kirkkovaltuuston kokouspäivänä oli myös luottamushenkilöiden strategiatyöskentelyä, jossa kaikki työalat esittelivät omat nelikenttäanalyysinsä sekä toimintaympäristöanalyysinsä. Strategian valmistelua on jatkettu elo- ja syyskuussa kirkkoneuvostossa, yhteisessä työntekijäkokouksessa sekä esimiespalavereissa. Seurakuntatyön pilotointiprojektin näkökohdat ovat osaltaan olleet valmisteluissa esillä (mm. seurakunnan jäsenyyden tukeminen, kirkosta eroamisten torjuminen, kirkkoon kuulumattomien etsiminen ja seurakunnan jäseniksi kannustaminen sekä spiritualiteetin ja karismaattisuuden tarjoamien mahdollisuuksien tutkiminen seurakunnan jäsenyyden vahvistamisessa). Marko Huhtalan pilotointiprojektin näkökulmasta laatima toimintaympäristön analyysi on liitteenä 2. Kirkkoneuvosto on valmistellut strategiaesitystä kokouksissaan ja Kokouksessaan kirkkoneuvosto hyväksyi liitteenä 3 olevan strategian vuosiksi sekä sen yhteydessä koostetun nelikenttäanalyysin ja toimintaympäristön analyysin ja päätti esittää kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi (liitteenä 3a seurakunnan uuden tunnuksen värimaailman mukaan laadittu versio). Hyväksytään Hyvinkään seurakunnan strategia vuosiksi liitteen 3 KN mukaisena.

5 Kirkkovaltuusto Kirkkoherra Ilkka Järvisen ja talousjohtaja Jouni Lätin suorittamien esittelyjen jälkeen käytiin yleiskeskustelua, jossa valtuutettu Hilkka Häkkilä kiitti hyvää paneutumista strategian työstämiseen. Hän ehdotti, että strategian voisi esittää myös seurakuntalaisille Kirkonmäeltä-lehdessä, jonka esityksen tiedottaja Jorma Ersta lupasi toteuttaa. Valtuutettu Inga-Lill Rajala pohti yksityiskohtaa otsikon Arvot/Totuudellisuus alla: Kuuluuko teksti Toimimme heikommassa asemassa olevien puolestapuhujina kyseisen otsikon alle. Kirkkoherra totesi asian voivan olla myös tässä kohdin. Yleiskeskustelun jälkeen kirkkovaltuusto yksimielisesti hyväksyi Hyvinkään seurakunnan strategian vuosiksi , toimintaympäristön analyysin sekä nelikenttäanalyysin. 42 Talousarviomuutokset 1/2011 Taloussäännön 6 :n mukaan kirkkovaltuusto voi muuttaa hyväksymäänsä talousarviota. Kirkkovaltuusto päättää toiminnallisen tavoitteen muutoksesta, määrärahan käyttötarkoituksen muutoksesta, määrärahan korottamisesta, alentamisesta, poistamisesta tai uuden määrärahan myöntämisestä. Muutettaessa talousarviota hyväksytään kaikki ne talousarvion osat, joihin muutos vaikuttaa. Liitteessä 4 on esitys Talousarviomuutokset 1/2011. Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy liitteen mukaiset talousarviomuutokset vuodelle Hyväksytään liitteen 4 mukaiset talousarviomuutokset vuodelle KN Talousjohtajan selvityksen jälkeen kirkkovaltuusto yksimielisesti hyväksyi liitteen mukaiset talousarviomuutokset vuodelle 2011.

6 Kirkkovaltuusto Kirkollisveron tuloveroprosentin vahvistaminen varainhoitovuodeksi 2012 Kirkollisveroprosentin vahvistamiskäytäntö Kirkkolain 15:2,3:n mukaan kirkkovaltuusto vahvistaa tuloveroprosentin. Tuloveroprosentti vahvistetaan lähimpään 0,05 prosenttiyksikköön. Seurakunnan on ilmoitettava tuloveroprosentti verohallitukselle mennessä. Yleiset talousnäkymät Lisääntynyt epävarmuus on heikentänyt talouden tulevaisuudennäkymiä niin kansainvälisessä taloudessa kuin kotimaassakin. Tänä vuonna Suomen talous kasvanee vielä kohtuullisesti, kansantuotteen kasvuksi arvioidaan 3,6 %. Vuonna 2012 kasvun arvioidaan hidastuvan 1,8 %:iin. Työllisyystilanne pysynee ennallaan vuonna Rahamarkkinoilla korkotaso pysyy matalana. Ansiotasoindeksin ennakoidaan nousevan tulevana vuonna 2,8 %. Kuluttajahintojen vuosimuutos (inflaatio) on melko korkea, ennusteen mukaan 3,3 %. Julkinen talous, etenkin valtiontalous, heikkenee edelleen voimakkaasti. Talouden keskeiset tunnusluvut (valtiovarainministeriön kansantalousosasto) tot. tot. tot. ennuste ennuste Bruttokansantuote (bkt), muutos, % 1,0 % -8,2 % 3,6 % 3,5 % 1,8 % Kuluttajahintaindeksi, muutos, % 4,1 % 0,0 % 1,2 % 3,5 % 3,3 % Työttömyysaste, % Suomi (tilastokeskuksen työvoimatutkimus) 6,4 % 8,2 % 8,4 % 7,9 % 7,6 % Uusimaa (työttömät työnhakijat), ,5 % 7,7 % 6,7 % Hyvinkää (työttömät työnhakijat), ,1 % 9,5 % 7,5 % Lyhyet korot (Euribor 3 kk), % 4,7 % 1,2 % 0,8 % 1,4 % 2,1 % Ansiotasoindeksi, muutos, % 5,6 % 4,0 % 2,6 % 2,8 % 3,2 % Hyvinkään seurakunnan talous Seurakunnan taloudellinen tilanne on vakaa. Kohtuulliset toimintakulut jäsentä kohti, matala veroprosentti ja velattomuus antavat edelleen kohtuullisen hyvät lähtökohdat ja sopeutumisvaraa seurakunnan toiminnan kehittämiselle ja talouden hoidolle. Investoinnit on rahoitettu tulorahoituksella ja etukäteen säästämällä. Seurakunnan rahoitusvarallisuus on kuitenkin olennaisesti pienempi kuin saman kokoluokan seurakuntien varallisuus, mikä vähentää sopeutumisvaraa suhdanneheilahteluissa. Seurakunnan investointitaso kasvaa tulevina vuosina. Vuosikatteen nykyinen taso ei ole tasoltaan riittävä turvaamaan tulevien vuosien investointien rahoitusta. Käyttötalouden ja palkatun henkilöstön määrän kasvattaminen ei siten ole käytännössä mahdollista nykyisellä tulopohjalla. Pidemmällä aikavälillä aiempaa selvästi merkittävämpi uhka talouden kannalta on korkeana jatkunut seurakunnasta eroaminen ja seurakunnan väkiluvun kääntyminen laskuun. Vuoden 2011 talousarvio on toteutumassa siten, että käyttötalouden toimintakate on noin euroa budjetoitua parempi, verotulot alittavat lievästi talousarvion ja investoinneissa kertyy noin euron säästö hankkeiden tarkempien toteutussuunnitelmien, toteutuksessa saavutettujen säästöjen sekä siirtymisten vuoksi. Vuosikate on lähes euroa ja rahoitusalijäämä euroa, mikä katetaan aikaisempien vuosien säästöillä.

7 Kirkkovaltuusto Verotulojen kehitys Vuosina verotulojen kehitys oli seurakunnassamme erittäin heikko, ja verotulot eivät kasvaneet lainkaan. Vuosina verotulot kasvoivat voimakkaasti (7,0-9,2 % vuosittain). Vuonna 2009 verotulojen kokonaismäärä laski 4,4 % ja pysyi samalla tasolla vuonna Vuonna 2011 kirkollisverotuloja arvioidaan kertyvän alkuvuoden tilitysten perusteella 6,47 milj. euroa eli euroa talousarviossa ennakoitua vähemmän (+ 0,8 % vuoteen 2010 verraten). Yhteisövero-osuutta kertynee noin 1,0 milj. euroa ( euroa budjetoitua enemmän), missä on lisäystä edellisestä vuodesta 17 %. Verotulot yhteensä kasvavat vuodesta 2010 noin 2,8 % eli noin euroa. Kirkon osuus yhteisöveron tuotosta vähenee 2,55 %:sta 2,15 %:iin vuonna Samalla yhteisöveroprosentti laskee 26 %:sta 25 %:iin. Laskennallisesti nämä rakennemuutokset vähentävät Hyvinkään seurakunnan yhteisövero-osuutta lähes eurolla vuonna Kirkollisveron tuloveroprosentti Hyvinkäällä kirkollisveron tuloveroprosentti on ollut 1,15 % vuodesta 1997 lähtien. Vuoden 2011 talousarvio- ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelma-asiakirjassa ei ole suunniteltu kirkollisveron tuloveroprosentin muutoksia kyseisellä jaksolla. Taloussuunnitelman mukaan rahoitusalijäämää kertyy vuodelta 2012 noin 0,5 miljoonaa euroa, mikä katetaan aikaisempien vuosien säästöillä. Käyttötalous ja investoinnit Rakenteellisesti vuoden 2012 menoja nostavat seuraavat muutokset: - työnantajan eläkemaksu nousee todennäköisesti 1 %-yksiköllä ( euroa) - harkinnanvaraisen palkanosan käyttöönotto euroa Investointien määrä laskee vuodesta Taloussuunnitelman mukaan investointien rahoitukseen tarvitaan euroa. Investointiesitysten laajuutta ja sisältöä täsmennetään talousarviovalmistelun yhteydessä. Liite 5: Tulos- ja rahoituslaskelma v (toimintakate 2012 = talousarvion laadintaohjeen kehys vuodelle 2012) Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan esittää kirkkovaltuustolle, että vuoden 2012 kirkollisveron tuloveroprosentiksi vahvistetaan 1,15 prosenttia. KN Vahvistetaan vuoden 2012 kirkollisveron tuloveroprosentiksi 1,15 prosenttia Kirkkovaltuusto vahvisti vuoden 2012 kirkollisveron tuloveroprosentiksi 1,15 prosenttia.

8 Kirkkovaltuusto Kirkon henkilöstön kehittämissopimuksen hyväksyminen Kirkon henkilöstön kehittämissopimus tuli voimaan lukien. Sillä korvattiin vuonna 1998 voimaan tullut Kirkon henkilöstökoulutussopimus. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeen A 11/2010 mukaan suositusluontoiset kehittämissopimuksen määräykset (luku 2) koskevat henkilöstön kehittämisenlähtökohtia ja sen yleisiä periaatteita. Niiden voimaantulosta seurakuntaa sitovasti päättää kirkkovaltuusto. Kirkkohallitus on antanut täydentävät ohjeet ja mallilomakkeen henkilöstön kehittämissuunnitelmasta elokuussa Henkilöstön kehittämissuunnitelma toimitetaan ohjeen mukaan tuomiokapituliin heti sen hyväksymisen jälkeen, viimeistään kuitenkin mennessä. Tuomiokapituli on omissa ohjeissaan lähinnä toistanut muita ohjeita. Talousarvion 2012 valmistelussa on soveltuvasti otettu huomioon uudet henkilöstön kehittämisohjeet. Henkilöstön kehittämissopimus on käsiteltävä henkilöstön edustajien kanssa Kirkon yhteistyösopimuksen mukaisesti (3, 2 mom.) seurakunnan yhteistyötoimikunnassa. Yhteistyötoimikunta katsoo, että henkilöstön kehittämisen lähtökohtia ja sen yleisiä periaatteita koskevat suositusluontoiset kehittämissopimuksen määräykset (luku 2) ovat perusteltuja ja käyttökelpoisia myös Hyvinkään seurakunnassa. Liitteessä 6 seuraavat asiakirjat: - Yleiskirje A 11/2010, Kirkon henkilöstön kehittämissopimus - Kirkon henkilöstön kehittämissopimus - KirVESTES 150 (Työajaksi luettava aika) - Kirkkohallituksen antamat tarkentavat ohjeet: Kehittämisen suunnitelmallisuus ja mallilomake henkilöstön kehittämissuunnitteluun - Taloushallinnon ohjeet 2011: Henkilöstökoulutuksen ohjeita 2011 (seurakunnan nykyiset koulutusohjeet, tarkistetaan vuodelle 2012). Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan esittää kirkkovaltuustolle, että Kirkon henkilöstön kehittämissopimukseen sisältyviä henkilöstön kehittämisen lähtökohtia ja yleisiä periaatteita sovelletaan Hyvinkään seurakunnan henkilöstön kehittämisessä (Kirkon henkilöstön kehittämissopimuksen luku 2, :t 2 4). KN Kirkon henkilöstön kehittämissopimukseen sisältyviä henkilöstön kehittämisen lähtökohtia ja yleisiä periaatteita sovelletaan Hyvinkään seurakunnan henkilöstön kehittämisessä (Kirkon henkilöstön kehittämissopimuksen luku 2, :t 2 4). Ehdotus hyväksyttiin keskustelutta yksimielisesti.

9 Kirkkovaltuusto Ilmoitusasioita 1. Seurakuntapastori Tarja Tommisen vuorotteluvapaa Lausuntonaan tuomiokapitulille kirkkoneuvosto puolsi kokouksessaan pastori Tarja Tommisen vuorotteluvapaa-anomusta Pastori Merja Telsavaaralle päätettiin pyytää virkamääräystä Tarja Tommisen sijaiseksi vastaavaksi ajaksi 2. Seurakuntapastori Heidi Kajander-Maavuoren äitiysloma Kirkkoneuvosto merkitsi kokouksessaan tiedoksi pastori Heidi Kajander-Maavuoren virkavapauden äitiysloman johdosta. Pastori Paula Närhille päätettiin pyytää virkamääräystä Heidi Kajander-Maavuoren sijaiseksi äitiysloman ajaksi. 3. Johtavan sairaalasielunhoitajan ja sairaalasielunhoitajan tehtävien pysyvä vaihtaminen Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan siirtää viranhaltijoiden pyynnöstä pastori Jussi Ollilan vakinaisesti hoitamaan Hyvinkään seurakunnan johtavan sairaalasielunhoitajan virkaa ja lehtori Anna-Leena Utti Hyvinkään seurakunnan sairaalasielunhoitajan virkaa lukien. 4. Kirkonmäeltä-lehden jakelu apulaisoikeuskanslerin selvityspyyntö Hyvinkäällä asuva Seppo Hakkarainen oli syyskuussa 2010 lähettänyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kirjeen, jossa hän vaatii Hyvinkään seurakunnan Kirkonmäeltä-lehden osoitteetonta jakelua kaikkiin osoitteisiin lopetettavaksi välittömästi. Seurakunnan tuli Hakkaraisen mukaan jakaa julkaisua vain omille jäsenilleen. Seurakunta sai oikeuskanslerinvirastosta selvityspyynnön kirjeen johdosta. Selvityksessään kirkkoneuvosto toteaa, että seurakunta voi itse päättää lehtiviestinsä jakelutavasta. Laki, asetus tai viranomaismääräykset eivät aseta uskonnollisen lehden jakelulle erityisvaatimuksia. Kyse on sananvapaudesta. Seurakunnallista toimintaa ei voida asettaa erilaiseen asemaan muun aatteellisen tai elämänkatsomuksellisen lehdistön kanssa. Seurakuntalehti ei sisällä aineistoa, joka on rikollista tai hyvän tavan vastaista. 5. Pastoraalinen ohje vapaamuotoisesta rukouksesta parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan kirkkotilan käyttäminen Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan äänestyksen jälkeen, että Hyvinkään seurakunnan kirkkotiloja voidaan käyttää parisuhteensa rekisteröineiden kanssa pidettävään rukoushetkeen, jossa rukoillaan näiden ihmisten kanssa ja heidän puolestaan piispainkokouksen antamaa ohjetta yksiselitteisesti noudattaen. Kirkkoherra käy ennen rukoushetkeä keskustelun rukoushetkeen osallistuvan oman tai muun seurakunnan työntekijän kanssa ja valvoo ohjeen kaikenpuolista, ehdotonta noudattamista. 6. Puolimatkan hautausmaan kameravalvonnan hankinta Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan keskeyttää hankinnan. Keskeytyksen perusteena olivat annettujen tarjousten hinnat, jotka oleellisesti ylittivät talousarviossa hankkeelle varatun määrärahan.

10 Kirkkovaltuusto Kiinteän ja irtaimen omaisuuden tarkastusryhmän valinta Kirkkoneuvosto valitsi tarkastusryhmään luottamushenkilöistä Taisto Heimosen, Pentti Helttusen, Tuula Karhusen, Marja Oreniuksen, Jouni Pallosen ja Marja-Leena Virtasen sekä virkamiehet Ilkka Järvinen, Jouni Lätti, Olli-Petri Halme ja Markku Husso. 8. Rauhannummen krematorio-osan rakennustöiden urakoitsijoiden valinta Kirkkoneuvosto valitsi kokouksessaan osaurakoiden toimittajat seuraavasti: LVI-urakoitsija LVI-Ropponen Oy, sähköurakoitsija EMC-Talotekniikka Oy, asbestiurakoitsija Suomen Asbestitekniikka Oy ja bitumikattourakoitsija Nordig Waterproofing Oy. 9. Nuorisotyönohjaaja Olli Uotilan irtisanoutuminen ja viran haettavaksi julistaminen Kirkkoneuvosto myönsi kokouksessaan Olli Uotilalle eron virastaan lukien. Virka päätettiin samassa kokouksessa julistaa haettavaksi. 10. Vokaatio ja virkamääräyspyyntö teologian maisteri Auli Saarsalmi-Paalasmaalle Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan , että mikäli Juha Koivulahti irtisanoutuu IV kappalaisen virasta alkaen kirkkoneuvosto esittää vokaatiota teologian maisteri Auli Saarsalmi-Paalasmaalle Hyvinkään seurakuntaan ja pyytää hänelle virkamääräystä mahdollisesta pappisvihkimyksestä lukien Hyvinkään seurakunnan vs. I seurakuntapastoriksi. Virkamääräystä esitetään siihen saakka kunnes seurakunnan IV kappalaisen virka on vakinaisesti täytetty. 11. Lausunto Uudenmaan sairaalasielunhoitotyön seurakuntainliiton perussäännön päivityksestä Kirkkoneuvosto totesi kokouksessaan , että seurakuntainliiton harjoittama sairaalasielunhoitotyö on organisoitu hallinnollisesti liian raskaalla mallilla. Kirkkoneuvosto esittää, että seurakuntainliitto ryhtyy valmistelemaan kyseisen sairaalasielunhoitotyön organisoimista KL 12 mukaiseksi. 12. Lausunto Hyvinkään keskustaajaman osayleiskaavaehdotuksesta Kirkkoneuvosto toteaa lausuntonaan, että seurakunnalla ei ole huomauttamista keskustaajaman osayleiskaavasta. Lisäksi kirkkoneuvosto toteaa lausunnossaan, että seurakunta pitää erittäin perusteltuna ja tärkeänä sitä, että keskustan keskeistä pääliikenneväylää Hämeenkadun ja Uudenmaankadun välillä ei katkaista. 13. Papiston virkojen hoitajat ja työalat syksyllä 2011 Papiston henkilö- ja työalatilanne syksyllä 2011 ohessa erillisenä liitteenä. Seuraava kokous Seuraava kirkkovaltuuston kokous on Vuoden 2012 kirkkovaltuuston kokoukset ovat ma (kirkolliskokousedustajien ja hiippakuntavaltuutettujen vaalikokous), ke 30.5., ke ja ke

11 Kirkkovaltuusto Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja antoi valitusosoituksen. Kokous päätettiin virteen 566.

12 VALITUSOSOITUS Kirkkovaltuusto Pykälä 46 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 5 :n mukaan saa tehdä kirkollisvalitusta eikä hallintolainkäyttölain 5 :n 1 momentin nojalla ryhtyä julkisista hankinnoista annetun lain mukaiseen hakemusmenettelyyn, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät Kirkkolain 24 luvun 14 :n 3 mom:n, Hallintolainkäyttölain 5 :n 2 mom:n, Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Hankintaa koskevista seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 14 :n nojalla saa tehdä kirkollisvalitusta sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) vastainen, jos asian tutkiminen kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan. Pykälät VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Helsingin hallinto-oikeus Käyntiosoite: Ratapihantie 9, HELSINKI Postiosoite: PL 120, HELSINKI Telekopio: (09) Sähköposti: helsinki.hao@om.fi Kirkollisvalitus, pykälät Hallintovalitus, pykälät Kirkollisvalitus alistusasiassa Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Espoon hiippakunnan tuomiokapituli, pykälät Valitusaika 30 päivää 30 päivää Valitusaika 30 päivää Käyntiosoite: Kotikyläntie 3, ESPOO Postiosoite: PL 203, ESPOO Telekopio: (09) Sähköposti: espoo.tuomiokapituli@evl.fi Kirkkohallitus, pykälät 30 päivää PL 185 (Satamakatu 11), HELSINKI Telekopio (09) Sähköposti: kirkkohallitus@evl.fi Opetusministeriö, pykälät PL 29 (Meritullinkatu 10), VALTIONEUVOSTO Telekopio: 09) (kirjaamo) Sähköposti: opmkirjaamo@minedu.fi 30 päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista.

13 Kirkkovaltuusto Valituskirjelmä Valituskirjelmän sisältö ja allekirjoittaminen Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmän liitteet Valituskirjelmään on liitettävä päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja. Valitusasiakirjojen toimittaminen Hankinta-asian saattaminen markkinaoikeuden käsiteltäväksi Valitusasiakirjat on toimitettava valitusajassa päätöksessä mainitulle valitusviranomaiselle. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. H a k e m u s o s o i t u s Asian saattaminen markkinaoikeuden käsiteltäväksi Se, jota asia koskee, voi saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Pykälät Hakemuksen tekeminen Hakemus on tehtävä kirjallisesti. Hakijan on ennen hakemuksen toimittamista markkinaoikeudelle ilmoitettava hankintayksikölle kirjallisesti aikeestaan panna asia vireille markkinaoikeudessa. Hakemus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon hänen sulkemisestaan tarjouskilpailusta ja sulkemisen perusteista tai tarjouskilpailun ratkaisusta ja sen perusteista sekä kirjallisen ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuteen (hakemusosoitus). Ehdokkaan tai tarjoajan katsotaan saaneen tiedot ja hakemusosoituksen tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua niiden lähettämisestä. Markkinaoikeuden yhteystiedot Hakemus on toimitettava markkinaoikeudelle osoitettuna osoitteeseen: Postiosoite: PL 118, HELSINKI Käyntiosoite: Erottajankatu 1 3, Helsinki Telekopionumero: (09) Lisätietoja Oikeudenkäyntimaksu Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/1993) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksu hallinto-oikeudessa 80 euroa ja markkinaoikeudessa 200 euroa, jollei lain 6 tai 7 :stä muuta johdu. Yksityiskohtainen valitusosoitus / hakemusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2015. Ensimmäisen pykälän numero:

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2015. Ensimmäisen pykälän numero: NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 1/2015 Ensimmäisen pykälän numero: 23 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 ( 8) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 ( 8) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 Sivu 1 ( 8) Kokousaika Tiistai 9.2.2016 kello 18:50 19:05 Kokouspaikka Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski Läsnä Aalto, Jorma Aaltonen,

Lisätiedot

Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu 16

Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA Nro 1/2008 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(7) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Maanantai 11.2.2008 klo 18.30 19.15 Kahvi klo 18 alkaen Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu, Jämijärvellä 02.03.2016

Pöytäkirja on tarkastettu, Jämijärvellä 02.03.2016 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 02.03.2016 klo 17:30 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila Osallistujat: Henttinen Martti Hyttinen Ilkka Koivunen Leena varapj, Lahti Mariitta Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura Uusi-Rasi

Lisätiedot

Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa. poissa

Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa. poissa ESITYSLISTA Nro 4/2015 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(12) 42 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.30 19.15 Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Ahtikari

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 3/2015 17.12.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 3/2015 17.12.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) _ KOKOUSTIEDOT Aika 17.12.2015 klo 19-20.22 Paikka Seurakuntakoti _ OSALLISTUJAT läsnä poissa Kinnula Matti jäsen pj. x Soutukorva Johanna jäsen vpj. x 37- Hemminki

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2016. Ensimmäisen pykälän numero:

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2016. Ensimmäisen pykälän numero: NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 3/2016 Ensimmäisen pykälän numero: 17 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

Pöytäkirjan Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä Hartolan kirkkoherranvirastossa

Pöytäkirjan Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä Hartolan kirkkoherranvirastossa 1 Kokouskutsu Kokousaika Torstai 03.11.2011. klo 18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Hartolan seurakuntatalo 1. Kokouksen avaus 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjan tarkastajat 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

Maanantai 13.2.2012 klo 18.30 19.30. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa

Maanantai 13.2.2012 klo 18.30 19.30. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa ESITYSLISTA Nro 1/2012 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(9) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Maanantai 13.2.2012 klo 18.30 19.30 Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Ahtikari Markku

Lisätiedot

Läsnä Vesa Järvinen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Boren Kalevi Hanhinen Vuokko Heikkilä Hannu Kemppi

Läsnä Vesa Järvinen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Boren Kalevi Hanhinen Vuokko Heikkilä Hannu Kemppi 1 Pöytäkirja 3 / 2014 Aika Keskiviikko 29.10.2014 klo 18.03 19.33 Paikka Seurakuntatalo, Kirkkotie 2, Sali 1 Läsnä Vesa Järvinen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Boren Kalevi Hanhinen Vuokko Heikkilä

Lisätiedot

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 19.12.2013. Pöytäkirja 5 / 2013. Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 19.12.2013. Pöytäkirja 5 / 2013. Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30 1 Pöytäkirja 5 / 2013 Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30 Paikka Seurakuntatalo, Kirkkotie 2, Sali 1. Läsnä Poissa Vesa Järvinen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Boren Kalevi Hanhinen Vuokko Heikkilä

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2011 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 33 28.12.2011

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2011 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 33 28.12.2011 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 33 KOKOUSAIKA Keskiviikko kello 18.00-19.50 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntatalo, Kummunkatu 19 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hirvonen Sini, varajäsen (Heikkinen-Rummukainen

Lisätiedot

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 4/11.10.2010 Kirkkoneuvoston taloudellisen jaosto. Kokousaika 11.10.2010 klo 9.00-12.08

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 4/11.10.2010 Kirkkoneuvoston taloudellisen jaosto. Kokousaika 11.10.2010 klo 9.00-12.08 Kokousaika 11.10.2010 klo 9.00-12.08 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo Läsnä Poissa Muut läsnäolijat: Rauni Salmela, puheenjohtaja Olli Lehtinen, jäsen Anneli Tervo, jäsen Pirkko Riihimäki, jäsen Hannu

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

PL 59 (Kirkkokatu 3) 29201 Harjavalta 044-7356761 evl-harjavalta@evl.fi tai pirjo.vataja@evl.fi www.harjavallanseurakunta.fi KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

PL 59 (Kirkkokatu 3) 29201 Harjavalta 044-7356761 evl-harjavalta@evl.fi tai pirjo.vataja@evl.fi www.harjavallanseurakunta.fi KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 HARJAVALLAN SEURAKUNTA PL 59 (Kirkkokatu 3) 29201 Harjavalta 044-7356761 evl-harjavalta@evl.fi tai pirjo.vataja@evl.fi www.harjavallanseurakunta.fi PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 AIKA Maanantai 24.11.2014

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta ESITYSLISTA 1/ Kirkkovaltuusto

Kangasalan seurakunta ESITYSLISTA 1/ Kirkkovaltuusto Kangasalan seurakunta ESITYSLISTA 1/2013 1 KUTSU Kangasalan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään Suoraman seurakuntakeskuksessa 22.1.2013 klo 19. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: liite

Lisätiedot

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 7/2017 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (8) 170 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 26.7.2017 klo 16 18.10 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko 3.6.2015 klo 18.30 20.10. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa. poissa

Keskiviikko 3.6.2015 klo 18.30 20.10. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa. poissa ESITYSLISTA Nro 3/2015 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(11) 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 3.6.2015 klo 18.30 20.10 Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Ahtikari

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto 20.1.2016 1/2016

Seurakuntaneuvosto 20.1.2016 1/2016 1 PÖYTÄKIRJA 1/2016 Aika Ke 20.1.2016 klo 18.00-18.53 Paikka Läsnä POISSA Lisäksi läsnä Tuupovaaran seurakuntatalo, Koulutie 10, 82730 TUUPOVAARA Anne Angervo, vt. kirkkoherra Piipponen Jorma Röning Mirja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN SEURAKUNTA / Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 2 2012

MYRSKYLÄN SEURAKUNTA / Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 2 2012 Myrskylän seurakunta/kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 2-12 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA / Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 2 2012 Aika: Paikka: ma 13.2.2012 klo 19.00 alkavan kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston

Lisätiedot

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2010 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.10.2010 sivu 1

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2010 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.10.2010 sivu 1 KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2010 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.10.2010 sivu 1 Paikka ja kellonaika: Kylmäkosken seurakuntatalo klo 17.00. ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto 1/2016 18.5.2016 1-10 / sivut 1-8

Kirkkovaltuusto 1/2016 18.5.2016 1-10 / sivut 1-8 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 18.5.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä 18 /19: Alanen Margit Heiska Virve Härkki Leena Järvi Raili vara (Kauppila Eero) Karjalainen Anni Lammi Tiina Leppänen

Lisätiedot

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 3/

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 3/ Kirkkovaltuuston kokous 3/2016 KOKOUSKUTSU Kokousaika Torstaina 3.11.2016 klo 18.00 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo, Sali 1 Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahti Mariitta kirkkov. vpj poistui klo 20:30 104

Lahti Mariitta kirkkov. vpj poistui klo 20:30 104 1 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 13.11. 2013 klo 18 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila LÄSNÄ: Harhala Tauno Husari Salme Koivumäki Anu Koivuniemi Olavi Lehtiö Helena Leppihalme Aili Virtanen Pentti Pitkänen Jorma varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto 6/2015 17.12.2015 52-62 / sivut 41-50

Kirkkovaltuusto 6/2015 17.12.2015 52-62 / sivut 41-50 KOKOUSAIKA: Torstai 17.12.2015 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä 17 /19: Alanen Margit Hakala Taina Haveri Juhani Heiska Virve Härkki Leena Karjalainen Anni Kauppila Eero Lammi Tiina Leppänen

Lisätiedot

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO 2.10.2013 32. ALN 52 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille 26.9.2013.

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO 2.10.2013 32. ALN 52 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille 26.9.2013. ALUENEUVOSTO 2.10.2013 32 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS ALN 51 Puheenjohtaja avasi kokouksen ja piti alkuhartauden. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ALN 52 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(10) Perheneuvontatyön johtokunta Kokous 12.2.2015. Jäsenet Käpylä, Tarja puheenjohtaja

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(10) Perheneuvontatyön johtokunta Kokous 12.2.2015. Jäsenet Käpylä, Tarja puheenjohtaja TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(10) Aika Paikka 12.2.2015 klo 17:15-18:00 Perheasiain neuvottelukeskus Osallistujat Jäsenet Käpylä, Tarja puheenjohtaja Hankela, Jussi Karhola, Anne

Lisätiedot

jäsen, kirkkoneuvoston vpj

jäsen, kirkkoneuvoston vpj IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 87 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 30.09.2015 kello 16.00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit Haveri Juhani Karjalainen Anni Majalahti Auli Mattila Esko Salo Miikka

Lisätiedot

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1 ESITYSLISTA ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 1/2016 AIKA: Maanantai 15.2.2016 klo 18.00 19.27 PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä Anne- paikalla Katila Anne - paikalla Katila

Lisätiedot

KYMIN SEURAKUNTA 1 (8) 3/2010 SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

KYMIN SEURAKUNTA 1 (8) 3/2010 SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA KYMIN SEURAKUNTA 1 (8) 3/2010 Aika Keskiviikko 21.4.2010 KLO 18.00 Paikka Karhulan seurakuntakeskus Läsnä Tanska Juha puheenjohtaja Raanti Seppo varapuheenjohtaja Marjaana Suurnäkki sihteeri Taavitsainen

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2016

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2016 NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 1/2016 Ensimmäisen pykälän numero: 1 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Ylistaron kappelineuvosto

PÖYTÄKIRJA. Ylistaron kappelineuvosto 1 PÖYTÄKIRJA Ylistaron kappelineuvosto NRO 4/2015 AIKA: 4.6.2015 kello 18:00 (kahvi ennen kokousta) PAIKKA: Ylistaron kappeliseurakunnan virastotalon kokoushuone LÄSNÄ: Jari Heiska - paikalla Ville Karhu

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1/2016 1. Seurakuntaneuvosto 1-10 9.2.2016 KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Aika: Tiistai 9.2.

ESITYSLISTA 1/2016 1. Seurakuntaneuvosto 1-10 9.2.2016 KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Aika: Tiistai 9.2. ESITYSLISTA 1/2016 1 KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 9.2.2016 klo 18 - Paikka: Korson seurakunnan kirkkosali II Osallistujat: Yrjölä Pirkko puheenjohtaja Heikinheimo Kirsi Klemetti

Lisätiedot

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka nro 3/2010 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 22 SIVLTK 23 SIVLTK 24 SIVLTK 25 SIVLTK 26 Kokouksen järjestäytyminen Taloustilanne Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi

Lisätiedot

Heikinheimo Kirsi, Norvanto Jukka, Piirainen Esa, Puskala Jani, Salminvuo Mia, Vasarainen Merja-Liisa

Heikinheimo Kirsi, Norvanto Jukka, Piirainen Esa, Puskala Jani, Salminvuo Mia, Vasarainen Merja-Liisa PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 9.2.2016 klo 18-19.35 Paikka: Korson seurakunnan kirkkosali II Osallistujat: Yrjölä Pirkko puheenjohtaja Heikinheimo Kirsi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 91 Kirkkoneuvosto 12/ / sivut 91-97

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 91 Kirkkoneuvosto 12/ / sivut 91-97 IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 91 KOKOUSAIKA: 20.11.2018 kello 16:30 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit Hakala Taina Haveri Juhani Majalahti Auli kirkkovaltuuston pj. Mansoniemi Juha

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN

LUOTTAMUKSELLINEN LUOTTAMUKSELLINEN Lempäälän seurakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto 20.8.2019 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot

Lisätiedot

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2008 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTO

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2008 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTO LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2008 1 (9) Aika: Tiistai 9.12.2008 Paikka: Langinkosken kirkon Toivonsali Läsnä: Mika Arola Harri Hernesmaa Kyllikki Honkanen Aimo Ilomäki Seppo Karjalainen Jari Lippo

Lisätiedot

68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN, PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN JA ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN, PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN JA ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KYMIN SEURAKUNTA 1 (10) 7/2010 Aika Keskiviikki 27.10.2010 klo 18.00 Paikka Karhulan seurakuntakeskus, kokousali Läsnä Juha Tanska kirkkoherra Onnela Sari sihteeri Taavitsainen Marjukka jäsen Oksanen Heikki

Lisätiedot

VANTAANKOSKEN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON SÄHKÖPOSTIKOKOUS. Sähköpostikokous

VANTAANKOSKEN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON SÄHKÖPOSTIKOKOUS. Sähköpostikokous Seurakuntaneuvosto 20.3.2015 sivu 1 (9) VANTAANKOSKEN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON SÄHKÖPOSTIKOKOUS Aika 20.3.2015 klo 16.00 Paikka Sähköpostikokous Osallistujat: Ahlroth Riitta Huvila Raimo Koivula

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu 10.12.2015 ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi.

Pöytäkirja on tarkastettu 10.12.2015 ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. JUVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 /2015 Kirkkovaltuusto Aika 09.12.2015 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntatalo, Pyhän Ristin Sali, Virastotie 2 Läsnäolo Jäsenet: Läsnä Poissa Ahonen Minna Ahonen Paavo Grün

Lisätiedot

Koivisto Päivi Kälviäinen Sakari Leppänen Pertti. Raskinen Marjatta. Sipiläinen Jouni Viljakainen Hannele

Koivisto Päivi Kälviäinen Sakari Leppänen Pertti. Raskinen Marjatta. Sipiläinen Jouni Viljakainen Hannele ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 2/2009 Sivu 1 (7) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika tiistaina klo 17.00 18.30 Paikka Myllykosken seurakuntatalo Läsnä et Suutari Olavi Huovila Juhani Halme Terttu

Lisätiedot

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 1/9.3.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 1/9.3.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto Kokousaika ma 9.3.2011 klo 9.30 12.45 Kokouspaikka: Hartolan seurakuntatalo, kabinetti 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kappelineuvosto

PÖYTÄKIRJA. Kappelineuvosto 1 ESITYSLISTA Kappelineuvoston kokous 5/2016 PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 5/2016 AIKA: Perjantai 16.9.2016 klo 18.00 18.35 PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä Anne - paikalla Katila Anne

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 2/2016

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 2/2016 NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 2/2016 Ensimmäisen pykälän numero: 1 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

TORNION SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 22.03.2016 03/2016

TORNION SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 22.03.2016 03/2016 ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 22.03.2016 03/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu 1 Pvm 29.03.2016 OSALLISTUJAT JÄSENET Martti Puontila kirkkoherra, pj. Juha Berg jäsen POISSA Marja-Liisa Husa Toivo Höynälä Sari Juntura

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA KESKIVIIKKONA 4.1.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Pöytyän seurakuntakoti SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET Matti Kaipainen pj Sirpa Kangas vpj Seija Toivonen Harri Auranen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1. Kokousaika: Ke klo Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3

Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1. Kokousaika: Ke klo Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 LOPEN SEURAKUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1 Kokousaika: Ke 12.10.2016 klo 18.00 Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 Asialuettelo 131 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (7)

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (7) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (7) Aika: Keskiviikko 27.3.2013 kello 16.30-17.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Hannu Marttila puheenjohtaja Kaisa Rönkä varapuheenjohtaja Seppo Eerola

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2015 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 2. Hakoniemen leirikeskus, Hakoniementie 24, Kankaanpää

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2015 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 2. Hakoniemen leirikeskus, Hakoniementie 24, Kankaanpää KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 2/2015 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 2 Aika: 20.5.2011 klo 17.00 17.50 Paikka: Hakoniemen leirikeskus, Hakoniementie 24, Kankaanpää Läsnä: Tuori Paavo puheenjohtaja Marja Ahokangas

Lisätiedot

SIMON SEURAKUNTA ESITYSLISTA Nro Kirkkovaltuusto Pvm /2019

SIMON SEURAKUNTA ESITYSLISTA Nro Kirkkovaltuusto Pvm /2019 ESITYSLISTA Nro Kirkkovaltuusto Pvm 09.01.2019 1/2019 Aika 09.01.2019 klo 19.00 20.03, Simontie 6 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 09.01.2019 1 OSALLISTUJAT Jäsenet Isokääntä Arto jäsen Pirneskoski Toivo jäsen Kaukoniemi

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA MAANANTAINA 14.12.2015 klo 18.00 (KOKOUSPAIKKA Pöytyän seurakuntatalo, rippikoululuokka SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / Matti Kaipainen pj VARAJÄSENET Sirpa Kangas vpj Harri

Lisätiedot

Seurakuntatalo, PIENI SALI

Seurakuntatalo, PIENI SALI HARJAVALLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA PL 59 (Kirkkokatu 3) 29201 Harjavalta 044-7356 761 evl-harjavalta@evl.fi tai pirjo.vataja@evl.fi (poissaolot) www.harjavallanseurakunta.fi KIRKKOVALTUUSTO 2/2013 AIKA

Lisätiedot

KOKOUSAIKA KESKIVIIKKO 27.1.2016 KLO 16.00 16.47

KOKOUSAIKA KESKIVIIKKO 27.1.2016 KLO 16.00 16.47 _ KOKOUSAIKA KESKIVIIKKO 27.1.2016 KLO 16.00 16.47 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti KUTSUTUT / PAIKALLA OLLEET Jäsenet: henkilökohtaiset varajäsenet: x Arja Huuskonen, khra, puheenjohtaja -Jarkko Rekonen, varapuheenjohtaja.

Lisätiedot

Asiat käsitellään esityslistan esittämässä järjestyksessä. Kolehtisuunnitelma on laadittu touko-elokuulle. (ks. liite 1)

Asiat käsitellään esityslistan esittämässä järjestyksessä. Kolehtisuunnitelma on laadittu touko-elokuulle. (ks. liite 1) HARJAVALLAN SEURAKUNTA PL 59 (Kirkkokatu 3) 29201 Harjavalta 044 7356 780 pirjo.inkinen@evl.fi www.harjavallanseurakunta.fi PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 4/2015 AIKA Maanantai 20.4.2015 klo 17.30 18.10 PAIKKA

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4/2014

KIRKKONEUVOSTO 4/2014 HARJAVALLAN SEURAKUNTA PL 59 (Kirkkokatu 3) 29201 Harjavalta 044-7356761 evl-harjavalta@evl.fi tai pirjo.vataja@evl.fi www.harjavallanseurakunta.fi PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 4/2014 AIKA MAANANTAI 28.04.2014

Lisätiedot

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTO

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTO LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (9) Aika: Tiistai 10.3.2015 klo 18.00-19.15 Paikka: Langinkosken kirkon Toivonsali Läsnä: Päivi Harsia Pirjo Hellgren Aimo Ilomäki Ville Mielonen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO ALN 41 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO ALN 41 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille ALUENEUVOSTO 15.8.2013 26 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS ALN 40 Puheenjohtaja avasi kokouksen ja piti alkuhartauden. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ALN 41 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty

Lisätiedot

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 3/2016 1 (11) 6.4.2016

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 3/2016 1 (11) 6.4.2016 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 3/2016 1 (11) AIKA Keskiviikko klo 16.30 17.25 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄ POISSA Lieksan seurakuntatalo Lea El Bardi, pj Matti Hokkanen Tiina Ihalainen Maija Ikonen Marja Kettunen

Lisätiedot

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) SEURAKUNTANEUVOSTO

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) SEURAKUNTANEUVOSTO LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00-18.35 Paikka: Langinkosken kirkon Toivonsali Läsnä: Pirjo Hellgren Aimo Ilomäki Jari Lippo Pekka Mättö Silja Neiglick

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 1 /

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 1 / KOKOUSKUTSU Kokousaika Torstai 12.1.2017 klo 18 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjan tarkastajat 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2012

VUOSAAREN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2012 VUOSAAREN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika: ma 11.6.2012 klo 18 (yhteinen kahvihetki klo 17.30 alkaen) Paikka: Vuosaaren kirkon Taivaanranta-sali, Satamasaarentie 7 Läsnä: Mäkelä Jussi,

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2013

VUOSAAREN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2013 VUOSAAREN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kokousaika: ma 25.2.2013 klo 18 (yhteinen kahvihetki klo 17.30 alkaen) Paikka: Vuosaaren kirkon Taivaanranta-sali, Satamasaarentie 7 Läsnä: Mäkelä Jussi,

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

ESITYSLISTA 6/ Seurakuntaneuvosto KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Aika: Keskiviikko 24.9.

ESITYSLISTA 6/ Seurakuntaneuvosto KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Aika: Keskiviikko 24.9. ESITYSLISTA 6/2015 1 KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 24.9.2015 klo 17 Paikka: Korson seurakunnan kirkkosali II Osallistujat: Yrjölä Pirkko puheenjohtaja Heikinheimo Kirsi

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA KONSERNIJAOSTO Kokouspäivä 3.6.2015 Pykälät 37-41 Sivut 1-11 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Todetaan kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Vaara-Karjalan seurakunta 1 PÖYTÄKIRJA 9/2012 Aika 12.12.2012 klo 18.00-18.55 Paikka Tuupovaaran seurakuntatalo, Koulutie 10, 82730 TUUPOVAARA Läsnä Angervo Anne, vs. kirkkoherra, puheenjohtaja Jeskanen

Lisätiedot

jäsen, kirkkoneuvoston vpj kirkkovaltuuston vpj (poistui paikalta 119 aikana)

jäsen, kirkkoneuvoston vpj kirkkovaltuuston vpj (poistui paikalta 119 aikana) IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 112 KOKOUSAIKA: Torstai 3.12.2015 kello 16.30 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit Hakala Taina Haveri Juhani Majalahti Auli Mansoniemi Juha Mattila Esko

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA KESKIVIIKKONA 25.5.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Yläneen seurakuntatalo SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET Matti Kaipainen pj Sirpa Kangas vpj Seija Toivonen Harri Auranen

Lisätiedot

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä sivu 1

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä sivu 1 KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 18.5.2011 sivu 1 Paikka ja kellonaika: Kylmäkosken seurakuntatalo klo 16.00. ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Kirkkoneuvosto. KESKIVIIKKONA klo Pöytyän seurakuntatalo

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Kirkkoneuvosto. KESKIVIIKKONA klo Pöytyän seurakuntatalo KOKOUSAI KA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET KESKIVIIKKONA 21.3.2018 klo 18.00 Pöytyän seurakuntatalo Jäsenet Varajäsenet Matti Kaipainen pj Mikko Nurmi vpj Hannu Ketola Lassi Arvola

Lisätiedot

KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2015 1 ( 10 ) Läsnä Rönkä Kaisa jäsen, puh.joht., srk-neuvoston varapuh. joht. Hämäläinen Onni Kekkonen Antero

KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2015 1 ( 10 ) Läsnä Rönkä Kaisa jäsen, puh.joht., srk-neuvoston varapuh. joht. Hämäläinen Onni Kekkonen Antero KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2015 1 ( 10 ) 24.4.2015 Aika Torstai 23.4.2015 klo 16.30 17.15 Paikka Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä Rönkä Kaisa, puh.joht., srk-neuvoston varapuh. joht.

Lisätiedot

/ 2016 / Pöytäkirja on yleisesti nähtävillä välisen ajan. Todistaa: Esko Mattila, kirkkoherra

/ 2016 / Pöytäkirja on yleisesti nähtävillä välisen ajan. Todistaa: Esko Mattila, kirkkoherra 99-103 / sivut 70-76 70 KOKOUSAIKA: Perjantai 21.10.2016 kello 16.00 KOKOUSPAIKKA: Koivikon leirikeskus, päärakennus Läsnä: Hakala Taina Alanen Margit Haveri Juhani Mansoniemi Juha Tuohitaival Irma Mattila

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

PUOLANGAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

PUOLANGAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Aika Maanantaina 13.2.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntakeskus, Kirkkokatu 1, Puolanka Marjatta Mikkonen, puheenjohtaja Miia Haapalainen Terttu Herukka Pirjo-Riitta Kinnunen Arto Korkatti Reijo Mikkonen

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 16.12.2013 klo 15.30 15.50 Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä

Lisätiedot

Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa

Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa ESITYSLISTA Nro 1/2017 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(11) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 11.1.2017 klo 18.30 19.00 Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Ahtikari Markku

Lisätiedot

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3 KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA torstaina 12.11.2015 klo 19.00 (KOKOUSPAIKKA Pöytyän seurakuntatalo, rippikoululuokka SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / Matti Kaipainen pj VARAJÄSENET Sirpa Kangas vpj Harri Auranen

Lisätiedot

Ihanamäki Johanna. Kujansuu Samuli. Sällilä Raimo

Ihanamäki Johanna. Kujansuu Samuli. Sällilä Raimo KOKOUSAIKA: Keskiviikko 01.11.2017 klo 18:00 KOKOUSPAIKKA: Vanha pappila Osallistujat: Henttinen Martti Hyttinen Marjatta vara Esa Vuorenmaa Ihanamäki Johanna Koivumäki Anu 109-116 poistui klo 20:45 Koivunen

Lisätiedot

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.4.2011 sivu 1

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.4.2011 sivu 1 KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.4.2011 sivu 1 Paikka ja kellonaika: Kylmäkosken seurakuntatalo klo 17.30. ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 35 Kirkkoneuvosto 6/ / sivut vs. kirkkoherra, puheenjohtaja

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 35 Kirkkoneuvosto 6/ / sivut vs. kirkkoherra, puheenjohtaja IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 35 KOKOUSAIKA: 26.4.2018 kello 19:00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit Hakala Taina Haveri Juhani Majalahti Auli kirkkovaltuuston pj. Mansoniemi Juha

Lisätiedot

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 2/28.4.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 2/28.4.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto Kokousaika ma 28.4.2011 klo 9.00 11.10 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo, kabinetti 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi.

Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi. 392/2016 23 Helsingin seurakuntien vuositilasto 2015 Päätösehdotus Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi. Päätös Merkittiin tiedoksi. Selostus Helsingin seurakuntayhtymän

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto 2/2016 16.3.2016 7

Kirkkovaltuusto 2/2016 16.3.2016 7 Kirkkovaltuusto 2/2016 16.3.2016 7 Paikka ja aika Seurakuntatalo Vihti, keskiviikko 16.3.2016 klo 18.00 20.00. Läsnäolevat jäsenet Ali-Mattila Liisa poistui klo 19.40 pykälän 13 aikana. Brännare Anna-Leena

Lisätiedot

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 4/

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 4/ Kirkkovaltuuston kokous 4/2015 KOKOUSKUTSU Kokousaika Torstaina 10.12.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo, Sali 1 Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA KESKIVIIKKONA 26.10.2016 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Pöytyän seurakuntatalo SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET Matti Kaipainen pj Sirpa Kangas vpj Seija Toivonen Harri Auranen

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2015. Ensimmäisen pykälän numero:

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2015. Ensimmäisen pykälän numero: NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 3/2015 Ensimmäisen pykälän numero: 31 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

Keravan seurakuntakeskus, Papintie 2-6, Kerava 12.5.2016 klo 18.30-19.52

Keravan seurakuntakeskus, Papintie 2-6, Kerava 12.5.2016 klo 18.30-19.52 Pöytäkirja Osallistujat: Hammarberg Tarja Haukkavaara Essi Honkasalo Ossi Hynynen Liisa Jaatinen Antti Kaikkonen Elina Kiiski Aarne Lahtinen Ulla Laiho Pirkko Laitinen Marja Riitta Liimatainen Seija Keravan

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19 Kirkkovaltuusto 3/ / sivut 19-25

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19 Kirkkovaltuusto 3/ / sivut 19-25 IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 29.11.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä 19/19 Alanen Margit Leppänen Reijo Heiska Virve Salo Miikka Salo Eija Talonen Tuula

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4/2013

KIRKKONEUVOSTO 4/2013 HARJAVALLAN SEURAKUNTA PL 59 (Kirkkokatu 3) 29201 Harjavalta 044-7356761 evl-harjavalta@evl.fi tai pirjo.vataja@evl.fi www.harjavallanseurakunta.fi PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 4/2013 AIKA MAANANTAI 27.5.2013

Lisätiedot

INARIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 2/2015 KOKOUSKUTSU

INARIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 2/2015 KOKOUSKUTSU KIRKKOVALTUUSTO 2/2015 KOKOUSKUTSU Inarin seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään, jos Jumala niin suo, tiistaina 15. joulukuuta 2015 klo 18.00 Ivalon kirkon seurakuntasalissa. Tuntia aikaisemmin

Lisätiedot