NUMMENMÄEN PIENTALOT RY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NUMMENMÄEN PIENTALOT RY"

Transkriptio

1 NUMMENMÄEN PIENTALOT RY Pakan asukkaiden asialla vuodesta toimintavuosi Tiedotus- ja jäsenlehti 2/2015 Tässä numerossa: Nummenpakanviikko 2015 Kesäretki Korkeasaareen Kevätkokouksen kuulumiset

2 Hyvä koti ansaitsee hyvän myyjän. Ota yhteyttä! Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen asiakkaana saat käyttöösi maan parhaan ja luotettavimman kiinteistönvälitysketjun palvelut ja osaamisen. OP-Kiinteistökeskus on Suomen suurin kiinteistönvälitysketju ja niin myös Turun Talousalueella. Saat aina ammattitaitoisen, alueesi tuntevan välittäjän palvelukseesi. Ota rohkeasti yhteyttä, saat nopeasti arvion asunnostasi, henkilökohtaisen välitystarjouksen ja suunnitelman kotisi myyntiin. Anne Konstari Kiinteistönvälittäjä LKV Puh Yhdessä hyvä tulee Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy

3 Kevätkokous 2015 Ennen kokousta juotiin kahvit ja Maalitukun nuorempi väki kertoi uutuuksista talon ja pihan kunnostukseen, uusista maaleista ja jopa asfaltinpaikkausaineista. Varapuheenjohtaja Reijo Aulio avasi varsinaisen kokouksen kertomalla, että hallituksen puheenjohtaja Matti Vainio on eronnut tehtävästään. Myös viime syksynä uutena hallitukseen valittu Henriikka Langén on perhesyistä jättänyt hallituspaikkansa. Tulevana syksynä on täydennyksen aika. Kokous sujui leppoisasti, toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin ja tili- ja vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Pakan parlamentti antoi vinkkejä, mistä Nummenpakanviikolla olisi hyvä keskustella päättäjien kanssa. Turku Energia, kaavoitus, kaupungin puutarhaosasto ja liikenne ovat toivomuslistalla Saa nähdä keitä paneelissa on tentittävänä. O menapuita leikattiin Kotimäenkadulla Pentin päivänä, On peräti iloinen asia, että omenapuiden leikkausopastuksemme on saavuttanut ihan valtakunnallista kiinnostusta. Tänä vuonna yhden jäsenemme vanhemmat tulivat Karkkilasta Pakalle kuulemaan puutarhurimme Juhani Lyytisen leikkaamisoppeja. Vierailijoilla oli omenapuuvalokuvat mukana ja heitä neuvottiin miltei kädestä pitäen miten uusia omenapuita kuuluu leikata. Varsinainen työnäytöskin kuului ohjelmaan, ja yhteistuumin katsastettiin mitkä oksat tarjolla olleesta omenapuusta pitäisi leikata. Kiitokset omenapuun omistajille että omassa karsintasavotassaan jättivät yhden omenapuistaan harjoituskappaleeksi. Valmiiksi se ei tullut.

4 Pakan omat jäsenetuliikkeet Turun Hopea Oy Tammitie 5, 20 % alennus Turun Maalitukku Oy Teollisuuskatu 44 If Turvakauppa Hämeentie 35, 10 % alennus Turun Kotipesula Ruunikkokatu 3, 10 % alennus Kukkakauppa Nummen Narsissi Vanha Hämeentie 29 ATV Pläkkikaupunginkatu 25 Säiliöykköset Öljysäiliöiden kunnostus ja tarkastus, alennus15 %, P Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy LKV Anne Konstari LKV, P Jäsenalennus palkkiosta10 % tai sop. mukaan Monipalvelukeskus TSEMPPI Tarjous jäsenille: Polkupyörät huolletaan jäsenetuhintaan, - 10 %, Vanha Hämeentie 29 Avoinna ma - pe ja la Parturi-kampaamo Hiustoimi IRE Hämeentie 24, leikkaus 18, muut työt -10 %, myös pidennykset P Muista asioidessasi esittää jäsenkorttisi Jäsenkortin esittämällä alennusta antaa myös Turun LVI-Piste, Pansiontie 3 p Alennus on jopa 50 % tuoteryhmästä riippuen. Tarkennus OP-Kiinteistökeskus Oy LKV:n jäsenetuun: Nummenmäen Pientalot ry:n jäsenet saavat välityspalkkiostamme (vain myyntikohteet) 10 % alennuksen. Alennuksen saa esittämällä jäsenkortin. Alennus annetaan normaalista 4,96 % välityspalkkiosta. Muita alennuksia ei tällöin käytetä (esim. Osuuspankin omistajajäsenalennus 250 ). Myöskään minimipalkkiostamme 2.728,00 euroa tätä alennusta ei anneta.

5 H uomenna mennään Korkeasaareen, Korkeasaareen... kesäretkelle No, jos ei nyt ihan vielä huomenna niin kesäkuussa kuitenkin. Matkaan lähdetään lauantaina kello 8.00 Lauri Viljasen puiston laidalta Tammitieltä. Helsingissä astutaan Korkeasaaren vesibussiin kello Perillä jokaisella on tilaisuus tutustua saareen ja sen eläimiin omaan tahtiinsa. Ruokailu tapahtuu tällä kerralla oman nälän ja mielitekojen mukaan. Menomatkalla kerrotaan Korkeasaaren ateriapalveluista. Kello bussi odottaa retkeläisiä Mustikkamaalla, Korkeasaaren naapurissa, ja matka jatkuu kohti Ilolan puutarhaa ja arboretumia. Sitä ennen pysähdytään Lohjan ABC -asemalla kahvilla. Ja kotona ollaan noin kello 20. Ilolan taimiston toiminta alkoi vuonna 1989 puiden ja alppiruusujen kasvatuksella Ilolan tilan mailla. Myöhemmin taimiston toiminta on laajentunut käsittämään myös havu- ja lehtipuiden sekä perennojen kasvatuksen. Taimiston tuotteet, lähinnä havupuita, myydään suoraan tilalta asiakkaille. Ilolan maille kaivetun lammen ympäristössä sijaitsee arboretum. Retken hinta on 35 euroa yli 17-vuotiailta. Sitä nuoremmat retkeilevät ilmaiseksi. Eläkeläiset maksavat matkastaan 30 euroa. Hintaan sisältyy bussi- ja vesibussimatka ja pääsymaksut Korkeasaareen ja Ilolan puutarhaan. Retki tehdään vain, jos matkalle lähtijöitä on 20 tai enemmän. Osallistumismaksu maksetaan vasta bussissa. Varaa tasaraha mukaasi. Niitä retkeläisiä, joilla on eläkeläiskortti, pyydetään ottamaan se mukaansa. Sitovat ilmoittautumiset mennessä retken vetäjälle, Märtha Mernelle p tai sähköpostilla Ilmoita nimesi, puh.numerosi, sähköposti ja montako yli ja alle 17 vuotiasta lähtee iretkelle. - Ilmoita myös jos sinulla on eläkeläiskortti. Silloin hinta on se halvempi.

6 N U M M E N P A K A N V I I K K O Vuoden 2015 teema on ympäristö. Siihen on tähdätty myös Pakalla. Maanantai Nummenpakan kesäjuhla Juhlakulkueeseen kokoonnutaan Kaarinan VPK:n pihalla kello ja Kuuvuoren kentällä alkaa tapahtua kello 18 Ohjelmassa löytyy; niin pienille, vähän isommille kuin aikuisillekin: Pussijuoksua Yleisöjumppaa Pinssien tekoa Kasvomaalausta Nappulajalkapalloa Capoeira lajiesittely nuorille Lasten toimintakori asfalttiliituineen Rotarytoiminta esittäytyy Tietoiskuja tulevan kesän liikuntamahdollisuuksista Turussa SirkusUnionin taitelijat temppuilevat ja opettavat temppuilemaan kaverikoirat halattavina, myös Q-vuoren nuorisotalon Reddie-maskotti Kahvi-, makkara- ja vohvelipuffeteista saa lievityksen pikkunälkään ja polkupyörätkin huolletaan. Nummen kirjastossa kello Legendaarinen Aiju von Schöneman Vuokko Valkamon haastateltavana Aijun viime vuonna ilmestyneen muistelmateoksen pohjalta. Viittomakielen opiskelijat tulkkaavat tilaisuuden.

7 Tiistai Nummen perhekerhon kevätjuhla Nummen seurakuntatalon pihalla klo 9.30 Tervetuloa vanhemmat lasten kanssa, Papinkatu 2 Nummen kirjastossa luetaan ääneen Walentin Chorellin kirjaa Nokkoset kello Keskiviikko Kivaa koulussa, Nummen koulussa kello 17 Tule testaamaan lautapelitaitosi, tee löytöjä kirppikseltä, osta arpoja, nauti buffetin antimista ja nuorten artistien viihdyttävistä esityksistä. Pakan Parlamentti kokoontuu T-talossa, Vanha Hämeentie 29 kello 19 Parlamentin ohjelmasta lisää toisaalla Pihakirppispäivä Omaishoitokeskuksessa kello Vanha Hämeentie 105. On ympäristöteko tehdä kirppislöytöjä! Nummen kirjastossa jatketaan Chorellin kirjan Nokkoset ääneenlukua kello Vauvakirkko Pyhän Katariinan kirkossa klo minuutin kirkkohetki perheen pienimmille. Kirkkoherra Leena Kairavuo ja kanttori Elina Kerokoski mukana tilaisuudessa. Perhepiknik ja -vaellus Paaskunnanpuistossa Omat eväät mukaan, perillä on grilli kuumana Lapsille on metsässä Turun Ladun suunnittelema Paaskunnanpuiston korkeimmalta kalliolta aukeaa Lähtö piknikvaellukselle kello 18 Hannunkadun ja Honkatien kulmauksesta. makkaran paistoon. tarkkaavaisuuspolku. mahtava näköala!

8 Torstai Nummen kirjastossa Nokkoset -kirjan ääneenlukeminen jatkuu kello Runoilta Kuka oli Lauri Viljanen? Tule kuuntelemaan kun Kuralan Kylämäen Vanhassa Kanalassa kerrotaan Pakalta kotoisin olevasta runoilijasta ja esitetään hänen runojaan kello 18 alkaen. Illan päätteeksi on tilaisuus esittää omia tai suosikkirunoja - Tämän runon haluaisin lausua Perjantai Lauantai Vesilaitosmuseo avaa taas ovensa yleisölle, ja opas on paikalla kello 17 19, Halistentie 4 Siltatanssit Halisten vanhalla sillalla perinteiseen tapaan mutta uuden musiikin tahdissa. Maarian VPK:n soittokunta tahdittaa tanssit kello Kirpputori Lauri Viljasen puistossa Vanhan Hämeentien ja Tammitien kulmauksessa kello Tule myymään tarpeettomat tavarasi ja ostamaan uutta tilalle. Niinhän se menee! Myyntipaikkavaraukset p N u m m e nmäen Näyttämön v al o kuvanäyttel y k i r j as t os s a k o ko toukokuun

9 Lauantai jatkuu Oi ihana toukokuu! Kuralan Kylämäessä on kevättä rinnassa! Viikonlopun aikana juhlistetaan kevään tuloa ja ihastellaan puutarhan ihmeitä kello 11 17, Jaanintie 45 Hautausmaapaserus Pyhän Katariinan kirkkomaalla kello dosentti Kimmo Ikosen opastuksella. Sateen sattuessa istutaan kirkossa ja kuunnellaan oppaan kertomuksia. Kuralan Kylämäen Ystävien Lyylinpäivät Kuralassa Kahvila Omena ja Kanelissa tarjolla emäntä Lyyli Kohmon Seitsemän sortin kahvit kello 14. Lapsille hevosajelua Luontopiste lapsille Kylämäen tanhuvilla kello Ötököiden tiirailua mikroskoopilla ja askartelua. Jos Maija Mehiläinen on jo herännyt, hänetkin voi tavata. Siivoustalkoot kello Aurinkotarhassa, Hotel Caribian vieressä. Sunnuntai Oi ihana toukokuu! jatkuu Kuralan Kylämäessä kello Ekumeeninen keväinen rukouspalvelus Ravattulan muinaiskirkon raunioilla klo 14. Sen toimittavat Pyhän Birgitan ja Autuaan Hemmingin ja ortodoksisen Pyhän Aleksandran seurakuntien prelaatit rovasti Martti Hirvosen johdolla. Kokoontuminen Kuralan Kylämäen parkkipaikalla Jaanintien varrella klo Sieltä siirrytään jalan muinaiskirkolle, missä tutkija Juha Ruohonen esittelee muinaiskirkon aluetta rukouspalvelun jälkeen. Kirkkokahvit Omena ja Kaneli -kahvilassa Kylämäessä.

10 loppuhuipennus Musiikillinen Vesper Pyhän Katariinan kirkossa kello 18 Sunnuntai-illan konsertissa hiljennytään kuuntelemaan herkkää klassista ja muistojen musiikkia Ave Mariasta Lapin kesään. Solisteina Nummenmäen Näyttämön nuoret, Miriam Hynynen ja Aarne Mansikka. Ketkä muutkaan! Pakan Parlamentti T-talossa tiistaina klo 19. Parlamentin puhemiehenä on kunniapuheenjohtaja Jukka Tuohi ja panelisteiksi ovat lupautuneet: Seppo Lehtinen Timo Jalonen Jorma Hellstèn Mari Helin Minna Niemelä TPK:n ja Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja toimialajohtaja, Sivistystoimiala, koulut ja päiväkodit Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan varapj. ylläpitopäällikkö, Kiinteistöliikelaitos, puut ja pensaat ympäristö- ja laatupäällikkö, Turku energia Tule T-talolle kysymään ja keskustelemaan Nummenpakan asioista. Voit lähettää kysymyksesi etukäteen sähköpostilla mennessä. Ne toimitetaan panelisteille etukäteen, jotta he voivat valmistautua kiperiinkin kysymyksiin. Tässä Nummenpakanviikon tämän vuotiset toimijat. Tukijoukkoja löytyy myös Liikuntapalvelukeskuksen ja EVIVA-toimintaohjelman väestä. Tsemppi ry Turun Jyry ry Turun Latu ry Aurajokisäätiö Nummen koulu Kaarinan VPK ry Nummen kirjasto Kuuvuoriyhdistys ry Katariinanseurakunta Kuuvuoren nuorisotalo Nummenpakanseura ry Turku Sirkkala Rotaryklubi Nappulaliiga Hannunniittu Nummenmäen Pientalot ry Nummenmäen Näyttämö ry Kuralan Kylämäen ystävät ry Punainen Risti, Aurajoen osasto Demokraattinen Kulttuurisäätiö Nummenmäen sos.dem. yhdistys ry Katariinanseurakunnan historiakerho Nummen koulun vanhempainyhdistys Turun museokeskus, Kuralan Kylämäki Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Kaupunginosaviikkojen viralliset yhteistyökumppanit

11 Haravointijätteen maksuton keräys on päättynyt Haravointijätteen maksuton vastaanotto Topinojan jätekeskuksessa on tältä vuodelta päättynyt. Haravointijätettä vastaanotetaan nyt hintaan 8 e/kuutio. Risut ja oksat (myös piikkiset oksat) otetaan maksutta vastaan Topinojalla koko vuoden aikana. Maksuton vastaanotto koskee sekä peräkärry- että kuorma-autokuormia. Lisätietoja palvelunumerosta arkisin klo 9-16 (pvm/mpm). Y H D I S T Y K S E N O M A T T A L K K A R I T P A L V E L U K S E S S A S I Jos et itse jaksa, kutsu talkkari tekemään raskaimmat hommat. Soita suoraan Nummenmäen omille talkkareille ja sovi tehtävistä töistä. Voit varata talkkariltasi myös viikoittaisen vakiokäynnin Antti Uusia talkkareita tulossa Marko R Jari Talkkarien työnjohto: (Lomalla kesäkuun) Talkkarin palvelumaksu kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Nummenmäen Pientalot ry: hallitus 2015 Reijo Aulio, varapuheenjohtaja Kotimäenkatu Teppo Hurme Metsolantie 3 A Matti Pohjola Uudenpellonkatu 26 b Marita Kantola, sihteeri Vanha Hämeentie Juhani Lyytinen Uudenpellonkatu 26 a Hannu Markkula Paaskunnankatu Ulla Vahtera, talous, tiedotus Kotimäenkatu Märtha Merne Hämeen valtatie Lahja Korpela Karjakuja Yhdistyksen sähköposti:

12 Yhdistyksen vuokrakoneet Soita: Reijo Aulio p (numero muuttunut) vuokra /vrk Painepesuri 5 Monitoimileikkuri 3 Kaasugrilli 2 Turvavaljaat 3 Oksamurskain 8 A-tikkaat 5 Klapikone 8 Megafoni 5 Pensasleikkuri 5 Sadekourun puhdistussetti 2 Ikkunakuivain ja varsi + pesin 5 Trimmeri/raivaussaha 8 Putkistokamera + mies ja tietokone Hinta sovitaan erikseen käytetyn ajan ja matkan mukaan, vähintään 10 Pitkät alumiinitikkaat 2 iskuporakone 3 Betonimylly 8 Nämä Auvo Lindqvistiltä, Ylännekatu 9 p Tärkeä tiedotus vuokrakoneiden käyttäjille Vuokrakonehoitaja on lomalla kesäkuun. Jos kuitenkin äkillistä tarvetta ilmenee, omakotitalkkarimme Antti pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan hoitamaan välineiden luovutuksen ja vastaanoton työaikanaan. Osoite on ennallaan, Kotimäenkatu 24. Antti kirjoittaa välinevuokrasta erillisen laskun. Käteismaksu ei hänelle käy. Antin puhelinnumero on Nyt tarvittaisiin, onko sinulla? Yhdistyksellämme on vuokravälinevalikoimassaan jäsenten tarpeita varten putkistokamera. Sitä ei nykyoloissa kuitenkaan pystytä käyttämään siihen tarkoitukseen mihin se on hankittu; itse asiassa se on käyttökelvoton! Ongelma sai alkunsa kun kannettavaan tietokoneeseeni, joka on toiminut putkistokameran näyttölaitteena, vaihdettiin uudempi käyttöjärjestelmä entisen XP:n tilalle. Putkistokameran käyttöjärjestelmäksi taas on tarkoitettu juuri tuo XP tai sen edeltäjät. Eli putkistokamera ei ole tuon käyttöjärjestelmän vaihdon jälkeen tuottanut kuvaa näkyville. Nyt pyydän apua Teiltä, yhdistyksemme jäsenet. Mikäli hallussanne on vanha, käytöstä jostain syystä poisjäänyt kannettava tietokone eli läppäri, sitä tarvittaisiin yhdistyksen käyttöön kameran näyttölaitteeksi.

13 Minkälainen tai ikäinen läppäri on, ei ole ratkaisevaa, kunhan kone vain suostuu käynnistymään. Värillinen näyttö on kuitenkin välttämätön. Käyttöjärjestelmän voi aina muuttaa kameraan sopivaksi. Huono akkukaan ei haittaa. Eli lähes mikä tahansa apparaatti sopii tarkoitukseen, myös ns. miniläppäri. Jos haluat ojentaa auttavan kätesi ja lahjoittaa jonkinlaisen läppärin, yhdistyksemme ottaa sen ilolla ja kiitollisuudella vastaan. Näin saadaan pieneltä osin myös pelastettua maailmaa turhalta kuluttamiselta ja kierrättää yhdelle tarpeeton laite suuren joukon, jäsentemme hyödyksi. - Minuun voi asian tiimoilta ottaa yhteyttä. Reijo Aulio, vuokrakonevastaava puh PERÄPAKAL NUAR VÄKI KORJA JA RAKENTA Tänne Pakam peräl, meijä naapuri on tullu kauhiasti uutta porukka, nuari ihmissi ja lapsi. Ja nee on kunnostannu vanhoi töllei miälesikses. Mum miälest see o hiano assia et säilytettä entisaikane maisema. Ja mitä sitä suattas tartte hyvi taloi ruveta purkama. Meijä airan taka uuret naapurit on kunnostanu taloas ussemma vuare joka pualt, sisält ja ulko. Tois pual Kotimäenkattu kunnostetti pari vuat sit hianoks toi talo mist mun kuvas näky vähä nurkka. Keltases talos tehrä just kattoremontti. Paiskatti vanhat tiilet alas ja larotti uussi. Ja korsteni on jo saanu plootukuaret. Varma sisältki talo laiteta. Keltasen talon toisel pual, Kauselantiän kulmas on kans uuret asukkat. Neet o remonteerannu taloas vast sisäpualelt. Ulkokuari orotta vuaroas. Kauselantiä yli olevas talos on aika uuret asukkat, asunu siin vissi viis vuatta. Ja kunnostannu talos sisält. Heit vastapäätä muutti mummus talosse nuar flikka ja teki iso remonti sisäl. Sen sisko rakenta uuren talon samal tontil. Tai kyl se tiätty lohkota kahreks. Ei meil ol ku yks vanha naapuri enä. Sev verra vanha-aikane maisema Pakal muuttu et kaik ilmajohrot oteta alas ja veretä maakaapelei. Sihe sama kuappa tule Soneralt valokuitukaapeli. Eikä maksa meil mittä. See o sit eri assia mitä kaikke erinomast tykkä telkkarist kattella. See maksa. Simmostki ruveta tekemä et karuilt oteta toiselt pualelt jalkakäytävä pois ja toisel pual sitä levennettä. Kotimäenkarul asiast on tullu Ilmoitus katusuunnitelman laadinnan vireilläolosta. Jotta miälipiretki pyyretä sanoma. Tämmössi tiäs Paka Akka täl kertta Taas on aika muistuttaa tärkeästä asiasta, nimen ja talon numeron näkyvyydestä. Talkkariemme lehdenjakotyö helpottuu huomattavasti jos postilaatikossa on asukkaan nimi ja talon seinässä katuosoitteen numero. Ei tarvitse laskeskella että olisikohan tämä talo numero 28 kun jokunen talo tuonnempana oli numero 22. Oma turvallisuuskin on vaarassa jos numeroa ei ole tai se on lähes näkymätön. Miten esimerkiksi ambulanssi löytää oikean osoitteen hälytyksen saatuaan? Huonosti!

14 PIENTALOJEN ENERGIATODISTUS MUUTTUU TIEDOTE Kansalaisten, Suomen Omakotiliitto ry:n ja Eduskunnan tahto toteutuu. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen linjasi tänään pientalojen energiatodistustyöryhmän raportin luovutustilaisuudessa, että pientalojen energiatodistus tulee muuttumaan. Työryhmässä tarkastelluista malleista ministeri Viitanen valitsi mallit kolme ja viisi (Suomen Omakotiliitto ry:n malli) ja hänen mukaansa valmistelua jatketaan nyt kahden mallin lisäselvittämisen pohjalta niin, että asia voidaan ratkaista heti vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa. Lisää voi lukea Omakotiliiton nettisivuilta Huoltovideot löytyvät esittelysivulta Tutustu huoltovideoihin Sadevedet Vesikatto Rossipohja Koneet ja laitteet Ikkunat ja ovet Sauna ja pesuhuone Yhteistyössä Omakotiliiton uusia yhteistyökumppaneita - saat alennusta jäsenkorttia näyttämällä! RTV:n jäsenalennus normaalihintaisista tuotteista tuoteryhmästä riippuen %. Lisäksi kaikista kampanjatuotteista alennus on 5 %. Rantasipin kaikissa hotelleissa 12 % alennus päivän hinnasta. Lehden uudet tilaajat saavat vuositilauksen puoleen hintaan ja nykyiset tilaajat 10 alennuksen vuositilaushinnasta. Sähkö ja automaatiosuunnittelu kaupan päälle Smarthome by EKE kotiautomaatiojärjestelmän hankkijoille Jäseneduista lisää tietoa osoitteessa J A M E K A I K K I V O I M M E O L L A M U K A N A Nyt kaikkien perheenjäsenten on mahdollista olla mukana vaikuttamassa meidän omakotiyhdistyksessämme. Aikaisemmin oli aina kysymyksiä siitä, kuka perheestä voitiin merkitä omakotiyhdistyksen jäseneksi, kenen nimi on jäsenkortissa, kuka saa osallistua yhdistyksemme vuosikokouksiin ja kuka saa tarvittaessa noissa kokouksissa käyttää äänioikeutta tai edustaa perhettään. Myös vuokrakonelainauksissa tulee esiin jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä ja epäselvyyksiä. Jopa jäsenille tarjotuissa etujen hyödyntämisessä niitä tarjoavissa liikkeissä ja yrityksissä sattui hankalia tapauksia kun edun käyttäjä olikin eri henkilö kuin jäsenkorttiin merkitty. Nyt on tässäkin asiassa astuttu nykyaikaan. Yhdistyksemme uusien, viime vuoden lopulla vahvistettujen sääntöjen mukaan voivat kaikki perheenjäsenet olla

15 jäseninä yhdistyksessämme. Jokainen perheestä yhdistykseemme liittyvä henkilö saa oman jäsenkorttinsa ja sen mukanaan tuomat edut ja hyödyt. Ja perhejäsen maksaa vain puolet varsinaisen jäsenen jäsenmaksusta. Perhejäsenyys on edullinen ja järkevä tapa tulla mukaan tukemaan omakotiyhdistystoimintaa ja ennen kaikkea luomaan monien asioiden menestyksekkääseen eteenpäinviemiseen tarvittavaa joukkovoimaa. Maailman kaiken aikaa monimutkaistuessa tulee yksittäisen ihmisen ja perheen entistä hankalammaksi hallita elinympäristöönsä vaikuttavia voimia. Isommalla joukolla on yksilöä enemmän vaikutusmahdollisuuksia ja -kykyä. Omakotiyhdistys muodostaa luonnollisen kosketuspinnan ja tarvittaessa turvaverkon monenkirjavassa elinympäristössä. Jäsenenä omakotiyhdistyksessä luot omalta osaltasi lisää mahdollisuuksia vaikuttaa niin paikallisesti kuin valtakunnan tasolla meitä pientaloasukkaita koskeviin asioihin. Pienistä puroista muodostuu suuri valtavirta joka virtaa haluamaamme suuntaan. Liity perhejäsen-jäseneksi - liityt valtavirtaan. Reijo Aulio Perhejäseneksi liittyminen on helppoa. Ilmoita nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja perheesi varsinaisen jäsenen nimi sähköpostilla osoitteeseen tai toimita tiedot paperilapulla Kotimäenkatu 24 postilaatikkoon - tai soita Reijo Auliolle, p Turku Energialta kotitalouksille: Mistä tunnistaa valtuutetun sähköasentajan? Kysymys: Mistä voisi löytää luotettavan sähkömiehen omakotitalon sähköremonttiin niin, että kaikki sujuu oikein ja turvallisesti. Turku Energia vastaa: "Hyvä, että mietitään sähkötöiden turvallisuutta, sillä laittomat sähkötyöt ovat iso turvallisuusriski. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n tuoreen kyselyn mukaan laittomia sähkötöitä tehdään Suomessa paljon enemmän kuin on arvioitu. Sähköasennus on laiton, jos asennuksia tekevä taho ei ole tehnyt toimintailmoitusta Tukesin rekisteriin, eikä hänellä ole pätevää sähkötöiden johtajaa vastaamassa asennusten turvallisuudesta. Riittävät sähköurakointioikeudet omaavan sähköasentajan löytää helpoiten Tukesin ylläpitämästä rekisteristä, Voit hakea sivuilta juuri Turussa toimivia sähköasentajia. Tarkkana kannattaa olla, sillä vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa vahinkoja, jos syttyneen tulipalon syyksi osoittautuu epäkelpo sähköasennus. On myös hyvä muistaa, että verotuksessa kotitalousvähennystä ei voi saada pimeästi töitä tekevän toimijan töistä." Toinen yhtä tärkeä mies on putkimies. Joskus on hyvä kyseenalaistaa oma osaaminen ja tilata ammattilainen tekemään kodin putkihommia. Silloin varmistuu se, ettei vahingon sattuessa tule hankaluuksia vakuutusyhtiön kanssa korvauksia haettaessa. Kriittisiä pisteitä ovat pyykin- ja astianpesukoneiden liitännät ja takaiskuventtiilien asentamiset. Putkimiehetkin löytyvät Tukesin rekisteristä.

16

N U M M E N P A K A N V I I K K O

N U M M E N P A K A N V I I K K O N U M M E N P A K A N V I I K K O 18. 24.5. 2015 Vuoden 2015 teema on ympäristö. Siihen on tähdätty myös Pakalla. Maanantai 18.5. Nummenpakan kesäjuhla Juhlakulkueeseen kokoonnutaan Kaarinan VPK:n pihalla

Lisätiedot

Kotilainen. 40 vuotta edunvalvontaa. Tässä numerossa: KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 1 12.3.2012. Tervetuloa!

Kotilainen. 40 vuotta edunvalvontaa. Tässä numerossa: KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 1 12.3.2012. Tervetuloa! Kotilainen 40 vuotta edunvalvontaa KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 1 12.3.2012 Kutsu Korson Omakotiyhdistyksen sääntömääräiseen kevätkokoukseen ja asukastilaisuuteen, jossa aluearkkitehti Anitta

Lisätiedot

Kotilainen. Tervetuloa energiseen yleisötilaisuuteen s.2. Nuoret perheet tietävät s. 4 UUSIA innovaatioita s.6 ja 14. 42 vuotta edunvalvontaa

Kotilainen. Tervetuloa energiseen yleisötilaisuuteen s.2. Nuoret perheet tietävät s. 4 UUSIA innovaatioita s.6 ja 14. 42 vuotta edunvalvontaa Kotilainen 42 vuotta edunvalvontaa KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 1 19.3.2014 Tervetuloa energiseen yleisötilaisuuteen s.2 Kokouskutsu...s. 2 Puheenjohtajalta...s. 3 Nuoret perheet tietävät s.

Lisätiedot

Joulun mieli kiertämään

Joulun mieli kiertämään Nro 4, joulukuu 2010 Päämäärämme on vanhusten hyvinvoinnin edistäminen ja arvokkaan vanhenemisen turvaaminen. Toimimme vapaaehtoisvoimin poliittisesti sitoutumattomina. JOULUPUU Mitä kuiskailet tumma kuusi?

Lisätiedot

Kotilainen. Omakotiliitto. 41 vuotta edunvalvontaa KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 2 9.11.2013

Kotilainen. Omakotiliitto. 41 vuotta edunvalvontaa KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 2 9.11.2013 Kotilainen 41 vuotta edunvalvontaa KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 2 9.11.2013 Yleisötilaisuuskutsu...s. 2 Kokouskutsu...s. 2 Puheenjohtajalta...s. 3 Verotus 2014...s. 4 Tapahtumia...s. 5 Mitä etuja

Lisätiedot

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 250 Tampere 1/2014 JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2014 ilmestyy viikolla 21-22 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta, jonka sisältö tai

Lisätiedot

Kotikylä. Maaliskuu 1/2013. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Pääkirjoitus Puotilan kartanosta, sivu 3

Kotikylä. Maaliskuu 1/2013. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Pääkirjoitus Puotilan kartanosta, sivu 3 Kotikylä VARTIO- JA MELLUNKYLÄN OMAKOTIYHDISTYS ry. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti Pääkirjoitus Puotilan kartanosta, sivu 3 Kevätkokous kirkolla 13.4.2013 klo 13.00, sivu 5 Hallitus

Lisätiedot

Kotikylä. Maaliskuu 1/2015. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. VMOKY:n kevätkokous 11.4. klo 13, sivu 5

Kotikylä. Maaliskuu 1/2015. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. VMOKY:n kevätkokous 11.4. klo 13, sivu 5 Kotikylä VARTIO- JA MELLUNKYLÄN OMAKOTIYHDISTYS ry. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti VMOKY:n kevätkokous 11.4. klo 13, sivu 5 Lähde puutarhamatkalle Saarenmaalle, sivu 6 Maaliskuu

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

OMAKOTIVIESTI. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön jäsenlehti LOKAKUU. Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja

OMAKOTIVIESTI. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön jäsenlehti LOKAKUU. Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja OMAKOTIVIESTI Tampereen Tampereen Omakotiyhdistysten 2-3/2009 Keskusjärjestön tiedotuslehti Omakotiyhdistysten MAALISKUU Keskusjärjestön tiedotuslehti Keskusjärjestön jäsenlehti LOKAKUU Vastaava toimittaja

Lisätiedot

Henriikka Oy Liiketalo Erkontähti, Myllytie 2, Orimattila p. 777 8160 Avoinna: ma-to 9-17.15 pe 9-18 la-su 9-14

Henriikka Oy Liiketalo Erkontähti, Myllytie 2, Orimattila p. 777 8160 Avoinna: ma-to 9-17.15 pe 9-18 la-su 9-14 6.4.2011 Orimattilan palvelujen, kaupan, osaamisen ja tapahtumien erikoislehti. Laatua ammattiliikkeestä Monitoimityökalu CORE 75 Sis. lahjan. Tuotetta rajoitetusti. KRISTALLIT Karita 52 20 cm alkaen.

Lisätiedot

TALKOORENGAS RISTO AUTIO. Väitös vapaaehtoistyöstä. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus. Erilaisuuden hyväksyminen

TALKOORENGAS RISTO AUTIO. Väitös vapaaehtoistyöstä. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus. Erilaisuuden hyväksyminen Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus TALKOORENGAS www.talkoorengas.fi 2/2009 Väitös vapaaehtoistyöstä Leo Tolstoi, suuri kirjailija ja aatteellinen vaikuttaja RISTO AUTIO Erilaisuuden hyväksyminen Naistenpäivä

Lisätiedot

Turun Seudun Vanhustuki ry:n jäsenlehti nro 2, elokuu 2012

Turun Seudun Vanhustuki ry:n jäsenlehti nro 2, elokuu 2012 TUKIVIESTI Turun Seudun Vanhustuki ry:n jäsenlehti nro 2, elokuu 2012 Päämäärämme on vanhusten hyvinvoinnin edistäminen ja arvokkaan vanhenemisen turvaaminen. Toimimme vapaaehtoisvoimin poliittisesti sitoutumattomina.

Lisätiedot

Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja

Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja Tampereen Tampereen Omakotiyhdistysten Tampereen Omakotiyhdistysten Keskusjärjestön tiedotuslehti Omakotiyhdistysten Keskusjärjestön tiedotuslehti tiedotuslehti jäsenlehti Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja

Lisätiedot

Katso mitä kaikkea Marjiksessa kesällä tapahtuu! INFO. Marjiksen mainio henki hyvä me! Aurinkoinen kesä-gallup. Kesän muistilista, lue ja säilytä

Katso mitä kaikkea Marjiksessa kesällä tapahtuu! INFO. Marjiksen mainio henki hyvä me! Aurinkoinen kesä-gallup. Kesän muistilista, lue ja säilytä Katso mitä kaikkea Marjiksessa kesällä tapahtuu! INFO 1 2015 Aurinkoinen kesä-gallup Marjiksen mainio henki hyvä me! Kesän muistilista, lue ja säilytä Elämää ulkoilmassa Nyt eletään jälleen vuoden parhaita

Lisätiedot

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan!

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! 250 Tampere 3/2013 Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 4/2013 ilmestyy viikolla 50.

Lisätiedot

Oulun seutu 2/2014. Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry

Oulun seutu 2/2014. Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry Oulun seutu 2/2014 Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry Päätoimittajan palsta Niin se aika vierähtää lehteä tehdessä, ettei meinaa vauhdissa aina perässä pysyä. Vuosi sitten aloitin Pro

Lisätiedot

Kotikylä. Toukokuu 2/2015. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Kasvienvaihtotapahtuma

Kotikylä. Toukokuu 2/2015. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Kasvienvaihtotapahtuma Kotikylä VARTIO- JA MELLUNKYLÄN OMAKOTIYHDISTYS ry. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti Kasvienvaihtotapahtuma Vartiokylän ala-asteen pihalla 26.5.2015, sivu 5 Retki Fazerin tehtaalle

Lisätiedot

Vuotaako katto, karkaako lämpö taivaan tuuliin?

Vuotaako katto, karkaako lämpö taivaan tuuliin? 43 vuotta edunvalvontaa KORSON OMAKOTIYHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE 1 16.4.2015 Vuotaako katto, karkaako lämpö taivaan tuuliin? Tervetuloa yleisötilaisuuteen s. 2 Kokouskutsu... s. 2 Puheenjohtajalta... s.

Lisätiedot

KESÄKUU. Julkaisija: Kakskertaseura ry

KESÄKUU. Julkaisija: Kakskertaseura ry 2 x 1 KESÄKUU Julkaisija: Kakskertaseura ry 2013 Kuva: Mirja Rakkolainen Kansikuva: Markku Kalliomäki 2 2X TOUKOkuu 2013 Markku Kalliomäki, Kakskertaseuran puheenjohtaja ja lehden päätoimittaja Toimitaan

Lisätiedot

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Autokatsastajat Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Puheenjohtaja 1/2014 31. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6

Lisätiedot

YHTEISTIEDOTE 3/2009 (129) 31. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE. ja niiden oheistuotteita myyvä liike. Monipuolinen valikoimamme kattaa

YHTEISTIEDOTE 3/2009 (129) 31. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE. ja niiden oheistuotteita myyvä liike. Monipuolinen valikoimamme kattaa Carawall on nyt Solifer Center! Tutusta ja tunnetusta Carawallista on tullut uusi muonipuolinen vapaaajan maailma - Solifer Center. Solifer Center on uusi vapaa-ajan kulkuneuvoja ja niiden oheistuotteita

Lisätiedot

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2007

Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti nro 1 / 2007 auppisviesti Sukujuhlan 1986 puuhaporukkaa Hallan tuvan edustalla päätöslaulussa. Kuvassa mm. Paavo Kauppinen (oikeassa reunassa), kansallispuvuissa Helka Manninen, Vilho Kauppinen (vas.) ja Toivo Kauppinen.

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

Viisseiska Kevät 2013

Viisseiska Kevät 2013 Viisseiska Kevät 2013 Salon metallityöväenammattiosasto r.y. Someron metallityöväen ammattiosasto r.y. Puheenjohtajan palsta s. 2 Kirjoittajavieras s. 3 Aluetoimiston kuulumisia s. 3 Monien mahdollisuuksien

Lisätiedot

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä 1 2009 Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 Pääkirjoitus Asennetta työnhakuun Työn saaminen

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Kotikylä. Syyskuu 3/2013. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Muistojen kylän kyläläinen, sivu 8

Kotikylä. Syyskuu 3/2013. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti. Muistojen kylän kyläläinen, sivu 8 Kotikylä VARTIO- JA MELLUNKYLÄN OMAKOTIYHDISTYS ry. Vartio- ja Mellunkylän Omakotiyhdistyksen tiedotuslehti Muistojen kylän kyläläinen, sivu 8 Puotilan kartanon ystävät palkittiin sivu 14 Syyskuu 3/2013

Lisätiedot

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille 250 TAMPERE 4/2010 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille Lehden aikataulu Seuraava JHL-250-Tampere nro 1/ 2011 ilmestyy jäsenistölle viikolla 12-13 / 2011 Lehtijengi

Lisätiedot

PISPALALAINEN 2/03-1/04

PISPALALAINEN 2/03-1/04 PISPALALAINEN 2/03-1/04 1 2 Pispalalainen on foorumi kaikille pispalalaisille. Se jaetaan ilmaiseksi kaikkiin Pispalan, Tahmelan ja Hyhkyn talouksiin. Kirjoituksia, mielipiteitä, jutun aiheita ja muuta

Lisätiedot