NUMMENMÄEN PIENTALOT RY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NUMMENMÄEN PIENTALOT RY"

Transkriptio

1 NUMMENMÄEN PIENTALOT RY Pakan asukkaiden asialla vuodesta toimintavuosi Tiedotus- ja jäsenlehti 2/2015 Tässä numerossa: Nummenpakanviikko 2015 Kesäretki Korkeasaareen Kevätkokouksen kuulumiset

2 Hyvä koti ansaitsee hyvän myyjän. Ota yhteyttä! Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen asiakkaana saat käyttöösi maan parhaan ja luotettavimman kiinteistönvälitysketjun palvelut ja osaamisen. OP-Kiinteistökeskus on Suomen suurin kiinteistönvälitysketju ja niin myös Turun Talousalueella. Saat aina ammattitaitoisen, alueesi tuntevan välittäjän palvelukseesi. Ota rohkeasti yhteyttä, saat nopeasti arvion asunnostasi, henkilökohtaisen välitystarjouksen ja suunnitelman kotisi myyntiin. Anne Konstari Kiinteistönvälittäjä LKV Puh Yhdessä hyvä tulee Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy

3 Kevätkokous 2015 Ennen kokousta juotiin kahvit ja Maalitukun nuorempi väki kertoi uutuuksista talon ja pihan kunnostukseen, uusista maaleista ja jopa asfaltinpaikkausaineista. Varapuheenjohtaja Reijo Aulio avasi varsinaisen kokouksen kertomalla, että hallituksen puheenjohtaja Matti Vainio on eronnut tehtävästään. Myös viime syksynä uutena hallitukseen valittu Henriikka Langén on perhesyistä jättänyt hallituspaikkansa. Tulevana syksynä on täydennyksen aika. Kokous sujui leppoisasti, toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin ja tili- ja vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Pakan parlamentti antoi vinkkejä, mistä Nummenpakanviikolla olisi hyvä keskustella päättäjien kanssa. Turku Energia, kaavoitus, kaupungin puutarhaosasto ja liikenne ovat toivomuslistalla Saa nähdä keitä paneelissa on tentittävänä. O menapuita leikattiin Kotimäenkadulla Pentin päivänä, On peräti iloinen asia, että omenapuiden leikkausopastuksemme on saavuttanut ihan valtakunnallista kiinnostusta. Tänä vuonna yhden jäsenemme vanhemmat tulivat Karkkilasta Pakalle kuulemaan puutarhurimme Juhani Lyytisen leikkaamisoppeja. Vierailijoilla oli omenapuuvalokuvat mukana ja heitä neuvottiin miltei kädestä pitäen miten uusia omenapuita kuuluu leikata. Varsinainen työnäytöskin kuului ohjelmaan, ja yhteistuumin katsastettiin mitkä oksat tarjolla olleesta omenapuusta pitäisi leikata. Kiitokset omenapuun omistajille että omassa karsintasavotassaan jättivät yhden omenapuistaan harjoituskappaleeksi. Valmiiksi se ei tullut.

4 Pakan omat jäsenetuliikkeet Turun Hopea Oy Tammitie 5, 20 % alennus Turun Maalitukku Oy Teollisuuskatu 44 If Turvakauppa Hämeentie 35, 10 % alennus Turun Kotipesula Ruunikkokatu 3, 10 % alennus Kukkakauppa Nummen Narsissi Vanha Hämeentie 29 ATV Pläkkikaupunginkatu 25 Säiliöykköset Öljysäiliöiden kunnostus ja tarkastus, alennus15 %, P Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy LKV Anne Konstari LKV, P Jäsenalennus palkkiosta10 % tai sop. mukaan Monipalvelukeskus TSEMPPI Tarjous jäsenille: Polkupyörät huolletaan jäsenetuhintaan, - 10 %, Vanha Hämeentie 29 Avoinna ma - pe ja la Parturi-kampaamo Hiustoimi IRE Hämeentie 24, leikkaus 18, muut työt -10 %, myös pidennykset P Muista asioidessasi esittää jäsenkorttisi Jäsenkortin esittämällä alennusta antaa myös Turun LVI-Piste, Pansiontie 3 p Alennus on jopa 50 % tuoteryhmästä riippuen. Tarkennus OP-Kiinteistökeskus Oy LKV:n jäsenetuun: Nummenmäen Pientalot ry:n jäsenet saavat välityspalkkiostamme (vain myyntikohteet) 10 % alennuksen. Alennuksen saa esittämällä jäsenkortin. Alennus annetaan normaalista 4,96 % välityspalkkiosta. Muita alennuksia ei tällöin käytetä (esim. Osuuspankin omistajajäsenalennus 250 ). Myöskään minimipalkkiostamme 2.728,00 euroa tätä alennusta ei anneta.

5 H uomenna mennään Korkeasaareen, Korkeasaareen... kesäretkelle No, jos ei nyt ihan vielä huomenna niin kesäkuussa kuitenkin. Matkaan lähdetään lauantaina kello 8.00 Lauri Viljasen puiston laidalta Tammitieltä. Helsingissä astutaan Korkeasaaren vesibussiin kello Perillä jokaisella on tilaisuus tutustua saareen ja sen eläimiin omaan tahtiinsa. Ruokailu tapahtuu tällä kerralla oman nälän ja mielitekojen mukaan. Menomatkalla kerrotaan Korkeasaaren ateriapalveluista. Kello bussi odottaa retkeläisiä Mustikkamaalla, Korkeasaaren naapurissa, ja matka jatkuu kohti Ilolan puutarhaa ja arboretumia. Sitä ennen pysähdytään Lohjan ABC -asemalla kahvilla. Ja kotona ollaan noin kello 20. Ilolan taimiston toiminta alkoi vuonna 1989 puiden ja alppiruusujen kasvatuksella Ilolan tilan mailla. Myöhemmin taimiston toiminta on laajentunut käsittämään myös havu- ja lehtipuiden sekä perennojen kasvatuksen. Taimiston tuotteet, lähinnä havupuita, myydään suoraan tilalta asiakkaille. Ilolan maille kaivetun lammen ympäristössä sijaitsee arboretum. Retken hinta on 35 euroa yli 17-vuotiailta. Sitä nuoremmat retkeilevät ilmaiseksi. Eläkeläiset maksavat matkastaan 30 euroa. Hintaan sisältyy bussi- ja vesibussimatka ja pääsymaksut Korkeasaareen ja Ilolan puutarhaan. Retki tehdään vain, jos matkalle lähtijöitä on 20 tai enemmän. Osallistumismaksu maksetaan vasta bussissa. Varaa tasaraha mukaasi. Niitä retkeläisiä, joilla on eläkeläiskortti, pyydetään ottamaan se mukaansa. Sitovat ilmoittautumiset mennessä retken vetäjälle, Märtha Mernelle p tai sähköpostilla Ilmoita nimesi, puh.numerosi, sähköposti ja montako yli ja alle 17 vuotiasta lähtee iretkelle. - Ilmoita myös jos sinulla on eläkeläiskortti. Silloin hinta on se halvempi.

6 N U M M E N P A K A N V I I K K O Vuoden 2015 teema on ympäristö. Siihen on tähdätty myös Pakalla. Maanantai Nummenpakan kesäjuhla Juhlakulkueeseen kokoonnutaan Kaarinan VPK:n pihalla kello ja Kuuvuoren kentällä alkaa tapahtua kello 18 Ohjelmassa löytyy; niin pienille, vähän isommille kuin aikuisillekin: Pussijuoksua Yleisöjumppaa Pinssien tekoa Kasvomaalausta Nappulajalkapalloa Capoeira lajiesittely nuorille Lasten toimintakori asfalttiliituineen Rotarytoiminta esittäytyy Tietoiskuja tulevan kesän liikuntamahdollisuuksista Turussa SirkusUnionin taitelijat temppuilevat ja opettavat temppuilemaan kaverikoirat halattavina, myös Q-vuoren nuorisotalon Reddie-maskotti Kahvi-, makkara- ja vohvelipuffeteista saa lievityksen pikkunälkään ja polkupyörätkin huolletaan. Nummen kirjastossa kello Legendaarinen Aiju von Schöneman Vuokko Valkamon haastateltavana Aijun viime vuonna ilmestyneen muistelmateoksen pohjalta. Viittomakielen opiskelijat tulkkaavat tilaisuuden.

7 Tiistai Nummen perhekerhon kevätjuhla Nummen seurakuntatalon pihalla klo 9.30 Tervetuloa vanhemmat lasten kanssa, Papinkatu 2 Nummen kirjastossa luetaan ääneen Walentin Chorellin kirjaa Nokkoset kello Keskiviikko Kivaa koulussa, Nummen koulussa kello 17 Tule testaamaan lautapelitaitosi, tee löytöjä kirppikseltä, osta arpoja, nauti buffetin antimista ja nuorten artistien viihdyttävistä esityksistä. Pakan Parlamentti kokoontuu T-talossa, Vanha Hämeentie 29 kello 19 Parlamentin ohjelmasta lisää toisaalla Pihakirppispäivä Omaishoitokeskuksessa kello Vanha Hämeentie 105. On ympäristöteko tehdä kirppislöytöjä! Nummen kirjastossa jatketaan Chorellin kirjan Nokkoset ääneenlukua kello Vauvakirkko Pyhän Katariinan kirkossa klo minuutin kirkkohetki perheen pienimmille. Kirkkoherra Leena Kairavuo ja kanttori Elina Kerokoski mukana tilaisuudessa. Perhepiknik ja -vaellus Paaskunnanpuistossa Omat eväät mukaan, perillä on grilli kuumana Lapsille on metsässä Turun Ladun suunnittelema Paaskunnanpuiston korkeimmalta kalliolta aukeaa Lähtö piknikvaellukselle kello 18 Hannunkadun ja Honkatien kulmauksesta. makkaran paistoon. tarkkaavaisuuspolku. mahtava näköala!

8 Torstai Nummen kirjastossa Nokkoset -kirjan ääneenlukeminen jatkuu kello Runoilta Kuka oli Lauri Viljanen? Tule kuuntelemaan kun Kuralan Kylämäen Vanhassa Kanalassa kerrotaan Pakalta kotoisin olevasta runoilijasta ja esitetään hänen runojaan kello 18 alkaen. Illan päätteeksi on tilaisuus esittää omia tai suosikkirunoja - Tämän runon haluaisin lausua Perjantai Lauantai Vesilaitosmuseo avaa taas ovensa yleisölle, ja opas on paikalla kello 17 19, Halistentie 4 Siltatanssit Halisten vanhalla sillalla perinteiseen tapaan mutta uuden musiikin tahdissa. Maarian VPK:n soittokunta tahdittaa tanssit kello Kirpputori Lauri Viljasen puistossa Vanhan Hämeentien ja Tammitien kulmauksessa kello Tule myymään tarpeettomat tavarasi ja ostamaan uutta tilalle. Niinhän se menee! Myyntipaikkavaraukset p N u m m e nmäen Näyttämön v al o kuvanäyttel y k i r j as t os s a k o ko toukokuun

9 Lauantai jatkuu Oi ihana toukokuu! Kuralan Kylämäessä on kevättä rinnassa! Viikonlopun aikana juhlistetaan kevään tuloa ja ihastellaan puutarhan ihmeitä kello 11 17, Jaanintie 45 Hautausmaapaserus Pyhän Katariinan kirkkomaalla kello dosentti Kimmo Ikosen opastuksella. Sateen sattuessa istutaan kirkossa ja kuunnellaan oppaan kertomuksia. Kuralan Kylämäen Ystävien Lyylinpäivät Kuralassa Kahvila Omena ja Kanelissa tarjolla emäntä Lyyli Kohmon Seitsemän sortin kahvit kello 14. Lapsille hevosajelua Luontopiste lapsille Kylämäen tanhuvilla kello Ötököiden tiirailua mikroskoopilla ja askartelua. Jos Maija Mehiläinen on jo herännyt, hänetkin voi tavata. Siivoustalkoot kello Aurinkotarhassa, Hotel Caribian vieressä. Sunnuntai Oi ihana toukokuu! jatkuu Kuralan Kylämäessä kello Ekumeeninen keväinen rukouspalvelus Ravattulan muinaiskirkon raunioilla klo 14. Sen toimittavat Pyhän Birgitan ja Autuaan Hemmingin ja ortodoksisen Pyhän Aleksandran seurakuntien prelaatit rovasti Martti Hirvosen johdolla. Kokoontuminen Kuralan Kylämäen parkkipaikalla Jaanintien varrella klo Sieltä siirrytään jalan muinaiskirkolle, missä tutkija Juha Ruohonen esittelee muinaiskirkon aluetta rukouspalvelun jälkeen. Kirkkokahvit Omena ja Kaneli -kahvilassa Kylämäessä.

10 loppuhuipennus Musiikillinen Vesper Pyhän Katariinan kirkossa kello 18 Sunnuntai-illan konsertissa hiljennytään kuuntelemaan herkkää klassista ja muistojen musiikkia Ave Mariasta Lapin kesään. Solisteina Nummenmäen Näyttämön nuoret, Miriam Hynynen ja Aarne Mansikka. Ketkä muutkaan! Pakan Parlamentti T-talossa tiistaina klo 19. Parlamentin puhemiehenä on kunniapuheenjohtaja Jukka Tuohi ja panelisteiksi ovat lupautuneet: Seppo Lehtinen Timo Jalonen Jorma Hellstèn Mari Helin Minna Niemelä TPK:n ja Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja toimialajohtaja, Sivistystoimiala, koulut ja päiväkodit Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan varapj. ylläpitopäällikkö, Kiinteistöliikelaitos, puut ja pensaat ympäristö- ja laatupäällikkö, Turku energia Tule T-talolle kysymään ja keskustelemaan Nummenpakan asioista. Voit lähettää kysymyksesi etukäteen sähköpostilla mennessä. Ne toimitetaan panelisteille etukäteen, jotta he voivat valmistautua kiperiinkin kysymyksiin. Tässä Nummenpakanviikon tämän vuotiset toimijat. Tukijoukkoja löytyy myös Liikuntapalvelukeskuksen ja EVIVA-toimintaohjelman väestä. Tsemppi ry Turun Jyry ry Turun Latu ry Aurajokisäätiö Nummen koulu Kaarinan VPK ry Nummen kirjasto Kuuvuoriyhdistys ry Katariinanseurakunta Kuuvuoren nuorisotalo Nummenpakanseura ry Turku Sirkkala Rotaryklubi Nappulaliiga Hannunniittu Nummenmäen Pientalot ry Nummenmäen Näyttämö ry Kuralan Kylämäen ystävät ry Punainen Risti, Aurajoen osasto Demokraattinen Kulttuurisäätiö Nummenmäen sos.dem. yhdistys ry Katariinanseurakunnan historiakerho Nummen koulun vanhempainyhdistys Turun museokeskus, Kuralan Kylämäki Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Kaupunginosaviikkojen viralliset yhteistyökumppanit

11 Haravointijätteen maksuton keräys on päättynyt Haravointijätteen maksuton vastaanotto Topinojan jätekeskuksessa on tältä vuodelta päättynyt. Haravointijätettä vastaanotetaan nyt hintaan 8 e/kuutio. Risut ja oksat (myös piikkiset oksat) otetaan maksutta vastaan Topinojalla koko vuoden aikana. Maksuton vastaanotto koskee sekä peräkärry- että kuorma-autokuormia. Lisätietoja palvelunumerosta arkisin klo 9-16 (pvm/mpm). Y H D I S T Y K S E N O M A T T A L K K A R I T P A L V E L U K S E S S A S I Jos et itse jaksa, kutsu talkkari tekemään raskaimmat hommat. Soita suoraan Nummenmäen omille talkkareille ja sovi tehtävistä töistä. Voit varata talkkariltasi myös viikoittaisen vakiokäynnin Antti Uusia talkkareita tulossa Marko R Jari Talkkarien työnjohto: (Lomalla kesäkuun) Talkkarin palvelumaksu kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Nummenmäen Pientalot ry: hallitus 2015 Reijo Aulio, varapuheenjohtaja Kotimäenkatu reijo.aulio@gmail.com Teppo Hurme Metsolantie 3 A teppo.hurme@pp1.inet.fi Matti Pohjola Uudenpellonkatu 26 b Marita Kantola, sihteeri Vanha Hämeentie kalasentalo@gmail.com Juhani Lyytinen Uudenpellonkatu 26 a juhani.lyytinen@turku.fi Hannu Markkula Paaskunnankatu hkmarkkula@gmail.com Ulla Vahtera, talous, tiedotus Kotimäenkatu ulla.vahtera@gmail.com Märtha Merne Hämeen valtatie mrsmerne@gmail.com Lahja Korpela Karjakuja Yhdistyksen sähköposti: pakanpientalot@gmail.co

12 Yhdistyksen vuokrakoneet Soita: Reijo Aulio p (numero muuttunut) vuokra /vrk Painepesuri 5 Monitoimileikkuri 3 Kaasugrilli 2 Turvavaljaat 3 Oksamurskain 8 A-tikkaat 5 Klapikone 8 Megafoni 5 Pensasleikkuri 5 Sadekourun puhdistussetti 2 Ikkunakuivain ja varsi + pesin 5 Trimmeri/raivaussaha 8 Putkistokamera + mies ja tietokone Hinta sovitaan erikseen käytetyn ajan ja matkan mukaan, vähintään 10 Pitkät alumiinitikkaat 2 iskuporakone 3 Betonimylly 8 Nämä Auvo Lindqvistiltä, Ylännekatu 9 p Tärkeä tiedotus vuokrakoneiden käyttäjille Vuokrakonehoitaja on lomalla kesäkuun. Jos kuitenkin äkillistä tarvetta ilmenee, omakotitalkkarimme Antti pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan hoitamaan välineiden luovutuksen ja vastaanoton työaikanaan. Osoite on ennallaan, Kotimäenkatu 24. Antti kirjoittaa välinevuokrasta erillisen laskun. Käteismaksu ei hänelle käy. Antin puhelinnumero on Nyt tarvittaisiin, onko sinulla? Yhdistyksellämme on vuokravälinevalikoimassaan jäsenten tarpeita varten putkistokamera. Sitä ei nykyoloissa kuitenkaan pystytä käyttämään siihen tarkoitukseen mihin se on hankittu; itse asiassa se on käyttökelvoton! Ongelma sai alkunsa kun kannettavaan tietokoneeseeni, joka on toiminut putkistokameran näyttölaitteena, vaihdettiin uudempi käyttöjärjestelmä entisen XP:n tilalle. Putkistokameran käyttöjärjestelmäksi taas on tarkoitettu juuri tuo XP tai sen edeltäjät. Eli putkistokamera ei ole tuon käyttöjärjestelmän vaihdon jälkeen tuottanut kuvaa näkyville. Nyt pyydän apua Teiltä, yhdistyksemme jäsenet. Mikäli hallussanne on vanha, käytöstä jostain syystä poisjäänyt kannettava tietokone eli läppäri, sitä tarvittaisiin yhdistyksen käyttöön kameran näyttölaitteeksi.

13 Minkälainen tai ikäinen läppäri on, ei ole ratkaisevaa, kunhan kone vain suostuu käynnistymään. Värillinen näyttö on kuitenkin välttämätön. Käyttöjärjestelmän voi aina muuttaa kameraan sopivaksi. Huono akkukaan ei haittaa. Eli lähes mikä tahansa apparaatti sopii tarkoitukseen, myös ns. miniläppäri. Jos haluat ojentaa auttavan kätesi ja lahjoittaa jonkinlaisen läppärin, yhdistyksemme ottaa sen ilolla ja kiitollisuudella vastaan. Näin saadaan pieneltä osin myös pelastettua maailmaa turhalta kuluttamiselta ja kierrättää yhdelle tarpeeton laite suuren joukon, jäsentemme hyödyksi. - Minuun voi asian tiimoilta ottaa yhteyttä. Reijo Aulio, vuokrakonevastaava puh PERÄPAKAL NUAR VÄKI KORJA JA RAKENTA Tänne Pakam peräl, meijä naapuri on tullu kauhiasti uutta porukka, nuari ihmissi ja lapsi. Ja nee on kunnostannu vanhoi töllei miälesikses. Mum miälest see o hiano assia et säilytettä entisaikane maisema. Ja mitä sitä suattas tartte hyvi taloi ruveta purkama. Meijä airan taka uuret naapurit on kunnostanu taloas ussemma vuare joka pualt, sisält ja ulko. Tois pual Kotimäenkattu kunnostetti pari vuat sit hianoks toi talo mist mun kuvas näky vähä nurkka. Keltases talos tehrä just kattoremontti. Paiskatti vanhat tiilet alas ja larotti uussi. Ja korsteni on jo saanu plootukuaret. Varma sisältki talo laiteta. Keltasen talon toisel pual, Kauselantiän kulmas on kans uuret asukkat. Neet o remonteerannu taloas vast sisäpualelt. Ulkokuari orotta vuaroas. Kauselantiä yli olevas talos on aika uuret asukkat, asunu siin vissi viis vuatta. Ja kunnostannu talos sisält. Heit vastapäätä muutti mummus talosse nuar flikka ja teki iso remonti sisäl. Sen sisko rakenta uuren talon samal tontil. Tai kyl se tiätty lohkota kahreks. Ei meil ol ku yks vanha naapuri enä. Sev verra vanha-aikane maisema Pakal muuttu et kaik ilmajohrot oteta alas ja veretä maakaapelei. Sihe sama kuappa tule Soneralt valokuitukaapeli. Eikä maksa meil mittä. See o sit eri assia mitä kaikke erinomast tykkä telkkarist kattella. See maksa. Simmostki ruveta tekemä et karuilt oteta toiselt pualelt jalkakäytävä pois ja toisel pual sitä levennettä. Kotimäenkarul asiast on tullu Ilmoitus katusuunnitelman laadinnan vireilläolosta. Jotta miälipiretki pyyretä sanoma. Tämmössi tiäs Paka Akka täl kertta Taas on aika muistuttaa tärkeästä asiasta, nimen ja talon numeron näkyvyydestä. Talkkariemme lehdenjakotyö helpottuu huomattavasti jos postilaatikossa on asukkaan nimi ja talon seinässä katuosoitteen numero. Ei tarvitse laskeskella että olisikohan tämä talo numero 28 kun jokunen talo tuonnempana oli numero 22. Oma turvallisuuskin on vaarassa jos numeroa ei ole tai se on lähes näkymätön. Miten esimerkiksi ambulanssi löytää oikean osoitteen hälytyksen saatuaan? Huonosti!

14 PIENTALOJEN ENERGIATODISTUS MUUTTUU TIEDOTE Kansalaisten, Suomen Omakotiliitto ry:n ja Eduskunnan tahto toteutuu. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen linjasi tänään pientalojen energiatodistustyöryhmän raportin luovutustilaisuudessa, että pientalojen energiatodistus tulee muuttumaan. Työryhmässä tarkastelluista malleista ministeri Viitanen valitsi mallit kolme ja viisi (Suomen Omakotiliitto ry:n malli) ja hänen mukaansa valmistelua jatketaan nyt kahden mallin lisäselvittämisen pohjalta niin, että asia voidaan ratkaista heti vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa. Lisää voi lukea Omakotiliiton nettisivuilta Huoltovideot löytyvät esittelysivulta Tutustu huoltovideoihin Sadevedet Vesikatto Rossipohja Koneet ja laitteet Ikkunat ja ovet Sauna ja pesuhuone Yhteistyössä Omakotiliiton uusia yhteistyökumppaneita - saat alennusta jäsenkorttia näyttämällä! RTV:n jäsenalennus normaalihintaisista tuotteista tuoteryhmästä riippuen %. Lisäksi kaikista kampanjatuotteista alennus on 5 %. Rantasipin kaikissa hotelleissa 12 % alennus päivän hinnasta. Lehden uudet tilaajat saavat vuositilauksen puoleen hintaan ja nykyiset tilaajat 10 alennuksen vuositilaushinnasta. Sähkö ja automaatiosuunnittelu kaupan päälle Smarthome by EKE kotiautomaatiojärjestelmän hankkijoille Jäseneduista lisää tietoa osoitteessa J A M E K A I K K I V O I M M E O L L A M U K A N A Nyt kaikkien perheenjäsenten on mahdollista olla mukana vaikuttamassa meidän omakotiyhdistyksessämme. Aikaisemmin oli aina kysymyksiä siitä, kuka perheestä voitiin merkitä omakotiyhdistyksen jäseneksi, kenen nimi on jäsenkortissa, kuka saa osallistua yhdistyksemme vuosikokouksiin ja kuka saa tarvittaessa noissa kokouksissa käyttää äänioikeutta tai edustaa perhettään. Myös vuokrakonelainauksissa tulee esiin jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä ja epäselvyyksiä. Jopa jäsenille tarjotuissa etujen hyödyntämisessä niitä tarjoavissa liikkeissä ja yrityksissä sattui hankalia tapauksia kun edun käyttäjä olikin eri henkilö kuin jäsenkorttiin merkitty. Nyt on tässäkin asiassa astuttu nykyaikaan. Yhdistyksemme uusien, viime vuoden lopulla vahvistettujen sääntöjen mukaan voivat kaikki perheenjäsenet olla

15 jäseninä yhdistyksessämme. Jokainen perheestä yhdistykseemme liittyvä henkilö saa oman jäsenkorttinsa ja sen mukanaan tuomat edut ja hyödyt. Ja perhejäsen maksaa vain puolet varsinaisen jäsenen jäsenmaksusta. Perhejäsenyys on edullinen ja järkevä tapa tulla mukaan tukemaan omakotiyhdistystoimintaa ja ennen kaikkea luomaan monien asioiden menestyksekkääseen eteenpäinviemiseen tarvittavaa joukkovoimaa. Maailman kaiken aikaa monimutkaistuessa tulee yksittäisen ihmisen ja perheen entistä hankalammaksi hallita elinympäristöönsä vaikuttavia voimia. Isommalla joukolla on yksilöä enemmän vaikutusmahdollisuuksia ja -kykyä. Omakotiyhdistys muodostaa luonnollisen kosketuspinnan ja tarvittaessa turvaverkon monenkirjavassa elinympäristössä. Jäsenenä omakotiyhdistyksessä luot omalta osaltasi lisää mahdollisuuksia vaikuttaa niin paikallisesti kuin valtakunnan tasolla meitä pientaloasukkaita koskeviin asioihin. Pienistä puroista muodostuu suuri valtavirta joka virtaa haluamaamme suuntaan. Liity perhejäsen-jäseneksi - liityt valtavirtaan. Reijo Aulio Perhejäseneksi liittyminen on helppoa. Ilmoita nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja perheesi varsinaisen jäsenen nimi sähköpostilla osoitteeseen pakanpientalot@gmail.com tai toimita tiedot paperilapulla Kotimäenkatu 24 postilaatikkoon - tai soita Reijo Auliolle, p Turku Energialta kotitalouksille: Mistä tunnistaa valtuutetun sähköasentajan? Kysymys: Mistä voisi löytää luotettavan sähkömiehen omakotitalon sähköremonttiin niin, että kaikki sujuu oikein ja turvallisesti. Turku Energia vastaa: "Hyvä, että mietitään sähkötöiden turvallisuutta, sillä laittomat sähkötyöt ovat iso turvallisuusriski. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n tuoreen kyselyn mukaan laittomia sähkötöitä tehdään Suomessa paljon enemmän kuin on arvioitu. Sähköasennus on laiton, jos asennuksia tekevä taho ei ole tehnyt toimintailmoitusta Tukesin rekisteriin, eikä hänellä ole pätevää sähkötöiden johtajaa vastaamassa asennusten turvallisuudesta. Riittävät sähköurakointioikeudet omaavan sähköasentajan löytää helpoiten Tukesin ylläpitämästä rekisteristä, Voit hakea sivuilta juuri Turussa toimivia sähköasentajia. Tarkkana kannattaa olla, sillä vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa vahinkoja, jos syttyneen tulipalon syyksi osoittautuu epäkelpo sähköasennus. On myös hyvä muistaa, että verotuksessa kotitalousvähennystä ei voi saada pimeästi töitä tekevän toimijan töistä." Toinen yhtä tärkeä mies on putkimies. Joskus on hyvä kyseenalaistaa oma osaaminen ja tilata ammattilainen tekemään kodin putkihommia. Silloin varmistuu se, ettei vahingon sattuessa tule hankaluuksia vakuutusyhtiön kanssa korvauksia haettaessa. Kriittisiä pisteitä ovat pyykin- ja astianpesukoneiden liitännät ja takaiskuventtiilien asentamiset. Putkimiehetkin löytyvät Tukesin rekisteristä.

16

N U M M E N P A K A N V I I K K O

N U M M E N P A K A N V I I K K O N U M M E N P A K A N V I I K K O 18. 24.5. 2015 Vuoden 2015 teema on ympäristö. Siihen on tähdätty myös Pakalla. Maanantai 18.5. Nummenpakan kesäjuhla Juhlakulkueeseen kokoonnutaan Kaarinan VPK:n pihalla

Lisätiedot

Nummenpakka

Nummenpakka Nummenpakka 19.5. - 25.5.2014 Ma 19.5. Kuuvuoren nuorisotalon avoimet ovet Tule tutustumaan nuokkarin tiloihin ja toimintaan! Järj. Kuuvuoren nuorisotalo. klo 17-20 Kuuvuoren nuorisotalo, Nummenpuistokatu

Lisätiedot

Vuosi 2013 oli yhdistyksen 91. toimintavuosi. Vuoden lopussa yhdistyksessä oli 673 jäsentä.

Vuosi 2013 oli yhdistyksen 91. toimintavuosi. Vuoden lopussa yhdistyksessä oli 673 jäsentä. Nummenmäen Pientalot ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 91. toimintavuosi YLEISTÄ Vuosi 2013 oli yhdistyksen 91. toimintavuosi. Vuoden lopussa yhdistyksessä oli 673 jäsentä. Yhdistyksen hallituksen muodostivat

Lisätiedot

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen.

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen. TIEDOTE 1/2008 KEVÄTKOKOUSKUTSU Laaksolahden huvilayhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 31.3.2008 klo 18.30 Laaksolahden monitoimitalossa (Lähdepurontie 2). Kokouksessa käsitellään

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 Perjantai 1.6. 13.15-14.15 KEINUPUISTON KEVÄTJUHLA, Juhlitaan kesää ja aurinkoa yhdessä! Kevätjuhlassa jaetaan henkilökunnalle todistukset kuluneesta

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa

Avoin päiväkoti SoPeVa Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Kesäkuun 2015 ohjelma Viikko 23 Maanantai 1.6 *Retki hiekkapuistoon *Lähdetään

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA

VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA Tervetuloa! Kuralan Kylämäkeen voi saapua montaa reittiä. Voit kulkea Jaanintien yli ylös hiekkatietä 1 tai oikealta Kokeiluverstaan takaa. Voit saapua

Lisätiedot

Järjestötiedote 3/2015

Järjestötiedote 3/2015 10.3.2015 Järjestötiedote 3/2015 Jakelu: Omakotiliiton jäsenjärjestöjen (piirit, yhdistykset) hallitusten jäsenet, noin 1120 vastaanottajaa. Järjestötiedote lähetetään sähköpostitse käytettäväksi sisäisessä

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun kappelineuvosto 13.4.2016-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

PAIKALLISET JÄSENEDUT

PAIKALLISET JÄSENEDUT nurmeksen@yrittajat.fi www.nurmeksenyrittajat.fi 21.2.2017 NURMEKSEN YRITTÄJÄT RY:N PAIKALLISET JÄSENEDUT 1.2. - 31.12.2017 Nurmeksen Yrittäjät ry:n edistää paikkakunnan tuotteiden ja palveluiden menekkiä

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 OAJ PIRKKALAN PAIKALLIYHDISTYS ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Perjantai 6.3. lauantai 7.3. 2015 Paikka: Villa Merja s Garden Osallistujat: jäsen varajäsen toimihenkilö Almi Susanna Kanto

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/ Vielä on ulkona vilakkaa, etenkin varjossa, eli laittakaa useampia vaatekerroksia, joita voi tarvittaessa vähentää.

JÄSENKIRJE 1/ Vielä on ulkona vilakkaa, etenkin varjossa, eli laittakaa useampia vaatekerroksia, joita voi tarvittaessa vähentää. JÄSENKIRJE 1/2017 Sisällys 1. Kevättä ja kesää kohti... 2 2. lta... 2 3. Jäsenmaksu, jäsenlajit ja jäsenedut... 3 4. Sääntömääräinen kevätkokous... 4 5. Tulevia tapahtumia... 5 JÄSENKIRJE 1/2017 2 1. Kevättä

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon!

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon! Nro 6/2013 TÖYSÄN 4H-YHDISTYS Kotisivumme ovat uudistuneet. Osoitteesta www.toysa.4h.fi löydät tietoa 4H tapahtumista, kerhoista, kotipalvelusta ym. Meidät löydät myöskin Facebookista > Töysän NeljäHoo.

Lisätiedot

2. Todettiin kokous laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Todettiin kokous laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. KASKELAN OMAKOTIYHDISTYS RY VUOSIKOKOUS AIKA Tiistai 21.5.2013 klo 18.30 PAIKKA LÄSNÄ Skomarsin torppa, Hakunila Markku Loikkanen (pj) Sirkka Luukkanen Marjukka Kallio Markku Kallio Reino Raijos Sirkku

Lisätiedot

Kesäpirtti Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, Ylöjärvi

Kesäpirtti Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, Ylöjärvi Kesäpirtti 2014 Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, 33480 Ylöjärvi www.tto-opiskelijat.fi/kesapirtti 044 3491 030 Ravintola avoinna 31.5. - 31.8.2014 Arkisin 16.00 17.00

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas. Hallituksen kokous Aika: 27.11.2009 klo 18.00 Paikka: Yläneen kirjasto Läsnä: [x] Päivi Erävesi, [x] Arimo Helmisaari [ ] Timo Hämäläinen [x] Elisa Niittymaa [x] Pertti Peltola [x] Tiina Pihajoki [x] Heimo

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 Lauantai 1.7. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.7. Maanantai 3.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä

Lisätiedot

Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt

Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 19.1.2018 http://www.klubi.biz/viikkokirje.html VALOKUVANÄYTTELY Suomen juhlavuoden 2017 kunniaksi. Valokuvauskilpailun satoa esillä neljän sarjan voittajatyöt

Lisätiedot

Tervetuloa selkoryhmään!

Tervetuloa selkoryhmään! Tervetuloa selkoryhmään! SELKOESITE 1 Jutteletko mielelläsi erilaisista asioista? Haluatko saada tietoa maailman tapahtumista selkokielellä? Haluatko sanoa mielipiteesi, mutta et aina uskalla? Tuntuuko

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen.

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen. JÄSENKIRJE 1/2018 Muista jäsenmaksu Hyvä Me haapavetiset ry:n jäsen Alkanut vuosi 2018 on yhdistyksen 38. toimintavuosi. Vuosikokous pidettiin 13.3.2018 Sirkka ja Seppo Larun kotona Espoon Vallikalliossa.

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Tervetuloa sääntömääräiseen kevätkokoukseen maanantaina 22.5.2017 klo 18:00 Hiedanrannan vanhalle tehdasalueelle (www.valiaikainenhiedanranta.fi, www.tampere.fi/hiedanranta).

Lisätiedot

PAIKALLISET JÄSENEDUT

PAIKALLISET JÄSENEDUT nurmeksen@yrittajat.fi www.nurmeksenyrittajat.fi 20.2.2017 NURMEKSEN YRITTÄJÄT RY:N PAIKALLISET JÄSENEDUT 1.2. - 31.12.2017 Nurmeksen Yrittäjät ry:n edistää paikkakunnan tuotteiden ja palveluiden menekkiä

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

Näkövammaistyö Kevät

Näkövammaistyö Kevät Näkövammaistyö Kevät 2015 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten kevään 2015 toiminnasta.

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous Aika: 28.11.2009 klo 9.00 Paikka: Läsnä: Luontokapinetti Kopan koulu Jorma Kaarto (Viikkolehti), Päivi Erävesi, Ulla Helmisaari, Jari Helmisaari, Arimo Helmisaari, Timo Hämäläinen,

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI

TOIMINTA- KALENTERI TOIMINTA- KALENTERI 01.02. 30.04.2018 Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun Palvelukeskuksessa os. Huvilakatu 32 ovat tiistaisin klo 19.30-20.30 ja torstaisin klo 14.00-15.00, nimi kansioon Omaishoitajien

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/?

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/? 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa Suomen Sinfoniaorkesterit ry 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa 22.-24.4.2016 Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, puh (02) 337 3800

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Asukastoiminta kannattaa

Asukastoiminta kannattaa Asukastoiminta kannattaa Asukastoiminnan edelläkävijä Asukastoiminta on asukkaiden omaehtoista yhteistoimintaa. Se tukee hyvää naapuruutta ja on omiaan luomaan yhteisöllisyyttä. On tutkittua tietoa, että

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Lauantai 4.5. Klo Espoon Musiikkiopiston lapsikuoro esiintyy, juhlasali Klo 14 Viiden pelin pelit, vet. Timo, juhlasali

Lauantai 4.5. Klo Espoon Musiikkiopiston lapsikuoro esiintyy, juhlasali Klo 14 Viiden pelin pelit, vet. Timo, juhlasali Lehmusvalkaman kuukausiliite ajalle 1.- 31.5.2019 Karviaiskatu 7, 20720 Turku. Puh. 02-2625020. Liikenneyhteydet P1 Palvelulinja, 9,12,99 www.turku.fi/lehmusvalkama Keskiviikko 1.5. VAPPUPÄIVÄ - EI OHJELMAA!

Lisätiedot

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Tapahtuma: Bingo Ajankohta: 03.05.2017 Paikka: Hallin palvelutalo Ohjelma: Palvelupäivän sauna, jumppa, lehdenluku ja bingo Hallin palvelutalo Palvelupäivässä

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Pientaloalueiden valokuituratkaisut

Pientaloalueiden valokuituratkaisut Pientaloalueiden valokuituratkaisut 18.00 Valokuituratkaisut pientaloalueella ja uuden oppaan esittely; Katja Keränen, Omakotiliitto 18.30 Kuidut kodista; Jukka Laine, Fiberit Oy 19.00 Pitäjänmäellä rakentuu

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Järjestötiedote 4/2015

Järjestötiedote 4/2015 23.4.2015 Järjestötiedote 4/2015 Jakelu: Omakotiliiton jäsenjärjestöjen (piirit, yhdistykset) hallitusten jäsenet, noin 1120 vastaanottajaa. Järjestötiedote lähetetään sähköpostitse käytettäväksi sisäisessä

Lisätiedot

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä VERBI + VERBI - LAUSE -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä MIHIN LIIA MENEE? LIIA MENEE RAVINTOLAAN SYÖMÄÄN. MISSÄ LIIA ON? LIIA ON RAVINTOLASSA SYÖMÄSSÄ.

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/2019 1 (10) Aika Keskiviikko 12.6.2019 klo 16.00 17.45 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 76 Kokouksen avaus 3 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, tarjolla on paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. HALLINTO Hallituksen jäsenet ja vastuuhenkilöt: Liisa Korpela, puheenjohtaja, tiedotusvastaava, edustukset sidosryhmiin, yhteydet. yhteistyökumppaneihin

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 Maanantai 1.1. 12.00-12.30 Katsotaan yhdessä Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe, TV1 / Tarjolla pientä naposteltavaa Tiistai 2.1. 10.30-11.15

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Elena haluaa uuden auton

Elena haluaa uuden auton Auton kanssa Elena haluaa uuden auton Hei! Hei! Minä haluan ostaa uuden auton. Joo, minulla on vanha Volkswagen Golf. Paljonko se maksaa? Se maksaa 5500. Kuinka monta kilometriä sillä on ajettu? 95000

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Syyskuun 2015 ohjelma Viikko 37 Maanantai 7.9 8.30 16.00 *Perhekerhoon

Lisätiedot

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistyksessä oli 200 jäsentä (v.2014 jäseniä oli 181). Viuruniemen kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluivat Saila Keronen puheenjohtaja,

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Jyväskylän Reserviupseerit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop)

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop) KÄSIKIRJOITUS Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen vuosikokoukseen AIKA 11.06.2010, PAIKKA Hyvinkää, ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus (kop, kop, kop) Hyvät ystävät. Tervetuloa Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen

Lisätiedot

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 Tässä numerossa: - Kokouskutsu vuosikokoukseen - Vuosikokouksen ohjelma - Lomaosakeviikkojen arvonta - Hallituksen kevään päätöksiä - KST:n nettisivut - KTK:n nettisivut 19.8.2010

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston kokous 7.4.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 65 2 KOKOUKSEN AVAUS 65

Nuorisovaltuuston kokous 7.4.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 65 2 KOKOUKSEN AVAUS 65 64 Nuorisovaltuuston kokous 7.4.2015 AIKA 7.4.2015 klo 16.30 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 65 2 KOKOUKSEN AVAUS 65 3

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja 28.9. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen järjestäytyminen Katja Lahdenranta-Linna valittiin vuosikokouksen puheenjohtajaksi.

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä!

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä! 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 25.8.2017 http://www.klubi.biz/viikkokirje.html SYYSKUUN KUUKAUDEN TAIDETEOS Seppo Larste öljyvärityö Ströömin auringonlasku 2017 KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT 1(5) YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Ylöjärven Reserviupseerit r.y. Sen kotipaikka on Ylöjärven kaupunki. 1 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry Botaniska trädgårdens vänner rf PÖYTÄKIRJA 15.11.2013 SYYSKOKOUS Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30 18.10 Paikka Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, palmuhuonerakennus,

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimenä on Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry, ja sen kotipaikkana on Vilppulan kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on autourheilun, auton

Lisätiedot