YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 147/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 84

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 147/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 84"

Transkriptio

1 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 147/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 84 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJAT Ikaalisten kaupungin Juhtimäen ja Isoröyhiön kylissä sijaitsevan Vähä Kalajärven kunnostus rakentamalla pohjapato Vähäkalajärvenojaan Timo ja Margit Mustonen, Orvokki, Antti, Sonja ja Topi Sorvajärvi sekä Katja Viitala ja Heidi Anttila, Kari Silfverberg, Aarne ja Eila Salo, Tero ja Anja Hakala, Sini ja Sakari Haverinen, Merja ja Jorma Jokela, Pertti Perälä, Ari Tanttu, Saini Kilpi, Eino Kilpi, Arvo ja Margit Silvala, Jari, Riitta ja Tuula Järvenpää, Mirja Eljaala, Marjatta ja Tapani Österbacka, Erkki ja Inkeri Mäkelä sekä Annikki Lilius ja Pirkko Järvensivu HAKEMUS Ikaalisten kaupungin Juhtimäen kylässä sijaitsevien tilojen omistajat Timo ja Margit Mustonen (Kesämaa RN:o 32:1), Kari Silfverberg (Viinikka RN:o 4:91), Aarne ja Eila Salo (Mäntyranta RN:o 4:62), Tero ja Anja Hakala (Mäntyrinne RN:o 4:59), Sini ja Sakari Haverinen (Kivelä RN:o 4:61), Merja ja Jorma Jokela (Kalliorinne RN:o 4:50), Pertti Perälä (Heinikorpi RN:o 4:99), Ari Tanttu (Käkisalo RN:o 4:116), Saini Kilpi (Koivuranta RN:o 32:8), Eino Kilpi (Takamaa II RN:o 32:9), Arvo ja Margit Silvala (Kalaranta RN:o 32:6), Jari, Riitta ja Tuula Järvenpää (Metsärinne RN:o 4:51), Mirja Eljaala (Leporanta RN:o 4:75), Marjatta ja Tapani Österbacka (Vähäkallio RN:o 4:98), Erkki ja Inkeri Mäkelä (Vähäranta RN:o 4:97) sekä Annikki Lilius ja Pirkko Järvensivu (Kivistö RN:o 4:6) sekä saman kaupungin Isoröyhiön kylässä sijaitsevan tilan Lahdenmäki RN:o 30:0 omistajat Orvokki, Antti, Sonja ja Topi Sorvajärvi, Katja Viitala sekä Heidi Anttila ovat ympäristölupavirastoon toimittamassaan ja myöhemmin täydentämässään hakemuksessa pyytäneet lupaa Ikaalisten kaupungin Juhtimäen ja Isoröyhiön kylissä sijaitsevan Vähä Kalajärven kunnostamiseen päivätyn suunnitelman mukaisesti. Vähä Kalajärvestä laskevaan Vähäkalajärvenojaan rakennetaan kivistä ja moreenista uusi ylisyöksypato hakemukseen liitetyn kunnostussuunnitelman mukaisesti. Padon virtausaukon pohjan korkeudeksi tulisi alimmassa kohdassaan N ,52 m. Padon harjan muotoilulla on tarkoitus nostaa järven alivedenkorkeutta noin 22 cm 1970 luvulla asetettua kynnyskorkeutta ylemmäksi. Kunnostussuunnitelman tavoitteena on nostaa järven ali ja keskivedenkorkeutta siten,

2 2 että järven virkistys ja kalastusmahdollisuudet paranevat ja rehevöityminen hidastuu. Järven rantatiloja on yhteensä 19, joista 17 tilan omistajat ovat hankkeessa mukana luvan hakijoina. Metsähallitus yhden rantatilan omistajana on antanut hankkeelle kirjallisen suostumuksensa, jossa se on todennut, ettei sillä ole asiassa korvausvaatimuksia. Yhden rantatilan omistaja on suullisesti ilmoittanut suostumuksensa. Hankkeen johdosta maa aluetta muuttuu vesialueeksi yhteensä 0,54 ha. SUUNNITELMA Hankkeen tausta ja tavoitteet Vähä Kalajärvi sijaitsee Ikaalisten kaupungin Juhtimäen ja Isoröyhiön kylissä, tien nro 3352 varrella noin 23 km Ikaalisten keskustasta koilliseen. Järvi kuuluu Pääjärven vesistöalueeseen (35.584). Vähä Kalajärvestä laskevaa Vähäkalajärvenojaa on perattu vuosina ojitustoimituksessa annetun päätöksen (tno 2372 Ta 1) perusteella. Perkaus on todettu tehdyksi osittain ylisyväksi 1970 luvulla, ja silloinen Tampereen vesipiiri kehotti rakentamaan padon järvestä laskevaan Vähäkalajärvenojaan. Syksyllä 2006 suoritetussa tarkastuksessa Pirkanmaan ympäristökeskus totesi, että pato on huonokuntoinen, vuotava ja sen kynnyskorkeus on noin 8 cm 1970 luvulla asetettua korkeutta alempana. Myöhemmin maastomittausten aikana todettiin lisäksi, että pato vuotaa ja virtauksen aiheuttama eroosio on syövyttänyt ojapengertä padon vasemmalta puolelta alavirtaan katsottuna sekä kuljettanut maaaineksen alapuoliseen laskuojaan. Lisäksi padon vasemmalta puolelta purkautuu ohivirtausta, jota on yritetty estää puurakenteilla ja muovilla tiivistämällä. Vähä Kalajärven valuma alue on pääosin metsä ja suovaltainen. Vuosikymmenten aikana valuma alueella tehdyt ojitukset ovat kuljettaneet järveen humusta, joka on osittain sedimentoitunut järven pohjaan. Järven ulkoisen ja sisäisen ravinnekuormituksen sekä pienen vesisyvyyden johdosta järven kasvillisuus on lisääntynyt ja rehevöitymiskehitys nopeutunut. Tällä hetkellä järven suurimpina ongelmina pidetään järven mataluutta, alhaista alivedenkorkeutta ja kasvillisuuden lisääntymistä. Virtaamat ja vedenkorkeudet Vähä Kalajärven pinta ala on noin 16 ha. Järven suurin pituus on noin 0,9 km ja suurin leveys noin 0,25 km. Rantaviivaa järvellä on noin 2 km. Järven keskisyvyys on noin 1,5 m ja suurin syvyys noin 4 m. Järven tilavuus on noin 0,24 milj. m 3. Järvi laskee Vähäkalajärvenojan kautta noin 7 m alempana olevaan Petäjäjärveen. Vähä Kalajärven valuma alueen pinta ala on noin 427 ha ja järvisyysprosentti 10,5.

3 3 Valuma alueen ominaisuuksien perusteella laskettuna Vähä Kalajärvestä purkautuvat virtaamat ovat seuraavat: Valuma alue Alaraja Pinta ala (ha) Järvisyys (%) HQ 1/20 (l/s) MHQ (l/s) MQ (l/s) MNQ (l/s) NQ (l/s) Vähä Kalajärvi Järven luusua , n. 40 n Vähä Kalajärven vedenkorkeuksista ei ole olemassa havaintotietoja. Elokuun lopulla 2006 Pirkanmaan ympäristökeskus on mitannut järven alivedenkorkeudeksi N ,22 m. Järven vedenkorkeus oli tuolloin noin 8 cm vuotavan padon kynnyskorkeutta alempana. Tätä vedenkorkeutta voidaan pitää järven alivedenkorkeutena (NW). Järven ylivedenkorkeudeksi on paikallisen rannanomistajan havainnon perusteella mitattu N ,81 m, jota voidaan pitää kerran kahdessakymmenessä vuodessa tapahtuvana ylivedenkorkeutena (HW 1/20). Järven keskivedenkorkeudeksi (MW) ja samalla kasvukauden keskivedenkorkeudeksi (MW veg ) on arvioitu N ,35 m. Järven vedenlaatu ja kuormitus Järven käyttö Vähä Kalajärvi on melko pieni tummavetinen järvi. Pirkanmaan ympäristökeskuksesta saadun tiedon mukaan järvestä ei ole otettu vesinäytteitä. Järven valuma alue on hyvin samanlainen kuin siihen laskevan Iso Kalajärven, jonka vedenlaatua on tutkittu vuosina Tutkimusten mukaan vesi on humuksen värjäämää ja melko hapanta (ph 5,3 6,1). Kokonaisfosforin mukaan järven vesi on lievästi rehevää. Vähä Kalajärven kuormitus muodostuu pääosin valuma alueen metsä ja suoalueilta kulkeutuvista ravinteista ja kiintoaineesta sekä järven sisäisestä ja haja asutuksen aiheuttamasta kuormituksesta. Pistekuormittajia ei valuma alueella ole. Vesikasvillisuus on rehevintä järven pohjoispäässä. Vesikasvillisuus on lähinnä kelluslehtistä kuten ulpukkaa ja lummetta. Kasvillisuutta on niitetty muutamina vuosina ja kasvijäte on kuljetettu pois. Kalastus järvellä on pienimuotoista kotitarvekalastusta. Talvisin harjoitetaan myös pilkintää. Järven kalasto muodostuu pääosin hauista, ahvenista, lahnoista ja särjistä. Käytetyimmät pyyntivälineet ovat virveli, verkko ja katiska. Kalastusrajoituksia ei järvellä ole ollut. Metsästys järvellä on hyvin pienimuotoista. Vesilintujen metsästystä järvellä ei harjoiteta. Vähä Kalajärveen rajoittuu tai hankkeen vaikutusalueella on 19 tilaa. Rantaan rajoittuvista tiloista kolmellatoista on vapaa ajankäytössä oleva rakennus. Kaikkien tiloilla sijaitsevien rakennusten sokkelikorkeus on suurempi kuin ylivedenkorkeus (HW 1/20 ) N ,81 m. Rantavyöhyke on osittain vesijättöä. Vesiliikenne järvellä on soutuveneilyä.

4 Kunnostustoimenpiteet 4 Suunnitelman mukaan Vähä Kalajärven alivedenkorkeuksien nostamiseksi rakennetaan kivistä ja moreenista ylisyöksypato järven länsiosasta laskevan Vähäkalajärvenojan yläosaan paalulle Padon harjan leveys on noin 1,0 m ja harjan korkeus uoman reunoilla N ,00 m. Padon keskelle rakennetaan noin 3,0 m leveä virtausaukko, jonka pohja on alimmassa kohdassaan keskellä korkeudella N ,52 m ja reunoilla korkeudella N ,60 m. Padon tiiviys ja harjan muoto vahvistetaan käyttämällä tukena ja tiivisteenä 3 mm:n ruostumatonta teräslevyä, jonka alapinta muotoillaan patoalueen kalliopinnan mukaisesti. Teräslevyn yhtymäkohdat kallioon tiivistetään esimerkiksi teräskuitubetonilla. Betonitiivistyksen kiinnittyminen kallioon varmistetaan kallioon porattavilla rst tapeilla (d=10 mm). Teräslevy ulotetaan noin metrin padon vasemmalta puolelta, myötävirtaan katsottaessa, ojatörmään. Padon ylävirranpuoleinen luiska muotoillaan kaltevuuteen 1:3 ja kivetään. Padon alavirranpuoleinen luiska muotoillaan kaltevuuteen 1:7 ja kivetään koskimaiseksi kalan nousun mahdollistamiseksi järveen silloin, kun se on virtaamien puolesta mahdollista. Padon alueelta poistetaan tarvittavilta osin pintamaata ja uoman kalliopohjaa tasataan mahdollisuuksien mukaan, rakennetaan laudoitus betonitiivistykselle ja tuennat asennettavalle teräslevylle, asennetaan muotoiltu teräslevy oikeaan korkeuteen ja tehdään teräslevyn tiivistystäyttö. Luiskat ja maaleikkaukset kivetään eroosion estämiseksi. Järven luusuassa olevat puiset virtausta padottavat rakenteet sekä olemassa oleva betonipato rakenteineen puretaan ja kuljetetaan esimerkiksi lähimmälle kaatopaikalle. Kunnostuksen vaikutukset Padon rakentamisen seurauksena vedenkorkeudet Vähä Kalajärvessä nousevat. Vedenkorkeuksien muutosten on Pato atkohjelmalla laskettu olevan N 60 korkeusjärjestelmässä seuraavat: Vedenkork. tunnus HW 1/20 (m) MHW (m) MW=MW veg (m) MNW (m) NW (m) Nykyinen 136,81 136,50 (arv.) 136,35 (arv.) 136,26 (arv.) 136,22 Tuleva 136,81 136,73 136,60 136,56 136,47 136,52 Järven keskivedenkorkeus nousee arviolta noin 25 cm. Hakemussuunnitelmassa on esitetty tilakohtaiset arviot vesialueiksi muuttuvista maa alueista sekä hankkeen hyödyistä ja haitoista. Keskimääräinen rantaviivan siirtyminen rantavyöhykkeessä arvioidaan olevan noin 2,5 m. Suunnitelman mukaan maa aluetta muuttuu vesialueeksi yhteensä 0,54 ha.

5 5 Vaikutukset vedenlaatuun, kasvillisuuteen, kalastoon ja virkistyskäyttöön Alivedenkorkeuksien nostamisesta aiheutuvat vaikutukset ovat pääasiassa myönteisiä. Vaikutukset vedenlaatuun ovat myönteisiä mutta merkitykseltään vähäisiä. Myös vaikutukset kalastoon, kalastukseen ja kasvillisuuteen ovat myönteisiä. Kevätkutuisten kalojen lisääntymis ja kasvuolosuhteet paranevat vedenkorkeusvaihteluiden pienentyessä ja osissa järveä pohjaan jäätymisen vähentyessä. Myös kalastusolosuhteet paranevat. Vaikutukset maa ja metsätaloudelle ovat osittain myös negatiivisia. Keskivedenkorkeuden nousu noin 25 senttimetrillä saattaa aiheuttaa jonkin asteista kuivatushaittaa alavimmilla metsäalueilla. Vaikutukset järven virkistyskäytölle ja vesilintujen pesinnälle ovat myös myönteisiä. Muut vaikutukset HAKEMUKSESTA TIEDOTTAMINEN Hankkeen toteutuessa Vähä Kalajärven tilavuus kasvaa keskivedenkorkeudella N ,60 m noin 0,04 milj. m 3. Järven pinta alan arvioidaan kasvavan noin 0,54 ha. Hankkeen toteutumisesta aiheutuu rantakiinteistöille maa alueen menetyksiä keskivedenkorkeuden noustessa noin 25 cm. Lisäksi rantavyöhykkeessä sijaitseville peltotai metsämaille saattaa aiheutua kuivatus tai kasvuhaittaa. Padon rakentamisesta saattaa aiheutua jonkin verran veden työnaikaista samenemista Vähäkalajärvenojassa padon alapuolisella osuudella. Alapuoliselle Petäjäjärvelle hankkeella ei ole vaikutusta. Vaikutus rantakiinteistöjen arvoon Vähä Kalajärven alivedenkorkeuksien nostolla pyritään parantamaan järven virkistyskäyttöarvoa. Järven rantakiinteistöjen virkistyskäyttöarvon arvioidaan kasvavan kiinteistön koosta, sijainnista, rantamatalan syvyydestä ja rannanmuodosta riippuen noin /kiinteistö. Suunnitelmaan liitetyn selvityksen mukaan hankkeen tilakohtaiset hyödyt ovat yhteensä ja haitat yhteensä Suunnitellun padon itäranta kuuluu tilaan Käkisalo RN:o 4:116 ja länsiranta tilaan Kivistö RN:o 4:6. Näiden tilojen omistajat ovat hankkeen luvan hakijoita. Vähä Kalajärven vesialue kuuluu osittain Isoröyhiön kylän tilaan Lahdenmäki RN:o 30:0 ja osittain Juhtimäen osakaskunnan yhteisiin vesialueisiin (kiinteistötunnukset ja ). Hankkeen kustannuksiksi on arvioitu noin (+alv.). Padon rakentaminen toteutetaan alimpien kesävedenkorkeuksien aikana. Ympäristölupavirasto on vesilain 16 luvun 6, 7 ja 8 :ssä säädetyllä tavalla kuuluttamalla asiasta ympäristölupavirastossa ja Ikaalisten kaupungissa varannut tilaisuuden muistutusten ja vaatimusten tekemiseen ja mielipiteiden esittämiseen hakemuksen johdosta viimeistään

6 MUISTUTUKSET, VAATIMUKSET JA MIELIPITEET 6 1) Pirkanmaan ympäristökeskus on pitänyt hakemusta perusteltuna, eikä sen tiedossa ole estettä luvan myöntämiselle. Ympäristökeskus on todennut, että hakemussuunnitelman sivulla 5 taulukossa 1 on esitetty arvio Vähä Kalajärven menovirtaamista, eikä ympäristökeskuksella ole taulukkoon muuta huomauttamista kuin alivirtaaman osalta. Ympäristökeskus on pitänyt pienenä taulukon arvoa 0 l/s, joka perustuu arvioituun alivalumaan 0 l/s km 2, koska valuma alueen järvisyys on niinkin suuri kuin 10,5 %. Ympäristökeskus on arvioinut alivaluman suuruudeksi 0,5 l/s km 2 ja alivirtaamaksi noin 2 l/s, joka alentaisi Vähä Kalajärven pintaa noin 2 cm:llä kuukaudessa. Ympäristökeskus on katsonut, että vähimmäisvirtaama alapuoliseen uomaan on turvattava silloinkin, kun vedenpinta Vähä Kalajärvessä laskee alle korkeuden N ,52 m eli patokynnyksen alapuolelle. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi asentamalla padon läpi vaakasuora tai loivasti laskeva muoviputki 63 PEH 10, jonka ylävirran puoleisen suun keskipiste on korkeudella +136,35 m. Ympäristökeskus on esittänyt, että luvan saajan tulisi ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla tehdä patoon putki tai muu aukko vähimmäisvirtaaman noin 2 l/s juoksuttamiseksi asentaa ja pitää kunnossa vedenkorkeusasteikko Vähä Kalajärven vedenkorkeuksien havaitsemiseksi sekä viiden vuoden ajan tarkkailla järven vedenkorkeuksia ja menovirtaamia. 2) Hämeen työvoima ja elinkeinokeskuksen kalatalousyksikkö on muun ohella todennut, että Vähä Kalajärven merkitys kalavetenä on paikallinen. Järven kalasto koostuu ainakin hauesta, ahvenesta, lahnasta ja särjestä. Kunnostuksessa vesisyvyyden lisääminen ja kalan kulun turvaaminen parantavat sekä kalojen elinmahdollisuuksia että kalastusmahdollisuuksia. Vähä Kalajärvi kuuluu Sipsiöjärven reittiin, jossa on lohi ja siikapitoisia virtapaikkoja. Kalan kulun turvaamisen lisäksi on padon rakentamisen aiheuttama kiintoaine ja ravinnekuormitus mahdollisuuksien mukaan ehkäistävä asianmukaisin lupamääräyksin. TE keskus on katsonut, että lupa voidaan myöntää, ja on esittänyt lupaan seuraavia lupamääräyksiä: Padon harja ja sitä vahvistava teräslevy on muotoiltava siten, että kalan kulku padon yli on mahdollista pienimpiä virtaamia lukuun ottamatta. Kiintoaineen ja ravinteiden leviämisen estämiseksi pato on rakennettava mahdollisuuksien mukaan vähävetiseen aikaan.

7 7 3) Ikaalisten kaupungin ympäristölautakunta on ilmoittanut suhtautuvansa hankkeeseen periaatteessa myönteisesti. Vedenpinnan nostolla voidaan saavuttaa myönteisiä vaikutuksia, kuten lisätä vesistön virkistyskäyttöarvoa sekä pidemmällä aikavälillä parantaa myös vedenlaatua ja vähentää umpeenkasvua. Ympäristölautakunta on kuitenkin todennut, että hankkeessa tulee tarkastella myös hankkeen vaikutuksia alapuolisen Vähäkalajärvenojan vesiolosuhteisiin. Alapuolisissa vesistöissä patoaminen saattaa laskea alimpia vedenkorkeuksia. Vedenpinnan nosto tulee toteuttaa siten, että veden vähyys ei aiheuta erityistä haittaa alapuolisille ympäristöolosuhteille tai virkistyskäytölle. Jo tällä hetkellä Vähä Kalajärvestä laskevassa Vähäkalajärvenojassa on havaittavissa valuma alueelle tehtyjen metsäojitusten ja ojan reunojen sortumisen aiheuttamaa tukkeutumista. Virtaama on vähäistä ja vedenpinta alhainen. Veden vähyyteen vaikuttanee osaltaan myös nykyinen patorakennelma. Lisäksi ympäristölautakunta on huomauttanut, että patoa rakennettaessa ja hanketta muutoinkin toteutettaessa on huolehdittava siitä, että irtoava kiintoaines ei lisää laskuojan tukkeutumista. Mikäli rakenteellisesti ei voida estää kiintoaineksen kulkeutumista alajuoksulla, on varauduttava mahdolliseen laskuojan kunnostukseen. 4) AA (tila Tamminen RN:o 32:4, Juhtimäki, Ikaalinen) on ensisijaisesti vaatinut hakemuksen hylkäämistä. Toissijaisesti AA on vaatinut, että alueella on toimitettava katselmus hankkeen tarpeellisuuden ja vaikutusten arvioimiseksi. Lisäksi hakijat on velvoitettava korvaamaan AA:lle tähän mennessä aiheutuneet kulut 896,70 euroa lisättynä korkolain 4 :n 1 momentin mukaisella viivästyskorolla kuukauden kuluttua ympäristölupaviraston päätöksestä lukien. AA:n tilalle aiheutuvat vahingot Vaatimustensa perusteluina AAn on muun muassa todennut, että hänen omistamallaan tilalla oleva vapaa ajan rakennus sijaitsee noin 25 metrin etäisyydellä rantaviivasta. Maanpinnan muoto tilalla on loivaa eikä keskivedenkorkeuden ja tilan korkeusaseman välillä ole suurtakaan korkeuseroa. Vähä Kalajärven keskivedenkorkeus on 137,50 m ja AA:n tilan keskimääräinen korkeus 137,80 m eli korkeuseroa on ainoastaan 30 senttimetriä. Muistuttajan mielestä ylisyöksypadon rakentamisesta seuraisi, että Aa:n tilan osalta rantaviiva siirtyisi käytännössä lähes rakennukseen kiinni ja vesi tulvisi rakennukseen sisälle. Tilan käyttö ja hyödyntäminen estyisivät käytännössä kokonaan ja tilan arvo romahtaisi. Vaikka erityisesti hakijoiden omistamat tilat lähtökohtaisesti hyötyisivät järven vedenkorkeuden nostosta, tämä ei voi kuitenkaan merkitä sitä, että joidenkin muiden tilojen voitaisiin antaa tulla käyttökelvottomiksi. Toisaalta hakemus sellaisenaan ei muistuttajan mielestä osoita mitään hyötyä. Hankkeesta aiheutuisi AA:n tilalle korvaamatonta va

8 8 hinkoa ja haittaa. Kaikki järven ranta alueilla olevat kiinteistöt ovat vapaa ajan käytössä, joten esimerkiksi elinkeinotoiminnasta tai muusta taloudellisesta toiminnasta johtuvia syitä kiinteistöjen eriarvoiseen kohteluun ei ole. Erityisesti talvisin hankkeesta olisi seurauksena, että tilan maaperä vettyisi ja jäätyisi normaaliakin enemmän ja routimisen seurauksena jäätyminen vahingoittaisi tilan rakennusta. Muistuttaja on myös katsonut, ettei hankkeesta kiinteistökohtaisesti aiheutuvia haittoja ja vahinkoja ole selvitetty riittävän yksityiskohtaisesti. Joka tapauksessa hakijoiden tulisi korvata AA:n tilalle aiheutuvat vahingot. Vahingon määrän arvioimiseksi ei muistuttaja mielestä ole hakemuksen puutteellisuuden vuoksi riittäviä edellytyksiä. Hankkeesta väitetyiksi aiheutuvat hyödyt Muistuttajan omien havaintojen mukaan järven vesi ei ole ratkaisevasti samentunut eikä kasvillisuus lisääntynyt viimeisen 30 vuoden aikana. Vedenpinnan nostosta olisi muutenkin vedenlaadulle ainoastaan vähäistä hyötyä. Pelkästään virkistyskäytöstä muille kiinteistöille mahdollisesti aiheutuva vähäinen hyöty ei ole sellaista, että lupa tulisi myöntää. Kokonaisuutena arvioiden hankkeesta aiheutuvat haitat olisivat joka tapauksessa hyötyjä suuremmat. Lisäksi hyödyn arvioimiseksi tarpeelliset selvitykset ovat muistuttajan mielestä puutteelliset. Kulujen korvausvelvollisuus Hakijat ovat velvollisia korvaamaan muistuttajan kulut asiassa, koska hänen on ollut tarpeen ryhtyä erityisiin toimiin sen osoittamiseksi, että hänelle aiheutuu hankkeesta vahinkoa ja haittaa. 5) BB, CC ja DD (tila Korpirinne RN:o 4:110, Juhtimäki, Ikaalinen) ovat ihmetelleet sitä, ettei heille ole ilmoitettu hankkeesta, vaikka Vähäkalajärvenoja kulkee heidän tilansa halki ja asia koskee myös heitä. He ovat rakentaneet mökin puron varrelle ja saunaveden he ovat tähän saakka saaneet purosta. Purossa on ollut myös uimapaikka. Jos patohanke toteutetaan, loppuu veden tulo Vähäkalajärvenojasta kokonaan, maisema kuivettuu eikä entisistä näköaloista ole jälkeäkään. Lisäksi muistuttajat ovat muun muassa huomauttaneet, ettei suunniteltu pato ole ylivirtauspato, koska veden pinta ei tule nousemaan niin korkealle kuin korkeintaan keväällä ja erittäin sateisina vuosina. Nouseva vesi ohjautuu ja imeytyy maastoon eikä tule riittämään Vähäkalajärvenojaan, koska maasto järven ympärillä on alavaa ja ojitettua metsämaastoa. Muistuttajat ovat vastustaneet padon korotusta vedoten muun muassa puron kuivumiseen, luontoarvoihin, sauna ym. käyttövedelle aiheutuviin haittoihin sekä tilan virkistyskäytön ja arvon laskuun.

9 HAKIJOIDEN SELITYS 9 Hakijat ovat antaneet selityksen muistutusten ja vaatimusten johdosta. Pirkanmaan ympäristökeskuksen (1) muistutuksen osalta hakijat ovat ilmoittaneet keskustelleensa asiasta ympäristökeskuksen yliinsinööri Jaakko Muurimäen kanssa. Muurimäki oli ilmoittanut olevansa valmis hyväksymään hakijoiden esittämän muutoksen juoksutettavaksi vähimmäisvirtaamaksi eli noin 1 l/s. Hämeen TE keskuksen kalatalousyksikön (2) muistutuksesta hakijat ovat todenneet, että laadittu suunnitelma uudesta ylisyöksypadosta on TE keskuksen vaatimuksen mukainen. Pato on tarkoitus rakentaa vähävetisenä aikana. Ikaalisten kaupungin ympäristölautakunnan (3) muistutuksen osalta hakijat ovat todenneet, ettei pienen ja matalan Vähä Kalajärven vedenkorkeuden nostaminen aiheuta vähävetisyyttä järven alapuolisella vesialueella. Suurimpana syynä vähävetisyyteen on hakijoiden mielestä se, ettei yläpuolisilta lammilta ja Iso Kalajärvestä ole veden virtausyhteyttä Vähä Kalajärveen ja siitä edelleen alapuolisiin järviin. AA:n (4) muistutuksen osalta hakijat ovat ilmoittaneet, että muistutus perustuu vääriin vedenkorkeuksiin ja tietoihin järven nykytilasta. Muistutus sekä vaatimukset katselmuksen toimittamisesta ja kulujen korvaamisesta tulee hylätä. Järven tilaa ovat arvioineet vakituisesti kesäasuntojaan käyttävät rannanomistajat ja Pirkanmaan ympäristökeskuksen asiantuntijat. Muistuttajan näkemys järven tilasta perustuu reilun kymmenen vuoden takaiseen muistikuvaan, koska kesäasunto on lähes käyttämätön. Selityksen liitteenä on Pirkanmaan ympäristökeskuksen suunnitteluinsinööri EE:n päivätty selvitys tilalle Tamminen RN:o 32:4 aiheutuvista vaikutuksista liittyen Vähä Kalajärven vedenpinnan nostamiseen. Selvityksen mukaan peruskartoissa olevat korkeudet kuvaavat kartoitushetken mukaista korkeutta ja niissä on usein huomattavia eroja todellisiin vedenkorkeuksiin. Joissakin tapauksissa saattaa kartassa olla korkeuslukema, joka kuvaa tilannetta ennen ko. järven laskua. Vähä Kalajärven keskivedenkorkeus on N ,35 eli 1,15 m alhaisempi kuin peruskartassa ilmoitettu korkeus. Vähä Kalajärven kunnostussuunnitelman korkeudet on sidottu maanmittauslaitoksen korkeuskiintopisteeseen nro , jonka korkeus on N ,26 m. Tila Tamminen RN:o 32:4 on kartoitettu Vähä Kalajärven vedenkorkeus oli tuolloin N ,36 m eli yhden senttimetrin nykyistä keskivedenkorkeutta ylempänä. Kun keskivedenkorkeus nousee korkeuteen N ,60 m, muuttuu tilan Tamminen rannasta maa aluetta vesialueeksi paikasta riippuen 1,0 1,6 m. Maa aluetta (vesijättöä) muuttuu vesialueeksi noin 65 m 2. Ko. ranta alue on tur

10 YMPÄRISTÖLUPAVIRASTON RATKAISU 10 vetta laiturin viereistä hiekkarantaa lukuun ottamatta. Lisäksi tilalle aiheutuu vähäistä kuivatushaittaa, millä ei kuitenkaan ole tilan puustolle käytännön merkitystä. Tilalle aiheutuvaksi haitaksi on arvioitu 65. Selvityksen mukaan tila Tamminen sijaitsee lähes kokonaan tulvakorkeuden N ,81 m yläpuolella. Tilaan kuuluva lomarakennus on pilariperusteinen ja lattian alapuolisten tukipuiden korkeudet vaihtelevat korkeuksien N ,60 137,67 m välillä. Lattian alapinta sijaitsee 80 cm tulvakorkeuden yläpuolella. Ko. rakennukselle ei aiheudu esitetystä vedenpinnan nostosta mitään haittaa. Tilan Tamminen hyödyksi on arvioitu 1 426, joten hankkeen taloudelliset hyödyt ovat 22 kertaa haittoja suuremmat. BB, CC ja DD:nn (5) muistutuksesta hakijat ovat katsoneet, että muistutus tulee aiheettomana hylätä. Uuden asianmukaisen ylisyöksypadon ja siihen tulevan läpivirtausputken rakentaminen parantavat veden tasaista virtausta alapuoliseen laskuojaan. Nykyistä tilannetta parantaa myös uuden padon suunnitelman mukainen kiveäminen ja laskuojan reunojen tiivistäminen uuden padon kohdalta. Luparatkaisu Ympäristölupavirasto myöntää Timo ja Margit Mustoselle tilan Kesämaa RN:o 32:1 omistajina, Orvokki, Antti, Sonja ja Topi Sorvajärvelle sekä Katja Viitalalle ja Heidi Anttilalle tilan Lahdenmäki RN:o 30:0 omistajina, Kari Silfverbergille tilan Viinikka RN:o 4:91 omistajana, Aarne ja Eila Salolle tilan Mäntyranta RN:o 4:62 omistajina, Tero ja Anja Hakalalle tilan Mäntyrinne RN:o 4:59 omistajina, Sini ja Sakari Haveriselle tilan Kivelä RN:o 4:61 omistajina, Merja ja Jorma Jokelalle tilan Kalliorinne RN:o 4:50 omistajina, Pertti Perälälle tilan Heinikorpi RN:o 4:99 omistajana, Ari Tantulle tilan Käkisalo RN:o 4:116 omistajana, Saini Kilvelle tilan Koivuranta RN:o 32:8 omistajana, Eino Kilvelle tilan Takamaa II RN:o 32:9 omistajana, Arvo ja Margit Silvalalle tilan Kalaranta RN:o 32:6 omistajina, Jari, Riitta ja Tuula Järvenpäälle tilan Metsärinne RN:o 4:51 omistajina, Mirja Eljaalalle tilan Leporanta RN:o 4:75 omistajana, Marjatta ja Tapani Österbackalle tilan Vähäkallio RN:o 4:98 omistajina, Erkki ja Inkeri Mäkelälle tilan Vähäranta RN:o 4:97 omistajina sekä Annikki Liliukselle ja Pirkko Järvensivulle tilan Kivistö RN:o 4:6 omistajina luvan Vähä Kalajärven kunnostamiseen rakentamalla pohjapato Vähäkalajärvenojaan Vähä Kalajärven vedenkorkeuden nostamiseksi Ikaalisten kaupungissa Juhtimäen ja Isoröyhiön kylissä Suunnittelutoimisto VESSMANNin laatiman ja päivätyn kunnostussuunnitelman mukaisesti. Vähä Kalajärven keskivedenkorkeus ja samalla vesilain 1 luvun 6 :n mukainen vesialueen raja maata vastaan, joka nyt on N ,35 m, on pohjapadon rakentamisen jälkeen N ,60 m. Ympäristölupavirasto myöntää luvan saajille pysyvän käyttöoikeuden pohjapadon alle jäävään noin 20 m 2 :n suuruiseen alueeseen yhtei

11 11 sestä vesialueesta RN:o 876:2 sekä vedenpinnan noston vuoksi vesialueeksi muuttuvaan tilaan Tamminen RN:o 32:4 kuuluvaan noin 65 m 2 :n suuruiseen alueeseen. Ympäristölupavirasto määrää pohjapadon alle jäävästä vesialueesta ja veden alle jäävästä maa alueesta maksettavaksi korvaukset lupamääräyksessä 7). Veden alle jäävän maa alueen korvaus on suoritettava vesilain 11 luvun 6 :n mukaisesti puolitoistakertaisena. Hankkeesta ei ennalta arvioiden aiheudu muuta vahinkoa, haittaa tai edunmenetystä. Luvan saajien on noudatettava vesilain säännöksiä ja seuraavia lupamääräyksiä. Lupamääräykset Rakenteet 1) Vähäkalajärvenojan yläosaan paalulle 0+66 rakennetaan pohjapato suunnitelman liitteenä 1 olevan suunnitelmakartan osoittamaan paikkaan liitteenä 3 olevan piirustuksen mukaisesti. Padon harjan leveys on noin 1,0 m ja harjan korkeus uoman reunoilla N ,00 m. Padon keskelle rakennetaan noin 3,0 m leveä virtausaukko, jonka pohja on alimmassa kohdassa keskellä korkeudella N ,52 m ja reunoilla korkeudella N ,60 m. Padon ylävirran puoleisen luiskan kaltevuus on 1:3 ja alavirran puoleisen luiskan kaltevuus 1:7. Padon luiskat on kivettävä sekä harja ja sitä vahvistava teräslevy muotoiltava siten, että kalan kulku padon yli on mahdollista pienimpiä virtaamia lukuun ottamatta. Padon läpi tulee asentaa Pirkanmaan ympäristökeskuksen kanssa sovittavalla tavalla putki tai muu aukko siten, että padosta purkautuva vähimmäisvirtaama on 1,5 l/s. Töiden päätyttyä järven luusuassa olevat vanhat puiset patorakenteet ja betonipato on poistettava uomasta pohjaa myöten. 2) Padon yhteyteen yleisölle helposti päästävään paikkaan on tehtävä vedenkorkeusasteikko. Töiden suorittaminen 3) Työt on toteutettava siten ja sellaisena aikana, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa vesistölle ja sen käytölle sekä niin, ettei vettä tarpeettomasti padoteta. 4) Luvan saajilla on oikeus rakentaa hankkeen toteuttamista varten tarpeelliset työmaatiet ja työpadot maanomistajien kanssa sovittaville alueille. Töiden valmistuttua työpadot ja maanomistajien vaatimuksesta työmaatiet on purettava sekä alueet saatettava asianmukaiseen kuntoon.

12 12 5) Töiden päätyttyä rakennustöiden jäljet on siistittävä sekä rakennuspaikat muutoinkin saatettava asianmukaiseen ja maisemallisesti hyväksyttävään kuntoon. Kunnossapito Korvaukset 6) Luvan saajien on pidettävä pohjapato suunnitelman mukaisessa kunnossa. 7) Luvan saajien on maksettava, mikäli ei toisin sovita, kertakaikkisena korvauksena myönnetyistä pysyvistä käyttöoikeuksista yhteisen vesialueen RN:o 876:2 omistajalle Juhtimäen osakaskunnalle 20 euroa ja tilan Tamminen RN:o 32:4 omistajalle AA:lle 97,50 euroa. Korvaukset on maksettava ennen töihin ryhtymistä, kuitenkin viimeistään vuoden kuluessa tämän päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Eräpäivästä lähtien korvauksille on maksettava vuotuista viivästyskorkoa. Viivästyskoron määrä on kulloinkin voimassa oleva korkolain 12 :ssä tarkoitettu viivästyskorko lisättynä seitsemällä prosenttiyksiköllä. 8) Töiden suorittamisesta mahdollisesti aiheutuva vahinko on korvattava viivytyksettä asianomaiselle oikeudenomistajalle, ellei toisin sovita. 9) Mikäli tässä päätöksessä tarkoitetusta hankkeesta aiheutuu sellainen vahinko, haitta tai muu edunmenetys, jota lupapäätöstä annettaessa ei ole edellytetty ja josta luvan saajat ovat vesilain mukaan vastuussa, edunmenetyksen kärsinyt tai yleisen edun vaatiessa asianomainen viranomainen voi saattaa asian lupapäätöksen lainvoiman estämättä ympäristölupaviraston käsiteltäväksi siinä järjestyksessä, kuin hakemusasioista on vesilaissa säädetty. Tarkkailu 10) Luvan saajien on tarkkailtava hankkeen vaikutuksia Vähä Kalajärven vedenkorkeuksiin ja virtaamiin Pirkanmaan ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Tarkkailusuunnitelma on toimitettava ympäristökeskuksella viimeistään kahden kuukauden kuluessa tämän päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Tarkkailun tulokset on toimitettava tarkkailusuunnitelmassa sanotuin määräajoin ympäristökeskukselle, Hämeen työvoima ja elinkeinokeskukselle sekä Ikaalisten kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Tiedot on pyydettäessä esitettävä myös niille, joiden oikeus tai etu voi olla tiedoista riippuvainen. Luvan voimassaolo 11) Tämän lupapäätöksen tarkoittamat työt on aloitettava kolmen ja saatettava olennaisin osin loppuun viiden vuoden kuluessa päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta uhalla, että lupa ja myönnetyt käyttöoikeudet raukeavat.

13 Ilmoitukset 13 12) Luvan saajien on hyvissä ajoin tarkoitusta vastaavalla tavalla ilmoitettava töiden aloittamisesta asianomaisille maanomistajille, Pirkanmaan ympäristökeskukselle ja Ikaalisten kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. 13) Töiden valmistumisesta on 60 päivän kuluessa ilmoitettava kirjallisesti ympäristölupavirastolle, Pirkanmaan ympäristökeskukselle ja Ikaalisten kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Perustelut Luvan myöntäminen Vähä Kalajärven suurimpia ongelmia ovat alhaiset vedenkorkeudet ja kasvillisuuden lisääntyminen. Vedenpinnan noston tarkoituksena on parantaa järven vedenlaatua, kasvattaa vesitilavuutta, pienentää vedenkorkeuden vaihteluja, parantaa kalastusmahdollisuuksia ja rantojen sopivuutta virkistyskäyttöön sekä hidastaa järven rehevöitymiskehitystä. Hankkeen vaikutusalueella on 19 rantatilaa, joista 17 tilan omistajat ovat hankkeessa mukana luvan hakijoina. Lisäksi Metsähallitus on Suomen valtion omistaman metsämaan RN:o 893:1:1 puolesta antanut hankkeelle suostumuksensa ilman korvausvaatimuksia. Hankkeen seurauksena noin 65 m 2 tilan Tamminen RN:o 32:4 maaaluetta muuttuu vesialueeksi. Hankkeen toteuttamisesta aiheutuu vain lyhytaikaista veden samenemista pohjapadon alapuolella Vähäkalajärvenojassa. Hankkeesta saatavan hyödyn rahallista arvoa on vaikea arvioida. Suunnitelman mukaan hyödyn rahallinen arvo on yhteensä noin euroa. Muille kuin hakijoiden tiloille hankkeesta aiheutuvat ennalta arvioitavissa olevat vahingot ovat yhteensä noin 500 euroa. Ympäristölupavirasto katsoo, että hankkeesta saatava hyöty on siitä johtuvaan vahinkoon, haittaan ja muuhun edunmenetykseen verrattuna huomattava. Hanke ei vaaranna yleistä terveydentilaa, aiheuta huomattavia vahingollisia muutoksia ympäristön luonnonsuhteissa tai vesiluonnossa ja sen toiminnassa eikä suuresti huononna paikkakunnan asutus tai elinkeino oloja. Käyttöoikeudet Vahingot ja haitat Hakijat hallitsevat omistusoikeuden nojalla yli 50 %:n osaa pohjapadon rakentamisen seurauksena veden tai rakenteiden alle jäävistä alueista. Pysyvät käyttöoikeudet voidaan myöntää vesilain 2 luvun 7 :n 1 momentin perusteella. Korvauksia määrätään maksettavaksi pohjapadon alle jäävästä vesialueesta ja veden alle jäävästä maa alueesta tilan Tamminen RN:o 32:4 omistajalle. Ympäristölupavirasto hyväksyy tältä osin hakijoiden esityksen korvausperusteista ja yksikköhinnoista, mutta on ottaen huomioon vesilain 11 luvun 6 :n säännöksen määrännyt korvauksen puolitoistakertaisena Tammisen tilan osalta.

14 Lainkohdat 14 Vesilain 2 luvun 6 :n 2 momentti ja 7 :n 1 momentti sekä 11 luvun 3, 5, 6, 14 ja 14 a Lausunto muistutuksista ja vaatimuksista Ympäristölupavirasto ottaa Pirkanmaan ympäristökeskuksen (1), Hämeen työvoima ja elinkeinokeskuksen kalatalousyksikön (2) ja Ikaalisten kaupungin ympäristölautakunnan (3) vaatimukset huomioon lupamääräyksistä ilmenevällä tavalla. Ympäristölupavirasto hylkää AA:n (4) sekä BB, CC ja DD:n (5) vaatimukset luvan epäämisestä perustelujen kohdasta "Luvan myöntäminen" ilmenevin perustein. Ympäristölupavirasto katsoo, että hakemusasiakirjoista saatavat selvitykset ja hakijoiden toimittavat lisäselvitykset ovat riittävät asian ratkaisemiseksi, ja hylkää AA:n vaatimuksen katselmuksen suorittamiseksi. Ympäristölupavirasto määrää AA:n omistamalle tilalle Tamminen RN:o 32:4 korvauksen pysyvän käyttöoikeuden myöntämisestä lupamääräyksessä 7). Asiakirjoista saatavan selvityksen mukaan AA:n tilalla olevan lomarakennuksen lattian alapinta sijaitsee noin 80 cm järven tulvakorkeutta ylempänä. Ennalta arvioiden AA:n lomarakennukselle ei aiheudu haittaa Vähä Kalajärven vedenpinnan nostosta. Asian laadun vuoksi ympäristölupavirasto hylkää myös AA:n kulujen korvaamista koskevan vaatimuksen. BB DD:n muistutuksesta ympäristölupavirasto lisäksi toteaa, että muistutusten johdosta antamassaan selityskirjelmässä hakijat ovat ilmoittaneet, että pohjapatoon rakennetaan Pirkanmaan ympäristökeskuksen määräämällä tavalla läpivirtausputki tai muu aukko, jolla parannetaan veden virtausta kuivana aikana Vähäkalajärvenojaan. Siitä on annettu määräys lupamääräyksessä 1). Veden virtausta parantaa myös nykyisten patorakenteiden poistaminen. Ennalta arvioiden pohjapadon rakentamisesta aiheutuu muistuttajan tilalle Korpirinne RN:o 4:110 ainoastaan vähäistä työnaikaista veden samentumishaittaa. KÄSITTELYMAKSU euroa Sovellettu oikeusohje Ympäristöministeriön asetus ympäristölupaviraston maksullisista suoritteista 2 (1388/2006)

15 MUUTOKSENHAKU Liite 15 Päätökseen saa hakea muutosta Vaasan hallinto oikeudelta valittamalla. Valitusosoitus Aino Turpeinen Pertti Seppänen Esko Vähäsöyrinki Ulla Kuusiniemi Päätöksen tekemiseen ovat osallistuneet johtaja Aino Turpeinen sekä ympäristöneuvokset Pertti Seppänen ja Esko Vähäsöyrinki (tarkastava jäsen). Asian on esitellyt esittelijä Ulla Kuusiniemi. UK/ha

16 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Valitusaika Valitusoikeus Valituksen sisältö Valituksen liitteet LIITE Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätökseen saa hakea valittamalla muutosta Vaasan hallinto oikeudelta. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää tämän päätöksen antopäivästä sitä määräaikaan lukematta. Valitusaika päättyy Päätöksestä voivat valittaa ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, sekä vaikutusalueella ympäristön, terveyden tai luonnonsuojelun tai asuinympäristön viihtyisyyden edistämiseksi toimivat rekisteröidyt yhdistykset tai säätiöt, asianomaiset kunnat, alueelliset ympäristökeskukset, kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset ja muut asiassa yleistä etua valvovat viranomaiset. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto oikeudelle, on ilmoitettava päätös, johon haetaan muutosta valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa (mikäli yhteystiedot muuttuvat, on niistä ilmoitettava Vaasan hallinto oikeudelle, PL 204, Vaasa, sähköposti miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen allekirjoitus, ellei valituskirjelmää toimiteta sähköisesti (telekopiolla tai sähköpostilla) Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle mahdollisen asiamiehen valtakirja tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta Valituksen toimittaminen ympäristölupavirastoon Länsi Suomen ympäristölupaviraston yhteystiedot Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava kaksin kappalein Länsi Suomen ympäristölupaviraston kirjaamoon. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka ajan päättymistä. Valituskirjelmä liitteineen voidaan myös lähettää postitse, telekopiona tai sähköpostilla. Sähköisesti (telekopiona tai sähköpostilla) toimitetun valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka ajan päättymistä. käyntiosoite: Panimokatu 1, Helsinki postiosoite: PL 115, Helsinki puhelin: (vaihde) telekopio: (09) sähköposti: aukioloaika: klo Oikeudenkäyntimaksu Valittajalta peritään asian käsittelystä Vaasan hallinto oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 82 euroa. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetussa laissa on erikseen säädetty eräistä tapauksista, joissa maksua ei peritä.

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 HAKIJA Pohjois-Karjalan rajavartiosto ASIA Sillan rakentaminen Koitereeseen laskevan Hiienjoen yli, Ilomantsi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla, LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78 Annettu julkipanon jälkeen 8.6.2004 ASIA HAKIJAT Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011

PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011 HAKIJA Lieksan kaupunki ASIA Kevyen liikenteen sillan rakentaminen Sokojoen yli, Lieksa

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013

LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013 LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013 1 ASIA LUVAN HAKIJA Taivallammen kunnostus, Salla Sallan yhteismetsä Tapio Sinkkilä Kuusamontie 25 98900 Salla SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 HAKIJA Säviän vesiosuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Nilakan Kärväslahteen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen 3.3.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Alakosken ponttonisillan poistamista koskevan määräajan jatkaminen,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Etelä-Suomi Päätös Nro 74/2010/4 Dnro ESAVI/241/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala Kaakkois-Suomen elinkeino-,

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Venesataman rakentaminen Rymättylän Ajolan kylään tilan Ajola RN:o

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 124/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 152 Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2006

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 124/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 152 Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2006 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 124/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 152 Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2006 ASIA LUVAN HAKIJA Vesi, viemäri ja sähköjohtojen asentaminen mereen Harvan

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo LUPAPÄÄTÖS Nro 72/04/2 Dnro Psy-2004-y-141 Annettu julkipanon jälkeen 1.12.2004 1 ASIA LUVAN HAKIJA Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo Oulujoen Uittoyhdistys / VT Kerttu Haapamäki

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006 ASIA HAKIJA Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo Iskalan pengerrysyhtiö

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 129/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-185 Annettu julkipanon jälkeen Paineviemärin rakentaminen Lapuanjoen alitse, Kuortane.

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 129/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-185 Annettu julkipanon jälkeen Paineviemärin rakentaminen Lapuanjoen alitse, Kuortane. LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 129/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-185 Annettu julkipanon jälkeen 31.10.2005 ASIA LUVAN HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Lapuanjoen alitse, Kuortane.

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 35/2011/1 Dnro ISAVI/14/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

Aallonmurtajan pysyttäminen ja laiturin rakentaminen Pyhäselän Jänisselän Syvälahteen tilan Syvälahti (707-406-4-31) edustalla, Rääkkylä

Aallonmurtajan pysyttäminen ja laiturin rakentaminen Pyhäselän Jänisselän Syvälahteen tilan Syvälahti (707-406-4-31) edustalla, Rääkkylä Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 85/2012/2 Dnro ISAVI/20/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 ASIA Aallonmurtajan pysyttäminen ja laiturin rakentaminen Pyhäselän Jänisselän Syvälahteen tilan Syvälahti

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2009 ASIA Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 82/2006/4 vesijohdon

Lisätiedot

Kiinteistön RN:o 1:32 ranta-alueen ja pengerryksen kunnostamisen pysyttäminen Vehkasaaressa Hakalehdon kylässä, Espoo

Kiinteistön RN:o 1:32 ranta-alueen ja pengerryksen kunnostamisen pysyttäminen Vehkasaaressa Hakalehdon kylässä, Espoo Etelä-Suomi Päätös Nro 39/2011/4 Dnro ESAVI/417/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.2.2011 ASIA HAKIJA HAKEMUS Suunnitelma Kiinteistön RN:o 1:32 ranta-alueen ja pengerryksen kunnostamisen pysyttäminen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 36/2011/2 Dnro ISAVI/201/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.6.2011

PÄÄTÖS Nro 36/2011/2 Dnro ISAVI/201/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.6.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 36/2011/2 Dnro ISAVI/201/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.6.2011 HAKIJAT Erkki ja Eija Siponen ASIA Aallonmurtaja-laiturin rakentaminen Pielisen Hökänselän

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Tikkalansalmen raittisillan rakentamisajan jatkaminen, Sotkamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 12/2013/2 Dnro ESAVI/56/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 6.2.2013 ASIA Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 ASIA HAKIJA Nivalan Padingin ojitusyhteisön sääntöjen vahvistaminen, Nivala Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska 2

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 116/2012/2 Dnro ESAVI/25/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.5.2012 ASIA Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee PÄÄTÖS Nro 128/09/2 Dnro ISY-2009-Y-171 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2009 HAKIJA Ratahallintokeskus ASIA Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee HAKEMUS Ratahallintokeskus

Lisätiedot

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus, PÄÄTÖS Nro 98/07/1 Dnro ISY-2007-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 HAKIJA Vaajakosken Veneilijät ry ASIA Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni-Kursanlammen luonnonravintolammikon ympäristölupa, Sodankylä Lapin Villitaimen Osuuskunta Vapaudentie

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen 26.6.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Matkalamminkurun turvetuotantoalueen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101

Lisätiedot

Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Valkerpyyjärven pohjaan, Nummi- Pusula

Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Valkerpyyjärven pohjaan, Nummi- Pusula Etelä-Suomi Päätös Nro 43/2012/2 Dnro ESAVI/596/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012 ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Valkerpyyjärven pohjaan, Nummi- Pusula HAKIJA Tavolan vesiosuuskunta

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 ASIA HAKIJA Iiroonjärven vedenkorkeuden tarkkailuohjelmaa koskeva oikaisuvaatimus,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/11/2 Dnro PSAVI/130/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/11/2 Dnro PSAVI/130/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 2/11/2 Dnro PSAVI/130/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 1 ASIA LUVAN HAKIJA Kallijärven ruoppausalueen laajentaminen, Keminmaa Keminmaan kunta Kunnantie 3 94400 Keminmaa 2

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011

PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011 HAKIJA Savon Voima Verkko Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kallaveteen välille Säyneensalo

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2006/4 Dnro LSY-2005-Y-186 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2006/4 Dnro LSY-2005-Y-186 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2006/4 Dnro LSY-2005-Y-186 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2006 ASIA LUVAN HAKIJA Viettoviemärin rakentaminen Tiistenjoen alitse ja paineviemärin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 108/2006/3 Dnro LSY 2006 Y 115. Kaapelien asentaminen Ratinan Suvantoon, Tampere

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 108/2006/3 Dnro LSY 2006 Y 115. Kaapelien asentaminen Ratinan Suvantoon, Tampere LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 108/2006/3 Dnro LSY 2006 Y 115 Annettu julkipanon jälkeen 9.8.2006 ASIA LUVAN HAKIJA Kaapelien asentaminen Ratinan Suvantoon, Tampere Tampereen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2005 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentamista koskevan päätöksen nro 54/2004/4 osittainen

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen 30.10.2009 ASIA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 83/2006/4 Niemisjoen kalataloudelliselle

Lisätiedot

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna Itä-Suomi Päätös Nro 40/2012/2 Dnro ISAVI/31/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2012 ASIA HAKIJA Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 223

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 223 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 13/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 223 Annettu julkipanon jälkeen 9.2.2006 ASIA Rakennetun penkereen pysyttäminen Naurismonlahdella, Urjala, Vaasan hallinto

Lisätiedot

Kahden kaukolämpöputken asentaminen mereen Länsi-Turunmaan kaupungissa.

Kahden kaukolämpöputken asentaminen mereen Länsi-Turunmaan kaupungissa. Etelä-Suomi Päätös Nro 53/2010/4 Dnro ESAVI/83/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2010 ASIA HAKIJA MERKINTÄ HAKEMUS Suunnitelma Kahden kaukolämpöputken asentaminen mereen Länsi-Turunmaan kaupungissa.

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 50/2014/2 Dnro ISAVI/15/04.09/2014

PÄÄTÖS Nro 50/2014/2 Dnro ISAVI/15/04.09/2014 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 50/2014/2 Dnro ISAVI/15/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2014 ASIA HAKIJA Puhoksen makasiinilaiturin uusiminen ja valmistelulupa, Kitee Kiteen kaupunki HAKEMUS Kiteen kaupunki

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen 25.4.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Kahden pienvoimalaitoksen rakentaminen Kalajanjoen sivu-uomaan, Haapajärvi Merja ja Pasi Tytärniemi Reisjärventie

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150 Annettu julkipanon jälkeen 19.8.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Maakaasuputken rakentaminen Hiidenveden alitse ja töiden aloittaminen

Lisätiedot

Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön edustalla,

Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön edustalla, Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 64/2012/2 Dnro ISAVI/22/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2012 ASIA Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön 297-428-33-71 edustalla, Kuopio HAKIJA Kari Lappalainen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 51/2009/2 Dnro LSY-2009-Y-97 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 51/2009/2 Dnro LSY-2009-Y-97 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 51/2009/2 Dnro LSY-2009-Y-97 Annettu julkipanon jälkeen 18.6.2009 ASIA HAKIJA Hakemus Penttilän ratasillan ja Oriselän sillakkeen rakentamista koskevan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 45/11/2 Dnro PSAVI/27/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 45/11/2 Dnro PSAVI/27/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 45/11/2 Dnro PSAVI/27/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2011 1 ASIA Viemäriputken rakentaminen Saarenputaan alitse sekä töidenaloittamislupa, Rovaniemi LUVAN HAKIJA Sanna Blanco

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 120/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-168. Paineviemärin rakentaminen Savonjokeen, Vimpeli

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 120/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-168. Paineviemärin rakentaminen Savonjokeen, Vimpeli LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 120/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-168 Annettu julkipanon jälkeen 22.12.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Savonjokeen, Vimpeli Vimpelin

Lisätiedot

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi 1 PÄÄTÖS Nro 7/2013/2 Dnro PSAVI/102/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2013 ASIA Virpiniemen venesataman aallonmurtajan rakentaminen, Oulu LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 107/05/1 Dnro Psy-2005-y-127 Annettu julkipanon jälkeen ASIA

LUPAPÄÄTÖS Nro 107/05/1 Dnro Psy-2005-y-127 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUPAPÄÄTÖS Nro 107/05/1 Dnro Psy-2005-y-127 Annettu julkipanon jälkeen 7.10.2005 1 ASIA Uittoyhdistykselle kuuluvan määräalan myyminen kiinteistöstä Kemijoen lauttausyhdistyksen alue RN:o 14:7, Kemi LUVAN

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 11/2005/4 Dnro LSY-2004-Y-61. Aallonmurtajalaiturin pysyttäminen tilan Kallioranta RN:o 9:9 edustalla,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 11/2005/4 Dnro LSY-2004-Y-61. Aallonmurtajalaiturin pysyttäminen tilan Kallioranta RN:o 9:9 edustalla, LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 11/2005/4 Dnro LSY-2004-Y-61 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2005 ASIA HAKIJA Aallonmurtajalaiturin pysyttäminen tilan Kallioranta RN:o 9:9 edustalla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 5/10/2 Dnro PSAVI/131/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 5/10/2 Dnro PSAVI/131/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA PÄÄTÖS Nro 5/10/2 Dnro PSAVI/131/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2011 1 ASIA LUVAN HAKIJA Kosteikon ja laskeutusaltaan rakentamista Oivanginjärven valuma-alueelle koskevassa lupapäätöksessä nro

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 59/11/2 Dnro PSAVI/15/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 ASIA LUVAN HAKIJA. Kivijoen sillan uusiminen, Kittilä

LUPAPÄÄTÖS Nro 59/11/2 Dnro PSAVI/15/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 ASIA LUVAN HAKIJA. Kivijoen sillan uusiminen, Kittilä LUPAPÄÄTÖS Nro 59/11/2 Dnro PSAVI/15/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 1 ASIA LUVAN HAKIJA Kivijoen sillan uusiminen, Kittilä Metsähallitus Länsi-Lappi Sampantie 4 95700 Pello 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 78/10/2 Dnro ISAVI/141/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 78/10/2 Dnro ISAVI/141/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 78/10/2 Dnro ISAVI/141/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.8.2010 HAKIJA Perkaus Oy ASIA Uittosäännön kumoaminen Ulponniemen pudotuspaikan osalta, Kesälahti

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Ounasjoen alitse Alanivan kohdalla, Kittilä Tepaston Vesihuolto-osuuskunta 99150

Lisätiedot

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.11.2011 ASIA HAKIJA Kyynärjärven kunnostus- ja ruoppaustöitä koskevien Länsi-Suomen ympäristölupaviraston lupapäätöksen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu 1 PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2014 ASIA Kuivajätteen välivarastointi, Oulu HAKIJA Stora Enso Oyj PL 196 90101 Oulu 2 HAKEMUS Stora-Enso Oyj, Oulun tehtaat

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 137/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 204

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 137/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 204 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 137/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 204 Annettu julkipanon jälkeen 17.10.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Sähkökaapelien asentaminen merialueelle välille Mölandet

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti.

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti. PÄÄTÖS Nro 9/07/2 Dnro ISY-2006-Y-201 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2007 HAKIJA Ruokolahden kunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti. HAKEMUS

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Selkäsaaren aallonmurtajan poistamisajan jatkaminen, Kemi Morenia Oy PL 81 90101 OULU 2 HAKEMUS Morenia

Lisätiedot

Päätös Nro 38/2010/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/60/04.09/2010

Päätös Nro 38/2010/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/60/04.09/2010 Päätös Nro 38/2010/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/60/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.12.2010 ASIA HAKIJA Siirtoviemärin rakentaminen Taipaleenjoen alitse ja töiden aloittaminen ennen lupapäätöksen

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/4 Dnro ESAVI/62/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 10/2006/3 Dnro LSY 2005 Y 10

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 10/2006/3 Dnro LSY 2005 Y 10 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 10/2006/3 Dnro LSY 2005 Y 10 Annettu julkipanon jälkeen 6.2.2006 ASIA Keuruun reitin uittosäännön muuttaminen Sassinniemen nippunosturia koskevan velvoitteen

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen 4.1.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Ivalojoen Pajakosken alueen rantojen suojaamista koskevan lupapäätöksen nro 90/04/1 rakentamisajan jatkaminen,

Lisätiedot

Kaapeleiden rakentaminen Pyhäkosken ja Pyhäkosken kanavan ali, Mäntyharju

Kaapeleiden rakentaminen Pyhäkosken ja Pyhäkosken kanavan ali, Mäntyharju Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 59/2014/2 Dnro ISAVI/21/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2014 ASIA Kaapeleiden rakentaminen Pyhäkosken ja Pyhäkosken kanavan ali, Mäntyharju HAKIJA Suur-Savon Sähkö Oy HAKEMUS

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kalajoki LUVAN HAKIJAT Saari Mari ja Tomi Kokkolantie 1132 85180

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 73/2006/4 Dnro LSY 2004 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 73/2006/4 Dnro LSY 2004 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 73/2006/4 Dnro LSY 2004 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 20.6.2006 ASIA LUVAN HAKIJA Länsi Suomen vesioikeuden 17.7.1981 antaman päätöksen nro

Lisätiedot

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT 1 PÄÄTÖS Nro 57/12/2 Dnro PSAVI/136/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2012 ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT Matti Kulju ja Marja-Liisa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 44/2007/4 Dnro LSY 2006 Y 323 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 44/2007/4 Dnro LSY 2006 Y 323 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 44/2007/4 Dnro LSY 2006 Y 323 Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Lampinjoen alitse Onnenkosken kohdalla

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010

PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 104/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 251 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 104/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 251 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 104/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 251 Annettu julkipanon jälkeen 7.9.2006 ASIA HAKIJA Pysyvän käyttöoikeuden myöntäminen Tiisijärven kunnostussuunnitelmaan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 55/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-111

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 55/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-111 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 55/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-111 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2004 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Parattulanlahden alitse ja töiden aloittaminen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 16/2012/2 Dnro ISAVI/81/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012

PÄÄTÖS Nro 16/2012/2 Dnro ISAVI/81/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 16/2012/2 Dnro ISAVI/81/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012 HAKIJA Suur-Savon Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Saimaan Jaaninveden Varmavirtaan sekä töidenaloittamislupa,

Lisätiedot

Sähkökaapelin rakentaminen Äijälänsalmen alitse sekä valmistelulupa, Jyväskylä. Vesilain 3 luvun 3 :n 4) kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti

Sähkökaapelin rakentaminen Äijälänsalmen alitse sekä valmistelulupa, Jyväskylä. Vesilain 3 luvun 3 :n 4) kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti Länsi- ja Sisä-Suomi PÄÄTÖS Nro 50/2012/2 Dnro LSSAVI/6/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.7.2012 ASIA HAKIJA Sähkökaapelin rakentaminen Äijälänsalmen alitse sekä valmistelulupa, Jyväskylä JE-Siirto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267 Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2006 ASIA Ähtärin kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä asetettujen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 47/2008/3 Dnro LSY 2007 Y 309 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 47/2008/3 Dnro LSY 2007 Y 309 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 47/2008/3 Dnro LSY 2007 Y 309 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Koppnäsin keskuskalasataman aallonmurtajan pysyttäminen, vesialueen

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot