HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars 31.1.2015"

Transkriptio

1 HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars JOUKOLAN KUPARI Myyjä: Laura ja Jouko Laiholahti Synt Isä: Rosehill Blackthorn Emä: Lallin Uranium-AF-GP82, paras 305 pv ,81 3,21 (6.) Emänisä: Birghdale Copper Emänemä: Lallin Pulmu, paras 305 pv ,44 3,30 (3.) EEI: Lagace Billy EEEI: Heisalan Esko Lallin Uranium 4 kertaa poikineena Joukolan Kupari on isänsä, brittisonni Rosehill Blackthornin, ensimmäinen Suomessa myyntiin tullut tytär! Blackthorn on kotimaassaan tunnettu erinomaisena rakennesonnina ja heti ensimmäisellä Ayrshirekasvattajien Iso-Britannian matkalla suomalaisryhmässä kiinnostuttiin sen tyttäristä. Blackthornin annoksia on tämän jälkeen yritetty useita kertoja löytää tuotavaksi Suomeen, mutta vasta vuonna 2012 tässä onnistuttiin. Kuparin emä Lallin Uranium on erittäin kestävä, nopealypsyinen ja toimiva pihattolehmä. Uranium on nyt 7. lypsykaudellaan ja siemennetty taas 8. poikimista varten. Uranium on lypsänyt tähän mennessä elinikäistuotoksen kg. Uraniumin ensimmäinen tytär lahjoitettiin toiseen karjaan, jossa se on lypsänyt yli 10 tn, seuraavat kaksi tytärtä lypsävät Joukolan karjassa. Näistä vanhempi Indiska (Ristourn) on herunut ensikkokaudellaan 38,6 kg ja nuorempi, vastapoikinut Jade (Happiness), lypsi ensimmäisessä mitassa 27,2 kg. Joukolan Kupari kantaa alkiota Forever Schoon Helmi-Edith ET x Reality, josta sen odotetaan poikivan Alkion emä F.S.Helmi-Edith ET on suvultaan Forever Schoon Edith 2 x Calimero eli Semexin sonnin Eiffelin täyssisko. Helmi-Edithiä huuhdeltiin hiehona Realityllä kuten täyssiskoaan Elly-Edithiäkin. Joukolan karjassa on lypsyssä Elly-Edith x Reality alkiosta syntynyt Joukolan Jelly-Edith ET, joka on erittäin nopealypsyinen ja helppo lehmä, herunut 30 kg ja tekemässä asiallisesn ensikkokauden korkeilla pitoisuuksilla ja alhaisilla soluilla. Siskosten Helmi-Edithin ja Elly-Edithin emä, Forever Schoon Edith 2, on poikinut 8 kertaa ja lypsänyt elinikäistuotoksen ,5 3,5, paras 305 pv on ollut ,4 3,3.

2 2. KURHILAN DREAM LYKKA Myyjä: Merja Kallio Synt Isä: Nexus Dreamer Emä: Kurhilan Pot Happy, paras 305 pv n kg (2.) Emänisä: Des Prairies Potter Emänemä: Uusi-Suon Adeliina-AF-VG87, paras 305 pv ,89 3,41 (3.) EEI: Covey-Farms Romeo ET EEE: HH Trid Roi-Ca ET, paras 305 pv ,82 3,28 (2.) EEEI: Ardrossan K.Trident Uusi-Suon Adeliina Tästä suvusta löytyy rakennetta! Sekä isä Nexus Dreamer ja emänisä Des Prairies Potter tunnetaan varmoina rakenteen periyttäjinä ja niillä on myös erittäin kovatuottoiset emät. Potterin emä Des Prairies Prudam on luokitettu EX91-3E, lypsänyt 6 laktaatiolla elinikäistuotoksen kg parhaan 305 pv tuotoksen ollessa peräti kg! Dreamerin emä Du Petit Pont Pastel on luokitettu EX92, lypsänyt 6 laktaatiolla tähän mennessä kg parhaan 305 pv tuotoksen ollessa kg. Pastel on tuotannossa edelleen. Kurhilan Lykkan emä Happy on lähtenyt hyvin lypsämään ja toinen 305 pv kausi lähentelee jo 10 tn tuotosta. Emänemä Uusi-Suon Adeliina on luokitettu AF-VG87 ja se on mm. Muurikki 2012 Champion. Kolmas emä, HH Trid Roi-Ca ET:n emä on Kanadan alkiotuonti. Sekä Kurhilan Pot Happy että Uusi-Suon Adeliina osallistuvat AWS 2015:een.

3 3. PÄIVÖLÄN PAPAIJA Myyjä: Jani Kivilahti ja Saija Räikkönen Synt Isä: De La Plaine Prime Emä: Päivölän Papaya-AF-GP82, paras 305 pv ,36 3,53 (1.) Emänisä: Shady Walnut Conn Emänemä: Des Chamois Pitaya ET-AF-GP83, paras 305 pv 9879 kg (2.) EEI: Don-Sher Hector EEE: Marilie BB Polkie ET EX95-5E, paras 305 pv ,8 3,2 (6.) EEEI: Blackaddar BB Kellogg Des Chamois Pitaya ET Päivölän Papaijan isä, De La Plaine Prime, oli jo genomisonnina erittäin suosittu ja nyt saatuaan arvostelunsa Prime palasi uudestaan käyttöön. Ensimmäiset Primen tyttäret Suomessa ovat jo lypsyssä ja ovat erittäin tyylikkäitä. Primen isä on kova maitosonni Reality, emä Forever Schoon Ping ja emänemä Forever Schoon Pretty ovat arvostettuja, korkeatuottoisia sonninemiä. Myös Papaijan emälinjasta löytyy legendaarinen sonninemä, Marilie BB Polkie ET, joka on itsensä Des Chamois Pokerin emä! Papaijan suvusta löytyy siis sekä rakennetta että maitoa: emä Päivölän Papaya on toisen tuotoskauden loppupuoliskolla ja kausi tulee olemaan lähes 9500 kg, emänemä Pitaya on lypsänyt toisella kaudellaan lähes 10 tn ja emänemänemä Polkie parhaallaan yli 12 tn. Polkien elinikäistuotos 7 laktaatiolta on ,4, - 3,5. Päivölän Papaijan emä Papaya on nopealypsyinen (Lelyllä 3,0), terve, aktiivinen ja toimiva robottilehmä. Lypsää edelleen noin 30 kg vuorokaudessa 183 pv poikimisesta.

4 4. RANNAN KRISTIINA Myyjä: Mirja ja Aaro Koljonen Synt Isä: Nexus Dreamer Emä: Rannan Tettiina-AF-GP84, paras 305 pv ,55 3,22 (2.) Emänisä: Kildare Jerry Emänemä: Rannan Riina, paras 305 pv kg (2.) EEI: Ristitien Johde EEE: Niina, paras 305 pv kg (3.) EEEI: Niemen Verneri Rannan Tettiina-AF-GP84 Rannan Kristiina on erinomaista rakennetta periyttävän Nexus Dreamerin tytär ja emänä on Rannan karjan korkeatuottoinen ja erittäin kestävä lehmä Rannan Tettiina-AF-GP84. Tettiina on poikinut 8 kertaa ja edelleen täydessä iskussa rakenteensa säilyttäneenä. Se on lypsänyt luomuruokinnalla tasaisen korkeita tuotoksia ja saavuttanut tähän mennessä elinikäistuotoksen kg! Kristiinan suvusta löytyvät lisäksi sonnit Ristitien Johde ja Niemen Verneri, jotka ovat arvostettuja vanhempia suomalaisia ayrshiresonneja ja löytyvät monen hyvän ayrshirelehmän taustalta. Niinan lehmäperhe on Rannan karjan parhaita ja Tettiina sen paras periyttäjä. Kaksi tytärtä on jo tähän mennessä yltänyt All Stars -tasolle. Odotetaan poikivan sonnista Rannan Rock Isku 1

5 5. JOUKOLAN LAMELLI Myyjä: Laura ja Jouko Laiholahti Synt Isä: Palmyra Tri-Star Burdette Emä: Joukolan Emmeli-AF-GP81, paras 305 pv ,46 3,70 (2.) Emänisä: Duo Star Normandin Emänemä: Uusi-Suon Äppelsider-AF-GP81, paras 305 pv ,89 3,69 (3.) EEI: Don-Sher Hector EEE: Kildare Upsider ET-AF-VG85, paras 305 pv ,13 3,30 (2.) EEEI: Shady Walnut Conn EEEE: Kildare Jerry Virginia VG86 (ensikkona) EEEEE: Saguenayenne Tri Valentine EX92-3E,paras 305 pv ,5 3,8 (4.) Saguenayenne Tri Valentine Joukolan Lamellin sukujuuret löytyvät Kanadasta, sillä kolmas emä, Kildare Upsider ET, on syntynyt tuontialkiosta. Kantaemä taustalla on Kanadassa hyvin tunnettu sonninemä, Saguenayenne Tri Valentine, jonka sukua löytyy runsaasti sekä Kildaresta että ostoina muilta tiloilta. Valentinen suvusta on ostettu useita keinosiemennyssonneja, mm. Semexille Valentinen poika Kildare Jerome (Jerry Virginian täysveli). Faballe on ostettu sekä Valentinen poika Kildare Dupont ET (isä Romeo) että tyttärenpoika Kildare Uliver ET (Kildare Upsider ET:n täysveli). Joukolan Lamellin isä, Palmyra Tri-Star Burdette, on ollut suosittu sonni ympäri maailman ja sen tyttäret ovat toimivia ja hyvin tasaisia rakenteeltaan. Tästä suvusta on lupa odottaa maitoa ja kestävyyttä! Lamellin emän Emmelin kolmas 305 pv tulee olemaan yli kg, elinikäistuotos on tällä hetkellä kg, emänemä Äppelsider on 50-tonnari, jonka elinikäistuotos on kg ja silläkin kuluva 5. kausi tulee ylittämään kg. Myös Kildare Upsider ET on 50-tonnari ja sen elinikäistuotos on kg. Kantaemä Valentine lypsi 7 laktaatiolla elinikäistuotoksen ,6 3,8 kg.

6 6. KURHILAN DREAM LYYRA Myyjä: Merja Kallio Synt Isä: Nexus Dreamer Emä: Kurhilan Conn Elysee, paras 305 pv ,75 3,22 (2.) Emänisä: Kurhilan Sherry, paras 305 pv ,08 3,43 (2.) Emänemä: Kurhilan Hasseli 100-tn, paras 305 pv ,91 3,22 EEI: Ylätalon Ritari Nexus Dreamerin emä Du Petit Pont Tradition Pastel EX92 Kurhilan Dream Lyyran suvussa yhdistyvät hienosti upea kanadalainen rakenne ja korkeatuottoinen, kestävä suomalainen lehmäperhe. Lyyran isä Dreamer periyttää erinomaista rakennetta ja Lyyran emät taaksepäin ovat lypsäneet todella korkeita tuotoksia ja osoittaneet kestävyytensä. Kurhilan Dream Lyyran emä Elysee on kolmasti poikinut, emänemä Sherry 8 kertaa poikinut ja sen elinikäistuotos on jo kg. Kolmas emä, Kurhilan Hasseli, oli todellinen maitokone ja ehti lypsää itsensä 100-tonnariksi! Hasseli poiki 10 kertaa ja kahtena vuotena tuotoskausi oli yli kg, kahtena vuotena yli kg ja paras kausi yli kg. Hasseli lypsi kaikkiaan kg elinikäistuotoksen.

7 7. KORKIAKOSKEN DREAM MODEL ET Myyjä: Anu ja Jari Ahlholm Synt Isä: Nexus Dreamer Emä: Blackaddar Model W GP83, paras 305 pv ,0 3,4 (2.) Emänisä: Labrie Wilton ET Emänemä: Blackaddar Olympic Model EX96-4E, paras 305 pv ,7 2,9 (3.) EEI: Woodland View Pru Olympic 2 ET EEE: Blackaddar Kelly s Model VG85, paras 305 pv ,0 3,1 (3.) EEEI: Bonnie Brae Kellogg EEEE: Blackaddar Milky Model EX90, paras 305 pv ,4 3,2 (5.) Blackaddar Olympic Model EX96-4E Dream Modelin emä Model W ostettiin suomalaisomistukseen Blackaddarin tilan lopetushuutokaupasta ja Model W on tuottanut sen jälkeen alkioita suomalaisomistajilleen. Korkiakosken karjaan on syntynyt alkioista jo 5 tytärtä ja seuraavaakin sukupolvea on kasvamassa. Tyttäret ovat nopealypsyisiä ja raamikkaita. Tilalla on tällä hetkellä käytössä hyppysonni Model W -perheestä. Korkiakosken Dream Modelin takaa löytyy kanadalainen Blackaddarin tilan lehmäperhe, jota voitaneen pitää yhtenä tunnetuimmista rodussa. Model W:n emä on huikean näyttelyuran tehnyt, todella kestävä lehmä, Blackaddar Olympic Model, joka vielä yli 10- vuotiaana luokitettiin EX96-tuloksella! Olympic Modelia huuhdeltiin runsaasti, mutta silti se ehti tuottaa 6 laktaatiolla kg elinikäistuotoksen kiertäen siinä ohessa vuosien ajan lukuisat näyttelyt hyvällä menestyksellä. Neljäs emä Blackaddar Milky Model EX90 on ollut aikansa huippulehmä. Milky Model on syntynyt vuonna 1986 ja jo siihen aikaan lypsänyt 7 laktaatiolla upean elinikäistuotoksen kg parhaan 305 pv kauden ollessa kg. Näiden meriittien lisäksi Milky Model jätti hyviä jälkeläisiä, kuten täyssisaret Kelly s Modelin (Olympic Modelin emä) ja Blackaddar BB Kelloggin ja loppu onkin sitten ayrshirehistoriaa. Dream Model ET on todettu tiineeksi ja odotetaan poikivan Doublwhammysta.

8 8. PÄIVÖLÄN CINDY Myyjä: Jani Kivilahti ja Saija Räikkönen Synt Isä: Palmyra Tri-Star Burdette Emä: Ronde Conn Catherine ET-AF-VG86, paras 305 pv ,78 3,14 (4.) Emänisä: Shady Walnut Conn Emänemä: Ronde Romeo Cendrillon EX93-3E, paras 305 pv ,4 3,1 (3.) EEI: Covey-Farms Romeo ET EEEI: Bonnie Brae Coronation ET Ronde Conn Catherine ET Päivölän Cindyn isä, Palmyra Tri-Star Burdette, on ollut suosittu sonni ympäri maailman ja sen tyttäret ovat toimivia ja hyvin tasaisia rakenteeltaan. Cindyn emä Ronde Conn Catherine ET on syntynyt kanadalaisesta alkiosta ja ehtinyt jo poikia viisi kertaa. Catherine on lypsänyt hyviä tuotoskausia ja elinikäistuotos on tähän mennessä kg. Cindyn emänemä Ronde Romeo Cendrillon on upea lehmä, johon suomalaiset Kanadan matkaajat tutustuivat aikoinaan Ayrshire Spring Showssa. Näyttelyn jälkeen lehmästä tehtiin huuhtelusopimus ja näin ensimmäiset alkiot saatiin Suomeen. Cendrillon on näyttelymenestyksen lisäksi myös lypsänyt erinomaisesti parhaan tuotoskauden ollessa yli 11 tn, elinikäistuotosta sille on kertynyt viideltä laktaatiolta kg. Päivölän Cindyn emä Catherine on nopealypsyinen robottilehmä (Lelyllä 2,8), näkymätön puurtaja, joka käy robotilla aktiivisesti. Catherinella ei ole ollut mitään hoitoja koko lypsyuran aikana, elinikäiskeskisolut 72. Cindyn pokerilainen sisko on luokitettu AF-GP83 ja sen juuri täyteen tullut kolmas 305 pv kausi oli kg. Päivölän karjaan jää Cindyn täyssisko. Päivölän Cindy on siemennetty sex Kamouraska Rockstarilla.

9 9. JOUKOLAN GAMMA-PETA Myyjä: Laura ja Jouko Laiholahti Synt Isä: Lagace Ristourn Emä: Marbrae Alfa-Peta ET-AFGP82, paras 305 pv ,50 3,56 (3.) Emänisä: Lagace Modem ET Emänemä: Marbrae BBBK Peta ET EX94-3E, paras 305 pv ,2 3,2 (4.) EEI: Blackaddar BB Kellogg EEE: Marbrae Peaches EX90, paras 305 pv ,7 3,2 (3.) EEEI: Woodland View Pedro ET Marbrae Alfa-Peta ET 2 kertaa poikineena Joukolan Gamma-Petan emä Marbrae Alfa-Peta ET on alkiotuonti Kanadasta. Alfa-Peta on erittäin raamikas, hienorunkoinen lehmä, jonka takakorkeus on 150 cm. Alfa-Petan ensimmäinen tytär, Joukolan Io-Peta Rigginsistä, on nopealypsyinen ja hyväutareinen lehmä. Alfa-Petan emä ja emänemä ovat molemmat upeita excellent-lehmiä. Marbrae BBBK Peta ET:llä on useita hyviä tyttäriä Marbraen karjassa ja Petasta on myös huuhdeltu alkioita vientiin. Gamma-Petan isän, Ristournin, tyttäret ovat lypsäneet Suomessa erittäin hyvin ja Ristourn tuokin Gamma-Petan vahvaan rakennesukuun hyvän tuotospotentiaalin. Joukolan Gamma-Peta on siemennetty Lessard Jumperilla.

10 SALE OF STARS HUUTOKAUPPAEHDOT: Eläimet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat kaupantekohetkellä. Jokaista eläintä seuraa eläinlääkärin todistus myyjäkarjan terveydentilasta. Vastuu eläimestä siirtyy ostajalle heti kaupanteon jälkeen. Ostaja huolehtii eläimen kuljetuksesta pois näyttelyalueelta ellei eläimen myyjän kanssa toisin sovita. Maksu tapahtuu käteisellä tai pankkisiirrolla, maksuajasta voidaan sopia eläimen myyjän kanssa. Huutokaupan järjestäjä ei ole vastuussa kummankaan osapuolen, ostajan tai myyjän, mahdollisista laiminlyönneistä koskien kaupan ehtoja. HUUTOKAUPAN JÄRJESTÄJÄ: Suomen Ayrshirekasvattajat ry yhteistyössä Hudari.fi:n kanssa

HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars 2.2.2013

HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars 2.2.2013 HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars 2.2.2013 KARHILAN JESTELLE Synt. 18.5.2012 Myyjä: Pekka Suutari Isä: Jelyca Oblique Emä: Uusi-Suon Poker Eye ET-AF-GP82, paras 305 pv 8926 4,17 3,24 (1.) Emänisä: Des

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO 4.2.2012

HUUTOKAUPPALUETTELO 4.2.2012 HUUTOKAUPPALUETTELO 4.2.2012 1. RANNAN HELKE Myyjä: Mirja ja Aaro Koljonen Synt. 13.8.2010 2700 Isä: Palmyra Tri-Star Reality Emä: Rannan Ulke-AF-GP82, paras 305 pv 10534 4,75 3,28 (3.) Emänisä: Kildare

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars perjantai

HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars perjantai HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars perjantai 2.2.2018 1. KURHILAN PAT NADELIINA Myyjä: Merja Kallio Synt. 30.11.2016 Isä: Des Fleurs Patron Emä: Uusi-Suon Adeliina-AF-VG87, paras 305 pv 10 349-3,52-3,36

Lisätiedot

AYRSHIRE FINLAND 2012 -VALOKUVAKILPAILU

AYRSHIRE FINLAND 2012 -VALOKUVAKILPAILU LUOKKA 1: 3-8 Kuukautta Todella hyvä hieholuokka. F ja E olivat tasaväkisiä. F kuitenkin voitti, koska sillä on enemmän kapasiteettiä ja se on vahvempi lapojen takaa. Myös E ja B olivat hyvin tasaväkisiä.

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO. Joukolan Ayrshiren syyshudari 30.11.2012. KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy ja tuotoskausi

HUUTOKAUPPALUETTELO. Joukolan Ayrshiren syyshudari 30.11.2012. KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy ja tuotoskausi Joukolan Ayrshiren syyshudari 30.11.2012 HUUTOKAUPPALUETTELO KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy ja tuotoskausi Emänisä Emänemä Emänemänisä Emänemänemä 1. 226 JOUKOLAN

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars perjantai

HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars perjantai HUUTOKAUPPALUETTELO Sale of Stars perjantai 27.1.2017 1. KURHILAN BUR LÄHELLÄ Myyjä: Merja Kallio Synt. 12.5.2014 Isä: Palmyra Tri-Star Burdette Emä: HH Rem Itäällä ET-AF-VG85, paras 305 pv 9676-3,35-3,23

Lisätiedot

AYRSHIREN VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW 2015. Tuomari Neil Kittle, Kanada ARKKITEHTITOIMISTO JOUNI PITKÄRANTA OY

AYRSHIREN VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW 2015. Tuomari Neil Kittle, Kanada ARKKITEHTITOIMISTO JOUNI PITKÄRANTA OY Tuomari Neil Kittle, Kanada SUMMER CALF / KESÄVASIKAT 1.6-31.7.2014 syntyneet vasikat OSUUSKUNTA MAITOKOLMIO 1. JOUKOLAN DAS.LETKIS (Ronick Simbad x Des 2. PÄIVÖLÄN PAPAIJA (De La Plaine Prime x Shady

Lisätiedot

KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy ja tuotoskausi

KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy ja tuotoskausi Joukolan Ayrshiren huutokauppa 30.11.2012 HUUTOKAUPPALUETTELO KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai 1. 226 JOUKOLAN ELVIINA-AF-G76 24.9.2009 kl 28,9 kg 1. AAA 43267 Covey-Farms Romeo ET 558 Kurhilan

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO Nikkilän ayrshire- ja holsteinkarjan huutokauppa 21.3.2012

HUUTOKAUPPALUETTELO Nikkilän ayrshire- ja holsteinkarjan huutokauppa 21.3.2012 HUUTOKAUPPALUETTELO Nikkilän ayrshire- ja holsteinkarjan huutokauppa 21.3.2012 KORVANRO JA NIMI 1. 74 YLI-TARPEENNIEMEN UNIKUVA 30.10.2005 11150-3,50-3,39 (4.) AAA 43009 Kellcrest Ice Man ET Yli-Tarpeenniemen

Lisätiedot

JOUKOLAN AYRSHIREN Syyshudari klo Laura ja Jouko Laiholahti Hämeentie 4743 C, OLLILA

JOUKOLAN AYRSHIREN Syyshudari klo Laura ja Jouko Laiholahti Hämeentie 4743 C, OLLILA Joukolan ayrshirekarjaa kesällä 2012 JOUKOLAN AYRSHIREN Syyshudari 30.11.2012 klo 13.30 Laura ja Jouko Laiholahti Hämeentie 4743 C, 21560 OLLILA HUUTOKAUPPAEHDOT: - huutokaupan järjestäjä vastaa siitä,

Lisätiedot

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW Tuomari Peter Berresford, Iso-Britannia

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW Tuomari Peter Berresford, Iso-Britannia 29.1.2016 Tuomari Peter Berresford, Iso-Britannia SUMMER CALF / KESÄVASIKAT 1.6. - 30.9.2015 syntyneet vasikat OSUUSKUNTA MAITOKOLMIO 1. LUVEHNIEMEN MAISTERI (Lessard Jumper ET x Kellcrest Showstar ET),

Lisätiedot

Ayrshire Winter Show Ayrshiren Vuosinäyttely 2016

Ayrshire Winter Show Ayrshiren Vuosinäyttely 2016 Ayrshire Winter Show Ayrshiren Vuosinäyttely 2016 Näyttelyluettelo & Sale of Stars Seinäjoki Areenalla 29.-30.1.2016 Suomen Suomen Ayrshirekasvattajat - - Finnish Finnish Ayrshire Ayrshire Breeders Breeders

Lisätiedot

Ayrshire. arvostellut sonnit

Ayrshire. arvostellut sonnit Ayrshire arvostellut sonnit joulukuu 2015 CHALUKA VIRGILE 0200AY00713 POKER x DROPSTAD GLPI +2826 Rek #: AYCANM105776780 aaa: 462135 DMS: 234 Kappakaseiini: AB Beettakaseiini: A1A2 TUOTOS 50 Karjoja 59

Lisätiedot

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW 2017

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW 2017 27.1.2017 Tuomari: Leif Larson, Ruotsi SUMMER CALF / KESÄVASIKAT 1.6. - 30.9.2016 syntyneet vasikat OSUUSKUNTA MAITOKOLMIO 1. HANHISAAREN NEITI NÄPSÄ (Kamouraska Volvo ET x Palmyra Tri-Star Burdette) om.

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO. Haapalan Huutis 26.11.2014. Anu ja Lasse Tiikkainen Ouluntie 3107, 74230 SALAHMI. Ekeröd Elayo Dagmar-Red kaksi kertaa poikineena

HUUTOKAUPPALUETTELO. Haapalan Huutis 26.11.2014. Anu ja Lasse Tiikkainen Ouluntie 3107, 74230 SALAHMI. Ekeröd Elayo Dagmar-Red kaksi kertaa poikineena Ekeröd Elayo Dagmar-Red kaksi kertaa poikineena HUUTOKAUPPALUETTELO Haapalan Huutis 26.11.2014 Anu ja Lasse Tiikkainen Ouluntie 3107, 74230 SALAHMI HUUTOKAUPPAEHDOT: Huutokaupan järjestäjä vastaa siitä,

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO Toikan karjahuutokauppa

HUUTOKAUPPALUETTELO Toikan karjahuutokauppa HUUTOKAUPPALUETTELO 9.4.2014 Toikan karjahuutokauppa Toikan Ayrshiren pitkäjänteisen jalostuksen tuloksena hyvärakenteisissa ja terveissä eläimissä riittää valinnanvaraa jokaiseen navettaan ja tuotantomuotoon!

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT LUOKITUKSET : UUSIMMAT AIKARAJAUS : 25.01.2017-07.02.2017 KAIKKI OMISTAJAT 07.02.2017 29.01.17 EX 90 Rannan Promo 3 De La Plaine PRIME Visserdale VALTSU ET Koljonen

Lisätiedot

GLPI TUOTOS 89 Karjoja 114 Tyttäriä 93% arv.varm GEBV 16*DEC. Maito kg -32. Rasva kg 26 Tytärten aikuistuotos (ME) TERVEYS JA HEDELMÄLLISYYS

GLPI TUOTOS 89 Karjoja 114 Tyttäriä 93% arv.varm GEBV 16*DEC. Maito kg -32. Rasva kg 26 Tytärten aikuistuotos (ME) TERVEYS JA HEDELMÄLLISYYS Jälkeläisarvostellut ayrshiret Joulukuu 2016 Bingo PALMYRA BINGO 0200AY00697 POKER x JERRY GLPI +2371 Rek #: AYCANM104295176 aaa: 132456 DMS: 561 Syntynyt: 10/24/2008 Kappakaseiini: AE Beettakaseiini:

Lisätiedot

CHALUKA VIRGILE. 0200AY00713 POKER x DROPSTAD. GLPI G -71-5YR-CAN TF Rek #: AYCANM aaa: DMS: 234

CHALUKA VIRGILE. 0200AY00713 POKER x DROPSTAD. GLPI G -71-5YR-CAN TF Rek #: AYCANM aaa: DMS: 234 CHALUKA VIRGILE 0200AY00713 POKER x DROPSTAD GLPI +2752 G -71-5YR-CAN TF Rek #: AYCANM105776780 aaa: 462135 DMS: 234 Kappakaseiini: AB Beettakaseiini: A1A2 TUOTOS 52 Karjoja 60 Tyttäriä 91% arv.varm GEBV

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT LUOKITUKSET : KAIKKI(tuloksen mukaan) AIKARAJAUS : 05.07.2016-24.07.2016 KAIKKI OMISTAJAT 06.02.2017 21.07.16 EX 90 Joukolan Z-Isolde 3 Palmyra Tri-Star BURDETTE

Lisätiedot

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW 2018 tuomari: Michael Creek, Yhdysvallat

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW 2018 tuomari: Michael Creek, Yhdysvallat AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW 2018 tuomari: Michael Creek, Yhdysvallat Nimi Syntynyt Isä Oma / Emän / Omistaja Emä Emänemän Emänisä paras 305 pv tuotos LUOKKA 1. SUMMER CALF /

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT LUOKITUKSET : KAIKKI(tuloksen mukaan) AIKARAJAUS : 03.07.2013-13.07.2013 KAIKKI OMISTAJAT 26.05.2013 11.07.13 EX-3E 90 Kuortin Tilli 6 Kildare JERRY Forever

Lisätiedot

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW Tuomari: Michael Creek, Yhdysvallat

AYRSHIREN TALVI- JA VUOSINÄYTTELY AYRSHIRE WINTER SHOW Tuomari: Michael Creek, Yhdysvallat 2.2.2018 Tuomari: Michael Creek, Yhdysvallat SUMMER CALF / KESÄVASIKAT 1.6. - 30.9.2017 syntyneet vasikat OSUUSKUNTA MAITOKOLMIO 1. HIRVITARHAN ODILẺ (Lessard Jumper ET x Palmyra Bet On Me ET) om. Anne

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT 05.07.18 VG 87 Joukolan B. Janis ET 4 Kellcrest LANDSCAPE ET Des Chamois POKER ET Laiholahti Laura ja Jouko 30.06.18 VG 87 Uusikukkulan Milena 2 Des Fleurs PERFECT

Lisätiedot

Bigstar KAMOURASKA BIGSTAR

Bigstar KAMOURASKA BIGSTAR Semex Finland Oy Ayrshire Kesä 2019 Bigstar KAMOURASKA BIGSTAR 0200AY00784 SITUATION x JUPITER x PETERSLUND GLPI +2897 Rek #: AYCANM107821541 aaa: 243156 DMS: 234 Syntynyt: 01/03/2013 Kappakaseiini: AA

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO Nikkilän ayrshire- ja holsteinkarjan huutokauppa

HUUTOKAUPPALUETTELO Nikkilän ayrshire- ja holsteinkarjan huutokauppa HUUTOKAUPPALUETTELO Nikkilän ayrshire- ja holsteinkarjan huutokauppa 21.3.2012 1. 74 YLI-TARPEENNIEMEN UNIKUVA 30.10.2005 11150-3,50-3,39 (4.) AAA 39520 Gäddnäs Eskil Yli-Tarpeenniemen Satsuma A.Omena

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT LUOKITUKSET : UUSIMMAT AIKARAJAUS : 03.07.2017-13.07.2017 KAIKKI OMISTAJAT 13.08.2017 10.07.17 VG 87 Taivalmäen Eloveena ET 6 Des Chamois POKER ET Kellcrest

Lisätiedot

AYRSHIRE FINN DAIRY EXPO 2018 tuomari: Duncan Hunter, Iso-Britannia

AYRSHIRE FINN DAIRY EXPO 2018 tuomari: Duncan Hunter, Iso-Britannia AYRSHIRE FINN DAIRY EXPO 2018 tuomari: Duncan Hunter, Iso-Britannia Nimi Syntynyt Isä Omistaja Emä Emänisä LUOKKA 1. 1.10.2017.-31.3.2018 SYNTYNEET HIEHOT 1. POHJOLAN PARHAIN 10.3.2018 Laroc Faby Pohjolan

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT LUOKITUKSET : KAIKKI(tuloksen mukaan) AIKARAJAUS : 21.09.2014-04.10.2014 KAIKKI OMISTAJAT 24.06.2015 27.09.14 VG 86 Lakson Ipana 2 Palmyra Poker RIGGINS ET Suontaan

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT 03.08.15 EX-5E 90 Joukolan Vohveli 7 Rounion DANESCO NELSON ET (41806) Laiholahti Laura ja Jouko 29.07.15 VG 87 Rosayre Heart ET 3 Des Chamois POKER ET Bonnie

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT 21.07.12 EX-3E 90 Joukolan Vohveli 5 Rounion DANESCO Kellcrest NELSON Laiholahti Laura ja Jouko 21.07.12 VG 89 St Martin Yesterday ET 4 Visserdale DILLIGENT

Lisätiedot

Martin holstein- ja ayrshirekarjan huutokauppa 26.9.2013

Martin holstein- ja ayrshirekarjan huutokauppa 26.9.2013 Martin holstein- ja ayrshirekarjan huutokauppa 26.9.2013 HUUTOKAUPPALUETTELO KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy Emänisä Emänemä ja tuotoskausi Emänemänisä Emänemänemä

Lisätiedot

Aventure ELEGANCE AVENTURE

Aventure ELEGANCE AVENTURE Semex Finland Oy Ayrshire jälkeläisarvostellut Talvi 2019 Aventure ELEGANCE AVENTURE 0200AY00780 OBLIQUE x REALITY GLPI +2561 Rek #: AYCANM108224161 aaa: DMS: Syntynyt: 01/29/2013 Kappakaseiini: AA Beettakaseiini:

Lisätiedot

AYRSHIRE WINTER SHOW Ayrshiren vuosinäyttely 2017

AYRSHIRE WINTER SHOW Ayrshiren vuosinäyttely 2017 AYRSHIRE WINTER SHOW Ayrshiren vuosinäyttely 2017 Näyttelyluettelo & Sale of Stars Seinäjoki Areenalla 27. - 28.1.2017 Suomen Ayrshirekasvattajat ry - Finnish Ayrshire Breeders ry 1 Kun pelkkä edullisuus

Lisätiedot

Suomenkarja sivu 1. Ayrshire sivut 2-4. Junior Handler, Showmanship sivut 5-6. Holstein, Jersey, BrownSwiss, Young breeders sivut 7-9.

Suomenkarja sivu 1. Ayrshire sivut 2-4. Junior Handler, Showmanship sivut 5-6. Holstein, Jersey, BrownSwiss, Young breeders sivut 7-9. Suomenkarja sivu 1. Ayrshire sivut 2-4. Junior Handler, Showmanship sivut 5-6. Holstein, Jersey, BrownSwiss, Young breeders sivut 7-9. Suomenkarjan näyttely 14.6.2017 tuomari Anita Hyvönen, Faba osk Luokka

Lisätiedot

Gentleman DUO STAR GENTLEMAN

Gentleman DUO STAR GENTLEMAN Semex Finland Oy Jälkeläisarvostellut Ayrshire sonnit Talvi 2018 Gentleman DUO STAR GENTLEMAN 0200AY00728 REALITY x CALIMERO x KELLOGG GLPI +2315 Rek #: AYCANM106306758 aaa: DMS: Syntynyt: 05/19/2010 Kappakaseiini:

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT 14.07.14 EX-4E 90 Joukolan Vohveli 6 Rounion DANESCO Kellcrest NELSON ET Laiholahti Laura ja Jouko 05.07.14 EX 90 Rannan Tityy 8 Kellcrest ICE MAN ET Ketolan

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT 04.02.12 EX-2E 90 Joukolan Viennetta 4 Margot CALIMERO Forever Schoon MM CORNELIUS ET Laiholahti Laura ja Jouko 07.02.12 VG 86 D. Angnesia ET 3 Kildare JERRY

Lisätiedot

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT

AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT AF-CLASS LUOKITUKSET, G(75-79) TAI PAREMMAT LUOKITUKSET : KAIKKI(tuloksen mukaan) AIKARAJAUS : 30.01.2013-09.02.2013 KAIKKI OMISTAJAT 26.05.2013 09.02.13 EX-3E 90 Joukolan Viennetta 5 Margot CALIMERO Forever

Lisätiedot

Sonniluettelo Ayrshire kesä 2017 Jälkeläisarvostellut

Sonniluettelo Ayrshire kesä 2017 Jälkeläisarvostellut Sonniluettelo Ayrshire kesä 2017 Jälkeläisarvostellut Prime DE LA PLAINE PRIME 0200AY00716 REALITY x MODEM GLPI +2436 Rek #: AYCANM106061020 aaa: 342156 DMS: 234 Syntynyt: 12/12/2009 Kappakaseiini: AE

Lisätiedot

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi Vasikka alle 3 kk Kolmena ensimmäisenä kuukautena lehmävasikkaa voidaan ruokkia täysin

Lisätiedot

Martin holstein- ja ayrshirekarjan huutokauppa

Martin holstein- ja ayrshirekarjan huutokauppa Martin holstein- ja ayrshirekarjan huutokauppa 26.9.2013 HUUTOKAUPPALUETTELO KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy Emänisä Emänemä ja tuotoskausi Emänemänisä Emänemänemä

Lisätiedot

Hyvä Ayrshire-sonniluettelon lukija,

Hyvä Ayrshire-sonniluettelon lukija, Hyvä Ayrshire-sonniluettelon lukija, Tässä on HH Embryo:n ensimmäinen jo kauan luvattu ayrshire-sonniluettelo, jossa on esiteltynä 12 tällä hetkellä myynnissämme olevaa ayrshire-sonnia. Sonnit hankimme

Lisätiedot

HUUTOKAUPPALUETTELO ja myyntihinnat

HUUTOKAUPPALUETTELO ja myyntihinnat Vanhatalon Holsteinin hiehohuutokauppa 18.10.2013 HUUTOKAUPPALUETTELO ja myyntihinnat KORVANRO JA NIMI SYNTYMÄAIKA Paras 305 pv tai Isä Emä paras koelypsy Emänisä Emänemä ja tuotoskausi Emänemänisä Emänemänemä

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Pirttimäen Poski Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 26102018 osto Tammela 0802018 syntymä

Lisätiedot

ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki

ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki Yhteistä työsarkaa Maitomäärän pysyminen ja tasaisuus Navettainvestointien onnistuminen Uudiseläimet, ruokinta, kokonaisuuden johtaminen Nurmiviljelyn

Lisätiedot

Holstein. huutokauppa 2007. Keskiviikkona 29.8.2007 Siikaisissa,alkaen klo 10.00.

Holstein. huutokauppa 2007. Keskiviikkona 29.8.2007 Siikaisissa,alkaen klo 10.00. Holstein huutokauppa 2007 Keskiviikkona 29.8.2007 Siikaisissa,alkaen klo 10.00. Kuvassa isänemä Benner Rudolph Jay Anne ensikkona, luokitettu vanhempana lehmänä EX. 1. Vanhatalon Valvatti Syntynyt 17.10.2006

Lisätiedot

Huitin Holsteinin karjahuutokauppa ja Alta Dairy Day

Huitin Holsteinin karjahuutokauppa ja Alta Dairy Day Huitin Holsteinin karjahuutokauppa ja Alta Dairy Day sunnuntaina 19.9.2010 Huitin Holstein, Huitinraitti 33, 12750 Pilpala Ohjelma: klo 11 alkaen esitellään myytävät eläimet ALTAmate-jalostussuunnittelu

Lisätiedot

AMMUJAISET 2012. AYRSHIRE Tuomari Alan Timbrell, Iso-Britannia. Luokka 1. 1.12.2011 29.2.2012 syntyneet ayrshirehiehot

AMMUJAISET 2012. AYRSHIRE Tuomari Alan Timbrell, Iso-Britannia. Luokka 1. 1.12.2011 29.2.2012 syntyneet ayrshirehiehot AMMUJAISET 2012 AYRSHIRE Tuomari Alan Timbrell, Iso-Britannia Luokka 1. 1.12.2011 29.2.2012 syntyneet ayrshirehiehot 1. ÄIJÖN IIRIS Martti ja Pirjo Äijö 2. ROUNION OPA BURDETTE Olavi Ahonkivi 3. HANHISAAREN

Lisätiedot

GP 82 Joukolan Wendy 2. Copper Romeo Kumpula Eliisa ja Martti GP 82 Kuorikosken Ylma 2. Romeo Koiraharjun Melska ET Kuorikoski MTY GP 82 Rannan

GP 82 Joukolan Wendy 2. Copper Romeo Kumpula Eliisa ja Martti GP 82 Kuorikosken Ylma 2. Romeo Koiraharjun Melska ET Kuorikoski MTY GP 82 Rannan AF-Class 1 / 2011 VG 86 AT Vinssi 3. Pardner Vehkalan Kullero Tanner Tia ja Jyri VG 86 Rasilan Cal Pirpana 2. Calimero Pardner Viitanen Seija ja Hannu VG 85 Du Petit Pont Jerry Viktoria ET 2. Jerry Brendan

Lisätiedot

Simo Pärssinen pj. Hämeen Lypsykarjakerho Kehä 1. Alustavat luokkien alkamisajat

Simo Pärssinen pj. Hämeen Lypsykarjakerho Kehä 1. Alustavat luokkien alkamisajat MUSTIALA HANDLER 2009 Lauantaina 29.8.2009 Näyttelyn avaus klo 11.00 Simo Pärssinen pj. Hämeen Lypsykarjakerho Kehä 1. Alustavat luokkien alkamisajat Luokka 1. vuonna 2002-2004 syntyneet klo 11.10 Luokka

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Ruovesi / 92 83 111 113 Sarvanan Rikas Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 15117 osto Tammela

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv M-A Onninen E Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 29112017 osto Tammela 42017 syntymä Tammela

Lisätiedot

Suomenkarjan nykytilanne ja tulevaisuus. Terhi Vahlsten, Faba osk.

Suomenkarjan nykytilanne ja tulevaisuus. Terhi Vahlsten, Faba osk. Suomenkarjan nykytilanne ja tulevaisuus Terhi Vahlsten, Faba osk. Itä-Suomen Karjanjalostusyhdistys, ISK Perustamiskokous 3.9.1898 Yhdistyksen keskeinen toimintamuoto oli kantakirjaus Kirjattiin mm. tyyppi,

Lisätiedot

MUURIKKI 2014 TULOKSET NUORTEN KASVATTAJIEN KILPAILU JUNIOR HANDLER. Tuomari Nico Bons, Hollanti

MUURIKKI 2014 TULOKSET NUORTEN KASVATTAJIEN KILPAILU JUNIOR HANDLER. Tuomari Nico Bons, Hollanti MUURIKKI 2014 TULOKSET NUORTEN KASVATTAJIEN KILPAILU Tuomari Nico Bons, Hollanti Kehäosuus 1. Amanda Tiiri 1996 2. Heikki Vanhatalo 1995 3. Meri Nissilä 1995 4. Suvi Mertanen 1996 5. Juho Vanhatalo 1992

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv MT Oodi Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 15117 osto Tammela 27032017 syntymä Koski Tl

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Rasval Rasval Iso-Räihän Nicholas Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 28102017 osto Tammela

Lisätiedot

Muurikki Kitee

Muurikki Kitee Muurikki 2010 28.8.2010 Kitee Tuomari Olavi Ahonkivi I Sorkkahoitoyhdistyksen nimikkoluokka: JuniorHandler vuosina 2003-2000 syntyneet 1. Kiia Iivarinen 2001 WeRo G.C HeartBreaker ET 2. Saara Rönkä 2000

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Pirttimäen Odysseia Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 03112017 osto Tammela 23032017

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Forssa Ruhol Rasval Ruhol Rasval Ruhol Rasval Ruhol Rasval 94 PressureET Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta

Lisätiedot

Hyvä Ayrshire-sonniluettelon lukija,

Hyvä Ayrshire-sonniluettelon lukija, Hyvä Ayrshire-sonniluettelon lukija, Tässä on HH Embryo:n toinen ayrshire-sonniluettelo, johon on tänä vuonna yhdistetty myös muut punaiset rodut eli jersey ja brown swiss. Luettelossa on esiteltynä 14

Lisätiedot

Productive and healthy Ayrshires in Finland

Productive and healthy Ayrshires in Finland Tuottavat ja terveet Ayrshiret Suomessa Suomalainen ayrshire polveutuu vuosina 1847-1923 Skotlannista ja Ruotsista tuoduista puhdasrotuisista eläimistä. Rotu on ollut määrältään suurin Suomessa 1960-luvulta

Lisätiedot

Nikkilän karjan jalostus huipentui huutokauppaan

Nikkilän karjan jalostus huipentui huutokauppaan SEMEX-POSTI TOUKOKUU 2012 Nikkilän karjan jalostus huipentui huutokauppaan Niina ja Pekka Lemola ovat pitäneet Nikkilän tilaa vuodesta asti. Tila on Pekan kotitila. Lähes 20 vuodessa sekä tila että karja

Lisätiedot

SEMEX-POSTI SYYSKUU 2012

SEMEX-POSTI SYYSKUU 2012 SEMEX-POSTI SYYSKUU 2012 Juotolta vieroituksesta tuottavaksi ensikoksi, sivu Yli-Hynnilän karjassa luotetaan tasapainoiseen jalostukseen, sivu 1 Haralan Pikatsusta -tonnari, sivu 2 Uusia sonneja käyttölistalle,

Lisätiedot

Englanti 21. 25.9.2005

Englanti 21. 25.9.2005 Englanti 21. 25.9.2005 Yleistä Englannin karjataloudesta Englannissa on 2 miljoonaa lypsylehmää, joista 95 % on holstein-friisiläisrotuisia. Loput 5 % ayrshirejä, jerseytä, dairy shorthornia, british friesian,

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Ruhol Rasval Ruhol Rasval Pulkkalan Obama Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 20102017

Lisätiedot

AF-Class luokitukset 1 / 2010

AF-Class luokitukset 1 / 2010 AF-Class luokitukset 1 / 2010 Luokitus Eläin Lakt. Isä Emänisä Omistaja VG 87 Tiffany 4. Ice Man ET Backgård Lemola Niina ja Pekka VG 87 Lagace Ice Model 4. Ice Man ET Trident Tanner Tiia ja Jyri VG 87

Lisätiedot

SEMEXIN SONNIT 2013. Semex tjurar i Finland 2013

SEMEXIN SONNIT 2013. Semex tjurar i Finland 2013 SEMEXIN SONNIT 2013 Semex tjurar i Finland 2013 Kuinka luet kanadalaista sonniluetteloa? HUOMAA, että sonnien indeksit ilmoitetaan eri tavalla tuotoksessa, rakenteessa sekä terveys- ja käyttöominaisuuksissa.

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv Tanska Tanska Sauvo Tanska 109 97 Ss VE Puhuri Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 19102018

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015 Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tulosseminaari 5.4.2016 Tuotosseurannan raakadata rikastuu tiedoksi Asiakas Tiedon käsittely Laskenta Tilastot, tutkimus,

Lisätiedot

Talousnäkökulmaa hiehonkasvatuksesta. Anja Norja Talousasiantuntija, maitotilat

Talousnäkökulmaa hiehonkasvatuksesta. Anja Norja Talousasiantuntija, maitotilat Talousnäkökulmaa hiehonkasvatuksesta Anja Norja Talousasiantuntija, maitotilat Poikimaiän vaikutus Hieho alkaa tuottaa vasta poikimisensa jälkeen noin 24 kuukauden iässä, siihen asti hiehosta koituu pelkkiä

Lisätiedot

APH.YaguarET HfN 4282 FIN 000000004282 Kantakirjatodistus sivu 1/2 www.faba.fi

APH.YaguarET HfN 4282 FIN 000000004282 Kantakirjatodistus sivu 1/2 www.faba.fi APHYaguarET HfN 4282 FIN 000000004282 Kantakirjatodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatiedot Karjatunnus Tulopäivä- ja tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 140477 08032012 syntymä Moisander Juha Anttila Orimattila

Lisätiedot

LIHAKARJAN RAKENNEARVOSTELU

LIHAKARJAN RAKENNEARVOSTELU LIHAKARJAN RAKENNEARVOSTELU Suomessa lihakarjaa rakennearvostelevat Faban emolehmätarkkailuun erikoistuneet jalostusasiantuntijat. He arvostelevat kaikkia Suomessa olevia liharotuja. Rakennearvostelu perustuu

Lisätiedot

Tuotosseurannan tulokset 2013

Tuotosseurannan tulokset 2013 Tuotosseurannan tulokset 2013 ProTuotos 2013 6 489 karjaa: 72 % kaikista, verrattuna ed. vuoteen -5,5%. Kokonaisuutena tilamäärä väheni 6,3 % ed. vuoteen verrattuna 228 954 lehmää: 81 % kaikista, lehmämäärän

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv / Korva KESTIN POIMA Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä ja -tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 2102018 osto Tammela 23032018

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2017

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2017 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2017 Kuva: Sanna Nokka Tuotosseuranta 2017 5028 karjaa: 72 % kaikista, verrattuna ed. vuoteen - 7%. 218 498 lehmää: 81 % kaikista, lehmämäärän vähennys verrattuna edelliseen

Lisätiedot

Tuotosseurannan tulokset 2014. Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto

Tuotosseurannan tulokset 2014. Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tuotosseurannan tulokset 2014 Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tuotosseuranta 2014 6 180 karjaa: 73 % kaikista, verrattuna ed. vuoteen -4,8%. Kokonaisuutena tilamäärä väheni 5,4 % ed. vuoteen verrattuna

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2016

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2016 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2016 Kuva: Sanna Nokka Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto 29.3.2017 ProAgria Maito tulosseminaari 2017 9:45 Tuotosseuranta-tilojen tuotokset vuodelta 2016, johtava

Lisätiedot

Jalostus on merkittävä tuotantopanos

Jalostus on merkittävä tuotantopanos Jalostus on merkittävä tuotantopanos Nuorsonnit poistuvat - genomisonnit tilalle Jalostusohjelma muuttuu Pirkko Taurén pirkko.tauren@faba.fi Jalostustyön vaiheet Seuranta (geneettinen edistyminen) ja muutokset

Lisätiedot

KS-Tuontisonnit Faban kumppani

KS-Tuontisonnit Faban kumppani KS-Tuontisonnit 2018 Faban kumppani Hereford Wirruna Katnook K74 (P) Wirruna Katnook on mielenkiintoinen australialainen ks-sonni, jonka siementä tullaan tarjoamaan suomalaisten hereford-kasvattajien käyttöön.

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2018

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2018 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2018 Kuva: Sanna Nokka Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Sanna.nokka@proagria.fi p. 040 167 6363 Vuosi 2018 oli Tuotosseurannan 120. toimintavuosi Suomessa Lypsykarjan

Lisätiedot

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Tulosseminaari 24.4.2013 Minna Norismaa Cow Signals adviser ProAgria huippuosaaja- Lypsylehmien ruokinta, hyvinvointi ja terveys ProAgria Pohjois-Karjala

Lisätiedot

Simmental rotutavoitteita ja -ominaisuuksia. Katri Strohecker Finn Beef Ay

Simmental rotutavoitteita ja -ominaisuuksia. Katri Strohecker Finn Beef Ay Simmental rotutavoitteita ja -ominaisuuksia Katri Strohecker Finn Beef Ay Simmental Nuori liharotu Suomessa; ensimmäiset tuotu 1990 Alkuperä Sveitsissä; Simme-joen laakso Simmentaleja n. 40-60 miljoonaa

Lisätiedot

faba helmikuu 2014 1

faba helmikuu 2014 1 faba helmikuu 2014 1 faba helmikuu 2014 1 helmiä tulossa Terhi Valkama. kuva: Juha Tanhua. faba FABAN JÄSeNlehTi Faba osk Pl 95 (korpikyläntie 77) 15871 hollola Puh. 020 747 2020 Fax 040 381 2284 Toimitusjohtaja

Lisätiedot

polveutumistodistus sivu 1/2

polveutumistodistus sivu 1/2 EU-MERKKI Tulostettu Väri/Sarv Väri/Sarv / Korva Tanska Tanska Emo Poik(i) Poik(ei) Emo Poik(i) Poik(ei) Tanska Säynälän Otava Ve Karjatiedot polveutumistodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatunnus Tulopäivä

Lisätiedot

M-P Gasetti 3652 Li FI Kantakirjatodistus sivu 1/2

M-P Gasetti 3652 Li FI Kantakirjatodistus sivu 1/2 M-P Gasetti 3652 Li FI000010574633-7 Kantakirjatodistus sivu 1/2 wwwfabafi Karjatiedot Karjatunnus Tulopäivä- ja tapa Omistaja Tila Kunta Osoite 7812 22052011 syntymä Metsä-Paavolan tila Metsä-Paavola

Lisätiedot

Kestävä lehmä taloudellisia näkökulmia lypsylehmän tuotantoikään

Kestävä lehmä taloudellisia näkökulmia lypsylehmän tuotantoikään Kestävä lehmä taloudellisia näkökulmia lypsylehmän tuotantoikään Anna-Maija Heikkilä, MTT, Taloustutkimus Kestävä lehmä -teemapäivä, Äänekoski 20.4.2011 Sisältö Lypsylehmien poistot Harkinnanvaraiset vs.

Lisätiedot

Lihakarjan rakennearvostelu

Lihakarjan rakennearvostelu Lihakarjan rakennearvostelu LIHAKARJAN RAKENNEARVOSTELU Suomessa lihakarjaa rakennearvostelevat Faban emolehmätarkkailuun erikoistuneet jalostusasiantuntijat. He arvostelevat kaikkia Suomessa olevia liharotuja.

Lisätiedot

/ DesFleurPerfect

/ DesFleurPerfect 699 J. ÖM-STJÄRNA NTM -4 *09.11.07 FI000009371521-8 1136 B. Stjärna-AF-E -5 Isä: 43903 31.12.15 /6 S 6922 EI: 42213 L 196 31.01.17 05 2015 8032 455 342 Viim. 8584 449 351 12 kk 5,23 4,09 07.04. 40,3 5,16

Lisätiedot

Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta. Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014

Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta. Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014 Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014 19.12.2014 1 Tausta: poikimisen jälkeinen energiatase Ummessaolevan lehmän energiantarve noin 90 MJ

Lisätiedot

AF-Class luokitukset kevät 2008

AF-Class luokitukset kevät 2008 AF-Class luokitukset kevät 2008 Luokitus Eläin Lakt. Isä Emänisä Omistaja AYRSHIRE VG 86 Bäckens KM Stjärna 2. Komålen ET B Jurist Laiholahti Laura ja Jouko VG 86 Kuortin Tilli 2. Jerry Cornelius Laiholahti

Lisätiedot

SEMEX-POSTI SYYSKUU 2012

SEMEX-POSTI SYYSKUU 2012 SEMEX-POSTI SYYSKUU 2012 Juotolta vieroituksesta tuottavaksi ensikoksi, sivu Yli-Hynnilän karjassa luotetaan tasapainoiseen jalostukseen, sivu 1 Haralan Pikatsusta -tonnari, sivu 2 Uusia sonneja käyttölistalle,

Lisätiedot

Liharotutuonnit 2016. Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET

Liharotutuonnit 2016. Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET Liharotutuonnit 2016 Hereford Venture 70X Heart-Index 273U ET Venture 70X Heart-Index on nuori sonni, joka edustaa pitkälti amerikkalaisia sukulinjoja. Se on homotsygoottinupo, eli se ei toisin sanoen

Lisätiedot

SEMEXIN SONNIT 2011-2012

SEMEXIN SONNIT 2011-2012 SEMEXIN SONNIT 2011-2012 Semex tjurar i Finland 2011-2012 FINLAND Tasapainoisen jalostuksen voimaa FINLAND Kuinka luet kanadalaista sonniluetteloa? HUOMAA, että sonnien indeksit ilmoitetaan eri tavalla

Lisätiedot

Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus Virpi Seppänen, Kalle Leino

Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus Virpi Seppänen, Kalle Leino Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus 5.9.2019 Virpi Seppänen, Kalle Leino Miksi eläinten terveyttä /hedelmällisyyttä hoidetaan? Eläin ei saa kärsiä. Ihmisiin ei saa tarttua tauteja. Maidon laatu

Lisätiedot

AF-Class luokitukset 2 / 2009

AF-Class luokitukset 2 / 2009 AF-Class luokitukset 2 / 2009 Luokitus Eläin Lakt. Isä Emänisä Omistaja EX 90 4 E Rannan Pretevä 6. Cornelius Haraldsholm Nitro Koljonen Mirja ja Aaro VG 89 Bäckens KM Stjärna 3. Komålen ET B Jurist Laiholahti

Lisätiedot

KARJATILAT PARANTAVAT KARJANSA JALOSTUKSELLISTA TASOA ALKIONSIIRRON AVULLA

KARJATILAT PARANTAVAT KARJANSA JALOSTUKSELLISTA TASOA ALKIONSIIRRON AVULLA HAKA-hanke KARJATILAT PARANTAVAT KARJANSA JALOSTUKSELLISTA TASOA ALKIONSIIRRON AVULLA Suomessa pohjoissavolaiset karjanomistajat ovat kehittäneet eläinainestaan määrätietoisesti. Työ jatku alueellisessa

Lisätiedot

Kokemuksia nuorkarjan ruokinnasta, osa 1 vasikat

Kokemuksia nuorkarjan ruokinnasta, osa 1 vasikat Kokemuksia nuorkarjan ruokinnasta, osa 1 vasikat Kanada, Ontario Minna Norismaa Valtakunnallinen huippuosaaja lehmien ruokinta, hyvinvointi ja terveys ProAgria Pohjois-Karjala, Joensuu minna.norismaa(at)proagria.fi,

Lisätiedot

Sonja Lahdenperä RUNGON JA TAKAUTAREEN KAPASITEETIN YHTEYS AYRSHIRE- ENSIKOIDEN TUOTOKSEEN

Sonja Lahdenperä RUNGON JA TAKAUTAREEN KAPASITEETIN YHTEYS AYRSHIRE- ENSIKOIDEN TUOTOKSEEN Sonja Lahdenperä RUNGON JA TAKAUTAREEN KAPASITEETIN YHTEYS AYRSHIRE- ENSIKOIDEN TUOTOKSEEN RUNGON JA TAKAUTAREEN KAPASITEETIN YHTEYS AYRSHIRE- ENSIKOIDEN TUOTOKSEEN Sonja Lahdenperä Opinnäytetyö Syksy

Lisätiedot

Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu. Mustiala Heikki Ikävalko

Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu. Mustiala Heikki Ikävalko Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu Mustiala Heikki Ikävalko Lypsykarjatilan seosruokintamuodot Seosruokinta Suomessa pohjautuu kahteen menetelmään Täydennetty seosruokinta (PMR) Seosruokinta (TMR)

Lisätiedot