Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä"

Transkriptio

1 Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa ffdin regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? ffdin bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon bold italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?

2 Sisällysluettelo Esipuhe Logo Värit Typografia Kuvamaailma Ilmoitukset Esitteet, julisteet Suorakirje, kirjekuori ja kutsukirje AMK-sloganin/logotyypin käyttö yksittäisen ammattikorkeakoulun viestinnässä Internet Lisätiedot ja graafisten materiaalien pankki

3 Esipuhe Visuaalinen identiteetti antaa viestinnälle ilmeen ja persoonallisuuden. Se palvelee viestin vastaanottajaa lähettäjän tunnistamisessa ja arvottamisessa. Visuaalinen identiteetti toimii myös yhteisöllisyyden synnyttäjänä ja ylläpitäjänä. Selkeys, johdonmukaisuus ja erottuvuus ovat sen kulmakiviä. Graafisen ohjeiston tarkoitus on varmistaa visuaalisen identiteetin toteutuminen kaikessa yhteisön tuottamassa viestinnässä. Tämän ohjeiston avulla voi tuottaa materiaalia ammattikorkeakoulujen yhteiseen viestintään. Ammattikorkeakoulujen yhteinen visuaalinen ilme esiintyy niin valtakunnallisessa markkinointiviestinnässä ja tiedotuksessa kuin ammattikorkeakoulujen välisessä sisäisessä viestinnässä. Yksittäiset ammattikorkeakoulut käyttävät viestinnässään omaa graafista ohjeistoaan. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto toimii visuaalisen suunnittelun ja tuotannon käsikirjana. Ohjeistoa tulee käyttää aina väriohjeena ja typografisena sekä kuvavalintoihin vaikuttavana käsikirjana. Tapio Varmola hallituksen puheenjohtaja ARENE ry. Kaj Malm pääsihteeri ARENE ry.

4 Logo -logoa käytetään valtakunnallisissa materiaaleissa (AMK-yleisesitteet, ilmoitukset, presentaatiot), kun viestin allekirjoittajana toimivat ammattikorkeakoulut yhdessä. Yksittäinen ammattikorkeakoulu voi käyttää kyseistä logoa myös omissa materiaaleissaan vahvistamaan AMK-yhteisöilmettä ja yhteenkuuluvuutta. Logotyyppi koostuu -sanasta sekä sloganista.vaikka logotyyppi koostuukin ff Din bold ja Adobe Caslon regular ja italic -tekstityypeistä, sitä ei tule latoa, vaan käyttää siihen tarkoitukseen tehtyjä logoorginaaleja. Tällöin esim. käytettäessä logotyyppiä netissä, sen tulee olla kuvana. Logotyyppi on musta valkoisella pohjalla tai jos se esiintyy mustalla tai tummalla väripohjalla, se on valkoinen. Logotyypin ympärille tulee jättää yllä olevan ohjeen mukaisesti turva-alue. Se on -sanan versaalikirjaimen korkuinen ala logotyypin yläpuolella ja sivuilla sekä alapuolella alkaen Teoriaa-sanan versaalikirjaimen yläreunasta. Logotyypin mittasuhteita ei saa muuttaa. Jos logo esiintyy todella pienenä, alla olevan sloganin voi jättää pois (esim. liikelahjoissa, joissa painolaatu saattaa olla rajoitettu). Logon käyttö pienenä -logon pienempää versiota käytetään, kun logo esiintyy pienenä (alle 50 mm) tai sen näkyvyyden laatu on muuten liian heikko (esim. www-sivut ja ruudulla tapahtuvat presentaatiot) Tämän version käyttöä koskevat samat säännöt kuin isommankin version.

5 Logo ruotsiksi ja englanniksi Ruotsinkielistä -logoa koskevat samat säännöt kuin suomenkielistäkin (ks. edellinen sivu). Yrkeshögskolorna Teori och praktik Finnish Polytechnics Theory and practise Logon käyttö pienenä -logon pienempää versiota käytetään, kun logo esiintyy pienenä (ruotsinkielinen alle 47 mm ja englanninkielinen alle 40 mm) tai sen näkyvyyden laatu on muuten liian heikko (esim. www-sivut ja ruudulla tapahtuvat presentaatiot) Tämän version käyttöä koskevat samat säännöt kuin isommankin version. Yrkeshögskolorna Teori och praktik Finnish Polytechnics Theory and practise Englanninkielistä -logoa koskevat samat säännöt kuin suomenkielistäkin (ks. edellinen sivu). Logo suhteutetaan suomenkieliseen korkeuden mukaan (ks. orginaalit ja esimerkit). Yrkeshögskolorna Teori och praktik Yrkeshögskolorna Teori och praktik Yrkeshögskolorna Teori och praktik Finnish Polytechnics Theory and practise Finnish Polytechnics Theory and practise

6 Värit Esimerkkejä: Pantone201 CMYK: 100% M, 65% Y, 34% K RGB (Internet, Powerpoint): 139 R, 18 G, 41 B Pantone3298 CMYK: 100% C, 60% Y, 38% K RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 82 G, 71 B Pantone3025 CMYK: 100% C, 51% K RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 69 G, 99 B Musta CMYK: 100% K RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 0 G, 0 B 80% 60% 40% 20% 10% 80% 60% 40% 20% 10% 80% 60% 40% 20% 10% 80% 60% 40% 20% 10% Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam m ipsum dolor sit adipiscing elit cons Kutsu Lorem ipsum dolor sit -seminaari Hanasaaren Kulttuurikeskuksessa Koollekutsujan logo. Laatikon väri voi vaihtua Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisen viestinnän viralliset värit ovat yllämainitut sekä prosentit niistä aina valkoiseen saakka. Näistä esimerkkejä tuonnenpana. Näitä värejä voi käyttää taustapintoina esim. presentaatioissa. Ohjelma 900 Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Pantone158 CMYK: 100% M, 65% Y, 34% K RGB (Internet, Powerpoint): 246 R, 96 G, 30 B Pantone2995 CMYK: 100% C, 10% M RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 120 G, 199 B Pantone631 CMYK: 65% C, 20% Y RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 161 G, 181 B Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lounas Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lopetus Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam m ipsum dolor sit adipiscing elit cons Tehosteväreinä voidaan käyttää valtakunnallisten palvelujen kuten jobstep.netin ja virtuaaliamk:n omia värejä. Tässä esimerkkinä VirtuaaliAMK:n sekä Arenen värit. Vastaavasti tällaisina väreinä voivat toimia esim. yksittäisten ammattikorkeakoulujen omat tunnusvärit. Tällöin taustavärityksenä tulee mahdollisuuksien mukaan käyttää valkoista, mustaa tai jotain ammattikorkeakoulujen kolmesta väristä. Tämä kutsun taitto löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona.

7 Typografia Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon bold italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` ff Din regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon on ammattikorkeakoulujen virallinen tekstityyppi. Adobe Caslon boldia käytetään otsikoissa ja väliotsikoissa. Adobe Caslon regularia käytetään pääasiassa painetussa materiaalissa. Sen kursiiviversiota voidaan käyttää korostamaan asioita tai kuvateksteissä. Presentaatioissa, Internetissä tai muissa tapauksissa, joissa Adobe Caslonia ei ole käytettävissä, se voidaan korvata Timesillä. -logotyypin tekstityyppi on ff din bold. Sitä ja ff Din regularia voidaan käyttää tehostetyyppinä esim. graafeissa, kuvateksteissä yms. ff Din boldia voidaan myös käyttää otsikkotyyppinä esim. esitteissä, kirjeissä tai luentomateriaaleissa. Presentaatioissa, Internetissä tai muissa tapauksissa, joissa ff Diniä ei ole käytettävissä, se voidaan korvata Arialilla. Tie on auki! Esimerkkejä Hänestä kilpaillaan Oikeiden ihmisten löytäminen on työnantajalle kaikkein hankalin haaste. Missä ovat ammatistaan aidosti innostuneet, monipuolisesti koulutetut työnhakijat, elleivät jo kilpailijan leivissä? Ammattikorkeakoulu on opiskelupaikka ihmisille, jotka tähtäävät menestykseen työelämässä. Opiskelija saa sekä laajat teoreettiset tiedot että käytännön ammattitaitoa valitsemaltaan alalta. Valittavana on 40 eri tutkintoa. Ammattikorkeakouluista enemmän osoitteessa Jobstep.net on ammattikorkeakoulujen rekrytointipalvelu, jonka kautta yritykset voivat etsiä opiskelijoita tai vastavalmistuneita palvelukseensa. Tämä ilmoituspohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. ff Din bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Osoitelähde: MicroMedia Oy, Heidät ja tuhannet muut osaajat tavoitat helposti internetistä. Nettiosoitteessa on ammattikorkeakoulujen maksuton rekrytointipalvelu. Sen kautta löydät opiskelijat tai vastavalmistuneet vakituiseen tai määräaikaiseen työsuhteeseen harjoittelijoiksi loma-aikojen työntekijöiksi Monet etsivät nyt kesätöitä! Ilmoita vapaista työpaikoista tai selaa sopivia ehdokkaita CV-tietopankista. Kohdeyritys Oy Henry Heikkilä Nollakatu Helsinki PowerPoint-presentaatioissa käytetään Arialia (otsikot ja alaotsikot) ja Timesia. Tämä presentaatiopohja löytyy tältä cd:ltä PowerPoint-tiedostona.

8 Kuvamaailma Käytettävien kuvien tulee sopia AMK:n yhteisökuvaan. Pääsääntöisesti kuvien tulee olla tunnelmaltaan luonnollisia, ja niissä esiintyvien ihmisten todellisentuntuisia (ei liian kiiltokuvamaisia tai jäykkiä). Esim. jos kuvissa on opiskelijoita, tulisi käyttää ns. tavallisia ihmisiä luonnollisissa tilanteissa/ valaistuksessa mieluummin kuin ammattimalleja. Kuvien rajauksella voi lisätä kuviin dramatiikkaa ja yllätyksellisyyttä. Kuvia voidaan käyttää joko värillisenä (tällöin mielellään luonnolliset värit), mustavalkoisena tai toonattuna AMK:n värimaailmaan sopivaksi (ks. esimerkit). Konkreettisista käyttötavoista lisää kohdissa ilmoitukset, esitteet ja julisteet. Esim. kuvia on myös mahdollisuus käyttää pehmeäreunaisena, jolloin kuva vähitellen häviää valkoiseen taustaan (ks. esite ja kuva alla). Graafinen ohjeisto Väritysesimerkkejä Normaali CMYK/RGB-värikuva mustavaloinen kuva Duotone-kuva (tässä musta + PMS3298) Tältä cd:ltä löytyy runsaasti kuvavaihtoehtoja matalaresoluutioversioina. Kuva sävytetty tiettyyn väriin (tässä PMS3025)

9 Ilmoitukset Esimerkkejä Lista ff Din Medium 7,8 pistettä (voi ollalla 7-9 pistettä a4-kokoisessa ilmoituksessa), riviväli 110 % pistekoosta (voi olla %), valkoinen. Otsikko Adobe Caslon Bold 9 pistettä (voi ollalla a4- kokoisessa ilmoituksessa), riviväli 115 % pistekoosta (voi olla %), valkoinen. Ilmoituksen kuva-ala 80% ilmoituksen korkeudesta. Jatkotutkinnon voi suorittaa seuraavissa ammattikorkeakouluissa. Opinnot alkavat joko vuonna 2002 tai 2003: Diakonia-ammattikorkeakoulu (www.diak.fi) Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helia (www.helia.fi) Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia (www.stadia.fi) Hämeen ammattikorkeakoulu (www.hamk.fi) Jyväskylän ammattikorkeakoulu (www.jypoly.fi) Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu (www.tokem.fi) Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu (www.cop.fi) Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (www.kyamk.fi) Lahden ammattikorkeakoulu (www.lpt.fi) Jatkotutkinto vie uralla eteenpäin. Mikkelin ammattikorkeakoulu (www.mikkeliamk.fi) Oulun seudun ammattikorkeakoulu (www.oamk.fi) Pirkanmaan ammattikorkeakoulu (www.piramk.fi) Pohjois-Savon ammattikorkeakoulu (www.pspt.fi) Rovaniemen ammattikorkeakoulu (www.ramk.fi) Satakunnan ammattikorkeakoulu (www.spt.fi) Seinäjoen ammattikorkeakoulu( Svenska yrkeshögskolan (www.syh.fi) Tampereen ammattikorkeakoulu (www.tpu.fi) Turun ammattikorkeakoulu (www.turkuamk.fi) Vaasan ammattikorkeakoulu (www.puv.fi) Ilmoitusten alareuna on rauhoitettu -logolle ja leipätekstille. Ilmoituksen kuva-alan tulisi olla vähintään puolet, mielellään ainakin 2/3 ilmoituksen koosta. Otsikko voi olla joko mustalla tai valkoisella, riippuen taustan väristä. Jos taustalla on useita värisävyjä, on mahdollista käyttää kevyttä heittovarjoa otsikon alla. Jos ilmoitukseen tulee muita logoja, kuten ARENE tai Jobstep, ne tulee sijoittaa ilmoituksen yläreunoihin. Yläreunassa voi olla myös muuta tekstiä; oheisessa esimerkissä on listattu ne AMK:t, jotka tarjoavat jatkokoulutusta. Hänestä kilpaillaan Oikeiden ihmisten löytäminen on työnantajalle kaikkein hankalin haaste. Missä ovat ammatistaan aidosti innostuneet, monipuolisesti koulutetut työnhakijat, elleivät jo kilpailijan leivissä? Ammattikorkeakoulu on opiskelupaikka ihmisille, jotka tähtäävät menestykseen työelämässä. Opiskelija saa sekä laajat teoreettiset tiedot että käytännön ammattitaitoa valitsemaltaan alalta. Valittavana on 40 eri tutkintoa. Ammattikorkeakouluista enemmän osoitteessa Jobstep.net on ammattikorkeakoulujen rekrytointipalvelu, jonka kautta yritykset voivat etsiä opiskelijoita tai vastavalmistuneita palvelukseensa. Nyt voit päivittää taitojasi ja täydentää pätevyyttäsi ammattikorkeakoulun jatkotutkinnolla. Voit suorittaa jatkotutkinnon joko tekniikan ja liikenteen, hallinnon ja kaupan tai sosiaali- ja terveysalalla. Edellytyksenä jatko-opintoihin on ammattikorkeakoulututkinto tai muu soveltuva korkeakoulutututkinto ja kolmen vuoden työkokemus alaltasi valmistumisen jälkeen. Jatkotutkintojen laajuus on opintoviikkoa ja ne voi suorittaa työn ohessa. Lisätietoja jatkotutkinnosta saat osoitteesta tai ottamalla yhteyttä jatkotutkintoja järjestävään ammattikorkeakouluun. Logon leveys 85 mm. Turva-alue huomioitu. Leipäteksti Adobe Caslon Regular 9 pistettä, riviväli 128 % pistekoosta (voi olla %), väri musta. Teksti ladottu tasapalstaan, voi olla myös vasen tasan. Palstan oikea reuna tasattu pystysuunnassa logon oikean reunan kanssa Tämä ilmoituspohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona.

10 Esitteet Julisteet Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola (09) Diakonia-ammattikorkeakoulu EVTEK Espoon-Vantaan teknillinen ammattikorkeakoulu (09) Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu Haaga ammattikorkeakoulu (09) Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia (09) Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helia (09) Humanistinen ammattikorkeakoulu (09) Hämeen ammattikorkeakoulu (03) Oikeaa osaamista. Jyväskylän ammattikorkeakoulu (014) Kajaanin ammattikorkeakoulu (08) Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu (016) Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu (06) Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (05) Lahden ammattikorkeakoulu (03) Laurea-ammattikorkeakoulu Mikkelin ammattikorkeakoulu (015) Oulun seudun ammattikorkeakoulu (08) Pirkanmaan ammattikorkeakoulu (03) Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu (013) Kun soitat, kysy ura- ja rekrytointipalveluja! Pohjois-Savon ammattikorkeakoulu (017) Rovaniemen ammattikorkeakoulu (016) Satakunnan ammattikorkeakoulu (02) Seinäjoen ammattikorkeakoulu Svenska yrkeshögskolan (06) Tampereen ammattikorkeakoulu (03) Turun ammattikorkeakoulu Vaasan ammattikorkeakoulu (06) Yrkeshögskolan Sydväst (019) Ålands yrkeshögskola (018) Ammattikorkeakouluista tulee tekijöitä, joita työelämä tarvitsee Ammattikorkeakouluopinnot tarjoavat käytännönläheisen korkeakouluvaihtoehdon, joka vastaa työelämän tarpeita. Opiskelija saa sekä teoreettiset tiedot että käytännön ammattitaidon valitsemaltaan alalta. Elävä suhde työelämään pitää opetuksen ajan tasalla Elinkeino- ja työelämää palvelevalla projektiluontoisella tutkimus- ja kehitystyöllä on keskeinen rooli opiskelussa. Monipuoliset työelämäyhteydet takaavat ammattikorkeakoulusta valmistuneille hyvän ammattitaidon. Jatkuva sisäinen laadun arviointi on tärkeä osa ammattikorkeakoulun toimintaa. tekevät yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa, esimerkkeinä erilaiset yhteistyöprojektit, koulutushankkeet ja tutkimuspalvelut. 03/2002 Oikeaa ainesta. Koulutusalat ovat Jobstep.net etsii oikeat osaajat Luonnonvara-ala Jobstep.net on internetissä toimiva ammattikorkeakoulujen rekrytointipalvelu, jonka kautta yritykset ja Tekniikan ja liikenteen ala Hallinnon ja kaupan ala muut yhteisöt voivat rekrytoida opiskelijoita tai vastavalmistuneita Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Sosiaali- ja terveysala vakituiseen tai määräaikaiseen työsuhteeseen Kulttuuriala projekteihin Humanistinen ja opetusala harjoittelijoiksi loma-aikojen työntekijöiksi Lisätietoja ammattikorkeakouluista saat Jobstep.netin opinnäytetyön tekijöiksi tietopalvelusta osoitteesta sekä ammattikorkeakoulujen yhteisestä osoitteesta Työnantajat voivat myös itse ilmoittaa vapaista työpaikoista sekä kotimaassa että ulkomailla tai etsiä sopivia ehdokkaita CV-tietopankista. Jobstep.netin kautta saat yhteyden myös ammattikorkeakouluissa opiskeleviin kansainvälisiin Esitettä koskevat pääsääntöisesti samat säännöt kuin ilmoitteluakin. Oheinen esimerkki on 176x250 mm. Perusleipätesktityyppinä käytetään Adobe Caslon Regularia (tässä 9,5 pistettä 165% rivivälillä). Tekstin osien korostamiseen voidaan käyttää myös kursivoitua ja lihavoitua tekstiä. Väliotsikkotyyppi on ff Din Bold (tässä 12 pistettä 165% rivivälillä). Lisäksi esim. graafeissa voidaan käyttää ff Dinin eri leikkauksia. Esim. kannen alareunassa on ladottu tutkintojen nimiä ff Din Boldilla vaaleanharmaana (15% mustasta). Logo alareunassa voi olla joko oikeassa reunassa tai keskitettynä riippuen sivun muista elementeistä (ks. etu- ja takakansi vasemmalla). Tehtävänä tulevaisuus Yli 40 eri tutkintoa. Yli 200 koulutusohjelmaa. Tutki Oikea tie tulevaisuuteen. Tämä julistepohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. Korkeatasoista koulutusta monipuolisesti tarjoavat 40 tutkintoa insinööristä tanssinopettajaan ja merikapteenista fysioterapeuttiin. Seitsemän koulutusalaa, 40 tutkintonimikettä sekä 85 suomenkielistä, 41 ruotsinkielistä ja 24 vieraskielistä koulutusohjelmaa ammattikorkeakoulukohtaisine suuntautumisvaihtoehtoineen. Opintojen laajuus on opintoviikkoa ja opiskeluaika 3,5-4,5 vuotta. Useimmat ammattikorkeakoulut ovat monialaisia, ja opiskelija voi halutessaan valita opintoja myös muilta koulutusaloilta. Kansainvälistä kokemusta voi hankkia suorittamalla osan opinnoista tai harjoittelusta ulkomailla. Harjoittelu, erilaiset projektit ja opinnäytetyö toteutetaan yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa. Opiskelijoita valmistuu vuosittain yli Aloita osoitteesta Tämä esitepohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. vaihto-opiskelijoihin. Palvelu on sekä työnantajille että ammattikorkeakoulujen opiskelijoille maksuton. Kuvia voi käyttää joko selkeisiin muotoihin rajattuina tai niin että kuvan reunaa häivytetään valkoiseen (ks. esimerkit vasemmalla). Taitossa tulisi säilyttää ilmavuus kuitenkin niin, että siitä ei tule liian geometrinen (=kuivakka). Graafisina elementteinä voidaan käyttää kuvapintoja ja mustia kehyksiä (ks. kohta värit sekä muut graafiset elementit). Julistetta koskevat pääsääntöisesti samat säännöt kuin muutakin materiaalia. Ohessa esimekki 50x70 cm julisteesta. Tuossa koossa logon leveys on 20 cm ja kuva-alaan on jätetty valkoinen alue logoa ja lyhyttä leipätekstiä varten. Toinen vaihtoehto on jatkaa kuvaa alareunaan. Tällöin logon alle jäävän kuva-alan tulee olla joko mahdollisimman tumma tai vaalea, jotta logo erottuu hyvin taustasta.

11 Suorakirje ja kirjekuori Kutsukirje Postia työnantajille Oikeaa ainesta. Ylhäällä esimerkit suorakirjeestä ja C4-kirjekuoresta opokampanjaan. Kuvitusmateriaalina on käytetty kampanjaa varten kuvattuja eri ammatteja symboloivia esineitä. Typografia ja muu graafinen ilme ovat AMK:n identiteetin mukaisia. Tehtävänä tulevaisuus. Nuoret ovat joskus epävarmoja halujensa ja toiveidensa suhteen miettiessään jatkokoulutusmahdollisuuksia: Mikä ala juuri minua kiinnostaa? Mistä saa parhaat valmiudet työelämään? Ammattikorkeakoulu on käytännönläheinen korkeakouluvaihtoehto. Opiskelu johtaa korkeakoulututkintoon ja käytännön ammattitaitoon. Vuosittain on nuorille tarjolla noin opiskelupaikkaa. Jo tieto erilaisista koulutusmahdollisuuksista voi auttaa hahmottamaan omia pyrkimyksiä. Internet-osoite on kattava katsaus ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan ja tutkintoihin. Valittavana on yli 40 erilaista tutkintoa insinööristä tanssinopettajaan ja merikapteenista fysioterapeuttiin. Sivuilla on myös linkit 31 ammattikorkeakoulun omille sivuille sekä uusin ammattikorkeakoulujen esittelykalvosarja, jonka voit tulostaa itsellesi. Tutustu sivuihin ja ohjaa myös opiskelumahdollisuuksiaan miettivä nuori tekemään löytöretki tulevaisuuteen. Hänessä kun saattaa piillä tuleva iktyonomi, sosionomi, restonomi tai vaikkapa medianomi. Toiveammatti voi löytyä yllättävältäkin alalta! Oma persoonallisuus on tulevaisuutta suunniteltaessa se kaikkein tärkein ohjaava tekijä. Ammattikorkeakouluissa on tilaa persoonallisuuksille. Yhteistyöterveisin Kaj Malm Pääsihteeri Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry. kalvomateriaalit Tämä kirjekuori- sekä kirjepohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. Arvoisa rehtori! Ammattikorkeakouluissa opiskelee tänä päivänä yli opiskelijaa ja toisen asteen tutkinnon suorittaneista nuorista lähes puolet jatkaa opintojaan ammattikorkeakoulussa. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry. pitää tärkeänä ylläpitää jatkuvaa keskustelua lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten johdon kanssa, jotta yhdessä voisimme luoda mahdollisimman hyvät jatkokoulutusmahdollisuudet nuorille. Arene ry. kutsuu Teidät tai edustajanne (apulaisrehtori tms.) laivaseminaarin Seminaarissa opetusministeriön ja opetushallituksen edustajat kertovat yhteistyömahdollisuuksista, ja ammattikorkeakoulujen, opiskelijoiden sekä työelämän edustajat kertovat ammattikorkeakoulujen toiminnasta. Keskinäiseen ajatusten vaihtoon ja keskusteluun on varattu runsaasti aikaa, kuten liitteenä olevasta seminaariohjelmasta ilmenee. Tilaisuus on maksuton, ainoastaan liityntämatkat Helsinkiin jokainen huolehtii itse. Pyydämme Teitä ystävällisesti ilmoittautumaan seminaariin oheisella ilmoittautumislomakkeella mennessä ARENE ry:n toimistoon, fax tai Lisätietoja ARENE ry:n toimistosta, Eija Antila puh Tervetuloa! ARENE ry. Tapio Varmola Puheenjohtaja LIITTEET ilmoittautumislomake seminaariohjelma Kaj Malm Pääsihteeri KUTSU Ylhäällä esimerkki kutsukirjeestä. Tässä esimerkissä kutsujana toimii ARENE ry, joten kutsujan vaihtuessa sen paikalle tulee kutsujan logo/tiedot. Jos kutsun lähettäjä käyttää omaa lomakemateriaaliaan, jossa alaosa on varattu, voidaan -logo sijoittaa myös yläkulmaan. Typografia ja muu graafinen ilme ovat AMK:n identiteetin mukaisia. Tämä kirjepohja löytyy tältä cd:ltä Word-tiedostona, joka toimii sekä PC:llä että Macillä.

12 -logon käyttösovellukset yksittäisen AMK:n viestinnässä Lorem ipsum! Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Lorem ipsum dolor sit amet. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent gue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Lorem ipsum dolor sit amet. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit! Etunimi Sukunimi Titteli LOREM Kuten näistä esimerkeistä näkyy, logon käyttöä, sijoittelua ja värejä koskevat samat säännöt kuin muutakin materiaalia. Logo voi esiintyä mustana valkoisella/vaalealla pohjalla tai valkoisena värillisessä palkissa (ks. esimerkit vasemmalla). Toivottavaa on, että AMK-logo on mahdollisimman kaukana yksittäisen AMK:n logosta. Esim. jos yksittäisen koulun logo on alareunassa, niin sillnoin AMK-logon tulisi olla oikeassa ylälreunassa. Jos logon ympärillä käytetään väripalkkia (jonka värinä on joku AMK::n virallisista taustaväreistä), sen voi erottaa muusta esitteestä mustalla linjalla (paksuus 0,5-1 mm). Tärkeää on myös muistaa logon ympärille sijoittuva turva-alue (ks. kohta Logot). Tärkeää on myös että logon väritys ja sijoittelu istuvat kyseisen materiaalin yleisilmeeseen. Lopputulos ei saa näyttää siltä, että AMK-logo on väkisin liimattu paikoilleen. Samat säännöt koskevat kirjeitä, julisteita ym. materiaalejakin. Noin A4-kokoisessa esitteessä ogon leveys 85 mm. Jos esite on pienempi tai toisen muotoinen, logoa voi pienentää vastaavasti (ks. kohta Logo), Logo negana värillisessä palkissa tai mustana valkoisella pohjalla. Palkin värinä voi olla mikä tahansa Ammattikorkeakoulujen taustaväreistä ( ks. kohta Värit). Palkin voi erottaa muusta esitteestä mustalla reunuksella, jonka paksuus voi olla 0,5-1 mm. Logon turva-alue huomioitu. Riippuen esitteen taitosta, AMK-logo voi olla myös oikeassa yläreunassa väripalkilla tai ilman. A4-kokoisessa kirjeessä l ogon leveys mm. Jos kirje on pienempi tai toisen muotoinen, logoa voi pienentää vastaavasti (ks. kohta Logo), Koska kirjeet usein tulostetaan valmiille lomakkeille, tai käytetään kulloisenkin AMK:n identiteettiä, tulee AMK-logon käyttö sopeuttaa kulloisenkin tilanteen mukaiseksi.

13 Internet Vasemmalla esimerkki VirtuaaliAMK:n avaussivusta. AMK-logo esiintyy sivustolla oikeassa yläkulmassa ja mainintoina tekstissä. On tärkeää, että yhteisissä valtakunnallisissa palveluissa ja niiden viestinnässä näkyy/toistuu yhteinen visuaalinen AMKyhteisöilme. VirtuaaliAMK:lla on oma graafinen ilmeensä, joka heijastelee AMK:n identiteettiä eikä ole ristiriidassa sen kanssa. tähän tulee uudempi versio.

14 Orginaalit ja muu materiaali Tämä cd sisältää seuraavia materiaaleja: Graafinen ohjeisto pdf-muodossa Logo-orginaalit Macille Freehand9.0-, Illustrator-, tif- sekä jpg-muodossa Vektorimuotoisista logoista löytyy sekä positiivi- että negatiiviversiot. Logo-orginaalit PC:lle Illustrator-, CorelDraw-, tif-, jpg-, WMF- sekä jpgmuodossa. Vektorimuotoisista logoista löytyy sekä positiivi- että negatiiviversiot -logo isompi versio (84 mm), Yrkeshögskolorna (70 mm) sekä Finnish Polytechnics (77 mm) -logo pienempi versio, jossa slogan suhteessa isompi (50 mm), Yrkeshögskolorna (40 mm) sekä Finnish Polytechnics (47 mm) Seuraavat taitot Mac-Freehand-muodossa orginaalikuvilla: työnantajaesite, kutsupohja, työnantajakampanjan ilmoituspohja PowerPoint-presentaatiopohja PC:lle ja macille Kirjepohja Word-muodossa sekä macille että PC:lle Kuvapankki matalaresoluutiokuvilla AMK:n fontit sekä macille että PC:lle Arene-logo suomeksi ja ruotsiksi mac-freehand9.0-, mac-eps- sekä tif- ja jpg-muodossa. PC:lle logo löytyy CorelDraw-, tif- sekä jpgmuodoissa. Huom! Liikemerkkiä käytetään silloin, kun ARENE ry. toimii seminaarien, tilaisuuksien yms. järjestäjänä. Valtakunnallisten markkinointiviestintäkampanjoiden printeissä ja ilmoituksissa merkki jätetään pois. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Lisätietoja voit kysyä: The Rector s Conference of Finnish Polytechnics Lisätietoja tätä graafista ohjeistoa koskevissa kysymyksissä antaa Eija Antila, .

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut

Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa ff Din regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? ff Din bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ!

Lisätiedot

Värit. Punainen Pantone: 179 CMYK: 0C 90M 80Y 0K RGB: 199R 55G 53B Hex: #C73735

Värit. Punainen Pantone: 179 CMYK: 0C 90M 80Y 0K RGB: 199R 55G 53B Hex: #C73735 Graafinen ohjeisto Tunnus Pinskujen tunnusta voidaan käyttää värillisenä tai mustavalkoisena. Tunnusta suositellaan käytettäväksi vaalealla tai Pinskujen keltaisella pohjalla. Mustavalkoista tunnusta voi

Lisätiedot

Tunnus. Tiedosto: 4ctunnus.eps

Tunnus. Tiedosto: 4ctunnus.eps Tunnus Yleiset ohjeet Tunnus esiintyy aina tekstillisenä. Tunnuksen värit ovat identtiset EU-lipun värien kanssa. Värit: Pantone Reflex Blue ja Pantone Process Yellow ja neliväripainatuksessa seuraavasti:

Lisätiedot

Keravan kaupunki. :: graafinen ohjeisto

Keravan kaupunki. :: graafinen ohjeisto Keravan kaupunki :: graafinen ohjeisto Esipuhe 1 Graafinen ohjeisto on yhtenäisen viestinnän perustyökalu 1. Tunnus 2 1.1 Tunnus vaaka 3 1.2 Tunnus pysty 4 1.3 Tunnuksen käyttö pienenä 4 1.4 Tunnuksen

Lisätiedot

weela.net graafinen ohjeisto

weela.net graafinen ohjeisto weela.net graafinen ohjeisto Sisällys Weela.net SISÄLLYS: Logo sivu Värimääritykset... 2 Suoja-alueet... 3 Typografia... 4 Materiaali malleja Posteri, pöytäständi A ja B... 5 Julistepohja, käyntikorttimalli

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Mainostoimisto Bock's Office Oy VAASANSEUDUN KEHITYS OY VASAREGIONENS UTVECKLING AB VAASA REGION DEVELOPMENT COMPANY

Graafinen ohjeisto. Mainostoimisto Bock's Office Oy VAASANSEUDUN KEHITYS OY VASAREGIONENS UTVECKLING AB VAASA REGION DEVELOPMENT COMPANY Graafinen ohjeisto Mainostoimisto Bock's Office Oy Johdanto Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK elää ajan hengessä on avoin ja helposti lähestyttävä, mutta kuitenkin ryhdikäs, määrätietoinen ja terävä koko seudun

Lisätiedot

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä 1. 2. 2. Kauniaisten kaupungin tunnus Kauniaisten kaupunki -tunnuskokonaisuus muodostuu seuraavista osista: 1. Pelkästä Kauniaisten vaakunasta,

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Bock s Office Oy, syyskuu 2012

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Bock s Office Oy, syyskuu 2012 GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Bock s Office Oy, syyskuu 2012 Kuntatunnus ja värimääritykset CMYK liukuvärinen CMYK liukuvärinen heittovarjolla Säteittäinen liuku CMYK C100 M0 Y100 K70 C40 M0 Y100 K0

Lisätiedot

TYPOGRAFIA 1.2.2016 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - TYPOGRAFIA

TYPOGRAFIA 1.2.2016 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - TYPOGRAFIA TYPOGRAFIA 1.2.2016 Kirjain on ylivoimaisesti useimmin nähtävä visuaalisen viestinnän väline Kirjainmuodot ja niiden kehitys ovat aina olleet tiiviisti yhteydessä käytettyihin kirjoitusmenetelmiin. Papyrus/ruokokynä,

Lisätiedot

Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan

Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan Graafinen ohjeisto Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan Tämän oppaan tavoitteena on esitellä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n ilmeen perusasiat ja niiden kautta ohjata, kannustaa ja

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurat. Ohjeistoon tulee tarpeen mukaan lisäyksiä ja päivityksiä. 12.3.2014

Suomen Nuorisoseurat. Ohjeistoon tulee tarpeen mukaan lisäyksiä ja päivityksiä. 12.3.2014 Graafinen ohjeisto tukee Suomen Nuorisoseurojen visuaalista ilmettä sekä auttaa ilmeen yhdenmukaisuuden säilyttämisessä. Ohjeisto antaa peruslinjat painotuotteiden toteuttamiseen. Ohjeistoon tulee tarpeen

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry, Kalevan Nuorten Liitto ry

Graafinen ohjeisto. Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry, Kalevan Nuorten Liitto ry tukee Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry:n ja Kalevan Nuorten Liitto ry:n visuaalista ilmettä sekä auttaa ilmeen yhdenmukaisuuden säilyttämisessä. Ohjeisto antaa peruslinjat painotuotteiden toteuttamiseen.

Lisätiedot

Kutsu Professoriluennot torstaina L U O N N O N T I E T E E L L I N E N T I E D E K U N TA

Kutsu Professoriluennot torstaina L U O N N O N T I E T E E L L I N E N T I E D E K U N TA Kutsu Professoriluennot torstaina 2.4.2011 L U O N N O N T I E T E E L L I N E N T I E D E K U N TA Ohjetekstit "Ohje" tasolla. Poista taso näkyvistä ennen tulostamista tai painoon lähettämistä pdf-muodossa.

Lisätiedot

Visuaalinen identiteetti Elokuu 2006 Turvallisuusyhteistyön taustavoima Suomen Erillisverkot Oy:n uusi visio on olla turvallisuusviranomaisten verkottamisen kumppani. Erillisverkot ja sen palvelut ovat

Lisätiedot

1. Ohjeiston käyttäjälle

1. Ohjeiston käyttäjälle Graafinen ohjeisto Sisältö 1. Ohjeiston käyttäjälle 2. Kauhajoen tunnus ja graafinen linja 3. Peruselementit 3.1. Tunnus 3.2. Merkki 3.3. Logo ja slogan 3.4. Suoja-alue ja minimikoko 4. Tunnuksen värimääritykset

Lisätiedot

Sisällysluettelo. TunnuS 3 Versiot... 3 Suoja-alue... 4 Käyttö kuvien kanssa... 5 Virheellinen käyttö... 6. VäriT 7 Käytettävät värit...

Sisällysluettelo. TunnuS 3 Versiot... 3 Suoja-alue... 4 Käyttö kuvien kanssa... 5 Virheellinen käyttö... 6. VäriT 7 Käytettävät värit... Graafinen ohjeisto Sisällysluettelo TunnuS 3 Versiot... 3 Suoja-alue... 4 Käyttö kuvien kanssa... 5 Virheellinen käyttö... 6 VäriT 7 Käytettävät värit... 7 Typografia 8 Käytettävät fontit... 8 Kielletyt

Lisätiedot

Ulkoasiainministeriö. Graafinen ohjeisto 1.6.2007

Ulkoasiainministeriö. Graafinen ohjeisto 1.6.2007 Ulkoasiainministeriö Graafinen ohjeisto 1.6.2007 Sisällysluettelo Johdanto 1. Tunnus 1.1 Tunnus 1.2 Suoja-alue 1.3 Tunnuksen koko ja osien suhteet 1.4 Tunnuksen esiintyminen ilman palkkia 1.5 Tunnus yhteistyömateriaaleissa

Lisätiedot

Sisältö. Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7

Sisältö. Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7 Graafinen ohjeisto Sisältö Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7 2 Tunnus Vaakaversio Kompaktiversio Suojaetäisyydet Logon suoja-alue Grönä Åretin versaali

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3-4 Värit 5 Typografia 6 Graafiset kuviot ja kuvat 7 Lomakkeisto 8-10 PowerPoint 11

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3-4 Värit 5 Typografia 6 Graafiset kuviot ja kuvat 7 Lomakkeisto 8-10 PowerPoint 11 Graafinen ohjeisto Tervetuloa 2 Tunnus 3-4 Värit 5 Typografia 6 Graafiset kuviot ja kuvat 7 Lomakkeisto 8-0 PowerPoint Seudulliset toimijat 2 Tunnusversio. 3 Lomakkeisto 4-5 PowerPoint 6 Tunnusversio 2.

Lisätiedot

Visuaalinen ohjeisto. Peruselementit Huhtikuu 2010

Visuaalinen ohjeisto. Peruselementit Huhtikuu 2010 Visuaalinen ohjeisto Peruselementit Huhtikuu 2010 SISÄLTÖ 2 SITRA LYHYESTI...3 SITRAN VISUAALINEN ILME...4 PERUSELEMENTIT Tunnus Tunnus...5 Tunnuksen käyttö...6 Tunnuksen virheellinen käyttö...7 Tunnushakemisto...8

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto maaseuturahasto

GRAAFINEN OHJEISTO. Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto maaseuturahasto GRAAFINEN OHJEISTO Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto maaseuturahasto Sisällysluettelo TUNNUS Perustunnus ja suoja-alueet... 3 Mustavalko- ja harmaasävyversiot... 4 KÄYTETTÄVÄT VÄRIT Käytettävät

Lisätiedot

Hollolan kunta. graafinen ohjeistus 6/2015

Hollolan kunta. graafinen ohjeistus 6/2015 Hollolan kunta graafinen ohjeistus 6/2015 Logo Logon suoja-alueet suoja-alue Logon suoja-alue määrittäminen tapahtuu logon o-kirjaimen avulla. Elementtejä ja tekstejä ei suositella sijoitettavaksi tälle

Lisätiedot

Sivukartta ja rakennesuunnitelma Lahden Seutu www.lahdenseutu.fi 18.2.2013

Sivukartta ja rakennesuunnitelma Lahden Seutu www.lahdenseutu.fi 18.2.2013 Liite 3: Verkkomäärittelytyö Sivukartta ja rakennesuunnitelma Lahden Seutu www.lahdenseutu.fi 18.2.2013 PÄIJÄT-HÄMEEN VETOVOIMATEKIJÄT TITLE PAGE 2 Versiohistoria Versio: Pvm Tekijä(t): Muutokset: 0.9

Lisätiedot

AUTTAJIEN VERKOSTO. Graafinen ohjeisto CMY

AUTTAJIEN VERKOSTO. Graafinen ohjeisto CMY AUTTAJIEN VERKOSTO Graafinen ohjeisto CMY 1.1. VISUAALISEN ILMEEN PERUSELEMENTIT Tunnus Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tunnus muodostuu sinisellä pohjalla olevasta valkoisesta risti- ja nuolikuviosta sekä

Lisätiedot

PK-PRO. Graafinen ohjeisto. Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media 01.01.2014

PK-PRO. Graafinen ohjeisto. Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media 01.01.2014 Graafinen ohjeisto 01.01.2014 Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media Ohjeiston esittely Suunnittelu-, konsultointi-, valvonta- ja projektinjohtopalvelumme kattaa teollisuuden, liike-elämän, kunnan,

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014

GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014 GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014 ROIHU -GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYSLUETTELO 1. ROIHU-LOGO... 3 1.1. PÄÄLOGON KAKSI VERSIOTA... 4 1.2. VÄRIT JA LOGON KIRJASINTYYPPI... 5 1.3. PÄÄLOGON SUOJA-ALUE... 6 1.4. MUSTA

Lisätiedot

Päivitetty 08.12.2008. graafinen ohjeisto

Päivitetty 08.12.2008. graafinen ohjeisto Päivitetty 08.12.2008 graafinen ohjeisto 1 Tämän graafisen ohjeiston tarkoituksena on opastaa sinua K-Plussan visuaalisten elementtien käytössä. Ohjeisto pitää sisällään logon käyttöohjeet sekä ohjeet

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus. Pienikin iskussa

Graafinen ohjeistus. Pienikin iskussa Graafinen ohjeistus Logot Original logo jota käytetään mm. rahoittajien logojen yhteydessä. Yleisimmin käytettävä logo Värillinen logo jota käytetään vaihtoehtoisesti sellaisissa julkaisuissa joihin vaakaversio

Lisätiedot

AP KIINTEISTÖPALVELUT

AP KIINTEISTÖPALVELUT AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO PJG 21052012 AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO Logo 4-6 Värimääritykset 7 Typografia 8-9 Yritysgrafiikka - Käyntikortti 10 - Kirjekuoret 11 - Lomakkeet 12-13

Lisätiedot

Palvelutaloyhdistyksen Graafinen ohjeisto

Palvelutaloyhdistyksen Graafinen ohjeisto Palvelutaloyhdistyksen 17.7.2012 www.koskenrinne.fi/media Ohjeiston esittely Palvelutaloyhdistys Koskenrinne ry on perustettu vuonna 1945 ja se on alueen vanhin vanhusten palveluita tuottava yhdistys.

Lisätiedot

Päivitetty 17.04.2009. graafinen ohjeisto

Päivitetty 17.04.2009. graafinen ohjeisto Päivitetty 17.04.2009 graafinen ohjeisto 1 Tämän graafisen ohjeiston tarkoituksena on opastaa sinua K-Plussan visuaalisten elementtien käytössä. Ohjeisto pitää sisällään logon käyttöohjeet sekä ohjeet

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Visuaalinen identiteetti

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Visuaalinen identiteetti Turun ja Kaarinan Visuaalinen identiteetti Eteenpäin katsova risti Turun ja Kaarinan n uusi visuaalinen ilme vahvistaa yhtymän ja sen yhdeksän seurakunnan identiteettiä. Graafinen ilme on kirkkojen arkkitehtuuriin

Lisätiedot

HANHIKIVI 1 GRAAFINEN OHJEISTO

HANHIKIVI 1 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS Logo 4 Suoja-alue 5 Väriversiot 6 Hierarkia 7 Värit 8 Osavärit ja suhteet 9 Typografia 10 Sähköinen esitys 11 LOGO Hanhikivi 1 -logossa on kaksi elementtiä: tunnus sekä logoteksti,

Lisätiedot

Tunnus 5. Tunnuksen perusversio. Tunnuksen suoja-alue on sama kuin tekstin korkeus. Tunnus Aluksi

Tunnus 5. Tunnuksen perusversio. Tunnuksen suoja-alue on sama kuin tekstin korkeus. Tunnus Aluksi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY) aloittavat toimintansa vuoden 2010 alussa osana perusteellista valtion aluehallinnon uudistusta. Uudet keskukset vastaavat niistä tehtävistä, jotka aiemmin

Lisätiedot

SISÄLLYS. Esipuhe KOTKAN VAAKUNA

SISÄLLYS. Esipuhe KOTKAN VAAKUNA Graafinen ohjeisto 02 SISÄLLYS 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 24 26 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Esipuhe PERUSELEMENTIT Markkinointitunnus Markkinointitunnuksen esitystavat Tunnuksen

Lisätiedot

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO 9=1 GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUKSEN SUOJA-ALUE Tunnuksen käyttö eri materiaaleissa edellyttää suoja-aluetta sen ympärillä. Tämän alueen sisäpuolelle ei tulisi tekstiä*. Suoja-alueen koon määrittelystä voidaan

Lisätiedot

Kainuun liitto. Graafiset elementit ja ohjeet

Kainuun liitto. Graafiset elementit ja ohjeet Kainuun liitto Graafiset elementit ja ohjeet Logot Kainuun liiton logo esitetään ylläolevalla tavalla. Logoa ei esitetä missään muussa muodossa tai väreissä, lukuunottamatta mustavalkoisia esityksiä,

Lisätiedot

Graafi nen ohjeisto 1.0 JELPPIS.COM

Graafi nen ohjeisto 1.0 JELPPIS.COM Graafi nen ohjeisto 1.0 JELPPIS Sisältö Sisältö...2 Logo...3 Logo...4 Värivaihtoehdot...5 Suoja-alueet...6 Kielletty käyttö...7 Värit...8 Päävärit...9 Lisävärit...10 Typografia...11 Typografi a...12 Lomakkeet...13

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Johdanto. Logo. Merkki. Värit. Typografia. Käyntikortti. Kirjekuoret. Kirjelomake. Presentaatio. Ilmoitukset

SISÄLTÖ. Johdanto. Logo. Merkki. Värit. Typografia. Käyntikortti. Kirjekuoret. Kirjelomake. Presentaatio. Ilmoitukset Graafinen ohjeisto 2 SISÄLTÖ 3 Johdanto 4 Logo 5 Merkki 6 Värit 7 Typografia 8 Käyntikortti 9 Kirjekuoret 12 Kirjelomake 13 Presentaatio 14 Ilmoitukset 3 JOHDANTO Tämän ohjeiston tarkoitus on opastaa logon

Lisätiedot

Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa.

Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa. GRAAFINEN OHJEISTO Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa. 2 TUNNUS RAY:N KÄYTTÖÖN JÄRJESTÖJEN JA RAY:N KÄYTTÖÖN

Lisätiedot

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus Johtokunta 2.11.2009 155 Graafinen ohjeistus Sisällys: 1. Käyttäjälle 3 2. Liikelaitoskuntayhtymän logo ja sen käyttö 4 3. Graafisen ilmeen perusvärit 6 4. Kirjasimet ja tekstityypit 7 5. Liikelaitoskuntayhtymän

Lisätiedot

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1.

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1. 1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE 4 1.2 VÄRILLINEN LOGO 5 1.3 LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA 6 1.4 MUSTA LOGO 7 1.5 EI NÄIN 8 3 1.1 Logo ja turva-alue neste jacobsin logo Neste Jacobsin uusi tekstilogo

Lisätiedot

Kainuun sote. Graafiset elementit ja ohjeet

Kainuun sote. Graafiset elementit ja ohjeet Kainuun sote Graafiset elementit ja ohjeet Logot Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän logo esitetään ylläolevalla tavalla. Logia ei esitetä missään muussa muodossa tai väreissä, lukuunottamatta

Lisätiedot

Sisällys. 1 Tunnus 4. 2 Käyttöehdot 5. 3 Värit 6. 4 Typografi a 7. 5 Sovellukset 8. www.rakennepalvelu.com

Sisällys. 1 Tunnus 4. 2 Käyttöehdot 5. 3 Värit 6. 4 Typografi a 7. 5 Sovellukset 8. www.rakennepalvelu.com Graafinen ohjeisto Sisällys 1 Tunnus 4 2 Käyttöehdot 5 3 Värit 6 4 Typografi a 7 5 Sovellukset 8 www.rakennepalvelu.com 1 Tunnus Rakennepalvelu Jurva Rinne Ky:n tunnus koostuu kuusisymbolista ja yrityksen

Lisätiedot

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 1.1.2016 1 Sisällys 1. Tunnus... 4 2. Värit... 5 3. Suoja-alue... 6 4. Typografia... 6 5. Käyntikortti... 7 6. Lomakkeisto... 8 7. Kirjekuoret... 9 8. PowerPoint... 10 9. Ilmoittelu...

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 Mainostoimisto Penbox 10-2015 TAIVASSALON LOGO Virallinen logo 2015 Taivassalon ilmeen keskeisin elementti on tunnus logotekstin yhteydessä. Yksimastoisesta purjelaivasta muodostuva

Lisätiedot

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja...

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja... Graafinen ohjeisto Sisältö 2 Saatesanat...3 Liikemerkki...4 Värit...5 Logo suomenkielisenä...6 Logo ruotsinkielisenä...6 Liikemerkin käyttötapoja...7 Logon käyttötapoja...8 Tunnuksen suoja-alue...9 Typografia...10

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 2013

GRAAFINEN OHJEISTO 2013 GRAAFINEN OHJEISTO 2013 GRAAFINEN OHJEISTO 1 Johdanto Kainuun ammattiopiston yhtenäinen graafinen ilme vahvistaa kuvaa laadukkaasta ja luotettavasta toiminnasta ja sitä kautta lisää vetovoimaisuutta ja

Lisätiedot

Tohtorit työelämässä. Yliopettaja Pirjo Saaranen Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu Malmin liiketalousinstituutti 1.4.2003 1

Tohtorit työelämässä. Yliopettaja Pirjo Saaranen Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu Malmin liiketalousinstituutti 1.4.2003 1 Tohtorit työelämässä Yliopettaja Pirjo Saaranen Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu Malmin liiketalousinstituutti 1.4.2003 1 Ammattikorkeakoulut yleisesti Suomessa on 29 ammattikorkeakoulua, joiden koulutusalat

Lisätiedot

Pieni suuri kaupunki. GRAAFINEN OHJEISTO KERAVAN KAUPUNKI 2017

Pieni suuri kaupunki. GRAAFINEN OHJEISTO KERAVAN KAUPUNKI 2017 Pieni suuri kaupunki. GRAAFINEN OHJEISTO KERAVAN KAUPUNKI 2017 TUNNUS pystytunnus PYSTY- JA VAAKATUNNUS vaakatunnus Keravan kaupungin tunnus muodostuu kahdesta elemen stä: vihreästä käpyaiheisesta merkistä

Lisätiedot

Tunnuksen päivitys 19.9.2012

Tunnuksen päivitys 19.9.2012 Tunnuksen päivitys 19.9.2012 2 Tampereen yliopiston tunnus Tampereen yliopiston tunnus Tuhannet ihmiset näkevät Tampereen yliopiston tunnuksen päivittäin lomakkeissa, nettisivuilla, raporteissa, esitteissä.

Lisätiedot

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 2(12) Sisältö 1. Johdanto 3 2. Tunnus 4 - Tunnuksen koko 5 - Tunnuksen suoja-alue 6 - Tunnuksen käyttö 7 3. Värimääritykset

Lisätiedot

1. Logo. Graafinen ohjeisto. Forum Virium Helsingin tunnusväri on oranssi, ja siten logon ensisijainen väri on luonnollisesti myös oranssi.

1. Logo. Graafinen ohjeisto. Forum Virium Helsingin tunnusväri on oranssi, ja siten logon ensisijainen väri on luonnollisesti myös oranssi. 1. Logo Forum Virium Helsingin tunnusväri on oranssi, ja siten logon ensisijainen väri on luonnollisesti myös oranssi. Väri- ja valokuvapinnoissa käytetään valkoista logoa. Pantone Orange 021 Logoa voidaan

Lisätiedot

EU:n rakennerahastokausi 2007 2013 GRAAFINEN OHJEISTUS

EU:n rakennerahastokausi 2007 2013 GRAAFINEN OHJEISTUS EU:n rakennerahastokausi 2007 2013 GRAAFINEN OHJEISTUS EU:n rakennerahastokausi 2007 2013 2 Ingressi 3 Graafisen ilmeen osat 4 Logo 5 Graafinen aihe 6 Graafinen aihe variaatiot 7 Värisävyt 8 Typografia

Lisätiedot

Forssan kaupunki. graafinen ohjeisto

Forssan kaupunki. graafinen ohjeisto Forssan kaupunki graafinen ohjeisto Sisältö Esipuhe 3 Forssan visio ja strategia pähkinänkuoressa 4 1. Tunnus 5 1.1 Tunnuksen mittasuhteet ja suoja-alue 6 1.2 Tunnuksen värit 7 1.3 Tunnuksen sovellukset

Lisätiedot

Seuratunnus - Käyttötavat

Seuratunnus - Käyttötavat GRAAFINEN OHJEISTUS Graafinen ohjeistus Graafisen ohjeistuksen tarkoituksena on antaa suuntaviivat uuden Hunters Juniors -ilmeen käyttöön eri julkaisumuodoissa ja alustoissa. Yhtenäinen ilme antaa yhdistyksestä

Lisätiedot

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset Graafinen ohjeisto värit tunnus 2 Sisältö johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 typografia sovellukset JOHdanto Siuron Piharakennus Oy on kasvava pirkanmaalainen maarakennusyhtiö,

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto Salon kaupunki 1076/ /2016 1

Graafinen ohjeisto Salon kaupunki 1076/ /2016 1 Graafinen ohjeisto 1 Salon yhtenäinen ilme Graafisen ohjeiston tehtävänä on yhtenäistää Salon kaupungin visuaalista ilmettä. Harkittu värimaailma, ennalta valittu typografia ja valmiiksi määritellyt reu

Lisätiedot

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti.

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti. YLEISTÄ Graafisen ohjeiston tarkoitus on toimia tukivälineenä eri sidosryhmille sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Ohjeistossa on esitelty ohjein ja esimerkein Epilepsiatutkimussäätiön visuaalinen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY Ohjeiston sisältö Tämän ohjeiston tarkoitus on antaa selkeät suuntaviivat Ollila Trans Oy:n viestinnälle. Annettuja ohjeita noudattamalla yrityksestä annetaan yhtenäinen,

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0

GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0 GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0 THE VOICE The Voice on hyväntuulinen ja positiivinen ystävä jonka elämäntehtävä on viihdyttäminen! The Voicen idea on soittaa uptempoista pop-musiikkia, jota höystetään mielenkiintoisilla

Lisätiedot

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto 7.3.2017 Tämä on vuonna 2017 uusitun Kauneimpien Joululaulujen visuaalisen ilmeen ohjeisto. Ohjeiston mukana toimitetaan alkuperäiset logotiedostot,

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU - GRAAFINEN OHJEISTO

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU - GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU - GRAAFINEN OHJEISTO KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU / Graafinen ohjeisto Kajaanin ammattikorkeakoululla on oma tunnistettava, visuaalinen ilmeensä, joka näkyy

Lisätiedot

Intranet Työtilat Etuustyö Siiri Suomalainen > Haku sivustolta. Ma 14.5. 9.00 Yhteispalvelun teemaviikko. Ti 15.5. 9.00 Kelan palkkapäivä. Ke 16.5.

Intranet Työtilat Etuustyö Siiri Suomalainen > Haku sivustolta. Ma 14.5. 9.00 Yhteispalvelun teemaviikko. Ti 15.5. 9.00 Kelan palkkapäivä. Ke 16.5. Kelan puhelinpalvelussa on häiriö. Vikaa selvitellään. Valitse tapahtumat > dolor sit amet, consectetur adipiscing elit 12.5.2012 dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum sem augue, pulvinar

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Graafiset ohjeet Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Sisältö Tunnus...3 Typografia...4 Värit...5 Käyntikortit ja sähköinen allekirjoitus...6 Lomakkeet

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa! Graafinen ohjeisto. 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi

Pyhäjoella virtaa! Graafinen ohjeisto. 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi PYHÄJOKI Graafinen ohjeisto 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi Sisällysluettelo Pyhäjoen kunnan graafisen ohjeiston uudistuksen lähtökohdat 3 Vaakuna. 4 Graafiset elementit 5 Värit 6 Fontit..

Lisätiedot

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212 LOGON PERUSVERSIO PERUSVERSIO Ensisijaisesti käytettävä versio logosta. Käytetään valkoisella tai hyvin vaalealla pinnalla. PERUSVERSIO PUNAINEN NEGA Käytetään tässä ohjeistossa määritellyllä punaisella

Lisätiedot

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen.

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen. Graafinen ohjeisto Uuden yhdistyneen Jämsän yhtenäinen graafinen ilme vahvistaa omalta osaltaan kaupungin tunnettavuutta ja vetovoimaisuutta. Alueelta löytyy mielenkiintoista ja vahvaa historiaa, mutta

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. värit tunnus ja logo muodot typografia

Graafiset ohjeet. värit tunnus ja logo muodot typografia Graafiset ohjeet värit tunnus ja logo muodot typografia Värit Ay-toimihenkilöiden värit ovat syklaaminpunainen Pantone 206 C ja vihreään vivahtava ruskea Pantone 133 C. Lämpiminä sävyinä ne muodostava

Lisätiedot

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko Sisällys Sisällys 1. Esipuhe Teksti 2. Liikemerkki ja värit eri käyttötilanteissa 2.1 Esimerkkejä liikemerkin käytöstä eri taustoissa 3. Liikemerkin mitat ja suoja-alue 4. Logo ja liikemerkki 5. Slogan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3 GRAAFINEN OHJEISTO Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Logon/liikemerkin rakenne 3 2.1 Logon/liikemerkin rakenne 4 markkinointiviestinnässä 2.2 Suoja-alue 4 2.3 Värit ja esitystavat 5 2.4 Värit markkinointiviestinnässä

Lisätiedot

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki GRAAFINEN OHJEISTUS RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Tähän ohjeeseen on koottu RATA-SM -sarjan ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä käytettävien materiaalien ulkoasua koskevat ohjeet. Tärkeää on muistaa

Lisätiedot

Someron kaupunki Graafinen ohjeisto

Someron kaupunki Graafinen ohjeisto Someron kaupunki Graafinen ohjeisto Someron kaupunki 2 Graafinen ohjeisto SOMERON KAUPUNGIN GRAAFINEN OHJEISTO Graafisen ohjeiston tavoitteena on varmistaa että kaupungin sisäisen ja ulkoisen viestinnän

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa! Graafinen ohjeisto. 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi

Pyhäjoella virtaa! Graafinen ohjeisto. 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi PYHÄJOKI Graafinen ohjeisto 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi Sisällysluettelo Pyhäjoen kunnan graafisen ohjeiston uudistuksen lähtökohdat 3 Vaakuna. 4 Graafiset elementit 5 Värit 6 Fontit..

Lisätiedot

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Graafiset ohjeet 1 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Tunnus Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus on järjestön nimen alkukirjaimista muodostettu nimilogo,

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT Graafinen ohjeistus 28.10.2016 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. VAAKUNA... 4 3. TUNNUKSET... 5 3.1. Puolangan logo... 5 3.2. Slogan... 6 4. TYPOGRAFIA... 7 5. VÄRIT... 8 6. GRAAFINEN ELEMENTTI... 9 7. SÄHKÖPOSTIN

Lisätiedot

g r a a f i n e n o h j e i s t o

g r a a f i n e n o h j e i s t o graafinen ohjeisto TUNNUSVÄRIT Finfoodin tunnusvärit ovat valkoinen ja sininen PMS300. Eri sovelluksissa käytetään teknisten vaatimusten takia eri tyyppisiä värejä, joihin liittyy oma värijärjestelmänsä

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 2017

GRAAFINEN OHJEISTO 2017 GRAAFINEN OHJEISTO 2017 Graafinen ohjeisto ja sen käyttötarkoitus Sisällys Tullinkulman Työterveys Oy:n uusi aputoiminimi on Pirte ja se otetaan käyttöön vuoden 2018 alusta alkaen markkinoinnissa ja muussa

Lisätiedot

Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä

Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä KARKKILA : GRAAFINEN OHJEISTO Karkkilan kaupungille on vuonna 2006 suunniteltu uusi markkinointitunnus ja sen myötä uusi visuaalinen ilme kaikkeen viestintään. Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto 1 Salon yhtenäinen ilme Graafisen ohjeiston tehtävänä on yhtenäistää Salon kaupungin visuaalista ilmettä. Harkittu värimaailma, ennalta valittu typografia ja valmiiksi määritellyt reu

Lisätiedot

Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n uudistuneen ilmeen graafinen ohjeistus on käytännön työkalu kaikille viestinnän kanssa tekemisissä oleville.

Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n uudistuneen ilmeen graafinen ohjeistus on käytännön työkalu kaikille viestinnän kanssa tekemisissä oleville. Graafinen ohjeisto Miten graafisilla sovelluksilla viestitään ja opastetaan? Toimiva graafinen ilme sovelluksineen kiteyttää yrityksen imagon, yhtenäistää yrityskulttuuria ja vapauttaa tärkeitä resursseja

Lisätiedot

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Esipuhe 3 Tunnus 4 Versiot 5 Käyttö 9 Vaakuna 10 Värit 11 Typografia 12 Graafiset elementit 13 Lomakepohjat 14 Vaakunalla 14 Markkinointitunnuksella 15 Kirjekuoret ja käyntikortit

Lisätiedot

Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi

Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi Graafi nen ohjeistus 2011 Vapaat tontit - Rakentaminen - Mökkipörssi - Lähipalvelut - Harrastukset - /asuminen Sininen: Pantone 293 C Jalasjärven perustunnus C 96 % M 70 %

Lisätiedot

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI 1.1 Vaakunan ja logotyypin mittasuhteet ja suoja-alue 1.2 Vaakunan ja logotyypin värit 1.3 Vaakuna ja logotyypin käyttö 1.4 Typografia 2. LOMAKKEISTO

Lisätiedot

2 Graafinen ohjeisto. Viestintäosasto auttaa, kouluttaa ja ohjeistaa graafisen ilmeen käytössä ja soveltamisessa. Ota yhteyttä:

2 Graafinen ohjeisto. Viestintäosasto auttaa, kouluttaa ja ohjeistaa graafisen ilmeen käytössä ja soveltamisessa. Ota yhteyttä: GRAAFINEN OHJEISTO VAPAAN KANSAN LAHJA VAPAALLE TIETEELLE Turun yliopisto perustettiin vuonna 1920 suomalaisten lahjoitusvaroilla. Alusta asti Turun yliopisto on tehnyt työtä koko yhteiskunnan palvelemiseksi.

Lisätiedot

SUOMEN VOIMISTELULIITTO GRAAFINEN OHJEISTO

SUOMEN VOIMISTELULIITTO GRAAFINEN OHJEISTO SUOMEN VOIMISTELULIITTO GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYSLUETTELO Tunnus 4 Tunnuksen kieliversiot 5 Tunnuksen käyttö 6 Tunnuksen suoja-alue 8 Tunnuksen Kielletty käyttö 9 Tunnuksen värit 10 Avustava väripaletti

Lisätiedot

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS TAMPEREEN SISU vuodesta 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS Sisällysluettelo LOGO Logo 3 Typografia. 5 Värit... 8 Lomakkeet 10 Kuvitus 12 - A KU UVITUS KEET LOMAKK TYPO GRAFI VÄRIT 2 LOGO TAMPEREEN SISU vuodesta

Lisätiedot

YRITYSTUNNUS TEKSTILOGO SYMBOLI

YRITYSTUNNUS TEKSTILOGO SYMBOLI YRITYSTUNNUS Yritystunnus koostuu tekstilogosta ja symboliosasta, joiden kokosuhteen toisiinsa tulee pysyä muuttumattomana. Tekstilogo on 100% musta. Symboliosa on oranssi-harmaa-liukuvärinen ja pallomainen,

Lisätiedot

1 Graafinen ohjeisto

1 Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Johdanto... 2 Tunnuksen versiot... 3 Tunnuksen suoja-alue... 4 Tunnuksen käyttö... 5 Slogan... 6 Graafiset elementit ja niiden käyttö... 7 Värimaailma... 8 Typografia... 9

Lisätiedot

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat Tiera Pöytäkirja 6/2016 1 (7) Aika 21.06.2016, klo 22:49-22:52 Paikka A1 Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015 Akavan 3.12.2015 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Tunnus - Kehrä Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnukseen kuuluu kaksi osaa: kuviollinen kehrä-tunnus ja toiminnan/tapahtuman

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Muuttuva Museo. Mainostoimisto Bock s Office Oy

Graafinen ohjeisto. Muuttuva Museo. Mainostoimisto Bock s Office Oy Graafinen ohjeisto Muuttuva Museo Mainostoimisto Bock s Office Oy Johdanto Muuttuva Museo elää ajan hengessä perinteitä kunnioittaen. Se aktivoi kokemaan ja uskaltaa uudistua. Se haluaa puhutella myös

Lisätiedot

G r a a f i n e n o h j e i s t u s

G r a a f i n e n o h j e i s t u s Graafinen ohjeistus Naisten Valmiusliiton graafinen ilme on merkittävä osa yleisölle välittyvästä mielikuvasta. Graafisen ohjeistuksen avulla luodaan huoliteltu ja yhtenäinen ilme, joka antaa Naisten Valmiusliitosta

Lisätiedot

Tiera Kokouskutsu 1 (8) Rel lautakunta Aika , klo 15:00. Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Tiera Kokouskutsu 1 (8) Rel lautakunta Aika , klo 15:00. Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Tiera Kokouskutsu 1 (8) Aika 31.08.2016, klo 15:00 Paikka Auditorio Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus 4 DP 5

Lisätiedot

LOGON OHJEISTUS 2013

LOGON OHJEISTUS 2013 LOGON OHJEISTUS 2013 PERUSSUOMALAISET NUORET LOGO Kalevan Neito Perussuomalaisten Nuorten logon merkkiosassa on kuvankaunis Kalevan neito / Suomineito. Oikealla ylhäällä on vinjettiosa Pohjantähti. Tekstiosa

Lisätiedot

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm Graafinen ohje Tunnus Oulu Sinfonian tunnuksena käytetään ensisijaisesti ohessa kuvattua liikemerkin ja nimilogon kiinteää yhdistelmää. Käytössä on huolehdittava, että tunnuksen mittasuhteet sekä nimilogon

Lisätiedot

Logo Värimaailma Typografia Graafiset elementit

Logo Värimaailma Typografia Graafiset elementit Graafinen ohjeisto 4. 10. 14. 20. Logo Värimaailma Typografia Graafiset elementit 3 Liikkuva opiskelu -logosta on käytössä kaksi versiota sekä näiden värivariaatiot. Ensisijaisena logona käytetään versiota

Lisätiedot

Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan Opisk. / opettajat 200 %

Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan Opisk. / opettajat 200 % Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan 20 15 10 5 Diakonia ammattikorkeakoulu 20 15 10 5 Hlökunnan kv liikkuvuus /päätoim. opettajat ja tki henkilökunta Haaga Helia ammattikorkeakoulu 20 15 10 5 Humanistinen

Lisätiedot