Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Graafinen ohjeisto. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto. Tervetuloa. Ammattikorkeakoulut. Teoriaa ja käytäntöä"

Transkriptio

1 Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto Tervetuloa ffdin regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? ffdin bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=? Adobe Caslon bold italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?

2 Sisällysluettelo Esipuhe Logo Värit Typografia Kuvamaailma Ilmoitukset Esitteet, julisteet Suorakirje, kirjekuori ja kutsukirje AMK-sloganin/logotyypin käyttö yksittäisen ammattikorkeakoulun viestinnässä Internet Lisätiedot ja graafisten materiaalien pankki

3 Esipuhe Visuaalinen identiteetti antaa viestinnälle ilmeen ja persoonallisuuden. Se palvelee viestin vastaanottajaa lähettäjän tunnistamisessa ja arvottamisessa. Visuaalinen identiteetti toimii myös yhteisöllisyyden synnyttäjänä ja ylläpitäjänä. Selkeys, johdonmukaisuus ja erottuvuus ovat sen kulmakiviä. Graafisen ohjeiston tarkoitus on varmistaa visuaalisen identiteetin toteutuminen kaikessa yhteisön tuottamassa viestinnässä. Tämän ohjeiston avulla voi tuottaa materiaalia ammattikorkeakoulujen yhteiseen viestintään. Ammattikorkeakoulujen yhteinen visuaalinen ilme esiintyy niin valtakunnallisessa markkinointiviestinnässä ja tiedotuksessa kuin ammattikorkeakoulujen välisessä sisäisessä viestinnässä. Yksittäiset ammattikorkeakoulut käyttävät viestinnässään omaa graafista ohjeistoaan. Ammattikorkeakoulujen graafinen ohjeisto toimii visuaalisen suunnittelun ja tuotannon käsikirjana. Ohjeistoa tulee käyttää aina väriohjeena ja typografisena sekä kuvavalintoihin vaikuttavana käsikirjana. Tapio Varmola hallituksen puheenjohtaja ARENE ry. Kaj Malm pääsihteeri ARENE ry.

4 Logo -logoa käytetään valtakunnallisissa materiaaleissa (AMK-yleisesitteet, ilmoitukset, presentaatiot), kun viestin allekirjoittajana toimivat ammattikorkeakoulut yhdessä. Yksittäinen ammattikorkeakoulu voi käyttää kyseistä logoa myös omissa materiaaleissaan vahvistamaan AMK-yhteisöilmettä ja yhteenkuuluvuutta. Logotyyppi koostuu -sanasta sekä sloganista.vaikka logotyyppi koostuukin ff Din bold ja Adobe Caslon regular ja italic -tekstityypeistä, sitä ei tule latoa, vaan käyttää siihen tarkoitukseen tehtyjä logoorginaaleja. Tällöin esim. käytettäessä logotyyppiä netissä, sen tulee olla kuvana. Logotyyppi on musta valkoisella pohjalla tai jos se esiintyy mustalla tai tummalla väripohjalla, se on valkoinen. Logotyypin ympärille tulee jättää yllä olevan ohjeen mukaisesti turva-alue. Se on -sanan versaalikirjaimen korkuinen ala logotyypin yläpuolella ja sivuilla sekä alapuolella alkaen Teoriaa-sanan versaalikirjaimen yläreunasta. Logotyypin mittasuhteita ei saa muuttaa. Jos logo esiintyy todella pienenä, alla olevan sloganin voi jättää pois (esim. liikelahjoissa, joissa painolaatu saattaa olla rajoitettu). Logon käyttö pienenä -logon pienempää versiota käytetään, kun logo esiintyy pienenä (alle 50 mm) tai sen näkyvyyden laatu on muuten liian heikko (esim. www-sivut ja ruudulla tapahtuvat presentaatiot) Tämän version käyttöä koskevat samat säännöt kuin isommankin version.

5 Logo ruotsiksi ja englanniksi Ruotsinkielistä -logoa koskevat samat säännöt kuin suomenkielistäkin (ks. edellinen sivu). Yrkeshögskolorna Teori och praktik Finnish Polytechnics Theory and practise Logon käyttö pienenä -logon pienempää versiota käytetään, kun logo esiintyy pienenä (ruotsinkielinen alle 47 mm ja englanninkielinen alle 40 mm) tai sen näkyvyyden laatu on muuten liian heikko (esim. www-sivut ja ruudulla tapahtuvat presentaatiot) Tämän version käyttöä koskevat samat säännöt kuin isommankin version. Yrkeshögskolorna Teori och praktik Finnish Polytechnics Theory and practise Englanninkielistä -logoa koskevat samat säännöt kuin suomenkielistäkin (ks. edellinen sivu). Logo suhteutetaan suomenkieliseen korkeuden mukaan (ks. orginaalit ja esimerkit). Yrkeshögskolorna Teori och praktik Yrkeshögskolorna Teori och praktik Yrkeshögskolorna Teori och praktik Finnish Polytechnics Theory and practise Finnish Polytechnics Theory and practise

6 Värit Esimerkkejä: Pantone201 CMYK: 100% M, 65% Y, 34% K RGB (Internet, Powerpoint): 139 R, 18 G, 41 B Pantone3298 CMYK: 100% C, 60% Y, 38% K RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 82 G, 71 B Pantone3025 CMYK: 100% C, 51% K RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 69 G, 99 B Musta CMYK: 100% K RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 0 G, 0 B 80% 60% 40% 20% 10% 80% 60% 40% 20% 10% 80% 60% 40% 20% 10% 80% 60% 40% 20% 10% Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam m ipsum dolor sit adipiscing elit cons Kutsu Lorem ipsum dolor sit -seminaari Hanasaaren Kulttuurikeskuksessa Koollekutsujan logo. Laatikon väri voi vaihtua Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisen viestinnän viralliset värit ovat yllämainitut sekä prosentit niistä aina valkoiseen saakka. Näistä esimerkkejä tuonnenpana. Näitä värejä voi käyttää taustapintoina esim. presentaatioissa. Ohjelma 900 Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Pantone158 CMYK: 100% M, 65% Y, 34% K RGB (Internet, Powerpoint): 246 R, 96 G, 30 B Pantone2995 CMYK: 100% C, 10% M RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 120 G, 199 B Pantone631 CMYK: 65% C, 20% Y RGB (Internet, Powerpoint): 0 R, 161 G, 181 B Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lounas Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer Lopetus Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam Lorem ipsum dolor sit adipiscing elit consectetuer sdiam nonummy sed diam m ipsum dolor sit adipiscing elit cons Tehosteväreinä voidaan käyttää valtakunnallisten palvelujen kuten jobstep.netin ja virtuaaliamk:n omia värejä. Tässä esimerkkinä VirtuaaliAMK:n sekä Arenen värit. Vastaavasti tällaisina väreinä voivat toimia esim. yksittäisten ammattikorkeakoulujen omat tunnusvärit. Tällöin taustavärityksenä tulee mahdollisuuksien mukaan käyttää valkoista, mustaa tai jotain ammattikorkeakoulujen kolmesta väristä. Tämä kutsun taitto löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona.

7 Typografia Adobe Caslon regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon bold italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` ff Din regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Adobe Caslon on ammattikorkeakoulujen virallinen tekstityyppi. Adobe Caslon boldia käytetään otsikoissa ja väliotsikoissa. Adobe Caslon regularia käytetään pääasiassa painetussa materiaalissa. Sen kursiiviversiota voidaan käyttää korostamaan asioita tai kuvateksteissä. Presentaatioissa, Internetissä tai muissa tapauksissa, joissa Adobe Caslonia ei ole käytettävissä, se voidaan korvata Timesillä. -logotyypin tekstityyppi on ff din bold. Sitä ja ff Din regularia voidaan käyttää tehostetyyppinä esim. graafeissa, kuvateksteissä yms. ff Din boldia voidaan myös käyttää otsikkotyyppinä esim. esitteissä, kirjeissä tai luentomateriaaleissa. Presentaatioissa, Internetissä tai muissa tapauksissa, joissa ff Diniä ei ole käytettävissä, se voidaan korvata Arialilla. Tie on auki! Esimerkkejä Hänestä kilpaillaan Oikeiden ihmisten löytäminen on työnantajalle kaikkein hankalin haaste. Missä ovat ammatistaan aidosti innostuneet, monipuolisesti koulutetut työnhakijat, elleivät jo kilpailijan leivissä? Ammattikorkeakoulu on opiskelupaikka ihmisille, jotka tähtäävät menestykseen työelämässä. Opiskelija saa sekä laajat teoreettiset tiedot että käytännön ammattitaitoa valitsemaltaan alalta. Valittavana on 40 eri tutkintoa. Ammattikorkeakouluista enemmän osoitteessa Jobstep.net on ammattikorkeakoulujen rekrytointipalvelu, jonka kautta yritykset voivat etsiä opiskelijoita tai vastavalmistuneita palvelukseensa. Tämä ilmoituspohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. ff Din bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÄÖ! # %&/()=?` Osoitelähde: MicroMedia Oy, Heidät ja tuhannet muut osaajat tavoitat helposti internetistä. Nettiosoitteessa on ammattikorkeakoulujen maksuton rekrytointipalvelu. Sen kautta löydät opiskelijat tai vastavalmistuneet vakituiseen tai määräaikaiseen työsuhteeseen harjoittelijoiksi loma-aikojen työntekijöiksi Monet etsivät nyt kesätöitä! Ilmoita vapaista työpaikoista tai selaa sopivia ehdokkaita CV-tietopankista. Kohdeyritys Oy Henry Heikkilä Nollakatu Helsinki PowerPoint-presentaatioissa käytetään Arialia (otsikot ja alaotsikot) ja Timesia. Tämä presentaatiopohja löytyy tältä cd:ltä PowerPoint-tiedostona.

8 Kuvamaailma Käytettävien kuvien tulee sopia AMK:n yhteisökuvaan. Pääsääntöisesti kuvien tulee olla tunnelmaltaan luonnollisia, ja niissä esiintyvien ihmisten todellisentuntuisia (ei liian kiiltokuvamaisia tai jäykkiä). Esim. jos kuvissa on opiskelijoita, tulisi käyttää ns. tavallisia ihmisiä luonnollisissa tilanteissa/ valaistuksessa mieluummin kuin ammattimalleja. Kuvien rajauksella voi lisätä kuviin dramatiikkaa ja yllätyksellisyyttä. Kuvia voidaan käyttää joko värillisenä (tällöin mielellään luonnolliset värit), mustavalkoisena tai toonattuna AMK:n värimaailmaan sopivaksi (ks. esimerkit). Konkreettisista käyttötavoista lisää kohdissa ilmoitukset, esitteet ja julisteet. Esim. kuvia on myös mahdollisuus käyttää pehmeäreunaisena, jolloin kuva vähitellen häviää valkoiseen taustaan (ks. esite ja kuva alla). Graafinen ohjeisto Väritysesimerkkejä Normaali CMYK/RGB-värikuva mustavaloinen kuva Duotone-kuva (tässä musta + PMS3298) Tältä cd:ltä löytyy runsaasti kuvavaihtoehtoja matalaresoluutioversioina. Kuva sävytetty tiettyyn väriin (tässä PMS3025)

9 Ilmoitukset Esimerkkejä Lista ff Din Medium 7,8 pistettä (voi ollalla 7-9 pistettä a4-kokoisessa ilmoituksessa), riviväli 110 % pistekoosta (voi olla %), valkoinen. Otsikko Adobe Caslon Bold 9 pistettä (voi ollalla a4- kokoisessa ilmoituksessa), riviväli 115 % pistekoosta (voi olla %), valkoinen. Ilmoituksen kuva-ala 80% ilmoituksen korkeudesta. Jatkotutkinnon voi suorittaa seuraavissa ammattikorkeakouluissa. Opinnot alkavat joko vuonna 2002 tai 2003: Diakonia-ammattikorkeakoulu (www.diak.fi) Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helia (www.helia.fi) Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia (www.stadia.fi) Hämeen ammattikorkeakoulu (www.hamk.fi) Jyväskylän ammattikorkeakoulu (www.jypoly.fi) Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu (www.tokem.fi) Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu (www.cop.fi) Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (www.kyamk.fi) Lahden ammattikorkeakoulu (www.lpt.fi) Jatkotutkinto vie uralla eteenpäin. Mikkelin ammattikorkeakoulu (www.mikkeliamk.fi) Oulun seudun ammattikorkeakoulu (www.oamk.fi) Pirkanmaan ammattikorkeakoulu (www.piramk.fi) Pohjois-Savon ammattikorkeakoulu (www.pspt.fi) Rovaniemen ammattikorkeakoulu (www.ramk.fi) Satakunnan ammattikorkeakoulu (www.spt.fi) Seinäjoen ammattikorkeakoulu( Svenska yrkeshögskolan (www.syh.fi) Tampereen ammattikorkeakoulu (www.tpu.fi) Turun ammattikorkeakoulu (www.turkuamk.fi) Vaasan ammattikorkeakoulu (www.puv.fi) Ilmoitusten alareuna on rauhoitettu -logolle ja leipätekstille. Ilmoituksen kuva-alan tulisi olla vähintään puolet, mielellään ainakin 2/3 ilmoituksen koosta. Otsikko voi olla joko mustalla tai valkoisella, riippuen taustan väristä. Jos taustalla on useita värisävyjä, on mahdollista käyttää kevyttä heittovarjoa otsikon alla. Jos ilmoitukseen tulee muita logoja, kuten ARENE tai Jobstep, ne tulee sijoittaa ilmoituksen yläreunoihin. Yläreunassa voi olla myös muuta tekstiä; oheisessa esimerkissä on listattu ne AMK:t, jotka tarjoavat jatkokoulutusta. Hänestä kilpaillaan Oikeiden ihmisten löytäminen on työnantajalle kaikkein hankalin haaste. Missä ovat ammatistaan aidosti innostuneet, monipuolisesti koulutetut työnhakijat, elleivät jo kilpailijan leivissä? Ammattikorkeakoulu on opiskelupaikka ihmisille, jotka tähtäävät menestykseen työelämässä. Opiskelija saa sekä laajat teoreettiset tiedot että käytännön ammattitaitoa valitsemaltaan alalta. Valittavana on 40 eri tutkintoa. Ammattikorkeakouluista enemmän osoitteessa Jobstep.net on ammattikorkeakoulujen rekrytointipalvelu, jonka kautta yritykset voivat etsiä opiskelijoita tai vastavalmistuneita palvelukseensa. Nyt voit päivittää taitojasi ja täydentää pätevyyttäsi ammattikorkeakoulun jatkotutkinnolla. Voit suorittaa jatkotutkinnon joko tekniikan ja liikenteen, hallinnon ja kaupan tai sosiaali- ja terveysalalla. Edellytyksenä jatko-opintoihin on ammattikorkeakoulututkinto tai muu soveltuva korkeakoulutututkinto ja kolmen vuoden työkokemus alaltasi valmistumisen jälkeen. Jatkotutkintojen laajuus on opintoviikkoa ja ne voi suorittaa työn ohessa. Lisätietoja jatkotutkinnosta saat osoitteesta tai ottamalla yhteyttä jatkotutkintoja järjestävään ammattikorkeakouluun. Logon leveys 85 mm. Turva-alue huomioitu. Leipäteksti Adobe Caslon Regular 9 pistettä, riviväli 128 % pistekoosta (voi olla %), väri musta. Teksti ladottu tasapalstaan, voi olla myös vasen tasan. Palstan oikea reuna tasattu pystysuunnassa logon oikean reunan kanssa Tämä ilmoituspohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona.

10 Esitteet Julisteet Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola (09) Diakonia-ammattikorkeakoulu EVTEK Espoon-Vantaan teknillinen ammattikorkeakoulu (09) Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu Haaga ammattikorkeakoulu (09) Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia (09) Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helia (09) Humanistinen ammattikorkeakoulu (09) Hämeen ammattikorkeakoulu (03) Oikeaa osaamista. Jyväskylän ammattikorkeakoulu (014) Kajaanin ammattikorkeakoulu (08) Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu (016) Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu (06) Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (05) Lahden ammattikorkeakoulu (03) Laurea-ammattikorkeakoulu Mikkelin ammattikorkeakoulu (015) Oulun seudun ammattikorkeakoulu (08) Pirkanmaan ammattikorkeakoulu (03) Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu (013) Kun soitat, kysy ura- ja rekrytointipalveluja! Pohjois-Savon ammattikorkeakoulu (017) Rovaniemen ammattikorkeakoulu (016) Satakunnan ammattikorkeakoulu (02) Seinäjoen ammattikorkeakoulu Svenska yrkeshögskolan (06) Tampereen ammattikorkeakoulu (03) Turun ammattikorkeakoulu Vaasan ammattikorkeakoulu (06) Yrkeshögskolan Sydväst (019) Ålands yrkeshögskola (018) Ammattikorkeakouluista tulee tekijöitä, joita työelämä tarvitsee Ammattikorkeakouluopinnot tarjoavat käytännönläheisen korkeakouluvaihtoehdon, joka vastaa työelämän tarpeita. Opiskelija saa sekä teoreettiset tiedot että käytännön ammattitaidon valitsemaltaan alalta. Elävä suhde työelämään pitää opetuksen ajan tasalla Elinkeino- ja työelämää palvelevalla projektiluontoisella tutkimus- ja kehitystyöllä on keskeinen rooli opiskelussa. Monipuoliset työelämäyhteydet takaavat ammattikorkeakoulusta valmistuneille hyvän ammattitaidon. Jatkuva sisäinen laadun arviointi on tärkeä osa ammattikorkeakoulun toimintaa. tekevät yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa, esimerkkeinä erilaiset yhteistyöprojektit, koulutushankkeet ja tutkimuspalvelut. 03/2002 Oikeaa ainesta. Koulutusalat ovat Jobstep.net etsii oikeat osaajat Luonnonvara-ala Jobstep.net on internetissä toimiva ammattikorkeakoulujen rekrytointipalvelu, jonka kautta yritykset ja Tekniikan ja liikenteen ala Hallinnon ja kaupan ala muut yhteisöt voivat rekrytoida opiskelijoita tai vastavalmistuneita Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Sosiaali- ja terveysala vakituiseen tai määräaikaiseen työsuhteeseen Kulttuuriala projekteihin Humanistinen ja opetusala harjoittelijoiksi loma-aikojen työntekijöiksi Lisätietoja ammattikorkeakouluista saat Jobstep.netin opinnäytetyön tekijöiksi tietopalvelusta osoitteesta sekä ammattikorkeakoulujen yhteisestä osoitteesta Työnantajat voivat myös itse ilmoittaa vapaista työpaikoista sekä kotimaassa että ulkomailla tai etsiä sopivia ehdokkaita CV-tietopankista. Jobstep.netin kautta saat yhteyden myös ammattikorkeakouluissa opiskeleviin kansainvälisiin Esitettä koskevat pääsääntöisesti samat säännöt kuin ilmoitteluakin. Oheinen esimerkki on 176x250 mm. Perusleipätesktityyppinä käytetään Adobe Caslon Regularia (tässä 9,5 pistettä 165% rivivälillä). Tekstin osien korostamiseen voidaan käyttää myös kursivoitua ja lihavoitua tekstiä. Väliotsikkotyyppi on ff Din Bold (tässä 12 pistettä 165% rivivälillä). Lisäksi esim. graafeissa voidaan käyttää ff Dinin eri leikkauksia. Esim. kannen alareunassa on ladottu tutkintojen nimiä ff Din Boldilla vaaleanharmaana (15% mustasta). Logo alareunassa voi olla joko oikeassa reunassa tai keskitettynä riippuen sivun muista elementeistä (ks. etu- ja takakansi vasemmalla). Tehtävänä tulevaisuus Yli 40 eri tutkintoa. Yli 200 koulutusohjelmaa. Tutki Oikea tie tulevaisuuteen. Tämä julistepohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. Korkeatasoista koulutusta monipuolisesti tarjoavat 40 tutkintoa insinööristä tanssinopettajaan ja merikapteenista fysioterapeuttiin. Seitsemän koulutusalaa, 40 tutkintonimikettä sekä 85 suomenkielistä, 41 ruotsinkielistä ja 24 vieraskielistä koulutusohjelmaa ammattikorkeakoulukohtaisine suuntautumisvaihtoehtoineen. Opintojen laajuus on opintoviikkoa ja opiskeluaika 3,5-4,5 vuotta. Useimmat ammattikorkeakoulut ovat monialaisia, ja opiskelija voi halutessaan valita opintoja myös muilta koulutusaloilta. Kansainvälistä kokemusta voi hankkia suorittamalla osan opinnoista tai harjoittelusta ulkomailla. Harjoittelu, erilaiset projektit ja opinnäytetyö toteutetaan yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa. Opiskelijoita valmistuu vuosittain yli Aloita osoitteesta Tämä esitepohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. vaihto-opiskelijoihin. Palvelu on sekä työnantajille että ammattikorkeakoulujen opiskelijoille maksuton. Kuvia voi käyttää joko selkeisiin muotoihin rajattuina tai niin että kuvan reunaa häivytetään valkoiseen (ks. esimerkit vasemmalla). Taitossa tulisi säilyttää ilmavuus kuitenkin niin, että siitä ei tule liian geometrinen (=kuivakka). Graafisina elementteinä voidaan käyttää kuvapintoja ja mustia kehyksiä (ks. kohta värit sekä muut graafiset elementit). Julistetta koskevat pääsääntöisesti samat säännöt kuin muutakin materiaalia. Ohessa esimekki 50x70 cm julisteesta. Tuossa koossa logon leveys on 20 cm ja kuva-alaan on jätetty valkoinen alue logoa ja lyhyttä leipätekstiä varten. Toinen vaihtoehto on jatkaa kuvaa alareunaan. Tällöin logon alle jäävän kuva-alan tulee olla joko mahdollisimman tumma tai vaalea, jotta logo erottuu hyvin taustasta.

11 Suorakirje ja kirjekuori Kutsukirje Postia työnantajille Oikeaa ainesta. Ylhäällä esimerkit suorakirjeestä ja C4-kirjekuoresta opokampanjaan. Kuvitusmateriaalina on käytetty kampanjaa varten kuvattuja eri ammatteja symboloivia esineitä. Typografia ja muu graafinen ilme ovat AMK:n identiteetin mukaisia. Tehtävänä tulevaisuus. Nuoret ovat joskus epävarmoja halujensa ja toiveidensa suhteen miettiessään jatkokoulutusmahdollisuuksia: Mikä ala juuri minua kiinnostaa? Mistä saa parhaat valmiudet työelämään? Ammattikorkeakoulu on käytännönläheinen korkeakouluvaihtoehto. Opiskelu johtaa korkeakoulututkintoon ja käytännön ammattitaitoon. Vuosittain on nuorille tarjolla noin opiskelupaikkaa. Jo tieto erilaisista koulutusmahdollisuuksista voi auttaa hahmottamaan omia pyrkimyksiä. Internet-osoite on kattava katsaus ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan ja tutkintoihin. Valittavana on yli 40 erilaista tutkintoa insinööristä tanssinopettajaan ja merikapteenista fysioterapeuttiin. Sivuilla on myös linkit 31 ammattikorkeakoulun omille sivuille sekä uusin ammattikorkeakoulujen esittelykalvosarja, jonka voit tulostaa itsellesi. Tutustu sivuihin ja ohjaa myös opiskelumahdollisuuksiaan miettivä nuori tekemään löytöretki tulevaisuuteen. Hänessä kun saattaa piillä tuleva iktyonomi, sosionomi, restonomi tai vaikkapa medianomi. Toiveammatti voi löytyä yllättävältäkin alalta! Oma persoonallisuus on tulevaisuutta suunniteltaessa se kaikkein tärkein ohjaava tekijä. Ammattikorkeakouluissa on tilaa persoonallisuuksille. Yhteistyöterveisin Kaj Malm Pääsihteeri Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry. kalvomateriaalit Tämä kirjekuori- sekä kirjepohja löytyy tältä cd:ltä Mac Freehand-9.0-tiedostona. Arvoisa rehtori! Ammattikorkeakouluissa opiskelee tänä päivänä yli opiskelijaa ja toisen asteen tutkinnon suorittaneista nuorista lähes puolet jatkaa opintojaan ammattikorkeakoulussa. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry. pitää tärkeänä ylläpitää jatkuvaa keskustelua lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten johdon kanssa, jotta yhdessä voisimme luoda mahdollisimman hyvät jatkokoulutusmahdollisuudet nuorille. Arene ry. kutsuu Teidät tai edustajanne (apulaisrehtori tms.) laivaseminaarin Seminaarissa opetusministeriön ja opetushallituksen edustajat kertovat yhteistyömahdollisuuksista, ja ammattikorkeakoulujen, opiskelijoiden sekä työelämän edustajat kertovat ammattikorkeakoulujen toiminnasta. Keskinäiseen ajatusten vaihtoon ja keskusteluun on varattu runsaasti aikaa, kuten liitteenä olevasta seminaariohjelmasta ilmenee. Tilaisuus on maksuton, ainoastaan liityntämatkat Helsinkiin jokainen huolehtii itse. Pyydämme Teitä ystävällisesti ilmoittautumaan seminaariin oheisella ilmoittautumislomakkeella mennessä ARENE ry:n toimistoon, fax tai Lisätietoja ARENE ry:n toimistosta, Eija Antila puh Tervetuloa! ARENE ry. Tapio Varmola Puheenjohtaja LIITTEET ilmoittautumislomake seminaariohjelma Kaj Malm Pääsihteeri KUTSU Ylhäällä esimerkki kutsukirjeestä. Tässä esimerkissä kutsujana toimii ARENE ry, joten kutsujan vaihtuessa sen paikalle tulee kutsujan logo/tiedot. Jos kutsun lähettäjä käyttää omaa lomakemateriaaliaan, jossa alaosa on varattu, voidaan -logo sijoittaa myös yläkulmaan. Typografia ja muu graafinen ilme ovat AMK:n identiteetin mukaisia. Tämä kirjepohja löytyy tältä cd:ltä Word-tiedostona, joka toimii sekä PC:llä että Macillä.

12 -logon käyttösovellukset yksittäisen AMK:n viestinnässä Lorem ipsum! Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Lorem ipsum dolor sit amet. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent gue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Lorem ipsum dolor sit amet. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit! Etunimi Sukunimi Titteli LOREM Kuten näistä esimerkeistä näkyy, logon käyttöä, sijoittelua ja värejä koskevat samat säännöt kuin muutakin materiaalia. Logo voi esiintyä mustana valkoisella/vaalealla pohjalla tai valkoisena värillisessä palkissa (ks. esimerkit vasemmalla). Toivottavaa on, että AMK-logo on mahdollisimman kaukana yksittäisen AMK:n logosta. Esim. jos yksittäisen koulun logo on alareunassa, niin sillnoin AMK-logon tulisi olla oikeassa ylälreunassa. Jos logon ympärillä käytetään väripalkkia (jonka värinä on joku AMK::n virallisista taustaväreistä), sen voi erottaa muusta esitteestä mustalla linjalla (paksuus 0,5-1 mm). Tärkeää on myös muistaa logon ympärille sijoittuva turva-alue (ks. kohta Logot). Tärkeää on myös että logon väritys ja sijoittelu istuvat kyseisen materiaalin yleisilmeeseen. Lopputulos ei saa näyttää siltä, että AMK-logo on väkisin liimattu paikoilleen. Samat säännöt koskevat kirjeitä, julisteita ym. materiaalejakin. Noin A4-kokoisessa esitteessä ogon leveys 85 mm. Jos esite on pienempi tai toisen muotoinen, logoa voi pienentää vastaavasti (ks. kohta Logo), Logo negana värillisessä palkissa tai mustana valkoisella pohjalla. Palkin värinä voi olla mikä tahansa Ammattikorkeakoulujen taustaväreistä ( ks. kohta Värit). Palkin voi erottaa muusta esitteestä mustalla reunuksella, jonka paksuus voi olla 0,5-1 mm. Logon turva-alue huomioitu. Riippuen esitteen taitosta, AMK-logo voi olla myös oikeassa yläreunassa väripalkilla tai ilman. A4-kokoisessa kirjeessä l ogon leveys mm. Jos kirje on pienempi tai toisen muotoinen, logoa voi pienentää vastaavasti (ks. kohta Logo), Koska kirjeet usein tulostetaan valmiille lomakkeille, tai käytetään kulloisenkin AMK:n identiteettiä, tulee AMK-logon käyttö sopeuttaa kulloisenkin tilanteen mukaiseksi.

13 Internet Vasemmalla esimerkki VirtuaaliAMK:n avaussivusta. AMK-logo esiintyy sivustolla oikeassa yläkulmassa ja mainintoina tekstissä. On tärkeää, että yhteisissä valtakunnallisissa palveluissa ja niiden viestinnässä näkyy/toistuu yhteinen visuaalinen AMKyhteisöilme. VirtuaaliAMK:lla on oma graafinen ilmeensä, joka heijastelee AMK:n identiteettiä eikä ole ristiriidassa sen kanssa. tähän tulee uudempi versio.

14 Orginaalit ja muu materiaali Tämä cd sisältää seuraavia materiaaleja: Graafinen ohjeisto pdf-muodossa Logo-orginaalit Macille Freehand9.0-, Illustrator-, tif- sekä jpg-muodossa Vektorimuotoisista logoista löytyy sekä positiivi- että negatiiviversiot. Logo-orginaalit PC:lle Illustrator-, CorelDraw-, tif-, jpg-, WMF- sekä jpgmuodossa. Vektorimuotoisista logoista löytyy sekä positiivi- että negatiiviversiot -logo isompi versio (84 mm), Yrkeshögskolorna (70 mm) sekä Finnish Polytechnics (77 mm) -logo pienempi versio, jossa slogan suhteessa isompi (50 mm), Yrkeshögskolorna (40 mm) sekä Finnish Polytechnics (47 mm) Seuraavat taitot Mac-Freehand-muodossa orginaalikuvilla: työnantajaesite, kutsupohja, työnantajakampanjan ilmoituspohja PowerPoint-presentaatiopohja PC:lle ja macille Kirjepohja Word-muodossa sekä macille että PC:lle Kuvapankki matalaresoluutiokuvilla AMK:n fontit sekä macille että PC:lle Arene-logo suomeksi ja ruotsiksi mac-freehand9.0-, mac-eps- sekä tif- ja jpg-muodossa. PC:lle logo löytyy CorelDraw-, tif- sekä jpgmuodoissa. Huom! Liikemerkkiä käytetään silloin, kun ARENE ry. toimii seminaarien, tilaisuuksien yms. järjestäjänä. Valtakunnallisten markkinointiviestintäkampanjoiden printeissä ja ilmoituksissa merkki jätetään pois. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Lisätietoja voit kysyä: The Rector s Conference of Finnish Polytechnics Lisätietoja tätä graafista ohjeistoa koskevissa kysymyksissä antaa Eija Antila, .

Tunnus. Tiedosto: 4ctunnus.eps

Tunnus. Tiedosto: 4ctunnus.eps Tunnus Yleiset ohjeet Tunnus esiintyy aina tekstillisenä. Tunnuksen värit ovat identtiset EU-lipun värien kanssa. Värit: Pantone Reflex Blue ja Pantone Process Yellow ja neliväripainatuksessa seuraavasti:

Lisätiedot

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä 1. 2. 2. Kauniaisten kaupungin tunnus Kauniaisten kaupunki -tunnuskokonaisuus muodostuu seuraavista osista: 1. Pelkästä Kauniaisten vaakunasta,

Lisätiedot

Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan

Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan Graafinen ohjeisto Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan Tämän oppaan tavoitteena on esitellä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n ilmeen perusasiat ja niiden kautta ohjata, kannustaa ja

Lisätiedot

TYPOGRAFIA 1.2.2016 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - TYPOGRAFIA

TYPOGRAFIA 1.2.2016 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - TYPOGRAFIA TYPOGRAFIA 1.2.2016 Kirjain on ylivoimaisesti useimmin nähtävä visuaalisen viestinnän väline Kirjainmuodot ja niiden kehitys ovat aina olleet tiiviisti yhteydessä käytettyihin kirjoitusmenetelmiin. Papyrus/ruokokynä,

Lisätiedot

Ulkoasiainministeriö. Graafinen ohjeisto 1.6.2007

Ulkoasiainministeriö. Graafinen ohjeisto 1.6.2007 Ulkoasiainministeriö Graafinen ohjeisto 1.6.2007 Sisällysluettelo Johdanto 1. Tunnus 1.1 Tunnus 1.2 Suoja-alue 1.3 Tunnuksen koko ja osien suhteet 1.4 Tunnuksen esiintyminen ilman palkkia 1.5 Tunnus yhteistyömateriaaleissa

Lisätiedot

Kutsu Professoriluennot torstaina L U O N N O N T I E T E E L L I N E N T I E D E K U N TA

Kutsu Professoriluennot torstaina L U O N N O N T I E T E E L L I N E N T I E D E K U N TA Kutsu Professoriluennot torstaina 2.4.2011 L U O N N O N T I E T E E L L I N E N T I E D E K U N TA Ohjetekstit "Ohje" tasolla. Poista taso näkyvistä ennen tulostamista tai painoon lähettämistä pdf-muodossa.

Lisätiedot

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 1.1.2016 1 Sisällys 1. Tunnus... 4 2. Värit... 5 3. Suoja-alue... 6 4. Typografia... 6 5. Käyntikortti... 7 6. Lomakkeisto... 8 7. Kirjekuoret... 9 8. PowerPoint... 10 9. Ilmoittelu...

Lisätiedot

AUTTAJIEN VERKOSTO. Graafinen ohjeisto CMY

AUTTAJIEN VERKOSTO. Graafinen ohjeisto CMY AUTTAJIEN VERKOSTO Graafinen ohjeisto CMY 1.1. VISUAALISEN ILMEEN PERUSELEMENTIT Tunnus Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tunnus muodostuu sinisellä pohjalla olevasta valkoisesta risti- ja nuolikuviosta sekä

Lisätiedot

AP KIINTEISTÖPALVELUT

AP KIINTEISTÖPALVELUT AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO PJG 21052012 AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO Logo 4-6 Värimääritykset 7 Typografia 8-9 Yritysgrafiikka - Käyntikortti 10 - Kirjekuoret 11 - Lomakkeet 12-13

Lisätiedot

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO 9=1 GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUKSEN SUOJA-ALUE Tunnuksen käyttö eri materiaaleissa edellyttää suoja-aluetta sen ympärillä. Tämän alueen sisäpuolelle ei tulisi tekstiä*. Suoja-alueen koon määrittelystä voidaan

Lisätiedot

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki GRAAFINEN OHJEISTUS RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Tähän ohjeeseen on koottu RATA-SM -sarjan ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä käytettävien materiaalien ulkoasua koskevat ohjeet. Tärkeää on muistaa

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 Mainostoimisto Penbox 10-2015 TAIVASSALON LOGO Virallinen logo 2015 Taivassalon ilmeen keskeisin elementti on tunnus logotekstin yhteydessä. Yksimastoisesta purjelaivasta muodostuva

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT Graafinen ohjeistus 28.10.2016 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. VAAKUNA... 4 3. TUNNUKSET... 5 3.1. Puolangan logo... 5 3.2. Slogan... 6 4. TYPOGRAFIA... 7 5. VÄRIT... 8 6. GRAAFINEN ELEMENTTI... 9 7. SÄHKÖPOSTIN

Lisätiedot

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen.

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen. Graafinen ohjeisto Uuden yhdistyneen Jämsän yhtenäinen graafinen ilme vahvistaa omalta osaltaan kaupungin tunnettavuutta ja vetovoimaisuutta. Alueelta löytyy mielenkiintoista ja vahvaa historiaa, mutta

Lisätiedot

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti.

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti. YLEISTÄ Graafisen ohjeiston tarkoitus on toimia tukivälineenä eri sidosryhmille sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Ohjeistossa on esitelty ohjein ja esimerkein Epilepsiatutkimussäätiön visuaalinen

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015 Akavan 3.12.2015 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS TAMPEREEN SISU vuodesta 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS Sisällysluettelo LOGO Logo 3 Typografia. 5 Värit... 8 Lomakkeet 10 Kuvitus 12 - A KU UVITUS KEET LOMAKK TYPO GRAFI VÄRIT 2 LOGO TAMPEREEN SISU vuodesta

Lisätiedot

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Esipuhe 3 Tunnus 4 Versiot 5 Käyttö 9 Vaakuna 10 Värit 11 Typografia 12 Graafiset elementit 13 Lomakepohjat 14 Vaakunalla 14 Markkinointitunnuksella 15 Kirjekuoret ja käyntikortit

Lisätiedot

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0 Esipuhe Tämä kevyt graafinen ohjeisto antaa perusohjeet ABMcompositen visuaalisten elementtien käytöstä markkinointiviestinnässä. Eri viestintätilanteissa harkitusti ja johdonmukaisesti käytetty visuaalinen

Lisätiedot

Graafinen. ohjeistus

Graafinen. ohjeistus Graafinen ohjeistus 1/2015 A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liiton tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI...

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... GRAAFINEN OHJEISTO 1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 PÄÄLLEKKÄISVERSIO... 4 RINNAKKAISVERSIO... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... 5

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015 Graafinen ohjeisto Päivitetty tammikuussa 2015 Sisällys Sisällys Esipuhe Liikemerkki ja logo Värit korteille ja kirjepohjalle Typografia Fontit korteille ja kirjepohjalle Kirje- ja esityspohja Käyntikorttipohjat

Lisätiedot

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Koonti terveydenhoitaja (AMK) koulutuksen tilastoista ammattikorkeakouluittain Vuonna 2010 tutkinnon suorittaneista työlliset 2011 Vuonna 2010 tutkinnon

Lisätiedot

TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS

TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS VISUAALINEN OHJEISTUS Visuaalinen ilme on osa TEKin brändiä. Visuaalinen ilme symboloi organisaatiota, vahvistaa tavoiteltuja mielikuvia, lisää näkyvyyttä ja erottuvuutta. Ulkoisille

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada JOHDANTO 1. TUNNUS 1.1 Tunnukset 1.2 Suoja-alue & koot 1.3 Tunnuksen käyttö 1.4 Tiedostomuodot 2. VÄRIT 2.1 Värimaailma 3. TYPOGRAFIA JOHDANTO K & H Annala Oy on

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 21.01.2013

Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Tunnus Kansallisen digitaalisen kirjaston asiakasliittymä Finna on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen helppokäyttöinen verkkopalvelu. Finna-palvelu auttaa käyttäjiä

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO

EURAJOEN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO EURAJOEN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO 1 Sisällysluettelo 1 Logo 1 Logo s. 3 Eurajoen kunnan logo ammentaa visuaalista il- Värit ja suoja-alue s. 4 mettään ja väritystä merellisyydestä. Purje viestii Käyttö

Lisätiedot

Someron kaupunki Graafinen ohjeisto

Someron kaupunki Graafinen ohjeisto Someron kaupunki Graafinen ohjeisto Someron kaupunki 2 Graafinen ohjeisto SOMERON KAUPUNGIN GRAAFINEN OHJEISTO Graafisen ohjeiston tavoitteena on varmistaa että kaupungin sisäisen ja ulkoisen viestinnän

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS. Ilves ry

GRAAFINEN OHJEISTUS. Ilves ry GRAAFINEN OHJEISTUS Ilves ry Copyright Ilves ry Versio 1.0 / Marraskuu 2015 YLEISTÄ Tämä ohjeistus on rakennettu ohjenuoraksi Ilves ry:n henkilökunnalle sekä kaikille urheiluseuran sidosryhmille, joilla

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 1 Graafinen ohjeisto Sisällys Alkusanat 3 Tunnus 4 Tunnus - elementtien käyttö 5 Tunnus - elementtien koko 6 Tunnus - värivariaatiot ja niiden käyttö 7 Tunnus - tunnus ja slogan 8 Tunnus - kieliversiot

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulukoulutus 2012

Ammattikorkeakoulukoulutus 2012 Koulutus 2013 Ammattikorkeakoulukoulutus 2012 Ammattikorkeakoulututkinnot Naiset suorittavat yli 60 prosenttia ammattikorkeakoulututkinnoista Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2012 ammattikorkeakouluissa

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 21) Koko maa 12 / S 0.02.12 1( 21) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology 2 61 9 104 9 1 6 3 99

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille

Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille Opetus- ja kulttuuriministeriö Asemointitilastot 2015; yhteinen osio, tutkintojen jakautuminen alan sisällä ammattikorkeakouluittain Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Graafinen ohjeisto

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Graafinen ohjeisto Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Tunnus 3 Tunnuksen suoja-alueet 4 Tunnuksen käyttö 5 Värit 6 7 Kaakkolennokit 8 Sovellukset Käyntikortit 9 Asiakirjapohja

Lisätiedot

EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO

EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO Graafinen ohjeisto määrittelee Euran ulkoisen ilmeen ja antaa ohjeet sen toteuttamisesta. Ohjeisto opastaa kunnan logon ja muiden graafisten elementtien käytössä sekä määrittelee värit ja kirjasimet. Löydät

Lisätiedot

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Alustava 19.11.2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 2 (10) 1 Markkinointitunnus Oiva Akatemian markkinointitunnus muodostuu tyylitellyistä oranssista O- ja harmaasta

Lisätiedot

Grisaille Graafinen opas

Grisaille Graafinen opas Sisällys Yritystunnuksen käyttö Yritystunnuksen käyttötapoja... 3 Esimerkkejä yritystunnuksen vääristä käyttötavoista... 4 Yritystunnuksen käyttö valokuvan kanssa... 5 Yritystunnuksen käyttö valokuvan

Lisätiedot

Palvelun rakenne sekä sivumääritykset on työstetty toteutusprojektissa yhdessä Asiakkaan kanssa.

Palvelun rakenne sekä sivumääritykset on työstetty toteutusprojektissa yhdessä Asiakkaan kanssa. 500m - Palvelun kuvaus - vaihe Thu Feb 6 06 Palvelun kuvaus.. Käyttötarkoitus. Käyttörajoitukset Palvelun rakenne sekä sivumääritykset on työstetty toteutusprojektissa yhdessä Asiakkaan kanssa. Tarjottavan

Lisätiedot

TuUL graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS. päivitetty

TuUL graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS. päivitetty GRAAFINEN OHJEISTUS päivitetty 2.2.2016 Turun Urheiluliiton logo Turun Urheiluliiton logo yhdistettynä kolmiomerkkiin Turun Urheiluliiton tunnus Turun Urheiluliitto -tunnuksen muodostaa logon Ja merkin

Lisätiedot

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat Tiera Pöytäkirja 6/2016 1 (7) Aika 21.06.2016, klo 22:49-22:52 Paikka A1 Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

Lisätiedot

Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen

Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen Ennen kuin aloitat: 1. Asenna tietokoneeseesi ilmainen Miso Regular fontti, jonka saat täältä: https://www.fontspring.com/fonts/marten- nettelbladt/miso

Lisätiedot

TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016

TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016 TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016 TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT 2 SISÄLTÖ Saatteeksi... 3 Tullin tunnus... 4 Tullin tunnusvaihtoehdot... 5 Tullin

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 09.02.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 09.02.2012 1( 21) Koko maa 12 / S 09.02.12 1( 21) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology 44 47 3 64 10 108 85

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 14.02.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 14.02.2012 1( 21) Koko maa 12 / S 14.02.12 1( 21) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology 73 63 3 91 43 15 164

Lisätiedot

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Graafinen ohjeistus 2014. www.kyt.fi

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Graafinen ohjeistus 2014. www.kyt.fi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Graafinen ohjeistus 2014 1 www.kyt.fi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki on keskisuomalainen kansalaistoiminnan ja sitä edustavien yhteisöjen kehittäjä. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 01.02.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 01.02.2012 1( 21) Koko maa VKYH jen vieraskielisten yhteishaku / S 01.0. 1( 1) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 30.01.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 30.01.2012 1( 21) Koko maa VKYH jen vieraskielisten yhteishaku 1 / S.01.1 1( 1) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics

Lisätiedot

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus Visuaalinen identiteetti Graafinen ohjeistus MEDRIAN OY SISÄLTÖ 01 VÄRIT 04 02 03 3... CMYK ja RGB 4... HELPien värit TYPOGRAFIA 5... Ensisijainen fontti 6... Toissijainen fontti 7... WWW-sivut LOGO 8...

Lisätiedot

Logo 2

Logo 2 Graafinen ohje 2012 Logo 2 3 4 8 9 13 14 18 19 xx x x 25 Kaari 26 27 28 29 30 Värit 35 Pääväri Sininen 2 -väri Musta 3 -väri Vaaleansininen 4 -väri Valkoinen CMYK C90 M40 Y0 K0 CMYK C0 M0 Y0 K100 CMYK

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Päivitetty:

GRAAFINEN OHJEISTO. Päivitetty: Päivitetty: 8.2.2016 Liikemerkki - vaaka Woikosken liikemerkki muodostuu aina tekstilogosta ja sen yhteydessä olevasta tunnuksesta. Liikemerkin muotoja tai niiden suhteita ei saa venyttää tai vääristää

Lisätiedot

LOGO VÄRILLINEN LOGO. Turku Energian logo on selkeä ja erottuva. Kompaktin muodon ansiosta sitä on helppo käyttää eri yhteyksissä.

LOGO VÄRILLINEN LOGO. Turku Energian logo on selkeä ja erottuva. Kompaktin muodon ansiosta sitä on helppo käyttää eri yhteyksissä. VÄRILLINEN 4 Turku Energian logo on selkeä ja erottuva. Kompaktin muodon ansiosta sitä on helppo käyttää eri yhteyksissä. Logossa käytettyä typografi aa on modifi oitu, eli kaikki kirjaimet on piirretty

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Sähköiset sovellukset Perusmateriaalit Typografia Värit. Tunnus Avainsanat

Graafinen ohjeisto. Sähköiset sovellukset Perusmateriaalit Typografia Värit. Tunnus Avainsanat Graafinen ohjeisto Aluehallintoviraston uudistuksen johtoajatuksiksi valittiin eri osa-alueiden yhdistyminen, sujuvuus ja läpinäkyvyys. Olemme pyrkineet tunnuksen ja visuaalisen ilmeen luomisessa ajattomuuteen,

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 8) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 8) Koko maa 13 / S 14.02.13 1( 8) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Degree Programme in Plastics Technology 75 75 4 167 17 368 244 67 398 428 4 84 766 446 381 7 0 282 245 1127 1046 663 5 14 12.23 12. 4. 10.21

Lisätiedot

2. Graafi nen yrityskuva

2. Graafi nen yrityskuva 2. Graafi nen yrityskuva 2.1. Näin käytät tunnisteita 2.2. Liikemerkki / logo ja sen suhteet 2.3. Logon ja sloganin suoja-alueet 2.4. Logon käyttö 2.5. Typografi a 2.6. Värit TULIKIVI OYJ:N GRAAFINEN YRITYSKUVA

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2012 aikana AMKtutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2012 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

Opiskelijamäärätiedot 20.9.2005

Opiskelijamäärätiedot 20.9.2005 OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PERUSTIEDOT/Ammattikorkeakoulu Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärätiedot 20.9.2005 1.Yhteystiedot Ammattikorkeakoulu Ammattikorkeakoulun numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2010

Graafinen ohjeisto 2010 Graafinen ohjeisto 2010 1 Sisällys Johdanto 3 Liikemerkki 4 Värit 4 Tunnus 5-6 FinnMETKO-näyttelytunnus 7 Tunnusten virheellinen käyttö 8 Julkaisut 9 - KL-Uutiset 9 - Koneyrittäjä-lehti 9 - Lehti-ilmoitukset

Lisätiedot

Keskusta. Graafinen perusohje

Keskusta. Graafinen perusohje Graafinen perusohje Ilmeen tehtävänä on pitää viestintä selkeänä ja arvokkaana, vailla turhanpäiväisiä sirkustemppuja. Ilme palvelee sisältöä antamalla tilaa ajatuksille tekemällä painavasta asiasta kevyttä

Lisätiedot

suomalaisen motoristin puolella Graafinen ohjeisto smo SUOMEN MOTORISTIT RY

suomalaisen motoristin puolella Graafinen ohjeisto smo SUOMEN MOTORISTIT RY Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto - Sisältö Logo Slogan Värit Fontit 3 4 5 6 Käyntikortti Kirjelomake Kirjekuori Ilmoituspohja 7 8 9 10 Roll-up Messuosasto Jakotarra 11 12 13 Valomainos Näyteikkunateipit

Lisätiedot

HTML:n perusteet. Jari Sarja / Otavan Opisto 2012. Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.

HTML:n perusteet. Jari Sarja / Otavan Opisto 2012. Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3. HTML:n perusteet Jari Sarja / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä 1 11. Sivuston taittaminen HTML:n avulla Sivuston taittaminen tarkoittaa

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto (27.6.2013)

Graafinen ohjeisto (27.6.2013) Graafinen ohjeisto (27.6.2013) Merkki Logotyyppi Alateksti Tunnus Lapin AMK:n tunnus koostuu kolmesta osasta: logotyypistä (Lapin AMK -teksti), merkistä ja englanninkielisestä alatekstistä. Tunnuksen minimileveys

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinoministeriö Neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittämisprojekti NUOVE (ESR 2008-2011):

Työ- ja elinkeinoministeriö Neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittämisprojekti NUOVE (ESR 2008-2011): Työ- ja elinkeinoministeriö Neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittämisprojekti NUOVE (ESR 2008-2011): Elinikäinen ohjaus Keski-Uudellamaalla 13.10.2011 Projektisuunnittelija Jaana Puuronen Neuvonta- ja ohjauspalvelujen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO. Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti JOHDANTO Yhtenäinen ja laadukas visuaalinen ilme auttaa erottumaan, helpottaa viestintää

Lisätiedot

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Suomi Finland 100 -tunnus Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Tunnus Tämä on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tunnus perusmuodossaan. Se on juhlavuoden visuaalisen ilmeen arvokkain elementti, jota

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS. Graafinen ohjeisto

GRAAFINEN OHJEISTUS. Graafinen ohjeisto GRAAFINEN OHJEISTUS LOGO SLOGANILLA Elämän peruspilarit Tunnus kokonaisuutena kuvaa vahvaa I-kirjainta viitaten Iisalmen kaupungin nimeen. Logon kantava idea tulee Koljonvirran pohjassa säilyneistä alkuperäisen

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulukoulutus 2012

Ammattikorkeakoulukoulutus 2012 Koulutus 2012 Ammattikorkeakoulukoulutus 2012 Ammattikorkeakouluopiskelijat Ammattikorkeakouluissa 139 900 opiskelijaa vuonna 2012 Tilastokeskuksen mukaan jen tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskeli

Lisätiedot

1 YLEISTÄ. Lapin liitto. Graafinen ohjeisto

1 YLEISTÄ. Lapin liitto. Graafinen ohjeisto SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 1 Lapin liitto... 1 Graafinen ohjeisto... 1 2 VAAKUNA JA LOGO... 2 2.1 Lapin maakuntavaakuna... 2 2.2 Logo... 4 2.3 Vaakuna ja logo yhteisenä tunnuksena... 5 2.4 Muut tunnukset...

Lisätiedot

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 30) Koko maa

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 30) Koko maa / S.. ( ) Centria ammattikorkeakoulu - Centria yrkeshögskola Centria ammattikorkeakoulu - Centria yrkeshögskola, Kokkola- Pietarsaaren yksikkö, Pietarsaari Sosiaalialan koulutusohjelma. sijaiset hakijat

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007-2011 Erasmus-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Country 2007/08 2008/09 2009/10 2010/11 AT - Austria 239 242 230 264 BE - Belgium 88 102 109 124 BG - Bulgaria 8 15

Lisätiedot

Tekniikan Alojen Foorumin (TAF) seminaari 28.1.2011. Pertti Porokari Uusi Insinööriliitto UIL ry

Tekniikan Alojen Foorumin (TAF) seminaari 28.1.2011. Pertti Porokari Uusi Insinööriliitto UIL ry Tekniikan Alojen Foorumin (TAF) seminaari 28.1.2011 Pertti Porokari Uusi Insinööriliitto UIL ry 24.1.2010 Insinöörikoulutukseen hyväksytyt ja insinööritutkinnon suorittaneet 1984-2009 Lähde: Tilastokeskuksen

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen ja nuorten koulutustarjonnan suuntaaminen

Ammattikorkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen ja nuorten koulutustarjonnan suuntaaminen Ammattikorkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen ja nuorten koulutustarjonnan suuntaaminen Tampere 1.3.2007 Ylitarkastaja Tarmo Mykkänen OPETUSMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖ/ Tarmo Mykkänen/ as /1.3.2007

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2011 aikana AMKtutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2011 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Esipuhe...2. Sisällysluettelo Tunnus Tunnuksen mittasuhteet ja suoja-alue Tunnuksen minimikoko...

Sisällysluettelo. Esipuhe...2. Sisällysluettelo Tunnus Tunnuksen mittasuhteet ja suoja-alue Tunnuksen minimikoko... Visual Manual 1 Esipuhe Pohjois-Karjala pyrkii pitkäjänteisillä ja johdonmukaisilla markkinointiviestinnän toimenpiteillä luomaan seudusta vahvan ja halutun brändin. Tavoitteena on rakentaa ja viestiä

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN SEKÄ KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI

OPETUSMINISTERIÖN SEKÄ KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI OPETUSMINISTERIÖN SEKÄ KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI Valtionosuusjärjestelmän uudistaminen ja koulutustarjonnan mitoitus sopimuksissa Johtaja Hannu Sirén Opetusministeriö Koulutus-

Lisätiedot

HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY

HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY GRAAFINEN OHJEISTUS HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY Haaga-Helian graafinen ohjeisto linjaa sen, miltä näytämme ulospäin ja miten käytämme erilaisia graafisia elementtejä viestinnässä ja

Lisätiedot

Yliopistokoulutus 2013

Yliopistokoulutus 2013 Koulutus 014 Yliopistokoulutus 013 Yliopistoopiskelijat Yliopistoissa 167 00 opiskelijaa vuonna 013 Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan yliopistojen tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli 167 00

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu LIIKETALOUDEN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

G R A A F I N E N O H J E I S TO M O S A I I K K I K U V I O N K Ä Y T Ö S T Ä. P ä i v i t y s t o u k o k u u 2 0 1 1

G R A A F I N E N O H J E I S TO M O S A I I K K I K U V I O N K Ä Y T Ö S T Ä. P ä i v i t y s t o u k o k u u 2 0 1 1 G R A A F I N E N O H J E I S TO M O S A I I K K I K U V I O N K Ä Y T Ö S T Ä P ä i v i t y s t o u k o k u u 2 0 1 1 T U N N U S J A M O S A I I K K I K U V I O TUNNUKSEN SUOJA-ALUE Tunnus sijoitetaan

Lisätiedot

KYSELY AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN OPISKELIJOILLE TYÖSSÄOPPIMISESTA

KYSELY AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN OPISKELIJOILLE TYÖSSÄOPPIMISESTA KYSELY AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN OPISKELIJOILLE TYÖSSÄOPPIMISESTA Hyvä vastaaja! Kysely on osa kartoitustyötä, jolla keräämme tietoa työssäoppimisesta toisen asteen ammatillisen perustutkinnon opiskelijoilta.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO

SISÄLLYSLUETTELO ETELÄ- KARJALA 1 SISÄLLYSLUETTELO 13.11.2015 // BRÄNDI...3 // VÄRIT...6 // TUNNUS...9 // TYPOGRAFIA...18 // KUVATYYLI...23 // GRAAFISET TEEMAT...27 // SOVELLUKSET...31 // LOMAKKEISTO...43 // SÄHKÖINEN

Lisätiedot

Yliopistokoulutus 2012

Yliopistokoulutus 2012 Koulutus 203 Yliopistokoulutus 202 Yliopistotutkinnon suorittaneet Yliopistoissa suoritettiin 29 400 tutkintoa vuonna 202 Tilastokeskuksen mukaan yliopistoissa suoritettiin vuonna 202 yhteensä 29 400 tutkintoa.

Lisätiedot

3M Toimistotuotteet. Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät. Näin käytämme. logoja

3M Toimistotuotteet. Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät. Näin käytämme. logoja 3M Toimistotuotteet Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät Näin käytämme logoja Sisältö: 1 Yleistä tuotenimistä ja logoista 1 2 3M-logo 1 2.1 3M logon käyttö internetissä 3 3 Post-it -logo 4 3.1 Perusviestilaput

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle

Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 1 Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

Graafinen. ohjeisto. Verohallinto

Graafinen. ohjeisto. Verohallinto Graafinen ohjeisto SISÄLTÖ Verovaakuna on osa Verohallinnon historiaa...2 1. PERUSELEMENTIT... 2 1.1 Yhteisötunnus...2 1.2 Yhteisötunnuksen käyttö...3 1.3 Yhteisötunnuksen kielletty käyttö...4 1.4 Verovaakuna...4

Lisätiedot

Rakenteellinen kehittäminen ja koulutustarjonnan suuntaaminen

Rakenteellinen kehittäminen ja koulutustarjonnan suuntaaminen Rakenteellinen kehittäminen ja koulutustarjonnan suuntaaminen Ylitarkastaja Tarmo Mykkänen OPETUSMINISTERIÖN JA YLIOPISTOJEN JOHDON SEMINAARI JYVÄSKYLÄ 14. 15.11.2007 Rakenteellinen kehittäminen kevään

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun toimiala määrätään ammattikorkeakoulun koulutustehtävässä käyttämällä seuraavia koulutusaloja:

Ammattikorkeakoulun toimiala määrätään ammattikorkeakoulun koulutustehtävässä käyttämällä seuraavia koulutusaloja: 1 of 11 2011-04-27 10:37 Finlex» Lainsäädäntö» Ajantasainen lainsäädäntö» 2003» 15.5.2003/352 15.5.2003/352 Seurattu SDK 323/2011 saakka. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Valtioneuvoston

Lisätiedot

Sosionomi (AMK) osaaminen alan työkentillä -hanke

Sosionomi (AMK) osaaminen alan työkentillä -hanke Sosionomi (AMK) osaaminen alan työkentillä -hanke Hankkeen tavoitteet On määritellä sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen tuottama työmarkkinoiden tulevaisuuden tarpeita vastaava osaaminen. Projektissa

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO Council of Oulu Region GRAAFINEN OHJEISTO

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO Council of Oulu Region GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO Sisällys 1. TUNNUS 3 1.1 Tunnuksen piirtäminen 3 1.2 Typografia 4 1.3 Värimääritykset 4 1.4 Tunnuksen sijoittelu 5 1.5 Suoja-alue 5 1.6 Minimikoko 5 1.7 Käyttö värillisellä pohjalla

Lisätiedot

TUPA-projektin ohjausryhmä

TUPA-projektin ohjausryhmä TUPA-projekti Tuotantopainotteisen insinöörikoulutuksen laatu- ja kehittämishanke Opetusministeriön rahoittama 2.9.2002 31.12.2007 Vastuuyksikkö: Hämeen amk Projektipäällikkö: Juhani Keskitalo Projektisihteeri

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus 2012

Ammatillinen koulutus 2012 Koulutus 2013 Ammatillinen koulutus 2012 Oppisopimuskoulutuksen opiskelijat ja tutkinnon suorittaneet Oppisopimuskoulutuksessa 55 600 osallistujaa vuonna 2012 Tilastokeskuksen mukaan tutkintotavoitteiseen

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007 ERASMUS-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Kohdemaa / / 2(13) AT - Itävalta 239 242 230 264 294 271 278 279 2097 BE - Belgia 88 102 109 124 134 139 167 157 1020 BG

Lisätiedot

Thesis-hankkeen tavoitteet

Thesis-hankkeen tavoitteet Thesis-hankkeen tavoitteet Kehittää opinnäytetöiden laatua Vahvistaa opinnäytetyökulttuuria ammattikorkeakouluissa Lisätä ammattikorkeakoulussa suoritettujen tutkintojen tunnettuutta ja tuoda esille niiden

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto.

Graafinen ohjeisto. Graafinen ohjeisto www.finfami.fi Sisällys Graafinen ohjeisto FinFami Sisällys 1 Tunnus 3 1.1 Tunnuksen esittely 3 1.2 Tunnuksen minimikoko 4 1.3 Tunnuksen suoja-alue 4 1.4 Alatunnukset 1.5 Tunnuksen eri

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Pastorpuvun markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Pastorpuvun markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Pastorpuvun markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT 4 PUVUN GRAAFINEN ILME 5 TUNNUS 6 TUNNUKSEN VERSIOT 7 TUNNUKSEN MITTASUHTEET 8 TUNNUKSEN VÄRIT 9 TUNNUKSEN

Lisätiedot

Palvelunäkymän karttaliittymä

Palvelunäkymän karttaliittymä Palvelunäkymän karttaliittymä..ja mikä siinä on erityistä? KaPA-päivä 26.11.2015 Jani Kylmäaho Maanmittauslaitos Visio Helppokäyttöinen, esteetön kartta palvelunäkymän käyttäjille Verkkosivulle upotettava

Lisätiedot

Veli-Matti Taskila asiantuntija Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto SAMOK ry. etunimi.sukunimi@samok.fi

Veli-Matti Taskila asiantuntija Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto SAMOK ry. etunimi.sukunimi@samok.fi 1 Veli-Matti Taskila asiantuntija Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto SAMOK ry. etunimi.sukunimi@samok.fi AMMATTIKORKEAKOULUOPINTOJEN HARJOITTELU OPISKELIJAN SILMIN "Harjoittelun tavoitteena

Lisätiedot

G R A A F I N E N O H J E I S T O

G R A A F I N E N O H J E I S T O GRAAFINEN OHJEISTO LOGO IDEA 2 Siun sote tehdään, koska asioiden täytyy muuttua. Siun sote on uudenlaisen yhteistyön tulos. Hyviä palveluita ei väännetä rautalangasta vaan ne tehdään yhdessä. Siksi Siun

Lisätiedot

Koulutus. Konsultit 2HPO 17.4.2013 2HPO.FI

Koulutus. Konsultit 2HPO 17.4.2013 2HPO.FI Koulutus Konsultit 2HPO 1 Tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijat 2 Peruskoulun päättäneiden ja ylioppilaiden välitön sijoittuminen jatko-opintoihin Valmistumisvuosi 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Lisätiedot

Parasta Lapsille. Graafinen ohjeisto. päivitetty 2016

Parasta Lapsille. Graafinen ohjeisto. päivitetty 2016 Parasta Lapsille Graafinen ohjeisto päivitetty 2016 Logo Parasta Lapsille -logo on ollut jo vuosikymmenet samanlainen. Tämän graafisen ohjeiston yhteydessä 2014 logoon tehtiin pientä päivitystä linjoihin

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu AMK-OPINNOT Käytännönläheinen korkeakouluvaihtoehto, joka vastaa työelämän tarpeita Opiskelija saa sekä teoreettiset tiedot että käytännön ammattitaidon valitsemaltaan alalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Lisätiedot