Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/2015 91"

Transkriptio

1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Aika klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Talousarvion toteutuma Kansa-koulu, Sosiaalihuollon asiakirjalain 96 toimeenpanohanke/yhteistyösopimus 52 Talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma Lausunto Siilijärven ympäristöterveydenhuollon 100 yhteistoiminta-alue/ympäristöterveyspalvelujen 2016 ja taloussuunnitelma Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen alkaen 55 Toimien nimikemuutokset ja täyttöluvat Tutkimuslupa/Opinnäytetyö/Riitta Kuokkanen Jani Fominin työsuhteen jatkaminen Viranhaltijapäätökset Perusturvajohtajan ajankohtaiskatsaus Ilmoitusasiat 112

2 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Aika klo 12:00-15:30 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Kekäläinen Kaarina jäsen Kukkonen Eero puheenjohtaja Mustonen Eino jäsen Parviainen Leena jäsen Poissa Ovaskainen Rauno jäsen Pursiainen Markku varapuheenjohtaja Tuppurainen Hanne jäsen Muu läsnäolo Ahonen Matti kh:n puheenjohtaja läsnä klo Mustonen Helvi esittelijä Murto Unto kunnanjohtaja Partanen Rauha kh:n edustaja Korhonen Mikko varajäsen Korhonen Maija-Liisa varajäsen Käsitellyt asiat Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mikko Korhonen ja Maija-Liisa tarkastajat Korhonen, sekä varalle Kaarina Kekäläinen ja Eino Mustonen. Allekirjoitukset Eero Kukkonen Puheenjohtaja Helvi Mustonen Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Mikko Korhonen Maija-Liisa Korhonen Pöytäkirja on pidetty yleisesti klo nähtävillä Ilmoitustaulunhoitaja Kaisu Heikkinen

3 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Petu Kuntalain 58.2 :n mukaan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Rautavaaran kunnan hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja Kokouskutsu lähetetään jäsenille, kunnanvaltuuston puheenjohtajalle ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla Kokouskutsu ja esityslista on postitettu Perusturvajohtajan päätösehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Pöytäkirjantarkastajien valinta Petu Perusturvalautakunnan päätösehdotus: Pöytäkirjan tarkastuksen suorittavat perusturvalautakunnan jäsenet aakkosjärjestyksessä, kaksi jäsentä kerrallaan. Lisäksi valitaan kaksi jäsentä varalle. päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi Rauno Ovaskaisen ja Markku Pursiaisen, sekä varalle Hanne Tuppuraisen ja Kaarina Kekäläisen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mikko Korhonen ja Maija-Liisa Korhonen, varalle Kaarina Kekäläinen ja Eino Mustonen.

5 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Talousarvion toteutuma Petu Kunnanhallituksen antamien talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan hallintokunnat antavat omalle lautakunnalle toteumaraportit ja tilanteen mukaisena. Raporteissa käsitellään sekä talouden että tavoitteiden toteutuminen. Määrärahat ovat sitovia bruttomääräisinä. Perusturvalautakunnan toimintakulut ovat toteutuneet 49,3 % ja toimintatuotot 49 %. Sosiaalitoimen tulosalueen toimintatuottojen toteuma on 48,6 % ja toimintakulujen 44,3 %. Perusterveydenhuollon tulosalueen toimintatuotot ovat toteutuneet 51 % ja toimintakulut 50,9 %. Liikelaitos Kysterin osavuosikatsaus I on tammi- huhtikuulta. Erikoissairaanhoidon (290) tulosalue on toteutunut 57,2 %, missä keskussairaalan toteuma 60,9 %, aluesairaalan 13,1 % sekä eläkemenoperusteiset Kuel-maksut 49,2 %. Perusturvajohtaja esittelee toteutumavertailun ja tavoitteiden toteutumisen yksityiskohtaisemmin kokouksessa. Tavoitteiden toteutuminen koko vuoden osalta on nähtävissä vuoden lopussa. Esityslistan liitteet numerotta: 1. Toteutumavertailu tulosyksiköittäin 2. Kysterin osavuosikatsaus tammi- huhtikuulta Sosiaalitoimen tulosalueen tulosyksikkökohtaisten sanallisten tavoitteiden toteutuminen Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: hyväksyy talouden ja tavoitteiden toteutuman tilanteen mukaisena. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

6 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Kansa-koulu, Sosiaalihuollon asiakirjalain toimeenpanohanke/yhteistyösopimus Petu Laki sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista /254 (myöhemmin asiakasasiakirjalaki) tuli voimaan huhtikuun 2015 alussa, mutta lain voimaantulo tapahtuu vaiheittain. Alkuvaiheessa laki velvoittaa sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kirjaamaan asiakastiedot aina, kun asiakkaalle järjestetään, suunnitellaan ja / tai toteutetaan sosiaalihuollon palveluja. Kirjaamisvelvoite kestää koko asiakkuuden ajan ja myös asiakkuuden päättyminen on kirjattava asiakasasiakirjaan. Laki edellyttää, että asiakasasiakirjojen kieli on selkeää ja ymmärrettävää. Asiakasasiakirjat tulee laatia ja säilyttää siten, että niitä voidaan hyödyntää eri tarkoituksiin asiakasprosessissa ja organisaation toiminnassa. Lain vaatimukset eivät siirry sosiaalipalvelujen arkeen ilman mittavaa panostusta ammattilaisten kirjaamisosaamisen kehittämiseen. Kansa-koulu -hankkeella tuetaan kansallisten luokitusten ja asiakirjarakenteiden toimeenpanoa sosiaali- ja terveydenhuollon tuotanto-organisaatioiden asiakastietojärjestelmiin, niin että ne noudattavat sosiaalihuollon asiakasasiakirjalain vaatimuksia. Hankkeessa kehitetään myös sosiaalialan henkilöstön osaamista ja valmiuksia tuottaa sosiaalihuollon asiakastietomallin mukaisia asiakastyön dokumentteja sekä tuetaan sosiaalialan organisaatioiden valmiutta liittyä KanSa-palveluihin. Hankkeen hallinnoijana on Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socum. Hankkeen tavoitteena on, että 1. sosiaalipalveluja toteuttava henkilökunta on perehtynyt määrämuotoisten sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen laatimisen käytäntöihin 2. sosiaalipalveluja tuottavissa organisaatioissa on asiantuntijoita, joilla on valmius perehdyttää henkilöstöä sosiaalihuollon tiedonhallinnan kansallisesti yhdenmukaisiin käytänteisiin 3. asiakasasiakirjojen tietosisällöt sekä niiden laatimisen ja käsittelyn käytännöt vastaavat sosiaalihuollon asiakasasiakirjalaissa asetettuja vaatimuksia 4. sosiaalipalveluja tuottavissa organisaatioissa on valmius tuottaa asiakastietojärjestelmissä sosiaalihuollon asiakasasiakirjoja, jotka ovat sisällöltään asiakasasiakirjalaissa esitettyjen vaatimusten mukaisia 5. sosiaalihuollon palvelutehtävät ja sosiaalipalvelut sekä niihin sisältyvät palveluprosessit on kuvattu kansallisesti yhteensopivalla tavalla 6. sosiaalipalveluja tuottavissa organisaatioissa on valmius kehittää sosiaalihuollon tiedonhallintaa lainsäädännön ja sosiaalipalvelujen muutosten edellyttämällä tavalla. Kansa-koulu hanke tukee sosiaali- ja terveydenhuollon

7 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ palvelurakenneuudistusta tiedonhallinnan organisoimisessa, tietojärjestelmäratkaisujen tekemisessä ja alueellisen kokonaisarkkitehtuurin kuvaamisessa. Hankkeella tuetaan myös nykyisiä sekä suunnittelu- ja perustamisprosessissa olevia sosiaalija terveydenhuollon tuotanto-organisaatioita tiedonhallinnan ratkaisuissa. Hanke luo pohjaa ja osaltaan varmistaa sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnallisen integraation toteutumisen. Kansa-koulu hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä muiden KanSa-hankkeen osahankkeiden kanssa. Läheisiä yhteistyötahoja ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa tehtävän kehittämistyön lisäksi esimerkiksi Kuntaliiton AKUSTI-yhteistyössä mukana olevat toimijat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on myöntänyt hankkeelle valtionavustusta 90 % ajalle Suunnitelman mukaiset kokonaiskustannukset ovat ( mennessä). Vuodelle 2018 tulee hakea uusi avustus. Rautavaaran kunnan omarahoitusosuus koko hankkeen osalta on 72,73 (vuosi 2015, 5 kk/10,39, vuosi 2016/24.94, vuosi 2017/24,94 ja vuosi 2018, 6 kk/12,47 ). Esityslistan liitteet numerotta 1. Kansa-koulu, sosiaalihuollon asiakirjalain toimeenpano hankesuunnitelma 2. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, päätös THL/646/ / Yhteistyösopimus Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: päättää osallistua Kansa-koulu hankkeeseen ilmoitetulla maksuosuudella 72,73 ja hyväksyä yhteistyösopimuksen. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

8 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Talousarvio vuodelle 2016 ja taloussuunnitelma Petu Kunnanvaltuuston ( / 27) hyväksymä kuntastrategia 2030 asiakirja ohjaa toiminnallisten tavoitteiden laadintaa. Asiakokonaisuuksia ovat elinvoima, talous ja yhteistyö, palvelut ja kuntalaiset sekä johtaminen ja henkilöstö. Kunnanhallitus on kokouksessaan / 201 päättänyt talousarvion laadintaohjeista muun muassa seuraavaa: käyttötulojen kasvuarvio + 2 % (BKT-mukaan) käyttömenot kasvavat keskimäärin seuraavasti: palvelujen osto, lukuun ottamatta terveydenhuoltoa keskimäärin 2 % ja muut menot 1,5% kunnassa entinen palvelutaso, paitsi KYSTERI (aloitti ) + maamme hallituksen linjauksen mukaan: jokainen kunta kuuluu johonkin sote-alueeseen: Rautavaara kuuluu PoSoteen kunnan oma vakanssipohja vuoden 2014 Helsun perusteella + toiminnalliset muutokset perusteltuina; selvitettävä ruokahuolto itsenäiseksi tulosyksiköksi ja siivoustoimi sivistystoimen tai teknisen toimen alaisuuteen, kunnassa laaditaan henkilöstömitoitus palvelutasoa ei tule lisätä ilman lain velvoitteita (työllisyyslain muutos muun muassa) sijaisten ottaminen: ensiksi selvitettävä sisäinen täyttö/työkierto, oppisopimuskoulutus vakinaisille viroille ja toimille täyttöluvat kunnanhallitukselta materiaalin ja palvelujen ostot: raamina entinen taso kunkin toimialan on otettava tarkasteluun omien maksutulojensa perusteet ja tarvittaessa tehtävä päätökset maksujen korotuksista (khall ) Edelleen kaikkien hallintokuntien tulee talousarvioesityksissään selvittää, minkälaisilla ratkaisuilla ja edellytyksillä talousarvion raamin mukainen talousarvio voidaan laatia. Esityksissä tulee yksityiskohtaisesti perustella ratkaisujen säästövaikutukset ja vaikutukset palvelujen järjestämiseen ja tasoon sekä erikseen perusteet mahdollisille ylityksille. Jokaisen tulosalueen tulee tarkistaa ja päivittää hankkeensa kunnan talousarvion 2016 Hankesalkkuun. Perusturvalautakunnan talousarvio vuodelle 2016 on laadittu elokuun toteuman ja vuoden 2014 tilinpäätöksen tietojen pohjalta huomioiden tulevaan talousarviovuoteen liittyvät muutokset. Talousarvion valmistelu on toteutettu laatimalla tulosyksikkökohtaiset toiminnalliset tavoitteet mittareineen. Näiden perusteella on arvioitu taloudelliset resurssit.

9 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Perusturvajohtajan talousarvioesittely kokouksessa, käydyn keskustelun jälkeen annetaan päätösehdotus. Esityslistan liitteet numerotta 1. tulosyksikkökohtaiset toiminnalliset tavoitteet 2. talousarvioesitys 2016 vastuualueittain ja tulosyksiköittäin 3. talousarvioesitys 2016 ja taloussuunnitelma / sitovuustasot valtuustoon nähden/toiminnalliset ja taloudelliset resurssit/sosiaalitoimi, perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: hyväksyy perusturvajohtajan esittelemän talousarvion vuodelle 2016 ja taloussuunnitelman ja esittää sen kunnanhallitukselle ja edelleen -valtuustolle. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

10 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Lausunto Siilijärven ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue/ympäristöterveyspalvelujen 2016 ja taloussuunnitelma Petu Siilinjärven kunta on pyytänyt päiväämässään kirjeessä mennessä lausuntoa Siilinjärven ym pä ris tö ter vey denhuol lon yhteistoiminta-alueen kunnilta ympäristöterveyspalvelujen ta lous ar vi osta 2016 ja taloussuunnitelmasta Kunnanjohtaja ja perusturvajohtaja ovat laatineet ko. lausunnon ja toimittaneet sen Siilinjärven kuntaan, jotta lausunto voitiin toimittaa määräajassa. Esityslistan liitteet numerotta: 1. Rautavaaran kunnan antama lausunto 2. Siilinjärven kunta/ympäristöterveyspalvelut/lausuntopyyntö liitteineen Perusturvajohtajan päätösehdotus: merkitsee tiedoksi laaditun ja lähetetyn lausunnon. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

11 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanhallitus Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen alkaen Khall Kunnanjohtaja Unto Murto antaa asiasta selvityksen kunnanhallitukselle ja lautakunnille lähetekeskustelua ja lisäevästystä muutoksia varten: Rautavaaran kunnan hallintosääntö uudistettiin vuonna Tämän uudistustyön käynnisti silloinen tarkastuslautakunta Arviokertomuksessa vuonna 2009/ Valtuusto hyväksyi nyt voimassa olevan kunnan hallintosäännön kokouksessa nro 4/ Voimaan Hallintosäännön tarkistaminen on nyt ajankohtaista ja valmistelun lähtökohdaksi otetaan kokonaistarkastelu. Organisaation ja sen toimivallan määräykset on kirjoitettava yhteen asiakirjaan, hallintosääntöön. Viranhaltijadelegoinnissa otetaan huomioon nykylainsäädäntö, selkeytetään tehtäväkokonaisuuksien hallintaa ja parannetaan toimivallan rajoja. Lautakuntien yleiset tehtävät, viranomaistehtävät ja erityinen päätösvalta kirjataan sääntöön samoin viranhaltijajohdon yleiset tehtävät. Toimialalla toimivan lautakunnan päätösvallan delegointi edelleen (subdelegointi) viranhaltijoille jää hallintosääntöluontoisena lautakunnan päätösvaltaan. Hallintosääntö kirjoitetaan kolmeen osioon, joista yksi käsittelee luottamushenkilöorganisaation kokoonpanoa ja toimivaltaa koskevaa työnjakoa, toinen osio käsittelee hallinto- ja palveluorganisaatiota ja kolmas osio käsittelee talouden, hankintojen, tarkastuksen ja henkilöstöasioiden käsittelyä kunnassa. Henkilöstöasioiden osalta päätösvallan tasot on tarkoitus säilyttää ennallaan, jolloin valtuusto valitsee kunnanjohtajan, toimialajohtajat ja muissa valinnoissa noudatetaan yksi yli yhden periaatetta. Lähiesimies valitsee vain määräaikaiset työntekijät. Henkilöstö palkataan Rautavaaran kunnan palvelukseen. Sääntöön kirjataan uutena asiana keskitetyn henkilöstöhallinnon toimivalta. Periaatteena on, että keskitetty henkilöstöhallinto huolehtii koko kuntaa koskevien palkkaus-, palvelussuhde- ja rekrytointiasioiden periaatteiden linjaamisesta. Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan sisältö ja vastuut on kirjattu hallintosääntöön. Nyt ne ovat luvussa 14 Hallinnon ja talouden tarkastus. Taloudenhoidon ja hallinnon vastuita on ehdottomasti

12 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanhallitus selkeytettävä. Sisäinen valvonta on kunnassa pahasti pettänyt: kunnan omistamien kiinteistöjen korjausvelka on 8,3 milj. euroa, kiinteistöveroja saamatta euroa, palkattu tekniseen toimeen henkilöitä ilman tarvittavaa koulutusta jne. Uusi kuntalaki (osittain voimaan ) tuo pakollisena eliminä Vanhusneuvoston ja Nuorisovaltuuston (RaNuVa) ja koulujen vanhempainneuvostot hallintosääntöön. Nuorisovaltuuston aseman vakiinnuttaminen lisää lasten ja nuorten asioiden huomioimista kunnan hallinnossa. Kummivaltuutettujen (2 valtuutettua) toimintaa tulee kehittää. Heidän toiminta on lopahtanut. Toimielinrakenteeksi hyväksytään lukien seuraava: - kunnanhallitus (7+7) - tarkastuslautakunta (5+5) - keskusvaalilautakunta (5+vähintään 5) - elinkeinolautakunta (7+7) - sivistyslautakunta (7+7) - perusturvalautakunta (7+7) - tekninen lautakunta (7+7) Esitän, että Rautavaaran kunnassa yhdistetään seuraavat lautakunnat : - perusturvalautakunta+sivistyslautakunta= Hyvinvointilautakunta - elinkeinolautakunta + tekninen lautakunta= Elinvoimalautakunta. Esittämäni palvelulautakuntien nimet ovat alustavia ja voivat jatkovalmistelussa muuttua. Valtiovallan johtama kunnallishallinnon uudistus: kuntalaki voimaan , kuntarakennelaki voimaan , SoTe-järjestämislaki voimaan ja uusi valtionosuusjärjestelmä voimaan tuovat omat mausteensa hallintosääntöön sekä kunnan viranhaltijoiden ja työntekijöiden tehtäväkuviin. Kunnilla on tällä hetkellä 610 lakisääteistä tehtävää lisätehtäviä tulossa 30 kpl. Näistä tehtävistä johtuvia velvoitteita (pakkopaitaa) on 12 ministeriön ja keskusvirastojen toimesta annettu kunnille noin kpl. Rahoitusvastuu on ajat sitten siirretty kunnille 75%. Valtio osallistuu enää kokonaiskustannuksiin 25%:lla. Esitän, että kunnan hallintosäännön tehtäväksi seuraavat muutokset, joilla turvataan jämäkät ja toimivat yhteydet kunnan operatiivi-

13 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanhallitus seen toimintaan ja täytäntöönpanoon. Kaikissa tulee olla mukana Rautavaaran kunnan tietohallintostrategia: 1. kunnanhallitus ja kaikki lautakunnat asema ja tehtävät: hankitaan tietokoneet ja tabletit, kuntaan oma Intranet, yhteydet kuntalaisiin. Digitalisointi on kaikkilla. 2. esikuntaelimen (staabi): ict-asiantuntijan asema ja tehtävät. Henkilön työpanosta fokusoitava POSOTEen ja digitalisaatioon. Miten varmistetaan ICT:n, digitalisaation ja hyvien käytäntöjen koordinaatio SoTe-uudistuksen yhteydessä? 3. elinkeinolautakunnan asema ja tehtävät: toimivallan selkeyttäminen, tehtävien uudelleen jako on tehtävä: yksityistieasiat, hajaasutusalueen vesi- ja jätevesihuolto siirretty esityksessä tekniselle lautakunnalle lautakunnan lakkauttaminen ja yhdistäminen teknisen lautakunnan kanssa Elinvoimalautakunnaksi. 4. perusturvalautakunta/vanhusneuvoston asema ja tehtävät, kotipalvelu ja asumispalvelut eriytetään toisistaan. 5. sivistyslautakunta/nuorisovaltuuston (RaNuVa) asema ja tehtävät, päivähoidon ohjaajan päätösvalta, ravitsemispäällikön ja siivouspäällikön asema ja tehtävät. Molemmat tukipalvelut omaksi itsenäiseksi tulosyksiköksi: ovat osana tulevaa Sotea eli tulevaa itsehallintoaluetta. Kunnan tukipalvelujen: siivous, ruokahuolto, kiinteistöhoito ja ict tulee alkaa posottaa kohti POSOTEa. Tärkeä päivämäärä on silloin SoTe irrotetaan kuntapohjasta eli kunnat eivät enää vastaa palveluista. Se on varmaa. Lähipalvelut ovat vielä vatulointikorissa eli määrittelemättä Pohjois- Savossa. 6. tekninen lautakunta/teknisen osaston päällikkö: kunnaninsinööri, kunnan sosiaaliperusteisten korjausavustusten jakaminen on hallintosäännössä (kunnanhallitus ), 7. Sydän-Savon alueellinen maaseutuhallinto: isäntäkuntana Siilinjärvi? Mikä on tulevaisuus? 8. Sydän-Savon lomituspalvelut: isäntäkuntana Maaninka/Kuopio liitos. Mikä on tulevaisuus? 9. SoTe-järjestämislaki: KYSTERI ja sosiaalipalvelujen uusjako? 10. Ympäristöterveydenhuolto: isäntäkuntana Siilinjärvi/Kuopio ?

14 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanhallitus Ateria- ja siivouspalvelut: molemmat itsenäiseksi tulosyksiköiksi tulosalueessa III. 12. kunnan henkilöstö: virkanimikkeet ajan tasalla KVTES:n mukaiseksi. Henkilökiertoa ei juurikaan ole. Mikä mättää? 13. sisäisen kustannuslaskennan kehittäminen: tuotteistaminen. 14. Miten kunnassa varaudutaan lainsäädännön tuloon : - SOTE-järjestämislaki - Voimaanpanolaki - Itsehallintoaluelaki - Verolainsäädäntö - Kuntien valtionosuuslainsäädäntö/lex-rautavaara: syrjäisyyslisän uusi laskentakaava jne. - Muiden lakien muutokset. 15. Meta: kuntaliitosselvitykset, vokkiasetus jne. Rautavaaran kunnan päivitetty hallintosääntö on tarkoitus saattaa voimaan Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liite 1: - Rautavaaran kunnan hallintosääntöehdotus, erillinen liite * muutokset ja lisäykset: sinisellä, punaisella ja vihreällä värillä käsittelyaikataulun mukaan Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää pyytää: 1. Rautavaaran kunnan hallintosääntöehdotuksesta lausunnot: - Elinkeinolautakunta - - Sivistyslautakunta - Tekninen lautakunta - Tarkastuslautakunta - Vanhusneuvosto - Nuorisovaltuusto (RaNuVa) Lausunnossa tulee ottaa kantaa: Rautavaaran kunnassa yhdistetään seuraavat lautakunnat vuonna 2017: - perusturvalautakunta+sivistyslautakunta= Hyvinvointilautakunta - elinkeinolautakunta + tekninen lautakunta= Elinvoimalautakunta.

15 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanhallitus saattaa asian kunnan yhteistyökomitean käsittelyyn. 3. kaikkien lausunnot ja mahdolliset muutosehdotukset perusteluineen tulee toimittaa kunnanjohtajalle klo mennessä. Määräaika on ehdoton. Myöhästyneet lausunnot ovat nulliteetteja. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Merkitään, että varajäsen Aki Karmitsa poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana klo Petu Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunnan jäsenille jaetaan hallintosääntöehdotus ja perusturvalautakunta päättää käsitellä sen seuraavassa kokouksessa. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

16 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Toimien nimikemuutokset ja täyttöluvat Petu Perusturvan hoivaketjussa eläköitymisestä johtuen on vapautunut laitosapulaisen toimi. Kaksi perushoitajaa tekee kumpikin 60 % työaikaa, jolloin kummankin toimesta on täyttämättä 40 %. Lisäksi 50 % työaikaa tekevä kotiavustaja on jäänyt eläkkeelle. Toimia on vakinaisesti täyttämättä yhteensä 2,3. Nimikemuutokset ja täyttämättömät toimet on valttämätöntä tarkastella uudelleen muun muassa siitä syystä, että perushoitajia ja kotiavustajia ei enää valmistu. Asumispalveluyksikköjen asukashuoneiden sekä yleisten ja yhteisten tilojen siivoustyön siirtyessä kokonaisuudessaan sivistystoimen vastuulle tukipalveluiksi hoivaketjun henkilöstöresurssointi osoitetaan asukastyöhön. Ympärivuorokautisen hoidon kehittämisen tavoitteena on turvata hyvä hoito, jonka laatua ja vaikuttavuutta arvioidaan. Perusturvassa ja vammais- ja vanhustenhuollossa tarvitaan osaavia, vakinaisia ammatilliset kelpoisuudet omaavia lähihoitajia toteuttamaan palvelurakennemuutosta sekä laaja-alaista hoivatyötä koko perusturvan alueella. Kelpoisuusvaatimuksena lähihoitajan tehtäviin on tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto. Tehtäviä, joihin tämän lain mukaan vaaditaan sosiaali- ja terveydenhuollon perustutkinto, voi hoitaa myös henkilö, joka on ennen tämän lain voimaantuloa suorittanut tehtävään soveltuvan kouluasteisen sosiaali- tai terveydenhuoltoalan ammatillisen tutkinnon tai muun sellaisen tutkinnon, joka on tuottanut kelpoisuuden sosiaalihuollonammatillisen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun asetuksen (804/1992) 5 :ssä tarkoitettuihin tehtäviin mainitun asetuksen siirtymäsäännösten nojalla. (Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005, 8 ja 16) voimaan tullut vanhuspalvelulaki ( 20) edellyttää, että toimintayksikön henkilöstön määrä, koulutus ja tehtävärakenne vastaavat toimintayksikön palveluja saavien iäkkäiden henkilöiden määrää ja heidän toimintakykynsä edellyttämää palvelun tarvetta ja mikä turvaa heille laadukkaat palvelut. Esityslistan liitteet numerotta; Lähihoitajan tehtäväkuvaus Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: päättää

17 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ ) esittää kunnanhallitukselle, että täyttämättä olevien laitosapulaisen, perushoitajien ja kotiavustajan työsuhteet muutetaan lukien nimikkeelle lähihoitaja. 2) pyytää täyttölupaa alkaen toistaiseksi vanhus- ja vammaishuoltoon kolmelle lähihoitajalle, joiden kunkin työaika on 80 %/38,25 tunnista/viikko. Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 8 :n mukainen kelpoisuus, minkä lisäksi edellytetään aitoa kiinnostusta vanhus- vammaistyöhön, tiimityöskentely-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä motivaatiota kehittää laaja-alaisesti osaamistaan. Lisäksi noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. 3) että, valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. 4) esittää kunnanhallitukselle, että tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 80 %/2055,70 /kk (1644,56 /kk), KVTES, hinnoittelukohta 04SOS06A. 5) julistaa kolmen lähihoitajan toimen haettavaksi täyttöluvan käsittelyn jälkeen. 6) tarkistaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Vuoden 2016 talousarviossa on huomioitu kolmen 80 % työntekijän palkkakustannukset. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

18 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Tutkimuslupa/Opinnäytetyö/Riitta Kuokkanen Petu Sairaanhoitaja Riitta Kuokkanen pyytää tutkimuslupaa ajalle opinnäytetyötään varten. Tutkimustyön aiheena on "Optimoinnista saadut kokemukset kotihoidon työntekijöiden näkemänä". Kysymyksessä on laadullinen,rautavaaralaisten kotihoidon työntekijöiden haastattelututkimus. Riitta Kuokkanen opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa kliinisen asiantuntijan koulutusohjelmassa. Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhlein Perusturvajohtajan päätösehdotus: päättää myöntää tutkimusluvan Riitta Kuokkaselle opinnäytetyötä varten ajalle Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

19 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Jani Fominin työsuhteen jatkaminen Petu Lähihoitaja Jani Fomin on työskennellyt kotihoidossa eri työntekijöiden palkallisten ja palkattomien lomien sijaisena Lähihoitaja Jani Fominin työsuhteen jatkaminen kotihoidossa on välttämätöntä lähihoitajan palkallisten ja palkattomien työlomien sijaisena. Voimassa olevan hallintosäännön (k-valt / 41) 2. luvun/henkilöstöasiat/ 15 mukaan "Kunnanjohtaja, osastopäällikköt ja tulosyksikkövastaavat päättävät alaisuutensa kuuluvan viran-/toimen sijaisen ja avoimen viran/toimen hoitajan valinnasta enintään yhden (1) vuoden ajaksi." Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: päättää jatkaa Jani Fominin työsuhdetta lähihoitajan sijaisena nykyisin palkkaeduin. Samalla lautakunta hyväksyy aiemmin kotihoidon esimiehen tekemät työsopimukset. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

20 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Viranhaltijapäätökset Petu Perusturvajohtajan henkilöstöä koskevat viranhaltijapäätökset , asumispalvelujen esimiehen ja kotihoidon esimiehen Viranhaltijapäätösten tekeminen tapahtuu Dynastyssa. Päätökset ovat nähtävillä kokouksessa ja perusturvan asiakirjoissa. Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: merkitsee viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päättää, ettei käytä otto-oikeutta. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

21 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Perusturvajohtajan ajankohtaiskatsaus Petu Perusturvajohtaja informoi perusturvan/sosiaalitoimen ajankohtaisista asioista: 1. Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)/ Kuopion kaupunki ottaa vetovastuun Kuopion seudun TYP-toiminnasta, seuraavat johtoryhmän kokoukset ja Kohderyhmä: TYP-lain mukaiset asiakasryhmät, jotka tarvitsevat monialaista työtetta ja palvelua työllistymisensä edistämiseksi; asiakkaalla on tavoite työelämään ja koulutukseen. 2. Soisalon Työterveysliikelaitos/yhtiöittämistä koskeva informaatio/keskustelutilaisuus , kunnanjohtaja osallistuu 3. PoSoTe/Pohjois-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta valmisteleva ohjaus- ja seurantaryhmä on tehnyt kokouksessaan yksimielisen päätöksen soten jatkovalmistelusta. Valtioneuvoston päätökset sote-alueista todennäköisesti tiedossa lokakuun loppuun mennessä. Yhteistyöryhmä kokoontui , seuraava Vanhustenviikko Mahdolliset määrärahamuutostarpeet vuonna 2015 Perusturvajohtajan päätösehdotus: merkitsee asiat tiedoksi. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

22 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Ilmoitusasiat Petu Saapuneet päätökset ja kirjeet: 1. Rautavaaran kunta/kunnanhallitus/kunnanvaltuusto 1.1 Rautavaaran kunnan ja Savon Koulutuskuntayhtymän kumppanuussopimuksen hyväksyminen, khall Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen, kv Rautavaaran -Savotta: Tonttien myyntikampanja, kv Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2014, kv Perusturvajohtajan lausunto kunnanhallitukselle Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille Lausunto Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille , khall Hyvinvointilataamot, ESR-hanke, Pohjois-Savon Liikunta, khall Vanhustenviikko teemalla Tulevaisuutta rakentamaan/valtiokonttorilta saatujen varojen kohdistaminen, khall Koulutien liikennejärjestelyt, khall Rautavaara-Savotta: Savotan keskusteluasiat, khall Kirje kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle Projektitoiminnan yleisohjeet/leader, EAKR, ESR, KOR, khall Rautavaara-Savotta: Asiakirjoista ja tiedon antamisesta perittävät maksut, khall Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri vuosikertomus 2.2 Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon tilaajatoimikunta, kokouskutsu Kysteri, perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon palvelusopimus Kysteri, osavuosikatsaus I, tammi-huhtikuu Valvira: Toimeentulotuen määräaikojen valtakunnallinen valvonta, kirje Aluehallintovirasto: 4.1 Toimeentulotuen määräaikojen valtakunnallinen valvonta, kirje Ilmoitus : Yksityisen sosiaalihuollon palvelujen lopettaminen/hoivakoti Rautakumpu 4.3 Päätös : Perustoimeentulotukeen maksettavan

23 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ valtionosuusennakon muutos vuodelle Siilinjärven kunta, ympäristöterveyslautakunta,pöytäkirjanote : Ympäristöterveyspalveluiden talousarvion 2015 toteuma ajalta ja raportointi sopimuskunnille 6. Attendo, hintojen tarkistaminen alkaen 7. RSLab, ilmanäytteen VOC-analyysivastaus terveyskeskus, hammaslääkärin tilat Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan ehdotus: merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi. Päätösehdotus hyväksyttiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

24 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua ja täytäntöönpanoa: Pykälät: 48, 49, 50,52,53,54,55,58,59,60 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: HvalL 3 :n 1 mom / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: Rautavaaran perusturvalautakunta, PL 24, Rautavaara Pykälät:51, 56, 57 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. MUUTOKSENHAKUOHJE HANKINTA-ASIASSA Pykälät Muutoksenhakuohje liitteenä VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annetun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, jonka on teh- ja aika nyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asiaosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Itä-Suomen hallinto-oikeus, PL 1744, Kuopio, käyntiosoite: Puijonkatu 29 A 2. krs, Kuopio Kunnallisvalitus, pykälät: Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät: Valitusaika 30 päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika Valituskirja Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjassa on ilmoitettava: valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainostaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valituskirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valituskirjat on toimitettava 1) : nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 97,00 euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjaan. 1)Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle.

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Kunnanhallitus 242 12.10.2015 Perusturvalautakunta 54 21.10.2015 Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Khall 12.10.2015 242 Kunnanjohtaja Unto Murto antaa asiasta 07.10.2015

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2015 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2015 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2015 1 17.11.2015 Aika 17.11.2015 klo 10:00-11:35 Paikka Kunnantalo, Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Kunnanhallitus 242 12.10.2015 Perusturvalautakunta 54 21.10.2015 Perusturvalautakunta 66 17.11.2015 Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Khall 12.10.2015 242 Kunnanjohtaja Unto

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 27. Rautavaaran kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 27. Rautavaaran kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 27 10.03.2015 AIKA 10.03.2015 klo 12:00-13:45 PAIKKA Rautavaaran kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 46 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:00-11:01 Paikka Khall huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden 48 toteaminen 35

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 67 15.03.2016 Aika 15.03.2016 klo 12:00-13:55 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 69 35 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Tekninen lautakunta Aika 13.07.2012 klo 10:00-11:02 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 74 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 Sivistyslautakunta Aika 30.10.2015 klo 15:00-15:30 Paikka Kaupungintalo 3 krs. kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 KOKOUSTIEDOT Aika 5.2.2015 klo 14.00 Paikka Kokoushuone, Pelkosenniemen terveyskeskus

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 30

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 30 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 30 10.06.2015 AIKA 10.06.2015 klo 13:00-17.47 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 24.09.2012 klo 16:00-17:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 17.04.2015 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 174 08.11.2016 Aika 08.11.2016 klo 12:00-13:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 89 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 10.08.2010 Aika 10.08.2010 klo 18:00 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 21 Kokouksen

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14 Vammaisneuvosto 10.11.2014 AIKA 17:00-19:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 11 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

6 hyväksyminen 48 Maastopyöräilyyn liittyvän kartta-aineiston liittäminen

6 hyväksyminen 48 Maastopyöräilyyn liittyvän kartta-aineiston liittäminen Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Elinkeinolautakunta Aika 13.12.2012 klo 11:00-12:10 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/2016 133 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 18:30-20:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 90 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 135 91

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo 18.10.2012 1 KOKOUSAIKA 18.10.2012 klo 17.15-18.58 KOKOUSPAIKKA EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 123 : Kokouksen avaus... 3 Yh 124 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012 KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.10.2012 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 85 156 85 Lähihoitajan

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/2017 1 12.04.2017 Aika 12.04.2017 klo 12:00-12:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

1 Hannu Tullinen. MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015

1 Hannu Tullinen. MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015 MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015 AIKA Ke 16.12.2015 klo 16.30 18.40 PAIKKA Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone LÄSNÄ Juhani Oksman puheenjohtaja,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 16.00 21.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.02.2015 Aika 27.02.2015 klo09:00-12:55 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sivistyslautakunta 04.02.2014 AIKA 18:08-19:32 PAIKKA Monninkylän koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 3 2 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1. Elinkeinolautakunta. Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15. Karigasniemi, kylätalo Sáivu.

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1. Elinkeinolautakunta. Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15. Karigasniemi, kylätalo Sáivu. Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Elinkeinolautakunta Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15 Paikka Karigasniemi, kylätalo Sáivu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 32

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 Tarkastuslautakunta AIKA 02.09.2015 klo 16:15-17:37 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 38 HALLINTO- JA TALOUSJOHTAJAN

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 ) Vapaan sivistystyön jaosto 12.05.2016 AIKA 12.05.2016 klo 18:00-19:14 PAIKKA Tervolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

14.4.2011 1 Yhtymähallitus 4/2011. Amisto POMO-talo, Aleksanterinkatu 22, Porvoo

14.4.2011 1 Yhtymähallitus 4/2011. Amisto POMO-talo, Aleksanterinkatu 22, Porvoo 14.4.2011 1 KOKOUSAIKA 14.4.2011 klo 17.15- KOKOUSPAIKKA Amisto POMO-talo, Aleksanterinkatu 22, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 43 : Kokouksen avaus... 3 Yh 44 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1 Kunnanhallitus Aika 11.11.2011 klo 8:30-9:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 262 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

25.2.2010 1 Yhtymähallitus 2/2010. Edupoli, Ammattitie 1, Porvoo

25.2.2010 1 Yhtymähallitus 2/2010. Edupoli, Ammattitie 1, Porvoo 25.2.2010 1 KOKOUSAIKA 25.2.2010 klo 17.15-19.08 KOKOUSPAIKKA Edupoli, Ammattitie 1, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 20 : Kokouksen avaus... 3 Yh 21 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.2.2008 KOKOUSAIKA Tiistai 4.3.2008 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 33

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 33 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 33 24.06.2015 AIKA 24.06.2015 klo 18:00-21:15 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 23 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 08.09.2014 Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Paikka Kokkola, hallituksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Kokouksen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot