Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2018

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2018"

Transkriptio

1 1 Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2018 Tämä ohje pyrkii muiden ohjeiden ja koulutuksen lisäksi määrittämään tietyn minimilaatutason. Peimarin Rastit on laatutuote, jonka ylläpidossa järjestäjäryhmän vastuuhenkilö on päävastuussa valiokunnan tekemän esivalmistelun jälkeen. Vastuuhenkilön muistilista Vastuuhenkilö kokoaa ja opastaa ryhmän ajoissa tehtäviinsä näiden järjestelyohjeiden mukaan. Lue koko ohje! varmista ajoissa, että ratamestari on tietoinen ratamestariudestaan ja että homma on hoidossa. varmista, että ryhmästä on tarpeeksi ihmisiä mukana järjestelemässä (järjestäjäryhmää tai sen jäseniä voi vaihtaa ja täydentää omatoimisesti) sovi maanomistajan kanssa keskuspaikasta ja paikoitusalueen käytöstä sovi kuka laittaa viitoituksen ja varmista, että viitoitus lähtee siitä mihin se on Peimarin Rastien nettisivuilla merkattu tulospalveluhenkilö yleensä tuo mukanaan koneen ja akun jne. Varmista asia. yösuunnistuksessa rasteille heijastimet. Yömaalina oma leimasin (ei koodia 100) Rastituvalla on yläkerrassa säilytyksessä pop-up-teltta, jota voi käyttää sääsuojana (teltta on helppo pystyttää, vedetään reunoista erilleen ja nostetaan keskeltä ylös. Teltasta ei irtoa kuin kankaat, älä siis väkisin revi mitään irti) Järjestelyryhmän tehtävät mm.: ratamestari tekee radat sekä vie ja hakee rastit (jollei sovi jonkun toisen kanssa viennistä tai hausta) kartanmyynnissä tarvitaan 1-2 henkilöä tulospalvelussa tarvitaan 1-2 henkilöä paikoitusalueella tarvitaan ohjaajia 1-3 henkilöä ylimääräiset henkilöt eivät ole pahitteeksi (esim. ruuhkahuiput ja evästauot) Maanomistajan lupa Kysy maanomistajan lupa rastien järjestämiseen tienkäytön (tiehoitokunta), pysäköinnin ja järjestelypaikan suhteen n. 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Tarjoa heille mahdollisuutta tulla tutustumaan iltarasteihin tai anna ainakin kyseisen alueen kartta. Tietoja maanomistajista saat Markku Sipposelta. Karttojen maaston käytölle on karttoja tehtäessä sovittu pysyvät luvat. Ilmoita silti rata-alueella asuville taloille ja mökkiläisille mahdollisesta häiriöstä, jos epäilet suunnistajien kulkeutuvan lähelle. Ampumaratojen läheisyydessä on erityisvarmistukset.

2 2 Viitoitus Kunnallislehteen ja nettiin (PR:n ja SSL:n sivut) on toimitettu luettelo kesän kaikista Peimarin Rasteista (viitoituksen alku, ja mahdollisesti myös tarkka paikka) Viitoitus on oltava paikoillaan viimeistään puoli tuntia ennen ilmoitettua alkamisaikaa. Peimarin Rastien nettisivuilla on jokaisen kerran kohdalla merkattu opastuksen alkupiste. Näet pisteen kun klikkaat osoitetta, esim. Kemiöntie 181. Aloita viitoitus tästä pisteestä ja laita opasteita riittävällä taajuudella. Viitoituksia ei tule suunnitella oman seuran väen tarpeiden mukaan vaan kauempaa tuleville vierailijoillemme. Pystyt muokkaamaan opastuksen alkupisteen sekä lisäämään / muokkaamaan tarkan tapahtumapaikan nettisivuilta, samasta paikkaa mistä tulokset viedään nettiin. Paikoitus pois tienvarsilta, mikäli suinkin mahdollista! Tietoja sopivista paikoitusalueista saat Markku Sipposelta. Toimintojen sijoittelu Laita mallikartat kisapaikalla esille. Kartanmyynti tulee sijoittaa keskeiselle paikalle. Lähtöpaikka on hyvä sijoittaa vähän etäämmälle ja niin ettei maaliintuleva kilpailija vahingossa nollaa korttiaan. EMIT-kalustosta 0-leimasin sijoitetaan lähtöleimasimeksi ja sen viereen sijoitetaan laminoitu lähtöleimausohje. Viimeinen rasti ei saa olla liian lähellä maalia, eikä reitinvalinta viimeiselle rastille saa kulkea maalin kautta. Maali ja tulospalvelu järjestetään lähekkäin, niin että kaikkien kilpailijoiden metsästä tulo tulee huomioitua ja kaikki saavat tuloksen. Tarvittaessa käytä viitoitusta. Maalileimasimena käytetään Emit-leimasinta 100 (paitsi yösuunnistuksessa jotain toista koodia, näin erottelemme päivä- ja yöradat). Maalileimasin pitää laittaa näkyvälle paikalle maalivaatteen läheisyyteen. Tulospalvelun tulee olla myös joko kartanmyynnin läheisyydessä tai matkalla lähtöön, jotta kaikki huomaavat käydä sen kautta leimaamassa itsensä lähteväksi ennen metsään lähtöään! Tulospalvelu Kaudesta 2012 alkaen tulospalvelussa käytetään E-Results Lite ohjelmaa. Jokaisen suunnistajan on leimattava itsensä tulospalvelukoneelle ennen metsään lähtöä, näin pidämme kirjaa että kaikki myös tulevat pois metsästä. Koskee myös ilman Emit-korttia suunnistavia ja ilman aikaa meneviä. Muista kirjata nimet järjestyksessä SUKUNIMI ETUNIMI. Kauden lopussa suoritetaan arvonta kaikkien osallistujien kesken (ja nämä kävijät saadaan nimenomaan tulospalvelukoneella olevista nimistä). Kun viet tulokset nettiin, kirjaa järjestäjiksi vähintään ne henkilöt jotka ovat jossain Joukkuepeimari-joukkueessa. Katso tarkemmat ohjeet tulospalvelun ohjeesta.

3 3 Varustus Peräkärry: Peräkärry on varustettu tarvittavalla kalustolla. Kun saat kärryn edelliseltä järjestäjältä, katsokaa ja tarkastakaa kärryn kalusto keskenänne ja siirtäkää hyviä neuvoja seuraaville. Rastituvan sekä peräkärryn avain löytyy kassalippaasta. Kassalipas ja arvokas Emit-kalusto siirretään kädestä käteen ja säilytetään sisätiloissa. Tarkistakaa kassalippaan sisältö ja vaihtokassa sekä kausikorttien ja lippuvihkojen määrän täsmääminen seurantalomakkeen tietoihin. Jotta helpotat omaa työtäsi, kannattaa laskea myymättömien lippuvihkojen määrä ennen myynnin aloitusta. Näin huomaat onko niitä tarpeeksi jäljellä sekä voit tuplatarkistaa illan päätteeksi kirjanpitosi myytyjen lippuvihkojen määrästä Matkalaukku: Matkalaukussa on tarvittavat liput, laput ja muovipussit tilitystä varten. Sieltä löytyy myös kassalipas ja luultavasti nippu lippuvihkoja (koska kaikkia lippuvihkoja ei kannata säilyttää kassalippaassa tilanpuutteen takia). Tulospalvelu: Muista ladata kannettava tietokone sekä lämpökirjoitin. MTR-salkussa on latauslaite. Kokeile printterin kokoonpano ja tulostus etukäteen, esim. laina EMIT:llä. Lämpöprintterin paperia on Rastituvalla Peimarin Rastien hyllyssä. Kallis EMIT-kalusto on haettava pois maastosta mahdollisimman pian - unohtamatta yhtäkään. Käytettävissä ovat seuraavat EMIT-leimasimet: 85, 91, 94, 97, 112, , , , 144, 146, , 153, 155, , , 168, , ja 100 sekä 3kpl nollaleimasimia yhteensä 33 kpl ( nollaleimasin). Ensisijaisesti käytettävät emit-leimasimet ovat kiinni rastitikussa. Tikkuja on 27 kpl. Leimasimet saa tikusta tarvittaessa irti (jos rastipaikalla pelkkää kalliota tms). Tikkuun voi myös ripustaa rastilipun ja heijastimen. Tikku polkaistaan maahan. Säilytä nollaleimasin hieman erillään muista leimasimista (patterin kesto). Korjaa rikkoontuneet rastiliput.

4 4 JoukkuePeimari Joukkueeseen voi kuulua 3-4 jäsentä, joista huomioidaan joka kerralla 3 parasta suoritusta pistelaskentaan. Säännöt osoitteessa NN_T.doc Ilmoittautumiset sähköpostitse Hannele Lehtiselle (hannele_g(at)yahoo.com).

5 5 Maksuvälineiksi kelpaavat Raha PR:n Lippuvihon liput (vain vuoden 2018 vihreät liput) PR:n kausikortit Smartumin Liikunta-, Kulttuuri- ja Virikesetelit, tyky-setelit sekä Smartum saldoverkkomaksu SporttiPassi = epassi, tykyonline Smartumin seteleissä tulee olla kirjoitettuna käyttäjän nimi. Verkkomaksulla suunnistaja maksaa kotona ja tuo kartanmyyntiin kuitin. Lippuvihkoja ei tule myydä Smartum-seteleillä. Kausikortteja voi myydä. Tämä sääntö on verottajan ohjeiden mukainen. Sporttipassilla suunnistaja näyttää kännykästään maksaneensa. Hinnasto Aikuiset 7 Alle 16-vuotiaat maksutta (sinä vuonna vielä ilmainen kun täyttää 16) Emit-lainakortti aikuisilta (yli 16-v.) 2 /kerta 16-v. ja nuoremmat saavat Emit-lainakortin maksutta 5 kpl lippuvihko 30 Kausikortti 120 (PR:n jäseniltä 60 ) Salon Seudun Sanomien työntekijät: nimi ja kuittaus listaan. (laskutetaan vuoden lopuksi) Vastaanotetut liput on niputettava ja säilytettävä vaihtokassassa viikkonumerolla merkittynä. Kausikortin käyttäjät merkitään esitäytettyyn lomakkeeseen kyseisen päivän kohdalle. Lomakkeeseen merkitään myös uusien kausikortin ostaneiden nimet kortin numeron kohdalle. Kausikorttia voi käyttää vain yksi henkilö illassa. Kaikki yllä olevat tiedot kirjataan seurantalomakkeeseen. Asiakkaan tarvitessa kirjoitetaan kuitti lippuvihkojen maksusta (löytyy sinisestä mapista). Lippuvihkoja ja kausikortteja pidetään myynnissä tapahtumapaikalla. Pankkisiirrolla saa myydä lähinnä yrityksille ja seuran jäsenille. Pankkisiirron alimmainen osa "punainen" on ehdottomasti talletettava sinisen mapin muovitaskuun. Maksuajaksi merkitään max. 2 viikkoa. Kertyneitä rahoja tilitettäessä käytetään pankkisiirtolomaketta tai ainakin sen viitenumeroa. Pankkisiirtolomakkeita käytettäessä on samalla täytettävä pankkisiirtojen seurantalomakkeeseen maksajan nimi ja maksun summa. Seurantalomakkeen tilityssumma on sama kuin tilitettävä summa.

6 6 Peimarin Rastien tilitys Rahat toimitetaan Lounais-Suomen Osuuspankkiin. Toimintaohje Paimion konttorissa: Setelit ja kolikot laitetaan erikseen omiin tilitysmuovipusseihinsa. Setelit pienempään turvapussiin ja kolikot suurempaan turvapussiin. Katso esimerkki tilityskansiosta. Setelipussit viedään pankin automaattitilassa (Osuuspankin toisessa kerroksessa, Hirsitien puolella) olevaan yösäilöön (seinässä oleva luukku joka avataan avaimella). Vedetään kelkka ulos, pussi sisään ja kelkka työnnetään takaisin sisälle. Avain rahasäilöön / lokeroon on kassalippaassa. Kolikkopussit viedään pankin automaattitilassa olevaan kolikkopisteeseen (erillinen huone automaattitilassa, jonka ovessa lukee kolikkopiste, auki pankin aukioloaikoina). Pussi tiputetaan luukusta Muista, että pankkisiirtolomake on täytettynä rahojen mukana. Muovipussin yläosassa oleva numerosarja KUITTI 2 liitetään Paimion Rastille jäävään pankkisiirtolomakkeen kappaleeseen ja laitetaan Peimarin Rastien mapissa lomakkeita varten olevaan muovitaskuun. Voit myös pitää rahat itselläsi ja tilittää vastaavan summan Paimion Rastille nettipankissa. Tällöin kirjoita maksun viestiin Peimarin Rastit VKO X. Jos sinulla on kysyttävää, niin soita Kaarina Karjalainen p VAIHTOKASSA: esim 2x10 + 6x5 + 15x2 + 20x1 Yhteystiedot Kehitysehdotukset ym. huomiot seurantakaavakkeeseen tai mieluummin suoraan harrastesuunnistusvaliokunnalle. Voit myös lähettää sähköpostia peimarinrastit@paimionrasti.fi Harrastesuunnistusvaliokunnan jäsenet ovat apunasi, ota yhteys tarvittaessa! - Hannele Lehtinen, : tiedotus, kausikortit, lippuvihot, joukkuekilpailu, tulospalvelu, järjestelyt yleisesti - Henri Lehtinen : tulospalvelu - Markku Sipponen, : kartat - Germo Kenner, : järjestelyt yleisesti, tulospalvelu - Marika Konola-Tuominen, : tiedotus, järjestelyt yleisesti - Kassu Grönlund, : peräkärry ja sen sisältö Hauskaa rastikesää kaikille hyvien Peimarin Rastien erinomaisille järjestäjille!

7 7 Ratamestarin muistilista Paikoitus pois tienvarsilta, mikäli se vain suinkin on mahdollista! Lähtöpaikka on hyvä sijoittaa vähän etäämmälle ja niin ettei maaliintuleva kilpailija vahingossa nollaa korttiaan. Metsäänlähtevän täytyy kuitenkin kirjata itsensä tulospalvelukoneelle ennen metsään lähtöään, joten lähtöön kulku tulospalvelun kautta, tai tulospalvelu kartanmyynnin viereen. Viimeinen rasti ei saa olla liian lähellä maalia, eikä reitinvalinta viimeiselle rastille saa kulkea maalin kautta. Ratojen suunnittelu KARTAT: Sovi Hannelen kanssa ratojen painamisesta, aineisto toimitettava viimeistään maanantaina. Huolehdi karttojen noudosta riittävän ajoissa, että ehdit tarkistamaan painatuksen. Vastuu on aina järjestäjillä. Jos huomaat ratoja suunnitellessa uuden hakkuun tai muun oleellisen muutoksen kartassa, merkitse se ylös ja kerro. Näin saamme muutoksen päivitettyä karttoihin! Huolehdi, että painamattomia karttoja on riittävästi varalla. Huolehdi, että mallikartat (ja ratatunnus niissä) ovat selvästi esillä. Jos painetut kartat loppuvat, jätä aina vähintään yksi mallikartta (tarvittaessa useampia) itse piirtämistä varten. Varmista, että kynät ovat kunnossa. RASTIMÄÄRITTEET: syntyvät ratojen painatuksen yhteydessä ratamestarin toimittamasta aineistosta. Tarkista niiden riittävä koko ja oikeellisuus. Muista varoa jo ratasuunnittelussa ylipääsemättömiä esteitä ja vaarallisia maastokohtia. Pyri huomioimaan luonnonsuojelu, metsästäjien toiveet, ota selvää ampumaratojen käytöstä, tienkäyttöoikeuksista jne. Älä vie ratoja peltojen, piha- ja tonttialueiden poikki. Ratojen pituuksien oltava ilmoitettuja kilometrejä vastaavat. Muista merkitä ratojen pituus selvästi mallikarttoihin. Rastiliput on asetettava selvästi näkyville maastoon. Ratoja tehdessä suunnittele kaikkien ratojen kiertosuunta samansuuntaisiksi. Vältä kuitenkin useiden samojen rastivälien käyttämistä eripituisilla radoilla. Tulosohjelman kannalta 2 km rata ei saa olla lyhennelmä 4B:n radasta, eikä 3/4 km rata lyhennelmä 4/6km:n radasta. Lyhennelmä tarkoittaa: kiertämällä 4 km:n radan tulee kiertäneeksi myös 2 km:n radan rastit oikeassa järjestyksessä, jolloin tulospalvelu-ohjelma tarjoaa kilpailijalle molempia ratoja ja tulospalveluhenkilö joutuu tekemään valinnan, mikä kiireessä voi johtaa väärän radan valintaan. Lisäksi jos pidemmältä radalta jää yksikin rasti käymättä, ohjautuu tulos lyhemmälle radalle. Katso käytettävissä ovat EMIT-leimasimet kohdasta: Varustus

8 8 2B : (helppo!!) Hyvin helppo aloittelijoiden rata. On valittava alue, jossa on teitä, polkuja ja peltoa tms. selviä kiintopisteitä. Rastin sijainti kulku-uralla tai lähellä sitä ja koko rata pysäyttävien rajojen sisällä (jos se suinkin on mahdollista kartalla). Rankkaa maastoa vältetään. Rataa ei pidä laatia hakkuualueen poikki eikä tiheikköjen läpi. Rastiliput selvästi näkyviin. Ei saa sisältää eksymiseen johtavia rastivälejä tai vaikeita rasteja. Apuna voi käyttää karttaan merkittyä viitoitusta vaikean kohdan ohittamiseen. matka saa olla alle 2km. 4B : (helppo!) Rastit hieman edellisestä vaativampia, tarkoituksenaan tarjota nuorille ja aloittelijoille juoheampi siirtyminen hieman vaativampaan kartanlukuun ja maastoon. Ei saa sisältää eksymiseen johtavia rastivälejä tai vaikeita rasteja. Vinkki 2 ja 4B ratojen helppouden tarkistamiseksi: Rata on juuri niin vaikea kuin sen vaikein rastiväli on. 3A : (vaativa) Tavoitteena on yhdistää pitkän radan vaativia rasteja lyhyemmäksi radaksi, joka tarjoaa haastetta taitavalle suunnistajalle, mutta on rasittavuudeltaan kohtuullinen. Matka saa olla alle 3km. 4A : (vaativa) Tavoitteena on yhdistää pitkän radan vaativia rasteja lyhyemmäksi radaksi, joka sopisi kilpasuunnistajien harjoitukseksi, mutta rasittavuudeltaan kohtuullisemmaksi kilpailukaudella. 6A : (vaativa) Suunnistuksellisesti ja maastoltaan vaativa rata. Mikäli kartta sopii tarkoitukseen, voi rata olla joskus yli 6 km. Peimarin Rastit saavat joka kesä tunnustusta suunnistuksellisista, rytminvaihdoksia, reitinvalintaa ja vaativuutta sisältävistä radoista. Jatketaan samalla linjalla, käytetään kaverienkin ratamestarikokemus ja -taito hyödyksi!

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2014

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2014 1 Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2014 Vastuuhenkilö kokoaa ja opastaa ryhmän ajoissa tehtäviinsä seuraavien ohjeiden mukaan. Tämä ohje pyrkii muiden ohjeiden ja koulutuksen lisäksi määrittämään tietyn

Lisätiedot

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2015

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2015 1 Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2015 Tämä ohje pyrkii muiden ohjeiden ja koulutuksen lisäksi määrittämään tietyn minimilaatutason. Peimarin Rastit on laatutuote, jonka ylläpidossa järjestäjäryhmän

Lisätiedot

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2012

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2012 1 Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2012 Vastuuhenkilö kokoaa ja opastaa ryhmän ajoissa tehtäviinsä seuraavien ohjeiden mukaan. Tämä ohje pyrkii muiden ohjeiden ja koulutuksen lisäksi määrittämään tietyn

Lisätiedot

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2011

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2011 1 Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2011 Vastuuhenkilö kokoaa ja opastaa ryhmän ajoissa tehtäviinsä seuraavien ohjeiden mukaan. Tämä ohje pyrkii muiden ohjeiden ja koulutuksen lisäksi määrittämään tietyn

Lisätiedot

Tapahtuman järjestelyohjeet

Tapahtuman järjestelyohjeet Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava MUUTOSHISTORIA Päiväys Tekijä Muutokset 23.03.2007 Tuomas Fjällström Lisätty firmaliigan osallistujien kirjaaminen. Siirretty firmaliigan

Lisätiedot

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2016

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2016 ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2016 Näissä ohjeissa on Itärastien järjestelyjen keskeiset ohjeet. Tarkoitus on varmistaa, että ulkoiset puitteet säilyvät samanlaisina kaikilla Itärasteilla koko kauden

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET 30.4.2017 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin ( UUSI USB-lukija)

Lisätiedot

Nokirastit 2016 Järjestelyohje Tapahtumavastaava

Nokirastit 2016 Järjestelyohje Tapahtumavastaava Järjestelyohje Tapahtumavastaava 1. Ennen tapahtumaa Tutustu tapahtumapaikkaan ajoissa, ole tarvittaessa yhteydessä ratamestariin. Tapahtumapaikoille ja pysäköintiä varten on saatu luvat. Aamulehteen ja

Lisätiedot

Tapahtuman järjestelyohjeet

Tapahtuman järjestelyohjeet Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit MUUTOSHISTORIA Päiväys Tekijä Muutokset 19.03.2007 Tuomas Fjällström Dokumentin rakenne, päivitetty ohjeet kautta 2007 varten 23.03.2007 Tuomas

Lisätiedot

Tapahtuman järjestelyohjeet

Tapahtuman järjestelyohjeet Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava MUUTOSHISTORIA Päiväys Tekijä Muutokset 04.02.2011 Tuomas Fjällström Erityisradat: pitkä, yö. Myytyjen karttojen. laskeminen. 07.03.2011

Lisätiedot

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava MUUTOSHISTORIA Päiväys Tekijä Muutokset 20.03.2012 Tuomas Fjällström Pelastussuunnitelma. Malli ilmoituksesta Aamulehden Seurat-palstalle.

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava. Muutoshistoria. Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013.

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava. Muutoshistoria. Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013. Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava Muutoshistoria Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013 14.03.2014 Tuomas Fjällström Jari Toivonen Kiertävän materiaalin mukava kulkeva ensiapulaukun

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava (versio , klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava (versio , klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. AM-Yö, Hämeen Alue 12.9.2017 Kilpailuohjeet: Tämä kilpailuohje on alustava (versio 10.9.2017, klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tarkennukset aiempiin versioihin: Rastimääritteet

Lisätiedot

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit Muutoshistoria Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013 Tuomas Fjällström Ratasuunnitelmien pitää olla valmiit ja Kimmo Viertolan työstettävänä

Lisätiedot

OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE

OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE 2019 päivitetty 24.4.2019 ej 1. Yleistä Tämän ohjeen tarkoituksena on toimia kuntorastijärjestäjän muistilistana ja auttaa ensimmäistä kertaa järjestelyvastuussa olevia sujuvaan

Lisätiedot

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2014

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2014 ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2014 Näissä ohjeissa on Itärastien järjestelyjen keskeiset ohjeet. Tarkoitus on varmistaa, että ulkoiset puitteet säilyvät samanlaisina kaikilla Itärasteilla koko kauden

Lisätiedot

RANNIKKORASTIT RATAMESTARIN OHJE 2017

RANNIKKORASTIT RATAMESTARIN OHJE 2017 1 RANNIKKORASTIT RATAMESTARIN OHJE 2017 OHJEEN TARKOITUS Ratamestariohjeeseen on kerätty muistilistaksi periaatteita Rannikkorastien ratamestareille. Tavoitteena on varmistaa tasokkaat taitotason mukaiset

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Kevyt-olo rastit Iisalmi 08.06.2019 KILPAILUOHJEET Kilpailun joht. Martti Huusko Kilpailun/ratavalvoja: Hannu Kankkunen Tulospalvelun johtaja: Veijo Vainikainen Ratamestarit: Ritva Partanen, lasten radat

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa ALUSTAVA KILPAILUOHJE Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa 21.5.2018 Säännöt Partiolaisten kilpailussa noudatetaan Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen

Lisätiedot

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2018 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Jarmo Kerttula 044 533 0370 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, ) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä.

ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, ) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä. ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, 24.4.2017) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä.pdf LUE NÄMÄ OHJEET ENNEN KUNTORASTEJA! Tietokonelaukun sisältö,

Lisätiedot

Maanantairastit. Järjestäjän ohje

Maanantairastit. Järjestäjän ohje Maanantairastit Järjestäjän ohje Harrastesuunnistusjaosto 18.5.2015 1 Johdanto Raja-Karjala Suunnistajat ry:n tavoitteena on olla maakunnan paras ja houkuttelevin harrastesuunnistusseura. Se tuottaa laadukasta

Lisätiedot

Karhujahti III h & 3h Rogaining tapahtuma la Laitasaari

Karhujahti III h & 3h Rogaining tapahtuma la Laitasaari Karhujahti III 2017 2h & 3h Rogaining tapahtuma la 9.9.2017 Laitasaari Suunnistajat, vaeltajat, retkeilijät, polkujuoksijat, seikkailu-urheilijat, yritykset, kaveriporukat ja perheet tervetuloa mukaan

Lisätiedot

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN JA AVUSTAJIEN OHJEET 2018

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN JA AVUSTAJIEN OHJEET 2018 ITÄRASTIEN RATAMESTARIN JA AVUSTAJIEN OHJEET 2018 Näissä ohjeissa on Itärastien järjestelyjen keskeiset ohjeet. Tarkoitus on varmistaa, että ulkoiset puitteet säilyvät samanlaisina kaikilla Itärasteilla

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia

Lisätiedot

Orimattilan Iltarastit 2009 Tulospalvelun ohje 13.9.2009. Tulospalvelun ohje. Sivu 1/10. Rastivarsat ry

Orimattilan Iltarastit 2009 Tulospalvelun ohje 13.9.2009. Tulospalvelun ohje. Sivu 1/10. Rastivarsat ry Tulospalvelun ohje Sivu 1/10 1 Johdanto Tämän ohjeen tarkoitus on perehdyttää lukija toimimaan itsenäisesti iltarastien tulospalvelussa. Lue ohje etukäteen ja harjoittele toimintaa rauhassa ennen tapahtumaa.

Lisätiedot

OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE ej

OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE ej OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE 2017 24.4.2017 ej 1. YLEISTÄ Tämän ohjeen tarkoituksena on toimia kuntorastijärjestäjän muistilistana ja auttaa ensimmäistä kertaa järjestelyvastuussa olevia sujuvaan alkuun.

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup alustavat kilpailuohjeet

Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup alustavat kilpailuohjeet Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup 12.6.2018 alustavat kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. ORGANISAATIO Kilpailunjohtaja: Anu Pohjamo Valvoja: Antti Kanerva

Lisätiedot

Kettumetsän rastipäivät

Kettumetsän rastipäivät sivu: 1/ 9 Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Kettumetsän rastipäivät Ulvilassa 8-9.9.2012 Kultainen kompassi -cup finaali 38. Nuorten alueottelu Satakunta-Häme-Varsinais-Suomi KILPAILUOHJEET SÄÄNNÖT:

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2013 Lopulliset ohjeet kisapaikalla Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja:

Lisätiedot

Kaakon Suunnistuksen pitkän matkan ja viestin aluemestaruuskilpailut

Kaakon Suunnistuksen pitkän matkan ja viestin aluemestaruuskilpailut Kaakon Suunnistuksen pitkän matkan ja viestin aluemestaruuskilpailut 11-12.8.18 Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä, Kaakon Suunnistuksen ja näitä järjestäjien ohjeita. Toimihenkilöt

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2012 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jukka Suominen Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT Pikaohjeet

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT Pikaohjeet NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT 2019 16.3.2019 Pikaohjeet Varaa tapahtumapaikka ajoissa. Ilmoita verkkosivujemme ylläpitäjälle karttalinkki. Suunnittele radat. Rata-aineistot on toimitettava tulostukseen

Lisätiedot

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT KILPAILUNJOHTAJA: Jaakko Käyhkö 050 5325540

Lisätiedot

YKV suunnistusjaosto

YKV suunnistusjaosto YKV suunnistusjaosto Iltarastien järjestäjien koulutus 14.4.2015 Tämä ohje on tehty avuksi ja muistilistaksi iltarastien järjestäjiä varten. Ohjeen tarkoituksena on helpottaa järjestelyvuorossa olevien

Lisätiedot

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2019 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Juha-Matti Suominen Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220

Lisätiedot

Ohjeet iltarastijärjestäjille 2012

Ohjeet iltarastijärjestäjille 2012 Ohjeet iltarastijärjestäjille 2012 Rasti-jussit ry Iltarastien pitäjille kootut ohjeet 2012 Ohjeet löytyvät myös iltarastikärryssä olevasta kansiosta kirjallisena. 1 OHJEET RAJUN ILTARASTIEN JÄRJESTÄJILLE

Lisätiedot

Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016

Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016 Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Inarilaiset maastot ja kartat on huomioitu

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Nämä Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset löytyvät kilpailukeskuksen tulostaululta. Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä

Lisätiedot

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT 2018 1.3.2018 Osallistumismaksu on 21-vuotta täyttäneiltä 6, 15-20 vuotiaat sekä opiskelija- että varusmieskortilla -50 % ja alle 15-vuotiaat ilmaiseksi. Kausikortti 90. Sarjalippu

Lisätiedot

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta.

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta. Särkänniemi-suunnistus 19.5.2012 Kilpailuohjeet Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on Koovee ry. Säännöt Kilpailussa noudetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun johtaja:

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa. NASTAREIDEN JA PIIKKAREIDEN KÄYTTÖ ON KIELLETTY! RASTIMÄÄRITTEET VAIN IRTONAISINA, EI KARTASSA! 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 Alustavat Kilpailuohjeet 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366

Lisätiedot

Ohjeet iltarastijärjestäjille 2019

Ohjeet iltarastijärjestäjille 2019 Ohjeet iltarastijärjestäjille 2019 Rasti-jussit ry Iltarastien pitäjille kootut ohjeet 2019 Ohjeet löytyvät myös iltarastikärryssä olevasta kansiosta kirjallisena 1 OHJEET RAJUN ILTARASTIEN JÄRJESTÄJILLE

Lisätiedot

Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011

Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011 Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET 34. Rastijahti Pöytyällä 16.10.2011 ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän tässä kilpailuohjeessa antamia ohjeita. Kilpailun toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE

RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE 1/12 RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE 6.5.2018 1 LUO TIETOKONEELLE MOBIILIYHTEYS INTERNETIIN Jaa mobiiliyhteys omasta puhelimestasi tai Itärastit-puhelimesta (Hotspot). Jos käytät Itärastipuhelinta,

Lisätiedot

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE Manu ja Olli 23.4.2014 TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE YLEISTÄ Torstairastien ajanotto hoidetaan seuran kannettavalla tietokoneella ja MTR-laitteella. Koneita hallinnoi Manu Kuisma 0400-323 949, mauno.kuisma@pp.inet.fi

Lisätiedot

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. E-P:n pitkän matkan aluemestaruuskilpailut 9.8.2014 Teuvalla KILPAILUOHJEET TOIMIHENKILÖT Kilpailun johtaja: Pasi Nevala Ratamestarit: Jari Mahlamäki, Pasi Lyyluoma Kilpailunvalvoja Karl-Gustav Norrgrann,

Lisätiedot

OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE 2014 1.4.2014

OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE 2014 1.4.2014 OHJE KUNTORASTIJÄRJESTÄJILLE 2014 1.4.2014 1. YLEISTÄ Tämän ohjeen tarkoituksena on toimia kokeneen kuntorastijärjestäjän muistilistana ja auttaa ensimmäistä kertaa järjestelyvastuussa olevia sujuvaan

Lisätiedot

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT 19. 20.5.2018 KILPAILUOHJEET KILPAILUMATKAT: Lähtö 1: Lähtöpaikalle matkaa lauantaina 700 m ja sunnuntaina lähtö on kilpailukeskuksesta.

Lisätiedot

Itärastien järjestäjän ohjeet 2019

Itärastien järjestäjän ohjeet 2019 Itärastien järjestäjän ohjeet 2019 AJOISSA ENNEN TAPAHTUMAA Tarkista tapahtuman ennakkotiedot Itärasteista on toimitettu tiedot Rastilippu.fi-palveluun. https://www.rastilippu.fi/kuntorastit/kartta Samat

Lisätiedot

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2009 (JL 23.3.2009)

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2009 (JL 23.3.2009) ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2009 (JL 23.3.2009) Näissä ohjeissa on Itärastien järjestelyjen keskeiset ohjeet. Tarkoitus on varmistaa, että ulkoiset puitteet säilyvät samanlaisina kaikilla Itärasteilla

Lisätiedot

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit Muutoshistoria Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013 Tuomas Fjällström Ratasuunnitelmien pitää olla valmiit ja Kimmo Viertolan työstettävänä

Lisätiedot

B. Tarkennetut ohjeet. Tutustu huolella saamiisi karttoihin.

B. Tarkennetut ohjeet. Tutustu huolella saamiisi karttoihin. NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT 28.4.2011 A. Yleistä Valmistelut Aloita valmistelut ajoissa, vähintään 2-3 viikkoa ennen tapahtumaa, esimerkiksi lähtö- ja maalipaikkojen määrittämisellä. Vanhoja lähtöpaikkoja

Lisätiedot

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET Kilpailukeskus on Pekolan lavalla osoitteessa Aulangontie 681, Hattula 1. TAVOITE Varusmiehet ja asevelvollisuutta suorittavat

Lisätiedot

Alustavat KILPAILUOHJEET

Alustavat KILPAILUOHJEET 33. Rastijahti Pöytyällä 17.10.2010 Alustavat KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän tässä kilpailuohjeessa antamia ohjeita. Kilpailun toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT 2014 15.4.2014

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT 2014 15.4.2014 NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT 2014 15.4.2014 Muutokset viime vuoteen Kakkosen rata oltava valmiina jo edellisenä päivänä keskiviikkona klo 16:00, koska nuorisotoimikunta järjestää silloin oravapolkulaisille

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Huom! Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat, viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Kilpailuohjeet Kilpailussa

Lisätiedot

Suunnistuskausi 2013 Viimeksi päivitetty 18.09.2013

Suunnistuskausi 2013 Viimeksi päivitetty 18.09.2013 Suunnistuskausi 2013 Viimeksi päivitetty 18.09.2013 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin

Lisätiedot

XX VALOPÄÄRASTIT

XX VALOPÄÄRASTIT XX VALOPÄÄRASTIT 29.9.2017 Sarjat ja matkat Sarja Kartta Matka Rasteja Hajontatyyppi Hajontavariantit Huom! D16 1:7500 3,00 km 8 Ei 1 D18 1:7500 4,19 km 12 2n 2 D21 1:7500 5,21 km 14 2n 2 D35 1:7500 4,90

Lisätiedot

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE Manu ja Olli 11.4.2010 TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE YLEISTÄ Torstairastien ajanotto hoidetaan seuran kannettavalla tietokoneella ja MTR-laitteella. Koneita hallinnoi Manu Kuisma 0400-323 949, mauno.kuisma@pp.inet.fi

Lisätiedot

Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet

Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet 1. Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja järjestäjän laatimia erillisohjeita (kilpailuohje). 2. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja Jukka Katajisto

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 3 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 4 MTR

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailuohjeet Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailunjohto Kilpailunjohtaja Jouko Karppanen Lähdöt

Lisätiedot

Maanantairastit !!!! !!! Harrastesuunnistusjaosto 6.4.2014. Järjestäjän ohje

Maanantairastit !!!! !!! Harrastesuunnistusjaosto 6.4.2014. Järjestäjän ohje Maanantairastit Järjestäjän ohje Harrastesuunnistusjaosto 6.4.2014 "1 Sisällysluettelo Johdanto 3 Järjestelyorganisaatio 3 Järjestäjien tehtävät 4 Hinnasto ja maksutavat 8 Yhteystietoja 9 "2 Johdanto Raja-Karjala

Lisätiedot

Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4

Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4 Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4 Tukihenkilöt: Tarmo Hyttinen, p 040 521 5837, tarmo(at)rastie4.fi Ari Varis, p 040 833 8742, ari.varis(at)rastie4.fi Päivitetty: 18.3.18 eresults Lite Ohje Rasti

Lisätiedot

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009)

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1 OHJELMAN OMAT OHJEET Avaa tulospalveluohjelma kaksoisklikkaamalla EResultsLite.lnk kuviota. Lue ohjelman omat ohjeet valitsemalla Ohje-Avustus...

Lisätiedot

Lapin Susirastit. {tab=esittely}

Lapin Susirastit. {tab=esittely} Lapin Susirastit Viimeksi päivitetty 22.06.2014 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin yli

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014 KILPAILUOHJE Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas 23.-24. elokuuta 2014 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun johtaja Valvoja Ratamestariryhmän

Lisätiedot

Tampereen Iltarastit

Tampereen Iltarastit Radat ja niiden vaatimukset Miksi järjestämme Iltarasteja ja keitä ovat asiakkaamme? Yhä useammin eipihkaniska asiakkaita Halu tutustua hyvämaineiseen ja hyvin kansalliseen, terveeseen ja ympäristöarvoja

Lisätiedot

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo)

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) 1 Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015 Toimihenkilöt (Emit) KILPAILUOHJEET Kilpailun johtaja Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) Pääratamestari Mikko Kukkola Lasten

Lisätiedot

POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa

POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Esa Lehtinen 040 8641105 Ratamestarit: Keijo Korkiamäki aikuisten radat Tuija Katajamäki lasten radat

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset suunnistuskilpailut Piikkiön Suopohjassa

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset suunnistuskilpailut Piikkiön Suopohjassa KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset suunnistuskilpailut 28.4.2018 Piikkiön Suopohjassa 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT KILPAILUNJOHTAJA:

Lisätiedot

XIII Pohjantähtirastit

XIII Pohjantähtirastit XIII Pohjantähtirastit 14. 15.5.2016 Kilpailuohjeet Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Ratamestarit: Tulospalvelun johtaja: Kuulutus: Info: Kilpailu- ja ratavalvoja: Tuomarineuvosto: Vesa Halonen Timo

Lisätiedot

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009)

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009) NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009) A. Yleistä Valmistelut Aloita valmistelut ajoissa, vähintään 2-3 viikkoa ennen tapahtumaa, esimerkiksi lähtö- ja maalipaikkojen määrittämisellä. Vanhoja lähtöpaikkoja

Lisätiedot

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela 2.5.2016 2 Sisältö... 1 1. Laitteet ja ohjelmat... 3 2. Tulospalvelun yleisohjeet... 3 3. E-Result ohjeet...

Lisätiedot

KuUS-rastit on avoin kansallinen, kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu.

KuUS-rastit on avoin kansallinen, kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu. KuUS-rastit 2019 lauantaina 31.8.2019 klo 11 ja klo 14 KILPAILUOHJEET KuUS-rastit on avoin kansallinen, kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu. Kilpailun tulokset lasketaan molempien kilpailujen yhteenlaskettujen

Lisätiedot

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2009 (JL 30.7.2009)

ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2009 (JL 30.7.2009) ITÄRASTIEN RATAMESTARIN OHJEET 2009 (JL 30.7.2009) Näissä ohjeissa on Itärastien järjestelyjen keskeiset ohjeet. Tarkoitus on varmistaa, että ulkoiset puitteet säilyvät samanlaisina kaikilla Itärasteilla

Lisätiedot

Kilpailuohje. Rasti-Lukon Kevätkansalliset Rauma

Kilpailuohje. Rasti-Lukon Kevätkansalliset Rauma Kilpailuohje Rasti-Lukon Kevätkansalliset 9.4.2017 Rauma Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita Toimihenkilöt: Tuomarineuvosto: Puheenjohtaja: Timo Saarinen (Valkeakosken

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15 11.9.2013 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu 14.9.2013 klo 12.15 Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti on

Lisätiedot

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tulospalvelu. Muutoshistoria

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tulospalvelu. Muutoshistoria Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tulospalvelu Muutoshistoria Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013 Tuomas Fjällström Uusi tulospalvelusovellus käyttöön, joten kilpailijatiedot jaetaan järjestävien

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30 3.8.2014 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30 Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti

Lisätiedot

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kilpailuohjeet Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Tulospalvelun johtaja: Kilpailu- ja ratavalvoja: Tuomarineuvosto:

Lisätiedot

TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN KESKIMATKAN SUUNNISTUSKILPAILUN KILPAILUOHJEET

TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN KESKIMATKAN SUUNNISTUSKILPAILUN KILPAILUOHJEET TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN KESKIMATKAN SUUNNISTUSKILPAILUN 17.6.2010 KILPAILUOHJEET 1 PERUSTEET Tuusulan Voima-Veikot järjestää kansallisen keskimatkan suunnistuskilpailun Maailmancupin suunnistuskilpailun

Lisätiedot

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla 1 Tutustu ohjeisiin Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., ohjeet avautuvat

Lisätiedot

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu 1 Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Seinäjoen Ylistaron Untamalassa su 31.5.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Vappurastit 2018 Tiistaina klo 11

Kilpailuohjeet Vappurastit 2018 Tiistaina klo 11 27.4.2018 1(5) Kilpailuohjeet Vappurastit 2018 Tiistaina 1.5.2018 klo 11 Vappurastit 2018 on avoin, kansallinen keskimatkan suunnistuskilpailu. Kilpailukeskus Kilpailukeskus sijaitsee Toivalan kentällä

Lisätiedot

Tampereen Iltarastit Ratamestarityö

Tampereen Iltarastit Ratamestarityö Miksi järjestämme Iltarasteja ja keitä ovat asiakkaamme? Yhä useammin ei-pihkaniska -asiakkaita. Halu tutustua hyvämaineiseen ja hyvin kansalliseen, terveeseen ja ympäristöarvoja kunnioittavaan lajiin.

Lisätiedot

Valio Play -suunnistus Kyröskoskella KILPAILUOHJEET

Valio Play -suunnistus Kyröskoskella KILPAILUOHJEET Valio Play -suunnistus Kyröskoskella 19.8.2018 KILPAILUOHJEET Säännöt, ohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjien antamia ohjeita. Nämä ohjeet ovat alustavat. Viralliset ohjeet

Lisätiedot

Orimattilan Iltarastien järjestäjälle kaudella 2008

Orimattilan Iltarastien järjestäjälle kaudella 2008 OHJE 1 (9) Orimattilan Iltarastien järjestäjälle kaudella 2008 Tämä ohje on tehty avuksi ja muistilistaksi Orimattilan Iltarastien järjestäjiä varten. Ohjeen tarkoituksena on helpottaa järjestelyvuorossa

Lisätiedot

Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen

Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen Kuvat: Suunnistusliitto, Tampereen Pyrintö ja Raimo Laitinen SSL 2019 1 Maasto ja kartta: Hyväkulkuisuus ja ajantasaisuus SSL 2019 2 Maaston edellytykset

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 2 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 3 MTR

Lisätiedot

Avoin Hämeen AM-keskimatka ja HOK. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia lisäohjeita.

Avoin Hämeen AM-keskimatka ja HOK. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia lisäohjeita. Avoin Hämeen AM-keskimatka ja HOK Tiistaina 11.6.2019 Ylöjärvellä. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia lisäohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja Ratamestari Kari

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET (alustavat ) Satakunnan ja Varsinais-Suomen AM-pitkämatka

KILPAILUOHJEET (alustavat ) Satakunnan ja Varsinais-Suomen AM-pitkämatka KILPAILUOHJEET (alustavat 10.8.2018) Satakunnan ja Varsinais-Suomen AM-pitkämatka 11.8.2018 Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jyrki Lammila Tulospalvelu: Pertti Anttila

Lisätiedot

Kilpailuohjeet 40. Vappurastit Tuusulan Rusutjärvellä Avoin kansallinen kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu klo 10 ja klo 13.

Kilpailuohjeet 40. Vappurastit Tuusulan Rusutjärvellä Avoin kansallinen kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu klo 10 ja klo 13. 30.4.2017 1(4) Kilpailuohjeet 40. Vappurastit Tuusulan Rusutjärvellä 1.5.2017 Avoin kansallinen kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu klo 10 ja klo 13. Kilpailukeskus Kilpailukeskus sijaitsee Tuusulassa

Lisätiedot

Alustavat kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet Versio 20.7.2019 Muutoksia 17.7.: Täydennetty kohtia Rastiralli ja Palkintojen jako Muutoksia 20.7.: Lisätty Rastiralli RR:n mahdolliset lähtöajat 38. Peikkorastit Salossa Kiikalan Rekijoella 21.7.2019

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Etelä-Pohjanmaan AM-viestit. Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa

Kilpailuohjeet. Etelä-Pohjanmaan AM-viestit. Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa Kilpailuohjeet Etelä-Pohjanmaan AM-viestit Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa Kilpailussa noudatetaan SSL:n, Epsun ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailun johtaja: Esa Lehtinen puh. 0408641105

Lisätiedot