Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 17.9.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä"

Transkriptio

1 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 309 Kokousaika klo Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Valtuuston pidetyn kokouksen täytäntöönpano Työterveyspalveluiden tuottaminen Eron myöntäminen kunnallisista luottamustoimista ja luottamustoimen täyttämien jäljellä olevaksi toimikaudeksi Oosinselän-Martinpalon-Hangassuon tuulivoimapuiston osayleiskaava Turun Hallinto-oikeuden päätös valitusasiassa Yleiskaavan laatiminen Lemlahden tuulipuistoalueelle Lautakuntien ja kunnanhallituksen alaisten viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Pöytäkirjan nähtävänpito Puheenjohtaja Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Kunnanvirastossa klo Marja Vaitomaa Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

2 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 310 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Khall 195 Kuntalain 58 :n mukaan kunnanhallituksen kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kunnanhallituksen kokous on kutsuttu koolle lähettämällä kokouskutsu/esityslista kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanvaltuuston puheenjohtajille. Kunnanhallitus toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kunnanhallitus totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall 196 Kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjantarkastusvuorossa ovat Kimmo Perkola ja Emilia Syväsalmi. Kunnanhallitus valitsee kokouksen pöytäkirjantarkastajat. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kimmo Perkola ja Emilia Syväsalmi.

3 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 311 VALTUUSTON PIDETYN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Khall 197 Kuntalain 56 :n mukaan Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kunnanhallituksen on saatettavhallinto-oikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöönpanolla laillisia esteitä. Hallinto-oikeus ei saa ratkaista asiaa ennen kuin valitusaika päätöksestä on kulunut. Kuntalain 98 :n mukaan päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka oikaisuvaatimuksen käsittelevä viranomainen kieltää täytäntöönpanon. Valtuusto on kokouksessaan käsitellyt seuraavat asiat: 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan hyväksyminen 53 Kunnan taloudellinen tilanne Eron myöntäminen kunnallisista luottamustoimista ja luot tamustoimien täyttäminen jäljellä olevaksi toimikaudeksi 55 Anita Paavolan irtisanoutuminen perusturvajohtajan virasta Kunnanhallitus katsoo, että valtuuston tekemiä päätöksiä :t ei ole tehty virheellisessä järjestyksessä, eivätkä ne mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi tai ole muutoin lainvastaisia ja päättää panna ne täytäntöön.

4 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 312 TYÖTERVEYSPALVELUIDEN TUOTTAMINEN Khall 198 Kunnanvaltuuston päättänyt kokouksessaan kvalt 76 irtisanoa yhteistyösopimuksen Satakunnan työterveyspalvelut liikelaitoksen kanssa alkaen. Kunnanhallitus on tämän jälkeen kokouksessa khall 143 päättänyt käynnistää kahdenkeskiset neuvottelut Attendo Terveyspalvelut Oy:n kanssa työterveyspalveluiden tuottamisesta Luvian kunnalle ajanjaksona Saadun asiantuntijalausunnon mukaan sosiaali- ja terveyspalvelut kuuluvat hankintalain liitteen B palveluihin, joissa kynnysarvo on euroa. Lausunnossa todetaan, että Luvian työterveyspalveluiden hankinnan kohdalla voidaan käyttää edellä tarkoitettua B-palveluryhmää. Luvian kohdalla kynnysarvo ei ylity ja hankinta voidaan toteuttaa suorahankintana. Vuosittaiset kustannukset ovat olleet kunnassa bruttomääräisesti noin euroa. Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän, Eurajoen kunnan ja Attendo Terveyspalvelut Oy ovat hyväksyneet sopimuksen avoterveydenhuollon, suun terveydenhuollon, vuodeosaston ja työterveyshuollon palvelujen tuottamisesta Eurajoen terveysasemalla sopimuskautena Sopimuksessa todetaan, että mikäli Luvian kunta liittyy Eurajoen kuntaan, sopimus laajennetaan sellaisenaan koskemaan myös Luvian kuntaa. Luvian kunnan ja Attendo Terveyspalvelut Oy:n edustajat ovat käyneet työterveyspalveluiden tuottamisesta vuonna 2016 neuvottelun Luvialla Neuvottelussa Attendo Terveyspalvelut Oy on ilmoittanut valmiutensa tuottaa tarvittavat palvelut esitettynä ajanjaksona Luvialla. Kunnanhallitukselle toimitetaan taustamateriaalia päätöksenteon tueksi. Materiaali sisältää LIIKESALAISUUKSIA. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että Luvian kunta tekee ostopalvelusopimuksen Attendo Terveyspalvelut Oy:n kanssa työterveyspalveluiden tuottamisesta Luvian kunnalle ajanjaksolla Keskustelun kuluessa kunnanjohtaja teki muutetun päätösehdotuksen: asia palautetaan valmisteltavaksi ja pyydetään tarjoukset kolmelta työterveyspalvelujen tuottajalta. Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

5 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 313 ERON MYÖNTÄMINEN KUNNALLISISTA LUOTTAMUSTOIMISTA JA LUOTTAMUSTOIMIEN TÄYTTÄMINEN JÄLJELLÄ OLEVAKSI TOIMIKAUDEKSI Khall 199 Reijo Koivunen on pyytänyt eroa Luvian kunnan luottamustoimista henkilökohtaisten syiden takia. Kunnanvaltuusto on myöntänyt Koivuselle eron kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen ja Eurajoki-Luvia yhdistymishallituksen jäsenyydestä, kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtajuudesta sekä suhteellisten vaalien lautakunnan varajäsenyydestä kokouksessaan Koivunen on ollut yhteistyötoimikunnassa kunnanhallituksen varaedustaja, teknisessä lautakunnassa kunnanhallituksen edustaja, Käenpesän yksityistien kokouksissa kunnan edustaja, Luvian Jäähalli Oy:n yhtiökokouksissa kunnan edustaja sekä elinkeinotiimissä jäsenenä. Kuntalain 33 :n mukaan vaalikelpoinen kunnan luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on. Kuntalain 39 :n mukaan kesken toimikautta avoimeksi tulleeseen luottamustoimeen on valittava jäljellä olevaksi toimikaudeksi uusi luottamushenkilö. Kunnanhallitus päättää 1) myöntää Reijo Koivuselle eron Käenpesän yksityistien kokousten kunnan edustajuudesta, Luvian Jäähalli Oy:n yhtiökokousedustajuudesta sekä elinkeinotiimin jäsenyydestä 2) valita kunnanhallituksen varaedustajan yhteistyötoimikuntaan, kunnanhallituksen edustajan tekniseen lautakuntaan, Käenpesän yksityistien kokouksiin kunnan edustajan, Luvian Jäähalli Oy:n yhtiökokouksiin kunnan edustajan sekä elinkeinotiimiin jäsenen. Yhteistyötoimikunnan varaedustajaksi, kunnanhallituksen edustajaksi tekniseen lautakuntaan sekä elinkeinotiimin jäseneksi valittiin Esa Talasma. Luvian Jäähalli Oy:n yhtiökokousedustajaksi valittiin Mikko Marttila ja Käenpesäntien yksityistien kokouksiin kunnan edustajaksi valittiin Rauno Valovirta.

6 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 314 OOSINSELÄN-MARTINPALON-HANGASSUON TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA TURUN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS VALITUSASIASSA Khall 200 Luvian kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan Oosinselän-Martinpalon-Hangassuon tuulivoimapuiston osayleiskaavan. Kaava mahdollistaa 26 tuulivoimalan rakentamisen. Tuulivoimapuiston kaava-alue käsittää myös Porin kaupungin aluetta. Porin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt osayleiskaavan Porin kaupungin aluetta koskevalta osalta ja päätös on saanut lainvoiman. Kaava mahdollistaa viiden tuulivoimalan rakentamisen. Hannu Aro Luvialta ja 38 muuta muutoksenhakijaa ovat jättäneet valituskirjelmän Turun hallinto-oikeudelle ja esittäneet, että Luvian kunnanvaltuuston päätös tulee kumota. Hallinto-oikeus on päätöksellään hylännyt valituksen. Päätöksen mukaan osayleiskaavan kaavoitusmenettely ja vuorovaikutus on toteutunut maankäyttö- ja rakennuslain säännösten mukaisesti ja yleiskaavan laatiminen on perustunut riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin. Kaava täyttää sitä koskevat sisältövaatimukset ja edistää valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden saavuttamista. Yleiskaava ei myöskään aiheuta maanomistajille kohtuutonta haittaa. Kunnanvaltuuston päätös ei ole lainvastainen. Turun hallinto-oikeuden päätösratkaisuun voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa hallintooikeuden päätöksen antopäivästä lukien. Liitteenä hallinto-oikeuden päätös 15/0199/ Kunnanhallitus päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

7 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 315 YLEISKAAVAN LAATIMINEN LEMLAHDEN TUULIPUISTOALUEELLE Khall 55 Wpd Finland Oy Espoosta suunnittelee tuulipuistoa Luvian kunnan Lemlahden kylässä sijaitsevalle Kolinummi nimiselle alueelle. Suunnittelualue on kooltaan noin 210 ha. Alue ei ole yleis- eikä asemakaavaaluetta eikä sille ole myöskään osoitettu erityistä käyttötarkoitusta tai muuta kaavamerkintää. Tuulipuiston toteuttaminen edellyttää tuulivoimayleiskaavan laatimista alueelle. Tässä tarkoitettu tuulivoima-alue sen sijaan sisältyy laadittavana olevan Satakunnan vaihemaakuntakaavan 1. ehdotukseen. Suunnittelualue esitetään tämän pykälän liitteessä. Toisessa liitekartassa esitetään alueen yleispiirteinen sijainti. Wpd Finland Oy on esittänyt Luvian kunnalle päivätyllä kirjeellä yleiskaavoituksen laatimista Lemlahden tuulipuistoalueelle. Yhtiö esittää, että kaavoitushanke teetetään konsulttityönä, mistä syntyvistä ulkopuolisista kustannuksista vastaisi wpd Finland Oy. Yhtiö vastaisi myös kuulutus- ja muista suorista kuluista. Luvian ja Eurajoen kunnat vastaisivat kaavan laatimisen edellyttämistä hallinnollisista menettelyistä. Kunnille ehdotetaan, että molempien kuntien kunnanhallitukset valtuuttavat sopivimmaksi katsomansa henkilön tai henkilöt sopimaan menettelyn yksityiskohdista yhtiön kanssa. Hanke Lemlahden tuulipuisto muodostuu 8 tuulivoimalasta. Voimalat ovat yksikköteholtaan noin 2-3 MW. Voimalan tornin korkeus on m ja roottorin halkaisija m. Voimalan lakikorkeus (moottorin lapa mukaan lukien) olisi enimmillään noin 205 m. Tuulipuisto liitettäisiin valtakunnan verkkoon Fortum Sähkönsiirto Oy:n Luvian sähköasemalla. Sähköasema sijaitsee noin 6 km:n etäisyydellä tuulipuistoalueesta pohjoiseen. Liittyminen toteutetaan ensisijaisesti 20 kv:n maakaapelina. Hanke- ja kaava-alue Lemlahden tuulipuistoalue on esitetty liitekartassa sinisellä värirajauksella. Tuulipuistoalue sijoittuu yksityisille sekä Luvian kunnan omistamille maa-alueille, joihin wpd Finland Oy:llä on hallintaoikeus pitkäaikaisten vuokrasopimusten nojalla. Tuulipuistoalueelle sijoittuvat tuulivoimalat perustuksineen, niitä yhdistävät maakaapelit, tuulipuiston sähköasema sekä tuulivoimaloiden väliset yhdystiet. Kaava-alue ehdotetaan alustavasti rajattavan tuulipuistoalueen rajojen mukaisena kuitenkin niin, että kaava-aluetta voidaan myöhemmin tarkistaa. Osa kaava-alueesta tulisi esityksen mukaan sijaitsemaan Eura-

8 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 316 joen puolella, joka on liitekartassa merkitty punaisella värillä. Kaikki tuulipuiston rakenteet sijoittuvat kuitenkin Luvian kunnan puolelle. Luvian kunta omistaa suunnittelualueella tilan Kolipirtti RN:o 2:31, pintaala noin 50 ha. Kunnan kanssa on laadittu myös pitkäaikainen maanvuokrasopimus, joka on hyväksytty kunnanhallituksessa Hankkeen suunnittelutilanne Hankkeessa on vuodesta 2010 lähtien laadittu esiarvioita, joiden perusteella wpd Finland Oy päätti edetä YVA-tarveharkinnan päätöksen jälkeen kaavavaiheeseen. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tekemän päätöksen mukaisesti hankkeelta ei edellytetä YVA-menettelyä. Kaavamenettelyn käynnistävä osallistumis- ja arviointisuunnitelma laaditaan heti, kun Luvian ja Eurajoen kunnat ovat päättäneet kaavoituksen käynnistämisestä. Wpd Finland Oy on kilpailuttanut hankkeen kaavamenettelyä varten kolme kokenutta, valtakunnallista konsulttitoimistoa, joista kaavakonsultiksi esitetään Pöyry Finland Oy:tä. Toisena vaihtoehtona on FCG Suunnittelu- ja konsultointi Oy. wpd Finland Oy on valmis käyttämään kumpaakin konsulttitoimistoa. Lemlahden kaavoitusmenettely on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2013 aikana. Rakennuslupamenettely vietäisiin lävitse vuoden 2014 alkupuolella, jolloin tuulipuiston rakentaminen voisi käynnistyä vuoden 2014 kuluessa. Näin tuulipuisto voisi olla tuotantokäytössä vuoden 2015 aikana. Esityslistan liitteenä wpd Finland Oy:n kaavoitusesitys Kunnanhallitus päättää wpd Finland Oy:n esityksen johdosta seuraavaa: 1) hyväksytään esitys yleiskaavan laatimisesta karttaliitteessä esitetylle Lemlahden tuulipuistoalueelle 2) hyväksytään kaavakonsultiksi Pöyry Finland Oy 3) todetaan, että wpd Finland Oy vastaa kaavoituksen laadintakustannuksista, kuulutus- ja muista suorita kuluista sekä kaavoituksen hallinnollisesta käsittelystä aihetuvista kustannuksista kunnissa 4) valtuutetaan kunnanjohtaja sopimaan kaavoitusmenettelyn tarkemmista yksityiskohdista wpd Finland Oy:n kanssa

9 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Khall 154 Lemlahden tuulipuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelma on valmistunut ja päivätty ajankohdalle Kaavanlaadintaa koskeva aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu on pidetty Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa Porissa Neuvottelussa arvioitiin osayleiskaavalle asetettavia sisältövaatimuksia ja selvitettiin mitä vaikutuksia osayleiskaavan laadinnan yhteydessä tulee arvioida. Eurajoen kunnanhallitus on kokouksessaan hyväksynyt Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläpitoa varten. Samalla on päätetty suunnitelman kuulutuksesta. Tarkoitus on, että Luvian ja Eurajoen kunnat kuuluttavat vireilletulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolosta samanaikaisesti. Liitteenä päivätty Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan osallistumis- arviointisuunnitelma ja eräitä kaavaan liittyviä selvityksiä. Kunnanhallitus päättää Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan laadinnan osalta seuraavaa: 1) kuulutetaan Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan laadinnan vireille tulosta MRL 63 :n mukaisesti 2) hyväksytään liitteenä oleva osallistumis- arviointisuunnitelma ja asetetaan se julkisesti nähtäville niin, että arviot suunnitelman riittävyydestä tulee toimittaa Luvian kunnalle luonnosvaiheen nähtävilläoloajan loppuun mennessä Khall 12 Lemlahden tuulipuiston kaavahankkeen vireille tulosta ja osallistumisja arviointisuunnitelmasta on ilmoitettu päivätyllä kuulutuksella ja samalla asetettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma julkisesti nähtäville MRL 65 :n mukaisesti. Kuulutuksen mukaan mahdolliset arviot ja mielipiteet suunnitelman riittävyydestä tulee toimittaa Luvian kunnalle kaavan luonnosvaiheen nähtävilläoloajan loppuun mennessä (Luvian kunnan verkkosivut, ilmoitustaulu ja Satakunnan Kansa). Nähtäville asettamisen jälkeen on pidetty wpd Finland Oy:n järjestämä avoin yleisötilaisuus Luvian kunnanvirastolla Tutustumiskäynti kuntalaisille ja mökkiläisille Honkajoen tuulipuistoon on järjestetty ja työneuvottelu pidetty Varsinais-Suomen ELYkeskuksessa Porissa

10 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 318 Kaavan laatija on valmistellut luonnoksen (päiväys ) Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavaksi ja liittänyt luonnoksen oheen muut kaava-asiakirjat, suunnitelmat ja selvitykset. Osayleiskaavaluonnoksen mukaan tuulipuistoalueen pinta-ala on noin 4.7 km 2. Luvian puoleinen osayleiskaava-alue on kooltaan 3.5 km 2.. Alue on kaavaratkaisussa osoitettu kokonaisuudessaan maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (M-1). Aluevaraus sallii maa- ja metsätalouden harjoittamisen alueella sekä mahdollisten virkistyskäyttöä palvelevien rakenteiden rakentamisen alueelle. Kaavassa on osoitettu rakennuspaikat kahdeksalle tuulivoimalalle sekä niiden tarvitsemat huoltotiet ja sähkölinja ja muu alueella tarvittava infrastruktuuri erillisinä alueena maa- ja metsätalousvaltaisen alueen sisällä. Voimaloille osoitetut alueet on merkitty kaavaluonnoksessa tvmerkinnöillä. Voimaloiden kokonaiskorkeus saa olla maksimaalisesti 210 metriä edellyttäen, että voimalan kokonaiskorkeus merenpinnasta ei ylitä lentoesteluvassa asetettavia korkeusrajoituksia. Voimaloiden tarkka sijainti määritellään rakennusluvan yhteydessä. Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan aluevaraukset eivät ole ristiriidassa alueella voimassa olevan Satakunnan maakuntakaavan kanssa. Tuulipuisto on mukana Satakunnan vaihemaakuntakaava 1:ssä, kohde 19, Eurajoki-Luvia, Meiska. Osayleiskaava ohjaa Luvian puoleiselle Lemlahden alueelle suunnitellun tuulipuiston toteuttamista. Toteutuksesta vastaa wpd Finland Oy ja kaavan toteutumista seuraa ja ohjaa Luvian kunnan rakennustarkastaja. Kaavaluonnos ja muut valmistellut kaava-asiakirjat tämän pykälän liitteinä. Kunnanhallitus päättää Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan valmistelun osalta seuraavaa: 1) asetetaan kaavaluonnos ja tähän liittyvät kaava-asiakirjat julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n mukaisesti ja kuulutetaan tästä yhteisesti Eurajoen kunnan kanssa 2) pyydetään kaavaluonnoksesta tarvittavat viranomaislausunnot

11 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Khall 238 Lemlahden tuulipuiston osayleiskaava on ollut luonnoksena julkisesti nähtävillä ajanjakson Kaavaluonnoksesta antoivat viranomaislausuntonsa Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakuntaliitto, Satakunnan Museo, Puolustusvoimat/Pääesikunta ( Logistiikkaosasto) sekä Satakunnan pelastuslaitos, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Digita ja Elisa Oyj. Osallisten mielipiteitä kunnalle jätettiin kahdeksan, joista kahteen oli liitetty mukaan useamman henkilön allekirjoittama nimilista. Kaavan luonnosvaiheessa on järjestetty avoin yleisötilaisuus Luvian kunnanvirastolla Viranomaisyhteistyöneuvottelu pidettiin Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa Kaavanlaatijan antamat vastineet saatuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin ovat kaavaselostuksen liitteenä. Tuulipuiston osayleiskaavan laadintaprosessissa on luonnosvaiheen jälkeen kaavaehdotukseen, päiväys Luonnosvaiheessa esitettyjä havainnekuvia on tarkistettu ja Pinkjärveltä laadittu uusia kuvasovitteita wpd Finland Oy:n toimesta. Havainnekuvat on koottu erilliseksi maisemaselvitystä täydentäväksi kuvaliitteeksi. Lisäksi selvitystekstiin on lisätty yhteenvetolaatikot arvokohteisiin kohdistuvista vaikutuksista. Kaavaehdotuksen liiteaineistoon sisältyy myös wpd Finland Oy:n tekemä Melumallinnus Vestas V MW-voimalatyypeille. Lemlahden tuulivoimapuiston osayleiskaavaa voidaan käyttää tuulivoimaloiden rakennusluvan myöntämisperusteena MRL 77 a :n mukaisesti. Tuulivoimaloiden rakentaminen edellyttää maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) mukaista rakennuslupaa, jota hakee hankkeen toteuttaja Luvian kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta. Luvan myöntämisen ehtona on, että hankkeelle on saatu lentoestelupa Ilmailuhallitukselta ja Puolustusvoimien hyväksyntä. Osayleiskaavan laadinnasta on vastannut Pöyry Finland Oyj ajankohtaan saakka. Kaupunki- ja aluesuunnittelun toimiala siirtyi Pöyryltä tehdyssä yrityskaupassa Ramboll Finland Oy:lle, joka on jatkanut tästä eteenpäin Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan laadintaa. Kunnanvaltuustolle ja kunnanhallitukselle tullaan järjestämään erillinen informaatiotilaisuus kaavasta ennen kaavan hyväksymisvaihetta vuoden 2015 puolella. Kaavaehdotus ja kaavamateriaali tämän pykälän liiteaineistona.

12 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 320 Kunnanhallitus päättää Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan valmistelun johdosta seuraavaa: 1) hyväksytään kaavoittajan laatimat vastineet kaavaluonnoksen nähtävilläolon aikana jätettyihin viranomaislausuntoihin ja osallisten mielipiteisiin 2) asetetaan valmisteltu kaava ehdotuksena julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n mukaisesti ja kuulutetaan tästä yhteisesti Eurajoen kunnan kanssa 3) pyydetään kaavaehdotuksesta tarvittavat viranomaislausunnot Khall 135 Lemlahden tuulipuiston osayleiskaava on ollut ehdotuksena julkisesti nähtävillä välisen ajan. Tänä aikana järjestettiin ehdotuksen maankäyttöratkaisuista avoin yleisötilaisuus Luvian kunnanvirastolla. Kaavaehdotuksesta antoivat viranomaislausuntonsa Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakuntaliitto, Satakunnan Museo, Puolustusvoimat/Pääesikunta/Logistiikkaosasto, Länsi-Suomen Sotilasläänin Esikunta, Satakunnan Pelastuslaitos, Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi ja Digita. Osallisista muistutuksensa jättivät Pinkjärven puolesta/aarne Saari ja nimilista, Jarmo Savolainen, Marita Ketola, Kiinteistö Oy Paatnokka sekä Pertti ja Raimo Juhola (nimilista 89 nimeä), Kurkkarintie 36 loma-asuntojen omistajat ja käyttäjät (nimilista 105 nimeä), Kurkikarin kalastajatilan omistajat, Tytti ja Pasi Savolainen sekä Tero Strömberg sekä Jorma ja Liisa Latvajärvi. Kaavaehdotuksesta saadun palautteen johdosta on pidetty viranomaisneuvottelu Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa Palautteen ja viranomaisneuvottelun pohjalta on tehty vielä muutoksia kaavaehdotukseen ja päätetty asettaa tämän johdosta ehdotus uudelleen nähtäville keväällä Tehdyistä muutoksista merkittävin on suunnittelualueen laajennus Luvian kunnan puolelta kohti Lemlahdenkylää. Laajennuksen tarkoituksena on saada muodostettua puustoinen suojavyöhyke tuulivoimaloiden ja Lemlahden kylän väliin jäävälle alueelle.

13 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 321 Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan käsittelee ja hyväksyy oman alueensa osalta Eurajoen ja Luvian kunnat valtuustoissaan. Osayleiskaavan on tarkoitus valmistua loppukesästä Kaavaehdotus sekä kaavoittajan laatimat vastineet viranomaislausuntoihin ja osallisten muistutuksiin sisältyvät muun kaava-aineiston kanssa tämän pykälän liitemateriaaliin. Kunnanhallitus päättää Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan valmistelun johdosta seuraavaa: 1) hyväksytään kaavoittajan laatimat vastineet kaavaehdotuksen nähtävilläolon aikana jätettyihin viranomaislausuntoihin ja osallisten muistutuksiin 2) asetetaan valmisteltu kaava ehdotuksena uudelleen julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n mukaisesti ja kuulutetaan tästä yhteisesti Eurajoen kunnan kanssa 3) pyydetään kaavaehdotuksesta tarvittavat viranomaislausunnot Khall 201 Lemlahden tuulipuiston osayleiskaava on ollut ehdotuksena uudelleen nähtävillä ajanjaksona MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti. Ehdotuksesta 2 antoivat viranomaislausuntonsa Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakuntaliitto, Metsänomistajat MTK ja Metsäkeskus. Osallisista muistutuksensa jättivät Jari Turunen, Kiinteistö Oy Paatnokka (c/o Liisa Kotka), Erkki Veneranta, Harry Höckert, yhteismuistutuksena Pinkjärven Puolesta ryhmä, Paatnokan, Kurkkaarintien ja Marikarin asuntojen omistajat ja käyttäjät, Kurkkarintie 36 asuntojen omistajat ja käyttäjät ja lähialueen asukkaat (nimilista) sekä Peränkylän asukkaat. Osallisia yhteensä yli 500 henkeä. Kaavaehdotuksesta 1 saadun palautteen sekä käydyn ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelun pohjalta kaavaan päätettiin vielä tehdä muutoksia ja asettaa ehdotus uudelleen nähtäville keväällä Tehdyistä muutoksista merkittävin oli suunnittelualueen laajennus Luvian kunnan puolelta kohti Lemlahden kylää. Laajennuksen tarkoituksena oli saada muodostettua puustoinen suojavyöhyke tuulivoimaloiden ja Lemlahden kylän väliin jäävälle alueelle. Kaavamerkintöi-

14 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 322 hin ja määräyksiin otettiin mukaan uutena MY-varaus, joka osoittaa mukaan liitetyn laajennusalueen maa- ja metsätalousvaltaisena alueena, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Merkinnän määräyksiin sisällytettiin millaisia metsänhoidollisia toimenpiteitä alueella sallitaan. MYaluevarauksen eteläpuolelle muodostettiin suojapuustovaikutukseen liittyen luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä luo-3 alue, jolla tulee myös huomioida määräykseen sisällytetyt metsänhoitotoimenpiteitä koskevat rajoitukset. Osayleiskaava-alueella sijaitsee Satakunnan maakuntakaavassa osoitettu maa-ainesten ottoalue (EO). Osayleiskaavaehdotuksessa 1 alueen halki oli merkitty tieyhteys ja tien molemmin puolin suoja-alue. Osayleiskaavaehdotukseen 2 maa-ainesten ottoalue yhdistettiin kalliolouhinnassa hyödynnettävän alueen kahtia jakautumisen välttämiseksi. Lisäksi kaavaan merkittiin uusi ohjeellinen tieyhteys maa-aineksen ottoalueen pohjoispuolitse. Tuulivoimala-alueiden (tv) ja luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeiden alueiden (luo-, luo-1 ja luo-2) merkitsemistapaa ja laajuutta tarkistettiin päällekkäisten merkintöjen välttämiseksi. Tuulivoimaloiden sijoitussuunnitelma säilytettiin ennallaan. Lemlahden tuulipuiston kaava-asiakirjat on viimeistelty kunnan hyväksymiskäsittelyyn toimitettavaksi päiväyksellä Kaavanlaatija on tehnyt yhteenvedot viranomaisten antamista lausumista ja osallisten jättämistä muistutuksista sekä laatinut vastineet näihin. Saatu palaute vastineineen on liitetty mukaan kaavan asiakirjoihin. Kunnanhallitukselle on toimitettu edellisen kokouksen esityslistan yhteydessä Lemlahden tuulipuiston osayleiskaava, kaavaselostus ja vastineraportti päiväyksellä Kunnanhallitus päättää Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavan valmistelun johdosta seuraavaa: 1) merkitään tiedoksi kaavanlaatijan antamat vastineet viranomaislausuntoihin ja osallisten jättämiin muistutuksiin 2) palautetaan kaavaehdotus vielä uudelleen valmisteltavaksi, jossa kaavoittaja tutkii matalampien tuulivoimaloiden sijoittumisratkaisun alueelle ja merkitsevän melun madaltamismahdollisuudet Lemlahden arvokkaan kylän läheisyyden ja maisema-arvojen johdosta

15 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 323 1) 2) Keskustelun kuluessa Marja Vaitomaa (kesk) teki muutosehdotuksen Mikko Marttilan(sit) ja Kirsti Karisjoen (kok) kannattamana: kunnanhallitus ei puolla tuulipuistohanketta perustuen kaavan aloitustilanteesta kunnan muuttuneeseen tilanteeseen tulevan Eurajoen Luvia mahdollisen kuntaliitoksen johdosta. Lisäksi kuntalaisten ja kesäasukkaiden kuuleminen on tuottanut yli 500 kielteistä lausuntoa perustuen esimerkiksi arvokkaaseen Pinkjärven ja Lemlahden alueeseen, melu- ja äänihaittoihin sekä kulttuurimaisemaan. Kunnan tehtävänä on myös kuunnella asukkaitaan. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se ei hyväksy Lemlahden tuulipuiston osayleiskaavaa. Muutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kunnanjohtaja jätti asiasta eriävän mielipiteen kirjattavaksi pöytäkirjaan.

16 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 324 LAUTAKUNTIEN JA KUNNANHALLITUKSEN ALAISTEN VIRANHALTIJOIDEN PÖYTÄKIRJAT Khall 202 Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai 1 momentissa määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei saa kuitenkaan ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita. Lisäksi kunnanvaltuuston hyväksymän hallintosäännön 33 :n mukaan kunnanhallituksen alaisen viranomaisen on ilmoitettava kunnanhallitukselle tekemistään päätöksistä lukuun ottamatta seuraavia asioita tai asiaryhmiä, joista kunnanhallitus on päättänyt, ettei se käytä otto-oikeuttaan: lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätökset kunnanhallituksen johtosäännön 6 :n kohdat kunnanhallituksen johtosäännön 7 :n kohdat hallintosäännön 12 :n kohdat 1-8 Kunnanhallitukselle on toimitettu sivistyslautakunnan pöytäkirja sekä kunnanjohtaja päätökset

17 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 325 Kunnanhallitus päättää olla ottamatta lautakuntien ja kunnanjohtajan tekemiä päätöksiä käsiteltäväkseen.

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Olemme halukkaita tulemaan esittelemään tarkemmin hanketta se kä keskustelemaan hankkeesta kaavoitukseen liittyvissä asioissa.

Olemme halukkaita tulemaan esittelemään tarkemmin hanketta se kä keskustelemaan hankkeesta kaavoitukseen liittyvissä asioissa. Kunnanhallitus 138 07.11.2012 Kunnanvaltuusto 39 12.11.2012 Kunnanhallitus 9 21.01.2013 Kunnanhallitus 74 15.04.2013 Kunnanhallitus 156 04.11.2013 Kunnanhallitus 4 07.01.2014 Kunnanvaltuusto 4 13.01.2014

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 429 Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 264 265 266 267 268 269 270 271 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA IIN KUNTA ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus... 1 2 Suunnittelualue... 1 3 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 57. Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 61

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 57. Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 61 Kokousaika 4.11.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 56 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 57 Pöytäkirjantarkastajien valinta 58 Esityslistan hyväksyminen 59 Kunnan taloudellinen

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Hannu Heiskanen OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 205 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.6.2013 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19 Perusturvalautakunta 19 Kokousaika Torstai Kokouspaikka Kunnanvirasto klo 18.00 Käsiteltävät asiat 19 20 21 22 23 24 25 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA VÖYRIN KUNTA VÖYRIN KUNTA ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mustasaaressa 23.10.2012 Kaavoitusalue Asemakaava-alue sijaitsee Oravaisten

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440 Kaarinan kaupunki Auvaisten asemakaavan laajennus osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: 112/2013 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 249-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 12.5.2016 Nosto Consulting Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.10.2015 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Eurakoski 428 KIINTEISTÖT 6:40, 6:84 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 132-AK1302c NAKKILAN KUNTA SÄKKIMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.6.2013 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, G ä d d a n a l u e S e p ä n k y l ä s s ä S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 11.12.2015

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaunispään asemakaavan muutos VT 4:n ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.2009 Sisällysluettelo: 1. Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? 3 2. Suunnittelu- ja vaikutusalue 3 3.

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Östensön osayleiskaavan tarkistus. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 5994012014Y3

Östensön osayleiskaavan tarkistus. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 5994012014Y3 Östensön osayleiskaavan tarkistus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 5994012014Y3 2 Sisällysluettelo: 1. KAAVA-ALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT... 4 3. TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan kaavatyön tavoitteet

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKI Pieksän järvien rantaosayleiskaavan ja Muuruveden Karhonveden rantaosayleiskaavan muutos Rantaosayleiskaavamuutokset koskevat tiloja Haukiniemi 434-1- 129, Venhonranta 434-2-58, Pieksänranta

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Tekninen virasto Kaavoitus 19.05.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Kuva 1. Suunnittelualue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Uuden rakennus- ja maankäyttölain

Lisätiedot

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008 ASIALISTA 1/2008 Kunnanvaltuusto 21.01.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 21.01.2008 klo 18.00 Kokouspaikka Johtokeskus Käsiteltävät

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT YPÄJÄN KUNTA Kunnanvaltuusto ASIALUETTELO 2/2014 KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Nro Liite 7 6 Toimintavuoden 2013 tilinpäätös 8 8 Vuoden 2013

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 181 Kunnanhallitus 26.5.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 181 Kunnanhallitus 26.5.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 181 Kokousaika 26.5.2014 klo 17.00 Kokouspaikka KalaValtanen Oy, Pori Käsiteltävät asiat 114 115 116 117 118 119 120 121 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET HN-Consult Oy on yhdessä maanomistajan Strand Skogs Ab allekirjoittanut konsulttisopimuksen 17.9. 2012 missä HN-Consultille annetaan oikeus kaavoittaa alue. Maanomista on Vöyrin

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 18.2.2016 ASEMAKAAVA Asemakaava koskee Kankaanpään kaupungin 12. kaupunginosan (Jyllinmäki) tilaa Kangastus 214-406-1-819. 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIA KORTTELIN 29 (OSA), PAPPILANTIE (OSA), MYLLYTANHUA (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA ETELÄ-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016 16.11.2015, tark 25.1.2016 Kerhomajankadun kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(6) ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee tilalla 3:14 E18 -tien Lelun eritasoliittymän

Lisätiedot