PHZ.fi. Kaupunginosat-palvelun Joomla! hallinnoijan opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PHZ.fi. Kaupunginosat-palvelun Joomla! hallinnoijan opas"

Transkriptio

1 PHZ.fi Kaupunginosat-palvelun Joomla! hallinnoijan opas

2 Table of Contents 1 Johdanto Kaupunginosat-palvelun Joomla! Moduulit Kumppanit (mod_partners) Ohjeet logotiedostoille Kumppanit-moduulin asetukset Logojen lisääminen, poistaminen ja järjestäminen Kuvalliset Linkit (mod_articles_image_box) Kuvallisten linkkien asetukset Artikkelin korostusosio (mod_highlight) Artikkelin korostusosion asetukset Linkkilaatikot (mod_linkbox) Twitter (mod_twitter) Twitter asetukset Facebook_post (mod_facebook_post) Facebook asetukset Valikko (mod_menu) Valikko asetukset Thintopmenu fattopmenu articleblogfootermenu eventsfootermenu Karuselli (mod_carousel) Karuselli asetukset Logo (mod_logo) Sosiaalimedia-linkit (mod_socialmedialinks) Nosto moduuli (mod_pickup) Sivupohjat ja asemat Tapahtumasivupohja (helka_events) Blogisivu (helka_blogs) Etusivu (helka_new_fp) Joomla käyttö Uusien sivujen luonti Uuden sivun luonti vaiheittain Luo uusi valikkonimike haluttavaan valikkoon Valitse valikon nimikkeen tyyppi Valitse valikon sivupohjan tyyli Valitse valikon asetukset Toiseen sivuun viittaaminen Monikielisyys...25

3 MUUTOSHISTORIA Tekijät Päivämäärä Versio Julius Räihä, Mathias Keus Sampo Yrjänäinen

4 1 Johdanto Tämä ohje kertoo uusien Helka sivujen käytön uusien ominaisuuksien, kuten moduulien ja sivupohjien kannalta. Ohjeiden kanssa suositellaan käytettävän ohjekuvia, joita voi käyttää esimerkkinä tyylikkäiden sivujen rakentamisessa. 2 Kaupunginosat-palvelun Joomla! Moduulit Uusien helka sivujen mukana on tullut useita uusia moduuleita, joilla sivua voidaan muokata tarpeisiin sopivaksi. Nämä moduulit ovat usein pieniä tapoja esittää eri asioita, kuten korostaa tiettyä artikkelia tai näyttää sosiaalisen median päivityksiä. Moduulit luodaan Joomlan ylläpidossa moduulien hallinnassa painamalla lisää uusi moduuli. Moduulin tyyppi valitaan (esitellään alla) ja asetukset asetetaan. Apuna voidaan hyödyntää asetusten kuvauksia, jotka saadaan esiin viemällä hiiri tekstin päälle. Huomioitavia yleisiä asetuksia ovat muunmuassa asema ja valikon määrittäminen Asema Asema kertoo MISSÄ moduuli on. Valittaessa asema moduuli oletuksena näkyy jokaisella sivulla, missä kyseinen asema löytyy. Asemat vaihtelevat käytettävästä sivupohjasta joista ohjeet löytyvät osiosta 3.

5 Valikon määrittäminen Valikon määrittäminen määrittelee MILLÄ SIVUILLA kyseinen moduuli näkyy. Oletuksena valittaessa asema, moduuli näkyy jokaisella sivulla, missä kyseinen asema löytyy. Haluttaessa rajottaa tätä käytetään Valikon määrittämistä, missä moduulin voidaan määritellä olevan esimerkiksi vain valituilla tai kaikilla paitsi valituilla valikoilla. Valikon määrittäminen on tärkeätä sivuvaikutusten neutralisoimiseksi. 2.1 Kumppanit (mod_partners) Kumppanit-moduulin tarkoitus on listata eri yhteistyökumppaneiden logot vieritysten. Alla olevassa kuvassa on punaisella rengastettuna esimerkki kumppanit-moduulin tulostuksen ulkoasusta.

6 Logot listataan valkoiselle taustalle ja vaakatasoon keskitettynä. Mikäli logot eivät mahdu yhdelle riville, niin logot sijoitetaan tarvittavalle määrälle rivejä allekkain. Logojen järjestys määräytyy logotiedostojen nimen mukaan aakkosjärjestyksessä Ohjeet logotiedostoille Logo on pienoiskuva, joka esittää toimijan tunnuksen. Logot sijoitetaan valkoiselle taustalle, joten logotiedoston tulee sisältää logo valkoisella tai läpinäkyvällä taustalla. Logojen kokoa ei skaalata moduulin toimesta, joten logojen tulee olla suunnilleen samankokoisia. Hyvä yleinen sääntö pienen logon korkeudelle on noin sata pikseliä Kumppanit-moduulin asetukset Kumppanit-moduuli sisältää kaksi konfigurointiasetusta, katso kuva alla.

7 Logokansio (logo folder) on Mediatiedosojen hallinta komponentin kuvahakemiston alihakemisto, joka sisältää näytettävät logot. Mikäli tarkoituksesi on käyttäää kumppanit-moduulia vain yhdellä logojoukolla, voit huolettaa jättää tämän asetuksen oletusarvoonsa partners. Otsikko (title) on teksti, joka näytetään toimijoiden logojen yläpuolella vaakatasoon keskitettynä Logojen lisääminen, poistaminen ja järjestäminen Logoja lisätään ja poistetaan Joomlan oman Mediatiedostojen halinta komponentin avulla. Alla olevassa kuvassa näytetään, mistä löydät Mediatiedostojen hallinnan Joomlan ylläpitopaneelin aloitusnäkymässä. Ennen kun olet lisäämässä ensimmäistä logoa tulee sinun huolehtia, että kumppanit-moduulin asetuksissa määräämäsi alihakemisto logotiedostoille on olemassa Mediatiedostojen halinnassa (alla olevassa kuvassa punainen rengas). Mikäli hakemistoa ei löydy voit luoda sen sinisellä regastetusta kentästä.

8 Kun haluat lisätä uuden logon valitse ensin logohakemisto vasemman puolen Kansiot listauksesta (alla olevan kuvan sininen rengas). Tällöin näet oikealla puolella Tiedostot listauksessa jo kansion sisältämät tiedostot (kuvassa keltainen rengas). Uuden tiedoston voit lisätä vihreällä rengastetusta painikkeesta. Vanhan tiedoston voit poistaa punaisen renkaan sisällä olevasta punaisesta ruksista.

9 Logot järjestyvät lopullisessa ulkoasussa logotiedostojen nimen mukaisesssa aakkosjärjestyksessä. Mikäli on tarve järjestää toimijat esimerkiksi heidän sponsoriosuutensa suuruuden mukaan, niin voit nimetä saamasi logotiedostot ennen palvelimelle lähettämistä esimerkiksi a_helsinki.jpg, b_helka.jpg ja c_reittiopas.jpg. Tällöin toimijat näkyvät järjestyksessä: Helsingin kaupunki, Helka ja Reittiopas. Mikäli sinulle nyt syntyy tarve lisätä uusi toimija näin järjestetyn joukon tiettyyn väliin voit käyttää seuraavaa menettelyä. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa halutaan lisätä Helmet logo toimijoiden Helsingin kaupunki ja Helka väliin. Tämä onnistuu esimerkiksi antamalla Helmet logotiedostolle nimi aa_helmet.jpg.

10 2.2 Kuvalliset Linkit (mod_articles_image_box) Kuvalliset linkit ovat tapahtumasivupohjan ruudukkoon tarkoitettuja laatikoita. Laatikot sisältävät alleviivatun otsikon ja linkin nappulan näköisen näköisenä Kuvallisten linkkien asetukset

11 Kuvalliset linkit sisältävät perusasetuset, kuten aseman ja tilan lisäksi muutaman erikoisasetuksen. Nämä asetukset löytyvät moodulin hallinnassa näytön oikealla. Asetukset sisältävät muunmuassa laatikon sisällön (teksti, kuva ja linkki), sekä niiden muokkaamisen, kuten kuvan tummennuksen ja tekstien värit tekstin lukemisen helpottamiseksi. 2.3 Artikkelin korostusosio (mod_highlight) Artikkelin korostusosio on tapa tuoda esiin jokin artikkeli. Artikkeli voi olla esimerkiksi info tai muu erityisartikkeli Artikkelin korostusosion asetukset Artikkelin korostusosiolla on muutama asetus, jotka löytyvät moodulin hallinnasta. Asetuksena ovat artikkelin tunnus, tekstin väri ja taustakuva. Artikkelin tunnus on esitettävän artikkelin tunnus. Tämän tunnuksen löytää muunmuassa artikkelin hallinnasta ja artikkelin URL osoitteesta. Tunnukset yleensä koostuvat 4 numerosta. Tekstin väri kertoo käytetyn värin artikkelissa. Väri vaikuttaa kaikkeen tekstiin osassa.

12 Taustakuva on käytettävä taustakuva. Mikäli kuvaa ei ole, artikkelin ensimmäistä kuvaa käytetään. Kuva venytetään koko alueen mitalle, joten kuvan suhteen tulee olla laatikkoa mukaileva mahdollisimman tarkan kuvan saamiseksi. Kuvassa on hyvä myös ottaa huomioon tekstin näkyvyys. 2.3 Linkkilaatikot (mod_linkbox) Linkkilaatikot tapahtumasivulla käytettäväksi Tapahtumat ja Festivaalit napistä näytettävässä hiddenevents alueessa. Linkkilaatikon asetuksissa voi valita otsikon, linkin, jonne linkki osoittaa, sekä värit taustalle ja tekstille

13 2.4 Twitter (mod_twitter) Twitter moduuli esittää valitulta twitter käyttäjältä uusimipia tweettejä, sekä luo linkkejä kyseiseen käyttäjään. Moduuli vaatii toimiakseen kaikki parametrit, jotka ovat Access Token, Access Token Secret, Consumer Key, Consumer Key Secret, sekä Käyttäjän Twitter asetukset Vaadittavat Token ja Key arvot saadaan luomalla uusi twitter app osoitteessa Ohjeita ja vaiheita seuraten, tarvittavat avaimet saadaan suoraan sivulta. 2.5 Facebook_post (mod_facebook_post) Facebook post moduuli esittää valitulta käyttäjältä uusimmat päivitykset, sekä luo linkit kyseiseen käyttäjään ja mahdollistaa päivityksestä tykkäämisen.

14 2.5.1 Facebook asetukset Perusasetuksissa ovat tarvittavat Access Token ja Facebook tunnus. Access Tokenin voi generoida luomalla uusi facebook appi osoitteessa https://developers.facebook.com/. Ohjeita seuraten token on mahdollista saada Facebook developer menun tools > access token:n alta. Facebook tunnus on facebook käyttäjän tai ryhmän tunnus, jonka päivityksiä halutaan näyttää. Edistyineissä asetuksissa on mahdollista valita näkymä oletuksen (ks. Yllä vasemmalla) ja small (ks. Yllä oikealla) välillä. Moduuli tarjoaa myös mahdollisuuden piilottaa tai näyttää tykkää nappula moduulin oikeassa yläkulmassa. 2.6 Valikko (mod_menu) Valikko on joomlan alkuperäismoduuli, joka on artovan tarpeisiin muokattu, mahdollistaen uusien näkymien käytön. Valikko moduuli näyttää luodun valikon sivulla. Katso tarvittaessa Joomlan oppaat valikkojen luontia varten Valikko asetukset Valikko on rajoitettu horisontaalisen tilan mukaan. Käyttäjän vastuulla on valikoiden järkevä käyttö ja testaaminen. Valikon asetuksissa vain perusasetukset ovat mukautettu artovan tarpeissiin. Nämä asetukset ovat Valitse valikko, Vaihtoehtoinen näkymä, Taustaväri, Tekstin väri, Logo ja Logon leveys. Vaihtoehtoisessa näkymässä voidaan valita 4 eri valinnan väliltä. Nämä valinnat ovat thintopmenu, fattopmenu, eventsfootermenu ja articleblogfootermenu,

15 Thintopmenu Thintopmenu on kapea menu käytettäväksi etu-, artikkeli- ja blogisivulla. Menu ei sisällä logoa, eikä logon määrittely ei aiheuta muutosta menun ulkoasuun. Värivaihtoehdot ovat tosin käytettävissä fattopmenu Fattopmenu on tapahtumasivulle tarkoitettu menu. Menu sisältää menun, joka sijoitettaan valikon vasenpaan reunaan. Logon kokoa voi muokata logon leveys asetuksella articleblogfootermenu Articleblogfootermenu on valikko käytettäväksi etu-, artikkeli- ja blogisivulla sivun pohjassa. Valikko sisältää otsikon Ja logon, jotka ovat sijoitettu vasenpaan reunaan. Valikko asettaa valikot kahteen riviin oikealle puolelle eventsfootermenu Eventsfootermenu on articleblogfootermenusta kevyempi versio, joka on tarkoitettu käytettäväksi tapahtumasivun pohjalle. Valikko sisältää logon.

16 2.7 Karuselli (mod_carousel) Karuselli on artikkeleita pyörittävä moduuli, joka pyörittää yhden tai useamman kategorian artikkeleita. Karuselli on suunniteltu käytettäväksi etusivulla frontpage näkymällä ja tapahtumasivun articlegridissä Karuselli asetukset Karusellin määrittelyssä vaaditaan kategorian valinta. Kategoria voi olla yksi tai useampi kategoria, jonka artikkeleita karusellissa näytetään. Artikkeleiden määrä valitaan määrä kohdassa. Nostetut asetus suodattaa näytettäviä artikkeleita näyttäen vain nostetut tai nostamattomat artikkelit. Muita asetuksia ovat muunmuassa taustaväri, joka näytetään, kun kuvaa ei ole tai se on rikki, korkeus, joka määrittelee karusellin korkeuden, tekstin värin ja tummenuksen, jolla karusellin kuvan katsomista voidaan helpottaa. Karusellin näkymä vaihdetaan edistyneissä asetuksissa. Näkymäksi voidaan valita joko frontpage (ks. Yllä vasemmalla) tai oletus (ks. Yllä oikealla). 2.8 Logo (mod_logo) Logo on moduuli, joka helpottaa logon ja otsikon laittamista sivulle. Ensisijainen suunniteltu käyttötarkoitus on etu- ja blogisivulla abovemenuleft. Moduulin asetuksissa voidaan määritellä teksti ja logo, sekä niiden koot.

17 2.9 Sosiaalimedia-linkit (mod_socialmedialinks) Sosiaalimedia-linkit moduuli luo sosiaalmediaikoneilla varustettuja linkkejä. Linkkien ohjaamat sivut määritellään moduulin asetuksissa Nosto moduuli (mod_pickup) Nosto mooduulissa voidaan näyttää lista artikkeleita. Moduulin asetuksissa voidaan määritellä, mitä jokaisesta artikkelista näytetään. Parhaimman lopputuloksen saa, kun kuva ja ingressi eivät ole yhtäaikaa päällä samassa moduulissa.

18 3. Sivupohjat ja asemat 3.1 Tapahtumasivupohja (helka_events) Tapahtumasivupohja on tapahtumille suunnattu sivupohja. Se ei sisällä muotoilua joomlan komponenteille, vaan oon suunniteltu sisältämään vain moduuleja. Tapahtumasivupohjassa on 8 asemaa moduuleille: Hiddenevents Abovemenuleft Tapahtumasivun ruuddukko. Suunniteltu kuvallisia linkkilaatikoita ja karuselleja mielessä pitäen. Main Ruudukon yläpuolella oleva alue otsikkoa ja valikkoa varten Articlegrid Top alueen yläpuolella oleva alue, oikea puoli. Tarkoitettu valikon yläpuolelle Top Top alueen yläpuolella oleva alue, vasen puoli. Tarkoitettu valikon yläpuolelle Abovemenuright Tapahtumat ja Festivaalit linkista näkyviin tuleva alue. Suunniteltu linkkilaatikkomoduuleita varten Ruudukon alla oleva alue muunmuassa artikkelin korostuosiota varten Sharedspace Osa sivusta, joka on jaettu. Käytetään, kun halutaan moduuleja näyttää vierekkäin Footer Sivun loppuosa

19 3.2 Blogisivu (helka_blogs) Blogisivu on yleinen sivu artikkelien esittämistä ja näyttämistä varten. Blogisivupohjassa on määritelty 6 asemaa: Abovemenuleft Abovemenuright Päänäkymän sivupalkki, jossa eri moduuleja Main Ruudukon yläpuolella oleva alue otsikkoa ja valikkoa varten Sidebar Top alueen yläpuolella oleva alue, oikea puoli. Tarkoitettu valikon yläpuolelle Top Top alueen yläpuolella oleva alue, vasen puoli. Tarkoitettu valikon yläpuolelle Sivun komponentin alue Bottom Sivun loppuosa

20 3.3 Etusivu (helka_new_fp) Etusivun sivupohja. Sisältää 8 asemaa: Abovemenuleft Abovemenuright Päänäkymän oikea puoli, jossa moduulien leveys on täysi Rightbargrid Osio sivun komponenttia varten. Päänäkymän vasen puoli Rightbar Ruudukon yläpuolella oleva alue otsikkoa ja valikkoa varten Leftbar Top alueen yläpuolella oleva alue, oikea puoli. Tarkoitettu valikon yläpuolelle Top Top alueen yläpuolella oleva alue, vasen puoli. Tarkoitettu valikon yläpuolelle Päänäkymän oikea puoli, jossa tila on jaettu kahteen Sharedspace Osa sivusta, joka on jaettu. Käytetään, kun halutaan moduuleja näyttää vierekkäin Footer Sivun loppuosa

21 4 Joomla käyttö 4.1 Uusien sivujen luonti Joomla ja joomlan sivuston sivut ovat valikkoihin (menu) perustuvia. Halutessa täten luoda uusi sivu joomla sivustolle, uusi valikkonimike on tehtävä. Tämä valikkonimike määrittelee, missä sivu on, mikä komponentti sivussa on ( esimerkiksi kategorian listaus, yksittäinen artikkeli, tai hakutulokset ) ja miltä sivuston pohja näyttää. Valikon ollessa isossa roolissa joomlassa, täysin samaan sivuun viittaaminen toisesta valikosta vaatii sivun valikkonimikkeeseen viittaamisen Uuden sivun luonti vaiheittain Luo uusi valikkonimike haluttavaan valikkoon.

22 Valitse valikon nimikkeen tyyppi Valikon nimikkeen tyypin valinta määrittelee mitä sivussa halutaan näyttää. Uusissa artovan sivuissa on luotu muokattuja nimikkeen tyyppejä, jotka sisältävät normaaleja komponentin näkymien lisäksi muutamia parannuksia. Yksittäinen artikkeli Käytä tähän Artikkelit osion alta löytyvää Helka artikkeli näkymää. Tämä luo artikkelille facebook kommenttipalstan, sekä indikaattorit artikkelin suosiosta. Lista artikkeleita Käytä tähän Artikkelit osion alta löytyvää Helka blog näkymää. Näkymä on suunniteltu blogi sivupohjaa mielessä pitäen ja sisältää useita parannuksia, muunmuassa sosiaalisen median kannalta. Tapahtumasivu Käytä tähän Events osion alta (valintaikkunan alimmaisena) löytyvää Helka events näkymää. Tämä näkymä on tyhjä ja mahdollistaa sivun rakentamisen pelkillä moduuleilla. Etusivu Käytä tähän Artikkelit osion alta löytyvää Helka etusivu näkymää. Huomioithan, että uuden valikon nimikkeen tyypin luonti luo UUDEN sivun. Haluttaessa viitata jo valmiiseen sivuun, katso kohta

23 Valitse valikon sivupohjan tyyli Sivupohjan tyyli suositellaan valittavan valikon nimikkeen tyypin mukaan seuraavasti -Yksittäinen artikkeli Helka artikkeli näkymä Helka Blogs Template Lista artikkeleita Helka blog näkymä Helka Blogs Template Tapatumasivu Helka events näkymä Helka Events Template Etusivu Helka etusivu näkymä Helka Frontpage Template Valitse valikon asetukset Valikossa on useita asetuksia, jolla sivua voi muokata. Tarkempia ohjeita valikoiden asetuksista löytyy Joomlan ohjeistuksessa. Peruskäytön kannalta tarvittava asetus on kategorian valinta. Tämä asetus sanoo, mitä artikkeleita sivulla näytetään ja se tulee olla valittuna sopivaksi. Huomioitavaa on, että tapahtumasivulla ei näy artikkeleita, joten kategorian valinta ei vaikuta sivuun. Muissa asetuksissa haluttavia asetuksia ovat muunmuassa Artikkelin asetukset alta löytyvät asetukset, jonka tarkemmat kuvaukset löytyvät hiiren viedessä tekstien päälle.

24 4.1.2 Toiseen sivuun viittaaminen Sivuistoissa usein halutaan viittaa jo valmiiseen sivuun. Esimerkiksi Etusivu linkit on yksi tapaus, missä valmiiseen sivuun, Etusivuun, halutaan viittaa toisesta sivusta. Joomlan valikoiden ollessa sivun ankkureina, toiseen sivuun viittaaminen vaatii sivun valikkonimikkeeseen viittaamisen. Tämän voi toteuttaa valitsemalla valikon nimikkeen tyypiksi Valikkoon nimikkeen alias. Valikkoon nimikkeen tyypin jälkeen lisäasetukset ilmestyvät mistä tärkeimpänä on oikealla oleva valikko. Valikosta valitaan valikon nimike, eli sivu, johon luotava valikon nimike halutaan linkata. Huomioitavaa on myös Alias asetus, jota voi tarvittaessa hyödyntää.

25 4.1.3 Monikielisyys Halutessa luoda monikielisiä sivuja, on suositeltavaa linkittää samat eri kieliset sivut. Valittua valikon nimikkeelle kielen ja kaikille haluttaville kielille omat valikon nimikkeet luotua, Valikkonimikkeiden yhteydet alta löytyy mahdollisuus linkittää luodut menut. Linkitys tapahtuu valitsemalla jokaiselle kielelle haluttava vastakohta.

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan

Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan Wordpress- ohje nettisivujen laadintaan Leo Suomela 2 / 13 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Aloitusnäkymä... 3 3 Ohjausnäkymä... 4 4 Sivujen lisäys... 6 5 Etusivun määritys... 9 6 Teeman muokkaus... 13 3 / 13

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI

KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI Kun olet luonut itsellesi kotisivut, voit aloittaa ulkoasun yksityiskohtaisemman räätälöimisen. Kotisivukone tarjoaa helppokäyttöisen ulkoasueditorin, jonka avulla saat sivujen

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Sisällysluettelo Kirjautuminen ja ylläpito...3 Kirjautuminen sivustolle...3 Ylläpitovalikko...3 Artikkeleiden muokkaaminen...4 Artikkelin asetukset...4

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3 Web-editori 2 Optima Web-editori -ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Web-editorista... 3 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3 2 Pikatoimintopainikkeet... 3 2.1 Tallenna... 3 2.2 Peru / Tee uudelleen...

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

SeaMonkey pikaopas - 1

SeaMonkey pikaopas - 1 SeaMonkey pikaopas SeaMonkey on ilmainen ja yksinkertainen www-sivujen teko-ohjelma. Sillä on kätevää koostaa yksinkertaisia sivuja ilman, että täytyy tietää jotain HTML-koodista. Tämä opas esittelee sivuston

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Monikielinen verkkokauppa

Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielisen verkkokaupan luomisessa pitää Multiple Languages lisämoduuli olla aktivoituna. Klikkaa valikosta Features -> Apps Management -> näkyviin

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Viestintäpalvelut 9.6.2015 1 Sivupohjan tekeminen Ennen kuin alat tekemään hankkeen sivuja, tilaa Viestintäpalveluilta hankesivupohja ja ilmoita

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

FrontPage 2000 - Näkymät

FrontPage 2000 - Näkymät FrontPage 2000 - Näkymät FrontPagessa on kuusi erilaista näkymää sivustoon. Sivunäkymä Tässä näkymässä luodaan sivut eli näkymä vastaa paljolti Wordin tekstinkäsittelyohjelman näkymää. Tässä on myös muokattava

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy näkymä aikaisemmin tehdyistä ilmoituksistaan (kuva 1). Kuva 1. Käyttäjän kirjautumisen jälkeen aloitusnäkymässä näytetään

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT MOBISITE-TYÖKALU MobiSite on työkalu matkapuhelimeen soveltuvan mobiilisivuston rakentamiseen. AIMO-järjestelmän jatkuvasti päivittyvä päätelaitetunnistus tunnistaa useimmat puhelinmallit ja mukauttaa

Lisätiedot

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Sivu 1 21.8.2014 Uusi maaseutu.fi Voit tuottaa sisältöä monella eri tavalla Esittele hankkeesi Kirjoita vieraskynäartikkeli Ehdota uutista

Lisätiedot

Taulukot. 2002 Päivi Vartiainen 1

Taulukot. 2002 Päivi Vartiainen 1 Taulukot Taulukon lisääminen FrontPagessa tapahtuu samalla tavoin kuin Word tekstinkäsittelyohjelmassakin. Valitse vakiotyökaluriviltä Lisää taulukko painike. Kun olet napsauttanut painikkeen alas voit

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Huoltajan toiminnot Helmi-asiakastuki lisäsi tämän elokuu 13, 2012 12:28 1 Yleistä tietoa helmestä 2 Etusivu 2.1 Yhteenveto 2.2 Lukujärjestys / Kotitehtävät / Merkinnät 2.3

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko. KSAO Liiketalous 1

Tekstinkäsittelyn jatko. KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Tyylien käyttö on keskeinen osa tehokasta tekstinkäsittelyä. Merkki- ja kappalemuotoilujen tallentaminen valmiiksi tyyleiksi nopeuttavat tekstinkäsittelyä; tekstin kirjoittamista ja

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Luo mediaopas Tarinatallentimella

Luo mediaopas Tarinatallentimella Luo mediaopas Tarinatallentimella 2015 Tarinatallennin Tarinatallentimella voi helposti luoda mediaoppaita käytettäväksi älypuhelimilla. Sen avulla rakennat erilaisia kokonaisuuksia helposti ja hallitset

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET Jos haluat itsellesi tai jollekin ryhmälle uuden kurssipohjan, ota yhteyttä Virpi Järvenreunaan, Leena Kankaanpäähän, Mervi Lehtoseen, Konsta Ojaseen, Jarno

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS Standard Taloushallinto Käyttöopas page 1/6 Table of Contents PERUSIKKUNA... 3 HENKILÖKOHTAINEN TYÖPÖYTÄ... 4 ASETUKSET PERUSKÄYTTÖÄ VARTEN... 5 Yritystiedot... 5 Henkilöt

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuka voi tehdä kumppanuusmarkkinointia Kumppanuusmarkkinointia (affiliate marketing) voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys. Jotta voit ryhtyä

Lisätiedot

Webforum. Version 15.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-09-21

Webforum. Version 15.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-09-21 Webforum Version 15.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-09-21 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Alustan otsikointi... 5 Alustan otsikoinnin uusi ryhmittely käyttäjän kuvalla... 5 Aloita

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Learning2 (https://learning2.uta.fi) Uudet työkalut ja ominaisuudet

Learning2 (https://learning2.uta.fi) Uudet työkalut ja ominaisuudet Learning2 (https://learning2.uta.fi) Uudet työkalut ja ominaisuudet Opettaja voi valita kahdesta teemasta: (Asetukset muokkaa asetuksia pakota teema): Oletusteema: (utathemedefault) Vaihtoehtoinen teema

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Kyläsivujen InfoWeb-ohje

Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kirjoita internet-selaimesi osoitekenttään kyläsivujen hallintaosoite; www.yla -savo.fi/admin Saavut seuraavalle sivulle, johon kirjoitat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi: Paina

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Discendum Oy

Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Discendum Oy Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Kyvyt.fi:n pohjalla nyt Mahara 1.4 Kyvyt.fi:n käyttöliittymä noudata pääosin Maharan navigointimallia Maharan uudistusten lisäksi Discendum tuo paljon uusia ominaisuuksia

Lisätiedot

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1 1/7 Sisällysluettelo: YLEISOHJEET 1 HALLINTA 1 Hallinnan etusivu 2 Uutiset 3 Luo uusi uutinen 3 Luo uusi uutiskuva 4 Muokkaa vanhoja uutisia 4 Kuvagalleriat 4 Kalenteri 5 Joukkue 5 Pelaajat 5 Ottelut 6

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne Kotisivuohjeet Tässä ohjeessa käydään läpi kotisivujen tekemisen perusteet keskittyen html-koodiin ja sen ominaisuuksiin. Sivupohjissa ulkoasu ja rakenne on pääasiassa jaettu erilliseen css-tyylitiedostoon,

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot