Quality Control System 4.0. Jokainen päivä voi olla laadukkaan tuotannon paras päivä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Quality Control System 4.0. Jokainen päivä voi olla laadukkaan tuotannon paras päivä"

Transkriptio

1 Quality Control System 4.0 Jokainen päivä voi olla laadukkaan tuotannon paras päivä

2 Laadunohjausjärjestelmä (Quality Control System, QCS) on paperi-, kartonki tai yleisesti ottaen rainatuotteiden valmistajan keskeinen ohjausjärjestelmä. Honeywell QCS 4.0 edustaa merkittävää laadunvalvonta- ja ohjausteknologian kehitysaskelta kaikenlaisissa sellu-, paperi- ja rainatuotteiden valmistuksessa. Honeywell QCS 4.0:n avulla paikallisen laadunohjausjärjestelmän kaikki tiedot voidaan siirtää Honeywell Sentience -pilveen. Erilaisiin prosessi- ja laatutietoihin kohdistuvien analyysi- ja raportointitoimintojen ansiosta tällä ratkaisulla voidaan parantaa järjestelmän luotettavuutta, tarkkuutta, valvonnan suorituskykyä sekä yleisesti tuotteen laatua. Honeywell QCS 4.0:n ansiosta jokainen päivä voi olla laadukkaan tuotannon paras päivä.

3 Miten tuottava paperitehtaasi on? Paperinvalmistajilla on jatkuva haaste pitää tuotantoresurssit huippukunnossa. Kaikilla valmistajilla on kasvava huoli teknologian vanhentumisesta. Toiset ovat huolissaan olemassa olevien valvontajärjestelmien uusintakustannuksista, kun taas toisilla on vaikeuksia löytää ammattitaitoista työvoimaa, joka saa tuotantolaitoksen toimimaan mahdollisimman tehokkaasti. Ratkaisu tulee uusista älykkäistä palveluista, jotka hyödyntävät olemassa olevia resursseja ja tarjoavat vaiheittaisia päivityksiä ja joita tukee sijoitusten nopea tuotto sekä parantunut tuottavuus ja läpimenoaika. Suorituskykymittareilla on elintärkeä rooli valvontajärjestelmien käyttöönoton, teknologiapäivitysten ja palvelu-/tukiratkaisujen arvioinnissa. Integroidun valmistuksen etuja ovat eri tuotantolaitosten kattava standardointi, koneiden suorituskyvyn vertailu, laatutavoitteiden saavuttaminen, tappioiden minimointi ja toimintakulujen pienentäminen.

4 Honeywell on tarvitsemasi kumppani Johtavana teknologian toimittajana Honeywell on tietoinen siitä, että paperin, pehmopaperin, kartongin ja muiden rainatuotteiden valmistajat tarvitsevat prosessien optimointiratkaisun, joka varmistaa erinomaisen suorituskyvyn sekä pienentää työmäärää ja kustannuksia. Honeywellillä on yli 50 vuoden kokemus mittausratkaisuista ja valmistusprosessien hallinnasta sekä sadoittain patentteja, joten on selvää, että asiakkaat saavat lisäarvoa sen laadunohjausjärjestelmillä. Honeywell QCS 4.0, joka hyödyntää uusimpia digitointi- ja Teollisuus 4.0 -teknologioita, laajentaa ja parantaa suosittuja QCS-ratkaisujamme. Tämän ratkaisun ytimessä on Honeywell Sentience IoT -alusta, joka tarjoaa varmatoimiset ja turvalliset big data -ominaisuudet kaikille siihen integroiduille ratkaisuille. QCS 4.0 on osa innovatiivista Honeywell Connected Plant -kokonaisuutta, joka muuttaa yrityksiä innovoinnin, kokemuksen ja teknologian keinoin. Tämän integroidun toiminnan pääpilarit ovat prosessi, resurssit ja ihmiset. Connected Plant -järjestelmä nostaa optimaalisen suorituskyvyn aivan uudelle tasolle ja integroi yrityksen kaikki edistykselliset ohjelmistoratkaisut.

5 Laadunvalvontajärjestelmän tehostaminen Honeywell QCS 4.0 tuottaa datasta oivalluksia, jotka auttavat parantamaan prosessin laatua ja lisäämään tuotantoa. Tämä pilvipohjainen ratkaisu tehostaa laadunvalvontaa, sillä tukikustannukset ovat 75 prosenttia pienemmät kuin perinteisissä ratkaisuissa. Manuaalisissa järjestelmissä tietoja kerätään, analysoidaan ja määritetään käsin, kun taas QCS 4.0 on suoraan yhteydessä paperikoneeseen, skannereihin ja muihin paperin valmistuksessa tarvittaviin keskeisiin resursseihin. Tiedot siirretään turvalliseen Honeywell-pilveen, jossa ne analysoidaan suorituskykyparametrien pohjalta. Pilvipohjainen analytiikka tuottaa arvokasta tietoa reaaliajassa, ja paperitehtaan prosessien omistajat näkevät ne laadunvalvontajärjestelmän intuitiivisissa koontinäytöissä. Kaikki irti paperikoneen ohjauksesta: Machine Direction (MD)- ja Cross Direction (CD) -ohjaukset ovat kriittisiä tehokkaassa tuotannossa. Niillä on myös keskeinen vaikutus tuotteen laatuun. QCS 4.0 -koontinäytöistä tehtaan työntekijät näkevät nopeasti tuotannon tilan olivatpa he sitten toimistossa tai sen ulkopuolella. Järjestelmän analytiikkatoiminnot tarkkailevat jatkuvasti prosesseja ja ongelman havaittuaan hälyttävät siitä. Lisäksi Honeywellin asiantuntijat voivat näiden tietojen avulla auttaa asiakkaita parantamaan laatua sekä välttämään hylkyä ja laatuluokituksen laskua Honeywellin uusimmassa QCS 4.0 -ratkaisussa on huomioitu seuraavat asiat: mittauksien pitkäaikainen toiminta, toistettavuus, staattinen tarkkuus ja dynaaminen korrelointi prosessin MD- ja CD-suuntien suorituskyvyn vaihtelu laatutietokatkot ja erikoistuotanto paperilajimuutokset ja koneen nopeussiirtymät Kone- ja tehdasyksiköin tietojen näyttö ja suorituskyvyn vertailu. Sellu-, paperi- ja levyprosessit voivat heikentyä satunnaisten ja ympäristöongelmien vuoksi. Myös muutokset raaka-aineen ominaisuuksissa, säässä, laitteisto-olosuhteissa ja operaattorin mieltymyksissä/ taidoissa voivat tuottaa prosessiin vaihtelua. Honeywellin edistyksellinen QCS-ratkaisu helpottaa erilaisten laatu- ja suorituskykyparametrien analysointia sekä keskeisten suorituskykymittarien määritystä ja mittausta. Tuotantolaitoksen/tehtaan työntekijät ja muu valtuutettu henkilökunta voivat missä ja milloin tahansa tarkastella järjestelmän kuntoja suorituskykytietoja käyttämällä mitä tahansa selaintuella varustettua älylaitetta. Paperitehtaat ja muut rainatuotteiden valmistajat voivat hyödyntää seuraavanlaisia QCS 4.0:n ominaisuuksia: porautuvat koontinäytöt ja suorituskykymittarien tarkkailu prosessin/ketjun suorituskyvyn kohdistus syy seuraus-analyysi raportit ja ilmoitukset ehtopohjaiset hälytykset energian ominaiskulutus.

6 Seisokin aiheuttavien ongelmien havaitseminen: Paperiteollisuudessa odottamattomien seisokkien syynä on yleensä sähkömekaaninen tai asennusongelma. Operaattorien ja ylläpitohenkilökunnan tehtävänä on ennakoida näitä ja muita ongelmia, priorisoida laadunvalvontajärjestelmän ylläpitotehtäviä ja ratkaista ongelmat nopeasti. Honeywellin pilvipohjaisen laadunvalvontajärjestelmän ansiosta huoltoteknikot ja tuotantolaitoksen tukiasiantuntijat voivat hyödyntää luotettavaa skanneri-/mittaustason logiikkaa ja vianmääritystä vastata automaattisesti lähetettyihin huoltoilmoituksiin suunnitella huoltotoimia komponenteille, jotka niitä todella tarvitsevat ottaa käyttöön resurssien hallintastrategioita, joilla luotettavuus voidaan taata jatkossakin pienentää laadunvalvontajärjestelmän ylläpitoon ja tukeen liittyviä käyttökuluja. Valvontastrategioiden muuttaminen tuottavuuden maksimoimiseksi: Tehtaan valvontastrategiat ovat aivan liian usein turhan konservatiivisia, jolloin laitteistojen käyttö tapahtuu tuottavuuden kustannuksella. Operaattorit voivat yksinkertaistaa prosessia tai poistaa ohjaukset kokonaan käytöstä mikä laskee tuottavuutta. Tarvitaan ratkaisu, joka jatkuvasti arvioi prosessin suorituskykyä, tunnistaa parannusmahdollisuudet ja varmistaa ohjausten korkean käyttöasteen ja tuotannon maksimaalisen suorituskyvyn. QCS 4.0:n ansiosta jokainen päivä voi olla laadukkaan tuotannon paras päivä. Tällä ratkaisulla voit kohdistaa huomiosi alhaiseen automaatioasteeseen, heikkoon suorituskykyyn ja prosessin vaihteluun vertailla paperikoneen suorituskykyä muihin vastaaviin koneisiin reagoida suorituskykypoikkeamia koskeviin ilmoituksiin ylläpitää yleistä suorituskykyä huolimatta prosessin muutoksista ja häiriöistä parantaa koneiden kokonaistehokkuutta pienentää energian ominaiskulutusta

7 Integroidun ratkaisun edut Pilvipohjaisen laadunvalvontajärjestelmän avulla rainatuotteiden valmistajat voivat saavuttaa keskeiset tuotantoprosessiin liittyvät tavoitteet eli optimoida tuotteen laadun ja kasvattaa taloudellista tulosta. Sellu-, paperi- ja rainatuotteiden valmistajat, jotka ottavat käyttöön Honeywell QCS 4.0:n, voivat standardoida yrityksen kaikkien tuotantolinjojen ja -yksiköiden toiminnot. Ne voivat hyödyntää proaktiivisia ennakkovaroituksia sekä näin välttää laatuun tai tuotantoon vaikuttavat ongelmat. Lisäksi ne voivat parantaa käyttövarmuutta hyödyntämällä järjestelmän suorituskyvyn hallinnassa koontinäyttöjä ja visuaalista analytiikkaa. QCS 4.0 -ratkaisun ansiosta tehtaat voivat nostaa tuotantokapasiteettia optimoimalla valvontaa ja samalla pienentää energiankulutusta ja raaka-ainekustannuksia sekä minimoida varaosakulut. He voivat ylläpitää laadunvalvontajärjestelmän käytettävyyttä +99,95 prosentin tasolla ratkaista ongelmia jopa 70 prosenttia nopeammin kuin aiemmin vähentää MD- ja CD-vaihtelua vähintään 40 prosenttia vähentää paperin katkeamisia vähintään 5 prosenttia pienentää laatuluokituksen heikennyksiä vähintään 10 prosenttia

8 Miksi Honeywell? Merkittävänä teollisuuden teknologiatoimittajana Honeywell toimittaa alan parhaita valvontajärjestelmiä prosessiteollisuuden yrityksille eri puolilla maailmaa. Honeywell integroi laajoja projektien toteutusmenetelmiä paikallisiin resursseihin, tarjoaa tuotteiden huolto- ja korjauspalveluja sekä mahdollistaa varaosien nopean saatavuuden. Honeywellin QCS 4.0 -järjestelmän proaktiivisilla elinkaarituen palveluilla varmistetaan, että keskeiset tuotantoresurssit voivat toimia mahdollisimman tehokkaasti ja luotettavasti ilman vikoja ja seisokkeja. Lisätietoja Saat lisätietoja Honeywellin QCS 4.0 -järjestelmästä käymällä osoitteessa tai olemalla yhteydessä Honeywellin asiakaspäällikköön. Honeywell Process Solutions Viestikatu 1-3 FI Kuopio Puh: BR FI 01/ Honeywell International Inc.

DIGITAALISUUDELLA SAVON TEOLLISUUTEEN JA PALVELUIHIN MENESTYSTÄ POHJOIS- Yliopettaja Esa Hietikko

DIGITAALISUUDELLA SAVON TEOLLISUUTEEN JA PALVELUIHIN MENESTYSTÄ POHJOIS- Yliopettaja Esa Hietikko DIGITAALISUUDELLA MENESTYSTÄ POHJOIS- SAVON TEOLLISUUTEEN JA PALVELUIHIN Yliopettaja Esa Hietikko Digitalisaatio on hyvin laaja käsite 2/13 Miksi digitalisaatiota? Digibarometrin mukaan yritysten digitaalinen

Lisätiedot

metsäteollisuuden tuotantolaitokset Tuotannon supistuminen johtui työkiistan aikaisista seisokeista toisella neljänneksellä.

metsäteollisuuden tuotantolaitokset Tuotannon supistuminen johtui työkiistan aikaisista seisokeista toisella neljänneksellä. Metsäteollisuuden tuotanto Tuotanto Suomessa tammi-syyskuussa 25 Paperia ja Puuta Tuotanto normaalitasolla kolmannella neljänneksellä Kuluvan vuoden heinä-syyskuussa metsäteollisuuden tuotantolaitokset

Lisätiedot

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit sähköiset ERS-anturit Uudentasoiset mittausratkaisut erityiskohteisiin Uusi ratkaisu vanhaan ongelmaan Kaikkialta löytyy mittauksia, joiden luotettava toiminta edellyttää sekä aikaa että voimavaroja. Tyypillisiä

Lisätiedot

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio MODERNISAAIO Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa 11.5.2011 1 Modernisaatio 11.5.2011 2 Modernisaatio MODERNISAAIO ON AVAIN OPIMOINIIN urvallinen ja luotettava nosturi on häiriöttömän

Lisätiedot

PROSESSISOTURIT TUOTTAVUUDEN PUOLESTA, SEISOKKEJA VASTAAN!

PROSESSISOTURIT TUOTTAVUUDEN PUOLESTA, SEISOKKEJA VASTAAN! PROSESSISOTURIT TUOTTAVUUDEN PUOLESTA, SEISOKKEJA VASTAAN! VALMIINA VAATIVIIN HAASTEISIIN Sitek-Palvelu Oy on pneumatiikan sekä sähkö- ja automaatioratkaisujen erikoisosaaja, jonka kanssa parannat prosessisi

Lisätiedot

Automaatioratkaisuja yli

Automaatioratkaisuja yli Automaatioratkaisuja yli 40 vuoden kokemuksella 1 Asiakaslähtöisiä tuotantoautomaation ratkaisuja yli 40 vuoden kokemuksella Vuonna 1976 perustettu Sermatech Group on n. 70 henkilöä työllistävä monipuolinen

Lisätiedot

YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA

YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA PARAS JALOSTUSARVO Asiakkaidemme puunjalostuksen tehokkuuden ja kannattavuuden kehittäminen on ohjannut toimintaamme jo vuodesta 1991. Päätavoite on saada

Lisätiedot

Rakennusteollisuus BIM+MES-OHJELMISTO

Rakennusteollisuus BIM+MES-OHJELMISTO Rakennusteollisuus BIM+MES-OHJELMISTO SISÄLLYS 1. BIM+MES-OHJELMISTO BIM+MES-ohjelmisto...3 Edut...4 Ominaisuudet...5 Yhteyshenkilö...6 2 BIM+MES-ohjelmisto esite - 27.01.2019 www.makron.com BIM+MES-OHJELMISTO

Lisätiedot

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Tosi elävä virtuaalimalli 27.4.2017 Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Agenda Teollinen internet Uudet teknologiat: VR & MR Soveltaminen käytännössä Yhteenveto & demo 2 Teollinen internet

Lisätiedot

Tuoteperheiden yleiskatsaus. Vianpoisto paikan päällä Nopea apu suoraan paikan päällä TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTUKI

Tuoteperheiden yleiskatsaus. Vianpoisto paikan päällä Nopea apu suoraan paikan päällä TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTUKI Tuoteperheiden yleiskatsaus Nopea apu suoraan paikan päällä A B C D E F SUORAAN PAIKAN PÄÄLLÄ Tuotekuvaus Vikatapaukset aiheuttavat kustannuksia ja heikentävät tuottavuutta. SICK tarjoaa nopean ja tehokkaan

Lisätiedot

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain +10 % parempi käyttöaste 10 % pienemmät käyttökulut Kulutusosista hyödynnetään jopa 70 % Multi-Actionteknologia Valikoiva tuotanto

Lisätiedot

Synteettiset Mobil-teollisuusvoiteluaineet. Suunniteltua suorituskykyä

Synteettiset Mobil-teollisuusvoiteluaineet. Suunniteltua suorituskykyä Synteettiset Mobil-teollisuusvoiteluaineet Suunniteltua suorituskykyä Erinomainen voiteluratkaisu takaa sujuvan toiminnan... Johtavaa teknologiaa Synteettiset Mobil-voiteluaineet - suunniteltua suorituskykyä

Lisätiedot

Nanotäyteaineiden sekoittamisen haasteet ja ongelmat Kumi-instituutin keväseminaari

Nanotäyteaineiden sekoittamisen haasteet ja ongelmat Kumi-instituutin keväseminaari Nanotäyteaineiden sekoittamisen haasteet ja ongelmat Kumi-instituutin keväseminaari 15.4. 2016 Antti Rautanen / Nokian Renkaat Rengasteollisuus yleisesti ja lyhyesti Rubber World julkaisun mukaan vuonna

Lisätiedot

Pilviratkaisut ovat entistä suositumpia. Mutta mikä on oikea ratkaisu sinun maailmassasi? Lähde matkalle läpi avaruuden, ajaan ja maalaisjärjen

Pilviratkaisut ovat entistä suositumpia. Mutta mikä on oikea ratkaisu sinun maailmassasi? Lähde matkalle läpi avaruuden, ajaan ja maalaisjärjen Pilviratkaisut ovat entistä suositumpia. Mutta mikä on oikea ratkaisu sinun maailmassasi? Lähde matkalle läpi avaruuden, ajaan ja maalaisjärjen Verkkoratkaisujen tarjoaminen pk-yrityksille muistuttaa hieman

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

MACHINERY on laadunvarmistaja

MACHINERY on laadunvarmistaja MACHINERY on laadunvarmistaja Mitä tapahtuu huomenna? entä jos omaisuudelle tapahtuu jotain? entä jos kalustolle tapahtuu jotain? entä jos sinulle tapahtuu jotain? MACHINERY ennakoi, ennaltaehkäisee ja

Lisätiedot

Kehitä. varastosi toimintaa. Fimatic varastoratkaisulla. Varaston tehokkuutta voidaan lisätä vaiheittain Fimatic varastoratkaisulla: 5.

Kehitä. varastosi toimintaa. Fimatic varastoratkaisulla. Varaston tehokkuutta voidaan lisätä vaiheittain Fimatic varastoratkaisulla: 5. VARASTORATKAISU Kehitä varastosi toimintaa Fimatic varastoratkaisulla Onko varastosi tehokkuudessa parantamisen tarvetta? Onko varastosaldosi ajan tasalla ja oikein? Aiheuttaako varastosi inventaario harmaita

Lisätiedot

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin.

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. OEM-tuotteet Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. Optimaalinen liitos alusta loppuun. Hyvä käytettävyys: pistotulppa, liitosjärjestelmä pienjännitealueelle. Käytettävyys on keskeinen tekijä, kun arvioidaan

Lisätiedot

Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista

Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista Punnituksen ja annostuksen kokonaisosaamista 100 years of experience Lahti Precision Teknologiajohtaja punnitus- ja annostusprosesseissa Annostusprosessit Jatkuva annostus Eräannostus Automaatio Punnitus

Lisätiedot

TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA

TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA Teollisuusnosturit Ydinvoimalanosturit Satamanosturit Raskaat trukit Kunnossapito Työstökonehuolto ETÄPALVELUT TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA TIEDÄTKÖ KUINKA TEHOKKAASTI

Lisätiedot

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 Energia?! Kiinteistön käyttäjät sekä tekniset laitteistot käyttävät ja kuluttavat energiaa Jokin laite säätää ja ohjaa tätä kulutusta. Ohjauslaitteet keskitetty

Lisätiedot

Muistatko, miten asiat olivat ennen?

Muistatko, miten asiat olivat ennen? Muistatko, miten asiat olivat ennen? Muistat varmaan ajan, kun jokaisella menestyvällä yrityksellä oli vähintään yksi oma palvelin? Muistat varmaan myös, että palvelimen käyttöönottoprojekti oli lähes

Lisätiedot

Teollinen Internet. Tatu Lund

Teollinen Internet. Tatu Lund Teollinen Internet Tatu Lund Suomalaisen yritystoiminnan kannattavuus ja tuottavuus ovat kriisissä. Nokia vetoinen ICT klusteri oli tuottavuudeltaan Suomen kärjessä ja sen romahdus näkyy selvästi tilastoissa.

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ JA ALUMIINIA TOIVEIDESI MUKAAN Ruukki FLEX Ruostumaton teräs ja alumiini juuri sinun mittojesi mukaan Ajattele ratkaisua, jossa saat yhden kontaktin palveluna juuri

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella 10 2009 5005 Kun uusin tekniikka ja optimaalinen lämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Teollisuuden LED-valaistus

Teollisuuden LED-valaistus Teollisuuden LED-valaistus Hollantilainen innovaatio made in Europe LumoLumen, eurooppalaista huipputekniikkaa! LumoLumen LED-teollisuusvalaisimissa yhdistyvät ainutlaatuinen mekaaninen rakenne, edistyksellinen

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

Valmetista tulee Prosessiautomaatiojärjestelmätliiketoiminnan. myötä vahvempi. 15. tammikuuta 2015. Pasi Laine, toimitusjohtaja

Valmetista tulee Prosessiautomaatiojärjestelmätliiketoiminnan. myötä vahvempi. 15. tammikuuta 2015. Pasi Laine, toimitusjohtaja Valmetista tulee Prosessiautomaatiojärjestelmätliiketoiminnan yrityskaupan myötä vahvempi 15. tammikuuta 2015 Pasi Laine, toimitusjohtaja Sisältö 1 2 3 4 5 Perustelut yrityskaupalle Prosessiautomaatiojärjestelmät-liiketoiminta

Lisätiedot

Kasvavaa kilpailukykyä. Tuottavuuspalvelut. Selvästi enemmän

Kasvavaa kilpailukykyä. Tuottavuuspalvelut. Selvästi enemmän Kasvavaa kilpailukykyä Tuottavuuspalvelut Selvästi enemmän Mittarointipalvelu OHJAUSTEN KYTKENTÄ OHJELMISTON ASENNUS SOVITTU PALVELUTASO MITTAROINTI LAITEASENNUS LAITETASON MITTAROINTI ENNALTA SOVITUT

Lisätiedot

LaserQC mittauksia laserin nopeudella

LaserQC mittauksia laserin nopeudella LaserQC mittauksia laserin nopeudella 1/6 prosessi LaserQ mittaustulokset 20 sekunnissa! 2D-aihioiden mittojen manuaalinen tarkastus ja muistiinmerkintä on aikaa vievä prosessi. Lisäksi virheiden mahdollisuus

Lisätiedot

Prosessikunnossapito ja huoltosopimukset Ulkoistukset. Ennakkohuolto ja vikakorjaukset, LVI-suunnittelu Huoltosopimukset

Prosessikunnossapito ja huoltosopimukset Ulkoistukset. Ennakkohuolto ja vikakorjaukset, LVI-suunnittelu Huoltosopimukset UPM KOFF Kokonaiskunnossapito Prosessikunnossapito ja huoltosopimukset Ulkoistukset Kenttähuolto ja Projektit Sähkö- ja automaatio kunnossapitopalvelut Mekaaninen kunnossapito, modernisoinnit, prosessimuutokset

Lisätiedot

Tehosta valaistustoimintaasi

Tehosta valaistustoimintaasi Tehosta valaistustoimintaasi CityTouch LightPoint Valaistusinfrastruktuurin hallinta CityTouch LightPoint / OMAISUUDENHOITO 3 Tervetuloa valaistuksen hallinnan uuteen, älykkääseen maailmaan. Kaupungin

Lisätiedot

Vaihteistojen. huollot ja modernisoinnit. K a t s a - Geared for you

Vaihteistojen. huollot ja modernisoinnit. K a t s a - Geared for you Vaihteistojen huollot ja modernisoinnit K a t s a - Geared for you 2 Vaihdehuoltopalvelut Katsa Huolto palvelee teollisuuden vaihdehuolto-ja korjaustarpeissa alkuperäisvalmistajasta riippumatta. Palvelumme

Lisätiedot

DIGITALISAATIO LOUHINNAN DIGITALISAATIO KIVIAINESTUOTANNOSSA Digitaalisen tietotekniikan yleistyminen arkielämän toiminnoissa [Wikipedia]

DIGITALISAATIO LOUHINNAN DIGITALISAATIO KIVIAINESTUOTANNOSSA Digitaalisen tietotekniikan yleistyminen arkielämän toiminnoissa [Wikipedia] LOUHINNAN DIGITALISAATIO KIVIAINESTUOTANNOSSA Kiviaines- ja murskauspäivät 19.1.2018 Tuomo Pirinen Sandvik Mining and Rock Technology tuomo.pirinen@sandvik.com DIGITALISAATIO Digitaalisen tietotekniikan

Lisätiedot

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen.

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Stairon Oy on isojen, vaativien ja ruostumattomien ohutlevytuotteiden

Lisätiedot

Smart Generation Solutions

Smart Generation Solutions Jukka Tuukkanen, myyntijohtaja, Siemens Osakeyhtiö Smart Generation Solutions Sivu 1 Miksi älykkäiden tuotantosovellusten merkitys kasvaa? Talous: Öljyn hinnan nousu (syrjäseutujen dieselvoimalaitokset)

Lisätiedot

Survive. KIT Survive KIT

Survive. KIT Survive KIT LEKO Group Survive KIT Survive KIT LEKO Group koostuu raskaan ja keskiraskaan valmistuksen konepajoista, valmistettavuuden kehittämispalveluista sekä omia tuotteita tuottavista ryhmistä. Omia tuotteitamme

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

Lean johtaminen ja työkalut. Työpaja 16.3.2016

Lean johtaminen ja työkalut. Työpaja 16.3.2016 Lean johtaminen ja työkalut Työpaja 16.3.2016 Lean ja Lean Construction Teoriainformoidut käytännön ihmiset MITÄ ON LEAN? LEAN on johtamisfilosofia joka on koko organisaatiota koskeva laaja-alainen muutosprosessi,

Lisätiedot

Matkalla digitaaliseen tulevaisuuteen

Matkalla digitaaliseen tulevaisuuteen Älykäs teollisuus -seminaari, 1.9.2015, Janne Öhman, toimitusjohtaja, Matkalla digitaaliseen tulevaisuuteen Public 2015. All rights reserved www.siemens.fi 160 vuotta sähköistystä, automaatiota ja digitalisaatiota

Lisätiedot

järjestelmän hankintaan

järjestelmän hankintaan järjestelmän hankintaan Yrityksen toimintojen hallintaan sopivan ohjelmiston miettiminen voi olla haastavaa, varsinkin jos aiempaa kokemusta ei ole. Tästä oppaasta löydät vinkkejä siihen, mitä kannattaa

Lisätiedot

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin Elinkaaripalvelu Sisällys Kuvaus... 4 5 Palveluprosessi Palvelut...6 7 Laitteet palveluna Etätuki Lähituki Huoltopalvelut...8 Ennakkohuollot Korjaushuollot Pilvipalvelut

Lisätiedot

Kehitä. varastosi toimintaa. Fimatic varastoratkaisulla. Varaston tehokkuutta voidaan lisätä vaiheittain Fimatic varastoratkaisulla: 5.

Kehitä. varastosi toimintaa. Fimatic varastoratkaisulla. Varaston tehokkuutta voidaan lisätä vaiheittain Fimatic varastoratkaisulla: 5. VARASTORATKAISU Kehitä varastosi toimintaa Fimatic varastoratkaisulla Onko varastosi tehokkuudessa parantamisen tarvetta? Ovatko käytössä olevat keräysjärjestelmät kustannustehokkain tapa kerätä tuotteenne?

Lisätiedot

Bronto Skylift F-XR sarja. Monikäytöinen laite tehokkaalla ulottumalla

Bronto Skylift F-XR sarja. Monikäytöinen laite tehokkaalla ulottumalla Bronto Skylift F-XR sarja Monikäytöinen laite tehokkaalla ulottumalla Suorituskykyä ja Ulottuvuutta ylitse muiden F-XR nostolavalaitteet tarjoavat luotettavuutta, älykkäästi integroituja ominaisuuksia

Lisätiedot

Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen. Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy

Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen. Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy SOLID KNOWLEDGE PL 35 82501 KITEE www.kit-sell.fi KIT-SELL

Lisätiedot

Bronto Skylift F-XR -sarja. Monikäytöinen laite tehokkaalla ulottumalla

Bronto Skylift F-XR -sarja. Monikäytöinen laite tehokkaalla ulottumalla Bronto Skylift F-XR -sarja Monikäytöinen laite tehokkaalla ulottumalla F-XR -sarjan ominaisuudet Työskentelykorkeydet 45 ja 60 metriä Ulottuma jopa 31,5 metriä Vakaat pelastustikkaat kiinteillä kaiteilla

Lisätiedot

Teollisuuden kriittiset menestystekijät. Tuotanto-automaation. automaation haasteet. Answers for Industry. Page 1 / 13

Teollisuuden kriittiset menestystekijät. Tuotanto-automaation. automaation haasteet. Answers for Industry. Page 1 / 13 Teollisuuden kriittiset menestystekijät Tuotanto-automaation automaation haasteet Answers for Industry Page 1 / 13 Teollisuuden kriittiset menestystekijät Strategisen suunnittelun merkitys kasvaa Markkinoiden

Lisätiedot

Teollisuustaito Oy Teollisuustaito Oy KAJAANI Y-tunnus: puh

Teollisuustaito Oy Teollisuustaito Oy KAJAANI Y-tunnus: puh Teollisuustaito Oy 25.5.2016 3 Teollisuustaito Oy Kajaanilainen teollisuuden asiantuntijapalveluita tuottava yritys Asiakaskunta koko Suomen alueella Henkilöstöllä vahva kokemus teollisuuden tuotantolaitoksilla

Lisätiedot

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Kunnonhallinnan strategia Muuntajan kunnossapito ja kunnonhallinta tulee

Lisätiedot

Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle. Antti Jääskeläinen Matti Vuori Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle Antti Jääskeläinen Matti Vuori Mitä on nopeus? 11.11.2014 2 Jatkuva nopeus Läpäisyaste, throughput Saadaan valmiiksi tasaiseen, nopeaan tahtiin uusia tuotteita

Lisätiedot

Paperiliiton hallitusohjelmatavoitteita

Paperiliiton hallitusohjelmatavoitteita Paperiliiton hallitusohjelmatavoitteita 2015-2018 27.2.2015 1 Varmuus laadukkaista työpaikoista Työntekijöiden osalta ei ole perusteita tuotannon siirtämiseksi muihin maihin. Suomalaisten työntekijöiden

Lisätiedot

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM NYT TIEDÄT. Nyt tiedät, mitä koneellesi kuuluu. Tarkka, ajantasainen tieto koneesi sijainnista, käytöstä ja kunnosta tehostaa toimintaasi ja pienentää

Lisätiedot

Valmistuksen LAATUKÄSIKIRJA

Valmistuksen LAATUKÄSIKIRJA [presentation title] via >Insert >Header & Footer Valmistuksen LAATUKÄSIKIRJA Käytännön vaatimukset sisällölle ja saatavuudelle Kiwa Inspecta Katriina Tallbacka 2018-02- Monta nimeä, mutta tarkoittaa samaa

Lisätiedot

Sähköiset laskut kaikissa muodoissa suoraan nykyiseen järjestelmääsi

Sähköiset laskut kaikissa muodoissa suoraan nykyiseen järjestelmääsi OSTOLASKUJEN KÄSITTELYN AUTOMATISOINTI PARHAAT KÄYTÄNNÖT READSOFTIN SÄHKÖISEN LASKUTUKSEN RATKAISUN AVULLA Sähköiset laskut kaikissa muodoissa suoraan nykyiseen järjestelmääsi ON-BOARDING TOOL INCLUDED

Lisätiedot

Myynnin ja suunnittelun automatisoinnilla lisää tuottavuutta yrityksellesi

Myynnin ja suunnittelun automatisoinnilla lisää tuottavuutta yrityksellesi Myynnin ja suunnittelun automatisoinnilla lisää tuottavuutta yrityksellesi Cielo on Ihme-3d Oy:n kehittämä pilvipohjainen, nettiselaimella käytettävä palvelu, jolla automatisoidaan mittatilaustyönä valmistettavien

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

Ja sinut nähdään uudessa valossa.

Ja sinut nähdään uudessa valossa. Ja sinut nähdään uudessa valossa. YRITYSPROJEKTIEN AIHEET KEVÄT 2019 Jaana Laitala & Eemeli Kyröläinen Parannamme maailmaa valaisin kerrallaan TOIMINTAMME ALOITETTU 2009 YLI 1000 KOKONAISVALTAISTA VALAISTUSPROJEKTIA

Lisätiedot

Renforsin Ranta nyt! UPM 3

Renforsin Ranta nyt! UPM 3 UPM 1 Mitä tapahtui? v. 2008 UPM päätti lopettaa Kajaanin paperitehtaan 535 ihmistä jää vaille työtä UPM: työttömyysuhan alla olevalle henkilöstölle mittava Työstä työhön ohjelma (2,5 M ) kuntayhtymän

Lisätiedot

Teollisuustaito Oy. 12.3.2014 Annika Hämäläinen. Teollisuustaito Oy KAJAANI Y-tunnus: 2584153-5 puh. +358 40 7234008 info@teollisuustaito.

Teollisuustaito Oy. 12.3.2014 Annika Hämäläinen. Teollisuustaito Oy KAJAANI Y-tunnus: 2584153-5 puh. +358 40 7234008 info@teollisuustaito. Teollisuustaito Oy 12.3.2014 Annika Hämäläinen Teollisuustaidon toimialat Kaivosteollisuus ja metallinjalostus Malminkäsittely Murskaus, jauhatus ja materiaalin käsittely Hydrometallurgia - Metallien talteenotto

Lisätiedot

Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet

Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet Simo Säynevirta Global Technology Manager ABB Process Automation Services, Aalto AlumniWeekend 2015 24.10.2015 Teollisen tuotannon uusi aika Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet A global leader

Lisätiedot

Turvallisuus koneautomaatiossa

Turvallisuus koneautomaatiossa Turvallisuus koneautomaatiossa Uusittu konedirektiivi ja sen soveltaminen Koneen valmistajan velvollisuudet Kone- ja pienjännitedirektiivin soveltaminen Koneyhdistelmä Koneen dokumentit ja CE -merkintä

Lisätiedot

Älykäs Metsä. Ilkka Hämälä Toimitusjohtaja, Metsä Fibre Oy. Siemens DigiDay

Älykäs Metsä. Ilkka Hämälä Toimitusjohtaja, Metsä Fibre Oy. Siemens DigiDay Älykäs Metsä Ilkka Hämälä Toimitusjohtaja, Metsä Fibre Oy Siemens DigiDay 29.11.2017 1 05.12.17 METSÄ GROUP Liikevaihto 4,7 mrd. euroa Henkilöstö 9 300 METSÄLIITTO OSUUSKUNTA Konsernin emoyritys Omistajina

Lisätiedot

Luo mahdollisuuksia HYVIN LIIKKUVA LÄNNEN MONITOIMIKONE ON TUOTTAVA JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN. www.lannencenter.com

Luo mahdollisuuksia HYVIN LIIKKUVA LÄNNEN MONITOIMIKONE ON TUOTTAVA JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN. www.lannencenter.com Luo mahdollisuuksia HYVIN LIIKKUVA LÄNNEN MONITOIMIKONE ON TUOTTAVA JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN www.lannencenter.com FI LIIKKUVUUS Lännen monitoimikoneella on hyvä liikkuvuus työmaalta työmaalle, itse työmailla

Lisätiedot

Datalähtöisyydellä kilpailukykyä Jatkuvan parantajan opas prosessiteollisuuteen

Datalähtöisyydellä kilpailukykyä Jatkuvan parantajan opas prosessiteollisuuteen Datalähtöisyydellä kilpailukykyä Jatkuvan parantajan opas prosessiteollisuuteen Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Yksittäiset kehitysprojektit eivät ole aidosti jatkuvaa parantamista 5 3. Jatkuva parantaminen

Lisätiedot

Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO

Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO SISÄLLYS 1. LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO Lamellihirsien tuotanto...3 Edut...4 Esimerkit...4 Lamellihirsien tuotantolinjat...5 Yhteyshenkilö...7 2 Lamellihirsien tuotanto

Lisätiedot

ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN

ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN VALTRAN SUUNNITTE- LEMAT, JÄLLEENMYYJÄN ASENTAMAT LISÄVARUSTEET Valtran alkuperäiset lisävarusteet on suunniteltu jatkuvaa käyttöä varten Pohjolan äärimmäisen

Lisätiedot

DIGITALISOINNIN MAHDOLLISUUDET VOIMALAITOKSESSSA. Empower Sami Lahtinen

DIGITALISOINNIN MAHDOLLISUUDET VOIMALAITOKSESSSA. Empower Sami Lahtinen DIGITALISOINNIN MAHDOLLISUUDET VOIMALAITOKSESSSA Empower Sami Lahtinen Empower lyhyesti Empower on monikansallinen palveluyritys, joka toimittaa rakentamis- ja asennuspalveluita, ylläpitopalveluita sekä

Lisätiedot

Infrastruktuurirakentaminen ASFALTIN LISÄAINETTA KIERRÄTETYSTÄ SELLUKUIDUSTA

Infrastruktuurirakentaminen ASFALTIN LISÄAINETTA KIERRÄTETYSTÄ SELLUKUIDUSTA Infrastruktuurirakentaminen ASFALTIN LISÄAINETTA KIERRÄTETYSTÄ SELLUKUIDUSTA SISÄLLYS 1. ASFALTIN LISÄAINETTA KIERRÄTETYSTÄ SELLUKUIDUSTA Asfaltin lisäaineen valmistaminen kierrätetystä sellukuidusta...3

Lisätiedot

Kaivukoneporalaitteet

Kaivukoneporalaitteet Kaivukoneporalaitteet ADVANCED DRILLING TECHNOLOGY ExcaDrill tekee ylittämättömistä esteistä väliaikaisia Tämä on sinun ja kallion välinen asia. Mies vastaan luonnon kovin mahdollinen pinta. Vastustaja

Lisätiedot

Leica Viva TPS Nopein takymetri

Leica Viva TPS Nopein takymetri Leica Viva TPS Nopein takymetri Visiosi: Nopea takymetri Tervetuloa Leica Viva TPS Ei voisi olla nopeampi Leica Viva TPS:llä teet työt nopeammin, lisäät yrityksen kilpailukykyä ja voitat enemmän töitä.

Lisätiedot

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa.

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa. Täydellinen valvonta ATK-konesalit ovat monimutkaisia ympäristöjä: Tarjoamalla täydellisiä integroiduista elementeistä koostuvia ratkaisuja taataan yhteensopivuus ja strateginen säätöjärjestelmän integrointi.

Lisätiedot

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL LUONTEVA YHDISTYMINEN Suomalaisen terveydenhuollon alalla nimi Miratel tarkoittaa samaa kuin laadukkaat viestintätuotteet, -ratkaisut

Lisätiedot

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön KULJETUSAJONEUVOON KIINNITETTÄVÄT VANKKATEKOISET HYDRAULISET LUOTETTAVAT CHICAGO PNEUMATIC -ISKUVASARAT ON RAKENNETTU KESTÄMÄÄN.

Lisätiedot

Sähköjaoksen ajankohtaispäivä. Moderni paloilmoitin - Siemens talotekniikka

Sähköjaoksen ajankohtaispäivä. Moderni paloilmoitin - Siemens talotekniikka Moderni paloilmoitin - Siemens osakeyhtiö ja Siemens Suomessa Moderni paloilmoitin 11.5 miljoonaa peltimoottoria myyty 40,000 uutta järjestelmää asennetaan vuosittain. Yhteensä yli 500,000 4.3 miljoonaa

Lisätiedot

LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA. Arto Engbom 23.1.2015 Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä

LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA. Arto Engbom 23.1.2015 Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA Arto Engbom Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä LAADUN MERKITYS PALVELULIIKETOIMINNASSA Arto Engbom Laatu ja kehitysjohtaja, Laitteet liiketoiminta-alue

Lisätiedot

Teollinen internet ja 5G - ohjelmavalmistelu

Teollinen internet ja 5G - ohjelmavalmistelu Teollinen internet ja 5G - ohjelmavalmistelu Tekes valmistelee toimenpiteitä teollisen internetin ja 5G:n alueille Tekes on käynnistänyt teollisen internetin ohjelmavalmistelun. Samassa yhteydessä tarkastellaan

Lisätiedot

SMACC Välkky-hanke: 3D-tulostuksella kilpailukykyä pk-yrityksiin

SMACC Välkky-hanke: 3D-tulostuksella kilpailukykyä pk-yrityksiin SMACC Välkky-hanke: 3D-tulostuksella kilpailukykyä pk-yrityksiin Konepaja-messut 20.3.-22.3.2018, Tampereen messukeskus SMACC-Labs Risto Kuivanen SMACC-Labs tarjoaa valmistavan teollisuuden yritykselle

Lisätiedot

sahalinjat HEINOLA 250 HEINOLA 400 pyörösahalinjat FIN

sahalinjat HEINOLA 250 HEINOLA 400 pyörösahalinjat FIN sahalinjat HEINOLA 250 HEINOLA 400 pyörösahalinjat FIN HEINOLA 250 ja HEINOLA 400 VIIME vuosina HEINOLA on esitellyt menestyksekkäästi täysin uusia pyörösahalinjoja. Kaikissa sahalinjatyypeissä on HEINOLAn

Lisätiedot

Tampere Tiedon keruu ja hyödyntäminen kaupunkiympäristössä

Tampere Tiedon keruu ja hyödyntäminen kaupunkiympäristössä Tampere Tiedon keruu ja hyödyntäminen kaupunkiympäristössä Palvelualusta pilvessä välittää ja visualisoi tietoa eri lähteistä Hyötyjen ja hyödyntäjien tunnistaminen ja palveleminen Liikenne Sää WiFi Ilman

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

Kun lastuamisnesteestä tulee nestemäinen työkalu. Sitoumuksemme

Kun lastuamisnesteestä tulee nestemäinen työkalu. Sitoumuksemme Kun lastuamisnesteestä tulee nestemäinen työkalu. Sitoumuksemme Blaser Liquid Tool enemmän kuin pelkkä lastuamisneste. Tuottavuus, kustannustehokkuus ja koneistuslaatu ovat tekijöitä, jotka riippuvat merkittävästi

Lisätiedot

Data-analytiikkakonseptin esiselvitys. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy

Data-analytiikkakonseptin esiselvitys. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy Data-analytiikkakonseptin esiselvitys Palvelu innovaatioseteliin Ari Karppinen ari.t.karppinen@steamlane.com Steamlane Oy 050 5410775 Data-analytiikkakonseptin esiselvitys Onko yrityksessänne laiskaa dataa,

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16 AWADA - ohjausjärjestelmä sisältää ohjelmistot ja laitteistot, ohjelmointipalvelut ja asennuksen. Järjestelmä tarjoaa joustavan manuaalisen ja automaattisen valaistuksen ohjauksen ja valvonnan. Ratkaisulla

Lisätiedot

Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään

Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään PHOENIX CONTACT OY Niittytie 11 FI-01300 Vantaa Contact Center: +358 (0)9 3509 0290 Tekninen asiakaspalvelu: +358 (0)9 3509 0260 18.10.2016 hppt://www.phoenixcontact.fi

Lisätiedot

Kiinteistöjen turvallisuuden paras suojakeino. EcoStruxure Security Expert. se.com/fi/ecostruxure-security-expert

Kiinteistöjen turvallisuuden paras suojakeino. EcoStruxure Security Expert. se.com/fi/ecostruxure-security-expert Kiinteistöjen turvallisuuden paras suojakeino EcoStruxure Security Expert Maailmanlaajuiset trendit lisäävät tarvetta parantaa kiinteistöjen turvallisuutta Nopeasti muuttuvassa maailmassa toimistokiinteistöjen

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI 02 ASIAKKAAMME PARAS KUMPPANI Meillä Swagelok Helsingissä on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas. Haluamme tehdä joka päivä parhaamme asiakkaidemme eteen. Asiakaspalvelu Tarjoamme

Lisätiedot

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana 2/27/2014 Ind. Internet_energy 1 2/27/2014 Ind. Internet_energy 2 Energia- ym. teollisuuden tietoympäristö

Lisätiedot

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Tehokasta tilankäyttöä ja tehokkuutta Renkaiden ja rengassarjojen optimaalinen säilytys

Lisätiedot

Tehosta valaistustoimintaasi

Tehosta valaistustoimintaasi Tehosta valaistustoimintaasi CityTouch workflow application Valaistusinfrastruktuurin hallinta CityTouch workflow application / OMAISUUDENHOITO 3 workflow application 04 Yksinkertaisuus 06 Läpinäkyvyys

Lisätiedot

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Tulostinohjelmisto ja apuohjelmat 1 Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Windows 95/98/2000-, Windows NT 4.0- ja Macintosh-käyttöjärjestelmien MarkVision toimitetaan tulostimen mukana Drivers, MarkVision

Lisätiedot

Rakennesuunnittelu digitalisaation aikakaudella. Mikko Malaska Professori Rakennustekniikan laitos

Rakennesuunnittelu digitalisaation aikakaudella. Mikko Malaska Professori Rakennustekniikan laitos Rakennesuunnittelu digitalisaation aikakaudella Mikko Malaska Professori Rakennustekniikan laitos Mikko Malaska DI 1996, TkT 2001, Chartered Structural Engineer (CEng) 2004 1.8.2015 Professori, Rakenteiden

Lisätiedot

SataPV-projekti. lisätiedot: projektipäällikkö Suvi Karirinne, TkT puh. 02 620 3304 suvi.karirinne@samk.fi

SataPV-projekti. lisätiedot: projektipäällikkö Suvi Karirinne, TkT puh. 02 620 3304 suvi.karirinne@samk.fi SataPV-projekti lisätiedot: projektipäällikkö Suvi Karirinne, TkT puh. 02 620 3304 suvi.karirinne@samk.fi SataPV-projekti Aurinkosähköä Satakunnasta 2 Uusiutuvien energiamuotojen kasvua ajavat voimat Vuosittainen

Lisätiedot

Vaivattomasti parasta tietoturvaa

Vaivattomasti parasta tietoturvaa Vaivattomasti parasta tietoturvaa BUSINESS SUITE Tietoturvan valinta voi olla myös helppoa Yrityksen tietoturvan valinta voi olla vaikeaa loputtomien vaihtoehtojen suossa tarpomista. F-Secure Business

Lisätiedot