Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-1-2 -3-4 -5 -7-8 -9-10"

Transkriptio

1

2

3

4 Rundālen linna Rundālen linna on Latvian merkittävimpiä barokki- ja rokokoorakennuksia. Se rakennettiin vuosina Kuurinmaan herttuan Ernst Johann Bironin kesäpalatsiksi. Rakennuksen suunnitteli Venäjän hoviarkkitehti Francesco Bartolomeo Rastrelli, jonka piirustusten mukaan syntyneitä palatseja on myös Jelgavassa ja Pietarissa. Kaksikerroksisessa palatsissa on kaikkiaan 138 huonetta. Linnan keskiosassa sijaitsevat herttuan yksityiset huoneet. Itäsiivessä on edustustiloja kuten Kultainen sali, Valkoinen sali ja Suuri galleria. Herttuatar ja muut perheenjäsenet asuivat linnan länsiosassa. Rundālen linnaa ylläpitää linnamuseo. Museon vastuulla on myös laaja eri näyttelyissä esittäytyvä taidekokoelma, johon kuuluu sekä maalauksia että maallista ja kirkollista taideesineistöä. Barokkipalatsiin kuuluu luonnollisesti ranskalainen puutarha. Linnan eteläpuolella sijaitseva puisto on suunniteltu samanaikaisesti palatsirakennuksen kanssa. Tutustuminen tiloihin ja näyttelyihin sekä linnan ja puutarhan syntyhistoriaan vie helposti kokonaisen päivän.

5 Yhteystiedot Rundālen linnamuseo p/n Pilsrundāle, Rundāles novads, LV-3921 Puh: Internetosoite: Aukioloajat toukokuusta lokakuuhun 10:00-18:00 (linna) 10:00-19:00 (puutarha) marraskuusta huhtikuuhun 10:00-17:00 Pääsymaksut aikuiset LVL opiskelijat LVL koululaiset LVL perhelippu LVL Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Yleisillä kulkuneuvoilla Riiasta 67 km tietä nro A7 Bauskaan, josta Pilsrundāleen 12 km tietä nro P103. Riian linja-autoasemalta kulkee bussi Riika- Bauska Bauskan linja-autoasemalle, mistä jatkoyhteys busseilla Bauska-Rundāle-Svitene, Bauska-Jelgava (Elejan) sekä Bauska-Dobele, Pilsrundālen pysäkille. Matkan arvioitu kesto Riika-Bauska 1:10-1:30 Bauska-Pilsrundāle 0:15

6 Riian vanhakaupunki Vanhakaupunki on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugavajoen itärannalla. Se käsittää verrattain pienen maa-alueen, joka luvulla oli linnoitusjärjestelmän sisäpuolella. Täällä on jäljellä harvinaislaatuisia keskiaikaisia rakennuksia, jotka ihmeen kaupalla ovat säilyneet kahden maailmansodan yli. Vanhankaupungin tunnelman aistii parhaiten kapeilla pikkukaduilla, joiden varrella kohoaa ainutlaatuisia asuintalokokonaisuuksia ja kirkkorakennuksia, kuten Riian tuomiokirkko (rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla), goottilainen Pietarinkirkko, roomalaiskatolinen Jaakobinkirkko, Yrjönkirkko, Vanhankaupungin kaunis synagoga, Konventa sēta, Dannerschternin talo, asuintalokompleksi Kolme veljestä, Riian linna jne. Riika oli keskiajalla mahtava satamakaupunki ja Itämeren alueen ja Pohjois-Saksan kauppiaita yhdistäneen hansaliiton jäsen. Hansan ajoista muistuttavat historialliset Suuri kilta ja Pieni kilta sekä entistetty Mustapäiden talo, jotka ovat käsityöläis- ja taiteilijakiltojen rakentamia. Vanhakaupunki on vanhan arkkitehtuurin aarreaitta, joka on sopeutettu palvelemaan 2000-luvun matkailijoiden tarpeita. Tänne on rakennettu viihtyisiä hotelleja, runsaasti ravintoloita ja vapaa-ajan viettopaikkoja. Vanhakaupunki on puoliltaöin yhtä vilkas kuin keskipäivällä.

7 Yhteystiedot Riian matkailun tiedotuskeskus Rātslaukums 6, Rīga, LV-1050 Puh: , Internetosoite: Aukioloajat maanantaista lauantaisin 9:00-18:00 Pääsymaksut Kuhunkin kohteeseen erillinen pääsymaksu. Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Lentokoneella Yleisillä kulkuneuvoilla Riian kansainväliseltä lentokentältä (13 km Riian keskustasta) on suorat lentoyhteydet moniin kaupunkeihin Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa.

8 Aglonan basilika Dominikaanien ritarikunta perusti 1600-luvun lopulla Aglonaan luostarin ja rakensi ensimmäisen puukirkon. Kun 1699 valmistunut kirkko paloi, sen tilalle rakennettiin kivinen luostarirakennus ja nykyinen kivikirkko. Aglonan basilika on rakennettu myöhäisbarokin tyyliin, ja sitä koristavat kaksi noin 60 metrin korkuista tornia. Kirkon interiöörin koristelu on peräisin luvulta. Kalustus - saarnatuoli, urkujen julkisivupillistö, urut, rippituoli, penkit - ovat 1700-luvun lopulta, ja sivualttarit 1800-luvun alkupuolelta. Kirkossa on laaja kokoelma maalauksia, veistoksia ja muita taide-esineitä, mm. kuuluisa Aglonan ihmeitätekevä Jumalanäidin pyhäinkuva (1600-l.), joka on esillä ainoastaan kirkollisten juhlapyhien aikaan. Esillä ovat myös dominikaaniveljeskunnan hyväntekijöiden ja kirkon perustajien Eva Justīne ja Dadzibog Sostovicskin muotokuvat. Vuosittain 15. elokuuta Aglonaan saapuu pyhiinvaeltajia, jotka haluavat osallistua Neitsyt Marian taivaaseenotolle omistettuun jumalanpalvelukseen. Vuonna 1993 Aglonan kirkossa vieraili Rooman paavi Johannes Paavali II. Vierailun johdosta kirkossa ja sen ympäristössä toteutettiin laajoja kunnostustöitä.

9 Yhteystiedot Aglonan basilika Cirīšu iela 8, Aglona, Aglonas novads, LV-5304 Puh: , Internetosoite: Aukioloajat Saapumisesta ilmoitettava ennakkoon. Pääsymaksut aikuiset LVL 0.90 lapset LVL 0.60 Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Yleisillä kulkuneuvoilla Matkan arvioitu kesto Riika-Aglona 4:00 Riika-Preiļi 3:30-4:00 Preiļi-Aglona 0:30 Riiasta 170 km tietä nro A6 Līvāniin, mistä jatketaan 36 km tietä nro P36 Preiļiin ja sieltä edelleen 27 km tietä nto P62 Aglonaan. Riiasta bussilla Riika-Aglona, Riika-Dagda Aglonan pysäkille. Riiasta bussilla Riika-Preiļi ; vaihto Preiļin linja-autoasemalla bussiin Preiļi-Aglona, Preiļi-Jaunaglona tai Preiļi-Borovije-Krāslava Aglonan pysäkille.

10 Jūrmalan ranta ja SPA-hoitoa Jūrmala on Baltian maiden suurin ja perinteikäs klimatologisbalneologisia hoitoja tarjoava merikylpylä. Kylpyläkaupunki sijaitsee 25 km:n etäisyydellä pääkaupungista Riiasta ja 15 km:n päässä Riian lentokentästä. Jūrmalan suosion perustana ovat sen ainutlaatuiset luonnonolot: hoitavat kivennäisvedet, turvemudat, mäntymetsät, terveellinen meri-ilma, dyynit ja 32,8 kilometrin pituinen, hienon valkoisen kvartsihiekan peittämä hiekkaranta. Majorin, Buldurin ja Jaunķemerin rannoilla liehuu Sininen lippu, merkkinä siitä, että ranta soveltuu tasonsa, turvallisuutensa ja varustuksensa puolesta myös erityisvaatimuksia omaaville asiakkaille. Tämä on erinomainen koko perheen lomanviettopaikka. Jūrmalan hoitolat ja kylpyläkeskukset tarjoavat monipuolista hoitoa. Jūrmala tunnetaan ainutlaatuisesta puuarkkitehtuuristaan. Kaupunkikuvaa hallitsevat pitsihuvilat, joista valtaosa on rakennettu 1800-luvun loppupuolella ja 1900-luvun alussa. Arkkitehtuurissa yhdistyvät luontevasti klassisismin, historismin, jugendin, kansallisromantiikan ja funktionalismin vaikutteet. Kaupungin historialliseen rakennuskantaan lasketaan kuuluvan 4000 taloa, joista 414 on suojelukohteita. Jūrmalassa toimii myös yksi Pohjois-Euroopan suurimmista vesipuistoista - Līvu Akvaparks - jossa on yli 45 laitetta lasten ja aikuisten käyttöön. Līvu Akvaparks on avoinna asiakkaille päivittäin ympäri vuoden. Jūrmala - kaupunki aallon harjalla - kutsuu vierailemaan täällä yhä uudestaan.

11 Yhteystiedot Jūrmalan matkailun tiedotuskeskus Lienes iela 5, Majori, Jūrmala, LV-2015 Jūrmalan matkailutiedotus Tiemaksupisteessä Priedainessa kaupunkiin tullessa Puh: , , Internetosoite: Skype nimi: jurmala_tic Aukioloajat maanantaista perjantaihin 9:00-19:00 lauantaisin 10:00-17:00 sunnuntaisin 10:00-15:00 Pääsymaksut Kuhunkin kohteeseen erillinen pääsymaksu. Henkilöautoilla tiemaksu kaupunkiin tullessa (ympäri vuorokauden) LVL 1,00 Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Riiasta 23 km tietä nro A10. Yleisillä kulkuneuvoilla Riiasta junalla Riika-Dubulti, Riika-Sloka, Riika-Kemeri tai Riika-Tukums. Riiasta mikrobussilla Riika-Dubulti, Riika-Sloka tai Riika-Jaunkemeri. Riiasta busseilla, jotka liikennöivät kaileen, Kandavaan, Kuldigaan, Kolkaan, Liepajaan, Mazirbeen, Rojaan, Talsiin, Tukumsiin, Vandzeneen, Vaneen, Valdemarpilsiin ja Ventspilsiin (tarkistakaa reitti linja-autoasemalle ennen kuin nousette bussiin). Matkan arvioitu kesto Riika-Jūrmala 0:30

12 Gaujan kansallispuisto Gaujan kansallispuisto on perustettu 1973 ja se on Latvian ensimmäinen kansallispuisto. Puiston pinta-ala on hehtaaria. Alueella on tiheää metsää ja kauniita jokia (suurimmat ovat Gauja, Amata ja Brasla), suuria ja pieniä järviä ja runsaasti mahdollisuuksia matkailuun ja lomanviettoon. Hyvin suosittu on vesimatkailu, samoin pyöräily-, ratsastus- ja luontoretket. Noin 900 kasvilajia, 149 lintulajia ja 48 villieläinlajia tekevät alueesta luonnonystävän paratiisin. Luonnon kauneus ei ole kansallispuiston ainoa houkutus. Täällä sijaitsevat myös Latvian suosituimmat matkailukohteet Turaidan ja Siguldan linnat, Āraišin järvilinna, Gaujajokea pitkin Līgatneen kulkeva jokilaiva, Līgatnen luontopolut, Straupen linna, Ungurmuiža, Zvārten kalliot Amatajoen rannalla ja Ērgļin kalliot Gaujan rannalla lähellä Cēsistä. Puistoon ja suosituimpien nähtävyyksien ympärille rakennetut kävelypolut ovat hyvin viitoitettuja ja esitekarttoja on hyvin saatavilla paikallisissa matkailutiedotuspisteissä. Puiston alueella toimii useita hotelleja (Siguldassa, Cēsiksessä ja Valmierassa), maatilamajoitusta, leirintäalueita ja lomamökkejä kaupunkien ulkopuolella.

13 Yhteystiedot Gaujan kansallispuiston palvelukeskus Baznīcas iela 7, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 Puh: , Internetosoite: Aukioloajat marraskuusta huhtikuuhun 9:00-17:00 toukokuusta lokakuuhun maanantaista perjantaihin 9:00-17:00 lauantaisin ja sunnuntaisin 9:00-19:00 Pääsymaksut Kuhunkin kohteeseen erillinen pääsymaksu. Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Riiasta 51 km tietä nro A2 Siguldaan Yleisillä kulkuneuvoilla Riiasta junalla Riika-Sigulda, Riika-Valga, Riika-Cēsis tai Riika-Valmiera Siguldan pysäkille. Riian linja-autoasemalta busseilla, jotka liikennöivät Alūkseen, Apeen, Āraišiin, Balviin, Baltinavaan, Bērzkrogsiin, Cēsikseen, Drustiin, Gulbeneen, Inešiin, Jaunpiebalgaan, Madonaan, Naukšēniin, Palsmaneen, Raunaan, Rujienaan, Siguldaan (myös reittitaksi), Smilteneen, Vecpiebalgaan ja Viļakaan. Jäätävä Siguldan pysäkillä (tarkistakaa ennen lähtöä). Matkan arvioitu kesto Riika-Sigulda 1:10

14 Kuldīgan vanhakaupunki ja Ventajoen koski Kuldīga on viehättävä Kuurinmaan pikkukaupunki, joka on kautta aikojen viehättänyt ja innostanut runoilijoita ja taidemaalareita. Kaupungin luvulla rakennetussa keskustassa on edelleen jäljellä vanhoja puutaloja, jotka reunustavat kapeita pikkukatuja. Vanhat kaupungit talot ulottuvat Alekšupīte-nimisen joen rantaan. Matkailutoimiston vieressä sijaitsee työpaja, jossa kudotaan perinteisin kuvioin koristeltuja värikkäitä peittoja ja liinoja. Kuldīgan vanhakaupunki ja Ventajoen ylitse kulkeva punatiilisilta ovat ehdolla UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Kaupunki tunnetaan myös Euroopan leveimmästä vesiputouksesta. Kosken partaalla voi keväisin ja syksyisin seurata mielenkiintoista ilmiötä, kun kalat hyppivät ilmaan pyrkiessään kosken yli. Täällä syntyi myös kuuluisa Kuurinmaan herttua Jakob, joka ristittiin ja vihittiin Kuldīgan Pyhän Katriinan kirkossa. Kirkossa on säilynyt kauniita barokkityylisiä puuleikkauksia. Kirkon 45 m korkeasta tornista avautuu kaunis näköala vanhaankaupunkiin, ja ainutlaatuiset urut tuottavat nautintoa klassisen musiikin ystäville. Kuldīgassa järjestetään monia tapahtumia, joista tärkeimpiä on vuotuinen kaupunkijuhla.

15 Yhteystiedot Kuldīgan matkailun tiedotuskeskus Baznīcas iela 5, Kuldīga, LV-3301 Puh: , Internetosoite: Aukioloajat toukokuusta syyskuuhun maanantaista perjantaihin 9:00-17:00 lauantaisin 10:00-16:00 sunnuntaisin 10:00-14:00 lokakuusta huhtikuuhun maanantaista perjantaihin 9:00-17:00 Pääsymaksut Kuhunkin kohteeseen erillinen pääsymaksu. Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Riiasta 75 km tietä nro A10 Kandavan liittymään, josta 64 km tietä nro P130 Kuldīgaan. Yleisillä kulkuneuvoilla Riiasta busseilla, jotka liikennöivät Kabileen, Kandavaan, Kuldīgaan, Liepājaan, Saldusiin, Tukumsiin, Vaneen ja Varmeen. Pysäkki: Kuldīgan linja-autoasema (tarkistakaa reitin varrella olevat pysäkit linja-autoasemalla ennen lähtöä.) Matkan arvioitu kesto Riika-Kuldīga 2:30-4:00

16 Turaidan museoreservaatti - erityisesti suojeltavaksi luokiteltu kulttuurimuistomerkki Lähes 42 hehtaarin suuruinen alue on luonnonarvoihin, historiallisiin ja kulttuurimuistomerkkeihin tukeutuva kokonaisuus, jonka historia juontaa juurensa 1000-luvulle. Museoreservaatin visuaalisesti hallitsevin nähtävyys on Turaidan linna, jonka rakentaminen alkoi 1214 ja jonka tornista avautuu henkeäsalpaava näkymä Gaujan laaksoon. Linnan läheisyydessä sijaitsevat Turaidan puukirkko (1750) ja Turaidan Ruusun hauta. Paikkaan liittyy tarina paikallisen neidon uhrautuvasta rakkaudesta ja kuolemasta. Nuoret parit käyvät hääpäivänään haudalla ilmaistakseen symbolisesti ikuista uskollisuutta toisilleen. Museoreservaatin alueella sijaitsee Turaidan kartanon talouskeskus ja kansanlaupuisto, jossa on 26 kuvanveistäjä Indulis Rankan veistosta. Gaujan laaksossa lähellä Turaidan linnaa sijaitsevat Gūtmanin ja Viktorsin luolat, jotka mainitaan myös Turaidan Ruusun tarinassa.

17 Yhteystiedot Turaidan museoreservaatti - erityisesti suojeltavaksi luokiteltu kulttuurimuistomerkki Turaidas iela 10, Turaida, Siguldas novads, LV-2150 Puh: turaida.muzejs@apollo.lv Internetosoite: Aukioloajat marraskuusta huhtikuuhun 10:00-17:00 toukokuusta lokakuuhun 10:00-18:00 ulkoilmanäyttelyt, linnan päätorni ja eteläsiipi ovat kesäisin avoinna 9:00-20:00 Pääsymaksut aikuiset LVL opiskelijat LVL koululaiset LVL Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Riiasta 51 km tietä nro A2 Siguldaan Yleisillä kulkuneuvoilla Riiasta junalla Riika-Sigulda, Riika-Valga, Riika-Cēsis tai Riika-Valmiera Siguldan pysäkille. Riian linja-autoasemalta busseilla, jotka liikenöivät Alūkseen, Apeen, Āraišiin, Balviin, Baltinavaan, Bērzkrogsiin, Cēsikseen, Drustiin, Gulbeneen, Inešiin, Jaunpiebalgaan, Madonaan, Naukšēniin, Palsmaneen, Raunaan, Rujienaan, Siguldaan (myös reittitaksi), Smilteneen, Vecpiebalgaan ja Viļakaan. Jäätävä Siguldan pysäkillä (tarkistakaa ennen lähtöä). Matkan arvioitu kesto Riika-Sigulda 1:10

18 Cēsiksen vanhakaupunki ja keskiaikainen linna Cēsis sijaitsee Vidzemen sydämessä ja on yksi Latvian kauneimmista kaupungeista. Cēsiksen kaupungin symboli on keskiaikainen rauniolinna, joka yhdessä puiston kanssa luo kaupunkiin romanttisen ilmapiirin. Useita kertoja korjattu ja laajennettu Cēsiksen linna sai nykyisen arkkitehtonisen ilmeensä 1500-luvun lopulla, jolloin ritarikunnan suurmestari Walter von Pletenberg ( ) vahvisti linnan puolustusta rakennuttamalla pohjois- ja eteläpuoliset tornit. Tarkoituksena oli siirtää linnoitus vastaamaan vaatimuksia, jotka liittyivät tuliaseiden käyttöön. Linnaan pääsyä vaikeuttivat vallihaudat sekä kolme vahvojen muurien ympäröimää suurta esilinnaa. Ryhmille järjestetään tilauksesta erilaisia näytöksiä, joiden yhteydessä voi nauttia keskiaikaisia aterioita sekä maistaa paikallisessa, Baltian vanhimpiin kuuluvassa panimossa pantua olutta. Linnan läheisyydessä sijaitsee Pyhän Johanneksen kirkko, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja joka aikoinana oli Liivinmaan suurin kirkko. Aikojen kuluessa tapahtuneista monista rekonstruktioista huolimatta se on säilyttänyt mahtavuutensa ja vaikuttavuutensa. Kirkossa ovat säilyneet Liivinmaan ritarikunnan suurmestarin hautapaadet ja urut, jotka täyttävät soinnillaan myös läheisen vanhankaupungit pikkukadut. Cēsiksen vanhankaupungin nupukivikadut ovat säilyneet paikoillaan keskiajalta asti. Samoin ovat säilyneet niiden varrella olevat punatiilikattoiset talot pienine pihoineen ja uusittuine julkisivuineen.

19 Yhteystiedot Cēsiksen matkailun tiedotuskeskus Pils laukums 9, Cēsis, LV-4101 Puh: , Internetosoite: Skype nimi: cesu_tic Aukioloajat tokokuusta syyskuuhun 10:00-18:00 lokakuusta huhtikuuhun tiistaista lauantaisin 10:00-17:00 sunnuntaisin 10:00-16:00 Pääsymaksut linna (sisäänkäynti Pils laukums 9) aikuiset LVL 2.00 opiskelijat LVL 1.00 koululaiset LVL 1.00 perhelippu LVL 4.00 Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Yleisillä kulkuneuvoilla Matkan arvioitu kesto Riika-Cēsis 2:00 Riiasta 77 km tietä nro A2 Cēsiksen liittymään, mistä 10 km tietä nro P20 Cēsikseen. Riiasta junalla Riika-Valga, Riika-Cēsis tai Riika-Valmiera Cēsiksen pysäkille. Riiasta busseilla, jotka liikennöivät Āraišiin, Cēsikseen, Madonaan, Naukšēniin, Rujienaan tai Straupiin. Pysäkki: Cēsiksen linjaautoasema (tarkistakaa reitin varrella olevat pysäkit linja-autoasemalla ennen lähtöä).

20 Liepāja Liepāja on vanha kaupunki Itämeren itärannalla meren ja Liepājajärven välissä. Täällä on ollut asutusta yli 750 vuotta. Liepāja on musiikki- ja kulttuurikaupunki. Liepājan musiikkifestivaaleissa: kansainvälisissä pianomusiikin tähtifestivaaleissa ja kansainvälisissä urkumusiikin festivaaleissatai muissa musiikkitapahtumissa, joita tarjoavat kaupungin musiikkiklubit! Täällä voi vaeltaa soihdun valossa pohjoisen linnoituksen maanalaisissa labyrinteissä, tutustua Karostan arkkitehtuuriin ja entisen vankilan eksotiikkaan, ihailla jugendtaloja kaupungin keskustassa tai ainutlaatuista puuarkkitehtuuria merenrantapuistossa. Aurinkoisena päivänä Teitä odottavat suurenmoinen "Sinisen lipun" uimaranta, satamaraitti ja kävelyalue puistokatuineen. Pilvisenä päivänä ohjelmaa tarjoavat keilarata tai Liepājan teatteri. Liepāja on inspiroiva kaupunki, jossa Teitä palvelevat kodikkaat hotellit, tyylikkäät kahvilat ja viihtyisät ravintolat.

21 Yhteystiedot Liepājan matkailun tiedotuskeskus Rožu laukums 5/6, Liepāja, LV-3401 Puh: , Internetosoite: Aukioloajat tokokuusta elokuuhun maanantaista perjantaihin 9:00-19:00 lauantaisin 10: sunnuntaisin 10:00-15:00 syyskuusta huhtikuuhun maanantaista perjantaihin 9:00-17:00 lauantaisin 10:00-15:00 Pääsymaksut Kuhunkin kohteeseen erillinen pääsymaksu. Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Riiasta 215 km tietä nro A9 Liepājaan Yleisillä kulkuneuvoilla Riiasta busseilla, jotka liikennöivät Aizputeen, Jelgavaan, Kalnciemsiin, Klaipedaan ja Vainodeen. Pysäkki: Liepajan linja-autoasema (tarkistakaa reitin varrella olevat pysäkit linja-autoasemalla ennen lähtöä). Riiasta busseilla. Pysäkki: Liepajan linja-autoasema (tarkistakaa reitin varrella olevat pysäkit linja-autoasemalla ennen lähtöä). Matkan arvioitu kesto Riika-Liepāja 3:00-3:30

22 Ventspils Ventspils on suosittu matkailukeskus, jossa on tasokas uimaranta ja vesipuisto. Lapsille on "Lasten kaupunki" leikkikenttineen. Liikunnan ystäviä palvelevat Ventspilsin Olympiakeskuksen urheilutilat. Ventspilsin Seikkailupuistosta löytyy laskettelurinne, köysirata, kesäkelkkarata, BMX- ja moottoripyöräratoja, trampoliineja, kiiking-keinuja, kesärengasliukurata ja muita huvilaitteita. Historia elää Ventspilsin vanhassakaupungissa, Liivinmaan ritarikunnan linnassa ja Ostgalsin kaupunginosan kapeilla mukulakivikaduilla. Rantapuiston Ankkuri-polulla on esillä jopa 6 m korkea ja 23 tonnia painava ankkuri. Erikoinen elämys on retki kapearaiteisen "Mazbānītis"-rautatien pikkujunalla tai resiinalla ranta-alueen ulkomuseossa tai laivaretki "Hercogs Jēkabs"- aluksella Ventspilsin satama-alueella. Ventspilsiä kutsutaan Latvian kukkaispääkaupungiksi. Täällä voi nähdä mykistäviä kukkaveistoksia. Ventspils toivottaa perheet ja lomanviettäjät ystävällisesti tervetulleiksi.

23 Yhteystiedot Ventspilsin matkailun tiedotuskeskus Dārza iela 6, Ventspils, LV-3601 Puh: Internetosoite: Aukioloajat toukokuusta syyskuuhun maanantaista perjantaihin 8:00-19:00 lauantaisin 10:00-17:00 sunnuntaisin 10:00-15:00 lokakuusta huhtikuuhun maanantaista perjantaihin 8:00-17:00 lauantaisin ja sunnuntaisin 10:00-15:00 Pääsymaksut Kuhunkin kohteeseen erillinen pääsymaksu. Opastus; kielivaihtoehdot Kulkuyhteydet Henkilöautolla Riiasta 189 km tietä nro A10 Ventspilsiin Yleisillä kulkuneuvoilla Riiasta busseilla, jotka liikennöivät Tukumsiin, Talsiin ja Ventspilsiin. Pysäkki: Ventspilsin linja-autoasema (tarkistakaa reitin varrella olevat pysäkit linja-autoasemalla ennen lähtöä). Matkan arvioitu kesto Riika-Ventspils 2:45-4:00

24 Latvian Riika L a t v i a n m a t k a i l u n 1 0 s u o s i k k i k o h d e t t a

25 L a t v i a n m a t k a i l u n 1 0 s u o s i k k i k o h d e t t a

26 Latvian Valtion matkailun kehittämistoimisto Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519, Latvian Tel: Fax: Latvian Valtion matkailun kehittämistoimisto, 2010 Kuva: Līga Eglīte, Inese ja Edvīns Cibuļski, Mārtiņš Silis, Varis Sants, Māra Gudrike, Vita Balckare, Pēteris Buks, Jurmalan kaupunkinhallituksen arkisto, Latvian matkailun tiedotuskeskusten arkistot, Maksuton!

27

28

Latvian matkailun kymmenen kärjessä

Latvian matkailun kymmenen kärjessä Latvian matkailun kymmenen kärjessä FI Johdanto Latvia, Baltian helmi, on Itämeren koillisrannalla sijaitseva Euroopan Unionin jäsenvaltio. Euroopan kartalla Latvia on risteyskohta, jonka kautta on kuljettu

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden 03.05.2018 10:00-14:30 Allegro juna lähtee Helsinki-Pietari 3,5 tuntia 14:30-17:00 Saapuminen Pietariin, Pietari kiertoajelu bussilla 17:00-18:30 Pietari-Paavalin linnoitukseen Neva-joen Jänissaarelle

Lisätiedot

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin on Euroopan sydän, voimakas, sykkivä sydänl Se on melkein yhtä kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin Gibraltarin uhmailevista kallioista ja tarujen ympäröimästä Kreikasta. Se on, historialliselta näkökannalta

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Helsingin yliopisto, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Gumtäkt botaniska trädgård

Helsingin yliopisto, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Gumtäkt botaniska trädgård Helsingin yliopisto, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Gumtäkt botaniska trädgård Sijainti: Helsinki Omistaja: Helsingin yliopisto Aukioloajat: Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on avoinna toukokuusta

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013.

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Torstai 16.5. klo 6.30 lähtö Lahdesta, kuljetuksista vastaan tuttu Reissu-Ruoti ja luottokuskimme Jukka Ruoti klo 9.15 laiva lähtee. Matkalla meribrunssi (kuuluu matkan hintaan)

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Perustietoja Ähtäristä

Perustietoja Ähtäristä Perustietoja Ähtäristä asukasluku 6182 pinta-ala 906 km² 169 järveä elinkeinorakenne: alkutuotanto 10 %, jalostus 26 %, palvelut 64 % valtakunnallisesti tunnettu matkailusta 200 000 kävijää/v E-P:n toiseksi

Lisätiedot

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita Sivu 1 / 7 Esittely Hotellimatka Tallinna / Viking Line Tallinnan hotellimatkallamme ehdit tutustua nähtävyyksiin, shoppailla, nauttia kulttuurista ja hemmotella itseäsi. Lukuisat kansainväliset ravintolat

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Matkaoppaana legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen Matkaemäntänä Hanna Ekola, musiikissa Hannan tilaisuuksissa mukana

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

TURUN SUNNUNTAIMAALARIT KULTTUURIMATKALLA TALLINNASSA 12. - 15.05.2011 Pirkko Hirsimäki (Kuvat ja teksti)

TURUN SUNNUNTAIMAALARIT KULTTUURIMATKALLA TALLINNASSA 12. - 15.05.2011 Pirkko Hirsimäki (Kuvat ja teksti) TURUN SUNNUNTAIMAALARIT KULTTUURIMATKALLA TALLINNASSA 12. - 15.05.2011 Pirkko Hirsimäki (Kuvat ja teksti) Matkalle lähdettiin torstai-iltana mukavasti Kauppatorin laidalta Taivassalon auton bussilla. Kuljettajina

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

MITZPE RAMONISSA SIJAITSEVA BERESHEET HOTEL ON VOITTANUT TRAVELAGENTCENTRALIN KILPAILUSSA MAAILMAN COOLEIMMAN HOTELLI UIMA-ALTAAN TITTELIN

MITZPE RAMONISSA SIJAITSEVA BERESHEET HOTEL ON VOITTANUT TRAVELAGENTCENTRALIN KILPAILUSSA MAAILMAN COOLEIMMAN HOTELLI UIMA-ALTAAN TITTELIN MITZPE RAMONISSA SIJAITSEVA BERESHEET HOTEL ON VOITTANUT TRAVELAGENTCENTRALIN KILPAILUSSA MAAILMAN COOLEIMMAN HOTELLI UIMA-ALTAAN TITTELIN Beresheet Hotel Mitzpe Ramonissa, Etelä-Israelin Negevin autiomaassa,

Lisätiedot

Tutustuminen Riikaan, 2-3 tuntia? Ihan Riikan keskustaan ei autolla kannata mennä, autoilla on siellä rajoituksia.

Tutustuminen Riikaan, 2-3 tuntia? Ihan Riikan keskustaan ei autolla kannata mennä, autoilla on siellä rajoituksia. Majakkamatka 2015 Liettuaan ja Latviaan, aikatauluja 9.4.2015/eh 12.7.2015/eh 26.7.2015/eh lisätty tietoa Kuurin kyntään luonnonsuojelualueen maksusta 8.8.2015/eh lisätty tietoa Klaipedan nätävyyksistä

Lisätiedot

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 39 1. Vastaajan ikä alle 20 2 5,13% 20-30 1 2,56% 30-40 5 12,82% 40-50 10 25,64% 50-60 9 23,08% yli 60 12 30,77% 2. Vastaajan sukupuoli nainen

Lisätiedot

Ravintolasuositukset. (Sijainti merkitty karttaliitteeseen) Von Krahli Aed Tarjolla virolaista lähiruokaa, myös kasvisannoksia, edulliset hinnat

Ravintolasuositukset. (Sijainti merkitty karttaliitteeseen) Von Krahli Aed Tarjolla virolaista lähiruokaa, myös kasvisannoksia, edulliset hinnat Kuljetus Oy Håkan Eriksson Ab (+358400596227) M/S Superstar (TALLINK GRUPP) (EST +3726409800) (FIN +358918041) Majoitus Tallinn Spa & Conference Hotel (SADAMA 11A, TALLINN 10111 VIRO) (EST +3726301000)

Lisätiedot

Tervetuloa Porvooseen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin!

Tervetuloa Porvooseen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin! Tervetuloa seen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin! Monta reittiä seen! on paikka, jonka vanhan kaupungin mukulakivikadut, pienet galleriat ja jokimaisema ranta-aittoineen hurmaavat kävijänsä yhä uudelleen.

Lisätiedot

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15.

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Sagalundin museo, Sagalunds museum * Sijainti: Kemiönsaari Omistaja: Sagalundin museosäätiö Aukioloajat: 1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Aikuiset

Lisätiedot

KOKEMUKSIA HÄMEENLINNASTA. Veikko Syyrakki 26.11.2009

KOKEMUKSIA HÄMEENLINNASTA. Veikko Syyrakki 26.11.2009 KOKEMUKSIA HÄMEENLINNASTA Veikko Syyrakki 26.11.2009 ALUE Linna ympäristöineen Koilliskulma Verkatehdas ja keskustan rannat Asema ja radanvarsialueet Aulanko Lähtökohdat Opastus Hoito ja käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Tähän kaupunkiin haluat aina uudestaan!

Tähän kaupunkiin haluat aina uudestaan! Euroopan mielenkiintoisimpia kaupunkikohteita! Venäjän toiseksi suurin kaupunki, entinen Venäjän keisarikunnan pääkaupunki 1712-1918 Dramaattinen historia kolme maailmansotaa ja kolme vallankumousta UNESCON

Lisätiedot

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS Visit Helsinki / Esko Jämsä ALVAR AALTO JA FINLANDIA-TALO KAKSI SUOMALAISEN DESIGNIN LEGENDAA Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon (1898 1976) suunnittelema

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Käpylän elävä keskipiste

Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskus Amerin talona tunnettu Mäkelänkatu 91 uudistuu. Siitä tulee viihtyisä ja inhimillisen kokoinen kaupunginosan keskus. Kiinteistössä on tilaa erilaisille toimijoille:

Lisätiedot

Kasvitieteellinen puutarha on avoinna päivittäin klo 10 17. Talvikaudella klo. 10 16. Ulkopuutarhaan voi tutustua päivittäin klo 8 20.

Kasvitieteellinen puutarha on avoinna päivittäin klo 10 17. Talvikaudella klo. 10 16. Ulkopuutarhaan voi tutustua päivittäin klo 8 20. Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha Sijainti: Turku, Ruissalo Omistaja: Turun yliopisto Aukioloajat: Kasvitieteellinen puutarha on avoinna päivittäin klo 10 17. Talvikaudella klo. 10 16. Ulkopuutarhaan

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Venäläisten Suomen-matkailun kehitys VENÄLÄISTEN MATKAT SUOMEEN 1992-2017 6,0 5,0 4,0 Helsinki (lentokenttä ja satama) rekkakuskit

Lisätiedot

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

turun museokeskuksen vuokrattavat tilat

turun museokeskuksen vuokrattavat tilat turun museokeskuksen vuokrattavat tilat Turun museokeskuksesta löytyvät vuokrattavat tilat ovat ihanteellisia paikkoja juhlien, tapahtumien ja kokouksien järjestämiselle. Kun haluat tarkemmin tutustua

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI

Aaltoa kulttuurimatkaillen. Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Aaltoa kulttuurimatkaillen Seinäjoen kaupunki Kulttuuritoimi PL 215 60101 SEINÄJOKI Alvar Aalto Seinäjoella Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus ja yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista.

Lisätiedot

UNELMAELAMAA Katja Staht ei kaipaa parisuhdeheissaikkaei

UNELMAELAMAA Katja Staht ei kaipaa parisuhdeheissaikkaei '1,.. :; t. I "': '-: ;--., zr.s.20t5 HINTA: aoof UNELMAELAMAA Katja Staht ei kaipaa parisuhdeheissaikkaei ja hengitei terveettistii meri-ilmaa. Tarjolla on myds kuvataidetta, kutttuuria ja metsailuontoa

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

SUOMI Graafinen ohjeistus

SUOMI Graafinen ohjeistus SUOMI ohjeistus ovellukset. inen värilogo valkoisena juhla-asussaan. värinen. inari.fi Inari on Suomen suurin kunta. Sen voimavara on mahtava luonto, josta voi olla aidosti ylpeä. Inarin helmi ja aarreaitta

Lisätiedot

... Alppien alta Adrialle

... Alppien alta Adrialle Itävallan, Unkarin, Italian ja Kroatian syleilyssä sijaitseva pieni Slovenia on mantereemme monipuolisimpia maita. Sen maalaukselliset maisemat ulottuvat Alpeilta Adrianmerelle tarjoten lukuisia maailmanluokan

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus PÄIVÄMÄÄRÄ: 1.4.2019 Myydään suosittu kahvila-lounasravintola Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus +358 44 7415716 Yritys: Kahvila Wanha Postitalo Nilsiäntie 76, 73300 Nilsiä www.wanhapostitalo.fi Perustamisvuosi:

Lisätiedot

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä!

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.jalasjarvi.fi Vuoden 2010 tilanne! Koti komiasti Jalasjärvelle Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.karttatiimi.fi/jalasjarvi Jalasjärvi

Lisätiedot

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

Matkareitti leireillä

Matkareitti leireillä Matkareitti leireillä Disclaimer: esitys sisältää tahatonta tuotesijoittelua. Jyväskylän seurakunta ei hyödy tuotesijoittelusta mitenkään eikä markkinoi esityksessä näkyvien yritysten tuotteita tai palveluja.

Lisätiedot

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ . AJm Ä f Ä 4m. rnri ' ii HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ HYVINKÄÄNHIIHTOKESKUKSENKARTTA paperiliuskoilla. paperiliuskoilla. punaisilla merkitty latu km. 10 oleva

Lisätiedot

LABDIEN RIGA! HYVÄÄ PÄIVÄÄ RIIKA! Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjaston virkistysmatka Riikaan 06/05

LABDIEN RIGA! HYVÄÄ PÄIVÄÄ RIIKA! Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjaston virkistysmatka Riikaan 06/05 LABDIEN RIGA! HYVÄÄ PÄIVÄÄ RIIKA! Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjaston virkistysmatka Riikaan 06/05 Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjaston väki toteutti pitkään suunnitellun virkistys-

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin

Lisätiedot

Plagenin uimaranta ja kioski

Plagenin uimaranta ja kioski Plagen Hangon kaupunki tarjoaa yrittäjän vuokrattavaksi ja ylläpidettäväksi: Plagenin uimaranta ja kioski Plagenin rannan keskeinen sijainti Hangossa, suotuisat luonnon olosuhteet, alueen valtakunnallisestikin

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET 1 PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET Timo Jussila, Mikroliitti Oy (email: Mikroliitti@dlc.fi, p: 0400-530057) Tutkimukset tehty vuosina 1994-1995 Puumalan kunnan kustannuksella, Puumalan muinaisjäännösten merkinnän

Lisätiedot

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA Sivu 1 / 7 Esittely Vihulan hotellimatka 3 päivää Tervetuloa Lahemaan kansallispuiston alueella sijaitsevaan Vihulaan, noin 95 km päähän Tallinnasta itään. Vihula on yksi Viron kauneimmista paikoista ja

Lisätiedot

Telakkaranta Historia ja tulevaisuus

Telakkaranta Historia ja tulevaisuus Telakkaranta Historia ja tulevaisuus Näyttely avoinna 15.-20.7.2013 klo 10-17 Käynti alueelle Telakkakadun ja Hernesaarenkadun kulmasta. Esillä on historiallisia valokuvia, havainnekuvia alueen tulevaisuuden

Lisätiedot

Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä.

Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä. Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä. Lomailijoille tarkoitettuja terassiasuntoja Välimeren ranta-alueella Six

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi on valloittava vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat välttää liiankin suosittuja turistikohteita.

Lisätiedot

Drottningholmin linna

Drottningholmin linna 1 Drottningholmin linna Drottninholmin linnan puiston puolelta Drottningholmin linna (ruots. Drottningholms slott) on Ruotsin kuningasperheen yksityisasunto. Se sijaitsee Ekerön kunnan Drottningholmissa,

Lisätiedot

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ANALYYSI JA KEHITTÄMISSUUNNITELMA 20.10.2011 Suunnittelualueen sijainti / maiseman historia Jokilaakso oli pitkään metsäselänteiden reunustamaa avointa maisemaa, peltoja ja

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

Liettua uusi maa Euroopan unionissa

Liettua uusi maa Euroopan unionissa Liettua uusi maa Euroopan unionissa Nyt on sopiva aika löytää uusi Euroopan unionin jäsen, jonka viimeaikainen taloudellinen kasvu on ollut vaikuttava. Liettuasta löytyy jokaiselle katsottavaa ja koettavaa

Lisätiedot

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen.

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. 2 Kautta historian moni uusi ja ihmeellinen asia on nähnyt päivänvalon Hakaniemessä. Tarina jatkuu,

Lisätiedot

Matkaraportti: Italia

Matkaraportti: Italia Matkaraportti: Italia Noora Heikkonen Vietimme Italiassa neljä viikkoa ja viisi päivää. Tässä ajassa ehdimme tutustua sekä asuinkaupunkiimme Padovaan että muihinkin Pohjois- Italian tunnetuimpiin kaupunkeihin.

Lisätiedot

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat energianero Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat TOIMITILOJA JÄRJELLÄ JA TUNTEELLA Tikkurila lyhyesti Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus, jossa palvelut ovat lähellä. Keskustassa

Lisätiedot

Luomuviinimatka Rheinin laaksoon

Luomuviinimatka Rheinin laaksoon Luomuviinimatka Rheinin laaksoon 19.05. 22.05.2017 Oletko aina jo halunnut romanttiselle matkalle Rheinin laaksoon? Nyt toiveesi toteutuu! Lähde mukaamme tälle kiehtovalle luomuviinimatkallemme! Saksassa

Lisätiedot

Opet Venäjällä. (Tekstit Jari Mustonen Juha Järvisen ja Tarja Lehmuskosken avustamana )

Opet Venäjällä. (Tekstit Jari Mustonen Juha Järvisen ja Tarja Lehmuskosken avustamana ) Opet Venäjällä Viime kesänä Helsingin ortodoksisen seurakunnan ja SOOLin opettajat tekivät yhteisen matkan Venäjälle. Oppaanamme toimi rutinoitunut Venäjän matkaaja isä Stefan Holm. Matkan käytännön järjestelyistä

Lisätiedot

RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA

RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA Kuhmoisten rakennusperintöpäivät lauantaina 7.9. ja sunnuntaina 8.9.2013 kuuluu Euroopan rakennusperintöpäiviin. Koko Euroopan Unionin alueella järjestetään aina

Lisätiedot

Christkindlmarkt

Christkindlmarkt Christkindlmarkt 07. 10.12.2018 Tule mukaamme Keski-Euroopan joulutoreille herkuttelemaan ja nauttimaan! Alppikansa rakastaa perinteitä, musiikkia, kulttuuria ja hauskanpitoa. Viemme sinut Münchenin, Kufsteinin

Lisätiedot

1 of 34 26.6.2012 14:43

1 of 34 26.6.2012 14:43 1 of 34 26.6.2012 14:43 Reittiohjeet paikkaan Tallinna, Viro 1 582 km noin 22 tuntia 48 min 16.6.2012, Vantaa-Tallinna-Pärnu-Riika-Jurmala, 370 km 18.6.2012, Jurmala-Liepaja-Palanga-Klaipeda-Kaunas, 570

Lisätiedot

Tervetuloa kansainväliseen yliopistokaupunkiin Lappeenrantaan!

Tervetuloa kansainväliseen yliopistokaupunkiin Lappeenrantaan! Tervetuloa kansainväliseen yliopistokaupunkiin Lappeenrantaan! LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenranta lyhyesti Kuningatar Kristiina perusti kaupungin vuonna 1649. Kansainvälinen

Lisätiedot

Kirkkotila ja kirkolliset toimitukset Liedon kirkossa keskiajalta nykypäivään

Kirkkotila ja kirkolliset toimitukset Liedon kirkossa keskiajalta nykypäivään Kirkkotila ja kirkolliset toimitukset Liedon kirkossa keskiajalta nykypäivään Kirkkotila avautuu -seminaari 20.5.2019 Liedon kirkko 10.40 11.00 Teologinen tiedekunta / Jyrki Knuutila www.helsinki.fi/yliopisto

Lisätiedot

Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun!

Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun! Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun! Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6. - 10.7.2011 Valtakunnalliset loma-asuntomessut pidetään lomaasumisen sydämessä Mäntyharjussa 27.6. 10.7.2011. Messut

Lisätiedot

Job Shadowing Puola

Job Shadowing Puola Job Shadowing Puola 7.-13.10.2018 Mahdollinen lentopalloilevien opiskelijoiden ja heidän valmentajiensa vaihto tulevaisuuden projektissa Kuopion ja Czestochovan välillä? Opetus- ja valmennusmenetelmät

Lisätiedot

Kelotähti. Saariselkä

Kelotähti. Saariselkä Kelotähti Saariselkä Kelotähti - Saariselän uusi keskipiste. Kelotähti on rakennettu Saariselän keskustaan paikalle, jossa kunnioitettavaan ikään ehtinyt kelovanhus aiemmin kurotti kohti revontulia. Nyt

Lisätiedot

Gulinin piirros huvilasta 1800-luvun lopussa ja valokuva vuodelta 2009.

Gulinin piirros huvilasta 1800-luvun lopussa ja valokuva vuodelta 2009. SELVITYS RAKENNUKSISTA JA PIHAPUISTOSTA 444 Villa Wilhelmsberg PORVOO KAUPUNGINOSA 12 Gulinin piirros huvilasta 1800-luvun lopussa ja valokuva vuodelta 2009. Nykyisen huvilan ja sivurakennusten rakentamisvuodet

Lisätiedot

Ditmar-Koel-straße 6, Hampuri Puh. +49 (0) , hampuri[at]merimieskirkko.fi

Ditmar-Koel-straße 6, Hampuri Puh. +49 (0) , hampuri[at]merimieskirkko.fi Matkan syy: Seurantamatka Hampuriin, Saksaan 4.5.- 7.5.2017 Kuka: Rahoitus: Helena Troger, Kalajoen ammattiopisto, lehtori/matkailu Erasmus+-ohjelma Matkalla Mestariksi JEDUsta - hanke Matka-aikataulu:

Lisätiedot

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme RIKALANMÄKI Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme TERVETULOA RIKALANMÄELLE. Rikalanmäki Salon Halikon kulttuurimaisemassa yhdistää historialliset puitteet ja modernin palvelun. Meillä onnistutte luomaan

Lisätiedot

MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg-

MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg- MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan 11.-15.9.2019 -Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg- Elämäniloinen ja Saksan Riviera kuvaavat parhaiten tätä osaa maasta, joka on Saksan viininviljelyn tärkeimpiä

Lisätiedot

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior 31.1.-6.2.2016 Latvia M13a ja 14a ryhmät, opettajat Arja Mäkinen ja Merja Räihä suuntasivat junalla kohti Tikkurilaa sunnuntaina. Lensimme ensin Riikaan ja

Lisätiedot

SAN SEBASTIAN

SAN SEBASTIAN SAN SEBASTIAN 8.-10.10.2016 BASKIMAAN HELMI Köröttelimme paikallisjunalla Bilbaosta San Sebastianiin. Odotusarvomme maisemien ja matkan suhteen olivat korkeammalla mitä tarjonta. No, noin parin tunnin

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

Salpalinja-museo Bunkkerimuseo Salpapolku

Salpalinja-museo Bunkkerimuseo Salpapolku Salpalinja-museo Bunkkerimuseo Salpalinja Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin kesällä

Lisätiedot

SUUTARINMÄKI. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

SUUTARINMÄKI. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista SUUTARINMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista SUUTARINMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele, että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

Matkareitti leireillä

Matkareitti leireillä Matkareitti leireillä Disclaimer: esitys sisältää tahatonta tuotesijoittelua. Jyväskylän seurakunta ei hyödy tuotesijoittelusta mitenkään eikä markkinoi esityksessä näkyvien yritysten tuotteita tai palveluja.

Lisätiedot

SAKSAN ELINTARVIKEMARKKINAT

SAKSAN ELINTARVIKEMARKKINAT SAKSAN ELINTARVIKEMARKKINAT TUTUSTUMISMATKA VÄHITTÄISKAUPPAAN JA VIENTIMAHDOLLISUUKSIIN 2.- 4.6.2015 HAMPURI, ROSTOCK, BERLIINI OHJELMA TIISTAI 2.6. HAMPURI Hampuri vanha hansakaupunki ja kansainvälisen

Lisätiedot

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009 Työssäoppimispaikkamme oli Fuengirolassa. (Costa del sol) Kaupunki: Fuengirola Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Lähin lentokenttä: Málaga

Lisätiedot

AALTO-passi. Oma nimi:

AALTO-passi. Oma nimi: AALTO-passi Oma nimi: Kiertele Aalto-keskuksessa ulkona ja niissä sisätiloissa, jotka ovat avoinna. Etsi kuvista näkyvät kohdat. Kun löydät kohteen ja keksit vastauksen kysymyksiin, piirrä rasti kuvan

Lisätiedot

Taidetta Turun taidemuseossa

Taidetta Turun taidemuseossa Taidetta Turun taidemuseossa Turun taidemuseon toimintaa ylläpitää Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry. Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Taideyhdistys on perustettu edistämään taiteen harrastusta,

Lisätiedot

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA 6.5.2019 TOUKOTERVEHDYS ARXILTA Kesäkausi jo häämöttää nurkan takana ja yhteinen toimintakautemme on lopuillaan. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille! Vuosi on ollut täynnä upeita elämyksiä, tärkeitä

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot