EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 14 / 2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 14 / 2010"

Transkriptio

1 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 14 / 2010 Kunnanhallitus Sivu 4 KOKOUSTIEDOT AIKA maanantai kello PAIKKA Kotkaniemi, Rantatie, Säkylä SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tarja Anttila Seija Ilomäki Kari Katila, I varapuheenjohtaja (pj 185) Pirkko Ketola Jaakko Kreula Harri Lehtonen, puheenjohtaja (ei läsnä 185) Simo Lähteenmäki, II varapuheenjohtaja Leena Pellikka Leena Saariluoma (ei läsnä 185) Pertti Susi Asta Aaltonen, varajäsen POISSA Kari Virtanen MUUT SAAPUVILLA OLLEET Timo Kalli, valtuuston puheenjohtaja Anja Kahala, valtuuston II varapuheenjohtaja Matti Lahtinen, kunnanjohtaja, esittelijä Antti Jantunen, apulaiskunnanjohtaja Hanna Hurme, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä POISSA Kai Vainio, valtuuston I varapuheenjohtaja KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Todettiin. ASIAT ALLEKIRJOITUKSET puheenjohtajat pöytäkirjanpitäjä Harri Lehtonen Hanna Hurme Kari Katila ( 185) PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Seija Ilomäki ja Kari Katila.

2 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 14 / 2010 Sivu 5 Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty. Eura Seija Ilomäki Kari Katila Jaakko Kreula ( 185) PÖYTÄKIRJA OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Kunnanvirastossa Hallintojohtaja Hanna Hurme

3 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 14 / 2010 KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sivu 6 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI : Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Seija Ilomäki ja Kari Katila. Pöytäkirja ehdotetaan tarkastettavaksi perjantaina / 184 LIITE 1 EURA 2020 STRATEGIA 4 / 185 LIITE 2 EURAN UIMA- JA URHEILUHALLI OY:LLE EURON SUUNNITTELUTYÖAIKAINEN HANKELAINA 5 / 186 ILMOITUSASIAT 6 / 187 SUUNNITTELUMÄÄRÄRAHAN SIIRTO 7 / 188 TILAPÄISLAINA-ANOMUS / HONKILAHDEN VESAT RY 8 / 189 EURA-KÖYLIÖ-SÄKYLÄ-HUITTINEN SOTE-YHTEISTYÖN KÄYNNISTÄMINEN

4 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 3 Kunnanhallitus Sivu 7 Kunnanhallitus Kunnanhallitus / 017 / 2010 EURA 2020 STRATEGIA Eura 2010 strategia hyväksyttiin valtuuston kokouksessa Laajan valmistelutyön tuloksena valmisteltiin Eura 2010 visio ja sitä täydentävät perustavoitteet sekä esitettiin yleistä kehittämispolitiikkaa, taloutta, elinkeino- ja työllisyyspolitiikkaa sekä kunnallisia palveluita koskevat kehittämisstrategiat. Strategiatyön tausta-aineistona käsiteltiin myös 2010 luvun toimintaympäristön muutoksia ja mm. aluekehitystä, seutu- ja kuntayhteistyötä. Euran ja Kiukaisten kuntien yhdistymissopimuksen 2. luvussa todetaan mm., että "Euran kunnan visio ja strategia uudistetaan vastaamaan Euran tarpeita ja olosuhteita valtuuston johdolla valtuustokauden alussa. Strategiatyössä tukeudutaan kuntaliitoksen valmistelutyöryhmien raportteihin." Johtoryhmän yhteiseen vuoden 2010 kehityskeskustelumuistioon onkin kirjattu, että vuoden 2010 aikana valmistellaan uusi Euran kunnan strategia. Pohja-aineistona voidaan käyttää Euran ja Kiukaisten kuntaliitoksen ja muun suunnittelutyön yhteydessä kertynyttä aineistoa. Parhaillaan valmistellaan myös vuoden 2011 talousarvion laadintaohjeita, missä yhteydessä on taloudellisten kehysten lisäksi määrä sopia keskeisistä tavoitteista suunnitelmakaudelle Valmistelussa on myös uusi hallintosääntö. Eura 2020 strategian runko/luonnos on tarkoituksenmukaista käsitellä osittain samassa yhteydessä talousarvion laadintaohjeiden ja vv toiminnallisten tavoitteiden kanssa. Kunnanjohtaja on johtoryhmän kesken sovitun työnjaon mukaisesti valmistellut jäsentelyn uudelle kuntastrategialle. Luonnos esitellään kunnanhallitukselle kokouksessa. Valmistelu ja lisätiedot: kunnanjohtaja Matti Lahtinen, puh Khall Kunnanhallitus merkitsee Eura 2020 strategialuonnoksen tiedoksi ja käy jatkovalmistelua ohjaavan yleiskeskustelun.

5 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 3 Sivu 8 Kunnanhallitus päättää myös hallituksen ja johtoryhmän yhteisen kuntastrategiaa ja suunnitelmakauden keskeisiä tavoitteita käsittelevän kokouksen ajankohdasta. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus ja keskusteltiin luonnoksesta esittelyn jälkeen. Päätettiin, että hallituksen ja johtoryhmän yhteinen kuntastrategia ja suunnitelmakauden keskeisiä tavoitteita koskeva seminaari järjestetään maanantaina Johtoryhmä on kokouksessaan käsitellyt strategialuonnosta, missä yhteydessä luonnokseen tehtiin täydennyksiä ja tarkistuksia. Strategialuonnokseen tukeutuen on valmisteltu myös vuoden 2011 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman yleisiä ja vastuualuekohtaisia tavoitteita. Strategialuonnos toimitetaan valtuuston työstettäväksi ennen asiakirjan lopullista hyväksymistä. Khall Kunnanhallitus käsittelee yhteistyössä johtoryhmä kanssa Eura 2020 strategialuonnoksen antaa tarvittavat yleisohjeet strategialuonnoksen jatkovalmistelua varten. Strategialuonnoksen osoittamat suuntaviivat ja painopisteet otetaan huomioon vuosien taloussuunnitelmaa valmisteltaessa. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus. Strategialuonnokseen on tehty kunnanhallituksen ja johtoryhmän yhteiseen käsittelyyn perustuvia tarkennuksia ja täydennyksiä ja johtoryhmä hyväksyi osaltaan tarkistetun luonnoksen kokouksessaan Strategia-asiakirja on kunnanhallitukselle esityslistan liitteenä. LIITE 1 Kunnanhallitus päättää osaltaan hyväksyä "Eura strategiset linjaukset vv "

6 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 3 asiakirjan liitteen mukaisena. Sivu 9 Strategian lopullisesta hyväksymisestä päättää valtuusto. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen ja päätti lähettää Eura strategiset linjaukset vv asiakirjan valtuustolle ennakkotutustumista varten.

7 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 4 Kunnanhallitus Sivu EURAN UIMA- JA URHEILUHALLI OY:LLE EURON SUUNNITTELUTYÖAIKAINEN HANKELAINA Kunnanvaltuusto on tekemällään päätöksellä myöntänyt Euran uima- ja urheiluhalli Oy:lle euron määräisen lyhytaikaisen luoton, minkä on tarkoitus kattaa yhtiön omistaman kiinteistön peruskorjaus- ja laajennushankkeen suunnittelukustannukset. Liitteenä luottoa koskeva velkakirja ja luoton yleiset ehdot. Laina-aika päättyy Ehtojen mukaan luotto nostettaisiin neljässä erässä suunnitelmien valmistumisasteen mukaan. Luotosta perittävä korko on 3 kk:n euriborkorko ilman marginaalia. Korko laskutetaan kerralla takaisin maksun yhteydessä. Velkakirjan ehtojen mukaan luotosta ei vaadita vakuutta. Valmistelu ja lisätiedot: talousjohtaja Kari Rupponen, puh LIITE 2 Kunnanhallitus hyväksyy velkakirjan ja sen ehdot. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus. Harri Lehtonen ja Leena Saariluoma ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Puhetta johti varapuheenjohtaja Kari Katila. Pöytäkirjantarkastajaksi Kari Katilan tilalle tämän pykälän osalle valittiin Jaakko Kreula.

8 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 5 Kunnanhallitus Sivu ILMOITUSASIAT 1. Hallintokuntien pöytäkirjat: - koulutuslautakunta tekninen lautakunta ja Vapo Oy:n Eurassuon turvetuotantoaluehanke, muistio neuvottelusta Satakunnan työllisyyskatsaus 5/ Kj päätös ; Organisaatiomuutokset perusturvapalvelujen päävastuualueella. 5. Kuntaliiton yleiskirjeet: - 10/80/2010, Hankintalain muutokset voimaan /80/2010, Kuntien yleisten hankintaohjeiden uusiminen - 13/80/2010, Valtionosuusjärjestelmäuudistuksen vaikutukset esi- ja perusopetusta koskeviin sopimuksiin - 14/80/2010, Influenssa A(H1N)1v-rokotuksia jatketaan toukokuun 2011 loppuun asti. 6. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös (357/2010/LAP/5) avoneuvon siirtämisestä kunnan omistukseen. 7. Rauman kaupunki, maanmittausteknikko ; tiedote samannimisestä tiestä Raumalla ja Eurassa. 8. Pöyry Finland Oy ; Läntisen Suomen turvetuotannon päästötarkkailu vuonna Säkylän kunnanvaltuusto ; Ympäristöterveydenhuollon virkojen perustaminen. 10. Metso-ohjelman tiedotuskirje kunnille , Rahoitustukea kunnille metsien luonnonarvojen ja metsokohteiden kartoittamiseen. 11. Turun hallinto-oikeuden päätökset verovalituksiin , 10/0416/3 ja , 10/0425/ Kunnanjohtajan, apulaiskunnanjohtajan, hallintojohtajan, talousjohtajan, henkilöstöjohtajan ja ruokapalvelupäällikön viranhaltijapäätökset ajalta

9 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO Kuntaliiton julkaisu; Sanna Huovinen, Pienyritykset kuntapalveluiden tuottajina -loppuraportti. Sivu 12 Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

10 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 6 Kunnanhallitus Sivu 13 Tekninen lautakunta / 441 / 2010 SUUNNITTELUMÄÄRÄRAHAN SIIRTO Vuonna 2009 vahvistuneessa Sorkkisten alueen asemakaavassa muodostui Kanervamäen alueelle yhteensä 15 kunnan omistuksessa olevaa tonttia. Alueen kunnallistekniikka on osittain rakennettu vuoden 2009 lopulla vuoden 2010 alussa. Ennen tonttien myymistä on alueelle vielä rakennettava katurakenteet niihin kuuluvine laitteineen. Katurakenteiden rakentaminen siihen vaiheeseen, että tonttien myynti on mahdollista aiheuttaa kustannuksia n Katurakenteet olisi tarkoituksenmukaista rakentaa kesäaikaan, koska alueen maaperä on helposti häiriintyvää kosteissa olosuhteissa.esitetyn rakentamisen aajuus on esitetty karttaliiteessä. Rakentamiseen ei ole vuoden 2010 talousarviossa varattu määrärahaa. Tekla Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Koulukeskuksen laajennuksen ja saneerauksen suunnitteluun varatuista :sta siirretään :a Kanervamäen Nuutinkujan katurakenteiden rakentamiseen. Lisäksi lautakunta päätttää, että tekninen johtaja Kimmo Haapanen tai hänen sijaisensa voi kilpailutuksen jälkeen ilman lautakuntakäsittelyä laatia urakkasopimuksen, jonka urakkasumma on korkeintaan Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus. Valmistelu ja lisätiedot: tekninen johtaja Kimmo Haapanen, puh Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että koulukeskuksen laajennuksen ja saneerauksen suunnitteluun varatusta euron määrärahasta siirretään euroa Kanervamäen Nuutinkujan katurakenteiden rakentamiseen. Samalla kunnanhallitus oikeuttaa teknisen toimen ryhtymään Kanervamäessä suunniteltujen hankkeiden toteuttamistoimiin. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus.

11 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 6 Sivu 14

12 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 7 Kunnanhallitus Sivu / 034 / 2010 TILAPÄISLAINA-ANOMUS / HONKILAHDEN VESAT RY Valtuusto on myöntänyt kunnanhallitukselle valtuudet myöntää tilapäislainoja enintään euroon saakka kunnan alueella toteutettaviin ja toimintastrategiaa tukeviin kehittämishankkeisiin. Kunnanhallitus on hyväksynyt ehdot tilapäislainojen myöntämiseksi. Ehtojen mukaan yli euron lainoille vaaditaan vakuus. Honkilahden Vesat ry hakee tilapäislainaa euroa Honkilahden Vesat ry:n jääkiekkokaukalon kehittämishankkeeseen. Kehittämisyhdistys Pyhäjärviseutu ry on antanut myönteisen lausunnon, jonka mukaan hankkeelle on puollettu 60 %:n hanketukea. Hanke päättyy Yhdistys esittää että lyhyen laina-ajan takia kunta ei vaatisi lainalle vakuutta. Hankkeen toteutus on jo aloitettu. Jääkiekkokaukalon kustannusarvio (tarvikkeista) Jääkiekkokaukalo + päätyverkot Valot + pylväät + jalustat ja johdotukset Murske + santa Asfaltti Suodatinkangas + salaojitus + muut e 6 500e e e 2 000e Tarvikehankinnat yhteensä50 000e Hankkeen kokonaiskustannusarvio on euroa, josta ehdotettu tukimäärä olisi 60 % eli euroa. Hankkeesta ei ole vielä Satakunnan Ely-keskuksen päätöstä, joten laina pitäisi myöntää ehdollisena, koska yhtenä myöntämisehtona on että hanke on saanut myönteisen EU- rahoituspäätöksen. Myöntämisehtojen mukaan laina-aika on 4 kk yli hankkeen rahoituspäätöksessä mainitun päättymispäivän, jotta lainan saajalle jää aikaa tehdä hanketta koskeva loppuselvitys ja maksatushakemus ennen lainan takaisinmaksun erääntymistä. Lainan korko on 3 kk euriborkorko ilman marginaalia. Laina maksetaan yhdessä erässä laina-ajan päättyessä. Lainan lyhennykset voi maksaa myös useassa erässä laina-ajan kuluessa. Valmistelu ja lisätiedot: talousjohtaja Kari Rupponen, puh

13 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 7 Sivu 16 Kunnanhallitus päättää myöntää Honkilahden Vesat ry:n jääkiekkokaukalohankkeelle euron määräisen tilapäisluoton kunnanhallituksen vahvistamien ehtojen mukaisesti kuitenkin siten, että lainasta ei vaadita vakuutta. Laina myönnetään ehdollisena siten, että ennen lainan nostoa on esitettävä Ely-keskuksen myönteinen rahoituspäätös. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus.

14 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 8 Kunnanhallitus Sivu 17 Kunnanhallitus / 001 / 2010 EURA-KÖYLIÖ-SÄKYLÄ-HUITTINEN SOTE-YHTEISTYÖN KÄYNNISTÄMINEN Säkylän kunta on toimittanut Euran ja Köyliön kunnille sekä Huittisten kaupungille seuraavan päivätyn kirjeen: "Säkylän, Köyliön ja Euran yhdistymisen kariutuessa sovittiin, että ensisijaisena sote-yhteistyön alueena tavoitellaan kolmen kunnan yhteistyötä. Kuluneen kevään aikana olemme Säkylässä arvioineet, että tulisi keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön mahdollisuuksista myös Säkylän, Köyliön, Euran ja Huittisten kesken. Kutsumme teidät asian tiimoilta vieraaksemme Säkylään maanantaina klo 12 alkaen." Kunnanhallituksen on tarpeen antaa neuvotteluun osallistuville tarvittavat yleisohjeet. Euran kunnan osalta on erityisesti painotettava, että Euran valtuusto päätti yksimielisesti Euran, Köyliön ja Säkylän kuntien kuntayhteistyön ohjausryhmän ja kunnanhallituksen esityksen perusteella mm. seuraavaa: - Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetun lain velvoitteiden täyttämiseksi Euran, Köyliön ja Säkylän kunnat perustavat lukien perusterveydenhuollosta ja siihen kiinteästi liittyvistä sosiaalitoimen tehtävistä huolehtivan yhteistoiminta-alueen kuntien kesken erikseen sovittavalla tavalla. - Pyhäjärviseutua kehitetään edelleen Euran, Köyliön ja Säkylän kuntien yhteistyönä tavoitteena alueellinen vetovoima ja kilpailukyky. Yhteistyön kehittämisestä vastaavat yhteistyötoimikunta ja kunnanjohtajakokous. Edelleen on huomioitava, että valmistelussa olevassa uudessa lainsäädännössä on lähdetty siitä perusajatuksesta, että sosiaalitoimi varhaiskasvatusta lukuunottamatta tulisi kokonaisuudessaan hoitaa säädettävän siirtymäajan jälkeen samassa organisaatiossa perusterveydenhuollon kanssa. Kunnanhallitus päättää neuvotteluun osallistumisesta ja

15 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA LISTAN ASIANRO 8 antaa Euran kunnan edustajille tarvittavat yleisohjeet. Sivu 18 Kunnanhallitus päätti ottaa vastaan esitetyn neuvottelukutsun ja antoi kunnan edustajille yleisohjeet neuvottelua varten. EKS kuntayhteistyötoimikunta /1 : "Todettiin, että samana päivänä käydyissä neuvotteluissa Huittisten kaupungin edustajat olivat ilmoittaneet halukkuudestaan selvittää vaihtoehto, jossa neljä kuntaa (Eura, Huittinen, Köyliö ja Säkylä) muodostaisivat yhteistoiminta-alueen puitelain edellyttämällä tavalla. Käydyn keskustelun perusteella päädyttiin esittämään Huittisille seuraavaa: Neljä kuntaa selvittävät yhdessä yhteistoiminta-alueen muodostamisen. Selvityshenkilönä toimii Euran kunnanjohtaja Matti Lahtinen tukenaan muut kuntajohtajat. Tavoitteena on kevyt kuntayhtymämalli. Kuntien päätöksenteon aikataulu vuoden 2010 loppuun mennessä. Lisäksi lähtökohtina selvitystyölle pidettiin seuraavia asioita: Yhtymän kotipaikka olisi Euran kunta. Keskeisiä periaatteita valmistelulle ovat palveluiden saatavuus, kustannustehokkuus, päällekkäisyyksien poisto sekä avohuoltopainotteisuus." Valmistelu ja lisätiedot: kunnanjohtaja Matti Lahtinen, puh Kunnanhallitus merkitsee neuvottelutuloksen tiedoksi ja päättää hyväksyä kuntayhteistyötoimikunnan esityksen selvityksen tekemisestä yhteistoiminta-alueen muodostamiseksi Euran, Köyliön ja Säkylän kuntien ja Huittisten kaupungin kesken. Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus.

16 EURAN KUNTA MUUTOKSENHAKU Sivu 19 Kunnanhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan perusteet oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 184, 186, 187, 189 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, ei seuraavana kohdassa oikaisuvaatimusohjeet mainittuihin päätöksiin saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Euran kunnanhallitukselle PL EURA Pykälät 185, 188 Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 8 / 2010

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 8 / 2010 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 8 / 2010 12.04.2010 Sivu 4 KOKOUSTIEDOT AIKA 12.04.2010 maanantai kello 14.00-19.02 PAIKKA Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 13/2014 1 (18)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 13/2014 1 (18) EURAN KUNTA Pöytäkirja 13/2014 1 (18) Kunnanhallitus Aika 23.06.2014 klo 16:00-18:20 Paikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Helander-Nieminen Eija jäsen Kuivamäki Maria jäsen poistui klo 18.10

Lisätiedot

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 19 / 2010. AIKA 01.11.2010 maanantai kello 16.00-19.12

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 19 / 2010. AIKA 01.11.2010 maanantai kello 16.00-19.12 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 19 / 2010 Sivu 4 KOKOUSTIEDOT AIKA 01.11.2010 maanantai kello 16.00-19.12 PAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tarja Anttila Seija Ilomäki Kari

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 18/2014 1 (17)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 18/2014 1 (17) EURAN KUNTA Pöytäkirja 18/2014 1 (17) Kunnanhallitus Aika 20.10.2014 klo 16:00 Paikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Helander-Nieminen Eija jäsen esteellinen 181 klo 18.07-18.14 Lehtonen Harri

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 KOKOUSAIKA 10.1.2011 kello 18.00 19.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 18.11.2013 257

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 18.11.2013 257 Kunnanhallitus 18.11.2013 257 Kunnanhallituksen kokoushuone kello 16.00 177 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 178 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 179 Työjärjestyksen hyväksyminen 180 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 1 2 Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali

Kunnanhallitus. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 1 2 Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 1/2008 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 14.1.2008 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina 16.4.2012 klo 18.00-19.28 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti

Kokousaika Maanantaina 16.4.2012 klo 18.00-19.28 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti 16.04.2012 Kokousaika Maanantaina klo 18.00-19.28 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti Kutsutut jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Suoanttila Hilkka puheenjohtaja

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Aika: Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 232 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 415

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 172 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 104 16 173 Uudenmaan liiton perussopimuksen muutoksen hyväksyminen

Kunnanhallitus. 172 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 104 16 173 Uudenmaan liiton perussopimuksen muutoksen hyväksyminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 8/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 17.5.2010 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 172 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 9/2014 Kokousaika 19.5.2014 klo 18.00-20.30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 179

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 179 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 179 Kunnanhallitus 09.06.2014 AIKA 09.06.2014 klo 18:00-19:45 PAIKKA Kunnanvirasto, johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 112 Kokouksen järjestäytyminen 181 113 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Kunnanvirasto, Vinkkilä

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Kunnanvirasto, Vinkkilä Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 112 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 203 113 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Marjaana Laitila-Säily. Päivi Määttä, Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa,

Marjaana Laitila-Säily. Päivi Määttä, Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginhallitus 7/2009 173 KOKOUSAIKA 20.4.2009 klo 14.00-16.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA Kaupungintalo Erkki Rytky, Heikki Halla-aho, Marjaana

Lisätiedot

509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 309 515 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 309 515 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 21/2005 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2005 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Haapavedellä 24.11.2009 Ilmoitustaulunhoitaja

Haapavedellä 24.11.2009 Ilmoitustaulunhoitaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginhallitus 22/2009 435 KOKOUSAIKA 23.11.2009 klo 18.05-20.22 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaupungintalo Erkki Rytky, puheenjohtaja Heikki Halla-aho,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 1 Kunnanhallitus 13.10.2014 AIKA 13.10.2014 klo 16:30 20:30 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 275 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Tiina Mustonen. Hanna Mäkinen Arto Sutinen. Onni Tukiainen. Jorma Huttunen.

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Tiina Mustonen. Hanna Mäkinen Arto Sutinen. Onni Tukiainen. Jorma Huttunen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 3/2006 80 (-112 ) KOKOUSAIKA Maanantaina 6. helmikuuta 2006 klo 18.30-19.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 364 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 187 48 370 Kuuma-palvelustrategian 2015 hyväksyminen

Kunnanhallitus. 364 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 187 48 370 Kuuma-palvelustrategian 2015 hyväksyminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 14/2007 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Keskiviikko 15.8.2007 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 364 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Irja Haaranen. Leila Karttunen Kati Mononen. Asko Mustonen Tiina Mustonen Hanna Mäkinen Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen.

Irja Haaranen. Leila Karttunen Kati Mononen. Asko Mustonen Tiina Mustonen Hanna Mäkinen Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 8/2005 243 (-289) KOKOUSAIKA Maanantaina 23. toukokuuta 2005 klo 18.30-20.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

151 POIKKEAMISHAKEMUS / JARI JA SIRPA HEINILUOMA 190 152 MAANVUOKRASOPIMUS, PARKANON KAUPUNKI / FENNOSTEEL OY

151 POIKKEAMISHAKEMUS / JARI JA SIRPA HEINILUOMA 190 152 MAANVUOKRASOPIMUS, PARKANON KAUPUNKI / FENNOSTEEL OY PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 Kaupunginhallitus 24.06.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 146 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 184 147 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 185 148 LISÄMÄÄRÄRAHA

Lisätiedot

Asialista 68. Saapuneet kirjeet...87

Asialista 68. Saapuneet kirjeet...87 PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kunnanhallitus 5.5.2014 Asialista 68. Saapuneet kirjeet...87 69. Merkkipäivälista 2014...87 70. Eksoten kuntalaskutusmallin uudistaminen...72 71. Vanhan pappilan ohjausryhmän kokoonpano...73

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 173 Kunnanhallitus

HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 173 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA 173 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 14.5.2012 Kunnanhallituksen kokoushuone kello 15.00 73 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 74 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 75 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto. Esko Tanskanen Jorma Tanskanen. Raili Tanskanen.

Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto. Esko Tanskanen Jorma Tanskanen. Raili Tanskanen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 12/2009 413 (- 471) KOKOUSAIKA Maanantaina 17. elokuuta 2009 klo 17.30-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Kunnanhallitus 9/2014. KOKOUSAIKA 10.6.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 9/2014. KOKOUSAIKA 10.6.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 9/2014 KOKOUSAIKA 10.6.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 87 Toimielinten pöytäkirjat 88 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 403 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 190 405 Järjestö- ja seurataloavustusten myöntäminen vuonna 2008

Kunnanhallitus. 403 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 190 405 Järjestö- ja seurataloavustusten myöntäminen vuonna 2008 PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 18/2008 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Tiistai 30.9.2008 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 403 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 146 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 151 Kutsu Uudenmaan vesienhoidon yhteistyöryhmän toimintaan

Kunnanhallitus. 146 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 151 Kutsu Uudenmaan vesienhoidon yhteistyöryhmän toimintaan PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 7/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 3.5.2010 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 146 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Työterveyshuollon option käyttäminen

Työterveyshuollon option käyttäminen HAILUODON KUNTA KOKOUSKUTSU 7/11 Kokousaika: 13.06.2011 klo 19.00 Kokouspaikka: Kunnantoimisto, johtokeskus Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2013 299. Otsikko Sivu

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2013 299. Otsikko Sivu SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2013 299 07.05.2013 ASIAT Otsikko Sivu 140 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 301 141 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 302 142 Lausunto Kainuun Uusi Sairaala -konseptista

Lisätiedot