KAAVASELOSTUS LUONNOS 2019/01

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAVASELOSTUS LUONNOS 2019/01"

Transkriptio

1 KAUSTISEN KUNTA KALAVEDEN TUOTANTOALUEEN ASEMAKAAVA SWECO YMPÄRISTÖ OY

2 Käsittelyvaiheet Vireilletulokuulutus Khall OAS nähtävillä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kaupunginhallitus Hyväksyminen, kaupunginvaltuusto VAIHE PÄIVÄYS

3 Sisältö 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaava-alueen sijainti TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaavan tarkoitus Malmin rikastus Kalaveden tuotantolaitoksella LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Maisema Muinaismuistot Liikenne Yhdyskuntatekniikka Maanomistus Väestö, elinkeinot ja palvelut Tehdyt selvitykset ja muut suunnitelmat Yhdyskuntatekniikka ja tiestö Sosiaalinen ympäristö ja palvelut Suunnittelutilanne Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys Asemakaavan perusselvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet ASEMAKAAVAN KUVAUS Asemakaavan rakenne, kokonaismitoitus sekä aluevaraukset S w e c o Y m p ä r i s t ö Oy PL 88, Helsinki Mäkelininkatu 17 A, Oulu PL 453, Tampere PL 669, Turku w w w. s w e c o. f i etunimi.sukunimi@sweco.fi puh Y-tunnus

4 5.1.1 Mitoitus Asemakaavamerkinnät ja määräykset VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Vaikutukset maa- ja kallioperään Vaikutukset pohjavesiin Vaikutukset pintavesiin ja kalastoon Vaikutukset kasvillisuuteen, eläimistöön, linnustoon ja suojelualueisiin Luonnonvarojen hyödyntäminen ja kaivannaisjätteet Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Vaikutukset maisemaan ja kulttuuriympäristöön Vaikutukset liikenteeseen Meluvaikutukset Tärinävaikutukset Vaikutukset ilmanlaatuun Vaikutukset elinoloihin, viihtyvyyteen ja ihmisten terveyteen Yhteisvaikutukset muiden hankkeiden osalta ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta Liitteet: Asemakaavan seurantalomake Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 09/2016 Tehdasalueen asemapiirros Kartat: Asemakaavakartta 1: (27) p:\fiolu04\we\ _kaustinen_kalaveden_alueen_asemakaava\000\e toimitetut_suunnitelmat\2019_01_08_kaaluonnosasiakirjat\2019_01_ak_kalavesi_selostus.docx

5 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Kaava-alueen sijainti Kaustisen kunta sijaitsee Keski-Pohjanmaalla. Naapurikuntia ovat Halsua, Kokkola, Kruunupyy ja Veteli. Kaustisen kuntakeskus sijaitsee Ylivieskan-Kauhavan kantatien 63 ja Kokkolan-Lappeenrannan valtatien 13 risteysalueella. Suunnittelualue sijaitsee kantatien 63 eteläpuolella n. 4.5 km itään Kaustisen keskustasta. Kaavoitettavan alueen pinta-ala on n. 40,6 ha. Kuva 1. Suunnittelualueen (punainen ympyrä) likimääräinen sijainti. 1 (23)

6 Kuva 2. Suunnittelualueen (punainen ympyrä) likimääräinen sijainti. Suunnittelualue sijaitsee kantatien 63 eteläpuolella n. 4.5 km itään Kaustisen keskustasta. Kuva 3. Asemakaavoitettava alue (vihreä rajaus) ja alueelle kaavailtujen kaivostoiminnan rikastamotoimintojen eli yleiskaava-alueen (punainen rajaus) likimääräinen sijainti. 2 (23)

7 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Kunnanhallitus päätti kuuluttaa vireille Kalaveden asemakaavan Khall Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (Oas) oli nähtävillä välisen ajan Kaustisen kunnanvirastolla ja Kaustisen kunnan kotisivuilla. Kaavaluonnos oli nähtävillä laatimisvaiheen kuulemista varten xx välisen ajan Kaustisen kunnanvirastolla ja Kaustisen kunnan kotisivuilla. Kaavaluonnoksesta annettiin x lausuntoa. Kaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä x.x.-x.x.2015 välisen ajan. Kunnanhallitus hyväksyi kaavaehdotuksen x.x.2015 x Kunnanvaltuusto hyväksyi kaavaehdotuksen x.x.2015 x 2.2 Asemakaavan tarkoitus Tehtävänä on laatia asemakaava, jolla luodaan edellytykset Kaustisen Kalaveden alueelle kaavaillun kaivostoiminnan tuotantoalueen rakentamiselle. Keski-Pohjanmaan litiumprovinssi eli Kaustisen alue ympäristöineen on tunnettu jo ja 1960-lukujen taitteesta saakka litiumpitoisen mineraalin, spodumeenin, esiintymisestä. Tutkimukset ovat johtaneet kymmenien spodumeenipegmatiittijuonien sekä useiden satojen malmilohkareiden löytymiseen. Nykyisin Keski-Pohjanmaalta löydetyt litiumspodumeenivarannot ovat Euroopan merkittävimpiä. Yli 500 km2 laajuiseksi arvioitu Keski-Pohjanmaan litiumprovinssi saattaa olla jopa arvioitua laajempi. Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) tekemän arvion mukaan Keski-Pohjanmaan litiumprovinssin alueen tämänhetkiset tunnetut mineraalivarannot riittäisivät useiksi kymmeniksi vuosiksi. Keliber Oy suunnittelee Keski-Pohjanmaan litiumprovinssin alueella, Kokkolan kaupungin ja Kaustisen kunnan alueilla sijaitsevien Outoveden, Syväjärven, Rapasaaren ja Läntän esiintymien hyödyntämistä. Louhittava malmimineraali on spodumeeni (litiumalumiinisilikaatti), josta monivaiheisen rikastus- ja jalostusprosessin kautta saadaan erotettua litium litiumsuoloina. Myös muiden litiumkemikaalien valmistaminen on mahdollista. Malmin jalostuksessa saadaan myös lisäarvoa antavia sivutuotteita. Louhoksista saatu kiviaines on tarkoitus jatkojalostaa Kaustisten Kalavedelle kaavaillulla rikastamolla. Rikastamoalueen (tuotantolaitos) rakentaminen vaatii asemakaavan. Kaavailtu tuotantolaitos sijoittuisi kantatien 63 eteläpuolelle n. 4.5 km itään Kaustisen keskustasta. Kaava-alue sisältää rikastamoalueen sekä siihen liittyvät tie- ja pysäköintialueet lähiympäristöineen. Suunnittelualueella sijaitsee Kaustisen kunnan vuonna 1996 suljettu kaatopaikka, mikä tulee huomioida kaavatyössä. Kaatopaikka oli toiminnassa vuosina 3 (23)

8 Kaatopaikan alueelle on suunniteltu mm. tiealuetta ja kuorma-autojen kasetointiasemaa. Mikäli jätetäyttöön joudutaan rakentamisen aikana kajoamaan, se tulee tehdä suunnitelmallisesti ja ympäristölainsäädäntöä noudattaen. 2.3 Malmin rikastus Kalaveden tuotantolaitoksella Malmi louhitaan ja esimurskataan Syväjärven, Rapasaaren, Outoveden ja Läntän kaivosalueilla mistä esimurskattu malmi kuljetetaan kaivoksilta rikastettavaksi Kalaveden rikastamolle. Kaivoksella esimurskattu malmi murskataan edelleen Kalaveden murskauspiirissä ja siitä erotetaan sivukivi optisella lajittelulla paineilman avulla. Murskauksen ja optisen lajittelun jälkeen malmi jauhetaan tanko- ja kuulamyllyssä, jonka jälkeen se rikastetaan vaahdottamalla vaahdotuspiirissä. Rikastusprosessin tuotteena saadaan spodumeenirikastetta, mikä kuljetetaan edelleen Keliberin Kokkolan kemiantehtaalle jatkojalostettavaksi valmiiksi litiumkarbonaatiksi. Kalaveden tuotantoalue kokonaisuudessaan muodostuu rikastamon alueesta ja asemakaava-alueen ulkopuolella sijaitsevista rikastamon toimintoihin liittyvästä läjitys- ja allasalueesta. Rikastamon alueelle sijoittuvat malmin homogenisointi- ja varastoalue, malmin murskaus, sorttaus, sivukiven varastoalue, rikastamo, varastot, vesienkäsittelylaitos sekä toimisto. Asemakaava-alueen ulkopuolella sijaitsevalle allasalueelle sijoittuvat ylijäämämaiden läjitysalueet, rikastushiekka-allas, eristerakenneallas sekä vesiallas. Tuotantoalueen pohjoispuolelle sijoittuu myös lämpövoimalaitos. Prosessissa tarvittava raakavesi otetaan n. 1,5 km etelään rikastamoalueesta sijaitsevasta Vissavedestä, josta rakennetaan putkilinja tuotantolaitoksella sijaitsevalle vesienpuhdistuslaitokselle. Osa tuotannossa tarvittavasta raakavedestä kierrätetään takaisin prosessiin ja osa vesistä johdetaan käsittelyn jälkeen putkella rikastamoalueen luoteispuolella sijaitsevaan Kalavedenojaan. Malmi, kemikaalit ja muut tarveaineet kuljetetaan Kalaveden tuotantoalueelle kantatietä 63 (Toholammintie) pitkin. Malmi tuodaan Keliberin louhosalueilta idästä, muiden kuljetusten (kemikaalit tuotantoalueelle, rikaste litiumkemiantehtaalle) suuntautuessa pääosin länteen. Tuotantoalueelle kuljetaan Toholammintieltä kahden eri liittymän kautta. Idänpuoleista liittymää käytetään raskaan liikenteen kuljetuksiin ja se sijoittuu likimain nykyisen kaatopaikan liittymän kohdalle. Lännenpuoleinen liittymä rakennetaan henkilöliikennettä varten. Liittymät porrastetaan ja pääsuunnan liittymäalueet kanavoidaan. Henkilöliikenteen liittymään on suunniteltu lännestä päin tultaessa oikealle kääntymiskaista. Kalaveden rikastamoalueelle on suunnitellut toiminnot: 1. Malmin vastaanotto 2. Malmin murskaus ja optinen lajittelu (sorttaus) 4 (23)

9 3. Rikastamolaitoksen sisältäen jauhatuksen ja luokituksen, liejun poiston, prefloat vaahdotuksen, magneettisen erottelun, spodumeenivaahdotuksen ja rikasteen vedenpoiston sekä rikasteen varastoinnin 4. Sivutuotteiden ja rikastushiekkojen käsittely (lajiteltu sivukivi, prefloat, magneettinen jae, rikastushiekka ja lieju, spodumeenirikaste) 5. Allasalue rikastushiekkojen varastointiin (Allas-alueet sijaitsevat rikastamolaitoksen itäpuolella, ei asemakaava-alueella) 6. Raaka- ja jäteveden käsittely (Allas-alueet sijaitsevat rikastamolaitoksen kaakkoispuolella, ei asemakaava-alueella) Kuva 4. Ote asemakaavasta. Toimintojen sijoittuminen asemakaava-alueelle. 5 (23)

10 Kuva 5. Kaustisen rikastamon toimintakaavio. Kuva 6. Kaustisen rikastamon toimintakaaviokuva. Rikastuksen päävaiheet ovat murskaus ja optinen lajittelu, jauhatus ja luokitus, liejun poisto, prefloat-vaahdotus, magneettinen erotus ja spodumeenivaahdotus. Rikastamon prosessista saadaan tuotteena spodumeenirikastetta, joka toimitetaan jatkojalostettavaksi litiumkarbonaatiksi Keliberin Kokkolan litiumkemiantehtaalle. 6 (23)

11 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Alueen välittömässä läheisyydessä ei ole vakituista asutusta eikä muita häiriintyviä kohteita. Lähin vakituinen asutus sijaitsee noin metrin etäisyydellä Kalaveden kylässä. Lähimmät loma-asunnot ovat Mustalammen rannalla kantatie 63:n toisella puolella noin 500 metrin etäisyydellä laitosalueesta. Välittömästi kaava-alueen länsipuolella on kaksi pientä järveä. Pieni ja Iso Kalavesijärvi ovat kaksi peräkkäistä järveä, joita yhdistää noin 30 metriä pitkä yhdysoja. Järvet ovat yhteydessä Vissavedenojaan (Kalavedenojaan) ja sitä kautta Perhonjokeen. Järvet ovat samassa korkeustasossa N60 +82,40. Pieni Kalavesijärvi on pinta-alaltaan 5,6 ha ja Iso Kalavesijärvi on 8,6 ha. 3.2 Luonnonympäristö Korkeus kaava-alueella vaihtelee välillä m mpy. Pinta viettää länsiluoteeseen. Matalimmat alueet ovat Pienen ja Ison Kalaveden ympäristössä kaava-alueen länsipuolella. Alueen kallioperä koostuu pääasiassa pegmatiitista, graniiteista ja pohjoisosassa esiintyvistä metavulkaanisista kivistä, kuten kiillegneisseistä ja kiilleliuskeista. Maaperä koostuu pääasiassa hiekka- ja soramoreeneista. Kaava-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei sijaitse luokiteltuja pohjavesialueita. Alueen välittömässä läheisyydessä ei ole luonnonsuojelualueita. Lähin Natura-alue Vionneva sijaitsee noin 8,5 km etäisyydellä. Kaava-alue rajoittuu Pieneen Kalaveteen, joka on suolampi. Alueen länsipuolella on Iso Kalavesi ja itäpuolella Pitkälampi. Kasvillisuus kaava-alueella ja sen lähiympäristössä on pääosin ojitettua puustoista suota sekä talousmetsää kasvavia kivennäismaaselänteitä. Suurin osa kangasmetsäkuvioista on tehokkaasti hoidettua talousmetsää ja kasvillisuus tavanomaista. Kaava-alueella on uhanalaisia ja silmälläpidettäviä luontotyyppikuvioita; Pienen Kalaveden rannalla on luonnontilaista avo- ja pajuluhtaa ja niiden ja kangasmetsien vaihettumisvyöhykkeellä esiintyy muurainkorpea ja metsäkortekorpea. Kaava-alueella ei ympäristövaikutusten arviointia varten tehdyissä luontoselvityksissä ole havaittu uhanalaisia, suojelustatusta omaavia tai muista syistä huomioon otettavia kasvilajeja. Huomioitavista lajeista (luontodirektiivi liite IV) kaava-alueella ja sen läheisyydessä esiintyy viitasammakkoa Ison ja Pienen Kalaveden alueella. Lampien alue on myös lepakoille tärkeä ruokailualue. Liito-oravalle soveltuvia metsiä on kaava-alueen itäpuolella Pitkälammen itäpuolella ja Pitkälampikankaan eteläosassa. Saukosta tehtiin useita havaintoja em. vesistöistä. Sudenkorentokartoituksessa havaittiin huomioitavaa sirolampikorentoa Pitkälammelta. 7 (23)

12 Lähiympäristön asutuksen vaikutus näkyy kaava-alueen linnustossa kulttuurilajien esiintymisenä, kun taas soiden ja erämaiden lintuja on varsin niukasti. Lampien vesi- ja rantalinnusto on varsin niukka. Huomionarvoista lintulajistoa esiintyy eri puolilla selvitysaluetta. Alueen linnustoon kuuluu lintudirektiivin mukaisia, uhanalaisia ja Suomen vastuulajeja. 3.3 Maisema Kaava-alue on metsätalousaluetta. Alue on ojitettua suoaluetta, josta erottuvat hieman korkeammat moreeniselänteet. Kaava-alue on Pohjanmaalle tyypilliseen tapaan tasaista. Lähiympäristön luonnonmaisema on kohtalaisen sulkeutunutta ja avoimet alueet koostuvat enimmäkseen vesistöistä. Kaava-alueen välittömässä läheisyydessä ei sijaitse valtakunnallisesti tai maakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita. Lähimmät arvokkaat maisema-alueet ovat Tastulanjärvi ja Perhonjoen kulttuurimaisema. Kaava-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei sijaitse arvokkaita rakennettuja kulttuuriympäristöjä. Lähin valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö on Kaustisen keskustan kirkonmäki noin 4 km etäisyydellä. 3.4 Muinaismuistot Kaava-alueelta ei ole löytynyt muinaisjäännöksiä ympäristövaikutusten arviointia varten tehdyissä selvityksissä. Alueen länsipuolella Kaustisen keskustan ympärillä on useita muinaisjäännöksiä. Lähimmät muinaisjäännökset ovat Pööskallio (luola, kultti- ja tarinapaikka), Kalavedenoja (kivikautinen asuinpaikka) ja Koivuräme (kivikautinen asuinpaikka). Rakennettu ympäristö 3.5 Liikenne Yleiskaava-alue sijaitsee kantatien 63, eli Toholammintien varressa. Tuotantolaitoksen toimintaan liittyvä liikenne kulkee pääasiassa Kaustisen keskustan kautta Kokkolan suuntaan kantatietä 63 sekä valtatietä 13, eli Kokkolantietä pitkin. Nopeusrajoitus kantatiellä 63 tuotantolaitoksen kohdalla on tällä hetkellä 100 km/h. Lähempänä Kaustisen keskustaa nopeus laskee km/h. Kaava-alueen vieressä kulkevan kantatien 63 liikennemäärät ovat valtakunnallista tasoa pienempiä lukuun ottamatta Kaustisen keskustan lähialueita. Valtatiellä 13 liikennemäärät ovat valtakunnallista tasoa pienempiä, mutta alueellista keskiarvoa hieman suurempia. Kantatie 63 on päällystetty, leveä (> 7 m) ja hyväkuntoinen tie. 3.6 Yhdyskuntatekniikka Alueella on suljettu kunnan vuonna 1996 suljettu vanha kaatopaikka. 8 (23)

13 3.7 Maanomistus Kaava-alue on Keliberin omistuksessa. 3.8 Väestö, elinkeinot ja palvelut Kaustisen keskusta sijaitsee kaava-alueelta noin 5 km itään. Lähin asutuskeskittymä on länsipuolella sijaitseva Kalaveden kylä noin 1 km etäisyydellä. Alle 1 km etäisyydellä on muutamia vapaa-ajan asuntoja Tehdyt selvitykset ja muut suunnitelmat Alueelle on tehty lukuisia selvityksiä kaivoshankkeen YVA-prosessissa sekä ympäristö- ja vesitalouslupahakemuksen yhteydessä. Rikastamon rakentamista varten on laadittu ja laaditaan mm. seuraavia selvityksiä: Keski-Pohjanmaan litiumprovinssin ympäristövaikutusten arviointi (Kaivosten ja rikastamon YVA-raportti, Esiselvitys (Pre-feasibility Study), 3/2016 Kannattavuusselvitys, Ympäristö- ja vesitalouslupahakemukseen liittyvät YVA-menettelyä täydentävät selvitykset. Kaivoksen laitossuunnitelmat, tarvittavan infrastruktuurin yleis- ja rakentamissuunnitelmat, jätteenkäsittely eli sivukiven läjitysalueet, kaivosalueen allasvaraukset täsmentyvät tämän kaavaprosessin aikana Yhdyskuntatekniikka ja tiestö 20 kv:n sähkölinja pistona Sosiaalinen ympäristö ja palvelut Alue tukeutuu Kaustisen kuntakeskustan palveluihin. 9 (23)

14 3.9 Suunnittelutilanne Maakuntakaava Oikeusvaikutteinen maakuntakaava on ohjeena laadittaessa tai muutettaessa yleiskaavoja tai ryhdyttäessä muihin toimenpiteisiin alueiden käytön järjestämiseksi. Viranomaisten on suunnitellessaan alueiden käyttöä ja päättäessään niiden toteutuksesta otettava huomioon maakuntakaava ja pyrittävä edistämään sen toteutumista. Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma alueiden käytöstä. Maakuntakaavoitusta ohjaavat maakunnan omat tavoitteet, valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet sekä maankäyttö- ja rakennuslaki. Keski-Pohjanmaalla maakuntakaavoitusta on tehty vaiheittain. Tällä hetkellä voimassa olevia vaihekaavoja on neljä. Maakuntakaavan 1. vaihekaava on vahvistettu ympäristöministeriössä Ensimmäisestä vaiheesta voimassa on yhä kehittämisperiaatemerkintöjä, yhdyskuntarakenteen aluevarauksia sekä luonnonsuojelulain mukaiset Natura verkostoon kuuluvat tai siihen ehdotetut alueet. Maakuntakaavan 2. vaihekaava on vahvistettu valtioneuvostossa Toisesta vaihemaakuntakaavasta voimassa on tällä hetkellä tuulivoimaloille varattu energiahuollonalue Kokkolan suurteollisuusalueen ja sataman kupeessa, soiden monikäyttö kokonaisuudessaan sekä muinaismuistokohteet. Maakuntakaavan 3. vaihekaava on vahvistettu ympäristöministeriössä Kolmannesta vaihemaakuntakaavasta on kumottu yksi arvokas harjualue. Maakuntakaavan 4. vaihekaava on vahvistettu ympäristöministeriössä Neljäs vaihemaakuntakaava on voimassa kokonaisuudessaan. Keski-Pohjanmaan liitossa on aloitettu 5. vaihemaakuntakaavan valmistelu. Keski-Pohjanmaan vaihemaakuntakaavoissa käsitellään pääasiassa seuraavia teemoja: - 1. vaihemaakuntakaava: täydennys- ja ajantasakaava - 2. vaihemaakuntakaava: soiden monikäyttö, tuulivoimatuotannon ja kaupan palveluverkko, muinaismuistot sekä maisema- ja kulttuurikohteet - 3. vaihemaakuntakaava: kaupan palveluverkkoa sekä maa-ainestenottoa ja pohjavesien suojelua koskevat aluevaraukset - 4. vaihemaakuntakaava: seudullisesti merkittävän tuulivoiman sijoittuminen - 5. vaihemaakuntakaava: kaupan palvelurakenteen ajantasaistaminen, seudulliset ampumaradat, aluerakenne ja kaivostoiminta. Kaavassa on osoitettu maankäyttö- ja rakennuslain 25 :n mukaan Keski-Pohjanmaan alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet. Aluevarauksia on osoitettu vain siltä osin ja sillä tarkkuudella kuin alueiden käyttöä koskevien valtakunnallisten tai maakunnallisten tavoitteiden kannalta tai useamman kuin yhden kunnan alueiden käytön yhteensovittamiseksi on tarpeen. 10 (23)

15 Hankealueelle ei ole maakuntakaavoissa esitetty kaavamerkintöjä. Alueen sivuitse sen pohjoispuolelta kulkeva Toholammintie (kt 63) on kaavassa esitetty merkittävästi parannettavana kantatienä. Kuva 7. Ote Keski-Pohjanmaan 1., 2., 3. ja 4. vaihemaakuntakaavayhdistelmästä. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti on osoitettu kartalla sinisellä soikiolla. Maakuntakaavassa ei ole osoitettu suunnittelualueelle erityisiä maankäytön ohjauksen tarpeita Yleiskaava Alueella on voimassa valtuuston vuonna 2015 hyväksymä Kaustisen keskustan osayleiskaava. Osayleiskaava kattaa osittain asemakaavoitettavan alueen, joka on osoitettu yleiskaavassa merkinnällä T-Teollisuus- ja varastoalueeksi. Yleiskaavamääräyksen mukaan alue tulee asemakaavoittaa ja alueelle tulee laatia hulevesisuunnitelma asemakaavoituksen yhteydessä. Yleiskaavassa hankealueen länsipuolella olevat Kalavesien rannat on osoitettu kaavamerkinnällä MY-Maa- ja metsätalousvaltainen alue, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Alueen metsänkäsittelyssä on noudatettava kulloinkin voimassa olevia metsäluonnon arvokkaita elinympäristöjä koskevia metsänhoitosuosituksia. Maisemaa olennaisesti muuttavat toimet on kielletty. Alueella sallitaan rakentaminen vain maa- ja metsätaloutta varten. Lisäksi yleiskaavan yleismääräyksissä edellytetään mm.: 11 (23)

16 Asemakaavoitettaviksi tarkoitetuilla alueilla tulee asemakaavan laatimisen yhteydessä selvittää alueen kiinteät muinaisjäännökset yhteistyössä museoviranomaisen kanssa. Alueiden tarkemman suunnittelun yhteydessä on tehtävä riittävän laajat hulevesiselvitykset. Mahdollisuuksien mukaan tulee hulevesien johtaminen toteuttaa luonnonmukaisen hulevesien käsittelyn periaatteita noudattaen. Mahdollisuuksien mukaan tulee pohjavesialueilla turvata pohjaveden määrä siten, että hulevesiä ei johdeta pohjavesialueen ulkopuolelle. Uusia alueita kaavoitettaessa ja toteutettaessa on huolehdittava, että niiltä toteutetaan riittävät ja turvalliset kevyen liikenteen yhteydet keskustaan. Kuva 8. Yleiskaavaote ja yleiskaavan muutos- ja laajennusalueen rajaus (punainen aluerajaus) Asemakaava Hankealueella ei ole voimassa olevia asemakaavoja. 12 (23)

17 3.9.4 Rakennusjärjestys Kaustisen voimassa oleva rakennusjärjestys on tullut voimaan julkisella kuulutuksella Rakennusjärjestystä ollaan päivittämässä. Uuden rakennusjärjestyksen on tarkoitus tulla voimaan Asemakaavan perusselvitykset Kaavoitusta varten tarvittavat lähtötiedot saadaan pääosin Kaustisten kunnalta. Asemakaavatyössä hyödynnetään Kaustisen keskustan osayleiskaavaa laadittaessa tehdyt perusselvitykset (2015) sekä Keski-Pohjanmaan litiumprovinssin YVA-menettelyn selvityksiä. Lisäksi työssä hyödynnetään raporttia: Pre-feasibility Study, Keliber lithium project (2016). Perus- ja ympäristöselvityksissä kartoitetaan työn vaatimalla tarkkuudella ainakin seuraavat asiat: maisema- ja luontotekijät sekä rakennettu ympäristö, liikenne ja tekninen huolto, maanomistus ja suunnittelutilanne. 13 (23)

18 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve 14 (23) Tavoitteena on laatia asemakaava, joka mahdollistaa asetettujen tavoitteiden mukaisesti malmin rikastamotoimintojen rakentamisen Kalaveden alueelle. 4.2 Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Maankäyttö- ja rakennuslain 62 mukaan kaavoitukseen osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisilla on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, arvioida kaavan vaikutuksia ja lausua, kirjallisesti tai suullisesti mielipiteensä asiasta. Tiivis vuorovaikutus kaavan laatijan ja osallisten välillä on perusta työn onnistumiselle. Maankäyttö- ja rakennuslain 64 :n mukaan osallisella on ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville mahdollisuus esittää alueelliselle ympäristökeskukselle neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä. Kaavaprosessin aikana järjestetään MRL:n mukaiset julkiset nähtäville asettamiset, jolloin kunnan asukkailla ja muilla osallisilla on mahdollisuus tutustua kaava-aineistoon ja jättää siitä mielipiteitä ja muistutuksia. Tässä hankkeessa osallisia ovat mm.: alueen maanomistajat Kaustisten kunnan asukkaat sekä toimijat (mm. yrittäjät, yhdistykset) Kunnan toimielimet ja viranhaltijat, joiden toimialaa asia koskee Keliber Oy naapurikunnat: Halsua, Kokkola, Kruunupyy ja Veteli viranomaiset: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus/elinkeinot, Keski-Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan liitto, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI), Museovirasto, Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos, Tukes yhdyskuntatekniikka (Korpelan Voima Oy, Fingrid Oyj, Trafi) Kaavan valmistelusta ja kaavatyön edistymisestä tiedotetaan julkisilla kuulutuksilla, siten kuin kunnalliset ilmoitukset Kaustisen kunnassa ilmoitetaan. Ilmoitus julkaistaan sanomalehden, kuntatiedotteen sekä kunnan virallisen ilmoitustaulun lisäksi internetissä kunnan kotisivulla: Viranomaisyhteistyö Kaavaluonnosvaiheessa ympäristökeskuksen ja muiden keskeisten viranomaisten sekä kunnan kesken järjestetään tarvittaessa viranomaisneuvottelu (MRL 66, MRA 18 ). Siinä

19 käsitellään kaavahankkeen yleisiä tavoitteita, osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ja asemakaavaluonnosta. Muita työpalavereja voidaan pitää kaavoituksen eri vaiheessa tarpeen mukaan. Viranomaisilta pyydetään lausunnot sekä asemakaavan muutoksen luonnos- että ehdotusvaiheessa. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet Kaavatyön tavoitteena on mahdollistaa uuden malmin rikastamoalueen vaatimien rakennusten ja rakennelmien rakentaminen. Valtakunnalliset alueiden käytön tavoitteet Valtioneuvosto on päättänyt valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista, jotka on otettava kaavoituksessa huomioon. Tavoitteet on tarkistettu, ja uudistetut tavoitteet ovat tulleet voimaan Uudistuksen myötä valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat: 1. Toimivat yhdyskunnat ja kestävä liikkuminen luodaan edellytykset alueiden ja yhdyskuntien kehittymiselle elinvoimaisina, vahvuuksia ja voimavaroja tehokkaasti ja kestävästi hyödyntäen edistetään monikeskuksista, verkottuvaa ja hyviin yhteyksiin perustuvaa aluerakennetta vastataan väestö- ja työpaikkakehityksen edellyttämiin tarpeisiin, luodaan edellytykset elinkeino- ja yritystoiminnan kehittämiselle ja mahdollistetaan eri väestöryhmien tarpeita vastaava asuntotarjonta luodaan edellytykset vähähiiliselle ja resurssitehokkaalle yhdyskuntakehitykselle, joka tukeutuu ensisijaisesti olemassa olevaan rakenteeseen edistetään saavutettavuutta, kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen sekä viestintään ja liikkumiseen liittyvien palveluiden kehittämistä 2. Tehokas liikennejärjestelmä edistetään liikennejärjestelmän toimivuutta, toimintavarmuutta ja turvallisuutta edistetään vähähiilisyyttä 3. Terveellinen ja turvallinen elinympäristö varaudutaan sään ääri-ilmiöihin ja tulviin sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, uusi rakentaminen sijoitetaan tulvavaara-alueiden ulkopuolelle tai tulvariskien hallinta varmistetaan muutoin 15 (23)

20 ehkäistään melusta, tärinästä ja huonosta ilmanlaadusta aiheutuvia ympäristö- ja terveyshaittoja, jätetään riittävät suojaetäisyydet, tai riskit hallitaan muulla tavoin suuronnettomuusvaaraa aiheuttavat laitokset, alueet tai toiminnot sijoitetaan riittävän etäälle häiriintyvistä kohteista otetaan huomioon yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden tarpeet 4. Elinvoimainen luonto- ja kulttuuriympäristö sekä luonnonvarat huolehditaan luonnon- ja kulttuuriympäristöistä kestävällä tavalla, mikä on tärkeää elinkeinojen, väestön hyvinvoinnin ja alueiden identiteetin kannalta huomioidaan valtakunnalliset inventoinnit huolehditaan valtakunnallisesti arvokkaiden kulttuuriympäristöjen ja luonnonperinnön arvojen turvaamisesta sekä edistetään luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaiden alueiden ja ekologisten yhteyksien säilymistä huolehditaan virkistysalueiden riittävyydestä ja virkistysyhteyksien jatkuvuudesta luodaan edellytykset bio- ja kiertotaloudelle, luonnonvarojen kestävälle hyödyntämiselle sekä huolehditaan riittävän yhtenäisten pelto- ja metsäalueiden säilymisestä saamelaiskulttuurin ja -elinkeinojen kehittämisedellytysten ja niille tärkeiden alueiden säilyminen (ei koske tätä aluetta) 5. Uusiutumiskykyinen energiahuolto varaudutaan uusiutuva energiantuotannon tarpeisiin sekä huolehditaan kuljetusten ja varastoinnin toimivuudesta sovitetaan tuulivoimarakentaminen ympäröivään maankäyttöön, sijoittaminen keskitetysti usean voimalan yksiköihin turvataan merkittävien voimajohtojen ja kaasuputkien linjausten ja toteuttamismahdollisuudet, hyödyntäen olemassa olevia johtokäytäviä Maankäyttö- ja rakennuslain asettamat asemakaavan sisältövaatimukset ja tarkoitus MRL 50 asemakaavan tarkoitus: Alueiden käytön yksityiskohtaista järjestämistä, rakentamista ja kehittämistä varten laaditaan asemakaava, jonka tarkoituksena on osoittaa tarpeelliset alueet eri tarkoituksia varten ja ohjata rakentamista ja muuta maankäyttöä paikallisten olosuhteiden, taajamaja maisemakuvan, hyvän rakentamistavan, olemassa olevan rakennuskannan käytön edistämisen ja kaavan muun ohjaustavoitteen edellyttämällä tavalla. MRL 54 asettamat asemakaavan sisältövaatimukset: Asemakaavaa laadittaessa on maakuntakaava ja oikeusvaikutteinen yleiskaava otettava huomioon. 16 (23)

21 Asemakaava on laadittava siten, että luodaan edellytykset terveelliselle, turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle, palvelujen alueelliselle saatavuudelle ja liikenteen järjestämiselle. Rakennettua ympäristöä ja luonnonympäristöä tulee vaalia eikä niihin liittyviä arvoja saa hävittää. Alueella tai sen lähiympäristössä on oltava riittävästi puistoja tai muita lähivirkistykseen sopivia alueita. Asemakaavalla ei saa aiheuttaa kenenkään elinympäristön laadun merkityksellistä heikkenemistä. Ei saa asettaa maanomistajalle tai muulle oikeuden haltijalle kohtuutonta rajoitusta tai haittaa, joka tavoitteita tai vaatimuksia syrjäyttämättä voidaan välttää. 17 (23)

22 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Asemakaavan rakenne, kokonaismitoitus sekä aluevaraukset Asemakaavalla kaivostoimintaan liittyvien rakennusten alue osoitetaan teolliselle toiminnalle rikastamoalueen rakentamista varten. Kaava-alue sisältää rikastamoalueen sekä siihen liittyvät tie- ja pysäköintialueet lähiympäristöineen. Rakennusluvat haetaan murskaamolle, rikastamolle sekä kaivostoimintaa palveleville muille toiminnoille, kuten toimisto-, huolto- ja kunnossapitotiloille. Suunnittelualueella sijaitsee Kaustisen kunnan vuosina käytössä ollut kaatopaikka. Kaatopaikan alueelle on suunniteltu tiealuetta ja kuorma-autojen kasetointiasemaa. Rikastamon toimintaperiaate Rikastamon toimintaperiaate on kuvattu kappaleessa 2.3 Malmin rikastus Kalaveden tuotantolaitoksella Mitoitus Asemakaava-alueen koko on n. 40,6 ha. Sille osoitetaan teollisuusrakennusten korttelialue (T-kaiv), suojaviheraluetta (EV) sekä vesialue (W). Teollisuusalueen kortteli on kooltaan n. 30 ha. Tehdasrakennuksille osoitetaan rakennusoikeutta x k-m 2. Alueen rakentamistehokkuus (e) on siten xx. Alueelle voi sijoittua myös tilapäistä parakki- tms. rakentamista mm. tehtaan rakentamisen aikana. Väliaikaista rakentamista ohjaa mm. MRL 125, jonka mukaan määräajan paikallaan pysytettävää rakennusta varten rakennuslupaan voidaan asettaa määräaika sekä 176, jonka mukaan tilapäinen rakennus voi olla paikallaan enimmillään 5 vuotta Asemakaavamerkinnät ja määräykset Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa kaivostoimintaan liittyviä toimisto-, murskaamo-, rikastamo- ja varastorakennuksia sekä kaivostoiminnan vuoksi tarpeellisia muita rakennuksia, kuten lämpölaitoksen, muita rakennelmia ja laitteita. Suojaviheralue. Pieni Kalaveden ja teollisuustoimintojen väliin osoitetaan suojaviheralue. Alueen kasvillisuuttea on hoidettava niin, että suojavaikutus säilyy. Vesialue. Merkinnällä osoitetaan Pieni Kalavesi. 18 (23)

23 ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET Rikastamoalueella syntyvät prosessivedet, kuivatusvedet ja jätevedet on käsiteltävä ympäristö- ja vesitalouslupapäätöksen mukaisesti. Asemakaava-alueelle voi sijoittaa MRL 176 :ssä tarkoitettua tilapäistä rakentamista, joka palvelee kaivoksen käynnistämisen aikaista toimintaa. Tilapäisen toiminnan jälkeen rakennukset tulee purkaa. 6 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Kalaveden tuotantolaitoksen vaikutuksia on arvioitu Kalaveden tuotantolaitoksen ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa (Ramboll 2018). Asemakaavan vaikutukset kohdistuvat pääasiassa rikastamoalueelle. Maisemallisesti, liikenteellisesti sekä ympäristövaikutuksiltaan asemakaavalla on merkitystä myös laajemmalle alueelle mm. tehtaan, malmin käsittely ja kuljetusprosessien vuoksi. 6.1 Vaikutukset maa- ja kallioperään Vaikutukset maaperään ovat paikallisia ja kohtalaisen pienialaisia. Hankkeen vaikutukset maa- ja kallioperään on arvioitu merkittävyydeltään vähäisiksi. Kaivannaisjätteiden läjittämisestä allasalueille aiheutuvat maaperävaikutukset on arvioitu pieneksi. Rikastushiekka-altaasta voi nousta ilmaan pölyä, jolloin mahdolliset haitta-aineet voivat levitä lähialueen maaperään. Polttoaineiden, öljyjen ja kemikaalien säilytykseen liittyy onnettomuusriski maaperän pilaantumisesta. 6.2 Vaikutukset pohjavesiin Tuotantolaitos ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella eikä sen lähellä ole pohjavesialueita tai talousvesikaivoja. Kaustisen vanha kaatopaikka heikentää nykytilassa pohjaveden laatua alueella. Hankealueen maaperä on pääosin heikosti vettä johtavaa moreenimaata. Hankkeen pohjavesivaikutusten merkittävyys on arvioitu vähäiseksi. 6.3 Vaikutukset pintavesiin ja kalastoon Rakentaminen saattaa aiheuttaa lähivesistöjen lievää samentumista, mutta on väliaikaista. Toiminta aiheuttaa pintavesiin fosfaatti- ja lämpökuormitusta. Pääosin vesistövaikutukset kohdistuvat Kalavedenojaan. Kalavedenojan ja sen alapuolisten ojien kalasto on hyvin niukkaa, joten haittavaikutukset arvioidaan pieniksi. Alempana Perhonjoen vedenlaadun osalta herkkyys arvioitiin vähäiseksi, mutta kalaston osalta kohtalaiseksi, joten vesistövaikutukset on arvioitu merkittävyydeltään kohtalaisiksi. 19 (23)

24 6.4 Vaikutukset kasvillisuuteen, eläimistöön, linnustoon ja suojelualueisiin 20 (23) Vaikutusten kasvillisuuteen arvioidaan olevan vähäisiä. Luonnontilaisuudeltaan herkistä kohteista rakentamisesta aiheutuu vähäisiä vaikutuksia minerotrofisiin lyhytkorsinevoihin ja korkeintaan kohtalainen vaikutus keski-ikäisiin tuoreisiin kangasmetsiin. Linnustoon arvioidaan aiheutuvan vähäinen vaikutus. Vaikutusalueen tärkeimmät linnustokohteet ovat Iso ja Pieni Kalavesi. Eläimistä viitasammakkoon ja lepakoihin kohdistuu merkittävyydeltään enintään kohtalainen vaikutus. Liito-oravaan ja saukkoon kohdistuvat vaikutukset on arvioitu vähäisiksi. Muuhun eläinlajistoon, kuten suurpetoihin ja metsäpeuraan, arvioidaan kohdistuvan merkittävyydeltään enintään vähäinen kielteinen vaikutus. Hankkeesta ei aiheudu luonnonsuojelualueisiin kohdistuvia vaikutuksia. 6.5 Luonnonvarojen hyödyntäminen ja kaivannaisjätteet Toiminnalla ei arvioida olevan merkittäviä vaikutuksia tuotantolaitoksen ulkopuolisten luonnonvarojen hyödyntämiseen, kuten marjastamiseen ja metsätalouteen. Hankkeen toteuttamisen vaikutukset luonnonvarojen hyödyntämisen malmin hyödyntämisen osalta on arvioitu suuriksi myönteisiksi. Hankkeen toteuttamisen vaikutukset kaivannaisjätteiden jätehuoltoon ovat merkittävyydeltään samanaikaisesti vähäisiä kielteisiä ja myönteisiä. Osa kaivannaisjätteistä voidaan hyödyntää, osalle ei löydy loppusijoitusvaihtoehtoja. 6.6 Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen on arvioitu merkittävyydeltään vähäisiksi kielteisiksi ja yhdyskuntarakenteeseen vähäisiksi myönteisiksi. Suorat maankäyttövaikutukset kohdistuvat varsinaiselle hankealueelle. Hanke on nykyistä yhdyskuntarakennetta tukeva tai sitä hyödyntävä. 6.7 Vaikutukset maisemaan ja kulttuuriympäristöön Hankealueella eikä sen lähiympäristössä ole arvokkaita maisema-alueita tai kulttuuriympäristökohteita, joten hankkeen vaikutukset on arvioitu kokonaisuudessaan vähäisiksi. Hankkeella ei ole vaikutusta muinaisjäännöksiin. 6.8 Vaikutukset liikenteeseen Yleisesti liikennevaikutukset kantatielle 63 ja valtatielle 13 arvioidaan vähäisiksi, raskaan liikenteen lisääntyessä suhteellisen vähän. Kuitenkin paikallisesti tehdasalueen lähiympäristön liikennevaikutukset ovat melko suuret. Kalaveden tuotantoalueelle tulee raskaalle liikenteelle liittymä kantatie 63:lle samaan kohtaan kuin Kaustisen suljetun kaatopaikan liittymä nykyisin sijaitsee. Työmatka- ja kevyt liikenne ohjataan alueelle Pieni Kalavesijärven läheisyyteen tulevasta liittymästä. Tuotantoalueella pyritään siihen, että kevyt- ja raskasliikenne ei alueella risteäisi ja lisäksi raskaalla liikenteellä on tietty kiertosuunta alueella. Liikennesuoritteiden määrän vuodessa arvioidaan olevan seuraava:

25 malmin kuljetukset ajosuoritetta tuotekuljetukset ajosuoritetta kemikaalikuljetukset 210 ajosuoritetta polttoainekuljetukset 10 ajosuoritetta huoltoajot ajosuoritetta työmatka- ja muut ajot ajosuoritetta. Kaivostoiminta lisää liikennettä tehdasalueella sekä laajemmin kantatien 63 varrella. Lisäksi kaivoksen rakentamisvaiheessa aiheutuu runsaasti raskasta liikennettä alueelle tuotavien rakennusmateriaalien ja laitteistojen kuljetuksista. Henkilöliikenne on pääosin työmatkaliikennettä. Asemakaavan liikenteelliset vaikutukset suuntautuvat siis pääasiassa asemakaavan ulkopuolelle, laajalle alueelle. 6.9 Meluvaikutukset Melua rakentamis- ja toimintavaiheessa aiheuttavat erilaiset työkoneet sekä malmikuljetukset sekä tuote-, polttoaine- ja kemikaalikuljetukset kantatiellä 63 ja Kaustinen-Kokkola välillä. Tuotantolaitoksen toiminnassa syntyy melua muun muassa malmin esimurskauksesta. Meluvaikutuksia on arvioitu melumallinnuksen avulla. Hankkeen vaikutukset ja niiden merkittävyys lähiasukkaiden elinoloihin ja viihtyvyyteen on arvioitu kokonaisuudessaan vähäisiksi Tärinävaikutukset Tuotantolaitoksen rakentamisen ja toiminnan yhteydessä ei ole merkittäviä tärinälähteitä. Merkittävin tärinän lähde ovat raskaan liikenteen kuljetukset. Vaikutusten merkittävyys on arvioitu kokonaisuudessaan vähäisiksi Vaikutukset ilmanlaatuun Vaikutuksia ilmanlaatuun aiheutuu rakentamisen, toiminnan ja sulkemisen aikaisista pölyämistä aiheuttavista toiminnoista, liikenteen ja työkoneiden pakokaasupäästöistä ja tuotantolaitoksen savukaasupäästöistä. Maanrakentamisesta aiheutuu pölyämistä ja toiminnan aikana läjitysalueet ovat merkittävimpiä pölyämisen lähteitä. Pölyämisen suuruutta arvioitiin leviämislaskennoilla. Kokonaisuutena hankkeen vaikutukset toimintavaiheessa on arvioitu merkittävyydeltään vähäisiksi Vaikutukset elinoloihin, viihtyvyyteen ja ihmisten terveyteen Lähialueiden asukkaiden elinoloihin ja viihtyvyyteen aiheutuu toiminnasta todennäköisesti jonkinasteista häiriötä pölyämisestä, melusta, tärinästä, liikenteestä tai maiseman muuttumisesta. Vaikutukset on arvioitu pääosin vähäisiksi, samoin kuin vaikutukset vir- 21 (23)

26 kistyskäyttöön. Hankkeen terveysvaikutusten merkittävyys lähiasutukselle ja virkistyskäytölle on arvioitu vähäiseksi. Melulle ja ilmanlaadulle asetetut terveysperusteiset raja- ja ohjearvot eivät mallinnusten mukaan tule ylittymään lähimmissä asutuissa kohteissa. Ympäristön elinkeinoihin ei aiheudu merkittäviä haitallisia vaikutuksia. Hankkeen työllistävä ja muu taloudellinen vaikutus yhdessä yhtiön louhostoiminnan kanssa on arvioitu lähikunnille merkittävyydeltään suureksi myönteiseksi Yhteisvaikutukset muiden hankkeiden osalta Yhteisvaikutuksia on katsottu voivan aiheutua lähialueiden jo olemassa olevien toimintojen kanssa, joita ovat mm. turkistarhaus, turvetuotanto, maa- ja metsätalous, sekä vanha kaatopaikka hankealueella. Merkittävimpiä suunnitteluvaiheessa olevia toimintoja ovat Keliber Oy:n louhoshanke, josta muodostuu selkeitä yhteisvaikutuksia, sekä Länsi-Toholammin tuulipuistohanke. Yhteisvaikutuksia on arvioitu vesistöihin, liikenteeseen, linnustoon sekä työllisyyteen, kuntatalouteen ja alueen palveluihin. Vesistön osalta yhteisvaikutukset kohdistuvat lähinnä Kuhalampeen rehevöitymisen kautta, mutta vaikutukset on arvioitu vähäisiksi. Liikenteen yhteisvaikutukset on arvioitu suhteessa vähäisiksi. Yhteisvaikutukset linnustoon eivät kokonaisuutena ole merkittäviä. Työllisyyteen, kuntatalouteen ja alueen palveluiin aiheutuu merkittäviä positiivisia yhteisvaikutuksia louhos- ja tuotantolaitoshankkeiden kanssa lisääntyvien suorien ja välillisten työllistävien vaikutusten kautta. 22 (23)

27 7 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 7.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Keliber Oy ja Kaustisen kunta laativat maankäyttösopimuksen alueen asemakaavoituksesta. Asemakaavalla osoitettavan rakennuskannan toteutussuunnittelusta ja rakennuslupien hakemisesta vastaa Keliber Oy. Rakentamisen toteutuksesta vastaa Keliber Oy sekä heidän valitsemansa ulkopuoliset urakoitsijat. Asemakaavan toteutusta ohjaa alueesta laadittu asemakaavakartta merkintöineen ja kaavamääräyksineen. 7.2 Toteuttaminen ja ajoitus Keliber Oy:llä on tavoitteena avata rikastamotoiminta vuonna 2020-luvun alkupuolella. Tehdasalueen rakennusten rakentaminen käynnistyy tavoiteaikataulun mukaan vuonna Toteutuksen seuranta Asemakaavan toteutumista ja riittävyyttä seurataan vuosittain kehittämiskeskusteluissa kunnan ja ympäristöviranomaisen kesken. Oulussa Iikka Ranta, arkkitehti SAFA, YKS-298 Sweco Ympäristö Oy 23 (23)

SELOSTUS LUONNOS 2019/01

SELOSTUS LUONNOS 2019/01 KAUSTISEN KUNTA KAUSTISEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KALAVEDEN TUOTANTOALUEELLA SWECO YMPÄRISTÖ OY SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Suunnittelualue... 6 2 LÄHTÖKOHDAT... 7 2.1 Luonnonympäristö...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3/2018

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3/2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3/2018 ALAVIESKAN KUNTA ALAVIESKAN KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 29, 31 JA 32 1.3.2018 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA / Lammasjärven rantaosayleiskaava sivu 1(6) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 28.5.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA / Lammasjärven rantaosayleiskaava sivu 1(6) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 28.5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA / Lammasjärven rantaosayleiskaava sivu 1(6) Kuhmon kaupunki LAMMASJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 28.5.2018 Suunnitelmassa kerrotaan

Lisätiedot

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.1.2019 AK 263 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja

Lisätiedot

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599402201608 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 Tekninen lautakunta 25.10.2018 Kunnanhallitus 12.11.2018 Valtuusto 18.12.2018 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö-

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 16.4.2019 Kuutinrannan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.01.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Salla Sallatunturin asemakaava Pan Parks Poropuisto alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Salla Sallatunturin asemakaava Pan Parks Poropuisto alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Salla Sallatunturin asemakaava Pan Parks Poropuisto alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 09.07.2009 Sallan kunta Seitap Oy 2009 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli)

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli) KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 1.11.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit 1000 1035 sekä Ounasjoentien länsipuoli) Osallistumis-

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Simojärven kalasataman asemakaava

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Simojärven kalasataman asemakaava Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Ranua SIMOJÄRVEN KALASATAMAN ASEMAKAAVOITUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 13.05.2019 Seitap Oy Ranuan kunta 2019 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370_10 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVA, KAAVAMUUTOS, KORTTELIT 54, 102 JA 56 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT LP- JA KATUALUEET SWECO

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 11 14 sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2019 Seitap Oy

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka , 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavan muutos (Rakkavaara 9 ja kortteli 420) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ilmakuva suunnittelualueelta (2006) ja suunnittelualueen rajaus 1 2 1.

Lisätiedot

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan Laajennus. Alkkulan teollisuusalue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan Laajennus. Alkkulan teollisuusalue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Ylitornio Alkkulan asemakaavan Laajennus. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.3.2015 YLITORNIO KUNTA SEITAP OY 2015 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.2.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan muutos Kortteli 32a OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Ylitornio. Alkkulan asemakaavan muutos Kortteli 32a OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Ylitornio Alkkulan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.6.2016 YLITORNIO KUNTA SEITAP OY 2016 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit 1000 1038, 1041 1046 ja 1068) II- vaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos

Lisätiedot

Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.07.2010 Seitap Oy 2010 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PYHÄJÄRVI EMOLAHDENTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

PYHÄJÄRVI EMOLAHDENTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20602194 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PYHÄJÄRVI EMOLAHDENTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Pyhäjärven kaupunki SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU 2 (17) VIRHE. TIEDOSTOSSA EI OLE MÄÄRITETYN TYYLISTÄ TEKSTIÄ. Käsittelyvaiheet

Lisätiedot

Kolari. Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 455

Kolari. Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 455 Seitap Oy 2018 1 Kolari Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 455 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.02.2018 Kolarin kunta Seitap Oy 2018 Seitap Oy 2018 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) KITTILÄN KUNTA, 2. KUNNANOSA, LEVI Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2(7) 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Sahantien asemakaavan muutos

Sahantien asemakaavan muutos JUUPAJOEN KUNTA Sahantien asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 9.12.2016 P26375P001 1 (5) 9.12.2016 Liite 2 Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 2 2 Suunnittelualue... 2 3 Suunnittelun tavoitteet...

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015

Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 Mustikkakankaan teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LUONNOS 26.1.2015 KAAVAMUUTOKSEN KOHDE, TARKOITUS JA TAVOITTEET Mustikkakankaan teollisuusalue sijaitsee

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.1.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tekla 2.2.2017 3, liite 1 Tekla 24.5.2017 27, liite 4 OAS 1 (4) ONKIVEDEN NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.10.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.12.2016 Seitap

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS POROPUISTO Sallan kunta SALLATUNTURIN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS (Tieliikennealue ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Simo Maksniemen asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.06.2014

Simo Maksniemen asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.06.2014 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Simo Maksniemen asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.06.2014 Seitap Oy 2014 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Posio HIMMERKIN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Posio HIMMERKIN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Posio HIMMERKIN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 05.04.2018 Seitap Oy 2018 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

T E K N I N E N P A L V E L U K E S K U S KALKANKANKAAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

T E K N I N E N P A L V E L U K E S K U S KALKANKANKAAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAAHEN KAUPUNKI T E K N I N E N P A L V E L U K E S K U S Akm 221 KALKANKANKAAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Raahen kaupungin 37. kaupunginosan korttelit 3702 ja 3713 sekä niihin liittyvät

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot