Nivalan kaupunki. Tekninen lautakunta. Esityslista 9/2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nivalan kaupunki. Tekninen lautakunta. Esityslista 9/2011"

Transkriptio

1 -3, TEK :00 Nivalan kaupunki Tekninen lautakunta Esityslista 9/2011

2 -1, TEK :00 Kokousaika kello Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus Ville Vähäsöyrinki Martti Joensuu Sirpa Heiska Antti Hautakoski Päivi Karppinen Sanna Huotari Seppo Löytynoja Helena Kujala Timo Perkkiö Jarmo Vuolteenaho Eija-Riitta Niinikoski Kalervo Mantila Heikki Junttila Kari Valtanen Marjoriikka Löllö Sampsa Sanaksenaho Jukka-Pekka Flygare Raija Aksila pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen kh:n puh.joht kh:n 1 varapj. kh:n 2 varapj. kh:n edustaja kaupunginjoht. nuorisovalt.ed. nuorisovalt.ed. esittelijä sihteeri Läsnä Asiat Asialistan mukaiset :t Pöytäkirjan tarkastustapa Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Pöytäkirjan tarkastustoimitus Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Ville Vähäsöyrinki Raija Aksila Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Nivala Allekirjoitukset Allekirjoitukset Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Aika ja paikka hallintosihteerin työhuoneessa Virka-asema palvelusihteeri Raija Aksila

3 97, TEK :00 TEKNI: 88/2009 Vuositarjouspyyntö maanrakennusaineista, maanpoistotöistä ja työkonepalveluista v Valmistelija tekninen johtaja Nivalan kaupungin tekninen toimi on pyytänyt tarjoukset vuosille työkoneista, työkone- ja maa-ainespalveluista lehti-ilmoituksilla ja Internetissä klo mennessä. Tarjouspyynnössä urakoitsijoiden tuli liittää mukaan Tilaajavastuulain 5 mukaiset selvitykset, joita ovat: - selvitys siitä, onko yritys merkitty ennakkoperintälain (1118/1996) mukaiseen ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisälain (1501/1993) mukaiseen arvonlisävelvollisten rekisteriin - kaupparekisteriote - todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus taikka selvitys siitä, että verovelkaa koskeva maksusuunnitelma on tehty - todistukset eläkevakuutuksen ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskeva maksusopimus on tehty - selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista Todistukset eivät saa olla toimitushetkellä kahta kuukautta vanhempia. Liitteenä tarjoustenavauspöytäkirja, tarjouspyyntö ja yhdistelmä tarjouksista. Teknisen johtajan esitys Päätös Lautakunta päättää käyttää vuonna 2012 ensisijaisesti tarjottuja työkoneita ja maa-ainespalveluita erillisten tarjousyhdistelmien mukaisesti pisteytysvertailu, soveltuvuus ja saatavuus huomioiden edellyttäen, että kaikki tarvittavat asiakirjat on toimitettu ja ne eivät ole kahta kuukautta vanhempia. Tämä kilpailutus ei koske merkittäviä rakennuskohteita, jotka sovitaan erikseen.

4 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö konekalustosta v. 2012

5 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö konekalustosta v. 2012

6 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö konekalustosta v. 2012

7 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö konekalustosta v. 2012

8 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö konekalustosta v. 2012

9 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö konekalustosta v. 2012

10 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö maanrakennusaineista- ja töistä v. 2012

11 97, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö maanrakennusaineista- ja töistä v. 2012

12 97, TEK :00 / Pykälän liite: Avauspöytäkirja annetuista tarjouksista

13 97, TEK :00 / Pykälän liite: Avauspöytäkirja annetuista tarjouksista

14 98, TEK :00 TEKNI: 87/2009 Vuositarjoukset suunnittelu-, rakennus- ja kunnossapitotöistä vuodelle 2012 Nivalan kaupungin tekninen toimi on pyytänyt tarjoukset suunnittelu-, rakennus- ja kunnossapitotöistä vuodelle 2012 erillisillä lehtiilmoituksilla ja Internetissä klo mennessä. Tarjouspyynnössä tarjouksen jättäneiden tuli liittää mukaan todistus verojen maksamisesta, LEL työeläkekassailmoitus ja yksityisillä elinkeinonharjoittajilla todistus YEL/MYEL-eläkkeen voimassaolosta. Teknisen johtajan esitys Päätös Suunnittelu-, rakennus- ja kunnossapitotöihin otetaan kulloinkin tapauskohtaisesti suunnittelua yrityksestä, jolla on mahdollista tarjota suunnittelua ottaen huomioon edullisuus, saatavuus soveltuvuus ja ammattitaito ja että tarvittavat asiakirjat on toimitettu ja ne ovat ajan tasalla. Merkittävät suunnittelutyöt kilpailutetaan erikseen. Lisäksi tarjoajilta edellytetään, tarjouksen liitteenä toimitettujen todistusten lisäksi (mikäli ne tarjouksesta puuttuivat), ennen tilausta Tilaajavastuulain 5 mukaiset lisäselvitykset, joita ovat: - selvitys siitä, onko yritys merkitty ennakkoperintälain (1118/1996) mukaiseen ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisälain (1501/1993) mukaiseen arvonlisävelvollisten rekisteriin - kaupparekisteriote - selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista Todistukset (myös tarjouksen mukana toimitetut) eivät saa olla toimitushetkellä kahta kuukautta vanhempia. Liitteenä tarjoustenavauspöytäkirjat, tarjouspyynnöt ja yhdistelmät tarjouksista.

15 98, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö suunnittelutöistä

16 98, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö rakennus- ja kunnossapitotöistä

17 98, TEK :00 / Pykälän liite: Tarjouspyyntö rakennus- ja kunnossapitotöistä

18 98, TEK :00 / Pykälän liite: 2012 vuositarjousten avausptk

19 98, TEK :00 / Pykälän liite: 2012 vuositarjousten avausptk

20 99, TEK :00 Kuuleminen hallintopakkomenettelyä koskevassa asiassa Koskela Mauri ja Arja Valmistelija ympäristösihteeri Nivalan kaupunginvaltuusto on päätöksellään vahvistanut Pirttiranta Kullaan alueen vesihuoltolaitoksen viemäriverkoston toiminta-alueeksi. Vesihuoltolain ( 119 / 2001 ) 10 :n mukaan toiminta-alueella olevat kiinteistöt on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja viemäriin. Arja ja Mauri Koskelan omistama kiinteistö Kivikangas Rn:o 211:0, osoitteessa Poikkitie 43 B, Nivala, sijaitsee kyseisellä toiminta-alueella. Ympäristösihteeri on lähetetyllä kirjeellä pyytänyt kiinteistön omistajilta kirjallista selitystä niistä perusteista, miksi kiinteistön jätevesihuoltoa ei ole järjestetty kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Kiinteistön omistajat eivät antaneet asiassa henkilökohtaista selitystä, vaan ovat allekirjoittaneet yhteisen vetoomuksen, joka koskee liittymishinnan kohtuullistamista samalle tasolle kuin asemakaava-alueella. Kaupunginhallitus on todennut kiinteistön omistajien aiemmin esittämään vastaavaan vaatimukseen, että toimivalta liittymishinnan määräämisessä kuuluu Nivalan Vesihuolto Oy:lle. Lisäksi kaupunginhallitus on katsonut, ettei liittymän hintaa voi verrata asemakaava-alueella perittävään hintaan, vaan sitä tulee verrata kiinteistökohtaisen käsittelyjärjestelmän kustannuksiin. Nivalan Vesihuolto Oy:n hallitus on todennut, että liittymän hinta on jo nyt kohtuullistettu ja se perustuu viemäröintihankkeen kokonaiskustannuksiin. Vesihuoltoyhtiön hallitus on myös päättänyt, että jätevesiviemärin liittymän hinta alueella säilyy samana, vaikka alueelle myöhemmin laadittaisiin asemakaava. Vesiyhtiön hallitus on myös todennut liittymiskustannuksen kohtuulliseksi verrattuna naapurikunnissa toteutettuihin hankkeisiin, eikä ole katsonut perustelluksi muuttaa alueella perittävää liittymismaksua kirjelmän johdosta. Tekninen lautakunta on kokouksessaan päättänyt, että kaikkien kyseisellä toiminta-alueella sijaitsevien sellaisten kiinteistöjen, jotka eivät ympäristösihteerin antamasta kehotuksesta huolimatta ole liittyneet alueelle rakennettuun viemäriverkostoon tai joille lautakunta ei ole myöntänyt erillistä vapautusta liittymisvelvollisuudesta, tulee laatia liittymissopimus Nivalan Vesihuolto Oy:n kanssa kiinteistön liittämiseksi viemäriverkostoon viimeistään mennessä. Liittymän rakentamisen aikataulusta lautakunta päätti, että kiinteistö tulee olla liitettynä alueelle rakennettuun viemäriverkostoon viimeistään mennessä. Päätös valitusosoituksineen on lähetetty myös Arja ja Mauri Koskelalle. Oulun Hallinto-oikeudelta pyydetyn suullisen lainvoimaisuustodistuksen mukaan Arja ja Mauri Koskela eivät ole valittaneet lautakunnan päätöksestä, joten päätös on lainvoimainen.

21 99, TEK :00 Valmistelijan esitys Päätöksessään lautakunta on myös määrännyt, että mikäli liittymissopimusta ei ole annettuun määräaikaan mennessä tehty, tulee lautakunta käynnistämään uhkasakkolain (1113/1990) mukaisen hallintopakkomenettelyn vaatimuksensa tehostamiseksi. Vesihuoltolain 29 :n mukaan valvontaviranomainen voi kieltää sitä, joka rikkoo tätä lakia tai sen nojalla annettua säännöstä, jatkamasta tai toistamasta säännöksen vastaista menettelyä taikka määrätä hänet täyttämään velvollisuutensa. Ennen kiellon tai määräyksen antamista valvontaviranomaisen on mahdollisuuksien mukaan neuvoteltava tämän lain tai sen nojalla annettua säännöstä rikkoneen kanssa. Saman lain 30 :n mukaan valvontaviranomainen voi tehostaa 29 :n nojalla antamaansa kieltoa tai määräystä uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella taikka että toiminta keskeytetään tai kielletään. Vesihuoltolain (119/2001) 4 :n mukaan valvontaviranomaisia vesihuoltoasioissa ovat elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä kunnan terveyden- ja ympäristönsuojeluviranomainen. Nivalan kaupunginvaltuuston (muutos ) hyväksymän hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta toimii kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena. Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon (luettelo kiinteistöistä, jotka eivät ole liittyneet) mukaan Arja ja Mauri Koskelan omistamalla kiinteistöllä Kivikangas Rn:o 211:0 sijaitsevan asuinrakennuksen osalta liittymissopimusta ei ole annettuun määräaikaan mennessä tehty. (päävelvoite) Kiinteistölle ei myöskään ole haettu vesihuoltolain 11 :n mukaista vapautusta liittymisvelvollisuudesta. Lautakunta varaa Arja ja Mauri Koskelalle uhkasakkolain 5 luvun 22 :n mukaisesti mahdollisuuden antaa asiassa kirjallinen selitys ennen uhkasakon asettamista. Selitys tulee jättää mennessä osoitteella: Nivalan kaupunki, Tekninen lautakunta, Kalliontie 15, Nivala. Selityksen puuttuminen ei estä asian käsittelyä. Vt. teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan esitys. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Muutoksen haku: Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Kuntalain (365/1995) 91 :n mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta.

22 99, TEK :00 Päätöksestä tiedottaminen: Päätös saantitodistusta vastaan: Arja ja Mauri Koskela Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy Koska Arja ja Mauri Koskela eivät vastaanottaneet saantitodistuksella lähetettyä selityspyyntöä, palautti posti kirjeen kaupungille Selityspyynnön toimittaminen annettiin Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tehtäväksi Koska selityspyynnön alkuperäinen määräaika oli tässä vaiheessa kulunut umpeen, annettiin kiinteistön omistajille lisäaikaa selityksen antamiselle saakka. Tekninen lautakunta Valmistelijan esitys teknisen johtajan esitys valmistelija ympäristösihteeri Arja ja Mauri Koskela eivät antaneet selitystä asiassa. Arja ja Mauri Koskela eivät ole annettuun määräaikaan mennessä toimittanut viranomaiselle jäljennöstä viemäriliittymää koskevasta liittymissopimuksesta, eikä Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon mukaan sopimusta kyseisen kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun viemäriin ole laadittu. Koska lautakunnan antamaa päävelvoitetta kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun yleiseen viemäriverkostoon ei ole annettuun määräaikaan mennessä täytetty, päättää lautakunta: että sopimus kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun yleiseen viemäriin tulee laatia Nivalan Vesihuolto Oy:n kanssa mennessä. että sopimuksesta tulee määräpäivään mennessä toimittaa jäljennös kaupungille. tehostaa velvoitetta 5 000,00 (viiden tuhannen) euron suuruisella uhkasakolla. että mikäli kiinteistön omistaja myy tai luovuttaa kyseisen kiinteistön käyttöoikeuden kolmannelle osapuolelle, tulee hänen ilmoittaa luovutuksensaajalle, millainen päävelvoite ja uhka kiinteistöä koskee. Velvoitetun on lisäksi ilmoitettava uhan asettaneelle viranomaiselle mahdollisen luovutuksensaajan nimi ja osoite. (UhkasakkoL 18 ) että päätöksestä lähetetään ilmoitus Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen merkinnän tekemiseksi kiinnityksistä pidettävään rekisteriin. (UhkasakkoL 19 ). Hyväksytään valmistelijan esitys.

23 99, TEK :00 Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Perustelut: Vesihuoltolain 29 :n mukaan valvontaviranomainen voi kieltää sitä, joka rikkoo tätä lakia tai sen nojalla annettua säännöstä, jatkamasta tai toistamasta säännöksen vastaista menettelyä taikka määrätä hänet täyttämään velvollisuutensa. Saman lain 30 :n mukaan valvontaviranomainen voi tehostaa 29 :n nojalla antamaansa kieltoa tai määräystä uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella taikka että toiminta keskeytetään tai kielletään. Uhkasakon suuruutta harkittaessa on otettu huomioon päävelvoitteen laatu ja laajuus sekä velvoitetun maksukyky ja muut asiaan vaikuttavat seikat. Määräajan pituutta harkittaessa on otettu huomioon päävelvoitteen laatu ja laajuus, velvoitetun mahdollisuus noudattaa sitä sekä muut asiaan vaikuttavat seikat. Muutoksen haku: Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla siitä Oulun Hallinto- oikeuteen. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä. Päätöksestä tiedottaminen: Päätös saantitodistusta vastaan: Arja ja Mauri Koskela Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Valmistelija ympäristösihteeri Arja ja Mauri Koskela eivät ole uhkasakon asettamista koskevassa päätöksessä annettuun määräaikaan mennessä toimittanut viranomaiselle jäljennöstä viemäriliittymää koskevasta liittymissopimuksesta, eikä Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon mukaan sopimusta kyseisen kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun viemäriin ole laadittu. Oulun Hallinto-oikeudelta pyydetyn suullisen lainvoimaisuustodistuksen mukaan Arja ja Mauri Koskela eivät ole valittaneet uhkasakon asettamista koskevasta päätöksestä, joten päätös on lainvoimainen. Lautakunta varaa Arja ja Mauri Koskelalle uhkasakkolain 5 luvun 22 :n mukaisesti mahdollisuuden antaa asiassa kirjallinen selitys ennen uhkasakon tuomitsemista.

24 99, TEK :00 Kirjallinen selitys niistä perusteista, miksi lautakunnan antamaa päävelvoitetta ei ole noudatettu tulee jättää mennessä osoitteella: Nivalan kaupunki, Tekninen lautakunta, Kalliontie 15, Nivala. Selityksen puuttuminen ei estä uhkasakon tuomitsemista. Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan esitys. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Muutoksen haku: Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Kuntalain (365/1995) 91 :n mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta. Päätöksestä tiedottaminen: Päätös saantitodistusta vastaan: Arja ja Mauri Koskela Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus valmistelija ympäristösihteeri Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon mukaan Arja ja Mauri Koskela on laatinut Nivalan Vesihuolto Oy:n kanssa kirjallisen sopimuksen kiinteistön liittämiseksi vesi- ja viemärilaitoksen viemäriverkostoon. Jäljennös liittymissopimuksesta on tallennettu asiakirjojen joukkoon. Koska velvoite kiinteistön liittämiseksi yleiseen viemäriverkostoon on todistettavasti järjestetty lautakunnan päätöksen mukaisesti, voidaan hallintopakkomenettely päättää tarpeettomana. Teknisen johtajan esitys Päätös Päätetään hallintopakkomenettely Arja ja Mauri Koskelan kiinteistön Kivikangas Rn:o 211:0 osalta. Hallintopakkomenettelyn päättymisestä ilmoitetaan Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen merkinnän poistamiseksi kiinnityksistä pidettävästä rekisteristä. Muutoksen haku: Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla siitä Oulun Hallinto- oikeuteen. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

25 99, TEK :00 Päätöksestä tiedottaminen: Päätös: Arja ja Mauri Koskela Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy

26 100, TEK :00 Kuuleminen hallintopakkomenettelyä koskevassa asiassa Ahistus Tapani ja Sisko Valmistelija ympäristösihteeri Nivalan kaupunginvaltuusto on päätöksellään vahvistanut Pirttiranta Kullaan alueen vesihuoltolaitoksen viemäriverkoston toiminta-alueeksi. Vesihuoltolain ( 119 / 2001 ) 10 :n mukaan toiminta-alueella olevat kiinteistöt on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja viemäriin. Sisko ja Tapani Ahistuksen omistama kiinteistö Kitula Rn:o 27:71, osoitteessa Poikkitie 55, Nivala, sijaitsee kyseisellä toimintaalueella. Ympäristösihteeri on lähetetyllä kirjeellä pyytänyt kiinteistön omistajilta kirjallista selitystä niistä perusteista, miksi kiinteistön jätevesihuoltoa ei ole järjestetty kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Kiinteistön omistajat jättivät selityksensä Selityksessä on vedottu pääasiassa liittymismaksun kohtuuttomuuteen verrattuna asemakaava-alueella perittävään liittymismaksuun. Ympäristösihteeri on antanut kiinteistön omistajalle kirjallisen vastineen hakijan esittämään selitykseen. Liittymismaksun kohtuuttomuuden osalta vastineessa on todettu, että koska kiinteistö sijaitsee asemakaava-alueen ulkopuolella, ei kustannuksia voida verrata asemakaava-alueella perittävään liittymismaksuun, vaan niitä verrataan kiinteistöllä nyt käytössä olevan kiinteistökohtaisen jätevesien käsittelyjärjestelmän mahdollisiin saneerauskustannuksiin siten, että järjestelmä täyttäisi ns. hajajätevesiasetuksessa edellytetyt puhdistustehovaatimukset. (mikäli toiminta-alueella sijaitseva kiinteistö vapautetaan liittymisvelvollisuudesta yleiseen viemäriin, sovelletaan kyseisen kiinteistön jätevesihuoltoon ns. hajajätevesiasetusta) Vastineessa on lisäksi todettu, että liittymisvelvollisuudesta voidaan poiketa ainoastaan kunnan ympäristönsuojeluviran-omaisen erillisellä päätöksellä. Kiinteistön omistaja ei kuitenkaan ole hakenut vapautusta liittymisvelvollisuudesta. Vastineessa kiinteistön omistajalle on myös esitetty mahdollisuus neuvotella liittymisasiassa ympäristösihteerin kanssa. Kiinteistön omistaja ei ole vastannut neuvottelupyyntöön. Tekninen lautakunta on kokouksessaan päättänyt, että kaikkien kyseisellä toiminta-alueella sijaitsevien sellaisten kiinteistöjen, jotka eivät ympäristösihteerin antamasta kehotuksesta huolimatta ole liittyneet alueelle rakennettuun viemäriverkostoon tai joille lautakunta ei ole myöntänyt erillistä vapautusta liittymisvelvollisuudesta, tulee laatia liittymissopimus Nivalan Vesihuolto Oy:n kanssa kiinteistön liittämiseksi viemäriverkostoon viimeistään mennessä. Liittymän rakentamisen aikataulusta lautakunta päätti, että kiinteistö tulee olla liitettynä alueelle rakennettuun viemäriverkostoon viimeistään mennessä. Päätös valitusosoituksineen on lähetetty myös Sisko ja Tapani Ahistukselle. Oulun Hallinto-oikeudelta pyydetyn

27 100, TEK :00 Valmistelijan esitys suullisen lainvoimaisuustodistuksen mukaan Sisko ja Tapani Ahistus eivät ole valittaneet lautakunnan päätöksestä, joten päätös on lainvoimainen. Päätöksessään lautakunta on myös määrännyt, että mikäli liittymissopimusta ei ole annettuun määräaikaan mennessä tehty, tulee lautakunta käynnistämään uhkasakkolain (1113/1990) mukaisen hallintopakkomenettelyn vaatimuksensa tehostamiseksi. Vesihuoltolain 29 :n mukaan valvontaviranomainen voi kieltää sitä, joka rikkoo tätä lakia tai sen nojalla annettua säännöstä, jatkamasta tai toistamasta säännöksen vastaista menettelyä taikka määrätä hänet täyttämään velvollisuutensa. Ennen kiellon tai määräyksen antamista valvontaviranomaisen on mahdollisuuksien mukaan neuvoteltava tämän lain tai sen nojalla annettua säännöstä rikkoneen kanssa. Saman lain 30 :n mukaan valvontaviranomainen voi tehostaa 29 :n nojalla antamaansa kieltoa tai määräystä uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella taikka että toiminta keskeytetään tai kielletään. Vesihuoltolain (119/2001) 4 :n mukaan valvontaviranomaisia vesihuoltoasioissa ovat elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä kunnan terveyden- ja ympäristönsuojeluviranomainen. Nivalan kaupunginvaltuuston (muutos ) hyväksymän hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta toimii kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena. Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon (luettelo kiinteistöistä, jotka eivät ole liittyneet) mukaan Sisko ja Tapani Ahistuksen omistamalla kiinteistöllä Kitula Rn:o 27:71 sijaitsevan asuinrakennuksen osalta liittymissopimusta ei ole annettuun määräaikaan mennessä tehty. (päävelvoite) Kiinteistölle ei myöskään ole haettu vesihuoltolain 11 :n mukaista vapautusta liittymisvelvollisuudesta. Lautakunta varaa Sisko ja Tapani Ahistukselle uhkasakkolain 5 luvun 22 :n mukaisesti mahdollisuuden antaa asiassa kirjallinen selitys ennen uhkasakon asettamista. Selitys tulee jättää mennessä osoitteella: Nivalan kaupunki, Tekninen lautakunta, Kalliontie 15, Nivala. Selityksen puuttuminen ei estä asian käsittelyä. Vt. teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan esitys. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

28 100, TEK :00 Muutoksen haku: Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Kuntalain (365/1995) 91 :n mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta. Päätöksestä tiedottaminen: Päätös saantitodistusta vastaan: Sisko ja Tapani Ahistus Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy Tekninen lautakunta valmistelija ympäristösihteeri Sisko ja Tapani Ahistus jättivät selityksensä asiassa Selityksessä liittymissopimuksen puuttumista on perusteltu lähinnä viemäriliittymän liittymismaksun kohtuuttomuudella verrattuna asemakaava-alueella perittävään liittymismaksuun sekä kuntalaisten tasapuolisella kohtelulla. Ympäristösihteeri on antanut Sisko ja Tapani Ahistukselle vastineen selitykseen. Vastineessa on todettu, että lautakunnan asettama velvoite viemärilaitoksen toiminta-alueella olevan kiinteistön liittämiseksi yleiseen viemäriin on vesihuoltolain 10 :n mukaan ehdoton. Liittymisvelvoitteesta voidaan vesihuoltolain 11 :n mukaan poiketa ainoastaan kiinteistön omistajan hakemuksesta vapauttaa kiinteistö liittymisvelvoitteesta. Tällaista vapautushakemusta kyseisen kiinteistön osalta ei kuitenkaan ole jätetty kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, joten kiinteistö tulee liittää yleiseen viemäriverkostoon lautakunnan antaman päävelvoitteen mukaisesti. Lisäksi vastineessa on todettu, että selityksessä esitetyt seikat vesihuoltolaitoksen maksujen määräämisestä eivät vaikuta vesihuoltolain mukaiseen liittymisvelvollisuuteen. Kaikkiin lautakunnan päätöksiin, lukuunottamatta kuulemista koskevia menettelyitä, on liitetty valitusosoitus. Mikäli kiinteistön omistaja katsoo lautakunnan päätösten olevan virheellisiä, on kiinteistön omistajalla mahdollisuus hakea päätöksiin muutosta hallintolainkäyttölain (586/1996) mukaisesti. Kiinteistön omistaja ei ole hakenut muutosta lautakunnan antamaan liittymisvelvollisuutta koskevaan päätökseen, joten päätös on lainvoimainen. Edellä mainituin perustein vastineessa on todettu, että mikäli jäljennöstä kiinteistön liittämisestä yleiseen viemäriverkostoon ei ole toimitettu kaupungille mennessä, tulee lautakunta päättämään uhkasakkolain (1113/1990) mukaisen uhkasakon asettamisesta päävelvoitteen tehostamiseksi.

29 100, TEK :00 Valmistelijan esitys Sisko ja Tapani Ahistus eivät ole annettuun määräaikaan mennessä toimittanut viranomaiselle jäljennöstä viemäriliittymää koskevasta liittymissopimuksesta, eikä Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon mukaan sopimusta kyseisen kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun viemäriin ole laadittu. Koska lautakunnan antamaa päävelvoitetta kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun yleiseen viemäriverkostoon ei ole annettuun määräaikaan mennessä täytetty, eikä kiinteistön omistajan antamassa selityksessä ole esitetty sellaisia liittymisvelvoitteen täyttämättä jättämiseen liittyviä päteviä syitä, päättää lautakunta: Teknisen johtajan esitys että sopimus kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun yleiseen viemäriin tulee laatia Nivalan Vesihuolto Oy:n kanssa mennessä. että sopimuksesta tulee määräpäivään mennessä toimittaa jäljennös kaupungille. tehostaa velvoitetta 5 000,00 (viiden tuhannen) euron suuruisella uhkasakolla. että mikäli kiinteistön omistaja myy tai luovuttaa kyseisen kiinteistön käyttöoikeuden kolmannelle osapuolelle, tulee hänen ilmoittaa luovutuksensaajalle, millainen päävelvoite ja uhka kiinteistöä koskee. Velvoitetun on lisäksi ilmoitettava uhan asettaneelle viranomaiselle mahdollisen luovutuksensaajan nimi ja osoite. (UhkasakkoL 18 ) että päätöksestä lähetetään ilmoitus Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen merkinnän tekemiseksi kiinnityksistä pidettävään rekisteriin. (UhkasakkoL 19 ). Hyväksytään valmistelijan esitys. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Perustelut: Vesihuoltolain 29 :n mukaan valvontaviranomainen voi kieltää sitä, joka rikkoo tätä lakia tai sen nojalla annettua säännöstä, jatkamasta tai toistamasta säännöksen vastaista menettelyä taikka määrätä hänet täyttämään velvollisuutensa. Saman lain 30 :n mukaan valvontaviranomainen voi tehostaa 29 :n nojalla antamaansa kieltoa tai määräystä uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella taikka että toiminta keskeytetään tai kielletään.

30 100, TEK :00 Uhkasakon suuruutta harkittaessa on otettu huomioon päävelvoitteen laatu ja laajuus sekä velvoitetun maksukyky ja muut asiaan vaikuttavat seikat. Määräajan pituutta harkittaessa on otettu huomioon päävelvoitteen laatu ja laajuus, velvoitetun mahdollisuus noudattaa sitä sekä muut asiaan vaikuttavat seikat. Muutoksen haku: Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla siitä Oulun Hallinto- oikeuteen. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä. Päätöksestä tiedottaminen: Päätös saantitodistusta vastaan: Sisko ja Tapani Ahistus Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Valmistelija ympäristösihteeri Sisko ja Tapani Ahistus eivät ole uhkasakon asettamista koskevassa päätöksessä annettuun määräaikaan mennessä toimittanut viranomaiselle jäljennöstä viemäriliittymää koskevasta liittymissopimuksesta, eikä Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon mukaan sopimusta kyseisen kiinteistön liittämiseksi alueelle rakennettuun viemäriin ole laadittu. Oulun Hallinto-oikeudelta pyydetyn suullisen lainvoimaisuustodistuksen mukaan Sisko ja Tapani Ahistus eivät ole valittaneet uhkasakon asettamista koskevasta päätöksestä, joten päätös on lainvoimainen. Lautakunta varaa Sisko ja Tapani Ahistukselle uhkasakkolain 5 luvun 22 :n mukaisesti mahdollisuuden antaa asiassa kirjallinen selitys ennen uhkasakon tuomitsemista. Aiemmassa selityksessä esitetty liittymismaksun kohtuuttomuus verrattuna asemakaava-alueella perittävän liittymismaksun suuruuteen tai kuntalaisten tasapuolinen kohtelu eivät ole päteviä syitä velvoitteen noudattamatta jättämiselle. Vesihuoltolain 19 :n mukaan laitos voi mm. periä liittymismaksua ja perusmaksua sekä muita maksuja laitoksen toimittamista palveluista. Nämä maksut voivat olla eri alueilla erisuuruisia, jos se on tarpeen kustannusten oikean kohdentamisen tai aiheuttamisperiaatteen toteuttamisen vuoksi taikka muusta vastaavasta syystä. Kirjallinen selitys niistä perusteista, miksi lautakunnan antamaa päävelvoitetta ei ole noudatettu tulee jättää mennessä osoitteella: Nivalan kaupunki, Tekninen lautakunta, Kalliontie 15, Nivala. Selityksen puuttuminen ei estä uhkasakon tuomitsemista.

31 100, TEK :00 Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan esitys. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Muutoksen haku: Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Kuntalain (365/1995) 91 :n mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta. Päätöksestä tiedottaminen: Päätös saantitodistusta vastaan: Sisko ja Tapani Ahistus Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus valmistelija ympäristösihteeri Nivalan Vesihuolto Oy:ltä saadun valvontatiedon mukaan Sisko ja Tapani Ahistus on laatinut Nivalan Vesihuolto Oy:n kanssa kirjallisen sopimuksen kiinteistön liittämiseksi vesi- ja viemärilaitoksen viemäriverkostoon. Jäljennös liittymissopimuksesta on tallennettu asiakirjojen joukkoon. Koska velvoite kiinteistön liittämiseksi yleiseen viemäriverkostoon on todistettavasti järjestetty lautakunnan päätöksen mukaisesti, voidaan hallintopakkomenettely päättää tarpeettomana. Teknisen johtajan esitys Päätös Päätetään hallintopakkomenettely Sisko ja Tapani Ahistuksen kiinteistön Kitula Rn:o 27:71 osalta. Hallintopakkomenettelyn päättymisestä ilmoitetaan Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen merkinnän poistamiseksi kiinnityksistä pidettävästä rekisteristä. Muutoksen haku: Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla siitä Oulun Hallinto- oikeuteen. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä. Päätöksestä tiedottaminen: Päätös: Sisko ja Tapani Ahistus Jäljennös päätöksestä: Nivalan Vesihuolto Oy

32 101, TEK :00 TEKNI: 27/2011 Markkinaoikeuden vastinepyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen LIITE Markkinaoikeuden vastinepyyntö Markkinaoikeus on pyytänyt vastinetta koskien Suomen varastokontin valitusta. Markkinaoikeus pyytää vastinetta mennessä. Markkinaoikeudelta on pyydetty jatkoaikaa koskien valituksen jättämistä, jotta tekninen lautakunta ehtii asiaa käsittelemään kokouksessaan. Vastine kohtaan 1: Tarjouspyynnössä on pyydettä tarjousta neljän opetustilan väistötilasta opetuskäyttöön. Väistötilat hankitaan Niva-Kaija koulun peruskorjauskohteen aikaisiksi väistötiloiksi eivätkä ole pysyviä rakennuksia. Vastine kohtaan 2: Tarjousten vertailussa on huomioitu tarjoajien kokemus, kapasiteetti sekä pätevyydet. Kokonaistaloudelliseen vertailuun on tarjouspyynnön mukaisesti huomioitu tilojen ikä, kunto ja soveltuvuus käyttöön. Tarjouspyynnössä ei ole mainittu energiakulutusta vertailukriteerinä. Selvitys markkinaoikeudelle: Hankinta on ilmoitettu HILMAN kautta neljän opetustilan väistötilan hankinnasta. Arvioitu hankintahinta oli tarjouspyyntövaiheessa Teknisen lautakunnan päätös tarjousvertailuineen on annettu tarjoajille tiedoksi. Lisäksi tarjoajille on lähetty tarjoukset tiedoksi pyydettäessä. Hankintasopimus on allekirjoitettu ja hankinta laitettu täytäntöön. Teknisen johtajan esitys Päätös Oheinen vastine ja selvitys hankinnasta annetaan markkinaoikeudelle tiedoksi. Hankinta laitetaan hankintasopimuksen mukaisesti täytäntöön.

33 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

34 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

35 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

36 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

37 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

38 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

39 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

40 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

41 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

42 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

43 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

44 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

45 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

46 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

47 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

48 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

49 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

50 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

51 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lausuntopyyntö Suomen Varastokontti Oy:n valitukseen

52 101, TEK :00 / Pykälän liite: Lisäaika vastineen palauttamiselle

53 102, TEK :00 TEKNI: 23/2011 Oikaisuvaatimus Nivalan kaupungin väistötilojen hankinta LIITE Suomen Varastokontti Oy:n oikaisuvaatimus Suomen Varastokontti Oy on lähettänyt tekniselle lautakunnalle oikaisuvaatimuksen lautakunnan päätöksestä. Vastine kohtaan 1: Tarjouspyynnössä on pyydettä tarjousta neljän opetustilan väistötilasta opetuskäyttöön. Väistötilat hankitaan Niva-Kaija koulun peruskorjauskohteen aikaisiksi väistötiloiksi eivätkä ole pysyviä rakennuksia. Vastine kohtaan 2: Tarjousten vertailussa on huomioitu tarjoajien kokemus, kapasiteetti sekä pätevyydet. Kokonaistaloudelliseen vertailuun on tarjouspyynnön mukaisesti huomioitu tilojen ikä, kunto ja soveltuvuus käyttöön. Tarjouspyynnössä ei ole mainittu energiakulutusta vertailukriteerinä. Vastine kohtaan 3. Lopullisissa piirustuksissa luokkatilojen keskellä ei ole tukipilareita, vaan opetustilassa on esteetön näkyvyys koko tilaan. Teknisen lautakunnan päätös tarjousvertailuineen on annettu tarjoajille tiedoksi. Lisäksi tarjoajille on lähetty tarjoukset tiedoksi pyydettäessä. Hankintasopimus on allekirjoitettu ja hankinta laitettu täytäntöön. Teknisen johtajan esitys Päätös Suomen Varastokontti Oy:n oikaisuvaatimus on aiheeton. Hankinta laitetaan hankintasopimuksen mukaisesti täytäntöön

54 102, TEK :00 / Pykälän liite: Suomen Varastokontti Oy:n oikaisuvaatimus

55 102, TEK :00 / Pykälän liite: Suomen Varastokontti Oy:n oikaisuvaatimus

56 103, TEK :00 Teknisen toimen saatavien poistaminen (ei julkinen) Valmistelijan ehdotus Valmistelija kiinteistösihteeri Myyntireskontran mukaan teknisen toimen alaisia saatavia on jäänyt maksamatta. Teknisen toimen tuloista on saamatta 270,09 euroa. Useista kehotuksista huolimatta saatavia ei ole saatu perittyä. Saatavat on siirretty Intrum Justitia Oy:n jälkiperintään. Liitteenä poistettavat saatavat ( ei julkisuuteen). Poistetaan teknisen toimen saatavat 270,09 euroa myyntireskontrasta. Poistopäätös ei vaikuta perintään, vaan mikäli velallisella on myöhemmin varallisuutta saatava voidaan liittää muihin saataviin. Intrum Justitia Oy:n jälkiperintä huolehtii saatavien perinnästä. Teknisen johtajan esitys Päätös Hyväksytään valmistelijan esitys.

57 104, TEK :00 Tontin varaus/ Rakennusliike Jivaco Oy Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Toimialajohtajan esitys Valmistelija maanmittausteknikko Rakennusliike Jivaco Oy on lähettänyt kirjallisen varauspyynnön , jolla se haluaa varata Tiukusaaresta korttelista 600 tontin 1. Varausaika on saakka. Tontin pinta-ala on 3424 m² ja sillä on rakennusoikeutta 685 m². Varausmaksu on 5% tontin myyntihinnasta ( ). Varataan Rakennusliike Jivaco Oy :lle rivitalotontti 1 korttelista 600. Varaus on voimassa saakka. Kaupat tontista on tehtävä ennen varauksen päättymistä, muutoin varaus raukeaa. Varauksen vuosimaksuna peritään varauksen päätyttyä rivitalotonteilta 5 % tontin kauppahinnasta, joka on Hyväksytään valmistelijan esitys. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Merkitään, että puheenjohtaja Ville Vähäsöyrinki ei esteellisenä osallistunut tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Hän poistui kokoushuoneesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Sirpa Heiska toimi puheenjohtajan tämän pykälän ajan. Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus valmistelija maanmittausteknikko Rakennusliike Jivaco:lla on varauksessa rivitalotontti korttelissa 600. Tontin varaus päättyy Tontin rakentaminen ei ole vielä alkanut. Rakennusliike on ilmoittanut kirjallisesti halunsa jatkaa varaustaan vuoden 2012 vuoden loppuun saakka. Liitteenä varausanomus. Jatketaan rakennusliike Jivaco oy:n varausta tontista 1 korttelissa 600 vuoden 2012 loppuun saakka. Kaupat tontista on tehtävä ennen varauksen päättymistä, muutoin varaus raukeaa. Varauksen vuosimaksuna peritään varauksen päätyttyä rivitalotonteilta 5 % tontin kauppahinnasta, joka on Teknisen johtajan esitys

58 104, TEK :00 Hyväksytään valmistelijan esitys seuraavalla tarkennuksella: tonttikaupan ehtona on, että tontilla olevan kohteen ennakkomarkkinointi on aloitettu tai esisopimus muun muotoisesta rakentamisesta tehty. Päätös

59 104, TEK :00 / Pykälän liite: Jivaco varaus

60 104, TEK :00 / Pykälän liite: Tiukusaari

61 105, TEK :00 Kaavoituskatsaus 2011 Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko MRL 7 :n mukaan kunnan tulee vuosittain laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä (kaavoituskatsaus). Siinä selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet. Kaavoituskatsauksesta on tiedotettava sen tarkoituksen kannalta sopivalla tavalla. Liitteenä kaavoituskatsaus. Esitetään kaavoituskatsaus kaupungin hallitukselle ja valtuustolle hyväksyttäväksi ja asetetaan se yleisesti nähtäville Nivalan kaupungin internetsivuille. Teknisen johtajan esitys Päätös Hyväksytään valmistelijan esitys. Tiedoksi: Ympäristökeskus

62 105, TEK :00 / Pykälän liite: kaavoituskatsaus 2011

63 105, TEK :00 / Pykälän liite: kaavoituskatsaus 2011

64 105, TEK :00 / Pykälän liite: kaavoituskatsaus 2011

65 106, TEK :00 Asiakaspalvelun järjestäminen teknisellä osastolla Valmistelija rakennustarkastaja Teknisellä osastolla henkilöstöresurssit ovat pienentyneet lähes puoleen viimeisen 10 vuoden aikana ja osaston tehtävät ovat pysyneet samana tai jopa lisääntyneet. Työtehtävät on jaettu osastolle jääneiden henkilöiden kesken. Lisääntyneiden töiden johdosta osaston henkilöstön lisä/ylityöt ovat lisääntyneet huomattavasti. Mm. viranomaispalveluiden yksikössä hoidetaan rakennusvalvontaja ympäristövalvonnan tehtävät, korjaus- ja energia-avustusten prosessi, teknisen osaston kirjaamo ja arkistointi sekä teknisen lautakunnan sihteerin tehtävät. Työpäivät eivät tahdo riittää kaikkien tehtävien hoitamiseen. Teknisen osaston ja työterveysvalvonnan palavereissa on keskusteltu teknisen osaston siirtymisestä ajanvarauskäytäntöön, jolloin saataisiin työajankäyttöön suunnitelmallisuutta. Keskusteluiden pohjalta syntyneen toimintamallin mukaan pidettäisiin teknisen osaston ovet suljettuina. Asiakkaat voivat sopia puhelimitse asiakaskäynnin ottamalla yhteyttä suoralla numerolla asianomaiseen, asiakaskäynnin voi varata myös netin kautta suoraan asianomaisen kalenterista tai kaupungintalon neuvontapiste antaa aikoja ja neuvontaa asianomaisen aikataulusta ja ajanvarauksesta. Kuulutetaan käytännöstä kaupungintalon nettisivuilla ja lehtikuulutuksella. Asiakirjapyynnöt pyydetään lomakkeella. Teknisen johtajan esitys Päätös Hyväksytään valmistelijan esitys

66 107, TEK :00 Selitys Liisa ja Vilho Junttilan kanteluun Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko Nivalan kunta on ottanut Niementien rakennuskaavatiealueen haltuun sillä hetkellä voimassa olleen rakennuskaavan mukaisesti. Katu on luovutettu yleiseen käyttöön teknisen lautakunnan päätöksellä. Tekninen lautakunnan päätöksellä Liisa Junttilan ja Paavo Niemen hakemuksesta aloitettiin asemakaavan muuttaminen. Asemakaavan hyväksyi kaupunginvaltuusto Tämän jälkeen on kaupunki käynnistänyt asemakaavatiealueen lunastustoimituksen yleisen alueen muodostamiseksi. Toimitus on vireillä ja maastotyöt on tehty. Pohjois-Pohjanmaan maanmittaustoimisto suorittaa pyydetyn toimituksen, toimitusinsinöörinä toimii toimitusinsinööri Esko Kallio. Niementien rakennuskaavatie, jonka kunta on ottanut rakennuslain nojalla haltuun, on siirtynyt uuden maankäyttö- ja rakennuslain nojalla kunnan haltuun (MRL 218 ). Asemakaavanmuutoksessa tiealue muuttui lähinnä Niemen/Junntilan puolella Niementien käätöpaikalla, jossa tiealuetta pienennettiin. Havistojen (K 100 t 2) kohdalla tiealueeseen ei tullut muutoksia. Kaupunki pitää Niementietä kunnossa ja on rakentanut viimeksi kääntöpaikan joskus 90-luvun alkupuolella silloista rakennuskaavaaluetta pienempänä. Kääntöpaikka on edelleen samassa muodossa. Kantajan vaatimus, että postilaatikot tulisi siirtää kiinteistöjen rajoille ei onnistu käytännön syistä, koska posti ei voisi jakaa postia suoraan autosta postilaatikkoon. Samoin jokainen kiinteistö on velvollinen hoitamaan kiinteistönsä kohdalla enintään kolmen metrin etäisyydellä tontin rajasta ulottuvan viherkaistan ja oja-alueen roskien poistamisesta ja kasvillisuuden siistinä pitämisestä (laki katujen kunnossaja puhtaanapidosta). Niementien asemakaavanmukaisen tiealueen lunastustoimitus on vireillä Pohjois-Pohjanmaan maanmittaustoimistossa. Toimituksessa tiealue lunastetaan kaupungille ja määrätään mahdolliset korvaukset. Vaatimus postilaatikon siirtämisestä ja tien viheralueen (tien reunan ja tontin rajan välinen alue) hoitamatta jättämisestä jätetään perusteettomana huomioimatta. Teknisen johtajan esitys Päätös Hyväksytään valmistelijan esitys

67 107, TEK :00 / Pykälän liite: Junttiloiden Kantelu

68 107, TEK :00 / Pykälän liite: Junttiloiden Kantelu

69 107, TEK :00 / Pykälän liite: Junttiloiden Kantelu

70 107, TEK :00 / Pykälän liite: Junttiloiden Kantelu

71 107, TEK :00 / Pykälän liite: NIementien haltuunotto

72 107, TEK :00 / Pykälän liite: NIementien haltuunotto

73 107, TEK :00 / Pykälän liite: NIementien haltuunotto

74 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien yleiseen käyttöön luovuttaminen

75 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien yleiseen käyttöön luovuttaminen

76 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien yleiseen käyttöön luovuttaminen

77 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien yleiseen käyttöön luovuttaminen

78 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien yleiseen käyttöön luovuttaminen

79 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien yleiseen käyttöön luovuttaminen

80 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien yleiseen käyttöön luovuttaminen

81 107, TEK :00 / Pykälän liite: Niementien uusi kaava

82 Kadut kuntoon VASTUUT KADUN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA MUUTTUIVAT , TEK :00 / Pykälän liite: katuesite_ym_1005

83 Sisältö Katujen kunnossapidosta säädetään laissa...2 Kunnossapidon laatuvaatimukset...3 Kenelle kunnossa- ja puhtaanapito kuuluu?...4 Kunnossa- ja puhtaanapitovastuut kadulla...5 Tontinomistajien tehtävien ottaminen kunnalle...6 Kadulla tehtävistä töistä ilmoittaminen...7 Kuka valvoo kunnossa- ja puhtaanapitoa?...8 Katujen kunnossapidosta säädetään laissa Katujen kunnossa- ja puhtaanapitolaki 1 on uudistettu. Tavoitteena on: parantaa jalankulkijoiden olosuhteita selkeyttää kunnan ja tontinomistajan tehtävänjakoa helpottaa tontinomistajien töitä pientaloalueilla vähentää kadulla tehtävien töiden aiheuttamia haittoja Laki koskee asemakaava-alueen katujen lisäksi toreja, katuaukioita ja puistoja, mutta ei maanteitä eikä yksityisteitä. Tässä esitteessä kerrotaan niistä lain pääkohdista, jotka jokaisen on hyvä tietää. Muutokset tulivat voimaan Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta /669 ( nlex.fi ). Kunnossapidon laatuvaatimukset Kunnossapidon laatu on hyvä, kun kaikki voivat liikkua vaivattomasti ja turvallisesti. Ajoneuvoliikenteen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tarpeet on otettava huomioon. Kadun on oltava esteetön, jotta myös lapset, iäkkäät ja toimintaesteiset henkilöt voivat kulkea turvallisesti ja vaivattomasti. Kunnossa- ja puhtaanapidon tason ei tarvitse olla kaikkialla samanlainen. Korkeampaa laatua ja kiireellisimpiä toimia vaaditaan paikoissa, jotka ovat liikenteen kannalta tärkeimpiä. Lisäksi tasoon vaikuttavat sääolot ja vuorokaudenaika. Aamuyön hiljaisina tunteina tai yllättävän lumisateen sattuessa kadun ei tarvitse olla yhtä hyvässä kunnossa kuin päivällä ja hyvässä säässä. Kunnossapidon taso ei kuitenkaan saa alittaa tyydyttävää tasoa pitkäaikaisesti missään tilanteessa. Keväisin katupöly on merkittävä terveys- ja viihtyisyysongelma. Hiekan poistaminen on osa kunnossapitoa. Lainmuutoksen tavoitteena on nopeuttaa ja tehostaa pölyävän hiekan poistoa keväisin. Kelkalla ja pulkalla kulkemista varten jalkakäytävä tai jalankulku- ja pyörätie voidaan jättää osittain hiekoittamatta. Asiasta pitää ilmoittaa kulkijoille esimerkiksi kylteillä. Vaikeat kelit ja puutteet kunnossapidossa saattavat aiheuttaa liukastumisia ja muita tapaturmia. Kadun käyttäjä voi itsekin pienentää onnettomuusriskiä ottamalla olosuhteet huomioon. Kunnossapidon laiminlyönti voi aiheuttaa kunnalle tai tontinomistajalle velvollisuuden vahingon korvaamiseen. Kadun kunnossapidon tarkoituksena on pitää katu ajoneuvoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn tarpeiden edellyttämässä kunnossa. Talvikunnossapitoon kuuluu: lumen, jään ja aurausvallien poistaminen, sadevesikourujen ja -kaivojen avoinna pitäminen, hiekoitus ja hiekan poistaminen keväällä. Katurakenteiden kunnossapitoon kuuluu: rikkoontuneen päällysteen korjaaminen, istutusten, kadun kalusteiden, liikennemerkkien ja opasteiden huolto. Kadun puhtaanapidon tarkoituksena on pitää katu siistinä ja terveydelle haitattomana. Puhtaanapitoon kuuluu: lian, lehtien, roskien, irtonaisten esineiden ja rikkaruohojen poistaminen. 107, TEK :00 / Pykälän liite: katuesite_ym_

84 Kenelle kunnossa- ja puhtaanapito kuuluu? Tontinomistajan tehtävät Tontinomistajan 1 velvollisuutena on poistaa lumi ja jää tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä. Jalkakäytävälle tai sen viereen aurattujen lumivallien poiskuljetus tarvittaessa kuuluu tontinomistajalle. Myös jalkakäytävän viereinen katuoja ja sadevesikouru tulee pitää lumettomana ja jäättömänä. Tontinomistajan tulee tarvittaessa hiekoittaa jalkakäytävä liukastumisen estämiseksi. Keväinen hiekanpoisto jalkakäytävältä kuuluu myös tontinomistajalle. Tontinomistaja vastaa tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta ja siihen liittyen tonttiliittymän kohdalle auratun lumen ja jään poistamisesta sekä ojarummun avoinna pitämisestä. Puhtaanapito kuuluu tontinomistajalle tontin rajasta katualueen keskilinjaan saakka. Tontinomistajan on huolehdittava enintään kolmen metrin etäisyydelle tontin rajasta ulottuvan viherkaistan ja ojan alueella roskien poistamisesta ja kasvillisuuden siistinä pitämisestä. Jos tällä alueella on istutuksia, ne hoitaa kunta. Kunnan tehtävät Kunta vastaa ajoratojen, pyöräteiden ja yhdistettyjen jalankulku- ja pyöräteiden talvikunnossapidosta. Kadun rakenteiden ja istutusten kunnossapito kuuluu kunnalle koko katualueella. Kaikkien katualueella olevien istutusten ja muiden kuin alle kolme metriä leveiden tonttiin rajautuvien viherkaistojen puhtaanapito on kunnan vastuulla. Kunnossa- ja puhtaanapitovastuut kadulla 107, TEK :00 / Pykälän liite: katuesite_ym_ Tontinomistajalla tarkoitetaan myös tontin vuokraajaa. Sivulla 6 kerrotaan kunnan mahdollisuudesta ottaa kunnossa- ja puhtaanapitotehtäviä hoitoonsa. 4 5

85 Tontinomistajien tehtävien ottaminen kunnalle Kunta voi ottaa hoitoonsa tontinomistajalle kuuluvat kunnossa- ja puhtaanapitotehtävät kokonaan tai osittain kaikilla asemakaava-alueilla tai rajatulla alueella. Kunnalla on velvollisuus ottaa hoitoonsa pientalovaltaisen alueen jalkakäytävien talvikunnossapito, jos alueella ei muutoin saavuteta lain vaatimaa kunnossapidon tasoa tai kunnossapitotehtävät jakautuvat alueella erityisen epätasapuolisesti. Edellytyksenä on kuitenkin, että alue voidaan hoitaa tarkoituksenmukaisena kokonaisuutena ja se soveltuu koneelliseen kunnossapitoon. Aloitteen alueen ottamisesta kunnan hoitoon voi tehdä alueen asukas tai asukkaiden järjestö. Kunnan aikomuksesta siirtää kunnossapito itselleen tiedotetaan kunnan ilmoitustaululla, sanomalehdessä ja kirjeellä tontinomistajille. Kunnan tekemästä päätöksestä ilmoitetaan vielä kirjeitse niille, joita tehtävien kunnalle ottaminen koskee. Kun kunta ottaa tontinomistajien tehtäviä hoitoonsa, se voi periä työstä maksun. Maksu perustuu työstä kunnalle aiheutuviin kustannuksiin. Maksu peritään kaikilta alueen tontinomistajilta siitä riippumatta, onko tontin kohdalla jalkakäytävä vai ei. Kunnan ottaessa tontinomistajille kuuluvia tehtäviä hoitoonsa, vastuu niistä siirtyy kunnalle. Kadulla tehtävistä töistä ilmoittaminen Työstä vastaavan on tehtävä etukäteen ilmoitus kunnalle kadulla tai muulla yleisellä alueella tehtävistä töistä. Parantamalla näin kunnan mahdollisuutta ohjata ja valvoa töitä varmistetaan, että liikenteelle aiheutuva haitta olisi mahdollisimman vähäinen ja ettei töiden yhteydessä vahingoiteta olemassa olevia johtoja tai rakenteita. Työ voidaan aloittaa heti, kun kunta on antanut suostumuksensa. Jos kunta ei ole käsitellyt ilmoitusta 21 päivän kuluessa, voidaan työ aloittaa. Kiireelliset korjaustyöt voidaan tehdä heti ja ilmoittaa työstä jälkikäteen. Kunnalla on mahdollisuus antaa liikenteen sujuvuuden, turvallisuuden tai esteettömyyden kannalta tarpeellisia määräyksiä työn suorittamisesta. Määräyksien tarkoituksena voi olla myös johdoille tai laitteille aiheutuvan haitan estäminen tai vähentäminen. Kunta voi periä maksun, joka perustuu ilmoituksen tarkastamisesta ja työn valvonnasta kunnalle aiheutuneisiin kustannuksiin. Lisäksi kunnalla on mahdollisuus periä aikaan, työmaan laajuuteen ja alueen keskeisyyteen perustuva kohtuullinen maksu alueen sulkemisesta työmaan käyttöön. Työmaalla on oltava taulu, josta ilmenee työn suorittaja ja työstä vastaavan yhteystiedot. Kadulla tehtäviä töitä ovat erilaiset kaivutyöt kuten putki-, johto- ja kaapelityöt, tonttiliittymien rakentaminen, muut katualueelle ulottuvat työt, kuten rakennusten julkisivukorjaukset. 107, TEK :00 / Pykälän liite: katuesite_ym_

Kadut kuntoon VASTUUT KADUN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA MUUTTUIVAT 1.11.2005

Kadut kuntoon VASTUUT KADUN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA MUUTTUIVAT 1.11.2005 Kadut kuntoon VASTUUT KADUN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPIDOSTA MUUTTUIVAT..2005 Kunnossapidon laatuvaatimukset Kadun kunnossapidon tarkoituksena on pitää katu ajoneuvoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn tarpeiden

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. kh:n puh.joht. kh:n 1 varapj. kh:n 2 varapj kh:n edustaja nuorisov.ed. nuorisov.

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen. kh:n puh.joht. kh:n 1 varapj. kh:n 2 varapj kh:n edustaja nuorisov.ed. nuorisov. -1, TEK 18.5.2011 18:30 Kokousaika 18.5.2011 kello 18.30-20.10 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Ville Vähäsöyrinki

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Tekninen lautakunta. Esityslista 1/2012

Nivalan kaupunki. Tekninen lautakunta. Esityslista 1/2012 -3, TEK 8.2.2012 17:00 Nivalan kaupunki Tekninen lautakunta 8.2.2012 Esityslista 1/2012 -1, TEK 8.2.2012 17:00 Kokousaika 8.2.2012 kello 17.00 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla

Lisätiedot

-3, KH 15.9.2015 17:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2015

-3, KH 15.9.2015 17:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 15.9.2015 -3, KH 15.9.2015 17:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 15.9.2015 Esityslista 19/2015 -2, KH 15.9.2015 17:30 Kokousaika Tiistai 15.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN:

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. HUOM!! Kellonaika 17.00

Nivalan kaupunki. HUOM!! Kellonaika 17.00 -3, TEK 10.1.2013 17:00 Nivalan kaupunki Tekninen lautakunta 10.1.2013 HUOM!! Kellonaika 17.00 Esityslista 1/2013 -1, TEK 10.1.2013 17:00 Kokousaika 10.1.2013 kello 17.00 - Kokouspaikka kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista

Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista Rakennus- ja ympäristölautakunta 141 02.09.2015 Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista RAKYL 141 Jätelain

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen -1, TEK 12.10.2011 18:30 Kokousaika 12.10.2011 kello 18.30-22.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015 -3, KH 27.8.2015 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 27.8.2015 Esityslista 15/2015 -2, KH 27.8.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 27.8.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kokoontuminen Kestin Kartanolle klo 14.00 (Kyläojantie). Tutustumiskäynnin jälkeen kokous kaupungintalolla.

Nivalan kaupunki. Kokoontuminen Kestin Kartanolle klo 14.00 (Kyläojantie). Tutustumiskäynnin jälkeen kokous kaupungintalolla. -3, KH 22.4.2013 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 22.4.2013 Kokoontuminen Kestin Kartanolle klo 14.00 (Kyläojantie). Tutustumiskäynnin jälkeen kokous kaupungintalolla. Esityslista 8/2013 -2, KH

Lisätiedot

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus- ja ympäristölautakunta 74 15.04.2015 Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus-

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 2(6) Satamapaviljongin vuokraus sekä vierassatamapalveluiden järjestäminen Lutakossa 2012-2014 Tarjouspyynnön kohde vuokraa Lutakon satamassa olevan

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistaina 5.6.2017 klo 17.00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat yhteisiä kuntapalveluja nimellä

Lisätiedot

-3, KH 5.10.2015 16:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 5.10.2015

-3, KH 5.10.2015 16:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 5.10.2015 -3, KH 5.10.2015 16:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 5.10.2015 Esityslista 21/2015 -2, KH 5.10.2015 16:00 Kokousaika Maanantai 5.10.2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9. Valvonta ja pakkokeinot Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.2017 MRL 24 luku Pakkokeinot ja seuraamukset Rakennustyön keskeyttäminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Rakennusvirasto Katu- ja puisto-osasto Ylläpitotoimisto Toimistopäällikkö KYT

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Rakennusvirasto Katu- ja puisto-osasto Ylläpitotoimisto Toimistopäällikkö KYT Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 11 Ylläpitotoimiston toimistopäällikön päätös katujen kunnossapitomaksuista 83608192 ja 83629182, Västäräkintie 8 B, tehtyyn muistutukseen HEL 2014-014846 T 10 05 03

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 9/2012

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 9/2012 -3, KH 23.4.2012 13:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 23.4.2012 Esityslista 9/2012 -2, KH 23.4.2012 13:00 Kokousaika Maanantai 23.4.2012 klo 13.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

-3, SIV 24.2.2015 17:00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta 24.2.2015

-3, SIV 24.2.2015 17:00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta 24.2.2015 -3, SIV 24.2.2015 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 24.2.2015 Esityslista 2/2015 -2, SIV 24.2.2015 17:00 Kokousaika 24.2.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, valtuustosali VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja -2, KV 27.3.2013 18:30 Kokousaika Keskiviikkona 27.3.2013 klo 18.30 Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit 18.00 - ) KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) perjantai 9.11.2018 kello

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille TARJOUSPYYN TÖ 29.5.2015 Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat

Lisätiedot

-3, KH 14.9.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 14.9.2015

-3, KH 14.9.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 14.9.2015 -3, KH 14.9.2015 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 14.9.2015 Esityslista 18/2015 -2, KH 14.9.2015 15:00 Kokousaika Maanantai 14.9.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki -3, KH 9.11.2015 18:30 Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 9.11.2015 Esityslista 25/2015 -2, KH 9.11.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 9.11.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyyntö 5.2.2016 LIIKENNETRAKTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 21 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 3.4.2019 klo 17.00

Lisätiedot

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ TONTTI JA SEN LUOVU- TUSEHDOT HAKUAIKA: 10.10.-26.10.2012 KLO 15.00 MENNESSÄ.

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ TONTTI JA SEN LUOVU- TUSEHDOT HAKUAIKA: 10.10.-26.10.2012 KLO 15.00 MENNESSÄ. TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ TONTTI JA SEN LUOVU- TUSEHDOT HAKUAIKA: 10.10.-26.10.2012 KLO 15.00 MENNESSÄ. 1 Yleisehdot ja -tiedot: ostaja maksaa kaupungille kauppahinnan lisäksi kauppakirjan laatimiskustannuksena

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Varastokatu KAJAANI Hallituksen kokous nro 3/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Varastokatu KAJAANI Hallituksen kokous nro 3/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 24.3.2006 kello 12.00 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00

HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00 -3, YMP 13.9.2012 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 13.9.2012 HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00 Esityslista 5/2012 -1, YMP 13.9.2012 17:30 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Hallituksen kokous nro 4/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Hallituksen kokous nro 4/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Tiistai 15.3.2011 kello 15.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 09.11.2011 KOKOUSAIKA 09.11.2011 klo 17.00-17.17 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 32 ILMOITUSASIAT 48 33 SIIVOUSURAKOITSIJAN VALINTA 49 Tekninen lautakunta 09.11.2011

Lisätiedot

Maanantai klo 18.00

Maanantai klo 18.00 REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 /2018 KOKOUSAIKA Maanantai 17.9.2018 klo 18.00 Kisatien koulu Sivunro KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Torstai 16.12.2010 kello 8.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015 TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015 Tarjouspyyntö Pihtiputaan pesulan pyykkikuljetuksista Pihtipudas- Viitasaari- Pihtipudas viisi (5) kertaa viikossa sekä Pihtiputaalla kolme (3) kertaa viikossa. 1. Yleistä Viitasaaren

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 4.1.2018 Sisällys Oikaisuvaatimus Juurela...2 Rakennustarkastajan virka / haastatteluryhmän valinta...3 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2018 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 11.9.2018 klo 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Siikaisten kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p -3, KV 31.3.2016 18:30 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Oulun Eteläisen instituutin ja Kerttu Saalasti säätiön toiminnan esittely - johtaja, säätiön asiamies Ville Isoherranen Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 1. keskiviikko klo

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 1. keskiviikko klo ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 16.1.2019 klo 18.00-20.15

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 42 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 8.5.2019 kello

Lisätiedot

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito Tarjouspyyntö 1 (5) 8.9.2017 AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito 2017 2019 Tarjouspyyntö 1 Yleistä 2 Hankinnan kuvaus Auran kunta pyytää tarjoustanne kaavateiden ja piha-alueiden

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

2012 Selvitys. Jalkakäytävien talvihoidon järjestäminen ja hoitokustannusten periminen

2012 Selvitys. Jalkakäytävien talvihoidon järjestäminen ja hoitokustannusten periminen 2012 Selvitys Jalkakäytävien talvihoidon järjestäminen ja hoitokustannusten periminen Pieksämäen kaupunki Pieksämäen kaupunki Kunnallistekniikka Kirsti Valkonen 5.4.2012 1 Sisällys 1. Tiivistelmä... 2

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 35 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) torstai 2.5.2019 kello 17.00

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana Kauhajoen kaupunki Tarjouspyyntö 2/5 Kari Kulmala (040) Pyydämme urakkatarjoustanne Kauhajoen terveyskeskuksen

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 11/2011

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 11/2011 -3, SIV 18.10.2011 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 18.10.2011 Esityslista 11/2011 -2, SIV 18.10.2011 17:00 Kokousaika 18.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Kapungintalo, hallituksen kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 12/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 61

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 12/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 61 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 12/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 61 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 20.8.2018 klo 18.00-20.00

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sivu 1/5 Harjavallan kaupunki / Koulukeskuksen pysäköintialue Kokonaishintaurakka Arvoisa urakoitsija, Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan. Tarjous

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro klo 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 22.3.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 22.3.2017 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Oripään kunnan talvikunnossapito

Oripään kunnan talvikunnossapito ORIPÄÄN KUNTA Oripään kunnan talvikunnossapito 2018 2021 Tarjouspyyntö Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Hankinnan kuvaus... 2 3 Vähimmäisvaatimukset... 2 4 Tarjous... 3 4.1 Tarjouksen antaminen... 3 4.2

Lisätiedot

Silloin kun muuta myöhemmin tehtyä käyttösopimusta ei ole voimassa, sovelletaan liittyjän ja laitoksen välistä käyttösopimusta.

Silloin kun muuta myöhemmin tehtyä käyttösopimusta ei ole voimassa, sovelletaan liittyjän ja laitoksen välistä käyttösopimusta. SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön haltijaa tai muuta osapuolta, joka on vesihuoltolaitoksen (jälj. laitos) sopijapuoli. Liittyjällä tarkoitetaan tässä sopimuksessa

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 16.7.2010 kello 13.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.2.2008 KOKOUSAIKA Tiistai 4.3.2008 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (5) 133 Oikaisuvaatimus palveluosaston lakimiehen päätökseen 4.1.2017 7 vahingonkorvausasiassa HEL 2016-013098 T 03 01 00 Päätös Perustelut päätti hylätä palveluosaston

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 4/2012

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 4/2012 -3, SIV 12.4.2012 17:30 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 12.4.2012 Esityslista 4/2012 -2, SIV 12.4.2012 17:30 Kokousaika 12.4.2012 klo 17.30 Kokouspaikka Niva-Kaijan koulu lk B113 VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle: OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN KHALL 7 Vuonna 2015 asetetaan myyntiin tai vuokrattavaksi Juliuksentien asemakaavan muutos-alueelta kuusi omakotitonttia ja Hanhijoen asemakaavan muutosalueelta,

Lisätiedot

Kauppahinta on neljäkymmentätuhatta yhdeksänsataakolmekymmentäkuusi (40 936,00) euroa (14,00 /m 2 ).

Kauppahinta on neljäkymmentätuhatta yhdeksänsataakolmekymmentäkuusi (40 936,00) euroa (14,00 /m 2 ). KAUPPAKIRJA LUONNOS 1(5) MYYJÄ Ylivieskan kaupunki, 0190557-3 PL 70, 84101 YLIVIESKA OSTAJA Rakennuspalvelu Salmela Ky, 1895756-4 Osoite: Ojahaantie 15, 84100 YLIVIESKA KAUPAN KOHDE KAUPPAHINTA KAUPAN

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 29.6.2012 nro 4/2012

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 29.6.2012 nro 4/2012 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) KOKOUSAIKA Perjantai 29.6.2012 kello 13.00 14.35 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, Majasaaren jätekeskus 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 Käsitellyt asiat: 17. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18. Pöytäkirjantarkastajien valinta 19. Talousarvion toteutuminen 01.01. 30.09.2012

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 30.5.2018 Sisällys Poikkeamislupahakemus... 21 Teknisen toimen talousraportti 18.5.2018... 23 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ja viranhaltijapäätösten nähtävillä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2009

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2009 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 21.8.2009 kello 12.00 14.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Ajoratamerkintätyöt 2013-2015, tarjouspyyntö 2(6) 1. Työn nimi Ajoratamerkintätyöt 2013-2015 2. Ilmoitus ja hankintamenettely Hankinnassa käytetään avointa menettelyä.

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa. KAUPPAKIRJA 1(5) MYYJÄ OSTAJA Ylivieskan kaupunki, 0190557-3 PL 70, 84101 YLIVIESKA nimi, tunnus Osoite: KAUPAN KOHDE KAUPPAHINTA KAUPAN MUUT EHDOT Ylivieskan kaupungin xx kaupunginosan (x.) korttelin

Lisätiedot

-3, KH 7.12.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 7.12.2015

-3, KH 7.12.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 7.12.2015 -3, KH 7.12.2015 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 7.12.2015 Esityslista 29/2015 -2, KH 7.12.2015 15:00 Kokousaika Maanantai 7.12.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2011 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.6.2011 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

-3, KH 25.11.2015 18:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 25.11.2015

-3, KH 25.11.2015 18:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 25.11.2015 -3, KH 25.11.2015 18:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.11.2015 Esityslista 28/2015 -2, KH 25.11.2015 18:00 Kokousaika Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 14/2011

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 14/2011 -3, KH 29.8.2011 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 29.8.2011 Esityslista 14/2011 -2, KH 29.8.2011 15:00 Kokousaika Maanantai 29.8.2011 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 72/2005 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 72/2005 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 72/2005 vp Hallituksen esitys laiksi kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on vuoden 2004 valtiopäivillä antanut eduskunnalle

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ MÄNTTÄVILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS MÄNTTÄVILPPULAN KAUPUNKI Päivämäärä 20.3.2017 Työn nimi Päällystysurakka 2017 Tarjouspyynnön kohde MänttäVilppulan kaupunki pyytää teiltä katujen ja muiden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 2377/10.03.00/2011 198 Uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen keskeneräisen rakennuspaikan siistimiseksi, rauennut lupa

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ. Konepalvelut

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ. Konepalvelut RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ Tarjouspyynnön nimi Tarjouspyyntöasiakirjat Tarjouspyyntöasiakirjat ovat saatavilla Hilma hankintailmoitusjärjestelmän kautta

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Tiistai 8.2.2011 kello 9.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot