Outlet-kylän asemakaava

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Outlet-kylän asemakaava"

Transkriptio

1 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HUMPPILAN KUNTA SELOSTUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P22086

2 SELOSTUS 1 (24) Seppänen Pekka Sisällysluettelo 1 Perus- ja tunnistetiedot Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Tiivistelmä Kaavaprosessin vaiheet Asemakaavan tavoitteet Lähtökohdat Selvitys alueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö, maisema ja maaperä Rakennettu ympäristö Maanomistus Palvelut Yhdyskuntatekninen huolto, ajoyhteydet Liikenne Muinaismuistot Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys Päätökset, suunnitelmat, pohjakarttatilanne Asemakaavan suunnittelun vaiheet Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet Lausunnot, mielipiteet ja vastineet Valmisteluvaiheessa saatu palaute ja kaavoittajan vastineet Ehdotuksesta saatu palaute Asemakaavan kuvaus Aluevaraukset Korttelialueet Katu- ja liikennealueet Muut alueet... 16

3 SELOSTUS 2 (24) Seppänen Pekka Mitoitus Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Liikenne Maisemarakenne Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset terveellisyyteen ja turvallisuuteen Kaavamerkinnät ja määräykset ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta Liitteet Liite 1: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Liite 2: Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelun muistio Liite 3: Outlet-kylän liikenneselvitys (FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy 2014) Liite 4: Valmisteluvaiheen vastineraportti Liite 5: Asemakaavan seurantalomake Liite 6: Ehdotusvaiheen vastineraportti Liite 7: Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymien toimivuustarkastelu (FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy 2015) Liite 8: ELY-keskuksen oikaisukehotus (2014)

4 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 3 (24) 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Kaavan päiväys: , tarkistettu Alueen määrittely: Kaava laatijat: Osoite: Asemakaava koskee Humppila kunnan (103) Humppilan kylän (402) tiloja 6:579 ja 6:668. Pekka Seppänen, ins. AMK FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Puhelin: Pyhäjärvenkatu 1, TAMPERE Sähköposti: Projektinumero: pekka.seppanen@fcg.fi P22086 Vireilletulo: (khall 218 ) Kunnanvaltuusto hyväksynyt: Kunnanvaltuusto oikaissut:

5 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 4 (24) 1.2 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee valtatien 2 varrella Humppilan lasitehtaan kaakkoispuolella. Sijainti ja rajaus on esitetty alla olevassa kartassa. Alue on ennestään rakentamatonta peltoa ja sen pinta-ala on noin 6,4 ha. Kuva 1. Suunnittelualueen likimääräinen rajaus merkitty sinisellä viivalla.

6 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 5 (24) 2 Tiivistelmä 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Kaavoitustyössä noudatetaan maankäyttö- ja rakennuslain mukaista vuorovaikutteista asemakaavan laatimisprosessia, joka on esitetty liitteenä 1 olevassa kaaviossa. Maankäyttö- ja rakennuslain 62 :ssä mukaisesti varataan osallisille tilaisuus mielipiteensä esittämiseen kaavaa valmisteltaessa asettamalla valmisteluaineisto nähtäville ja varaamalla tilaisuus esittää mielipide määräajassa kirjallisesti (tai suullisesti taikka erityisessä kaavaa koskevassa tilaisuudessa taikka muulla sopivaksi katsottavalla tavalla). Tässä yhteydessä voivat mielipiteensä esittää myös muut kunnan jäsenet. Nähtäville asettamisesta ilmoitetaan lehtikuulutuksin ja kunnan internetsivuilla. Vaiheet Alustava aikataulu Valmisteluvaihe Lähtötietojen hankinta ja kokoaminen sekä 06-08/2013 osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatiminen Asemakaavaluonnoksen laatiminen Valmisteluvaiheen nähtävillä olo 02-03/2014 Ehdotusvaihe Kaavaehdotuksen laatiminen, kaavaselostus ja vaikutusarviointi Ehdotusvaiheen nähtävillä olo (30 vrk) 04/ /2014 Hyväksymisvaihe Kaavan hyväksymiskäsittely 09/ Asemakaavan tavoitteet 3 Lähtökohdat Asemakaavalla on tarkoitus osoittaa aluevaraukset elinkeinoelämän tarpeisiin, tarkalleen ottaen Outlet-kylää varten. Suunnittelualue sijaitsee Lasitehtaan kaakkoispuolella valtatien 2 varrella. Alue on kunnan omistuksessa. Suunnitteluun on ryhdytty Humppilan kunnan aloitteesta. 3.1 Selvitys alueen oloista Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Humppilassa valtatien 2 koillispuolella, Humppilan lasitehtaan vieressä, noin 5,7 hehtaarin suuruisella vanhalla peltoalueella. Suunnittelualueella on jo osa maanrakennustöistä ja kunnallisteknisestä asennustyöstä tehty ELY-keskuksen poikkeusluvalla. Kaava-alueen lävitse kulkee vasta rakennettu Orrontie. Alueen luoteispuolella sijaitsee Humppilan lasitehtaan alue, koillispuolella metsää, itäkaakkoispuolella peltoa, eteläpuolella lampi ja lounaispuolella valtatie 2.

7 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 6 (24) Kuva 2. Suunnittelualue kaakosta kuvattuna Orrontien uudelta osuudelta. Kuva 3. Suunnittelualue kuvattuna lähempää idästä. Kuva 4. Suunnittelualue kuvattuna kaakosta. Kuva 5. Orrontie kuvattuna luoteesta Luonnonympäristö, maisema ja maaperä Kaavoitettava alue on vanhaa peltoaluetta. Alue rajoittuu etelä-/lounaispuolella maisemoituun kumpareeseen sekä pieneen lampeen ja siihen johtavaan puroon. Suunnittelualueella on jo tehty maanrakennustyöt eikä siellä sijaitse mitään luontoarvoja. Suunnittelualueen itäpuolella on kapea metsäkaistale, jonka taakse jatkuu kaavaalueen kaakkoispuolta avautuva avoin peltomaisema. Avoin maisema-alue on melko suuri ja pisin näkemäalue tällä hetkellä on noin 1,2 kilometriä. Kaava-alueen kaakkoispuolella on kuitenkin asemakaava, johon on osoitettu teollisuustontteja, joten suunnitelmatasolla maisema-alue on nykytilannetta huomattavasti kapeampi.

8 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 7 (24) Pohjavesi Kaavoitettava alue ei kuulu pohjavesialueeseen. Oheisessa kuvassa on osoitettu kaavaalue punaisella viivalla ja lähimmät pohjavesialueet kellertävinä alueina. Kuva 6. Kaava-alueen sijoittuminen suhteessa pohjavesialueisiin. Pohjavesialueet osoitettu sinisellä viivalla ja suunnittelualue punaisella viivalla.

9 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 8 (24) Maaperä Kaava-alue sijoittuu saviselle maaperälle, joten olosuhteen rakentamiseen on hyvät. Kuva 7. Maaperäkartta. Kaava-alue on osoitettu punaisella viivalla. Sininen väri kaava-alueen kohdalla kuvaa maaperätyyppiä savi (Sa) Rakennettu ympäristö Suunnittelualueelle ei sijoitu olemassa olevia rakennuksia. Alueen luoteispuolella sijaitsee Humppilan lasitehdas, jonka yhteydessä on myymälä- ja kahvilarakennuksia. Kaava-alueen lähiympäristö koostuu pääosin valtatien 2 varrelle sijoittuviin pieniin myymälä- ja tuotantorakennuksiin, joiden piha- ja parkkialueet avautuvat valtatien suuntaan. Rakennuksilla ei ole havaittavissa mitään yhtenäistä nimittäjää esim. rakennustyylin, värityksen tai rakentamisajankohdan suhteen Maanomistus Suunnittelualue on sekä kunnan omistuksessa.

10 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 9 (24) Palvelut Kaava-alueen läheisyydessä on mm. myymälä-, kahvila- ja huoltoasematoimintaa. toimijoita. Kunnalliset palvelut ovat Humppilan kuntakeskuksessa, noin 2,5 kilometrin etäisyydellä Yhdyskuntatekninen huolto, ajoyhteydet Kaava-alueen lävitse kulkee katuyhteys (Orrontie), jolle kuljetaan valtatielta 2 Lasitehtaantien kautta. Alue kuuluu myös kunnallisteknisen huollon piiriin Liikenne Nykyiset liikennemäärät Valtatiellä 2 keskimääräinen vuorokausiliikenne (KVL) on Lasitehtaan liittymän kohdalla vuosien liikennelaskennan perusteella noin ajoneuvoa vuorokaudessa. Kuvassa 2 on esitetty suunnittelualueen lähiympäristön liikennemäärät. Kuva 8. Suunnittelualueen liikennemäärät. Humppilassa on toteutettu Ostos- ja kulttuurimatkailuhanke Humppilassa (OSKU-HANKE), jonka yhteydessä on laadittu liikennelaskenta Lasitehtaan alueen liikenteestä. Liikennelaskenta on tehty viikoilla 25 ja 26 vuonna Laskennan mukaan alueelle poikkesi viikon aikana 6543 ajoneuvoa. Vilkkaimmat päivät olivat sunnuntai ja maanantai. Tätä selittää osaltaan kesäloma-aikaan sijoittuva laskenta-ajankohta. Laskennan perustella, ainakin kesäaikaan, valtatien liikenteestä yli 10 % poikkeaa lasitehtaan alueelle. Kuvassa 3 on esitetty liikennelaskennan tulokset viikonpäivittäin jaoteltuna.

11 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 10 (24) Kuva 9. Lasitehtaan alueelle poikkeavien ajoneuvojen määrä viikonpäivittäin jaoteltuna. Tiedossa olevat muutokset nykyiseen liikennejärjestelmään Maankäytön kehittyessä valtatien 2 pohjoispuolella, valtatien 2 suuntaisesti on suunnitteilla ja jo osin toteutettu rinnakkaistie vt 2 suuntaisesti. Rinnakkaistie palvelee uutta maankäyttöä, mikä sijoittuu tässä tarkasteltavan alueen ulkopuolelle. Vt 2 ja Vt 9 eritasoliittymän kehittäminen on ajankohtainen hanke lähitulevaisuudessa toteutettavaksi. nykyistä eritasoliittymää täydennetään mm. kiihdytyskaistojen osalta Muinaismuistot Kaava-alueella taikka sen läheisyydessä ei tiedossa mitään kiinteitä muinaisjäännöksiä.

12 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 11 (24) 3.2 Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Suunnittelualueelle on Kanta-Hämeen maakuntakaavassa (vahvistettu ) osoitettu kohdemerkinnällä km-e erikoistavarakaupan suuryksikkö tai paljon tilaa vaativan kaupan alue. Suunnittelualue on myös osoitettu työpaikka-alueena TP. Valtatie 2 suunnittelualueen länsipuolella on merkitty merkittävästi parannettavaksi tieyhteydeksi ja kodalle on osoitettu kehitettävä eritasoliittymä. Valtatie 2 länsipuolelle suunnittelualueen kohdalta luoteeseen Venäjän kylälle on osoitettu kehitettävä kevytliikenneyhteys. Kuva 10. Ote Kanta-Hämeen maakuntakaavasta. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti on osoitettu sinisellä ympyrällä.

13 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 12 (24) Yleiskaava Asemakaavamuutoksen suunnittelu perustuu Kirkonseudun oikeusvaikutteiseen osayleiskaavaan (KHO hyv ). Osayleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu yksityisten palvelujen ja hallinnon alueeksi PK sekä teollisuus- ja varastoalueeksi T. Suunnittelualueen läpi on osoitettu kokoojakatu jatkuen kaakkoispuoliselle teollisuus- ja varastoalueelle T. Kuva 11. Kirkonseudun oikeusvaikutteinen osayleiskaava. Asemakaavan rajaus on merkitty punaisella Asemakaava Suunnittelualueella ei ole voimassa olevaa asemakaavaa Rakennusjärjestys Humppilan kunnan rakennusjärjestys on tullut voimaan

14 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 13 (24) Päätökset, suunnitelmat, pohjakarttatilanne Asemakaava on laadittu vektori-muotoiselle pohjakartalle. Pohjakartta täyttää voimaan tulleen kaavoitusmittausasetuksen 1284/1999 mukaiset vaatimukset. 4 Asemakaavan suunnittelun vaiheet 4.1 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kunnanhallitus teki (218 ) päätöksen työn käynnistämisestä. Vireilletulo: Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolo: Valmisteluvaiheen nähtävilläolo: Ehdotusvaiheen nähtävilläolo: Kunnanvaltuusto hyväksyi: Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat alueen maanomistajat sekä ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. (MRL 62.) n osallisia ovat: alueen maanomistajat ja asukkaat kuntalaiset paikallisyhdistykset Humppilan kunnan eri hallintokunnat Kanta-Hämeen ELY-keskus Hämeen liitto Humppilan Vesihuolto Oy aluepelastuslaitos Vattenfall Oy Sonera Telia Finland Oyj muut mahdolliset osalliset Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Vireillepano ja valmisteluvaihe. Asemakaavan vireille tulosta kuulutetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavaluonnoksen nähtäville panon yhteydessä. Vireille tulosta ja nähtäville panosta kuulutetaan paikallislehdessä ja kunnan internet-sivuilla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos asetetaan nähtäville kunnantalolle 30 vuorokauden ajaksi. Aineistoon on mahdollista tutustua myös kunnan internetsivustolla Kaavoitus. Osallisilla on mahdollisuus antaa mielipiteensä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksesta. Saadut mielipiteet ja lausunnot käsitellään kunnanhallituksessa. Kaavatyötä koskeva osallistumis- ja

15 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 14 (24) arviointisuunnitelma toimitetaan ELY-keskukseen tiedoksi kaavatyön alussa. Ennen valmisteluvaiheen nähtävilläoloa järjestetään aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu. Ehdotusvaihe. Luonnoksesta saadun palautteen perusteella laaditaan kaavaehdotus, jonka kunnanhallitus käsittelee. Kaavaehdotus pidetään nähtävillä 30 päivän ajan lausuntojen antamista ja mahdollisten muistutusten tekemistä varten. Nähtävillä olosta tiedotetaan samoin kuin luonnoksestakin paikallislehdessä sekä kunnan internet-sivuilla. Alueen kiinteistönomistajille ja rajanaapureille tiedotetaan myös kirjeitse. Kaavaehdotuksesta jätettyihin muistutuksiin laaditaan vastineet ja mikäli ne antavat aihetta, kaavaa tarkistetaan. Mikäli erityistä tarvetta ilmenee, voidaan järjestää viranomaisneuvottelu. Hyväksymisvaihe. Kaavaehdotuksen hyväksyy Humppilan kunnanvaltuusto. Sen päätökseen tyytymättömällä on mahdollisuus valittaa hallinto-oikeuteen Viranomaisyhteistyö Asemakaavan valmisteluvaiheessa järjestettiin aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu (MRL 66 ). Viranomaisneuvottelun muistio on selostuksen liitteenä 2. Viranomaisilta pyydetään lausunnot valmistelu- ja ehdotusvaiheessa. 4.3 Asemakaavan tavoitteet Asemakaavalla on tarkoitus mahdollistaa outlet-myymälöiden kylän rakentaminen, joissa yksittäiset myymälät muodostavat kokonaisuuden. Myymälät voivat olla maahantuojan tai vähittäiskaupan jäännöserien myyntipaikkoja. Outlet-kylän alustavan maankäyttöluonnoksen perusteella korttelialueelle voisi maksimitilanteessa sijoittua jopa 42 eri toimijaa. Outlet-kylään on mahdollista toteutua 9000 kerrosalaneliömetriä myymälätiloja.

16 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 15 (24) Kuva 12. Alustava tontinkäyttösuunnitelma (DPI-U2) Kuva 13. Periaatekuva alueelle suunnitelluista myymälärakennusmoduuleista.

17 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 16 (24) 4.4 Lausunnot, mielipiteet ja vastineet Valmisteluvaiheessa saatu palaute ja kaavoittajan vastineet Valmisteluvaiheen nähtävilläolon aikana saatiin yhteensä 5 lausuntoa. Muistutuksia ei saatu. Tiivistelmät lausunnoista sekä kaavoittajan vastine näihin on selostuksen liitteenä Ehdotuksesta saatu palaute Ehdotusvaiheen nähtävilläolon aikana saatiin yhteensä 3 lausuntoa. Muistutuksia ei saatu. Tiivistelmät lausunnoista sekä kaavoittajan vastine näihin on selostuksen liitteenä 6. 5 Asemakaavan kuvaus 5.1 Aluevaraukset Asemakaavan pinta-ala on 5,75 hehtaaria. maa- ja metsätalousaluetta (M), puistoaluetta (VP), yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten aluetta (ET), suojaviheraluetta (EV) ja katualuetta Korttelialueet Asemakaavalla muodostuu liikerakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön (KM). Korttelin pinta-ala on 4,5 hehtaaria ja sille on osoitettu rakennusoikeutta 9200 kerrosalaneliömetriä. Alueen tehokkuudeksi e tulee 0,21. Korttelin toiminnot on sijoitettu siten, että pysäköintialue ja liikkeiden julkisivut ovat lounais- eli valtatien 2 puolella ja huoltoliikenne koillispuolella. Korttelin lounaispuoli on osoitettu istutettavaksi alueeksi, josta osalle on myös istutettava puita. Korttelialueen länsikulmaan on osoitettu mainosrakenteen rakennusala, johon saa sijoittaa maksimissaan 30 metriä korkean mainosrakenteen Katu- ja liikennealueet Asemakaavalla muodostuu noin 1,18 ha katualuetta, Orrontie sekä Lasitehtaantie, jotka ovat jo olemassa olevia katuja Muut alueet Asemakaavalla muodostuu yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten aluetta (ET), suojaviheraluetta (EV), maa- ja metsätalousaluetta (M) 0,89 ha ja puistoaluetta (VP) 0,08 ha).

18 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 17 (24) 5.2 Mitoitus Aluevaraus Pinta-ala (m²) Kerrosala (k-m²) Tehokkuus (e) KM ,21 M VP ET EV Katu Yhteensä: , Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Liikenne Asemakaava-alueelle suunnitellun Outlet-kylä sijoittuu nykyisen lasitehtaan alueen kaakkoispuolelle valtatien 2 suuntaisesti. Valtatieltä 2 alueelle kuljetaan Lasitehtaantien liittymän kautta edelleen Orrontielle. Jatkossa alueelle pääsee mahdollisesti myös Forssan suunnasta toteutettavan uuden rinnakkaistieyhteyden kautta. Tällöin Orronitietä jatketaan Poitteinsuontielle. Outlet-kylän alustavan maankäyttöluonnoksen perusteella korttelialueelle voisi maksimitilanteessa sijoittua jopa 42 eri toimijaa. Outlet-kylään on mahdollista toteutua 9200 kerrosalaneliömetriä myymälätiloja. Myymälää kohti tämä on noin 220 neliömetriä. Kuvasta 13 nähdään, miten outlet-kylä on mahdollista sijoittaa sille varatulle tontille. Tällä toteuttamisvaihtoehdolla outlet-kylä voidaan toteuttaa vaiheittain. Outlet-kylä on kauppatyyppinä varsin uusi asia Suomessa. Tyypillinen outlet-myymälä on yleensä tuotannon yhteydessä sijaitseva tehtaanmyymälä. Humppilaan suunniteltu alue on outlet-myymälöiden kylä, joissa yksittäiset myymälät muodostavat kokonaisuuden. Myymälät voivat olla maahantuojan tai vähittäiskaupan jäännöserien myyntipaikkoja. Outlet-kylän houkuttelevuus perustuu edulliseen hintatasoon ja siihen että alueella on useita vetovoimaisia outlet-myymälöitä, joten kylän asiakaskunta houkuttanee asiakkaita myös laajemmalta alueelta kuin alueen nykyinen palvelutarjonta. Outlet-kylän liikennetuotos vaihtelee todennäköisesti jonkin verran kaupan sesonkiluonteisuuden takia. Myymäläkoko on melko pieni, joten myymälää kohti syntyvä liikennetuotos on melko pieni. Outlet-alue sijoittuu henkilöautovyöhykkeelle. Suurin osa asiakkaista saapuu henkilöautolla joko kuljettajana tai matkustajana. Henkilöauton kuormitusaste on todennäköisesti suuri, yli 1,6 henkilöä. Joukkoliikenteellä ja kävellen tai pyörällä saapuvia asiakkaita on vähän, alle 10 % kaikista asiakkaista. Alueen synnyttämää liikennettä on tarkasteltu kokonaisuutena niin, että alueesta toteutuu ensin puolet ja myöhemmin alue rakentuu kokonaan. Asiakaskunnan oletetaan olevan sekä ohiajavia että varta vasten alueelle saapuvia. Nykyinen palvelutarjonta

19 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 18 (24) Lasitehtaan alueella houkuttelee yli 10 % ohikulkijoista, ainakin kesäaikaan. Osa näistä käyttää myös Outlet-kylän palveluita. Mikäli outlet-kylän liikkeistä toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa puolet, niin näiden liikkeiden synnyttämä liikennemäärä on noin ajoneuvoa vuorokaudessa. Lisäystä nykytilanteeseen on noin ajoneuvoa vuorokaudessa. Kun kylä on kokonaan rakentunut, niin vuorokaudessa alueelle suuntautuu noin ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikennemäärät voivat vaihdella paljonkin. Kaupan olevat tuotteet voivat olla sesonkituotteita, joiden myyntiajankohdat ovat eri kaupoissa erilaisia. Osa liikkeistä voi olla avoinna vain esim. muutaman kuukauden vuodessa. Liikennemäärien osalta alueen vetovoima muotoutunee kahden ensimmäisen vuoden aikana. Tämä on yleinen aika, minkä kauppakeskittymän sisäänajo ottaa. Aikaa osaltaan voi pienentää se, että Lasitehtaan alue on jo osaltaan varsin vetovoimainen alue taukopaikkana ja outlet-kylät ovat ulkomaisen kokemuksen perusteella suosittuja ostospaikkoja Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymäparin liikenteenvälityskyky säilyy ennallaan rakentamalla Lasitehtaantielle kääntymiskaista vasemmalle kääntyville. Ilman kääntymiskaistaa oikealle Lasitehtaantieltä kääntyvien viivytykset olisivat suurempia.

20 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 19 (24) Maisemarakenne Kuva 14. Kaava-alueen suhtautuminen maisemaoloihin.

21 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 20 (24) Yhdyskuntarakenne Kuva 15. Rakeisuuskartta

22 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 21 (24) 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Väestön rakenne ja kehitys kaavaalueella Yhdyskuntarakenne Yhdyskuntatalous Asemakaava ei vaikuta väestön rakenteeseen ja kehitykseen kaavaalueella tai vaikutus on vähäinen. Uusien myymälöiden myötä Humppilaan saattaa muuttaa vähäinen määrä työikäisiä uusia asukkaita. Todennäköistä on, että suuri osa työntekijöistä on joko valmiiksi Humppilan kunnan asukkaita tai kulkee lähikunnista töihin. Kaavan mukainen ratkaisu jatkaa olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta. Kaava-alueelle on osoitettu rakentamista oikeusvaikutteisessa osayleiskaavassa, joten uusiin rakennusmassoihin ko. alueella on jo varauduttu. Alueen kaakkoispuolelle on asemakaavoitettu teollisuustontteja, joten Outlet-kylän osoittaminen täydentää valtatien 2 varteen sijoittuvaa yhdyskuntarakennetta. Outlet-kylää varten on rakennettava kunnallistekniikkaa, josta vastaa kunta. Kunta perii ko. kulut mm. vuokratuloina. Kaava-alue kuuluu Humppilan kunnan yhdyskuntateknisen huollon piiriin, joten mittavilta uusilta sijoituksilta vältytään ja voidaan lähinnä täydentää olemassa olevaa verkostoa. Outlet-kylä tuottaa lukuisia uusia työpaikkoja kuntaa ja mahdollisesti tätä kautta myös uusia asukkaita. Outlet-kylän myymäläkonsepti perustuu jäännöserien myymiseen. Humppilan kunnan alueella palvelurakenne on nykyisellään pääasiassa toisen tyyppinen ja perustuu suurilta osin päivittäistavarakauppaan. Humpppilan Lasitehtaan alueella on jo nykyisellään pienimuotoista outletmyymälätoimintaa, joten tämä asemakaava tukee alueella jo olevaa kaupallista toimintaa. Taajamakuva Kaavoitettava alue on pääosin entistä kesantopeltoa, johon on jo maanrakennustyöt tulevaa Outlet-kylää varten tehty. Outlet-kylän rakennusmassat ovat matalia, mutta levittäytyvät valtatien suunnassa lähes koko kaava-alueelle. Rakennuksien maltillisen korkeuden vuoksi ne eivät hallitse maisemaa, vaikka ovatkin selvästi havaittavissa. Näkyvin elementti tulee olemaan valtatien 2 läheisyyteen sijoitettava mainosrakenne, joka on kaavassa osoitettu maksimissaan 30 metrin korkuiseksi. Taajamakuvan muutos koskee vain lähiympäristöä, koska alue ei sijoitu laajalle maisema-alueelle. Kuvassa 15 on havainnollistettu kaava-alueen suhtautumista maisemaoloihin, jonka perusteella voidaan todeta, ettei pitkiä näkymäalueita kaava-alueelle ole (alle 1 km). Suunnitelmatasolla taajamakuvan muutos on tämän hetkistä olemassa olevaa tilannetta pienempi. Kaavoitettava alue on osoitettu Kirkonseudun oikeusvaikutteisessa osayleiskaavassa (KHO hyv ) yksityisten palvelujen ja hallinnon alueeksi PK sekä teollisuus- ja varastoalueeksi T. Asemakaavan mukainen käyttötarkoituksen muutos koskee varastoaluetta T ja on taajamakuvan kannalta lievempi, koska varastointiin käytettävät rakennukset ovat lähtökohtaisesti korkeudeltaan ja massaltaan outlet-kylän myymälärakennuksia suurempia. Kaavaalueen kaakkoispuolella sijaitsee asemakaavoitettuja teollisuuskortteleita, joten asemakaava mukainen outlet-kylä näin ollen täydentää yhdyskuntarakennetta ja mahdollistaa eheämmän

23 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 22 (24) taajamakuvan (kts. kuva 16). Asuminen Palvelut ja työpaikat Liikenne Asemakaavalla ei osoiteta asumista eikä sillä ole suoranaisia vaikutuksia asumiseen. Asemakaavan myötä palvelut ja työpaikat lisääntyvät. Outlet-kylän alustavan maankäyttöluonnoksen perusteella korttelialueelle voisi maksimitilanteessa sijoittua jopa 42 eri toimijaa. Palvelutarjonta tulisi siis olemaan monipuolinen ja uusia työpaikkoja syntyy vähintään useita kymmeniä. Outlet-kylän myymäläkonsepti poikkeaa selvästi Humppilan keskustaajaman paikallisista kaupallisista palveluista, joten vaikutukset keskustaajaman kaupallisiin palveluihin jäävät vähäisiksi. Liikenteen kasvulla on jonkin verran vaikutusta valtatien 2 liikenteen sujuvuuteen. Lasitehtaan liittymässä on jo nykytilanteessa muuttuva nopeusrajoitus. Lasitehtaan alueen liikenteen kasvu vaikuttaa siihen, että liittymän nopeusrajoitus on jatkossa pidemmän aikaa 60 km/h. Suunnittelualueen liikenteen kasvuksi on aikaisemmissa selvityksissä (Valtatien 9 ja valtatien 2 liittymätarkastelut, Humppila, Toimenpideselvitys, 2012) ennustettu kasvavan vuoteen 2030 mennessä 1,29 kertaiseksi. Vuoteen 2040 mennessä ennustetaan 1,37 kertaista kasvua. Outlet-kylän synnyttämän liikenteen lisääminen ennustettuun liikenteen kasvuun lisää valtatien 2 liikennemäärää, mutta liikenteen kasvu ei heikennä tien välityskykyä. Liikenteen toimivuuden arvioimiseksi laadittiin Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymäparin toimivuustarkastelu. Tarkastelun perusteella Outlet-kylän perustaminen ruuhkauttaa etenkin Lasitehtaantien liittymän. Rakentamalla vasemmalle kääntyvien kääntymiskaistan, liittymäparin liikenne toimisi hyvin. Tulevaisuudessa vuoden 2030 arvioidulla huipputunnin liikennemäärillä liittymäparin liikenne toimi simulointien perusteella edelleen hyvin. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Tekninen huolto Virkistys Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Kaava-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei ole tiedossa tai havaittavissa mitään sellaista arvokasta ympäristöä, johon ko. hankkeen toteuttaminen vaikuttaisi. Kaavoitettava alue on pääosin entistä kesantopeltoa, johon on jo maanrakennustyöt tulevaa Outlet-kylää varten tehty. Kaava-alueelle tarvittavat yhdyskuntatekniset ratkaisut on toteutettavissa jatkamalla nykyistä olemassa olevaa verkostoa tarvittavilta osin. Nykyinen tekninen verkosto ulottuu jo osin kaavaalueelle, joten pitkiltä ja kalliilta ratkaisuilta vältytään. Teknisen huollon osalta kaavan vaikutukset ovat vähäiset. Kaavan kaakkoisosaan on osoitettu pienet lähivirkistysalueet (VL). Kaavalla ei synny varsinaista virkistystoimintaa mahdollistavia alueita. Kaava-alueen eteläpuolella on kuitenkin vehreä, nurmikumpareen ja pieniä lampia käsittävä, virkistysalue. Ko. alue on asemakaavoitettu lähivirkistysalueeksi (VL). Kaavan myötä ei poistu yhtään virkistyskäytössä olevaa aluetta, joten vaikutukset ovat lähes olemattomat. Outlet-kylän toiminta on luonteelta sellaista, ettei ympäristöhäiriöitä voida katsoa aiheutuvan. Liikennemäärät voivat kasvaa jonkin verran, mutta alue sijoittuu jo melko vilkkaasti liikennöidyn valtatien 2 varrelle,

24 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 23 (24) joten vaikutukset tältä osin jäävät melko marginaalisiksi. Pysäköintialueelta muodostuu ympäristölle haitallisia hulevesiä, jotka kuitenkin hallitaan niitä koskevien sääntöjen ja säädösten mukaisesti, jotta haitallisia vaikutuksia ympäristöä kohden ei synny. Sosiaalinen ympäristö/asumisen olosuhteet Outlet-kylän myötä Humppilaan muodostuu uusi kohtauspaikka, joka lisää yhteisöllisyyden kehittymistä kunnassa. Varsinaista ajanviettoa tulevat palvelut eivät tarjoa, vaan kohtaamiset tapahtuvat ostosten yhteydessä. Voidaan kuitenkin olettaa, että vieressä sijaitsevan Humppilan Lasitornin kahvilan rooli kohtauspaikkana ja ajanviettopaikkana hieman korostuu Outlet-kylän myötä. Asumisen olosuhteisiin lla ei ole suoranaisia vaikutuksia Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Maisemarakenne, luonnonolot Outlet-kylä sijoittuu osittain avoimelle peltoalueelle valtatien 2 varteen. Yleiskaavatasolla (Kirkonseudun oikeusvaikutteinen osayleiskaava 1999) kaava-alue on jo osoitettu rakennettavaksi, joten suunnitelmatasolla oleellisia vaikutuksia ei käytännössä ole. Olemassa oleva tilanne muuttuu nykytilanteeseen merkittävästi, kun tyhjälle peltoalueelle osoitetaan 9000 kerrosalaneliömetriä myymälätiloja. Yleiskaavassa kaavoitettava alue on osoitettu osin yksityisten palvelujen ja hallinnon alueeksi sekä osin teollisuus- ja varastoalueeksi. Yleiskaavaan nähden maisemavaikutukset livenevät hieman, kun teollisuus- ja varastoalueen sijaan asemakaavassa osoitetaan koko alueelle liikerakennuksien korttelialuetta. Outlet-kylän rakennusmassa tulee olemaan kevyempää, kuin mahdollinen teollisuusja varastointirakentaminen. Tämän lisäksi alueesta muodostuu nyt yksi yhtenäinen kokonaisuus. Rakennuksien maltillisen korkeuden vuoksi ne eivät hallitse maisemaa, vaikka ovatkin selvästi havaittavissa. Näkyvin elementti tulee olemaan valtatien 2 läheisyyteen sijoitettava mainosrakenne, joka on kaavassa osoitettu maksimissaan 30 metrin korkuiseksi. Kuvassa 13 on osoitettu kaavoitettavan alueen suhtautumisen maisemaan. Vaikutukset luonnonoloihin jäävät pieniksi. Alueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei ole tiedossa tai havaittavissa mitään todettuja erityisiä luonnonarvoja. Kaavoitettava alue on pääosin entistä kesantopeltoa, johon on jo maanrakennustyöt tulevaa Outlet-kylää varten tehty. Kaava-alueen eteläpuolella sijaitsee pieni virkistystoimintaa palveleva alue, jossa on mm. pieniä lampia. Outlet-kylän pysäköintialueelta syntyvät hulevedet hallitaan niitä koskevien sääntöjen ja säädösten mukaisesti, jotta haitallisia vaikutuksia ympäristöä kohden ei synny. Pienilmasto Pohjavedet Kaavoitettava alue sijaitsee avoimella ja tasaisella alueella, joten muutokset pienilmastossa ovat vähäiset. Kaavoitettava alue ei sijaitse pohjavesialueella taikka sen välittömässä

25 FCG SUUNNITELU JA TEKNIIKKA OY SELOSTUS 24 (24) läheisyydessä, joten vaikutuksia ei synny. Luonnonsuojelu Kaava-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei ole tiedossa tai havaittavissa mitään todettuja erityisiä luonnonarvoja Vaikutukset terveellisyyteen ja turvallisuuteen Liikenneturvallisuus Lisääntyvä liikennemäärä kasvattaa jonkin verran liikenneonnettomuuden riskiä. Valtatie 2 on kuitenkin jo nyt vilkkaasti liikennöity, joten suuresta muutoksesta sen suhteen ei ole kysymys. Kevyelle liikenteelle on osoitettu omat reitit, joiden kautta kulku alueelle on mahdollisimman turvallista. Valtatien 2 alitse kulkee kevyenliikenteen väylä lasitehtaan kohdalta, joten alueelle saapuminen Humppilan kuntakeskuksen suunnasta on myös turvallinen. Täysin riskitöntä kulkua alueelle ei ole, mutta vaikutukset liikenneturvallisuuteen eivät ole sitä vähentäviä. Ihmisten elinolot ja terveys, ympäristön puhtaus Alueen sijainnin perusteella ei olennaisia vaikutuksia. 5.5 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavamerkinnät ja määräykset ovat kaavakartan liitteenä. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1 Toteuttaminen ja ajoitus Asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa heti sen saatua lainvoiman. 6.2 Toteutuksen seuranta Kunta valvoo rakennuslupien kautta alueen rakennusten ja ympäristörakentamisen sopeutumista alueen yleisilmeeseen. Tampereella FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Laatinut: Tarkastanut: Pekka Seppänen ins. AMK Helena Ylinen arkkitehti, SAFA, YKS-305

Outlet-kylän liikenneselvitys

Outlet-kylän liikenneselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA Outlet-kylän FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 15.1.2014 P22086 1 (5) Miettinen Tuomas 15.1.2014 Sisällysluettelo 1 Kaava-alueen sijainti... 2 2 Lähtökohdat... 2

Lisätiedot

Outlet-kylän asemakaava

Outlet-kylän asemakaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HUMPPILAN KUNTA Outlet-kylän asemakaava 20.6.2013, 3.2.2014, tark. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P22086 1 (8) Sisällysluettelo Outlet-kylän asemakaava... 2 1 Suunnittelualue...

Lisätiedot

Outlet-kylän asemakaava

Outlet-kylän asemakaava SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA Outlet-kylän asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2013, tarkistettu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P22086 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Outlet-kylän asemakaava

Outlet-kylän asemakaava SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA SELOSTUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 3.2.2014 P22086 SELOSTUS 1 (24) Seppänen Pekka 3.2.2014 Sisällysluettelo 1 Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1 Tunnistetiedot...

Lisätiedot

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA SÄKYLÄN KUNTA Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21555 1 (8) Seppänen Pekka Sisällysluettelo 1 Suunnittelualue... 2 2 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Kumpulan alueen asemakaava

Kumpulan alueen asemakaava SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA Kumpulan alueen asemakaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P19737 1 (8) Sisällysluettelo 1 Suunnittelualue... 2 2 Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet...

Lisätiedot

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA. Kumpulan asemakaava SELOSTUS

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA. Kumpulan asemakaava SELOSTUS SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA SELOSTUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 17.12.2012 P19737 SELOSTUS 1 (13) Seppänen Pekka 17.12.2012 Sisällysluettelo 1 Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1 Tunnistetiedot...

Lisätiedot

RUSKO, KETUNLUOLANMÄKI

RUSKO, KETUNLUOLANMÄKI 3.3.2016 OAS 1 (6) Ketunluolan asemakaava RUSKO, KETUNLUOLANMÄKI Ketunluolan asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskee asemakaavan laadinnan osallistumis-

Lisätiedot

Keskustan asemakaavan muutos ja laajennus

Keskustan asemakaavan muutos ja laajennus SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA RUSKON KUNTA Keskustan asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21831 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (9)

Lisätiedot

Seivalan ranta-asemakaava

Seivalan ranta-asemakaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ANNIKKI SEIVALA Seivalan ranta-asemakaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P22621 1 (8) Sisällysluettelo Seivalan ranta-asemakaava... 2 1 Suunnittelualue... 2 2 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI, SEINÄJÄRVI

VIRTAIN KAUPUNKI, SEINÄJÄRVI OAS 1 (8) UPM Kymmene Oyj 4.10.2016 VIRTAIN KAUPUNKI, SEINÄJÄRVI SEINÄJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI, TOISVESI

VIRTAIN KAUPUNKI, TOISVESI OAS 1 (8) UPM Kymmene Oyj 4.10.2016 VIRTAIN KAUPUNKI, TOISVESI ILOMÄEN JA RAJALAHDEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA SÄKYLÄN KUNTA Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tarkistettu 29.9.2013 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21555 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Puranpojantien asemakaavan muutos

Puranpojantien asemakaavan muutos LIITE 1 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PAIMION KAUPUNKI Puranpojantien asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23877 1 (9) Maritta Heinilä/ Pekka Seppänen Sisällysluettelo 1 Suunnittelualueen

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA. Kumpulan asemakaava SELOSTUS

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA. Kumpulan asemakaava SELOSTUS SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA SELOSTUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 16.9.2013 P19737 SELOSTUS 1 (15) Seppänen Pekka 16.9.2013 Sisällysluettelo 1 Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1 Tunnistetiedot...

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

Sahantien asemakaavan muutos

Sahantien asemakaavan muutos JUUPAJOEN KUNTA Sahantien asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 9.12.2016 P26375P001 1 (5) 9.12.2016 Liite 2 Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 2 2 Suunnittelualue... 2 3 Suunnittelun tavoitteet...

Lisätiedot

Kennin pohjoisosan asemakaava

Kennin pohjoisosan asemakaava SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA HUMPPILAN KUNTA Kennin pohjoisosan asemakaava SELOSTUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 17.12.2012 P19738 SELOSTUS 1 (14) Seppänen Pekka 17.12.2012 Sisällysluettelo 1 Perus- ja

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264 132-AK1305 NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 89a JA 264 KAAVASELOSTUS Ehdotus 16.1.2014 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 14.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.10.2015 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Eurakoski 428 KIINTEISTÖT 6:40, 6:84 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012

PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 J O K I O I N E N PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE KOSKI TL KUNTA LIITE 1 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.6.2018 TÄYDENNETTY 16.10.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Museokaaren alue

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 1 NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aloite Asemakaava laaditaan yksityisen anomuksesta. Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS.

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS. sivu 1 (6) RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.09.2013 RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS Aloite Aloitteen asemakaavan muuttamisesta on tehnyt Ruskon kunta. Suunnittelualue

Lisätiedot

PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kirkonseudun (19) kunnanosa, tiloja 1:47, 2:13, 3:1 ja 3:11 koskeva asemakaava. Kaava-alueen rajaus on merkitty kartalle

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos

Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos KEITELEEN KUNTA Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos Kaavaselostus (luonnos) Kunnanvaltuusto:..201_ FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P37311 Kaavaselostus (luonnos) 1 (12) Timo Leskinen / Heli Lievonen

Lisätiedot

ORRON ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

ORRON ASEMAKAAVAN LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy Humppilan kunta ORRON ASEMAKAAVAN LAAJENNUS kaavaselostus Valmisteluvaihe 31.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy kaavaselostus I 31.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Perus- ja

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

HOLLOLA ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HOLLOLA ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HOLLOLA ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vanhatalon (07) ja Vesalan (08) kunnanosat, osia tiloista 409-6-17 ja 895-2-6. Kaava-alueen rajaus on merkitty kartalle. Suunnittelualue Kaavoitettava

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA SÄKYLÄN KUNTA Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 Selostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21555 Selostus 1 (17) Sisällysluettelo 1 Perus ja tunnistetiedot... 1 1.1 Tunnistetiedot...

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

MURSKETIEN ASEMAKAAVA

MURSKETIEN ASEMAKAAVA UURAISTEN KUNTA MURSKETIEN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.9.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella (pohjakuva MML2015).

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 16.4.2019 Kuutinrannan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19 KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.11.2016 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Korttelit 18 ja 19 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (oas)

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (oas) POMARKKU KIRKONKYLÄ Tilat 608-406-1-71, 608-406-1-7 ja 608-406-1-81 Kortteli 319 (T), puistoalue (VP), suojaviheralue (EV) ja yleisen tien alue (LT) PURURADAN YRITYSALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa asemakaavan

Lisätiedot