Pidetään Jämi Areenalla tiistaina alkaen kello

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pidetään Jämi Areenalla tiistaina alkaen kello"

Transkriptio

1 JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään Jämi Areenalla tiistaina alkaen kello Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 Jämin Hiihtotunneli Oy:n osakkeiden ostaminen 4 Jämijärven kunnan suostumus Jämin Hiihtotunneli Oy:n velkojen järjestelyyn 5 Ilmoitus- ja mahdollisesti kiireellisenä käsiteltäväksi otettavat asiat 6 Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Tämän kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä Jämijärven kunnanvirastossa perjantaina kello Jämijärvellä Anneli Kujansuu valtuuston puheenjohtaja

2 Jämijärven kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2018 Kunnanvaltuusto Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai kello Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena, kahvio 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 1 3 JÄMIN HIIHTOTUNNELI OY:N OSAKKEIDEN OSTAMINEN 2 4 JÄMIJÄRVEN KUNNAN SUOSTUMUS JÄMIN HIIHTOTUNNELI OY:N VELKOJEN JÄRJESTELYYN 4 5 ILMOITUS- JA MAHDOLLISESTI KIIREELLISENÄ KÄSITELTÄVÄKSI OTETTAVAT ASIAT 6 6 MUUT MAHDOLLISESTI ESILLE TULEVAT ASIAT 7 ANNELI KUJANSUU Anneli Kujansuu KIRSI VIRTANEN Kirsi Virtanen

3 Jämijärven kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2018 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA kello KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) POISSA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Valtuuston kokoushuone Kujansuu Anneli Alarotu Antti Rajala Mika Jokela Satu Koivumäki Anu Koivunen Josefiina Huhtaniemi Jarmo Leponiemi Seppo Pihlajamäki Reijo Lähteenmäki Antti Karppinen Antero Mäkelä Pentti Rudenberg Erkki Seppälä Olli Salminen Mikko Uusi-Rasi Ari Vallila Riku Gallen-Kallela Hilkka Kotaoja Kristiina Lehmussalmi Riina Leppihalme Matti Mansikkamäki Raimo Sorvali Timo Kirsi Virtanen Marketta Viitaniemi puheenjohtaja kunnanjohtaja kirjanpitäjä 1-7 PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Anneli Kujansuu Kirsi Virtanen PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Kunnanvirasto Allekirjoitukset Antti Alarotu Paikka ja pvm Jarmo Huhtaniemi Kunnanvirasto Virka-asema Allekirjoitus Kunnanjohtaja Kirsi Virtanen

4 Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokouskutsu asialistoineen on julkipantu kunnan ilmoitustaululle ja kokouskutsu on julkaistu Seutulehti UutisOiva-lehdessä ja Kankaanpään Seutu lehdessä Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kaikille valtuutetuille ja kunnanhallituksen jäsenille Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Toimitetaan kahden pöytäkirjantarkastajan vaali. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin yksimielisesti Antti Alarotu ja Jarmo Huhtaniemi.

5 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus JÄMIN HIIHTOTUNNELI OY:N OSAKKEIDEN OSTAMINEN KH 3 Jämijärven kunta omistaa Jämin Hiihtotunneli Oy:n 2009 osakkeesta 1295 osaketta. Se tarkoittaa, että kunnan osuus on noin 64 % osakkeista ja äänivallasta. Yhtiöllä on vain yhdenlaisia osakkeita, joten kaikki osakkeet tuottavat samanlaisen äänivallan yhtiössä. Jämin Hiihtotunneli Oy:n toiminnallinen ja taloudellinen tilanne vaatii tiukempaa omistajaohjausta, jotta yhtiön heikoksi kehittynyt tilanne saadaan käännettyä parempaan suuntaan. Jämijärven kunta on joutunut avustamaan ja tukemaan yhtiön taloutta pitkään ja vuosittain eikä tämä tilanne muutu ilman perusteellisia tervehdyttämistoimia. Jämin Hiihtotunneli Oy:n yhteisösäännöt eivät edellytä muiden osakkeenomistajien osallistumista talouden tervehdyttämiseen esimerkiksi vastikkeiden kautta. Voidaankin katsoa, että muut osapuolet ovat käytännössä hyötyneet Jämijärven kunnan tuesta tunnelille siinä mielessä, että yhtiön toiminta on pystynyt jatkumaan yksiomaan sen ansiosta. Jämijärven kunta on mahdollistanut sisähiihdon. Yhtiön tilanne ei voi jatkua pidempään ilman vahvoja tervehdyttämistoimia. Jämijärven kunta pääomistajana pystyy käyttämään tervehdyttämistoimien vaatimaa vahvaa omistajaohjausta silloin, kun yhtiö on kokonaan kunnan omistuksessa. Jämijärven kunnan on siten tarkoituksenmukaisinta hankkia osakkeet omistukseensa, jotta se voi aloittaa tehokkaat tervehdyttämistoimet itse. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Jämijärven kunta tarjoutuu ostamaan Jämin Hiihtotunneli Oy:n osakkeet vähemmistöosakkailta kunnanvaltuuston päättämään hintaan. Lisäksi kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että osakkeen hinnaksi määrätään 1 euro/osake. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kati Mansikkamäki poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen kello KV 3 Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Jämijärven kunta tarjoutuu ostamaan Jämin Hiihtotunneli Oy:n osakkeet vähemmistöosakkailta kunnanvaltuuston päättämään hintaan.

6 Kunnanvaltuusto Lisäksi kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että osakkeen hinnaksi määrätään 1 euro/osake. Olli Seppälä ehdotti ryhmien neuvottelutaukoa kello Puheenjohtaja kysyi sopiiko se kaikille ja tauko sopi kaikille. Pidettiin 15 minuutin neuvottelutauko. Tauon jälkeen suoritettiin nimenhuuto. Erkki Rudenberg esitti perussuomalaisten esityksen, että hiihtotunneli annetaan mennä konkurssiin. Seppo Leponiemi kannatti Erkki Rudenbergin esitystä. Koska oli tehty kunnanhallituksen ehdotuksesta poikkeava kannatettu päätösehdotus, puheenjohtaja totesi, että on äänestettävä. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: ne, jotka kannattavat kunnanhallituksen ehdotusta, äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Erkki Rudenbergin ehdotusta vastaavat EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä JAA äänestivät Alarotu Antti, Jokela Satu, Koivumäki Anu, Koivunen Josefiina, Kujansuu Anneli, Lähteenmäki Antti, Mäkelä Pentti, Seppälä Olli, Uusi-Rasi Ari, Vallila Riku, Rajala Mika, Huhtaniemi Jarmo, Pihlajamäki Reijo, Karppinen Antero ja Salminen Mikko. EI äänestivät Rudenberg Erkki ja Leponiemi Seppo. Suoritetussa huutoäänestyksessä annettiin 15 JAA ääntä ja 2 EI ääntä. Kunnanvaltuusto päätti että Jämijärven kunta tarjoutuu ostamaan Jämin Hiihtotunneli Oy:n osakkeet vähemmistöosakkailta kunnanvaltuuston päättämään hintaan. Lisäksi kunnanvaltuusto päätti, että osakkeen hinnaksi määrätään 1 euro/osake. Erkki Rudenberg jätti suullisen eriävän mielipiteen.

7 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus JÄMIJÄRVEN KUNNAN SUOSTUMUS JÄMIN HIIHTOTUNNELI OY:N VELKOJEN JÄRJESTELYYN KH 4 Jämin Hiihtotunneli Oy pyytää velkojien suostumusta siihen, että sen olisi mahdollista maksaa Kiinteistö Oy Jämikeskuksen erääntynyt saatava, noin euroa pois. Jämijärven kunnan takaukset ovat tilanteen mukaan Oma sp , Jämijärven OP ja Leppäkosken Sähkö Oy Kunnan omat lainasaatavat samana ajankohtana ovat olleet Jämijärven kunta on ajanjaksolla avustanut yhtiötä takaajana ja muutoin ,36 :lla. Nykyisellä toimintamallilla lisätarve tukemiselle olisi ilmeinen, koska sähkö ja ostopalvelut syövät kokonaistuloista noin 60 % ja ylittävät liikevaihdon. Kunta ei saa kuntalain 129 :n mukaan vaarantaa kykyään sille laissa määrättyjen tehtävien hoitamiseksi myöntämällä lainoja, takauksia tai vakuuksia. Lain henki on säännöksellä nimenomaan minimoida kuntaan kohdistuvia taloudellisia riskejä. Jämin Hiihtotunneli Oy:n taloudellinen tilanne on nyt sellainen, että suostumalla sekä velkojan että takaajan ominaisuudessa Jämin Hiihtotunneli Oy:n ehdottamaan velkojen järjestelyyn Kiinteistö Oy Jämikeskuksen velan pois maksamiseksi kunnan taloudellinen riski on vähäisempi kuin taloudelliset riskit olisivat ilman suostumusta tämän erääntyneen velan pois maksamiseen. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Jämijärven kunta suostuu sekä takaajan että velkojan ominaisuudessa siihen, että Jämin Hiihtotunneli Oy voi maksaa Kiinteistö Oy Jämikeskuksen erääntyneen velan, noin euroa, mikäli velka katsotaan riidattomaksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti KV 4 Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Jämijärven kunta suostuu sekä takaajan että velkojan ominaisuudessa siihen, että Jämin Hiihtotunneli Oy voi maksaa Kiinteistö Oy Jämikeskuksen erääntyneen velan, noin euroa, mikäli velka katsotaan riidattomaksi.

8 Kunnanvaltuusto Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Erkki Rudenberg jätti päätöksestä suullisesti eriävän mielipiteen.

9 Kunnanvaltuusto ILMOITUS- JA MAHDOLLISESTI KIIREELLISENÄ KÄSITELTÄVÄKSI OTETTAVAT ASIAT Ei ollut.

10 Kunnanvaltuusto MUUT MAHDOLLISESTI ESILLE TULEVAT ASIAT Ei ollut.