Tervetuloa Ypäjän Hevosopistolle! Hevosopisto tarjoaa sinulle kansainvälistyvän, asiakaslähtöisen ja korkeatasoisen ympäristön valmennustesi aikana.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa Ypäjän Hevosopistolle! Hevosopisto tarjoaa sinulle kansainvälistyvän, asiakaslähtöisen ja korkeatasoisen ympäristön valmennustesi aikana."

Transkriptio

1

2 SISÄLLYSLUETTELO VALMENNETTAVALLE...3 TOIMISTOAJAT...3 ASUMINEN...3 LIIKENNE JA PYSÄKÖINTI...4 IT- JA MOBIILILAITTEET...4 RUOKAILU...5 TERVEYDENHUOLTO...5 TAPATURMAT JA PALOTURVALLISUUS...5 OHJE ONNETTOMUUDEN TAI SAIRAUSKOHTAUKSEN VARALLE...6 LIIKKUMINEN HEVOSEN KANSSA...7 VAPAA-AIKA...7 OHJEET JA SÄÄNNÖT...8 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT/ VARAUSEHDOT... 8 HEVOSOPISTON PUHELINNUMEROITA... 11

3 VALMENNETTAVALLE Tervetuloa Ypäjän Hevosopistolle! Hevosopisto tarjoaa sinulle kansainvälistyvän, asiakaslähtöisen ja korkeatasoisen ympäristön valmennustesi aikana. Tämä opas on tietolähde oleskeluusi liittyvissä asioissa. Tutustu oppaaseen ja pidä se tallessa, jotta voit tarpeen tullen tarkistaa sovittuja toimintatapoja ja pelisääntöjä. KESKEISET ARVOMME Hevosopiston arvoja ovat o avoimuus o vastuu tekemisestä o luottamus o toisen kunnioittaminen. Toiminnassa otetaan huomioon hevosten hyvinvointi sekä luonnon ja ympäristön kunnioittaminen. TOIMISTOAJAT Hevosopiston toimisto on avoinna arkisin ma pe klo Suomen ratsastajainliiton valmennusten aikana on Hevosopiston puolesta paikalla leirivastaava, jonka tavoittaa puhelimitse numerosta ASUMINEN Majoitusta Hevosopistolla on tarjolla eritasoisissa kahden hengen huoneissa. Majoituksen hintaan kuuluvat vuode- ja liinavaatteet sekä aamupala. Lisäksi Porkkana-huoneistoissa on majoittujille myös pyyhkeet. Huoneiden check-in on klo 14 tulopäivänä ja check-out klo 10 lähtöpäivänä. Hevosopistolla on oikeus laskuttaa ylimääräisestä työstä, jota epäjärjestys aiheuttaa siivoojille. Tarkemmat majoituksen järjestyssäännöt/ varausehdot ovat luettavissa tässä oppaassa. Majoittujat vastaavat järjestyksen säilymisestä asuntolassa. Ulko-ovet kuuluu pitää lukittuina. Myös huoneet ja ikkunat tulee lukita ainakin silloin, kun majoittuja itse ei ole paikalla. Pidä huoli, että huoneesi avain on aina mukanasi. Hevosopisto ei vastaa kadonneista tai varastetuista tavaroista. Kiireelliset asiat (vesivuoto yms.) ilmoitetaan päivystävälle talonmiehelle. Vikailmoitukset tehdään myös päivystävälle talonmiehelle. Häiriöistä tulee ilmoittaa päivystävälle talonmiehelle. kiireellisissä asioissa talonmiespäivystykseen puh , lyhytvalinta 386(majoitustiloissa olevilla puhelimilla soitettaessa). Hevosten varusteiden tuominen asuntolaan on ehdottomasti kiellettyä. Tallivaatteet ja jalkineet on säilytettävä kuivaushuoneessa. Huonekalujen, laitteiden ja vuodevaatteiden siirtäminen asunnosta toiseen tai ulos on kielletty. Lemmikit eivät ole sallittuja majoitustiloissa. Saunavuorot näet ilmoitustaululta ja saunan ovesta. Saunoja koskevat vikailmoitukset tehdään kiinteistönhoitajille, päivystyspuhelin , lyhytvalinta 386.

4 LIIKENNE JA PYSÄKÖINTI Oppilaitoksen alueella on noudatettava liikennemerkkejä ja nopeusrajoitusta 30 km/h. Alueella on paljon hevosliikennettä, joten turvallisuuden vuoksi oman auton tai muun moottoriajoneuvon käyttöä tulee välttää. Tallialueilla on sallittu vain henkilökunnan välttämätön huoltoajo. Hevosopiston alueella on tallentava kameravalvonta. Autot ja muut moottoriajoneuvot saa pysäköidä vain erillisille pysäköintialueille. Autoja ei saa pysäköidä asuntoloiden eteen. Hevosopistolla on oikeus hinata väärin pysäköidyt autot pois auton omistajan kustannuksella. Hevosopiston alue on suljettu yöajaksi häiritsevän, turhan liikenteen vuoksi. Näin pyritään takaamaan rauha sekä opiskelijoille että muille alueella asuville. Sähköiset pääportit Hevosopiston alueella sulkeutuvat iltaisin klo 22 ja avautuvat aamuisin klo Manuaalisesti lukittavat sivuportit suljetaan jo aiemmin klo 16 22, osa näistä porteista on suljettuna koko viikonlopun. Poikkeuksia yllämainittuihin aikoihin saattaa olla erilaisten tapahtumien aikoina. Viranomaisten kuten ensivasteen, ambulanssin ja palokunnan pääsy alueelle on varmistettu myös yöaikaan. Kursseille ja valmennuksiin saapuville kerrotaan käytännöstä etukäteen ja erilaisiin huoltotoimintoihin liittyvästä kulkemisesta on myös huolehdittu. Klo 22 jälkeen kaikki alueelle saapuvat jättävät autonsa yöajaksi joko Kartanonkylän risteyksessä sijaitsevalle alueelle tai Kurssikeskuksen alaparkkipaikalle. Kannattaa myös siirtää auto valmiiksi porttien ulkopuolelle, mikäli aiot poistua alueelta yöaikaan. IT- JA MOBIILILAITTEET Majoittujat voivat käyttää Kurssikeskuksen aulassa olevia tietokoneita. Osassa oppilaitosaluetta on käytettävissä langaton verkkoyhteys (Kurssikeskus, soluhuoneistot ja Porkkana-huoneistot). Vierailijaverkkoon pääsee ilman tunnuksia, kun hyväksyy käyttäjäehdot ja klikkaa sivun alalaidasta LOGON- nappia. Poikkeuksena kisa-alue, jonka Vierailija verkon salasana on poni1000. Asuntoloissa on puhelimet, joiden numerot ovat tämän oppaan liitteenä. Puhelimilla voi soittaa ainoastaan talon sisäisiin numeroihin (alanumerot sekä tässä oppaassa olevat lyhytvalintanumerot) sekä hätänumeroon. Hevosopisto Oy:n puhelinvaihteen puhelinnumero on (02) Vaihteeseen voi soittaa alanumeroista valitsemalla numeron 222. Alanumerosta toiseen voi soittaa alanumerolla/lyhytvalinnalla. Puhelimiin voi soittaa ulkoa suoraan valitsemalla (02) alanumero (esimerkiksi 312).

5 RUOKAILU Majoittujien ruokailu tapahtuu pääsääntöisesti - arkisin ma-to Oppilasruokalassa (Opistontie 16) - viikonloppuisin pe-su Ratsumestarissa (Ratsumestarinraitti 12) Arkipäivinä tarjolla aamupala (klo ), lounas (klo ) ja päivällinen (klo ). Ravintoloista voi ostaa aamupäivä- ja iltapäiväkahvia/teetä sekä pientä purtavaa. Viikonloppuisin aamupala klo , lounas klo sekä päivällinen klo (HUOM! Ei päivällistä sunnuntaina!) Ruokailuun tultaessa haalarit ja muut päällysvaatteet sekä ulkojalkineet ja päähineet (myös lippikset) on riisuttava. Ruoan, ruokailuvälineiden ja astioiden vieminen ruokaloista on kielletty. Kasvisvaihtoehto kuuluu molempien ruokaloiden tarjontaan. Kaikissa ruokailuun liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Ari Meskaseen, puh. (02) (lyhytvalinta 351) tai (lyhytvalinta 263), sähköposti ari.meskanen@hevosopisto.fi. TERVEYDENHUOLTO Kiireellistä apua tarvitsevat hoidetaan viikonloppuisin sekä ilta- ja yöaikaan Forssan ja Loimaan aluesairaalojen poliklinikoilla (ks. Ohje onnettomuuden tai sairauskohtauksen varalle). Ajanvarauksen Ypäjän terveysaseman lääkärille voit tehdä numerossa (02) ja hammaslääkärille (02) TAPATURMAT JA PALOTURVALLISUUS Mikäli vahinko sattuu, siitä tulee ilmoittaa heti ohjaavalle henkilölle ja toimistoon. Mikäli talleilta tulee palohälytys, kaikki kokoontuvat I-tallin edessä tai kurssikeskuksella omasta olinpaikastaan riippuen ja toimivat sen jälkeen ohjeiden mukaan. Tutustu jo ennakkoon asuntoloissa, talleissa ja maneeseissa oleviin toimintaohjeisiin onnettomuuden varalta. Työpajoissa, talleilla ja toimistossa on ensiapulaukut tai ensiapukaapit.

6 OHJE ONNETTOMUUDEN TAI SAIRAUSKOHTAUKSEN VARALLE Yleinen hätänumero: 112 Poliisi: 112 Poliisi, varanumero: (03) Myrkytystietokeskus: (09) Myrkytykset, varanumero: (09) 4711 Päivystävä sairaala, Forssa: (03) Perusterveyden huolto yöpäivystys: (03) Erikoissairaanhoito Terveyskeskus, Ypäjä: (02) tai (03) Ajanvaraus lääkärille ma pe klo 8 15 Ajanvaraus terveysaseman terveydenhoitajalle ma pe klo 9 10, puh (02) tai (03) Terveyskeskus, Forssa: (03) , (03) Päivystävä eläinlääkäri: (03) päivystävän el.lääk. yhteystiedot tulevat nauhalta Ensiaputilanteessa SELVITÄ, MITÄ on tapahtunut. PELASTA hengenvaarassa olevat, estä lisäonnettomuudet. Anna HÄTÄENSIAPU turvaa hengitys ja verenkierto ehkäise sokki ja tyrehdytä verenvuoto HÄLYTÄ apua yleisestä hätänumerosta 112. Tulipalossa PELASTA ja varoita muita ihmisiä aika on ratkaiseva tekijä. SAMMUTA lähimmällä alkusammuttimella tutustu etukäteen sammuttimien sijaintiin ja niiden käyttöön, lähin sammutin soveltuu varmimmin palavaan kohteeseen älä koskaan sammuta rasvapaloa vedellä HÄLYTÄ palokunta yleisestä hätänumerosta 112 KERRO HÄTÄNUMEROON SOITETTAESSA kuka olet ja mistä soitat mitä on tapahtunut missä osoitteessa on tapahtunut onko ihmisiä vaarassa älä katkaise puhelua ennen kuin saat luvan RAJOITA palon leviäminen sulkemalla ovet, luukut ja ilmastointi. OPASTA tai järjestä opastus ja esteetön pääsy pelastusyksiköille palokohteeseen. Hätätilanteissa tulee soittaa päivystävälle talonmiehelle, puh , lyhytvalinta 386. Palavasta rakennuksesta poistuttaessa kokoontumispaikka on: I-TALLI tai KURSSIKESKUS (olinpaikastasi riippuen) Jos kohteessa on automaattinen paloilmoitin, hälyttäminen voidaan tehdä myös paloilmoitinpainikkeella. Hälytys on silti aina varmistettava puhelimella hätänumeroon.

7 LIIKKUMINEN HEVOSEN KANSSA Hevosella liikuttaessa tulee noudattaa liikenneohjeita. Tallien läheisyydessä ja kohdattaessa muita hevosen kanssa liikkuvia, on askellajina aina käynti. Toimistorakennusten ja asuntoloiden alueilla ei saa ajaa tai ratsastaa. Varsanojantien ylitys on sallittua vain tunnelin kautta ja Opistohallia lähinnä olevasta ylityspaikasta. Hevosen kanssa ei saa liikkua Hevosopiston alueella kevyenliikenteen väylää, vaan on käytettävä sitä varten varattuja hevosväyliä. Tutustu urheilualueiden käyttöä koskeviin ohjeisiin. Kaikkien Hevosopiston alueella ratsastavilla on kypäräpakko. Myös liikuttaessa ravihevosella kilpa-, hiitti- tai koppakärryillä on käytettävä kypärää. Käytä ratsastaessasi sallittuja ratsastusjalkineita. Ilman satulaa ratsastaminen on kielletty. Heijastimien käyttö on pakollista pimeään aikaan, liikutpa hevosen kanssa tai ilman. VAPAA-AIKA Hevosopistolla järjestetään jatkuvasti muun muassa erilaisia alaan liittyviä kursseja, valmennuksia ja kilpailuja. Hevosopistolla järjestettävistä tapahtumista saat tietoa seuraamalla ilmoitustauluja ja wwwsivuilta tapahtuma- ja kilpailukalentereita. Hevosopiston ratsastuskoulu Hevosopistolla on ratsastuskoulu, joka toimii IV-tallissa ja Ypäjä-hallissa. Tunteja, valmennuksia ja hintoja koskevat tiedustelut sekä varaukset puh , lyhytvalinta 259. Hevosopiston kuntosali Kuntosali V-tallin yläkerrassa on Hevosopiston opiskelijoiden, majoittujien ja henkilökunnan käytettävissä. Kuntosali on avoinna klo Kilpailujen yhteydessä ovi pidetään lukittuna. Hevosopiston liikuntaohjaajan tunneista ilmoitetaan erikseen. Maneesien käyttö vapaa-aikana Maneeseja saavat käyttää Hevosopiston talleissa asuvat hevoset (maneesimaksu sisältyy hevosen karsinahintaan). Tutustu maneesien ja urheilualueiden käyttöä koskeviin ohjeisiin. Maneeseissa ei saa ratsastaa/ juoksuttaa oppituntien aikana. Jos et tiedä, onko meneillään oppitunti, kysy. Maneesivaraukset löytyvät maneesien ja tallien ilmoitustauluilta. Kulkuyhteydet Ypäjää lähin rautatieasema sijaitsee Loimaalla (Ypäjältä Loimaalle noin 16 km). Ypäjältä on linjaautoyhteyksiä eri kaupunkeihin, mm. Loimaalle ja Forssaan (noin 23 km). Aikataulut saat kätevimmin nettihaulla tai

8 OHJEET JA SÄÄNNÖT JÄRJESTYSSÄÄNNÖT/ VARAUSEHDOT Sinä ja Hevosopisto Oy sovitte huoneenvuokrauksen ehdoista. Jos erityistä sopimusta ei ole laadittu, seuraavat ehdot ovat voimassa. Varaus ja vahvistus Varaus on sitova, kun se on vahvistettu. Vahvistaminen tapahtuu kirjallisesti sähköpostitse. Varauksen yhteydessä sinun on annettava seuraavat tiedot: - nimi - osoite - puhelinnumero - saapumis- ja lähtöajankohta - maksutapa Saapuminen ja lähteminen Huone on käytettävissä aikaisintaan klo 14 alkaen saapumispäivänä. Lähtöpäivänä huone on luovutettava viimeistään klo 10:00. Peruutus ja saapumatta jättäminen Asiakkaalla on oikeus peruuttaa/ muuttaa varaus(-ta) saapumista edeltävään päivään klo mennessä Hevosopiston kurssisihteereille joko puhelimitse tai sähköpostilla. Jos jätät saapumatta tai peruutat majoituksesi saapumispäivänä, veloitamme yhden majoitusvuorokauden. Mikäli asiakas on maksanut varauksen ennakkoon ja peruu varauksen ym. ehtojen mukaisesti, palautetaan asiakkaan maksu hänen ilmoittamalleen tilille. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Hevosopiston tiloissa ei voida majoittaa lemmikkieläimiä. Jos em. kieltoja ei noudateta, Hevosopistolla on oikeus veloittaa asiakkaalta mahdolliset kustannukset. Maksu Jos peruutat huoneen peruutusajan umpeuduttua, Hevosopistolla on oikeus laskuttaa yksi vuorokausi. Maksuvaihtoehdot: - ennakkomaksu Hevosopiston tilille FI käteismaksu yöpymisen aikana arkisin ma-pe Hevosopiston toimistolle klo ja pankkikortti sekä luottokunnan kortit. Hevosopisto ei kuitenkaan ole velvollinen hyväksymään maksukortteja, shekkejä, kuponkeja tai ulkomaista valuuttaa, jollei Hevosopisto ole itse tarjoutunut niin tekemään. - laskutus, laskun loppusummaan lisätään laskutuslisä 5,00. Mikäli Hevosopisto ei ole saanut ennakkosuoritusta yöpymisestä eikä maksua yöpymisen aikana, laskutamme yöpymiset. Mikäli asiakkaalla on maksamattomia varauksia, on Hevosopistolla oikeus olla ottamatta uusia varauksia asiakkaalta ennen kuin edelliset varaukset on maksettu.

9

10 Huoneen käyttö ja luovutus Huoneessa majoittuvat henkilöt eivät saa päästää ulkopuolisia henkilöitä Hevosopiston tiloihin. Hevosopisto ei vastaa tiloihinsa jätetyistä tavaroista. Huoneessa majoittuvien henkilöiden on aina tarkistettava, että ovet lukkiutuvat lähdettäessä huoneesta. Huoneissa majoittuvat henkilöt eivät saa häiritä käyttäytymisellään muita Hevosopiston asiakkaita tai muita Hevosopiston läheisyydessä asuvia. Jos huoneessa majoittuvat käyttäytyvät häiritsevästi tai muuten laiminlyövät tämän sopimuksen mukaiset velvollisuutensa, heidät voidaan poistaa Hevosopiston majoitustiloista. Jos huoneessa majoittuva henkilö tai henkilöt joudutaan poistamaan häiriköinnin tai tämän sopimuksen mukaisten velvollisuuksiensa laiminlyönnin johdosta, ei majoittujalla ole oikeutta huoneesta suoritetun maksun palautukseen tai muihin korvauksiin. Tupakointi ei ole sallittua oppilaitoksen alueella. Lemmikkieläinten tuonti Hevosopiston asuntoiloihin on kielletty. Eläimiä Hevosopiston majoitustiloihin tuonut henkilö on velvollinen korvaamaan kaikki kiellon vastaisesta toiminnasta aiheutuvat huolto-, hallinto- ja siivouskulut. Järjestyssääntöjen rikkomisesta tai aiheettomasti tehdyistä hälytyksistä aiheutuvat hälytys- ja muut kulut maksaa kokonaisuudessaan hälytyksen aiheuttaja ja viime kädessä varauksen tehnyt henkilö. Majoittujan vastuu Huoneessa majoittuva henkilö on täysimääräisesti vastuussa kaikista aiheuttamistaan vahingoista ja kustannuksista, jotka hän on aiheuttanut Hevosopistolle tai kolmansille osapuolille tai jotka ovat seurausta sopimuksen vastaisesta toiminnasta. Jos huoneessa majoittuvan vahingon tai kustannusten aiheuttajan henkilöllisyyttä ei saada selville tai vahinkoja tai kustannuksia ei saada perittyä häneltä, vahingot ja kustannukset laskutetaan varauksen tehneeltä henkilöltä. Jos huoneen vastaanottamisessa on ongelmia tai jos huoneessa majoittuva henkilö huomaa myyjän palveluun, huoneiden varustukseen ja kuntoon liittyvän virheen tai puutteen, on hänen ilmoitettava siitä myyjälle välittömästi virheen havaittuaan, jotta myyjällä on mahdollisuus korjata virhe. Hevosopisto ei ole velvollinen hyvittämään virheistä tai puutteista, joista ei ole ilmoitettu asianmukaisesti ja jo majoituksen kestäessä.

11 HEVOSOPISTON PUHELINNUMEROITA Hevosopisto Oy, Ypäjän Hevosopisto (02) Toimiston puhelinvaihteeseen voi soittaa alanumeroista valitsemalla 222 Ohivalinta (02) 7602 (+ alanumero) Huomioithan, että osa numeroista on yhteiskäytössä (esim. tallimestarit, ruokalat, siivous, valjasverstas). Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: 3-talli/ käytävä talli/ tallimestari talli/ käytävä talli/ tallimestari talli/ vuorovastaava Liikunnanohjaaja Kengityspaja Viikonloppuvastaava Kurssisihteerit Opistohalli, aula Oppilasruokala Puhelinvaihde Ratsastuskoulu Ratsumestari Suolahuone/ Laserhoito Talonmiespäivystys Valjasverstas Ypäjähalli, aula Kurssikeskus, alakerta 430 Kurssikeskus, yläkerta 431 Kanerva Kanerva Kanerva Kanerva Kanerva Kanerva Kanerva Vanha koulu, alakerta 443 Puolukka Puolukka Puolukka Puolukka Puolukka Puolukka Puolukka 7 460

12

13 RUOKAILUT HEVOSOPISTOLLA VIIKONLOPPUISIN: RATSUMESTARISSA perjantaista sunnuntaihin PERJANTAI KLO 7 18 LAUANTAI KLO 7 18 SUNNUNTAI KLO 7 14

14

PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN

PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN 1 PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin (2004 8 ja 9 ) ja pelastustoimesta

Lisätiedot

ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT

ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT Myyntisivustolta varattavien kohteiden osalta noudatetaan Rukan Salonki Varausehdot osiota seuraavissa kohteissa: Ruka Noro, Rukan Salonki 1, Rukan Salonki 2, Rukan Salonki

Lisätiedot

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET Turvallista asumista YH Kodeilla YH Kodit tarjoaa elämän kestävää asumista, joka on paljon enemmän kuin pelkkä asunto. Me arvostamme turvallisen asumisen ja toimivan elinympäristön

Lisätiedot

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen.

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Rovanperän kelomökkien varausehdot Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Varaus on sitova, kun ennakkovaraus, 20% varauksen hinnasta, on maksettu vahvistuskuitissa

Lisätiedot

HÄTÄILMOITUS. 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi. Soita hätäpuhelu itse, jos voit.

HÄTÄILMOITUS. 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi. Soita hätäpuhelu itse, jos voit. HÄTÄILMOITUS 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi Soita hätäpuhelu itse, jos voit. Mitä on tapahtunut? Onnettomuus? Sairaskohtaus? Onko ihmisiä vaarassa? Missä? Osoite, osasto, rakennus Vastaa kysymyksiin

Lisätiedot

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112.

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112. Pelastustiet ja pysäköinti Valvojat ohjeistetaan seuraamaan pysäköintiä niin, ettei pysäköinti estä pelastusajoneuvojen toimintaa ja niin että pelastustiet pidetään avoinna. Hallin edessä on selkeät parkkipaikat,

Lisätiedot

VÄESTÖN VAROITTAMINEN

VÄESTÖN VAROITTAMINEN TURVALLISUUSOHJE Liite 2 VÄESTÖN VAROITTAMINEN 1. Yleinen vaaramerkki Yhden minuutin pituinen nouseva ja laskeva ääni, jossa nousevan jakson pituus on 7 sekuntia ja laskevan jakson pituus samoin 7 sekuntia

Lisätiedot

OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN

OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN Ransu ja Valtteri opastavat välttämään vaaratilanteita ja toimimaan oikein onnettomuuksissa. Valtteri Väyrynen on Tampereen aluepelastuslaitoksen koulutussuunnittelija. Tämä opas

Lisätiedot

Majoitusmyynti. Varaus- ja peruutusehdot

Majoitusmyynti. Varaus- ja peruutusehdot Majoitusmyynti Varaus- ja peruutusehdot Asiakkaan tekemä varaus on sekä hotellia että asiakasta sitova hotellin vahvistettua varauksen. Tämä varaus voidaan tehdä suullisesti tai kirjallisesti. Puhelintilauksissa

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä)

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä) 2 TIETOA LEIRIKESKUKSESTA Alue on tarkoitettu alle 100 henkilön majoittumiseen päärakennuksessa, 6 majoitusmökissä ja asuntovaunuissa / asuntoautoissa. Alueella järjestetään satunnaisesti muutaman tunnin

Lisätiedot

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Kiipulan ammattiopisto Ammattiopisto Punaportti Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Punaportin toimipaikkaan

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty 14.10.2018. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille

Lisätiedot

SATO HOTELLIKOTI OY:N MAJOITUSSOPIMUKSIIN SOVELLETTAVAT YLEISET SOPIMUSEHDOT

SATO HOTELLIKOTI OY:N MAJOITUSSOPIMUKSIIN SOVELLETTAVAT YLEISET SOPIMUSEHDOT SATO HOTELLIKOTI OY:N MAJOITUSSOPIMUKSIIN SOVELLETTAVAT YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 Sopimuksen synty ja soveltamisala Kun asiakas varaa :ltä huoneiston majoittumista varten ja vahvistaa varauksen, syntyy osapuolten

Lisätiedot

Kilpailun tie dot. Kilpailukutsu tiedostot Ohjelma(3).docx

Kilpailun tie dot. Kilpailukutsu tiedostot Ohjelma(3).docx Kilpailun tie dot Kilpailukutsu tiedostot Ohjelma(3).docx Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Loimaan Urheiluratsastajat ry:n (LoimURa) ja Naantalin Ratsastajat ry:n (NaR) yhteistyössä

Lisätiedot

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisältö 1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT... 3 1.1 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ASUMISTA VARTEN... 3 1.1.1 YLEISTÄ... 3 1.1.2 VELVOITTAVUUS... 3 1.1.3 YHTEISET ALUEET... 3 1.1.4 JÄTEHUOLTO... 3 1.1.5 PYSÄKÖINTI... 3

Lisätiedot

HONKAJOEN HONKALAN KUNTOSALIN TURVALLISUUS-ASIAKIRJA. Honkalan monitoimitalo Honkalantie 1, 38950 Honkajoki

HONKAJOEN HONKALAN KUNTOSALIN TURVALLISUUS-ASIAKIRJA. Honkalan monitoimitalo Honkalantie 1, 38950 Honkajoki HONKAJOEN HONKALAN KUNTOSALIN TURVALLISUUS-ASIAKIRJA Honkalan monitoimitalo Honkalantie 1, 38950 Honkajoki LAADITTU 1.7.2012 Hyväksytty Honkajoen kunnan teknisessä lautakunnassa pvm:llä 19.9.2012 1. Palvelun

Lisätiedot

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE!

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! 8.2.2016 Kuntosali sijaitsee Monitoimitalolla, os. Kristiinantie 17 A, 64900 Isojoki Kuntosalille päästäksesi tarvitset oman poletin Kuntosalin käyttövuorot ovat luettavissa

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille (myöhemmin tilaaja) on

Lisätiedot

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 2 Sisällysluettelo Käyttötarkoitus ja yleiset ohjeet... 4 Leirikeskuksen käytön varaaminen... 4 Vahingon sattuessa... 4 Varauksen vahvistaminen/peruutus...

Lisätiedot

Kodin paloturvallisuus

Kodin paloturvallisuus Kodin paloturvallisuus Itä-Uudenmaan Pelastuslaitos Palotarkastaja Linnea Kytömäki Itä-Uudenmaan pelastuslaitos Väkiluku n. 94 000 Seitsemän kuntaa Työntekijöitä n. 180 Asemat, joissa on vakituista henkilökuntaa

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin!

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tilat: Yhdistyksen toimistohuoneiden lisäksi Kotolasta löytyy kaksi koulutustilaa; suurempi

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta!

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Paloturvallisuustietoa kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Ohjeet asukkaalle Palovaroitin Asunnon jokainen kerros sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava

Lisätiedot

113 x kahden hengen hengen standard huonetta varattuna (huoneista 10 invahuoneita) 57 x kahden hengen superior- huonetta varattuna

113 x kahden hengen hengen standard huonetta varattuna (huoneista 10 invahuoneita) 57 x kahden hengen superior- huonetta varattuna Paperiliitto Ry Os.50 Mika Lahtinen puh. +358 40 5576790 email. mika.lahtinen@ppp.inet.fi TARJOUS 18.7.2017 Restel Hotellit Länsi-Suomen aluemyynti Pekka Laitinen Rautatienkatu 21 B, 9. krs 33100 TAMPERE

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Kauhajoen Teknologiakeskus PELASTUSSUUNNITELMA NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN

Kiinteistö Oy Kauhajoen Teknologiakeskus PELASTUSSUUNNITELMA NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN Kiinteistö Oy Kauhajoen Teknologiakeskus PELASTUSSUUNNITELMA NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN Kiinteistö oy KAUHAJOEN PELASTUSSUUNNITELMA sivu 2 Suunnitteluvelvoite

Lisätiedot

Cumulus Hämeenpuisto, Hämeenpuisto 47, 33200 Tampere Email. hameenpuisto.cumulus@restel.fi

Cumulus Hämeenpuisto, Hämeenpuisto 47, 33200 Tampere Email. hameenpuisto.cumulus@restel.fi Tampereen aluemyyntikeskus VAHVISTUS Päivi Laukkanen Rautatienkatu 21 33100 Tampere 13.11.2013 puh. +358 3 2392 2950 email. tampere.aluemyynti@restel.fi Tappara ry Kari Aaltonen Sudenkatu 7 33520 Tampere

Lisätiedot

Majoituspakettihinta (sis. täysihoidon) alkaen /vuorokausi/henkilö on: * Lounaalla ja iltaruokailussa suomalaista kotiruokatyyppistä ruokaa

Majoituspakettihinta (sis. täysihoidon) alkaen /vuorokausi/henkilö on: * Lounaalla ja iltaruokailussa suomalaista kotiruokatyyppistä ruokaa SPORTTIPAKETTI Hinnat voimassa 10.1. 23.12.2014 Henkilömäärä/ryhmän koko vähintään 11 henkeä Majoitus tulopäivänä klo 15.00 jälkeen kylpyläosaston vapaa käyttöoikeus kuntosalin vapaa käyttöoikeus runsaat

Lisätiedot

TERVAHALLISSA JÄRJESTETTÄVÄN

TERVAHALLISSA JÄRJESTETTÄVÄN TERVAHALLIN PELASTUSSUUNNITELMA JA TERVAHALLISSA JÄRJESTETTÄVÄN YLEISÖTAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA Tapahtuman nimi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1.TOIMINNAN KUVAUS... 3 1.1. TIETOJA LAITOKSESTA...

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA 1.12.2014 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015. Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015. Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015 Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja 1. Tapahtuman kuvaus Orimattilan JYmy järjestää yleisurheilun tähtikisat Orimattilan

Lisätiedot

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry 2019 Sisällys 1. Tapahtumien tiedot... 1 2. Tapahtumien järjestäjän tiedot... 1 3. Tapahtumapaikka...

Lisätiedot

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Kiipulan ammattiopisto Ammattiopisto Punaportti Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Punaportin toimipaikkaan

Lisätiedot

Vantaan kaupunki Hakunilan kalliosuojan turvallisuusasiakirja

Vantaan kaupunki Hakunilan kalliosuojan turvallisuusasiakirja Vantaan kaupunki Hakunilan kalliosuojan turvallisuusasiakirja Sisällysluettelo 1) Palvelun tarjoaja ja kohde... 3 2) Turvallisuusasioista vastaava henkilö... 3 3) Ennakoitavat vaaratilanteet ja toimenpiteet

Lisätiedot

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti.

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Oma turvallisuuteni Valitse kyllä tai ei. TURVALLISESTI Tiedän hätänumeron. kyllä ei KODISSANI Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Huoneessani on toimiva palovaroitin. Tiedän, mitä

Lisätiedot

KUN TARVITSET APUA. Hätätilanne. Yleiset paikat

KUN TARVITSET APUA. Hätätilanne. Yleiset paikat KUN TARVITSET APUA Hätätilanne Kun tarvitset apua, soita hätäkeskuksen hätänumeroon 112. Kun soitat hätänumeroon, et tarvitse suuntanumeroa. Yleisestä puhelimesta voit soittaa hätänumeroon ilman rahaa

Lisätiedot

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Porvoon nyrkkeilyseura ry. Meritullinkatu 3-7, 06100 Porvoo yhteyshenkilö: Karre Anttonen e-mail: karre@pons.fi puh: 050 46 44 587 Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Kutsumme

Lisätiedot

KAUHAJOKI AJOT 13. - 14.6.2015 KILPAILUOHJE

KAUHAJOKI AJOT 13. - 14.6.2015 KILPAILUOHJE KAUHAJOKI AJOT 13. - 14.6.2015 KILPAILUOHJE Päivitetty 02.06.2015 No:31 KAUHAJOKI TEMPO 13.6.2015 klo 12.00 Mastercupin osakilpailu Kilpailukeskus: Pukkilan ala-aste Hyypäntie 78, Kauhajoki No:32 HYYPÄNLAAKSO

Lisätiedot

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu.

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu. Opetusvideoiden tukimateriaali Turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille tarkoitetut opetusvideot on tarkoitettu katsottavaksi ohjatusti. Ilman tukimateriaalia saattaa videoiden sanoma jäädä epäselväksi.

Lisätiedot

Varaus- ja peruutusehdot

Varaus- ja peruutusehdot Varaus- ja peruutusehdot Palvelujen tai tuotteiden varaus voi tapahtua suullisesti, kirjallisesti tai sähköisen varausjärjestelmän kautta. Majoitusvuorokausi Majoitusvuorokausi mökeissä alkaa klo 15 ja

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki

Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki OPISKELIJAN OPAS Kauhajoki Lukuvuosi 2013-2014 SISÄLLYSLUETTELO: 1. HENKILÖKUNTA 3 2. RYHMÄT JA RYHMÄNOHJAAJAT 5 3. LUKUVUODEN TYÖPÄIVÄT 6 4. TYÖSSÄOPPIMISJAKSOT 7 5. UUSINTATENTIT

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 RATSASTUSKOULUJEN OPPILAIDEN MESTARUUSKILPAILUT OPETUSHEVOSILLA Lahden Ratsastajat ry järjestää yhdessä Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n kanssa 31.7. 2.8.2015

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE KAUHAJOKI AJOT 27. - 28.7.2019 KILPAILUOHJE Päivitetty 5.7.2019 KAUHAJOKI TEMPO 27.7.2019 klo 11.00 Kilpailukeskus: Pukkilan ala-aste Hyypäntie 78, Kauhajoki KAUHAJOKI MAANTIE 28.7.2019 klo 10.00 Kilpailukeskus:

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu.

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu. Lain mukaan joka kodissa täytyy olla palovaroitin. Tulipalo alkaa usein keittiöstä. Jos rasva syttyy palamaan, laita kansi päälle. Älä koskaan käytä vettä. Huolehdi palavasta kynttilästä. Älä tupakoi sängyllä

Lisätiedot

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53 SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) SUOMENLINNAN UPSEERIKERHON SAUNAN SÄÄNNÖT 1. YLEISTÄ Suomenlinnan upseerikerhon saunalla on käytössä jäsenten yhteisvuoro, tilaussauna sekä perhesauna. Arkiviikon maanantait

Lisätiedot

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa 1. Tiloja voi vuokrata ainoastaan luonnollinen henkilö (vuokralainen), joka tekee VYY Holding Oy:n (VYH)

Lisätiedot

Varausehdot: Lomarengas Ukkohalla-Paljakka

Varausehdot: Lomarengas Ukkohalla-Paljakka Varausehdot: Lomarengas Ukkohalla-Paljakka Lomarengas Ukkohalla-Paljakka noudattaa lomakohteen vuokrauksessa näitä sopimusehtoja. Nämä ehdot sitovat kumpaakin osapuolta sen jälkeen, kun asiakas on maksanut

Lisätiedot

Sunnuntai 4.3.2012 klo 08.30-09:15 Lääkärintarkastus ja punnitus Ruskeasuo 11.30 Tuomarikokous 12.00 Finaalit

Sunnuntai 4.3.2012 klo 08.30-09:15 Lääkärintarkastus ja punnitus Ruskeasuo 11.30 Tuomarikokous 12.00 Finaalit Aika 3- Paikka Ruskeasuon Palloiluhalli, Ratsastie 10, Helsinki Aikataulu Lauantai klo 08:45-10.15 Ilmoittautuminen kilpailupaikalla Ruskeasuo 09:00-10.15 Lääkärintarkastus ja punnitus 09:00-10.15 Tuomareiden

Lisätiedot

KUNTO-PIRKAT MAJOITUSKIINTIÖT

KUNTO-PIRKAT MAJOITUSKIINTIÖT KUNTO-PIRKAT MAJOITUSKIINTIÖT Hotelli Cumulus Hämeenpuisto Hämeenpuisto 47 33200 Tampere hameenpuisto.cumulus@restel.fi Tel: +358 3 386 2000 Fax: +358 3 386 2299 Ajankohta 20.2. - 21.2.2016 Majoitus Varaukset

Lisätiedot

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE KAUHAJOKI AJOT 15. - 16.7.2017 KILPAILUOHJE Päivitetty 12.7.2017 KAUHAJOKI TEMPO 15.7.2017 klo 11.00 Kilpailukeskus: Pukkilan ala-aste Hyypäntie 78, Kauhajoki HYYPÄNLAAKSO MAANTIE 16.7.2017 klo 10.00 Kilpailukeskus:

Lisätiedot

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 Hinnat sisältävät alv:n Pienlaskutuslisä 3,00 kun laskuja on enemmän kuin 1 kpl. M = majoitusalv 10% R = ruokapalvelualv 14% T = tila/kokous/palvelualv 24% Täyshoitohinta

Lisätiedot

Torju arjen vaaratilanteet

Torju arjen vaaratilanteet Koti- ja vapaa-ajan tapaturma sattuu vuosittain noin 700 000 suomalaiselle. Kuolemaan näistä johtaa vuosittain noin 2 700. Torju arjen vaaratilanteet Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita.

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2018 Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja 1. Tapahtuman kuvaus Orimattilan JYmy järjestää yleisurheilun tähtikisat Orimattilan

Lisätiedot

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään Ohjeet ja säännöt 11.8.2014 Oikeudet muutoksiin pidätetään Sisällysluettelo Vapaa-ajantoimiston ohjeet... 1 Hakuajat säännöllisiin salivuoroihin ovat seuraavat:...2 Käyttöä koskevat ohjeet ja säännöt...

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry Turvallisuussuunnitelma Lauttasaaren Kisa-Siskot ry LAUTTASAAREN KISA-SISKOT RY TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2 (6) Sisällysluettelo 1 Turvallisuussuunnitelman tarkoitus... 3 2 Yhdistyksen toiminnan kuvaus...

Lisätiedot

Kilpailun tiedot. Lähdöt. Kilpailukutsu-tiedostot. Kilpailukutsu. Ohjelma Luokka 1. Koe B. Luokka 2

Kilpailun tiedot. Lähdöt. Kilpailukutsu-tiedostot. Kilpailukutsu. Ohjelma Luokka 1. Koe B. Luokka 2 1 / 6 24.3.2015 8:29 Kilpailun tiedot Kilpailukutsu-tiedostot Erityismääräykset Lähdöt 0 Maksaneita ilmoittautuneita 0 Maksaneita ratsukoita Kilpailukutsu Tervetuloa Ypäjän Hevosopiston järjestämiin 2-,3-

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuksen järjestäjä on päättänyt näistä järjestyssäännöistä 26.1.2016 ja ne ovat voimassa 1.2.2016 alkaen toistaiseksi. Järjestyssääntöjen valmisteluvaiheessa on kuultu sekä

Lisätiedot

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:n Kajaanin ja Oulun toimiston alueen jäsenille ja heidän perheilleen. Virkistys- ja ulkoilutapahtuma on kaksipäiväinen. Ohjelman pääpaino

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Yläkämppä 2/6 Yleistä Tervetuloa käyttämään Kiljavan yläkämppää. Tämä ohje on laadittu pitkien käyttökokemusten pohjalta.

Lisätiedot

Arina Areena Kemi YLEISÖTAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA. Tapahtuman nimi

Arina Areena Kemi YLEISÖTAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA. Tapahtuman nimi Arina Areena Kemi YLEISÖTAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA Tapahtuman nimi 2 SISÄLLYSLUETTELO... 1... 1... 2 1. TOIMINNAN KUVAUS... 3 1.1 Tietoja laitoksesta... 3 1.2 Palolaitoksen toimintavalmiusaika...

Lisätiedot

Tervetuloa Naperoleirille Kankaanpäähän ja Pomarkkuun!

Tervetuloa Naperoleirille Kankaanpäähän ja Pomarkkuun! Tervetuloa Naperoleirille Kankaanpäähän ja Pomarkkuun! Naperoleiri 2019 valmistelut ovat käynnissä täydellä tohinalla. Tästä kirjeestä löydät tietoa muun muassa ilmoittautumisesta, kannustusväen majoitusmahdollisuuksista

Lisätiedot

MAJOITUSLIIKKEIDEN YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT

MAJOITUSLIIKKEIDEN YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT 27.1.2011 MAJOITUSLIIKKEIDEN YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT Nämä 1.3.2011 voimaan tulevat sopimusehdot ovat Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n laatimat ja kuluttaja-asiamiehen tarkistamat. 1. Soveltamisala

Lisätiedot

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille MAJA- KANSIO Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille SIJAINTI Linkki Google Maps palveluun: https://goo.gl/maps/gvyk9nvxuqm2 Linkki Kansalaisen karttapaikkapalveluun: http://bit.ly/2cjallm

Lisätiedot

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE!

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! 18.10.2016 Kuntosali sijaitsee Monitoimitalolla, os. Kristiinantie 17 A, 64900 Isojoki Kuntosalille päästäksesi tarvitset oman poletin Kuntosalin käyttövuorot ovat luettavissa

Lisätiedot

Urheilutalo-Uimahalli VesPeli

Urheilutalo-Uimahalli VesPeli 1 (12) Urheilutalo-Uimahalli VesPeli Kuntosalin turvallisuusasiakirja 2018 2 (12) Sisällysluettelo 1. Palvelun tarjoaja 2. Turvallisuusasiakirjasta, sen säilyttämisestä ja päivittämisestä 3. Turvallisuusasioista

Lisätiedot

Viitalantie 221, 60640 Isokoski

Viitalantie 221, 60640 Isokoski Venestalon pelastussuunnitelma, joka sisältää sammutus- ym. turvallisuusohjeita Viitalantie 221, 60640 Isokoski TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Venestalo on Veneskoski-Viitala-seura ry:n omistama kylätalo, joka

Lisätiedot

MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA

MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA Masalan ylipainehallin yhteystiedot Jalkapallohalli, kupla Rusthollintie 2, 02430 Masala Ylläpito ja huolto: Tilahallinnon päivystäjä 040-5140091 Kenttämestari

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

OPISKELIJAN TURVALLISUUSOPAS Pekka Halosen akatemia

OPISKELIJAN TURVALLISUUSOPAS Pekka Halosen akatemia OPISKELIJAN TURVALLISUUSOPAS Pekka Halosen akatemia Sisällys Hätänumerot 4 Oppilaitoksen omat tärkeät puhelinnumerot 5 Palohälytys 6 Tulipalo 8 Sähköpalot 9 Ensiapu ja elvyttäminen 10 Ensiapukaappien sijainti

Lisätiedot

Ampumahiihtokilpailut. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015. Pelastussuunnitelma

Ampumahiihtokilpailut. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015. Pelastussuunnitelma Ampumahiihtokilpailut Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015 Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata ampumahiihtokilpailujen toteuttamisesta

Lisätiedot

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Tommi Lapinjoki 2011 Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Asukkaat vastaavat itse solujen ja huoneiden siisteydestä Solujen seinällä siivousvuorolista. Kerran viikossa Tupatarkastus Yhteiset säännöt koko

Lisätiedot

Pelastusviranomainen edellyttää tilapäismajoittumisen yhteydessä otettavaksi huomioon seuraavat asiat

Pelastusviranomainen edellyttää tilapäismajoittumisen yhteydessä otettavaksi huomioon seuraavat asiat 1 (6) TILAPÄISMAJOITTUMISEN OHJE Yleistä Tilapäisen majoittumisen ohje on suunnattu henkilöille jotka eivät ole toimintakykyrajoitteisia tai kuuluvat erityisryhmiin. Tätä ohjetta on noudatettava majoitettaessa

Lisätiedot

OPISKELIJALLE 3 YPÄJÄN HEVOSOPISTO 3 OPISKELU 4 TUTKINNON OSAT 4 PERUSTUTKINNON RAKENNE 5 OPINTOJEN HYVÄKSILUKU ELI OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN 6

OPISKELIJALLE 3 YPÄJÄN HEVOSOPISTO 3 OPISKELU 4 TUTKINNON OSAT 4 PERUSTUTKINNON RAKENNE 5 OPINTOJEN HYVÄKSILUKU ELI OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN 6 OPISKELIJALLE 3 YPÄJÄN HEVOSOPISTO 3 OPISKELU 4 TUTKINNON OSAT 4 PERUSTUTKINNON RAKENNE 5 OPINTOJEN HYVÄKSILUKU ELI OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN 6 OPPIKIRJAT JA VARUSTEET 6 TALLI OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ 6 ARVIOINTI

Lisätiedot

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta Asuntolatoiminta SISÄLLYSLUETTELO 1. Lähtökohdat... 3 2. Asuntolatoiminnan toimintasuunnitelma / vuosikello... 3 3. Asukasvalinnat... 3 4. Asuntolatoiminnan kehittäminen... 4 5. PKKY:n asuntoloiden toimintaohjeet...

Lisätiedot

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous 19. 20.3.2016 A-Kiltojen Liitto ry:n kevätpäiviä vietetään 19. 20.3.2016 Hotelli Petäyksessä Hämeenlinnassa.

Lisätiedot

A - Kiltojen Liitto ry:n valtakunnalliset Kevätpäivät ja -kokous

A - Kiltojen Liitto ry:n valtakunnalliset Kevätpäivät ja -kokous A - Kiltojen Liitto ry:n valtakunnalliset Kevätpäivät ja -kokous 1. 2.4.2017 Silokallion kurssikeskus, Silokalliontie 160, Kullaa A-Kiltojen Liitto ry:n kevätpäiviä vietetään 1. 2.4.2017 Silokallion kurssikeskuksessa

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Tapahtuma: Osallistujat: Taekwon-do Akatemian leiri noin 200 osallistujaa Ajankohta: 2.11.2007 4.11.2007 Tapahtumapaikka: Järjestäjä: Rajakylän koulu Taekwon-do Akatemia ry -----------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Y:\Lukuvuosi 2015-2016\Opiskelijan opas\opiskelijanopas 2015.docx www.hevosopisto.fi/ Opiskelu/ Opiskelijan opas

Y:\Lukuvuosi 2015-2016\Opiskelijan opas\opiskelijanopas 2015.docx www.hevosopisto.fi/ Opiskelu/ Opiskelijan opas Y:\Lukuvuosi 2015-2016\Opiskelijan opas\opiskelijanopas 2015.docx www.hevosopisto.fi/ Opiskelu/ Opiskelijan opas OPISKELIJALLE... 3 OPISKELU... 3 TUTKINNON OSAT... 3 PERUSTUTKINNON RAKENNE... 4 OPINTOJEN

Lisätiedot

Sauvosalissa järjestettävän yleisötapahtuman turvallisuus- ja pelastussuunnitelma

Sauvosalissa järjestettävän yleisötapahtuman turvallisuus- ja pelastussuunnitelma Sivu 1 / 20 SAUVOSALIN PELASTUSSUUNNITELMA Sauvosalissa järjestettävän yleisötapahtuman turvallisuus- ja pelastussuunnitelma Tapahtuman nimi Kemin kaupunki, liikunta-nuorisotoimisto Valtakatau 22, 94100

Lisätiedot

VALVOJAN TEHTÄVIÄ LISÄKSI YÖLLÄ VALVOJA

VALVOJAN TEHTÄVIÄ LISÄKSI YÖLLÄ VALVOJA MAJOITUSVALVONTA VALVOJAN TEHTÄVIÄ - Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito - Neuvonta ja opastus; Kysymykset voivat käsitellä lähes mitä tahansa, mutta niihin ei saa vastata mitä tahansa. Perehdy

Lisätiedot

OHJE TILAPÄISMAJOITTUMISESTA KOULUISSA TMS. RAKENNUKSISSA

OHJE TILAPÄISMAJOITTUMISESTA KOULUISSA TMS. RAKENNUKSISSA OHJE 1(5) OHJE TILAPÄISMAJOITTUMISESTA KOULUISSA TMS. RAKENNUKSISSA Määritelmä: - Tilapäismajoittumiseksi katsotaan tila, jota ei ole tarkoitettu majoitustilaksi (esim. koulujen luokkahuoneet) ja jota

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 21. 22.9.2013 Leiri alkaa lauantaina 21.9. klo 9:15 ja loppuu sunnuntaina 22.9. klo 15:00 mennessä. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138,

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE!

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! päiv. 26.9.2018 Kuntosali sijaitsee Monitoimitalolla, os. Kristiinantie 17 A, 64900 Isojoki Kuntosalille päästäksesi tarvitset oman poletin Kuntosalin käyttövuorot ovat luettavissa

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin Turvallisuutta kotiin Turvapuhelin Turvapuhelin toimii näin Turvapuhelin on kaiutinpuhelin, joka koostuu kahdesta osasta: pääyksiköstä ja hälytysrannekkeesta, jonka voi kiinnittää ranteeseen tai ripustaa

Lisätiedot

Expedia Collect -varausten hallinta

Expedia Collect -varausten hallinta Yhteistyön tekeminen Expedian kanssa Expedia Collect -varausten hallinta Expedia Virtual Card Sisältö Expedia Collect -varausprosessi 3 Expedia Virtual Card 4 Muutokset varauksiin 6 Tuki 7 2 Expedia Collect

Lisätiedot

LAPIN PELASTUSLAITOS EMERGENCY SERVICE OF LAPLAND. YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16

LAPIN PELASTUSLAITOS EMERGENCY SERVICE OF LAPLAND. YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16 YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Kansallinen hiihtosuunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden

Lisätiedot

Nowenen ja online-myyntijärjestelmän kautta välitetyt palvelut: Yleiset varaus- ja peruutusehdot

Nowenen ja online-myyntijärjestelmän kautta välitetyt palvelut: Yleiset varaus- ja peruutusehdot Nowenen ja online-myyntijärjestelmän kautta välitetyt palvelut: Yleiset varaus- ja peruutusehdot Nowene noudattaa omien ja välittämiensä majoitus-, kuljetus- ja aktiviteettijärjestelyiden ja lisäpalveluiden

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN!

TERVETULOA OPISKELEMAAN! TERVETULOA OPISKELEMAAN! VÄSTRA NYLANDS FOLKHÖGSKOLA 2017 2018 REHTORI Rehtori Henrik Grönroos 040 558 2081 henrik.gronroos@vnf.fi INFO Asuntola/opintotuki/muut opiskelua koskevat asiat Kanslisti Mia Lindström

Lisätiedot

XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1 Yleistä Tämä pelastussuunnitelma perustuu Pelastuslain ja pelastusasetuksen vaatimuksiin laatia tällaisesta tapahtumasta Pelastussuunnitelma.

Lisätiedot