SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2008 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2008 1"

Transkriptio

1 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Aika klo 18: Paikka Salon Lukio, Kaherinkatu 2, Salo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 4 2 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 5 3 Kaupunginvaltuuston pöytäkirjanpitäjän ja sihteerin nimeäminen 6 4 Kaupunginvaltuuston kokoukset ja pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 7 5 Valtuuston vaalilautakunnan ten vaalil 8 6 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien 9 vaali 7 Valtuuston työjärjestyksen hyväksyminen 10 8 Kaupunginhallituksen ten vaali 11 9 Tuloveroprosentti vuodelle Kiinteistöveroprosentti vuodelle Koiravero vuodelle Henkilöstövalintoja koskeva siirtymävaiheen päätösvalta Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen Tarkastuslautakunnan toimikausi Kaupunginjohtajan virkavaali Reijo Tuomisen ym. valtuutettujen aloite paikallisteiden 29 kunnostamisesta 17 Reijo Tuomisen ym. valtuutettujen aloite uuden Salon kaavoitustilanteesta 30 ja ns. Salon portin toteuttamisen selvittämisestä 18 Reijo Tuomisen ym. valtuutettujen aloite LED-valojen käyttöönotosta 31 kaupungin valaistuksess 19 Juha Punnan ym. valtuutettujen aloite joukkoliikenteen kehittämisestä 32

2 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Osallistujat Läsnä Aalto Ari Alestalo Jukka Allén Antti Anttila Jarkko Blom Markku Eeva Hannu Elovaara Jorma Eskola Jouni Friberg Osmo Gustafsson Pekka Haapanen Maarit Halkilahti Jaakko Honkanen Raimo Huittinen Ulla Hyttinen Marjatta 1. varapuheenjohtaja Iho Irma Ilola Siv Iltanen Maija Isotalo Päivi Johansson Tatu Junnila Hannu Kanerva Tauno 2. varapuheenjohtaja Karimo Katri Karnisto Saija Keto-oja Piia Kirves Taina Korsimo Jaakko Koskinen Eeva Kylänpää Juhani Laaksonen Tauno Laine Markku Lehti Timo Leppänen Antero Lindholm Harri Loimisto-Mäenpää Jaana Lundén Mikko Mwegerano Andi Mäkinen Sari Nieminen Riitta Niinistö Kari Nikkanen Saku Nummentalo Juhani Nurminen Soile Nykänen Pia Ojanen Esa Passi Anne Peltonen Aimo Punta Juha Pölönen Päivi Rannikko Esko E Ranta Hannu Roos Jukka puheenjohtaja Ruokonen Marja Ruska Antti

3 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ryyppö Terttu Saari Ismo Saarinen Tapio Satopää Kalevi Seitz Elina Seppälä Eija Shelby Jaana Suominen Anneli Suonio-Peltosalo Elina Taimela Katja Tammi Timo Tamminen Laura Tuominen Marita Tuominen Reijo Uusitalo Ilkka Vesa Simo Viitanen Annika Villman Raimo Virtanen Pirjo Vuorio Pertti Yli-Jama Anna-Leena Rasila Matti Nieminen Irma kaupunginjohtaja pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Terttu Ryyppö Jukka Roos Puheenjohtaja Puheenjohtaja :t 1-6 :t 7-19 Irma Nieminen Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat 1-19 Pöytäkirjan tarkastus Salossa 13. marraskuuta 2008 Ari Aalto Jukka Alestalo Pöytäkirja nähtävillä Tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä perjantaina 14. marraskuuta 2008 Irma Nieminen

4 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen Kaupunginvaltuusto 1 Kokouksen avaa iältään vanhin läsnäoleva valtuutettu ja johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kuntalain 58 :n mukaan kunnanvaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä. Kaupunginvaltuusto toteaa kokouksen päätösvaltaiseksi. Kaupunginvaltuusto totesi kokouksen päätösvaltaiseksi ja laillisesti koolle kutsutuksi.

5 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Kaupunginvaltuusto 2 Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto valitsee pöytäkirjan tarkastajiksi valtuutetut Ari Aallon ja Jukka Alestalon sekä että pöytäkirjan tarkastus tapahtuu hallinto-osastolla torstaina 13. marraskuuta 2008 kello Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

6 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuuston pöytäkirjanpitäjän ja sihteerin nimeäminen 5/ /2008 Kaupunginvaltuusto 3 Kaupunginvaltuuston pöytäkirjan pitämisestä ja sihteeritehtävistä päätetään valtuuston työjärjestyksessä. Valtuuston työjärjestys on erikseen valtuuston päätettävänä. Koska työjärjestys ei heti kokouksen alkaessa ole voimassa, on valtuuston tarpeen päättää pöytäkirjan ja sihteerin tehtävien hoitamisesta ensimmäisessä valtuuston kokouksessa. Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että valtuuston ensimmäisen kokouksen pöytäkirjanpitäjänä toimii Salon kaupungin hallintojohtaja. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

7 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuuston kokoukset ja pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 6/ /2008 Kaupunginvaltuusto 4 Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle että kaupunginvaltuusto päättää, että kaupunginvaltuusto kokoontuu puheenjohtajan kutsusta pääsääntöisesti kerran kuukaudessa, maanantaisin klo Kaupunginvaltuuston kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä tarkastamista seuraavana arkipäivänä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

8 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Valtuuston vaalilautakunnan ten vaalil 7/ /2008 Kaupunginvaltuusto 5 Suhteellisten vaalien toimittamista varten valtuusto valitsee keskuudestaan toimikaudekseen vaalilautakunnan. Valtuusto määrää vaalilautakuntaan valituista yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto valitsee viisi tä ja kullekin henkilökohtaisen varaen valtuuston vaalilautakuntaan päättyväksi toimikaudeksi ja määrää istä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Keskustelun kuluessa Antero Leppänen ehdotti, että vaalilautakuntaan valitaan eksi Maija Iltanen ja hänen varaekseen Saija Karnisto ja eksi Timo Tammi ja että hänet nimetään varapuheenjohtajaksi ja hänen varaekseen Tapio Saarinen. Juha Punta ehdotti, että vaalilautakuntaan valitaan eksi Esko E Rannikko ja että hänet nimetään puheenjohtajaksi ja hänen varaekseen Raimo Honkanen ja eksi Katri Karimo ja hänen varaekseen Taina Kirves. Timo Lehti ehdotti, että vaalilautakuntaan valitaan eksi Antti Ruska ja hänen varaekseen Esa Ojanen. Kaupunginvaltuusto päätti valita vaalilautakuntaan iksi Maija Iltasen, Timo Tammen, Esko E Rannikon, Katri Karimon ja Antti Ruskan ja heidän varaikseen vastaavassa järjestyksessä Saija Karniston, Tapio Saarisen, Raimo Honkasen, Taina Kirveksen ja Esa Ojasen sekä nimesi puheenjohtajaksi Esko E Rannikon ja varapuheenjohtajaksi Timo Tammen.

9 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali 8/ /2008 Kaupunginvaltuusto 6 Kuntalain 12 :n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää valtuuston varapuheenjohtajien lukumäärän ja toimittaa puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajien vaalin päättyväksi toimikaudeksi. Keskustelun kuluessa Antero Leppänen ehdotti, että valtuuston varapuheenjohtajia valitaan kaksi ja että puheenjohtajaksi valitaan Jukka Roos. Juha Punta ehdotti, että 1. varapuheenjohtajaksi valitaan Marjatta Hyttinen. Timo Lehti ehdotti, että 2. varapuheenjohtajaksi valitaan Tauno Kanerva. Jaakko Korsimo kannatti Antero Leppäsen ehdotusta kahden varapuheenjohtajan valitsemisesta. Kaupunginvaltuusto päätti, että valtuustoon valitaan kaksi varapuheenjohtajaa ja valitsi valtuuston puheenjohtajaksi Jukka Roosin, 1. varapuheenjohtajaksi Marjatta Hyttisen ja 2. varapuheenjohtajaksi Tauno Kanervan.

10 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Valtuuston työjärjestyksen hyväksyminen 9/ /2008 Kaupunginvaltuusto 7 Valmistelija hallintojohtaja Irma Nieminen Kuntalain 15 :n mukaan valtuuston hyväksymässä työjärjestyksessä tai muussa johtosäännössä annetaan määräyksiä valtuuston toiminnasta, varavaltuutetun kutsumisesta valtuutetun tilalle, valtuutetun aloitteen käsittelystä ja valtuutettujen valtuustotyöskentelyä varten muodostettavista valtuustoryhmistä. Ehdotus valtuuston työjärjestykseksi on laadittu virkamiesvalmisteluna nykyisen Salon kaupungin mallin pohjalta. Säännössä on tarpeelliset valtuuston työskentelyn edellyttämät määräykset. Valtuuston työjärjestyksen muuttamista koskeva työ on tarkoituksenmukaista käynnistää vasta uuden valtuuston toimeksiannosta ja toteuttaa valtuustoryhmien yhteistyönä, jos muutokset nähdään tarpeelliseksi. Liitteenä on ehdotus valtuuston työjärjestykseksi Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy liitteen mukaisen valtuuston työjärjestyksen sovellettavaksi toimintansa aloittavan Salon kaupunginvaltuuston toiminnassa valtuuston puheenjohtajien lukumäärän osalta täydennettynä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen. Kaupunginvaltuusto keskeytti kokouksen klo väliseksi ajaksi. Kokoustauon jälkeen puheenjohtaja totesi, että läsnä ovat samat valtuutetut kuin 1. nimenhuudossa.

11 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen ten vaali 1/ /2008 Kaupunginvaltuusto 8 Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen. Jokaisella ellä on henkilökohtainen vara. Kunnanvaltuusto valitsee et ja varaet toimikauttaan vastaavaksi ajaksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Valtuusto valitsee kunnanhallituksen ten keskuudesta kunnanhallituksen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia noudattaen samaa menettelyä kuin valtuuston puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa valittaessa. Hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen mukaan kaupunginhallituksessa on ensimmäisen vaalikauden ajan 13 tä. Vaalikelpoisuudesta kunnanhallituksen eksi säädetään kuntalain 35 :ssä seuraavaa: "Vaalikelpoisuus kunnanhallitukseen. Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1) kunnan keskushallinnossa kunnanhallituksen alaisena toimiva kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka lautakunnan esittelijänä tai muuten vastaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelusta; eikä 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen enä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Henkilöstön edunvalvonnasta asianomaisessa kunnassa huolehtivan yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen puheenjohtaja ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Vaalikelpoinen ei myöskään ole henkilö, joka yhteisön neuvottelijana tai muussa vastaavassa ominaisuudessa vastaa edunvalvonnasta. Enemmistön kunnanhallituksen istä on oltava muita kuin kunnan tai kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa olevia henkilöitä" Tasa-arvolain 4 :n 2 momentin mukaan kunnallisissa toimielimissä lukuunottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

12 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto toimittaa kaupunginhallituksen ten ja henkilökohtaisten varaten vaalin, päättää kaupunginhallituksen varapuheenjohtajien lukumäärän päättyväksi toimikaudeksi ja että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallituksen istä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat. Keskustelun kuluessa Timo Lehti Antero Leppäsen kannattamana ehdotti, että kaupunginhallituksen valitaan kaksi varapuheenjohtajaa. Jarkko Anttila ehdotti, että kaupunginhallituksen iksi valitaan Eeva Koskinen ja hänen varaekseen Anu Suosalo ja eksi Soile Nurminen ja hänen varaekseen Marja Ruokonen. Antero Leppänen ehdotti, että kaupunginhallituksen eksi valitaan Jorma Elovaara ja että hänet nimetään 1. varapuheenjohtajaksi ja hänen varaekseen Simo Vesa, eksi Piia Keto-oja ja hänen varaekseen Saija Karnisto, eksi Hannu Ranta ja hänen varaekseen Aimo Peltonen sekä eksi Riitta Nieminen ja hänen varaekseen Eija Seppälä. Juha Punta ehdotti, että kaupunginhallituksen eksi valitaan Juhani Nummentalo, joka nimetään puheenjohtajaksi ja hänen varaekseen Tatu Johansson, eksi Juha Punta ja hänen varaekseen Osmo Friberg, eksi, Elina Suonio-Peltosalo ja hänen varaekseen Katri Karimo sekä Anne Passi ja hänen varaekseen Annika Viitanen. Timo Lehti ehdotti, että kaupunginhallituksen eksi valitaan Päivi Pölönen ja että hänet nimetään 2. varapuheenjohtajaksi ja hänen varaekseen Jaana Loimisto-Mäenpää, eksi Juhani Kylänpää ja hänen varaekseen Esa Ojanen sekä eksi Timo lehti ja hänen varaekseen Reijo Tuominen. Kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunginhallitukseen valitaan kaksi varapuheenjohtajaa ja että kaupunginhallitukseen valitaan iksi Jorma Elovaara ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Simo Vesa, eksi Piia Keto-oja ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Saija Karnisto, eksi Hannu Ranta ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Aimo Peltonen, eksi Riitta Nieminen ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Eija Seppälä, eksi Juhani Nummentalo ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Tatu Johansson, eksi Juha Punta ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Osmo Friberg, eksi Elina Suonio-Peltosalo ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Katri Karimo, eksi Anne Passi ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Annika Viitanen, eksi Päivi Pölönen ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Jaaana Loimisto- Mäenpää, eksi Juhani Kylänpää ja hänene henkilökohtaiseksi varaekseen Esa Ojanen, eksi Timo Lehti ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Reijo Tuominen, eksi Eeva Koskinen ja hänen

13 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ henkilökohtaiseksi varaekseen Anu Suosalo ja eksi Soile Nurminen ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Marja Ruokonen. Kaupunginvaltuusto valitsi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Juhani Nummentalon, 1. varapuheenjohtajaksi Jorma Elovaaran ja 2. varapuheenjohtajaksi Päivi Pölösen.

14 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Tuloveroprosentti vuodelle / /2008 Kaupunginvaltuusto 9 Valmistelija: talousjohtaja Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: "Viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosentista sekä muiden verojen perusteista." Verotusmenettelystä annetun lain 91a :n mukaan tuloveroprosentin suuruus tulee ilmoittaa verohallitukselle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17 päivään mennessä. Järjestelytoimikunnan hyväksymän raamin pohjalta laadittu esitys vuoden 2009 talousarvioksi on laskettu 18,0 tuloveroprosentin mukaisesti. Järjestelytoimikunnan antamissa vuoden 2009 talousarvion laadintaohjeissa kirjoitetaan: Verotus Strategiapäätöksessä veroprosentiksi määriteltiin 18 %. Mahdolliset verotuksessa tapahtuvat muutokset kompensoidaan hallitusohjelman mukaisesti täysimääräisenä korottamalla valtionosuuksia. Yhteisöveron tuoton arvioidaan pysyvän vuoden 2008 tasolla. Kunnallisveron tuoton arvioidaan kasvavan n. 5,0 %. Työllisyys säilynee nykyisellä hyvällä tasolla. Kunnallisvero-% Halikko 18,50 Kiikala 18,50 Kisko 19,00 Kuusjoki 18,50 Muurla 17,75 Perniö 19,75 Pertteli 19,25 Salo 17,50 Suomusjärvi 18,75 Särkisalo 17,75 Raami 18,00 Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle,

15 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ että kaupunginvaltuusto määrää vuoden 2009 kunnan tuloveroprosentiksi Salon kaupungissa 18,00 %. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

16 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kiinteistöveroprosentti vuodelle / /2008 Kaupunginvaltuusto 10 Valmistelija: talousjohtaja Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: "Viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista." Kiinteistöverolain (654/92) mukaan kiinteistöveron kohteena on kiinteistö, jolla laissa tarkoitetaan tonttia, tilaa ja muuta Suomessa olevaa itsenäistä maanomistuksen yksikköä, joka on merkitty tai olisi merkittävä kiinteistönä maarekisteriin, tonttikirjaan tai kiinteistörekisteriin. Lain säännöksiä kiinteistöstä sovelletaan muulle kuin maanomistajalle kuuluvaan rakennukseen ja rakennelmaan sekä kiinteistöön kuuluvaan erottamattomaan määräalaan. Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle. Verosta kokonaan tai osittain vapaita kiinteistöjä ovat: - metsä ja maatalousmaa (maatilan tuotantorakennukset rakennuspaikkoineen kuuluvat veron piiriin) - autiokirkot, linnat, linnoitukset sekä luostarit - Suomen aluevalvontaan käytettävät rakennukset ja rakennelmat ja muut kiinteistöt siltä osin kuin niitä käytetään puolustusvoimien tarpeisiin linnakkeena, sotilas-, lento-, tai laivastotukikohtana, tutkimus-, tai koelaitoksena, varastona tai varikkona; - yleiset vedet Verosta vapaita ovat myös kiinteistöt siltä osin kuin niitä käytetään torina, katuna, rakennuskaavatienä, yleisenä tienä tai yleisen raideliikenteen väylänä sekä kiinteistöt siltä osin kuin niitä käytetään hautausmaana. Kunta ei ole verovelvollinen omalla alueellaan omistamistaan kiinteistöistä. Verovelvollinen on omistaja ja omistajan veroinen haltija, joka omistaa tai hallitsee kiinteistöä kalenterivuoden alussa. Kuolinpesän kiinteistöstä menevän veron on velvollinen suorittamaan kuolinpesä. Rakennuksesta tai rakennelmasta menevän veron on velvollinen suorittamaan rakennuksen tai rakennelman omistaja riippumatta hänen oikeudestaan maapohjaan, jolla rakennus tai rakennelma on. Erottamattomasta määräalasta menevän veron on velvollinen suorittamaan määräalan omistaja. Jos kiinteistö on hankittu perustettavan yhtiön tai muun rekisteröimättömän yhteisön lukuun, verovelvollinen on se, joka on kiinteistön hankkinut, kunnes omistusoikeus siirtyy asianomaiselle yhteisölle.

17 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kiinteistövero on kiinteistöveroprosentin mukainen osuus kiinteistön verotusarvosta. Kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden vuosittain samalla, kun se vahvistaa varainhoitovuoden veroäyrin hinnan. Veroprosentit määrätään sadasosaprosentin tarkkuudella. Tämänhetkisen lainsäädännön mukaiset kiinteistöveroprosenttien rajat ovat seuraavat: - yleinen kiinteistöveroprosentti 0,50-1,00, - vakituisten asuinrakennusten veroprosentti on 0,22-0,50, - muiden asuinrakennusten veroprosentti voidaan määrätä enintään 0,60 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti, - yhdistys- ja seurantalon veroprosentin alaraja on 0,00 - voimalaitoksen sekä ydinpolttoaineen loppusijoituslaitokseen kuuluvien rakennusten ja rakennelmien veroprosentin yläraja on 2,50. Vesi- ja tuulivoimalaitokseen, jonka nimellisteho on enintään 10 megavolttiampeeria, sovelletaan kuitenkin yleistä kiinteistöveroprosenttia. - rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti on 1,00-3,00 Vero lasketaan em. prosentteja käyttäen kiinteistölle tulo- ja varallisuusverotuksessa noudatettavien perusteiden mukaan laskettavasta arvosta eli verotusarvosta, joka pääosalla kiinteistöistä jo on. Kiinteistölle, jolle ei määrätä arvoa varallisuusverotuksessa, määrätään kiinteistöverolaissa tarkoitettu arvo samojen perusteiden mukaan. Maapohjan vero määräytyy aina yleisen kiinteistöveroprosentin mukaan riippumatta käyttötarkoituksesta. Poikkeukset koskevat siten vain rakennuksia ja rakennelmia. Kiinteistöverolain 13 a :n mukaan kunnanvaltuusto voi määrätä tuloverolain 22 :ssä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosentin edellä säädettyä alhaisemmaksi, jos kiinteistöllä sijaitseva rakennus on pääasiallisesti yleisessä tai yleishyödyllisessä käytössä. Tässä pykälässä tarkoitetun kiinteistön kiinteistöveroprosentiksi voidaan määrätä myös 0,00. Jos kunnanvaltuusto määrää ko. rakennuksille oman veroprosentin, verohallinnon tehtävänä on tutkia, mitkä rakennukset kunnassa ovat pykälän ehdot täyttäviä. Kunta ei voi itse nimetä rakennuksia, joihin pykälän mukaista veroprosenttia sovelletaan. Verotuksen suorittavat verohallinnon veropiirit verohallituksen määräämän aluejaon mukaan. Verotoimisto suorittaa verotuksen ja määrää sekä maksuunpanee kunkin verovelvollisen maksettavan kiinteistöveron. Vero pannaan maksuun sen kalenterivuoden loppuun mennessä, jonka alkaessa omistetusta kiinteistöistä vero suoritetaan. Kiinteistöistä ei määrätä veroa, jos vero olisi pienempi kuin sata markkaa. Ennakkokantoa ei peritä. Maksuunpanotiedot ovat julkisia. Kiinteistöveron määrääminen, kanto ja tilittäminen on verohallinnon tehtävä. Verohallinnon tehtävä on huolehtia siitä, että kaikki verovelvolliset kiinteistöt tulevat verotetuiksi samoin kuin siitä, että kustakin kiinteistöstä peritään veroa oikean kiinteistöveroprosentin mukaan. Kiinteistöjen arvostaminen, ts. verotusarvon määrääminen kiinteistöille, kuuluu verotoimistoille.

18 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kunta on kiinteistöverotuksessa veronsaaja. Kunnille tilitetään kiinteistöveron maksuunpanosuhteiden mukainen osuus koko maassa kertyneestä kiinteistöverosta. Vero tilitetään kuukausittain siten, että saman kuukauden aikana tilitetään viimeistään kuukauden kuudentena päivänä kertynyt kiinteistövero. Tätä myöhemmin kertyvä vero siirtyy seuraavaan tilitykseen. Kiinteistöverolain 11 :n mukaan kunnanvaltuusto päättää kunnassa sovellettavat kiinteistöveroprosentit laissa säädettyjen vaihteluvälien rajoissa vuosittain etukäteen samalla, kun se vahvistaa varainhoitovuoden veroprosentin. Vuonna 2008 sovellettavat kiinteistöveroprosentit on näin ollen vahvistettava syksyllä Jokaisen kunnan on vahvistettava aina yleinen veroprosentti ja vakituisten asuinrakennusten veroprosentti. Prosentit vahvistetaan prosentin sadasosan tarkkuudella. Kunta voi halutessaan vahvistaa erikseen veroprosentin myös muille asuinrakennuksille kuin vakituisille asunnoille. Tämä lähinnä vapaa-ajan rakennuksia koskeva veroprosentti voidaan kuitenkin määrätä enintään 0,60 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti. Veroprosentin tulee lisäksi mahtua yleisen veroprosentin vaihteluvälin 0,50-1,00 sisälle. Kunta voi lisäksi määrätä veroprosentin voimalaitosrakennuksille: ydinvoima-laitosten rakennuksille enintään 2,20 ja muille enintään 1,40. Kunnan vuodelle 2009 määräämät kiinteistöveroprosentit ilmoitetaan verohallitukselle samalla kuin tuloveroprosentti mennessä. Järjestelytoimikunnan antamissa vuoden 2009 talousarvion laadintaohjeissa kirjoitetaan: Kiinteistöverot harmonisoidaan siten, että niiden tuotto ei laske yhdistyvien kuntien yhteen lasketusta tuotosta. Kaupunginvaltuusto päättää kiinteistöveroprosenteista vuodelle 2009 talousarvion yhteydessä. Kiinteistöverot kunnittain: vakituinen yleinen vapaa-ajan rakentamaton (0,22-0,50) (0,50-1,0) (0,50-1,0) (1,0-3,0) Halikko 0,25 0,6 0,84 3,0 Kiikala 0,22 0,5 0,82 - Kisko 0,25 0,6 0,85 - Kuusjoki 0,25 0,5 0,75 - Muurla 0,22 0,5 0,65 - Perniö 0,25 0,7 0,85 - Pertteli 0,30 0,65 0,90 - Salo 0,22 0,6 0,50 - Suomusjärvi 0,35 0,6 0,95 - Särkisalo 0,30 0,6 0,90 - Raami 0,25 0,6 0,85

19 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lisäksi Salon kaupungissa valtuusto on vahvistanut lain 13 a :ssä tarkoitetun maanmiesseuran, nuorisoseuran ja työväenyhdistyksen omistaman yhdistys- ja seurantalon kiinteistöveroprosentiksi 0,00. Kiinteistöveron tuotoksi v arvioidaan 5,8 milj. euroa. Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto määrää vuoden 2009 kiinteistöverotusta varten seuraavat kiinteistöveroprosentit: - yleinen kiinteistöveroprosentti 0,60 - vakinaisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,25 - muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,85 - tuloverolain 22 :ssä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosentti 0,00 - rakentamaton rakennuspaikka 0,00 Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

20 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Koiravero vuodelle / /2008 Kaupunginvaltuusto 11 Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä on valtuuston päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Kuntalain sanonta merkitsee sitä, että verojen perusteista on päätettävä vuosittain. Tämä koskee kunnan tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien lisäksi myös koiraveroa. Koiraverosta säädetyn lain (590/79) 1 määrää, että koirasta on sen mukaan kuin koiraverolaissa säädetään suoritettava koiraveroa sille kunnalle, jonka alueella koiraa edellisen kalenterivuoden (verovuoden) päättyessä on pysyvästi pidetty. Kunnanvaltuusto voi myös päättää, että kunnassa ei ole suoritettavaa koiraveroa. Kaupunginvaltuusto voi myös tällöin päättää, että koiranomistaja ei ole velvollinen tekemään koiraverolain 5 ja 6 :ssä tarkoitettuja ilmoituksia. KoiraveroL 5 1 mom.: Joka verovuonna on saanut koiran omistukseensa, on velvollinen viimeistään seuraavan vuoden helmikuun kuluessa ilmoittamaan koiransa sen kunnan kunnanhallitukselle, jonka alueella hän koiraa pysyvästi pitää. Jos tehtävä on johtosäännössä määrätty viranhaltijalle, ilmoitus on tehtävä tälle. KoiraveroL 6 1 mom.: Koiranomistajan on tehtävä koirasta muutosilmoitus, jos verovuoden aikana 1) koiran pysyväinen pitopaikka on muuttanut toiseen kuntaan, 2) koira on luovutettu uudelle omistajalle tai 3) koira on kuollut. Koiraverolain 3 :n mukaan koiravero on enintään 50 euroa sen mukaan kuin kunnanvaltuusto päättää.

21 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto ei määrää koiraveroa vuodelle 2009 ja että koiranomistaja ei ole velvollinen tekemään kaupungille koiraverolain 5 ja 6 :ien mukaisia ilmoituksia. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

22 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Henkilöstövalintoja koskeva siirtymävaiheen päätösvalta 10/ /2008 Kaupunginvaltuusto 12 Valmistelija hallintojohtaja Irma Nieminen Kaupunginvaltuusto päättää hallintosäännössä mm. siitä, millä toimielimellä tai viranhaltijalla on päätösvalta henkilöstöasioissa. Hallintosääntö valmistellaan valtuuston päätettäväksi joulukuussa ja se tulee voimaan Vuotta 2009 koskevia henkilöstövalintoja on tarpeen kuitenkin tehdä jo vuoden 2008 puolella vaikka vielä ei ole päätöstä rekrytointivaltuuksista. Kysymys on järjestelytoimikunnan hyväksymistä alkavista viroista ja työsuhteista. Osa näistä tehtävistä on täytettävä kiireellisesti niin, että valitut henkilöt voivat aloittaa työnsä heti vuoden alussa. Rekrytointipäätösten mahdollistamiseksi ehdotetaan, että kaupunginvaltuusto antaa toimialajohtajille, konsernipalveluiden johtajille ja lupa- ja valvonta-asioiden johtajille valtuudet päättää toimialansa ja osastojensa siirtymävaiheen henkilöstövalinnoista siihen saakka kunnes hallintosäännön määräykset tulevat voimaan. Järjestelytoimikunta päätti , että siirtymävaiheen rekrytointipäätöksistä on pidettävä erillistä luetteloa, joka on tuotava tiedoksi kaupunginhallitukselle. Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto antaa toimialajohtajille, konsernipalveluiden johtajille ja lupa- ja valvonta-asioiden johtajille valtuudet päättää toimialansa ja osastojensa siirtymävaiheen henkilöstövalinnoista siihen saakka kunnes hallintosäännön määräykset tulevat voimaan. Todettiin, että kaupunginvaltuustolle oli jaettu korjattu esityslistan sivu. Kaupunginvaltruusto hyväksyi päätösehdotuksen.

23 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen 11/ /2008 Kaupunginvaltuusto 13 Valmistelija hallintojohtaja Irma Nieminen Kuntalain 64 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Harjula-Prättälän Kuntalaki, tausta ja tulkinnat teoksessa todetaan ilmoituslehtien valinnasta seuraavaa: Kunta voi melko vapaasti valita yleiset ilmoituslehtensä, kunhan valittujen lehtien yhteislevikki on suhteessa kunnan asukaslukuun riittävän laaja, Valtuuston päätöksen perusteena on oltava kunnan ilmoitusten mahdollisimman tehokas tiedoksi saattaminen tiedon tarvitsijoille eli kunnan asukkaille. Myös ilmoituslehtien kilpailuttamisen mahdollisuudet on otettava huomioon. Markkinaoikeus on ratkaissut kunnan tappioksi useita valituksia hankintapäätöksistä, joissa kunnan ilmoituslehti on valittu puutteellisen hankintamenettelyn jälkeen tai kokonaan ilman tarjouskilpailua. Hankintalain mukaan hankinnassa on käytettävä hyväksi olemassa olevat kilpailumahdollisuudet. Hankinnasta on sen arvosta riippumatta joko ilmoitettava tai tarjouksia on muutoin pyydettävä hankinnan kokoon ja laatuun nähden riittävä määrä. Hankinta voidaan tehdä ilman tarjouskilpailua vain erityisistä syistä, joiden olemassaolo on perusteltava. Koska kilpailutus kestää muutaman kuukauden ja ilmoitusvälineitä tarvitaan heti valtuuston toiminnan käynnistyessä, on tarkoituksenmukaista menetellä siten, että toimintansa aloittavaa Salon kaupunkia koskevat lakimääräiset ilmoitukset julkaistaan kaupungin ilmoitustaululla ja Salon Seudun Sanomissa kunnes ilmoituslehteä koskeva kilpailutus on ratkaistu. Kaupunginhallitukselle annetaan tehtäväksi käynnistää kilpailutusmenettely välittömästi. Lakimääräisten ilmoitusten lisäksi ilmoitukset julkaistaan seuraavasti: - viran- ja toimenhakuilmoitukset sekä muut kuin lakimääräiset ilmoitukset voidaan ilmoitustaulun ja salon Seudun sanomien lisäksi julkaista kohderyhmän mukaan muissakin soveltuvissa tiedotusvälineissä sen viranomaisen harkinnan mukaan, jolle ratkaisuvalta asiassa kuuluu - viralliset ilmoitukset ja muut ilmoitukset pyritään julkaisemaan kaupungin internetsivuilla aina kun se on mahdollista

24 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää, että toimintansa aloittavaa Salon kaupunkia koskevat - kaupungin lakimääräiset ilmoitukset julkaistaan kaupungin virallisella ilmoitustaululla sekä Salon Seudun Sanomissa ja - viran- ja toimenhakuilmoitukset sekä muut kuin lakimääräiset ilmoitukset voidaan ilmoitustaulun ja Salon Seudun Sanomien lisäksi julkaista kohderyhmän mukaan muissakin soveltuvissa tiedotusvälineissä sen viranomaisen harkinnan mukaan, jolle ratkaisuvalta asiassa kuuluu - viralliset ilmoitukset ja muut ilmoitukset julkaistaan kaupungin internetsivuilla aina kun se on mahdollista. Samalla valtuusto päättää antaa kaupunginhallituksen tehtäväksi käynnistää ilmoituslehteä koskeva kilpailutus. Salon Seudun Sanomissa ilmoittamista jatketaan siihen saakka kunnes hankintapäätös on ratkaistu. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

25 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Tarkastuslautakunnan toimikausi 12/ /2008 Kaupunginvaltuusto 14 Tarkastuslautakunnan pöytäkirjanote : "Todettiin, että tarkastuslautakunta laatii keväällä 2009 arviointikertomuksen vuoden 2008 arvioinnista ja uusi tarkastuslautakunta esittää sen edelleen uudelle valtuustolle. Todettiin, että uuden valtuuston olisi hyvä päättää vuoden 2008 kokouksessaan siitä, että nykyinen tarkastuslautakunta jatkaa työtään keväällä 2009." Päätösehdotus: Tarkastuslautakunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2008 kokouksessaan siitä, että nykyinen tarkastuslautakunta jatkaa työtään keväällä Kaupunginjohtaja tarkensi, että asiassa tarkoitetaan kaikkien yhdistyvien kuntien ja kuntayhtymien tarkastuslautakuntia. Kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen.

26 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginjohtajan virkavaali 13/ /2008 Kaupunginvaltuusto 15 Järjestelytoimikunta nimesi työryhmän valmistelemaan kaupunginjohtajan valintaprosessin käynnistämistä. Työryhmään nimettiin Juhani Nummentalo, Päivi Pölönen, Esa Ojanen, Riitta Nieminen, Jorma Elovaara, Pekka Rinne, Pasi Lehti ja sihteeriksi Irma Nieminen. Järjestelytoimikunta päätti työryhmän valmistelun pohjalta julistaa kaupunginjohtajan viran haettavaksi seuraavalla hakuilmoituksella: "Oletko sinä Salon tuleva kaupunginjohtaja? Olet johtaja, jolla on kyky uudistaa ja yhdistää. Sinulla on taito johtaa vahvaa asiantuntija-organisaatiota siten, että kuntalaiset saavat laadukkaat palvelut. Lisäksi tunnet elinkeinoelämän ja osaat toimia sen edistämiseksi. Tehtävän hoitaminen vaatii ulospäin suuntautunutta ja viestinnällistä otetta johtajuuteen sekä pitkäjänteistä sitoutumista alueen kehittämiseen. Edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa, kunnallishallinnon tuntemusta ja kotimaisten kielten lisäksi ainakin englannin kielen taitoa. Salon kaupunki hakee toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen kaupunginjohtajaa. Kirjalliset hakemukset liitteineen ja palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan klo 15 mennessä osoitteella Salo2009/Järjestelytoimikunta, c/o Salon kaupunki, Tehdaskatu 1, Salo. Kuoreen merkintä "Kaupunginjohtaja". Hakemuksia ei palauteta. Lisätietoja tehtävästä antavat järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juhani Nummentalo, gsm ja varapuheenjohtaja Päivi Pölönen, gsm Katso tarkemmat tiedot: Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa, Salon Seudun Sanomissa, Kuntalehdessä, Taloussanomien verkkolehdessä sekä osoitteessa ja Salo 2009 sivuilla. Määräaikaan mennessä hakemuksensa jätti seuraavat 11 hakijaa: filosofian tohtori Lauri Heikkilä, valtiotieteen maisteri Pertti Hämäläinen, hallintotieteiden maisteri Mikko Komulainen, elintarviketieteiden maisteri Tommi Laakso, Varatuomari Esa Lunnevuori, Oikeustieteen maisteri Marko Marsala, kasvatustieteen maisteri Petri Palovaara, hallintotieteiden maisteri Antti Rantakokko, hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen, varatuomari Ilkka Susi ja ylioppilas Jussi Vaarala.

27 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Järjestelytoimikunta päätti , että kaupunginjohtajan virkaa hakeneista kutsutaan haastatteluun Mikko Komulainen, Esa Lunnevuori, Marko Marsala, Petri Palovaara, Antti Rantakokko ja Ilkka Salminen. Samalla järjestelytoimikunta päätti, että haastattelun suorittavat Juhani Nummentalo, Päivi Pölönen, Esa Ojanen, Riitta Nieminen, Eija Seppälä, Pekka Rinne, Pasi Lehti ja sihteerinä Irma Nieminen Haastattelut pidettiin 29. ja Mikko Komulainen peruutti hakemuksensa Järjestelytoimikunta päätti , että kaupunginjohtajan valinnassa toteutetaan soveltuvuustestaus ja että testiin lähetetään Esa Lunnevuori, Petri Palovaara ja Antti Rantakokko. Soveltuvuustestauksen suoritti Mercuri Urval, joka antoi raporttinsa testauksen tuloksista valintaprosessista vastanneelle työryhmälle. Työryhmä päätti esittää järjestelytoimikunnalle, että kaupunginjohtajan virkaan valitaan Antti Rantakokko ja hänen kieltäytymisensä varalle Petri Palovaara. Työryhmän perusteluina esitykselle on hakijoiden kokemus strategisesta johtamisesta, elinkeinoelämän ja kunnallishallinnon tuntemus, haastattelussa esiin tulleet henkilökohtaiset ominaisuudet ja soveltuvuustestin tulos. Yhteenveto hakijoista toimitetaan valtuutetuille esityslistan mukana. Päätösehdotus: Järjestelytoimikunta ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Antti Rantakokon ja hänen kieltäytymisensä varalle kasvatustieteen maisteri Petri Palovaaran. Valinnan perusteluna on hakijoiden kokemus strategisesta johtamisesta, elinkeinoelämän ja kunnallishallinnon tuntemus, haastattelussa esiin tulleet henkilökohtaiset ominaisuudet ja soveltuvuustestin tulos. Keskustelun kuluessa Antero Leppänen Eija Seppälän kannattamana ehdotti, että asia palautetaan kaupunginhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi. Eeva Koskinen ja Timo Lehti ilmoittivat, että eivät kannata asian palauttamista. Jaana Shelby kannatti asian palauttamista. Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty asian palauttamista koskeva kannatettu ehdotus, oli äänestettävä asian palauttamisen ja käsittelyn jatkamisen välillä. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysehdotuksen: joka kannattaa asian käsittelyn jatkamista, äänestää jaa ja joka kannattaa asian palauttamista, äänestää ei. Äänestys toimitetaan nimenhuutoäänestyksenä. Äänestysehdotus hyväksyttiin.

28 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä asian käsittelyn jatkamista kannatti 47 ja palauttamista 28. Äänestysluettelo on liitteenä. Kaupunginvaltuusto päätti jatkaa asian käsittelemistä. Keskustelun kuluessa Antero Leppänen Eija Seppälän kannattamana ehdotti, että kaupunginjohtajaa ei valita. Timo Lehti Juha Punnan kannattamana ehdotti, että ehdotuksesta poistetaan varalle ehdotettu henkilö. Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti, että ehdotuksesta poistetaan varalle ehdotettu henkilö. Jaakko Korsimo ehdotti, että kaupunginjohtajan vaali suoritetaan suljetuin lipuin. Kaupunginvaltuuston kokous keskeytettiin klo väliseksi ajaksi. Kokoustauon jälkeen puheenjohtaja totesi, että paikalla oli ensimmäisessä nimenhuudossa läsnä olleet henkilöt. Kaupunginvaltuusto päätti suorittaa kaupunginjohtajan vaalin suljetuin lipuin ja päätti että pöytäkirjan tarkastajat toimivat ääntenlaskijoina. Toimitetussa vaalissa Antti Rantakokko sai 46 ääntä, Petri Palovaara yhden äänen, Ilkka Salminen yhden äänen, Antero Leppänen yhden äänen. Lisäksi jätettiin 26 tyhjää vaalilippua. Kaupunginvaltuusto päätti vaalin tuloksena valita Salon kaupunginjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Antti Rantakokon.

29 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Reijo Tuomisen ym. valtuutettujen aloite paikallisteiden kunnostamisesta 22/ /2008 Kaupunginvaltuusto 16 Reijo Tuominen ja eräät muut valtuutetut tekivät seuraavan aloitteen: "Me kaikki tiedämme miten surkeassa kunnossa eräät paikallistiemme ovat, siksi on tärkeää, että nämä kartoitetaan, asetetaan tärkeysjärjestykseen ja alotietaan välittömästi neuvottelut tiepiirin kanssa korjausaikatauluista. Alueellamme on myöskin pieniä tieosuuksia, jotka ovat sorapintaisia ja sijaitsevat päällystettyjen osuuksien välissä ja näin ollen ovat todellakalliita ja hankalia hoitaa. Salossa Reijo Tuominen Kaupungin valtuutettu keskusta Jaakko Korsimo Hannu Junnila Sari Mäkinen Jaana Loimisto-Mäenpää Andi Mwegerano Esa Ojanen Päivi Pölönen Jaakko Halkilahti Jouni Eskola Terttu Ryyppö Juhani Kylänpää Timo Lehti Ilkka Uusitalo Kristiina Uotila-Mäkinen Minna Valjanen Ulla Huittinen Hanna Kaivola Markku Laine Antti Ruska Marita Tuominen Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmistelvaksi.

30 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Reijo Tuomisen ym. valtuutettujen aloite uuden Salon kaavoitustilanteesta ja ns. Salon portin toteuttamisen selvittämisestä 21/ /2008 Kaupunginvaltuusto 17 Reijo Tuominen ja eräät muut valtuutetut tekivät seuraavan aloitteen: "Kaavoitusasiat ovat hyvin tärkeitä asioita varsinkin kuntalaisten ja päättäjien kannalta, meidän tulee tietää miten kaupunkia kehitetään ja mihin suuntaan. Nyt olisi syytä ryhtyä valmistelemaan tilaisuutta jossa nykytilaa käytäisiin läpi ja mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat. Tähän tilaisuuteen olisi hyvä myöskin selvittää mitkä ovat kaavalliset mahdollisuudet paljon keskustelua herättäneen ns. Salon portin toteuttamiseksi Somerontien varteen. Salossa Reijo Tuominen Kaupungin valtuutettu keskusta Jaakko Korsimo Hannu Junnila Sari Mäkinen Andi Mwegerano Esa Ojanen Ulla Huittinen Marita Tuominen Markku Laine Antti Ruska" Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

31 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Reijo Tuomisen ym. valtuutettujen aloite LED-valojen käyttöönotosta kaupungin valaistuksessa 20/ /2008 Kaupunginvaltuusto 18 Reijo Tuominen ja eräät muut valtuutetut tekivät seuraavan aloitteen: "Uusi kaupunkimme prändi luo kuvan viherkaupungista jossa ajatellaan tulevaisuutta ja myöskin energiataloutta. Kun katsoo varsinkin näin pimeänä aikana muten paljon meillä on käytössä erilaisia valaisinlaitteita jotka ovat varusteltu ns. vanhalla tekniikalla. Käyttöön on tulossa huomattavasti energiaa säästävämpi led tekniikka, siksi teknisen toimen tulisikin ryhtyä tutkimaan millä aikavälillä tähän tekniikkaan siirrytään. Salossa Reijo Tuominen Kaupungin valtuutettu keskusta Marita Tuominen Antti Ruska Markku Laine Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

32 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginvaltuusto Juha Punnan ym. valtuutettujen aloite joukkoliikenteen kehittämisestä 19/ /2008 Kaupunginvaltuusto 19 Juha Punta ym. valtuutetut tekivät seuraavan aloitteen: "Salonseudun 10 kunnan yhdistyessä vuoden vaihteessa uudeksi Salon kaupungiksi, reuna-alueiden asukkailla on huoli eri palveluiden säilymisestä. Yksi näistä on joukkoliikennepalveluiden turvaaminen. Joukkoliikennepalveluiden turvaaminen on tärkeää jo yksistään ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Huolimatta polttoaineen hinnankorotuksista, yksityisautoilu on lisääntynyt koko ajan ja joukkoliikenteen kulkumuoto-osuus on pienentynyt ja näin ollen heikentänyt liikennejärjestelmien toimintaa. Joukkoliikenteen ja erityisesti linja-autoliikenteen taloudellinen kannattavuus on koko ajan heikentynyt. Maaseudulla perusongelmana on asiakastulojen riittämättömyys ja jatkuva kysynnän aleneminen. Kaupunkiseudulla asukasmäärien lisääntymisestä huolimatta linja-autoliikenteen osuus on heikentynyt ja yhä useampi käyttää säännöllisillä matkoillaan omaa autoa. Joukkoliikenneratkaisujen kehittäminen ei lähde yksistään ekologisesta ajattelusta vaan on suuri määrä ihmisiä, joilla ei ole omaa autoa käytössään ja jotka tarvitsevat joukkoliikenteen palveluja. Työmatka- ja asiointiliikenteen sekä vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten ja koulukuljetusten aikataulujen yhteensovittaminen loisi edellytyksiä yksityisautoilun vähentämiselle. Moni perhekunta voisi harkita luopumista toisesta tai kolmannesta autostaan, kun joukkoliikennepalvelut olisivat helposti kaikkien saavutettavissa. Edellä mainittuihin syihin viitaten; Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää Salon kaupunginvaltuustolle erillisen työryhmän perustamista, joka selvittäisi mahdollisuudet ja vaihtoehdot joukkoliikenteen kehittämisestä ja käyttömahdollisuuksien lisäämisestä Salossa koko alueen tarpeet huomioon ottaen. Valmistelevan työryhmän tulee olla mahdollisimman laajapohjainen, jossa on mukana mm. valtuutettuja, lautakuntien iä, virkamiehiä, yrittäjiä sekä joukkoliikenteen käyttäjiä. Työryhmän tavoitteena olisi pohtia keinoja joukkoliikenteen tehokkaan käytön lisäämiseksi, toteutustapa sekä se, ovatko ratkaisut realistisia toteuttaa. Työryhmä voisi saada lisätukea ja näkemyksiä kuntalaisten mielipiteistä esimerkiksi kaupungin verkkosivuille perustettavasta ja aihetta käsittelevästä keskustelu- ja palautepalstasta. Tämän muotoisesta työryhmätyöskentelystä olisi myös se etu, että siinä ovat osallisena sekä joukkoliikenteen palveluntarjoajat että käyttäjät, jolloin sitoutuminen toteutusvaiheessa on vahvempaa. Mahdolliset tarjouspyynnöt/kilpailutukset voidaan tehdä paikalliset olosuhteet huomioiden. Työryhmän esityksen tulee olla valmis viimeistään , jotta sitä voidaan hyödyntää järjestettäessä elokuussa 2009 alkavan koululukuvuoden koululaiskuljetuksia. Salossa 10. marraskuuta 2008

33 SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kokoomuksen vaituustoryhmä Juha Punta valtuustoryhmän puheenjohtaja Marjatta Hyttinen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Ari Aalto Osmo Friberg Siv Ilola Tatu Johansson Taina Kirves Mikko Lundén Juhani Nummentalo Esko E Rannikko Annika Viitanen Anna-Leena Yli-Jama Ralf Hellsberg Matti Fontell Markku Blom Raimo Honkanen Päivi Isotalo Katri Karimo Tauno Laaksonen Kari Niinistö Anne Passi Elina Suonio-Peltosalo Pertti Vuorio Arja Alm Tuomo Erkkola Ritva Sinervo" Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle.

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle. Kaupunginhallitus 389 29.10.2018 Kaupunginvaltuusto 148 05.11.2018 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2019 3374/02.03.01.01/2018 Kaupunginhallitus 29.10.2018 389 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 374 31.10.2016 Kaupunginvaltuusto 94 14.11.2016 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2017 1933/02.03.01.01/2016 Kaupunginhallitus 31.10.2016 374 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 168 23.10.2017 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2018 2471/02.03.01.01/2017 Kaupunginhallitus 23.10.2017 168 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 89 16.11.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

Äänestys 17. Esitys kaupunginhallitus = Jaa Karnisto-Toivonen Saija, nykyinen malli = EI. (n) (%) 32 62,7% JAA 18 35,3% EI 0 0% TYHJÄÄ 1 2% POISSA

Äänestys 17. Esitys kaupunginhallitus = Jaa Karnisto-Toivonen Saija, nykyinen malli = EI. (n) (%) 32 62,7% JAA 18 35,3% EI 0 0% TYHJÄÄ 1 2% POISSA Salon kaupunginvaltuusto Dnro 117/12.06/2016 7.3.2016 Äänestysluettelot 17, varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 Äänestys 17 Esitys kaupunginhallitus = Jaa Karnisto-Toivonen Saija, nykyinen malli = (n)

Lisätiedot

Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle = Ei. (n) (%) 25 49% JAA 24 47,1% EI 0 0% TYHJÄÄ

Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle = Ei. (n) (%) 25 49% JAA 24 47,1% EI 0 0% TYHJÄÄ Salon kaupunginvaltuusto Dnro 621/00.01.01.00/2016 22.5.2017 Äänestysluettelo 42, hallintosäännön hyväksyminen Äänestys 42: Esitys kaupunginhallitus = Jaa, Sanna Lundström, tuntikehitys opetuslautakunnalle

Lisätiedot

Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = JAA Harri Lindholm, jäsenmäärä toimielimet = EI. n) (%) 40 78,4% JAA 11 21,6% EI 0 0% TYHJÄÄ 0 0% POISSA

Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = JAA Harri Lindholm, jäsenmäärä toimielimet = EI. n) (%) 40 78,4% JAA 11 21,6% EI 0 0% TYHJÄÄ 0 0% POISSA Salon kaupunginvaltuusto Dnro 1807/00.00.01/2016 10.10.2016 Äänestysluettelot 84 Luottamushenkilöorganisaation linjaus 1.6.2017 alkavalle valtuustokaudelle Äänestys 84 Esitys kaupunginhallitus = Harri

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus = JAA Pertti Vallittu, esteellisyydet Lounea= EI. (n) (%) 38 74,5% JAA 4 7,8% EI 5 9,8% TYHJÄÄ 4 7,8% POISSA 51 93% (N / %)

Kaupunginhallitus = JAA Pertti Vallittu, esteellisyydet Lounea= EI. (n) (%) 38 74,5% JAA 4 7,8% EI 5 9,8% TYHJÄÄ 4 7,8% POISSA 51 93% (N / %) Salon kaupunginvaltuusto Dnro 2210/00.01.00/2016 19.12.2016 Äänestysluettelot 111, Osaamiskeskittymän ja siihen liittyvää kiinteistöliiketoimintaa harjoittavan yhtiön perustaminen Saloon Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen Kunnanhallitus 255 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 69 11.11.2013 Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen 349/02.03.02/2013 Kunnanhallitus 28.10.2013 255 Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA JTB 2/2008

PÖYTÄKIRJA JTB 2/2008 PÖYTÄKIRJA JTB 2/2008 JärjestelytoimikuntaB Paikka Halikon kunnanvirasto, valtuustosali Aika 27.5.2008 klo 8.30 9.50 Läsnä Nummentalo Juhani puheenjohtaja Pölönen Päivi varapuheenjohtaja Aaltonen Helena

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 329 31.10.2016 Asianro 901/02.03.01/2016 107 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 31.10.2016 329 Talousjohtaja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Joutsan kunnanhallitus 8 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 7 19.01.2015 KUNNANHALLITUKSEN VAALI Joutsan kunnanhallitus 12.01.2015 8 Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 833/02.03.01/2014 332 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015 Talousjohtaja Heli Lähteenmäki: Kiinteistöverolain mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 271 Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (5) 596 V 7.6.2017, Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30 Valtuusto 28.4.2015 30 1. MÄÄRÄALAN MYYMINEN RISTO MOISIOLLE Kh. 20.4.2015 35 Esityslistan liite 1 Risto Moisio haluaisi ostaa kunnalta määräalan Konneveden kunnan Siikakosken kylässä sijaitsevasta Simola-nimisestä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.05.2017 Sivu 1 / 1 1978/2017 00.00.01.00 7 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

52 toimikaudelle 2009-2012 63 Irma Ihon ym. valtuutettujen aloite maahanmuuttajaneuvoston

52 toimikaudelle 2009-2012 63 Irma Ihon ym. valtuutettujen aloite maahanmuuttajaneuvoston SALON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 Kaupunginvaltuusto 09.12.2008 Aika 09.12.2008 klo 18:00-21.00 Paikka Salon Lukio, Kaherinkatu 2, 24130 Salo Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 )

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 ) Kunnanhallitus 456 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 148 11.11.2013 Kunnan kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodeksi 2014 1644/02.03.01/2011 Kunnanhallitus 28.10.2013 456 Kiinteistön sijaintikunnalle suoritetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 Kunnanhallitus 263 11.11.2013 Valtuusto 89 18.11.2013 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 267/02.03.01/2013 KHALL 263 11.11.2013 Kuntalain 66 :n

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 - Pihtiputaan kunta

Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 - Pihtiputaan kunta Kunnanhallitus 193 03.11.2015 Kunnanvaltuusto 81 09.11.2015 Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 - Pihtiputaan kunta 597/000/2015 Kunnanhallitus 03.11.2015 193 Kuntalain mukaan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 17.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2012

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2012 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2012 Aika: Maanantaina 13.2.2012 klo 18.00 18.55 Paikka: Salon seurakunta, Juhlasali, Torikatu 6, Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä Poissa Varajäsenet

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 388 389

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi VEROHALLINTO PL 325 00052 VERO 24.10.2014 Suomen Kuntaliitto Toinen Linja 14 Diaarinumero 00530 HELSINKI A7/31000/2014 VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT Verohallinto pyytää huomioimaan,

Lisätiedot

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 2/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 18.8.2017 klo 13.00 13.35 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Aika maanantaina 12.1.2015 klo 18.00-18.35, 18.45-18.51. kokous keskeytettiin klo 18.35-18.45 Paikka seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho vara Hanhisalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 274 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003135 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 268 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Asta Tirkkonen-Hersio

Asta Tirkkonen-Hersio Kokouskutsu / Esityslista Nro 8/2017 1 (9) Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA 6.11.2017 Klo 17:00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 ( 8 ) Aika keskiviikko 14.1.2015 klo 19.00-19.55 Paikka Läsnä Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Jarmo Heinonen Ritva Heinonen Eeva Hirvikoski Kaija Honkanen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 15 V 7.6.2017, Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 262 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (6) 588 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

NAKKILAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 1/2019 Kirkkovaltuusto Sivu 1

NAKKILAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 1/2019 Kirkkovaltuusto Sivu 1 Kirkkovaltuusto 16.1.2019 Sivu 1 Aika 16.1.2019 keskiviikko klo 18 18.30. Paikka Seurakuntakeskuksen luentosali Saapuvilla olleet et Ahola Kelpo Anttila Riitta Bärlund Anne Hautojärvi Minna Heinänen Pentti

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00)

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00) SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/17 KIRKKOVALTUUSTO Laatimispäivämäärä 10.01.2017 KOKOUSTIEDOT Aika 17.01.2017 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon juhlasali KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) ASIALISTA 1/2015 Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 3 Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen sihteerin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 Aika Keskiviikko 9.1.2019 kello 18.00 19.08 Paikka Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Anttila Hannele

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 8 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (7) Kaupunginhallitus, 528, 11.09.2017 Kaupunginhallitus, 279, 15.05.2017 Kaupunginhallitus, 358, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto, 152, 12.06.2017 528 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 267 Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003002 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

KÄSITELTÄVÄT ASIAT sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 LISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 13.01.2015 1/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 13.01.2015 1 Aika 13.01.2015 klo 18.00 OSALLISTUJAT Jäsenet Buska Matti jäsen Rundgren Marjatta jäsen Gammelin Pertti jäsen Salminen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 9.1.2019 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 17.1.2019 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Lehtoniemen leirikeskus, Rantalantie 274 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 8/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 13.11.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenten vaali

Kaupunginhallituksen jäsenten vaali Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 5 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali Asianro 805/00.00.01/2012 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.1.2015 6: Kuntalain 19 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 13 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätösehdotus päättää valita toimikaudekseen tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus 140 11.05.2015 Kaupunginhallitus 154 01.06.2015 Kaupunginhallitus 213 17.08.2015 Kaupunginvaltuusto 58 24.08.2015 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 344/01.01.01.00/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 4/2019 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 4/2019 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 4/2019 1 Kunnanvaltuusto Aika 04.06.2019 16:00-16:13 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2010 Kokousaika 15.11.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen 776/01.01.04/2016

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen.

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen. Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Torstai 24.1.2019 klo 18.00 18.35 Paikka Sotkamon kirkon alasali Läsnä Sarparanta Leena puheenjohtaja 1-4 Korhonen Aimo puheenjohtaja 5-10 Hartikainen Vilho Huttunen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 8.11.2016 kello 18.10-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (7) 259 Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot