TOUKOELOKUU. kamera seura. vuodesta UUTISET 3/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOUKOELOKUU. kamera seura. vuodesta 1 921 UUTISET 3/2014"

Transkriptio

1 TOUKOELOKUU kamera seura vuodesta UUTISET 3/2014

2 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 2 Ohjelma...3 Puheenjohtajalta... 4 Koulutus... 6 Kamera Tiedotteet...9 Kuukausikokous International group Fiilisfotarit Teema...22 Natura Av-ilta Tekniikkailta...27 Näyttelykuvaajat Kolumni Nuoret...30 Maisemakuvaajat...32 Lauantaikamerat...34 Opintokerho Info KS & SKsL...39 KAMERASEURAN UUTISET : Liisa Söderlund, puh : Liisa Söderlund. kerhojen vetäjät ja sihteerit. : Uutiset 4/14 ilmestyy syyskuu lopussa ja aineisto tulee jättää viimeistään torstaina sähköpostina osoitteeseen Aineisto-ohjeet: tekstit txt- tai doc-tiedoistoina, ilman tavutusta tai muuta asettelua! Kuvat tiff- tai jpgtiedostoina, 300 dpi resoluutiolla n. 16x25 cm kokoisina. KANSIKUVA: kuvaajan nimi, Kuvan nimi

3 OHJELMA TOUKOKUU KESÄKUU HEINÄKUU ELOKUU

4 PUHEENJOHTAJALTA Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Jarkko Antikainen "Viimeisen kymmenen vuoden aikana valokuvaamisen painoarvo on kasvanut elämässäni. Katukuvaajana olen löytänyt oman alueeni ja rinnalla on ollut koko ajan vahvasti myös näyttämökuvat, tanssi, teatteri ja musiikki." Helena BlomqVist koulutukselta somistaja liityin Kameraseuraan vuosi sitten kuulun Lauantaikameroihin osallistuin Lauantaikameroiden näyttelyyn Adriana Dobrin on valokuvaajana elämää ja ihmisarvoa kunnioittava. Hän kuvaa mielellään ihmisiä ja on kokenut sen omakseen. Kuvaustilanteissa hän pyrkii pääsemään pintaa syvemmälle. Adriana on jokseenkin nuori valokuvaaja, mutta hän on harrastanut kuvataiteita jo pitkään. Valokuvausopintonsa juuri suorittaneena hänen aito kiinnostus valokuvaamiseen kasvaa kasvamistaan. Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa.

5

6 KOULUTUS Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Jarkko Antikainen "Viimeisen kymmenen vuoden aikana valokuvaamisen painoarvo on kasvanut elämässäni. Katukuvaajana olen löytänyt oman alueeni ja rinnalla on ollut koko ajan vahvasti myös näyttämökuvat, tanssi, teatteri ja musiikki." Helena BlomqVist koulutukselta somistaja liityin Kameraseuraan vuosi sitten kuulun Lauantaikameroihin osallistuin Lauantaikameroiden näyttelyyn Adriana Dobrin on valokuvaajana elämää ja ihmisarvoa kunnioittava. Hän kuvaa mielellään ihmisiä ja on kokenut sen omakseen. Kuvaustilanteissa hän pyrkii pääsemään pintaa syvemmälle. Adriana on jokseenkin nuori valokuvaaja, mutta hän on harrastanut kuvataiteita jo pitkään. Valokuvausopintonsa juuri suorittaneena hänen aito kiinnostus valokuvaamiseen kasvaa kasvamistaan. Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Jarkko Antikainen "Viimeisen kymmenen vuoden aikana valokuvaamisen painoarvo on kasvanut elämässäni. Katukuvaajana olen löytänyt oman alueeni ja rinnalla on ollut koko ajan vahvasti myös näyttämökuvat, tanssi, teatteri ja musiikki." Kameraseuraan vuosi sitten kuulun Lauantaikameroihin osallistuin Lauantaikameroiden näyttelyynana Dobrin on valokuvaajana elämää ja ihmisarvoa kunnioittava. Hän kuvaa mielellään ihmisiä ja on kokenut sen omakseen. Kuvaustilanteissa hän pyrkii pääsemään pintaa syvemmälle. Adriana on jokseenkin nuori valokuvaaja, mutta hän on harrastanut kuvataiteita jo pitkään. Valokuvausopintonsa juuri suorittaneena hänen aito kiinnostus valokuvaamiseen kasvaa kasvamistaan.

7 Commençons par la considération des choses les plus communes, et que nous croyons comprendre le plus distinctement, à savoir les corps que nous touchons et que nous voyons. Je n entends pas parler des corps en général, car ces notions générales sont d ordinaire plus confuses, mais de quelqu un en particulier. Prenons pour exemple ce morceau de cire qui vient d être tiré de la ruche : il n a pas encore perdu la douceur du miel qu il contenait, il retient encore quelque chose de l odeur des fleurs dont il a été recueilli; sa couleur, sa figure, sa grandeur, sont apparentes; il est dur, il est froid, on le touche, et si vous le frappez, il rendra quelque son. Or quelle est cette cire, qui ne peut être conçue que par l entendement ou l esprit? Certes c est la même que je vois, que je touche, que j imagine, et la même que je connaissais dès le commencement. Mais ce qui est à remarquer, sa perception, ou bien l action par laquelle on l aperçoit, n est point une vision, ni un attouchement, ni une imagination, et ne l a jamais été, quoiqu il le semblât ainsi auparavant, mais seulement une inspection de l esprit, laquelle peut être imparfaite et confuse, comme elle était auparavant, ou bien claire et distincte, comme elle est à présent, selon que mon attention se porte plus ou moins aux choses qui sont en elle, et dont elle est composée. Considérons-le attentivement, et éloignant toutes les choses qui n appartiennent point à la cire, voyons ce qui reste. Certes il ne demeure rien que quelque chose d étendu, de flexible et de muable. Or qu est-ce que cela : flexible et muable? N est-ce pas que j imagine que cette cire étant ronde est capable de devenir carrée, et de passer du carré en une figure triangulaire? Non certes, ce n est pas cela, puisque je la conçois capable de recevoir une infinité de semblables changements, et je ne saurais néanmoins parcourir cette infinité par mon imagination, et par conséquent cette conception que j ai de la cire ne s accomplit pas par la faculté d imaginer. Qu est-ce maintenant que cette extension? N est-elle pas aussi inconnue, puisque dans la cire qui se fond elle augmente, et se trouve encore plus grande quand elle est entièrement fondue, et beaucoup plus encore quand la chaleur augmente davantage? Et je ne concevrais pas clairement et selon la vérité ce que c est que la cire, si je ne pensais qu elle est capable de recevoir plus de variétés selon l extension, que je n en ai jamais imaginé. Il faut donc que je tombe d accord, que je ne saurais pas même concevoir par l imagination ce que c est que cette cire, et qu il n y a que mon entendement seul qui le conçoive; je dis ce morceau de cire en particulier, car pour la cire en général, il est encore plus évident.

8 KAMERA 2014 Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Jarkko Antikainen "Viimeisen kymmenen vuoden aikana valokuvaamisen painoarvo on kasvanut elämässäni. Katukuvaajana olen löytänyt oman alueeni ja rinnalla on ollut koko ajan vahvasti myös näyttämökuvat, tanssi, teatteri ja musiikki." Helena BlomqVist koulutukselta somistaja liityin Kameraseuraan vuosi sitten kuulun Lauantaikameroihin osallistuin Lauantaikameroiden näyttelyyn Adriana Dobrin on valokuvaajana elämää ja ihmisarvoa kunnioittava. Hän kuvaa mielellään ihmisiä ja on kokenut sen omakseen. Kuvaustilanteissa hän pyrkii pääsemään pintaa syvemmälle. Adriana on jokseenkin nuori valokuvaaja, mutta hän on harrastanut kuvataiteita jo pitkään. Valokuvausopintonsa juuri suorittaneena hänen aito kiinnostus valokuvaamiseen kasvaa kasvamistaan. Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa.

9 TIEDOTTEET STIPENDIT Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Jarkko Antikainen "Viimeisen kymmenen vuoden aikana valokuvaamisen painoarvo on kasvanut elämässäni. Katukuvaajana olen löytänyt oman alueeni ja rinnalla on ollut koko ajan vahvasti myös näyttämökuvat, tanssi, teatteri ja musiikki." Helena BlomqVist koulutukselta somistaja liityin Kameraseuraan vuosi sitten kuulun Lauantaikameroihin osallistuin Lauantaikameroiden näyttelyyn STIPENDIT Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Jarkko Antikainen "Viimeisen kymmenen vuoden aikana valokuvaamisen painoarvo on kasvanut elämässäni. Katukuvaajana olen löytänyt oman alueeni ja rinnalla on ollut koko ajan vahvasti myös näyttämökuvat, tanssi, teatteri ja musiikki." Helena BlomqVist koulutukselta somistaja liityin Kameraseuraan vuosi sitten kuulun Lauantaikameroihin osallistuin Lauantaikameroiden näyttelyyn

10 KUUKAUSIKOKOUS Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Juha Ågren Kuva: Victoriana Kuvan malli on englantilainen klassista huilua soittava muusikko, joka eläytyy rooliin viktoriaanisessa asussaan. Olen tehnyt valokuvausta 90-luvun lopulta lähtien ja sitä ennen olen työskennellyt kuvittajana. Olen tehnyt muotokuvia ja promootio kuvia Englannissa. Kuviani on julkaistu esim. lontoolaisen mallitoimiston nettisivuilla. Maisemakuviani on myyty brittiläisten gallerioiden kautta ja olen osallistunut yhteisnäytteyihin Norwichissa ja Kameraseuran kanssa Zagrebissa. Olen saanut Honorable Mention tunnustuksen International Photography Awards 2008 Editorial kategoriassa. Jarkko Antikainen "Viimeisen kymmenen vuoden aikana valokuvaamisen painoarvo on kasvanut elämässäni. Katukuvaajana olen löytänyt oman alueeni ja rinnalla on ollut koko ajan vahvasti myös näyttämökuvat, tanssi, teatteri ja musiikki." Helena BlomqVist koulutukselta somistaja liityin Kameraseuraan vuosi sitten kuulun Lauantaikameroihin osallistuin Lauantaikameroiden näyttelyyn

11

12

13

14

15

16

17

18 INTERNATIONAL GROUP the 1st Wednesday of the month

19

20 FIILISFOTARIT kuukauden ensimmäinen tiistai

21

22 TEEMA kuukauden toinen torstai

23

24 NATURA kuukauden neljäs tiistai

25

26 toinen keskiviikko

27 toinen keskiviikko

28 neljäs maanantai

29

30 neljäs torstai

31

32 kolmas keskiviikko

33

34 toinen lauantai

35

36 kolmas tiistai

37

38 KAMERA-GALLERIA VALOKUVANÄYTTELYT Quel ramo del lago di Como, che volge a mezzogiorno, tra due catene non interrotte di monti, tutto a seni e a golfi, a seconda dello sporgere e del rientrare di quelli, vien, quasi a un tratto, a ristringersi, e a prender corso e figura di fiume, tra un promontorio a destra, e un ampia costiera dall altra parte; e il ponte, che ivi congiunge le due rive, par che renda ancor più sensibile all occhio questa trasformazione, e segni il punto in cui il lago cessa, e l Adda rincomincia, per ripigliar poi nome di lago dove le rive, allontanandosi di nuovo, lascian l acqua distendersi e rallentarsi in nuovi golfi e in nuovi seni. GALLERIOITA JA VALOKUVANÄYTTELYITÄ VALOKUVAGALLERIA HIPPOLYTE Yrjönkatu 8-10, Helsinki. Aukioloajat ti-pe 12-17, la-su SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki. Näyttelyt avoinnat ti-su 11-18, ke LATERNA MAGICA Rauhankatu 7, Helsinki. puh Galleria ja kirjakauppa ma-pe 11-17, la

39 KAMERASEURA RY KERHOT KAMERASEURA RY Kaarina Leppämäki, Timo Nässi, Seppo Tuomaala Yki Hytönen, puh Jan Fröjdman, Markku Kedrin, Juha Tiihonen, Jukka Toivio Leena Saarela, puh Pentti Arpalahti, Taina Helminen, Arja Krank Liisa Söderlund, puh Alan Deakins, Javier Fernandez Hidalgo, Ali Oghabian Mari Kivi, Tuija Kolari Jussi Jyvälahti, Erik Salo, Vesa Jakkula Lastenkodinkatu 5, Helsinki puh : Lastenkodinkuja 1, Helsinki : Kellari 36, Runeberginkatu 36, Helsinki. : Hauta-aho, Jussi Helimäki, Hannu Kontkanen, Eero Venhola natura@kameraseura.fi Adriana Dobrin, Axa Lares, Veronika Saarela nuoret@kameraseura.fi Eero Venhola näyttelykuvaajat@kameraseura.fi Kaija Halme, Tiina Lähteenmäki, Niku Sokolow opintokerho@kameraseura.fi Juha Blomqvist, Kari Markovaara persona@kameraseura.fi Eero Hauta-aho, Auli Kaartinen teema@kameraseura.fi Juha Blomqvist, Markku Kelokari tekniikka@kameraseura.fi SUOMEN KAMERASEUROJEN LIITTO RY (SKSL) Reino Havumäki, puh reino.havumaki@kameraseura.fi Kari Tolonen, puh , (03) toimisto@sksl.fi PL58, Piiponraitti 1, Lempäälä :

40

TAMMIKUU HELMIKUU. kameraseura. vuodesta 1921. UUTISET 1 /201 5, osa 2

TAMMIKUU HELMIKUU. kameraseura. vuodesta 1921. UUTISET 1 /201 5, osa 2 TAMMIKUU HELMIKUU kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 1 /201 5, osa 2 kuukauden toinen keskiviikko vuorotellen AV illan kanssa Tekniikka Kameraseuran tekniikkailloissa käsi tellään valokuvaamiseen, kuvien

Lisätiedot

kameraseura vuodesta 1 921 UUTISET 5/201 4

kameraseura vuodesta 1 921 UUTISET 5/201 4 kameraseura vuodesta 1 921 UUTISET 5/201 4 Puheenjohtajalta Kutsu Kameraseura ry:n vaalikokoukseen tiistaina 11.11.2014 klo 18.00 Hyvää 125 vuotta! Noin monta vuotta sitten tapahtui jotain, jonka seurauksena

Lisätiedot

MAALIS HUHTIKUU. kameraseura. vuodesta 1921 UUTISET 2/2015

MAALIS HUHTIKUU. kameraseura. vuodesta 1921 UUTISET 2/2015 MAALIS HUHTIKUU kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 2/2015 AV ilta kuukauden toinen keskiviikko vuorotellen Tekniikan kanssa AV illassa keskitytään valokuvan ja ääni Paikalla oli 17 jäsentä ja runsaiden

Lisätiedot

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAMERASEURA RY, TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kameraseura ry edistää valokuvaharrastusta monipuolisesti ja laadukkaasti ja tarjoaa yhteisöllisen tavan harrastaa valokuvausta sekä kehittää luovuutta. Kameraseura

Lisätiedot

TOUKO ELOKUU. kameraseura. vuodesta 1921 UUTISET 3/201 5

TOUKO ELOKUU. kameraseura. vuodesta 1921 UUTISET 3/201 5 TOUKO ELOKUU kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 3/201 5 K movie Video-editointi on luova, haastava mutta hauska jatke videokuvaukselle. Kameraseuran oma K-moviekerho on tarkoitettu juuri Sinulle, joka haluat

Lisätiedot

Ranskan alkeet 2, PRA0b Nom 2. uusinta 5.10.2007 Points / 95. I Kirjoita seuraavien verbien partisiipit (taivuttamattomassa muodossaan)

Ranskan alkeet 2, PRA0b Nom 2. uusinta 5.10.2007 Points / 95. I Kirjoita seuraavien verbien partisiipit (taivuttamattomassa muodossaan) 1 Ranskan alkeet 2, PRA0b Nom 2. uusinta 5.10.2007 Points / 95 I Kirjoita seuraavien verbien partisiipit (taivuttamattomassa muodossaan) 1. répondre 2. servir 3. connaître 4. participer 5. courir 6. mourir

Lisätiedot

Subjunktiivin käytöstä / Quand utiliser le subjonctif? 1) Tapaluokat / Les modes

Subjunktiivin käytöstä / Quand utiliser le subjonctif? 1) Tapaluokat / Les modes Subjunktiivin käytöstä / Quand utiliser le subjonctif? 1) Tapaluokat / Les modes Tapaluokka eli modus ilmaisee puhujan suhtautumistavan siihen, mitä hän sanoo. Saadakseen viestinsä perille puhuja valitsee

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? Avun pyytäminen Parlez-vous anglais? Parlez-vous anglais? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Parlez-vous

Lisätiedot

tapaan elokuussa. ponnistelut tuottivat hyviä tuloksia keväästä 2013 alkaen, kun ensimmäiset

tapaan elokuussa. ponnistelut tuottivat hyviä tuloksia keväästä 2013 alkaen, kun ensimmäiset TAMMI- HELMIKUU UUTISET 1 / 2014 PUHEENJOHTAJALTA LYHYT KATSAUS YHDIS- TYKSEN VUODEN 2013 TOIMINTAAN. Kameraseura ry:n seuratoiminta oli vuonna 2013 aktiivista, toiminnan periaatteiden säilyessä vakiintuneissa

Lisätiedot

Nyt viisi vuotta oltuani toiminnanjohtajana, että paljon hyvää on tapahtunut näiden vuosien aikana. Koko tämän

Nyt viisi vuotta oltuani toiminnanjohtajana, että paljon hyvää on tapahtunut näiden vuosien aikana. Koko tämän TAMMI- HELMIKUU UUTISET 1/2013 PÄÄKIRJOITUS Olen valokuvannut pikkutytöstä lähtien. Kameraseurassa aloitin 90- luvun puolessa välissä. Pimiökurssin käytyäni vietin suuren osan vapaa-ajastani mustavalkokuvia

Lisätiedot

Mr. Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ

Mr. Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ - Adresse Mr. J- Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Format adresse postale aux États-Unis : nom du destinataire numéro de la rue + nom de la rue nom de la ville

Lisätiedot

kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 5/201 5

kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 5/201 5 kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 5/201 5 Puheenjohtajalta Helsingissä jatkuvat iloksemme valokuvanäyttelyiden juhlat! Ateneumissa nähdään jälleen valokuvataiteen näyttely. Henri Cartier Bressonin valokuvia

Lisätiedot

Taitotiedon jakamisen ohella toinen tärkeä juttu Kameraseurassa onkin toiset ihmiset.valokuvaaja on individualisti.

Taitotiedon jakamisen ohella toinen tärkeä juttu Kameraseurassa onkin toiset ihmiset.valokuvaaja on individualisti. MAALIS- HUHTIKUU UUTISET 2 / 2014 PUHEENJOHTAJALTA Kameraseura on kaikenikäisten valokuvauksen harrastajien seura. Itse liityin jäseneksi yhdeksän vuotta sitten 42-vuotiaana. Olin suunnilleen ikähaitarin

Lisätiedot

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-ranska

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-ranska Onnentoivotukset : Avioliitto Onnittelut Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. Vastavihityn Lämpimät onnentoivotukset

Lisätiedot

Voyage Général. Général - Bases. Général - Conversation. Demander de l'aide. Demander si une personne parle anglais

Voyage Général. Général - Bases. Général - Conversation. Demander de l'aide. Demander si une personne parle anglais - Bases Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? Demander de l'aide Parlez-vous anglais? Demander si une personne parle anglais Voisitko auttaa minua? Puhutko englantia? Parlez-vous _[langue]_? Demander si

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

Montaasista Jean-Luc Godardin silmin Juha Oravala Aalto-yliopisto, kuvataidekasvatus, Miia Rinne

Montaasista Jean-Luc Godardin silmin Juha Oravala Aalto-yliopisto, kuvataidekasvatus, Miia Rinne Montaasista Jean-Luc Godardin silmin 16.3.2017 Juha Oravala Aalto-yliopisto, kuvataidekasvatus, Miia Rinne Jean-Luc Godard (1930-) - Ranskalainen uusi aalto, tekijänpolitiikka - elokuvakriitikko/elokuvantekijä

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

français Groupe 8cd (Niveau a2) Nom et prénom: /70 p. 1. Sanasto. Täytä ristikko Examen, Unités 8 et 10 Bonne chance! Le 29 octobre 2014

français Groupe 8cd (Niveau a2) Nom et prénom: /70 p. 1. Sanasto. Täytä ristikko Examen, Unités 8 et 10 Bonne chance! Le 29 octobre 2014 français Groupe 8cd (Niveau a2) Examen, Unités 8 et 10 Bonne chance! Le 29 octobre 2014 Nom et prénom: /70 p. 1. Sanasto. Täytä ristikko 1 2. Ilmaisut. Valitse oikea vaihtoehto suomennokselle. Kaksi ranskankielistä

Lisätiedot

compte personnel compte commun livret jeune compte en devise étrangère compte professionnel compte pour les étudiants Y a-t-il des frais mensuels pour

compte personnel compte commun livret jeune compte en devise étrangère compte professionnel compte pour les étudiants Y a-t-il des frais mensuels pour - Yleistä Est-ce que je peux retirer de l'argent en [pays] sans payer de commission? Kysyt, aiheutuuko tietyssä maassa tehdyistä rahan nostamisista kuluja Quels sont les frais si je retire de l'argent

Lisätiedot

Maahanmuutto Dokumentit

Maahanmuutto Dokumentit - Yleistä Mistä löydän lomakkeen varten? Où se trouve le formulaire pour? Kysyt, mistä löydät lomakkeen Milloin [dokumenttisi] on myönnetty? Quand votre [document] a-t-il été délivré? Kysyt, milloin dokumentti

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Voisitko auttaa minua? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? Avun pyytäminen Puhutko englantia? Parlez-vous anglais? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Puhutteko _[kieltä]_? Parlez-vous

Lisätiedot

kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 4/201 5 SYYS LOKAKUU

kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 4/201 5 SYYS LOKAKUU kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 4/201 5 SYYS LOKAKUU The International Group Meetings every 1st Wednesday, workshops every 3rd Friday The International Group welcomes all present and new members who

Lisätiedot

Kieliä vertailevan tutkimuksen hyötyjä ja ongelmia Rea Peltola rea.peltola@inalco.fr

Kieliä vertailevan tutkimuksen hyötyjä ja ongelmia Rea Peltola rea.peltola@inalco.fr Kieliä vertailevan tutkimuksen hyötyjä ja ongelmia Rea Peltola rea.peltola@inalco.fr Ulkomaisten yliopistojen Suomen kielen ja kulttuurin opettajien opintopäivät Helsingissä 7. 9.8.2012 Kielten vertailu

Lisätiedot

FRANÇAIS ÉPREUVE DE COMPRÉHENSION ORALE LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 11.2.2015 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN

FRANÇAIS ÉPREUVE DE COMPRÉHENSION ORALE LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 11.2.2015 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN FRANÇAIS ÉPREUVE DE COMPRÉHENSION ORALE LYHYT OPPIMÄÄRÄ KORT LÄROKURS 11.2.2015 YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA STUDENTEXAMENSNÄMNDEN Répondez aux questions 1 à 22. Pour chaque question, choisissez la meilleure

Lisätiedot

mahtuminen varmistuu saman tien. Kurssien hinnat ovat samalla tasolla kuin ennenkin, mutta nyt jäsenhinnan saadakseen tulee tietää oma jäsennumero.

mahtuminen varmistuu saman tien. Kurssien hinnat ovat samalla tasolla kuin ennenkin, mutta nyt jäsenhinnan saadakseen tulee tietää oma jäsennumero. ELO- LOKAKUU UUTISET 4/2010 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS Lämmittävimpiä tapahtumia työssäni ovat olleet Niilo Anttosen halaukset kilpailuvoittoja julkistaessani.

Lisätiedot

RANSKA, PITKÄ OPPIMÄÄRÄ

RANSKA, PITKÄ OPPIMÄÄRÄ RANSKA, PITKÄ OPPIMÄÄRÄ 19.9.2018 Nämä täydet pisteet antavan vastauksen sisällöt eivät sido ylioppilastutkintolautakunnan arvostelua. Lopullisesta arvostelusta päättää tutkintoaineen sensorikunta. Kohtien

Lisätiedot

TV08S1E(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 15.9. - 21.9.

TV08S1E(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 15.9. - 21.9. TV08SE(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 5.9. - 2.9. maanantai 5.9. tiistai 6.9. keskiviikko 7.9. torstai 8.9. perjantai 9.9. lauantai 20.9. XX00AA0 TV Orient.opinn.. Merenti-Välimäki

Lisätiedot

tuoreempiin ovat jo hyvää vauhtia liikkeellä. Reilut 12 kuukautta kestänyt ja toimintaamme

tuoreempiin ovat jo hyvää vauhtia liikkeellä. Reilut 12 kuukautta kestänyt ja toimintaamme TOUKO- ELOKUU UUTISET 3/2013 PÄÄKIRJOITUS Vuoden 2012 Toimintakertomuksen pääkirjoitus Juhlavuosien jälkeen vuosi 2012 kului remonttien ja suurempien visiomietintöjen parissa.vuosi alkoi jäsenille kohdistetulla

Lisätiedot

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2013

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2013 KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2013 Pääkirjoitus Kameraseura ry:n seuratoiminta oli vuonna 2013 aktiivista, toiminnan periaatteiden säilyessä vakiintuneissa ja hyväksi koetuissa muodoissaan.

Lisätiedot

Baromètre bio finlandais

Baromètre bio finlandais Baromètre bio finlandais 2 Réalisation: TNS Gallup Coordinateurs: Finnish Organic Food Association Pro Luomu avec le soutien financier du Ministère de l'agriculture et des forêts Présenté par Marika Auersalmi,

Lisätiedot

Matkustaminen Liikkuminen

Matkustaminen Liikkuminen - Sijainti Je suis perdu. Et tiedä missä olet. Je suis perdu. Vous pouvez me montrer où c'est sur le plan? Vous pouvez me montrer où c'est sur le plan? Tietyn sijainnin kysymistä kartalta Où puis-je trouver?

Lisätiedot

«Le roman est agréablement traduit» Étude comparative sur la visibilité des traductions et des traducteurs

«Le roman est agréablement traduit» Étude comparative sur la visibilité des traductions et des traducteurs «Le roman est agréablement traduit» Étude comparative sur la visibilité des traductions et des traducteurs en Finlande et en France à travers des critiques de livres Mémoire de maîtrise Département des

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas. Hallituksen kokous Aika: 27.11.2009 klo 18.00 Paikka: Yläneen kirjasto Läsnä: [x] Päivi Erävesi, [x] Arimo Helmisaari [ ] Timo Hämäläinen [x] Elisa Niittymaa [x] Pertti Peltola [x] Tiina Pihajoki [x] Heimo

Lisätiedot

OHJELMA. Kokoukset pidetään Kamera-galleriassa alkaen klo 18.00 lukuun ottamatta Lauantaikameroita ja poikkeuksia

OHJELMA. Kokoukset pidetään Kamera-galleriassa alkaen klo 18.00 lukuun ottamatta Lauantaikameroita ja poikkeuksia ELO- LOKAKUU UUTISET 4 / 2014 PUHEENJOHTAJALTA OHJELMA Kokoukset pidetään Kamera-galleriassa alkaen klo 18.00 lukuun ottamatta Lauantaikameroita ja poikkeuksia Kirjoitan tätä keskikesän koleudessa odotellen

Lisätiedot

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2014

KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2014 KAMERALEHTI, KAMERASEURA R.Y. KERTOMUS TOIMINNASTA 2014 Pääkirjoitus Kameraseuran toimintaan antoivat kertomusvuonna leimansa talouden yleiset kehitystrendit ja seuran toimintaympäristön digitalisoituminen.

Lisätiedot

10 m liikkuvanmaalin SM - Kilpailu Koskikeskuksen ampumarata, Tampere

10 m liikkuvanmaalin SM - Kilpailu Koskikeskuksen ampumarata, Tampere SAL SM, Liikkuvamaali normaalijuoksut, sarja N50 rat 1 Tiina Aalto ESF N50 178 145 323 2 Päivi Hattinen MSA N50 154 124 278 SAL SM, Liikkuvamaali normaalijuoksut, sarja N60 1 Arja Hakala SaarA N60 151

Lisätiedot

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom - Ouverture français finnois Monsieur le Président, Arvoisa Herra Presidentti Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom Monsieur, Formel, destinataire

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous Aika: 28.11.2009 klo 9.00 Paikka: Läsnä: Luontokapinetti Kopan koulu Jorma Kaarto (Viikkolehti), Päivi Erävesi, Ulla Helmisaari, Jari Helmisaari, Arimo Helmisaari, Timo Hämäläinen,

Lisätiedot

Ranskan kieli, rakenteet tutuiksi (PRA 6) 3 op / 2 ov 1. uusinta Kirjoita vastauksesi kysymyspapereille.

Ranskan kieli, rakenteet tutuiksi (PRA 6) 3 op / 2 ov 1. uusinta Kirjoita vastauksesi kysymyspapereille. 1 Ranskan kieli, rakenteet tutuiksi (PRA 6) 3 op / 2 ov 1. uusinta 26.1.2007 Kirjoita vastauksesi kysymyspapereille. NIMI OPISK.NRO PISTEMÄÄRÄ /155 (120+35) Substantiivien suku Tehtävä 1. Kirjoita substantiivin

Lisätiedot

pahtumamme ansiosta. Valokuvauksen parasta antia on ilo itselle sekä muille.

pahtumamme ansiosta. Valokuvauksen parasta antia on ilo itselle sekä muille. MARRAS- JOULUKUU UUTISET 5/2011 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS Kameraseuran 90-vuotisjuhlavuosi on tarjonnut hienoja tapahtumia sekä jäsenille että kaikille valokuvauksesta

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? Avun pyytäminen Parlez-vous anglais? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Può aiutarmi? Parla inglese? Parlez-vous _[langue]_? Tiedustelu henkilöltä

Lisätiedot

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 21.3.2012 Turun Osuuskaupan Edustajistovaali 2012 05.03.12 14.03.12 VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 Lista N 1 316 Lehikoinen Jouni 269 3,049.00 Valittu 2 330 Virtanen Leena 214 1,524.50 Valittu

Lisätiedot

kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 2/2016 MAALIS HUHTIKUU

kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 2/2016 MAALIS HUHTIKUU kameraseura vuodesta 1921 UUTISET 2/2016 MAALIS HUHTIKUU Tekniikkailta kuukauden toinen keskiviikko vuorotellen AV illan kanssa Kameraseuran tekniikkailloissa käsitellään valokuvaamiseen, kuvien käsittelyyn,

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2016

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2016 HAULIKKOJAOSTO 2016 HAULIKKOJAOSTO Pj Risto Väyrynen 040 5166 045 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rah.hoit./Amp.koulu Matti Kokkonen 040 5511 544 Ratavastaava Markku Kokkonen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA JTB 2/2008

PÖYTÄKIRJA JTB 2/2008 PÖYTÄKIRJA JTB 2/2008 JärjestelytoimikuntaB Paikka Halikon kunnanvirasto, valtuustosali Aika 27.5.2008 klo 8.30 9.50 Läsnä Nummentalo Juhani puheenjohtaja Pölönen Päivi varapuheenjohtaja Aaltonen Helena

Lisätiedot

Examen de français langue étrangère, niveau B2

Examen de français langue étrangère, niveau B2 Examen de français langue étrangère, niveau B2 L École de Pääskytie, le 20 mars 2014 Les classes 9 C/F/G/H Moi, je suis Patric / Patricia Chevalier. Ma classe, c est. Mes points: /90 Ma note: Bonne chance!

Lisätiedot

;Kuopion Bridgekerho ry 2007 voittopisteet ; Pohjola Timo 32 Seppänen Markku 30 Karttunen Yrjö 30 Siekkinen Jarmo 28 Hanski Matti 20 Koponen Ismo 12

;Kuopion Bridgekerho ry 2007 voittopisteet ; Pohjola Timo 32 Seppänen Markku 30 Karttunen Yrjö 30 Siekkinen Jarmo 28 Hanski Matti 20 Koponen Ismo 12 ;Kuopion Bridgekerho ry 2007 voittopisteet ; Pohjola Timo 32 Seppänen Markku 30 Karttunen Yrjö 30 Siekkinen Jarmo 28 Hanski Matti 20 Koponen Ismo 12 Miettinen Heikki 9 Seppälä Janne 9 Tikkanen Toivo 9

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 10:15 Työskentely puutarha-alalla

Lisätiedot

Ilman teemaa, joutuu tuomari omien mieltymyksiensä ja yhteiskunnallisen. kuvan merkitystasoja ja. omaan arvomaailmaansa.

Ilman teemaa, joutuu tuomari omien mieltymyksiensä ja yhteiskunnallisen. kuvan merkitystasoja ja. omaan arvomaailmaansa. MARRAS- JOULUKUU UUTISET 5/2012 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS Taide valokuvauksessa, toisin kuin tekniikka on vaikeata eikä sitä voi opettaa, koska se on aineetonta,

Lisätiedot

Tulokset 10 m Liikkuva maali - putoavat taulut SM Kilpailu Nilsiä

Tulokset 10 m Liikkuva maali - putoavat taulut SM Kilpailu Nilsiä Tulokset 10 m Liikkuva maali - putoavat taulut SM Kilpailu 25.3.17 Nilsiä M 1 Sami Heikkilä K-64 2 Vesa Saviahde P-HA 3 Tomi-Pekka Heikkilä K-64 3 Arto Luomala KäTa Sami Heikkilä Vesa Saviahde 3-2 Sami

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2017

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2017 HAULIKKOJAOSTO 2017 HAULIKKOJAOSTO Pj Risto Väyrynen 040 5166 045 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rah.hoit./Amp.koulu Matti Kokkonen 040 5511 544 Ratavastaava Markku Kokkonen

Lisätiedot

Matkustaminen Liikkuminen

Matkustaminen Liikkuminen - Sijainti Je suis perdu. Et tiedä missä olet. Vous pouvez me montrer où c'est sur le plan? Tietyn sijainnin kysymistä kartalta Où puis-je trouver? Tietyn rakennuksen / n sijainnin tiedustelu... des toilettes?...

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 15:48 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 15:48 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Tuomola Anu Heinäsuo Jukka C

Lisätiedot

Liikkuva maali SAL mestaruuskilpailu Kuopio

Liikkuva maali SAL mestaruuskilpailu Kuopio Tuloksia Liikkuva maali SAL mestaruuskilpailu 17.-18.8.2019 Kuopio 50 m normaalijuoksut hitaat nopeat loppu M50 1 Markku Jetsonen KAMS 198 185 383 0 2 Matti Suoranta Kymppi 64 191 176 367 17 3 Juha-Pek

Lisätiedot

0500 139 404 Marko Aalto Petri Peltoniemi

0500 139 404 Marko Aalto Petri Peltoniemi HAULIKKOJAOSTO 2015 HAULIKKOJAOSTO Pj Marko Aalto 040 8217 707 Siht. + nettisivut Päivi ine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rahastonhoit. Matti Kokkonen 040 5511 544 Ampumakoulut Matti Kokkonen 040 5511

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN 1. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 65 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 60 3. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 55 4. Henttonen Olli Henttonen Anni 4 50 50 5. Rasi Olli Perälä Saana 5 49 49

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 Lauantai 1.7. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.7. Maanantai 3.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä

Lisätiedot

Toisaalta digitalisaatio avaa Kameraseuralle

Toisaalta digitalisaatio avaa Kameraseuralle TOUKO- ELOKUU UUTISET 3 / 2014 PUHEENJOHTAJALTA Maailma ympärillämme on viimeisten vuosien aikana muuttunut nopeasti. Itse asiassa Kameraseuran toimintaympäristössä nykyinen myllerrys on lähtenyt liikkeelle

Lisätiedot

Liike-elämä Sähköposti

Liike-elämä Sähköposti - Aloitus Ranska Suomi Monsieur le Président, Arvoisa Herra Presidentti Erittäin virallinen, vastaanottajalla arvonimi jota käytetään nimen sijasta Monsieur, Virallinen, vastaanottaja mies, nimi tuntematon

Lisätiedot

PAIKKOJA EHDOKAS PUOLUE ÄÄNIÄ VERTAUSLUKU STATUS. Träskbäck, Jocka * KOK ,000 Valitaan. Rajamäki, Minna * KESK ,000 Valitaan

PAIKKOJA EHDOKAS PUOLUE ÄÄNIÄ VERTAUSLUKU STATUS. Träskbäck, Jocka * KOK ,000 Valitaan. Rajamäki, Minna * KESK ,000 Valitaan Sivu 1/5 Lempäälä Ehdokkaat Äänestysalueet Äänestysprosentti 61, % Tiedot päivitetty 01:19 (11.10.2017) Äänistä laskettu 100,0 % Puolueiden kannatus - Lempäälä Vaalitulos PUOLUE PROSENTTIA PAIKKOJA KOK

Lisätiedot

osoitteessa www.hpb.fi.

osoitteessa www.hpb.fi. MAALIS- HUHTIKUU UUTISET 2/2012 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS Valokuvaajia ja valokuvauksesta kiinnostuneita todella hemmotellaan tänä keväänä. Maaliskuun ensimmäisenä

Lisätiedot

Puheenjohtaja Teemu Laulajainen Sihteeri Sanna Kinnunen

Puheenjohtaja Teemu Laulajainen Sihteeri Sanna Kinnunen RAUMAN KAMERASEURA ry www.raumankameraseura.net Puheenjohtaja Teemu Laulajainen rkshallitus@gmail.com Sihteeri Sanna Kinnunen raumanksinfo@gmail.com Kiitos kaikille seuralaisille menneestä vuodesta 2017!

Lisätiedot

Hakemus Suosituskirje

Hakemus Suosituskirje - Aloitus Monsieur, Virallinen, vastaanottaja mies, nimi tuntematon Madame, Virallinen, vastaanottaja nainen, nimi tuntematon Madame, Monsieur, Virallinen, vastaanottajan nimi ja sukupuoli tuntematon Madame,

Lisätiedot

Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit

Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit MAALIS- HUHTIKUU UUTISET 2/2009 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS VALOKUVAUKSEN KAUT- TA ELÄMÄÄ OPPIMASSA Tällä hetkellä Kameraseuralla on kolme valokuvauskerhoa

Lisätiedot

Kuopion Keilailuliitto 06.07.2016 Rauhalahti Bowling

Kuopion Keilailuliitto 06.07.2016 Rauhalahti Bowling Sivu 1 1. Sami Päiväniemi Veljmiehet 742 (3) + 732 (3) 1474 (6) 2. Samuli Haverinen Veljmiehet 750 (54) + 681 (54) 1431 (108) 3. Joonas Jehkinen Mainarit 719 (0) + 702 (0) 1421 (0) 4. Tomas Käyhkö Mainarit

Lisätiedot

EL Valtakunnalliset Keilakilpailut 2016 Jyväskylä osanottajat

EL Valtakunnalliset Keilakilpailut 2016 Jyväskylä osanottajat EL Valtakunnalliset Keilakilpailut 2016 Jyväskylä osanottajat Joukkuekisassa naiset lisäpisteitä 8 p/srj # Nimi Syntymävuosi Yhdistys Hyvitys/srj Hyvitys 6 srjjoukkue Torstai 9.00 1 Tamminen Matti 1928

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

Kierroksia pelattiin 23

Kierroksia pelattiin 23 Viikkokisaranking 1 Kari Kirjavainen 24 2 Rauno Halme 23 3 Tuija Toivanen 22 4 Timo Tenho 21 5 janne Haapamäki 20 6 Tarja Solaranta 19 7 Pasi Toivonen 18 8 Jari Lehmusvaara 17 9 Pekka porala 16 10 Jukka

Lisätiedot

SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, HIRVI, M

SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, HIRVI, M SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, HIRVI, M 1 Vesa Saviahde M PH 96 98 194 2 Sami Heikkilä M PH 95 98 193 3 Mikko Autio M Po 92 96 188 4 Tomi-Pekka Heikkilä M PH 91 96 187 5 Kari Koskinen M PH 95 90

Lisätiedot

SML Länsi-Suomen lääninmestaruuskilpailu Ilmahirvi, sarja S Ilmahirvi, sarja S Ilmahirvi, sarja N 176

SML Länsi-Suomen lääninmestaruuskilpailu Ilmahirvi, sarja S Ilmahirvi, sarja S Ilmahirvi, sarja N 176 SML Länsi-Suomen lääninmestaruuskilpailu Jalasjärvi, 8.4.2018 Ilmahirvi, sarja S15 1. Heikkilä Ida KS 93 92 185 2. Hakala Mikko PH 80 91 171 3. Annala Toni PO 83 87 170 4. Heikkinen Aleksi PO 77 84 161

Lisätiedot

Robottiviikko 2014 on lähtölaukaus Helsingin Robottilaaksolle!

Robottiviikko 2014 on lähtölaukaus Helsingin Robottilaaksolle! Robottiviikko 2014 on lähtölaukaus Helsingin Robottilaaksolle! Robotics Week Finland 24.11. 30.11. Robottilaakso Vanhan kaupunginlahti, Viikintie 1, Helsinki Tiekartta robottilaaksoon Selvitysvaihe huhti-toukokuu

Lisätiedot

JOUKKUEKILPAILU. karsinta yhteis- Joukkueen Nimi Osallistujat karsintaerät sijoitus pisteet

JOUKKUEKILPAILU. karsinta yhteis- Joukkueen Nimi Osallistujat karsintaerät sijoitus pisteet ... karsinta yhteis- Joukkueen Nimi Osallistujat karsintaerät sijoitus pisteet Esko Huhtaniemi Maanantai aamu Anna-Leena Kannisto Tauno Laakso Lentäjät Kesport Pudasjärvi MuViKa. Rautaruukin Urheilukalastajat

Lisätiedot

Kameraseuraksi nimi muutettiin vuonna 1929. Sääntöihin kirjoitettiin, että yhdistyksen tarkoitus on edistää valokuvausta ja herättää harrastusta

Kameraseuraksi nimi muutettiin vuonna 1929. Sääntöihin kirjoitettiin, että yhdistyksen tarkoitus on edistää valokuvausta ja herättää harrastusta ELO- LOKAKUU UUTISET 4 / 2013 PÄÄKIRJOITUS AMATÖÖRI RAKASTAA Harrastaja tarkoittaa sellaista, joka suhtautuu kohteeseen hartaasti, rakastaen. Sana amatöörihän on johdettu latinan sanasta amator eli rakastaa.tältä

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Matematiikka YHT2.1. Ma Fyke

Lisätiedot

SVA Riistamaali mestaruuskilpailu Sipoossa 2017 Perjantai

SVA Riistamaali mestaruuskilpailu Sipoossa 2017 Perjantai Perjantai 7.7.2017 Karju normaalijuoksut Erän kaikki hitaat juoksut ammutaan ensin ja nopeat samalla radalla heti hitaiden päätyttyä (ratakohtaisesti). Molemmilla radoilla on kaksi ampumapaikkaa, eli kilpasarja

Lisätiedot

Sivuston tiedotjeromeadam.com

Sivuston tiedotjeromeadam.com Sivuston tiedotjeromeadam.com Luotu Lokakuu 03 2017 06:50 AM Pisteet50/100 SEO Sisältö Otsikko Jérôme Adam Entrepreneur, conférencier, co-auteur Pituus : 51 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja

Lisätiedot

Keinupuistokeskuksen Syyskuu

Keinupuistokeskuksen Syyskuu Torstai 1.9. Koko päivän Keinupuistokeskuksen Syyskuu Tule tutustumaan Kanervan ryhmiin ja TOIVO -Mummusikaalin tekoon 10.15-11.00 Yhteislaulua, ravintolasalissa 10.00-12.00 Lähitorin fysioterapeutin vastaanotto

Lisätiedot

Pohjoismainen yhteistyö

Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen yhteistyö Pohjoismainen valokuvausliitto / Nordiska Förbundet för fotografin NFFF Nordic Society of Photography Nordiska Förbundet för Fotografi Nordisk Forbund for Fotografi Pohjoismainen

Lisätiedot

KEVÄTOPINTOKAUSI alkaa keskiviikkona 11.1.2016 ohjelman mukaisesti klo 09.00 ja päättyy yhteiseen kevätjuhlaan keskiviikkona 25.05.2016.

KEVÄTOPINTOKAUSI alkaa keskiviikkona 11.1.2016 ohjelman mukaisesti klo 09.00 ja päättyy yhteiseen kevätjuhlaan keskiviikkona 25.05.2016. KEVÄTOPINTOKAUSI alkaa keskiviikkona 11.1.2016 ohjelman mukaisesti klo 09.00 ja päättyy yhteiseen kevätjuhlaan keskiviikkona 25.05.2016. VIIKKO-OHJELMA klo ma ti ke to pe 9.00 TIEDOLLINEN JAKSO 10.30 Tauko

Lisätiedot

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja

Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja Kehittyy itse valokuvaajana Opettaa kestämään vastoinkäymisiä Opettaa asettamaan pitkäjänteisiä tavoitteita Mahdollisuus voittaa palkintoja ja kunniamainintoja Mahdollisuus hakea arvonimiä Saa vuosin saatossa

Lisätiedot

Liikkuvan maalin SM-kilpailut Jurvassa 24. ja 25.1.2015. Sija Nimi Seura Hitaat Nopeat Yhteensä SK

Liikkuvan maalin SM-kilpailut Jurvassa 24. ja 25.1.2015. Sija Nimi Seura Hitaat Nopeat Yhteensä SK Normaalijuoksut Liikkuvan maalin SM-kilpailut Jurvassa 24. ja 25.1.2015 Liikkuva maali 10m normaalijuoksut Sarja M50 Sija Nimi Seura Hitaat Nopeat Yhteensä SK 1 Pyyhtiä Jarmo K-64 184 176 360 2 Jetsonen

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO Pj Marko Aalto 040 8217 707 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rahastonhoit. Matti Kokkonen 040 5511 544 Ampumakoulut Matti Kokkonen 040

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 Maanantai 31.08. Tiistai 01.09. Keskiviikko 02.09. Torstai 03.09. Perjantai 04.09. Lauantai 05.09. Sunnuntai 06.09. 09:00 Palmu Riina C TVT2 Yritystoiminnan

Lisätiedot

RANSKA, LYHYT OPPIMÄÄRÄ

RANSKA, LYHYT OPPIMÄÄRÄ RANSKA, LYHYT OPPIMÄÄRÄ 2.10.2017 Nämä täydet pisteet antavan vastauksen sisällöt eivät sido ylioppilastutkintolautakunnan arvostelua. Lopullisesta arvostelusta päättää tutkintoaineen sensorikunta. Kohtien

Lisätiedot

SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, LUODIKKO, M

SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, LUODIKKO, M SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, LUODIKKO, M 1 Sami Heikkilä M PH 96 98 194 10 2 Lauri Seppälä M Po 96 98 194 5 3 Tomi-Pekka Heikkilä M PH 97 94 191 4 Vesa Saviahde M PH 96 94 190 5 Kari Äikäs M KS

Lisätiedot

Matkustaminen Majoittuminen

Matkustaminen Majoittuminen - Majoituspaikan löytäminen Mistä löytäisin? Où puis-je trouver? Ohjeiden kysyminen majoituspaikan löytämiseksi...vuokrahuoneen?... une chambre à louer?...hostellin?... une auberge de jeunesse?...hotellin?...

Lisätiedot

Ilma-aseiden SM-kilpailut Merikarvia 2016. Tulokset ILMAHIRVI

Ilma-aseiden SM-kilpailut Merikarvia 2016. Tulokset ILMAHIRVI Ilma-aseiden SM-kilpailut Merikarvia 2016 Tulokset ILMAHIRVI Sarja S15 1. Antti Santakangas EH 183 2. Jesse Pöyliö La 164 3. Miko Mäkitalo La 159 4. Emmi Jauhiainen KS 157 5. Juuso Ahola La 156 Sarjassa

Lisätiedot

MARQUE: PHILIPS REFERENCE: AT770/20 CODIC:

MARQUE: PHILIPS REFERENCE: AT770/20 CODIC: MARQUE: PHILIPS REFERENCE: AT770/0 CODIC: 38517 Register your product and get support at www.philips.com/welcome AquaTouch Range AT941, AT940, AT918, AT899, AT897, AT896, AT894, AT891, AT890, AT889, AT887,

Lisätiedot

TOIMINTAOHJELMA KESÄKUU VKO 23

TOIMINTAOHJELMA KESÄKUU VKO 23 TOIMINTAOHJELMA KESÄKUU VKO 23 Maanantai 1.6. 9.45 Tiistai 2.6. MUSIIKIN KESKUSTELURYHMÄN KESÄRETKI lähtö 9.30. Keskiviikko 3.6. RETKIPÄIVÄ Avoin retkipäivä KESKUSTELURYHMÄ 10 TYÖTOIMINTARYHMÄ 12-13 RETKIPÄIVÄ

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2007

TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINTAKERTOMUS 2007 Vuosi alkoi jälleen kerran sekavissa tunnelmissa, koska meillä ei ollut kahtena ensimmäisenä kuukautena vakinaista talouspäällikköä. Hallituksen jäsenet Marke Heljo ja Leena Saarela

Lisätiedot

RATAVARAUKSET 2017 Pesämäen Moottoriurheilukeskus // puh / Marko Ylinen,

RATAVARAUKSET 2017 Pesämäen Moottoriurheilukeskus //  puh / Marko Ylinen, RATAVARAUKSET 2017 Huhtikuu vko 13 27.3.-2.4. puh. 0500 724 205 / Nina Vainionpää, info@pesamaki.fi 27.maalis 28.maalis 29.maalis 30.maalis 31.maalis 1.huhti 2.huhti Huhtikuu vko 14 3.4.-9.4 3.huhti 4.huhti

Lisätiedot

Maalishuhtikuu 2 / 2008. Uutiset

Maalishuhtikuu 2 / 2008. Uutiset Maalishuhtikuu 2 / 2008 Uutiset Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS Liisa Söderlund, Toiminnanjohtaja Liisa Söderlund. Kuva: Pekka Punkari Tuomaristo on tehnyt päätöksensä.

Lisätiedot

luennoiva kerhojen illoissa ja antavat omaa kuvaa ei olisikaan esillä, voi muiden valokuvien arvioita kuunnellessa

luennoiva kerhojen illoissa ja antavat omaa kuvaa ei olisikaan esillä, voi muiden valokuvien arvioita kuunnellessa TOUKO- HEINÄKUU UUTISET 3/2009 Kerhojen kuulumiset - Avautuvat näyttelyt - Tulevat kurssit PÄÄKIRJOITUS VALOKUVALLA ON MONTA MERKITYSTÄ Kameraseurassa kohtaa laajan kirjon valokuvauksen harrastajien erilaisia

Lisätiedot

RATAVARAUKSET 2017 Pesämäen Moottoriurheilukeskus // puh / Marko Ylinen,

RATAVARAUKSET 2017 Pesämäen Moottoriurheilukeskus //  puh / Marko Ylinen, Huhtikuu vko 13 27.3.-2.4. puh. 0500 724 205 / Nina Vainionpää, info@pesamaki.fi 27.maalis 28.maalis 29.maalis 30.maalis 31.maalis 1.huhti 2.huhti Huhtikuu vko 14 3.4.-9.4 3.huhti 4.huhti 5.huhti 6.huhti

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 170 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 168 3. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 159 4. Hakkarainen Jari Lampinen

Lisätiedot

Kameraseura ry:n vuosikokouksessa 8.3.2011 jaettiin P.K. Jaskari-stipendejä neljälle eri taholle yhteensä 1000 euroa.

Kameraseura ry:n vuosikokouksessa 8.3.2011 jaettiin P.K. Jaskari-stipendejä neljälle eri taholle yhteensä 1000 euroa. KERTOMUS TOIMINNASTA 2011 Vuonna 2011 juhlittiin 90 vuotta täyttävää Kameraseura ry:tä. Juhlavuoden ensimmäinen tapahtuma oli valokuvanäyttely Neljä väriä ja jokeri, jonka avajaisia vietettiin Kamera-galleriassa

Lisätiedot

SVA Riistamaalimestaruuskilpailu 2017 Sipoo

SVA Riistamaalimestaruuskilpailu 2017 Sipoo SVA Riistamaalimestaruuskilpailu 2017 Sipoo 7.-9.7.2017 Hirvi 20 kertalaukaus Nimi Seura Tulos Ratko M45 1 Pylsy Timo ESA 93 96 189 0 M50 1 Jetsonen Markku KAMS 97 95 192 0 2 Jokela Jukka-Pekka P-HA 85

Lisätiedot

EL Pm 2017 ei rekisteröidyt

EL Pm 2017 ei rekisteröidyt EL Pm 2017 ei rekisteröidyt Naiset kilpailija yhdistys tulos Kaadot viim.srj 1. Helena Saarimaa Lapua 676 2. Eila A Rajamäki Kauhava 668 3. Kaarina Tuuri Lapua 642 4. Pirkko Rissa Lapua 617 5. Sirkka Kangas

Lisätiedot