MINILOISTEISSA TEHDÄÄN KIVOJA TEMPPUJA! 12

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MINILOISTEISSA TEHDÄÄN KIVOJA TEMPPUJA! 12"

Transkriptio

1 MINILOISTEISSA TEHDÄÄN KIVOJA TEMPPUJA! 12 LAPSET 1. Luistelutaustasi? 2. Minkälainen ryhmä on Miniloiste? 3. Minkälaisia harjoituksia teillä on? 4. Mikä liike on sinusta helppo entä vaikea? 5. Tuleeko sinusta isona taitoluistelija? 6. Odotatko jo kevätnäytöstä? 7. Äitisikin luistelee onko se hauskaa? ÄIDIT 1. Luistelutaustasi? 2. Minkälainen ryhmä on Miniloiste? 3. Mitä luistelu perheellenne merkitsee? 4. Mikä on parasta luistelussa? Tiina, Annamari ja Titta sekä Lilja, Anna ja Iisa Anna Sovijärvi, 3-vuotta 1. Olen luistellut kohta vuoden. Luistelen, koska minulla on luistimet ja se on kivaa. 2. Ryhmä on tosi kiva ja olen saanut uusia kavereita! Miniloisteilla on erilaiset kypärät! 3. Hyppyjä ja kyykkyyn menoja. 4. Vaakaliuku on helppo (oho, sanoo äiti!). Vaikeaa se, kun piti laittaa toinen jalka eteen ja toinen taakse. 5. Joo tulee. 6. Joo odotan! Ja haluan esittää sitä samaa, mitä ne muutkin esittää. 7. Joo, se on kivaa. Mä oon äitiä parempi luistelija koska mä vaan oon! Iisa Hyyti, 4-vuotta 1. Olen luistellut 3-vuotiaasta. Luistelen, koska se on niin kivaa. 2. Anna, Janette, Kaisla, Essi, Siiri ja muut on mun kavereita! Miniloisteissa tehdään vaikeampia juttuja. 3. Me ollaan tehty potkulautaa, yhdellä jalalla liukua, painonsiirtoa, ympyrää ja hyppyjä. Haluaisin tehdä lisää painonsiirtoa! 4. Painonsiirtoluistelu on helppoa! Ja yhdellä jalalla liukuminen vaikeaa. 5. Joo - ei kun sittenkin balettilainen! 6. Joo, mä haluaisin esittää siellä pipariluistelua! 7. Joo se on kivaa, mä tykkään siitä. Äiti on parempi luistelemaan, mutta minä olen parempi taitoluistelemaan, koska äitillä ei ole käsineitä, ja koska äiti ei osaa kävellä ja hyppiä terillä. Annamari Sovijärvi 1. Luistelen Frozen Mistrals -joukkueessa ja aikuisten yksinluistelussa. Olen luistellut vuoden ja se on niiiiiiiiin ihanaa! Luistellessa unohtuvat harmit ja stressi ja siitä saa energiaa. 2. Mahtavaa, että pienillekin on oma kehitysryhmä. Jos Anna tykkää, niin äitikin tykkää. 3. Meidän perheessä kaikki luistelevat (no, Lukas on käynyt kerran jäällä, mutta siitä se lähtee.). Luistelu on mahtava koko perheen harrastus. 4. Luistelusta saa hyvän mielen ja joka kerta oppii jotain uutta. Titta Hyyti 1. Aloitin syksyllä aikuismuokassa hokkarit jalassa, mutta pian vaihdoin hokkarit taitoluistimiin. Pikkuneitimme into sai minutkin lähtemään mukaan vuotiaiden kehitysryhmä kuulostin ensin vähän hassulta, mutta samantasoiset luistelijat pystyvät kyllä tunnin aikana hienosti tekemään monenlaisia juttuja. Tärkeintä on se, että Iisa nauttii ja lähtee aina innoissaan hallille. 3. Yhteistä harrastusta. Vietämme paljon aikaa jäähallilla Iisan ja jääkiekkoa harrastavan Akseliveljen harrastuksissa sekä yleisöluisteluissa. 4. Parasta on se, että koko ajan oppii uuttaa ja jokaisella tunnilla saa onnistumisen elämyksiä. Ryhmässä on mukavaa porukkaa valmentajat mukaan lukien, joten tunneille on aina kiva tulla.

2 13 IIKKA TAHTOO NUUSKAMUIKKUSEKSI! Pojat -ryhmä tauolla: Iikka siirtyi keltaisiin! Minä olen Iikka ja olen luistellut luistelukoulussa 1,5 vuotta. Tahtoisin olla kevätnäytöksessä Nuuskamuikkunen koska se on niin kiva! Taitoluistelussa on hauskaa kaikki, mitään ei pidä tehdä erilailla. Luistelen luistelukoulun keltaisissa. Me pyörähdellään jäällä ja tehdään pipareita, kyykkyliukuja ja sutsisatsia! Pyörähdyksiä voisi tehdä enemmänkin! Luistelin aikaisemmin pojat ryhmässä, mutta nyt on mukavampaa luistella keltaisissa, kun tehdään samoja juttuja. Pojat ja tytöt luistelevat samalla lailla! Maj ja Karoliina olivat viime vuonna tosi mukavia, mutta niin on tämän vuotisetkin tädit. Iikka Mustakallio, 5 -vuotta Ps. Pojat- ryhmä pyritään perustamaan uudelleen, jos poikia innostuu jälleen enemmän jäälle! Miniloisteiden juttu jatkuu! Lilja Airaksinen, 5-vuotta 1. Olen luistellut yksi - ei kun kaksi vuotta. Luistelu on tosi hauskaa, kun tehdään kaikenlaisia temppuja. 2. Ryhmän nimi on Miniloiste ja se on hyvä ryhmä! Sofi on mun kaveri, sillä on oranssi kypärä! 3. Junaa, autokyykkyä ja vähän kaikkea. Autokyykkyä haluaisin tehdä lisää, se on kivaa ja helppoa! 4. Se on helppoa ja hauskaa, kun juna menee eteenpäin. Junana takaperin meno on vaikeaa. 5. En tiedä. Tulee varmaan, mutta en tiedä jos tulee. Ei varmaan tuu. Tulee! En tiedä vielä. 6. Joo, se on niin hauskaa. Haluaisin olla Ihmekoira tai Talvikissa, joka tykkää talvesta! 7. Äiti voisi luistella se olisi hauskempaa! Tiina Sironen 1. Olen luistellut omalla ajalla pienestä pitäen. Pidän luistelusta kovasti, mutta aika ei aina riitä enempään. 2. Ryhmä on tosi hienosti järjestetty - luistelijoista näkee, että jäällä on hauskaa! 3. Luistelu on hieno harrastus, jossa opitaan myös ryhmässä toimimista. Lilja oppi luistelemaan jo ensimmäisellä kerralla ja halusi oppia temppuja nähtyään Klaukkalan ala-asteen kentällä taitavia luistelijatyttöjä. 4. Luistelun parhaita puolia on sen vauhdikkuus, jossa saa erityistä vapauden tunnetta erilaisten temppujen kautta.

3 HARRASTAJIEN KERTOMAA 14 Moi. Olen 8 vuotias ja aika nuori ryhmässäni. Luistelen keskiviikkoisin ja lauantaisin harrastajissa. Olen luistellut 3 vuotta ja osaan jo paljon luistelujuttuja, mutta ryhmässäni on minua paljon parempiakin. Olen aika ujo enkä pidä yksin esiintymisestä kaikkien edessä - siksi on kiva luistella ryhmässä. En harrasta enää muuta, vain LUISTELUA. Olin ennen taidekerhossa ja tanssissa. Tykkään myös pomppia trampalla ja olla ulkona sekä kavereiden kanssa läheisen päiväkodin pihalla. Kaikista kivointa luistelutunnilla on vapaa luistelu, sitä pitäisi olla paljon enemmän! Melkein kukaan luistelukavereistani ei ole samassa koulussa kuin minä, vain pari tyttöä. Olen saanut luistelusta uusia ystäviä ja toivoisin, että saisin vielä lisää. Kivoin opettaja luistelussa on sellainen, joka osaa keksiä jotain muuta tekemistä, jos suunnitelmat menee mönkään eli jos tunnilla joku ei vaikka halua tehdä jotain juttua, niin ope keksii sitten tilalle jotain muuta. Jos ei vain osaa tehdä, niin välillä voi tehdä jotain helpompaa ja sitten yrittää vaikeampaa juttua uudelleen, kuten vaikka taaksepäin sirklausta. Kivoin liuku minusta on sisilisko, sen osaan hyvin, mutta vain toisella jalalla. Ikkunaliuku on helppo toisella jalalla, mutta vaikea toisella. Olen luistellut 3 vuotta. Luistelussa on kivaa liu ut. Osaan piparit, potkulaudan ja keijuliu un. Haluaisin oppia joustamaan polvista. Jos saisin itse päättää, luistelisin samassa ryhmässä kuin missä nytkin luistelen. Valmentajaksi haluaisin Janniinan. Opettelisin tasahyppyjä ja haluaisin luistella kaverini Tytin kanssa. - Roosa Kareinen Olen 7-vuotias ja luistelen harrastajissa. Olen harrastanut taitoluistelua nyt reilun vuoden. Harjoittelemme jäällä kaikenlaisia asioita ja temppuja. Minusta hauskimpia ovat hypyt ja liukumiset! Haluaisin harjoitella lisää erilaisia liukuja ja mennä musiikkiluistelua. Harjoituksissa voisi olla enemmän temppuja ja vauhtia! Tykkään myös näytöksistä. Seuraavassa kevätnäytöksessä olisi siistiä esittää Lego Star Warsin Trooper Kloonia! Luistelin viime vuonna pojat-ryhmässä ja siinä olisi ollut kiva jatkaa tänäkin vuonna. Sekin kyllä riittäisi, että poikia olisi harrastajissa enemmän. Pojat kaatuilevat vähän enemmän ja ovat rämäpäisiä, koska meillä on joskus liikaa vauhtia. - Vertti Yliharju - Aada Luotola Roosa Kareinen Vertti Yliharju Aada Luotola

4 15 HAASTATELTAVANA: TAITURIT JA TUIKKEET 1. Miten aloitit luistelun? 2. Montako kertaa viikossa luistelet? 3. Minkä luisteluliikkeen opit viimeksi? 4. Mikä on vaikeinta luistelussa? 5. Mikä luistelussa on parasta? Haastattelijana Elina Salovuori. Juliette ja Essi Jasmin ja Outi Outi Markus, Tuike 1. Siskoni harrasti luistelua ja tutustuin sitä kautta lajiin ja halusin aloittaa itsekin. Olen luistellut nyt noin neljä-viisi vuotta. 2. Luistelen kolme kertaa viikossa. 3. Opin viimeksi lutz-hypyn. 4. Axel-hyppy. 5. Ihanat kaverit, se kun oppii uutta ja onnistumisen tunne. Jasmin Paukkunen, Tuike 1. Mietin mitä voisin alkaa harrastamaan ja luistelu oli lopulta se laji, jonka halusin aloittaa. Olen luistellut nyt kaksi vuotta. 2. Luistelen kolme kertaa viikossa. 3. Opin viimeksi istumapiruetin. 4. Axel-hyppy. 5. Kaverit ja se, että saa luistella. Juliette Ratilainen, Taiturit 1. Pikkusiskoni harrasti luistelua ja se näytti kivalta, joten halusin myös aloittaa, olen luistellut nyt noin kolme vuotta. 2. Luistelen kaksi kertaa viikossa. 3. Opin viimeksi ikkuna-liu un. 4. Axel-hyppy. 5. Onnistumiset. Essi Kykkänen, Taiturit 1. Halusin aloittaa luistelun, koska se näytti kivalta! Olen luistellut nyt noin kolme vuotta. 2. Luistelen kaksi kertaa viikossa. 3. Opin viimeksi saksihypyn. 4. Ritti-hyppy. 5. Se, kun oppii uutta.

5 LOISTEET AVASIVAT KISAKAUDEN JO SYYSKUUSSA 16 Erica, Riikka, Emilia, Laura, Vilma, Lotta, Elsa ja Anni-Maria Tyttöjen tunnelmia ennen kisoja Iloiset Loiste-ryhmäläiset Erica Saneri, Anni-Maria Pakarinen, Riikka Kareinen, Emilia Heiskanen, Lotta Valtonen, Vilma Yliharju, Laura Pelkonen ja Elsa Sainio tutustuivat esittämiseen ja kilpailemiseen musiikkiluistelun keinon ensimmäistä kertaa pidetyissä seuran sisäisissä kuukausikilpailuissa. Ennen kilpailuja tunnelmat olivat jännittäviä niin luistelijoiden kuin vanhempienkin keskuudessa: Ericaa jännitti erityisesti sisiliskoliu un onnistuminen ja Anni-Mariaa ensimmäinen kilpailu ylipäänsä. Lottaa jännitti joka puolelta, mutta se ei onneksi menoa haitannut, koska Lotan mielestä jännitys oli ihan kiva tunne! Myös odotukset olivat korkealla: Erica odotti palkintoja ja Vilma itse kilpailuja, Lotta puolestaan halusi näyttää kaikki oppimansa taidot. Elsa kertoi odottavansa esiintymistä sekä voittamista. Anni-Maria sen sijaan odotti eniten tsemppausta sekä kaikkien hienojen liikkeiden tekemistä. Emilia oli tytöistä reippain, koska häntä eivät kisat etukäteen turhia jännittäneet. Riikallakaan ei ollut kisoja kohtaan erityisiä odotuksia, mutta mielessä kyllä oli haaveet vaakaliu un onnistumisesta ja puvun hienosta kimaltelusta. ja kilpailujen jälkeen Tyttöjen tunnelmista päätellen kilpailut onnistuivat erittäin hyvin: kaikilla oli hauskaa, Lotalla jopa superkivaa! Erican mielestä erityisen kivaa oli se, kun kaikki taputtivat ja Venla-sisko heitti jäälle Angry Birdsin. Myös se oli hauskaa, että äiti tuli katsomaan. Myös Emiliasta parasta oli se, että luistelijoille heitettiin jäälle leluja onnistuneiden suorituksen jälkeen. Loisteet saivat myös mitalit ensimmäisten kilpailujensa kunniaksi. Anni-Marian mielestä vaakaliu un onnistuminen kilpailuissa oli mahtavaa myös esittäminen yleisölle oli tosi kivaa. Myös Vilma iloitsi musiikkiin eläytymisestä ja kiitämisestä jäällä! Lotta puolestaan nautti erilaisten liukujen tekemisestä ja lausui viisaasti, ettei kilpailuissa haittaa vaikka kaatuisi. Elsa totesi kisojen jälkeen, että parasta oli sittenkin itse jännitys! Kaikki tytöt aikovat kilpailla jatkossakin, koska kilpailuissa oli kivaa! Erica haluaisi myös lisää mitaleja tai pokaaleja ja pohti, että Jos kaatuu, niin sitten vaan ylös. Pukuun pitäisi laittaa kyllä sellainen kukka tähän rintaan. Elsaa jäi vähän harmittamaan se, että tuomari toivoi liukuihin lisää pituutta, mutta neiti katsoi jo myös tulevaisuuteen toivoessaan, että kun mä meen tintteihin, en ikinä häviäisi kisoissa. Myös Emilia aikoo jatkaa kilpailuja ja saada lisää leluja jäälle!

6 17 HOHDE HARJOITTELEE PILKE SILMÄKULMASSA Osaksi valoa säteilevää nimiperhettä perustettiin syksyllä muodostelmaluisteluun tähtäävä kehitysryhmä Hohde. Ryhmässä luistelee 12 innokasta 5-8 vuotiasta muodostelmaluistelusta kiinnostunutta luistelijan alkua. Tytöistä Micaela ja Oona perehtyivät lajin saloihin jo viime kauden muodostelmaluistelukoulussa muut tytöt ovat melkeinpä kaikki viime kauden luistelukoululaisia. Muutama innokas mahtuisi vielä ryhmään mukaan! Hohde luistelee kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja lauantaisin. Maanantaisin harjoitellaan lisäksi oheisharjoituksissa, joita myös ohareiksi kutsutaan. Onneksi tytöillä ei kuitenkaan ole ollut tapana tehdä ohareita, vaan kaikki ovat osallistuneet Katjan vetämiin oheisiin! Oheiset on sään vielä salliessa useimmiten pidetty urheilukentällä. Ensimmäisillä kerroilla oltiin vielä kesälomatunnelmissa ja opeteltiin keskittymistä, mutta syksyn edetessä tytöt ovat olleet reippaina myös oheisissa. Oheisissa on mm. pelailtu erilaisia pelejä sekä harjoiteltu kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja. Luisteluasuinaan tytöillä on mustat trikoot, eikä ryhmässä muuta mustanpuhuvaa olekaan. Tytöt luistelevat iloisella mielellä ja Essilläkin riittää huumoria sekä kannustusta myös vähän vaikeammissakin harjoituksissa. Maanantaisin myös Alina on ollut ohjaamassa jääharjoituksia yhdessä Essin kanssa. Jäällä on syksyn aikana harjoiteltu kaaria, painonsiirtoja, sirklausta, takaperin luistelua, valssihyppyä, valssikolmosta ja kantakäännöksiä ynnä muuta mukavaa. Tytöt ovat tosi hienosti jaksaneet keskittyä vaikeampienkin kuvioiden harjoitteluun. Onneksi ohjelmassa on välillä kevyempiäkin harjoitteita ja tytöt ovat päässeet myös hippasille ja musiikkiluistelun makuun! Syksy on mennyt nopsaan tyttöjen perusluistelutaidon hiomisessa. Muodostelmaluisteluun liittyviin blokkeihin, läpimenoihin, myllyihin ja piireihin päästään sitten keväämmällä. Sen verran malttamattomia on muutama tytöistä jo ollut, että harjoituksissa on nähty jo pariluistelunkin alkeita Jennan ja Tuulin kokeillessa taitojaan lopputunnin musiikkiluistelussa. Näistä tytöistä kuullaan vielä lisää! Tuula Koimäki

7 TINTTI-TERVEISET KISAKALLIOSTA! 18 Me seitsemän 6-8 -vuotiasta kilparyhmäläistä leireilimme Kisakalliossa syyslomalla Leirimme alkoi torstaina lounaalla, jonka jälkeen menimme alkulämppään ja tunniksi jäälle. Tulipa tehtyä hienoja piruetteja ja opittua taas uusia asioita. Loppulämpän jälkeen saimme huoneet, joihin tutustuimme innolla. Molempina leiripäivinä meillä oli kaksi tuntia jääharjoituksia. Jäällä harjoittelimme hyppyjä, liukuja, piruetteja ja ohjelmia puhtaalla jäällä. Omien harjoitustemme ohella ehdimme seurata myös seuramme vanhempien yksinluistelijoiden (K2) upeita liikkeitä jäällä. Paljon ihailemamme K2 ryhmän tytöt olivat suunnitelleet meille leiriläisille yhteisen iltaohjelman, joka sai naurun raikaamaan! Kiitos K2:set!!! Pitkät treenipäivät jaksoimme hienosti Kisakallion maukkaan ruoan ansiosta, jota söimme todella reippaasti. Leirimme huipentui perjantaina volttimonttuun, jossa saimme harjoitella mm. voltteja ja muita hurjia temppuja pehmeiden patjojen seassa Kisakallion ohjaajan opastuksella. Erityiskiitos valmentajillemme Majlle ja Katjalle mahtavasta leiristä meillä oli tosi kivaa!! Leiriperjantain ohjelmamme näet ohesta! Iloisin terveisin, Anni K, Anni V, Pihla ja Silke (ylärivi), Verna, Minni ja Rosa (alarivi) sekä huoltajat Satu ja Susanna Ps. Aada lomaili leirimme aikana, eikä päässyt siksi mukaan kuvaan. Ks. Aadan kuva sivulta 10. Perjantai aamupala omatoiminen lämmittely jäähallilla jää omatoiminen loppulämppä lepoa lounas omatoiminen alkulämppä jää omatoiminen loppulämppä lepoa omaa kivaa volttimonttu ja sitten kotiin!

8 19 KOTIKISAT OVAT K2-RYHMÄLÄISILLE TÄRKEITÄ! Venla, 8 v., kilpasarja Minit Luisteluryhmämme on tosi hyvä, koska me harjoitellaan paljon ja kaverit on mukavia. Me myös hassutellaan paljon! Maj ja Katja ovat hyviä ja tosi mukavia valmentajia ja niilläkin on hauskaa. Kun pääsen jäälle, niin kaikki muut asiat unohtuu ja keskityn vain luistelemaan. Tahdon tulla maailman parhaaksi ja tahdon päästä uusia hyppyjä ja paljon askeleita ja piruetteja! Tykkään kilpailla, koska silloin laitetaan tukka ja kisapuku päälle ja ollaan nättejä. Vaikka jännittääkin ennen kilpailua, niin jäälle pääseminen ja esiintyminen on parasta!. Jos kaikki menee hyvin, niin tulee tosi hyvä mieli! Se vähän jännittää, että monenneksi tulee ja saako palkintoja. NTL Kutsukisoissa yllätyin kun pääsin kuudenneksi ja ohjelmakin meni niin hyvin. Paras kilpailumuistoni on Keravan kisoista viime vuonna, kun melkein pääsin kolmanneksi Tinteissä. Luistelu on kyllä parasta mitä tiedän! Eeva, 11 v., kilpsarja B-silmut Harjoittelen 6 kertaa viikossa. Kaikki K2:set ovat kavereitani, meillä on aina yhdessä hauskaa :)! Valmentajani Maj ja Katja ovat maailman parhaita! Luistelussa tykkään ihan kaikesta, harkat, leirit, näytökset ja kaikki ovat kivoja. Kilpailemisessa pidän ehkä eniten alkujännityksestä ja itse suorituksesta. Kotikisat merkitsivät minulle paljon. Odotin niitä tavallista enemmän ja minua jännitti enemmän kuin yleensä. Suoritukseni ei mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla, koska olin ollut kipeänä. Kisoissa pidin hyvästä tunnelmasta ja kaikkien tsemppaamisesta. Tavoitteeni on, että menestyisin ja saisin paljon hyviä muistoja kisoista. Luistelussa haluaisin oppia paljon uutta ja saada perusasiat kuntoon ja puhtaiksi. Paras luistelumuistoni on ehkä luistelukoulun naamiaiset, olin silloin yksisarvinen! Mimosa, 12 v., kilpasarja Aluedebytantit Luistelussa on kivaa uuden oppiminen. Vaikka luistelu on minulle tosi tärkeää, ei se olisi sama asia ilman luistelukavereita. Ja vaikka yksi heistä on siskoni, ovat he kaikki minulle kuin siskoja. Kun onnistun, he riemuitsevat kanssani ja kun jokin menee pieleen, he lohduttavat. Parempia kavereita ei voisi toivoakaan! Eikä parempia valmentajia voisi edes etsimällä löytää! Paras luistelumuistoni on se, kun sain ensimmäistä kertaa akselin Jämsän luisteluleirillä. En osaa kuvailla, miltä se tuntui, mutta sen voin kertoa, että näin vain vaaleanpunaista. Ekat NTL:n kisat olivat minulle myös kauden avajaiskisat. Ihanan mahtavaa niissä oli se, kun pääsi näyttämään jäällä, mitä osaa. Se oli uusi tunne, koska ne olivat kotikisat. Kilpailemisessa on kivaa onnistuminen ja itsensä ylittäminen. Myös muiden ohjelmia on ihan mahtavaa katsoa! Selina, 14 v., kilpasarja Taitajat Luistelen 9. vuotta ja tällä hetkellä harjoittelen 5 kertaa viikossa. Joskus tulee 6. kerta, jos haluan käydä yleisöluistelussa. Meillä on K2-ryhmässä ihan mielettömän kiva porukka. Kaikki tytöt ovat täysillä mukana ja se on kivaa, kun joku oppii jotain uutta, esimerkiksi Axelin, kaikki tulee onnittelemaan ja halaamaan. Valmentajat ovat ihan huippuja!!!! Seuraavaksi toivon, että saan kaksoishypyt ohjelmaani. Niissä on vielä vähän harjoittelemista. Parhaana luistelumuistonani pidän sitä, kun voitin ensimmäisen kerran kisat Tuusulassa. Olin aika ällistynyt siitä, että voitin. Kisoissa on aina vähän jännittävä tunnelma ja on hienoa, kun kuulee luistellessa kannustushuutoja katsomosta jäälle. Rakastan luistelua - siinä on parasta kilpaileminen ja esiintymiset. Kotikisoissa oli mahtava tunnelma ja sain sarjassani hopeaa. Huippujuttu, että järjestettiin omat kisat. Hyvä NTL!!!! (Selinan kuvan löydät kannesta!)

9 FROZEN CORIOLIS SIRKUSTELEE 20 NTL:n minorijoukkue Frozen Coriolis aloitti kauden toukokuussa Hyvinkään jäähallissa. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla olimme leirillä Kisakalliossa, ja sen jälkeen suuntasimme kesälomille. Heinäkuun lopussa aloitimme taas iloisin mielin treenaamisen. Valmentajat olivat suunnitelleet kisateemaksi sirkuksen, ja kävimme koko joukkue katsomassa teemaan liittyvän elokuvan Madagascar 3. Joukkueemme harjoittelee 4 kertaa viikossa jäällä, 2 kertaa oheisissa ja kerran viikossa tanssia. Lokakuun lopussa suuntasimme taas leireilemäään Kisakallioon, jossa kisaohjelma valmistui alkuverkkablokkia myöten. Kisakalliossa oli kaikkien mielestä kivaa. Valmistauduimme tuleviin kisoihin tekemällä sirkus-aiheisen kisalakanan Haikalan nuorisotilalla. Kauden ensimmäiset kisat olivat Lappeenrannassa marraskuussa ja iloksemme monet kivat kisat ovat vielä edessä. Tällä kaudella kisoissa on tavoitteena puhtaat kilpailusuoritukset, hyvät kilpailukokemukset ja iloinen mieli. Joukkueemme treenaa iloisin mielin kohti tulevia kisoja. Venla Hietala

10 21 JA NAURU RAIKAA! Taitotasossa meillä saattaa olla kehitettävää, mutta yhden asian me taatusti osaamme: nimittäin pitää jäällä hauskaa! Ja sana kirii: 24-henkiseksi kasvanut Frozen Mistrals joukkue on ylittänyt luistelijamäärältään kaikki odotukset ja sama ilmiö on havaittavissa myös yksinluistelussa: aikuisluistelijoiden määrä kasvaa kohisten! Mutta mistä tämä kaikki johtuu? Tehkäämme tutkimusta sähköpostikyselyn keinoin: Hyvä porukka ja yhteishenki. 90 % kyselyyn vastanneista aikuisluistelijasta piti luisteluryhmän ryhmähenkeä yhtenä harrastuksen parhaista puolista. Tosi mukava porukka, ryhmän mainio meininki ja eritasoisuus luovat mitä mainioimmat puutteet iloiselle harrastamiselle: jokaiselle on jotakin ja kaikkea kehtaa kokeilla! Porukka on tosi mukavaa!. Ei sitä oikein osaa selittää sitä tulee vaan niin hyvälle tuulelle, kun pääsee jäälle. Lajin haastavuus ja teknisyys. 63 % vastanneista arvosti myös lajin haastavuutta ja mahdollisuutta omien rajojen kokeiluun tekniseksi tunnetusta lajissa. Tärkeitä ovat vauhti ja itsensä voittaminen sekä se, että joka tunnin jälkeen voi hymyillä ja olla ylpeä itsestään ja uudesta oppimastaan. Erityisesti hyppyjen oppiminen (ja tunnistaminen!), askeleet, kantakäännökset ja perusluistelu ylipäätään koettiin yllättävänkin tekniseksi. Toisaalta jäällä tapahtuvaa aivojumppaa pidettiin tervetulleena, koska harjoituksiin keskittyminen mahdollistaa myös rentoutumisen. Lajin haastavuuden vuoksi jäällä ei voi ajatella muuta, kuin sen hetkistä tekemistä. Koskaan ei ole valmis aikuinenkin voi oppia! Kunnonkohotus. 42 % harrastajista piti taitoluistelua tehokkaana liikuntana. Jos kuuma ei tule kaaria, kolmosia tai piruetin lähtöjä harjoitellessa, se tulee varmasti sirklatessa, hyppiessä tai kuntoluistelussa. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Parasta on vauhti! Musiikkiin luistelu ja eläytyminen. 32 % aikuisista arvosti luistelun tuomaa vapauden tunnetta sekä musiikista saatavaa inspiraatiota, taiteellisuutta ja lajin kauneutta. Monelle tärkeää oli myös kokonaisfiilis ja ajoittain sellainen soljuva tunne jäällä, kun musiikki soi, että on hyvä tasapaino, hyvä olla ja tuntuu, että kaikki jopa näyttää ihan kivalta :).. Vastaajien taustatiedot: Vastanneista 26 % harrastaa yksin- ja 21 % muodostelmaluistelua, 52 % sekä että. 21 % on harrastanut lajia noin vuoden, 42 % 2-4 vuotta, yksi yli 20 vuotta ja loput siltä väliltä. Vain kolmasosa aikuisluistelijoista on harrastanut lajia lapsena! Monilla luistelevat myös lapset silti neljäsosa omistaa perheensä ainoat taitoluistimet. Tekninen data: Etuperin sirklaus sujuu vastanneista 95 %:lta, takaperin 75 %:lta. Mohawk ja Chasse ovat tuttuja yli puolelle osan vielä miettiessä termien syvällisempää sisältöä Valssihypyn osaavat kaikki osa tosin ilman luistimia tai parin kanssa! Noin puolet osaa myös Salchowin ja Tulpin ja muutama myös Flipin ja Ritin, Jokunen rohkea taitaa myös Lutzin ja Axelin. Liu uista helpoimpia aikuisille on tarjotin, sisilisko, vaaka ja ikkuna, joskin myös kysymyslomakkeen ulkopuoliset keiju-, kukko- ja kyykkyliuku keräsivät ääniä. Pirueteista suosituin on kahden jalan piruetti joko normaalina tai hyvin hitaana tai kukkopiruetti. Silloin tällöin jäällä nähdään myös vauhdikkaampia piruetteja taitavimpien pyöriessä vaaka- ja istumapiruetteja muun ryhmän ihaillessa! Kaisa Sainio Ps. Vastanneet kiittelivät valmennustiimejä maasta taivaisiin ja toivoivat myös yksinluisteluun säännöllisesti kahta valmentajaa. Monet pitivät seuran valmentajia parhaina mahdollisina, mutta lisävahvistuksia mietittiin myös muualta: mm. Jevgeni Plushenkoa, Brian Joubertia, Max Lindholmia, Kiira Korpea ja sitä komeaa, jolla on kiharat pitkät tummat hiukset, toivottiin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä tuleman pitää!

11

IF-ryhmän tavoitteena on harrastemainen taitoluisteluharrastus, luistelun ilo ja onnistumisien kokeminen.

IF-ryhmän tavoitteena on harrastemainen taitoluisteluharrastus, luistelun ilo ja onnistumisien kokeminen. Taitoluistelijan polku Seinäjoen Taitoluistelijat ry LUISTELUKOULU Luisteluharrastus alkaa usein luistelukoulusta. Luistelukouluun tullaan pääsääntöisesti 3-4 vuotiaana. Luistelukoulujen tavoitteena on

Lisätiedot

Espoon Jäätaiturit ry

Espoon Jäätaiturit ry Espoon Jäätaiturit ry Kehitysryhmät kaudelle 2019-2020 01/2019 EsJt Luistelua suurella sydämellä perustettu 1985 noin 650 luistelijaa 10 päätoimista valmentajaa, päävalmentaja Virpi Horttana noin 45 valmentajan

Lisätiedot

23 ESITTELYT luistelukoulut

23 ESITTELYT luistelukoulut 23 ESITTELYT luistelukoulut Keskiviikko punaiset Julia Ariluoma Jarmin Kantola Oona Kyllinen Rianna Lehto Ohjaajat Janniina Pärssinen Alina Salovuori Keskiviikko keltaiset Elle Hietala, Oona Koponen, Sara

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

- Taitoluisteluvalmentaja, jonka päätehtävänä on seuran yksinluistelijoiden valmennuksellisen toimintalinjan suunnitteleminen ja toteuttaminen.

- Taitoluisteluvalmentaja, jonka päätehtävänä on seuran yksinluistelijoiden valmennuksellisen toimintalinjan suunnitteleminen ja toteuttaminen. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2013-30.6.2014 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Kokemuksia erilaisille oppijoille suunnattujen harrasteryhmien toiminnasta. Harrastajien ja heidän perheidensä tarpeiden ja toiveiden huomioiminen

Kokemuksia erilaisille oppijoille suunnattujen harrasteryhmien toiminnasta. Harrastajien ja heidän perheidensä tarpeiden ja toiveiden huomioiminen Kokemuksia erilaisille oppijoille suunnattujen harrasteryhmien toiminnasta. Harrastajien ja heidän perheidensä tarpeiden ja toiveiden huomioiminen Marika Kivilehto, vapaa-ajan &vapaaehtoistyön koordinaattori,

Lisätiedot

Seuran ylimpänä päättävänä elimenä toimivat vuosikokoukset. Syyskokous pidetään torstaina 20.10.2011, kevätkokouksen ajankohta päätetään myöhemmin.

Seuran ylimpänä päättävänä elimenä toimivat vuosikokoukset. Syyskokous pidetään torstaina 20.10.2011, kevätkokouksen ajankohta päätetään myöhemmin. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2011-30.6.2012 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

- Taitoluisteluvalmentaja, jonka päätehtävänä on seuran yksinluistelijoiden valmennuksellisen toimintalinjan suunnitteleminen ja toteuttaminen.

- Taitoluisteluvalmentaja, jonka päätehtävänä on seuran yksinluistelijoiden valmennuksellisen toimintalinjan suunnitteleminen ja toteuttaminen. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2014-30.6.2015 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Espoon Jäätaiturit ry

Espoon Jäätaiturit ry Espoon Jäätaiturit ry Kouluikäisten harrastusryhmät kaudelle 2019-2020 01/2019 EsJt Luistelua suurella sydämellä perustettu 1985 noin 650 luistelijaa 10 päätoimista valmentajaa, päävalmentaja Virpi Horttana

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Lapset Luotu :25

Lapset Luotu :25 Lapset 2017 Luotu 22.02.2017 14:25 Vastaajastatistiikat Nimi Arvioijat Vastaamassa Vastannut Kärkölä lapset 54 54 53 Yhteensä 54 54 53 Vastausprosentti 100% Lopettaneet 98.1% Kesken jättäneet 1.9% Eivät

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2.

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Vanhempaininfo

Vanhempaininfo Vanhempaininfo 4.2.2017 Taitoluistelu Yksinluistelu Jäätanssi Pariluistelu Muodostelmaluistelu Muodostelmaluistelu Vaikea ja monipuolinen taito- ja joukkuelaji Kuviot Otteessa ja yksin luisteleminen Perusluistelu,

Lisätiedot

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä 8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä Tunnelmia Kupittaan luistelumadolta ja keilauksesta Tulin madolle vähän ennen klo 9. Odotimme, että muut laittoivat luistimensa ja tekivät tilaa. Kun pääsimme

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

Tervetuloa luistelun pariin!

Tervetuloa luistelun pariin! Tervetuloa luistelun pariin! Taitoluistelu on monipuolinen harrastus. Luistelussa opit kehon hallintaa, tasapainoa, saat uusia ystäviä ja onnistumisen kokemuksia. Luistelukoulussa ohjaajat ovat koulutettuja,

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Kausijulkaisu 2014-2015 NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Nurmijärven Taitoluistelijat NTL ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan jäähallissa, toimiva taitoluisteluseura. Seura edistää

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

SUNBEAMS KUUKAUSIKIRJE

SUNBEAMS KUUKAUSIKIRJE SUNBEAMS KUUKAUSIKIRJE 11 2015 SUNBEAMS JOUKKUEEN ALKUKAUDEN KUULUMISET Espoon Taitoluisteluklubin Sunbeamsien kausi starttasi viime huhtikuussa, kun SM-tulokasjoukkue sai uuden kokoonpanon. 34 lahjakasta

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat

Mäntsälän Voimistelijat 1 Mäntsälän Voimistelijat Jäsenkyselyn tulokset 2015 Vastaajia N=47 Harrastaja itse Huoltaja 6 henk 41 henk Harrastajan ikä Alle 7v 15 henk 7-10v 17 henk 11-13v 6 henk yli 13v 9 henk Mukana seurassa Alle

Lisätiedot

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA 14.-16.9. ALKUSANAT 1 LEIRIVARUSTEET 1 LEIRIMAKSU 1 PALUUKYYTI 1 LEIRILÄISET 2 LEIRIOHJELMA 3 LEIRIN PELISÄÄNNÖT 4 ALKUSANAT Hei kaikki reippaat leirille lähtijät! Tervetuloa

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Kausijulkaisu 2013-2014 1 NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Nurmijärven Taitoluistelijat NTL ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan jäähallissa, toimiva taitoluisteluseura. Seura edistää

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA Aurinkoista KESÄÄ! ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Keväinen tervehdys täältä koulusta! Lukuvuosi 2014-2015 lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut

Lisätiedot

AIKATAULU JA LUISTELUJÄRJESTYS

AIKATAULU JA LUISTELUJÄRJESTYS 24.2.2015 Vihdin Taitoluistelijoiden yksinluistelun kutsukilpailu 28.2.2015 klo 8:00 21:00 Kisakalliossa Lohjalla. AIKATAULU JA LUISTELUJÄRJESTYS Tintit 2007 tai myöhemmin synt., tytöt ja pojat 8:00 9:00

Lisätiedot

SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN!

SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN! Juttusarja Nuorten SM-hallit, ennakot TULEVAISUUDEN YU-SANKARIT LIIKUNTAMYLLYSSÄ 5.-6.3.2016 NUORTEN SM-HALLLIT... SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN! Urheilija: Saga Andersson N16 (-00) Seura:

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata LIIKUNTA Lämmittely Harrastatko liikuntaa? Miksi / miksi et? Millainen liikunta sopii sinulle? Mitkä asiat ovat tärkeitä, kun valitset kuntosalin / liikuntakeskuksen? Mitä liikuntapaikkoja tiedät sinun

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 Leikkejä, luisteluharjoitteita ja lajiharjoitteita lapsille ja nuorille Toteutettu yhteistyössä Ruotsin jääpalloliiton kanssa Harjoitusten rakenne esimerkki 60 min: Huomioi

Lisätiedot

Toiminnan piiriin kuuluu lukuisia eri lajeja Nykyisin toimintaa on 170 maassa Toiminnan parissa liikkuu yli 3,7 miljoonaa kehitysvammaista urheilijaa

Toiminnan piiriin kuuluu lukuisia eri lajeja Nykyisin toimintaa on 170 maassa Toiminnan parissa liikkuu yli 3,7 miljoonaa kehitysvammaista urheilijaa Soveltava luistelu Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20, fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Historia Eunice Kennedy

Lisätiedot

JULIANA AALTO PIHLA GRÖNROOS. Lempikuvioni: Combo ja avoblokki Luistelussa haluan oppia: Ri:pirue1n Paras luistelumuisto: Kisat

JULIANA AALTO PIHLA GRÖNROOS. Lempikuvioni: Combo ja avoblokki Luistelussa haluan oppia: Ri:pirue1n Paras luistelumuisto: Kisat AURORA AALTO Luistelussa haluan oppia: Istumapirue1n Paras luistelumuisto: Kaikki kisat JULIANA AALTO Lempikuvioni: Combo ja avoblokki Luistelussa haluan oppia: Ri:pirue1n Paras luistelumuisto: Kisat PIHLA

Lisätiedot

- Taitoluisteluvalmentaja, jonka päätehtävänä on seuran yksinluistelijoiden vastuuvalmentajan tehtävät.

- Taitoluisteluvalmentaja, jonka päätehtävänä on seuran yksinluistelijoiden vastuuvalmentajan tehtävät. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2015-30.6.2016 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa. *Salon suurin seura; jalkapallo, taitoluistelu, salibandy ja koripallo. *Toimisto sijaitsee Salossa Helsingintiellä, seuran omistamissa

Lisätiedot

REIPPAAN TYTöN URAPOLKU. Evaitaä uraohjaukseen 9.10 Emilia Mahlio

REIPPAAN TYTöN URAPOLKU. Evaitaä uraohjaukseen 9.10 Emilia Mahlio REIPPAAN TYTöN URAPOLKU Evaitaä uraohjaukseen 9.10 Emilia Mahlio Olipa kerran reipas tyttö, joka oli niin reipas ettei hänestä tarvinnut huolta kantaa. Hän piti puolensa, ilmaisi asiansa, lunasti lupauksensa

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - f-pojat - E-pojat - dp j ft - D tytöt - naiset - D-tytöt - ft-04 - D-Pojat - E-Pojat - F-t04 -

Lisätiedot

Paloaukean päiväkoti. Eläimet mukana päiväkodin arjessa

Paloaukean päiväkoti. Eläimet mukana päiväkodin arjessa Paloaukean päiväkoti Eläimet mukana päiväkodin arjessa Heti sisään astuessa me isin ja äidin kanssa tiedämme, mitä päiväkodissa tapahtuu tällä viikolla. Seinällä, melkein katossa asti on iso näyttö. Näytöllä

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

Nurmijärven Taitoluistelijoissa luistelee yli 200 lasta, nuorta ja aikuista. Seura on kehittyvä, hyvän ja laadukkaan osaamisen taitoluisteluseura.

Nurmijärven Taitoluistelijoissa luistelee yli 200 lasta, nuorta ja aikuista. Seura on kehittyvä, hyvän ja laadukkaan osaamisen taitoluisteluseura. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2017-30.6.2018 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n VALMENNUSRYHMIEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Valmennusryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Asematapahtuma Keravalla 1.10.2005

Asematapahtuma Keravalla 1.10.2005 Asematapahtuma Keravalla 1.10.2005 Jo jonkun aikaa oli Keravan naisvoimistelijoiden johtokunnan takaraivossa pyörinyt ajatus kunnon Asematapahtuman järjestämisestä. Tuumasta toimeen oli vaikea ryhtyä,

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

Lauletaan useita kertoja siten, että nostellaan vuoroin oikeaa ja vasenta jalkaa.

Lauletaan useita kertoja siten, että nostellaan vuoroin oikeaa ja vasenta jalkaa. Tammikuun liikuntavinkit lähde: suunnittelen liikuntaa palvelu (www.nuorisuomi.fi) SUKSITANSSI: Tuttu laululeikki sukset jalassa. Harjoitellaan tasapainotaitoa. Leikitään tasaisella alueella, jossa kaikille

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI Lounais-Suomen alueella toimii iloinen ja aktiivinen Nuorisotiimi, joka koostuu seitsemästä nuoresta ympäri aluetta. Tiimin vastaavana on Jenna Tammi. Jenna lisäksi tiimiin

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

5/13/2015 Palautekysely. Kevät Uplakers Taitoluistelu

5/13/2015 Palautekysely. Kevät Uplakers Taitoluistelu 5/13/215 Palautekysely Kevät 215 Uplakers Taitoluistelu JOHDANTO Uplakers Taitoluistelun palautekysely toteutettiin nyt keväällä 215 toisen kerran. Kyselyyn oli mahdollista osallistua nettilomakkeella

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta.

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Nuoria Somettaa Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Vastaajien ikävuosien keskiarvo on 14 vuotta. Vastaajien ikäjakauma 16 16 16 16 16 17 17 17 17 17 17 17 18 18 19 20 20 10 10 10 11 11

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

FANNI JA SUURI TUNNEMÖYKKY

FANNI JA SUURI TUNNEMÖYKKY NÄYTESIVUT Julia Pöyhönen Heidi Livingston FANNI JA SUURI TUNNEMÖYKKY Tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen harjoitteleminen Tässä pdf-tiedostossa on mukana kirjasta seuraavat näytteet: Sisällys Näyteaukeamat

Lisätiedot

Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA

Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA 5.9.2017 Yleistä P07 joukkueen valmennuksesta Tällä hetkellä poikia on mukana 66kpl. Valmentajia 10 (11) + Samu tulossa mukaan kilparyhmän valmentajaksi Syyskierroksen

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29 Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT Vastaajien kokonaismäärä: 29 1. MITÄ KOULUA KÄYT? 5.-6.LK 7.-9. LK. LUKIO/ REDU MUU: Missä? 3% 97% 3. ASUINALUEELLANI ON PAIKKOJA HENGAILUUN, PELAAMISEEN JA LIIKUNTAAN. KYLLÄ.

Lisätiedot

LUONTO24PALAUTE 5B-luokka

LUONTO24PALAUTE 5B-luokka LUONTO24PALAUTE 5B-luokka yök tyydyttävä kivaa superia Oliko leirillä kivaa 4 15 Tulisitko uudelleen 7 12 Oliko ohjaajat kivoja 4 8 7 Miten yöpyminen sujui 2 7 5 5 Mitä pidit luontopolkurasteista 1 9 9

Lisätiedot

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Strategian tavoitteena on selkeyttää ja fokusoida seuran toimintaa. Se on tulevaisuuden rakentamisen työväline. Strategia on työstetty ryhmässä, jonka jäseniä

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Elokuun tiedote 2013. Porvoon Taitoluistelijat. Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Johtokunnan työnjako kaudella 2013 2014

Elokuun tiedote 2013. Porvoon Taitoluistelijat. Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Johtokunnan työnjako kaudella 2013 2014 Elokuun tiedote 2013 Porvoon Taitoluistelijat Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Tervetuloa jatkamaan luistelua uudelle kaudelle Porvooseen! Valmennusryhmien jääharjoitukset jatkuvat kesätauon jälkeen

Lisätiedot

Harjoittelu vuotiaat

Harjoittelu vuotiaat Palautekyselyt 2019 Palautekyselyt 2019 Olympiakomitean laatima Toteutettiin erillisinä kyselyinä n. 10-13 vuotiaille harrastajille keväällä n. 13+ vuotiaille harrastajille keväällä Vanhemmille syksyllä

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ VARHAISKASVATUS VASTAUSPROSENTIT Määräaikaan mennessä asiakkaista 48,81 % vastasi kyselyyn Esiopetus20 % Päiväkoti 30% Perhepäivähoito 63%. PERHEIDEN JA PÄIVÄKODIN

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D-tytöt - d-pojat - f-pojat - F-tytöt - g-tytöt - Ruoveden Pirkat - F-tytöt - d-tytöt - g-tytöt

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia Lämmittely Mitä Suomen juhlia tiedät? Miten niitä vietetään? Ketä kutsutaan? Miten? Mitä tehdään? Mitä syödään? Mitä annetaan lahjaksi? Miten pukeudutaan? Millainen

Lisätiedot

Matias magneettitutkimuksessa. Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille

Matias magneettitutkimuksessa. Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille Matias magneettitutkimuksessa Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille 1 Moi! Minä olen Matias ja harrastan jääkiekkoa. Kaaduin harjoituksissa ja loukkasin polveni.

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

3.12.2007 Kotkan Tyttökisoista menestystä

3.12.2007 Kotkan Tyttökisoista menestystä 3.12.2007 Kotkan Tyttökisoista menestystä Magneetit ylsivät Kotkassa pidetyissä tyttöjen välinekilpailuissa 10-12 -vuotiaiden sarjassa upeasti 1. kategoriaan. Tytöt saivat lisäbonusta sekä ryhdistä että

Lisätiedot

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulutyö 2018 Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu intensiivijaksolle,

Lisätiedot

3. Oppimiseni Vastaa asteikolla 1-3. Kolme on täysin samaa mieltä, yksi on täysin eri mieltä.

3. Oppimiseni Vastaa asteikolla 1-3. Kolme on täysin samaa mieltä, yksi on täysin eri mieltä. VIRVATULIKYSELY 7-8-VUOTIAILLE, kevät 2013 1. Monettako vuotta olet kuvataidekoulussa? 1. vuotta 32 % 9 2. vuotta 25 % 7 3. vuotta 11 % 3 4. vuotta 21 % 6 5. vuotta 11 % 3 2. Ilomittarit eli hymynaamat

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI

VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI MINÄ VOIMISTELIJANA MONIPUOLINEN HARJOITTELU Väritä ruutu aina kun olet liikkunut JUOKSIN Kuvani LUISTELIN PELASIN PALLOPELEJÄ UIN Nimi Ryhmä HIIHDIN LEIKIN PIHAPELEJÄ Harjoitusaika/

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU Toiminnallinen esiopetus on: Toiminnallinen esiopetus on tekemällä oppimista. Vahvistaa vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, sekä

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta kaudella 2016-2017 Tuovinen 17.5.2016 PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Vanhempainillan aiheet

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

Vanhempien luisteluaapinen

Vanhempien luisteluaapinen Vanhempien luisteluaapinen Luistelukoulu ja harrastajaryhmät Syksy 2007 Järvenpään Taitoluistelijat ry www.kolumbus.fi/jarvenpaan.taitoluistelijat 19.8.2007 Vanhempien aapiseen on kerätty perustiedot seurasta

Lisätiedot

YL vanhempainilta

YL vanhempainilta YL vanhempainilta 6.5.2013 Tervetulosanat, Tiina Taponen Esittelyt Puheenjohtaja Valmentajat Yksinluistelun taustavoimia (varustepörssi, koulutuspäällikkö, jaoston jäsenet, yksinluisteluvastaava jne) Vanhempien

Lisätiedot

RIPPIKOULUTEHTÄVÄ 2019

RIPPIKOULUTEHTÄVÄ 2019 RIPPIKOULUTEHTÄVÄ 2019 Espoon tuomiokirkkoseurakunta Kirkkokatu 10 09 80501 Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu

Lisätiedot