Opiskelu yläasteella Pohjois-Haagan yhteiskoulun opas oppilaalle ja huoltajille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opiskelu yläasteella Pohjois-Haagan yhteiskoulun opas oppilaalle ja huoltajille"

Transkriptio

1 Opiskelu yläasteella Pohjois-Haagan yhteiskoulun opas oppilaalle ja huoltajille

2 Koulupäivä ja oppitunnit Pääsääntöisesti koulupäivä kestää 6 8 tuntia. Koulupäivä on lukujärjestyksen mukainen, ellei toisin ole ilmoitettu. Tunneille saavutaan ajoissa, myös liikuntapaikoista tullaan koululle aikailematta. Koulun alueelta poistuminen muuhun kuin oppitunnille on kielletty. Oppitunneilla keskitytään ja kunnioitetaan työrauhaa: ei puhuta opettajan päälle ja näin häiritä omaa ja luokkatoverien opiskelua. Tuntien aikana tehdään annetut tehtävät huolellisesti ja panostetaan myös niiden tarkastamiseen. Myös tekemistään virheistä voi oppia. Tekemättömistä tehtävistä ei opi mitään. Tarvikkeet Hyvällä opiskelijalla on aina kaikki työvälineet mukana. Jotta oppilas voi osallistua koulun toimintaan ja oppia, täytyy hänellä olla toimiva kynä, kumi ja viivain. Jokainen huolehtii omista tarvikkeistaan: kyniä ja kumeja ei lainailla kavereilta. Parhaiten koulutarvikkeet säilyvät niille tarkoitetussa penaalissa, jota voi kuljettaa kirjojen mukana koulurepussa. Oppilas saa koulusta oppikirjoja, harjoituskirjoja ja vihkoja, joita hän pitää mukanaan tunneilla ja joihin hän tekee kotiläksynsä. Oppikirjat ovat koulun omaisuutta. Mikäli oppilas hävittää kirjansa, hän on velvollinen korvaamaan ne. Kotitehtävät Kotitehtäviä annetaan joka päivä, koska läksyjen tekeminen on olennainen osa oppimista. Läksyjen määrä kasvaa yläasteella. Opettajat antavat ohjausta opiskelutekniikoista ja läksyjen luvusta. Kodin tulee kontrolloida läksyjen lukemista ja kokeisiin valmistautumista. Oikea lukurutiini on hyvä löytää ja omaksua mahdollisimman pian. Läksynä on asia, joka on käsitelty edellisellä tunnilla. Aina ei läksyksi tule kirjallisia tehtäviä, mutta silti koulussa käsitelty asia luetaan kotona oppikirjasta ja vihkosta. Säännöllinen opiskelu helpottaa myöhemmin kokeisiin lukemista. Läksykerho Koulussa toimii viikoittain läksykerho. Siihen voi osallistua vapaaehtoisesti, tai opettajat ohjaavat sinne niitä oppilaita, joilla on vaikeuksia tai haluttomuutta tehdä läksyjä kotona. Läksykerhoa valvovat oppilashuollon henkilöt, jotka auttavat tarvittaessa tehtävien tekemisessä.

3 Tukiopetus Oppilas voi pyytää lukuaineiden aineenopettajilta tukiopetusta, jos tuntee siihen tarvetta. Kokeet Kokeeseen on aina valmistauduttava huolellisesti lukemalla useana päivänä. Tärkeimmät asiat ovat monessa aineessa vihkossa. Yleensä opettaja ilmoittaa kokeesta hyvissä ajoin ja kertoo tarkan koealueen. Koetilanteessa on tehtävä parhaansa ja pyrittävä vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. Kannattaa käyttää koko käytettävissä oleva aika ja tarkistaa lopuksi omat vastaukset lukemalla ne läpi. Ryhmätyöt ja esitelmät Erilaiset projekti tai ryhmätyöt ovat osa oppimista, joten ne kannattaa tehdä tosissaan. Ryhmätyö tarkoittaa sitä, että kaikki ryhmän oppilaat osallistuvat työn tekemiseen. Poissaolot Poissaolot selvitetään sähköisesti Wilmassa. Kunkin oppilaan kohdalla näkyy kooste poissaoloista, ja huoltaja selvittää syyn suoraan Wilmaan. Mikäli jollain ei ole mahdollisuutta käyttää Internetiä, niin poissaolot hoidetaan poissaolokirjan avulla. Kun poissaolosta tiedetään etukäteen (esim. matka, peli tai turnaus), on siitä ilmoitettava kyseisen aineen opettajalle ja kysyttävä läksyt. Jos oppilas on poissa kokeesta, hän tiedustelee opettajalta, voiko hän suorittaa kokeen jälkikäteen. Jos oppilas on pois tunnilta, hänen on itse otettava selvää käydyistä asioista, kotiläksyistä, koealueista, suorituksista ja päivämääristä sekä kopioitava muistiinpanot. Etukäteen tiedossa oleviin poissaoloihin anotaan lupa. Luokanvalvoja voi myöntää enintään kolme päivää. Sitä pidemmät poissaolot anotaan rehtorilta. Anomuksessa tulee olla poissaoloaika ja syy sekä oppilaan tiedot. Sen voi tehdä joko vapaamuotoisena tai valmiille kaavakkeelle, joita saa kansliasta.

4 Lisäohjeita joidenkin aineiden osalta Kielet Kielten opiskelussa on tärkeää tehdä läksyt säännöllisesti ja huolella. - Harjoittele läksykappaleen lukua ja sanojen ääntämistä (käytä apuna kirjan mukana olevaa oppilaan cd:tä kuuntele ja toista). - Opettele ulkoa koulussa opiskellun kappaleen uudet sanat ja sanonnat. - Kertaa tunnilla opeteltu kielioppiasia. - Tee työkirjatehtävät. Äidinkieli Jokaisella kurssilla luetaan yksi kaunokirjallinen teos. Lukeminen tapahtuu pääosin kotona. Oppilas vastaa itse siitä, että teos on määräpäivään mennessä luettu. Matematiikka, fysiikka ja kemia Opiskelussa on huomioitava seuraavat asiat: - Ota mukaan tunnille kirja, vihko, kynä, kumi, viivotin (kolmioviivotin), harppi ja laskin. - Kun lasket matematiikan tunnilla mahdollisimman paljon tehtäviä, niin opit paremmin. - Aloita fysiikan ja kemian läksyt lukemalla kirjasta tunnilla käsitelty kappale ja vihkomuistiinpanot. Tee vasta sen jälkeen kirjalliset tehtävät. Fysiikassa ja kemiassa ymmärtäminen ja soveltaminen ovat keskeisessä asemassa. Kemiassa ja fysiikassa tunneilla tehdään tutkimuksia oppilastöinä tai seurataan opettajan tekemiä tutkimuksia. Nämä tutkimukset ovat tunnin tärkein kohta, jolloin oppilaan pitää toimia huolellisesti, aktiivisesti ja hosumatta pyrkien ymmärtämään luonnossa esiintyviä sääntöjä ja lakeja. Kokeeseen luettaessa kannattaa varmistaa ensin, että osaa ja ymmärtää opetellut määritelmät ja laskusäännöt. Tämän lisäksi kokeeseen valmistauduttaessa kannattaa laskea kirjassa olevia kertaustehtäviä tai niitä tehtäviä, joita ei ole tunnilla ehtinyt laskea.

5 Maantieto ja biologia Oppitunneille on valmistauduttava oikein. - Pidä kirja ja vihko aina mukana sekä mielellään omat puuvärit, sakset ja liima. - Ota aina tunneilla jaettu materiaali ja tehtävämonisteet mukaan. Uusia ei saa, joten niitä ei kannata hukata. Historia ja yhteiskuntaoppi Historian opiskelussa tärkeitä asioita ovat tapahtumien aikajärjestys sekä tapahtumien syiden ja seurausten hahmottaminen. Itselleen voi tehdä helppoja kysymyksiä, joihin vastaamalla opiskelee historian tapahtumia: Kuka teki? Mitä teki? Miksi teki? Milloin teki? Mitkä olivat teon/tapahtuman seuraukset? Myös käsitteiden opiskelu on historiassa tärkeää. Jos törmää outoon sanaan/käsitteeseen, jonka sisältöä ei ymmärrä, sen merkitys kannattaa selvittää. Liikunta Liikuntatunteihin pätevät seuraavat ohjeet: - Ole oikeaan aikaan oikeassa paikassa oikeat varusteet mukanasi. - Seuraa koulun info tv:ta, jotta tiedät, minne pitää mennä. - Ota muut huomioon ja kuuntele ohjeet tarkasti keskity.

6 Koululounas ja välipala Koulun opiskelijaravintolan toiminnasta vastaa Fazer Food Services Oy. Amica ravintola Paussissa on päivittäni tarjolla kaksi lounasvaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruoka. Lounaskokonaisuuteen kuuluu myös salaatti, leipä sekä juoma. Oppilaat viihtyvät opiskelijaravintolassa myös taukojen aikana, jolloin kioskista voi ostaa erilaisia välipaloja. Tarjolla on myös kolme erikokoista ja hintaista välipalakokonaisuutta. 9. luokan oppilaille koulu tarjoaa välipalan niinä koulupäivinä, jolloin koulu loppuu klo 16. Viikoittainen ruokalista, kioskitarjonta sekä välipalakokonaisuusvaihtoehdot löytyvät koulumme kotisivuilta. Opiskelijaravintola on avoinna ma pe klo puhelin sähköposti: Punainen kortti Koulussamme on käytössä Punainen kortti järjestyshäiriöiden kitkemiseksi. Mikäli oppilas häiritsee tuntia liikaa, hän saa varoituksen, keltaisen kortin. Jos sekään ei auta, hänelle annetaan punainen kortti. Sen saatuaan oppilas joutuu poistumaan luokasta lopputunniksi ja korvaamaan menetetyn opetuksen koulupäivän jälkeen. Tapahtuneesta tiedotetaan myös huoltajille.

7 Oppilashuollon yhteystietoja ERITYISOPETUS Oppilaalla on mahdollisuus päästä erityisopettajan vetämään pienryhmäopetukseen. Asiasta sovitaan aineenopettajan ja erityisopettajan kanssa jakson alussa. Myös huoltaja voi ottaa yhteyttä erityisopettajiin opetusjärjestelyasioissa. Puh / / KURAATTORI Kuraattorin kanssa voi keskustella oppilaan koulunkäyntiin, kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista. Puh / TERVEYDENHOITO Oppilaan terveydenhuollollisissa asioissa huoltaja voi olla suoraan yhteydessä terveydenhoitajaan. Puh / KOULUPSYKOLOGI Psykologi on käytettävissä keskustelutukena erilaisissa haastavissa tilanteissa, liittyen koulunkäyntiin tai oppilaan elämäntilanteeseen kokonaisuudessaan. Puh / OPPILAANOHJAUS Opinto ohjaajan puoleen voi kääntyä, jos haluaa tiedustella oppilaan opinto ohjelmaan ja ainevalintoihin liittyviä asioita. Puh / / KASVATUSOHJAAJA Kasvatusohjaaja toimii oppilaan apuna ja tukena koulun arjessa. Puh / OPPILASHUOLTO Erityistä tukea tarvittaessa huoltaja voi olla yhteydessä myös oppilashuoltoryhmään, jossa edellä mainitut toimivat johtajanaan vararehtori.

8 Viikon ohjelma, opetussuunnitelma, opettajien yhteystiedot sekä kaikki tarvittavat ohjeet löytyvät helposti koulumme kotisivuilta:

LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015

LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 TÖÖLÖN YHTEISKOULU LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 LUKION OPINTO-OPAS 2014 2015 Kädessäsi on Töölön yhteiskoulun lukion opinto-opas. Opinto-opas on karttasi lukio-opintojesi suunnittelussa. Opas sisältää

Lisätiedot

KOULUAVAIN Aleksis Kiven koulun lukuvuosiopas 2015-2016

KOULUAVAIN Aleksis Kiven koulun lukuvuosiopas 2015-2016 KOULUAVAIN Aleksis Kiven koulun lukuvuosiopas 2015-2016 Hyvät oppilaat ja vanhemmat! Sateinen ja kolea kesä unohtuu loppukesän helteistä ja ennätysmäisestä mustikkasadosta nauttiessa! Tervetuloa aloittamaan

Lisätiedot

Nimi. https://peda.net/simo/simon-lukio

Nimi. https://peda.net/simo/simon-lukio Nimi https://peda.net/simo/simon-lukio 2 SISÄLLYSLUETTELO SIMON LUKION OPISKELIJOILLE... 4 MITEN LUKIOSSA OPISKELLAAN... 4 OPISKELUOHJEITA... 5 KOULUN YHTEYSTIEDOT JA HENKILÖKUNTA... 6 SIMON SIVISTYSLAUTAKUNTA

Lisätiedot

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt

KYL lukuvuosiopas 2014-2015 Koulun toiminta Kurssitarjonta Työaika ja järjestelyt Kouvolan yhteiskoulun lukio Kymen Lukko Kauppalankatu 17 (Salpausselänkatu 26) 45100 Kouvola 02061 58506 (rehtori) 02061 58519 (opinto-ohjaaja) 02061 55334 (kanslia) www.edukouvola.fi/lukiokoulutus KYL

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN YHTEISKOULU TERVEISIÄ KOULUSTA 2011 2012

JÄRVENPÄÄN YHTEISKOULU TERVEISIÄ KOULUSTA 2011 2012 JÄRVENPÄÄN YHTEISKOULUU TERVEISIÄ KOULUSTA 2011 2012 2 YHTEYSTIEDOT Järvenpään Yhteiskoulu Yläkoulu Alakoulu Urheilukatu 7 9 Kansakoulunkatu 1 04400 Järvenpää 04400 Järvenpää opettajainhuone puh. 040 315

Lisätiedot

TERVETULOA KOULUUN 2015 2016

TERVETULOA KOULUUN 2015 2016 TERVETULOA KOULUUN 2015 2016 Opas koulutulokkaan huoltajalle 1 Sisällys sivu 3 Koulutulokkaan huoltajalle 4 Koulun aloittaminen 5 Lähikoulun osoittamisen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Hakeutuminen

Lisätiedot

KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA

KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA 2011 2012 2 Kuulammen koulun toiminta-ajatus: Kuulammen koulu kasvattaa lapsia käyttäytymään hyvien tapojen mukaisesti. Peruskasvatus- ja opetustyö on keskeinen osa

Lisätiedot

Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015.

Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015. Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015. Kädessäsi on uusi Pöljän koulun SYYSTIEDOTE. Tiedotteeseen on kerätty paljon hyödyllistä tietoa koulumme arjesta

Lisätiedot

aikuislukion opinto-opas 2015 2016

aikuislukion opinto-opas 2015 2016 Töölön yhteiskoulun aikuislukion opinto-opas 2015 2016 TÖÖLÖN YHTEISKOULUN AIKUISLUKIO Urheilukatu 10 12, 00250 Helsinki 1 www.tyk.fi Ylläpitäjä: Töölön Yhteiskoulu Oy sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@tyk.fi

Lisätiedot

TERVETULOA PALTAMON LUKIOON!...

TERVETULOA PALTAMON LUKIOON!... Sisällys TERVETULOA PALTAMON LUKIOON!... 1 AIHEKOKONAISUUDET...2 LUKION HALLINTO...3 Paltamon lukio... 3 LUKIOVUODEN AIKATAULUTUS...4 1. Päivittäinen työaika... 7 2. Kiertotuntikaavio...7 TOIMINTAOHJEET...8

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 2013-2014. Klaukkalan yläaste

Lukuvuositiedote 2013-2014. Klaukkalan yläaste Lukuvuositiedote 2013-2014 Klaukkalan yläaste Toivotamme kaikki Klaukkalan yläasteen vanhat ja uudet oppilaat lämpimästi tervetulleiksi uuteen lukuvuoteen 2013-2014. Olemme koonneet tähän oppaaseen tärkeimpiä

Lisätiedot

Tammerkosken lukio Sammonkatu 2 33540 Tampere. Rehtori Matti Hännikäinen 050 346 6492 matti.hannikainen(at)tampere.fi

Tammerkosken lukio Sammonkatu 2 33540 Tampere. Rehtori Matti Hännikäinen 050 346 6492 matti.hannikainen(at)tampere.fi YHTEYSTIEDOT Tammerkosken lukio Sammonkatu 2 33540 Tampere Kotisivut: lukiot.tampere.fi/tammerkoski Tammerkosken lukio löytyy myös Facebookista. Rehtori Matti Hännikäinen 050 346 6492 matti.hannikainen(at)tampere.fi

Lisätiedot

SYYSTIEDOTE VANHEMMILLE

SYYSTIEDOTE VANHEMMILLE SYYSTIEDOTE VANHEMMILLE Lukuvuosi on taas käynnistymässä. Se tuo mukanaan uusia sekä vanhoja iloja haasteineen. Koulumme opetusryhmien määrä on kesän aikana lisääntynyt kolmella. Ensimmäistä kertaa aloitamme

Lisätiedot

Lukion opinto-opas 2012 2013 3 4

Lukion opinto-opas 2012 2013 3 4 Lukion opinto-opas 2012 2013 3 4 Laivurinkatu 3, 00150 Helsinki toinen toimipiste: Iso-Roobertinkatu 20 22, 00120 Helsinki www.eira.fi Toimisto toimisto@eira.fi puh. (09) 4542 270 fax. (09) 4542 2720 aukioloajat

Lisätiedot

Kerttulin lukio OPINTO-OPAS

Kerttulin lukio OPINTO-OPAS Kerttulin lukio OPINTO-OPAS 2014-2015 Sisällys 1. OPETTAJAT, RYHMÄNOHJAAJAT JA VALMENTAJAT... 4 2. LOMAT, JAKSOT, KOEVIIKOT... 6 3. HYVÄ TIETÄÄ LUOKATTOMASTA LUKIOSTA... 8 4. LUKIOKURSSIT... 10 5. KOKEET...

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon!

Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon! Opinto-opas 2015-2016 Tervetuloa opiskelemaan Janakkalan lukioon! Opinto-oppaasta saat hyödyllistä ja tärkeää tietoa opintojasi varten. Tähän oppaaseen on koottu yhteisiä käytänteitä ja periaatteita sinulle

Lisätiedot

Vilppulan yhteiskoulu. Turvallisuussuunnitelma

Vilppulan yhteiskoulu. Turvallisuussuunnitelma Vilppulan yhteiskoulu Turvallisuussuunnitelma Sisältö: 1. Järjestyssäännöt 2. Kriisisuunnitelma 3. Päihdesuunnitelma 4. Palo- ja pelastussuunnitelma 5. Suunnitelma epäasiallisen kohtelun varalta 6. Suunnitelma

Lisätiedot

PAS O-O INT P O 15-16 1

PAS O-O INT P O 15-16 1 OPINTO-OPAS 15-16 1 KALLION LUKIO www.kallil.edu.hel.fi www.facebook.com/kallionlukio käyntiosoite: Porthaninkatu 15, 00530 Helsinki postiosoite: PL 3805, 00099 Helsingin kaupunki Pengerkadun tilat: Pengerkatu

Lisätiedot

Hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille!

Hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille! Hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille! Raunistula yhtenäiskoulun kahdeksannen toimintavuoden tavoitteena ovat viime vuoden tavoin oppilaiden Hyvinvointi Osallisuus Tuki Oppilaiden hyvinvointi on osa koko

Lisätiedot

Töissä koulussa Lukuvuosi 2010-2011

Töissä koulussa Lukuvuosi 2010-2011 Töissä koulussa Lukuvuosi 2010-2011 Talkootie 37, 01350 Vantaa 1 Sisällys sivu Aamu- ja välipala 1 Arviointi 1 ATK koulussa 1 Erityisopetus 2 Hammashoitola 2 Henkilökunta 3 Johtokunta 6 Juhlat 6 Järjestyssäännöt

Lisätiedot

Keräyksen kokonaistuotto oli 113 320,85 euroa.

Keräyksen kokonaistuotto oli 113 320,85 euroa. Lohjan Yhteislyseon lukio juhlisti 100-vuotista toimintaansa juhlakeräyksellä. Sen tuotto käytettiin ekokoulun rakentamiseksi Haitin maanjäristysalueella sijaitsevaan Myrdud-nimiseen kylään. Keräyksen

Lisätiedot

YHTEYSTIEDOT. Järvenpään Yhteiskoulu. Urheilukatu 7 9 Kansakoulunkatu 1 04400 Järvenpää 04400 Järvenpää puh. (09) 2719 2292 puh (09) 2719 2302

YHTEYSTIEDOT. Järvenpään Yhteiskoulu. Urheilukatu 7 9 Kansakoulunkatu 1 04400 Järvenpää 04400 Järvenpää puh. (09) 2719 2292 puh (09) 2719 2302 JÄRVENPÄÄN YHTEISKOULU TERVEISIÄ KOULUSTA 2009-2010 YHTEYSTIEDOT Järvenpään Yhteiskoulu Yläkoulu Alakoulu Urheilukatu 7 9 Kansakoulunkatu 1 04400 Järvenpää 04400 Järvenpää puh. (09) 2719 2292 puh (09)

Lisätiedot

Sisältö ELIAS-LUKION OPINTO-OPAS 2015-2016

Sisältö ELIAS-LUKION OPINTO-OPAS 2015-2016 1 ELIAS-LUKION OPINTO-OPAS 2015-2016 Sisältö YHTEYSTIEDOT... 3 TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ LUKUVUONNA 2015-2016... 3 LUKIO-OPINTOJEN SUORITTAMINEN... 4 Lukiokurssit ja opinnoissa eteneminen... 4 Kursseille ilmoittautuminen...

Lisätiedot

Maahanmuuttajanuorten VaSkooli - Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa

Maahanmuuttajanuorten VaSkooli - Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa Sisältö I Koulutuspolkujen moninaisuus 3 S2-päättöarviointimateriaalin siirto yläkouluista ammattiopistoon 4 Suomen kielen arviointilomake 6 Ohjeet kielitaidon arviointilomakkeen täyttöön 7 Kielikokeen

Lisätiedot

ELISENVAARAN KOULU. Lukuvuositiedote 2014 2015. www.poytya.fi

ELISENVAARAN KOULU. Lukuvuositiedote 2014 2015. www.poytya.fi ELISENVAARAN KOULU Lukuvuositiedote 2014 2015 www.poytya.fi ELISENVAARAN KOULU... 4 LUKUVUODEN 2014-2015 AIKATAULUJA... 4 OPPITUNTIEN AIKATAULUT... 5 KOULUSSA TAPAHTUU... 6 OPETUS... 8 OPPILASARVIOINTI...

Lisätiedot

02.01.-31.05.2014, 100 työpäivää. Koulumme loma-ajat: Syysloma 14.-20.10.2013 (vko 42) Joululoma 23.12.13-01.01.2014 Talviloma 03.-9.03.

02.01.-31.05.2014, 100 työpäivää. Koulumme loma-ajat: Syysloma 14.-20.10.2013 (vko 42) Joululoma 23.12.13-01.01.2014 Talviloma 03.-9.03. Syyslukukausi Kevätlukukausi 12.08.-20.12.2013, 90 työpäivää 02.01.-31.05.2014, 100 työpäivää Koulumme loma-ajat: Syysloma 14.-20.10.2013 (vko 42) Joululoma 23.12.13-01.01.2014 Talviloma 03.-9.03.2014

Lisätiedot

Opintiella Huittisissa

Opintiella Huittisissa Opintiella Huittisissa Perusopetuksen opas 1 OPINTIELLÄ HUITTISISSA Sisallys Tervetuloa kouluun!... 3 Oppivelvollisuus... 4 Kouluun ilmoittautuminen... 5 Perusopetus Huittisissa... 5 Koulukuljetukset...

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN!

TERVETULOA OPISKELEMAAN! Sisällysluettelo TERVETULOA OPISKELEMAAN! 5 YHTEYSTIEDOT 6 Opettajat 8 Ryhmänohjaajat 11 LUKUVUODEN 2015-2016 AIKATAULUT 12 Syksyn 2015 YO- koepäivät 13 Kevään 2016 YO- koepäivät 13 OPISKELU LUKIOSSA 14

Lisätiedot

Tampereen klassillinen lukio 2015-2016

Tampereen klassillinen lukio 2015-2016 Tampereen klassillinen lukio 2015-2016 OPISKELIJAN OPAS Studieguide A Student s guide Guide de l étudiant Studienführer Guia del estudiante Guida dello studente Справочнк учащегося CLAVIS STUDIORUM 1 Sisällys

Lisätiedot

Tyrnävän kunnan. LUONNOS ehdotus. 25.5.2011 Sivistyslautakunta 9.6.2011 vs. sivistysjohtaja Jouni Kurkela

Tyrnävän kunnan. LUONNOS ehdotus. 25.5.2011 Sivistyslautakunta 9.6.2011 vs. sivistysjohtaja Jouni Kurkela 1 Tyrnävän kunnan tuksen opetussuunnitelma LUONNOS ehdotus 25.5.2011 Sivistyslautakunta 9.6.2011 vs. sivistysjohtaja Jouni Kurkela 2 Sisältö 1. Johdanto... 8 Muutokset... 8 2. Opetuksen järjestämisen lähtökohdat...

Lisätiedot