Kristian Saarikorpi, pj., Cati Aiha, Teija Isohauta, Tomas Landers klo lähtien, Anna Paljakka, Antti Siltavuori ja Martina Lindberg, siht.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kristian Saarikorpi, pj., Cati Aiha, Teija Isohauta, Tomas Landers klo 18.40 lähtien, Anna Paljakka, Antti Siltavuori ja Martina Lindberg, siht."

Transkriptio

1 Aika ja paikka: Läsnä: ke klo 17.30, FiskarsForum Kristian Saarikorpi, pj., Cati Aiha, Teija Isohauta, Tomas Landers klo lähtien, Anna Paljakka, Antti Siltavuori ja Martina Lindberg, siht. 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja 3/ Ilmoitusasiat - Säätö -näyttelyssä on mukaan lukien ollut yhteensä kävijää, joista 370 maksavaa. - Säätö -näyttely on saanut Uudenmaan taidetoimikunnalta avustuksen ja tulee sen myötä järjestämään muutaman työpajan kevään mittaan. - Skeittirampille on löydetty paikka paja-alueen takana olevaan rinteeseen, johon se siirretään keväällä. - kannanotto Fiskarsin koulun puolesta on saanut ansaitsemansa huomion sekä Västra Nylandissa että Radio Vegassa. Kannanotto oli viety Raaseporin kaupunginhallituksen kokoukseen ilmoitusasiana. - pe Kantissa on Milvi Pesarin näyttelyavajaiset alkaen klo pe tämän hetken residenssivieraat, Isabel Cuadrado ja Fotis Flevotomos, pitävät näyttelyn residenssitalolla klo Suomeen tulee Koreasta Mr Hwain Do selvittämään mahdollisuuksia yhteistyöhön Cheong Ju Craft Biennalen jälkeen. Fiskarsin puolesta Teija Isohauta ja Barbro Kulvik tapaavat hänet. - Portugalilainen muotoilija Sérgio Lemos tulee Fiskarsiin n Lemos haluaa tutustua ruukin ja osuuskunnan kehitykseen tohtorintutkintoaan varten. Lemos tulee asumaan residenssissä vierailunsa aikana. Tj laatii rungon vierailun ohjelmaksi. - Kesäkuussa Fiskarsiin tulee 100 hengen ryhmä kiinalaisia opiskelijoita Aaltoyliopiston kautta. Antti Siltavuori vastaa Fiskarsin vierailun ohjelmasta. - Tj piti talvilomansa ja oli Kiinassa Osuuskunnan talous (liite) - tulos per on Osuuskunnan kevätkokous (liite) - Kevätkokouksen kutsu ja esityslista käsiteltiin ja hyväksyttiin lähetettäväksi jäsenille. Kokoukselle ehdotetaan, että osuuskunnan säännöistä poistetaan tilintarkastusta ja tilintarkastajaa koskevat määräykset.

2 - Sovittiin, että Antti Siltavuori kysyy, jos Pekka Timonen pääsisi paikalle kertomaan Helsinki World Design Capital -vuoden ohjelmasta. - Sen lisäksi sovittiin, että vuoden 2012 näyttelytyöryhmät kertovat enemmän näyttelyiden suunnitelmista jotta jäsenet saavat kokonaiskuvan Fiskars Design Village ohjelmasta. - Osuuskunnan toimintakertomus 2010 hyväksyttiin alustavasti, mutta hallituksen jäsenet voivat kommentoida ja täydentää kertomusta vielä. Päätettiin, että syysnäyttely 2011, Rautarouvat, jatkuu loppiaiseen eli asti. Sen jälkeen on tauko, jolloin muotoiluvuoden ensimmäiset näyttelyt rakennetaan. Avajaiset pidetään sitten tammikuun lopulla tai helmikuun alussa. 6. Tulevat näyttelyt - Kesänäyttelyt 2011 etenevät suunnitelmien mukaan. - Lehdistötilaisuus pidetään pe Fiskars Oyj Abp maksaa tänäkin vuonna lehdistölounaan. Lehdistötilaisuuteen tullaan kytkemään myös uusi kirja, Työtiloja Fiskarsissa. Tästä sopivat näyttelysihteerit ja tj tarkemmin. - Avajaiset pidetään la Päätettiin, että Teija Isohauta pyytää Pekka Laaksosta avajaispuhujaksi. Laaksonen on jäämässä eläkkeelle kansallisarkiston johtajan tehtävästä. - Oppaiden valinta on käynnissä. Jonkun verran on tullut hakemuksia, joita sihteerit ja tj käyvät läpi ensi viikolla. - Vuoden 2012 näyttelysuunnitelma, liitteenä. - Hyväksyttiin näyttelyiden konseptit ja toivotaan lisää tietoa näyttelyiden käytännön suunnitelmista ja budjeteista hallituksen kokoukseen Pirkko Tuukkanen on ilmoittanut, ettei pysty vastaamaan näyttelysihteerin tehtävästä ja ehdotti tilalleen Cati Aihan. Hallituksen kokoukseen toivotaan enemmän tietoa työryhmien kokoonpanosta ja sihteerien tehtäväjaosta. - Näyttelyiden työryhmien puheenjohtajia pyydetään esittelemään suunnitelmia osuuskunnan kevätkokouksen jälkeen. - Tomas Landers on lähettänyt tiedustelun presidentin kansliaan siitä, voisiko Tasavallan presidentti Tarja Halonen toimia Fiskars Design Village ohjelman suojelijana. - Kantti-gallerian tulevista näyttelyistä keskusteltiin ja päätettiin, että Lasse Lampeniuksen laatima ohjelma kuluvalle vuodelle asti toteutetaan suunnitelman mukaisesti. Tämän jälkeen järjestettävät näyttelyt tulee taiteellisen toimikunnan hyväksyä.

3 Klo kokoukseen tulivat Fiskarsin Ruukin Kauppiaat ry:n pj Putte From sekä taiteellisesta toimikunnasta jäsenet Anneli Sainio, Camilla Moberg, Barbro Kulvik, Tarja Ervasti ja Tuulia Penttilä. 7. Keskustelua osuuskunnan tulevaisuudesta Poimintoja keskustelusta pöytäkirjan jälkeen 8. Muut asiat Sovittiin, että hallituksen jäsenet laittavat evästystä strategian laatimista varten tj:lle ma mennessä. 9. Seuraavat kokoukset pidetään FiskarsForumissa: - ti , klo 8.00 hallitus strategia-aamiainen Wärssyssä - ti , klo hallitus - ti , klo osuuskunnan kevätkokous 10. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Kristian Saarikorpi, pj Cati Aiha Teija Isohauta Tomas Landers Anna Paljakka Antti Siltavuori

4 Kooste keskustelusta: Putte From kertoi kauppiasyhdistyksestä lyhyesti. Yhdistys on perustettu viime toukokuussa. Syksyllä oli muutama yhteismainos lehdissä, seuraavaksi tullaan mainostamaan pääsiäistä ja äitienpäivää. Yhdistyksen ensimmäinen vuosikokous pidetään ja siinä käsitellään tämän vuoden toimintasuunnitelmaa. Ensimmäisen vuoden aikana tullaan myös käytännössä löytämään sopivia toimintatapoja yhdistykselle. Tällä hetkellä yhdistyksessä on n. 15 jäsentä. Kauppiasyhdistys tukee mielellään jo olemassa olevia tapahtumia ruukissa ja hyödyntää niitä siinä missä se on järkevää. Ennen kaikkea toivotaan lisää tapahtumia ja tempauksia hiljaisina aikoina. Yhdistys toivoo, että ruukissa olisi enemmän yhteneväisiä ja selkeämpiä aukioloaikoja, vrt. niin kuin kauppakeskuksissa. Asia on kuitenkin haastava, kun ruukissa on niin moni yhden henkilön firmoja. Yhtenä tavoitteena voisi olla, että koko ruukki on avoinna esim. 2 päivää viikossa tai että koko ruukki on suljettu 2 päivää viikossa. Putte puhui oheistoimintojen puolesta, joista muu perhe voisi kiinnostua, esim. taiteilijoiden ja muotoilijoiden suunnittelema Minigolf-rata? Jotta ruukkia pystyisi markkinoimaan rajusti, tulisi aukioloaikojen olla yhteneväisempiä, täällä pitäisi olla suurempi majoituskapasiteetti, tuotevalikoiman pitäisi olla laajempi jne. Puheenjohtaja johti keskustelua osuuskunnan suuntaan: HALUTAANKO KASVAA OSUUSKUNTANA - halutaan, että jäsenet ovat ammattilaisia, joilla riittävä taiteellinen taso - erittäin tärkeää, että taso säilyy korkeana jäsenissä näyttelyissä kokonaisuudessa jäsentä, mutta kaikki eivät ole aktiivisia. ehdotettiin, että hallitus lähettää kirjeen ei aktiivisille ja toteaa yhteyden katkenneen ja ehdottaa, että jäsen voisi erota osuuskunnasta. - oltiin sitä mieltä, että jäseniltä tulee velvoittaa jotakin! - voisi olla vuosimaksu talkoomaksu mutta nykyinen liittymismaksu 400 on jo uudelle jäsenelle iso summa - todettiin, että kasvu vain kasvamisen takia ei ole toivottu1. ORGANISAATIOSTA - Todettiin että osuuskunnan toiminta jakautuu kolmeen osa-alueeseen: yhteisöllisyys, kaupallinen toiminta ja näyttelytoiminta. Ehdotettiin että kaupallinen toiminta ja näyttelytoiminta eriytetään ja palkataan kaksi henkilöä hoitamaan näitä osa-alueita. Toinen henkilöistä vastaisi näyttelytoiminnan kehittämisestä ja toimisi näyttelysihteerinä, toinen henkilö vastasi kaikesta osuuskunnan kaupallisen toiminnan kehittämisestä. Ehdotettiin osittaista provisiopalkkausta. Todettiin myös että kyseisten henkilöiden tulisi olla alansa visionäärejä.

5 - etsintäkuulutettiin hallituksen ja taiteellisen toimikunnan pöytäkirjoja mutta tähänkin muistutus siitä, että ne löytyvät jäsensivuilta. Käyttäjätunnus onoma ja salasana 54Sesam32 Keskusteltiin siitä, tulisiko jäsenkyselyn raportti laittaa kotisivuille ehdotan, että välitän sen taiteellisen toimikunnan jäsenille tämän pöytäkirjan kanssa ja että sen saa pyynnöstä Onomasta, mutta ettei sitä laiteta nettiin. Sovitaan vielä hallituksessa. YHTEISÖLLISYYDESTÄ - pitäisi löytää yhteinen suunta kaikille täällä osuuskunnalle ja ruukissa toimiville. - yhteisöllisyyden täytyy tulla meistä itsestämme ja se vaatii aktiivisuutta jäseniltä - yli 100 hengen ryhmässä on paljon voimavaroja! - yli 100 hengen ryhmä ei voi toimia yhtenä suurena perheenä mutta siinä voi toimia monta pienryhmää, joilla on eri intressit ja vastuualueet - tulisiko perustaa hupitoimikunta järjestämään yhteisöllisyyttä lisääviä aktiviteetteja (juhlia, seminaareja yms)? - olisi tärkeää muistaa, mistä olemme syntyneet ja todeta aina uudestaan, kuinka hieno juttu tämä kokonaisuus on (ruukki ja osuuskunta). - alussa kaikki tehtiin talkoilla, käärittiin hihat ja ryhdyttiin hommiin siivous, rakentaminen ym. Tämä antoi yhteenkuuluvaisuuden tunnetta voisiko visionäyttely järjestää seminaarin osuuskunnan ja ruukin tulevaisuudesta? Martina selvittää, onnistuuko osuuskunnalle oma keskustelufoorumi s-postissa/netissä NÄYTTELYISTÄ - näyttelyitä on jurytetty eri tavalla pidetään tärkeänä, että taso on korkea kautta linjan! - jäsenyys osuuskunnassa ei automaattisesti oikeuta osallistumiseen - osuuskunnan omia näyttelyitä on jurytetty aika heikosti - jatkossa voisi enemmän käyttää ulkopuolisia juryjäseniä - alussa oli vain osuuskuntalaisten näyttelyitä, mutta jäsenten aktiivisuus näyttelyihin on ollut aika heikko, ei ole ollut mistä valita (vaan on pitänyt ottaa kaikki mukaan) - siksi otettu käyttöön eri toimintamalleja (kutsunäyttely, kuratoitu, jurytetty ym) - on myös tärkeää miettiä, millä tavalla suunnitelmia suunnitellaan, jotta jäsenillä on mahdollisuus osallistua suunnittelutyöhön - tuleville näyttelyille toivotaan ideoita jäseniltä! ONOMASTA - Onoma on osuuskunnan näyteikkuna, joka edustaa osuuskunnan tasoa. - Onomassa ei ole jurytystä juuri lainkaan tulisiko olla? - Onomaan tarvitaan uusia tuotteita - Myymälätoimikunta tulee perustaa ja myymälästä puuttuu kaupallinen vetäjä. - Meiltä puuttuu resurssit palkata ammattilainen vetämään myymälää - Iso haaste on saada kävijöitä Onomaan (ja ruukkiin) talvella! Kun on paljon ihmisiä, myynti on ihan hyvää % myyntiprovisio on melko alhainen, mutta se edellyttää aktiivisuutta jäseneltä - Onomassa puuttuu kunnon varasto

6 - Onomaan (ja Kopperiin) hankitaan kävijälaskurit KANTISTA - Kantin tämän vuoden näyttelyt on sovittu, sen jälkeen järjestettävät näyttelyt käsitellään taiteellisessa toimikunnassa. - Viinibaarista ei ole uutisia tällä erää NETTIKAUPPA JA NETTI - nettikaupan kehittäminen on yksi mahdollisuus, sekin vaatii resursseja ja hyviä, uusia tuotteita. Kuluttajat etsivät paljon netistä. - Nettikaupalla täytyy olla selkeät toimitusväylät jne. Paketointi, kuljetus, rahastus - Uniikkityöt voi myös myydä netissä huutokauppaidealla.. - Uusi sosiaalinen media Facebook yms - Voisimme olla mukana Google advertissa. NÄKYVYYTTÄ JA MYYNTIÄ TUNNELIN TUOLLA PUOLEN? - Pop up-myymälöitä Helsingissä? Ulkomailla? - enemmän näyttelyvaihtoa ja meidän tuottamien näyttelyiden myyntiä eteenpäin? Habitare on ilman muuta sellainen paikka, jossa osuuskunnan kannattaa olla mukana. Etenkin vuonna 2012 olisi todella tärkeää olla siellä mukana Ahead osastolla. Kaapelin teosmyynti sinne voisi osuuskunta mennä - Martina selvittää mitä Habitare ja Kaapeli maksavat, mitä ne edellyttävät jne. - Muita mahdollisuuksia esim DesignForum Arabianrannassa ollaan mukana 2012, Kristianin vetämä työryhmä selvittää mahdollisuuksia. Edellyttää, että jäsenistö on aktiivinen - Meiltä puuttuu yksi koordinoija, joka lähtisi viemään eri projekteja maailmalle. RUUKISTA - viimeiset 2 vuotta ollaan haettu mitä ruukkilaiset ja ok haluaa tästä eteenpäin. - teemaviikonloppuja ym houkuttelevia tapahtumia ympäri vuoden. Tänä vuonna tulee jo muutama uusi tapahtuma! Kaikki ruukin toimijat mukaan! - Kaavantarkistukset tuovat mukanaan kasvua sekä osuuskunnassa että ruukissa.

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen OK-opintokeskus ja Suomen Parkinson-liitto ry 2012-2013 1 PAUKUISTA PEUKKUIHIN -MALLI Paukuista peukkuihin

Lisätiedot

(perustettu 25.9.2000) Onoman riippumatoton jäsentiedote. Painopaikka: Onoman kopiokonekoppi, Tornikellorakennus, Fiskars. 10 / 2010 12.10.

(perustettu 25.9.2000) Onoman riippumatoton jäsentiedote. Painopaikka: Onoman kopiokonekoppi, Tornikellorakennus, Fiskars. 10 / 2010 12.10. (perustettu 25.9.2000) OSUUSKUNTALAINEN Onoman riippumatoton jäsentiedote. Painopaikka: Onoman kopiokonekoppi, Tornikellorakennus, Fiskars. 10 / 2010 12.10.10 Markku Kosonen 1945-2010 Markku Kosonen on

Lisätiedot

Nuorisovaltuustotoiminnan ARVIOINTIOPAS

Nuorisovaltuustotoiminnan ARVIOINTIOPAS Nuorisovaltuustotoiminnan ARVIOINTIOPAS JOHDANTO Pitelet käsissäsi arvokasta opasta nuorisovaltuustotoiminnan arviointiopasta. Suomalaisilla nuorilla on monia keinoja vaikuttaa päätöksentekoon ja osallistua,

Lisätiedot

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00

Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002. AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 Pöytäkirjat 2002 YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2002 AIKA: Keskiviikko 16.1. 2002, klo 15.00 PAIKKA:Kuntaliitto, 2. Linja 14, kokoushuone B 3.2 LÄSNÄ: Camilla von Bonsdorff, puheenjohtaja

Lisätiedot

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n jäsen ja tiedotuslehti 3/2011 Tässä numerossa Toivomme, että SYLILLINEN herättää ajatuksia ja rakentavaa keskustelua. Syömishäiriö liitto- -SYLI ry toivottaa jäsenille, yhteistyökumppaneille

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 sisällys 1. Tervetuloa KY:lle! 4 1.1 Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry KY 5 1.2 ky-säätiö 7 1.3 Yleistä

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Kerhotoiminnan kehittäminen (Ohjaajan opas) Työväline menestystä janoavan kerhon avuksi. Hannu Vetola

Kerhotoiminnan kehittäminen (Ohjaajan opas) Työväline menestystä janoavan kerhon avuksi. Hannu Vetola 1(16) Kerhotoiminnan kehittäminen (Ohjaajan opas) - Työväline menestystä janoavan kerhon avuksi Hannu Vetola Sisällysluettelo 2(16) 1.Filateelisen kerhotoiminnan nykytilanne...4 2.Tilaisuuden osallistujat...4

Lisätiedot

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa.

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Lea Vaitti Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Selvitys Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten toiminnasta Osaamme Toimimme Vaikutamme Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Lisätiedot

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ----

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ---- KILTAKYSELYN VASTINE 2014 Kesällä 2014 toteutettiin perinteinen kiltakysely, jonka kautta saattiin hyviä palautteita, ideoita ja huolenaiheita killasta. Alla on julkaistu vastine palautteeseen, jossa kommentoimme

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

Verkosto on kaiken A ja O

Verkosto on kaiken A ja O Veli-Matti Toivonen Verkosto on kaiken A ja O Hyvin onnistuvan isännöintityön mallitus Kiinko on yhteisnimi Kiinteistöalan Koulutussäätiölle ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy:lle. Kiinko tarjoaa lisä-

Lisätiedot

ULKOSUOMALAISPARLAMENTTI. Pöytäkirja - Yhteenveto. Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä 15. 16.4.2013

ULKOSUOMALAISPARLAMENTTI. Pöytäkirja - Yhteenveto. Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä 15. 16.4.2013 Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä 15. 16.4.2013 Pöytäkirja - Yhteenveto Paikka: Suomi-Seura, Mariankatu 8 Aika: maanantai 15. - tiistai 16.4.2013 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja

Lisätiedot

PROJEKTIOHJE. Espoon Partiotuki ry

PROJEKTIOHJE. Espoon Partiotuki ry 1 PROJEKTIOHJE Espoon Partiotuki ry Sisältö Sisältö... 2 1. Alkusanat... 4 2. Projektin johtaminen... 4 2.1 Lyhyt muistilista projektin vaiheisiin... 4 2.2 Lyhyt muistilista projektin tärkeimpiin osa-alueisiin...

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN Tähän oppaaseen on koottu Iholiiton jäsenyhdistysten toiminnan kannalta keskeisiä tietoja. Aluksi on lyhyt kuvaus Iholiiton toiminnasta ja organisaatiosta. Luvussa

Lisätiedot

Esittelyssä hallituksen uudet jäsenet s. 8 Kutsu kevätiltamiin s. 14 Remburssilla maailman ääriin s. 25 1/2013

Esittelyssä hallituksen uudet jäsenet s. 8 Kutsu kevätiltamiin s. 14 Remburssilla maailman ääriin s. 25 1/2013 Esittelyssä hallituksen uudet jäsenet s. 8 Kutsu kevätiltamiin s. 14 Remburssilla maailman ääriin s. 25 1/2013 NOPEAMPAA KASVUA LIIKETOIMINNALLESI Intrum Rahoitus on markkinoiden uusi ja monipuolinen pk-yrityksille

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2015 8.4.2015, kello 9.30-12.30 Paikka: Helsingin kaupungin vanha raatihuone, Aleksanterinkatu 20, kokoushuone Kvston lähetystöt Osallistujat:

Lisätiedot

Oma Oppilaskunta osaa

Oma Oppilaskunta osaa Oma Oppilaskunta osaa Opas oppilaskuntatoimintaan Sisällysluettelo 1. Kohti keskustelevampaa peruskoulua s. 3 2. Oppilaskunta - peruskoulun dream team s. 4 3. Kokoustamisen jalo taito s. 6 4. Oppilaskunnan

Lisätiedot

Kuinka perustan ruokapiirin?

Kuinka perustan ruokapiirin? Kuinka perustan ruokapiirin? Kaytannon ohjeita ja vinkkeja toimintaan KUSTANTAJA: Pro Ruokapiirit ry Pro Matringar rf PAINO: Horizon-Partners Oy 2 Sisällys Esipuhe 4 Ruokapiirit Suomessa toiminnan luonne

Lisätiedot

Optimi ry Toimintasuunnitelma 2014

Optimi ry Toimintasuunnitelma 2014 Optimi ry Toimintasuunnitelma 2014 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ 2 2 TALOUS 3 3 KOULUTUSPOLITIIKKA 3 4 YRITYSSUHTEET 4 5 JUHLAT 5 5.1 Vuosijuhlat 5 5.2 Kyltereiden syyscocktailit 5 6 TAPAHTUMAT JA LIIKUNTA

Lisätiedot

Juhlajulkaisu marraskuu 2009

Juhlajulkaisu marraskuu 2009 20 vuotta Juhlajulkaisu marraskuu 2009 HAI on Huolenpitoa, Ammattimaisuutta sekä Iloa ja Innostusta HAI on tässä matkalla Vilnaan. Kuva Heikki Kylliäinen Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n toimintaa

Lisätiedot

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 2012 2/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi avoinna: ma - pe klo 9.00-15.00, la (parittomat

Lisätiedot

Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. 16 Tietoala on mukana. Kevät täynnä haasteita TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012

Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. 16 Tietoala on mukana. Kevät täynnä haasteita TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012 TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012 Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. Lakimies vastaa yleisimpiin kysymyksiin vuosiloman pitämisestä. 16 Tietoala on mukana UIL:n alueellisessa toiminnassa. Esittelyssä

Lisätiedot

MUISTIO 13.4.2012 KUHMON KYLIEN KOKOUS. Aika: 10.4.2012 klo 10:00-13:32. Kuhmon kaupungintalo, valtuustosali Koskenparras

MUISTIO 13.4.2012 KUHMON KYLIEN KOKOUS. Aika: 10.4.2012 klo 10:00-13:32. Kuhmon kaupungintalo, valtuustosali Koskenparras MUISTIO 13.4.2012 KUHMON KYLIEN KOKOUS Aika: 10.4.2012 klo 10:00-13:32 Paikka: Aihe: Kuhmon kaupungintalo, valtuustosali Koskenparras Kylien yhteistyön kehittäminen 1. Kokouksen avaus Timo Niskanen avasi

Lisätiedot