EU:n tietosuoja-asetus 2016

Save this PDF as:
Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EU:n tietosuoja-asetus 2016"

Transkriptio

1 EU:n tietosuoja-asetus 2016 Miten varautua siirtymäajan päättymiseen

2 Henkilötietojen jin ja jang Yksilön perusoikeudet ja vapaudet Digitaalitalouden edistäminen ja tietojen vapaa liikkuvuus EU:n sisällä

3 Tietosuoja-asetuksen soveltaminen Elävien luonnollisten henkilöiden tietojen käsittely

4 Merkittävimmät muutokset aiempaan suomalaiseen lainsäädäntöön Tietojen käsittelyn ja säilyttämisen laillisuus ja tietoturvallisuus pitää pystyä osoittamaan (rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus) Aikaisemmin riitti, että noudatti lakia Tietoturvan pettäminen tai laittomien tietojen käsittely johtaa hallinnollisen sakon määräämiseen Sakot huomattavia, enimmillään 20 milj. euroa tai 4 % globaalista liikevaihdosta Koskeeko sakko Suomessa myös julkishallintoa on päättämättä (uutta tietosuojalakia ei ole vielä säädetty) Tietoturvan pettämisestä on ilmoitettava valvontaviranomaiselle ja rekisteröidyille Tietosuojavastaavan nimittäminen Julkisyhteisöille pakollista, mutta koskee myös yrityksiä, joissa ydintehtäviin kuuluu rekisteröityjen säännöllinen ja järjestelmällinen seuranta.

5 Henkilötiedot Kaikki tiedot, joista luonnollinen henkilö on suoraan tai välillisesti tunnistettavissa, ovat henkilötietoja: Nimi Henkilötunnus Sijaintitieto Verkkotunnistetieto (puhelinnumero, IP-osoite) Fyysiset, fysiologiset, geneettiset, psyykkiset, taloudelliset, kulttuuriset ja sosiaaliset tekijät

6 Henkilötietoryhmät Henkilötietoryhmä viittaa tiedon käyttötarkoitukseen Esim. nimi-, osoite-, varallisuustiedot Voidaan pääsääntöisesti käsitellä rekisteröidyn suostumuksella tai oikeutetun edun perusteella Erityiset henkilötietoryhmät Esim. rotu, etninen alkuperä, sukupuolinen suuntautuminen, poliittinen kanta tai ammattiliiton jäsenyys Geneettiset tai biometriset tiedot henkilön tunnistamiseksi Terveyttä koskevat tiedot Pääsääntöisesti käsittely on kiellettyä, asetuksessa kuitenkin useita mahdollisuuksia säätää kansallisella lainsäädännöllä toisin. Esim. Suomessa ammattiliitot ja puolueet voivat edelleen pitää jäsenrekistereitä ja työnantaja suorittaa ammattiliiton jäsenmaksujen perinnän palkanmaksun yhteydessä. Työantaja voi käsitellä terveystietoja entiseen tapaan. Vakuutusyhtiöiden oikeudesta terveystietojen käsittelyyn on esitetty määräyksiä Tietosuojalain luonnoksessa.

7 Profilointi Henkilötietojen käsittelyä, jolla pyritään arvioimaan ja analysoimaan Työsuoritusta Taloudellista tilannetta Luotettavuutta Terveyttä Käyttäytymistä Henkilökohtaisia mieltymyksiä tai kiinnostuksen kohteita Liikkumista tai sijaintia Täysin automatisoitua profilointia on rajoitettu, esim. luottopäätöksiä ei saa tehdä pelkästään koneellisesti.

8 Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet Suostumus Rekisteröity on antanut suostumuksensa tietojen tallentamiseen ja käsittelyyn Nimenomainen suostumus Erityiset henkilötietoryhmät (aiemmissa säädöksissä arkaluonteiset tiedot) Rekisterinpitäjän oikeutettu etu Palvelussuhde ja asiakassuhde Viranomaisen lakiin perustuva velvollisuus tai oikeus Kolmannen osapuolen oikeutettu etu Viranomaisen oikeutettu etu (rekisterinpitäjänä ei ole viranomainen) Toisen luonnollisen henkilön elintärkeä etu Juridisen henkilön elintärkeä etu Rekisteröidyn perusoikeudet ja vapaudet voivat syrjäyttää Kerrottava oikeusperuste ja oikeus suostumuksen peruuttamiseen Osoitettava, että suostumus tai nimenomainen suostumus on saatu

9 Sisäänrakennettu oletusarvoinen tietosuoja Käsittely on lainmukaista, läpinäkyvää ja kohtuullista Tietoja käytetään vain ilmoitettuun tarkoitukseen (käyttötarkoitussidonnaisuus) Kerätään vain tarpeellisia tietoja (tietojen minimointi) Kerätyt tiedot ovat täsmällisiä Ne pitävät paikkansa ja ovat ajantasaisia (eheys) Ne pidetään luottamuksellisina Niitä säilytetään vain tarvittava aika (tietojen elinkaari) Rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus

10 Mitä sisäänrakennettu oletusarvoinen tietosuoja edellyttää Käsiteltävät henkilötiedot (henkilötietoryhmät) on dokumentoitava. Käsittely on suunniteltava etukäteen ja dokumentoitava suunnitelmat. Henkilöstö on koulutettava ja laadittava ohjeistus tai määräykset henkilötietojen käsittelyyn. Salassapitosopimukset henkilöstön ja alihankkijoiden kanssa on tehtävä uuden lainsäädännön mukaisesti Otetaan käyttöön tarvittavat tekniset suojausmekanismit (pääsynvalvonta, käytön valvonta, salaus, tietojen pseudonymisointi tai anonymisointi jne.)

11 Oikeus tietojen oikaisemiseen Rekisterin pitäjän oikaistava ilman aiheetonta viivästystä Virheelliset tiedot Epätarkat tiedot Puutteelliset tiedot Oikeudesta on kerrottava selkeästi ja yksinkertaisesti

12 Tarpeettomat tiedot, suostumuksen peruuttaminen, käsittelyn rajoittaminen ja vastustaminen OIKEUS TULLA UNOHDETUKSI

13 Oikeus tietojen poistamiseen Rekisterinpitäjän on poistettava henkilötiedot ilman aiheetonta viivästystä Kun tietoja ei enää tarvita Rekisteröity peruuttaa suostumuksensa, eikä muuta laillista perustetta ole Rekisteröity vastustaa käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin (21 artiklan vastustamisoikeus) Henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti EU:n tai jäsenvaltion laki sitä vaatii Henkilötiedot on kerätty lapsille tarjotun tietoyhteiskunnan palvelun yhteydessä Oikeudesta on kerrottava selkeästi ja yksinketaisesti

14 Vastustamisoikeus Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten Tietoja ei saa tämän jälkeen käyttää suoramarkkinointiin Koskee myös profilointia Oikeus on tuotava selkeästi esille ja esitettävä muusta tiedotuksesta erillään

15 Internet-sivustoilla tapahtuva tietojenkeruu Oikeusperuste on kerrottava Rekisteröidyn asetuksen mukaiset oikeudet kerrottava Suostumus ei saa perustua tekemättä jättämiseen Rekisterinpitäjän yhteystiedot oltava sivustolla Kerrottava valvontavirnanomaisesta

16 Ilmoitusvelvollisuus tietoturvaloukkauksista viranomaisille ja rekisteröidyille TIETOMURTOJA EI VOI ENÄÄ SALAILLA

17 Lopuksi Asetuksen sisältö on monilta osin ympäripyöreää Valvontaviranomaisten (Suomi ja EU) ja oikeusistuimien ratkaisut siirtymäajan jälkeen täsmentävät toimintamalleja ja lain yksityiskohtien tulkintaa. Ohjeistus EU-tasolla on kesken ja saatavissa vain englanniksi Ohjeistus Suomessa on puutteellista, koska kansallinen lainvalmistelu on kesken tai sitä ei ole edes aloitettu (erityislait). Keskeisin kansallinen yleislaki Tietosuojalaki on valmisteilla, mutta se ei ole ollut eduskunnan käsittelyssä. Kansallista valvontaviranomaista ei ole vielä olemassa. Lakiesityksessä on ehdotettu tietosuojaviraston perustamista. Se jatkaisi nykyisen tietosuojavaltuutetun toimiston tehtäviä ja saisi myös uusia tietosuoja-asetukseen liittyviä tehtäviä. Asteus mahdollistaisi ryhmäkanteet, jos ne otettaisiin kansalliseen lainsäädäntöön

18 Linkkejä lisätietoihin Tietosuojavaltuutetun toimisto imisto/oppaat/1em8rt7if/miten_valmistautua_eun_tietosuoja-asetukseen.pdf Kauppakamari Suomen yrittäjät Asetus Ehdotus tietosuojalaiksi n_yleinen_tietosuoja.pdf?sequence=1

19 Turvalliset maat

Tietoturva yhdistyksessä

Tietoturva yhdistyksessä Tietoturva yhdistyksessä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679 Astunut voimaan 27.4.2016 Aletaan soveltaa 25.5.2018 EU:n tietosuoja-asetus: Asetuksen ja velvoitteiden noudattamista tuetaan

Lisätiedot

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit Tapio Lahtinen Mistä on kyse ja miten päästä alkuun? Tietosuoja-asetus ei suoraan anna yleisvastausta, siihen, mitä pitäisi tehdä Kärjistäen kyse on ikään

Lisätiedot

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri Henkilötietojen käsittely ja GDPR:n vaikutukset GDPR Yleinen tietosuoja-asetus 25.5.2018 alkaen Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri 16.10.18 Teija Karvonen Perusturvan tietosuojavastaava Esityksen

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella. Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Tili ja isännöinti Harri Nupponen Ytunnus: 12826942 osoite: Sammontie 7 as 8,

Lisätiedot

Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta

Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta Digiturvan työpaja 3, 20.5.2019 Helena Eronen, tietosuojavastaava, UEF Mitkä kaikki ovat henkilötietoja ja mitä on henkilötietojen käsittely 20.5.2019 2 Henkilötiedon

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Loviisan Keilailuliitto Lovisa Bowlingförbund Ry Ytunnus: 08306717 osoite: Seppäläntie

Lisätiedot

Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta

Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta Marja Hamilo 29.11.2017 @marjahamilo 2 Teknologiateollisuus 1 Esityksen sisältö 1. Erot entiseen 2. Soveltamisohjeet 3. Kansallinen liikkumavara 4. Työelämän lainsäädäntö

Lisätiedot

EU:n TIETOSUOJA-ASETUS. Jyty Vaasa Liisa Nikkilä Laihian kunta asianhallintasihteeri, tietosuojavastaava

EU:n TIETOSUOJA-ASETUS. Jyty Vaasa Liisa Nikkilä Laihian kunta asianhallintasihteeri, tietosuojavastaava EU:n TIETOSUOJA-ASETUS Jyty Vaasa 23.4.2018 Liisa Nikkilä Laihian kunta asianhallintasihteeri, tietosuojavastaava GDPR General Data Protection Regulation Asetus (EU) 2016/679 tuli voimaan keväällä 2016

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus (GDPR)

Tietosuoja-asetus (GDPR) Webinaari 24.5. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa euroa

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus. Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia

EU-tietosuoja-asetus. Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia EU-tietosuoja-asetus 26.9.2016 EU:n perusoikeuskirja EU:n perusoikeuskirjan 8 artikla: 1. Jokaisella on oikeus henkilötietojen suojaan. 2. Tietojen käsittelyn on oltava asianmukaista ja sen on tapahduttava

Lisätiedot

Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri

Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Päivitetty 18.05.2018 1. Rekisterinpitäjä Y-tunnus: 0784050-4 Seminaarinkatu 2, Intelli-rakennus,

Lisätiedot

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Uusi tietosuojaasetus käytännössä MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Sisältö EU tietosuoja-asetus Henkilörekisteri Asetuksen tavoitteet Yksilön oikeudet Yksilön oikeudet käytännössä Suostumus henkilötietojen

Lisätiedot

Tietosuojaa hanketoimijoille Maaseutuviraston tietosuojavastaava

Tietosuojaa hanketoimijoille Maaseutuviraston tietosuojavastaava 8.11.2018 Tietosuojaa hanketoimijoille Maaseutuviraston tietosuojavastaava (Esityksessä hyödynnetty osittain Eviran tietosuojavastaavan materiaaleja) Tietosuoja-asetus ja tietosuojalaki Esitys Euroopan

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

Termit. Tietosuojaseloste

Termit. Tietosuojaseloste Termit Rekisteriksi määritellään mikä tahansa jäsennelty henkilötietoja sisältävä tietojoukko, esimerkiksi asiakastai markkinointirekisteri, josta on mahdollista saada tietoja tietyin perustein ja kohtuullisella

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus ja sen kansallinen implementointi

Tietosuoja-asetus ja sen kansallinen implementointi Tietosuoja-asetus ja sen kansallinen implementointi - Tieteellisen tutkimuksen näkökulma 12.12.2017 Kristiina Hovi Arkistopäällikkö, tietosuojavastaava EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR= General Data

Lisätiedot

EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679

EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 9.11.2017 Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäivät, Vaasa Lakimies Anna Johansson,

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

Tietosuojaa neuvojille Maaseutuviraston tietosuojavastaava

Tietosuojaa neuvojille Maaseutuviraston tietosuojavastaava 11.9.2018 ja 20.9.2018 Tietosuojaa neuvojille Maaseutuviraston tietosuojavastaava (Esityksessä hyödynnetty osittain Eviran tietosuojavastaavan materiaaleja) Tietosuoja-asetus ja tietosuojalaki Esitys Euroopan

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus

Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus Lauri Havia & Lauri Lahoniitty TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 27.2.2018 Jäsenyys Jäsenyyteen vaaditaan aina vähintään: 1. jäseneksi hakevan henkilökohtainen

Lisätiedot

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta Fintech Breakfast 17.3.2017, Technopolis, Oulu Agenda I II Maksupalveludirektiivi (PSD2) mitä uutta? Yleinen tietosuoja-asetus PSD2 3 Maksupalveludirektiivi

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille Annika Tuomala ja Ismo Malinen 21.11.2017 Taustaksi: Valokuva henkilötietona Henkilötieto: kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan

Lisätiedot

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

Koulutuskiertue

Koulutuskiertue Koulutuskiertue 10.4. 12.4. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä Siirtymäaika päättyy 25.5.2018 Turvallisuuskulttuuri riskiperusteinen lähestymistapa Yksityisyyden suojan kunnioitus Selosteet,

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Jari Ala-Varvi 03 / 2017 30.3.2017 1 Miksi? GDPR tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2016 ja siirtymäaika päättyy 24.5.2018 Perusoikeuksien suoja monimutkaistuvassa

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (6)

Tietosuojaseloste 1 (6) Kouvolan kaupunki Viestintä Tietosuojaseloste 1 (6) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 2.10.2018 1. Rekisterin nimi Kouvolan

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakasrekisterin TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakasrekisterin TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakasrekisterin Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot henkilörekisteristä. Tilitoimiston asiakasrekisterissä olevat tiedot koskevat kuitenkin

Lisätiedot

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari Pori, 15.2.2018 Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Suomen Fotokaupan liitto ry:n jäsenrekisterin tietosuojaseloste 1. Rekisterinpitäjä Suomen Fotokaupan Liitto ry Y-tunnus: 0280621-9 toimisto@fotokaupanliitto.fi 040 542 3370 2. Rekisterinpitäjän

Lisätiedot

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste 1. Rekisterin nimi Varustekorttirekisteri 2. Rekisterinpitäjä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 3. Rekisterin vastuuhenkilö Palomestari Kalle

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Nuoriso- ja kulttuuripalveluiden leiri-, kerho- ja retkitoiminta

Lisätiedot

EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS (GDPR)

EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS (GDPR) EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS (GDPR) Suomen Nyrkkeilyliitto ry Opas seuroille 18.5.2018 SUOMEN NYRKKEILYLIITTO FINNISH BOXING FEDERATION EU:n uusi tietosuoja-asetus, jonka tavoitteena on lisätä henkilötietojen

Lisätiedot

Tietosuojainfo. Tietosuojavastaava Tapani Rinne, Salon kaupunki

Tietosuojainfo. Tietosuojavastaava Tapani Rinne, Salon kaupunki Tietosuojainfo Tietosuojavastaava, Salon kaupunki EU:n yleinen tietosuoja-asetus Tullut voimaan 5/2016, kansallinen soveltaminen alkaa 25.5.2018 Asetus siis voimassa, eikä muutoksia sisältöön tule; Soveltamisohjeita

Lisätiedot

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry Ylitarkastaja Anna Hänninen

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry Ylitarkastaja Anna Hänninen EU:n tietosuoja-asetus: Mitä uusi yleinen tietosuoja-asetus edellyttää organisaatiolta? Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry 13.2.2017 Ylitarkastaja Anna

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen ("Tietosuoja-asetus") edellyttämiä tietoja rekisteröidylle.

Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen (Tietosuoja-asetus) edellyttämiä tietoja rekisteröidylle. 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YLEISTÄ Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen ("Tietosuoja-asetus") edellyttämiä tietoja rekisteröidylle. 2 REKISTERINPITÄJÄ JA REKISTERINPITÄJÄN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Liperin vanhustentaloyhdistys ry:n asuinhuoneenvuokraus Tiedonanto

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Kiinteistö Oy Liperin vuokratalojen asuinhuoneenvuokraus Tiedonanto

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus Matti Sarmela

EU:n tietosuoja-asetus Matti Sarmela EU:n tietosuoja-asetus 10.11.2017 Matti Sarmela Asetuksen voimaanastuminen Euroopan parlamentti ja neuvosto antoivat keväällä 2016 yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (EU). Asetuksella kumotaan EU:n

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Etsivä nuorisotyö Tiedonanto laadittu: 10.7.2018 1. Rekisterinpitäjä:

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Vuokrasopimukset, Espoon kaupungille vuokratut toimitilat ja Espoon kaupungin vuokraamat toimitilat (manuaalinen). 2. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuojaasetus (679/2016) Palvelun nimi: Rakennusvalvonnan palvelut (asiakasrekisteri ja vastuuhenkilörekisteri)

Lisätiedot

Mitä kyselytutkimuksia suunnittelevien tulee tietää tietosuojasta?

Mitä kyselytutkimuksia suunnittelevien tulee tietää tietosuojasta? Mitä kyselytutkimuksia suunnittelevien tulee tietää tietosuojasta? EU Tietosuoja-asetuksen vaikutuksia 7.5.2018 Esityksen nimi / Tekijä 1 SISÄLTÖ 1) Yleistä 2) Suostumus 3) Katoanalyysi 7.5.2018 Esityksen

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5)

Tietosuojaseloste 1 (5) Kouvolan kaupunki Henkilöstöpalvelut Tietosuojaseloste 1 (5) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 15.8.2018 1. Rekisterin nimi

Lisätiedot

Laadittu TIETOSUOJASELOSTE Insinööritoimisto Suunnittelukide Oy Tietosuoja-asetus (EU) 2016/679

Laadittu TIETOSUOJASELOSTE Insinööritoimisto Suunnittelukide Oy Tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Laadittu 17.5.2018 TIETOSUOJASELOSTE Insinööritoimisto Suunnittelukide Oy Tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 1. Sisällysluettelo 2. REKISTERINPITÄJÄ 3 3. REKISTERI JA SEN SISÄLTÄMÄT TIEDOT 3 4. HENKILÖTIETOJEN

Lisätiedot

EU TIETOSUOJA- ASETUS

EU TIETOSUOJA- ASETUS EU TIETOSUOJA- ASETUS BMF Kevätseminaari 18.4.2018 19.4.2018 EU tietosuoja-asetus / BMF kevätseminaari 1 MIKÄ ON HENKILÖTIETO? Luonnollista henkilöä koskeva tieto Nimi, henkilötunnus (suorat tunnisteet)

Lisätiedot

2. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

2. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus TIETOSUOJASELOSTE/-ILMOITUS EU:n yleinen tietosuoja-asetus 13 ja 14 artiklat Tietoa tutkimukseen osallistuvalle Olet osallistumassa Turun ammattikorkeakoulun tekemään tutkimukseen. Tässä selosteessa kuvataan,

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava

EU-tietosuoja-asetus Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava EU-tietosuoja-asetus 26.10.2017 Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava Esityksen sisältö Esittäytyminen Johdanto Tietosuojavastaava Tietosuoja-asetuksen periaatteita Rekisteröidyn oikeuksia Käytännössä

Lisätiedot

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 Yleistä Tällä tietosuojaselosteella annetaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä tietosuoja-asetus) sekä henkilötietolain edellyttämiä tietoja yhtäältä rekisteröidylle

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä ssä 1. Rekisterinpitäjä Vähittäiskaupan Tutkimussäätiö - Detaljhandelns Forskningsstiftelse on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Kotipalvelu Verenpisara avoin yhtiö Satakunnankatu 7 78300 Varkaus kotipalvelu@verenpisara.fi Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa: www.kotipalveluverenpisara.fi Piironen Tarja

Lisätiedot

OUKA/10235/ /2017

OUKA/10235/ /2017 Rekisterin tiedot 1. Henkilörekisterin nimi Oulun kaupungin asumisoikeusrekisteri 2. Rekisterin pitäjä, yhdyskuntalautakunta Usean viranomaisen yhteisrekisteri Rekisterinpitäjät 3. Rekisteristä vastaavan

Lisätiedot

Asianajotoimisto J. Rajamäki Oy Sibeliuksenkatu 15 B, Järvenpää Puh Fax Sähköposti:

Asianajotoimisto J. Rajamäki Oy Sibeliuksenkatu 15 B, Järvenpää Puh Fax Sähköposti: Puh 09 271 5507 Fax 09 271 0523 Sähköposti: asianajotoimisto@rajamakico.fi Tulevaisuuden Isännöinti 2018 Asianajaja, varatuomari Pasi Orava General Data Protection Regulation Voimaantulo 25.5.2018 173

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Liperin kunnan palautejärjestelmä Tiedonanto laadittu: 13.8.2018

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisterija tietosuojaseloste. Laadittu 11.9.2018. Viimeisin muutos 11.9.2018. 1. Rekisterinpitäjä Fysioterapia

Lisätiedot

Vastuuhenkilö: Nimi: Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja

Vastuuhenkilö: Nimi: Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuojaasetus (679/2016) Palvelun nimi: Yksityisen hoidontuen kuntalisä Tiedonanto laadittu: 1112019

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.5.2018. Viimeisin muutos 23.5.2018. 1. Rekisterinpitäjä Sareni Oy

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE 1/5. Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely

TIETOSUOJASELOSTE 1/5. Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely 1/5 TIETOSUOJASELOSTE Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA Yhdistys käsittelee jäsenistön henkilötietoja yhdistystoiminnan ylläpitämiseksi,

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (6)

Tietosuojaseloste 1 (6) Kouvolan kaupunki Liikunta ja kulttuuri Tietosuojaseloste 1 (6) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 25.3.2019 1. Rekisterin

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679. Laatimispvm: Yhteystiedot

TIETOSUOJASELOSTE. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679. Laatimispvm: Yhteystiedot TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Laatimispvm: 12.3.2019 1. Rekisterin nimi Webropol-kyselytyökalu 2. Rekisterinpitäjä Äänekosken kaupunki, keskushallinto 3. Rekisterin vastuuhenkilö

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistasta, joka on tilitoimiston

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Pientalotontin hakijat 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Hilkka Julkunen tonttipäällikkö hilkka.julkunen@espoo.fi

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus mikä muuttuu ja mitä yhdistystoiminnassa tulee huomioida?

Tietosuoja-asetus mikä muuttuu ja mitä yhdistystoiminnassa tulee huomioida? Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 10.2.2018 Anna-Sofia Kivi Castrén & Snellman Tietosuoja-asetus mikä muuttuu ja mitä yhdistystoiminnassa tulee huomioida? Castrén & Snellman 1 Asetus voimaan 25.5.2018 Sääntelymuotona

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (6)

Tietosuojaseloste 1 (6) Kouvolan kaupunki Hyvinvointipalvelut Tietosuojaseloste 1 (6) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 1.11.2018 1. Rekisterin nimi

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Kiinteistö Oy Liperin vuokratalojen luottamushenkilörekisteri

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen sudenkuopat

Tietosuoja-asetuksen sudenkuopat Tietosuoja-asetuksen sudenkuopat Betonin kesäseminaari 7.6.2018 Niina Harjunheimo, EK, asiantuntija Mikä tietosuoja-asetus? Tietosuoja-asetus = uusi henkilötietolaki Yleinen tietosuojaasetus 2016/679 Henkilötietojen

Lisätiedot

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate SISÄLLYSLUETTELO Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate 7.5.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS... 4 1.2 REKISTERÖIDYN OIKEUDET... 4 1.3 TIETOSUOJA-ASETUKSEEN VALMISTAUTUMINEN... 4 2. INFORMAATIOVELVOITE...

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä. Rekisterin osalta

Lisätiedot

OUKA/10235/ / Henkilörekisterin nimi Arava- ja korkotukilainoitettujen vuokra-asuntojen asukasvalinnan ja valvonnan rekisteri

OUKA/10235/ / Henkilörekisterin nimi Arava- ja korkotukilainoitettujen vuokra-asuntojen asukasvalinnan ja valvonnan rekisteri Rekisterin tiedot 1. Henkilörekisterin nimi Arava- ja korkotukilainoitettujen vuokra-asuntojen asukasvalinnan ja valvonnan rekisteri 2. Rekisterin pitäjä, yhdyskuntalautakunta Usean viranomaisen yhteisrekisteri

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY.

EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY. MITÄ EU:N TIETOSUOJA-ASETUS TARKOITTAA EU:n tietosuoja-asetuksen tavoitteen on lisätä henkilötietojen käsittelyn avoimuutta

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Asiakasrekisteri kaavavalmistelun osallisten yhteystiedot 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Torsti

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tapani Rinne Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Sivistystoimen avustushakemusrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki PL 1, 02070 ESPOON KAUPUNKI 3. Rekisterin vastuuhenkilö

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5) Hyväksytty tietosuoja-asetuksen toimeenpanoprojektissa Tuula Antola, elinkeinojohtaja

Tietosuojaseloste 1 (5) Hyväksytty tietosuoja-asetuksen toimeenpanoprojektissa Tuula Antola, elinkeinojohtaja Tietosuojaseloste 1 (5) [Asiakirjan aihe] 1. Rekisterin nimi KORKO korkeaa osaamista yrityksiin -hankkeen asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö 4. Rekisterin

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Lähitaksi Työnhakijoiden henkilötietorekisteri. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot. Nuijamiestentie 7, Helsinki

Tietosuojaseloste. Lähitaksi Työnhakijoiden henkilötietorekisteri. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot. Nuijamiestentie 7, Helsinki Yleistä Selosteen nimi Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot Tässä selosteessa on esitetty tietosuoja-asetuksen edellyttämät rekisteröidylle toimitettavat tiedot tiiviissä ja ymmärrettävässä muodossa. Huomaathan,

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu:

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Liperin kunnan työllisyyspalvelut Tiedonanto laadittu: 9.7.2018

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU 1 EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen järjestötoiminnassa GDPR = General Data Protection Regulation = EU:n tietosuoja-asetus = Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo Tietosuoja fi-välitystoiminnassa Välittäjäinfo 13.12.2017 Fi-verkkotunnusten välitystoiminta Viestintävirastolle ilmoittautuneet välittäjät Yleistä tietosuoja-asetuksesta Tietosuoja-asetus (2016/679) korvaa

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tietosuojavastaava Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Muuttuiko mikään?

EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Muuttuiko mikään? EU:n yleinen tietosuoja-asetus Muuttuiko mikään? Kito ry:n teemapäivät 28.9.2018 Tampere-talo Mikko Tähkänen Lakimies, Kirkon keskusrahaston tietosuojavastaava Tietosuojaa koskevaa lainsäädäntö Tietosuojaa

Lisätiedot

Käsittele ja säilytä henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille

Käsittele ja säilytä henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille Käsittele ja säilytä henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille Infon sisältö 1. Mitä EU:n tietosuoja-asetuksella tarkoitetaan 2. Keskeiset käsitteet 3. Rekisterinpitäjän

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela,

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela, EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset Tietosuojavastaava Outi Salmela, 14.5.2018 EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton sidosryhmärekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton sidosryhmärekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton sidosryhmärekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä. Sidosryhmärekisterin

Lisätiedot

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus mikä muuttuu? Ville Vainio, OTM, Asianajotoimisto Applex Oy

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus mikä muuttuu? Ville Vainio, OTM, Asianajotoimisto Applex Oy Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus mikä muuttuu? Ville Vainio, OTM, Asianajotoimisto Applex Oy Applex Attorneys - All rights reserved Sisältö Tietosuojalainsäädännön peruskäsitteet ja toimijat

Lisätiedot

1. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

1. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Tietoa tutkimukseen sisältyvistä tiedoista TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN 1(6) Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietoja käsitellään THL:n IMPRO-tutkimuksessa. Tutkimuksen rekisterinpitäjä Terveyden ja

Lisätiedot

OP Verkkokauppakokemuksen asiakasrekisteri

OP Verkkokauppakokemuksen asiakasrekisteri 1 (6) TIETOSUOJASELOSTE 1 Yleistä Tällä tietosuojaselosteella annetaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä tietosuoja-asetus) sekä kansallisen tietosuojalain edellyttämiä tietoja yhtäältä rekisteröidylle

Lisätiedot

2. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

2. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN 1(7) Tietoa tutkimukseen osallistuvalle Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään THL:n tutkimuksessa. Lähtökohtaisesti tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Lisätiedot

OPAS VIISI ASKELTA HYVIIN YÖUNIIN GDPR-AIKAKAUDELLA. ICT- ja tulostusratkaisujen asiantuntija.

OPAS VIISI ASKELTA HYVIIN YÖUNIIN GDPR-AIKAKAUDELLA. ICT- ja tulostusratkaisujen asiantuntija. OPAS VIISI ASKELTA HYVIIN YÖUNIIN GDPR-AIKAKAUDELLA ICT- ja tulostusratkaisujen asiantuntija. VIISI ASKELTA HYVIIN YÖUNIIN GDPR-AIKAKAUDELLA EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) tuli voimaan toukokuussa 2016,

Lisätiedot

Organisaatioluvan hakeminen

Organisaatioluvan hakeminen Organisaatioluvan hakeminen Vaatimukset Hakijan tulee toimittaa seuraavat kaksi asiakirjaa e-tutkijaan tehtävän lupahakemuksen liitteenä kun tutkimuksessa käsitellään henkilötietoja. 1. Tietosuojaseloste,

Lisätiedot

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa Katja Mäkilä 19.1.2018 Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja = Yksityisyyden suojelu henkilötietoja

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

Tämä ohje on sovellettavissa SAMKin henkilöstön tekemään Tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja SAMKin opiskelijoiden opinnäytetöihin

Tämä ohje on sovellettavissa SAMKin henkilöstön tekemään Tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja SAMKin opiskelijoiden opinnäytetöihin Tämä ohje on sovellettavissa SAMKin henkilöstön tekemään Tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja SAMKin opiskelijoiden opinnäytetöihin Tietoa tutkimukseen osallistuvalle Henkilöstö käyttää: Olet osallistumassa

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Trimble Locus / Maaomaisuussovellus 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Hilkka Julkunen tonttipäällikkö

Lisätiedot

Tietosuojavaltuutetun toimiston tietoisku

Tietosuojavaltuutetun toimiston tietoisku Tietosuojavaltuutetun toimiston tietoisku Ylitarkastaja Raisa Leivonen Etiikan päivät 15.3.2018 1 Tietosuoja-asetus Ryhdytään soveltamaan 25.5.2018 Kaikissa jäsenvaltioissa suoraan sovellettavaa oikeutta,

Lisätiedot

Tietosuojavastaava ja yhteystiedot: Essi Mangström Myllyjärventie 1, Vieremä

Tietosuojavastaava ja yhteystiedot: Essi Mangström Myllyjärventie 1, Vieremä Rekisteri- ja tietosuojaseloste 1 (6) 1. Rekisterinpitäjä Vieremän Lämpö ja Vesi Oy Toimitusjohtaja Kari Peltola 2. Rekisterin yhteyshenkilöt Yhteystiedot Myllyjärventie 1, 74200 Vieremä Puh. 0400 571

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste 1 (5) EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679 GDPR)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste 1 (5) EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679 GDPR) Rekisteri- ja tietosuojaseloste 1 (5) Laadittu/päivitetty: 3.12.2018 1. Rekisterinpitäjä Perusturvalautakunta Yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköpostisoite) Valokuja 2 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Kaikkien aikojen Espoo -kysely 2. Rekisterinpitäjä 3. Rekisterin vastuuhenkilö 4. Rekisterin yhteyshenkilö 5. Organisaation

Lisätiedot