PEDERSÖREN KUNTA. Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA Kokousaika:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PEDERSÖREN KUNTA. Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA Kokousaika:"

Transkriptio

1 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 11. joulukuuta 2017 klo (Kokous keskeytettiin kahvitauon ajaksi klo , lounaan ajaksi klo ja kahvitauon ajaksi klo ). Pedersören kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Backlund, Christian Berger, Helena, 92-97, klo Borgmästars, Yvonne Dahlin, Christian Ekman, Stephan Finne, Benita Forsblom, Greger Granholm, Erica Hjulfors, Bernhard Holmäng, Johanna Häggblom, Carola Häggman, Göran Häggman, Roger Häll, Tarja Kock, Viktor Källman, Carl-Johan Lasén, Joakim Lillqvist, Anja Lindfors, Ralf Löv, Jonas Mattsson, Annika Nylund, Tommy Pettersson, David Pettersson, Roger Roslund-Nordling, Camilla Sandbacka, Markus Sjöskog, Niclas Snellman, Bernt Sten, Christine Stenmark, Tore Storbacka, Håkan Vik-Hästbacka, Carita Wiklund, Senja Östman, Ronny Överfors, Johanna Varajäsenet Rönnlund, Carina, 88-91, klo , osa :ää 95 klo ja osa :ää 96 klo Läsnä olleet varajäsenet Rönnlund, Carina Vähäkangas, Mathias Norrena, Mikael Muut läsnä olleet Svenfors, Stefan, kunnanjohtaja Löf, Gundel, kansliapäällikkö Backa, Jan-Erik, talous- ja kehitysjohtaja Pykälät Allekirjoitukset Johanna Holmäng puheenjohtaja Gundel Löf sihteeri Pöytäkirjantarkastus Pedersöre.2017 Göran Häggman Roger Häggman Pöytäkirjan nähtävillä olo Pöytäkirja on ollut julkisesti nähtävillä Pedersören kunnantalolla Pännäisissä , todis Gundel Löf, kansliapäällikkö

2 Kokouksen avaus n puheenjohtaja avasi kokouksen, toivotti jäsenet tervetulleiksi ja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 89 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Göran Häggman ja Roger Häggman.

3 DN:o: 554/ Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali Kuntaliiton ylimpään toimielimeen, valtuuskunn, valin 66 jäsentä ja 66 varajäsentä jäsenäänestyksellä, eli vaalipiireittäin toimitettavalla tavalla. Vaalipiirit määräytyvät samoin kuin eduskuntavaaleissa. Kustakin vaalipiiristä valin jäseniä vaalipiirin asukasluvun suhteessa. Vaasan vaalipiiristä valin 5 jäsentä ja 5 varajäsentä suoraan vaalituloksen perusteella. Kunnalla on vaalissa kunnan asukaslukua ( ) vasva äänimäärä. Pedersören kunnan äänimäärä on Valtuuskunn valin lisäksi 9 jäsentä ja 9 varajäsentä tasauspaikoilta. Kuntaliiton valtuuston vaalilautakunta laskee ja jakaa tasauspaikat puolueiden kesken puolueiden ehdokaslistojen saamien valtakunnallisten äänimäärien perusteella. Tämän jälkeen määritellään mihin vaalipiiriin puolueen saama tasauspaikka menee. Lisäksi Ahvenanmaan maakunnasta valin yksi jäsen ja varajäsen. Vaalipiirin kuntapäiväkokous on nimennyt ehdokaslistat. Kuntaliiton valtuuston vaalilautakunta on vahvistanut ehdokaslistat ja laatinut vaalipiireittäin ehdokaslistojen yhdistelmän. Vaali on suljettu suhteellinen listavaali. Äänestyslippuun merkitään sen ehdokaslistan numero, jolle ääni annen. Kunnan äänestystulos lasken jakamalla kunnan asukasluku kokouksessa läsnä olevien valtuutettujen lukumäärällä ja kertomalla osamäärä ehdokaslistan saamalla äänimäärällä. Saadut ehdokaslistojen äänimäärät pyöristetään kokonaislukuun. Vasvalla tavalla lasken ja pyöristetään kokonaislukuun tyhjät äänet. Valtuuston sihteeri vie kunnan äänestystuloksen eli kunnasta ehdokaslistoille annetut asukasluvun ja valtuutettujen määrän mukaan lasketut äänimäärät Kuntaliiton sähköiseen äänestysjärjestelmään kuntakohtaisen linkin kautta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ehdot valtuustolle, että valtuusto toimit suljetuin lipuin Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaalin, jossa äänen voi an Vaasan vaalipiirin ehdokaslistojen yhdistelmässä olevalle ehdokaslistalle. Khall. 256 Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen.

4 Kvalt. 90 n päätös: Vaalitoimituksen jälkeen kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti panna asian pöydälle iltapäiväksi, koska sihteeri ja ääntenlaskijat halusivat tarkis miten menetellään hylättyjen äänten suhteen. --- totesi, että Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaalissa on saatu seuraava vaalitulos: Asukasluku : /35 ääntä = 316 Lista 2 = 1 x 316 = 316 ääntä Lista 3 = 20 x 316 = ääntä Lista 5 = 3 x 316 = 948 ääntä Lista 8 = 10 x 316 = ääntä Yhteensä ääntä 1 ääni hylättiin (316 ääntä)

5 Kolpin asemakaavan muutos kortteleissa ja DN:o: 401/2007 Rakennusalan eräät toimijat ja muutamat yksityishenkilöt ovat olleet yhteydessä kaavoittajaan ja yhteen kaavoitusjaoston jäseneen ja kyselleet mahdollisuuksista saada tontteja paritalojen ja rivitalojen rakentamiseen Kolpin itäosassa asemakaavoitetulla alueella. Keskusteluissa on lähinnä ollut puhetta nuorisoseurantalon ympärillä olevista kortteleista. Kortteleissa 210, 211, 226 ja 227 on vapaita tontteja, jotka on suunniteltu erillispientaloille (AO). Asemakaavassa rivitaloille osoitetut tontit (AP) ovat yksinomaan yksityishenkilöiden omistamia. Esittelijän ehdotus: Kaavoitusjaosto keskustelee vaihtoehdoista siihen, miten kunta voi vastata paritalotonttien kysyntään Kolpissa. Kaavj. 25/16 Kaavoitusjaoston päätös: Kaavoitusjaosto päätti, että Kolpin asemakaava-alueen korttelissa 227 sijaitsevat kaksi tonttia voidaan luovut paritalotonteiksi. Kaavoitusjaosto ehdot samalla, että kunnanhallitus tekee kaavoituspäätöksen, niin että Kolpin asemakaava voidaan järjestää uudelleen nuorisoseurantaloa ympäröivällä alueella, jolloin voidaan paremmin vastata paritalo- ja rivitalotonttien kysyntään. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus tekee kaavoituspäätöksen, niin että Kolpin asemakaava voidaan järjestää uudelleen nuorisoseurantaloa ympäröivällä alueella, jolloin voidaan paremmin vastata paritalo- ja rivitalotonttien kysyntään. Khall. 70/16 Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kaavamuutoksesta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS). Kunta järjesti keskustelutilaisuuden yhdessä alueen maanomistajien kanssa ja keskustelujen pohjalta laadittiin kaavaluonnos. Luonnoksessa on sovitettu yhteen maanomistajien ja asukkaiden etuja.

6 Vattumäenkujan ja Sotilaantien välillä olevat viisi tonttia on luonnoksessa järjestetty uudelleen, jotta ne olisivat rakentajille houkuttelevampia. Entisille AO-tonteille (erillispientalojen korttelialue) on nyt annettu AP-merkintä (asuinpientalojen korttelialue), niin että tonteille on mahdollista raken myös paritaloja. Rakennusoikeutta on lisätty 300 m²:stä 500 m²:iin. Lisäksi on keskusteltu Herrforsin kanssa siitä, onko mahdollista korvata nykyinen sähköjohto korttelien 226 ja 227 välillä olevan kevyen liikenteen väylän varrella (voimassa olevassa asemakaavassa) maakaapelilla. Koska tontti nro 2 korttelissa 224 on voimassa olevassa asemakaavassa jaettu kolmeen tonttiin, korttelien 222 ja 224 kortteli- ja tonttinumerointi muuttuu. Tonttien rakennusoikeudeksi on annettu 350 m². Lisäksi on poistettu tontti nro 1 korttelisessa 222 (voimassa olevassa asemakaavassa), koska se sijaitsee niin alavalla paikalla. Muilta osin alueiden rakennusoikeudet on säilytetty voimassa olevan asemakaavan mukaan. Keskusteluissa maanomistajien kanssa tuli ilmi, että liikenne on vilkasta Sotilaantiellä ja vauhdit korkeita, minkä takia tarvin kevyen liikenteen yhteys Ähtäväntien ja Keskustien välille. Kevyen liikenteen väylä on osoitettu Vattumäenkujan, Klingenintien ja Suoniityntien välisten lähivirkistysalueiden kautta Sotilaantielle. Tämän johdosta korttelissa 228 sijaitsevaa tonttia nro 3 ei voida laajen keskustelutilaisuudessa esitettyjen toivomusten mukaisesti. Tontin rakennusoikeutta nostettiin sen sijaan 300 m²:stä 350 m²:iin. Keskustelutilaisuudessa tuli ilmi, että tontti nro 1 korttelissa 210 ja tontti nro 1 korttelissa 211 eivät sovi asuntorakentamiseen, koska maaperä on pehmeää savea. Tontit poistettiin ja osoitettiin lähivirkistysalueeksi (VL) ja leikkipuistoksi (le). Muutoin on tehty pienehköjä teknisiä tarkistuksia ja yleisiä määräyksiä on tarkistettu ja päivitetty. Esittelijän ehdotus: OAS ja luonnos aseten nähtäville ja samaan aikaan maanomistajille annen mahdollisuus an kommentteja. Luonnos lähetetään lausuntokierrokselle. Kaavj. 24 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan. Luonnos on ollut nähtävillä Luonnoksen nähtävillä olon aikana Herrfors antoi lausunnon. Kommentteja saatiin yhdeltä maanomistajalta ja yhdeltä yksityishenkilöltä. Lausunnoista ja muistutuksista on tehty yhdistelmä ja on laadittu vastausehdotus (ks. liite).

7 Asiasta tulleiden lausuntojen ja kommenttien pohjalta ehdoten seuraavia muutoksia: Kevyen liikenteen väylän varaus Klingentien ja Vattumäenkujan välillä poisten ja tonttia nro 3 korttelissa 228 laajennen länteen päin kiinteistönomistajan toivomusten mukaan. Tonttien 4 ja 6 rakennusalat korttelissa 222 siirretään pohjoiseen päin maanomistajan toivomuksen mukaan. Esittelijän ehdotus: Kaavoitusjaosto ot kan siihen, voidaanko korttelissa 224 Klingenintien päässä oleva tontti muut AP-tontiksi. Muilta osin luonnokseen tehdään ehdotetut muutokset ja kaavaehdotus aseten nähtäville 30 päivän ajaksi. Samaan aikaan pyydetään lausuntoja viranomaisilta ja maanomistajille annen tilaisuus an palautetta luonnoksesta. Kaavj. 41 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin muilta osin, mutta korttelissa 224 olevaa tonttia ei muuteta AP-tontiksi. Paritalojen rakentaminen on mahdollista korttelissa 227. Ehdotuksen nähtävillä olon aikana terveysvalvonta, ympäristö- ja rakennuslautakunta, Pedersöre vatten ja tekninen lautakunta antoivat lausuntoja ja korttelissa 222 sijaitsevien tonttien 4, 5 ja 6 omistaja jätti muistutuksen. Lausunnot eivät johtaneet muutoksiin, mutta rakennusaloja on tarkistettu rautatiesillan siirtämisen takia tehdyn meluselvityksen tulosten mukaisesti. Korttelissa 222 sijaitsevien tonttien 4, 5 ja 6 omistaja esitti muistutuksessaan, että tontin nro 4 tontinrajan tulisi olla voimassa olevan kiinteistönrajan mukainen. Korttelissa 222 sijaitsevan tontin nro 2 omistajan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ehdoten, että tontti nro 3 poisten ja tontteja 4 ja 2 laajennen. Loppuosa tontista osoiten viheralueeksi (VL). Koska kantatien 68 nykyinen rautatiesilta puren ja uusi silta rakennen n. 50 metriä kauemmaksi asuntoalueesta, kunta ja ELY-keskus ovat sopineet asuinalueen melusuojan suunnittelusta siten, että asemakaavassa osoitetulle suojaviheralueelle (EV) tulee meluvalli. Meluvallit rakennen sillan rakennustyömaan ylijäämämassoista. Koska ei ole teknisesti mahdollista raken sekä meluvallia että ehdotuksessa osoitettua kevyen liikenteen väylää Vattumäenkujan ja kantatien 68 välillä, kevyen liikenteen väylä on poistettu sen jälkeen kuin ehdotus oli nähtävillä. Väylän poistamisesta on keskusteltu alueen kaikkien maanomistajien kanssa.

8 Esittelijän ehdotus: Kaavoitusjaosto ehdot kunnanhallitukselle ja valtuustolle kaavaehdotuksen hyväksymistä valmistelussa esitetyillä muutoksilla. Kaavj. 83 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan. Kunnanjohtajan ehdotus: Kaavoitusjaosto päättää kaavoitusjaoston ehdotuksen mukaan ja ehdot valtuustolle, että kaavaehdotus hyväksytään. Khall. 274 Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 91 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja hyväksyi Kolpin asemakaavan muutoksen kortteleissa ja

9 Yli-Ähtävän teollisuusalueen asemakaavan muutos ja laajennus DN:o: 2/2007 Esse Elektro-Kraft Oy haluaa varata osan korttelista 510 ja tontin länsipuolella olevan virkistysalueen Ähtävän teollisuusalueella. Esse Elektro-Kraft anoo samalla Yli- Ähtävän asemakaavan muutosta samalle alueelle sekä Ähtäväntien varrella olevalle kolmionmuotoiselle alueelle. Kolmionmuotoisen alueen ostamisesta on laadittu esisopimus. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on teollisuustontin laajentaminen, niin että se käsittää osan virkistysalueesta, ja lisäksi selvittää mahdollisuuksia saada alueelta tieliittymä Bäckbyntielle. Samalla selvitetään mahdollisuuksia saada teollisuusalueelle tieliittymä Skullbacka-Håkansnäsintielle, jotta teollisuusalueelle pääsee suoraan Värnån voimalalle. Tällä tavalla voimalan ja teollisuusalueen välinen liikenne ei häiritsisi Skullbackantien asutusta. Esittelijän ehdotus: Kaavoitusjaosto ehdot, että kunnanhallitus tekee kaavoituspäätöksen. Kaavoituskustannusten jaosta tehdään sopimus Esse Elektro-Kraft Oy:n kanssa. Kaavj. 106 Kaavoitusjaoston päätös: Kaavoitusjaosto ehdot, että kunnanhallitus tekee kaavoituspäätöksen ja varaa alueen Esse Elektro-Kraft Oy:n tarpeita varten. Alueen rajausta tarkennen kun asemakaavamuutos on valmis. Laadin sopimus asemakaavamuutoksen kustannusten jaosta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kaavoitusjaosto tekee kaavoituspäätöksen ja varaa alueen alustavasti Esse Elektro- Kraft Oy:n tarpeita varten. Alueen rajausta tarkennen kun asemakaavamuutos on valmis. Laadin sopimus asemakaavamuutoksen kustannusten jaosta. Khall. 11 Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen.

10 Käytettävissä olevien selvitysten ja tavoitteiden pohjalta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja kaavaluonnos. Luonnoksessa asemakaavamuutokseen sisältyvät osat Ähtäväntietä ja Värnumintietä on osoitettu yleisen tien alueeksi (LT). Ähtäväntien ja teollisuusalueen (TY) välille on osoitettu suojaviheralue EV. Uusi tieliittymä (Marttakuja) on osoitettu korttelin 512 länsipuolelle ja Marttakujan päähän on osoitettu paikoitusalue (p) Esse Esse Elektro-Kraftin asiakkaille. Marthastuganin ja paikoitusalueen väliin on osoitettu istutettava alue. Kortteli 510 on luonnoksessa osoitettu teollisuusrakennusten korttelialueeksi, jolla ympäristö aset toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY) ja korttelissa sallin kaksikerroksisia rakennuksia. Tonttikohtainen rakennusoikeus on m2. Esse Elektro-Kraftin tontin koillispuolelle on osoitettu energianhuollon alue (en-1), jonne on mahdollista asen aurinkopaneeleja. Kortteli 511 on luonnoksessa osoitettu erillispientalojen alueeksi (AO). Asuintonteille ja Marthastuganille on osoitettu tieliittymät suoraan Värnumintieltä. Asuintonttien ja korttelissa 510 sijaitsevan TY-alueen väliin on osoitettu lähivirkistysalue (VL). Umforsintietä on luonnoksessa jatkettu Skullbackantielle asti asutusta häiritsevän liikenteen rajoittamiseksi. Tämän myötä on mahdollista päästä teollisuusalueelta suoraan Ähtävänjoen Värnumin voimalalle. Esittelijän ehdotus: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnos aseten nähtäville ja samaan aikaan pyydetään lausuntoja viranomaisilta. Suunnittelualueen ja sen lähialueen maanomistajille tiedoten kaavamuutoksesta ja heille annen mahdollisuus an palautetta. Kaavj. 55 Kaavoitusjaoston päätös: Marthastuganin tontin merkintä muuten yleisten rakennusten korttelialueeksi (Y). Hyväksyttiin muilta osin ehdotuksen mukaan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja kaavaluonnos olivat nähtävillä Luonnoksen nähtävillä olon aikana terveysvalvonta, ympäristö- ja rakennuslautakunta, tekninen lautakunta, Pohjanmaan museo ja Pohjanmaan liitto antoivat lausuntoja. Överesse Marthaförening jätti muistutuksen. Konsultti on yhteistyössä kaavoittajan kanssa tehnyt yhdistelmän palautteesta ja antanut vastausehdotuksia (ks. liite). Tämän jälkeen on laadittu Marthastuganin alueella olevien rakennusten inventointi (liite).

11 Palautteen ja vastausten sekä rakennusinventoinnin mukaan ehdoten seuraavia muutoksia asemakaavaan: - Kaavaselostusta täydennetään ja korjan. - Marthagården saa suojamerkinnän sr-2, "Suojeltava rakennus". - Värnumintien ja korttelin 510 välissä olevan uuden kadun nimeksi tulee Julianankuja. Esittelijän ehdotus: Ehdotetut muutokset lisätään luonnokseen ja kaavaehdotus aseten nähtäville 30 päivän ajaksi. Samaan aikaan pyydetään lausuntoja viranomaisilta ja maanomistajille annen tilaisuus jättää muistutuksia. Kaavj. 66 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan. Ehdotus Yli-Ähtävän asemakaavan muutokseksi oli nähtävillä Luonnoksen nähtävillä olon aikana annettiin neljä lausuntoa ja kolme muistutusta. Lausunnot ja muistutukset johtivat seuraaviin pienehköihin tarkistuksiin: - Vanhaa koulurakennusta koskevan määräyksen sanamuotoa on tarkistettu Pohjanmaan museon ehdotuksen mukaan. - Kadunnimet on muutettu Värnum byaforskare -yhdistyksen ja Esse Elektro-Kraftin toivomusten mukaan. - Korttelin 510 ja asutuksen välillä oleva suoalue asemakaava-alueen pohjoispuolella on saanut VL/s-merkinnän, luonnontilaisena säilytettävä lähivirkistysalue (ehdotuksessa VL). Lisäksi VL/s-alueen ja korttelin 510 rajalla on osoitettu alue, joka on säilytettävä luonnontilaisena ja jossa ojitus on kielletty, s-1. Tämä on tehty suon kuivumisen estämiseksi. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ehdot kunnanvaltuustolle Yli-Ähtävän teollisuusalueen asemakaavan muutoksen ja laajennuksen hyväksymistä yllä mainituilla tarkistuksilla. Khall. 275 Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 92 n päätös:

12 päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja hyväksyi Yli-Ähtävän teollisuusalueen asemakaavan muutoksen ja laajennuksen.

13 DN:o: 381/ Työllistämis- ja siviilipalvelusmäärärahan jako Oheisen laskelman mukaan käytämme työllistämistukeen vuonna 2017 yhteensä euroa. Talousarviossa on euron työllistämismääräraha. Työllistämistoimista aiheutuneet kustannukset on kirjattu niiden toimialojen tilille, joiden palveluksessa palkkatuella palkatut ovat olleet. Kunnanhallituksen työllistämismääräraha olisi siksi myös jaettava toimialojen kesken. Kunta saa valtiolta palkkatukea arviolta euroa. Myös tulomääräraha olisi jaettava toimialojen kesken. Talousarviossa on laskettu euron tuloilla. Nettokustannukset ovat siis euroa pienemmät kuin talousarviossa. Siviilipalveluksesta on syntynyt menoja yhteensä euroa. (valmistelu: talous- ja kehitysjohtaja) Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle vuoden 2017 talousarvion muuttamista oheisen laskelman mukaan, niin että niiden toimialojen määrärahoja, joiden palveluksessa työllistetyt ovat olleet, koroten yhteensä euroa, mikä kat palkat ja palkkasivukulut. Kunnanhallituksen työllistämismäärärahasta vähennetään vasvasti euroa. Tulomääräraha jaen toimialojen kesken samassa suhteessa kuin menot. Vasvasti jaen toimialoille kunnanhallituksen siviilipalvelusmäärärahasta euroa siviilipalveluksesta aiheutuvien menojen kattamiseksi. Khall. 279 Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 93 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja hyväksyi työllistämistuki- ja siviilipalvelusmäärärahan jaon.

14 DN:o: 382/ Vuosien henkilöstöohjelman hyväksyminen Toimialojen toivomuksista uusista viroista/toimista ja aiempien toimien/virkojen muutoksista on tehty yhdistelmä toimialoittain. Hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää toimen perustamisesta ja lakkauttamisesta, kun s kunnanvaltuusto päättää virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä ehdotuksen vuosien henkilöstösuunnitelmaksi. Khall. 263 Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen ja ehdot kunnanvaltuustolle, että ehdotus vuosien henkilöstöohjelmaksi hyväksytään. Kvalt. 94 n päätös: Keskustelun aikana Viktor Kock esitti sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän ehdotuksen, että ehdotettu erityiskirjastonhoitajan osa-aikainen virka poisten ja kirjastoapulaisen toimi muuten erityiskirjastonhoitajan viraksi alkaen Toimitetussa äänestyksessä Viktor Kockin (Sdp-ryhmän) ehdotuksen ja kunnanhallituksen ehdotuksen välillä kunnanhallituksen ehdotus sai 32 ääntä ja Kockin ehdotus 3 ääntä. Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen. päätti myös muilta osin hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen henkilöstöohjelmaksi, joten puheenjohtaja totesi, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen vuosien henkilöstöohjelmaksi ilman muutoksia.

15 DN:o: 382/ Vuosien rakentamisohjelman hyväksyminen Ehdotus vuosien rakentamisohjelmaksi on laadittu toimialojen toivomusten sekä hallituksen talous- ja konsernijaoston käsittelyn pohjalta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ehdot, että kunnanvaltuusto hyväksyy ehdotuksen vuosien rakentamisohjelmaksi. Khall. 264 Kunnanhallituksen päätös: Eri rakennushankkeiden yksityiskohtaisen käsittelyn aikana kunnanhallitus teki seuraavat päätökset: Hanke 2 Bennäs - Östensö skola Kunnanhallitus päätti yksimielisesti Niclas Sjöskogin ehdotuksesta ehdot kunnanvaltuustolle, että Bennäs - Östensö skolan rakentamisen määrärahaa vähennetään eurolla. Ehdoten, että määräraha jaen siten, että vuodeksi 2018 hyväksytään , vuodeksi 2019 hyväksytään ja vuodeksi 2020 hyväksytään , yhteensä Hanke 5 Purmon koulualue Kokouksessa kunnanjohtaja ehdotti, että kunnanhallitus ehdot kunnanvaltuustolle hankkeen poistamista rakentamisohjelmasta. Sen sijaan hanke toteuten teknisen lautakunnan ja Hem och skola -yhdistyksen avustuksilla sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan liikuntatyö-määrärahalla. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä tämän ehdotuksen. --- Kun kunnanhallitus oli käsitellyt Hankkeen nro 18, kokous keskeytettiin ja päätettiin aloit uudelleen torstaina 23. marraskuuta 2017, klo Hanke 21 Terveyskeskuksen vasnotto, itäinen palvelualue Keskustelun aikana Johanna Överfors ehdotti, että kunnanhallitus ehdot kunnanvaltuustolle, että euron suunnittelumääräraha poisten ja asiaa valmistellaan ensin kunnanhallituksessa, jossa selvitetään paitsi tarve myös sijoituspaikka. Tätä ehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi.

16 Hanke 22 Pedersöre Activity Center Ab Keskustelun aikana Ralf Lindfors ehdotti, että kunnanhallitus ehdot kunnanvaltuustolle, että heittokentän siirtämiseen varatut euroa poisten rakentamisohjelmasta. Tätä ehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi. Ralf Lindfors ilmoitti päätöksestä eriävän mielipiteen. Muilta osin kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen ja hyväksyi ehdotuksen vuosien rakentamisohjelmaksi. Kvalt. 95 n päätös: Hanke 2 Bennäs - Östensö skola Keskustelun aikana Viktor Kock esitti sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän ehdotuksen suunnittelumäärärahan euron korotuksesta vuonna 2018, eurosta euroon, jotta voidaan järjestää tilapäisiä ratkaisuja Bennäs skolan oppilaille. Toimitetussa äänestyksessä (Äänestys 1) Viktor Kockin (Sdp-ryhmän) määrärahan korotusta koskevan ehdotuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä hylkäämisehdotus sai 32 ääntä ja määrärahan korotusta koskeva ehdotus sai 3 ääntä.. Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen. Roger Pettersson esitti kristillisdemokraattisen valtuustoryhmän ehdotuksen, että uudisrakennuksen suunnittelu alkaa vasta sen jälkeen kuin kouluverkkoselvitys on käsitelty kunnanvaltuustossa. Toimitetussa äänestyksessä (Äänestys 2) Roger Petterssonin (KD-ryhmän) ehdotuksen ja kunnanhallituksen ehdotuksen välillä kunnanhallituksen ehdotus sai 22 ääntä ja Petterssonin ehdotus 13 ääntä. Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen. Hanke 11 Ähtävän kirjastotalo päätti yksimielisesti hyväksyä Roger Petterssonin (KD-ryhmän) ehdotuksen, jonka mukaan tekstissä, vuodeksi 2018 suunniteltujen toimenpiteiden osalta, muuten toimenpiteiden järjestystä siten, että kuntotarkastus tulee ennen vesikaton uusiminen.

17 Hanke 21 Terveyskeskuksen vasnotto, itäinen palvelualue Kokouksessa Greger Forsblom esitteli hankkeen projektikuvauksen, jonka hän ehdotti liitettäväksi talousarviokirjaan. Kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä kannatti myös tätä projektikuvausta. Roger Pettersson esitti myös kristillisdemokraattisen valtuustoryhmän ehdotuksen, että projektikuvaukseen liitettäisiin vielä neljäs kohta. Tämä kohta kuuluisi: "Selvitetään mahdollisuuksia yhteistyöhön yksityisten toimijoiden kanssa." Toimitetussa äänestyksessä (Äänestys 3) Roger Petterssonin (KD-ryhmän) ehdotuksen ja Greger Forsblomin ehdotuksen välillä Forsblomin ehdotus sai 22 ääntä ja Petterssonin ehdotus 13 ääntä. Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä Greger Forsblomin ehdotuksen. Viktor Kock esitti sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän ehdotuksen, että vuodeksi 2018 otettu euron suunnittelumääräraha poisten ja että suunnittelu, huoneohjelman laatiminen jne. tehdään olemassa olevilla voimavaroilla. Toimitetussa äänestyksessä (Äänestys 4) Viktor Kockin (Sdp-ryhmän) ehdotuksen ja kunnanhallituksen ehdotuksen välillä kunnanhallituksen ehdotus sai 30 ääntä ja Kockin ehdotus 5 ääntä. Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen. Hanke 22 Pedersöre Activity Center Ab Roger Häggman ehdotti, Christian Dahlinin ym. kannatuksella, että heittokentän siirtämiseen varattu euron määräraha poisten. Tämän jälkeen Roger Pettersson (KD-ryhmä) pyysi kymmenen minuutin neuvottelutaukoa, joka myönnettiin. Toimitetussa äänestyksessä (Äänestys 5) Roger Häggmanin ehdotuksen ja kunnanhallituksen ehdotuksen välillä kunnanhallituksen ehdotus sai 24 ääntä ja Häggmanin ehdotus 11 ääntä. Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen. Roger Häggman, Christian Dahlin, Göran Häggman, Ralf Lindfors, Tommy Nylund, David Pettersson, Roger Pettersson, Markus Sandbacka ja Ronny Östman ilmoittivat päätöksestä eriävän mielipiteen. --- Carola Häggblom ei esteellisenä osallistunut tämän asian käsittelyyn.

18 DN:o: 382/ Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Kunnanjohtaja ja talous- ja kehitysjohtaja ovat laatineet ehdotuksen vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus ehdot, että kunnanvaltuusto hyväksyy ehdotuksen vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi. Khall. 265 Kunnanhallituksen päätös: Talousarvioehdotuksen käyttötalousarvio- ja investointiosien varsinaisessa käsittelyssä kunnanhallitus teki joitakin teknisiä muutoksia, jotka viranhaltijat lisäsivät talousarvioehdotukseen, sekä ehdotti seuraavia muutoksia: KÄYTTÖTALOUSARVIO Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta Yvonne Borgmästars ei esteellisyyden takia osallistunut Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan seuraavien tulosalueiden käsittelyyn: Hallinto, Varhaiskasvatus, Esiopetus ja Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Kunnanhallitus päätti yksimielisesti ehdot kunnanvaltuustolle Varhaiskasvatusmäärärahan alennusta eurolla, eurosta euroon. (käyttösuunnitelmassa/kotihoidontuki eurosta euroksi) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Kunnanhallitus päätti yksimielisesti ehdot kunnanvaltuustolle Ympäristönsuojelumäärärahan korotusta eurolla, eurosta euroon, ja että määräraha varan ympäristötarkastusten hoitamiseen. Kunnanhallitus palaa myöhemmin siihen, miten tämä toteuten. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kunnanhallitus päätti yksimielisesti ehdot kunnanvaltuustolle Hallinto-määrärahan alennusta eurolla, eurosta euroon. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti lisätä Kirjasto-tulosalueen alla seuraavan lauseen: "Kirjastoraportti käsitellään kunnanhallituksessa samanaikaisesti kouluverkkoselvityksen kanssa."

19 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti panna pöydälle Nuorisotyö-tulosalueen seuraavaan kokoukseen. Liikuntatyö-tulosalueen käsittelyn yhteydessä kunnanhallitus käsitteli myös Jakobstads Skytteförening r.f:n anomuksen euron avustuksesta ammuntaradan saneeraukseen. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksesta ehdot kunnanvaltuustolle, ettei tähän myönnetä määrärahoja. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti ehdot kunnanvaltuustolle Liikuntatyömäärärahan korotusta eurolla, eurosta euroon, niin että latukoneen rumpu voidaan vaih. INVESTOINNIT Kunnanhallitus Kunnanhallitus päätti yksimielisesti ehdot kunnanvaltuustolle Muut pitkävaikutteiset menot/erikoisprojetit yhteistyössä viranomaisten kanssa -määrärahan korotusta eurolla, eurosta euroon. Korotus varan kantatien 68 liikenneturvallisuushanketta varten. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti lisätä pöytäkirjaan seuraavan lauseen: "Kunnanhallitus kehot teknisen lautakunnan liikenneturvallisuusvaliokun tekemään ajankohtaisten kevytliikennehankkeiden prioriteettilistan." Tekninen lautakunta Keskustelun aikana Christian Backlund ehdotti Ralf Lindforsin ym. kannattamana, että kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle tienrakennusmäärärahan korotusta eurolla, eurosta euroon, jotta mahdollisten Östensön Rödberget-asuntoalueen avaaminen. Toimitetussa äänestyksessä Christian Backlundin ehdotuksen ja kunnanjohtajan ehdotuksen välillä Backlundin ehdotus sai 6 ääntä ja kunnanjohtajan ehdotus 5 ääntä. Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanhallitus oli päättänyt ehdot kunnanvaltuustolle tienrakennusmäärärahan euron korotusta Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että vuoden 2018 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman käsittely oli kunnanhallituksen osalta valmis tältä osin. Talousarvioehdotusta täydennetään vielä muutamilla asioilla, joihin kunnanhallitus ot kan seuraavassa kokouksessaan.

20 Khall. 271 Kunnanhallituksen päätös: Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä Nuorisotyö- ja Liikuntatyö-tulosalueet niitten täydennysten jälkeen, jotka on tehty sen jälkeen kuin kunnanhallitus viimeksi käsitteli asian Kunnanhallitus hyväksyi myös yksimielisesti päivitetyn Rahoitusanalyysin ja vuoden 2018 poistosuunnitelman. Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että vuoden 2018 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman käsittely oli kunnanhallituksen osalta valmis ja asia annen kunnanvaltuustolle lopullista hyväksymispäätöstä varten. Kvalt. 96 n päätös: aloitti henkilöstöohjelman, rakennusohjelman ja vuoden 2018 talousarvion sekä vuosien taloussuunnitelman käsittelyn yleisellä keskustelulla, jossa valtuustoryhmien puheenjohtajat aloittivat keskustelun. Yksityiskohtaisen käsittelyn aikana kunnanvaltuusto teki seuraavat päätökset: KÄYTTÖTALOUSARVIO Kunnanhallitus Anja Lillqvist ei esteellisyyden takia osallistunut Taloushallinto-tulosalueen käsittelyyn ja päätöksentekoon. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta Yvonne Borgmästars ei esteellisyyden takia osallistunut Varhaiskasvatus, Esiopetus ja Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta -tulosalueiden käsittelyyn. Sosiaali- ja terveydenhuolto päätti yksimielisesti Tore Stenmarkin ehdotuksesta lisätä talousarviokirjaan seuraavan tekstin Vanhushuolto-tulosalueen alle: "Pedersören kunnan tulee aktiivisesti pyrkiä säilyttämään vanhushuollon pienet yksiköt myös mahdollisen sosiaali- ja terveysuudistuksen jälkeen".

21 INVESTOINNIT Kunnanhallitus Roger Häggman ehdotti David Petterssonin ym. kannatuksella että Kiinteä omaisuus - määrärahaa koroten eurolla, eurosta euroon, niin että Pedersöre Activity Centerille voidaan os maata Sursik-alueelta. Toimitetussa äänestyksessä Roger Häggmanin ehdotuksen ja kunnanhallituksen ehdotuksen välillä kunnanhallituksen ehdotus sai 25 ääntä ja Häggmanin ehdotus 9 ääntä (1 tyhjä ääni). Puheenjohtaja totesi tämän jälkeen, että kunnanvaltuusto oli päättänyt hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen. --- Muilta osin kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi. hyväksyi samalla myös ehdotuksen talousarvion sitoviksi tasoiksi, tuloslaskelmaksi, rahoituslaskelmaksi ja poistosuunnitelmaksi.

22 Valitusosoitus Valituskiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n nojalla saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: ja 97. HvalL 3 :n 1 mom. /muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen Vaasan hallinto-oikeus, PL 204, VAASA. Valitus tulee toimit hallinto-oikeudelle, niin että se on perillä viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen virastoajan päättymistä. Valitus voidaan toimit hallinto-oikeudelle myös telekopiona numeroon tai sähköpostina osoitteeseen vaasa.hao@oikeus.fi. Valitusaika alkaa Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät: Muu valitusviranomainen osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika päivää Valitusaika päivää Hankin koskeva päätös Hankin koskevan päätöksen voi se, jota asia koskee, saat markkinaoikeuden käsiteltäväksi kirjallisella hakemuksella osoitteeseen: Markkinaoikeus, PL 118, Helsinki Pykälät: Valitusaika: 14 päivää

23 Hakemus on jätettävä 14 päivän kuluessa siitä kun asianosainen on saanut päätöksestä tiedon. Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haen muutosta muutosvaatimuksen perustelut Valituskirjan on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoasn laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valiten, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katson saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Osapuolen katson saaneen päätöksen tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 26.06.2017 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Päättäjät Maanantaina 26. kesäkuuta 2017 klo 19.00 19.20. Pedersören kunnantalo, Pännäinen Varajäsenet Backlund, Christian Dahlin, Christian Ekman, Stephan Finne,

Lisätiedot

Maanantaina 17. joulukuuta 2018 kl

Maanantaina 17. joulukuuta 2018 kl ASIALISTA Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 17. joulukuuta 2018 kl. 09.00 Pedersören kunnantalo 78 Kokouksen avaus 2 79 Kahden pöytäkirjantarkastajan vaalit 2 80 Työllistämis- ja siviilipalvelusmäärärahan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. joulukuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 47 Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali... 104 48 Hämeen poliisilaitoksen

Lisätiedot

Maanantaina 4. syyskuuta 2017, klo 19.00

Maanantaina 4. syyskuuta 2017, klo 19.00 ASIALISTA Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 4. syyskuuta 2017, klo 19.00 Pedersören kunnantalo, Pännäinen 55 Kokouksen avaus 2 56 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 2 57 Vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 04.09.2017 94 Kokousaika: Maanantaina 4. syyskuuta 2017, klo 19.00-19.30. Kokouspaikka: Päättäjät Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne Dahlin, Christian Ekman, Stephan Finne, Benita Forsblom,

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Häggblom, Carola Borgmästars, Görel, osa 101 :stä 103. Källman, Carl-Johan Borgmästars, Yvonne, klo 9.25 10.

Kunnantalo, Pännäinen. Häggblom, Carola Borgmästars, Görel, osa 101 :stä 103. Källman, Carl-Johan Borgmästars, Yvonne, klo 9.25 10. Kunnanvaltuusto 9.12.2014 1 Kokousaika: Tiistaina 9. joulukuuta 2014 klo 09.00 14.45. (Kokous keskeytettiin kahvitauon takia klo 10.40 11.05 ja joululounaan takia klo 12.35 13.45). Kokouspaikka: Kunnantalo,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 29.01.2018 1 Kokousaika: Maanantaina 29. tammikuuta 2018 klo 19.00-19.25. Kokouspaikka: Päättäjät Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne Dahlin, Christian Ekman, Stephan Finne, Benita Forsblom,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Torstai 30. marraskuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 170 Kunnanvaltuuston 13.11.2017 pitämän kokouksen päätösten laillisuuden

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 27.03.2017 19 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 27. maaliskuuta 2017, klo 19.30-20.50. (Kokous lykättiin kahvitauon ajaksi klo 20.05-20.30) Pedersören kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Back, Eivor Backlund,

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 12.6.2017 1 Kokousaika: Maanantaina 12. kesäkuuta 2017 klo 19.30 20.50. Kokouspaikka: Pedersören kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne Dahlin, Christian

Lisätiedot

Maanantaina 2. lokakuuta 2017, klo 19.00

Maanantaina 2. lokakuuta 2017, klo 19.00 ASIALISTA Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 2. lokakuuta 2017, klo 19.00 Pedersören kunnantalo, Pännäinen 63 Kokouksen avaus 3 64 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 3 65 Kunnan rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 24.4.2017 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Päättäjät Maanantaina 24. huhtikuuta 2017 klo 19.30 20.05. Pedersören kunnantalo, Pännäinen Varajäsenet Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä SUOMENKIELINEN KOULU- JAOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA määrä 24.5.2018 Nro 1/2018 1/1 Kokousaika Torstaina 24.5.2018, klo 19.10-21.00 Kokouspaikka Kaustisen keskuskoulu Jäsenet: Varajäsenet: Ahlsved Pasi Åstrand

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 02.10.2017 104 Kokousaika: Maanantaina 2. lokakuuta 2017 klo 19.00 20.10. Kokouspaikka: Päättäjät Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne Dahlin, Christian Ekman, Stephan Finne, Benita Forsblom,

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Käld, Markus Häggman, Roger Läsnä olleet varajäsenet:

Kunnantalo, Pännäinen. Käld, Markus Häggman, Roger Läsnä olleet varajäsenet: Kunnanvaltuusto 7.12.2015 1 Kokousaika: Maanantaina 7. joulukuuta 2015 klo 10.00 16.00. (Kokous keskeytettiin lounaan ajaksi klo 12.30 13.45) Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet:

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet: Kunnanvaltuusto 10.11.2014 1 Kokousaika: Maanantaina 10. marraskuuta 2014 klo 19.30 20.10. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. joulukuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 47 Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali... 104 48 Hämeen poliisilaitoksen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet:

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet: Kunnanvaltuusto 25.1.2016 1 Kokousaika: Maanantaina 25. tammikuuta 2016 klo 19.30 20.35. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats Björkskog,

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo

Pedersören kunnantalo 15.10.2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Päättäjät Maanantaina 15. lokakuuta 2018 klo 19.00 20.05. (Kokous keskeytettiin kahvitauon ajaksi klo 19.15 19.45) Pedersören kunnantalo Varajäsenet Backlund, Christian

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone SUOMENKIELEN KOULUJA- OSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA määrä Nro 1/2017 1/1 Kokousaika Torstaina, klo 18:00 18:55 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone Jäsenet: Varajäsenet: Ahlsved, Pasi Åstrand, Ulla-Maria

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 34 Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 14.04.2016 klo 18:00-18:30 Paikka Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Flink Eija jäsen Salmela

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti

Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti 266 Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti Kutsutut jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Suoanttila Hilkka

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 12.04.2017 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnantalo, istuntosali

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnantalo, istuntosali Elin KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Torstaina klo 18.00-18.25 Kokouspaikka Kunnantalo, istuntosali Päätöksentekijät Björkskog Curt Björkström Marita Bobacka Sten Bredbacka Bernhard Brännbacka Sigvald Ekstrand

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PERHON KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

PERHON KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ PERHON KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 75 AIKA 03.10.2017 klo 19:00-20:30 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TIEDOTTAMINEN TEKNISELLE LAUTAKUNNALLE 53 TALOUSARVIO 2018

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Konneveden kunta Pöytäkirja YMP 1/2018 Sivu 1 (5) Ympäristölautakunta. Kunnanhallituksen huone. Kh:n pj. Mehto Antti - Kh:n edustaja Kakko Matti -

Konneveden kunta Pöytäkirja YMP 1/2018 Sivu 1 (5) Ympäristölautakunta. Kunnanhallituksen huone. Kh:n pj. Mehto Antti - Kh:n edustaja Kakko Matti - Konneveden kunta Pöytäkirja YMP 1/2018 Sivu 1 (5) Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Päivä: 07.02.2018 Kello: 16:00-16.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄ- SENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tietoimikunta 01.11.2017 Aika 01.11.2017 klo 17:00-17:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 4, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 23 15.12.2017 691 Kokousaika 15.12.2017 klo 15.00 18.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 4.1.2018 Sisällys Oikaisuvaatimus Juurela...2 Rakennustarkastajan virka / haastatteluryhmän valinta...3 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2018 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot