BPK556220B BPK556220M BPK556220W BPS556220M BPS556220W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BPK556220B BPK556220M BPK556220W BPS556220M BPS556220W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL"

Transkriptio

1 BPK556220B BPK556220M BPK556220W BPS556220M BPS556220W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL

2 2 SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT TURVALLISUUSOHJEET LAITTEEN KUVAUS KÄYTTÖPANEELI KÄYTTÖÖNOTTO PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ KELLOTOIMINNOT LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN LISÄTOIMINNOT VIHJEITÄ JA NEUVOJA HOITO JA PUHDISTUS VIANMÄÄRITYS ENERGIATEHOKKUUS TÄYDELLISTEN TULOSTEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn moneksi vuodeksi. Laitteen innovatiiviset teknologiat tekevät elämästänne yksinkertaisempaa kyseisiä ominaisuuksia ei välttämättä löydy tavallisista laitteista. Käyttäkää muutama minuutti lukemiseen, jotta voitte hyödyntää laitteen ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla. Vieraile verkkosivullamme: Saadaksesi käyttöön liittyviä neuvoja, esitteitä, vianmääritysohjeita ja huoltoohjeita: Tuotteen rekisteröimiseksi parempaa huoltoa varten: Ostaaksesi laitteesi lisävarusteita, kulutusosia ja alkuperäisiä varaosia: ASIAKASPALVELU JA HUOLTO Suosittelemme alkuperäisten varaosien käyttöä. Pidä seuraavat tiedot saatavilla ottaessasi yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseemme. Malli, tuotenumero, sarjanumero. Kyseiset tiedot löytyvät laitteen arvokilvestä. Varoitukset/huomautukset ja turvallisuusohjeet Yleisohjeet ja vinkit Ympäristönsuojelu Oikeus muutoksiin pidätetään.

3 1. TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilövahingoista tai vahingoista, jotka aiheutuvat virheellisestä asennuksesta tai käytöstä. Säilytä ohjeita aina varmassa ja helppopääsyisessä paikassa tulevia käyttökertoja varten. 1.1 Lasten ja taitamattomien henkilöiden turvallisuus Vähintään 8 vuotta täyttäneet lapset ja sellaiset henkilöt, joiden fyysiset, sensoriset tai henkiset kyvyt eivät ole tähän riittäviä tai joilla ei ole laitteen tuntemusta tai kokemusta sen käytöstä, saavat käyttää tätä laitetta ainoastaan silloin, kun heidän turvallisuudestaan vastaava henkilö valvoo ja ohjaa heitä käyttämään laitetta turvallisesti ja ymmärtämään sen käyttöön liittyvät vaarat. Laite on pidettävä 3-8-vuotiaiden lasten ja erittäin vakavasti liikuntarajoitteisten henkilöiden ulottumattomissa, ellei heitä valvota jatkuvasti. Alle 3-vuotiaat lapset tulee pitää kaukana laitteesta, ellei heitä valvota jatkuvasti. Älä anna lasten leikkiä laitteella. Kaikki pakkaukset tulee pitää lasten ulottumattomissa ja hävittää asianmukaisesti. Pidä lapset ja kotieläimet poissa laitteen luota silloin, kun se on toiminnassa tai se jäähtyy. Laitteen osat ovat kuumia. Jos laitteessa on lapsilukko, se tulee kytkeä päälle. Lapset eivät saa puhdistaa laitetta tai suorittaa laitteeseen käyttäjän huoltotoimenpiteitä. 1.2 Yleiset turvallisuusohjeet SUOMI 3 Asennuksen ja johdon vaihtamisen saa suorittaa vain ammattitaitoinen henkilö.

4 4 VAROITUS: Laite ja näkyvissä olevat osat kuumenevat käytön aikana. Varo koskettamasta uunin lämmitysvastuksia. Käytä aina uunikintaita, kun käsittelet lisävarusteita tai uunivuokia. Irrota pistoke pistorasiasta ennen laitteen huoltoa. Varmista ennen lampun vaihtoa, että laite on pois päältä. Näin vältät mahdollisen sähköiskun. Laitteen puhdistuksessa ei saa käyttää painepesuria. Älä käytä hankausaineita tai teräviä metallikaapimia lasiluukun puhdistamisessa, sillä ne voivat naarmuttaa pintaa, mistä voi olla seurauksena luukun lasin särkyminen. Jos virtajohto vaurioituu, sen saa sähkövaaran välttämiseksi vaihtaa vain valmistaja, valtuutettu huoltoliike tai vastaava ammattitaitoinen henkilö. Irtoava lika tulee poistaa ennen pyrolyysipuhdistuksen suorittamista. Poista kaikki varusteet uunin sisältä. Poista kannatinkiskot vetämällä ensin kannatinkiskon etuosasta ja sen jälkeen takaosa irti sivuseinistä. Kiinnitä uunipeltien kannatinkiskot takaisin paikalleen suorittamalla toimenpiteet päinvastaisessa järjestyksessä. Käytä ainoastaan tähän laitteeseen suositeltua paistolämpömittaria. 2. TURVALLISUUSOHJEET 2.1 Asennus Asennuksen saa suorittaa vain ammattitaitoinen henkilö. Poista kaikki pakkausmateriaalit. Vaurioitunutta laitetta ei saa asentaa tai käyttää. Noudata koneen mukana toimitettuja asennusohjeita. Siirrä laitetta aina varoen, sillä se on raskas. Käytä aina suojakäsineitä ja suojaavia jalkineita. Älä koskaan vedä laitetta sen kahvasta kiinni pitäen. Noudata mainittuja vähimmäisetäisyyksiä muihin laitteisiin ja kalusteisiin. Varmista, että laite asennetaan turvallisten rakenteiden alapuolelle ja lähelle. Laitteen sivujen on oltava saman korkuisten laitteiden tai kalusteiden lähellä. Laitteessa on sähkötoiminen jäähdytysjärjestelmä. Sitä on käytettävä verkkovirralla.

5 SUOMI Sähköliitäntä Tulipalo- ja sähköiskuvaara. Kaikki sähkökytkennät tulee jättää asiantuntevan sähköasentajan vastuulle. Laite on kytkettävä maadoitettuun pistorasiaan. Varmista, että arvokilvessä olevat parametrit ovat verkkovirtalähteen sähköarvojen mukaisia. Kytke pistoke maadoitettuun pistorasiaan. Älä käytä jakorasioita tai jatkojohtoja. Varmista, ettei pistoke ja virtajohto vaurioidu. Jos virtajohto joudutaan vaihtamaan, vaihdon saa suorittaa vain valtuutettu huoltoliike. Älä anna virtajohtojen koskettaa laitteen luukkuun tai päästä niitä sen lähelle, varsinkaan luukun ollessa kuuma. Jännitteenalaisten ja eristettyjen osien iskusuojat tulee asentaa niin, ettei niiden irrotus onnistu ilman työkaluja. Kytke pistoke pistorasiaan vasta asennuksen jälkeen. Varmista, että laitteen verkkovirtakytkentä on ulottuvilla laitteen asennuksen jälkeen. Jos pistoke on löysästi kiinni virtajohdossa, älä kiinnitä sitä pistorasiaan. Älä vedä virtajohdosta pistoketta irrottaessasi. Vedä aina pistokkeesta. Käytä vain asianmukaisia eristyslaitteita: suojakytkimet, sulakkeet (ruuvattavat sulakkeet on irrotettava kannasta), vikavirtakytkimet ja kontaktorit. Sähköasennuksessa on oltava erotin, joka mahdollistaa laitteen irrottamisen sähköverkosta kaikista navoista. Erottimen kontaktiaukon leveys on oltava vähintään 3 mm. Tämä kodinkone vastaa Euroopan yhteisön direktiivejä. 2.3 Käyttö Henkilövahinkojen, palovammojen ja sähköiskujen tai räjähdyksen vaara. Tämä laite on tarkoitettu ainoastaan kotitalouskäyttöön. Älä muuta laitteen teknisiä ominaisuuksia. Varmista, ettei tuuletusaukoissa ole esteitä. Älä jätä laitetta ilman valvontaa toiminnan aikana. Kytke laite pois toiminnasta jokaisen käyttökerran jälkeen. Avaa laitteen luukku varoen laitteen ollessa toiminnassa. Laitteesta voi tulla kuumaa ilmaa. Älä käytä laitetta märillä käsillä tai kun se on kosketuksissa veteen. Älä paina avointa uunin luukkua. Älä käytä laitetta työtasona tai säilytystasona. Avaa laitteen luukku varoen. Alkoholia sisältävät aineet voivat kehittää helposti syttyvän alkoholin ja ilman seoksen. Älä anna kipinöiden tai avotulen päästä laitteeseen avatessasi luukkua. Älä aseta laitteeseen, sen lähelle tai päälle syttyviä tuotteita tai syttyviin tuotteisiin kostutettuja esineitä. Laite voi muutoin vaurioitua. Emalipinnan vaurioitumisen tai värimuutoksien estäminen: Älä aseta uunivuokia tai muita esineitä suoraan laitteen pohjalle. Älä aseta alumiinifoliota suoraan laitteen pohjalle. Älä aseta vettä suoraan kuumaan laitteeseen. Älä säilytä kosteita astioita tai ruokia laitteessa sen käytön jälkeen. Ole varovainen, kun irrotat tai kiinnität lisävarusteita. Uunin emalipintojen tai ruostumattoman teräksen värimuutokset eivät vaikuta laitteen toimintaan.

6 6 Käytä korkeareunaista uunivuokaa kosteiden leivonnaisten paistamisessa. Hedelmä- ja marjamehut voivat jättää pysyviä jälkiä. Tämä laite on tarkoitettu ainoastaan ruoanlaittoon. Sitä ei saa käyttää muihin tarkoituksiin, esimerkiksi huoneen lämmittämiseen. Pidä uunin luukku aina kiinni ruoanvalmistuksen aikana. Jos laite asennetaan kalusteen paneelin (esim. oven) taakse, ovea ei saa koskaan sulkea laitteen ollessa toiminnassa. Lämpöä tai kosteutta voi kertyä suljetun kalusteen paneelin taakse ja se laite, kotelointi tai lattia voi sen seurauksena vaurioitua. Älä sulje kalusteen paneelia ennen kuin laite on jäähtynyt kokonaan käytön jälkeen. 2.4 Hoito ja puhdistus Ne voivat aiheuttaa henkilövahinkoja, tulipaloja tai laitteen vaurioitumisen. Kytke laite pois toiminnasta ja irrota pistoke pistorasiasta ennen ylläpitotoimien aloittamista. Tarkista, että laite on kylmä. Vaarana on lasilevyjen rikkoutuminen. Vaihda välittömästi vaurioituneet luukun lasipaneelit. Ota yhteyttä valtuutettuun huoltopalveluun. Ole varovainen irrottaessasi luukkua. Luukku on painava! Puhdista laite säännöllisesti, jotta pintamateriaali ei vaurioidu. Puhdista laite kostealla pehmeällä liinalla. Käytä vain mietoja puhdistusaineita. Älä käytä hankausainetta, hankaavia pesulappuja, liuottimia tai metalliesineitä. Jos käytät uuninpuhdistussuihketta, noudata sen tuotepakkauksessa olevia turvallisuusohjeita. Älä puhdista katalyyttistä emalia (jos olemassa) pesuaineella. 2.5 Pyrolyysipuhdistus Henkilövahinkojen / tulipalon / kemiallisten päästöjen (höyryt) vaara pyrolyysitoiminnossa. Ennen pyrolyysi- tai käyttöönottotoiminnon käyttöä on uunista poistettava: ylimääräiset ruokajäämät, öljy- tai rasvaroiskeet/-jäämät irrotettavat varusteet (mukaan lukien tuotteen mukana toimitetut ritilät, kannattimet jne.), erityisesti tarttumattomat kattilat, pannut, pellit, välineet jne. Lue kaikki pyrolyysipuhdistuksen ohjeet huolellisesti. Pidä lapset poissa laitteen luota silloin, kun pyrolyysipuhdistus on käynnissä. Laite kuumenee erittäin kuumaksi ja kuumaa ilmaa pääsee etuosan jäähdytysaukoista. Pyrolyysipuhdistus on korkealla lämpötilalla toimiva toiminto, jonka aikana ruokajäämistä ja valmistusmateriaaleista voi syntyä höyryjä. Tämän vuoksi käyttäjän on erittäin suositeltavaa: varmistaa hyvä tuuletus pyrolyysipuhdistuksen aikana ja sen jälkeen varmistaa hyvä tuuletus ensimmäisen maksimilämpötilan käyttökerran aikana ja sen jälkeen. Ihmisistä poiketen jotkin linnut ja matelijat voivat olla erittäin herkkiä pyrolyysiuunien puhdistuksen aikana mahdollisesti muodostuville höyryille. Varmista, ettei laitteen lähettyvillä ole eläimiä (varsinkaan lintuja) pyrolyysipuhdistuksen aikana ja sen jälkeen ja käytä ensin maksimilämpötilaa hyvin tuuletetussa tilassa. Myös pienet kotieläimet voivat olla erittäin herkkiä pyrolyysiuunien lähellä tapahtuville lämpötilamuutoksille, kun pyrolyysipuhdistus on toiminnassa. Keittoastioiden, pannujen, tarjottimien, ruoanlaittovälineiden jne. tarttumattomat pinnat voivat vaurioitua pyrolyysiuunien

7 SUOMI 7 pyrolyysipuhdistuksen korkean lämpötilan seurauksena ja niistä voi päästä myös pienessä määrin haitallista höyryä. Yllä kuvatut pyrolyysiuuneista/ ruokajäämistä muodostuvat höyryt eivät ole haitallisia ihmisille, tämä koskee myös pikkulapsia ja heikkokuntoisia henkilöitä. 2.6 Sisävalo Sähköiskun vaara. Tässä laitteessa käytetty lamppu- tai halogeenilampputyyppi on tarkoitettu vain kodinkoneiden valaistukseen. Älä käytä sitä rakennuksen valaisemiseen. Ennen lampun vaihtamista laite on irrotettava pistorasiasta. 3. LAITTEEN KUVAUS 3.1 Laitteen osat Käytä ainoastaan ominaisuuksiltaan samanlaisia lamppuja. 2.7 Huolto Kun laite on korjattava, ota yhteyttä valtuutettuun huoltopalveluun. Käytä vain alkuperäisiä varaosia. 2.8 Hävittäminen Henkilövahinko- tai tukehtumisvaara. Irrota pistoke pistorasiasta. Leikkaa virtajohto laitteen läheltä ja hävitä se. Poista luukun lukitus, jotta lapset ja eläimet eivät voisi jäädä kiinni laitteen sisälle. 1 Käyttöpaneeli 2 Uunin toimintojen väännin 3 Virran merkkivalo / symboli 4 Näyttö 5 Lämpötilan valitsin 6 Lämpötilan merkkivalo / symboli 7 Paistolämpömittarin pistorasia 8 Lämpövastus 9 Lamppu 10 Puhallin 11 Irrotettava kannatinkisko 12 Sisätilan kuviointi 13 Kannatintasot

8 Lisävarusteet Grilli / uunipannu Uuniritilä Käytetään keittoastioiden, kakkuvuokien ja paistien alustana. Käytetään leivonnassa, paistamisessa tai rasvankeruuastiana. Paistolämpömittari Leivinpelti Kakkuja ja pikkuleipiä varten. Käytetään ruoan sisälämpötilan mittaamiseen. 4. KÄYTTÖPANEELI 4.1 Painikkeet Kosketuspainike/painike Toiminto Kuvaus HÄLYTINAJAS- TIN KELLO LÄMPÖTILA HÄLYTINAJASTIMEN asettaminen. Pidä sitä alhaalla yli 3 sekuntia uunin lampun sytyttämiseksi tai sammuttamiseksi. Kellotoiminnon asettaminen. Uunin tai paistolämpömittarin lämpötilan tarkistaminen (jos soveltuu). Käytä ainoastaan uunitoiminnon ollessa toiminnassa. 4.2 Näyttö G F A E D B C A. Ajastin / Lämpötila B. Kuumennuksen ja jälkilämmön merkkivalo C. Paistolämpömittari (vain tietyt mallit) D. Luukun lukitus (vain tietyt mallit) E. Tunnit / minuutit F. Esittelytila (vain tietyt mallit) G. Kellotoiminnot

9 SUOMI 9 5. KÄYTTÖÖNOTTO Lue turvallisuutta koskevat luvut. Lisätietoja kellonajan asettamisesta on kappaleessa "Kellotoiminnot". Lue ohjeet kohdasta "Hoito ja puhdistus". Puhdista uuni ja lisävarusteet ennen ensimmäistä käyttökertaa. Aseta varusteet ja irrotettavat kannattimet takaisin alkuperäiseen asentoon. 5.1 Uuden laitteen puhdistaminen Poista kaikki lisävarusteet ja irrotettavat uunipeltien kannatinkiskot uunista. 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ Lue turvallisuutta koskevat luvut. 6.1 Sisäänpainettava vääntimet Paina väännintä käyttääksesi laitetta. Väännin tulee ulos. 6.2 Uunitoiminnot Uunin toiminto Pois toiminnasta Uuni on kytketty pois toiminnasta Pikakuumennus Kiertoilma Käyttötarkoitus Kuumennusajan vähentäminen. Korkeintaan kolmella kannatintasolla kypsentäminen samanaikaisesti ja ruokien kuivaus.aseta lämpötila C alhaisemmaksi kuin Ylä- ja alalämpö -toiminnossa. Uunin toiminto Pizzatoiminto Ylä + alalämpö (Ylä-/Alalämpö) Sulatus Käyttötarkoitus Voimakkaamman ruskistuksen tai rapean pohjan vaativien ruokien paistaminen yhdellä kannatintasolla. Aseta lämpötila C alhaisemmaksi kuin Ylä- ja alalämpö -toiminnossa. Ruokien ja leivonnaisten paistaminen yhdellä tasolla. Tätä toimintoa voidaan käyttää pakasteruokien, kuten vihannesten ja hedelmien, sulattamiseen. Sulatusaika riippuu pakasteruoan määrästä ja koosta.

10 10 Uunin toiminto Käyttötarkoitus Uunin toiminto Käyttötarkoitus Kostea Kiertoilma True Fan Cooking PLUS Grilli Gratinointi Tämä toiminto säästää energiaa paistamisen aikana. Katso lisätietoa luvusta "Neuvoja ja vinkkejä", Kostea kiertoilma. Uunin luukun on oltava kiinni ruoanlaiton aikana, jotta toiminto ei keskeytyisi ja uunin energiatehokkuus olisi mahdollisimman suuri. Kun käytät tätä toimintoa, uunin sisälämpötila voi poiketa lämpötila-asetuksesta. Kuumennusteho voi laskea jälkilämmön hyödyntämisen vuoksi. Katso yleisiä energian säästämiseen liittyviä suosituksia luvusta: "Energiatehokkuus", Energiansäästö.Tätä toimintoa käytettiin energiatehokkuusluokan täyttämiseksi standardin EN mukaisesti. Kosteuden lisääminen paistamisen aikana. Oikean värin ja rapean pinnan saavuttaminen paistamisen aikana. Mehukkuuden lisääminen uudelleen lämmityksen aikana. Matalien ruokien grillaus ja leivän paahtaminen. Suurikokoisten luita sisältävien lihapalojen tai lintupaistien paistaminen yhdellä tasolla. Gratinointi ja ruskistus. Pyrolyysi Uunin automaattisen pyrolyysipuhdistuksen aktivoiminen. Tämä toiminto poistaa polttamalla uuniin jääneen lian. Joissakin uunitoiminnoissa lamppu voi sammua automaattisesti alle 60 C lämpötilassa. 6.3 Uunin kytkeminen toimintaan ja pois toiminnasta 1. Käännä uunin toimintojen väännin haluamasi toiminnon kohdalle. 2. Käännä lämpötilan väännin haluamasi lämpötilan kohdalle. 3. Uuni kytketään pois toiminnasta kääntämällä uunin toimintojen vääntimet ja lämpötilan väännin Offasentoon. Lamppu syttyy uunin toiminnan aikana. 6.4 Toiminnon asettaminen:true Fan Cooking PLUS Tämä toiminto mahdollistaa kosteuden parantamisen kypsentämisen aikana. Siitä voi aiheutua palovammoja tai laite voi vaurioitua. Laitteesta tuleva kosteus voi aiheuttaa palovammoja: Älä avaa uunin luukkua toiminnon ollessa käynnissä. Avaa uuninluukku varoen toiminnon käytön jälkeen. Lue ohjeet kohdasta "Neuvoja ja vinkkejä". 1. Täytä lokero hanavedellä. Lokeron maksimitilavuus on 250 ml. Täytä lokero vedellä uunin ollessa kylmä.

11 SUOMI 11 HUOMIO! Lokeroon ei saa lisätä vettä käytön aikana tai uunin ollessa kuuma. 2. Aseta ruoka uuniin ja sulje uuninluukku. 3. Aseta toiminto:. 4. Valitse lämpötila kääntämällä väännintä. 5. Uuni kytketään pois toiminnasta kääntämällä vääntimet Off-asentoon. 6. Poista vesi lokerosta. Varmista, että uuni on kylmä ennen jäljellä olevan veden poistamista lokerosta. 6.5 Pikakuumennus Pikakuumennustoiminto vähentää kuumennukseen kuluvaa aikaa. 7. KELLOTOIMINNOT 7.1 Kellotoimintojen taulukko Kellotoiminto KELLONAIKA KESTOAIKA LOPETUS AJASTIN Käyttötarkoitus Kellonajan näyttö tai muuttaminen. Kellonajan muuttaminen edellyttää, että uuni on kytketty pois toiminnasta. Uunin toiminta-ajan asettaminen. Käytä vain, kun uunin toiminto on asetettu. Uunin poiskytkeytymisajan asettaminen. Käytä vain, kun uunin toiminto on asetettu. KESTOAIKA ja LOPETUS -toimintojen yhdistelmä. Älä laita ruokaa uuniin, kun pikakuumennustoiminto on toiminnassa. 1. Käännä uunin toimintojen valitsinta pikakuumennustoiminnon asettamiseksi. 2. Käännä lämpötilan valitsin haluamasi lämpötilan kohdalle. Äänimerkki kuuluu, kun uuni on saavuttanut asetetun lämpötilan. 3. Valitse haluamasi uunitoiminto. 6.6 Kuumennuksen osoitin Kun uunitoiminto on toiminnassa, näytön palkit tulevat näkyviin yksi kerrallaan lämpötilan noustessa ja ne häviävät lämpötilan laskiessa. Kellotoiminto HÄLYTINA- JASTIN Käyttötarkoitus Ajastimen asettaminen. Tämä toiminto ei vaikuta millään tavalla uunin toimintaan. HÄLYTINAJAS- TIMEN voi ottaa käyttöön vaikka uuni on pois päältä. 7.2 Kellonajan asettaminen ja muuttaminen Kun laite on kytketty ensimmäisen kerran sähköverkkoon, odota, kunnes näytössä näkyy ja "12:00". "12" vilkkuu. 1. Käännä lämpötilan säädintä oikealle tai vasemmalle asettaaksesi tunnit. 2. Vahvista ja siirry minuuttien asetukseen painamalla. Näytössä näkyy "00" vilkkuu. ja asetettu tunti. 3. Vahvista painamalla painiketta tai asetettu kellonaika tallentuu

12 12 automaattisesti viiden sekunnin kuluttua. Uusi aika näkyy näytössä. Voit muuttaa kellonaikaa painamalla painiketta kellonajan merkkivalo näytössä. 7.3 KESTOAIKA toistuvasti, kunnes vilkkuu 1. Valitse haluamasi uunitoiminto. 2. Paina painiketta toistuvasti, kunnes alkaa vilkkua. 3. Käännä lämpötilan säädintä oikealle tai vasemmalle minuuttien asettamiseksi ja vahvista painamalla. Käännä lämpötilan valitsinta oikealle tai vasemmalle tuntien asettamiseksi ja vahvista painamalla. Kun Kestoaika-toiminnon aika päättyy, laitteesta kuuluu äänimerkki kahden minuutin ajan. ja aika-asetus vilkkuvat näytössä. Uuni kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta. 4. Voit sammuttaa äänimerkin painamalla mitä tahansa painiketta tai avaamalla uuninluukun. 5. Käännä uunin toimintojen väännin Off-asentoon. 7.4 LOPETUS-toiminnon asettaminen 1. Valitse haluamasi uunitoiminto. 2. Paina toistuvasti, kunnes alkaa vilkkumaan. 3. Käännä lämpötilan oikealle tai vasemmalle tuntien asettamiseksi ja paina valinnan vahvistamiseksi. Käännä lämpötilan oikealle tai vasemmalle minuuttien asettamiseksi ja paina valinnan vahvistamiseksi. Kun Lopetus-toiminnon aika päättyy, laitteesta kuuluu äänimerkki kahden minuutin ajan. ja aika-asetus vilkkuvat näytössä. Uuni kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta. 4. Voit sammuttaa äänimerkin painamalla mitä tahansa painiketta tai avaamalla uuninluukun. 5. Käännä uunin toimintojen väännin Off-asentoon. 7.5 AJASTIN-toiminnon asettaminen 1. Valitse haluamasi uunitoiminto. 2. Paina painiketta toistuvasti, kunnes alkaa vilkkua. 3. Käännä lämpötilan valitsinta oikealle tai vasemmalle KESTOAIKAtoiminnon minuuttien asettamiseksi ja vahvista painamalla. Käännä lämpötilan valitsinta oikealle tai vasemmalle KESTOAIKA-toiminnon tuntien asettamiseksi ja vahvista painamalla. Näytössä vilkkuu. 4. Käännä lämpötilan valitsinta oikealle tai vasemmalle LOPETUS-toiminnon tuntien asettamiseksi ja vahvista painamalla. Käännä lämpötilan valitsinta oikealle tai vasemmalle LOPETUS-toiminnon minuuttien asettamiseksi ja vahvista painamalla. Uuni käynnistyy automaattisesti myöhemmin, se toimii asetetun KESTOAIKA-toiminnon ajan ja sammuu, kun LOPETUS-toiminnon aika saavutetaan. Kun LOPETUS-toiminnon aika päättyy, laitteesta kuuluu äänimerkki kahden minuutin ajan. ja aika-asetus vilkkuvat näytössä. Uuni kytkeytyy pois toiminnasta. 5. Voit sammuttaa äänimerkin painamalla mitä tahansa painiketta tai avaamalla uuninluukun. 6. Käännä uunin toimintojen väännin Off-asentoon. 7.6 HÄLYTINAJASTINtoiminnon asettaminen Hälytinajastin voidaan asettaa uunin ollessa toiminnassa ja pois toiminnasta. 1. Paina painiketta. ja "00" vilkkuvat näytössä.

13 2. Käännä lämpötilan säädintä oikealle tai vasemmalle asettaaksesi sekunnit ja sen jälkeen minuutit. Kun asetettu aika on yli 60 minuuttia, vilkkuu näytössä. 3. Aseta tunnit. 4. HÄLYTINAJASTIN käynnistyy automaattisesti viiden sekunnin kuluttua. 8. LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN SUOMI 13 Kun asetusajasta on kulunut 90 %, laitteesta kuuluu äänimerkki. 5. Kun asetettu aika päättyy, laitteesta kuuluu äänimerkki kahden minuutin ajan. "00:00" ja vilkkuvat näytössä. Voit sammuttaa merkkiäänen painamalla mitä tahansa painiketta. Lue turvallisuutta koskevat luvut. 8.1 Paistolämpömittari Paistolämpömittari mittaa ruoan sisälämpötilan. Kun ruoan lämpötila on saavuttanut asetetun lämpötilan, uuni sammuu automaattisesti. Paistolämpömittarin käytössä on huomioitava kaksi eri lämpötilaa: uunin lämpötila (vähintään 120 C), ruoan sisälämpötila. HUOMIO! Käytä vain laitteen mukana toimitettua paistolämpömittaria ja alkuperäisiä varaosia. Uuni laskee likimääräisen kypsennysajan, joka voi muuttua. Ruokalajin kategoriat: liha, kana ja kala 1. Valitse uunin toiminto ja lämpötila. 2. Aseta paistolämpömittarin kärki lihan tai kalan keskelle paksuimpaan kohtaan, jos mahdollista. Varmista, että paistolämpömittarista on vähintään 3/4 ruoan sisällä. 3. Työnnä paistolämpömittarin pistoke laitteen etuosassa olevaan pistokkeeseen. Ohjeita parhaiden tuloksien saavuttamiseen: Käytä ruoka-aineksia huoneenlämpöisinä. Paistolämpötilamittaria ei saa käyttää nestemäisiin ruokiin. Paistolämpötilamittarin tulee olla ruoassa ja pistokkeen pistorasiassa ruoanlaiton aikana. Käytä suositeltuja paistolämpötilamittarin lämpötilaasetuksia. Lue ohjeet kohdasta "Vihjeitä ja neuvoja". Aina kun paistolämpömittari asetetaan pistorasiaan, sisälämpötila on asetettava uudelleen. Et voi valita kestoa ja päättymisaikaa.

14 14 Näytössä näkyy paistolämpömittarin symboli. Kun käytät paistolämpömittaria ensimmäistä kertaa, sen oletuslämpötila on 60 C. Kun vilkkuu, voit muuttaa oletuslämpötilaa lämpötilan valitsimella. Näytössä näkyy paistolämpömittarin symboli ja sen oletuslämpötila. 4. Tallenna uusi paistolämpömittarin lämpötila painamalla, tai odota 10 sekuntia, jotta asetukset vahvistuvat automaattisesti. Paistolämpömittarin uusi oletuslämpötila näkyy seuraavalla paistolämpömittarin käyttökerralla. Kun ruoka on saavuttanut asetetun paistolämpömittarin lämpötilan, paistolämpömittarin oletuslämpötila ja vilkkuvat näytössä. Laitteesta kuuluu äänimerkki kahden minuutin ajan. 5. Voit sammuttaa äänimerkin painamalla mitä tahansa painiketta tai avaamalla uuninluukun. 6. Irrota paistolämpömittarin pistoke pistorasiasta ja poista ruoka uunista. Olemassa on palovammojen vaara, sillä paistolämpömittari kuumenee erittäin kuumaksi. Ole varovainen pistokkeen irrottamisen ja mittarin poistamisen aikana. Ruokalajin kategoria: vuokaruoka 1. Valitse uunin toiminto ja lämpötila. 2. Aseta puolet aineksista keittoastiaan. 3. Aseta paistolämpömittarin kärki tarkalleen vuokaruoan keskelle.paistolämpömittari tulee asettaa vakaasti paikoilleen yhteen kohtaan kypsennyksen ajaksi. Käytä sen vakauttamiseen kiinteää ruokaainesta. Aseta paistolämpömittarin silikonikahva tukevasti keittoastian reunaa vasten. Paistolämpömittarin kärki ei saa koskettaa keittoastian pohjaan. 4. Peitä paistolämpömittari lopuilla aineksilla. 5. Työnnä paistolämpömittarin pistoke laitteen etuosassa olevaan pistokkeeseen. Näytössä näkyy paistolämpömittarin symboli. 6. Tallenna uusi paistolämpömittarin lämpötila painamalla, tai odota 10 sekuntia, jotta asetukset vahvistuvat automaattisesti. Paistolämpömittarin uusi oletuslämpötila näkyy seuraavalla paistolämpömittarin käyttökerralla. Kun ruoka on saavuttanut asetetun paistolämpömittarin lämpötilan, paistolämpömittarin oletuslämpötila ja vilkkuvat näytössä. Laitteesta kuuluu äänimerkki kahden minuutin ajan. 7. Voit sammuttaa äänimerkin painamalla mitä tahansa painiketta tai avaamalla uuninluukun. 8. Irrota paistolämpömittarin pistoke pistorasiasta ja poista ruoka uunista.

15 SUOMI 15 Olemassa on palovammojen vaara, sillä paistolämpömittari kuumenee erittäin kuumaksi. Ole varovainen pistokkeen irrottamisen ja mittarin poistamisen aikana. Lämpötilan säätäminen ruoanlaiton aikana Lämpötilaa voidaan muuttaa milloin tahansa kypsennyksen aikana: 1. Paina painiketta : Yksi painikkeen painallus - näytössä näkyy asetettu sisälämpötila, joka muuttuu 10 sekunnin välein sen hetkiseksi sisälämpötilaksi. Kaksi painikkeen painallusta - näytössä näkyy nykyinen uunin lämpötila, joka muuttuu 10 sekunnin välein asetetuksi uunin lämpötilaksi. Kolme painikkeen painallusta - näytössä näkyy asetettu uunin lämpötila. 2. Käännä lämpötilan säädintä lämpötilan muuttamiseksi. 8.2 Peltien ja ritilän asettaminen kannattimille Paistoritilä: Paina ritilä liukukiskojen väliin kannatinkiskoon ja varmista, että jalat osoittavat alaspäin. Leivinpelti/ uunipannu: Työnnä leivinpelti /uunipannu kannatintason ohjauskiskojen väliin. Paistoritilä ja leivinpelti / uunipannuyhdessä: Paina leivinpelti /uunipannu kannatinkiskon ohjauskiskojen väliin ja paistoritilä yläpuolella oleviin ohjauskiskoihin. Pieni lovi yläosassa parantaa turvallisuutta. Lovet estävät myös kallistumisen. Ritilän yläreuna estää keittoastioiden luisumisen kannatintasolta.

16 LISÄTOIMINNOT 9.1 Lapsilukon käyttäminen Kun lapsilukko on toiminnassa, uunia ei voi kytkeä toimintaan vahingossa. 1. Varmista, että uunin toimintojen valitsin on Off-asennossa. 2. Paina ja pidä alhaalla painiketta ja samanaikaisesti 2 sekunnin ajan. Laitteesta kuuluu äänimerkki. SAFE ja ilmestyy näyttöön. Symbolit syttyvät näyttöön myös Pyrolyysi-toiminnon ollessa toiminnassa. Lapsilukko voidaan kytkeä pois toiminnasta toistamalla vaihe Painikelukituksen käyttäminen Voit kytkeä painikelukituksen päälle vain, kun uuni on toiminnassa. Kun painikelukitus on päällä, käynnissä olevan uunin lämpötila- ja aika-asetuksia ei voida muuttaa vahingossa. 1. Valitse uunitoiminto ja aseta se haluamillasi arvoilla. 2. Paina ja pidä alhaalla ja - painikkeita samanaikaisesti kahden sekunnin ajan. Laitteesta kuuluu äänimerkki. Loc tulee näkyviin 5 sekunnin ajaksi. Loc tulee näkyviin näyttöön, kun lämpötilan valitsinta käännetään tai painiketta painetaan painikelukituksen ollessa päällä. Kun uunin toimintojen väännintä käännetään, uuni kytkeytyy pois toiminnasta. Kun uuni kytketään pois toiminnasta painikelukituksen ollessa päällä, painikelukituksen tilalle aktivoituu automaattisesti lapsilukko. Katso kohta "Lapsilukon käyttäminen". Jos Pyrolyysi-toiminto on käynnissä, luukku on lukittu ja syttyy näyttöön. Painikelukitus voidaan kytkeä pois toiminnasta toistamalla vaihe Jälkilämmön merkkivalo Kun kytket uunin pois toiminnasta, näytössä näkyy jälkilämmön merkkivalo, jos uunin lämpötila on yli 40 C.Käännä säädintä vasemmalle tai oikealle tarkistaaksesi uunin lämpötilan. 9.4 Automaattinen virrankatkaisu Turvallisuussyistä uuni kytkeytyy automaattisesti pois päältä jonkin ajan kuluttua, jos jokin uunitoiminto on käynnissä ja uunin lämpötilaan ei tehdä muutoksia. Lämpötila ( C) , , , maksimi 1,5 Sammutusaika (h) Kun uuni on kytkeytynyt pois päältä automaattisesti, voit kytkeä sen uudelleen päälle painamalla mitä tahansa painiketta. Automaattinen virrankatkaisu ei toimi seuraavien toimintojen kanssa: paistolämpömittari, Uunivalo, Kestoaika ja Lopetus. 9.5 Jäähdytyspuhallin Kun uuni on toiminnassa, jäähdytyspuhallin kytkeytyy automaattisesti toimintaan uunin pintojen pitämiseksi viileinä. Kun kytket uunin pois toiminnasta, jäähdytyspuhallin

17 SUOMI 17 toimii edelleen, kunnes uuni on jäähtynyt. 9.6 Luukun mekaaninen lukko Luukun lukitus ei ole käytössä, kun hankit uunin. 2. Kytke luukun lukitus pois päältä käytöstä painamalla luukun lukitus takaisin paneeliin. HUOMIO! Liikuta luukun mekaanista lukitusta vain vaakasuuntaan. Älä liikuta sitä pystysuuntaan. 9.8 Luukun avaaminen mekaanisella uunin lukituksen ollessa päällä Luukku voidaan avata, kun mekaaninen uunin lukitus on päällä. 1. Paina luukun lukitusta kevyesti. 2. Avaa luukku vetämällä sitä kahvasta. 1 2 HUOMIO! Älä paina luukun lukitusta uuninluukkua sulkiessasi. Jos painat luukun lukitusta napsautukseen saakka, luukun lukitus kytkeytyy pois päältä. 9.7 Mekaanisen uunin lukituksen käyttäminen 1. Kytke luukun lukitus päälle vetämällä luukun lukitusta eteenpäin, kunnes se lukkiutuu paikalleen. 10. VIHJEITÄ JA NEUVOJA Lue turvallisuutta koskevat luvut.

18 18 Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat ovat ainoastaan suuntaa antavia. Lämpötila ja paistoaika riippuvat reseptistä sekä käytettyjen ainesten laadusta ja määrästä Ruoanlaittoon liittyviä suosituksia Uunisi voi paistaa eri tavalla kuin entinen uunisi. Alla olevat taulukot sisältävät vakioasetukset lämpötilan, keittoajan ja kannatintason säätämiseen. Jos taulukosta ei löydy reseptiisi sopivia asetuksia, voit soveltaa jonkin samantyyppisen paistoksen asetuksia Luukun sisäosa Luukun sisäpuolelle on merkitty: Kannatintasojen numerot. Tietoja uunitoiminnoista, ruokien suositellut kannatintasot ja lämpötilat True Fan Cooking PLUS Kakut / leivonnaiset / leivät Esikuumenna tyhjää uunia 5 minuutin ajan. Käytä leivinpeltiä. Käytä toista kannatintasoa. Lisää 150 ml vettä. Ruokalaji Pikkuleivät, teeleivät, kroissantit Lämpötila ( C) Focaccia Aika (min) Pizza Sämpylät Leipä Pakastetut valmisateriat Esikuumenna tyhjää uunia 10 minuutin ajan. Käytä toista kannatintasoa. Lisää 200 ml vettä. Ruokalaji Lämpötila ( C) Pizza Kroissantit Lasagne Esivalmistettujen ruokien kypsennys Käytä toista kannatintasoa. Lisää 100 ml vettä. Aseta lämpötila 110 C. Ruokalaji Aika (min) Aika (min) Sämpylät Leipä Focaccia Liha Makaronilaatikko Pizza Riisi Vihannekset Lihan paistaminen Käytä lasiastiaa. Käytä toista kannatintasoa. Lisää 200 ml vettä. Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Rusinakakku, omenapiirakka, korvapuustit kakkuvuoassa Paahtopaisti

19 SUOMI 19 Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kana Porsaanpaisti Leivonnaisten paistaminen Käytä ensimmäisellä kerralla alhaisempaa lämpötilaa Leivontavinkkejä Jos paistat useammalla kuin yhdellä kannatintasolla, voit pidentää paistoaikaa minuuttia. Eri kannatintasoilla olevat leivonnaiset voivat ruskistua epätasaisesti. Lämpötila-asetusta ei tarvitse muuttaa, jos ruskistuminen on epätasaista. Erot tasaantuvat paistumisen jatkuessa. Uunissa olevat pellit voivat vääntyä paistamisen aikana. Jäähtyessään uunipellit palautuvat kuitenkin alkuperäiseen muotoonsa. Leivontatulos Mahdollinen syy Korjaustoimenpide Kakun pohja ei ole riittävän ruskea. Kakku laskeutuu, se on taikinainen tai liian kostea. Kakku on liian kuiva. Kakku ruskistuu epätasaisesti. Kakku ei paistu ilmoitetussa paistoajassa. Kannatintaso on virheellinen. Uunin lämpötila on liian korkea. Liian lyhyt paistoaika. Taikinassa on liikaa nestettä. Uunin lämpötila on liian matala. Liian pitkä paistoaika. Liian korkea paistolämpötila ja liian lyhyt paistoaika. Taikina on jakautunut epätasaisesti. Uunin lämpötila on liian matala. Laita kakku alemmalle kannatintasolle. Käytä seuraavalla kerralla hiukan alhaisempaa lämpötilaa. Pidennä paistoaikaa. Kypsennysaikaa ei voi lyhentää asettamalla korkeampi lämpötila. Käytä vähemmän nestettä Varmista, että sekoitusaika on oikea, erityisesti kun valmistat taikinan monitoimikoneella. Käytä seuraavalla kerralla korkeampaa uunin lämpötilaa. Käytä seuraavalla kerralla lyhyempää paistoaikaa. Alenna uunin lämpötilaa ja pidennä paistoaikaa. Jaa taikina tasaisesti leivinpellille. Käytä seuraavalla kerralla hiukan korkeampaa uunin lämpötilaa.

20 Paistaminen yhdellä kannatintasolla: Vuoassa paistetut leivonnaiset Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Maustekakku / briossi Hiekkakakku / kuninkaankakku Kiertoilma Kiertoilma Kakkupohja murotaikinasta Kiertoilma ) Kiertoilma Juustokakku Ylä-/Alalämpö ) Esikuumenna uuni. Leivinpellillä paistettavat kakut / leivonnaiset / leivät Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kakkupohja vatkatusta taikinasta Kannatintaso Pullapitko / -kranssi Ylä-/Alalämpö Joulupulla (stollen) Ylä-/Alalämpö ) Leipä (ruisleipä): 1. Paistoprosessin ensimmäinen osa. 2. Paistoprosessin toinen osa. Ylä-/Alalämpö ) Tuulihatut/eclair-leivokset Kääretorttu Ylä-/Alalämpö Ylä-/Alalämpö ) ) Strösselikakku, kuiva Kiertoilma Voilla leivottu manteli- / sokerikakku Ylä-/Alalämpö ) Marja-/hedelmäpiirakka (hiivataikina Kiertoilma ) / vatkattu taikina) Marja-/hedelmäpiirakka (hiivataikina Ylä-/Alalämpö ) / vatkattu taikina) Marja-/hedelmäpiirakka, murotaikinapohja Kiertoilma

21 SUOMI 21 Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Pellillä paistetut leivonnaiset, arkalaatuinen täyte (esim. rahka, kerma, vanukas) 1) Esikuumenna uuni. 2) Uunipannussa. Pikkuleivät Ylä-/Alalämpö ) Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Murotaikinapikkuleivät Pikkuleivät vatkatusta taikinasta Munanvalkuaisleivonnaiset / marengit Kiertoilma Kiertoilma Kiertoilma Mantelileivokset Kiertoilma Kiertoilma Sämpylät Sämpylät 1) Esikuumenna uuni. Kiertoilma Kiertoilma Ylä-/Alalämpö ) ) ) Paistokset ja gratiinit Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Ylä-/alalämpö Lasagne Ylä-/alalämpö Hiivataikinasta leivotut pikkuleivät Lehtitaikinaleivonnaiset Makaronilaatikko Vihannesgratiini Gratinointi ) Juustokuorrutteiset patongit Kiertoilma

22 22 Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Makeat kohokkaat Ylä-/alalämpö Kalalaatikko Ylä-/alalämpö Täytetyt vihannekset Kiertoilma ) Esikuumenna uuni Kostea Kiertoilma Noudata alla olevan taulukon paistoaikoja parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Makaronivuoka Perunapaistos Moussaka Lasagne Cannelloni Leipävanukas Riisivanukas Omenakakku vatkatusta taikinasta (pyöreä kakkuvuoka) Vaalea leipä Paistaminen useilla kannatintasoilla Valitse Kiertoilma-toiminto. Leivinpellillä paistettavat kakut / leivonnaiset / leivät Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 2 tasoa 3 tasoa Tuulihatut/ eclair-leivokset ) / 4 -

23 SUOMI 23 Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 2 tasoa 3 tasoa Muropiirakka, kuiva / 4-1) Esikuumenna uuni. Pikkuleivät / small cakes / pienet kakut / leivonnaiset / sämpylät Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 2 tasoa 3 tasoa Murotaikinapikkuleivät Pikkuleivät vatkatusta taikinasta Munanvalkuaisleivonnaiset, marengit / 4 1 / 3 / / / 4 - Mantelileivokset / 4 - Hiivataikinasta leivotut pikkuleivät Lehtitaikinaleivonnaiset / ) / 4 - Sämpylät / 4-1) Esikuumenna uuni Pizzatoiminto Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Pizza (ohut) Pizza (runsastäytteinen) )2) Tortut Pinaattipiiras Kinkkupiiras Sveitsiläinen juustopiirakka Juustokakku

24 24 Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Omenakakku, kuorrutettu Vihannespiiras Kohottamaton leipä Voitaikinapohjainen piiras Flammekuchen (saksalainen pizzatyyppinen ruoka) Piroggen (venäläinen umpeen leivottu pizza, calzone) ) ) ) ) ) Esikuumenna uuni. 2) Uunipannussa Lihan paistaminen Käytä lämmönkestäviä uunivuokia. Aseta suurikokoiset paistit suoraan paistoastiaan tai paistoritilän päälle, jonka alla on paistoastia. Kaada hiukan nestettä paistoastiaan, jotta lihaneste tai rasva ei pala. Nahallinen liha voidaan paistaa paistovuoassa ilman kantta. Käännä paistia, kun paistoajasta on kulunut 1/2-2/ Paistotaulukot Naudanliha Ruokalaji Määrä Toiminto Lämpötila ( C) Lihan mehukkuuden säilyttämiseksi: paista vähärasvainen liha paistovuoassa kannella peitettynä tai käytä paistopussia paista liha tai kala suurina (vähintään 1 kg:n) palasina. valele suurien lihojen ja kanan päälle niistä tulevia nesteitä useita kertoja paistamisen aikana. Aika (min) Kannatintaso Patapaisti 1-1,5 kg Ylä-/Alalämpö Paahtopaisti tai filee: puoliraaka per paksuus/cm Gratinointi ) Paahtopaisti tai filee: puolikypsä per paksuus/cm Gratinointi ) 6-8 1

25 SUOMI 25 Ruokalaji Määrä Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Paahtopaisti tai filee: kypsä per paksuus/cm Gratinointi ) ) Esikuumenna uuni. Porsaanliha Ruokalaji Määrä (kg) Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Kannatintaso Lapa / kinkku / selkä Kyljykset / siankylki Gratinointi Gratinointi Lihamureke Gratinointi Gratinointi Vasikanliha Ruokalaji Määrä (kg) Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Vasikanpaisti 1 Gratinointi Vasikanreisi Gratinointi Lammas Ruokalaji Määrä (kg) Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Gratinointi Gratinointi Riista Ruokalaji Määrä (kg) Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Porsaan potkapaisti (esikypsennetty) Kannatintaso Kannatintaso Lampaanreisi / lammaspaisti Lampaanselkä Kannatintaso Jäniksenkoivet / -selkä korkeintaan 1 Ylä-/Alalämpö 2301) Kauriin-/ hirvenselkä Ylä-/Alalämpö

26 26 Ruokalaji Määrä (kg) Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Kauriin-/ hirvenreisi ) Esikuumenna uuni. Lintupaisti Ruokalaji Määrä (kg) Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Linnunliha paloina 0,2-0,25 kpl Gratinointi ,4-0,5 kpl Gratinointi Broileri, kana Gratinointi Ankka Gratinointi Hanhi Gratinointi Turkki Gratinointi Turkki 4-6 Gratinointi Kala (haudutettu) Ruokalaji Määrä (kg) Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Ylä-/Alalämpö Kannatintaso Broilerinpuolikkaat Kannatintaso Kokonainen kala Ylä-/Alalämpö Grilli Grillaa aina lämpötilan maksimiasetuksella. Aseta ritilä grillaustaulukossa suositellulle kannatintasolle. Laita uunipannu aina ensimmäiselle kannatintasolle rasvan keräämiseksi. Grillaa vain ohuita liha- tai kalapaloja. Esikuumenna uunia aina tyhjänä 5 minuuttia grillitoiminnolla. HUOMIO! Grillauksen aikana uunin luukun on aina oltava kiinni. Grilli Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 1. puoli 2. puoli Paahtopaisti Naudanfilee Porsaan selkäpaisti

27 SUOMI 27 Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 1. puoli 2. puoli Vasikan selkäpaisti Lampaan selkäpaisti Kokonainen kala, g / Pakasteet Valitse Kiertoilma-toiminto. Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Pizza, pakaste Pizza, kylmä Pizzapalat, pakaste Ranskalaiset perunat, ohuet Ranskalaiset, paksut Pizza American, pakaste Lohkoperunat/Kroketit Röstiperunat Lasagne/Cannelloni, tuore Lasagne/Cannelloni, pakaste Uunijuusto Kanan Siipipalat Sulatus Poista pakkausmateriaalit ja aseta ruoka lautaselle. Käytä ensimmäistä kannatintasoa alhaalta lukien. Älä peitä ruokaa kulholla tai lautasella, muutoin sulatusaika voi olla pitempi. Kun ruoka on suurikokoinen, aseta tyhjä lautanen ylösalaisin uunin pohjalle. Aseta ruoka syvälle lautaselle tai syvään astiaan ja aseta se uunin sisällä olevan lautasen päälle. Poista tarvittaessa kannattimet.

28 28 Ruokalaji Määrä (kg) Sulatusaika (min) Jälkisulatusaika (min) Kommentit Kana Aseta broileri suurikokoiselle vadille ylösalaisin käännetyn aluslautasen päälle. Käännä kypsennyksen puolivälissä. Liha Käännä kypsennyksen puolivälissä. Taimen Mansikat Voi Kerma 2 x 0, Vatkaa kerma, kun se on edelleen hiukan jäässä. Gateau (perunalaatikko) Kuivaus - Kiertoilma Peitä uunipellit leivinpaperilla. Parempien tuloksien saavuttamiseksi on suositeltavaa sammuttaa uuni kuivausajan puolessa välissä, avata uunin luukku ja antaa sen jäähtyä yön yli kuivauksen loppuun suorittamiseksi. Vihannekset Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (h) Kannatintaso 1 taso 2 tasoa Pavut / 4 Paprikat / 4 Vihannekset hapanruokiin / 4 Sienet / 4 Yrtit / 4 Hedelmät Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (h) Kannatintaso 1 taso 2 tasoa Luumut / 4 Aprikoosit / 4 Omenaviipaleet / 4 Päärynät / 4

29 SUOMI Paistolämpömittari taulukko Naudanliha Ruoan sisälämpötila ( C) Puoliraaka Puolikypsä Kypsä Paahtopaisti Selkäpaisti Naudanliha Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Lihamureke Porsaanliha Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Kinkku, Paisti Kyljys (selkä), Savustettu porsaankylkipaisti, Savustettu kylkipaisti, keitetty Vasikanliha Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Vasikanpaisti Vasikanreisi Lammas Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Lampaanviulu Lampaanselkä Lampaanreisi, Lammaspaisti Riista Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Jäniksenselkä, Kauriin-/hirvenselkä Jäniksenkoivet, -reidet, Jänis, kokonainen, Kauriin-/hirvenreisi

30 30 Lintupaisti Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Kana (kokonainen/puolikas/rintapala) Ankka (kokonainen/puolikas), Kalkkuna (kokonainen/rintapala) Ankka (rintapala) Kala (lohi, taimen, kuha) Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Kala (kokonainen/suuri/haudutettu), Kala (kokonainen/suuri/paistettu) Vuokaruoat - Esikeitetyt vihannekset Kesäkurpitsavuoka, Parsakaalivuoka, Fenkolivuoka Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Pata - suolainen Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Cannellonit, Lasagne, Makaronilaatikko Pata - makea Ruoan sisälämpötila ( C) Vähennä Puolikypsä Lisää Laatikkoruoka vaaleasta leivästä hedelmillä / ilman hedelmiä, Riisipuurolaatikko hedelmillä / ilman hedelmiä, Makea nuudelivuoka Tietoja testilaitokselle Testattu standardin EN :2013 ja IEC :2011 mukaisesti.

31 SUOMI 31 Paistaminen yhdellä kannatintasolla. Vuoassa paistetut leivonnaiset Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Rasvaton sokerikakku Kiertoilma Rasvaton sokerikakku Ylä-/Alalämpö Omenapiiras (2 vuokaa, Ø 20 cm) Omenapiiras (2 vuokaa, Ø 20 cm) Kiertoilma Ylä-/Alalämpö Paistaminen yhdellä kannatintasolla. Pikkuleivät Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Murokeksit / taikinasuikaleet Kiertoilma Murokeksit / taikinasuikaleet Pienet kakut (20 kpl/ pelti) Pienet kakut (20 kpl/ pelti) 1) Esikuumenna uuni. Ylä-/Alalämpö Kiertoilma Ylä-/Alalämpö 1601) ) ) Paistaminen useilla kannatintasoilla. Pikkuleivät Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 2 tasoa 3 tasoa Murokeksit / taikinasuikaleet Kiertoilma / 4 1 / 3 / 5 Pienet kakut (20 kpl/ pelti) 1) Esikuumenna uuni. Kiertoilma 1501) / 4 - Grilli Esikuumenna tyhjää uunia 5 minuutin ajan Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Paahtoleipä Grilli maksimi Naudanlihapihvit Grilli maksimi ) 4 1) Käännä kypsennyksen puolivälissä. Maksigrilli Esikuumenna tyhjää uunia 3 minuutin ajan

32 32 Grillaa lämpötilan maksimiasetuksella. Ruokalaji Aika (min) Kannatintaso 1. puoli 2. puoli Hampurilaiset Paahtoleipä HOITO JA PUHDISTUS Lue turvallisuutta koskevat luvut Puhdistukseen liittyviä huomautuksia Puhdista uunin etupinnat lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella käyttäen pehmeää puhdistusliinaa. Käytä metallipintojen puhdistuksessa erityistä puhdistusainetta. Puhdista uunin sisäosa jokaisen käytön jälkeen. Rasvan tai muiden ruokaroiskeiden kertyminen voi johtaa tulipaloon. Riski on suurempi grillipannussa. Puhdista kaikki lisävarusteet käytön jälkeen ja anna niiden kuivua. Käytä pehmeää liinaa, lämmintä vettä ja puhdistusainetta. Poista pinttyneet tahrat erityisellä uuninpuhdistusaineella. Jos käytät varusteita, joissa on tarttumaton pinta, älä puhdista niitä voimakkailla pesuaineilla, teräväreunaisilla esineillä tai pese niitä astianpesukoneessa. Muutoin tarttumaton pinta voi vaurioitua. Poista kosteus uunin sisältä jokaisen käyttökerran jälkeen Lokeron puhdistaminen Puhdistustoiminto poistaa kalkkijäämät lokerosta höyrytoiminnon käytön jälkeen. Toimintoon: True Fan Cooking PLUSsuosittelemme suorittamaan puhdistustoiminnon vähintään joka ohjelma. 1. Lisää 250 ml valkoviinietikkaa uunin alaosan lokeroon. Käytä enintään 6 % viinietikkaa ilman lisäaineita. 2. Anna viinietikan liuottaa kalkkijäämät ympäristölämpötilassa 30 minuutin ajan. 3. Puhdista laite lämpimällä vedellä ja pehmeällä liinalla Kannattimien Puhdista uuni poistamalla kannattimet. HUOMIO! Ole varovainen irrottaessasi kannattimia. 1. Vedä uunipeltien kannatinkiskon etuosa irti sivuseinästä. 2. Vedä uunipeltien kannatinkiskon takaosa irti seinästä ja poista se.

33 SUOMI Lisätoiminto P1 Açıklama Kevyt puhdistus. Kesto: 1 h 30 min. Asenna poistetut lisävarusteet noudattamalla ohjeita päinvastaisessa järjestyksessä Pyrolyysi HUOMIO! Poista kaikki lisävarusteet ja irrotettavat peltien kannattimet. Älä käynnistä Pyrolyysitoimintoa, jos et sulkenut uuninluukkua kokonaan. Joissakin malleissa näytössä näkyy C3, kun virhe tapahtuu. Laite kuumenee hyvin kuumaksi. On olemassa palovammojen vaara. HUOMIO! Jos samaan kaappiin on asennettu muita laitteita, älä käytä niitä Pyrolyysitoiminnon ollessa toiminnassa. Se voi vahingoittaa laitetta. 1. Pyyhi uunin sisäosa pehmeällä puhdistusliinalla. 2. Puhdista luukun sisäpinta kuumalla vedellä, jotta jäämät eivät palaisi siihen kuuman ilman vuoksi. 3. Aseta Pyrolyysi-toiminto. Katso kohta "Päivittäinen käyttö", "Uunitoiminnot". 4. Kun vilkkuu, käännä lämpötilan säädintä pyrolyysitoiminnon keston asettamiseksi: P2 Normaali puhdistus. Kesto: 3 h. Pyrolyysitoiminto käynnistyy kahden sekunnin kuluttua. Voit siirtää puhdistuksen alkamista käyttämällä LOPETUS-toimintoa. Uunin valo on kytketty pois päältä pyrolyysitoiminnon aikana. 5. Voit muuttaa pyrolyysitoiminnon (P1 tai P2) keston oletusasetusta painamalla asettaaksesi arvon, ja kääntämällä lämpötilan säädintä. 6. Kun uuni on saavuttanut asetetun lämpötilan, luukku lukittuu. Näytössä näkyy ja lämpötilanäytön palkit, kunnes luukun lukitus avautuu. 7. Pyrolyysitoiminnon jälkeen näytössä näkyy kellonaika. Uunin luukku on edelleen lukittu. 8. Kun uuni on jäähtynyt, luukun lukitus avautuu Puhdistusmuistutus Pyrolyysipuhdistuksen tarpeesta ilmoittaa PYR, joka vilkkuu näytössä 10 sekuntia aina kun uuni kytketään toimintaan tai pois toiminnasta. Puhdistuksen merkkivalo sammuu: Pyrolyysitoiminnon päättyessä Jos painat painiketta ja samanaikaisesti merkkivalon PYR vilkkuessa näytössä.

34 Luukun irrottaminen ja asentaminen Voit poistaa luukun ja sen sisällä olevat lasilevyt niiden puhdistamiseksi. Lasilevyjen lukumäärä vaihtelee mallikohtaisesti. Luukku on painava. 1. Avaa luukku kokonaan auki. 2. Nosta saranoissa olevat lukitusvivut (A) yläasentoon. A 2 B HUOMIO! Lasin, erityisesti sen etukylkien, kovakourainen käsittely voi aiheuttaa lasin rikkoutumisen. 7. Irrota luukun reunalista vetämällä sitä eteenpäin. 8. Tartu lasilevyihin yläreunasta ja vedä ne yksi kerrallaan ulos ohjauskiskosta Sulje luukku, kunnes se on noin 45 kulmassa. A Tartu luukkuun käsin kummaltakin puolelta ja vedä se irti uunista ylöspäin suuntautuvassa kulmassa. 5. Aseta luukku ulompi puoli alaspäin pehmeälle ja vakaalle alustalle. 6. Pidä kiinni luukun yläreunassa olevasta listasta (B) kummaltakin puolelta ja työnnä sisäänpäin siten, että kiinnitystiiviste vapautuu. 9. Puhdista lasi vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Kuivaa lasilevy varoen. Noudata puhdistuksen jälkeen yllä olevia ohjeita päinvastaisessa järjestyksessä. Kiinnitä ensiksi pienin lasilevy, sitten suurempi ja lopuksi luukku. Varmista, että lasit on asetettu oikeaan asentoon. Muutoin luukun pinta voi ylikuumentua. Varmista, että lasilevyt (C, B ja A) tulevat oikeaan järjestykseen. Aseta ensin lasilevy C, jonka vasemmalle puolelle on painettu neliö ja oikealle puolelle kolmio. Kyseiset merkit on kohokuvioitu myös luukun kehykseen. Lasissa olevan kolmiomerkin tulee vastata luukun kehyksessä olevaa kolmiota ja neliömerkin tulee vastata neliötä. Asenna sen jälkeen kaksi muuta lasilevyä.

SMAKSAK. Reseptikirja

SMAKSAK. Reseptikirja FI SMAKSAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

EFTERSMAK. Reseptikirja

EFTERSMAK. Reseptikirja FI EFTERSMAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B41012-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347857

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B41012-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347857 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EKP721W EKP721X. FI Uuni Käyttöohje

EKP721W EKP721X. FI Uuni Käyttöohje EKP721W EKP721X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 9 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BEB352010W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖPANEELI...7 5. KÄYTTÖÖNOTTO...8 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

BPK552220M BPS552220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BPK552220M BPS552220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BPK552220M BPS552220M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB3311AAW http://fi.yourpdfguides.com/dref/4226150

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB3311AAW http://fi.yourpdfguides.com/dref/4226150 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

EOA8000. FI Uuni Käyttöohje

EOA8000. FI Uuni Käyttöohje EOA8000 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

BCK552250M BCS552250M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BCK552250M BCS552250M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BCK552250M BCS552250M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6.

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP M BP W BP B BP W

Käyttöohje Uuni BP M BP W BP B BP W FI Käyttöohje Uuni BP8500442M BP8500442W BP8530440B BP8530440W 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

EOP720. FI Uuni Käyttöohje

EOP720. FI Uuni Käyttöohje EOP720 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP

Käyttöohje Uuni BP FI Käyttöohje Uuni BP8530450 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT... 11

Lisätiedot

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BEB352010W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. KELLOTOIMINNOT...10

Lisätiedot

EOB500X. FI Uuni Käyttöohje

EOB500X. FI Uuni Käyttöohje EOB500X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

EKP700X. FI Uuni Käyttöohje

EKP700X. FI Uuni Käyttöohje EKP700X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP BP

Käyttöohje Uuni BP BP FI Käyttöohje Uuni BP8500442 BP8530440 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP

Käyttöohje Uuni BP FI Käyttöohje Uuni BP8500452 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...11 7.

Lisätiedot

BEB230010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BEB230010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BEB230010M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. LISÄVARUSTEIDEN

Lisätiedot

EKP700. FI Uuni Käyttöohje

EKP700. FI Uuni Käyttöohje EKP700 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE BE200002S

Käyttöohje Uuni BE BE200002S FI Käyttöohje Uuni BE2000001 BE200002S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. LISÄVARUSTEIDEN

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP BP300302S

Käyttöohje Uuni BP BP300302S FI Käyttöohje Uuni BP3003001 BP300302S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

OOC550NX. FI Uuni Käyttöohje

OOC550NX. FI Uuni Käyttöohje OOC550NX FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE M BE W BE M BE W

Käyttöohje Uuni BE M BE W BE M BE W FI Käyttöohje Uuni BE3002401M BE3002401W BE3002421M BE3002421W 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

OOP500NX. FI Uuni Käyttöohje

OOP500NX. FI Uuni Käyttöohje OOP500NX FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B4001-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347856

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B4001-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347856 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EOP600W EOP600X. FI Uuni Käyttöohje

EOP600W EOP600X. FI Uuni Käyttöohje EOP600W EOP600X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EKB500. FI Uuni Käyttöohje

EKB500. FI Uuni Käyttöohje EKB500 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE BE

Käyttöohje Uuni BE BE FI Käyttöohje Uuni BE3013421 BE4013421 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

BPB352021M BPB352021W. FI Käyttöohje 2 Höyryuuni SV Bruksanvisning 36 Ångugn USER MANUAL

BPB352021M BPB352021W. FI Käyttöohje 2 Höyryuuni SV Bruksanvisning 36 Ångugn USER MANUAL BPB352021M BPB352021W FI Käyttöohje 2 Höyryuuni SV Bruksanvisning 36 Ångugn USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7

Lisätiedot

EOB500. FI Uuni Käyttöohje

EOB500. FI Uuni Käyttöohje EOB500 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

BE FI Käyttöohje

BE FI Käyttöohje BE2000001 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE

EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

EOP800. FI Uuni Käyttöohje

EOP800. FI Uuni Käyttöohje EOP800 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

EOC700. FI Uuni Käyttöohje

EOC700. FI Uuni Käyttöohje EOC700 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

BPK842220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BPK842220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BPK842220M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. LAITTEEN KÄYTTÖ... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...9 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

BE BE FI Käyttöohje

BE BE FI Käyttöohje BE3002401 BE3002421 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

OOC500N. FI Uuni Käyttöohje

OOC500N. FI Uuni Käyttöohje OOC500N FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

EEB342010M EEB342010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

EEB342010M EEB342010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL EEB342010M EEB342010W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6.

Lisätiedot

BP FI Käyttöohje

BP FI Käyttöohje BP3003001 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4001-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627236

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4001-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627236 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

BE BE BE401342P. FI Käyttöohje

BE BE BE401342P. FI Käyttöohje BE3013421 BE4013421 BE401342P FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE2000001 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 www.aeg.com SISÄLLYS 4 TURVALLISUUSOHJEET 7 LAITTEEN KUVAUS 9 KÄYTTÖÖNOTTO 10 PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ 11 LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN 12 LISÄTOIMINNOT 13 HYÖDYLLISIÄ NEUVOJA JA

Lisätiedot

EKP800V. FI Uuni Käyttöohje

EKP800V. FI Uuni Käyttöohje EKP800V FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 9 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 11 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...11

Lisätiedot

BSE577021M. FI Käyttöohje 2 Uuni SV Bruksanvisning 41 Inbyggnadsugn USER MANUAL

BSE577021M. FI Käyttöohje 2 Uuni SV Bruksanvisning 41 Inbyggnadsugn USER MANUAL BSE577021M FI Käyttöohje 2 Uuni SV Bruksanvisning 41 Inbyggnadsugn USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5.

Lisätiedot

BP FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BP FI UUNI KÄYTTÖOHJE BP5004021 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP831460S

Käyttöohje Uuni BP831460S FI Käyttöohje Uuni BP831460S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 10

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3002401 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

BP FI Käyttöohje

BP FI Käyttöohje BP3003001 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SMAKSAK FI SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för en

Lisätiedot

EEB342010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

EEB342010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL EEB342010M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. TUOTEKUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...9 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX KE M

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX KE M Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627576

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627576 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje Höyryuuni BP500432SM

Käyttöohje Höyryuuni BP500432SM FI Käyttöohje Höyryuuni BP500432SM 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...12

Lisätiedot

Käyttöohje Höyryuuni BP500432S

Käyttöohje Höyryuuni BP500432S FI Käyttöohje Höyryuuni BP500432S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSOHJEET... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

OOP600NX. FI Höyryuuni Käyttöohje

OOP600NX. FI Höyryuuni Käyttöohje OOP600NX FI Höyryuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EVY5841BA EVY5841BO. FI Uuni Käyttöohje

EVY5841BA EVY5841BO. FI Uuni Käyttöohje EVY5841BA EVY5841BO FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3002421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

OOP600. FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 40

OOP600. FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 40 OOP600 FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 40 2 SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EKM700CW EKM700CX FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

KMK561000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL

KMK561000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL KMK561000M FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

OCB450NX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

OCB450NX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje OCB450NX FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

EOP601X. FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 33

EOP601X. FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 33 EOP601X FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 33 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EKM700CW EKM700CX FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

EOB740X. FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 41

EOB740X. FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 41 EOB740X FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 41 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

EOB740. FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 40

EOB740. FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 40 EOB740 FI Höyryuuni Käyttöohje 2 SV Ångugn Bruksanvisning 40 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

EVY9841AAX EVY9841AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje

EVY9841AAX EVY9841AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje EVY9841AAX EVY9841AOX FI Höyryuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

KME861000M KMK861000B KMK861000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL

KME861000M KMK861000B KMK861000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL KME861000M KMK861000B KMK861000M FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. LAITTEEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

EKI6679AOW. FI Liesi Käyttöohje

EKI6679AOW. FI Liesi Käyttöohje EKI6679AOW FI Liesi Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...9 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10 6.

Lisätiedot

EOP601. FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 33

EOP601. FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 33 EOP601 FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 33 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

EKI6670AOW. FI Liesi Käyttöohje

EKI6670AOW. FI Liesi Käyttöohje EKI6670AOW FI Liesi Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...8 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10 6.

Lisätiedot

Käyttöohje Liesi 63476IU-MN 63476IU-WN

Käyttöohje Liesi 63476IU-MN 63476IU-WN FI Käyttöohje Liesi 63476IU-MN 63476IU-WN 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 8 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...9 6.

Lisätiedot

EKC6051BOW. FI Liesi Käyttöohje

EKC6051BOW. FI Liesi Käyttöohje EKC6051BOW FI Liesi Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...9 6.

Lisätiedot

EOB8841WO FI HÖYRYUUNI KÄYTTÖOHJE

EOB8841WO FI HÖYRYUUNI KÄYTTÖOHJE EOB8841WO FI HÖYRYUUNI KÄYTTÖOHJE 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 OHJAUSPANEELI 2 UUNIN ERISTE 3 GRILLIVASTUS 4 KANNATIN 5 RITILÄ 6 UUNIPELTI 7 LUUKUN SARANA 8 LUUKKU 9 TUULETUSAUKOT 10 KIINNITYS KALUSTEESEEN 11 UUNIN

Lisätiedot

CIB54600BW. FI Käyttöohje 2 Liesi SV Bruksanvisning 38 Spis USER MANUAL

CIB54600BW. FI Käyttöohje 2 Liesi SV Bruksanvisning 38 Spis USER MANUAL CIB54600BW FI Käyttöohje 2 Liesi SV Bruksanvisning 38 Spis USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 8 4. KÄYTTÖÖNOTTO...9 5. KEITTOTASO

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP831660S

Käyttöohje Uuni BP831660S FI Käyttöohje Uuni BP831660S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 6. PIKAOPAS...10 7. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

EVY9847AAX EVY9847AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje

EVY9847AAX EVY9847AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje EVY9847AAX EVY9847AOX FI Höyryuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM8403001 KM8403021 KM8403101 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni OOS700N

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni OOS700N FI Käyttöohje CombiSteam Deluxe Höyryuuni OOS700N 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6.

Lisätiedot

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM8403001 KM8403021 KM8403101 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Käyttöohje Liesi 62116IU-MN 62116IU-WN

Käyttöohje Liesi 62116IU-MN 62116IU-WN FI Käyttöohje Liesi 62116IU-MN 62116IU-WN 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 8 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni EOS860X

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni EOS860X FI Käyttöohje CombiSteam Deluxe Höyryuuni EOS860X 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6.

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP831660SM

Käyttöohje Uuni BP831660SM FI Käyttöohje Uuni BP831660SM 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...9 6. PIKAOPAS... 10 7. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

EKI55951OW EKI55951OX. FI Liesi Käyttöohje 2 SV Spis Bruksanvisning 41

EKI55951OW EKI55951OX. FI Liesi Käyttöohje 2 SV Spis Bruksanvisning 41 EKI55951OW EKI55951OX FI Liesi Käyttöohje 2 SV Spis Bruksanvisning 41 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 6 3. ASENNUS... 8 4. LAITTEEN KUVAUS...11 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. FI KULINARISK SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE 1. YLEISKUVAUS 1. Paahtopaikat 2. Korkeussäädin 3. Paahtoasteen säädin 4. STOP-painike 5. Murupelti (irrotettava) 6. Johto 7. Sulatuspainike 8. Uudelleenlämmityspainike

Lisätiedot

42016IU-MN 42016IU-WN. Käyttöohje Liesi USER MANUAL

42016IU-MN 42016IU-WN. Käyttöohje Liesi USER MANUAL 42016IU-MN 42016IU-WN FI Käyttöohje Liesi USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 8 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

Käyttöohje. Liesi RMI628

Käyttöohje. Liesi RMI628 FI Käyttöohje Liesi RMI628 Sisältö Turvallisuustiedot 2 Turvallisuusohjeet 3 Laitteen kuvaus 6 Käyttöönotto 6 Keittotaso - Päivittäinen käyttö 8 Keittotaso - Vihjeitä ja vinkkejä 11 Keittotaso - Hoito

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E8931-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627894

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E8931-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627894 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EVY7800AOX EVY7800AAX EVY7800AAV EVY7800ZOZ. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EVY7800AOX EVY7800AAX EVY7800AAV EVY7800ZOZ. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EVY7800AOX EVY7800AAX EVY7800AAV EVY7800ZOZ FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...8 4. KÄYTTÖPANEELI...

Lisätiedot

KME761000B. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL

KME761000B. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL KME761000B FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...10

Lisätiedot

EKC6552AOX FI LIESI KÄYTTÖOHJE

EKC6552AOX FI LIESI KÄYTTÖOHJE EKC6552AOX FI LIESI KÄYTTÖOHJE 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 10 6.

Lisätiedot

Käyttöohje Höyryuuni BP801271SM

Käyttöohje Höyryuuni BP801271SM FI Käyttöohje Höyryuuni BP801271SM 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

EOP601X. FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 34

EOP601X. FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 34 EOP601X FI Uuni Käyttöohje 2 SV Inbyggnadsugn Bruksanvisning 34 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

EVY7800AA EVY7800AO EVY7800ZO EVY7805AA EVY7805AO. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EVY7800AA EVY7800AO EVY7800ZO EVY7805AA EVY7805AO. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EVY7800AA EVY7800AO EVY7800ZO EVY7805AA EVY7805AO FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI...

Lisätiedot

EOP840X. FI Höyryuuni Käyttöohje

EOP840X. FI Höyryuuni Käyttöohje EOP840X FI Höyryuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot