KME861000M KMK861000B KMK861000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KME861000M KMK861000B KMK861000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL"

Transkriptio

1 KME861000M KMK861000B KMK861000M FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL

2 2 SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT TURVALLISUUSOHJEET LAITTEEN KUVAUS LAITTEEN KÄYTTÖ KÄYTTÖÖNOTTO PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ KELLOTOIMINNOT LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN LISÄTOIMINNOT VIHJEITÄ JA NEUVOJA HOITO JA PUHDISTUS VIANMÄÄRITYS ENERGIATEHOKKUUS TÄYDELLISTEN TULOSTEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn moneksi vuodeksi. Laitteen innovatiiviset teknologiat tekevät elämästänne yksinkertaisempaa kyseisiä ominaisuuksia ei välttämättä löydy tavallisista laitteista. Käyttäkää muutama minuutti lukemiseen, jotta voitte hyödyntää laitteen ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla. Vieraile verkkosivullamme: Saadaksesi käyttöön liittyviä neuvoja, esitteitä, vianmääritysohjeita ja huoltoohjeita: Tuotteen rekisteröimiseksi parempaa huoltoa varten: Ostaaksesi laitteesi lisävarusteita, kulutusosia ja alkuperäisiä varaosia: ASIAKASPALVELU JA HUOLTO Suosittelemme alkuperäisten varaosien käyttöä. Pidä seuraavat tiedot saatavilla ottaessasi yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseemme. Malli, tuotenumero, sarjanumero. Kyseiset tiedot löytyvät laitteen arvokilvestä. Varoitukset/huomautukset ja turvallisuusohjeet Yleisohjeet ja vinkit Ympäristönsuojelu Oikeus muutoksiin pidätetään.

3 1. TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilövahingoista tai vahingoista, jotka aiheutuvat virheellisestä asennuksesta tai käytöstä. Säilytä ohjeita aina varmassa ja helppopääsyisessä paikassa tulevia käyttökertoja varten. 1.1 Lasten ja taitamattomien henkilöiden turvallisuus Vähintään 8 vuotta täyttäneet lapset ja sellaiset henkilöt, joiden fyysiset, sensoriset tai henkiset kyvyt eivät ole tähän riittäviä tai joilla ei ole laitteen tuntemusta tai kokemusta sen käytöstä, saavat käyttää tätä laitetta ainoastaan silloin, kun heidän turvallisuudestaan vastaava henkilö valvoo ja ohjaa heitä käyttämään laitetta turvallisesti ja ymmärtämään sen käyttöön liittyvät vaarat. Laite on pidettävä 3-8-vuotiaiden lasten ja erittäin vakavasti liikuntarajoitteisten henkilöiden ulottumattomissa, ellei heitä valvota jatkuvasti. Alle 3-vuotiaat lapset tulee pitää kaukana laitteesta, ellei heitä valvota jatkuvasti. Älä anna lasten leikkiä laitteella. Kaikki pakkaukset tulee pitää lasten ulottumattomissa ja hävittää asianmukaisesti. Pidä lapset ja kotieläimet poissa laitteen luota silloin, kun se on toiminnassa tai se jäähtyy. Laitteen osat ovat kuumia. Jos laitteessa on lapsilukko, se tulee kytkeä päälle. Lapset eivät saa puhdistaa laitetta tai suorittaa laitteeseen käyttäjän huoltotoimenpiteitä. 1.2 Yleiset turvallisuusohjeet SUOMI 3 Asennuksen ja johdon vaihtamisen saa suorittaa vain ammattitaitoinen henkilö.

4 4 VAROITUS: Laite ja näkyvissä olevat osat kuumenevat käytön aikana. Varo koskettamasta uunin lämmitysvastuksia. Käytä aina uunikintaita, kun käsittelet lisävarusteita tai uunivuokia. Irrota pistoke pistorasiasta ennen laitteen huoltoa. Varmista ennen lampun vaihtoa, että laite on pois päältä. Näin vältät mahdollisen sähköiskun. Laitteen puhdistuksessa ei saa käyttää painepesuria. Älä käytä hankausaineita tai teräviä metallikaapimia lasiluukun puhdistamisessa, sillä ne voivat naarmuttaa pintaa, mistä voi olla seurauksena luukun lasin särkyminen. Jos virtajohto vaurioituu, sen saa sähkövaaran välttämiseksi vaihtaa vain valmistaja, valtuutettu huoltoliike tai vastaava ammattitaitoinen henkilö. Tyhjää laitetta ei saa kytkeä toimintaan. Uunin sisällä olevat metalliosat voivat aiheuttaa kipinöintiä. Mikroaaltotoiminnon aikana ei saa käyttää metallisia elintarvike- ja juoma-astioita. Tämä vaatimus ei koske niitä metalliastioita, joiden valmistaja on ilmoittanut niiden koon ja muodon sopivan mikroaaltouuniin. Mikäli luukku tai luukun tiivisteet ovat vaurioituneet, laitetta ei saa käyttää ennen kuin ammattitaitoinen henkilö on korjannut sen. Ainoastaan ammattitaitoinen henkilö saa suorittaa huolto- tai korjaustoimenpiteet, joissa mikroaaltoenergialta suojaava suojakansi on poistettava. Älä lämmitä nesteitä ja muita elintarvikkeita tiivistetyissä astioissa. Ne voivat räjähtää. Käytä ainoastaan välineitä, jotka sopivat mikroaaltouunissa käytettäviksi. Syttymisvaaran vuoksi laitetta on valvottava, jos ruokaa lämmitetään muovi- tai paperiastioissa. Laite on tarkoitettu elintarvikkeiden ja juomien lämmittämiseen. Henkilö-, syttymis- tai tulipalovaara on olemassa, jos laitteella kuivataan elintarvikkeita tai

5 vaatteita tai lämmitetään lämmitysalustoja, tossuja, sieniä, kosteita liinoja tms. Jos laitteesta pääsee savua, kytke laite pois toiminnasta tai irrota pistoke pistorasiasta. Pidä luukku kiinni, jotta liekit tukahtuvat. Juomien kuumentaminen mikroaaltotoiminnolla voi aiheuttaa viivästyneen kiehumisen. Käsittele astiaa varovasti. Ravistele tuttipullojuomaa ja sekoita vauvanruokatölkin sisältö ja tarkista lämpötila ennen kuin annat ruoan lapselle palovammojen välttämiseksi. Laitteella ei saa lämmittää kananmunia kuorineen ja keitettyjä kananmunia, sillä ne voivat räjähtää jopa mikroaaltolämmityksen päätyttyä. Laite tulee puhdistaa säännöllisesti ja kaikki ruokajäämät tulee poistaa. Jos laitetta ei pidetä puhtaana, sen pinnan kunto voi heikentyä, jolloin laitteen käyttöikä voi lyhentyä ja mahdollisia vaaratilanteita esiintyä. 2. TURVALLISUUSOHJEET 2.1 Asennus VAROITUS! Asennuksen saa suorittaa vain ammattitaitoinen henkilö. Poista kaikki pakkausmateriaalit. Vaurioitunutta laitetta ei saa asentaa tai käyttää. Noudata koneen mukana toimitettuja asennusohjeita. Siirrä laitetta aina varoen, sillä se on raskas. Käytä aina suojakäsineitä ja suojaavia jalkineita. Älä koskaan vedä laitetta sen kahvasta kiinni pitäen. Noudata mainittuja vähimmäisetäisyyksiä muihin laitteisiin ja kalusteisiin. Asenna laite turvalliseen ja sopivaan paikkaan, joka täyttää asennusvaatimukset. Laitteessa on sähkötoiminen jäähdytysjärjestelmä. Sitä on käytettävä verkkovirralla. 2.2 Sähköliitäntä SUOMI 5 VAROITUS! Tulipalo- ja sähköiskuvaara. Kaikki sähkökytkennät tulee jättää asiantuntevan sähköasentajan vastuulle. Laite on kytkettävä maadoitettuun pistorasiaan. Varmista, että arvokilvessä olevat parametrit ovat verkkovirtalähteen sähköarvojen mukaisia. Kytke pistoke maadoitettuun pistorasiaan. Älä käytä jakorasioita tai jatkojohtoja. Varmista, ettei pistoke ja virtajohto vaurioidu. Jos virtajohto joudutaan vaihtamaan, vaihdon saa suorittaa vain valtuutettu huoltoliike.

6 6 Älä anna virtajohtojen koskettaa laitteen luukkuun tai päästä niitä sen lähelle, varsinkaan luukun ollessa kuuma. Jännitteenalaisten ja eristettyjen osien iskusuojat tulee asentaa niin, ettei niiden irrotus onnistu ilman työkaluja. Kytke pistoke pistorasiaan vasta asennuksen jälkeen. Varmista, että laitteen verkkovirtakytkentä on ulottuvilla laitteen asennuksen jälkeen. Jos pistoke on löysästi kiinni virtajohdossa, älä kiinnitä sitä pistorasiaan. Älä vedä virtajohdosta pistoketta irrottaessasi. Vedä aina pistokkeesta. Käytä vain asianmukaisia eristyslaitteita: suojakytkimet, sulakkeet (ruuvattavat sulakkeet on irrotettava kannasta), vikavirtakytkimet ja kontaktorit. Sähköasennuksessa on oltava erotin, joka mahdollistaa laitteen irrottamisen sähköverkosta kaikista navoista. Erottimen kontaktiaukon leveys on oltava vähintään 3 mm. Tämä kodinkone vastaa Euroopan yhteisön direktiivejä. 2.3 Käyttö VAROITUS! Henkilövahinkojen, palovammojen ja sähköiskujen tai räjähdyksen vaara. Tämä laite on tarkoitettu ainoastaan kotitalouskäyttöön. Älä muuta laitteen teknisiä ominaisuuksia. Varmista, ettei tuuletusaukoissa ole esteitä. Älä jätä laitetta ilman valvontaa toiminnan aikana. Kytke laite pois toiminnasta jokaisen käyttökerran jälkeen. Avaa laitteen luukku varoen laitteen ollessa toiminnassa. Laitteesta voi tulla kuumaa ilmaa. Älä käytä laitetta märillä käsillä tai kun se on kosketuksissa veteen. Älä paina avointa uunin luukkua. Älä käytä laitetta työtasona tai säilytystasona. Avaa laitteen luukku varoen. Alkoholia sisältävät aineet voivat kehittää helposti syttyvän alkoholin ja ilman seoksen. Älä anna kipinöiden tai avotulen päästä laitteeseen avatessasi luukkua. Älä aseta laitteeseen, sen lähelle tai päälle syttyviä tuotteita tai syttyviin tuotteisiin kostutettuja esineitä. Mikroaaltotoimintoa ei saa käyttää uunin esilämmittämiseen. VAROITUS! Laite voi muutoin vaurioitua. Emalipinnan vaurioitumisen tai värimuutoksien estäminen: Älä aseta alumiinifoliota suoraan laitteen pohjalle. Älä aseta vettä suoraan kuumaan laitteeseen. Älä säilytä kosteita astioita tai ruokia laitteessa sen käytön jälkeen. Ole varovainen, kun irrotat tai kiinnität lisävarusteita. Uunin emalipintojen tai ruostumattoman teräksen värimuutokset eivät vaikuta laitteen toimintaan. Käytä korkeareunaista uunivuokaa kosteiden leivonnaisten paistamisessa. Hedelmä- ja marjamehut voivat jättää pysyviä jälkiä. Tämä laite on tarkoitettu ainoastaan ruoanlaittoon. Sitä ei saa käyttää muihin tarkoituksiin, esimerkiksi huoneen lämmittämiseen. Pidä uunin luukku aina kiinni ruoanvalmistuksen aikana. Jos laite asennetaan kalusteen paneelin (esim. oven) taakse, ovea ei saa koskaan sulkea laitteen ollessa toiminnassa. Lämpöä tai kosteutta voi kertyä suljetun kalusteen paneelin taakse ja se laite, kotelointi tai lattia voi sen seurauksena vaurioitua. Älä sulje kalusteen paneelia ennen kuin laite on jäähtynyt kokonaan käytön jälkeen.

7 SUOMI Hoito ja puhdistus VAROITUS! Ne voivat aiheuttaa henkilövahinkoja, tulipaloja tai laitteen vaurioitumisen. Kytke laite pois toiminnasta ja irrota pistoke pistorasiasta ennen ylläpitotoimien aloittamista. Tarkista, että laite on kylmä. Vaarana on lasilevyjen rikkoutuminen. Vaihda välittömästi vaurioituneet luukun lasipaneelit. Ota yhteyttä valtuutettuun huoltopalveluun. Varmista, että uunin sisäosa ja luukku pyyhitään kuiviksi jokaisen käyttökerran jälkeen. Laitteen aikana muodostunut höyry tiivistyy uunin sisäseiniin ja se voi aiheuttaa korroosiota. Puhdista laite säännöllisesti, jotta pintamateriaali ei vaurioidu. Laitteessa olevat rasva- ja ruokajäämät voivat aiheuttaa tulipalon ja sähköiskuja mikroaaltotoiminnon ollessa toiminnassa. Puhdista laite kostealla pehmeällä liinalla. Käytä vain mietoja puhdistusaineita. Älä käytä hankausainetta, hankaavia pesulappuja, liuottimia tai metalliesineitä. Jos käytät uuninpuhdistussuihketta, noudata sen tuotepakkauksessa olevia turvallisuusohjeita. 3. LAITTEEN KUVAUS 3.1 Laitteen osat Älä puhdista katalyyttistä emalia (jos olemassa) pesuaineella. 2.5 Sisävalo VAROITUS! Sähköiskun vaara. Tässä laitteessa käytetty lamppu- tai halogeenilampputyyppi on tarkoitettu vain kodinkoneiden valaistukseen. Älä käytä sitä rakennuksen valaisemiseen. Ennen lampun vaihtamista laite on irrotettava pistorasiasta. Käytä ainoastaan ominaisuuksiltaan samanlaisia lamppuja. 2.6 Huolto Kun laite on korjattava, ota yhteyttä valtuutettuun huoltopalveluun. Käytä vain alkuperäisiä varaosia. 2.7 Hävittäminen VAROITUS! Henkilövahinko- tai tukehtumisvaara. Irrota pistoke pistorasiasta. Leikkaa virtajohto laitteen läheltä ja hävitä se. Poista luukun lukitus, jotta lapset ja eläimet eivät voisi jäädä kiinni laitteen sisälle Käyttöpaneeli 2 Elektroninen ohjain 3 Lämpövastus 4 Mikroaaltogeneraattori 5 Lamppu 6 Puhallin 7 Irrotettava kannatinkisko 8 Kannatintasot 7

8 Lisävarusteet Uuniritilä Kakkuja ja pikkuleipiä varten. Grilli / uunipannu Käytetään keittoastioiden, kakkuvuokien ja paistien alustana. Käytetään leivonnassa, paistamisessa tai rasvankeruuastiana. Leivinpelti 4. LAITTEEN KÄYTTÖ 4.1 Käyttöpaneeli Toiminto Kuvaus 1 Virtapainike Laitteen kytkeminen toimintaan ja pois toiminnasta. 2 Näyttö Näyttää laitteen asetukset.

9 SUOMI 9 Toiminto 3 Väännin Kuvaus Asetuksien säätäminen ja valikon navigoiminen. Kytke laite toimintaan painamalla painiketta. Avaa asetusnäyttö pitämällä väännintä alhaalla. Voit selata valikkoa pitämällä väännintä alhaalla ja kääntämällä sitä. Vahvista asetus tai siirry valittuun alavalikkoon pitämällä väännintä alhaalla ja kääntämällä sitä. Voit palata edelliseen valikkoon hakemalla valikkoluettelosta lisätoiminnon Takaisin tai vahvistamalla valitun asetuksen. 4 Mikroaaltotoiminto Mikroaaltotoiminnon pikakäynnistys (1000 W, 30 s). Se voidaan kytkeä päälle, vaikka laite olisi kytketty pois toiminnasta. 5 Valitun toiminnon käynnistäminen. 6 Valitun toiminnon sammuttaminen. 4.2 Näyttö Kun laite on kytketty päälle, näytössä näkyy uunitoimintotila. 150 C 14:05 A. Mikroaaltoteho B. Muistutus C. Lisääntyvä ajastin D. Uunitoiminto ja lämpötila E. Lisätoiminnot tai kellonaika F. Toiminnon kesto ja päättymisaika G. Valikko Näyttö maksimaalisella määrällä asetettuja toimintoja: A BCD 600W 170 C 25min 1h 15m E F G Menu 1m 20s Options 5. KÄYTTÖÖNOTTO VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. 5.1 Uuden laitteen puhdistaminen Poista kaikki lisävarusteet ja irrotettavat uunipeltien kannatinkiskot uunista. Lue ohjeet kohdasta "Hoito ja puhdistus". Puhdista uuni ja lisävarusteet ennen ensimmäistä käyttökertaa. Aseta varusteet ja irrotettavat kannattimet takaisin alkuperäiseen asentoon.

10 Ensimmäinen kytkentä Ohjelmistoversio tulee näkyviin 7 sekunnin ajaksi ensimmäisen kytkennän jälkeen. 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. 6.1 Uunitoiminnot Uunitoimintojen kytkeminen toimintaan ja pois toiminnasta. 1. Kytke uuni toimintaan. 2. Pitele väännintä. Viimeksi käytetty toiminto näkyy alleviivattuna. 3. Siirry alavalikkoon väännintä painamalla ja valitse uunitoiminto väännintä kääntämällä. 4. Vahvista väännintä painamalla. Sinun on asetettava kieli, Näytön Kirkkaus ja Kellonaika. 5. Aseta lämpötila ja vahvista. 6. Paina painiketta. Jotkin toiminnot avaavat sarjan ponnahdusikkunoita. Voit siirtyä seuraavaan ponnahdusikkunaan väännintä painamalla. Toiminto käynnistyy viimeisen vahvistuksen jälkeen. Kytke toiminto pois päältä painamalla painiketta. Joissakin uunitoiminnoissa lamppu voi sammua automaattisesti alle 60 C lämpötilassa. Uunitoiminnot: Ekstrat Uunitoiminto Matalalämpö Käyttötarkoitus Mureiden ja mehukkaiden paistien paistaminen. Lämpimänä pito Tarkoitettu ruokien lämpimänä pitämiseen. Lautasten Lämmitys Lautasten esilämmitys ennen tarjoilua. Säilöntä Vihannessäilykkeiden valmistus (esim. pikkelsit). Kuivaus Hedelmä-, vihannes- ja sienisiivujen kuivaus. Taikinan Nostatus Hiivataikinan nostatus ennen leipomista. Leipä Tämän toiminnon avulla voit valmistaa leipää ja sämpylöitä saavuttaen korkealuokkaisen tuloksen mitä rapeuteen, väriin ja pinnan kiiltoon tulee.

11 SUOMI 11 Uunitoiminto Paistos Käyttötarkoitus Uuniruokien, kuten lasagnen tai perunagratiinin valmistaminen. Gratinointi ja ruskistus. Uunitoiminnot: Standardi Uunitoiminto Kiertoilma Kiertoilma + alalämpö Ylä + alalämpö (Ylä-/ alalämpö) Alalämpö + grilli + tuuletin Grilli Käyttötarkoitus Korkeintaan kahdella kannatintasolla kypsentäminen samanaikaisesti ja ruokien kuivaus.aseta lämpötila C alhaisemmaksi kuin toiminnossa: Ylä + alalämpö. Voimakkaamman ruskistuksen tai rapean pohjan vaativien ruokien paistaminen yhdellä kannatintasolla. Säädä lämpötila C alhaisemmaksi kuin toiminnossa: Ylä + alalämpö. Ruokien ja leivonnaisten paistaminen yhdellä tasolla. Pakasteruokien (esim. ranskalaisten, lohkoperunoiden, rapeiden kevätkääryleiden) valmistaminen. Matalien ruokien grillaus ja leivän paahtaminen. Grilli + tuuletin Alalämpö Suurikokoisten luita sisältävien lihapalojen tai lintupaistien paistaminen yhdellä tasolla. Gratinointi ja ruskistus. Rapeapohjaisten kakkujen paistaminen ja säilöminen. Uunitoiminnot: Mikroaalto Uunia ei saa esikuumentaa mikroaaltotoimintoja käyttäessä. Mikroaaltotoiminto tuottaa lämmön suoraan ruoassa. Uunitoiminto Käyttötarkoitus Mikroaalto Mikroaaltotoiminto, keskisuuri/alhainen teho ( W). Esivalmistettujen aterioiden lämmitys. Vihannesten ja kalan valmistaminen. Mikroaalto Max Mikroaaltotoiminto, suuri teho ( W). Tuottaa lämmön suoraan ruoassa. Juomien ja keittojen lämmitys.

12 12 Uunitoiminto Kiertoilma + mikroaalto Ylä- ja alalämpö + mikroaalto Grilli + mikroaalto Grilli + tuuletin + mikroaalto Sulatus Käyttötarkoitus Toiminto mikroaallon tehotoiminnolla. Paistaminen yhdellä tasolla. Toiminto mikroaallon tehotoiminnolla. Ruokien ja leivonnaisten paistaminen yhdellä tasolla. Toiminto mikroaallon tehotoiminnolla. Matalien ruokien grillaus ja leivän paahtaminen. Toiminto mikroaallon tehotoiminnolla. Suurikokoisten luita sisältävien lihapalojen tai lintupaistien paistaminen yhdellä tasolla. Gratinointi ja ruskistus. Toiminto mikroaallon tehotoiminnolla. Lihan, hedelmien ja vihannesten sulattaminen. 6.2 Valikko - yleistiedot 170 C Menu Options Valikko Valikkovalinta Avustava ruoanvalmistus Perusasetukset Käyttötarkoitus Sisältää automaattisten ohjelmien luettelon. Käytetään laitteen määrityksien asettamiseen. Alavalikot toiminnoille: Perusasetukset Alavalikko Lapsilukko Pikakuumennus Kuvaus Kun lapsilukko on toiminnassa, uunia ei voi kytkeä toimintaan vahingossa. Tämä toiminto voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Perusasetukset-valikossa. Kun toiminto on kytketty toimintaan, uunin käynnistämisen yhteydessä näyttöön tulee näkyviin lapsilukko. Uunia voidaan käyttää valitsemalla tunnuksen kirjaimet säätimellä seuraavassa järjestyksessä: A B C. Lyhentää kuumenemisaikaa oletuksena. Käytettävissä vain joissakin uunitoiminnoissa.

13 SUOMI 13 Alavalikko Valmista ja pidä Ajan Lisääminen Asetukset Palvelut Kuvaus Pitää ruoan lämpimänä 30 minuuttia sen jälkeen kun kypsennys on päättynyt. Voit kytkeä sen pois toiminnasta tätä aikaisemmin säädintä painamalla. Kun tämä toiminto on toiminnassa, näyttöön tulee näkyviin viesti "Lämpimänäpito käynnistetty". Käytettävissä vain joissakin uunitoiminnoissa ja jos Kestoaika on asetettu. Esimääritetyn keittoajan pidentäminen. Käytettävissä vain joissakin uunitoiminnoissa. Uunin asetuksien asettaminen. Näyttää ohjelmistoversion ja mallin. Alavalikot toiminnoille: Asetukset Alavalikko Kieli Kellonaika Painikeäänet Hälytysäänet Äänenvoimakkuus Näytön Kirkkaus Kuvaus Asettaa näytön kielen. Asettaa kellonajan ja päivämäärän. Ota käyttöön ja poista käytöstä kosketuspainikkeiden äänet. Virtakytkimen ja PYSÄYTÄ-painikkeen ääntä ei voida kytkeä pois päältä. Ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä hälytysäänet. Säätää painikkeiden ja äänimerkkien äänenvoimakkuuden asteittain. Säätää näytön kirkkauden asteittain. Alavalikot toiminnoille: Palvelut Alavalikko Kuvaus DEMO Aktivointi-/deaktivointikoodi: 2468 Näytä käyttöoikeudet Näytä ohjelmistoversio Tehdasasetukset Käyttöoikeutta koskevia tietoja. Ohjelmistoversiota koskevia tietoja. Palauta tehdasasetukset. Alavalikot toiminnoille: Avustava ruoanvalmistus Tämän alavalikon kaikki ruokalajit sisältävät toiminto-, mikroaaltoteho- ja lämpötilasuosituksen. Voit säätää kyseisiä asetuksia manuaalisesti. Joidenkin ruokalajien kohdalla voit valita myös ruoanvalmistustavan: Painoautomatiikka Ruoan kypsyystaso: Puoliraaka tai Vähennä Keskitaso Kypsä tai Lisää

14 14 Ruokalajin kategoria:liha ja kala Liha Naudanliha Selkäpaisti Paisti Lihamureke Porsaanliha Sisäfilee Tuore Savustettu Paisti Kinkku Reisipaisti Kyljet Vasikanliha Sisäfilee Paisti Reisipaisti Lammas Paisti Selkä Koipi Riista Kauris/Hirvi Selkä Reisipala Jänis Selkä Koipi Kala Kokonainen Kala Kalalaatikko Kalapuikot Pieni Keskitaso Suuri Ruokalajin kategoria: Lisukkeet/uuniruoat Ruoka Lisukkeet Uuniruoat Ranskalaiset Perunat Kroketit Lohkoperunat Röstiperunat Lasagne Perunapaistos Pastavuoka Vihannesgratiini Ruokalajin kategoria: Suolaiset leivonnaiset Ruoka Tuore Ohut Lintupaisti Kana Ankka Hanhi Kokonainen Puolikas Koivet Siivet Pizza Piirakka Pakastettu Kylmä Ohut Paksu Paksu Ohut Paksu Välipalat Kalkkuna Kokonainen Rintapala

15 SUOMI 15 Ruoka Leipä Sämpylät Tuore Pakastettu Esikypsytetty Tuore Pakastettu Esikypsytetty Patonki Ciabatta Vaalea leipä Ruisleipä Ruisleipä Täysjyväleipä Kohottamaton Leipä Pullakranssi Pähkinäpitko Patonki Leipä Ruokalajin kategoria: Jälkiruoat/ leivonnaiset Ruoka Vuokakakku Briossi Juustokakku Torttupohja vatkatusta taikinasta Mantelikakku Omenapiirakka Omenakakku, kuorrutettu Murotaikinapohja Maustekakku Maustekakku Sokerikakku Tortut

16 16 Ruoka Ruoka Piirakka uunipellillä Pakas. Omenastruudeli Pienet leivonnaiset Kakut, pienet Browniet Tuulihatut Juustokakku Joulupulla (Stollen) Eclair-Leivokset Macaronit Murotaikinakakku Hedelmäkakku Sokerikakku Sokerikakku Murotaikina Vatkattu Taikina Hiivataikina Pata, makea Muffinssit Pasteijat Lehtitaikina Murot.pikkuleivät 6.3 Lisätoiminnot Kääretorttu Makea piirakka Hiivataikinapohjaiset Kakut 170 C Menu Options Lisätoiminnot Ajastimen asetukset Pikakuumennus Turvaohjelma Valo Kuvaus Sisältää kellotoimintojen luettelon. Käynnissä olevan uunitoiminnon kuumenemisajan lyhentäminen. Päällä / Pois Toiminnon asettaminen ja sen kytkeminen myöhemmin toimintaan. Kun toiminto on asetettu, näyttöön tulee näkyviin viesti "Set&Go toiminnassa". Kytke se toimintaan painamalla Käynnistä. Kun tämä toiminto on toiminnassa, viesti häviää näytöstä ja uuni käynnistyy. Käytettävissä vain joissakin uunitoiminnoissa ja jos Kestoaika/Lopetus on asetettu. Päällä / Pois

17 SUOMI Jälkilämpö Kun uuni kytketään pois päältä, näytössä näkyy jälkilämmön merkkivalo. Lämmön 7. KELLOTOIMINNOT 7.1 Ajastimen asetukset Kellotoiminto Lisääntyvä ajastin Kestoaika Lopetus Muistutus avulla ruoka-aineksia voidaan pitää lämpimänä. Käyttötarkoitus Tarkkailee automaattisesti toiminnon kestoa. Lisääntyvä ajastin:n näkyvyys voidaan kytkeä päälle ja pois päältä. Toiminnon keston asettaminen. 1) Tällä toiminnolla asetetaan uunin toimintojen sammutusaika. Tämä lisätoiminto on käytettävissä vain silloin, kun Kestoaika on asetettu. Käytä toimintoa Kestoaika ja Lopetus samanaikaisesti laitteen kytkemiseksi automaattisesti toimintaan ja pois toiminnasta tiettynä ajankohtana. 1) Tämä toiminto ei ole käytettävissä, kun Mikroaalto-toiminto on toiminnassa. Ajastimen asettaminen. 1) Tämä toiminto ei vaikuta millään tavalla uunin toimintaan. Valitse ja aseta aika. Kun aika loppuu, laitteesta kuuluu äänimerkki. Paina väännintä äänimerkin poistamiseksi. Kun uuni on kytketty pois toiminnasta, tämä toiminto voidaan kytkeä toimintaan painamalla väännintä. 1) Enintään 23 h 59 min 8. LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. 8.1 Peltien ja ritilän asettaminen kannattimille Käytä ainoastaan sopivia keittoastioita ja materiaaleja. Paistoritilä: VAROITUS! Katso luku "Neuvoja ja vinkkejä", Mikroaaltouuniin soveltuvat keittoastiat ja materiaalit. Paina ritilä liukukiskojen väliin kannatinkiskoon ja varmista, että jalat osoittavat alaspäin.

18 18 Paistoritilä ja leivinpelti / uunipannuyhdessä: Paina leivinpelti /uunipannu kannatinkiskon ohjauskiskojen väliin ja paistoritilä yläpuolella oleviin ohjauskiskoihin. Leivinpelti/ uunipannu: Työnnä leivinpelti /uunipannu kannatintason ohjauskiskojen väliin. Pieni lovi yläosassa parantaa turvallisuutta. Lovet estävät myös kallistumisen. Ritilän yläreuna estää keittoastioiden luisumisen kannatintasolta. 9. LISÄTOIMINNOT 9.1 Automaattinen virrankatkaisu Turvallisuussyistä uuni kytkeytyy automaattisesti pois päältä jonkin ajan kuluttua, jos jokin uunitoiminto on käynnissä ja asetuksiin ei tehdä muutoksia. Lämpötila ( C) , , ,5 Sammutusaika (h) Automaattinen virrankatkaisu ei toimi seuraavien toimintojen kanssa: Valo, Kestoaika, Lopetus. 9.2 Jäähdytyspuhallin Kun uuni on toiminnassa, jäähdytyspuhallin kytkeytyy automaattisesti toimintaan uunin pintojen pitämiseksi viileinä. Kun kytket uunin pois toiminnasta, jäähdytyspuhallin toimii edelleen, kunnes uuni on jäähtynyt. 10. VIHJEITÄ JA NEUVOJA VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat ovat ainoastaan suuntaa antavia. Lämpötila ja paistoaika riippuvat reseptistä sekä käytettyjen ainesten laadusta ja määrästä.

19 10.1 Ruoanlaittoon liittyviä suosituksia Uunisi voi paistaa eri tavalla kuin entinen uunisi. Alla olevat taulukot sisältävät vakioasetukset lämpötilan, keittoajan ja kannatintason säätämiseen. Jos taulukosta ei löydy reseptiisi sopivia asetuksia, voit soveltaa jonkin samantyyppisen paistoksen asetuksia Mikroaaltouunin suositukset Aseta ruoka uunin pohjalle. Käännä ruoka tai hämmennä sitä sulatusja keittoajan puolivälissä. Peitä ruoka kypsennystä ja uudelleen lämmitystä varten. Aseta juomia lämmittäessä pulloon tai lasiin lusikka tasaisempaa lämmön jakautumista varten. Aseta ruoka uuniin ilman pakkauksia. Pakatut valmisruoat voidaan asettaa uuniin vain silloin, kun pakkaus kestää mikroaaltouunin (tarkista pakkauksen merkinnät). Mikroaaltokypsennys Peitä kypsennettävä ruoka kannella. Jos haluat säilyttää rapean pinnan, kypsennä ruoka ilman kantta. Älä ylikypsennä ruokia valitsemalla liian suuren tehon tai pitkän aika-asetuksen. Ruoka voi kuivua, palaa tai syttyä. Älä käytä uunia kananmunien tai etanoiden kypsentämiseen kuorineen, sillä ne voivat räjähtää. Lävistä munakkaan keltuainen ennen sen uudelleen lämmittämistä. Lävistä kuorelliset ruoat tai pistä niihin haarukalla reikiä ennen niiden kypsentämistä. Leikkaa vihannekset samankokoisiksi paloiksi. Hämmennä nestemäisiä ruokia aika ajoin. Hämmennä ruokaa ennen tarjoilua. Kun uuni on kytketty pois päältä, ota ruoka pois uunista ja anna sen olla joidenkin minuuttien ajan. Sulattaminen mikroaaltouunissa Aseta pakasteruoka ilman pakkausta pienelle ylösalaisin käännetylle lautaselle astiaan tai sulatustelineelle tai muovisiivilään, jotta sulanut neste valuu astiaan. Poista sulaneet osat sen jälkeen. Hedelmät ja vihannekset voidaan kypsentää jäisinä käyttämällä suurempaa mikroaaltouunin tehoa Mikroaaltouuniin soveltuvat keittoastiat ja materiaalit Käytä mikroaaltouunissa ainoastaan siihen soveltuvia keittoastioita ja materiaaleja. Käytä alla olevaa taulukkoa viitteenä. Keittoastia / materiaali SUOMI 19 Uunin kestävä lasi ja posliini, ei metalliosia, esim. kuumuutta kestävä lasi Uuniin sopimaton lasi ja posliini ilman hopeisia, kultaisia, platina- tai muita metallikoristeita Lasi ja lasikeraaminen uunin/sulatuksen kestävä materiaali X X

20 20 Keittoastia / materiaali Keraamiset ja saviastiat ilman kvartsi- tai metalliosia tai metallia sisältäviä lasitteita Keraamiset, posliini- ja saviastiat, joissa on lasittamaton pohja tai pieniä reikiä (esim. kahvoissa) Muovi, jonka kuumuuden kestävyys on jopa 200 C (tarkista aina muoviastian merkinnät ennen käyttöä) X X X X X Pahvi, paperi X X Talouskelmu X X Paistopussi mikroaaltouunin kestävällä sulkijalla (tarkista aina pussin merkinnät ennen käyttöä) Metalliset paistoalustat (esim. emali, valurauta) Uunivuoat, musta lakka tai silikonipäällysteiset (tarkista aina uunivuoan merkinnät ennen käyttöä) X X X X X X X Leivinpelti X X X Uuniritilä X X Mikroaaltouuniin tarkoitetut keittoastiat, esim. ruskistuspannu X X 10.4 Neuvoja uunin erityisiin toimintoihin Lämpimänä pito Toiminto mahdollistaa ruoan säilyttämisen lämpimänä. Lämpötila säätyy automaattisesti arvoon 80 C. Lautasten Lämmitys Toiminto mahdollistaa lautasten ja astioiden lämmittämisen ennen tarjoilua. Lämpötila säätyy automaattisesti arvoon 70 C. Aseta lautaset ja astiat tasaisesti päällekkäin uunin ritilälle. Käytä ensimmäistä kannatintasoa. Vaihda niiden paikkaa, kun lämmitysajasta on kulunut puolet. Taikinan Nostatus Toiminto mahdollistaa hiivataikinan kohottamisen. Aseta taikina suureen astiaan ja peitä se kostealla pyyhkeellä tai tuorekelmulla. Aseta toiminto: Taikinan Nostatus ja kypsennysaika.

21 SUOMI Leivonnaisten paistaminen Käytä ensimmäisellä kerralla alhaisempaa lämpötilaa. Jos paistat useammalla kuin yhdellä kannatintasolla, voit pidentää paistoaikaa minuuttia. Eri kannatintasoilla olevat leivonnaiset voivat ruskistua epätasaisesti Leivontavinkkejä Lämpötila-asetusta ei tarvitse muuttaa, jos ruskistuminen on epätasaista. Erot tasaantuvat paistumisen jatkuessa. Uunissa olevat pellit voivat vääntyä paistamisen aikana. Jäähtyessään uunipellit palautuvat kuitenkin alkuperäiseen muotoonsa. Leivontatulos Mahdollinen syy Korjaustoimenpide Kakun pohja ei ole riittävän ruskea. Kakku laskeutuu, se on taikinainen tai liian kostea. Kakku on liian kuiva. Kakku ruskistuu epätasaisesti. Kakku ei paistu ilmoitetussa paistoajassa. Kannatintaso on virheellinen. Uunin lämpötila on liian korkea. Liian lyhyt paistoaika. Taikinassa on liikaa nestettä. Uunin lämpötila on liian matala. Liian pitkä paistoaika. Liian korkea paistolämpötila ja liian lyhyt paistoaika. Taikina on jakautunut epätasaisesti. Uunin lämpötila on liian matala. Laita kakku alemmalle kannatintasolle. Käytä seuraavalla kerralla hiukan alhaisempaa lämpötilaa. Pidennä paistoaikaa. Kypsennysaikaa ei voi lyhentää asettamalla korkeampi lämpötila. Käytä vähemmän nestettä Varmista, että sekoitusaika on oikea, erityisesti kun valmistat taikinan monitoimikoneella. Käytä seuraavalla kerralla korkeampaa uunin lämpötilaa. Käytä seuraavalla kerralla lyhyempää paistoaikaa. Alenna uunin lämpötilaa ja pidennä paistoaikaa. Jaa taikina tasaisesti leivinpellille. Käytä seuraavalla kerralla hiukan korkeampaa uunin lämpötilaa Paistaminen yhdellä kannatintasolla Vuoassa paistetut leivonnaiset Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Kuivakakku tai briossi Kiertoilma Hiekkakakku / kuninkaankakku Kiertoilma

22 22 Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Sponge cake / Sokerikakku Sponge cake / Sokerikakku Kiertoilma Ylä + alalämpö Kakkupohja murotaikinasta Kiertoilma ) Torttupohja vatkatusta taikinasta Apple pie / Omenapiiras (2 vuokaa, Ø 20 cm) Apple pie / Omenapiiras (2 vuokaa, Ø 20 cm) Kiertoilma Kiertoilma Ylä + alalämpö Juustokakku, leivinpelti Ylä + alalämpö ) 1) Esikuumenna uuni. 2) Uunipannussa. Leivinpellillä paistettavat kakut / leivonnaiset / leivät Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Pullapitko/-kranssi Ylä + alalämpö Joulupulla (stollen) 1) Ylä + alalämpö Leipä (ruisleipä) 1) Ylä + alalämpö 2 aluksi myöhemmin Tuulihatut / eclair-leivokset Ylä + alalämpö ) Kääretorttu1) Ylä + alalämpö Strösselikakku, kuiva Kiertoilma Voilla leivottu manteli-/ Ylä + alalämpö sokerikakku 1) Marja-/hedelmäpiirakka (hiivataikina / vatkattu taikina) 2) Kiertoilma

23 SUOMI 23 Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Marja-/hedelmäpiirakka (hiivataikina / vatkattu taikina) 2) Marja-/hedelmäpiirakka, murotaikinapohja Ylä + alalämpö Kiertoilma Pellillä paistetut leivonnaiset, arkalaatuinen täyte (esim. rahka, kerma, vanukas) 1) 1) Esikuumenna uuni. 2) Uunipannussa. Pikkuleivät Ylä + alalämpö Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Murotaikinapikkuleivät Kiertoilma Short bread / Murokeksit / taikinasuikaleet Kiertoilma Short bread / Murokeksit Ylä + alalämpö ) / taikinasuikaleet Pikkuleivät vatkatusta taikinasta Munanvalkuaisleivonnaiset, marengit Kiertoilma Kiertoilma Mantelileivokset Kiertoilma Hiivataikinasta leivotut pikkuleivät Kiertoilma Lehtitaikinaleivonnaiset Kiertoilma ) Sämpylät1) Ylä + alalämpö Small cakes / Pienet kakut Kiertoilma ) Small cakes / Pienet kakut Ylä + alalämpö ) 1) Esikuumenna uuni.

24 Paistokset ja gratiinit Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Ylä + alalämpö Lasagne Ylä + alalämpö Makaronilaatikko Vihannesgratiini Grilli + tuuletin ) Patongit sulaneella juustolla Kiertoilma Riisipuuro Ylä + alalämpö Kalalaatikko Ylä + alalämpö Täytetyt vihannekset Kiertoilma ) Esikuumenna uuni Paistaminen useilla kannatintasoilla Valitse toiminto: Kiertoilma. Leivinpellillä paistettavat kakut / leivonnaiset / leivät Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Tuulihatut/eclair-leivokset / 3 1) Kuiva strösselikakku / 3 1) Esikuumenna uuni. Pikkuleivät / pienet kakut / leivonnaiset / sämpylät Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Murotaikinapikkuleivät / 3 Short bread / Murokeksit / taikinasuikaleet Pikkuleivät vatkatusta taikinasta Munanvalkuaisleivonnaiset, marengit / / / 3 Mantelileivokset / 3

25 SUOMI 25 Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Hiivataikinasta leivotut pikkuleivät / Matalalämpö Käytä tätä toimintoa kypsentääksesi rasvattomia, mureita lihan ja kalan paloja. Tätä toimintoa ei voida käyttää kaikissa resepteissä, kuten patapaistissa tai rasvaisissa porsaanpaisteissa. VAROITUS! Lue ohjeet kohdasta "Neuvoja ja vinkkejä". Ensimmäisten 10 minuutin aikana voit asettaa uunin lämpötilan välille 80 C C. Oletusarvo on 90 C. Kun lämpötila on asetettu, uuni jatkaa toimintaa 80 C. Älä käytä tätä toimintoa kanan valmistamiseen. Älä käytä kantta kyseistä toimintoa käytettäessä. 1. Paista lihaa pannussa keittotasolla erittäin korkealla tehotasolla 1-2 minuutin ajan kummaltakin puolelta. 2. Aseta liha kuumassa uunipannussa uunin ritilän päälle. 3. Valitse toiminto: Matalalämpö. Ruokalaji Määrä (kg) Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Paahtopaisti 1-1, Naudanfilee 1-1, Vasikanpaisti 1-1, Pihvit 0,2-0, Kiertoilma + alalämpö Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Pizza (ohut) 1) Pizza (runsastäytteinen) 2) Piiras Pinaattipiiras Kinkkupiiras (suolainen piiras) Sveitsiläinen juustopiirakka Juustopiiras

26 26 Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Omenakakku, kuorrutettu Vihannespiiras Kohottamaton leipä1) Voitaikinapohjainen piiras ) Flammekuchen (saksalainen pizzatyyppinen ruoka) 1) Piroggen (venäläinen umpeen leivottu pizza, calzone) 1) ) Esikuumenna uuni. 2) Uunipannussa Lihan paistaminen Käytä lämmönkestäviä uunivuokia. Aseta suurikokoiset paistit suoraan paistoastiaan tai paistoritilän päälle, jonka alla on paistoastia. Kaada hiukan nestettä paistoastiaan, jotta lihaneste tai rasva ei pala. Nahallinen liha voidaan paistaa paistovuoassa ilman kantta. Käännä paistia, kun paistoajasta on kulunut 1/2-2/ Lihan paistotaulukot Naudanliha Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Lihan mehukkuuden säilyttämiseksi: paista vähärasvainen liha paistovuoassa kannella peitettynä tai käytä paistopussia paista liha tai kala suurina (vähintään 1 kg:n) palasina. valele suurien lihojen ja kanan päälle niistä tulevia nesteitä useita kertoja paistamisen aikana. Aika (min) Patapaisti Ylä + alalämpö 1-1,5 kg Kannatintaso Paahtopaisti tai filee: puoliraaka 1) Grilli + tuuletin per paksuus/cm per paksuus/cm 1 Paahtopaisti tai filee: puolikypsä Grilli + tuuletin per paksuus/cm per paksuus/cm 1

27 SUOMI 27 Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Paahtopaisti tai filee: kypsä Grilli + tuuletin per paksuus/cm per paksuus/cm 1 1) Esikuumenna uuni. Porsaanliha Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Lapa, niska, kinkku Kyljykset, siankylki Grilli + tuuletin Grilli + tuuletin 1-1,5 kg ,5 kg 1 Lihamureke Grilli + tuuletin 750 g- 1 kg Vasikanliha Grilli + tuuletin 750 g- 1 kg Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Porsaan potkapaisti (esikypsennetty) Kannatintaso Vasikanpaisti Grilli + tuuletin 1 kg Lammas Grilli + tuuletin 1,5-2 kg Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Lampaanreisi, lammaspaisti Grilli + tuuletin 1-1,5 kg Lampaanselkä Grilli + tuuletin 1-1,5 kg Riista Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Vasikan reisipaisti Kannatintaso Kannatintaso Jäniksenselkä, jäniksenreisi 1) 1 kg:aan saakka 1

28 28 Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Kauriin-/ hirvenselkä Kauriin-/ hirvenreisi Ylä + alalämpö 1,5-2 kg 1 1,5-2 kg ) Esikuumenna uuni. Lintupaisti Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Ylä + alalämpö Kannatintaso Kana, kananpoika Grilli + tuuletin g kpl Puolikas kana Grilli + tuuletin g kpl Grilli + tuuletin 1-1,5 kg Ankka Grilli + tuuletin 1,5-2 kg Kala (haudutettu) Ruokalaji Toiminto Määrä Lämpötila ( C) Aika (min) Paloiteltu lintupaisti Kannatintaso Kokonainen kala 1-1,5 kg Grilli Grillaa aina lämpötilan maksimiasetuksella. Aseta ritilä grillaustaulukossa suositellulle kannatintasolle. Laita uunipannu aina ensimmäiselle kannatintasolle rasvan keräämiseksi. Grillaa vain ohuita liha- tai kalapaloja. Esikuumenna uunia aina tyhjänä 5 minuuttia grillitoiminnolla. HUOMIO! Grillauksen aikana uunin luukun on aina oltava kiinni. Grilli Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 1. puoli 2. puoli Paahtopaisti, puolikypsä Naudanfilee, puolikypsä

29 SUOMI 29 Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso 1. puoli 2. puoli Porsaan selkäpaisti Vasikan selkäpaisti Lampaan selkäpaisti Kokonainen kala, g Pakasteet Poista elintarvikkeet pakkauksesta. Aseta ruoka lautaselle. Älä peitä sitä kulholla tai lautasella. Tämä voi pidentää sulatusaikaa. Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Pizza, pakaste Pizza, kylmä Pizzapalat, pakaste Ranskalaiset perunat, ohuet 1) Ranskalaiset, paksut1) Pizza American, pakaste Lohkoperunat/Kroketit ) Röstiperunat Lasagne/Cannelloni, tuore Lasagne/Cannelloni, pakaste Kanan siipipalat ) Käännä paiston aikana 2 tai 3 kertaa.

30 30 Pakastetut valmisateriat -taulukko Ruokalaji Toiminto Lämpötila ( C) Pakastettu pizza 1) valmistajan Ylä + alalämpö Noudata ohjeita Aika (min) Noudata valmistajan ohjeita Kannatintaso 2 Ranskanperunat 2) g Ylä + alalämpö tai Grilli + tuuletin Noudata valmistajan ohjeita 2 Patonki3) Ylä + alalämpö Noudata valmistajan ohjeita Hedelmäkakku Ylä + alalämpö Noudata valmistajan ohjeita 1) Esikuumenna uuni. 2) Käännä kypsennyksen aikana 2 tai 3 kertaa. 3) Esikuumenna uuni. Noudata valmistajan ohjeita Noudata valmistajan ohjeita Säilöntä Käytä ainoastaan samankokoisia kaupoista saatavilla olevia säilöntäpurkkeja. Älä käytä kierrekorkillisia ja pikalukittavia lasipurkkeja tai metallitölkkejä. Käytä ensimmäistä kannatintasoa alhaalta laskettuna. Aseta leivinpellille korkeintaan kuusi yhden litran säilöntäpurkkia. Täytä purkit tasaisesti ja sulje tiiviisti. Purkit eivät saa koskettaa toisiaan. Kaada noin 1/2 litraa vettä leivinpellille, jotta uunissa on riittävästi kosteutta. Kun neste alkaa kiehua kevyesti ensimmäisissä purkeissa (litran purkissa noin minuutin kuluttua), katkaise virta uunista tai alenna lämpötila 100 C:seen (katso taulukko). Pehmeät marjat/hedelmät Ruokalaji Lämpötila ( C) Keittoaika siitä, kun kiehuminen alkaa (min) Jatka keittämistä 100 C:ssa (min) Mansikat / mustikat / vadelmat / kypsät karviaiset Luuhedelmät Ruokalaji Lämpötila ( C) Keittoaika siitä, kun kiehuminen alkaa (min) Jatka keittämistä 100 C:ssa (min) Päärynät / kvittenit / luumut

31 SUOMI 31 Vihannekset Ruokalaji Lämpötila ( C) Keittoaika siitä, kun kiehuminen alkaa (min) Jatka keittämistä 100 C:ssa (min) Porkkanat1) Kurkut Pikkelsi Kyssäkaali / herneet / parsa ) Jätä uuniin sen sammuttamisen jälkeen Kuivaus Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (h) Kannatintaso Pavut Paprikat Keittovihannekset Sienet Yrtit Luumut Aprikoosit Omenaviipaleet Päärynät Leipä Esikuumennusta ei suositella. Ruokalaji Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Vehnäleipä Patonki Briossi Ciabatta Tattarileipä Ruisleipä Täysjyväleipä

32 Mikroaaltokypsennys Suosittelemme käyttämään Sulatustoiminnossa lämpötilaa 30 C. Mikroaaltoa koskevia vinkkejä Kypsennys-/sulatustulokset Mahdollinen syy Korjaustoimenpide Ruoka on liian kuivaa. Liian suuri tehoasetus. Liian pitkä aika-asetus. Valitse seuraavalla kerralla pienempi teho ja pitempi aika. Ruoka ei ole sulanut, se ei ole kuumaa tai kypsää kypsennysajan päättymisen jälkeen. Ruoka on ylikuumentunut reunoilta, mutta ei vielä valmista keskeltä. Lihan sulatus Liian lyhyt aika-asetus. Liian suuri tehoasetus. Pidennä asettamaasi aikaa. Älä lisää mikroaaltotehoa. Valitse seuraavalla kerralla pienempi teho ja pitempi aika. Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Pihvi (0,2 kg) Jauheliha (0,5 kg) Kanan sulatus Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Kana (1 kg) Kananrintapala (0,15 kg) Kanankoivet (0,15 kg) Kalan sulatus Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Kokonainen kala (0,5 kg) Kalafileet (0,5 kg) Maitotuotteiden sulatus Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Voi (0,25 kg)

33 SUOMI 33 Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Juustoraaste (0,2 kg) Kakkujen/leivonnaisten sulatus Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Hiivalla kohotettu kakku (1 kpl) Juustokakku (1 kpl) Kuivakakku (esim. sokerikakku) (1 kpl) Leipä (1 kg) Leipäviipaleet (0,2 kg) Sämpylät (4 kpl) Hedelmien sulatus Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Hedelmä (0,25 kg) Uudelleenlämmitys Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Vauvanruokapurkit (0,2 kg) Vauvan maito (180 ml); aseta pulloon lusikka 600 0:20-0:40 - Valmisruoat (0,5 kg) Pakastetut valmisateriat (0,5 kg) Maito (200 ml) :30 - Vesi (200 ml) : Kastike (200 ml) Keitto (300 ml)

34 34 Sulattaminen Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Suklaa/suklaapäällyste (0,15 kg) Voi (0,1 kg) 400 0:30-1:30 - Ruoanlaitto Ruokalaji Teho (W) Aika (min) Seisonta-aika (min) Kokonainen kala (0,5 kg) Kalafileet (0,5 kg) Vihannekset, tuoreet (0,5 kg + 50 ml vettä) Vihannekset, pakastetut (0,5 kg + 50 ml vettä) Uuniperunat (0,5 kg) Riisi (0,2 kg ml vettä) Popcorn : Mikroaaltouunin yhdistelmätoiminto Käytä tätä toimintoa ruokien kypsentämiseksi lyhyemmässä ajassa ja sen ruskistamiseksi. Ruokalaji Toiminto Teho (W) Lämpötila ( C) Aika (min) Kannatintaso Seisonta-aika (min) Perunapaistos (1,1 kg) Kiertoilma + mikroaalto Kakku (0,7 kg) Ylä- ja alalämpö + mikroaalto Porsaanpaisti (1,5 kg) Kiertoilma + mikroaalto Lasagne Ylä- ja alalämpö + mikroaalto Kana (1 kg) Grilli + tuuletin + mikroaalto

35 SUOMI Esimerkkejä tehoasetuksien uunitoiminnoista Taulukossa annetut tiedot ovat ainoastaan suuntaa-antavia. Tehoasetus 1000 wattia 900 wattia 800 wattia 700 wattia 600 wattia 500 wattia 400 wattia 300 wattia 200 wattia 100 wattia Käyttö Nesteiden lämmitys Paistaminen kypsennyksen alussa Vihannesten keittäminen Pakasteruokien sulatus ja lämmitys Yhden ruokalajin aterioiden lämmitys Pataruokien haudutus Munaruokien valmistaminen Ruokien lisäkypsennys Arkalaatuisten ruokien kypsennys Lastenruokien lämmitys Riisin haudutus Arkalaatuisten ruokien lämmitys Juuston, suklaan tai voin sulatus Lihan ja kalan sulatus Juuston, kerman ja voin sulatus Hedelmien ja kakkujen sulatus Leivän sulatus Tietoja testilaitokselle Mikroaaltotoiminto Standardin IEC mukaiset testit. Ruokalaji Teho (W) Määrä (kg) Kannatintaso 1) Aika (min) Kommentit Sokerikakku Alaosa 7-9 Käännä astiaa 1/4 kierrosta keittoajan puolivälissä. Lihamureke Käännä astiaa 1/4 kierrosta keittoajan puolivälissä. Uunimunakas Alaosa 18 - Lihan sulatus Alaosa 8-12 Käännä lihapalat keittoajan puolivälissä. 1) Käytä ritilää, ellei muuta mainita.

36 36 Mikroaaltouunin yhdistelmätoiminto Standardin IEC mukaiset testit. Ruokalaji Toiminto Teho (W) Lämpötila ( C) Kannatintaso 1) Aika (min) Kommentit Kakku (0,7 kg) Perunapaistos (1,1 kg) Kana (1,1 kg) Ylä- ja alalämpö + mikroaalto Kiertoilma + mikroaalto Grilli + tuuletin + mikroaalto Käännä astiaa 1/4 kierrosta keittoajan puolivälissä Käännä astiaa 1/4 kierrosta keittoajan puolivälissä Aseta liha pyöreään lasiastiaan ja käännä liha keittoajan puolivälissä. 1) Käytä ritilää, ellei muuta mainita. 11. HOITO JA PUHDISTUS VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut Puhdistukseen liittyviä huomautuksia Puhdista uunin etupinnat lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella käyttäen pehmeää puhdistusliinaa. Käytä metallipintojen puhdistuksessa erityistä puhdistusainetta. Puhdista uunin sisäosa jokaisen käytön jälkeen. Rasvan tai muiden ruokaroiskeiden kertyminen voi johtaa tulipaloon. Riski on suurempi grillipannussa. Puhdista ruokajäämät ja rasva uunin sisätilan katosta varoen. Puhdista kaikki lisävarusteet käytön jälkeen ja anna niiden kuivua. Käytä pehmeää liinaa, lämmintä vettä ja puhdistusainetta. Lisävarusteita ei saa pestä astianpesukoneessa. Poista pinttyneet tahrat erityisellä uuninpuhdistusaineella. Jos käytät varusteita, joissa on tarttumaton pinta, älä puhdista niitä voimakkailla pesuaineilla, teräväreunaisilla esineillä tai pese niitä astianpesukoneessa. Muutoin tarttumaton pinta voi vaurioitua. Poista kosteus uunin sisältä jokaisen käyttökerran jälkeen Uunipeltien kannatinkiskojen irrottaminen Varmista ennen huoltotoimenpiteiden aloittamista, että uuni on jäähtynyt. Olemassa on palovammojen vaara. Puhdista uuni poistamalla kannattimet. 1. Vedä kannattimia varovasti ylöspäin etumaisesta kiinnikkeestä Vedä uunipeltien kannatinkiskon etuosa irti sivuseinästä. 2 1

37 SUOMI Vedä kannattimet taaemmasta kiinnikkeestä ulos. Kiinnitä uunipeltien kannatinkiskot takaisin paikalleen suorittamalla toimenpiteet päinvastaisessa järjestyksessä Lampun vaihtaminen VAROITUS! Sähköiskun vaara. Lamppu voi olla kuuma. 1. Kytke uuni pois päältä. Odota, että uuni jäähtyy. 2. Irrota uunin pistoke pistorasiasta. 12. VIANMÄÄRITYS 3. Peitä uunin pohja kankaalla. Ylälamppu HUOMIO! Pidä halogeenilamppua aina kankaalla estääksesi rasvajäämien palamisen lamppuun. 1. Irrota lampun suojalasi kiertämällä sitä. 2. Puhdista suojalasi. 3. Vaihda lamppu sopivaan 300 C lämmönkestävään lamppuun. 4. Kiinnitä suojalasi paikalleen. VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut Käyttöhäiriöt Ongelma Mahdollinen syy Korjaustoimenpide Uuni ei kytkeydy toimintaan eikä sitä voida käyttää. Uuni ei kuumene. Uunia ei ole kytketty sähköverkkoon tai se on liitetty sähköverkkoon virheellisesti. Uuni on kytketty pois toiminnasta. Tarkista että uuni on liitetty oikein sähköverkkoon (ks. kytkentäkaavio, jos saatavilla). Kytke uuni toimintaan. Uuni ei kuumene. Kelloa ei ole asetettu. Aseta kello. Uuni ei kuumene. Uuni ei kuumene. Tarvittavia asetuksia ei ole tehty. Automaattinen virrankatkaisu on toiminnassa. Varmista, että asetukset ovat oikein. Katso kohta "Automaattinen virrankatkaisu". Uuni ei kuumene. Ovi ei ole kunnolla kiinni. Sulje luukku kokonaan. Uuni ei kuumene. Sulake on palanut. Tarkista, onko toimintahäiriön syynä sulake. Jos sulake palaa aina uudelleen, käänny sähköalan ammattilaisen puoleen. Valo ei syty. Lamppu on palanut. Vaihda lamppu. Näyttö pyytää asettamaan toiminnon Kieli. Sähkökatkos kesti yli 3 päivää. Katso kohta "Käyttöönotto".

38 38 Ongelma Mahdollinen syy Korjaustoimenpide Näyttö pyytää asettamaan toiminnon Kieli. Esitystila on päällä. Kytke esittelytila pois päältä kohdassa: Valikko / Perusasetukset / DEMO. Aktivointi-/deaktivointikoodi: Näytössä näkyy virhekoodi, jota ei ole tässä taulukossa. Kyseessä on sähköhäiriö. Kytke laite pois päältä irrottamalla ja kiinnittämällä sulaketaulun sulake tai käyttämällä sulaketaulun turvakytkintä, ja kytke se takaisin päälle. Käänny kuluttajaneuvonnan puoleen, ellei virhekoodi katoa näytöstä. Höyryä ja kosteutta muodostuu ruokaan ja uunin sisälle. Ruoka on jätetty uuniin liian pitkäksi ajaksi. Älä jätä ruokia uuniin minuuttia pitemmäksi ajaksi kypsennyksen jälkeen Huoltotiedot Jos ratkaisua ei löydy, ota yhteys jälleenmyyjään taivaltuutettuun huoltopalveluun. Huoltopalvelun vaatimat tiedot on merkitty arvokilpeen. Arvokilpi sijaitsee uunin sisäosan etukehyksessä. Älä poista arvokilpeä uunista. Suosittelemme, että kirjoita tiedot tähän: Malli (MOD.)... Tuotenumero (PNC)... Sarjanumero (S.N.) ENERGIATEHOKKUUS 13.1 Energiansäästö Uunissa on joitakin toimintoja, joiden avulla voit säästää energiaa. Yleisohjeita Varmista, että uunin luukku on suljettu hyvin uunin ollessa toiminnassa. Älä avaa luukkua liian usein kypsennyksen aikana. Pidä luukun tiiviste puhtaana ja varmista, että se on hyvin kiinni paikoillaan. Käytä metallisia astioita energiatehokkuuden parantamiseksi, kuitenkin ainoastaan muuta kuin mikroaaltotoimintoa käyttäessä. Kun mahdollista, älä esikuumenna uunia ennen kuin asetat ruoka-ainekset uuniin. Kun kypsennys kestää yli 30 minuuttia, laske uunin lämpötila minimiin 3-10 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä kypsennysajan pituudesta riippuen. Uunin jälkilämpö kypsentää ruokaa edelleen. Lämmitä muita ruokia jälkilämpöä käyttäen. Minimoi paistojen väliset tauot, kun valmistat kerralla useampia ruokia. Puhallintoiminnon käyttäminen Kun mahdollista, käytä uunitoimintoja puhaltimella energian säästämiseksi.

SMAKSAK. Reseptikirja

SMAKSAK. Reseptikirja FI SMAKSAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

EFTERSMAK. Reseptikirja

EFTERSMAK. Reseptikirja FI EFTERSMAK Reseptikirja SUOMI 3 Sisältö Vihjeitä ja neuvoja 3 Oikeus muutoksiin pidätetään. Vihjeitä ja neuvoja VAROITUS! Lue turvallisuutta koskevat luvut. Taulukoissa mainitut lämpötilat ja paistoajat

Lisätiedot

BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3013421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B41012-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347857

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B41012-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347857 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B4001-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347856

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX B4001-5-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/3347856 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB3311AAW http://fi.yourpdfguides.com/dref/4226150

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB3311AAW http://fi.yourpdfguides.com/dref/4226150 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EOA8000. FI Uuni Käyttöohje

EOA8000. FI Uuni Käyttöohje EOA8000 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

EOP800. FI Uuni Käyttöohje

EOP800. FI Uuni Käyttöohje EOP800 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

BEB230010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BEB230010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BEB230010M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. LISÄVARUSTEIDEN

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE BE200002S

Käyttöohje Uuni BE BE200002S FI Käyttöohje Uuni BE2000001 BE200002S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. LISÄVARUSTEIDEN

Lisätiedot

KMK561000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL

KMK561000M. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL KMK561000M FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE

EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE EE3000421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EKM700CW EKM700CX FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

OCB450NX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

OCB450NX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje OCB450NX FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

BPK842220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BPK842220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BPK842220M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. LAITTEEN KÄYTTÖ... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...9 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

BE FI Käyttöohje

BE FI Käyttöohje BE2000001 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE2000001 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 www.aeg.com SISÄLLYS 4 TURVALLISUUSOHJEET 7 LAITTEEN KUVAUS 9 KÄYTTÖÖNOTTO 10 PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ 11 LISÄVARUSTEIDEN KÄYTTÄMINEN 12 LISÄTOIMINNOT 13 HYÖDYLLISIÄ NEUVOJA JA

Lisätiedot

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EKM700CW EKM700CX. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EKM700CW EKM700CX FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM8403001 KM8403021 KM8403101 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE BE

Käyttöohje Uuni BE BE FI Käyttöohje Uuni BE3013421 BE4013421 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM

Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM KM KM FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni KM8403001 KM8403021 KM8403101 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

KME761000B. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL

KME761000B. Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL KME761000B FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...10

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4001-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627236

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E4001-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627236 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BE M BE W BE M BE W

Käyttöohje Uuni BE M BE W BE M BE W FI Käyttöohje Uuni BE3002401M BE3002401W BE3002421M BE3002421W 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

USER MANUAL CD710M KME761000B KME761000M KME761000W KMK761000M KMK761000W KMM761000M KMR761000M KMR761000W KMS761000M

USER MANUAL CD710M KME761000B KME761000M KME761000W KMK761000M KMK761000W KMM761000M KMR761000M KMR761000W KMS761000M CD710M KME761000B KME761000M KME761000W KMK761000M KMK761000W KMM761000M KMR761000M KMR761000W KMS761000M FI Käyttöohje Mikroaaltoyhdistelmäuuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627576

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E44319-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627576 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EVY7800AOX EVY7800AAX EVY7800AAV EVY7800ZOZ. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EVY7800AOX EVY7800AAX EVY7800AAV EVY7800ZOZ. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EVY7800AOX EVY7800AAX EVY7800AAV EVY7800ZOZ FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...8 4. KÄYTTÖPANEELI...

Lisätiedot

EVY7800AA EVY7800AO EVY7800ZO EVY7805AA EVY7805AO. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje

EVY7800AA EVY7800AO EVY7800ZO EVY7805AA EVY7805AO. FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje EVY7800AA EVY7800AO EVY7800ZO EVY7805AA EVY7805AO FI Mikroaaltoyhdistelmäuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI...

Lisätiedot

EVY5841BA EVY5841BO. FI Uuni Käyttöohje

EVY5841BA EVY5841BO. FI Uuni Käyttöohje EVY5841BA EVY5841BO FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

EOB500. FI Uuni Käyttöohje

EOB500. FI Uuni Käyttöohje EOB500 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

EKB500. FI Uuni Käyttöohje

EKB500. FI Uuni Käyttöohje EKB500 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EOB500X. FI Uuni Käyttöohje

EOB500X. FI Uuni Käyttöohje EOB500X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8

Lisätiedot

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BEB352010W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖPANEELI...7 5. KÄYTTÖÖNOTTO...8 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

BE BE BE401342P. FI Käyttöohje

BE BE BE401342P. FI Käyttöohje BE3013421 BE4013421 BE401342P FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

BE BE FI Käyttöohje

BE BE FI Käyttöohje BE3002401 BE3002421 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX KE M

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX KE M Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BEB352010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BEB352010W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6. KELLOTOIMINNOT...10

Lisätiedot

EVY9847AAX EVY9847AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje

EVY9847AAX EVY9847AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje EVY9847AAX EVY9847AOX FI Höyryuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP BP300302S

Käyttöohje Uuni BP BP300302S FI Käyttöohje Uuni BP3003001 BP300302S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP831460S

Käyttöohje Uuni BP831460S FI Käyttöohje Uuni BP831460S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 10

Lisätiedot

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni EOS860X

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni EOS860X FI Käyttöohje CombiSteam Deluxe Höyryuuni EOS860X 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6.

Lisätiedot

EKP800V. FI Uuni Käyttöohje

EKP800V. FI Uuni Käyttöohje EKP800V FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 9 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 11 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...11

Lisätiedot

KM KM FI Käyttöohje

KM KM FI Käyttöohje KM8403001 KM8403021 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

EEB342010M EEB342010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

EEB342010M EEB342010W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL EEB342010M EEB342010W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6.

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3002401 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

OOC550NX. FI Uuni Käyttöohje

OOC550NX. FI Uuni Käyttöohje OOC550NX FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP M BP W BP B BP W

Käyttöohje Uuni BP M BP W BP B BP W FI Käyttöohje Uuni BP8500442M BP8500442W BP8530440B BP8530440W 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

EKP700X. FI Uuni Käyttöohje

EKP700X. FI Uuni Käyttöohje EKP700X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

BCK552250M BCS552250M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BCK552250M BCS552250M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BCK552250M BCS552250M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 6 4. KÄYTTÖÖNOTTO...7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 7 6.

Lisätiedot

EKP700. FI Uuni Käyttöohje

EKP700. FI Uuni Käyttöohje EKP700 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

BP FI Käyttöohje

BP FI Käyttöohje BP3003001 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

Mikroaaltouuni MH-6047 käyttöohjeet

Mikroaaltouuni MH-6047 käyttöohjeet Mikroaaltouuni MH-6047 käyttöohjeet Yleiset turvallisuusohjeet Varoitus! Tulipalon, sähköiskun tai henkilövahinkojen välttämiseksi noudata seuraavia turvallisuusohjeita. 1. Ruokia ja juomia ei saa lämmittää

Lisätiedot

EEB342010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

EEB342010M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL EEB342010M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. TUOTEKUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...9 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP BP

Käyttöohje Uuni BP BP FI Käyttöohje Uuni BP8500442 BP8530440 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

BPK552220M BPS552220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BPK552220M BPS552220M. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BPK552220M BPS552220M FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6.

Lisätiedot

OOP500NX. FI Uuni Käyttöohje

OOP500NX. FI Uuni Käyttöohje OOP500NX FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EOC700. FI Uuni Käyttöohje

EOC700. FI Uuni Käyttöohje EOC700 FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 7 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

EKP721W EKP721X. FI Uuni Käyttöohje

EKP721W EKP721X. FI Uuni Käyttöohje EKP721W EKP721X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 9 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

OOC500N. FI Uuni Käyttöohje

OOC500N. FI Uuni Käyttöohje OOC500N FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

EOP600W EOP600X. FI Uuni Käyttöohje

EOP600W EOP600X. FI Uuni Käyttöohje EOP600W EOP600X FI Uuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...8 6. KELLOTOIMINNOT...

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. FI FINSMAKARE SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för

Lisätiedot

EVY9841AAX EVY9841AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje

EVY9841AAX EVY9841AOX. FI Höyryuuni Käyttöohje EVY9841AAX EVY9841AOX FI Höyryuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP831660S

Käyttöohje Uuni BP831660S FI Käyttöohje Uuni BP831660S 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 9 6. PIKAOPAS...10 7. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP

Käyttöohje Uuni BP FI Käyttöohje Uuni BP8530450 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT... 11

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. FI KULINARISK SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för

Lisätiedot

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BE FI UUNI KÄYTTÖOHJE BE3002421 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

BPK556220B BPK556220M BPK556220W BPS556220M BPS556220W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL

BPK556220B BPK556220M BPK556220W BPS556220M BPS556220W. Käyttöohje Uuni USER MANUAL BPK556220B BPK556220M BPK556220W BPS556220M BPS556220W FI Käyttöohje Uuni USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8

Lisätiedot

EOB8841WO FI HÖYRYUUNI KÄYTTÖOHJE

EOB8841WO FI HÖYRYUUNI KÄYTTÖOHJE EOB8841WO FI HÖYRYUUNI KÄYTTÖOHJE 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

BP FI UUNI KÄYTTÖOHJE

BP FI UUNI KÄYTTÖOHJE BP5004021 FI UUNI KÄYTTÖOHJE 2 TÄYDELLISTEN TULOKSIEN SAAVUTTAMISEKSI Kiitämme teitä tämän AEG-tuotteen valitsemisesta. Olemme kehittäneet tämän tuotteen tarjotaksemme teille huipputason suorituskyvyn

Lisätiedot

EOP720. FI Uuni Käyttöohje

EOP720. FI Uuni Käyttöohje EOP720 FI Uuni Käyttöohje 2 Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilöwww.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

BP FI Käyttöohje

BP FI Käyttöohje BP3003001 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni OOS700N

Käyttöohje. CombiSteam Deluxe Höyryuuni OOS700N FI Käyttöohje CombiSteam Deluxe Höyryuuni OOS700N 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6.

Lisätiedot

EKC6051BOW. FI Liesi Käyttöohje

EKC6051BOW. FI Liesi Käyttöohje EKC6051BOW FI Liesi Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...9 6.

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. FI KULINARISK SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP831660SM

Käyttöohje Uuni BP831660SM FI Käyttöohje Uuni BP831660SM 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...9 6. PIKAOPAS... 10 7. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

Käyttöohje Höyryuuni KS M

Käyttöohje Höyryuuni KS M FI Käyttöohje Höyryuuni KS8100001M 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Käyttöohje Uuni BP

Käyttöohje Uuni BP FI Käyttöohje Uuni BP8500452 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...2 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 8 6. KELLOTOIMINNOT...11 7.

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SMAKSAK FI SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för en

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E8931-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627894

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX E8931-7-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2627894 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Käyttöohje Höyryuuni KS M KS M

Käyttöohje Höyryuuni KS M KS M FI Käyttöohje Höyryuuni KS8404701M KS8404721M 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

EKC6552AOX FI LIESI KÄYTTÖOHJE

EKC6552AOX FI LIESI KÄYTTÖOHJE EKC6552AOX FI LIESI KÄYTTÖOHJE 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 10 6.

Lisätiedot

Käyttöohje. Liesi RKL508

Käyttöohje. Liesi RKL508 FI Käyttöohje Liesi RKL508 Sisältö Turvallisuustiedot 2 Turvallisuusohjeet 3 Laitteen kuvaus 5 Käyttöönotto 6 Keittotaso - Päivittäinen käyttö 7 Keittotaso - Vihjeitä ja vinkkejä 7 Keittotaso - Hoito ja

Lisätiedot

Käyttöohje Höyryuuni KS M KS M

Käyttöohje Höyryuuni KS M KS M FI Käyttöohje Höyryuuni KS8404701M KS8404721M 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...4 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖPANEELI...8 5. KÄYTTÖÖNOTTO...10 6. PÄIVITTÄINEN

Lisätiedot

BS BS FI Käyttöohje

BS BS FI Käyttöohje BS8314401 BS8314421 FI Käyttöohje 2 www.aeg.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT....................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET......................................................

Lisätiedot

EOP840X. FI Höyryuuni Käyttöohje

EOP840X. FI Höyryuuni Käyttöohje EOP840X FI Höyryuuni Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI... 8 5. KÄYTTÖÖNOTTO... 10 6. PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

Käyttöohje Liesi 62116IU-MN 62116IU-WN

Käyttöohje Liesi 62116IU-MN 62116IU-WN FI Käyttöohje Liesi 62116IU-MN 62116IU-WN 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 8 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. FI GRÄNSLÖS SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för en

Lisätiedot

Käyttöohje Liesi 42156VE-WN

Käyttöohje Liesi 42156VE-WN FI Käyttöohje Liesi 42156VE-WN 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS... 7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ... 10 6. KEITTOTASO

Lisätiedot

CIB54600BW. FI Käyttöohje 2 Liesi SV Bruksanvisning 38 Spis USER MANUAL

CIB54600BW. FI Käyttöohje 2 Liesi SV Bruksanvisning 38 Spis USER MANUAL CIB54600BW FI Käyttöohje 2 Liesi SV Bruksanvisning 38 Spis USER MANUAL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 8 4. KÄYTTÖÖNOTTO...9 5. KEITTOTASO

Lisätiedot

käyttöohje Uuni EOB98000

käyttöohje Uuni EOB98000 käyttöohje Uuni EOB98000 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Share more of our thinking at www.electrolux.com Sisällys Käyttöohje... 3 Turvaohjeet... 3 Laitteen kuvaus... 4 Ennen ensimmäistä käyttöä...

Lisätiedot

EKC6552AOX. FI Liesi Käyttöohje

EKC6552AOX. FI Liesi Käyttöohje EKC6552AOX FI Liesi Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10 6.

Lisätiedot

Käyttöohje. Liesi RMI628

Käyttöohje. Liesi RMI628 FI Käyttöohje Liesi RMI628 Sisältö Turvallisuustiedot 2 Turvallisuusohjeet 3 Laitteen kuvaus 6 Käyttöönotto 6 Keittotaso - Päivittäinen käyttö 8 Keittotaso - Vihjeitä ja vinkkejä 11 Keittotaso - Hoito

Lisätiedot

Lasten ja taitamattomien henkilöiden turvallisuus

Lasten ja taitamattomien henkilöiden turvallisuus FI KULINARISK SE SUOMI 4 SVENSKA 32 SUOMI 4 Sisältö Turvallisuusohjeet 4 Turvallisuusohjeet 6 Asennus 8 Laitteen kuvaus 9 Käyttöpaneeli 10 Käyttöönotto 12 Päivittäinen käyttö 12 Mikroaaltotoiminto 16

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 OHJAUSPANEELI 2 UUNIN ERISTE 3 GRILLIVASTUS 4 KANNATIN 5 RITILÄ 6 UUNIPELTI 7 LUUKUN SARANA 8 LUUKKU 9 TUULETUSAUKOT 10 KIINNITYS KALUSTEESEEN 11 UUNIN

Lisätiedot

EKC6556EIW. FI Liesi Käyttöohje

EKC6556EIW. FI Liesi Käyttöohje EKC6556EIW FI Liesi Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...8 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10 6.

Lisätiedot

EKC6554EIW. FI Liesi Käyttöohje

EKC6554EIW. FI Liesi Käyttöohje EKC6554EIW FI Liesi Käyttöohje 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...8 4. KÄYTTÖÖNOTTO... 8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10 6.

Lisätiedot

Käyttöohje. Liesi RMK608 RMK608X

Käyttöohje. Liesi RMK608 RMK608X FI Käyttöohje Liesi RMK608 RMK608X Sisältö Turvallisuustiedot 2 Turvallisuusohjeet 3 Laitteen kuvaus 5 Käyttöönotto 6 Keittotaso - Päivittäinen käyttö 7 Keittotaso - Vihjeitä ja vinkkejä 7 Keittotaso -

Lisätiedot

Käyttöohje Liesi 40016VL-WN

Käyttöohje Liesi 40016VL-WN FI Käyttöohje Liesi 40016VL-WN 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT...3 2. TURVALLISUUSOHJEET...5 3. LAITTEEN KUVAUS... 8 4. KÄYTTÖÖNOTTO...8 5. KEITTOTASO - PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...10 6. KEITTOTASO

Lisätiedot