3) Toimittaako asiakas ilmanvaihtokoneen? Sisältääkö ilmanvaihtokoneen asennus myös ilmanvaihtokanavien asennuksen?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "3) Toimittaako asiakas ilmanvaihtokoneen? Sisältääkö ilmanvaihtokoneen asennus myös ilmanvaihtokanavien asennuksen?"

Transkriptio

1 3) Toimittaako asiakas ilmanvaihtokoneen? Sisältääkö ilmanvaihtokoneen asennus myös ilmanvaihtokanavien asennuksen? Asiakas toimittaa ilmanvaihtokoneen. Ilmanvaihtokoneen asennuksella tarkoitetaan ilmanvaihtokoneen kiinnittämistä rakenteisiin, tarvittavien läpivientien tekemistä ja tarvittavaa sähkösuunnittelua sekä ilmanvaihtokoneen kytkentää sähkösuunnittelun pohjalta. Ilmanvaihtokoneen asennus sisältää myös ilmanvaihtokanavien asennuksen sekä tarvittavat läpiviennit. 4) Toimittaako asiakas ilmalämpöpumpun? Sisältääkö ilmalämpöpumpun asennus myös putki- ja sähkötyöt sekä turvakytkimen asennuksen? Asiakas toimittaa ilmalämpöpumpun. Ilmalämpöpumpun asennuksella tarkoitetaan ilmalämpöpumpun kiinnittämistä rakenteisiin, tarvittavien läpivientien tekemistä ja tarvittavaa sähkösuunnittelua sekä ilmalämpöpumpun kytkentää sähkösuunnittelun pohjalta. 6) Kontin siirtämiseksi tarvittavat kiinteät rakenteet: nostoa varten kontin yläkulmissa olevat kulmapalat ja trukkia varten haarukkatunnelit? Kontit tulee olla nostettavissa konttien katoille kiinnitetyistä lenkeistä sekä konttien pohjasta haarukkatunneleista. 25) Onko modulaarinen savupiippu asiakkaan oma hankinta ja asennus? Modulaarinen savupiippu on asiakkaan oma hankinta. Asiakas toteuttaa savupiipun asennuksen, mutta tarjoaja toteuttaa tarvittavat läpiviennit. 28) Sisältyykö valaisimien ja lämmityspattereiden hankinta ja asennus urakkaan? Valaisimien ja lämmityspattereiden hankinta ja asennus sisältyvät urakkaan sähkösuunnittelun mukaisesti. 29) Minkä tehoinen kiuas? Suurimman käytettävän puukiukaan teho on 25 kw. 30) Onko saunan koolle joku minimi ja maksimi vai voiko koko kontti periaatteessa toimia saunatilana eli paljonko seinää täytyy pystyä siirtämään? Saunan mitoituksessa pitää pyrkiä mahdollisimman lähelle seuraavia mittoja: - leveys 2500 mm - pituus max 5300 mm säädettävä. Huomioitavaa kuitenkin on, että kun kontti toteutetaan 20 jalan merikontista, todelliset sisämitat aiheuttavat sen, että saunan mitat tulevat olemaan (riippuen eritys yms. ratkaisusta) noin: - leveys 2100 mm - pituus 2000 mm 4900 mm säädettävä. Saunan tilavuuden tulee olla m 3.

2 31) Onko ajatus, että saunakontin sisäseinät ja -katto paneloidaan kauttaaltaan eli koko kontin mitalta? Saunakontin seinät ja katto paneloidaan kauttaaltaan saunan sisään jäävältä osalta.

3 Mitkä ovat kontin vaadittavat sisämitat ja ulkomitat? Konttien mittojen tulee vastata minimissään 20 jalan merikontin sisä- ja ulkomittoja. Mitoissa tulee huomioida tarjouspyynnön kohta 6)... Siirron tulee olla mahdollista normaalina maantiekuljetuksena, ilman erityiskuljetusta. Saunakontin mitoituksessa pitää pyrkiä mahdollisimman lähelle seuraavia mittoja: - leveys 2500 mm - pituus max 5300 mm säädettävä. Huomioitavaa kuitenkin on, että kun saunakontti toteutetaan 20 jalan merikontista, todelliset sisämitat aiheuttavat sen, että saunan mitat tulevat olemaan (riippuen eritys yms. ratkaisusta) noin: - leveys 2100 mm - pituus 2000 mm 4900 mm säädettävä. Saunan tilavuuden tulee olla m 3. Onko ulkokuoren ulkonäöllä merkitystä. Käykö sandwitch-tyyppinen elementti ulko- ja sisäpintaan? Ulkokuoren ulkonäön tulee olla ainakin seuraavien tarjouspyynnön kohtien mukainen: 10) Sisä- ja ulkotilojen ulkoasun tulee olla huoliteltu. 11) Konttien ulkopinta tulee käsitellä niin, että se kestää ulkosääolosuhteita Suomen ilmastossa 12) Ulkovärinä tulee käyttää RAL 9005 tai vastaava Itse ulkonäöllä ei ole muuta merkitystä, kunhan se on siisti ja huoliteltu ja täyttää tarjouspyynnön ehdot. Toiminnallisesti ulkokuoren tulee kestää Suomen ulkosääolosuhteita ja siinä tulee huomioida läpivientiratkaisut. Sisäpinnoissa tulee huomioida putkien yms. kiinnittäminen sisäpintoihin. Emme tiedä riittävästi Sandwich-tyyppisestä ratkaisusta, jotta voisimme ottaa siihen kantaa. Tarjoaja vastaa konttien toiminnallisesta ja rakenteellisesta suunnittelusta, tarjoten ratkaisun, jota pitää tarkoituksen mukaisena. Mitkä ovat kontin eriste ja palovaatimukset? Eristyksessä tulee huomioida ainakin seuraavat tarjouspyynnön kohdat: 19) Huoneistokontin sisäpuolelle tulee olla lämpöeristys seinässä. 29) Saunakontin sisätilat tulee varustaa saunomiseen sopivaksi puulämmitteisellä kiukaalla. 31) Saunakontin pinnat tulee varustaa saunomiseen soveltuvilla eriste-, ruode- ja paneeliratkaisuilla. 33) Kiukaan ympärille ja kattoon tulee toteuttaa tarvittavat palosuojaukset.

4 Huoneistokontissa seinä- ja eristeratkaisuna voi toimia esimerkiksi teräslevy, puukoolaus, eriste (finfoam 50mm) ja vaneri. Huomioitavaa on kuitenkin, että tarjoaja vastaa konttien toiminnallisesta ja rakenteellisesta suunnittelusta sekä sähkösuunnittelusta. Konttien tulee täyttää tarvittavat viranomaisvaatimukset ja palosuojauksessa tulee huomioida konttien käyttötarkoitus. Lisäksi sähkösuunnittelussa tulee huomioida, että kontit ovat liikuteltavia. Minkä kokoinen sadekatoksen tulee olla? Soveltuuko esim. markiisi tyyppinen ratkaisu? Jos markiisi tyyppisellä ratkaisulla tarkoitetaan kankaista markiisia, ei se sovellu käyttötarkoitukseen. Sääsuojan alle sijoitettavat koneet tuottavat runsaasti lämpöä ja tämä tulee huomioida ratkaisussa. Käsityksemme mukaan paras materiaa sääsuojalle on teräs, alumiini tai vastaava. Käykö kattomalliksi pulpettityyppinen katto vai tuleeko katon olla tasakattoinen? Katon tulee olla tasakattoinen. Onko katon pinnoitusmateriaalilla merkitystä? Katon tulee kestää liikkuminen ja huoneistokontin katolle tulee olla mahdollista asentaa ilmalämpöpumppu ja savukaasupuhallin. Toiminnallisesti konttien ulkopinnan tulee kestää Suomen ulkosääolosuhteita ja siinä tulee huomioida läpivientiratkaisut. Minkälaisia sähkö- ja sulakevarauksia on tehtävä? Tarjoaja toteuttaa sähkösuunnittelun. Tarjouspyynnön liitteenä on lista konttiin tulevista sähkölaitteista. Huoneistokonttiin tulee toteuttaa kaksi erillistä piiriä liitteenä olevan havainne kuvan mukaisesti. Pistorasioiden tyypit ja määrät? Tarjoaja toteuttaa sähkösuunnittelun. Tarjouspyynnön liitteenä on lista konttiin tulevista sähkölaitteista sekä havainne kuva pistorasioiden paikoista. Miten liikuteltava saunan väliseinä on suunniteltu toteutettavan? Tarjoaja vastaa konttien toiminnallisesta ja rakenteellisesta suunnittelusta. Pinnoitetaanko koko saunakontti paneelilla? Saunakontin seinät ja katto paneloidaan kauttaaltaan saunan sisään jäävältä osalta.

5 Toimittaako tilaaja kontteihin asennettavat mittauslaitteet entäs takka tai saunankiuas? Mittauslaitteet asennetaan kontteihin tilaajan toimesta konttien valmistumisen jälkeen. Tarjoaja vastaa tilaajan toimittamien IV-koneen ja ilmalämpöpumpun asennuksesta. Liitteenä oleva laitelista on tarkoitettu sähkösuunnittelua varten. Tarjoaja ei toimita takkaa tai saunankiuasta. Onko takka varustettu valmiiksi pyörillä vai tekeekö toimittaja sen? Tarjoaja ei toimita takkaa tai sen pyöriä. Toimittaako tilaaja ilmanvaihtoon ja lämmitykseen tulevat komponentit? Tilaaja toimittaa IV-koneen. Tarjoaja vastaa sen asennuksesta ja ilmanvaihtoon liittyvistä komponenteista. Lämmitykseen tulevat komponentit toteutetaan tarjoajan tekemän sähkösuunnittelun mukaisesti ja lämmityskomponentit tulee sisältyä tarjoukseen. Tuleeko kontin alle vaihtolavakiskot vaijeri ja koukkulaitteelle? Ei tule. Kontit tulee varustaa vaakatasossa tapahtuvaa siirtoa (nostot ja laskut) varten. 6) Kontit tulee olla siirrettäviä. Siirron tulee olla mahdollista normaalina maantiekuljetuksena, ilman erityiskuljetusta. Konttien tulee sisältää niiden siirtämiseksi tarvittavat kiinteät rakenteet (katolla lenkit ja pohjarakenteessa urat). Onko ikkunoille määritelty lämpöluokkaa? Ei ole tilaajan toimesta. Tarjoaja vastaa konttien toiminnallisesta ja rakenteellisesta suunnittelusta niin, että sitä voidaan käyttää tarkoituksen mukaisesti. 37) Huoneistokontissa tulee olla säänkestävä lasiseinä. 38) Saunakontissa tulee olla säänkestävä ikkuna. 39) Konteissa käytettävän lasin tulee olla turva- ja lämpölasia ja se tulee mitoittaa niin, että se kestää konttien normaalin käytön (nostot, laskut ja lämpötilavaihtelut).

6 1. Saunan liikuteltava seinä a. pitääkö olla portaaton säätö siirto mahdollisuus? Liikuteltavassa seinässä tulee olla portaaton säätö. b. riittääkö, että on esim. 20 cm välein siirrettävissä? Liikuteltavassa seinässä tulee olla portaaton säätö. c. Miltä matkalta siirto mahdollisuus tulee olla mahdollista? Saunakontin mitoituksessa pitää pyrkiä mahdollisimman lähelle seuraavia mittoja: - leveys 2500 mm - pituus max 5300 mm säädettävä. Huomioitavaa kuitenkin on, että kun saunakontti toteutetaan 20 jalan merikontista, todelliset sisämitat aiheuttavat sen, että saunan mitat tulevat olemaan (riippuen eritys yms. ratkaisusta) noin: - leveys 2100 mm - pituus 2000 mm 4900 mm säädettävä. Saunan tilavuuden tulee olla m3. 2. Kontin ulkopinta a. tuleeko olla verhoiltu jollan materiaalilla? Ei tarvitse, kunhan täyttää tarjouspyynnön ehdot. b. voiko olla maalattu teräsmerikontti? Voi olla, kunhan täyttää tarjouspyynnön ehdot. 3. Tuleeko tarjous sisältää IV-putkistot, jos tulee niin onko niistä jo suunnitelma? Tarjouksen tulee sisältää IV-koneen asennuksen ja siihen liitettävien putkistojen asennuksen ja materiaalit. IV-putkistosta ei ole erillistä suunnitelmaa, mutta alustava suunnitelma on merkitty havainne kuviin. Konttien tulee sisältää perusilmanvaihto. 4. Viimeisellä sivulla on laitelista jossa on perässä kysymysmerkkejä, tuleeko ko. laitteet kaikki sisällyttää tarjoukseen? Ei tule. Laitelista on tarkoitettu sähkösuunnitelman toteuttamiseksi. a. jos ei niin mitkä laitteet tulee olla tarjouksessa Tarjouksen tulee sisältää sähkösuunnittelun pohjalta toteutettavat valaistus- ja lämmitysratkaisut.

7 b. Kuuluuko tarjous sisältää IV-koneen ja lämpöpumpun lisäksi Tarjoukseen ei tule sisällyttää IV-konetta eikä ilmalämpöpumppua VAIN näiden asennus. i. agrekaatti? ii. Kompura? iii. Läppärit iv. kaasu-mittaus v. TV vi. jne: vii.. Ei tule. 5. Tuleeko katoksen olla kuin pitkä? Katokselle ei ole määritetty pituutta, mutta sen alle tule mahtua paineilmakompressori ja sähköaggregaatti. a. onko katoksen katolle asetettu materiaali määrittely esim. valokate, pelti? Sääsuojan alle sijoitettavat koneet tuottavat runsaasti lämpöä ja tämä tulee huomioida ratkaisussa. Käsityksemme mukaan paras materiaa sääsuojalle on teräs, alumiini tai vastaava.

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

Savon ammatti- ja aikuisopisto / autoala Automaalauskammion hankinta 2014 / hankintakriteerit

Savon ammatti- ja aikuisopisto / autoala Automaalauskammion hankinta 2014 / hankintakriteerit Savon ammatti- ja aikuisopisto / autoala Automaalauskammion hankinta 2014 / hankintakriteerit Maalauskammio opetuskäyttöön Pakolliset vaatimukset jotka on täytyttävä: kyllä ei 1-osainen maalauskammio tyyppiä

Lisätiedot

Savon ammatti- ja aikuisopisto / autoala Sahakatu Kuopio Automaalauskammion hankinta 2014 / hankintakriteerit

Savon ammatti- ja aikuisopisto / autoala Sahakatu Kuopio Automaalauskammion hankinta 2014 / hankintakriteerit Savon ammatti- ja aikuisopisto / autoala Sahakatu Kuopio Automaalauskammion hankinta 2014 / hankintakriteerit Maalauskammio opetuskäyttöön Pakolliset vaatimukset jotka on täytyttävä: kyllä ei 1-osainen

Lisätiedot

AURORA 26TK. Koirapuiston katokset Järvenpäässä AURORA 26TK-SEINÄLLISET TAUKOKATOKSET:

AURORA 26TK. Koirapuiston katokset Järvenpäässä AURORA 26TK-SEINÄLLISET TAUKOKATOKSET: AURORA 26TK SEINÄLLISET TAUKOKATOKSET Koirapuiston katokset Järvenpäässä AURORA 26TK-SEINÄLLISET TAUKOKATOKSET: Käyttökohteita ovat mm: -tupakointitilat ulkona -koirien ulkoiluttajien sadekatos -odotuskatokset

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT ALFAMODUL NORDIC. Valmistaja: EDI Mobile Systems

TEKNISET TIEDOT ALFAMODUL NORDIC. Valmistaja: EDI Mobile Systems TEKNISET TIEDOT ALFAMODUL NORDIC Valmistaja: EDI Mobile Systems 1.11.2011 1 Sisällys Sisällys... 2 1. Keskeiset tiedot... 3 Käyttöominaisuudet... 3 2. Mitat ja painot... 3 3. Suunnitteluvaatimukset...

Lisätiedot

Suihku: -Laatoitus seinät/lattia sekä nurkkaan tulevan kulmahyllykön teko ja laatoitus. Laattojen toimitus.

Suihku: -Laatoitus seinät/lattia sekä nurkkaan tulevan kulmahyllykön teko ja laatoitus. Laattojen toimitus. Saunan/suihkun saneeraus avaimet käteen periaatteella. Tehtävät työt: Suihku: -Laatoitus seinät/lattia sekä nurkkaan tulevan kulmahyllykön teko ja laatoitus. Laattojen toimitus. -Lattialaatta: II XENO

Lisätiedot

Uusi saunakonsepti omakoti- ja rivitaloihin

Uusi saunakonsepti omakoti- ja rivitaloihin Uusi saunakonsepti omakoti- ja rivitaloihin Kiuasssauna, infrasauna tai yhdistelmäsauna samassa tilassa Kuluneen kymmenen vuoden aikana olemme toteuttaneet yli 2000 infralämmöllä lämpiävää saunaa sekä

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

Valmispituus 198 cm ja leveys 70 cm tarkoittavat yhden verhon kokonaismittoja.

Valmispituus 198 cm ja leveys 70 cm tarkoittavat yhden verhon kokonaismittoja. 1 Tarjouspyyntö Kirkkonunmmen kunnan eräisiin päiväkoteihin ja kouluihin hankittavista verhoista/ vastaukset 18.1.2010 mennessä esitettyihin tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin Kysymys 1 Paneeliverhoille

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle

Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle Keruukontti saapuu Ennen porausta kohteeseen tuodaan kivituhkan keruuseen tarkoitettu kontti, jonka mitat ovat n. 2m x 2m x 3,5m. Kontin paikka

Lisätiedot

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC VALOA METREITTÄIN Meillä on useita valaisinvaihtoehtoja metritavarana. Voit valita erilaisten valolistojen ja -nauhojen väliltä. Tämäntyylinen valaistus antaa tasaisen valon ja sen voi asentaa melkein

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2: TARJOUSLOMAKKEET

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2: TARJOUSLOMAKKEET Urjalan kunta Tarjouspyynnön liite 2 URJALAN YHTENÄISKOULUN TEKNISEN TYÖN KONEIDEN JA KALUSTEIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2: TARJOUSLOMAKKEET Tarjoan/tarjoamme Urjalan kunnalle Yhtenäiskoulun teknisen

Lisätiedot

AURINKOSÄHKÖN YHTEISTILAUKSEN TARJOUSPYYNTÖ

AURINKOSÄHKÖN YHTEISTILAUKSEN TARJOUSPYYNTÖ AURINKOSÄHKÖN YHTEISTILAUKSEN TARJOUSPYYNTÖ 30.10.2014 Yleistä: Olemme keräämässä yhteistilausta johon osallistuu yksityisiä omakotitalon omistajia ja yrityksiä Iistä ja sen ympäristökunnista, sekä myös

Lisätiedot

I-VALO PRO UUTTA! VALAISINMALLISTO

I-VALO PRO UUTTA! VALAISINMALLISTO VALAISIN UUTTA! Pro-valaisinsarja sopii muotoilultaan julkisiin rakennuksiin ja koteihin, sekä korkeisiin että mataliin tiloihin. Sarja koostuu erikokoisista riippuvalaisimista, uppovalaisimista sekä katto-

Lisätiedot

SAVUHATTU SPPIT, kattomalli

SAVUHATTU SPPIT, kattomalli 1 Säästöjä ja turvallisuutta savunpoistoon Savunpoistopuhallin Puhallin on Novenco:n ACN puhallin, joka on CE merkitty ja hyväksytty standardin EN 12101-3 mukaisesti toimimaan 400 C/2 tuntia. Puhallin

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Tietoverkkotuotteet 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

2. Perustukset ja kellarit 1/3. Kuva 2: Maanvarainen perustus 2

2. Perustukset ja kellarit 1/3. Kuva 2: Maanvarainen perustus 2 Jämerä detaljit 2. Perustukset ja kellarit 1/3 Kuva 1: Maanvarainen perustus 1 Kuva 2: Maanvarainen perustus 2 2. Perustukset ja kellarit 2/3 Maanvaraisen/tuulettuvan alapohjan perustuksen anturat tarjotaan

Lisätiedot

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Johtava eurooppalainen keraamisten savupiippujen toimittaja TONA aloitti keraamisten tuotteiden valmistuksen vuonna

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

VALOKATTEET ASIANTUNTIJALTA

VALOKATTEET ASIANTUNTIJALTA Toukokuu 0 VALOKATTEET ASIANTUNTIJALTA Kera Group Oy Näin katat terassit, piharakennukset ja katokset Hintalaskuri Voit laskea valokatteiden hinnat kotisivuillae www.keraplast.fi/valokatteet Katso myös

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

LÖYLYN LÄHTEILLÄ AITO KIUKAAT. 16-24, Verkko ja SK WWW.NARVI.FI

LÖYLYN LÄHTEILLÄ AITO KIUKAAT. 16-24, Verkko ja SK WWW.NARVI.FI LÖYLYN LÄHTEILLÄ AITO KIUKAAT 16-24, Verkko ja SK WWW.NARVI.FI Yleisiä ohjeita kiukaan valintaan Sauna on suomalaisille paikka, jossa rentoudutaan ja nautitaan. Nautinnon takaamiseksi tulee kiukaan valinnassa

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

Pinta-ala: 14,70 m 2. Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm

Pinta-ala: 14,70 m 2. Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm Tuote tilattava myymälään ennakkoon. Pinta-ala: 14,70 m 2 4492 x 3272 mm Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm Ovityyppi: C11 *) Ikkunatyyppi: 3 x R3, kiinteä *) Ikkunatyyppi: 3 x B2, avattava *) Harjakorkeus:

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Sivu 1/5 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYS 1 Voiko tarjota vain sähköurakan SU?. Kyllä voi. Varavoimaurakkaan VVU valitaan yksi toimittaja ja sähköurakkaan SU yksi toimittaja. Urakoita ei kuitenkaan voi

Lisätiedot

Composer M-julkisivulevy

Composer M-julkisivulevy Tuote: Composer M-julkisivulevy Tuotekoodi: Composer / M5/ Al / Grid 120-luonnonväriin anodisointi ( tuote/ rakenne (K= komposiittinen M= massiivi) ja raaka-aineen vahvuus, julkisivulevyn materiaali /

Lisätiedot

IKKUNAN RAKENNE. Ikkunamalli F (innovatiivinen lasielementti) Ikkunamalli C (kattokupu)

IKKUNAN RAKENNE. Ikkunamalli F (innovatiivinen lasielementti) Ikkunamalli C (kattokupu) kutsu valo sisään TASAKATTOIKKUNAT Luonnollisen valaistuksen edut rakennuksissa ovat kiistattomat, mutta rakennusten keskellä sijaitseviin huonetiloihin ei ole mahdollista asentaa ikkunoita ulkoseinään.

Lisätiedot

Savupiippu-tulisija yhdistelmien paloturvallisuus

Savupiippu-tulisija yhdistelmien paloturvallisuus Savupiippu-tulisija yhdistelmien paloturvallisuus Syttymissyitä Hormeista alkaneet tulipalot kpl kaikista hormeista Teräshormi yläpohjan läpivienti 38 47% Teräshormi seinän läpivienti 18 22% Muuratun hormin

Lisätiedot

B80-5017 TUOTENRO MALLI ULKOMITAT SISÄMITAT KAPASITEETTI PAINO. B80-5015 SiZ G30/600 600 x 600 x 2015 mm 492 x 430 x 1785 mm 1-2 x 50 L 295 kg

B80-5017 TUOTENRO MALLI ULKOMITAT SISÄMITAT KAPASITEETTI PAINO. B80-5015 SiZ G30/600 600 x 600 x 2015 mm 492 x 430 x 1785 mm 1-2 x 50 L 295 kg KAASUPULLOKAAPIT TYYPPI 30 PALOLUOKITELLUT KAASUPULLOKAAPIT PAINEKAASUSÄILIÖILLE Paloluokitellut kaapit DIN 14470-2 (30 MIN) mukaisesti. Eristys DIN 4102 mukaisesti. Ulkoa maalattu RAL 7035. Sisärunko

Lisätiedot

Saunasetti 900 asennusohje

Saunasetti 900 asennusohje Saunasetti 900 asennusohje Yleistä Valokuitutekniikalla siirretään valoa projektorista valokuitukaapelia pitkin valaistavaan kohteeseen. Valokuidussa kulkeva valo ei johda sähköä eikä lämpöä ja voidaan

Lisätiedot

Suuria säästöjä elpo-elementeillä

Suuria säästöjä elpo-elementeillä Suuria säästöjä elpo-elementeillä Säästöä rakentamisajassa Säästöä asuinneliöissä Säästöä materiaalikuluissa Säästää myös ympäristöä Elpotek Oy talotekniikan innovaatioita Elpotek Oy on talotekniikkaelementtien

Lisätiedot

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax öljylämmitys Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax 17 -sarjan öljykattilat Tehokas lämmitys Runsas lämpimän

Lisätiedot

LTO-HUIPPUIMURI (LTOH)

LTO-HUIPPUIMURI (LTOH) LTO-HUIPPUIMURI (LTOH) Huippuimurin ympärille rakennettavaa neulalämmönsiirrintä kutsutaan nimellä LTO-huippuimuri, lyhyemmin LTOH. LTO-huippuimuri (LTOH) LTO-huippuimuri valmistetaan rakentamalla huippuimurin

Lisätiedot

CLT-Koetalon pystytyksen vaiheita

CLT-Koetalon pystytyksen vaiheita Elementtikuorman nosto autosta. Elementtien kokonaistilavuus n. 33 m 3. Kuorman päällä tuli myös kertopuupalkit. Elementtikuorma aukaistuna, jolloin kävi ilmi, että ensin tarvittava elementti oli alimmaisena.

Lisätiedot

NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET

NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET 1.4.2005 5. painos NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET SISÄLLYSLUETTELO : - tekniset tiedot ja CE-merkinnät 2-3 - takuu- ja toimitusehdot 3 - yleisimmät asennustavat 4-6 - asennuspaketti 7 - asennus

Lisätiedot

Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin

Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin Vuototiiviit jakokeskuskaapit käyttövesi- ja lämpöasennuksiin Ominaisuudet ja käyttötarkoitus Vuototiiviitä jakokeskuskaappeja käytetään käyttövesi- ja lämpöjärjestelmien jakeluputkistojen asennuksissa.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ KESAIR-ilmankäsittelykoneet toimitetaan yhtenä toimitusosana. Toimitusosa on sijoitettu puulavalle ja pakattu pakkausmuoviin. Tämä edellyttää huolellisuutta

Lisätiedot

avarusteita sairaal 2019

avarusteita sairaal 2019 2019 sairaalavarusteita Sisällysluettelo Sivut Nivelvarret ja pidikkeet 3-8 Letkustotelineet 9 10 Laitetasot 11 13 Monitorivarret 14 18 Pystykiskot 19 20 Infuusiotelineet 21 27 Korit 28 36 Kannattimet

Lisätiedot

106,0 m², 4 h + k + s,

106,0 m², 4 h + k + s, Kohteen ilmoittaja Sp-Koti l Imatra Lappeentie 18 55100 Imatra Puh: 010 396 5200 Kivasti persoonallinen rivitalon päätyasunto. Sähkölämmityksen lisäksi takka ja ilmalämpöpumppu. Vino sisäkatto antaa avaruutta,

Lisätiedot

AKTIIVILAITEKAAPIT 1.1.2012.

AKTIIVILAITEKAAPIT 1.1.2012. 72 710 07 LT-20420, ERJA 1 ERISTETTY AKTIIVILAITEKAAPPI, JALUSTA LT-20328 jäähdytys/lämmitysmalli Asennustilan korkeus: n. 26U L1500xS1500xK1830 Kaapin mitat: Leveys: 1500 mm Syvyys: 1500 mm Korkeus: 1830

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

Askeleet aurinkosähkön pientuottajaksi. Mikko Rantanen energia-asiantuntija Nivos Energia Oy

Askeleet aurinkosähkön pientuottajaksi. Mikko Rantanen energia-asiantuntija Nivos Energia Oy Askeleet aurinkosähkön pientuottajaksi Mikko Rantanen energia-asiantuntija Nivos Energia Oy 1 Nivoksen jakeluverkkoon liitetyt järjestelmät 2012 2013 2014 2015 2016 2 Verkkoon liitetty aurinkosähkö (nimellisteho

Lisätiedot

MAAKAASU ILMAVESILÄMPÖPUMPPU

MAAKAASU ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFEA HYBRID DUO MAAKAASU ILMAVESILÄMPÖPUMPPU ALFEA HYBRID DUO GAS Mallit ALFEA HYBRID DUO GAS tri 11 Suoritusteho 11 kw ALFEA HYBRID DUO GAS tri 14 ALFEA HYBRID DUO GAS tri 16 14 kw 16 kw Kondenssikaasukattila

Lisätiedot

As. Oy Naantalin Metsätähti

As. Oy Naantalin Metsätähti 1 As. Oy Naantalin Metsätähti PERUSTAMINEN JA PIHA: Rakennukset perustetaan pohjatutkijan ohjeiden ja rakennesuunnitelmien mukaan teräsbetonipaaluin sekä maanvaraisesti. Piha-alue on liikennöitäviltä osin

Lisätiedot

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla Tekniset eristeet ku va Aito ja alkuperäinen kivivilla Rockwool Universal Pipe Section Nopea asennus Rockwoolin varma, yksinkertainen ja kustannustehokas tapa putkien eristämiseen. Universal-kourut on

Lisätiedot

TOIMIVIA TYÖ-, TUOTANTO- JA VARASTO- TILOJA KIRKKONUMMEN JORVAKSEEN 2018

TOIMIVIA TYÖ-, TUOTANTO- JA VARASTO- TILOJA KIRKKONUMMEN JORVAKSEEN 2018 TOIMIVIA TYÖ-, TUOTANTO- JA VARASTO- TILOJA KIRKKONUMMEN JORVAKSEEN 2018 KOY KIILATIE 5 Kiilatie 5, 02420 JORVAS Hyvien liikenneyhteyksien läheisyydessä valmistuva energiatehokas hallikiinteistö. Kiinteistön

Lisätiedot

Keittiön n ilmastointi

Keittiön n ilmastointi Keittiön n ilmastointi TAVOITTEET Keittiön ilmastoinnin tavoitteet ovat: - korkea hygieniataso - terveellinen, turvallinen ja viihtyisä työympäristö Ruoan valmistus ja elintarviketuotanto edellyttävät,

Lisätiedot

TEKNOCALOR TUO MARKKINOILLE UUDET IV-KONEET

TEKNOCALOR TUO MARKKINOILLE UUDET IV-KONEET IV-KONEET TEKNOCALOR TUO MARKKINOILLE UUDET IV-KONEET Korkealaatuiset ja moniin eri käyttökohteisiin soveltuvat ilmakäsittelykoneet. Käyttökohteina mm. teollisuus, toimistotilat, sairaalat, hotellit, päiväkodit,

Lisätiedot

Paritalo Lehmo. Saappanintie 3

Paritalo Lehmo. Saappanintie 3 Paritalo Lehmo Saappanintie 3 80m 2 TERASSI 3h + K + KHH + S + var Tämä Lehmoon, rauhalliselle sijainnille rakentuva paritalo on ekologinen ja hengittävä. Katot ja seinät on eristetty Hunton puukuitueristeellä,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapitokaapeli LIME

ASENNUSOHJE. Sulanapitokaapeli LIME ASENNUSOHJE Sulanapitokaapeli LIME KÄYTTÖKOHTEET JA TUOTETIEDOT LIME -sulanapitokaapelia käytetään esimerkiksi putkistojen, vesimittareiden, sadevesikaivojen ja vastaavien kohteiden sulanapitoon. Elintarvikehyväksynnän

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS

RAKENNUSTAPASELOSTUS RAKENNUSTAPASELOSTUS AS OY JÄMSÄ VILLENKUJA Villenkuja 3 42100 JÄMSÄ Mestaritiimi Oy Lukkoilantie 12 42100 JÄMSÄ Yleistä: As Oy Jämsän Villenkuja sijaitsee Jämsässä os. Villenkuja 3. Tontti sijaitsee Villenkujalla

Lisätiedot

Modernit ikkunat ja ovet

Modernit ikkunat ja ovet Modernit ikkunat ja ovet Kippi- ja liukuikkunat Ranskalaiset ikkunat Kiinteät ikkunat ja lasiseinät Liuku- ja pariovet Ulko- ja parvekeovet 1 Uudenlaista tila-ajattelua Edistyksellinen Iccuna muuttaa suomalaisten

Lisätiedot

Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet KUIVAA. LÄMMITTÄÄ. SISUSTAA. www.sentakia.com

Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet KUIVAA. LÄMMITTÄÄ. SISUSTAA. www.sentakia.com Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet KUIVAA. LÄMMITTÄÄ. SISUSTAA. www.sentakia.com 01/2015 LC-kuivaimet Materiaali: kromattu messinkiputki Saatavana tilauksesta myös RAL-väreissä Soveltuu käytettäväksi

Lisätiedot

SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET. tekniset tiedot. www.sunsystems.fi

SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET. tekniset tiedot. www.sunsystems.fi SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET tekniset tiedot www.sunsystems.fi SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET Kannakkeilla Asennuslistalla Kasetilla XS Maksimi mitat (*) leveys 200cm korkeus 200cm S Maksimi mitat (*) leveys

Lisätiedot

Kanto 20. Kanto House Oy Kråkönympyrä Kråkö, Porvoo Finland Tel.:

Kanto 20. Kanto House Oy Kråkönympyrä Kråkö, Porvoo Finland Tel.: Kanto 20 Kanto House Oy Kråkönympyrä 430 07410 Kråkö, Porvoo Finland Tel.: + 358 45 643 4477 Email: info@kantohouse.fi ERITTELY Pituus 5860 mm, leveys 3400 mm, korkeus 3200 mm, kokonaispinta-ala 19,92

Lisätiedot

RETERMIA-LAITTEIDEN TUENNAT JA HUOLTOTASOT

RETERMIA-LAITTEIDEN TUENNAT JA HUOLTOTASOT JA HUOLTOTASOT Tässä ohjeessa on esitetty yleiset periaatteet, miten Retermia-laitteet asennetaan ulkoseiniin, vesikatolle ja konehuoneisiin. Retermia-laitteiden tuenta ja asennus tehdään aina rakennesuunnittelijan

Lisätiedot

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12 Paritalo Kontiolahti Vierevänniementie 12 91,5m 2 TERASSI S 4h + K + KHH + S + var Tämä paritalo on rakenteilla Höytiäisen upeisiin rantamaisemiin aivan palveluiden äärelle. K PSH Tule tutustumaan paritaloon,

Lisätiedot

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900 Välitasot Lisää lattiapintaa Weland-välitasot Weland-välitasoilla voit hyödyntää tilan koko tilavuuden lattia-alan lisäämiseksi. Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa hyödyntää tilojen mahdollisuudet.

Lisätiedot

Column. Hintakuvasto. Näyttö- ja esitys kalusteet julkisiin tiloihin

Column. Hintakuvasto. Näyttö- ja esitys kalusteet julkisiin tiloihin Column Näyttö- ja esitys kalusteet julkisiin tiloihin Hintakuvasto TwinColumn sivu -1- TwinColumn II videoneuvotteluun sivu -2- TwinC lisätarvikkeet sivu -3- Kiinnikkeet sivu -4- TwinColumn Double 2-puolinen

Lisätiedot

M M. Arvioitu valmistumisaika kesä KESÄTUULENKUJA TURKU

M M. Arvioitu valmistumisaika kesä KESÄTUULENKUJA TURKU HIRENSALO As Oy emma sijaitsee merellisellä Hirvensalon saarella. Kesällä 2020 valmistuvaan viiden asunnon rivitalokokonaisuuteen sisältyy kolme 63 m2 sekä kaksi 85 m2 asuntoa. emma sijaitsee Hirvensalon

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +50 C SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. -32 C - +50 C LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa ENERGIA- TEHOKKUUTTA www.onninen.fi Järjestelmä

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI SENNUS- J KÄYTTÖOHJE ELECTRON 450, ELECTRON 600, ELECTRON 800, ELECTRON 900 1. SÄHKÖKIUSPKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit 3. Tuntoelin 4. Ohjausyksikkö +

Lisätiedot

Halogeeni-infralämmitin IH

Halogeeni-infralämmitin IH 1000 1500 W Sähkölämmitys 4 mallia Halogeeni-infralämmitin Terassien, parvekkeiden ja muiden ulkotilojen tyylikäs lämmöntuoja Käyttöalue halogeeni-infralämmitin on design-tuote ulkotilojen lämmitykseen.

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU 1. Tilan lämpöhäviöt lasketaan huone- tai tilakohtaisesti. Lämmittimen valinta voidaan tehdä huonelämmityksen tehontarpeen mukaan, koska lämmittimien hyötysuhde on n.

Lisätiedot

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250 Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit ostaa kaikki osat myös erikseen. Nilfisk Performer All-in-1

Lisätiedot

ALSIDENT SYSTEM 75. Kohdepoisto. Helposti muokattavissa OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex.

ALSIDENT SYSTEM 75. Kohdepoisto. Helposti muokattavissa OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex. ALSIDENT SYSTEM 75 Kohdepoisto 11.1.2017 Helposti muokattavissa 1 Helppo muokata Käyttökohteet Alsident system 75 on suunniteltu ilmamäärille 80-180m3/h. lasereille, lääketeollisuuteen, laboratorioihin,

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm

RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm RAKENTEET Kantavat rakenteet Rakennus perustetaan betoniperustuksilla häiriintymättömän perusmaan päälle tehtävän murskepatjan varaan. Alapohjat ovat maanvaraisia alapohjia. Huoneistojen väliset kantavat

Lisätiedot

Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet

Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet 01/2018 www.sentakia.com Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet LÄMPÖÄ JA VETTÄ LC-kuivaimet Materiaali: kromattu messinki Saatavana tilauksesta myös RAL-väreissä Soveltuu käytettäväksi sekä käyttövesijärjestelmässä

Lisätiedot

Suihku- kaivotuotteet.

Suihku- kaivotuotteet. Suihku- kaivotuotteet. 201 Geberit Cleanine20 -suihkukouru Geberit Cleanine60 -suihkukouru =4,3 cm = 0,8 cm Pituus = 30-90/130 cm =4,3 cm = 0,8 cm Pituus = 30-90/130 cm Asennus joko seinän viereen tai

Lisätiedot

ALSIDENT SYSTEM 100. Kohdepoisto. Tehokas imuvarsi OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex.

ALSIDENT SYSTEM 100. Kohdepoisto. Tehokas imuvarsi OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex. SIDENT SYSTEM 100 Kohdepoisto 31.5.2017 Tehokas imuvarsi 1 Pitkä ulottuvuus - kolme materiaalivaihtoehtoa Käyttökohteet Alsident system 100 on suunniteltu ilmamäärille 140-400m3/h mm. sairaaloihin, lääketeollisuuteen,

Lisätiedot

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU CIR IFRALÄMMITI Sähkölämmitys 500 2000 W Infralämmitin CIR IFRALÄMMITI, JOSSA 5 VUODE RUOSTUMATTOMUUSTAKUU 12 mallia Infralämmitintä käytetään lämmittimenä ympäri vuoden esim. kuisteilla, parvekkeilla

Lisätiedot

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ)

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) t TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) Sisältö I. Komponentit... 3 II. Täydentävät tuotteet... 3 III. Tuotekuvaus... 4 IV. Tuotteen käyttötarkoitus... 4 V.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN

KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN KÄYTTÖ Tämä LED-kattovalaisin on tarkoitettu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Asuintalot Toimistot Myymälät Koulut Hotellit Sairaalat Lentokentät Julkiset

Lisätiedot

SYLVANIA LED-PUTKET Light your world

SYLVANIA LED-PUTKET Light your world SYLVANIA LED-PUTKET 2018 Light your world Sylvania - Ammattivalaistuksen edelläkävijä Sylvania on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista valonlähdevalmistajista. Sylvania on ammattivalaistustoimija,

Lisätiedot

Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet. LÄMPÖÄ JA VETTÄ

Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet.  LÄMPÖÄ JA VETTÄ Vesikiertoiset ja sähkötoimiset pyyhekuivaimet www.sentakia.com LÄMPÖÄ JA VETTÄ 3/2017 LC-kuivaimet Materiaali: kromattu messinkiputki Saatavana tilauksesta myös RAL-väreissä Soveltuu käytettäväksi sekä

Lisätiedot

Huippulaatua edullisesti

Huippulaatua edullisesti weinor Topas markiisi Huippulaatua edullisesti Topas markiisi on todellinen taidonnäyte, jonka kaikki voivat hankkia. Siinä yhdistyvät: viimeistelty mekaniikka, upea ulkoasu sekä edullinen hinta www.weinor.com

Lisätiedot

Erityistilojen sähköasennuksia SFS ja

Erityistilojen sähköasennuksia SFS ja Erityistilojen sähköasennuksia SFS 6000-7 ja 6000-8 Tapio Kallasjoki Erityistiloja Kylpy- ja suihkutilat Uima-altaat ja vastaavat Saunat Rakennustyömaat Maa- ja puutarhatalouden tilat Ahtaat johtavat tilat

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA TIETOVERKOT HETEL 1 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Sertifikaatti Nro C333/05 1 (2) Parmair Eximus JrS on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena

Lisätiedot

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia.

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Alpex-duo Asennusohjeet 1.1 Yleistä Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Järjestelmän liittimet

Lisätiedot

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT VERTI 830 Verti laskee yläkaapin hyllyt nopeasti ja hiljaisesti työtasolle. Kaapin sisältöön pääsee avaamatta kaapin ovia. Verti asennetaan seinäkaappiin

Lisätiedot

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin 2014 Ramirent Sääsuoja = usein telineiden varaan rakennettu väliaikainen katto. Runko alumiinia PVC -peite Ei pressuista

Lisätiedot

Tuottajavastuu. Mikä muuttuu? Teemu Virtanen Johtava tuottajavastuuvalvoja. Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Tuottajavastuu. Mikä muuttuu? Teemu Virtanen Johtava tuottajavastuuvalvoja. Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Tuottajavastuu Mikä muuttuu? Teemu Virtanen Johtava tuottajavastuuvalvoja Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 16.5.2018 Tuottajavastuu (WEEE) Koskee sähkö- ja elektroniikkalaitteita sähkö-

Lisätiedot

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt RP-jätepuristimet RP-puristin on kehitetty tehokkaaksi ja toimivaksi jätteenkäsittelylaitteeksi kaikkialle missä jätettä syntyy. RPjätepuristimilla saadaan säästöä ja tehoa jätteenkäsittelyyn lukemattomissa

Lisätiedot

Naps Systems Oy / Ruosilankuja 4, FI-00390 Helsinki / Finland www.napssystems.com / +358 20 7545 666 / +358 20 7545 660

Naps Systems Oy / Ruosilankuja 4, FI-00390 Helsinki / Finland www.napssystems.com / +358 20 7545 666 / +358 20 7545 660 Naps Systems Oy / Ruosilankuja 4, FI-00390 Helsinki / Finland www.napssystems.com / +358 20 7545 666 / +358 20 7545 660 Naps Systems Oy Naps Systems on kotimainen aurinkosähköjärjestelmien toimittaja ja

Lisätiedot

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Kun kiuassaunaan asennetaan myös infrapunalämpö, tulee ottaa huomioon muutamia näissä ohjeissa olevia tärkeitä seikkoja. Seuraavat

Lisätiedot

Saas Instruments Oy:n highline LED tuoteperhe on laadukas ammattilaistason valaisinsarja sekä valon että asennettavuuden osalta.

Saas Instruments Oy:n highline LED tuoteperhe on laadukas ammattilaistason valaisinsarja sekä valon että asennettavuuden osalta. 2 LED-paketit 3 Saas Instruments Oy:n highline LED tuoteperhe on laadukas ammattilaistason valaisinsarja sekä valon että asennettavuuden osalta. Highline paketit sisältävät kaiken tarvittavan: valaisimet,

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN KUVAUS. Hankittavan järjestelmän lohkokaavio

JÄRJESTELMÄN KUVAUS. Hankittavan järjestelmän lohkokaavio JÄRJESTELMÄN KUVAUS Hankittavan järjestelmän lohkokaavio Yleisönohjauksen serveri Järjestelmän keskukseksi hankitaan yksi serveritietokone jonka tehtävä on olla yhteydessä Soforin toimittamaan ja Valtorin

Lisätiedot

TASAKATTOIKKUNAT.

TASAKATTOIKKUNAT. kutsu valo sisään TASAKATTOIKKUNAT Luonnollisen valaistuksen edut rakennuksissa ovat kiistattomat, mutta rakennusten keskellä sijaitseviin huonetiloihin ei ole mahdollista asentaa ikkunoita ulkoseinään.

Lisätiedot

P Valaisimen saa tilattua esimerkiksi neliön tai kolmion muotoisena. P + 10mm

P Valaisimen saa tilattua esimerkiksi neliön tai kolmion muotoisena. P + 10mm Linear Line AL-sarjan sirompi versio. Led-tekniikan vaatimusten mukaan rakennettu erittäin siro ja pienikokoinen valaisin, joka voidaan asentaa pintaan tai ripustaa vaijereilla. Valaisin voidaan asentaa

Lisätiedot

KONEEN TASONOVIRATKAISUT. KONE AMD-ovet

KONEEN TASONOVIRATKAISUT. KONE AMD-ovet KONEEN TASONOVIRATKAISUT KONE AMD-ovet KONEen tasonoviratkaisut Ovien moitteeton toiminta on tärkeää jokaiselle hissinkäyttäjälle. Matkustajan on päästävä turvallisesti, helposti ja vaivattomasti kutsu-

Lisätiedot

26 Jokaisen putkiremonttiopas

26 Jokaisen putkiremonttiopas ut es iv yt Nä 26 Jokaisen putkiremonttiopas 4 KORJAUS- VAIHTOEHDOT PUTKIREMONTEISSA Putkiremonttimenetelmät voidaan luokitella karkeasti viiteen kategoriaan: 1) uudet putket vanhaan paikkaan 2) uudet

Lisätiedot

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - +

MONOSPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter -32 C - + SPLIT- tai MULTISPLIT-järjestelmä FULL DC Inverter Paremman ympäristön puolesta. C 50-32 C - + LÄMMITYKSEEN ja ILMASTOINTIIN asuin- ja toimistorakennuksissa www.onninen.fi ENERGIA TEHOKKU UTTA Järjestelmä

Lisätiedot

Energiatodistusten laatijoiden Keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus

Energiatodistusten laatijoiden Keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus Energiatodistusten laatijoiden Keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus 23.11.2017 Technopolis, Kalevantie 2, Tampere Ulla Laapotti, energia-asiantuntija Pientalon havannointikäynti ja toimenpide-ehdotukset

Lisätiedot

Kupariset, sähkötoimiset ja nestetäytteiset, varaavat LÄMMITYS/KUIVAUSTELINEET takuuvarma toiminto

Kupariset, sähkötoimiset ja nestetäytteiset, varaavat LÄMMITYS/KUIVAUSTELINEET takuuvarma toiminto SÄHKÖ 2019 Kupariset, sähkötoimiset ja LÄMMITYS/KUIVAUSTLINT takuuvarma toiminto GUAR ANT RKS CRS CRK CRK-785-500 RKS-720-400 RKS-720-502 1.11.2018 GUAR ANT RKS CRS CRK Sivulta CRS Alakatto Päältä CRS

Lisätiedot

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33 Suunnittelu- ja asennusohje 1 suunnittelu_asennusohje_2006.indd 1 21.11.2006 13:18:33 Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin

Lisätiedot