Työelämävalmiudet II, II ja IV SYKSY 2018

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työelämävalmiudet II, II ja IV SYKSY 2018"

Transkriptio

1 Työelämävalmiudet II, II ja IV SYKSY 2018 Nämä opintojaksot suoritetaan yhtenä kokonaisuutena yhdessä harjoitteluun kuuluvan diagnostisen harjoituskurssin kanssa ennen harjoittelun kenttäjaksoa. Edeltävinä opintoina täytyy olla suoritettuna psykologian kandidaatin tutkinto. Opintojaksot ovat tarkoitettu ainoastaan psykologian pääaineopiskelijoille. PSYS311 Psykologisen arvioinnin perusteet, 2 op Psykologinen arviointi ja tutkimus asiakastyössä -luento/ Tuija Aro JA Mitä jokaisen psykologin tulee tietää - Laki, oikeudet, velvollisuudet ja ammattietiikka psykologin työssä / Psykonet-luennot Info harjoittelusta: tiistaina 4.9. klo / Mika Paananen & Aarno Laitila PSYS312 Kliininen neuropsykologia, kognitiivisten kykyjen arviointi ja lasten kehitysdiagnostiikka, 5 op / useita luennoitsijoita Valitaan joko A. Kognitiivisten kykyjen arviointi ja aikuisten kliininen neuropsykologia Nuoren, yli 16 v, tai aikuisikäisen tutkimus pareittain kurssin jälkeen. Raportointi kurssilla annettavien ohjeiden mukaan (ei lausunto, vaan tarkempi kuvaus). Tutkimuksen sisällytetään diagnostisen harjoituskurssin työhön. TAI B. Kehitysdiagnostiikka ja kliininen lasten neuropsykologia Alle kouluikäinen tai kouluikäisen lapsen tutkimus pareittain kurssin jälkeen. Raportointi kurssilla annettavien ohjeiden mukaan (ei lausunto, vaan tarkempi kuvaus). Tutkimuksen sisällytetään diagnostisen harjoituskurssin työhön PSYS313 Persoonallisuuden arviointimenetelmät, 5 op Valitaan joko Kuvakertomustestit 5op Luennot 24 t + harjoitukset 8 t / Aarno Laitila Kurssilla käydään läpi kuvakertomustestien teoreettista taustaa ja harjoitellaan eri temaattisten menetelmien käyttöä. Lisäksi pakollinen diagnostinen harjoitustyö opetetuilla menetelmillä (tarkempi info kurssilla) yhdelle tutkittavalle parityöskentelynä. Jos tutkittava on tuttu, vaihto toisen parin kanssa. Testipöytäkirja ja siihen liittyvä kirjallinen tutkimusraportti esitettävä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Ei erillistä tenttiä; kurssi arvioidaan raportteihin perustuen. Tutkimus mahdollista (ja suotavaa) sisällyttää diagnostisen harjoituskurssin työhön.

2 TAI Rorschach -kurssi 5 op Luennot 30 t sekä harjoitukset 14 t / Outi Kalla Luentoja sekä 1) koodausharj. valmiista pöytäkirjasta, 2) luennon jälkeen mielellään parityönä harjoitus tutkimushenkilölle (vaihdettu toisen parin kanssa, ei siis tuttu henkilö). Tämän voi sisällyttää diagnostisen harjoituskurssin työhön. PSYS314 Muut psykologiset arviointimenetelmät, 5 op Valitaan kaksi kurssia (yht. 5 op) a) Työhyvinvoinnin arviointi (2,5 op) Luennot 6 t + 12 t seminaari Katriina Hyvönen ja Mikael Sallinen Kurssilla tutustutaan työhyvinvoinnin kyselymenetelmiin. Kurssissa on kaksi suoritusvaihtoehtoa. Ensimmäiseen vaihtoehtoon kuuluu kyselymenetelmiin perustuva haastattelututkimus. Harjoitustehtävät puretaan seminaaripäivissä (varataan aikaa 1 h/ esitys). Harjoitustehtävät tehdään parityönä tai kolmen hengen ryhmissä. Kurssi arvioidaan suullisen seminaariesityksen sekä siihen liittyvän tiivistelmän pohjalta. Toinen suoritusvaihtoehto on laaja pohdinnallinen seminaaripäiväkirja, joka perustuu marraskuun seminaarissa esitettyihin esityksiin (toisten opiskelijoiden harjoitustyöt). Suoritusvaihtoehdoista ensimmäinen on ensisijainen ja jälkimmäinen toteutuu vain, mikäli suullisten esitelmien (1. vaihtoehto) määrä tulee täyteen (tämä suoritusvaihtoehto riippuu siis kurssin osallistujien määrästä). Molemmissa suoritusvaihtoehdoissa on seminaareissa läsnäolopakko. Ensimmäisessä lähiopetuspäivässä päätetään suoritusvaihtoehdot sitovasti. b) PK5+PFR (2,5 op) Luennot 18t Mikael Nedeström Koulutuksen tavoitteena on antaa ajankohtaista ja päivitettyä tietoa PK5 ja PRFtesteistä sekä tarjota esimerkkejä sen hyödyntämisestä henkilöstöarvioinnissa ja kliinisessä työssä. Opiskelijat tekevät ennen luentoja yhden tutkimuksen PK5 tai PRF menetelmillä joko yksin tai pareittain yhdelle tutkittavalle. Harjoitustyön voi sisällyttää diagnostisen harjoituskurssin tutkimukseen. PK5 ja PRF tulee olla tehtynä ko. kurssille tultaessa. Tulkinta opetellaan kurssilla. Testilomakkeet ja ohjeet saa testiarkistosta Kärki 2. kerros tai kysy Tuija Arolta (Kärki Aa 351.1) tai Katja Hartikaiselta (Kärki Aa 253.2). Tentti viimeisellä kerralla parityönä. c) Iäkkäiden arviointimenetelmät (2,5 op) (Luennot 15t + testaus) Juho Strömmer Kurssilla tutustutaan iäkkään psykologiseen arviointiin painottuen kognitiiviseen arviointiin ja muistisairauksiin. Lisäksi kurssilla tutustutaan yleisiin tehtäväsarjoihin (esim. CERAD) ja esimerkiksi masennuksen ja muistisairauksien erotusdiagnostiikkaan, mielialakyselyihin, haastattelun tekemiseen sekä lähetepyyntöihin. Kurssi koostuu kahdesta luento-/harjoituspäivästä sekä

3 yhteisestä seminaaripäivästä marraskuun lopussa. Ennen seminaaria opiskelijat tekevät yksin tai parin kanssa iäkkäälle muistisairaalle tutkimuksen kurssin yhteistyökumppanina toimivassa hoitolaitoksessa. Kurssisuorituksena toimii seminaarissa esitetty tutkimusraportti sekä lausunto tutkimuksesta. d) Oppilashuollon psykologin työn perusteet (2,5 op) Luento18 t + oppimispvk) Katri Haukkala Luento psykologin tehtävistä oppilashuollossa. Suoritustapana oppimispäiväkirja. Ennakkotehtävä koulupsykologian kurssille: Pohdi parin kanssa tai max. 3-4 hengen ryhmässä millaisia mielikuvia ja ajatuksia teillä on koulupsykologin työstä sekä mitä haluaisitte oppia tällä kurssilla ja miksi? Koko ryhmän tehtävän tulee mahtua yhdelle A4 sivulle. Ennakkotehtävä on osa kurssin hyväksyttävää suorittamista. Tehtävä tulee palauttaa 30.9 s-postilla osoitteeseen: katri.haukkala@jkl.fi. PSYKOTERAPIA Valitaan 5 tai 10 op terapiaopintoja Lukuvuotena on tarjolla: PSYS3301 Kognitiiviset käyttäytymisterapiat PSYS3302 Perheterapia PSYS3303 Muu terapeuttinen lähestymistapa Emotion Focused Therapy (EFT) PSYS3304 Psykodynaaminen psykoterapia

4 PSYS321 Diagnostinen harjoituskurssi ja harjoittelu, 30 op Diagnostiset harjoituskurssit joulukuussa, 4 ryhmää, pari ilmoittautuu samaan ryhmään. Ilmoittautuminen vasta PSYS311 kurssin alettua. Ks. ohjeet alla. Huomatkaa, että jokaisella menetelmäkurssilla (PSYS312 - PSYS314) on itsenäiset tehtävänsä, mutta alusta asti on hyvä pyrkiä luomaan näistä erillisistä tehtävistä mahdollisuuksien mukaan prosessi käyttämällä mahdollisimman monessa kohtaa samaa tutkittavaa. Tämän prosessin tuottama tieto kootaan yhteen diagnostisella harjoituskurssilla, jolla siitä tehdään palaute tutkittavalle ja lausunto DIAGNOSTINEN HARJOITUSKURSSI Kuuluu opintojaksoon PSY S321 Diagnostinen harjoituskurssi on tarkoitettu niille psykologian opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet Työelämävalmiudet III kurssit ja lähtevät harjoitteluun lähitulevaisuudessa (seuraava kevät tai syksy). Kurssilla harjoitellaan opittuja menetelmiä ja perehdytään lausunnon kirjoittamiseen. Edeltävinä opintoina täytyy olla suoritettuna psykologian kandidaatin tutkinto sekä TYÖELÄMÄVALMIUDET I ja III. HARJOITUSTEHTÄVÄ Diagnostisella harjoituskurssilla opiskelijaparin tulee tehdä yksi psykologinen tutkimus, jonka he esittelevät harjoituskurssin ryhmälle. Tutkimus tulee tehdä niillä menetelmillä, jotka opiskelijat ovat oppineet syksyn aikana Työelämävalmiudet III kursseilla. Tutkimuksen voi tehdä haluamanaan ajankohtana, mutta sen tulee olla valmis ennen harjoituskurssia, jolloin pohdimme yhdessä lausunnon sisältöä. Huom! Ilmoittauduthan samaan ryhmään parisi kanssa! TUTKITTAVA Opiskelijapari etsii yhden tutkittavan henkilön, jonka he vaihtavat toisen parin kanssa. Tutkittavan henkilön tulee tietää mihin tarkoitukseen tutkimus tehdään (harjoitustyö). Mikäli kyseessä on alaikäinen henkilö, on tutkimukseen oltava vanhempien suostumus. Tutkimuksen tulisi olla mahdollisimman lähellä tulevaa ammattikäytäntöä ongelmanasetteluineen jne. Tutkimusongelma voi olla parhaimmillaan tutkittavan omasta kiinnostuksesta/tarpeesta nouseva, mutta sitä voi myös yhdessä tutkittavan kanssa pohtia ja kohdistaa tutkimuksen tarkoituksen johonkin ei niin ajankohtaiseen tai relevanttiin kysymykseen hänen kannaltaan. Tutkimukseen liittyvistä ongelmanasetteluista voi käydä keskustelemassa opettajan kanssa. Tutkimuksesta tulee antaa suullinen palaute tutkittavalle. Palaute annetaan tutkittavalle kurssin jälkeen tai aikaisintaan sen jälkeen, kun tutkimus on esitelty diagnostisella harjoituskurssilla. Kirjallista lausuntoa tutkittava ei saa, koska kyseessä on harjoitustyö.

5 MENETELMÄT Valittu henkilö haastatellaan ja hänelle tehdään tutkimus menetelmillä, jotka tutkijat ovat valinneet. Haastattelussa neuvotellaan tutkittavan kanssa tutkimuksen päämäärästä eli, mihin kysymykseen tutkimuksella pyritään vastaamaan, esim. onko kyseessä uravalintaan tms. elämäntilanteeseen liittyvä tutkimus, johonkin ongelmaan tai oireeseen liittyvä tutkimus. Suositeltavaa olisi löytää joku tarkempi kysymyksenasettelu kuin pelkästään yleinen persoonallisuuden tai kognitiivisten kykyjen kartoitus. Tutkimuksen tarkoitus on oltava toisaalta myös sellainen, että siihen voidaan psykologisella tutkimuksella vastata. Tutkimuksen tavoitteen löydyttyä tutkittavaa haastatellaan aihealueesta. Haastattelu on siis myös tiedonhankinta-menetelmä. Tutkimukseen tulee kuulua ainakin laaja kognitiivinen kykytestistö (Wechslerin testi) tai persoonallisuuden tutkimus, mutta mieluiten molemmat. Tutkimuksen laajuuden (= testien lukumäärä) tulee olla riittävä vastaamaan asetettuihin kysymyksiin. Menetelmien tulee olla tuttuja syksyn kursseilta. Testejä saa lainaan testikurssien opettajien ohjeiden mukaan. Yleisin käytäntö on, että toimitaan kurssin opettajan laatiman varauslistan perusteella. Testi tulee palauttaa mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen, että muutkin voivat suorittaa oman tutkimuksensa. Testeistä on pidettävä erityisen hyvää huolta.

6 HARJOITUSKURSSIN TAPAAMISTEN SISÄLTÖ Harjoituskurssilla käydään läpi kunkin opiskelijaparin tutkimus ja yhteenveto. Opiskelijaparin tulee valmistaa kurssille suullinen yhteenveto, jonka tukena on PowerPoint- esitys tai vastaava. Aikaa esitykselle on minuuttia keskusteluineen riippuen ryhmän koosta. Kurssilla käydään esitykset läpi ja suunnitellaan lausuntoa ja palautetta tutkittavalle. Tämän jälkeen kukin pari työstää tutkimuksesta kirjallisen lausunnon ja antaa palautteen tutkittavalle. Kurssin viimeisellä kokoontumiskerralla tarkastellaan lausuntoja sekä palautetta tutkittavalle. PowerPoint-esityksiä tai kirjallisia lausuntoja ei jaeta muille kurssilaisille, mutta lausunto toimitetaan viimeistään omaa esitystä edeltävänä päivänä oman ryhmän opettajalle. SUULLINEN YHTEENVETO Tutkimuksesta tulee esittää ryhmässä yhteenveto (visuaalinen esitys tukena), jossa tulee ilmetä: 1. Diagnostisen tutkimuksen lähtökohdat ja perustelut - mitä tutkimuksessa pyritään selvittämään eli tutkimusongelma - kenen pyynnöstä tutkimus tehdään ja mihin tarkoituksen saatuja tietoja käytetään 2. Tutkimusmenetelmien valinta ja valinnan perustelu - valituilla menetelmillä tulee voida vastata asetettuihin kysymyksiin 3. Tutkittavan taustatiedot (=tutkittavan lyhyt elämäntilanne) - ongelman kehityksen kuvaus tai nykytilanteeseen johtanut kehitys - ongelman ilmeneminen tutkittavan elämässä tai tutkimusongelmaan kytkeytyvä tilanne tällä hetkellä 4. Diagnostisen tutkimuksen kuvaus

7 - tutkittavan suhtautuminen tutkimukseen ja tutkijaan - tutkimuksen eri vaiheiden kuvaus 5. Diagnostinen arviointi ja tutkimustulokset menetelmäkohtaisesti 6. Yhteenveto ja palaute tutkittavalle - jokaiselle tutkittavalle tulee antaa palaute tutkimuksesta harjoituskurssin jälkeen KIRJALLINEN LAUSUNTO Lausunto käydään yhdessä läpi pienryhmässä. Toimita lausunto ryhmän ohjaajalle (anonymisoi tutkittava) viimeistään edellisenä päivänä. Tutustu lausunnosta eri kursseilla annettuihin ohjeisiin ja Kopassa olevaan Ohje lausunnon kirjoittamiseen -ohjeeseen. Esityksen ja lausunnon laadinnassa on otettava huomioon vaitiolovelvollisuutta koskevat säännökset. Tutkittavan henkilöllisyyden ei tule paljastua ryhmäläisille. On suotavaa valita sellainen harjoitusryhmä, jossa ei käsitellä sitä tutkimusta, johon on itse järjestänyt tutkittava (ei siis ryhmään, jossa käsitellään tutun ihmisen tutkimustuloksia). Mikäli kuitenkin näin käy, opiskelija poistuu ryhmästä tämän käsittelyn ajaksi. Lisää ohjeita vaitiolovelvollisuudesta saa tarvittaessa kurssin opettajilta. Kurssin suorittamiseen tai diagnostisen harjoitustehtävän tekoon liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä Tuija Aro tai Katja Hartikaiseen. Testeihin liittyvissä sisällöllisissä kysymyksissä neuvoja antavat ko. testikurssien opettajat.

Psykologian perus- ja aineopinnot PsK-tutkinnossa Suomen yliopistoissa

Psykologian perus- ja aineopinnot PsK-tutkinnossa Suomen yliopistoissa Psykologian perus- ja aineopinnot PsK-tutkinnossa Suomen yliopistoissa 2016-2017 Löytyy: http://www.psykonet.fi/ alareunan linkeistä Perusopintojen laajuus ja sisältö olleet vuosia samat, nyt HY vähän

Lisätiedot

klo 14:15 salissa FYS2

klo 14:15 salissa FYS2 Kandi info 2016: Orientaatio LuK työn ja tutkielman tekemiseen keväällä 2017 28.11.2016 klo 14:15 salissa FYS2 28.11.2016 Jussi Maunuksela 1 Infon tarkoituksena on perehdyttää LuK tutkielman suorittamiseen

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2019 2020 Anarâškielâ máttááttâs 2019 2020 Syksy 2019 / Čohčâ 2019 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2018 2019 Anarâškielâ máttááttâs 2018 2019 Syksy 2018 / Čohčâ 2018 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

Tietotekniikan kandidaattiseminaari

Tietotekniikan kandidaattiseminaari Tietotekniikan kandidaattiseminaari Luento 1 14.9.2011 1 Luennon sisältö Seminaarin tavoitteet Seminaarin suoritus (tehtävät) Kandidaatintutkielman aiheen valinta Seminaarin aikataulu 2 2011 Timo Männikkö

Lisätiedot

Psykologian laitos. Professori Taru Feldt. Hakijan päivä JYU. Since

Psykologian laitos. Professori Taru Feldt. Hakijan päivä JYU. Since Psykologian laitos Professori Taru Feldt Hakijan päivä 9.11.2018 JYU. Since 1863. 9.11.2018 1 Psykologian laitos Tehtävä: tuottaa kansainvälisesti arvostettua, korkealaatuista opetusta ja tutkimusta Opiskelijamäärältään

Lisätiedot

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Henkilökunta Koordinaattori: Opintosihteeri Tiina Nikander Aikatauluun, ohjelmaan, suorituskirjauksiin

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2017 2018 Anarâškielâ máttááttâs 2017 2018 Syksy 2017 / Čohčâ 2017 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

OPINTOJEN SUUNNITTELU OSANA OPINTOPOLKUA. Opintoihin orientoitumisen luento

OPINTOJEN SUUNNITTELU OSANA OPINTOPOLKUA. Opintoihin orientoitumisen luento OPINTOJEN SUUNNITTELU OSANA OPINTOPOLKUA Opintoihin orientoitumisen luento 27.8.2014 Odotukset opiskelulle Keskustele pienessä ryhmässä: Mitä odotat tulevilta luokanopettajaopinnoiltasi? Millaisia taitoja

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2017 2018 Anarâškielâ máttááttâs 2017 2018 Syksy 2017 / Čohčâ 2017 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN

811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN 811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN Harjoitus 1: Tutkimussuunnitelma 19.9.2017 Mari Karjalainen 1 Yleistä kurssin suorittamisesta Tutkimusaiheen päätät itse, voit laajentaa JTT-tutkielman pohjalta kandityön

Lisätiedot

Näkökulmia monimuoto-opetukseen

Näkökulmia monimuoto-opetukseen 1 Näkökulmia monimuoto-opetukseen Tietokoneohjelma on kuin runo, se ei valmistu koskaan Bill Gates Aiheita 2 Lähtötason arviointi Tentti ja/tai tentitön vaihtoehto yhdessä Kotitehtävät vs. luokkaharjoitukset

Lisätiedot

KVANTITATIIVISET TUTKIMUSMENETELMÄT MAANTIETEESSÄ

KVANTITATIIVISET TUTKIMUSMENETELMÄT MAANTIETEESSÄ KVANTITATIIVISET TUTKIMUSMENETELMÄT MAANTIETEESSÄ Syksy 2018 Kurssi-info 29.10.2018 OSAAMISTAVOITTEET Kurssin jälkeen opiskelija osaa tulkita ja arvioida numeeristen aineistojen tarjoamat mahdollisuudet

Lisätiedot

Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa.

Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa. Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa.) Opintotyyppi Syventäviä opintoja Koulutusala Kuvataideala

Lisätiedot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot A130A0760 Ekonomin viestintätaidot Johdanto ja ohjeita kurssille Opettajat: Päivi Maijanen-Kyläheiko Heidi Parkkinen Lauri Haiko Mirka Rahman Päivän ohjelma 9.15 10.00 Esittäytyminen 10.00 10.45 Kurssin

Lisätiedot

TILANNE 27.12.2015 luentovuoro = punaisella. viikko MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI 36 31.8. Yliopiston avajaiset: HY, Oulu

TILANNE 27.12.2015 luentovuoro = punaisella. viikko MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI 36 31.8. Yliopiston avajaiset: HY, Oulu SYKSY 2015 36 31.8. HY, 1.9. Åbo 2.9. ISY/Joe, JY 3.9. TaY 4.9. 37 7.9. 8.9. /Logopedia 38 14.9. 15.9. 39 21.9. 22.9. 40 28.9. 29.9. 41 5.10. Psykonet yleiskokous klo 9-n.15 6.10. 9.9. 10.9. 16.9. 17.9.

Lisätiedot

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP)

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) HUOM! Nämä opinnot ovat vain niille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tutkinnon pedagogiset opinnot syyslukukaudella 2011! Tasatunnein

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2013 tai keväällä 2014 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Kandidaatintyö. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma

Kandidaatintyö. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma Kandidaatintyö Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma Infon sisältö Kandidaatintyön merkitys Kandidaatintyön osat Tekniikan viestintä -kurssi Kandidaatiksi valmistuminen Seminaari Kirjallinen

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2013 tai keväällä 2014 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Psykonetin yhteinen perustutkinto-opetus

Psykonetin yhteinen perustutkinto-opetus Psykonetin yhteinen perustutkinto-opetus Koordinaattori Kari Lehti Psykonet Psykologian perusopintokokonaisuus Perusopinnot kokonaisuudessaan ja osa aine- ja syventävistä opinnoista toteutetaan Psykonetyhteistyönä

Lisätiedot

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna 2019-2020 KASVATUSTIETEEN MAISTERIN TUTKINTO (Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatustiede, Vanhoilla tutkintovaatimuksilla opintoja jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015. Tietojenkäsittelyn seminaari

TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015. Tietojenkäsittelyn seminaari TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015 Tietojenkäsittelyn seminaari Suoritetaan 3. opintovuonna. Sisältyy moduuleihin TK0809 ja TK0811. Miksi? Amk tutkinto on KORKEAkoulututkinto. seminaari

Lisätiedot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015. Historian perusopinnot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015. Historian perusopinnot HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015 Historian perusopinnot yliopistonlehtori Henry Oinas-Kukkonen: Uusi aika, luento 16 t. + kirjallisuus, 8.1. 3.2. ti klo 10 12 HU205 ja to klo 14 16 HU106. Tentti

Lisätiedot

AIKUISKASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017

AIKUISKASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 AIKUISKASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 Opintojakso Aikataulu Ka1/Aa1/Ea1/PO1/PEDAp1/ Luennot (EDU1): apeda p1 ti 5.9. klo 16.15 17.45 Arto Jauhiainen Johdatus kasvatustieteisiin to 7.9. klo 16.15

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2018. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 2.7.2018/17.9.2018/29.10.2018 HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Jaana Koskenniemi,

Lisätiedot

PSYKOLOGIAN LAITOS. Psykologian koulutus

PSYKOLOGIAN LAITOS. Psykologian koulutus PSYKOLOGIAN LAITOS Psykologian koulutus Psykologian koulutuksen opetussivut: http://www.helsinki.fi/psykologia/opiskelu/yleistietoa.htm 1.8.2005 voimaan tulevat tutkintovaatimukset Psykologian kandinaatin

Lisätiedot

HARJOITTELUN YLEISINFO, OSA 2 TOIMINTATERAPIAN TUTKINTO- OHJELMA

HARJOITTELUN YLEISINFO, OSA 2 TOIMINTATERAPIAN TUTKINTO- OHJELMA HARJOITTELUN YLEISINFO, OSA 2 TOIMINTATERAPIAN TUTKINTO- OHJELMA Opiskelijalle tärkeää tietoa 1. Rikostaustaote 2. Rokotukset kuntoon 3. Hyvät työelämätaidot 4. Vakuutusasiat 1. Rikostaustaote Rikostaustaote

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2015 tai keväällä 2016 aloittaville. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

SYKSY lv. Tämä on alustava lukujärjestys! Seuraa nettilukkaria päivitysten havaitsemiseksi

SYKSY lv. Tämä on alustava lukujärjestys! Seuraa nettilukkaria päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2013. Tämä on alustava lukujärjestys! Seuraa nettilukkaria päivitysten havaitsemiseksi Seuraa opintojakson oikeassa yläkulmassa olevaa päivämäärää niin tiedät, koska aikataulua on viimeksi päivitetty!

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2017. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Heli Virtanen, Jaana Koskenniemi Toteutustapa:

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.)

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.) TU-C3010 Projektien (5 op.) Kevät 2018 Kurssin tavoitteet ja sisältö Kurssin tavoitteena on opettaa opiskelijoille projektiliiketoiminnan, erityisesti projektinhallinnan käsitteet, toimintatavat ja menetelmät.

Lisätiedot

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, osa 3 28.9.2016 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö LTLY16 Orientoivat opinnot ja HOPS, 2 op Orientoivat opinnot, osat 1-3 Tutkinto-ohjelmien omat infot HOPS: tutkinto-ohjelmien

Lisätiedot

Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Leikola

Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Leikola Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu Leikola 4.1.2019 Verkkopalvelut TOP 3 WebOodi (oodi.aalto.fi/a) ilmoittautumiset, kurssikuvaukset, suoritukset MyCourses (mycourses.aalto.fi) Kurssien kotisivut,

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatuspsykologia, vanhoilla tutkintovaatimuksilla jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

2 VAADITTAVAT SEMINAARIKÄYNNIT KANDIDAATTI- JA MAISTERIVAIHEEN SEMINAAREISSA...

2 VAADITTAVAT SEMINAARIKÄYNNIT KANDIDAATTI- JA MAISTERIVAIHEEN SEMINAAREISSA... 1 Tiedoston päivitysajankohta on sivun alaosassa. OHJEITA AGROTEKNOLOGIAN PRAE GRADU-, POST GRADU- JA KANDIDAATINSEMINAARIEN PITÄJILLE JA KURSSIMER- KINTÖJEN HAKIJOILLE Sisällys 1 OHJEITA AGROTEKNOLOGIAN

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 Opintojakso Aikataulu Ka1/Aa1/Ea1/PO1/PEDAp1/ Luennot (EDU1): apeda p1 ti 5.9. klo 16.15 17.45 Arto Jauhiainen Johdatus kasvatustieteisiin to 7.9. klo 16.15 17.45

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2015. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 280815 (HOIT3111) TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Minna Stolt, Heli Virtanen

Lisätiedot

OPISKELIJAN MUISTILISTA

OPISKELIJAN MUISTILISTA Kuvataiteen lukiodiplomin tukimateriaali opiskelijalle OPISKELIJAN MUISTILISTA Kuvataiteen lukiodiplomi muodostuu teoksesta sekä työskentelyprosessia, itsearviointia ja kuvataiteen tuntemusta kuvaavasta

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla.

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla. Tentti Tentti Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla. Omia koneita ei saa käyttää. Sähköisessä tentissä on paperitentin tapaan osaamisen

Lisätiedot

Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA

Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA 2017-2018 Info 21.8.2017 Avoin yliopisto Jutta Karhu 1. Yleistä opiskelusta 2. Psykologian perusopinnot 3. Psykologian aineopinnot 4. Monimuoto- ja verkkoopiskelu 5. Suorituskäytänteet

Lisätiedot

Kandidaatintyöprosessi Sähköenergiatekniikan laitoksella

Kandidaatintyöprosessi Sähköenergiatekniikan laitoksella kn 5.2.2009 Kandidaatintyöprosessi Sähköenergiatekniikan laitoksella Tiedoksi kandidaatintöiden ohjaajille: Valmistautuminen kandityön tekemiseen, esitietovaatimukset: Kandidaatintyö voidaan aloittaa tyypillisesti

Lisätiedot

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC Kemian tekniikan korkeakoulu 6.9.2016 Pia Lahti Työpajan tavoite Työpajan jälkeen opiskelija: Tietää mikä on Into, mistä sen löytää ja mitä hyötyä siitä on Tietää

Lisätiedot

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Ohjeet opiskelijalle Opiskelija harjoittelee omassa opetustyössään ammatillisessa koulutuksessa. Opetusharjoittelussa keskeisenä tavoitteena

Lisätiedot

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC Kemian tekniikan korkeakoulu 1.9.2015 Pia Lahti Työpajan tavoite Työpajan jälkeen opiskelija: Tietää mikä on Into, mistä sen löytää ja mitä hyötyä siitä on Tietää

Lisätiedot

Julkaistu , päivitetty s. 1 (6)

Julkaistu , päivitetty s. 1 (6) s. 1 (6) Eläinlääketieteen kandidaatin ja lisensiaatin tutkinnon valinnaiset opinnot lukuvuonna 2019 / AIKATAULU Yleiset valmiudet Hallinto ja päätöksenteko yliopistossa 2 tai 3 op K, L lkv 2019-409 407

Lisätiedot

PSY181 Psykologisen tutkimuksen perusteet, kirjallinen harjoitustyö ja kirjatentti

PSY181 Psykologisen tutkimuksen perusteet, kirjallinen harjoitustyö ja kirjatentti PSY181 Psykologisen tutkimuksen perusteet, kirjallinen harjoitustyö ja kirjatentti Harjoitustyön ohje Tehtävänäsi on laatia tutkimussuunnitelma. Itse tutkimusta ei toteuteta, mutta suunnitelman tulisi

Lisätiedot

PSYKOLOGIA. Opetuksen tavoitteet

PSYKOLOGIA. Opetuksen tavoitteet PSYKOLOGIA Ihmisen toimintaa tutkivana tieteenä psykologia antaa opiskelijalle valmiuksia havainnoida ja ymmärtää monipuolisesti ihmistä ja hänen toimintaansa vaikuttavia tekijöitä. Psykologisen tiedon

Lisätiedot

Palautejärjestelmän kautta palautetta antoi 40,00 % kurssille ilmoittautuneista opiskelijoista.

Palautejärjestelmän kautta palautetta antoi 40,00 % kurssille ilmoittautuneista opiskelijoista. Kurssipalautekooste Kurssi: Metallurgian seminaari (477419S) Toteutusajankohta: Syksy 2018 (periodi 2) Vastuuopettaja: Eetu-Pekka Heikkinen Muut opettajat: Timo Fabritius Koosteen koonnut: Eetu-Pekka Heikkinen

Lisätiedot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI Historian perusopinnot

HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI Historian perusopinnot HISTORIAN OPPIAINE KEVÄTLUKUKAUSI 2015 Historian perusopinnot yliopistonlehtori Henry Oinas-Kukkonen: Uusi aika, luento 16 t. + kirjallisuus, 8.1. 3.2. ti klo 10 12 HU205 ja to klo 14 16 HU106. Tentti

Lisätiedot

Julkaistu , päivitetty s. 1 (6)

Julkaistu , päivitetty s. 1 (6) s. 1 (6) Eläinlääketieteen kandidaatin ja lisensiaatin tutkinnon valinnaiset opinnot lukuvuonna 2019 / ALUSTAVA AIKATAULU Yleiset valmiudet Hallinto ja päätöksenteko yliopistossa 2 tai 3 op K, L lkv 2019-409

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2017. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 1.9.2017 HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Heli Virtanen, Jaana

Lisätiedot

I vuosikurssin opetus lukuvuonna

I vuosikurssin opetus lukuvuonna I vuosikurssin opetus lukuvuonna 2017 2018 Seuraavat lähipäivät ovat pakollisia, joten varaa nuo ajankohdat kalenteriisi jo hyvissä ajoin! Lähiopetuksen luokkatilat löytyvät myös WebOodista kunkin opintojakson

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2016 2017 Anarâškielâ máttááttâs 2016 2017 Syksy 2016 / Čohčâ 2016 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

ERITYISPEDAGOGIIKAN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017

ERITYISPEDAGOGIIKAN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 ERITYISPEDAGOGIIKAN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 Opintojakso Aikataulu Ka1/Aa1/Ea1/PO1/PEDAp1/ Luennot (EDU1): apeda p1 ti 5.9. klo 16.15 17.45 Arto Jauhiainen Johdatus kasvatustieteisiin to 7.9. klo 16.15

Lisätiedot

Opintoihin orientointi

Opintoihin orientointi Opintoihin orientointi Tervetuloa opiskelemaan fysiikkaa Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 2.9.2014 1 Ennen opintojen alkua Tutustu huolellisesti ja hyvin opinto-ohjelmaan. Tee HOPS eli henkilökohtainen

Lisätiedot

Julkaistu , viimeksi päivitetty s. 1 (5)

Julkaistu , viimeksi päivitetty s. 1 (5) viimeksi päivitetty 29.10.2018 s. 1 (5) Eläinlääketieteen kandidaatin ja lisensiaatin tutkinnon vaihtoehtoiset opinnot lukuvuonna 2018 / AIKATAUU JA IMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen/haku alkaa ma 29.10.

Lisätiedot

Julkaistu , viimeksi päivitetty s. 1 (5)

Julkaistu , viimeksi päivitetty s. 1 (5) viimeksi päivitetty 24.10.2018 s. 1 (5) Eläinlääketieteen kandidaatin ja lisensiaatin tutkinnon vaihtoehtoiset opinnot lukuvuonna 2018 / AIKATAUU JA IMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen/haku alkaa ma 29.10.

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2016. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 1.8.2016 HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Leena Salminen, Jaana

Lisätiedot

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Tervetuloa opiskelemaan Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 1 Ennen opiskelua Tutustu hyvin opinto-ohjelmaan verkkopalvelussa: luentojen ajat ja

Lisätiedot

Julkaistu , viimeksi päivitetty s. 1 (4)

Julkaistu , viimeksi päivitetty s. 1 (4) viimeksi päivitetty 27.9.2018 s. 1 (4) Eläinlääketieteen kandidaatin ja lisensiaatin tutkinnon vaihtoehtoiset opinnot lukuvuonna 2018 / AIKATAUU JA IMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen alkaa 1.10.2018 klo

Lisätiedot

Kevään 2013 alustava opetusohjelma

Kevään 2013 alustava opetusohjelma Kevään 2013 alustava opetusohjelma * Viikolla 10 ei ole opetusta * Muutokset ja täydennykset ovat mahdollisia niistä tiedotetaan oppiaineen internet-sivuilla. ******************************************************************************

Lisätiedot

031075P MATEMATIIKAN PERUSKURSSI II 5,0 op

031075P MATEMATIIKAN PERUSKURSSI II 5,0 op 031075P MATEMATIIKAN PERUSKURSSI II 5,0 op Kurssin jokaiseen kolmeen välikokeeseen on ilmoittauduttava erikseen WebOodissa (https://weboodi.oulu.fi/oodi/). Huom! Välikoeilmoittautuminen on PAKOLLINEN.

Lisätiedot

A&O:n käyttöohje. 1. Rekisteröityminen ja kurssille ilmoittautuminen. 2. Sisäänkirjautuminen. (Lisää löydät osoitteesta:

A&O:n käyttöohje. 1. Rekisteröityminen ja kurssille ilmoittautuminen. 2. Sisäänkirjautuminen. (Lisää löydät osoitteesta: A&O:n käyttöohje (Lisää löydät osoitteesta: http://ao4.ee.tut.fi/wiki/) 1. Rekisteröityminen ja kurssille ilmoittautuminen Mene osoitteeseen http://ao4.ee.tut.fi TTY:n opiskelijat voivat rekisteröityä

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 14.11.2017 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2014 tai keväällä 2015 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola.

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola. Saamelainen kulttuuri SYKSYN 2011 OHJELMA I periodi 22.8. 21.10. ja II periodi 31.10. 16.12.2011 Viikolla 43 eli 24. 28.10.2011 ja 5.12.ei ole luentoja. 1 Uusien opiskelijoiden ja henkilökunnan tapaaminen

Lisätiedot

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat?

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat? Seppo Saastamoinen 25.9.2003 Sivu 1/6 TEKNILLISEN KORKEAKOULUN TUTKINTOSÄÄNTÖ (http://www.hut.fi/yksikot/opintotoimisto/lait/tutkintosaanto_111200_voimassaoleva.htm) 1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan

Lisätiedot

SYKSY 2018 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 21.9.

SYKSY 2018 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 21.9. ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT LUKUJÄRJESTYS 2019 Opintojaksojen tarkat aika- ja paikkatiedot löydät Korpista, jonne myös mahdolliset muutokset päivitetään. Opintojaksoille

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

1. Montako diplomi-insinööriä, tekniikan lisensiaattia ja tekniikan tohtoria valmistui osastolta v. 2001?

1. Montako diplomi-insinööriä, tekniikan lisensiaattia ja tekniikan tohtoria valmistui osastolta v. 2001? Seppo Saastamoinen 25.9.2003 Sivu 1/5 SÄHKÖ- JA TIETOLIIKENNETEKNIIKAN OPINTO-OPAS 2003-2004, luvut 1 10 ( (http://www.sahko.hut.fi/opiskelijat/opinto-opas2003-2004/estopas2003/index.htm) (http://www.sahko.hut.fi/opiskelijat/opinto-opas2003-2004/tltopas2003/index.htm)

Lisätiedot

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY. ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY. ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Tiistai 10. tammikuuta 2017, klo 12:15-12:45 (K216, Otakaari 4) Juhana Hiironen RYM/KTA Tärkeät

Lisätiedot

031075P MATEMATIIKAN PERUSKURSSI II 5,0 op

031075P MATEMATIIKAN PERUSKURSSI II 5,0 op 031075P MATEMATIIKAN PERUSKURSSI II 5,0 op Kurssin jokaiseen kolmeen välikokeeseen on ilmoittauduttava erikseen WebOodissa (https://weboodi.oulu.fi/oodi/). Huom! Välikoeilmoittautuminen on PAKOLLINEN.

Lisätiedot

Käsityötieteen syventävät opinnot

Käsityötieteen syventävät opinnot Käsityötieteen syventävät opinnot 1/9 Opintojaksojen kohdalla suluissa olevat koodit ovat käsityönopettajan koulutuksen rekisteröintikoodeja. Oppaassa ja työjärjestyksissä käytettyjä lyhenteitä: L = luento

Lisätiedot

Internet-pohjaisen oppimisympäristön laadinta

Internet-pohjaisen oppimisympäristön laadinta Internet-pohjaisen oppimisympäristön laadinta Kevät 2013 5op joni.karvinen@uta.fi jari.laitinen@uta.fi IPOPPLA 2013 Järjestetty viimeksi keväällä 2011 Kurssin kotisivut: http://www.uta.fi/sis/tie/ipoppla/index.html

Lisätiedot

SYKSY Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SYKSY Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2017 2 lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 12.9.2017 HOIT4009 IKÄÄNTYNEEN/HOIT0701 KLIINISEN HOITOTYÖN /HOIT0908 MIELENTERVEYS-

Lisätiedot

Teknillisen fysiikan pääaineen tupsut / Mallilukujärjestys I periodi / viikot /

Teknillisen fysiikan pääaineen tupsut / Mallilukujärjestys I periodi / viikot / Teknillisen fysiikan pääaineen tupsut / Mallilukujärjestys I periodi / viikot 37-42 / 12.9.-21.10.20 27.6.20 Ma Ti Ke To Pe 8 08:15-10:00 MS-A0501 H1 08:15-10:00 MS-A0501 H1 08:15-10:00 MS-C1350 H01 10

Lisätiedot

SEURAA NETTILUKKARIA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY 2014. 3. lv.

SEURAA NETTILUKKARIA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY 2014. 3. lv. SYKSY 2014. Tämä on alustava lukujärjestys! Seuraa nettilukkaria päivitysten havaitsemiseksi Seuraa opintojakson oikeassa yläkulmassa olevaa päivämäärää niin tiedät, koska aikataulua on viimeksi päivitetty!

Lisätiedot

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tentti kestää kolme tuntia. Tehdään sähköisesti mikroluokkien Windows-koneilla.

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tentti kestää kolme tuntia. Tehdään sähköisesti mikroluokkien Windows-koneilla. Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. kestää kolme tuntia. Tule paikalle viimeistään noin 15 minuuttia ennen tentin alkua, koska tentti pyritään aloittamaan tasalta. Poistua voi aikaisintaan,

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatuspsykologia Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9.

Lisätiedot

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajan pedagogiset opinnot, humanistinen ja matemaattis-luonnontieteellinen ala 60 op OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajankoulutuksen intensiiviviikot Syksy 2015 vk 36-38 ma 31.8. ti 15.9. vk

Lisätiedot

HOPS KTK 2.vsk Teknillinen tiedekunta Vaasan yliopisto Opintoasiat Opiskelu tekn. tdk 1

HOPS KTK 2.vsk Teknillinen tiedekunta Vaasan yliopisto Opintoasiat Opiskelu tekn. tdk 1 HOPS KTK 2.vsk 5.9.2013 Teknillinen tiedekunta 5.9.2013 Vaasan yliopisto Opintoasiat Opiskelu tekn. tdk 1 HOPS KTK 2. vsk Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelutaidot ehops Mahdollisuus ehopsin tekemiseen

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle 1 (5) WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun

Lisätiedot

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta Kasvatustieteiden laitos / Erityispedagogiikka Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille,

Lisätiedot

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola.

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola. Saamelainen kulttuuri 20.10.2010 SYKSYN 2010 OHJELMA I periodi 23.8. 22.10. ja II periodi 1. 11. 17.12.2010 Viikolla 43 eli 25. 29.10.2010 ei ole luentoja. PERUSOPINNOT I Periodi: 683371P Johdatus saamelaiseen

Lisätiedot

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013 Muokattu 4.9.2012 1 Musiikkikasvatuksen koulutus, vuosikurssit 3. 5. Maunonkadun toimipiste Huom! v Kaikille opintojaksoille tulee ilmoittautua web-oodissa. v Tarkista aikataulu AINA ennen opetuksen alkua..

Lisätiedot

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella. Kandidaatintyöluennot (Ala kirjoittaa! -luentosarja)

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella. Kandidaatintyöluennot (Ala kirjoittaa! -luentosarja) 1 Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella Kandidaatintyövastaavat: Aki Korpela (sähkömagnetiikka) Jarmo Tanskanen (elektroniikka) Kandidaatintyö koostuu seuraavista osista: kandidaatintyöluennot, yhteiset

Lisätiedot

Kurssijärjestelyt. ME-C2300 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Mari Hirvi Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos

Kurssijärjestelyt. ME-C2300 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Mari Hirvi Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos Kurssijärjestelyt ME-C2300 Verkkojulkaisemisen perusteet (5 op) Mari Hirvi Informaatioverkostot / Mediatekniikan laitos (Alkuperäiset luentokalvot: Markku Laine) 8. syyskuuta 2015 Luennon sisältö Kurssin

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2015 2016 Anarâškielâ máttááttâs 2015 2016 Syksy 2015 / Čohčâ 2015 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Mitoitussuositus. Opetussuunnitelmien suunnitteluun

Mitoitussuositus. Opetussuunnitelmien suunnitteluun Mitoitussuositus Opetussuunnitelmien suunnitteluun Mitoitussuositus Opetussuunnitelmien suunnitteluun Päätöspäivämäärä 01.06.2012 Opintojen mitoitus ja oppiminen Aika on oppimisen välttämätön edellytys

Lisätiedot

Curriculum Vitae 2016

Curriculum Vitae 2016 Curriculum Vitae 2016 Enni Annika Kiiski (os. Sjöblom) Proviisori, yliopisto-opettaja, jatko-opiskelija Farmasian tiedekunta, HY Farmakologian ja lääkehoidon osasto Kliinisen farmasian ryhmä / Sosiaalifarmasia

Lisätiedot

Kliininen linja Pirjo Lindström-Seppä opintoasiainpäällikkö Itä-Suomen yliopisto, terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos 2016

Kliininen linja Pirjo Lindström-Seppä opintoasiainpäällikkö Itä-Suomen yliopisto, terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos 2016 Kliininen linja Pirjo Lindström-Seppä opintoasiainpäällikkö Itä-Suomen yliopisto, terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos 2016 Ilmoittautuneita: 2000 / 78 2001 / 83 2002 / 87 2003 / 72 2004 /

Lisätiedot

SYVENTÄVÄT OPINNOT KEVÄÄLLÄ 2018 Kaikille yhteiset pakolliset opintojaksot

SYVENTÄVÄT OPINNOT KEVÄÄLLÄ 2018 Kaikille yhteiset pakolliset opintojaksot SYVENTÄVÄT OPINNOT KEVÄÄLLÄ 2018 Kaikille yhteiset pakolliset opintojaksot Opintojakso Aikataulu KL2a/AL2a/EL2a Monimuuttujamenetelmät (luento-opetus 12 h, ryhmäopetus 12 h) ma 19.2. klo 12.15-14.00 Juhani

Lisätiedot

Hippo Terapiaklinikka, Turku Terapiaryhmät 2016-2017

Hippo Terapiaklinikka, Turku Terapiaryhmät 2016-2017 Hippo Terapiaklinikka, Turku Terapiaryhmät 2016-2017 LUKISIEPPARI Ryhmä on tarkoitettu lapsille, joilla on luku- ja kirjoitustaidon vaikeuksia. Tavoitteena on fonologisten ja nopean nimeämisen taitojen

Lisätiedot

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo)

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Orientoivat opinnot 810020Y, 2 op Orientaatioviikko Teemaluennot Pienryhmätoiminta Omaopettajatapaamiset Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot