Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/"

Transkriptio

1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanvaltuusto Aika klo 18:00-18:32 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Talousarvion toteumavertailu ajalta Talousarvion toteumavertailu ajalta Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma laadintaohjeet 50 Päätös tarkastuslautakunnan erottamisasiassa Poliisin neuvottelukunnan varajäsenen nimeäminen Tiedoksi Muut asiat 122

2 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Europaeus Teemu Hakman Anssi Huhtanen Harri Ilves Esa Kemppinen Terho Kyröläinen Mikko Lambert Maija Lonka Taina Luumi Kari Mikkonen Timo Nissilä Josefina Näränen Timo Paajanen Timo Rasimus Minna Sivenius Päivi Tauriainen Ossi Tervonen Timo Terävä Liisa Vaittinen Mirja Anttila Harri 18:00-18:32 kunnanjohtaja Hinkkanen Paula 18:00-18:32 talouspäällikkö, pöy tä kir jan pi tä jä Toppinen Eila 18:00-18:32 sivistystoimenjoht aja, toi mi ala joh taja Pöllänen Ari 18:00-18:32 tekninen johtaja, toi mi ala joh ta ja Kourujärvi Esa 18:00-18:32 varajäsen Kolehmainen Jarmo 18:00-18:32 varajäsen Leiviskä Kaarina - varajäsen 50 asian kä sitte lyn osalta Poissa Laaksonen Petteri jäsen Vuorela Harri jäsen Käsitellyt asiat Allekirjoitukset Liisa Terävä Puheenjohtaja Paula Hinkkanen Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Minna Rasimus Pöytäkirjantarkastaja Jarmo Kolehmainen Pöytäkirjantarkastaja

3 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Pöytäkirjan nähtävilläpito - Esityslistat ja pöytäkirjat :00 Päivi Kujantola keskusarkistonhoitaja

4 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kv Kuntalain 103 :n mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kak si kolmasosaa valtuutetuista on läsnä. Kuntalain 94 :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään 4 päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joil la on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouk ses ta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kokouskutsussa on il moitet ta va kokouksen aika ja paikka. Hallintosäännön 80 ja 81 :n mukaan esityslista, joka sisältä selostuksen kä si tel tä vis tä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, lähetetään kokous kut sun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä. Kunnanvaltuuston on päättänyt , että kokouskutsu, esi tys lista, liitteet ja oheismateriaali voidaan lähettää sähköisesti. Kokouskutsu lähe te tään julkaisemalla esityslista kunnan sähköisessä ko kous ym pä ris tössä viimeistään kokousviikkoa edeltävänä keskiviikkona. Kokouskutsun ja esi tysl lis tan julkaisemista ilmoitetaan saajan ilmoittamaan numeroon teks tivies til lä ja osoitteeseen sähköpostilla. Kutsu kokoukseen on esityslistan ohella toi mi tet tu valtuuston ja kun nanhal li tuk sen jä se nil le sekä kunnanjohtajalle Kunnan net ti si vuil le ko kous kut su on asetettu sa ma na päivänä. Lisäksi ilmoitus ko kouk ses ta on toi mi tet tu lyhennettynä jul kais ta vak si Parikkalan-Rautjärven Sa no mis sa ja Uu tis vuok ses sa. Päätösehdotus: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Läsnä 19 varsinaista ja 2 varajäsentä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätös val tai sek si, vaikka Uutisvuoksen lehti-ilmoituksessa oli virheellinen al lekir joi tus ja yksi jäsen ei ollut saanut tekstiviesti ilmoitusta.

5 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanvaltuusto Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kv Kuntalain 140 :n mukaan pöytäkirja siihen liitettyine oi kai su vaa ti mus oh jeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä ylei ses sä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta joh du. Hallintosäännön 100 :n mukaan valtuusto valitsee jokaisessa ko kouk sessa kaksi valtuutettua tarkastamaan kokouksesta laaditun pöytäkirjan siltä osin kuin pöytäkirjaa ei tarkasteta kokouksessa. Kokouksen pöytäkirja asetetaan nähtäväksi Rautjärven kunnan kotisivulla osoit tees sa perjantaina klo alkaen ja se tar kas te taan kunnantalon yhteispalvelupisteessä ennen nähtäville aset tamis ta. Päätösehdotus: Valtuusto valitsee hallintosäännön mukaisesti kaksi jäsentään tar kas tamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Minna Rasimus ja Jarmo Kolehmainen.

6 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Talousarvion toteumavertailu ajalta / /2016 Kh Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Rautjärven kunnan talousarvion mukaan kunnan ylijäämä vuodelle 2017 on arvioitu euroon. Kulunut kolme kuukautta on ollut käyttötalouden toimintakatteen osalta lä hes ta voit teessa.. Toimintatuotot ovat 0,7 pro sent ti yk sik köä yli tavoitetason ja toi min ta kustan nuk set alittavat n. 1,4 prosenttiyksikköä tavoitteen. Verotulojen kertymän osalta on ylitystä 0,7 prosenttiyksikköä. Val tion osuudet ovat toteutuneet lähes talousarvion mukaisesti. Rahoituskulujen toteuma painottuu loppuvuodelle. Rautjärven kunnan ylijäämäksi ajanjaksolle on muo dos tumas sa euroon. Investointien osalta oli käytetty euroa 8,2 %. Tuloslaskelman toteutumisvertailu on laskettu kirjanpidon pe rus teel la suori te pe ri aa tet ta noudattaen. Rautjärven vesihuoltoliikelaitoksen käyttötalouden osalta ve si huol to lii ke laitok sen toimintakate oli euroa. Toimintatuottojen toteuma oli 22,1 % ja kulujen 22,4 %. Investointien osalta toteuma oli 0 %. Kuntakonserniin kuuluvan Rautjärven Vuokratalot Oy:n kirjanpidolliseksi tili kau den voitoksi ko. ajan jak sol le on toteutunut euroa. Käyt tö katteen toteuma jäi alle talousarviotason, oli 23,2 % (25 %). Käyttöaste on läh te nyt lievään nousuun 86,3 % (b. 90 %), syynä lähinnä Tuominotkoon muut ta neet maahanmuuttajat. Viime vuonna tapahtuneen vesivahingon kor vaus pää tök set ovat edelleen selvittelyn alla, mutta korjaustöihin voidaan ryhtyä syksyyn mennessä. Simpeleen Lämpö Oy:n tulos oli ajanjaksolla euroa. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus käsittelee toteutumisvertailun ajalta ja esit tää sen kunnanvaltuuston tietoon. Hyväksyttiin.

7 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kv Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Päätösehdotus: Kunnanvaltuusto merkitsee tiedoksi vuoden 2017 toteumavertailun ajalta Merkittiin tiedoksi.

8 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Talousarvion toteumavertailu ajalta / /2016 Kh Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: paula.hinkkanen@rautjarvi.fi Rautjärven kunnan talousarvion mukaan kunnan ylijäämä vuodelle 2017 on arvioitu euroon. Kulunut puolivuotisjakso on käyttötalouden osalta alittanut tavoitetason 1,84 pro sent ti yk si köl lä. Kulut ja tuotot ovat alittaneet tavoitteen. Kunnanhallituksen alaisen toiminnan toimintakatteen käyt tö prosent ti on 49,54 %. Verotulojen kertymän osalta on ylitystä talousarviotasosta 2,8 pro sent ti yksik köä ja edellisen vuoden vastaavasta tasosta 1,3 %. Valtionosuudet ovat toteutuneet lähes talousarvion mukaisesti, mutta n. 6,43 % alhaisempana kuin edellisenä vuonna vastaavana ajankohtana. Rautjärven kunnan ylijäämä ajanjaksolle on euroa (16,55 % ylitystä ed. vuoden tasoon). Investointien osalta määrärahoja on käytetty euroa (23,8 %). Rautjärven Veden tilikauden ylijäämä on ajanjaksolla euroa. Raportoidaan oheisena toiminnallisten tavoitteiden toteuma Kuntakonserniin kuuluvan Rautjärven Vuokratalot Oy:n kirjanpidolliseksi tili kau den voitoksi ajanjaksolle on toteutunut euroa,joka on euroa parempi kuin edellisenä vuonna vastaavana ajankoh ta na. Vuok ra ta lo jen käyt tö as te on noussut jo 90,2% (b. 90 %). Simpeleen Lämpö Oy:n tilikauden voitto on ajanjaksolla ,71 euroa. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus käsittelee vuoden 2017 toteumavertailun ajalta ja esittää sen kunnanvaltuuston tietoon. Hyväksyttiin.

9 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kv Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Päätösehdotus: Kunnanvaltuusto merkitsee tiedoksi vuoden 2017 toteumavertailun ajalta Merkittiin tiedoksi.

10 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma laadintaohjeet 152/ /2017 Kh Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Kuntalain (410/2015)110 :n mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennes sä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio ottaen huomioon kuntakonsernin talouden vastuut ja velvoitteet. Ta lous arvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös ta loussuun ni tel ma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnitelmakausi). Talous ar vio vuo si on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että ne toteuttavat kun tastra te giaa ja edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Ta lousar vios sa ja -suunnitelmassa hyväksytään kunnan ja kuntakonsernin toi minnan ja talouden tavoitteet. Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen. Kunnan tasee seen kertynyt alijäämä tulee kattaa enintään neljän vuoden kuluessa tilin pää tök sen vahvistamista seuraavan vuoden alusta lukien. Kunnan tulee ta lous suun ni tel mas sa päättää yksilöidyistä toimenpiteistä, joilla alijäämä mai nit tu na ajanjaksona katetaan. Talousarvioon otetaan tehtävien ja toiminnan tavoitteiden edellyttämät mää rä ra hat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve ka tetaan. Määräraha ja tuloarvio voidaan ottaa brutto- tai nettomääräisenä. Talous ar vios sa ja -suunnitelmassa on käyttötalous- ja tuloslaskelmaosa sekä in ves toin ti- ja rahoitusosa. Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan Suomen bkt:n ennustetaan kas va van tänä vuonna ja koko suunnittelukaudella. Talousarviossa ja suun ni tel mis sa on huomioitava kunta-alan väliaikaisen lomarahojen leikkauk sen vaikutus kuntatalouteen vuonna 2018 ja Kesäkuussa julkaistun kuntaliiton veroennusteen mukaan verotulot ovat vuon na 2018 yhteensä 12,6 milj.euroa eli lähes samaa tasoa kuin tämän vuo den ta lous ar vios sa. Vuoden 2018 kuntakohtaisista valtionosuuslaskelmista on saatu päivitetyt en nak ko tie dot kesäkuussa ja ne tulevat täsmentymään vielä syksyn ai kana. Val tion osuus näyttäisi olevan tämän tiedon mukaan 10,6 milj. euroa, jo ka on 0,83 milj. vähemmän kuin tänä vuonna on arviotu. Merkittävin muu tos kohdistuu verotuloihin perustuvaan valtionosuuden tasaukseen, joka on peräti 0,56 miljoonaa euroa al haisemi pi kuin v Verotulotasausennuste on pienteynyt keväästä euroa johtuen Raut jär ven suhteellisen osuuden paranemisesta yhteisöverotulojen ja kautu mi ses sa. Tästä syystä talousarviokehyksen arvio on tällä hetkellä euroa alijäämäinen, jonka tasapainottamiseen eivät enää riitä voimas sa olevassa talousstrategiassa määritellyt kustannusten vä hen tä mis-

11 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kv toi men pi teet. Talousarvion tasapainon kannalta merkitystä on erityisesti opetuksen ja so si aa li- ja terveydenhuollon menojen hillitsemisessä. Oheisena vuoden 2018 talousarvion ja vuosien ta lous suun ni telman laadintaohjeet. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä vuoden 2018 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintaohjeet liitteen mukaisesti ja saat taa ne kunnanvaltuustolle tiedoksi. Hyväksyttiin. Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Päätösehdotus: Kunnanvaltuusto merkitsee tiedoksi vuoden 2018 talousarvion ja vuosien talossuunnitelman laadintaohjeen liitteen mukaisesti. Merkittiin tiedoksi.

12 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Päätös tarkastuslautakunnan erottamisasiassa 242/ /2015 Kh Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: harri.anttila@rautjarvi.fi Mirja Vaittinen on tehnyt kunnallisvalituksen kunnanvaltuuston päätöksestä , jossa kunnanvaltuusto on päättänyt tilapäisen valiokunnan pe rus ta mi ses ta tarkastuslautakunnan erottamista varten. Valituksessaan Vaittinen on viitannut myös kunnanhallituksen päätökseen ja kunnanvaltuuston päätöksen , joissa on kä si tel ty tilapäisen valiokunnan esitystä tarkastuslautakunnan erot ta mi seksi. Hallinto-oikeus kuitenkin toteaa, että sen tulkinnan mukaan valitus koskee ainoastaan Rautjärven kunnanvaltuuston päätöstä Hallinto-oikeus pyytää valituksen johdosta Rautjärven kunnanhallituksen lau sun toa mennessä sekä liittämään lausuntoon päätöksen perus ta na olevat asiakirjat sekä luettelon lausunnon liitteistä. Kunnanjohtajan pyyn nös tä lausuntoaikaa on jatkettu saakka. Valituksessaan Mirja Vaittinen vaatii muutosta kunnanvaltuuston pää tökseen, koska päätös on tehty Harri Huhtasen antaman virheellisen ja valheel li sen tiedon pohjalta. Lisäksi hän vaatii Harri Huhtaselle rangaistusta, huomautusta sekä maineen sa osalta puhdistamista ja julkista anteeksipyyntöä. Rahallista korvaus ta hän ei määrittele, mutta toteaa asian saaman julkisuuden hai tanneen hänen yritystoimintaansa. Valittaja toteaa, että huomautuksen varmasti ansaitsevat kunnanjohtaja, kun nan hal li tuk sen ja -valtuuston puheenjohtaja sekä tilapäinen valiokunta, jo ka asetettiin kokouksessa. Esteellisyyden arviointia Valituksessaan Mirja Vaittinen viittaa useisiin henkilöihin, joiden hän on kat so nut olevan henkilökohtaisessa vastuussa asiassa. Jos asiaan liittyy hen ki lö koh tai sia intressejä, nämä henkilöt ovat hallintolain perusteella esteel li siä käsittelemään asiaa Rautjärven kunnan puolesta. Harri Huhtasta lukuun ottamatta muiden henkilöiden henkilökohtainen vastuu valitukseessa mainituissa toimissa liittyy kuitenkin kunnanvaltuuston tekemän päätöksen toimeenpanoon liittyvään valmisteluun, joten he eivät ilmiselvästi ole esteellisiä käsittelemään kunnan lausuntoa, jossa hal lin to-oi keu den rajauksen perusteella tulee keskittyä kunnanvaltuuston laillisuuteen.

13 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Oikeudelliset perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että 1. päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä 2. päätöksen tehdyn viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai 3. päätös on muutoin lain vastainen. Uuden, voimaan tulleen, kuntalain siirtymäsäännösten perustella asi aan liittyvinä säädöksinä tulee noudattaa edellistä kuntalakia saak ka, joten seuraavassa olevat viittaukset ovat kuntalakiin 365/1995. Kuntalain 21 :n mukaan valtuusto voi erottaa kunnan toimielimeen va litse man sa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee kaikka toi mi elimeen valittuja luottamushenkilöitä. Asia tulee vireille kunnanhallituksen esityksestä tai jos vähintään neljäsosa val tuu te tuis ta on tehdyt sitä koskevan aloitteen. Kuntalain 22 :m mukaan valtuuston on asetettava keskuudestaan ti la päinen valiokunta valmistelemaan 21 :ssä tarkoitettua luottamushenkilöiden erot ta mis ta koskevaa asiaa. Kuntalain 53 :n mukaan kunnanhallituksen on valmisteltava valtuustossa kä si tel tä vät asiat lukuun ottamatta asioita jotka tilapäinen valiokunta tai tarkas tus lau ta kun ta on valmistellut Tilapäisen valiokunnan on hankittava kunnanhallituksen lausunto. Kuntalain 55 :n mukaan, jos asiaa ei ole valmisteltu, kunnanvaltuuston on teh tä vä päätös asian ottamisesta käsiteltäväksi yksimielisesti. Hallintosäännön 2. luvun 4 :n ratkaisuvallan mukaan kunnanhallitus päättää selityksen antamisesta valtuuston päätöksestä tehtyyn valitukseen. Päätöksessään kunnanvaltuusto on käyttänyt sille kun ta laissa varattua mahdollisuutta yksimielisesti ottaa valmistelematon asia kä sitte lyyn. Lisäksi asiassa tulee ottaa huomioon tarkastuslautakunnan itsenäinen ase ma suhteessa valtuustoon, jolloin asian valmistelu kunnanhallituksessa il man tarkastuslautakunnan tai sen puheenjohtajan myötävaikutusta ei käy tänös sä olisi mahdollista. Kunnanvaltuusto on yksimielisesti hyväksynyt tilapäisen valiokunnan perus ta mi sen, joten tällöin voidaan todeta koko valtuuston yhtyneen asiaa kos ke vaan aloitteeseen, jolloin asia on voitu käsitellä samassa ko kouk sessa. Rikosoikeudellisista tai vahingonkorvausvastuuta ei käsitellä kun nal lis va lituk ses sa, vaan ne ovat yleisten tuomioistuinten toimivallassa.

14 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kh Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää antaa Itä-Suomen hallinto-oikeudelle Rautjärven kun nan lausunnon: Kunnanvaltuuston puheenjohtajalla on ollut tiedossa Mirja Vaittisen lähettämä sähköposti, jossa hän on ilmoittanut vetäytyvänsä syr jään pois yrit tä jä jär jes tön luottamustehtävistä sekä todennut ilmoituksen kos ke van myös kaikkia muita, kuten kunnan, luottamustoimia. Hän ei kuiten kaan tä män ilmoituksen jälkeen ollut jättänyt kuntalain mukaista eroano mus ta tar kas tus lau ta kun nan jäsenyydestä tai teknisen lautakunnan vara jä se nyy des tä, vaikka valtuuston puheenjohtaja on häntä tästä asiasta erik seen in for moi nut. Yksimielisessä päätöksessään kunnanvaltuusto on arvioinut tar kas tus lauta kun nan puheenjohtajan valtuuston kokouksessa esittämän ilmoituksen niin, että tarkastuslautakunnan toimintakyky tulee arvioida kiireellisesti. Kunnanvaltuusto ei käsitellyt Petteri Laaksosen tekemää ehdotusta tar kastus lau ta kun nan erottamisesta. Kunnanjohtajan todettua kokouksessa, että erot ta mi nen ei ole mahdollista ilman tilapäisen valiokunnan käsittelyä Taina Lonka esitti tilapäisen valiokunnan perustamista, jonka kunnanvaltuusto yk si mie li ses ti hyväksyi. Valtuusto ei ole päätöksessään ottanut mitään kantaa tar kas tus lau ta kunnan puheenjohtajan ilmoituksen totuudellisuuteen vaan on toiminut kun talain mukaisesti siten, että asian tutkimista varten on päätetty perustaa ti lapäi nen valiokunnan selvittämään tarkastuslautakunnan erottamiseen liit tyvät perusteet. Näin muodoin kunnanvaltuuston päätös tehty oikeassa järjestyksessä, kun nan val tuus to on ollut asiassa toimivaltainen viranomainen eikä muutoin kaan päätös ei ole voimassa olevan lainsäädännön vastainen. Kunnanhallitus esittää, että kunnallisvalitus kunnanvaltuuston päätöksestä hylätään aiheettomana ja että muilta osin valitusta ei oteta tut kit ta vak si. Hyväksyttiin. Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: harri.anttila@rautjarvi.fi Itä-Suomen hallinto-oikeus on päätöksellään ratkaissut Mirja Vait ti sen valituksen koskien tarkastuslautakunnan erottamista. Hallinto-oikeus on kumonnut Rautjärven kunnanvaltuuston pää tök sen erottaa tarkastuslautakunta ja valita uusi tarkastuslautakunta

15 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto toi mi kau den loppuajaksi. Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen mukaan päätös tilapäisen va liokun nan perustamisesta on tapahtunut virheellisessä järjestyksessä, koska asiaa ei ole pantu vireille kuntalain 21 :n 3 mom. mukaisesti. Koska kysei nen päätös on ollut ainoastataan varsinaisen erottamisen val mis te lua niin se on käsitelty osana varsinaista erottamispäätöstä. Hal linto-oi keus ei ota kantaa muihin valituksessa esitettyihin vaatimuksiin tai mui hin erottamisprosessin vaiheisiin. Hallinto-oikeuden mukaan tilapäisen valiokunnan perustamista koskevaa asiaa ei olisi saanut ottaa käsittelyyn kiireellisenä kunnanvaltuustossa, kos ka asian käsittelemistä koskevaa aloitetta ei ollut tehnyt vähintään neljäs osa valtuutetuista eli kuusi valtutettua tai kunnanhallitus tehnyt esitystä asias ta. Kuntalain 55 :n perusteella valmistelematon asia voidaan ottaa kä si tel täväk si yksimielisesti, mutta hallinto-oikeus on tulkinnut, että valtuuston yk simie li nen päätös ei tarkoita aloitteeseen yhtymistä vaan asian saat ta mi seksi vireille riittävän määrän valtuutettuja olisi tullut olla aloitteen tekijänä ennen valtuuston yksimielistä päätöstä. Kyseisen tarkastuslautakunnan toimikausi on päättynyt Kunnan val tuus to on käsitellyt erotetun tarkastuslautakunnan sijaan va li tun tarkastuslautakunnan tarkastauskertomuksen sekä vahvistanut tilin pää tök set vuosilta 2016 ja 2017, joten hallinto-oikeuden päätöksen toimeen pa no ei enää ole mahdollista. Kunnanvaltuuston päätöksellä valitun uuden tar kas tus lauta kun nan toiminta on ollut laillista, koska luottamushenkilöiden toimikausi al kaa, kun valintapäätöksen pöytäkirja on allekirjoitettu eikä hallinto-oikeus ole asettanut valituksen perusteella täytäntöönpanokieltoa. Uuden kuntalain mukaan luottamushenkilön erottaminen tulee vireille samal la tavoin kuin päätöksessä sovelletussa kuntalaissa. Tilapäisen va lioku kun nan asettamista on kuitenkin muutettu siten, että valtuusto voi asettaa tilapäisen valiokunnan asian valmistelua varten, jolloin on myös mahdol lis ta, että kunnanhallitus valmistelee asian, jos se ei ole esteellinen käsit te le mään asiaa. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus julkaisee päätöksen Rautjärven kunnan kotisivulla osoittees sa Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle tiedoksi Itä-Suomen hal lin to-oikeu den päätöksen esittää, että valtuusto toteaa asian rauenneeksi tar kastus lau ta kun nan erottamisen osalta toimikauden päättymisen takia, eikä pää tök ses tä ole tarpeen tehdä valitusta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hyväksyttiin.

16 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kv Harri Huhtanen ja Mirja Vaittinen eivät esteellisinä (asianosaisjäävi) osal listu neet asian käsittelyyn ja poistuivat käsittelyn ajaksi kokousesta. Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: paula.hinkkanen@rautjarvi.fi Päätösehdotus: Valtuusto merkitsee tiedoksi Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen ja tyy tyy päätökseen sekä toteaa asian rauenneeksi tarkastuslautakunnan erot ta mi sen osalta toimikauden päätymisen takia. Harri Huhtanen ja Mirja Vaittinen eivät esteellisinä (asianosaisjäävi) osal listu neet asian käsittelyyn ja poistuivat käsittelyn ajaksi kokousesta. Kaarina Lei vis kä varajäsenenä osallistui asian käsittelyyn. Merkittiin tiedoksi.

17 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Poliisin neuvottelukunnan varajäsenen nimeäminen 164/ /2017 Kh Kv Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: Kunnanvaltuusto nimesi Kaakkois-Suomen poliisin neu votte lu kun taan Timo Mikkosen. Poliisin lähetti kirjeen, jossa todettiin, että varsinaisille jäsenille tu ee valita myös varajäsenet. Asiaa ei huomattu ottaa huomioon, koska val tuus ton esityslista oli lähtenyt ennen poliisin kirjettä. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Kaakkois-Suomen poliisin neu vot te lu kun taan nimetään varajäsen Timo Mikkoselle. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Kaakkois-Suomen poliisin neu vot te lu kun taan nimetään Timo Mikkosen varajäseneksi Mikko Ky rö läinen. Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Päätösehdotus: Kunnanvaltuusto valitsee Kaak kois-suo men poliisin neuvottelukuntaan Timo Mikkosen varajäseneksi Mik ko Kyröläisen. Hyväksyttiin.

18 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanvaltuusto Tiedoksi Kv Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Imatran Kokoomus ry:n ilmoitus : Rautjärvellä Kokoomuksen valtuustoryhmän muodostaa Petteri Laak sonen. Ryhmä kuuluu Imatran kokoomukseen. Päätösehdotus:: Kunnanvaltuusto merkitsee tiedoksi -asiat tiedokseen. Petteri Laaksonen oli lähettänyt asiasta sähköpostiviestin talouspäällikölle, vaik ka hallintosäännön mukaan ilmoitus olisi tehtävä kirjallisesti al le kir joitet tu na valtuuston puheenjohtajalle. Kunnanvaltuusto merkitsi tiedoksi Petteri Laaksonen kokoomuksen valtuus to ryh män muodostamisen, joka kuuluu Imatran Kokoomukseen. Kunnanjohtaja tiedotti kokousväelle kunnanvaltuuston strategiaseminaariin osal lis tu mi ses ta , josta on ennakkoilmoitus annettava yh teispal ve lu pis tee seen mennessä.

19 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanvaltuusto Muut asiat Kv Valtuustoaloite Timo Paajanen/SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite koskien kunnan mak sut to man varhaiskasvatuksen selvittämistä ja siirtymistä mak sut tomuu teen Rautjärvellä vuoden 2018 aikana. (liitteenä aloite) Merkittiin tiedoksi. Liitteet SDP:n valtuustoryhmä maksuttoman varhaiskasvatuksen selvittäminen ja mak sut to muus v aikana

20 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta an nettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oi kai su vaa ti muksen. Mikäli pää tös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muu tos ta kun nal lis va li tuk sin myös asian osai nen sekä kunnan jäsen. Viranomainen, jolle valitus tehdään: Itä-Suomen hallinto-oikeus PL Kuopio Käyntiosoite: Minna Canthin katu 64, Kuopio p f: s-posti: Kunnallisvalitus, : Valitusaika: 30 päivää Hallintovalitus, : Valitusaika: 30 päivää Muu valitusviranomainen, : Valitusaika: Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tie don, kun pöytäkirja on nähtävillä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätök ses tä tiedon seitsemän (7) päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, jollei muuta näytetä ja säh köises sä tiedoksiannossa kolmen (3) päivän kuluttua viestin lähettämisestä. Pöytäkirjan nähtävilläpito: - Esityslistat ja pöytäkirjat :00 Valituskirjelmä Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmä on valittajan tai va6lituskirjan laatijan allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on al lekir joit ta nut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todis tet tu na jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuul la valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jä tet tävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös sähköpostitse. Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista an ne tun lain (tuo mio istuin mak su la ki /1455) 2 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oi keu den käyn ti mak sua hal lin to-oi keudes sa 250 euroa.

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti:

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: Kunnanhallitus 5 11.01.2016 Kunnanhallitus 154 26.06.2017 Kunnanvaltuusto 50 11.09.2017 Päätös tarkastuslautakunnan erottamisasiassa 242/00.02.00/2015 Kh 11.01.2016 5 Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/2018 44 Tarkastuslautakunta Aika 23.08.2018 klo 17:30-19:07 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 4/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 4/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 4/2018 72 Kunnanvaltuusto Aika 03.09.2018 klo 18:00-18:58 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/ Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2016 19 Tarkastuslautakunta 25.05.2016 AIKA 25.05.2016 klo 08:00-10:00 PAIKKA Kunnanvirasto, johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 21 12 Arviointikertomus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 27.01.2016 klo 16:00-18:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vesihuoltoliikelaitoksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 17.02.2015 klo 14:00-16:00 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.03.2017 klo 14:00-17:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti:

Valmistelija: Paula Hinkkanen, talouspäällikkö p , s-posti: Kunnanhallitus 137 27.08.2018 Kunnanhallitus 166 08.10.2018 Kunnanhallitus 206 26.11.2018 Kunnanvaltuusto 46 17.12.2018 Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma 2020-2021 122/00.01.02/2018 Kh 27.08.2018 137

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Kunnanvaltuusto Aika 01.02.2016 klo 19:00-19:40 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 10.04.2017 AIKA 10.04.2017 klo 16:00 PAIKKA Kunnanvirasto, Luotosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 58 Kokouksen avaus 3 59 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (10)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (10) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (10) Tarkastuslautakunta 29.01.2018 AIKA 29.01.2018 klo 09:00-10:50 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, alakerran neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 12.11.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 20 Tarkastuslautakunta 23.05.2017 AIKA 23.05.2017 klo 09:00-10:00 PAIKKA Kunnanvirasto, Sodankyläntie 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1. Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta AIKA 28.10.2014 klo 17:15-19:10 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2018 139 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:30-18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 78 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 141 79 KUNNANHALLITUKSEN

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 103 Koululautakunta Aika 08.12.2016 klo 18:05-19:17 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Nurmijärven työterveys -liikelaitoksen johtokunta 28.03.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3 NURMIJÄRVEN KUNTA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja Grundtrygghetsnämndens protokoll

VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja Grundtrygghetsnämndens protokoll Sähköposti merja.ralanti@loviisa.fi https://outlook.office.com/owa/?realm=loviisa.fi&exsvurl=1&ll-cc=1035&modurl=0 Page 1 of 1 24.1.2019 VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja 17.1.2019 Grundtrygghetsnämndens

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastaminen 4

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastaminen 4 LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Tarkastuslautakunta AIKA 20.04.2017 klo 09:00-14:30 PAIKKA Kaupungintalo, Pielisentie 3 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 18.01.2017 klo 17:00-20:00 Paikka Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2019 62 Tarkastuslautakunta AIKA 28.05.2019 klo 16:00-16:55 PAIKKA Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 33 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 124 Sivistyslautakunta 21.06.2016 Aika 21.06.2016 klo 17:30-18:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 70 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA PELLON KUNTA 3/2017 AIKA Maanantai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa

Lisätiedot