Kunnanhallitus 13/2015. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus 13/2015. KOKOUSAIKA 3.11.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE"

Transkriptio

1 YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 13/2015 KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 140 Toimielinten pöytäkirjat 141 Saapuneet asiakirjat 142 Viranhaltijapäätökset 143 KuntaPro Oy:n osakkeiden hankinta 144 Valtuustoaloite/vihreä valtuustoryhmä Rakennusvalvontapalvelusopimuksen jatkaminen 146 Neuvottelu lakisääteisten tilintarkastuspalvelujen hinnan tarkistamiseksi/bdo Ypäjä 2020, visio ja kuntastrategia 148 Kuntalaki 66 : tuloveroprosentin määrääminen vuodelle Kuntalaki 66 : kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle Kiinteistön kauppakirja/pikkanen Markku ja Auli 151 Muut/tiedoksi tuotavat asiat Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Ypäjän kunnanvirastossa klo PUHEENJOHTAJA MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

2 YPÄJÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus / KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Markku Leppälahti Tapio Ahonen Kaija Suksi Pirkko Lipponen Heikki Levomäki Anni Vääri Juha Lundström puheenjohtaja (1. vpj) varajäsen varajäsen POISSA Eija Kara (2. vpj) Päivi Laine MUUT SAAPUVILLA OLLEET Matti Alanko Jari Hepomaa Veijo Simola Vesa Ketola Pirjo-Maarit Hellman kvalt. puheenjohtaja kvalt. I varapuheenjohtaja kvalt. II varapuheenjohtaja kunnanjohtaja, esittelijä taloussihteeri, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS- JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUS Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kaija Suksi ja Pirkko Lipponen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Markku Leppälahti puheenjohtaja Pirjo-Maarit Hellman pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSAIKA ALLEKIRJOITUKSET Kaija Suksi pöytäkirjantarkastaja Pirkko Lipponen pöytäkirjantarkastaja PÖYTÄKIRJA ON OL- LUT YLEISESTI NÄH- TÄVÄNÄ Ypäjän kunnanvirastossa klo 9-13 Arkistonhoitaja Tapani Rasila

3 Kunnanhallitus TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT Kh 140 Kuntalain 51 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Saman lainkohdan 3 momentin mukaan asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan saa ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita. Kunnanhallitus merkitsee tietoonsa saatetuksi seuraavat lautakuntien ja toimikuntien päätökset, joita ei ole tarpeen ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi: a) tarkastuslautakunta Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

4 Kunnanhallitus SAAPUNEET ASIAKIRJAT Kh 141 Kunnanhallitus merkitsee tietoonsa saatetuksi seuraavat kirjelmät ja päätökset ja hyväksyy niiden kohdalla jäljempänä mahdollisesti esitetyt toimenpide-ehdotukset a) Hämeen liitto, maakuntahallituksen pöytäkirja 9/ b) Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, dnro 344/ , Käytäntö asiakasmaksulain mukaisen maksuhelpotuksen myöntämisessä c) Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis- ja hallintokeskus, HAMELY/74/07.02/2010, Maksatuspäätös, Ypäjä-Loimaa siirtoviemäri ja yhdysvesijohto, 1-maksuerä ,98 / d) Punkalaitumen kunta, valtuusto , Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n fuusio e) Loimaan kaupunki, kaupunginhallitus , Rakennusvalvontapalveluiden myynnin jatkaminen Ypäjän kunnalle f) Loimaan kaupunki, kaupunginhallitus , Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n osakaskuntien jätelautakuntasopimuksen muuttaminen g) Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Vuoden 2016 valtionavustukset nuorten työpajatoimintaan/ h) Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, yhtymähallituksen esityslista/ Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Kh 142 Hallintosäännön 31 :n mukaan asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi voi päättää kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanjohtaja. Hallintosäännön 32 :n mukaan kunnan viranomaisen on ilmoitettava kunnanhallitukselle ja lautakunnalle niiden määräämällä tavalla niistä päätöksistä, jotka voidaan ottaa kunnanhallituksen tai lautakunnan käsiteltäväksi. Kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä ovat nähtävinä kunnanjohtajan ja hallintojohtajan päätöspöytäkirjat. Kunnanhallitus merkitsee tietoonsa saatetuksi - kunnanjohtajan päätökset 14 - taloussihteerin päätökset :t ja päättää, ettei ym. päätöksiä oteta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

6 Kunnanhallitus KUNTAPRO OY:N OSAKKEIDEN HANKINTA Kh 143 KuntaPro Oy tarjoaa kunnille, kuntayhtymille ja kunnallisille yhtiöille talous- ja henkilöstöhallinnon ulkoistuspalvelut sekä järjestelmäratkaisut. Lisäksi KuntaPro Oy tarjoaa paljon muita kuntasektorille suunniteltuja palveluja. Osakkaana saa käyttöönsä KuntaPro Oy:n kaikki laadukkaat palvelut sekä yli 250 ammattitaitoisen työntekijän tuen. KuntaPro tuottaa ja tarjoaa palveluita vain omistajilleen, joten sen asiakkaiden täytyy olla myös yhtiön omistajia. Omistaja-asiakkaaksi pääsee halutessaan jokainen Suomen kunta, kuntayhtymä sekä kuntien tai valtion omistama osakeyhtiö. KuntaPro Oy:n osakkeiden hankintakysymys on erittäin alhainen ja hankinta joustavaa. Asiakkaaksi tulo tapahtuu osakeantien kautta ja KuntaPron hallituksella on valtuutus jatkuvasta suunnatusta osakeannista. KuntaProlla on A-, B- ja C-sarjan osakkeita. Osakkeen nimellisarvo on 100 euroa. A-sarjan osakkaita ovat KuntaPron perustajaomistajat, B-sarjan uudet isot omistajat (edellyttää merkittävää osakepääomasijoitusta) ja C-sarjan palveluiden käyttäjät. C-sarjan osakemerkintä toteutetaan seuraavasti: kunnat, yli asukasta euroa kunnat, alle asukasta euroa kuntayhtymät, konserniyhtiöt euroa Jokaisella omistajalla on oikeus nimetä jäsen KuntaPron hallintoneuvostoon, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Yhtiön suurimmat omistajat ovat Hämeenlinnan ja Porin kaupungit. KuntaPro on esittänyt Ypäjän kunnalle, että kunta merkitsee 25 kpl nimellisarvoltaan 100 euron arvoisia KuntaPron C-sarjan osakkeita eurolla. Osakemerkinnän eteneminen tapahtuu seuraavasti: 1. KuntaPron hallitus tekee päätöksen suunnatusta osakeannista Ypäjälle. 2. Ypäjän kunta tekee päätöksen KuntaPro Oy:n osakkeiden merkitsemisestä. 3. Päätös tiedoksi KuntaProlle. 4. KuntaPro laskuttaa osakepääoman Ypäjältä. 5. Ypäjän kunta maksaa osakkeet. 6. KuntaPro ilmoittaa Ypäjän omistuksen Kaupparekisteriin. Ypäjälle varataan yksi paikka KuntaPron hallintoneuvostossa. KuntaPro käsittelee suunnatun osakeannin KuntaPron seuraavassa hallituksen kokouksessa. Forssan seudulla ovat kirjastotoimen osalta kunnat kimpassa mukana KuntaProssa.

7 Kunnanhallitus (KUNTAPRO OY:N OSAKKEIDEN HANKINTA jatkuu) Päästäksemme mukaan yhteistoimintaan on perusteltua muiden seudun kuntien tapaan lähteä mukaan osakeantiin, mm. kirjastolle hankinnoilla ja ohjelmistoilla on iso merkitys (rahallinen säästö). Ypäjän kunta merkitsee 25 kpl nimellisarvoltaan 100 euron arvoisia KuntaPron C-sarjan osakkeita eurolla. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

8 Kunnanhallitus Kunnanhallitus VALTUUSTOALOITE/VIHREÄ VALTUUSTORYHMÄ Kh 137 Valtuustokokouksessa Ypäjän Vihreä valtuustoryhmä jätti kokouksen päätteeksi valtuustoaloitteen, jossa esitetään Ypäjän kunnan liittymistä Kuntalaisaloite.fi - palvelun käyttäjäksi. Aloite on kuultavissa kunnanhallituksen kokouksessa. Kuntalain (1995) aloiteoikeudesta on säädöksiä lain 28 :ssä. Uuden Kuntalain (2015) säännöksiä on mainitun lain 23 :ssä. Niistäkin on kuultavissa kokouksessa. Kunnan johtoryhmä keskusteli kokouksessaan jätetyistä aloitteista. Asia on pitkälti kunnanhallituksen asia, minkälaisen esityksen hallitus tekee asiassa valtuustolle. Kunnanhallitus keskustelee Vihreän valtuustoryhmän aloitteesta ja tekee esityksensä valtuustolle. Päätös: Kunnanhallitus keskusteli asiasta ja valtuutti kunnanjohtajan tekemään lisäselvityksiä. Asian käsittelyä jatketaan kunnanhallituksessa. Kh 144 Lisäselvitykset on saatu ja runsaalla puolella Suomen kuntakentän kunnista mainittu kuntalaisaloite.fi -palvelu on olemassa. Monissa mukanaolevista kunnista ei kuitenkaan käyttöä mainitulle palvelulle ole juuri esiintynyt. Jotkut käyttävät palvelua aktiivisemmin. Kannattaa muistaa, että mainittu palvelu ei ole missään tilanteessa poistanut eikä poista Kuntalain turvaamaa aloiteoikeutta (Kuntalaki 28 ). Mainittu palvelu on luotu täydentämään Kuntalain turvaamaa aloiteoikeutta. Koska kuntalaisaloite.fi -palvelu on tarkoitettu toteuttamaan kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja se samalla lisää lähidemokratiaa, on se aidosti toimivana lisämahdollisuus. Paljon jää asiankulku riippumaan myöskin valtuustoaloitteen tekijän todellisesta tarkoitusperästä. Ehkä myös helppokäyttöisyytensä vuoksi kuntalaisaloite.fi -palvelun käyttöönottoa voi ymmärtää. Tiettyjä toimenpiteitä ennen ko. palvelun käyttöönottoa joudutaan kuitenkin tekemään.

9 Kunnanhallitus (VALTUUSTOALOITE/VIHREÄ VALTUUSTORYHMÄ jatkuu) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Ypäjän kunta liittyy kuntalaisaloite.fi -palveluun kokeiluluonteisesti ja määräaikaisesti vuoden ajaksi vuoden 2016 alusta alkaen. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

10 Kunnanhallitus RAKENNUSVALVONTAPALVELUSOPIMUKSEN JATKAMINEN Kh 145 Ypäjän kunta on ostanut Loimaan kaupungilta rakennus- ja ympäristövalvonnan viranhaltijapalveluita alkaen. Määräaikainen sopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Loimaan kaupungin kanssa on neuvoteltu sopimuksen jatkamisesta vuoden 2018 loppuun. Loimaan kaupungin viranhaltijan työaika Ypäjän kunnan rakennus- ja ympäristövalvontatehtävissä on 60 % kokonaistyöajasta. Tehtävien hoitoa varten rakennustarkastaja työskentelee Ypäjän kunnassa pääsääntöisesti kahtena päivänä viikossa. Ypäjän kunta maksaa tämän sopimuksen mukaisista rakennustarkastajan tehtävien hoidosta alkaen Loimaan kaupungille euroa/kk. Maksuun sisältyvät palkka- ja sosiaalikulut. Maksua tarkistetaan tarvittaessa vuosittain joulu- ja kesäkuussa palkka- ja sosiaalikulujen muutosta vastaavasti. Loimaan kaupunginhallitus on käsitellyt asiaa ja hyväksynyt osaltaan esityslistan liitteenä olevan Loimaan kaupungin ja Ypäjän kunnan sopimuksen rakennusvalvonta- ja ympäristönsuojelutehtävien hoitamisesta , liite 39. Kunnanhallitus hyväksyy Loimaan kaupungin ja Ypäjän kunnan sopimuksen rakennusvalvonta- ja ympäristönsuojelutehtävien hoitamisesta Käytännössä sopimuksen jatkaminen merkitsee hyväksi käytännöksi koetun ja hyvin toimineen nykytilanteen jatkumista vuoden 2016 alusta kolmella vuodella. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

11 Kunnanhallitus NEUVOTTELU LAKISÄÄTEISTEN TILINTARKASTUSPALVELUJEN HINNAN TAR- KISTAMISEKSI/BDO Kh 146 BDO Audiator Oy on lähettänyt kirjeen neuvottelusta lakisääteisten tilintarkastuspalvelujen hinnan tarkistamiseksi. Ypäjän kunnan ja BDO Audiator Oy:n välisen lakisääteistä tilintarkastusta koskevan sopimuksen mukaan yksikköhinnat ovat kiinteät kaksi ensimmäistä vuotta, minkä jälkeen hintoja voidaan tarkistaa kustannuskehitystä vastaavasti. BDO Audiator Oy esittää, että tarkastuspäivän/tunnin hintaa korotetaan alkaen 3 %. Mikäli esitetty muutos hyväksytään, ilmoitus ei kirjeen mukaan aiheuta kunnalta toimenpiteitä. Ypäjän kunnan ja BDO Audiator Oy:n välisessä sopimuksessa on maininta, että mahdolliset hinnan tarkistukset tulevat voimaan vasta tilaajan hyväksyttyä ne kirjallisesti. Sopimustekstistä ja asian käsittelystä kunnanhallituksessa on ilmoitettu BDO Audiator Oy:lle. Kunta käy hinnantarkistuksesta neuvottelun BDO Audiator Oy:n kanssa. Yksipuolinen päätös ei ole korrekti menettelytapa, molempien osapuolten on keskusteltava keskenään. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus YPÄJÄ 2020, VISIO JA KUNTASTRATEGIA KUNNAN STRATEGIATYÖN JATKO JA AIKATAULUSTA SOPIMINEN Kh 43 Ypäjän kunnan visio on vuodelle 2015 ja strategiat siihen sopeutetut. Jatkossa kunnan vision tarkastelu strategioineen vaatii tilanteen kokonaisvaltaisen tarkastelun ja uuden vision määrittämisen pidemmälle tulevaisuuteen. Visio vuodelle 2020 lienee sopiva lähtökohta strategiatyön jatkolle. Alustavasti on puhuttu luottamushallintojohdon ja Esko Tonterin kanssa tapahtumasta, joka on sovittu pidettäväksi Ypäjällä torstai-iltana klo alkaen valtuustosalissa. Tonteri alustaa nykytilanteen kuvauksella koskien kunnallistaloutta ja - hallintoa. Kunnanhallitus esittää valtuustolle strategiatyön jatkamista siten, että kunnan visio asetetaan vuoteen 2020 ja tapahtuma tulee toimimaan strategiatyön jatkona. Valtuusto sopii erikseen strategiatyön aikataulutuksesta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. KUNNAN STRATEGIAPÄIVÄ Kh 117 Kunnan johtoryhmä kokoontuu perjantaina Kokouksen yhtenä aiheena on kunnan strategiapäivän asiasisällöllinen osuus. Strategiapäivä on sovittu pidettäväksi lauantaina klo 9 alkaen valtuustosalissa.

13 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus (YPÄJÄ 2020, VISIO JA KUNTASTRATEGIA jatkuu) Päätös: Kunnanhallitus kuulee kunnan johtoryhmän näkemyksen strategiapäivän asiasisällöstä kunnanjohtajan esityksen pohjalta. Päätösehdotus hyväksyttiin. KUNNAN STRATEGIATYÖN ETENEMINEN, SEN JATKO JA AIKATAULUSTA SOPIMINEN. STRATEGIATYÖN LOPPUUNSAATTAMINEN Kh 139 Johtoryhmä kokoontui ja keskusteli kuntastrategian jatkotyöstämisestä. Kunnan visio, YPÄJÄ 2020, on selkeä ja yksimielinen. Liitteenä 38 on strategiapäivän muistio liitteineen. Johtoryhmä näki yksimielisesti, että nykyinen, tämänhetkinen strategiaryhmittely poistetaan ja sen sijalle työstetään kokonaan uusi strategia. Sidotusta ja tiukasta ryhmittelystä voidaan näin luopua. Niinpä johtoryhmä odottaakin kunnanhallitukselta ohjeistusta uudeksi strategiaehdotukseksi. Ohjeistus on saatava välittömästi, koska johtoryhmä käsittelee asiaa jo pidettävässä kokouksessaan. Tarkoitus on se, että kunnanhallitus seuraavassa kokouksessa, joka pidetään , esittää valtuustolle hyväksyttäväksi uuden, Ypäjän kunnan vision ja strategian vuoteen Kunnanhallitusta pyydetään tarkoin tutustumaan liitteenä olevan oheismateriaaliin. Kunnanhallitus tutustuu liitteenä olevaan oheismateriaaliin ja valtuuttaa viraston johtoryhmää saattamaan Ypäjän kuntastrategian ja vision vuoteen 2020 päätökseen. Tarkoitus on se, että kunnanhallitus voi seuraavassa kokouksessaan esittää strategian ja vision valtuustolle hyväksyttäväksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

14 Kunnanhallitus (YPÄJÄ 2020, VISIO JA KUNTASTRATEGIA jatkuu) Kh 147 Kokouksessaan kunnanhallitus siis päätti valtuuttaa viraston johtoryhmää saattamaan Ypäjän kuntastrategian ja vision Ypäjä 2020 päätökseen. Johtoryhmä kokoontui ja sopi strategiatyön aihepiirien tehtäväjaosta johtoryhmän jäsenten kesken. Seuraava johtoryhmän kokous pidettiin Johtoryhmän näkemys strategiatyöstä linjauksineen ja asetetusta visiosta Ypäjä 2020 oli yhteneväinen. Viimeistelyvaihe ja lopputulos on näin ollen käsittelyssä kunnanhallituksen kokouksessa Kunnanhallituksesta asia etenee valtuustoon. Kuntalain näkökulma Kuntastrategiaa on uudessa, voimaanastuvassa Kuntalain 37 :ssä esitetty ja lainsäätäjä lähtee siitä, että valtuustot kunnissa päättävät kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Kuntastrategian tulee perustua arvioon kunnan nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista kunnan tehtävien toteuttamiseen. Toteutuminen ja seuranta jatkossa muodostuvat myös tärkeiksi. Niin ikään kuntastrategian ottamisesta huomioon kunnan talousarvion ja -suunnitelman laatimisessa säädetään 110 :ssä. Kuntastrategiaa tarkistetaan vähintään kerran valtuuston toimikaudessa. Koska Ypäjän visio on ajoitettu vuoteen 2020 ja strategiatyö tehty viiden vuoden ajanjaksolle, on ollut syytä tarkastella tilannetta myös muuttuvan lainsäädännön valossa. Varmalta vaikuttaa se, että uuden valtuustokauden alkaessa työnsä aloittava uusi valtuusto tulee ottamaan puolestaan ainakin kerran toimikautensa aikana strategiatyön tarkasteltavakseen. Lähtökohta strategiatyölle Tiedostettua on se, että tunnemme kuntamme taustat, tunnemme sen heikkoudet ja vahvuudet, uhkatekijät ja mahdollisuudet, joten näiden asioiden esille ottaminen olisi vain vanhan kertausta. Siksi Ypäjän visio 2020 määritellään lyhyesti ja tarkasti ja siitä ilmenee, millaisena kuntamme nähdään. Strategiatyö noudattaa toivottua yleispiirteisyyttä ja se merkitsee valintojen suorittamista eri vaihtoehtojen välillä. Työ täsmäkohdentuu neljään (4) eri tarkastelunäkökulmaan. Näiden näkökulmien esilletuomisella on pyritty löytämään niitä ydinajatuksia, joita strategiatyötapahtumissa valtuustoseminaareissa ja on ollut esillä. Liitteenä (liite 40) on esitetty Ypäjän kunnan visio 2020 ja kuntastrategia. Kunnanhallitus tutustuu liitteenä olevaan Ypäjä visioon ja strategiatyön eri näkökulmiin.

15 Kunnanhallitus (YPÄJÄ 2020, VISIO JA KUNTASTRATEGIA jatkuu) Kunnanhallitus esittää liitteen (liite 40) mukaisen Ypäjän kunnan vision (Ypäjä 2020) ja johtoryhmän viimeistelemän strategiatyön valtuustolle hyväksyttäväksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

16 Kunnanhallitus KUNTALAKI 66 : TULOVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2016 Kh 148 Kuntalain 66 :n mukaan valtuuston on viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Käytännössä päätös veroprosenteista on tehtävä huomattavasti aikaisemmin, sillä ne on ilmoitettava verohallitukselle viimeistään tiistaina Ellei mainittuun määräpäivään mennessä ilmoitusta tuloveroprosentista vuodelle 2016 ole tehty, sovelletaan ennakkoperinnässä edellisen vuoden tuloveroprosenttia. Koko maassa vuonna 2015 kuntien keskimääräinen veroprosentti on jo 19,84. Niinpä useat maamme kunnat joutuvat korottamaan tuloveroprosenttiaan vaikeassa taloustilanteessa. Ypäjän kunnan tuloveroprosentti toimintavuonna 2015 on ollut 21,00 %. Vuoden 2016 talousarviota on valmisteltu siten, että tuloveroprosentti pidetään nykytasolla, joka on 21,00. Vuosikate on säilytettävä positiivisena vaikkakin isot poistot rasitteena heikentävät näin ollen tilivuoden 2016 tulosta. Toisin sanoen siitä lähdetään, että käytettävissä olevien tulojen on riitettävä menojen katteeksi myös vuonna Täytyy myös muistaa se, että eletään suuren epävarmuuden maailmassa, missä akuutteja muutostarpeita ilmenee tuon tuostakin ja lainsäädännöllä voidaan joutua nopeastikin puuttumaan vallitseviin epäkohtiin. Muutokset voivat olla tuntuvia myös kuntien toiminnoissa ja ratkaisuja joudutaan tekemään nopeallakin aikataululla. Laskelmat kertyvistä valtionosuuksista vuodelle 2016 elävät myöskin ja ne toimivat tärkeinä mittareina kun kuntatalouden tulorahoitusta seurataan. Myöskin vuoden 2014 alussa toimintansa aloittaneen FSHKY:n kustannuksissa tullee selvää kasvua vuodelle Forssan seudun Kehittämiskeskuksen osakkeiden myynnin seurauksena tilannetta koskien yritysneuvontaa ja yritysasiamiehen palveluja toimintoineen selvitetään parhaillaan. Virkoja ja toimia karsitaan luonnollisten poistumien kautta. Talouden tasapainottamisohjelma on edelleenkin voimassa ja tilanne on kaiken aikaa seurannassa. Ajatuksena on säilyttää tuloveroprosentti nykytasossa, johon se korotettiin vuosi sitten eli luvussa 21,00. Meneillään on vielä keskeneräisiä isoja investointeja, jotka suunnitelmakaudella jatkuvat. Kunnanhallitus esittää valtuustolle kunnan tuloveroprosentin säilyttämistä vuodelle 2016 nykytasolla eli 21,00. Valtuusto kokoontuu päättämään tuloveroprosentin ja muiden veroluonteisten maksujen perusteista (Kuntalaki 66 ). Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

17 Kunnanhallitus KUNTALAKI 66 : KIINTEISTÖVEROPROSENTTIEN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2016 Kh 149 Kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden vuosittain samalla kun se vahvistaa varainhoitovuoden tuloveroprosentin. Veroprosentit määrätään prosentin sadasosan tarkkuudella ja ne on ilmoitettava verohallitukselle niin ikään viimeistään Kiinteistöverolaki on muuttumassa vuodelle Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen (hyväksytty eduskunnassa toisessa käsittelyssä ) liittyen kiinteistöveroprosenttien vaihteluväleihin. Lakimuutos vahvistettaneen Presidentin esittelyssä Hallituksen esityksen 26/2015 perusteella vuodelle 2016 muutetaan kiinteistöverolain 12 a, 12 b, 13 ja 14 pykäliä siten, että: - muiden kuin vakituisten asuinrakennusten veroprosentin enimmäismäärä voi olla enintään 1,00 prosenttiyksikköä kunnan määräämää vakituisten asuinrakennusten veroprosentin enimmäismäärää korkeampi (nykyisen 0,6 prosenttiyksikön sijasta) tai jos näin laskettu veroprosentti on kunnan yleistä kiinteistöprosenttia alempi, niin enintään kunnan yleisen kiinteistöveroprosentin suuruiseksi. - Voimalaitosrakennuksen ja -rakennelman kiinteistöveroprosentin enimmäismäärä korotettaisiin 2,85 prosentista 3,10 prosenttiin. - Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentin enimmäismäärä korotettaisiin 3,00 prosentista 4,00 prosenttiin, ja rakentamattoman rakennuspaikan määritelmää tarkistettaisiin muun muassa rakennuspaikkaa koskevien rakennuskieltojen osalta. Muilta osin esityksessä mainitut lakimuutokset tulevat voimaan vasta vuonna Aiempi tilanne tässä esitettynä: Lain mukaan kunnassa voidaan määrätä: a) Yleinen kiinteistöveroprosentti (11 ) ( /969) - vähintään 0,60 ja enintään 1,35 b) Vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti (12 ) ( /969) - vähintään 0,32 ja enintään 0,75. c) Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti (12a ) ( /1026) - voidaan määrätä, vähintään 1,00 ja enintään 3,00. d) Muiden asuinrakennusten veroprosentti (13 ) ( /476) - voidaan määrätä yleisen kiinteistöveroprosentin vaihteluvälin (0,60 1,35) sisällä erikseen rakennuksille, joita käytetään pääasiassa muuhun asumiseen kuin edellä tarkoitettuun vakituiseen asumiseen (mm. kesämökit), enintään 0,60 prosenttiyksikköä korkeampi kuin pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti.

18 Kunnanhallitus (KUNTALAKI 66 : KIINTEISTÖVEROPROSENTTIEN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2016 jatkuu) e) Yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöveroprosentti (13a ) ( /476) - poiketen siitä, mitä 11 :ssä kiinteistöveroprosentin alarajasta säädetään, valtuusto voi määrätä tuloverolain 22 :ssä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosentin edellä säädettyä alhaisemmaksi, jos kiinteistöllä sijaitseva rakennus on pääasiallisesti yleisessä tai yleishyödyllisessä käytössä. Tässä pykälässä tarkoitetun kiinteistön kiinteistöveroprosentiksi voidaan määrätä myös 0,00. f) Eräiden laitosten veroprosentti (14 ) Kunnanvaltuusto voi määrätä erikseen veroprosentin, jota sovelletaan voimalaitoksen sekä ydinpolttoaineen loppusijoituslaitokseen kuuluviin rakennuksiin ja rakennelmiin. Täksi veroprosentiksi voidaan määrätä enintään 2,85. ( /969) Vesi- ja tuulivoimalaitokseen, jonka nimellisteho on enintään 10 megavolttiampeeria, sovelletaan kuitenkin yleistä kiinteistöveroprosenttia. Nykytilanne: Vuodelle 2015 valtuusto hyväksyi yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 1,00 (aiempi 0.90), vakituisten asuinrakennusten veroprosentiksi 0,50 (aiempi 0,45). Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 2,00 (pidettiin entisellään), muiden asuntojen kiinteistöveroprosentti 1,00 (pidettiin entisellään) ja yleishyödyllisen yhteisön veroprosentti 0,00 (pidettiin entisellään). Voimalaitosten veroprosentti ajankohtaistuu aikanaan. Vuoden talousarvion laadinnassa on pitkälti lähdetty siitä, että kiinteistöveroprosentit säilytetään myöskin nykytasossa eli niissä prosenteissa, jotka valtuusto vuosi sitten vahvisti. Kunnanhallitus esittää valtuustolle nykytilanteen (katso edellä nykytilanne eli vuosi 2015) mukaiset kiinteistöveroprosentit vuodelle 2016 vahvistettaviksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

19 Kunnanhallitus Kh 150 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA/PIKKANEN MARKKU JA AULI Ypäjän kunnan ja Markku ja Auli Pikkasen kesken on laadittu kauppakirja, jolla Ypäjän kunta myy Notkolanlisä nimisen kiinteistön Kiinteistön pinta-ala on 620 m2 ja se sijaitsee Levän koulun vieressä. Kiinteistön kauppahinta on 620 euroa, kiinteistö myydään omakotitontin lisämaaksi. Muut kauppaehdot selviävät liitteenä 41 olevasta kauppakirjasta. Kunnanhallitus hyväksyy liitteen 41 mukaisen kauppakirjan. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

20 Kunnanhallitus MUUT/TIEDOKSI TUOTAVAT ASIAT Kh 151 a) kauppakirja koskien Honkalan asemakaava-alueen korttelin 64 tontti 1 kauppakirjaa/ypäjän kunta ja Anne Sjöholm b) aurinkosähköasia/sallila Energia Oy c) hakemuksen jättäminen Häme-päiväksi 2016 a) kauppakirja merkitään tiedoksi b) aurinkosähköasia/sallila Energia Oy merkitään tiedoksi c) Ypäjän kunta jättää hakemuksen Hämeen liitolle Häme-päivästä 2016 Ypäjän Pertunpäivien aikana Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

21 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA MUUTOKSENHAKUKIELLOT MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät: , 144, , 151 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät:143, 145, 150 HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: Ypäjän kunnanhallitus Perttulantie YPÄJÄ kunta@ypaja.fi Pykälät: Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Päätösten katsotaan yleisesti tulleen kunnan jäsenten tietoon pöytäkirjan nähtävänä olopäivänä Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje liitetään pöytäkirjanotteeseen.

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 41 Toimielinten pöytäkirjat 42 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSKUTSU 5/2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 41 Toimielinten pöytäkirjat 42 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2017 KOKOUSAIKA 27.3.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 45 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 6/2017 KOKOUSAIKA 30.3.2017 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 46 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 14/2015 KOKOUSAIKA 12.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 152 Toimielinten pöytäkirjat 153 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 10/2013 KOKOUSAIKA 13.8.2013 klo 18.00 19.55 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 109 Toimielinten pöytäkirjat 110 Saapuneet

Lisätiedot

Kunnanhallitus 18/2013. KOKOUSAIKA 17.12.2013 klo 18.00 19.37. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 18/2013. KOKOUSAIKA 17.12.2013 klo 18.00 19.37. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 18/2013 KOKOUSAIKA 17.12.2013 klo 18.00 19.37 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 193 Toimielinten pöytäkirjat 194 Saapuneet

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 8/2013. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kaupunginhallitus 8/2013. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kaupunginhallitus ASIALUETTELO 8/2013 KOKOUSAIKA 4.6.2013 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 92 Toimielinten pöytäkirjat 93 Saapuneet

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 5/2014 KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 27 Saapuneet asiakirjat 28 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2018

Tarkastuslautakunta 4/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2018 Kokousaika: 28.5.2018 klo 17.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2019

Tarkastuslautakunta 4/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2019 Kokousaika: 4.6.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

119 Työsuojelupäällikön tehtävien hoidon palkkio 120 Muut / tiedoksi tuotavat asiat Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot

119 Työsuojelupäällikön tehtävien hoidon palkkio 120 Muut / tiedoksi tuotavat asiat Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 13/2016 KOKOUSAIKA 18.10.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoustila, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 114 Toimielinten pöytäkirjat 115

Lisätiedot

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 1 / 2016 KOKOUSAIKA 3.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut

Lisätiedot

Kunnanhallitus 12/2015. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 12/2015. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 12/2015 KOKOUSAIKA 20.10.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 131 Toimielinten pöytäkirjat 132 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 1/2019

Tarkastuslautakunta 1/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 1/2019 Kokousaika: 23.1.2019 klo 14.00 14.55 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

63 20, 20 a, Kaavoituskatsaus Muut/tiedoksi tuotavat asiat Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot

63 20, 20 a, Kaavoituskatsaus Muut/tiedoksi tuotavat asiat Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 7/2016 KOKOUSAIKA 3.5.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 58 Toimielinten pöytäkirjat 59 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

119 Työsuojelupäällikön tehtävien hoidon palkkio 120 Muut / tiedoksi tuotavat asiat Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot

119 Työsuojelupäällikön tehtävien hoidon palkkio 120 Muut / tiedoksi tuotavat asiat Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSKUTSU 13/2016 KOKOUSAIKA 18.10.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoustila, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 114 Toimielinten pöytäkirjat 115

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2016 KOKOUSAIKA Torstai 15.9.2016 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 54 Osavuosikatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 55 Koulujen lukuvuoden

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 5/2018

Tarkastuslautakunta 5/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 5/2018 Kokousaika: 13.9.2018 klo 10.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7/2013. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 7/2013. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 7/2013 KOKOUSAIKA 21.5.2013 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 86 Palikkalan osayleiskaava luonnos ja laatimisvaiheen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kunnanhallitus 8/2015. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 8/2015. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 8/2015 KOKOUSAIKA 23.6.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 90 Hippolis ry:n kuulumiset 87 Toimielinten pöytäkirjat

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.08.2013 klo 18.00-19.14 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Caissaniemi, Tammela LIITE

Sivistyslautakunta 6/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.08.2013 klo 18.00-19.14 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Caissaniemi, Tammela LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 6/2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.08.2013 klo 18.00-19.14 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Caissaniemi, Tammela LIITE 39 Koulutyön arviointi lv. 2012-2013 40 Opettajat

Lisätiedot

18 7 Talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma vuosille

18 7 Talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma vuosille YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 5 / 2016 KOKOUSAIKA 3.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 17 Viranhaltijapäätökset 18 7 Talousarvio vuodelle

Lisätiedot

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 7/2014 KOKOUSAIKA 8.10.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSKUTSU 2/2017 KOKOUSAIKA 7.2.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 17 Kanta-Hämeen I&O -kärkihankkeen muutosagentti Annukka

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 2/2017 KOKOUSAIKA 7.2.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 17 Kanta-Hämeen I&O -kärkihankkeen muutosagentti Annukka

Lisätiedot

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA TERVEYDENHUOLON KY. Kokousaika [Ti klo17. 00-18.50 Paikka Muonion kunnanvirasto, alakerran kahvio Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 1/2016 KOKOUSAIKA 12.1.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Toimielinten pöytäkirjat 2 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot

Oikaisuvaatimusohjeet ja muutoksenhakukiellot YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 1/2017 KOKOUSAIKA 1.2.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Saapuneet asiakirjat 2 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 8/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 8/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU 8/2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 51 Varhaiskasvatuksen talousarvio vuodelle 2014 52

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kunnanhallitus 9/2013. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 9/2013. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 9/2013 KOKOUSAIKA 25.6.2013 klo 18.00 19.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 101 Toimielinten pöytäkirjat 102 Saapuneet

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 6/2018

Tarkastuslautakunta 6/2018 YPÄJÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6/2018 Kokousaika: 28.9.2018 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Rakennuslautakunta 4/2018

Rakennuslautakunta 4/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Rakennuslautakunta 4/2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Käsiteltävät asiat: Tiistai 18.12.2018 klo 18.00 ( Huom! aiemmin sovittu aika muuttunut valtuuston kokouksen vuoksi) Ravintola

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus 12/2014. KOKOUSAIKA 2.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 12/2014. KOKOUSAIKA 2.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 12/2014 KOKOUSAIKA 2.9.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 120 Toimielinten pöytäkirjat 121 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 7/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 25.09.2013 klo 18.00-19.46 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 45 Anomus koulukuljetukseen 46 Koulujen lukuvuoden 2013-2014

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 3/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 02.04.2014 klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 20 Koulujen tuntikehykset lv. 2014-2015 21 Liikunta-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kunnanhallitus 13/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 13/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 13/2014 KOKOUSAIKA 23.9.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 129 Toimielinten pöytäkirjat 130 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta 2 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 09.11.2011 KOKOUSAIKA 09.11.2011 klo 17.00-17.17 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 32 ILMOITUSASIAT 48 33 SIIVOUSURAKOITSIJAN VALINTA 49 Tekninen lautakunta 09.11.2011

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Caissaniemi, Tammela

Caissaniemi, Tammela YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 6/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.08.2014 klo 18.00 20.32 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Caissaniemi, Tammela LIITE 45 Esiopetuksen ja koulutyön arviointi lukuvuonna

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 4/2015. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 4/2015. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 4/2015 KOKOUSAIKA 19.8.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 23 Saapuneet asiakirjat 24 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle.

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle. Kaupunginhallitus 389 29.10.2018 Kaupunginvaltuusto 148 05.11.2018 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2019 3374/02.03.01.01/2018 Kaupunginhallitus 29.10.2018 389 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 15.12.2011 KOKOUSAIKA 15.12.2011 klo 17.00-18.42 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 34 ILMOITUSASIAT 51 35 MAA-AINESLUPA, LEMMINKÄINEN INFRA OY 52 36 AMMATTIMIEHEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika T0 16.3.2017 klo 16.00 19.35 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 2.4.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 7 Saapuneet asiakirjat 8 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 8.11.2016 kello 18.10-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 6/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 6/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 6/2014 KOKOUSAIKA 1.10.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 32 Saapuneet asiakirjat 33 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 3/2017 KOKOUSAIKA 28.2.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 26 Toimielinten pöytäkirjat 27 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta 3/2019

Keskusvaalilautakunta 3/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALISTA Keskusvaalilautakunta 3/2019 Kokousaika: 14.4.2019 klo 20-20.50 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite 18 Eduskuntavaalien

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 12.35 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27 A-rakennus, kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman jäsen POISSA

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 168 23.10.2017 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2018 2471/02.03.01.01/2017 Kaupunginhallitus 23.10.2017 168 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo Saapuvilla olleet Wiinamäki Petteri, pj. Kärkelä Pilvi jäsenet Markkola

Lisätiedot

Kunnanhallitus 15/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoustila, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Kunnanhallitus 15/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoustila, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 15/2016 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoustila, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 130 Toimielinten pöytäkirjat 131

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2012. KOKOUSAIKA 4.4.2012 klo 19.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 3/2012. KOKOUSAIKA 4.4.2012 klo 19.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 3/2012 KOKOUSAIKA 4.4.2012 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 13 Saapuneet asiakirjat 14 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Lausunto pelastustoimen järjestämislakiluonnoksesta 129 Lausunto Tyrinselän tuulivoimahankkeen laajennuksen YVAmenettelyn

Lausunto pelastustoimen järjestämislakiluonnoksesta 129 Lausunto Tyrinselän tuulivoimahankkeen laajennuksen YVAmenettelyn YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 14/2016 KOKOUSAIKA 8.11.2016 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanhallituksen kokoustila, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 121 Toimielinten pöytäkirjat 122

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1 Kunnanhallitus Aika 27.08.2018 17:00-19:20 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 108 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 23.04.2018 17:00-18:47 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 18 valtuutettua LIITE A 3 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 18 valtuutettua LIITE A 3 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 8.11.2018 kello 19.00 19.17 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Konneveden kunnantalo, Konnevesisali 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 1/2015. KOKOUSAIKA Torstaina klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Kunnanvaltuusto 1/2015. KOKOUSAIKA Torstaina klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT YPÄJÄN KUNTA Kunnanvaltuusto ASIALUETTELO 1/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 5.3.2015 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Nro Liite 1 Eron myöntäminen sivistyslautakunnasta

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 10 Saapuneet asiakirjat 11 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot