C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET

Samankaltaiset tiedostot
A- JA B-NUORTEN SM-SARJAT JA I DIVISIOONAT OTTELUMANUAALI pelikausi

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

19- ja 16-VUOTIAIDEN SM-SARJAT JA I DIVISIOONAT OTTELUMANUAALI pelikausi

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Alueiden tulee ilmoittaa kilpailupäällikölle mennessä karsintaan osallistuvien joukkueidensa lukumäärä.

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

14-VUOTIAIDEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET

I-divisioonan karsintojen sarjamääräykset (8)

Hyväksytty aluehallituksessa

LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Hyväksytty aluehallituksessa / muokattu

A- JA B-NUORTEN VALTAKUNNALLISTEN SARJOJEN JA KARSINTOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( )

15-VUOTIAIDEN NUORTEN ROBERT PETERSEN CUPIN SARJAMÄÄRÄYKSET

Hyväksytty aluehallituksessa Päivitetty aluehallituksessa ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Hyväksytty aluehallituksessa ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015

NAISTEN SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET Naisten SM-sarjaan kuuluvat runkosarja ja pudotuspelit.

ETELÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

I-divisioonan karsintoihin kuuluvat miesten ja naisten esikarsinnat ja karsinnat.

3X3 Koripallon pelisäännöt (tekstiversio)

I-DIVISIOONAN KARSINTOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET (13) Liittohallituksen vahvistama

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET

Futsalin sarjamanuaali

19- ja 16-VUOTIAIDEN VALTAKUNNALLISTEN SARJOJEN JA KARSINTOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

INDOOR-SARJAT

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue).

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET (ToimM) KAUDELLE voimassa

19-, 17- ja 16-VUOTIAIDEN VALTAKUNNALLISTEN SARJOJEN JA KARSINTOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot:

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET

Ajanottajan tehtävät TOIMITSIJAOHJE AJANOTTAJA

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

Toimitsijakoulutus Anssi Iivonen

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

NAISTEN I DIVISIOONAN SARJAMÄÄRÄYKSET

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo

Pöytäkirjan täyttöohjeet

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali)

Ylialueellinen seurafoorumi.

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

FUTSAL PIIRISARJAT

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

Jalkapallon Kaslink liiga

SUOMEN KORIPALLOLIITTO RY SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

1 Yleistä Joukkueenjohtajan (JoJo) tehtävät Sarjatoiminta, pelit ja turnaukset Sarjoihin ilmoittautuminen

MIESTEN I-DIVISIOONA B:N SARJAMÄÄRÄYKSET

TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

B-POIKIEN SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT

MARJA-VANTAA TURNAUS

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa

Nelosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosen ottelun järjestämiseen

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Miesten I-divisioona A:han kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta.

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO

OHJEISTUS JOUKKUEENJOHTAJALLE

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille.

NAANTALIN KORIPALLOILIJOIDEN TOIMINTAOHJE JOUKKUEENJOHTAJILLE. Versio 1.0. Naantalissa Koonnut: Jussi Räikkä & Anssi Valpola

Peliin valmistautuminen Jyväskylän Saukot Ajanottolaitteiston rakentaminen

Tämä ohjesääntö on tarkoitettu Suomen koripalloliiton alaisten kilpailujen erotuomaritoiminnan järjestelyohjeeksi.

Jalkapallon Maire-liiga

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

Transkriptio:

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI pelikausi 2012-2013 SISÄLTÖ 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET 2. PELIPAIKAT JA LAITTEET 2.1 Kentän varusteet 2.2 Pelipallo 3. PELAAJAT, PELIASUT JA LISENSSIT 3.1. Pelaajat 3.2. Peliasut 3.3. Lisenssit 4. EROTUOMARIT JA TOIMITSIJAT 4.1 Erotuomarit 4.2 Toimitsijat 5. OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN 5.1. Joukkueiden lämmittely 5.2. Toimitsijatehtävät alkavat 5.3. Pelikello käyntiin 5.4. Pelaajaesittelyt ja joukkueiden verryttelyaika 5.5. Järjestyksen valvonta 6. TULOSPALVELU JA PÖYTÄKIRJOJEN POSTITUS 6.1 Tulospalvelu 6.2 Pöytäkirjojen postitus 7. EROTUOMARITOIMINTA 7.1 Erotuomarien kulut 7.2 Erotuomarinimeäjät

1. YLEISTÄ Sarjassa noudatetaan Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia FIBA:n koripallon pelisääntöjä huomioiden Koripalloliiton määrittelemät C-nuorten pelisäännöt. Nämä sarjamääräykset täsmentävät em. sääntöjä C-nuorten SM-karsintaan, -sarjaan ja lopputurnaukseen. C-nuorten koripalloa pelataan pääsääntöisesti koripallon virallisten pelisääntöjen mukaan, mutta tätä ikäluokkaa varten on tehty muutamia poikkeuksia. Tässä oleellisimmat poikkeukset: Peliaika: Tauot: Joukkue: Pallo: 4 x 10 minuuttia (4 jaksoa), jatkoaika 5 minuuttia puoliaikatauko 8 minuuttia, jaksojen väliset tauot 2 minuuttia pöytäkirjaan saa merkitä 5-15 pelaajaa pelipallo nro 6, tytöt ja pojat Nuorten kilpailuryhmän yhteystiedot ja vastuut nimi vastuualue sähköposti ja osoite puh. Pekka Rankinen nuorten kilpailuryhmän puheenjohtaja wartti.basket@kolumbus.fi 0400-230 388 Jorma Kuparinen C-pojat, SM-sarja sarjavastaava Käräjäkuja 2 A 11, 01510 Vantaa jorma.kuparinen@pp1.inet.fi 0400-432 372 Matti Hiekkamäki C-tytöt, SM-sarja sarjavastaava Sotkankatu 6, 37120 Nokia matti.hiekkamaki@dnainternet.net 050-576 9260 Ulla Karlsson kilpailupäällikkö ulla.karlsson@koripalloliitto.fi 044-556 7776 SARJAVASTAAVAN TEHTÄVÄT: - vastaavat sarjan seurannasta - vahvistavat tulokset Baskethotelliin - tarkistavat ottelutulokset ja lisenssit pöytäkirjoista - ottelutietojen päivittämisestä Baskethotelliin tulospalveluun - selvittävät pyydettäessä edustuskelpoisuudet KILPAILUPÄÄLLIKÖN TEHTÄVÄT - vastaa kilpailun yleisestä seurannasta - vastaan kaikista C-nuorten seurasiirroista SM-sarjan aikana (SM-sarjassa pelaavaan joukkueeseen siirtyvät pelaajat) 2. PELIPAIKAT JA LAITTEET 2.1 Kentän varusteet Kaikki ottelut on pelattava pelisääntöjen mitat täyttävässä salissa, jonka pitää olla puupinnoitteinen. Otteluissa on käytettävä kaikkia virallisten pelisääntöjen määräämiä teknisiä varusteita: yleisölle näkyvä pelikello aikalisäkello kummankin korin päällä 24 sekunnin laite, jossa on myös pelikellon näyttö ja punainen lamppu osoittamaan peliajan tai hyökkäysajan päättymistä äänimerkinantolaite, jossa on hyvin voimakas ja terävä ääni tulostaulu 2

numerotaulut pelaajan virhemäärän ilmoittamista varten joukkuevirheiden merkki-ilmaisimet pallonhallintavuoron osoitin Puutteista tai laiminlyönneistä erotuomarin tai joukkueiden edustajien pitää raportoida kilpailupäälliköille. Jos pelipaikasta puuttuu jokin laitteista, on siitä ilmoitettavako. turnauksen joukkueille ja erotuomareille turnauspäivän aamuna. Turnauksen järjestäjä vastaa lattian kuivaamisesta erotuomarin sitä pyytäessä. 2.2 Pelipallo Otteluissa on käytettävä pelisääntöjen mukaisia, virallisia Koripalloliiton hyväksymiä koripalloja, pallonumeroa 6. Kaikissa otteluissa nahkapallo on ensisijainen valinta. Ottelun erotuomarit valitsevat pelipallon. 3. PELAAJAT, PELIASUT JA LISENSSIT 3.1 Pelaajat C-nuorten turnauksissa saa käyttää rajoittamatonta pelaajamäärää, mutta yksittäisessä ottelussa saa pöytäkirjaan kuitenkin merkitä enintään viisitoista (15) pelaajaa. 3.2 Peliasut Joukkueet voivat käyttää vapaassa järjestyksessä seuraavia pelinumeroita: 4-99. Jokaisen pelaajan peliasun tulee olla koripallon virallisten pelisääntöjen kohdan 4.3 Peliasut mukainen. Peliasu on pääväriltään yhtenäinen. Joukkueen kaikkien pelaajien on pelattava samanlaisissa peliasuissa (paita, housut). 3.3 Lisenssit Pelaajilla, valmentajilla ja erotuomareilla tulee olla voimassa oleva lisenssi ja sen numeron on merkittävä kokonaisuudessaan jokaiseen ottelupöytäkirjaan. Maksutositteen lisäksi lisenssin numero ja maksusuoritus voidaan osoittaa www.basket.fi sivustolta tulostetulla seuran lisenssilistalla.. 4. EROTUOMARIT JA TOIMITSIJAT 4.1 Erotuomarit Erotuomarit SM-sarjan turnauksiin nimeää alueellinen liittonimeäjä. SM-sarjassa erotuomarit nimetään otteluohjelman mukaisesti, tiedonkulusta erotuomareille vastaa Koripalloliitto (liittonimeäjä). 4.2 Toimitsijat Otteluissa pitää olla virallisten pelisääntöjen mukaisten toimitsijoiden (kirjuri, ajanottaja, 24 sekunnin valvoja). Joku näistä toimitsijoista pitää myös tulostaulua. Kuuluttajan käyttäminen on suositeltavaa. Toimitsijoiden tulee olla tehtäviinsä koulutettuja. Suosituksena on vähintään 16-vuoden ikäisiä. Kirjurin pitää olla ottelupaikalla 30 min. ennen ottelun alkua ja muiden toimitsijoiden 20 minuuttia ennen ottelun alkua. 5. OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN 5.1 Joukkueiden lämmittely (verryttely) ennen ottelua ja puoliajalla Joukkueiden on esiinnyttävä lämmittelyssä ennen ottelua ja puoliajalla yhtenäisessä asussa (suositus). Joukkueille on varattava pelikentällä aikaa lämmittelyyn ennen ottelua 20 min. 3

5.2 Toimitsijatehtävät alkavat kirjuri paikalla viimeistään 30 min. ennen ottelun alkua muut toimitsijat paikalla 30 viimeistään min. ennen ottelun alkua 5.3 Pelikello käyntiin ottelukello käynnistetään viimeistään 20 min. ottelun alkamisaikaa ennen erotuomarit saapuvat viimeistään 20 min. ennen ottelua pelikentälle (suositus) ja tarkistavat toimitsijapöydän 5.4 Pelaajaesittelyt ja joukkueiden verryttelyaika (suositus) pelaajaesittely alkaa 5 min. ennen ottelun ilmoitettuna alkamisajankohtaa ottelu alkaa suoraan esittelyn jälkeen Esittelyjärjestys 1. vaihtopelaajat numerojärjestyksessä yhtenäisessä lämmittelyasussa 2. aloitusviisikko numerojärjestyksessä peliasussa ilman lämmittelyasua (jäävät kentälle aloitusta varten) 3. valmentajat, joukkueen johto 4. erotuomarit 5.5 Järjestyksen valvonta (suositus) Ottelun järjestäjän on nimettävä 1-2 järjestyshenkilöä, koska järjestävä seura on vastuussa ottelutapahtuman turvallisuudesta. Järjestyshenkilöiden tehtävänä on vastata katsomoturvallisuudesta sekä erotuomareiden ja joukkueiden koskemattomuudesta. 6. TULOSTIEDOTUS JA OTTELUPÖYTÄKIRJAT 6.1. Tulostiedotus C-nuorten SM-sarjassa turnauksen järjestävä joukkue päivittää ottelutulokset Baskethotelliin viimeistään turnauspäivän iltana klo 21:00 mennessä. 6.2. Ottelupöytäkirjojen postitus Turnauksen järjestäjä postittaa turnauksen ottelupöytäkirjat sarjavastaavalle turnauksen jälkeen seuraavan viikon aikana. C-tyttöjen SM-sarjan sarjavastaava C-poikien SM-sarjan sarjavastaava Matti Hiekkamäki Jorma Kuparinen Sotkankatu 6, 37120 Nokia Käräjäkuja 2 A 11, 01510 Vantaa gsm 050-576 9260 gsm 0400-432 372 matti.hiekkamaki@dnainternet.net jorma.kuparinen@pp1.inet.fi 7. EROTUOMARITOIMINTA 7.1 Erotuomarien kulut Jokaisessa turnauksessa järjestävä seura suorittaa erotuomareille kuuluvat korvaukset, jotka se maksaa erotuomareille ennen ottelua. Erotuomarikulut ovat seuraavat: Erotuomaripalkkio: Muut nuorten SM-sarjan runkosarjat 27 Kilometrikorvaus* 0,45 / km* Lisähenkilö* a 0,03 / km Päivärahat* ½ -päivä**/ 16,00 Kokopäivä* / 36,00 4

* Koripalloliitto käyttää Valtion matkustussääntöä, kilometrikorvaus ja päiväraha saattavat muuttua vuoden 2013 alusta. 7.2 Liittonimeäjät Eteläinen alue Jussi Saarijärvi jussi.saarijarvi@gmail.com 044 588 3969 Kaakkoinen alue, Kotka Matti Metsola matti.metsola@jippii.fi 040-512 6998 Kaakkoinen alue, Kouvola Ronja Haaja ronjah-@hotmail.com 040-0890769 Kaakkoinen alue, Juuso Häkkinen juuso.hakkinen@pp.inet.fi 040-583 8810 Lappeenranta Keskinen alue Jouko Lepistö jouko.lepisto@pp9.inet.fi 040-702 6186 Läntinen alue, Pirkanmaa, Porin alue Läntinen alue, Turku, Salo, Rauma, Forssa Jaakko Kaunisto kaunisto.jaakko@gmail.com 040-7467080 Juhana Räty juhana.raty@gmail.com 050-301 8274 5