D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

C-tytöt Pärnu Summer Cupissa

lopputurnaus; 12. sija

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016

CHAMPIONS CUP

Tappiosta huolimatta ei voi kuin kehua joukkueen asennetta ja taistelua. Tällaisella peli-ilmeellä voitetaan useammin kuin hävitään.

TET- harjoittelija Ville Karirinne

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum.

Hakan hyvä vire jatkuu

HJS E10 Sininen Kausi

Woman Volley ry. Seuratoiminta. Uutiskirje tammikuu Tukea seuralle Veikkauksen peleillä. Revontuliturnaus Junnuvaskooli 2017

Ilves vei A-poikien derbyn

7 VS 7 PELIKIRJA. OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi

PELAAMISEN PERIAATTEET

B-tytöt: Kauden viimeiden peli

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina.

POHJANKORVEN RÄIME KAUSI 2005 RÄIMEEN MENESTYSPUTKI JATKUI

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

Tuloksekas kotiinpaluu

Kuvassa ( a) A2 näyttää tukevan oikeassa. A) Väärin. kulmassa, mutta hänen näkökenttänsä on rajoitetunut 90 asteeseen. D1. Tämä on väärin. A1.

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

ILVES ARVOT. Ilves on Välittämistä Iloa Taitoa Voitontahtoa Avoimuutta Terveitä Elämäntapoja = ME. Tärkeimmät yhteistyökumppanit

ACK 5v5 Pelikirja

03-pojat Otteluhistoria

Aika: Perjantai Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

PALLO JALASSA VAI HUKASSA?

KARNEVAALITURNAUS 2012

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

Kilosport Urakkatie Kaarina p A L K U S A R J A A

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus Turku

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Kesämäki 06 Kevätturnaus

D12 pojat Vuoreksen kentällä

Sangen maltillisesti aloitti Veljmiesten viisimiehinen joukkue kauden 2016/17 seuraottelusarjan Varkauden Keilahallissa paikallisen

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo

KÄSIPALLO. Olympialaji vuodesta 1972

Naisille kolmas tappio kevätkierroksella

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt!

Haka junnujen ja Nappulaliigan pelaajapolku julki

Hyökkääminen Pelin alueet

Wartin kausi jatkuu Keuruun turnauksella 3.3. Panoksena siellä on pistejahti, joka toisi paikan sarjan lopputurnaukseen Saarijärvelle 17.3.

A L K U S A R J A A A L K U S A R J A B

Sedan 2005 toi menestystä

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Haka kukisti Ilveksen Tehtiksen iltavaloissa

nousukarsinnat Ykköseen

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA

Pienpelit. Peruspienpeli

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri

teknis-taktinen lajianalyysil

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa

Transkriptio:

D13 Piiriliigaa Takana kaksi tahmeaa kierrosta P13 Piiriliigaa Kauden alla pelattu turnaus ja viime kauden onnistumiset antoivat odottaa kauden avauksesta jo hyviä onnistumisia ja tuloksia. Ensimmäiset kierroksen ollaan kuitenkin pelattu kesälajille poikkeuksellisissa olosuhteissa ja peli on ollut vähintään yhtä kohmeista kuin kevään kelitkin. Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin lähes paikallisvastus LeKi. LeKi sai otteluun paremman startin ja johti jo puoliajalla 0-2. Toisella puoliajalla nähtiin valonpilkahduksia ja viimeisen 10 min osumilla noustiin jo maalin päähän. 2-3 tappiolla avattiin kuitenkin kausi. Kauden toinen koitos oli Puuhamaan nurkilla tervakosken Patalan pienellä kentällä. Pienellä kentällä vastustajan oli helpompi ottaa meiltä aika pois ratkaisuiden tekemiseen ja se on aina ollut meille haasteellista. Ottelun alku oli meille huonoin mahdollinen kun minuutin pelin jälkeen vastustaja johti jo 1-0. Pelillisesti olimme kuitenkin niskanpäällä, vaikka vastustaja ajoittain pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin. Puoliajalle mentiin tasaisissa 2-2 lukemissa. Toisella puoliskolla päästiin jo maalin johtoonkin, mutta Pato tasoitti viime minuuteilla. Pisteet siis jaettiin tiukan väännön jälkeen. Alpilla oli maali vainu päällä, kaikki kolme maalia lähti Alpi lapikkaasta. Maalissa Veeti varmisti torjunnoillaan mahdollisuuden taistella voitosta. Kahden kierroksen jälkeen täytyy toivoa että kelit pian lämpenee ja pojatkin sulaa talven kohmeesta. Taitoa ja osaamista löytyy. Ideat on välillä hiukan hukassa ja erityisesti paineen alla syöttöjen laatu kärsii. Se helppo varma syöttö omalle vapaalle miehelle vaihtuu liian helposti

hätäiseen sohaisuun jonnekin sinne päin. Mutta onneksi kausi on vasta alussa, kelit lämpenee ja lisää tasaisia pelejä on luvassa. Näistä lähdetään onnistuminen kerrallaan kääntämään myös tasaisia voittoja. TJo B1 kyykkäsi Kaarinassa Sunnuntai-iltana B:n ykkönen suuntasi Kaarinaan KaaPon vieraaksi. Kyseessä oli molemmille joukkueille toinen ottelu B:n kakkosessa, ja molemmat olivat aloittaneet suurinumeroisella voitolla. Muistissa oli hyvällä pelillä saatu 4-3 voitto kaksi viikkoa aiemmin T ehtiksellä. Mutta muistissa oli toki myös aiempien vuosien katastrofaaliset muistot Kaarinasta. Ja tulihan tästäkin sellainen. Eka vartti oli suhteellisen tarkkaa puolustuspeliä. Kumpikaan joukkue ei saanut todellisia maalipaikkoja, mutta rehellisyyden nimissä kotijoukkue oli niskan päällä. Kun 17 minuuttia oli pelattu avasi vastustajan maalivahti suoraan Tomy Nurmesniemen jalkaan ja Tomy kiitti siirtämällä Hakan 0-1 johtoon. Seuraavat hetket pelissä olivat kovaa KaaPo-prässiä, mutta pikkuhiljaa päästiin paremmin peliin mukaan. Sitten kun 22 minuuttia oli pelattu, tuli kylmä suihku; turha poikkikentän syöttö puolustuslinjassa tyhjään tilaan josta vastustaja otti pallon ja laukoi tilanteeksi 1-1. Tässä vaiheessa uskottiin vielä hyvään tulokseen mutta sitten 28. peliminuutilla maalivahtimme Samu tulistui jouduttuaan KaaPo-hyökkääjän telomaksi. Rauhoittumiseen tarvittiin kaksi keltaista ja ulosajo. Kun peliä päästiin jatkamaan, palautti

hakapuolustaja liian hiljaisen maalivahdille ja KaaPo pääsi ilmaiseksi tekemään johdoksi 2-1. Tämä musta hetki sai vierasjoukkueen pelin sekoamaan täysin, ja KaaPo teki viidessä minuutissa kolme maalia ja puoliaikatilanteeksi 5-1. Toisella puoliajalla yritettiin muuttaa ryhmitystä ja yritettiin hoitaa peli kunnialla loppuun. Osittain tässä onnistuttiin, mutta vajaamiehisenä ei kuitenkaan päästy tosissaan kotijoukkuetta haastamaan, vaan keltapaidat onnistuivat tekemään vielä kaksi maalia ja loppunumeroiksi rumat 7-1. Tästä on otettava kaikki oppi mitä voidaan, ja sen jälkeen on nollattava tilanne. Äitienpäivänä matkataan Raumalle Pallo- Iirojen vieraaksi ja siinä ottelussa onkin jo pelissä pahimmillaan koko kevätkauden kohtalo. Eli päät pystyyn ja Raumalla kaikien aikojen paras peli. Tähdet jaettiin seuraavasti: Tomy Nurmesniemi Konsta Kaasalainen Juho Viitaharju

Ankanuiton voittajat selvillä B kakkoselle tappio sarjaavauksessa Lauantaina päästiin vihdoin avaamaan sarjakausi B:n kolmosessa Hakajunnujen osalta. Kyseessä vieraspeli Forssassa paikallista Jalkapalloklubia vastaan. Ennakkoon tiedettiin vastustajalla olevan sääntöjen sallimia yli-ikäisiä pelaajia. Ja kyllä kotijoukkue olikin selkeästi meitä isompi ja fyysisempi porukka. Peli toimi kyllä pääpiirteissään hyvin, liikutettiin palloa hyvin alakerrassa ja keskikentällä, mutta kaksikymmentä metriä ennen vastustajan maalia mielikuvitus loppui. Maalipaikoille asti ei päästy ja koko ottelussa ei valkopaidoilta saatu yhtäkään laukausta maalia kohti. FJK sen sijaan onnistui toisen puolikkaan puolivälissä kahdesti neljän minuutin välein. Näin koettiin harmittava 2-0 tappio, mutta paremmalle hävittiin. Osalla pojista ei tällä kertaa asenne ollut aivan sitä mitä valkopaitaa kantavalla pitää olla, oli lähdetty vain pelailemaan. Jos asenteesta haetaan positiivista, se on se että keskityttiin pelaamiseen ja jätettiin kaikenlainen turha huutelu vastustajajoukkueen hommaksi. Ja toki suurin osa pelaajista oli (Haka)sydämellä mukana niinkuin kuuluukin. Vieraspeleissä tähtien jakaminen kaatuu valmennuksen ja muiden taustojen harteille. Tällä kertaa tähdet löytyivät puolustuspäästä.

Rasmus Paavola Akseli Mustila Santtu Junttila B1 aloitti rökälevoitolla Perjantaina pääsivät B-junnutkin vihdoin tositoimiin. Tehtikselle saapui kakkosen avaukseen vieraaksi RaiFu Raisiosta. Kotijoukkue iski heti kovan paineen vastustajan pakeille, sieltä pari heikkoa syöttöä ja Konsta Kaasalainen riisti pallon ja upotti 1-0 kun pelattu oli 28 sekuntia. Haka jatkoi täydellä höyryllä mutta seitsemän minuutin kohdalla sählättiin käsittämättömästi ja vastustaja pääsi rokottamaan; 1-1. Tästä ei onneksi häkellytty, vaan alkoi todellinen näytös: Pitkän pallorallin jälkeen Juho Viitaharjun rauhallinen sijoitus takakulmaan, 2-1. Sitten Onni Huvinen oli paikalla kun molari tiputti eteensä; 3-1. Tomy Nurmesniemi syötti ja Onni taas; 4-1. Ville Branderin keskitys ja Konstakin pääsi tekemään illan toisensa; 5-1. Sitten Konstan kulma ja Tomy puski pallon maaliin; 6-1. Atte Aholan läpisyöttö, Tomy kiitti, kiersi näytiksi vielä maalivahdin ja siirsi lukemiksi 7-1. Puoliajan lopuksi Onni vielä karvasi pallon vastustajalta, syötti Valtteri Partaselle joka tarjoili

Akseli Sormuselle ja taas heilahti. Taukotulos 8-1 kotijoukkueelle. Tauolta tulikin sitten kylläinen Haka-ryhmä, vai liekö takki auennut. Ensimmäiset viisi minuuttia kotijoukkueelta karmeaa peliä. Onneksi vastustaja ei päässyt rankaisemaan kuin kerran, ja sitten saatiin jo hiukan peliä kuntoon. Hatunnosto toki RaiFulle joka ei luovuttanut vaan nosti tasoaan ja toinen puoliaika oli jo paljon tasaisempaa peliä, joskin alkuhärdelliä lukuunottamatta kuitenkin ihan hyvin valkopaitojen hallussa. Saipa siinä Onnikin hatullisen täyteen, Villen toimiessa taas keskittäjänä. Ja Ville pääsi itsekin (Onnin syötöstä) maalin makuun laukomalla tarkasti takanurkkaan loppunumeroiksi komeat 10-2. Tästä on hyvä jatkaa vaikka valmennus hiukan harmittelikin kahta helposti päästettyä maalia. Tälle kaudelle lanseeraamme B-junnuillekin koko kauden kestävän Tähtipelaaja-kisan. Tähän ensimmäiseen otteluun hankittiin arvovaltainen raati Lempäälästä asti. Raadissa istuivat: Kati Lahtinen, Jussi Lahtinen sekä Ari Brander. Tähdet jakautuivat seuraavasti: Tomy Nurmesniemi Onni Huvinen Juho Viitaharju

D12 Piirin pelistä voitto Hämeenlinnassa Oulusta on kotiuduttu ja kilvalla jatkui tänään pelit Hämeenlinnassa. Eilen pelattiin kauden toinen piirin peli ja vastassa oli Janakkalan Pallon pojat. Peliä voi kuvailla hyvin lyhyesti lauseilla Peli kulki. Haka hallitsi peliä. Peli päättyi Hakalle lukemin 16-1 ja Janpa sai lähteä kotiin takki tyhjänä.

C-tytöille tappio piirinsarjassa C-tytöt kohtasivat Tehtiksellä Tervakosken Padon. Peli lähti hyvin käyntiin, palloa liikuteltiin ja taistelu oli hyvää. Ekan puoliajan lopussa pääsi Pato iskemään avausmaalin. Toisella puoliajalla Pato käytti maalipaikkansa hyvin ja pääsi iskemään kahdesti pallon Hakan maaliin. Haka ei lannistunut ja pyrki luomaan maalipaikkoja. Iiris Hakalan syötöstä Aava Palma kavensi lopputulokseksi 1-3. Piirinsarjan tilanne C15 tytöt https://www.palloliitto.fi/tampere/pelitoiminta/tulospalvelu/j alkapallo-2017/tytot?&trejp17&t15

Avoin keskustelutilaisuus vanhemmille FC Haka juniorit kutsuu FC Haka junioreiden vanhemmat avoimeen keskustelutilaisuuteen lauantaina 13.5.2017 klo 10 Hotelli Waltikkaan. Aiheina ovat mm. huhtikuisen seurakyselyn tulokset ja siihen reagointi sekä seuran tila ja tulevaisuus. FC Haka junioreiden hallitus toivottaa vanhemmat lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen. Seuran vuosikokous pidetään 23.5 klo 18 Aito Säästöpankkilla. D12 Pojat /Oulu Boys Cup Kultaa ja pronssia Hakan D12 pojilla huikea mutta työntäyteinen viikonloppu takana Oulussa. Oulu Boys Cup turnauksessa molemmat joukkueet pelasivat hyvää, laadukasta jalkapalloa ja tulokset kertoivat, että kyllä nämä pojat osaavat pelata ja taistella.

Ykkösjoukkue kultamitalien kera kotiin ja kakkosjoukkue hienosti pronssimitalien kanssa kotiin. Onnea Pojat!

B:llä viimeinen ennen tosipelejä Perjantaina B-junnut pääsivät viimein tulevan kauden kotikentälle tehtikselle. Ykkösjoukkueella kenraaliharjoituksessa vastassa Kaarinan Pojat. Nyt mitattaisiin vielä kerran taso kun etukäteisarvioissa KaaPo on yksi niistä päävastustajista joiden kanssa tullaan taistelemaan noususta ykkösdivariin. Ottelun pyörähtäessä käyntiin tuli tunne että tällä kertaa oltiin valmiit heti alusta ja peli on kotijoukkueen hallussa. Mutta niin vaan jo kolmen minuutin kohdalla vierailija rokotti lepsusta puolustamisesta ja tilanne 0-1 vierailijalle. Haka ei tästä häkeltynyt vaan piti pelin kasassa ja hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia. Vihdoin 17 minuutin paikkeilla Branderin Ville antoi vapaapotkusta keskityksen, jota KaaPo ei saanut purettua vaan Akseli Hemu Sormunen otti pallon ja toimitti sen verkon perille. Kotijoukkue jatkoi hyvin ja 11 minuuttia myöhemmin soi jälleen. Konsta Kaasalaisen kulma, Markus Virtanen otti pallon haltuun, haki jalkansa vapaaksi ja laukoi kotijoukkueen 2-1 johtoon. Hetki tästä ja sitten keskittyminen herpaantui taas. Puolustuksen ja maalivahdin heikko yhteispeli vapautti vierashyökkääjän tekemään tyhjiin taukonumeroiksi 2-2. Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli ehkä edellistäkin parempana, ja piti peliä hyvin hallussaan. Kun kymmenen minuuttia oli pelattu, kova prässi toi tulosta ja KaaPon puolustus sähläsi pallon omaan maaliin. Seitsemän minuuttia

tästä Ville Brander katkaisi vastustajan purun ja vapautti Onni Huvisen läpiajoon. Turha kai sanoa ettei Onni näitä jätä käyttämättä: 4-2. Lisämaaleja haettiin, mutta kotijoukkueelle ei maalia suotu. Viimeisellä minuutilla hyökkäysinto sitten kostautui ja vastustaja pääsi vielä läpiajosta kuittaamaan loppunumeroiksi 4-3. Kaikenkaikkiaan tasapainoinen joukkuepeli Haka-pojilta. Pelattiin tosiaan joukkueena, kukaan ei noussut ylitse muiden, mutta kukaan ei pettänytkään. Mielestämme ansaittu voitto ja kun tyhmät virheet vielä saadaan pois niin kaudesta on tulossa hyvä. Päivän huono uutinen oli että kakkosjoukkueen avausvastustaja luopui sarjapaikasta ja kolmosdivarin avaus siirtyy ensi viikonlopulle Forssaan. Kakkosdivari alkaa Hakan osalta perjantaina 28.4. klo 18:30 tehtiksellä, vastassa RaiFu.