Mikä on facebook? Rekisteröityminen



Samankaltaiset tiedostot
FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

OPETTAJAN MANUAALI

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle Opiskelijan opas

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä

Tiedote on osa tiedotussuunnitelmaa

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

TEHOA AJANVARAUKSEEN. Tervetuloa käyttämään Avoinna24-ajanvarausta!

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta.

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

1. Asennus Asennus

Johdanto Aloittaminen

Älä ryhdy geokätköilijäksi, tai lue ainakin tämä ohje ennen sitä

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10.

Sähköinen Express Import -palvelu

Suunnittelen omaa elämääni

Tiedon tuonti. Sisältö

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Oma HTC One -puhelimesi Käyttöopas

Kosmeettisia valmisteita koskevien ilmoitusten portaali Cosmetic Products Notification Portal (CPNP)

Sisältö 1 Tekijänoikeudet Johdatus M-Filesiin Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto M-Filesin päivittäinen käyttö...

Transkriptio:

Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä ystäviensä kanssa, laittaakseen kuvia ja pitääkseen omaa blogia. Rekisteröityminen Facebook on ilmainen ja vaatii rekisteröitymisen. Facebookiin voit liittyä itse tai liittyä yrityksenä, yhteisönä. Rekisteröityminen vaatii toimivan sähköposti osoitteen, jonne Facebook lähettää vahvistusvietin jolla vahvistetaan lopullisesti rekisteröityminen.

Etsi Kavereita Kirjautuessa ensimmäistä kertaa sisään, facebook ehdottaa sinulle kavereiden hakemista oman sähköpostiosoitteen yhteystietojen perusteella. Etsien ne kaverit joilla on jo oma profiili facebookissa. Voit sen jälkeen valita ne kaverit jolle haluat lähettää kaverikutsun. Kaverin saaminen vaatii molempien osapuolien hyväksynnän. Nimi Haku Kavereiden etsiminen on helppo käyttämällä haun pikaruutua joka on sivun oikeassa yläkulmassa. Kirjoitat vaan etsittävän nimen ja painat Enter painiketta. Kun etsittävä henkilö löytyy voit lähettää hänelle kaveripyynnön klikkaamalla lisää kaveriksi painiketta, jolloin hänelle lähtee kaverikutsu. Jos henkilö hyväksyy sinut kaverikseen näet hänen profiilin ja hän näkee sinun.

Profiili Profiili on sinun oma sivu, jota sinun facebook kaverit voivat katsella. Profiili kerää myös kaikki kyseisen henkilön tekemät asiat seinälle josta on helppo katsoa mitä kyseinen henkilö on tehnyt facebookissa. Omaan profiiliin voit laittaa haluamasi tiedot mitä haluat kertoa itsestäsi. Oman kuvan laittaminen profiiliin helpottaa tunnistamista koska facebookissa voi olla useita sama nimisiä henkilöitä. Oman profiilin voit päivittää klikkaamalla katso ja muokkaa profiiliasi painiketta tai ollessasi omalla profiili sivulla klikkaamalla oman kuvan alla olevasta Muokkaa profiilia linkistä. Omaa profiilisia päivittäessä kannattaa antaa itsestään vain ne tiedot jotka halut muiden näkevän. Sinun profiilisi näkevät vai ne joiden kanssa olet facebookissa kaverina. Oman kuvan voit lisätä klikkaamalla tyhjää kuvaa ja valitsemalla: vaihda kuva/lataa kuva.

Etusivu Etusivulla näet sinua koskevia tapahtumia ja mitä kaverisi tekevät tai mitä liittymissäsi ryhmissä tapahtuu. Voit myös kirjoittaa omia mietteitä, ja kommentoida muiden. Etusivun kautta voit myös lisätä kuvia, linkkejä videoita ja tehdä omia kuva albumeja ja jakaa niitä kavereiden kanssa.

Kuvat Facebook on oiva tapa jakaa kuvia netissä rajattoman tallennuskapasiteetin takia. Omia valokuva albumeja voit jakaa kavereittesi kanssa. Jokaiseen kuvaan voi myös laittaa ketkä kuvassa on ja kuvia voi myös kommentoida. Kuva albumeja voit lisätä klikkaamalla alarivistä kuvat painiketta Jonka jälkeen valitaan valokuva albumille nimi, kuvaus ja pystyt myös päättämään ketkä saa nähdä kyseisen albumin. Sen jälkeen klikataan Luo albumi painiketta. Kuvien lataaminen albumiin tapahtuu klikkaamalla browse painiketta ja hakemalla kuvat omalta koneelta. Kun halutut kuvat on valittu klikataan Lataa kuvia painiketta.

Kuvien lataamisen jälkeen voit laittaa kuville kuvatekstiä. Pystyt myös valitsemaan mikä kuva toimii albumin kansilehtenä. Klikkaamalla kuvissa esiintyviä henkilöitä voit merkata kuka kuvassa on. Kun olet laittanut kuville kuvatekstejä ja merkannut kuvassa näkyvät henkilöt kuviin voit nyt julkaista albumin klikkaamalla Julkaise nyt painiketta. Kuva albumin kuvia pääsee katsomaan profiilin kautta.

Ryhmät Facebookissa on mahdollista liittyä ryhmiin jossa on mahdollista kommentoida ja keskustella ryhmän asioista. Ryhmän hakeminen käy samalla tavalla kun hakisit jotain henkilö. Ryhmään voit liittyä klikkaamalla Liity ryhmään painiketta. Asetukset Oman käyttäjä tilisi asetuksia voit muunnella klikkaamalla yläriviltä asetukset ja valitsemalla käyttäjätilin asetukset. Asetukissa voit muunnella omia tietoja kuten salasanat, sähköpostit ja halutettasi voit myös poistaa oman facebook tilisi. Käyttäjätilin asetuksen kautta voit myös liittyä verkostoihin, esim. Finland. Voit kuulua vain yhteen alue verkostoon ja verkostoa voi muuttaa vain kaksi kertaa 60 päivän sisällä. Verkostoja pääset muutamaan klikkaamalla verkostot välilehteä.