UPPOPALLON VIRALLISEN OTTELUPÖYTÄKIRJAN TÄYTTÖOHJEET

PESÄPALLON PELISÄÄNNÖT

Naperoleirin kilpailumääräykset

TiTu / KIRJURI

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO

LYÖNTIMYLLY PESIS. Suomen Pesäpalloliitto ry

PESIS. Suomen Pesäpalloliitto ry

Osoite. Puhelin Sposti

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot:

PELISÄÄNNÖT, PESÄPALLON PERUSTEOS

POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2012 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA

Sääntötarkennukset ja linjaukset

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

1) Milloin 1. jakson kolmannen aloittavalle jokeriksi vaihdettu pelaaja voidaan ottaa takaisin lyöntijärjestykseen?

Futsaltoimitsijan ohjeet

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

TOIMET ENNEN OTTELUA

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE.

Itä-Suomen aluesarjat 2015 TÄRKEITÄ ASIOITA ALUESARJAN KILPAILUMÄÄRÄYKSISTÄ, SÄÄNNÖISTÄ JA TURNAUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

Pöytäkirjan täyttöohjeet

Taso Pöytäkirjat: Sähköisen pöytäkirjan käyttö / erotuomarit

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille

TOIMET ENNEN OTTELUA. Kotijoukkue tekee otteluilmoituksen väh. 7 päivää ennen ottelua, vierasjoukkueelle ja erotuomaristolle.

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Hockeyliitto -Torneopal

aavistusmerkki Lentomerkki, eli väärää ei oteta pois vaan lähdetään heti syötöstä.

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Parkanon harrastelentopallon tuloksia: Harrastelentop.tiedote_ pdf. Harrastelentop._ohjelma_ pdf

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1

Kun pelaajat ovat siirtyneet vaihtoaitioon kuulutetaan aloituskokoonpanot sellaisella nopeudella, että pelaajat ehtivät omille pelipaikoilleen.

Futsalin sarjamanuaali

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU

Transkriptio:

Kirjuriohjeet,

4 PÖYTÄKIRJAN RAKENNE Pesäpallon pieni ottelupöytäkirja jakautuu neljään osaan. 1. Ottelun perustiedot, ottelutulos ja tuomarit 2. Joukkuetiedot Pelaajanumero on (1-12), jolla pelaaja on merkitty pöytäkirjaan Lyöntijärjestysnumero (1-9) on pelaajan hihassa ja osoittaa lyöntijärjestyksen 3. Pelitapahtumat -sarakkeet, joita täytetään pelin aikana 4. Rangaistukset ja pelituomarin allekirjoitus

Pöytäkirjaan ennen ottelua tehtävät merkinnät Ottelun perustiedot o Sarja, esim. E-tytöt o Lohko, mikäli on: - mmaakuntasarjat:: luoteislohko o Ottelupaikkakunta, kenttä o Ottelupäivämäärä o Ottelun alkamis- päättymisaika pelituomarin vihellyksestä Tuomarit Tuomareiden ja kirjurin nimet o Pelituomari o Syöttötuomari o 2-tuomari o 3-tuomari o Takarajatuomari o Kirjuri 5. 1. 1. Merkitään joukkueiden nimet 2.. 2. Koti- ja vierasjoukkueen lyöntijärjestys Kapteenin nimi alleviivataan tai C / Naperosäännöillä pelattaessa C lyöntijärjestys arvotaan. 3. Pelinjohtajien nimet 4. Puheoikeuden käyttäjä (po), voi ollakkapteenii taii toinen pelinjohtajista 5. Hutunkeiton jälkeen merkitään aloittaako joukkue sisä- vai ulkovuorossa. 3. 4. (po) 4

Ottelun aikana pöytäkirjaan tehtävät merkinnät Merkinnät tehdään vuoropareittain kummallekin jaksolle, koti- ja vierasjoukkueille omiin sarakkeisiinsa. Pelimerkinnät 1. Juoksut merkitään niiden synnyttyä: 1. o Juoksun tuojan numero ylempään ruutuun 3. o Lyöjän numero alempaan ruutuun 2. Palot, merkitään palanut pelaaja 3. Lyömään jäänyt pelaaja vuoronvaihdossa, eli kuka sisällä olevasta joukkueesta aloittaa 2. lyönnit 4. Sisävuoron jälkeen lasketaan tehdyt juoksut ja merkitään se ruutuun. 5. Jakson jälkeen merkitään jaksopisteet Ottelutulos-osioon. Tuoja (nro) Lyöjä (nro) 4. Supervuoropari Merkitään juoksut (tuoja/lyöjä) ja palot. Lasketaan tehdyt juoksut yhteen ja merkitään tulos. Kotiutuskilpailu Merkitään juoksut (tuoja/lyöjä). Lasketaan tehdyt juoksut yhteen ja merkitään tulos. Lyöntijärjestyksen muutos Jos joukkueet vaihtavat ensimmäisen jakson jälkeen tai supervuoroon lyöntijärjestystä, niin pöytäkirjassa on sarake johon merkitään uusi lyöntijärjestys pelaajanumeroilla, eli alkuperäinen nro 3 on nyt nro 1 ja nro 6 on nyt nro 3 jne. 3 66 1 Vaihdot Pelaajavaihdot (kesken jakson) merkitään pöytäkirjan vaihtosarakeeseen pelaajanumeroilla eli mikä numero pois ja mikä numero tilalle ja millä jaksolla ja vuoroparin numerolla, sekä tapahtuiko vaihto ulkovuoroon vai sisävuoroon (U/S). 5

Rangaistukset Rangaistukset merkitään pöytäkirjan rangaistussarakkeeseen. Pelituomari ilmoittaa kirjurille rangaistun pelaajan / pelinjohtajan joukkueen, pelaajan numeron, rangaistuksen laadun ja syyn, jotka kirjuri merkitsee muistiin. Esim..Varoitus 1p, Reki-Räpsänät, Uskalias, 1-j 2vrp S, asiaton kielenkäyttö Ottelun jälkeen tehtävät merkinnät Kirjuri merkitsee o ottelun lopputuloksen pöytäkirjaan (jaksot, jaksopisteet ja juoksut ) o päättymisajan pöytäkirjaan o palkitut pelaajat pöytäkirjaan nimen kohdalle (I ja II)) o Huolehtii siitä, että pelituomari tarkastaa ja allekirjoittaa pelipöytäkirjan ottelun jälkeen Jätä pöytäkirjan päällimmäinen osa kopin postilaatilaatikkoon!!!! Kirjuri/pelinjohtaja/joukkueenjohtaja ilmoita lopputulos: Näppäile ottelun lopputuloss tekstiviestillä muotoon: OtteluIDSjaksotKOTI-jaksotVIERAS (juoksutkoti-juoksutvieras) esim. 2999 1-2 (2-3, 3-2, 1-1, 2-3)79 OtteluID löytyy kopin listasta tai K-P pesiksen sivujen tulospalvelusta Maakuntasarjoissa lähetä tulos myös: tulospalvelu@pesis.fi tai 040-8450390 Ilmoita sarja, lohko, päivä, tulos juoksuineen 6